Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

            ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ. Προηγούμενη αγωνιστική. Πόλη εναντίον Πουέρτο Μπάριος. 40 τραυματίες. Προσωπική παρέλαση του προέδρου της Πόλης δυόμιση ώρες πριν το ματς, μπροστά απο το πέταλο που ήταν γεμάτο κι αυτό κατά διαβολική σύμπτωση τόσο νωρίς. Ζητωκραυγές για το όνομα του ήρωα. Τα βεγγαλικά στο γήπεδο είχαν έρθει με φορτηγά. Τρέχανε οι χρηματοδοτούμενοι και τα πετάγανε στις κερκίδες , σε κάθε θύρα, με εντολή να τα πετάξουν όλα μέσα. Κάμερα να τον τραβάει και να τον εξυμνεί.
            Και καλά όλα αυτά τα απαράδεκτα, που σίγουρα πια διαμορφώνουν κανόνα γηπεδικής συμπεριφοράς στο μέλλον. Η κάμερα πληρώνεται απο τον μεγαλομέτοχο και την ίδια την εταιρεία κι όχι από τον πρόεδρο. Ο μεγαλομέτοχος σε κανονικότατη αντίφαση. Ο πληρώνων διαφωνεί αλλά δεν μπορεί και να μιλήσει μην τυχόν και κατηγορηθεί οτι χάλασε την ενότητα.
          Το γέλιο είναι με τον εκεί υπουργό και την αστεία δήλωση του , οτι θα αφαιρούνται βαθμοί για επεισόδια βίας κανονικής ή πυροδότησης της. Θυμάμαι εκείνη την γυναίκα του ξενοδόχου που μου το έπαιζε αθώα περιστερά και σοβαρή μάνα, ενώ ήθελε απλά να σκυλογαμιέται. Τον τζαμπατζή που χρεώνει την ομάδα για την προσωπική του υστεροφημία. Και θέλω να δω τον υπουργό τον σοσιαλιστή που όμως τα είχε με κόρη αρχικαπιταλίστριας. Τι θα κάνει τώρα;
        Διότι στην συμπαθή έδρα, της Τιγκάλ, βεβαίως και θα υπάρχουν καλυμμένοι μουτζαχεντίν με μπλέ κασκώλ. Αλλά η απαγόρευση μετακίνησης οπαδών απαγορεύεται στη λατινική Αμερική, όπως και η πώληση εισιτηρίων της χονδρικής. Όμως 1200 ζώα του ενιαίου φορέα της Πόλης, με πλήρη διακριτικά, έχουν πληρωμένη άδεια εισόδου με εντολή να σκοτωθούν. Με απόλυτη συμφωνία των δυο "αντίπαλων" ισχυρών προέδρων και με το ματς να κοστολογείται στα 200 χιλιάρικα. Και με ειδική θύρα να κάτσουν οι αυθόρμητοι φίλαθλοι που ήθελαν σώνει και καλά να δουν το υπερθέαμα.
         Αηδία στην Τσικίτα της Γουατεμάλας. Διότι γι' αυτό το συμβάν συζητώ, σε μια απολίτιστη κοινωνία του νότου της Αμερικής. Που η αστυνομία τα παίρνει, οι θεατές είναι χρηματοδοτούμενα πρεζάκια και οι ισχυροί το παίζουν λεφτάδες που δεν πληρώνουν τίποτα για να χρεώνεται η εταιρεία. Σαν τα πανάκριβα διαρκείας του τραγουδιστή, που ενώ θα τα πλήρωνε ο πρόεδρος, τα πλήρωσε τελικά η ίδια η ομάδα. Για την Εβίτα σε παράφραση.
          Προσέχτε, όλα καταγγελθέντα αλλά καμία περιφρούρηση, καμία τιμωρία και δηλώσεις του κώλου. Αυτή είναι η Γουατεμάλα κι έτσι θα παραμείνει. Δεν μπορεί να την σώσει κανένας, διότι κανένας δεν θέλει να απαλλαγεί απο τον νταβατζή που έχει τον εαυτό του πάνω από όλα κι αγωνίζεται με γουρουνίσια μέσα να αποψιλώσει σοβαρούς χρηματοδότες και να υποστηρίξει άλλους που έχουν τρομερά προβλήματα προσωπικού κομπλεξισμού, αραβικής απαξίωσης πλέον, και πάθους να αλώσουν τον χώρο με οποιοδήποτε κόστος. Που θα τον ακολουθήσουν στο μέλλον κι άλλες οργανώσεις, διότι τα ίδια μυαλά κουβαλάνε.
         Και το νομοσχέδιο να μην ψηφίζεται μέχρι να τελειώσει το γαμωπρωτάθλημα, και να  υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να δουν καινούργιο καλλιγούλα στην θέση του παλιού. Δηλαδή δεν μας φτάνει ένας, θέλουμε και δεύτερον.  Κούνια που τους κούναγε. Παραγουατεμάλα μέσα στην Γουατεμάλα και τα μέτρα να παίρνονται για τον φορολογούμενο κι όχι για τον φοροφυγά. Δεν σώζεται η λατινική Αμερική με τίποτα.
        Και καλά ο μεγάλος. Αυτός είναι ένας και σίγουρα θα ξερασθεί απο το σώμα των ανθρώπων που καταλαβαίνουν την αλήθεια. Οι οργανώσεις έχουν πολλούς σαν μέλη, που τα βρίσκουν όλα φυσιολογικά  διότι τρέφονται απο αυτά, και υλικά και συναισθηματικά και ψυχικά. Και θέλουν να τελειώσει ο χώρος απο κάποια υγιή άμιλλα. Όλα πρέπει να γίνουν με χτυπήματα επαγγελματικά, δολοφονικά και ασυναίσθητα. Κρίμα η μουσική του Θεοδωράκη για τους Τουπαμάρος και τους Σαντινίστας. Κρίμα που η δικτατορία βασιλεύει ακόμα με εκλεγμένο κοινοβούλιο και με την δεξιά πολιτικό ντυμένη αριστερά για να μη μιλάει κανένας.
          Θα με ρωτήσετε, τι με έπιασε με την Γουατεμάλα σήμερα. Ε, καμιά φορά να βλέπουμε  τα αίσχη άλλων χωρών και να λέμε τι καλά που είμαστε εδώ στην πολιτισμένη Ευρώπη. Που ο καλύτερος θριαμβεύει και που οι πολίτες καταθέτουν και τον 14ο μισθό τους για να πληρώνεται ο υπουργός που κάνει έργο με το στόμα. Θέλει πολύ γαμήσι η κατάσταση στην μακρινή δύση. Στην μακρινή ανατολή θέλει απλά ΤΑΝΑΛΙΑ.
           Το ματς θα μεταδοθεί αργά τη νύχτα. Πρώτα θα απολαύσουμε τα της Λάρισας, τα του Πανιώνιου, που θα καταλάβουν ΄χωροχρόνο και ισοδυναμία με τα του Περιστερίου. Τη νύχτα δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στη χώρα που βαράνε διαιτητές , προπονητές και ποδοσφαιριστές. Έστε alert με σακούλες εμετού μάρκας 3Μ, του νέου σπόνσορα της ΑΕΚ.

4 σχόλια:

  1. ...Τουλαχιστον εκει ειναι ξεκαθαροι οι ανθρωποι.Δεν αγχωνονται να κρυφτουν πισω απο δηλωσεις.Τακτοποιημενα θαλεγα,και το σωου με την συμμετοχη του κοινου εχει σοβαρα υπολογισιμο αποτελεσμα.Να το φτασουμε και εμεις σε αυτο το σημειο δεν το νομιζω,γιατι απο οτι καταλαβαινω οι ανθρωποι και σε αυτο εχουν μια υποτυπωδη οργανωση.Οποτε παπαλα...Παλι μισο παπαριες κανουμε,οπως μια ζωη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς μονεγάσκο : κι όμως η φούσκα θα ακουστεί μέχρι εδώ. Και θα γίνει διαχείρηση άμεση, δίοτι ο Sugar εκεί κάνει βάσεις ανεφοδιασμού. Σκάνε τα πάντα και τότε μπαίνει. Μην σε ξανακουράσω με τον Καρτράιτ. Πάντως μιλάμε για τρομερό υπολογισμό ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΦΙΛΙΑΣ ΠΡΟΣΚΗΝΙΑΚΗ ΚΙ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΗ. ΑΣΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΛΑΝΔΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ. ΤΟ ΠΕΡΛ ΧΑΡΜΠΟΡ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΗΡΕΜΑ ΝΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς όλους: Και εκείνη την στιγμή, δεν πρέπει να κοιμάται κανείς.
    ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΕΣΟΝΤΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΝΗΤΕΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΕΣΧΑΤΟΙ. ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΠΙΣΜΑΤΑ ΘΗΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΙΣΤΡΑ ΦΩΛΙΕΣ ΟΦΕΩΝ. ΚΙ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΩΠΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ, ΚΕΚΑΥΜΕΝΟ ΚΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΚΙ ΑΝΟΥΣΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΘΡΗΣΚΟΛΑΓΝΟΣ. ΚΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΣΚΙΣΕΙ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΑΝΩΦΟΡΙΑ.
    " ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΗΡΕΜΑ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ ΑΚΟΥΜΠΑΣ", ΔΙΚΕΦΑΛΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΗΡΙΟ.
    ΑΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως το πες αυτο Στηβεν? Να προγραμματισουν....?Αυτοι δεν μπορουν να προγραμματισουν το ξυπνητηρι,θα το κανουν για αλλα πραγματα...? Θα φερουν και τον Λυμπε για τοτεμ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή