Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Χαιρετίζω την απόφαση του νέου ΓΓΑ Μπιτσαξή, για την παύση της χρηματοδότησης μέσω ΟΠΑΠ όλων των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων κι όλων των ποδοσφαιρικών ομάδων. Είναι απόφαση σταθμός και το πιο ουσιαστικό και χειροπιαστό μέτρο αυτής της κυβέρνησης. Να κλείσει την κάνουλα προς ένα θεσμό που πλέον έχει καταντήσει κοινό αποχωρητήριο που φωλιάζουν μέσα του κανονικοί άστεγοι ή λεφτάδες του κοινού ποινικού κώδικα.
             Επίσης μου αρέσουν και οι δηλώσεις του Αεκτζή νέου υπεύθυνου για τα " άθλια και αναξιόπιστα πρωταθλήματα, όπου βασιλεύει ο νόμος της ζούγκλας". Κι οτι " οι ποινές είναι μη ποινές." Βρέθηκε και κάποιος να ονοματίσει όλα τα αίσχη που υπομένουμε όλοι μας, από απλούς φιλάθλους που έχουν δικαίωμα να μιλάνε μέσα στο γήπεδο ή έξω απο αυτό , μέχρι ανθρώπους που επειδή μένουν κοντά σε γήπεδο τρέχουν σαν ηλίθιοι να προστατεύσουν την περιουσία τους.
            Αρκετά πια με τη μαλακία των κάφρων και την κινητοποίηση μέσω πρέζας για την δήθεν υποστήριξη της ομαδάρας τους. Που όποιος κάνει έναν απολογισμό, απο τα εισιτήρια που αγοράζουν κανονικά κι όχι απο αυτά που τους μοιράζονται τζάμπα για να σκούν την τρομοκρατία τους, σε σχέση με τις ζημιές και τα πρόστιμα που πληρώνει η εταιρεία τους, μόνο φαλημέντο προκαλούν και τίποτε άλλο. Πρέπει να υπάρχει ξεχωριστό εδάφιο στους προϋπολογισμούς των ομάδων με τίτλο " έξοδα για τα δικά μας παιδιά".
            Και η κατάσταση πλέον είχε φτάσει σε οριακό επίπεδο. Με νομοθετημένη την απαγόρευση των μετακινήσεων, κάποια εντελώς παρακρατικά στοιχεία, ασχέτως οπαδικής προέλευσης, γράφανε τα πάντα στα ανύπαρκτα αρχίδια τους - το λέω διότι μετά την πρέζα ούτε καν τα βρίσκεις- και ήταν ή είναι θέμα χρόνου να είχαμε μαζικούς νεκρούς. Με το οποίο δεν έχω κανένα πρόβλημα αρκεί να είναι απο τις τάξεις εκείνων που πηγαίνουν με εντολές για να σκοτωθούν ακόμα και σε αγώνα τέννις ή σκάκι ή βόλλεϋ γυναικών.  Το θέμα μου είναι να μην την πληρώνουν οι άσχετοι με τον χώρο ή οι σχετικοί που ναι, χρησιμοποιούν τα χέρια τους για άμυνα αλλά δεν διαθέτουν εκρηκτικά ή βόμβες ή στιλέτα ή ό,τι του καυλώσει του καθενός για να αποδείξει μια μαγκιά στο αφεντικό του.
         ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ, ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ. ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΟΤΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΚΡΗ.
            Και γι αυτό το λόγο είναι τουλάχιστον για φτύσιμο η ανακοίνωση της σούπερ λίγκας αλλά και της ΕΠΟ. Φυσικά ο Πιλάβιος δεν φταίει σε τίποτα αλλά κι ο  παπάρας που δεν ξέρει το νόμο του κράτους τιμωρείται πάντα όταν είναι ανενημέρωτος. Πόσο μάλλον δει, όταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος δέχτηκε να βάλει το κεφάλι του στο ντορβά και να το παίζει θεματοφύλακας. Διότι με την θεσμική θέση του θα έπρεπε τουλάχιστον, ή να έχει φύγει ή να έχει καταγγείλει ή να έχει δηλώσει ξεκάθαρα οτι δεν μπορεί να συνεργασθεί. Και να του βγάλουν όλοι το καπέλο και να βάλει την σφραγίδα του στον χώρο του ποδοσφαίρου.
         Που μπούχτησε απο τα παρακρατικά στοιχεία. ΠΟΥ ΟΛΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΞΕΤΣΙΠΩΤΑ ΟΝΤΑ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ. ΑΛΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΩ, ΕΙΝΑΙ  ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΘΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.
        ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ. ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ, ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ( 1200 ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ) ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΣΑΝΕ ΠΡΟΧΘΕΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟΤΕ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ Η ΟΙ ΑΡΕΙΑΝΟΙ; ΤΟΣΟΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΒΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΚΕΡΚΙΔΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ; ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΜΠΗΚΑΝ ΤΟΣΕΣ ΚΡΟΤΙΔΕΣ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΟΥ . ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΙ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΞΙΑ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ; ΕΠΕΙΔΗ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;
        ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ, ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΞΕΡΩ ΑΛΛΟΙΩΣ. ΟΧΙ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ. ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ. ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ. ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΩ ΑΦΕΝΤΗΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΕΣΗ. ΔΙΟΤΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ.  ΠΟΥ ΚΛΑΙΝΕ ΤΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟ. ΚΙ ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ.
        Βέβαια το πρόβλημα του χουλιγκανισμού δεν έιναι ευθύνη των ΠΑΕ. Είναι κοινωνικό φαινόμενο και με την αδιάφορη κοινωνία, οι ΠΑΕ το χρησιμοποιούν. Οι εταιρείες δεν μπορούν να κάνουν πολλά και λογικά. Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΡΕΕΠΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ . ΕΔΩ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ. ΔΙΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΥΡΑΔΟΜΑΓΚΕΣ.
       Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΕ ΠΑΤΕΡΑ. ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΛΑΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΙΤΣΑΞΗ. ΓΑΜΑ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ.  ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΙΛΑΝΕ. ΚΟΦΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ.

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ

          Δεν θέλω μπερδέματα. Ούτε τοποθετήσεις, πριν γίνουν δηλώσεις. Είμαστε προκατειλημμένοι, το καταλαβαίνω, αλλά μια ευκαιρία χρειάζεται. Δηλαδή ο ΔΧ δεν ξέρει; Που προσκάλεσε τον επαγγελματία στο βόλευ, ο άλλος αρνήθηκε κι όλοι θα πάρουν τον δρόμο τους; Όλοι ξέρουν κι ο καθένας το παιχνίδι του. Ό ένας οτι θα τον φτύσουν κι ο άλλος οτι σαν την θεούσα στο μοναστήρι, οτι έκανε την προσωπική δουλειά του.
          Λοιπόν κάποια χρόνια πριν,  έπινα ούζο με τον πεθερό μου. Σε κάποια φάση, πάει και κοιμάται και μένω μόνος. Βουτάω το αυτοκίνητο και πάω για εξερεύνηση. Και φτάνω σχετικά εύκολα στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου πάνω απο τα σύννεφα, στο χωριό Μύλοι της Πελασγίας του νομού Φθιώτιδας. Έβρεχε πολύ, με το ζόρι έφτασα και με κόπο μπήκα. Το επισκεπτήριο είχε τελειώσει. Ταλαιπωρημένος ταξιδιώτης εγώ ( των τριάντα λεπτών ), βάρεσα τα κουδούνια, φόρεσα κάτι παντελόνια του 1930, βγήκαν οι θεούσες ( το μοναστήρι ήταν γυναικών ), μπήκα. Το επισκεπτήριο είχε τελειώσει.
         Κοίτα τι γίνεται τώρα. Εγώ να θέλω να μπω και ψυχαναιμιζόμενος τη μαλακία, να λέω τι ανάγκη έχω. Που δεν είχα καμία. Οι άλλες, οι θεόπνευστες, να θέλουν να με περιποιηθούν λόγω της ταλαιπωρίας και της επιμονής μου. Με το αυτοκίνητο είχα φτάσει, όχι με το μουλάρι. Όμως έγινα δεκτός, είδα το εκκλησάκι και με πήγαν στο αρχονταρίκι. Κι έφαγα και περγαμόντο. Και συζήτησα. Αν σας πω τώρα οτι το μοναστήρι έγινε σταρ λόγω της επισκέψεως μου, μάλλον θα το έπαιζα μετριόφρων και δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Διότι πιστεύω, οτι η μετριοφροσύνη είναι προσόν των μετρίων. Συγχώρα με Παναγιά μου με την σεμνοτυφία σου. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΗΔΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΩ. ΔΙΟΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ. ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟ, ΘΑΜΟΥΝ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ  ΤΑΒΕΡΝΕΣ.
         ΑΝ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΜΙΝΙΜΟΥΜ Η ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΤΑΙ ΜΑΞΙΜΟΥΜ, ΤΟΤΕ  Η ΘΗΡΣΗΚΕΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ. ΒΕΒΑΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΟΡΙΑ.
        Και τα βρήκα στο μοναστήρι, όταν ρώτησα τη μοναχή Θεαγέτη, " εσείς γιατί υπάρχετε;" Και μου απάντησε. Πάντα οι οργανώσεις απαντούν σαν κομμένες κεφαλές και σαν άχρηστοι οργανισμοί: Σεις θέλετε μια μεσιτεία για τον θεό με τον οποίον λόγω δουλειάς δεν μπορείτε να έχετε σοβαρή επαφή. Εμείς λοιπόν υπάρχουμε για σας. Για την διαμεσολάβηση. Και πρέπει να μας υποστηρίξετε στην προσπάθεια μας, που γυρίζει σε σας τελικά, για μας που θυσιασθήκαμε."
        Και σκέφτομαι: Και για μας και για αυτάς. Κάτι σαν αρνί του Πάσχα. Δεν φταίει σε τίποτα, τον ζέστανε με τα χνώτα του και μετα κατεσφάγη. Οποία ανθρώπινη αναλγησία, οποία τποποθέτηση του άπιστου εναντίον του μοναστηριού που ο κάθε πιστός ρίχνει ένα τάληρο, αλλά δεν γουστάρει το παιδί του να πάει εκεί στο σοβαρό έργο, ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΒΑΡΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΩ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΜΕΝΩ ΚΙ ΑΛΛΟ.
          ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ  ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ ΤΟΥ ΑΠΙΣΤΟΥ. ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ.
           ΕΙΜΑΙ ΑΠΙΣΤΟΣ ΚΙ ΑΘΕΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑ. ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΟ ΣΤΕΡΗΤΙΚΟ ΤΟ ΑΛΦΑ. ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΙ Η ΑΕΚ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ. ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΑΝΑ ΤΕΣΣΕΡΑ. ΜΕΤΡΕΙΣΤΕ ΤΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ. ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ. ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΣΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟΣ. ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΡΧΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
          Πολλά λέω βέβαια και δεν έχει σημασία. Το αντιλαμβάνομαι. Σημασία έχουν οι συμφωνίες ισχυρών παραγόντων κι όχι αν θα δώσει λεφτά ο ΟΠΑΠ στις ομάδες κομπάρσους του ελληνικού γίγνεσθαι. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ, ΚΙ ΑΝ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΠΗΔΑΕΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΚ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΙΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ, ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟΝ ΒΟΜΒΙΣΤΗ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ. ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΟΝΥΠΕΤΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ. ΑΠΟΛΙΤΙΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
       ΓΙΝΕΤΑΙ; ΑΜΕ. ΕΔΩ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ. ΗΡΩΕΣ. ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΟΚ.
       ΚΙ ΑΝ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ HOT DOG, θα είχε φαγητό κι εσοδα. Όλα απο τους supporters, καθότι αγάμητοι,  θα θέλανε ένα σπιτικό φαγητό. Κι εγώ μια συμβουλή απο το μοναστήρι. Δηλαδή; ΤΙΠΟΤΑ.
    

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

AEK - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

           Να ξεκινήσω απο τα σημαντικά:
          - Ο SUGAR, παρόντος του προέδρου, πιάνοντας μου το μαγουλάκι, αρνήθηκε οτι θα ασχοληθεί με την ομάδα. Την Τρίτη βέβαια, έχουμε το ραντεβού για το κρασί μας. Μακριά απο ΑΕΚ. Στηρίζουμε και το τελευταίο οχυρό.
          - Ο πρόεδρος στο ημίχρονο, πολύ φουριόζος, όρμηξε στο μπαρ κι άρχισε να γράφει ένα εξώδικο για τον διαιτητή Κύρκο. Ειλικρινά, παραδίπλα, είδα τον Φύσσα να τρέμει για την τρομακτική αντεπίθεση που ετοιμάζεται δικανικά.
         - Η εκμυστήρευση του Δέλλα για την πρόταση που έχει για μελλοντική επιστροφή, που παρέα με το Λυμπερόπουλο ( απών αυτός ), θα αποτελέσουν τον μπαμπούλα των αποδυτηρίων και θα σου πω εγώ αν το ρεπορτάζ του Φίλαθλου περί της παραμονής Δημητριάδη άσχετα με τον προπονητή, έχει κάποια αξία.
         Επίσης ξεκίνησε η μεγάλη εβδομάδα, που όπως γνωρίζετε η νηστεία κορυφώνεται και γίνεται ακόμα πιο σκληρή. Θέλω να σας συστήσω προσοχή, διότι η υπερβολική πείνα δημιουργεί παραισθήσεις, απότομες βαρυστομαχιές και έλκη.
         Έτσι λοιπόν νηστήσιμα κινήθηκε και η ΑΕΚ σήμερα. Σαν τον κοκκαλιάρη στηλίτη. Και δικαίωσε τον κόσμο, που της γύρισε την πλάτη. Και προκάλεσε τον θυμό μου διότι τη νίκη την ήθελα πολύ. Χίλιες φορές να μην είχε υπάρξει το διπλό στην Τούμπα. Ήθελα να παρθεί αγωνιστική εκδίκηση απο τον Πανιώνιο λόγω του εμετικού πανώ του πρώτου αγώνα. Όχι για τίποτε άλλο. Γνωρίζω οτι η ομαδούλα της γειτονιάς είναι πολύ κάτω απο εμάς βαθμολογικά, αλλά δεν το είδα σήμερα αγωνιστικά. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ " ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ", το καταδικάζω απερίφραστα διότι εγώ είμαι Αεκτζής και δεν είμαι αυτομολήσασα αλογοτροφή σαν τον πρόεδρο του πάλαι ποτέ ωδείου.
          Η ΑΕΚ ήταν απαράδεκτη για να παραμείνω σε κόσμια επίπεδα. Και ήταν συμβατή με την προηγούμενη εμφάνιση της που κέρδισε κατά τύχη κι επειδή ο ΠΑΟΚ είχε την συγκεκριμένη εντολή. Ούτε αρχή, ούτε τέλος. Ακόμα και οι κλασσικοί φιλότιμοι ήταν ωσεί παρόντες. Χωρίς πλάνο, χωρίς πάθος, χωρίς δυνάμεις και χωρίς κανέναν αυτοματισμό. Μου έκανε εντύπωση, που σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε παίκτης εκτός περιοχής για να μαζέψει τη μπάλα απο τυφλές αποκρούσεις της αντίπαλης άμυνας. Κι αυτό είναι θέμα προπόνησης, αλλά και οξυδέρκειας παίκτη που γράφει στα παλιά του τα παπούτσια κάποιον που κοιμάται στον πάγκο.
        Φυσικά τα πάντα θα καλυφθούν πίσω απο την απαράδεκτη διαιτησία του Ντάκου, που είναι ο ορισμός του ακατάλληλου διαιτητή. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ. ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΤΙΝΑΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ. ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ, ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΑ ΤΑ ΠΡΟΦΙΛ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΚΟΨΑ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ, Ο,ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΚΙ Ο,ΤΙ ΓΙΝΕΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙΑ. Όμως δεν είναι η αιτία ο διαιτητής. Αυτό θα το πουν όλοι εκείνοι, που σε κάθε φάση, αφού βρίσουν, παίρνουν το κινητό τηλέφωνο και ρωτάνε την επιβεβαίωση της τηλεόρασης απο κάποιον βουτσά τους που δεν έρχεται στο γήπεδο.
        Όμως το γήπεδο είναι αλλοιώς. Και μέσα σε αυτό σήμερα, εγώ είδα κορυφαίο τον Μανωλά που μακάρι να ξεπεράσει τον θείο του, όσο κι αν δεν μου αρέσει να ξεπερνάω γίγαντες για μένα. Με περισσό θράσος και διάθεση να γίνει ηγέτης. Και με σωστό τσαμπουκά, υγιέστατο, που ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΙΕΡΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΣ. ΚΑΙ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ. Σαν αυτόν που έχει μόνιμα σπασμένο ο Σκόκο, ο αρχιαδιάφορος, που θέλει να φύγει κι εγώ του εύχομαι να πάει στο διάολο κι αλοίμονο στον Αδαμίδη που θέλει και να τον παρακαλέσει. Όμως κι εδώ θα μπερδευτούμε λόγω του γκολ της ισοφάρισης. Ακούστε: Στο γήπεδο πάω για να δω θέαμα, όχι ένα σουτ. Αλλοιώς πάω και βλέπω ρυθμική γυμναστική του αγαπημένου μου αθλητή.
       Ο προπονητής δεν χειρίσθηκε καλά το παιχνίδι. Διότι ο Γιάχιτς, που ήταν καλός ξανά και βλέπει το γήπεδο, χαραμίσθηκε . Δεν με ενδιαφέρει αν δεν υπήρχε διαθέσιμο δεξί μπακ. Ας έπαιζε ο Λαγός ή το κατσίκι ο Χέρσι. Το νευραλγικό είναι το κέντρο κι όχι το άκρο. Εκεί στήνεις το στρατηγείο σου και κάνεις τα κουμάντα σου. Και βέβαια προστατεύεις και τον Γκέντζογλου, που ήταν επίσης φιλότιμος, αλλά είναι αργός, λίγος και με άπειρες λάθος πάσες κι είναι ιδανικός να μπαίνει μέσα αισθανόμενος οτι είναι αδικημένος. Κι αυτό που λέω για τον Γιάχιτς ( γλύτωσε κόκκινη ), θα το δείτε στα δυο παιχνίδια που είναι τιμωρημένος.
        ΥΓ1. ΜΗΝ ΜΟΥ ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΖΙΜΠΟΥΡ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΕΡΠΑΙΚΤΗ, ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΑΤΟ, ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟ. ΒΡΟΧΗ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΩΝ Η ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΙΚΠΑ ΣΤΟ BOWLING. ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ.
      ΥΓ2. ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ .ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΠΟΝΑ.

Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

            ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ. Προηγούμενη αγωνιστική. Πόλη εναντίον Πουέρτο Μπάριος. 40 τραυματίες. Προσωπική παρέλαση του προέδρου της Πόλης δυόμιση ώρες πριν το ματς, μπροστά απο το πέταλο που ήταν γεμάτο κι αυτό κατά διαβολική σύμπτωση τόσο νωρίς. Ζητωκραυγές για το όνομα του ήρωα. Τα βεγγαλικά στο γήπεδο είχαν έρθει με φορτηγά. Τρέχανε οι χρηματοδοτούμενοι και τα πετάγανε στις κερκίδες , σε κάθε θύρα, με εντολή να τα πετάξουν όλα μέσα. Κάμερα να τον τραβάει και να τον εξυμνεί.
            Και καλά όλα αυτά τα απαράδεκτα, που σίγουρα πια διαμορφώνουν κανόνα γηπεδικής συμπεριφοράς στο μέλλον. Η κάμερα πληρώνεται απο τον μεγαλομέτοχο και την ίδια την εταιρεία κι όχι από τον πρόεδρο. Ο μεγαλομέτοχος σε κανονικότατη αντίφαση. Ο πληρώνων διαφωνεί αλλά δεν μπορεί και να μιλήσει μην τυχόν και κατηγορηθεί οτι χάλασε την ενότητα.
          Το γέλιο είναι με τον εκεί υπουργό και την αστεία δήλωση του , οτι θα αφαιρούνται βαθμοί για επεισόδια βίας κανονικής ή πυροδότησης της. Θυμάμαι εκείνη την γυναίκα του ξενοδόχου που μου το έπαιζε αθώα περιστερά και σοβαρή μάνα, ενώ ήθελε απλά να σκυλογαμιέται. Τον τζαμπατζή που χρεώνει την ομάδα για την προσωπική του υστεροφημία. Και θέλω να δω τον υπουργό τον σοσιαλιστή που όμως τα είχε με κόρη αρχικαπιταλίστριας. Τι θα κάνει τώρα;
        Διότι στην συμπαθή έδρα, της Τιγκάλ, βεβαίως και θα υπάρχουν καλυμμένοι μουτζαχεντίν με μπλέ κασκώλ. Αλλά η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών απαγορεύεται στη λατινική Αμερική, όπως και η πώληση εισιτηρίων της χονδρικής. Όμως 1200 ζώα του ενιαίου φορέα της Πόλης, με πλήρη διακριτικά, έχουν πληρωμένη άδεια εισόδου με εντολή να σκοτωθούν. Με απόλυτη συμφωνία των δυο "αντίπαλων" ισχυρών προέδρων και με το ματς να κοστολογείται στα 200 χιλιάρικα. Και με ειδική θύρα να κάτσουν οι αυθόρμητοι φίλαθλοι που ήθελαν σώνει και καλά να δουν το υπερθέαμα.
         Αηδία στην Τσικίτα της Γουατεμάλας. Διότι γι' αυτό το συμβάν συζητώ, σε μια απολίτιστη κοινωνία του νότου της Αμερικής. Που η αστυνομία τα παίρνει, οι θεατές είναι χρηματοδοτούμενα πρεζάκια και οι ισχυροί το παίζουν λεφτάδες που δεν πληρώνουν τίποτα για να χρεώνεται η εταιρεία. Σαν τα πανάκριβα διαρκείας του τραγουδιστή, που ενώ θα τα πλήρωνε ο πρόεδρος, τα πλήρωσε τελικά η ίδια η ομάδα. Για την Εβίτα σε παράφραση.
          Προσέχτε, όλα καταγγελθέντα αλλά καμία περιφρούρηση, καμία τιμωρία και δηλώσεις του κώλου. Αυτή είναι η Γουατεμάλα κι έτσι θα παραμείνει. Δεν μπορεί να την σώσει κανένας, διότι κανένας δεν θέλει να απαλλαγεί απο τον νταβατζή που έχει τον εαυτό του πάνω από όλα κι αγωνίζεται με γουρουνίσια μέσα να αποψιλώσει σοβαρούς χρηματοδότες και να υποστηρίξει άλλους που έχουν τρομερά προβλήματα προσωπικού κομπλεξισμού, αραβικής απαξίωσης πλέον, και πάθους να αλώσουν τον χώρο με οποιοδήποτε κόστος. Που θα τον ακολουθήσουν στο μέλλον κι άλλες οργανώσεις, διότι τα ίδια μυαλά κουβαλάνε.
         Και το νομοσχέδιο να μην ψηφίζεται μέχρι να τελειώσει το γαμωπρωτάθλημα, και να  υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να δουν καινούργιο καλλιγούλα στην θέση του παλιού. Δηλαδή δεν μας φτάνει ένας, θέλουμε και δεύτερον.  Κούνια που τους κούναγε. Παραγουατεμάλα μέσα στην Γουατεμάλα και τα μέτρα να παίρνονται για τον φορολογούμενο κι όχι για τον φοροφυγά. Δεν σώζεται η λατινική Αμερική με τίποτα.
        Και καλά ο μεγάλος. Αυτός είναι ένας και σίγουρα θα ξερασθεί απο το σώμα των ανθρώπων που καταλαβαίνουν την αλήθεια. Οι οργανώσεις έχουν πολλούς σαν μέλη, που τα βρίσκουν όλα φυσιολογικά  διότι τρέφονται απο αυτά, και υλικά και συναισθηματικά και ψυχικά. Και θέλουν να τελειώσει ο χώρος απο κάποια υγιή άμιλλα. Όλα πρέπει να γίνουν με χτυπήματα επαγγελματικά, δολοφονικά και ασυναίσθητα. Κρίμα η μουσική του Θεοδωράκη για τους Τουπαμάρος και τους Σαντινίστας. Κρίμα που η δικτατορία βασιλεύει ακόμα με εκλεγμένο κοινοβούλιο και με την δεξιά πολιτικό ντυμένη αριστερά για να μη μιλάει κανένας.
          Θα με ρωτήσετε, τι με έπιασε με την Γουατεμάλα σήμερα. Ε, καμιά φορά να βλέπουμε  τα αίσχη άλλων χωρών και να λέμε τι καλά που είμαστε εδώ στην πολιτισμένη Ευρώπη. Που ο καλύτερος θριαμβεύει και που οι πολίτες καταθέτουν και τον 14ο μισθό τους για να πληρώνεται ο υπουργός που κάνει έργο με το στόμα. Θέλει πολύ γαμήσι η κατάσταση στην μακρινή δύση. Στην μακρινή ανατολή θέλει απλά ΤΑΝΑΛΙΑ.
           Το ματς θα μεταδοθεί αργά τη νύχτα. Πρώτα θα απολαύσουμε τα της Λάρισας, τα του Πανιώνιου, που θα καταλάβουν ΄χωροχρόνο και ισοδυναμία με τα του Περιστερίου. Τη νύχτα δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στη χώρα που βαράνε διαιτητές , προπονητές και ποδοσφαιριστές. Έστε alert με σακούλες εμετού μάρκας 3Μ, του νέου σπόνσορα της ΑΕΚ.

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

25 MAPTIOY 2010

     Mε τον προσήκοντα σεβασμό, οι Έλληνες παρακολούθησαν την εορταστική εκδήλωση για την χαρά του σηκώματος της σημαίας εναντίον του Τούρκου. Και ξεκαύλωτα. Την παραμονή είχαν καυλώσει όλοι στην μαθητιώσα παρέλαση με το σήκωμα του μίνι ή το κατέβασμα του μπούστου, που οπωσδήποτε είναι μια κίνηση προς την ελευθερία του οργάνου που δεν είχε διακρίνει τότε ο Σολωμός και γι αυτό εξ άλλου έγινε και ψάρι. Αν δεν ήταν με το καλημέρα. Όλοι όμως περιμέναμε την επόμενη μέρα. Να δούμε την τσόντα χωρίς πουλί. Light γαμήσι. Τζούλια χωρίς Ian Scot.
     Και την είδαμε. Παρέλασαν τα έφεδρα παιδάκια με τα ξύλινα σπαθιά, τι να κάνουν κι αυτά, και τα υπόλοιπα χάπατα που τα πληρώνουμε για την υπεράσπιση των συνόρων μας. Με βήμα πρόσφορο και σε μια λεωφόρο από φόσφωρο. Λαμπιρίζανε τα γαλόνια, οι μπότες και οι ξιφολόγχες. Φουσκώνανε σαν παγώνια κάτι γριές και κάτι κωλόγεροι γύρω από την αλυσίδα και κρατάγανε τα εγγονάκια που με το ζόρι να μπουν στη μαλακία των προηγούμενων χαμένων.
     Μας θαύμασα πάλι. Είμαστε λαός, δεν είμαστε αστεία. Βέβαια δεν μπορώ ακόμα να προσδιορίσω τι σόϊ λαός είμαστε. Επιθετικός ή αμυντικός; Το σκέφθηκα πολύ. Επιθετικός δεν είμαστε διότι μάλλον δεν μπορούμε. Άρα το παίζουμε φιλειρηνικοί. Αμυντικοί πάλι, μάλλον δεν μπορούμε να είμαστε, διότι έχει να κάνει με τον αντίπαλο. Άρα μάλλον είμαστε δυνατοί στον κεντρώο χώρο. Στον έλεγχο της κυκλοφορίας των λαθρομεταναστών, των όπλων και των ναρκωτικών.
Θυμήθηκα την Μικρά Ασία τότε, την Κύπρο μεταγενέστερα, την σημερινή κατάσταση, και μπερδεύτηκα χειρότερα. Τελικά στην τουρκοκρατία επαναστατήσαμε επιθετικά αμυνόμενοι ή αμυντικά επιτιθέμενοι; Πάνω που πήγαν να με καταλάβουν μαύρες σκέψεις, κάθισα παρέα με την ταβανόβουρτσα να δω την νέα κατάσταση.
     Τι ωραία παρέλαση. Τα όπλα ήταν άρτια κατά πως μας βεβαιώνουν τα λεφτά που δώσαμε αντί για δημόσια υγεία. Τέλεια τα όπλα όπως μαρτυρούν και τα προσπέκτους τους . Που τα έχουν συμβουλευθεί οι μόνιμοι ειδικοί. Που τους στέλνουμε και για εκπαίδευση. Για να ξέρουν να τα χειρισθούν. Ενώ ούτε επίθεση πρόκειται να κάνουμε, αλλά ούτε και άμυνα. Δεν διεκδικούμε τίποτα αλλά και κανείς γείτονας δεν διεκδικεί κάτι από εμάς, αφού όλοι είναι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ ή στην Ευρώπη.
     Αλλά και να επιτεθεί κάποιος, με την ουσιαστική δύναμη όπλων που έχουμε, τι να κάνουμε; Μια αντίσταση λίγων ημερών και κανά ποίημα για τους επόμενους που θα το τραγουδούν για τους ήρωες που πέσανε ηρωικά μαχόμενοι στα Starbucks, στα Pizza Hut , στο Golden Hall ή στην Shell της γειτονιάς τους. Μαχόμενοι για το κινητό τηλέφωνο της Vodafone ή το μπουκάλι του ουϊσκι που ελεύθερα είχε επιλέξει ο κάθε πεσών.
     Λογικά πράματα. Όπως βλέπει ο καθένας την ελευθερία των αγαθών του. Παλιά ήταν τα χώματα, σήμερα είναι προϊόντα από την Σκωτία ή την Γροιλανδία. Αλλάζουν οι αρχές της ελευθερίας κι εμείς δεν μπορούμε να λέμε τα ίδια κάθε χρόνο σαν τον commentator της τηλεόρασης. Διότι η ελευθερία είναι πνεύμα. Και το πνεύμα είναι άπιαστο το πούστικο και έχει την δυνατότητα να προσαρμοσθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Γι ‘αυτό και μερικές φορές λέγεται και άγιο. Και δίνει τον δικό του τόνο.
     Κι ευτυχώς που φέτος η παρέλαση πήρε άλλο τόνο. Ήταν πλουσιότερη σε κορμιά. Φτωχότερη όμως σε άρματα. Κι εμείς άναυδοι. Διότι όλοι συμφωνήσαμε στο συγκεκριμένο σημείο: Τα άρματα τα πληρώνουμε αγοράζοντας τα. Άρα τα έχουμε. Δεν τα χρησιμοποιούμε βέβαια διότι είμαστε με την ειρήνη. Να μην τα βλέπουμε σε χρήση λοιπόν πάει καλά. Να μην τα βλέπουμε ούτε και σε αχρηστία; Δηλαδή ούτε καν σε παρέλαση; Τι επειδή υπάρχει κρίση, μερικές σταγόνες βενζίνης θα μας χάλαγαν;
     Και πάντα θα βρεθεί κι ο πονηρός καχύποπτος, που θα ρωτήσει: Και που ξέρω εγώ ότι τα αγοράσαμε; Και θάχει και δίκιο. Θα νομίσει ότι τα άρματα γίνανε σαν τις μετοχές. : Άυλα. Και βεβαίως αυτού του είδους τα άρματα, είναι σαφέστατα οικολογικά , αλλά δεν είναι εύκολο και να γίνουν και πιστευτά ότι υπάρχουν. Διότι και το χρηματιστήριο άυλα κινείται και κάποιοι βγάζουν ή χάνουν υλικά τελικά. Εδώ με τα αόρατα άρματα, που οδεύει η πατρίς; Και πού οδεύει και η παγκόσμια απάτη; Διότι αν δεν τα βλέπω, πού ξέρω ότι τα παράγουν οι πολυεθνικές; Μπορεί να είναι άυλα τα εργοστάσια τους, να μην κάνουν τίποτε, κι απλώς να απειλούν.
     Και το χρηματιστήριο είναι τζόγος και συγχωρούνται όλοι οι φτωχοπλούσιοι. Εδώ είναι άρματα του φορολογούμενου λαού που κάνει τόσες θυσίες, χάνει επιδόματα και δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων για να βγει από την κρίση αλλά χωρίς να στερείται της εθνικής αμύνης. Δίνει ο σοσιαλιστής τον οβολό του κι ο καπιταλιστής το αυτοκίνητο του. Ο κεντρώος την σύνταξη του κι ο αριστερός τα νιάτα του. Ο ακροδεξιός τα τιμαλφή του, η εκκλησία το χωράφι της κι ο βουλευτής την αποζημίωση του για την συμμετοχή στην εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή. Όλοι στρατευμένοι σε κοινό αγώνα. Μια γροθιά. Να μην βλέπουν και άρματα;
     Ναι, να μην βλέπουν. Και κυρίως να μην τα βλέπω εγώ. Που δεν βλέπω καμία απειλή. Όπως και στην τουρκοκρατία, που πρακτικά επαναστάτησε ο Έλληνας εναντίον του Έλληνα που τον εκμεταλλευόταν. Αλλά και λάθος να κάνω, και τι έγινε; Έχω τυφλή εμπιστοσύνη στην αγέρωχη Μάνη που είναι γερμανική. Στη μισή Πελοπόννησο και στα Επτάνησα που είναι ιταλικά. Και πόσα άλλα. Και γουστάρω κι όλα τα υπόλοιπα να τα πάρουν ξένοι για να είμαι ήσυχος. Τι με νοιάζει αν τα νοσοκομεία γίνουν αγγλικά ή οι δημόσιες υπηρεσίες αμερικάνικες. Αν τα σχολεία γίνουν γαλλικά. Χειρότερα από ότι είμαι αποκλείεται να είμαι. Και να γίνουν και τα καφενεία αυστριακά. Ποιόν πειράζει; Σάμπως πίνει κανείς ελληνικό καφέ; Μόνο σε κηδείες. Όλοι στον καφέ Βιενουά είναι και στο φρεντοτσίνο. Να αναλάβουν οι ξένοι, να γλυτώσουμε από τους εξοπλισμούς, να ανέβει η ποιότητα των προϊόντων και να πέσουν και οι τιμές.
     Και να καταλάβει έστω και τώρα ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ( αι Νέαι Πάτραι ποιες είναι; ) ότι μια χαρά ήμασταν. Τι να σε διοικεί Γερμανός, τι Τούρκος; Ο νεοέλληνας δεν είναι ρατσιστής σαν τον πρόγονο του. Είναι φιλελεύθερος. Διότι από τότε που γίναμε κράτος ναι μεν όλο δάνεια παίρναμε, αλλά κάτι φτιάχτηκε υπό την ευθύνη των ξένων. Σήμερα όλο δάνεια παίρνουμε αλλά τίποτα δεν καταφέρνουμε υπό την ευθύνη μας. Άρα; Δεν έχει άρα. Άμα δεν μπορείς να διαχειριστείς την ανεξαρτησία σου καλύτερα και με την βούλα προτεκτοράτο για να ησυχάσουμε κι όλοι εμείς που τις σημαίες τις θεωρούμε αφορμή πλουτισμού στρατιωτικών βιομηχανιών. Διότι δεν ζούμε σε χώρες, αλλά στον πλανήτη.
     Βέβαια κάποιος θα μου πει ότι παραβιάζω τον Θούριο του Ρήγα. Σωστά αλλά τι να κάνω; Να ζω ακόμα με αυτά; Τίγκα στους ήρωες και στα μνήματα; Αλλού βρίσκομαι: "Kάθε έθνος ξεφτiλιζει άλλα έθνη, κι όλα πράττουν το σωστό" ( Arthur Schopenhauer). Βέβαια καταλαβαίνω και τον διπλανό μου που θέλει να βλέπει παρελάσεις με άρματα. Γουστάρει το οφθαλμόλουτρο. Δικαίωμα του. Και δικό μου, να θέλω να τις καταργήσω.

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΚΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ

           Ενημερώθηκαν όλοι επί παντός επιστητού. Τρομερά πράματα. Δεν ενημερώθηκε κανένας, παρά μόνο ο πρόεδρος. Δηλαδή ενημερώθηκε για κάτι για το οποίο πάει να να το κουμαντάρει αλλά και να αγοράσει μετοχές. Ακόμα δεν γελάσατε; Καθείστε να το κάνω πιο απλά. Όταν αγοράζετε κάτι, ξέρετε γιατί το αγοράζετε; Ξέρετε τα ρίσκα της επένδυσης; Ξέρετε την πιθανή μέσω της  διέυθυνσης σας υπεραξία; Ξέρετε κάτι τέλος πάντων;
            Ο νέος πρόεδρος τι ξέρει ακριβώς;  Όσα ξέρει τέλος πάντων. Αλλά σας πείθει οτι η ενημέρωση του, είναι προέδρου, ή υψηλόβαθμου υπαλλήλου; Κι αυτά δεν τα έχω διαβάσει ποτέ στο παρελθόν με τον Γενεράκη που ήταν μικροεπιχειρηματίας  ή και τον Γιδόπουλο που ήταν έμμισθος παράγοντας. Κι είχαν κάθε λόγο να ενημερωθούν, αφού ήταν αλλού για αλλού. Αυτός έχει κάνει τα κουμάντα του και προχωράει αγοράζοντας  μετοχές χωρία να ξέρει τίποτα; Μάλλον.
          Δεν αγοράζω τίποτα,  αν δεν ξέρω. Προσπαθώ να μάθω κι έχοντας μάθει, προχωράω. Αν δεν ξέρω δεν κάνω βήμα, τουλάχιστον εταιρικά. Εδώ έχουμε άλλα. Κουφά. Δεν μπαίνω στην ανάλυση. Τα καταλαβαίνετε. Κι αρχίζει το δούλεμα βουστροφηδόν. Μιλάει ο υπάλληλος , μιλάει ο από κάτω υπάλληλος και γίνεται χαμός. Στον χαμό πάμε και στον τόπο στα νιάτα , και είμαστε ταινία με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Βογιατζή.
         Αλλά δεν πειράζει. Όλοι θα πάμε εκεί που πρέπει. Κι όπου αξίζει ο καθένας. Οι τίτλοι δεν λένε τίποτα , ούτε τα supporters ή τα λοιπά. Είναι θέμα συμμαχιών και στρατηγικών αποφάσεων. Και θα δούμε αύριο. Κυριότερα τι ειπώθηκε με τον σύνδεσμο των επωνύμων, που δίνουν και τα χρήματα για να κουνιέται όλη η εταιρεία. Εκεί θέλω τη μαγκιά και τις προγραμματικές δηλώσεις. Όλα τα άλλα είναι πανεύκολα και δουλεύουν με κάποιο σκουτεράκι. Ή μήπως κάνω λάθος;
           Ο νέος πρόεδρος συμπεριφέρεται σαν κοινός έμμισθος υπάλληλος. Και θα μπορούσε να το κάνει άνετα αυτό, αλλά κόβοντας τα πολλά δήθεν και τα αν και τα πρέπει, χωρίς να προειδοποιεί κανέναν. Ούτε καν εμάς. Μιλάει πολύ και κουνιέται πολύ σαν έναν απλό άνθρωπο που θέλει να δείξει κάτι στον χρηματοδότη του. Δεν μου αρέσει, αλλά δεν πειράζει. Αυτή είναι η ΑΕΚ πια και σ' όποιον αρέσει. Νομίζω ο καθένας είναι μόνος του κι ο καθείς όπου του πάει ο δρόμος της ψυχής του. ΔΕΝ ΚΑΝΟΝΙΖΩ ΚΑΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΘΑ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΤΗ ΣΕ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ.
          Συγνώμη για το σύντομο, αλλά η πίκρα είναι μεγάλη. Ίσως αύριο τα νέα να είναι καλύτερα, αλλά αυτήν την στιγμή το σύμβολο το βλέπω με μαζεμένα τα φτερά. Κι αυτό δεν το δέχομαι με κανέναν τρόπο, όσο μιλάμε για ΑΕΚ.

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΣΚΟΥΤΕΡΑΚΙ

           Δεν θεωρώ περίεργο το οτι ο ΔΧ και ο νέος πρόεδρος συναντήθηκαν, μίλησαν κι έφυγαν και παρέα. Ίσα ίσα πιστεύω οτι μια συνεργασία χρειάζεται, και μόνο προς όφελος της ΑΕΚ μπορεί να βγει. Άλλο θεωρώ παράξενο: Το οτι υπάρχει μια οικονομική οφειλή, που μέχρι πρότινος μας είχε πάει στα δικαστήρια. Και το παράξενο είναι οτι η ερασιτεχνική, είτε κατέχει 10%, είτε 23% των μετοχών της εταιρείας, γιατί δεν πληρώνει τα αναλογούντα χρέη της; Θα μου πείτε οτι εδώ δεν πληρώνει η ΠΑΕ, θα πληρώσει η άλλη; Σωστό κι αυτό. Αλλά πώς διεκδικεί χρήματα αφού στο φινάλε τα χρωστάει;
        Τι, θέλει να τα πάρει για να τα δώσει η ίδια; Φαύλος κύκλος βέβαια, αλλά τι να κάνουμε. Έτσι είναι οι επιχειρήσεις και γι' αυτόν το λόγο δεν γίνονται κι όλοι επιχειρηματίες. Διότι μέτοχος που χρωστάει, απλούστατα, δεν δικαιούται να είναι μέτοχος. Και δεν κατηγορώ τον ΔΧ, διότι δεν φταίει σε τίποτα. Στους άλλους πάει η μιζέρια μου κι απλά παίρνει και τον ιμάμη η θέση μου.
       Επίσης είναι πολύ παράξενη η δήλωση του Μπάγιεβιτς, που γνωρίζει καλά τα Αδαμίδια, και παρόλα αυτά μιλάει για μια αναμόρφωση του αγωνιστικού πρόσώπου λόγω διοίκησης. Κι ενώ όλοι ξέρουν οτι τίποτα δεν άλλαξε αθλητικά, διοικητικά και οικονομικά. Συναντήσεις με τον Πιλάβιο ή την του ΟΑΚΑ, δεν αλλάζουν τίποτα στην ουσία. Σκορδαλιά καλή φτιάχνουν για να μην μυρίζει ο σάπιος μπακαλιάρος. Και πιστεύω οτι η δήλωση είναι ειρωνική τουλάχιστον με πολύ αβέβαια κόντρα. Που έρχεται.
      Τι θα βγάλει; Τίποτα. Ή μάλλον για να είμαι πιο σωστός, ένα σκούτερ. Δίχρονο, νευρικό αλλά χωρίς καμία προοπτική. Διότι οι πόλοι είναι τέτοιοι, που δεν υπάρχει περίπτωση να συνυπάρξουν. Και καλά θα κάνουν. Εξ άλλου οι προϋπολογισμοί των τόσων εισιτηρίων, περιλαμβάνουν εκείνο το κομμάτι του πληθυσμού που θα αποχωρήσει οικειοθελώς και ήρεμα, διότι δεν θα έχει κάτι να τους εμπνέει ή να τους συνδέει με την παλιά υπερομάδα. Θα μείνουν οι άβουλοι ή οι κατευθυνόμενοι. Φυσικά πάντα θα υπάρχει το κενό του χρόνου ή η επικοινωνιακή πολιτική κάποιων εφημερίδων ή κάποια στοχευμένα αποτελέσματα τύπου φετεινού ΠΑΟΚ, για να έρχονται και κάποιοι παραπάνω στους αγώνες. Φυσικά, νομοτελειακά όλα θα τελειώσουν το καλοκαίρι του 2011, τραβώντας τις ζαρτιέρες μέχρι την αντοχή του υλικού. Πιστεύω να γίνομαι κατανοητός.
        Δεν αναμασώ λεπτομέρειες που είναι καταγεγραμμένες σε παλιότερα κείμενα και στα σχόλια του συνόλου των επισκεπτών αυτού του χώρου. Η στατικότητα της χώρας αλλά και του ποδοσφαίρου μας, κάνει τα πάντα πολύ εύκολα προβλέψιμα, ειδικά αν τα μπουγιουρντί των χρεών έρχονται καθημερινά και το έλος παρουσιάζεται σαν ήρεμη λίμνη. Και το παράξενο είναι να ακους παφλασμούς κυμάτων σε έλος. Τραγικό είναι να βλέπεις κύματα σε βόθρο. ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ - ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΙΝ ΤΟΥ- ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΑ ΜΑΡΚΟΥΤΣΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΟΥΤΕΡΑΚΙ. ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΡΙΓΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ SUGAR, ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟ ΜΑΙΟ.
         Ο νέος είναι άπειρος και θα χρειαστεί τα πλάνα ΄τα σημερινά σαν υποκλοπή ιδεών . Γι αυτό και η συνάντηση για τον δήθεν προγραμματισμό της νέας περιόδου. Που θα είναι διαγωνισμός για να μείνουμε σκούτερ τουλάχιστον. Σε όλα τα επίπεδα. Η σημειολογία είναι δεδομένη. Όπως και η αποτυχία στα πριμ παραγωγικότητας. Και παρεπιπτόντως πρώτη φορά ακούω εταιρικά, οτι μια καταχρεωμένη μοιράζει και μερίσματα. Αλλά στο σκουτεράκι πάνω όλα γίνονται. Κυρίως η δίτροχη ευθύνη της χολυγουντιανής παραγωγής που συνέδεσε τον Walt Disney με τον Σπαθάρη.
       ΥΓ1. Ο παλιός πρόεδρος μας Κιντής, είναι αλήθεια οτι αυτομόλησε στον Πανιώνιο; Πού να πας μπροστά έτσι; σα να έχω στήσει παραμάγαζο απέναντι απο την εταιρεία μου. Ντροπή για όσους τον άκουγαν και τον πίστευαν.
       ΥΓ2. Αυτοί οι Πανιώνιοι που με καλούσαν τότε για τα μπαράζ, γουστάρουν να τα δουν μαζί μου;
      ΥΓ3. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες. Το σκόρδο κάνει καλό. Και νέα παρέλαση. Χωρίς άρματα. Σε λίγο θα γίνουν σαν τις μετοχές. Άϋλα. Και θα τα αγοράζουμε χωρίς να τα παράγει κανείς. Καλά πάει η παγκόσμια απάτη.

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

            Δεν πρέπει να είμαστε άδικοι. Καλά τα κάνει όλα ο νέος πρόεδρος. Έχει μια αγωνιστική κινητοποίηση. Βλέπει διάφορους και βάζει την στάμπα του. Στον Πιλάβιο, στον πρόεδρο της ομοσπονδίας, στον προπονητή και στο Λαζόπουλο. Τι ; Δεν πήγε σ' αυτόν; ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ; ΔΕΝ ΓΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, Η ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΩΣ ΚΙΝΕΙΣΘΑΙ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΣ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΑΝΑΣ; ΜΕ ΤΙ ΓΕΛΑΤΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥΣΤΗ; ΤΟΣΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ΟΛΟΙ , ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ; ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΩ ΕΝΑΝ ΧΑΜΕΝΟ ΑΝΔΡΙΣΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΡΧΗΓΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΜΕΝΑ. ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΕΙ Η ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.
        ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ, ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΜΟΙΒΗ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΔΡΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΛΙΑ. ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ, Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΑ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ; 
      ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. ΑΥΤΟΣ ΓΚΡΙΖΟΜΑΛΛΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ; ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΟΜΟΔΙΝΙ; ΚΑΦΕ ΕΓΙΝΕ. ΣΕ ΚΟΜΜΩΤΗ ΠΗΓΕ Ή ΣΤΑ 120 ΕΝΩΜΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ; ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΚΦΡΑΖΩ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ. ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ , ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ; ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΑΝΕΙ;
         Ειδήσεις όμως θέλετε. Για την ΑΕΚ. Και τις έχω. Δηλαδή κακά νέα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ. ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ. ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΝΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ; ΕΓΩ ΛΕΩ, ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙ Ο ΔΧ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΧ ΤΡΙΧΕΣ. ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΒΙΚΤΩΡΑ ( ΟΝΟΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ), ΤΙ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑΓΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.
       ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ. ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΕΖΙΚΑΡΙΟΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ, ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ;  ΑΠΟΨΗ. ΣΩΣΤΗ. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΑΚΙΑ; ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΑΔΑΜΙΔΗΣ.
         ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ. ΗΣΥΧΑ. ΠΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΑΡΓΙΑ Η ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ, ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΥΡΙΟ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ; ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΙ; ΤΙ ΣΥΣΚΕΦΘΕΣΘΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΠΑΤΕΩΝΑ ; ΣΟΒΑΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΕΙΣΑΙ. ΑΛΛΑ ΑΝ ΗΣΟΥΝ , ΘΑ ΣΕ ΑΦΉΝΑΝΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ; ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗ. ΔΟΥΛΕΨΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ, ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΠΙΑ, - ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΑ - ΜΠΑΣ ΚΙ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ.
     Α, ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ.

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΤΑ ΓΕΛΙΑ

           Όλη η αγωνιστική ήταν της πλάκας. Λόγω του φόβου της αλογοτροφής. Είναι χαρακτηριστικό το πρωτοσέλιδο του Φίλαθλου μετά την γκέλα της δαφνοστεφανωμένης με τα Γιάννινα " ΜΟΝΟ ΜΕ ΧΑΡΑΚΙΡΙ ΘΑ ΤΟ ΧΑΣΕΙ". Και κάποιοι γέλασαν. Κάποιοι δηλαδή που τα ξέρουν όλα, ενώ ξέρουν μόνο απο πού κλάνει το μπαρμπούνι, και δεν καταλαβαίνουν την αλήθεια πίσω από τις γραμμές. Ή κάποιους, που τι να κάνουμε τώρα, ξέρουν και πιο πολύ μπάλα, αλλά κυριότερα ξέρουν και παρασκήνιο άπειρο. Που επειδή αυτό είναι άρρηκτα δεμένο με το προσκήνιο, είναι πανεύκολο να αντιλαμβάνεσαι και το αύριο. Δηλαδή οτι οι πολυμετοχικοί τρέμουν.
         Έχει να παίξει η αλογοτροφή με τον Ηρακλή; Σώθηκε ο Ηρακλής; Ο Παπουτσάκης του Εργοτέλη ήταν αντίπαλος του Πατέρα στην σούπερ λίγδα και στο άρμα της δαφνοστεφανωμένης; Μήπως κινδυνεύει; Ο ΠΑΟΚ από πότε άρχισε να υποχωρεί; Μήπως από την στιγμή που γύρισε ο Ζαγοράκης που ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟ στην Τούμπα; Που συνέστηνε έλλειψη φανατισμού για τον Σαλπιγγίδη και κάποιος έπρεπε να του εγγυηθεί κάποια λεφτά λόγω Ψωμιάδη της Ασπίδας; ΠΑΟΚ= το όχημα να χτυπηθεί η Μεβγάλ στην βόρειο Ελλάδα, για το καλό της Vivartia. ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ; ΜΠΑ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΜΟΥ. ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΠΑΡΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΦΥΣΙΚΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ. ΚΑΤΑ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΟΚΟΥΝ.
       Αλλά μην το πολυμπλέκουμε, αρκεί να απολαύσουμε τον χαμό που θα γίνει την Κυριακή με όλους εκείνους τους φανατικούς του Ατρόμητου που θα πλημμυρίσουν το γήπεδο, διότι για κάποιο λόγο θα θέλουν να αποδώσουν φόρο τιμής στο βλογιοκομμένο προπονητή του, που αφού μας έχει γαμήσει με την διαιτητική αδικία που την κουμαντάρει ακόμα και η ΑΕΚ, ήθελα να ήξερα ποιός υποστηρίζει τα Γιάννινα τελικά κι αδικήθηκε ξανά χθες ο Δώνης. Α, τελευταία αγωνιστική είναι Γιάννινα-ΠΑΟ. Ρε μπας;
         Φυσικά την Κυριακή το Περιστέρι θα είναι γεμάτο απο τσουκαλάδες λόγω του γνωστού πανηγυριού. Του οσίου κεραμοποιητού.
       Τα γέλια όμως είναι για τον Αδαμίδη που πήγε στα αποδυτήρια και μοίραζε συγχαρητήρια στο τεχνικό τημ. Ήθελα να ήξερα αν κρατούσε σακούλα εμετού για παν ενδεχόμενο. Κι αν έχει βρει το πριμ που θα πληρώσει, πριν την εισροή των κεφαλαίων και  ξέρει πού ακριβώς θα αγορασθούν τα 12000 διαρκείας. Πόσο θα κάνει το ένα. 50 ευρώ ή 2000; διότι υπάρχει και μια διαφορά στο budget. Άλλο μερικά μύρια Κούρδοι χωρίς αγοραστική δύναμη κι άλλο μια χιλιάδα Γερμανοί που μπορούν να αγοράσουν τη μισή Ελλάδα.
        Είδηση βέβαια δεν υπάρχει. Αλλά μην ανησυχείτε διότι ορισμένα πράματα δεν μπορούν να γραφτούν. Εξ άλλου αυτήν την εβδομάδα θα κάνει συνέντευξη ο πρόεδρος, που ανέλαβε παρόλο που το δάνειο της Morgan Stanley δεν έχει πληρωθεί, και που θα βρεθούμε εκεί για να γίνει πλάκα ακούγοντας το 10% ή το 32% ( κάντε προσθέσεις ) και μετά να πάμε στον Κορυδαλλό - αγαπητέ Δημήτρη εξ Άστρους ( για να μην μπερδευόμαστε ) - και να ρίξουμε την μπιλιά παρέα με τα τσίπουρα την ώρα που οι επέτες θα κάνουν δημοκρατική διαδικασία. Η Ελλάδα αναμένει το ΔΝΤ και η ΑΕΚ το ΔΜΤ. Κοινώς την αλληλουχία του ΜΝιού. Σπουδαία η αλφάβητος μας και πρέπει τα παιδιά να μαθαίνουν την σημασία της γλώσσης μας. Όχι για παιδεία βρε, για το όργανο.
       Επίσης περιμένουμε και την συνέλευση, που θα αποφασίσει να αποφασίσει αργότερα. Έχουμε πλάκα, κι όσο το παίζουν οι τίποτες, κάποιοι οργανώνονται. Γερά. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ. Και συνάδει και με μια μεταμόρφωση παγκήτικη. Είπαμε ανασφαλής είναι ο άνθρωπος εκ φύσεως. Να δω τι θα κάνουν οι εκ φύσεως ασφαλείς, όταν θα μεταβληθούν σε ανασφαλείς λόγω θέσεως. Διότι κάτι έχουμε υποσχεθεί κι εμείς. Είπαμε οτι την Ελλάδα θα την σώσουμε έστω και μέσω ΔΝΤ. Θέλει η χώρα μας δραστικά μέτρα κι έχουμε συμφωνήσει όλοι. Για το καλό μας.
       Ο Χαλκιάς ανέλαβε την ευθύνη. Γελάστε. Κι ο Γκαρσία το είχε καταλάβει μια εβδομάδα πριν. Ξαναγελάστε. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΕΣΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ;  ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ. ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ; ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΦΤΑΙΝΕ. ΕΝΑ ΝΑ ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ, ΚΙ Ο ΓΙΑΧΙΤΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΦΑΛΟΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΕΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥΣ.
       ΕΚΤΙΜΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ. ΠΡΟΑΓΕΙ ΤΟ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟΝ. ΜΟΝΟ Ο ΤΡΙΤΣΩΝΗΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ. ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΟΜΩΣ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΠΑΙΖΕ ΠΑΝΤΑ. ΙΣΩΣ Ο ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΤΙ. ΙΣΩΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΠΟΝΕΙ ΤΗ ΛΕΙΒΑΔΙΑ. Η ΠΑΛΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

           Τηλεόραση τελικά. Λίγο η βαριεστημάρα μου, λίγο το τουρνουά των παιδιών, κάθισα απόλυτα λογικά να χαζέψω τον δάσκαλο. Τον Σάντος. Διότι για τον άλλον μου έχουν φυτευτεί αμφιβολίες. Και σωστό είναι αυτό. Αν τα αυτιά σου τα έχεις ανοιχτά, δίοτι μαθαίνεις ακόμα κι απο ένα παιδί, προχωράς. Αν είσαι ξερόλας, το πολύ που μπορεί να κάνεις είναι να γραφτείς σε  μια οργάνωση, κι ό,τι σου λέει ο επικεφαλής να σκοτώνεσαι για το δίκιο. Όχι του αρχηγού. Το δικό σου, μια που έκανες τη μαλακία.
           Δεν θέλω να πω πολλά. Τα λογικά και τα σωστά. Ο Σάντος ΠΡΕΠΕΙ να είναι προπονητής της ΑΕΚ. ( Γέλια) . Στα κρισιμότερα παιχνίδια της σαιζόν, να κάθεσαι σαν χάπατο και να αναρωτιέσαι " τις πταίει;"  ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΦΤΑΊΞΕΙ. ΓΙΑΤΙ; ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΡΧΕΩΝ ΜΟΥ. ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΡΑΜΜΗ. ΔΙΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΑΣΕ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ- ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ. ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ.
          ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ. ΜΗΝ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΟΣΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΟΥΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΔΗΓΕΤΕΙΣΤΕ.  ΔΙΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΒΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ, Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΥΤΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΛΛΑ Η ΤΑΝΑΛΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ.
             Για το παιχνίδι στην Τούμπα, λίγα είναι τα πράματα. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. Ανύπαρκοι και οι δύο αντίπαλοι. Η ΑΕΚ έφυγε, διότι ο ΠΑΟΚ είχε εντολή να μην μπει στο γήπεδο. Πρέπει να κατάλαβε ο ΠΑΟΚτζής φίλαθλος οτι είναι ένας απλός καταναλωτής του ελληνικού συστήματος. Κι αυτό εξυπηρετεί.  ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΧΑΜΟΥΤΖΗΔΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΔΟΙΚΗΣΗ ΣΟΒΑΡΗ, ΟΧΙ ΛΑΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟ.
             Το παχνίδι ήταν της πλάκας, γνήσιο ελληνικό. ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟ. Δεν μπορώ να κάνω κριτική, διότι δεν είδα αγώνα. Εξ άλλου ό,τι λέω,  θα βγει στα μπαράζ. Τα σχετικά με τους χαμένους , δεν λένε κάτι σε σχέση με τις βαθμολογίες. Κορυφαίο παίκτη μας είδα τον Αραούχο και τον Σάχα. Κανέναν Μπάγιεβιτς, κανέναν Τζιμπούρ, κανέναν Σκόκο. Ο Σουηδός νορμάλ. Να τιμάει τα λεφτά του. Τίποτε άλλο. Ούτε καν το ταλέντο του Μανωλά.
            Φόβος πολύς. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΩ. ΕΓΩ ΤΑ ΘΕΛΩ ΑΛΛΟΙΩΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ. ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΑΕΚ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ. ΤΕΡΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ. Η ΧΡΥΣΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ. ΘΕΛΩ ΑΛΛΑ.
             ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΔΙΚΑΙΩΣ. ΜΕ ΠΑΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ. ΠΟΙΟΣ  ΠΟΥΣΤΗΣ , ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ SUGAR; ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΟΥ. ΜΙΛΕΙΣΤΕ ΡΕ ΒΛΑΚΕΣ. ΚΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ. ΣΑΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗ ΜΑΝΕΣΤΡΑ, Η ΜΗΠΩΣ ΠΗΡΕ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΝΑΛΙΑ ΚΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ; ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ.
          ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΦΟΒΑΣΤΕ; ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥΣ. ΦΩΝΑΞΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΙΜΠΟΥΡ, ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥ  ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ. ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ. ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ.

TA METΡΑ

     Κάθε οικονομικό μέτρο που εξαγγέλθηκε, δεν έχει στόχο την φοροδιαφυγή, αλλά το μέσο Έλληνα. Τον μισθωτό που δεν μπορεί να κρύψει τίποτα, ή εκείνον τον άνθρωπο που σαν φύση και θέση δήλωνε τα πάντα. Το “ μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά”, δεν ταιριάζει στην ιστορία αυτή που ζούμε. Είναι μια καθαρόαιμη αδικία. Διότι όποια πέτρα κι αν σηκώσεις , όλοι μας θα παραδεχθούμε μικροπαρανομίες , αλλά δεν πρόκειται και να βρεις κανέναν διαμαρτυρόμενο για τα μέτρα αυτά , με βίλες , αεροπλάνα ή off-shore εταιρείες.  Κι αν είσαι λογικός κυβερνήτης , όχι μόνο θα το παραδεχθείς αλλά θα το υποστηρίξεις κιόλας. Διότι αυτό το μαύρο χρήμα, που σίγουρα υφίσταται, ΚΑΙ δεν είναι υπεύθυνο για την εικόνα που εμφανίζει η χώρα μας, αλλά ΚΑΙ ξαναγυρίζει πάντα μέσα στην οικονομία μας.
     Τα μέτρα είναι στοχευμένα για να διαλύσουν την τίμια και υγιή Ελλάδα, που δεν έχει καμία διαφορά από το μέσο Ευρωπαίο. Και οι κεντρικές τράπεζες θέλουν τελικά να αφαιμάξουν την μεσαία και εργατική τάξη της χώρας μας, με σκοπό να αγορασθούν μπιρ παρά οι σοβαρές πλουτοπαραγωγικές μονάδες μας. Ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, το νερό , ο τουρισμός κι όποια σοβαρή βιομηχανία τροφίμων, σε ποσοστό 100%.
     Δεν πιστεύω ότι ο φελλός, που το παίζει εκλεγμένος πρωθυπουργός, συμμετέχει ΕΠΙΤΗΔΕΣ στο παιχνίδι αυτό. Πάντως είναι συνυπεύθυνος διότι, ΚΑΙ μας δούλεψε προεκλογικώς, αλλά ΚΑΙ διότι έχει γίνει ένα κουρδιστό αρκουδάκι στα χέρια οστρογότθων και ούνων. Και ξεκινάει το παιχνίδι από την βάση. Δήθεν υπερασπίζει την ελληνική αξιοπρέπεια και την εθνική κυριαρχία που στηρίζεται σε κόκαλα άμεσων προγόνων μας κι όχι στους αρχαίους κατοίκους αυτής της γης.
     Διότι η δεινή κατάσταση της χώρας, βεβαίως και οφείλεται στον τεμπέλικο χαρακτήρα του Έλληνα και στην πασοκική δημιουργία από το 1981 και δώθε με την διάλυση της εθνικής συνείδησης, αλλά κύρια είναι σκατά, κάποιων λίγων. Διότι λίγοι ήσαν και είναι οι διαπλεκόμενοι που απομύζησαν τα χρήματα μας. Θέλετε να μιλήσω για καναλάρχες άλωσης της κοινής γνώμης με μέσα προβληματικά, γεμάτα εικονικά τιμολόγια και απλήρωτα τα ΙΚΑ και τα ΦΠΑ; Θέλετε κατασκευαστικές εταιρείες με έργα που δεν τελειώνουν ποτέ; Θέλετε οργανισμούς τύπου “2004” που “δουλεύουν” ακόμα; Θέλετε χρηματιστηριακά παπαγαλάκια που στηρίξανε την παιδεία προς τον τζόγο και την πορνεία; Άμα συνεχίσω, δεν μου φτάνει κείμενο. Θέλω βιβλίο ολόκληρο.
     Για τις εφορίες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Για το 60-40 μοιρασιά κυβέρνησης κι αντιπολίτευσης ακόμα και για ένα κάγκελο στο πεζοδρόμιο. Για τους χιλιάδες άχρηστους δημόσιους υπάλληλους, ρουσφέτια των πολιτικών, που πληρώνονται κανονικά, αλλά ξαναπληρώνονται μπας κι εξυπηρετήσουν τον πολίτη. Για τον τύπου ανατολικού μπλοκ αθλητισμό. Με την κάλυψη του μεγαλογιατρού ή του μεγαλοδικηγόρου και την καραμπινάτη φοροδιαφυγή διότι οι πολιτικοί τρώγανε στα σπίτια τους.
     Και ψάχνω να βρω γιατί μετά τόσα καταγεγραμμένα σκάνδαλα, κανείς δεν τιμωρήθηκε. Γιατί κανείς δεν ήρθε σε συμφωνία για να σταματήσει η μαλακία να αγοράζουμε τανκς, ελικόπτερα ή βόμβες για να αισθανόμαστε ασφαλείς σαν χώρα. Επιτέλους , τι να τα κάνουμε; Τι στο διάολο εγγυάται το ΝΑΤΟ και τι η Ευρώπη; Ρε σεις από τότε που μπήκαμε στην εγγύηση, πιο πολλά ξοδεύουμε.
     Μας δουλεύουν ; Κανονικότατα. Και γι αυτό εξ άλλου αγόρασαν όλοι οι μεγαλοκαρχαρίες τα ομόλογα που εκδώσαμε. Για να κονομήσουν από το τεράστιο spread, να μην μπορούμε να αποπληρώσουμε ποτέ το κεφάλαιο και να κονομάνε όλοι καθιστοί, από τους τόκους. Οι Ευρωπαίοι “δουλευταράδες”, που μας θεωρούν λαμόγια, αλλά αν ήμασταν πραγματικά, σιγά μην επένδυαν πάνω μας. Οι δήθεν , μη κερδοσκόποι και μη τοκογλύφοι.
     Και καλά κάνουν αυτοί. Την δουλειά τους κάνουν. Το θέμα είναι άλλο: Εμείς τι κάνουμε; Δεν μπορούμε πια να βρούμε σε όλη την επικράτεια μια προσωπικότητα να βαρέσει το χέρι στο τραπέζι και να αντιπαρατεθεί; Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τον κομματικό ζυγό που έχει βαφτισθεί τεχνηέντως δημοκρατία; Δεν μπορούμε να καταλάβουμε μια απλή προβοκάτσια εις βάρος όλων μας;
     Διότι έχω μπροστά μου τις προεκλογικές μαλακίες που έλεγε ο εκλεγμένος φαλακρός με το μουστάκι: “ Συγκρίνετε δυο πολιτικές : Μια που μιλάει για πάγωμα μισθών και μια για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Λεφτά υπάρχουν “( 10-09-2009 )
“Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης. Δέσμευση μας: κανένα νέο φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα” ( 12-09-2009)
“ Εγώ δεν θα μιλήσω αύριο με την Ε.Ε, έχω μιλήσει χθες. Δεν θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ, ούτε και τα όρια ηλικίας στις συντάξεις” ( 13-09-2009)
     Έχω κι άλλα, που προς το παρόν δεν χρειάζονται. Κυρίως έχω μνήμη και κρίση. Και γνωρίζω ότι τα δυο κόμματα είναι ακριβώς το ίδιο αλλά το σοσιαλιστικό είναι πιο καλό επικοινωνιακά διότι όποτε υπήρχε ή υπάρχει ανάγκη, τραβάει και κανά στέλεχος από την αριστερά και δείχνει ένα δήθεν πιο ανθρώπινο πρόσωπο. Και τσιμπάνε όλοι με το κόμμα του Σημίτη που καθιέρωσε τον πιο στυγνό καπιταλισμό στην Ελλάδα. Τώρα το αν μετά κάνανε κι έναν καβγά στην βουλή οι σοσιαλιστές και οι κομουνιστές, ήταν για τον σαφέστατο αποπροσανατολισμό του κόσμου, που γουστάρει το δένδρο στον κήπο του αλλά για να φτιάξει το σπίτι του κόβει κι ένα δάσος.
     Και που γι αυτόν τον αποπροσανατολισμό για τα άδικα μέτρα, πλακωθήκανε στο Σύνταγμα. Διότι “ it takes two to tango “, να σας το πω σαν τη μαλακισμένη κι ανιστόρητη Αμερική. Που είναι ζούγκλα κατά τους βαθείς παπαροαναλυτές της ιστορίας, αλλά έχει παιδεία, δικαιοσύνη, ελεύθερη ιδιοκτησία και κάνει κι έναν πόλεμο αν θιχτεί μια τρίχα από τα μαλλιά κάποιου πολίτη της.
Ενώ εδώ, στο απόλυτο τίποτα, στο βόλεμα ότι η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της και στην προτίμηση να κλαίμε πάνω από τα μνήματα σαν τις γυναικούλες, χάθηκαν τα βαριά αρχίδια. Κι απαντάει ο Έλληνας πρωθυπουργός σε πλακίτσες για πώληση νησιών ή του Παρθενώνα σε μια Ευρώπη πλήρως αποτυχημένη οικονομικά και κοινωνικά, που υποφέρουν όλες οι χώρες της, αλλά της φταίει η Ελλάδα, δηλαδή το 2% του ευρώ. Και που τα γερμανικά νοικοκυριά είναι σε προσωπικό δανεισμό πιο πάνω από τα ελληνικά.
     Και κάθε μέρα που περνάει να χάνεται η ελληνική αξιοπρέπεια λόγω του πρωθυπουργού σαν μετεξέλιξη του μπαμπά του. Με άλλα λόγια, αλλά με την ίδια ουσία. Και ουσία για μένα είναι μία: Οι κούτες των Pumpers με τα πεντοχίλιαρα από την γραμμή του Κοσκωτά, το εγκεφαλικό του Κουτσόγιωργα μέσα στο ειδικό δικαστήριο, η καταδίκη του Πέτσου και του Τσοβόλα και η αθώωση του μπαμπά με 3-2. Και δεν γουστάρω κανέναν με το ίδιο όνομα να με διοικεί , δεν πα νάναι κι από το θεό σταλμένος.
     Το να με παίζουν πινγκ πονγκ οι απόφοιτοι του Νταχάου και οι μεταπτυχιακοί του Μπέλσεν, που κάποιοι τους βλέπουν και σαν ιδιαίτερα πολιτισμένους, δεν το πάω. Λαός με τέτοια ιστορικά εγκλήματα δεν με πείθει ότι καθάρισε. Πιο πολύ με πείθει ότι έχει συσωρευμένα κόμπλεξ κι απωθημένα που αυξάνονται και με την κλασσική μουσική που ακόμα και στο γλέντι απαγορεύει την εκτόνωση κι επιβάλει την πειθαρχία διασκεδάζοντας να βγάζει σε μια πλατεία μερικούς άοπλους και να τους εκτελεί προς παραδειγματισμόν, αναδεικνύοντας την γνήσια γερμανική δικαιοσύνη.
Τι να κάνουμε; Αλλαγή πολιτικής. Υπάρχει κι άλλο πράμα από την Ευρώπη. Άντε με τους Οστρογότθους που μέσα τους φυλάνε την αρχαιοελληνική κουλτούρα. Τίποτα δεν φυλάνε. Και ποτέ δεν το κάνανε. Μια ζωή τα αγάλματα τα είχαν με τα κωλοδάχτυλα . Θα καταρρεύσουν από εμάς; Ας καταρρεύσουν. Κι ας έρχονται σαν τα ζώα που είναι, να χαπακώνονται και να παρτουζώνονται στα νησιά υπό τους ήχους του Μπετόβεν.
“ …. Χούντα περνάμε, πολεμάτε είναι πιο μαυριδερή…” ( Δ. Σαββόπουλος)

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

ΣΤΟΝ ΚΑΦΕΝΕ

           Κρίμα. κρίμα, κρίμα. Για όλους μας και για όλους τους. Διότι μην γελιόμαστε. Βέβαια η ΑΕΚ δημιουργήθηκε απο κάποιους προγόνους μας, και σίγουρα προχώρησε ερασιτεχνικά με κάποιους που δίνανε τα απαραίτητα οδοιπορικά στους αθλητές, αλλά επαγγελματικά μπορεί να ζήσει μόνο απο τον ενεργό κόσμο της. Και ιδιαίτερα εκείνα τα χάπατα που προκαταβάλουν τα εισιτήρια όλης της χρονιάς ή εκείνα που αγοράζουν προϊόντα για εφήμερη κατανάλωση. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΥΠΟΤΥΠΩΔΕΣ ΛΥΟΜΕΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΑΛΙΕΣ ΦΑΝΕΛΕΣ Ή ΠΑΛΙΑ CD ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΕΚ. ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΜΙΛΑΜΕ. ΤΟ ΛΕΩ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ.
           Κι αυτοί οι ηλίθοι, οι πιασμένοι στο χορό του Ζαλόγγου με επικεφαλής κάποιον που λεγόταν Διονύσης, χάσανε λεφτά κι αντί να τα κυνηγήσουν, έστω και σαν ηθική δικαίωση, να αλληλοκαλύπτονται, να εξακολουθούν να μιλάνε ή να κατηγορούν εμένα, οτι κάποτε με είχαν υποπτευθεί σαν εντολοδόχο. Δεν μιλάμε για απίστευτα πράματα. Μιλάμε για ανύπαρκτα .
           Τέτοιος είναι και ο χρόνος που έρχεται με τις σχετικές ευλογίες αυτών που έμειναν και θα φύγουν το καλοκαίρι χαμένοι ή θα φύγουν αλλά απαιτώντας ένα ενοίκιο για κάποια χρόνια. Και η οργάνωση δεν αντιδρά, διότι κανείς δεν διεκδικεί τα χρέη της σαν ερασιτεχνική αλλά και διότι κάνει κουμάντο πλέον, διότι στο πρόσωπο του Αδαμίδη ισχυροποιείται παραπάνω αφού όταν ο τύπος παραιτηθεί, τα πάντα θα έρθουν επάνω της. Μην μπερδεύεστε με τα νούμερα και τα μηδενικά. Αν βγάζεις 100 και χρωστας 101, δεν έχεις λεφτά. Αν βγάζεις 10 και χρωστάς 2 , είσαι πάμπλουτος. Φυσικά αν είσαι μαλάκας, γουστάρεις να το παίζεις οτι βγάζεις πολλά και να χρωστάς, διότι μέχρι να στα ζητήσουν έχεις κάνει το κομμάτι σου.
            Εγώ τα στοιχεία του κυρίου Καζαμία , δεν τα ξέρω. Ούτε καταλαβαίνω την ανωνυμία του, που είπε ξαφνικά σαν σχόλιο σε κάποια ανάρτηση, οτι  " όρος για την αναμειξη ήταν η τήρηση της ανωνυμίας". Δηλαδή με ποιόν συμφώνησε για τον όρο; Με μένα; Με σας; Δεν γνωρίζω. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΕΚ, ΑΛΛΑ Η ΑΕΚ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΣΑΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΝΟΝΤΑ ΛΑΘΗ.
          Το παιχνίδι είναι απλό. Θα παίξουν τα μέσα επικοινωνίας. ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΡΧΗ. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. ΦΥΓΑΝΕ ΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΥΓΕΙΑ. Κι ο Αβραμίδης θα είανι πια ο εχθρός της ΑΕΚ συστήνοντας αποχή. Δηλαδή πιο γρήγορη λύση απο το πρωτοδικείο. Και η οργάνωση θα ξαναέρθει, απειλώντας ή νουθετώντας, διότι πια ευρισκόμενη εντός γηπέδου, θα αναρωτιέται " πού είναι ο κόσμος;"
          Μακριά. Σαν να μένω στην Πατησίων, να θέλω ένα παραθαλάσσιο σπίτι, να μη μπορώ να το αποκτήσω, αλλά να αγαπάω την θάλασσα. Και τι να κάνω λοιπόν; ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕΝΕ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΩ:
                      ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕΝΕ
                      ΤΣΙΓΑΡΟ ΠΡΕΦΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕ
                       ΡΕ ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ , ΡΕ ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΑΔΕΡΦΕ
          Βαρέθηκα τις μπούρδες. Η ποδοσφαιρική ΑΕΚ χάνεται. Μέσω αυτής και η ερασιτεχνική. ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΡΑ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΩΔΕΙΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ. ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑΔΕΣ. ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 44. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΕΝΑ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ. Ο SUGAR ANAΛAMBANEI ΤΑ ΠΑΛΙΑ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΖΑΚΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ. ΟΠΩΣ Η ΑΕΚ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΕΚ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΙΤΛΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
          ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΚΑΙ ΚΑΛΩ ΤΟΝ ΔΧ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ. ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΠΑΛΙΟ. ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΣΤΑ 700 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ 50. Η ΝΑ ΒΛΑΕΙ ΕΝΑ ΟΡΟ: ΟΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΉ ΘΕΛΕΙ Η ΟΜΑΔΑ, ΚΙ ΑΝ ΒΡΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΧΩΡΟ, Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ. ΔΙΟΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΟΥ ΝΟΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΕΝΩ ΕΔΩ ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗΝ , ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ο αεκτζής, που τυγχάνει μέτοχος. ΔΗΛΑΔΗ. ..... ΠΟΥΤΣΕΣ.....
             ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΗΡΘΕ Ο ΒΑΡΝΑΛΗΣ :
                ΑΙΝΤΕ ΘΥΜΑ , ΑΙΝΤΕ ΨΩΝΙΟ, ΑΙΝΤΕ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΙΩΝΙΟ....
                ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ  ΜΟΝΟΜΙΑΣ ΘΑΡΘΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ
          υγ. φυσικά όχι με τον ΔΧ  επικεφαλής. Ψώνιο είναι ο κόσμος. ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ
     

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

TO ΤΙΠΟΤΑ

           Πάντα στα της ΑΕΚ ευχόμουνα να κάνω λάθος. Όπως τα γράφω απο τον Οκτώβριο και δώθε. Δηλαδή με περίσσεια απαισιοδοξία και χωρίς δυνατότητα αντίδρασης εκ των έσω. Διότι μέσα είναι  όχι ακριβώς οι εχθροί , αλλά οι άνθρωποι που θα σκυλέψουν επι του πτώματος για εντελώς προσωπικά μικροσυμφέροντα. Άνθρωποι πολύ μικροί για να δικαιούνται να περιφέρονται με την ταυτότητα μέλους, οπαδού ή φιλάθλου του δικέφαλου αετού.
           Δεν είμαι καθόλου υπεβολικός. Μην γελαστεί κανένας. Και μην παρασυρθεί σε Θανάσιες υπερβολές που βρήκε εμένα ένοχο ή εξυπηρετούντα κάποια συμφέροντα που τα έπιασε εγκαίρως και προειδοποιήσε τον κόσμο. Ο άνθρωπος που δεν ψάχνει θεσμικές θέσεις, απλά πληρώνει και συμμετέχει στα κοινά με γνώμη, κρίση και φωνή, επιτέλους στο απόλυτο μπουρδέλο που ζούμε όλοι, ας αντιμετωπίζεται στην σωστή διάσταση του. Και τέτοιος είμαι εγώ, όχι επειδή το λέω, αλλά επειδή τόσα χρόνια, ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ.
           Το σύστημα απέτυχε με το καλημέρα. Ο νέος πρόεδρος, εκτός του οτι είναι αδύναμος οικονομικά, δεν διαθέτει την μετοχική πλειοψηφία και δεν μπορεί να να ανακυρηχθεί σε θεματοφύλακα των αρχών και των αξιών που κάθε Αεκτζής θα έπρεπε να κουβαλάει μέσα του - να πω και μια υπερβολή - σαν μοντέρνος πρόσφυγας. Διότι ζούμε μια νέα κατάσταση σε νέο περιβάλλον. Και πρέπει όλα να συνδυάζονται. Κι όχι όλα να τινάζονται.
           Ο κύριος Αδαμίδης είναι άγνωστος στον κόσμο της ΑΕΚ. Δεν είναι το πρόσωπο που μπορεί να συσπειρώσει το λαό. Δεν  έχει πείρα σε διοίκηση επιχειρήσεων, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - όσο και να περιμένω να ακούσω τις εξαγγελίες του - ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΣΑΝ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΚΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΑΡΑΓΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
          Τα λοιπά περί Γιδόπουλου ή Γενεράκη, ΕΝΩ ΠΛΗΡΩΝΕ Ο ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ, εγώ τα ακούω βερεσέ. Διότι χρήματα δινόντουσαν, ο ένας ήταν έμμισθος πολύπειρος παράγοντας κι ο άλλος γνωστότατος φαρμακοβιομήχανος της εταιρείας Φαρμανίκ στο Καματερό. Επιτέλους πια με τα παραμύθια που σερβίρει ο Χατζηχρήστος, ο Κιντής κι ο οποιοσδήποτε άλλος, ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ ΑΕΚΟΦΡΟΣΥΝΗ. ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ " Ο Μελισσανίδης δεν με συμπαθεί πια".
           Και ο κυνισμός, κύριε Καζαμία, μου αρέσει. Και κυνισμός πρακτικά σημαίνει οτι βουτάς και γαμάς τους φταίχτες. Συμφωνώ οτι δεν μπορείς να πάρεις τίποτα πίσω, αλλά έχει μεγάλη σημασία να πυροβολήσεις το λαϊκό ανύπαρκτο ήρωα στην πλατεία του χωριού και να προειδοποιήσεις κόσμο που θα ξαναστενοχωρηθεί διότι θα πιστεύει μπούρδες, κάστρα στην άμμο και πυροτεχνήματα που θα παρουσιάζονται σαν βόμβες Ναπάλμ. Στην ΑΕΚ ο κυνισμός σημαίνει την ξερρίζωση του υγιούς κομματιού του λαού της, το αλισβερίσι παιχνιδιών για να βγει το budget και ανά κάποια διαστήματα με μια διατησία να παίρνεις κανά ντέρμπυ ή κανά league cup ( που θεσπίζεται και τέτοιο ξανά ) για να χαίρεται ο μαλάκας.
          Ο νέος πρόεδρος και οι συνεργάτες του δεν υπάρχουν σε κανένα χάρτη. Και στα αρχίδια τους τι θα γίνει μετά το καλοκαίρι. 300 παίρνει ο Αεκτζής νέος για να διοικεί. Πόσα είχε ζητήσει ο ΔΧ; 1 εκατομμύριο απο την δαφνοστεφανωμένη; Και δίκιο είχε, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΕ ΗΓΕΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ. Και εξ ίσου χειρότερος σε όραμα και σε προοπτική. ΚΑΙ ΘΑ ΔΩ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΙΣΡΟΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ. ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ.
          Την ανάρτηση την χαρίζω στον μαχόμενο πληθυσμό. Του Γκρέταρσον, του Μαύρου - πόσο εύκολα παρασυρόταν το παιδί αυτό - και του Λυμπερόπουλου ή του Νικολαϊδη. Στον πληθυσμό που παρά τις αντιξοότητες, θα συνεισφέρει κύρια σε φωνές. Γιατί απο χρήμα δεν γίνεται. Δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει δολοφονία εχθρών με προειδοποιητικές βολές , " οι εχθροί θα με βρουν μπροστά τους ". Οι εχθροί θέλουν φαλτσέτα και τανάλια. Αλλοιώς τα ξύνουν κανονικά, γαμεί ο Ξέρξης κι εμείς κοιτάμε μνήματα και σταματάμε τα αμάξια μπροστά στο Λεωνίδα για να κατουρήσουν τα παιδιά παραδίπλα ή μας σταματάει η αστυνομία για το απαραίτητο κοντρόλ της ταχύτητας. Και φυσικά λέμε μαλακίες, γνησιότατες ελληνικές.
       Κι όχι το σωστό : Ήταν σε ακατάλληλο τόπο, σε λάθος χρόνο. Φυσικά έγινε ήρωας.
     Άντε κι επειδή το blog είναι κιτρινόμαυρο: Ανακάλυψα οτι όσο περνάει ο καιρός, όλοι γινόμαστε περισσότερο θρυλικοί. " Θρύλος" σημαίνει βασικά " μπούρδα" ( Joel Rosenberg ).
               Tην προσπάθεια μου θα την συνεχίσω. Δεν δέχομαι εύκολα τα διπλωματικά, ούτε παρασκηνιακούς βλάκες που πουλάνε Αεκοφροσύνη τζάμπα. Ένας αγαπημένος μου ήρωας στην μυθολογία ήταν ο Τηλέμαχος. " Τηλέ" σημαίνει εκ του μακρόθεν. Εύχομαι στην οργάνωση καλή συνέχεια. Κύρια στον αρχηγό της. Μακάρι να κάνω λάθος ζωής. Και μακάρι να το πληρώσω μόνο εγώ. Σας είπα οτι το κακό θα τρίτωνε. ΖΗΤΩ Η ΤΗΛΕΑΕΚ.

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

           Δεν καταδικάζω κάτι μέχρι να διαβάσω τις προγραμματικές δηλώσεις και μέχρι να αρχίσω να βλέπω τις πραγματικές ενέργειες. Πόσο συγκλίνουν ή πόσο αποκλίνουν απο τα λόγια. Ανήκω στον ευρύ κιτρινόμαυρο λαό, που πλέον είναι πολύ στενοχωρημένος, πολύ απογοητευμένος και τρομερά καχύποπτος ή σούπερ επιφυλακτικός. Και πολύ καλά κάνει. Διότι ό,τι του ζήτησαν το πλήρωσε. Και σε εισιτήρια, και σε εμπορικά προϊόντα.
           Συστρατεύθηκε και συμπαραστάθηκε. Κι ούτε θίχτηκε που δεν κατακτήθηκε κάποιο πρωτάθλημα. Εκεί ήταν, στην παρέα του πιο μισητού γήπεδου της χώρας, υπομένοντας και καρτερώντας  την σωτηρία της ομάδας. Κι ας μην έβλεπε αγωνιστικά αστέρια κι ας μην έβλεπε τίποτα σαν θέαμα που πάντα η ΑΕΚ προσέφερε. ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ. ΚΙ ΕΔΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
          Διότι δεν έφυγε κάποιος υπάλληλος και πήγε σε άλλη μισθοδοσία. Εδώ έφυγε ο ίδιος ο πρόεδρος που είχε αποτελέσει την αφορμή της συσπείρωσης και μετά την κάνανε όλοι εκείνοι οι επώνυμοι λεφτάδες που τον είχαν στηρίξει. Και η πραγματική προδοσία είναι όταν σε παρατάει  η κεφαλή. Ειδικά όταν φεύγει με ψηλά τα χέρια και με δηλώσεις απαξίωσης. Τότε ο κόσμος μένει πραγματικά μόνος ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ, ΚΑΙ ΦΥΣΕΙ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙ ΠΡΟΔΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ.
         Και μάλιστα όταν , αφού για κάποια χρόνια έτρωγε το παραμύθι του ντεμοτεχνείου οτι τα πάντα ήσαν διακανονισμένα και ισοσκελισμένα οικονομικά,  ανακαλύπτει οτι η ομάδα ξαναβρίσκεται στα ίδια σκατά με τότε και ουσιαστικά σαν μην πέρασε μια μέρα. ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ  ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΣΑΝ ΚΡΥΦΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ. ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΑΣΑΝΕ ΤΟΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ.
      - ΟΥΤΕ ΓΗΠΕΔΟ
      - ΟΥΤΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ
      - ΟΥΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΡΜΟΣ
      - ΟΥΤΕ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
      - ΟΥΤΕ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ
                         ΘΕΛΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ;
       - ΜΕ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΦΡΑΓΚΟ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΜΕΤΑ
        - ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗ
       - ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΗ ΜΠΑΛΑ
       - ΜΕ ΜΙΑ ΛΙΜΝΗ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΟΣ
            Πριν προχωρήσω να κάνω μια απαραίτητη διευκρίνηση: Θα με ρωτήσει κάποιος αν με έπιασε ο πόνος για τα ερασιτεχνικά τμήματα κι οτι μαλάκωσα προς τον ΔΧ. ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ. ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΩ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΔΟΘΗΚΑΝ, ΕΝΩ ΥΠΗΡΧΑΝ,  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΩ ΤΕΛΙΚΑ, ΟΤΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ 2004 ΟΥΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ BUDGET ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΤΑ ΕΙΧΕ ΖΕΣΤΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΔΩΣΕ. ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ.
           Επομένως το ζητούμενο σήμερα, είναι να ανακτηθεί μια αξιοπιστία που θα βοηθήσει τον κόσμο να ξεπεράσει το σύνδρομο που του δημιουργήθηκε. Και στην κατεύθυνση αυτή δεν βοηθάει μια συνέλευση που bottom line είχε το " θα δούμε ". Ούτε λογάκια για "εχθρούς". Διότι νέε πρόεδρε, οι αντίπαλοι δεν είναι εχθροί. Είναι απλά ανταγωνιστές που φυσιολογικά υπάρχουν σε ένα άθλημα. Η ΑΕΚ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙΣ ΔΙΚΑΝΙΚΑ. ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ; ΠΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ; ΣΑΝ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΣ; Η ΣΑΝ ΔΕΜΕΝΟΣ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ;
          Προς το παρόν , όλα μου θυμίζουν τις ανακοινώσεις του Πανόπουλου και τα "θα" του Παπανδρέου. Κι ο Γκρέταρσον μπορεί να έρθει ( αυτός πάλι πού έμαθε ; ) κι ο Ντε Μος  κι ο Ριβάλντο κι ο Λυμπερόπουλος. Λεφτά πού θα βρεθούν για να πληρωθούν; Ποιός θα είναι ο μέτοχος μετά το καλοκαίρι; Επί της ουσίας ρωτάω, κι αυτήν περιμένω άμεσα. Και να είστε σίγουρος οτι στην συνέντευξη τύπου την ερχόμενη εβδομάδα, θα σας υποβληθούν συγκεκριμένες ερωτήσεις για να επικοινωνήσουμε καλύτερα. Και για να σας υποστηρίξουμε, όπως θέλει ο καθένας, εφόσον ακουστούν σχέδια, τρόπος δράσης και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης στόχων.  ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ,  ΤΙΝΙ ΤΡΟΠΩ ΘΑ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ. Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡΣ;
        Κύριε πρόεδρε ήρθατε σε συγκυρία που ο κόσμος δεν κρατάει χαρτάκια και σημαιάκια. Κρατάει στιλιάρια και δίκαια, αλλά δεν θα σας επιτεθεί παρά θα σπάσει ό,τι κιτρινόμαυρο υπάρχει σπίτι του. Θα σπάσει το συναίσθημα. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΕΙ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΟΤΑΝ ΑΛΛΑ ΛΕΓΑΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΤΕ ΗΔΗ. ΠΡΙΝ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ.
      ΚΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ MORGAN STANLEY. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΒΑΛΑΤΕ; ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ; ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΧΙ. ΠΩΣ ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ; ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ.
      ΥΓ. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟΤΕ ΠΑΛΙΑ; ΔΗΛΑΔΗ ΕΦΤΑΣΕ ΕΚΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ; ΡΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΧΕΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΝΗΣΙ ΤΕΛΙΚΑ.

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΜΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

           Τα θέματα ήταν πολλά. Άλλα σοβαρά κι άλλα δευτερεύουσας σημασίας. Όμως είχαμε κατααγχωθεί όλοι κι έτσι το κλειστό οικογενειακό συμβούλιο, ήταν μονόδρομος.  Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα βρισκόμασταν την Δευτέρα και μάλιστα αρκετά πρωί. Να έχουμε όλη τη μέρα μπροστά μας, μπας και προκύψει και τίποτα έκτακτο. Κάτι που δεν υπήρχε στην ατζέντα.
            Παρά τον οικογενειακό χαρακτήρα, υπάρχει ένα πρόβλημα συννενόησης. Υποπτεύομαι την θεία μου αρκετά, όπως και εκείνη τον μεγάλο μου γιό. Ο μικρός μου δεν πολυγουστάρει την γιαγιά του, η οποία με την σειρά της θεωρεί τον λογιστή, πιόνι μου. Εγώ πάλι τα έχω με την γραμματέα διότι πιστεύω οτι κρατάει επιλεκτικά τα πρακτικά παίζοντας παιχνίδι με τον κουμπάρο μου.
           Τα θέματα μας ήταν να ανακατέψουμε την τράπουλα των χαρτοφυλακίων και να δώσουμε καινούγιες αρμοδιότητες στους διάφορους συγγενείς. Επίσης να μιλήσουμε για το νεοκλασσικό κτίριο που θέλουμε να στεγάσουμε τα γραφεία μας, τον τρόπο χρηματοδότησης αλλά και τον τρόπο εισροής νέων πόρων στο κοινό μας ταμείο για να προχωρήσει η οικογένεια. Όλοι ξέραμε οτι τα τελευταία είναι και τα πιο σοβαρά.
          Τα λύσαμε όλα μαγικά. Οι θέσεις μοιράστηκαν ξανά κι όλοι καταχάρηκαν. Όλοι χαμογελαστοί προχωρήσαμε στην ουσία: Το ακίνητο και το χρήμα. Αποφασίσαμε να μην σκοτωθούμε όλοι με όλους και ειδικά μπροστά στο λογιστή και στην γραμματέα, που δεν ανήκουν στην οικογένεια. Είπαμε να μαλώσουμε οίκοθεν κι ελεύθερα. Έχουμε έναν ολόκληρο μήνα μπροστά μας μέχρι να ξανασυναντηθούμε. Διότι ξέχασα να σας πω οτι για την ουσία αποφασίσαμε ομοφώνως, να μην αποφασίσουμε τίποτα και να αποφασίσουμε - αν αποφασίσουμε - μετά απο 30 ημέρες.  Αλλοιώς την επόμενη φορά μπορεί να αποφασίσουμε οτι θα αποφασίσουμε μετά απο 90 ημέρες. Ολόκληρη ζωή έχουμε μπροστά μας.
          Πρόεδρος εξελέγη ο μικρός μου γιος που διαφαίνεται οτι μετά απο 30 χρόνια θα γίνει κολοσσός σαν επιχειρηματίας. Τον βγάλαμε απο τώρα για να αποκτήσει και την σχετική εμπειρία νωρίτερα. Εγώ που βασικά πληρώνω τα λάθη όλων, τους είπα οτι κουράστηκα αλλά στο παιδί συμφωνώ να δώσω μια ευκαιρία. Εξ άλλου σπίτι μου μένει ακόμα, αν πολυδιαφωνήσει θα του αρπάξω το play-station και τότε θα δούμε τι αποφάσεις θα πάρει. Αν δεν εισπράττω το τίμημα που θέλω απο το κτίριο, εξουσιοδότηση να υπογράφει δεν του δίνω.Θα μου πείτε είναι ανήλικος, δεν έχει δικαίωμα υπογραφής ούτως ή άλλως. Μα γι' αυτό σας λέω οτι η οικογένεια δεν έχει καμία λογική.
         Πάντως ο μικρός μου είπε οτι στο νέο κτίριο θα φτιάξει και καφετέρια με γιγαντοοθόνη να βλέπουμε και κανά ποδόσφαιρο, θα βάλει καροτσάκι με ψητά λουκάνικα απέξω για να κονομάμε κι απο τους περαστικούς που πεινάνε ακριβώς μπροστά στην πόρτα μας και στην στέγη θα βάλει τεράστια ταμπέλα για να σπεύσουν όλες οι εταιρείες να διαφημισθούν. Κι άλλα έσοδα. Ρε τι μυαλό έχει το παιδί ! Φαντάσου τι θα γίνει όταν πάρει και το πτυχίο του. Μέχρι και μαρίνα μπορεί να φτιάξει στον δρόμο και να κονομάμε κι απο τα σκάφη που θα δένουν εκεί οι περαστικοί. Αυτό δεν του το λέω διότι δεν είναι σωστό να κατευθύνεις το παιδί. Ένα πρόβλημα που υπάρχει είναι οτι το κτίριο είναι στην Κυψέλη και δεν υπάρχει νερό εκεί. Ε, δεν θα τα ΄λύσω κι όλα εγώ. Μεγάλωσα πια. Ας σκεφτούν κάτι κι οι νεότεροι .
        Πάντως με την αγορά του ακινήτου διαφωνώ τώρα εν μέσω κρίσης. Και με τέτοιο τίμημα. Θα μπορούσαμε σαν οικογένεια να ανακαινίσουμε το πατρικό με ψίχουλα και να γλυτώσουμε το δέσιμο με την τράπεζα για τόσα χρόνια μόνο και μόνο για να είναι χαρούμενος ο θείος. Τέλος πάντων. Τουλάχιστον δεν υπογράψαμε. Έχω ένα μήνα να τους πείσω. Θα δούμε. Ζήτω ο χρόνος.
      Τον γιό μου πάντως τον χάρηκα, όταν απείλησε την γιαγιά του. Βρήκα μια επιθετικότητα που δεν διδάσκεται στα πανεπιστήμια, αλλά είναι θέμα DNA. Και μου άρεσε που είπε για εκπληκτική πορεία της οικογένειας περιέργως κοιτάζοντας την τσέπη μου. Και τον θείο που συνταξιοδοτείται το καλοκαίρι και ψάχνει μια καινούργια ενασχόληση και σίγουρη σύνταξη στο καφενείο. Νάστε καλά όλοι συγγενείς μου, δηλαδή που πρέπει να συναλλάσσομαι αλλά δεν σας έχω επιλέξει, και να προχωράει η οικογένεια.
        ΥΓ. Δεν σας είπα κάτι που είπε η κόρη της τρίτης γυναίκας του ξαδέρφου μου: Ζήτησε στη μάζωξη να δώσω κάτι για την εκκλησία της ενορίας της που δεν έχει ολοκληρώσει την αγιογράφηση. Κι οι πιστοί δεν προσέρχονται διότι είναι εικονολάτρες κι όχι εικονοκλάστες. Θυμήθηκα τον Ιουλιανό τον Παραβάτη. Τι έκανα; Χαμογέλασα και την ρώτησα: "Αφού μωρή μαλάκω δεν έχεις λεφτά, τι ασχολείσαι; Αν τα δώσω, θα αποσυρθείς;"  Παράξενα με κοίταξε σαν να μην καταλάβαινα κάτι. Ρομαντικός άνθρωπος η κορασίς κι εγώ πραγματιστής. Χάσμα γενεών μάλλον; Μπα. Χάσμα αρχών. Δεν βαριέσαι μωρέ. Μεγάλο έργο θέλει να κάνει, το ξέρω. Και χωρίς προβολή. Που λέει ο λόγος. Διότι είπε να κάνει και μια επιγραφή με το όνομα της σαν συντονίστρια για την δωρεά που θα έκανα εγώ. ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ, ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥΝΟΥ.
  

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

OK

           Aποχτύσαμε νέο πρόεδρο και καινούργια διοίκηση. Κι όλα καλά. Πού; Στο πρωτοδικείο, στον συνταξιούχο ή στον ενεργό οπαδό; παντού, είναι η απάντηση, και φυσικά η ουσία. Που δεν έγινε τίποτα για την γαμημένη αλήθεια, την πουτάνα αυτήν.  Και που όλοι την θέλουν , κι ας μην το λένε, και κρύβονται πίσω απο το ψέμα.
          Οι άνδρες τι θέλουνε , την θεούσα; Να τους διαβάζει ευαγγέλια; ¨΄Η να τους τσιμπουκώνει; Οι γυναίκες , ενώ το έχουν, να μην το χρησιμοποιούν; Στην αρχή καλές και μέτά σκατά διότι δεν πηδούσε καλά, ή γούσταρα στο κρεβάτι να ήμουν πουτάνα για τον άνδρα μου; ΚΑΝΤΟ , μπας και σωθείς. ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΑ, ΔΕΙΞΕ ΑΡΣΕΝΙΣΜΟ Η ΘΥΛΗΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ. ΕΥΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ φυσικοί ΠΙΑ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ.
           Κι άλλα υπάρχουν βέβαια. Να γίνεις γυναίκα, ενώ δεν είσαι. Με το ζόρι να σε κάνει ο μαλάκας. Και να πεις οτι ναι θα γίνω για να μην παραβιαστουν οι ορμόνες. ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΓΥΝΑΙΚΑ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Η ΤΟ ΕΧΕΙΣ Η ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ. ΑΣΕ  ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΓΕΝΕΤΗΣΙΟΥ ΚΏΔΙΚΑ. Ο ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ. Η   ΚΟΡΕΣ.
        Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΡΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΜΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΤΡΑΧΟ. ΟΛΟΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ. Ο ΦΙΛΟΣ, Η ΜΑΝΑ, Ο ΕΡΩΤΑΣ, Η ΒΙΖΙΤΑ, Ο ΘΑΝΑΤΟΣ.
          Μην μπερδευτούμε. ΕΊΝΑΙ ΠΡΌΕΔΡΟΣ; ΕΙΝΑΙ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΕΝΩ  ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟ 10% ΠΕΣΑΝΕ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΩΝΗ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ; ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ    ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ   ΤΟ ΠΛΑΝΟ    ΘΑΝΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΑΡΦΙΣΤΟΥΝ ΚΟΛΠΑ ΚΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΧΑΤΖΙΑΒΑΤΙΚΑ.
           Διότι πλάνο δεν υπάρχει ξεκάθαρα, και γι αυτό θα το πουν την άλλη εβδομάδα. Αν έχεις, το λες. Δεν περιμένεις.  Κι επειδή κούρασα με τηνν φιλολογία, αλλά μαρέσει, ρωτάω, πώς γίνεται μια γενική συνέλευση να ανακοινώνει τους στόχους  μια  άλλη χρονική περίοδο; Μαζευόμαστε για να μιλάμε; Μάλλον, και να χρεώνουμε την εταιρεία με τα ποτά και τις μαλακίες του σχεδιασμού. Δηλαδή τρίχες, αφού ό,τι και να γίνει θα αναλάβει η εκκλησία. Και καλά θα κάνει. Η επανάσταση στο 1821, δεν έγινε απο Έλληνες αλλά από την αρβανίτικη οργάνωη. Βάλαμε και κάτι ξένους στο παιχνίδι , κι όλα καλά με την ιστορία που γράφτηκε σαν τους μύθους του Αισώπου. ΤΙ  ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΑΦΤΙΑ ΣΟΥ; ΜΑΛΑΚΑ, ΗΜΙΜΑΘΗ ΠΟΥ ΞΕΦΥΛΛΙΣΕΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΝ ΚΟΜΙΚΣ;
        ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΡΕ ΑΔΑΜΙΔΗ. ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΧΡΩΣΤΑΣ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΟΥ, ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ, ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟ. ΕΤΣΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΕΚ. ΝΑ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΧΑΝΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΣΤΑ ΣΚΑΛΙΑ.
         ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΚΙ ΟΧΙ ΤΩΡΑ;. ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΤΕ ΣΕ ΑΓΩΝΙΑ; ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ.
          ΑΛΛΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΞΥΠΝΙΟΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΕΛΑΚΙ ΣΤΑ ΕΠΙΙΣΗΜΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΠΟΥ  ΤΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΔΧ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ, ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ΄ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΠΙΟ ΤΊΜΙΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ, ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ , ΚΙ Η ΜΑΧΗ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΟΙ  ΔΙΚΕΦΑΛΟΙ.
    ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ; ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ; ΓΙΑΤΙ; ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ , ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ;
       ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΓΑΝΟ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ... ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
        ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΚΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ. ΡΕ, ΣΥ ΤΡΟΜΑΞΑ.

         υΓ.

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ

           Είναι μια τέχνη κι αυτή του συστήματος. Αντί να σε αφήνει να σκέφτεσαι και να λυπάσαι, να σε φορτώνει με χίλιες δυο εκκρεμότητες που αφήνει θέλοντας και μη ο εκλιπών και να πορεύεσαι με την περίφημη εργασιοθεραπεία. Να ασθάνεσαι κάπως χρήσιμος τρέχοντας να βουλώσεις τρύπες στα ασφαλιστικά ταμεία, στις κληρονομιές , στους συμβολαιογράφους, στις τράπεζες και στα λοιπά κοινωνικά μπαρμπούσταλα. Τι να κάνουμε όμως; Σκύβουμε το κεφάλι και λέμε την απίστευτη παπάρα οτι κομάτι της ζωής είναι κι ο θάνατος, ενώ ισχύει το ακριβώς ανάποδο. Η ζωή είναι ένα διάλειμμα στον αέναο θάνατο.
            Κι έτσι είναι και η ΑΕΚ μας, που περιμένουμε ΄σήμερα τις συνελεύσεις και τις ανακοινώσεις. Δεν μπορεί , κάτι θα πουν για τον στόχο και το όραμα. Το σύστημα να αναλαμβάνει. Ολοκληρώνεται η τζάμπα διαφήμιση κι αρχίζουν τα χέρια να σηκώνουν τα μανίκια και τα κεφάλια να μπαίνουν μέσα. Και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Κι αυτοί είναι ιεραρχικά οι εξής:
        Ο Αδαμίδης, που θα πρέπει να μας πει τα πραγματικά έξοδα και ποιοί τα έκαναν.
        Οι μέτοχοι που θα πρέπει να συμπληρώσουν τον πρόχειρο προϋπολογισμό για την επόμενη περίοδο.
         Ο Μπάγιεβιτς με τον βραχυπρόθεσμο στόχο, να βγάλει την ομάδα δεύτερη αλλοιώς τον πούλο.
         Ο ΔΧ πόσο θα κοντράρει την πραγματικότητα σαν Αεκάρας και σαν μέτοχος με περισσότερες μετοχές απο τον προεδρο. Φυσικά και περισσότερα χρέη.
          Θα τα ακούσουμε, θα τα ζυγίσουμε και θα τα συζητήσουμε πάντα καλοπροαίρετα. Με το προσωπικό του στυλ ο καθένας μας , αν και θα με πικράνει πολύ που θα απουσιάζει ο Θανάσης, που αφού επείσθη οτι είμαι υγιής δύναμη και με διόρισε γενικό γραμματέα στην εταιρεία, μετά - κι απόλυτα λογικά - με απέλυσε και με ονόμασε και συγγενή του Αυνάν. Αυτή όμως είναι η μοίρα των στελεχών και την αποδέχομαι. Όπως αποδέχομαι και τον Αυνάν που είναι αδερφός του θεού Καύλου και που για να γίνει το δεύτερο πρέπει να υπάρχει το πρώτο. Το πρόβλημα είναι μην τυχόν, σαν τζάμπα μάγκας, δεν έχεις τίποτε απο τα δυο κι απλά μιλάς.
          Και γω που είμαι ξερόλας, λέω οτι ο Αδαμίδης καλές δηλώσεις έκανε. Οτι " πάμε για πρωτάθλημα ", γενικώς και αορίστως, " Ντούσκο δυνατά " κι " ευχαριστούμε κύριε Μελισσανίδη που είστε δίπλα στην ομάδα". Με την τελευταία ατάκα ειδικά, οι σακούλες του εμετού θα έπρεπε να είναι ζευγάρι ( πάντα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ - πιο πολύ ξερόλας δεν θέλω να το παίξω ).
          Και η απίστευτη πλάκα είναι το πριμ για την πρώτη θέση στα μπαράζ. Μισό για να την κατακτήσουν ( σωστά ) και μισό αν προκριθούν στους ομίλους. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ Η ΠΑΚΕΤΟ; ΔΙΟΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΑΜΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ, ΘΑ ΔΩΣΩ ΣΙΓΟΥΡΟΣ 90 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ. ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΔΙΝΩ ΠΟΛΛΑ.
        ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΑΛΛΟΣ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ; ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΘΕΑΤΕΣ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ;  ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΠΕΙΣΘΗΚΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΒΑΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΙΣΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ; ΚΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ, ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΓΑΘΗΡΙΟ ΚΙ ΟΧΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟ;  Να πω ένα τραγούδι;  Για να σπάσω τη μονοτονία ρε αδερφέ. Σα να λέμε, μουσικό διάλειμμα. ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΑ ΕΜΒΟΛΙΜΟ. ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΑΓΑΠΑΓΑΜΕ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΝΑ. ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΧΩ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΟΥΜΠΑΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΛΑΩ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ. ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΜΟΥ, Η ΣΥΓΓΕΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ.  ΣΑΓΑΠΑΩ, ΘΕΙΤΣΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΝΕΥΕΣ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ.
        Άσε δε τους παίκτες. Που ό,τι και να πεις, δεν είδαν και το Ροκφέλερ να μπαίνει οπότε είναι σίγουροι για την αποπληρωμή τους. Διότι ο Παπάς αποχωρεί κατά πως λέει. Και μένει ο Νοτιάς, ο ΔΧ κι ο τετραμελής δικηγόρος. Κι έχει χεστεί όλη η UEFA, ο Κόκαλης κι ο Βγενόπουλος μπροστά στην ανατολή της καινούργιας εληνικής υπερδύναμης. Κι όλοι στην εξέδρα παρακαλάνε να πουληθούν οι Τζιμπούρ και Σκόκο, μπας και μαζευτεί και κανά φράγκο. Πάλι κανείς δεν ξέρει; Η οι ακαδημίες της ΑΕΚ έχουν ξεπεράσει την Άρσεναλ και δεν έχουμε πάρει χαμπάρι το χρυσωρυχείο;
        Δεν λέω άλλα. Θα περιμένω. Απλά πιστεύω οτι η Ελλάδα αλλά και το ποδόσφαιρο της, σαν γνήσια προτεκτοράτα, θα έπρεπε να στοχεύουν  σε άλλη διοργάνωση με πιο σίγουρα χρήματα για να ΒΓΕΙ ΜΙΑ ΡΗΜΑΔΟΣΑΙΖΟΝ. Κι όχι να ακούμε καφενειακές μαλακίες για κάτι που θα σε διαλύσει τον Οκτώβρη ή το Μάρτη. Χωρίς να έχεις μιλήσει με κάποιον υπεύθυνο για το ρόστερ, χωρίς να έχεις κάποιον υπεύθυνο και χωρίς να έχεις και χρήματα σίγουρα.
       ΥΓ1. Το αγαπημένο μου έργο ήταν παλιά το " Αρχίστε την επανάσταση χωρίς εμένα". Σας το συστήνω.
       ΥΓ2. Όλους σας ευχαριστώ για τις ευχές σας. Ειδικά αδερφούς που πρωτογράψανε. Εντυπωσιακή θα ήταν μια συνάντηση με όλους. Το προτείνω.
       ΥΓ3. Τηλέφωνο δεν έβαλα σε ανάρτηση, άρα λογικά δεν το βρίσκεις. Όμως ξαναλέω το ταχυδρομείο μου: stevenavramidis@yahoo.gr. Στείλε μου το τηλ σου και θα επικοινωνήσω μαζί σου. Καταλαβαίνεις οτι αναφέρομαι σε σένα ζαμπον...Κάνω ειδική μνεία για ειδικούς λόγους.
        ΥΓ4. Ξέρετε τι θα πει Σπάθας; Πείτε ό,τι θέλετε. Μου θύμισε παιχνίδια της ΑΕΚ παλιά, που και χάνεις τα πάντα, και σε αποδεκατίζει. Φυσικά φταις εσύ που δεν έχεις ομάδα, αλλά μετά, προετοιμάσου και για το διπλό. Όχι ρε, οι κανονισμοί εφαρμόστηκαν κι ο ΠΑΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ. ΘΕΛΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΩ; ΠΕΣΤΕ ΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ. ΣΑΝ ΑΕΚΤΖΗΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ. ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ.

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

ΑΕΚ - ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ

           Με την συμπαθέσατη πόλη της πατρίδας μου της Μακεδονίας, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Είναι απο τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, τις πιο γραφικές με φοβερά φιλόξενο κόσμο. Και καλό σε συναίσθημα και σπουδαίο σε παρέα. Γι αυτό το λόγο βρέθηκε εκεί απάνω κι αυτός κι έβαλε το νέα μπροστά. Τι να κάνουν κι οι άνθρωποι, καιρό είχαν να δουν σούπερ λίγδα, τον ανέχτηκαν .
           Πολλά τα χρεωστούμενα όμως και δίκαια η νέα-ομάδα κάθισε κι έχασε απο την ΑΕΚ, σχεδόν με κάτω τα χέρια. Κάποιες ευκαιρίες μετά το 3-0, δεν δείχνουν τίποτα.  Ίσως και να ήταν η πιο ακίνδυνη ομάδα που είδα φέτος στο ΟΑΚΑ. Άνευρη, χωρίς φυσική δύναμη και χωρίς κάποιον στοιχειώδη προσανατολισμό. Κι έβλεπα σοβαρά κορμιά στο γήπεδο, που αν θέλανε θα κάνανε πάρτυ.
           Καλά, με τόσα ντράβαλα, πήγα στο γήπεδο; Ναι διότι αυτό με ξεκούραζε κι έτσι θα ξέφευγα για το δίωρο. Εξ άλλου κι ο Ηρακλής αυτό θα ήθελε, όπως το είχε κάνει τότε με τον παπού μου, που τον φωνάζανε από τα μεγάφωνα. Κι ήξερα βαθειά μέσα μου, οτι η ομάδα θα έπαιζε και γι' αυτόν, όπως συγκινητικότατα έγραψε κι ο Σάκης στο blog του.
           Κι έπαιξε πράγματι καλά. Φυσικά έπαιξε ρόλο κι η ανυπαρξία των αντιπάλων, αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα. Διότι η ομάδα σήμερα είχε κινητικότητα, αγωνιστικότητα και σοβαρή διάθεση για να πάει στα μπαράζ. Κι είχε και τέσερα ελληνάκια στην αρχική ενδεκάδα, που δεν διαβάζουν βαθμολογίες, αλλά ξέρουν οτι η Νέα Καβάλα, είναι απο τριάρα και πάνω. Όσο κι αν την προστατεύει ο διαιτητής  στον πειθαρχικό έλεγχο. Κι όσο κι αν ο κόσμος ( καμιά δεκαριά χιλιάδες ) περίμενε ένα μεγάλο διπλό λόγω απουσιών.
          Όμως όλοι διαψεύστηκαν. Η εκτυφλωτική απόδοση του Μανωλά ( ήθελα να ήξερα γιατί δεν είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα κι όλο διάβαζα οτι θέλει δουλειά ) , παρέα με την συνεισφορά του - των πολλών λανθασμένων πασών - Γκέντζογλου, σε γέμιζε κουράγιο και πίστη για την επόμενη σαιζόν. Θεωρώ οτι  βγήκε MVP ο Κωστάκης με το τεράστιο όνομα, λόγω του νεαρού της ηλικίας. Διότι εγώ κορυφαίο είδα τον Γιάχιτς, τον μόνο παίκτη που βλέπει γήπεδο άνετα, και τον Καφέ. Όπως είδα και το Μπλάνκο πολύ φιλότιμο και πιστεύω ακράδαντα οτι σύντομα θα αρχίζει πάλι να σκοράρει, όπως τις δυο προηγούμενες χρονιές. Μη με ρωτάτε γιατί. Αυτήν τη μπάλα ξέρω.
        Φυσικά είδα και το περπάτημα του Σκόκο αλλά και τον μπροστινό Τζιμπούρ που δεν καταλαβαίνω τι διάολο κάνει. Μπορεί να του φταίει η τακτική, δε λέω, αλλά ένας που το παίζει και παικταράς, κάνει κάτι κι εκθέτει τον προπονητή. Διότι βαρέθηκα την γκρίνια χωρίς να βλέπω κάτι σωστό.
          Ιδιαίτερο κέφι δεν υπάρχει, αλλά το χρέος το είδα τι έγινε, όπως και η σταθεροποίηση στην θέση που επιτρέπει πιθανόν προμοτάρισμα του ΠΑΟΚ την επόμενη Κυριακή. Διότι αφού η δαφνοστεφανωμένη τελείωσε, όπως σας είχα πει προ 5 αγωνιστικών, μας νοιάζει να μην ισχυροποιηθεί κι άλλο η αλογοτροφή με εκατομμύρια και να χάσει αυτό το πρωτάθλημα για να σκοτωθούν και μεταξύ τους οι ούτως ή άλλως ευρισκόμενοι στα χαρακώματα " αδιαίρετοι".
        Μαζί μου είχα μόνο το μεγάλο μου τον γιό , διότι ο μικρός είχε μια σοβαρή υποχρέωση. Όπως καθόμασταν με μια κενή καρέκλα ανάμεσα μας, ειλικρινά νόμισα οτι είχα τον πατέρα μου εκεί. Εξ άλλου η ψυχή περιφέρεται για σαράντα ημέρες και μάλλον πρέπει να ανησυχούσε και για την ομάδα, αλλά κι αν θα λυπόμουνα απο το παιχνίδι και δεν θα πέρναγα ένα χαμογελαστό βραδάκι όπως θα ήθελε. Και μου θύμιζε εκείνο το ματς με την απλή Καβάλα, το 7-0, με 3 του Μαύρου, 2 του Μπάγιεβιτς, κι απο ένα του Τάσου και του Νικολούδη. Γαμώτο, έτσι θα πάμε τώρα;
        Ο κόσμος θα ήθελα να είναι περισσότερος, διότι για να γλυτώσεις απο απατεώνες και να πάρεις κάτι πίσω, θέλει συστράτευση και μαζικότητα. Μάλλον όμως δεν ελπίζει σε τίποτα κι αρχίζει να δείχνει την μελλοντική εικόνα. Ο πατέρας μου με ρώτησε αν κάθε φορά τόσοι λίγοι έρχονται και γω τον ρώτησα να συμμετείχαμε στα έξοδα για την αναμόρφωση του χλοοτάπητα, κι αν ναί πού τα χρωστάμε. Φυσικά μείναμε κι οι δυο βουβοί. Όπως σχεδόν πάντα έφτανε μια κουβέντα μας  όταν βάραγε την φιλοσοφία. Δηλαδή την προσπάθεια να βρεις την αλήθεια. Αδιέξοδο και τίποτε άλλο.
      ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΒΡΕΞΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΡΑΧΗΚΕΣ ΠΑΤΕΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ. ΜΗ ΜΟΥ ΠΑΘΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΤΡΕΧΩ.
      ΥΓ1. Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω για όλα τα μηνύματα που μου έχουν έρθει. Άνθρωποι που δεν γνωριζόμαστε. Νέοι αδερφοί, blogs που τσακωθήκαμε, δημοσιεύματα που δεν τα είχα καν υπόψη μου. Μέσα στο κενό βρήκα χρυσάφι.
      ΥΓ2. Είμαι σε αρκετή μοναχικότητα που την εκφράζω με τον τρόπο μου. Κι η νύχτα γίνεται πιο άγρια. Ίσως τελικά έτσι πρέπει να συμβαίνει για να δικιολογήσει η ζωή την αδικία της και να αλλάζει χαρακτήρες. Αυτή είναι η εμπειρία και η ωριμότητα; Αν ναι, να την χέσω.
      ΥΓ3. Γιάννη, ευχαριστώ και κουράγιο και σε σένα. Όλα είναι κρίμα. Κι είναι φοβερό το πώς σε πλακώνει ένα σπίτι και το πώς αυτοί κατορθώνουν τώρα να βολεύονται τόσο στενά κάτω απο τη γη.