Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

EΛΛΑΔΑ


         ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΑΘΛΟ ΣΤΙΣ 25/11/2006


"Τα πάντα εν σοφία εποίησε". Όσο μεγαλώνω τόσο το καταλαβαίνω και το υποστηρίζω πιο πολύ. Μοίρασε δίκαια και τα καλά και τα κακά. Και τα προτερήματα και τα ελαττώματα. Με σκοπό να τα εκμεταλλευτείς σωστά. Γνωρίζοντας τα, αναδεικνύοντας ή εξαφανίζοντας τα, να’ χεις μια ζωή λογική. Στις σχέσεις σου, στις δουλειές σου και στα χόμπυ σου. Μιλάω για τα φυσικά και για τα ψυχικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά.
      Το σπουδαιότερο όμως που Εποίησε, είναι ότι έφτιαξε τους ανθρώπους. Ετσι μας λένε οι γραφές, και γιατί να το αμφισβητήσουμε; Και μετά, κάπου έπρεπε να τους εγκαταστήσει πάνω στη γη. Μην πλακωθούν οι άνθρωποι με το καλημέρα στους πολέμους! Δεν θέλανε και πολύ . Ετσι κάνουν οι ελεύθεροι και σκεπτόμενοι.
     Ο Θεός λοιπόν, φώναξε όλους τους λαούς για να τους μοιράσει τα εδάφη της γης, σύμφωνα με μια ιστορία, που λέγανε παλιά, οι Ρώσοι μοναχοί. Και αφού όλοι οι λαοί πήγαν και πήραν τα εδάφη που τους ταίριαζαν σαν προφίλ, κάθισε ο Πανάγαθος να ξεκουραστεί. Με δύο ημέρες καθυστέρηση κατέφθασαν και οι Έλληνες. Αφού ζήτησαν συγνώμη για την καθυστέρηση και το στήσιμο του Θεού, τον παρακάλεσαν. Ήταν ο μόνος λαός που δεν είχε έδαφος να κατοικήσει. Λογικό ήταν. Είχαν αργήσει. Αυτός τους λυπήθηκε και τους έδωσε μια χώρα που είχε κρατήσει για τα γηρατειά Του. Μια μικρή χώρα. Ομως ήταν η ωραιότερη και το πραγματικό σημείο της μελλοντικής απόσυρσης Του. Εκεί σ’ αυτήν τη χώρα είχε αποφασίσει να ξεκουραστεί. Κι έτσι οι ΝΕΟΈλληνες βρέθηκαν στην Ελλάδα.
      Αυτή η ιστορία αποδεικνύει δυο πραματάκια. Την θεϊκή σοφία και τη σωστή μοιρασιά. Στο ωραιότερο περιτύλιγμα, στην πανέμορφη φάτσα, έβαλε τον χειρότερο χαρακτήρα του πλανήτη. Τον εγωιστή, τον τεμπέλη, τον φιλοτομαριστή, τον κοντοπόδαρο κομπλεξικό, τον αχάριστο και αγενή, που μέχρι και τον Θεό έστησε, σύμφωνα με την ανωτέρω ιστορία.
    Η μοιρασιά όμως ήταν δίκαιη. Το μόνο που θα έπρεπε πλέον να κάνει ο Έλληνας ήταν να δουλέψει για να αναδείξει τη χώρα του και μέσω αυτής να κερδίσει. Ταυτόχρονα, να κρύψει τον χαρακτήρα του καλύπτοντας τα ελαττώματα, και αναδεικνύοντας τα προτερήματα του. Και στην αρχή τα κατάφερε. Δημιούργησε σπουδαία πράγματα για τον πολιτισμό και την καθημερινή κοινωνικότητα. Τις πρωτογενείς επιστήμες και την αρμονικότητα σώματος και πνεύματος. Ομιλώ για τους αρχαίους προγόνους μας. Αν είναι βέβαια, πρόγονοι του νεοέλληνα.
    Όμως ο λαός, όπως και ο άνθρωπος, όσο μεγαλώνει, αρχίζει και βγάζει νομοτελειακά, τον γνήσιο χαρακτήρα του. Κι αυτό έχουμε σήμερα. Ο Ελληνας, σαν γνήσιος κακός γέρος, απελευθερώνει όλα τα τόσο επιμελώς κρυμμένα ελαττώματα του , με κύριο εχθρό την ίδια του τη χώρα . Πού είναι τα προτερήματα; Καλά κρυμμένα, καταπιεσμένα πιο σωστά, σε μειοψηφίες. Πώς να φανερωθούν πια, όταν ισοπεδώνονται από τη σύγχρονη νεοελληνική κουλτούρα;
     Ας μην γελιόμαστε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εχθρός για την Ελλάδα απο τον ίδιο τον Έλληνα. Ο Τούρκος είναι της πλάκας μπροστά στον Έλληνα σαν απειλή για τη χώρα. Τα πάντα εχθρεύεται ο Έλληνας. Απο την ιστορία μέχρι τις φυσικές ομορφιές της χώρας του. Απο τη φύση μέχρι των κοινωνία. Απο ζωντανό μέχρι πεθαμένο. Δεν είναι φιλέλληνες μόνο, οι "κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν" του λαού, εκλεγμένοι πολιτικοί . Ο ίδιος ο λαός είναι φιλέλληνας. Ενας ξένος ανθέλληνας είναι, που περιφέρεται στην Ελλάδα.
     Νομίζετε ότι οι ξένοι αγοράζουν τα πάντα στην Ελλάδα επειδή τους αρέσει μόνο η χώρα; Όχι ρε. Για να την προστατεύσουν απο τους Έλληνες το κάνουν. Και για προσφορά στον πλανήτη. Και για τον Θεό, που σκέφτονται σε τι χώρα θα πάει να ξεκουραστεί. Και προσπαθούν να τη σώσουν από τους Ελληνες. Όλα τα έχουν δεί εδώ.
    Τον αγρότη που δουλεύει με τα ζώα, να τα μισεί. Το νησιώτη που έχει τη θάλασσα, να μην ξέρει μπάνιο. Τον πολίτη να λατρεύει τη βρωμιά και να μισεί τη πόλη. Μέχρι να έρθει στην πόλη, μισούσε το χωριό του. Μόλις ήρθε στην πόλη, να τη μισεί και να υμνεί το χωριό του. Σιγά όμως μην ξαναπάει πίσω. Εδώ θα μείνει για να εκδικηθεί. Χαμός. Όλοι να μισούν το καθετί. Μέχρι και το σπίτι του μισεί ο Ελληνας. Πού να κάτσει μέσα. Εξω, με την πιστωτική κάρτα στα δόντια.
    Υπάρχει κάτι που δεν απαξιώνεται απο τον Έλληνα; Που δεν χτυπιέται, που δεν αμφισβητείται και δεν καταστρέφεται τελικά; Τουλάχιστον σ’αυτό είναι συστηματικός. Υπάρχει μια σταθερότητα αξιοθαύμαστη. Σταθερή πορεία καταστροφής που την ονομάζει εξέλιξη και πρόοδο. Και πνεύμα, και τι " να ξέρουν όλοι οι άλλοι μπροστά μου ". Τόσα καταλαβαίνει ο Έλληνας.
    Όμως ο Θεός "τα πάντα εν σοφία εποίησε". Διότι ο γνήσιος ελληνικός πληθυσμός δεν αυξάνει. Μη κοιτάτε τις απογραφές. Απο επιμειξία και μετανάστευση ανεβαίνει το νούμερο. Ο Θεός κράτησε τον Έλληνα σε χαμηλό νούμερο, πολλούς αιώνες τώρα. Σκεφθείτε να είμασταν πληθυσμιακά ίσοι με τους Τούρκους. Εκεί να δεις ιμπεριαλισμό, καταστροφές και απειλές των πάντων σαν εξαγωγή πολιτισμού. Λέμε ότι ο Τούρκος δεν άφησε τίποτα στον παγκόσμιο πολιτισμό. Δηλαδή ο νεοέλληνας τι θα άφηνε; Από απλό αυτοκίνητο μέχρι πυρηνική ρουκέτα. Φυσικά πάντα για καταστροφή. Έτσι είναι ο χαρακτήρας του Έλληνα. Πούστικος. Όταν έχει δύναμη, να τους γαμήσει όλους. Όταν έχει αδυναμία, φουκαράς και δίπλα στον οποιοδήποτε δυνατό για να παίρνει κι αυτός κάτι. "Τα πάντα εν σοφία εποίησε". Σίγουρα; Ναι. Την μετάλλαξη δεν προέβλεψε, διότι δεν είχε την παράμετρο του χρόνου διαθέσιμη.

30 σχόλια:

  1. Έγραψα σχόλιο για τη προηγούμενη ανάρτησή σου,αλλά εδώ ταιριάζει καλύτερα.
    Απλώς δεν το είχα δει νωρίτερα.
    Όλα τα λεφτά η ιστορία.
    Καλά το λέει ο λαός μας.
    "Από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα "τζακια" να αφησουν τα δωρα τους στις καλτσες που ειναι κρεμασμενες στο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΤΖΑΚΙ,ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΕΚ και να παρουν τον πουλο και να κρυφτουν στις κυλοτες και τα χαλια τους.
    Ειμαστε προσφυγες.Οχι γεωγραφικοι-πλεον- αλλα συναισθηματικοι.Δεν εχουμε την ΑΕΚ που ξερουμε. Δεν εχουμε την ΑΕΚ που μαθαμε.Την ΑΕΚ που θα θελαμε.Μας την ξεριζωσαν και να πανε να γαμηθουνε.Να σπασουν τα ποδια τους και να γκρεμοτσακιστουνε να φυγουν αφου ειναι σε χωρο που δεν τους αρμοζει και δεν τους ταιριαζει.
    Να φτιαξουμε μια ΑΕΚ ξανα απ'την αρχη.Και ας μην ειναι η ιδια.Σαμ'πως αυτο δεν εκεναν και οι πρωτοι,το 1924,ξεριζωμενοι; Ενα "σπιτι" εφτιαξαν, μακρυα απ'το πραγματικο της Πολης.
    Ενα σημειο αναφορας και ενα μονιμο, διαρκες μνημειο μεσα στο χρονο εφτιαξαν,κρατοντας το πατρικο σπιτι στην καρδια.
    Μαζεψτε τα και φυγετε νεοκοποι κι'ανεραστοι.
    Μπορουμε να διαγραψουμε με μιας τα τελευταια αθλια,μιζερα,πουστικα και κλεφτικα χρονια σας. Μπορουμε.
    Ποιος θελει να θυμαται;Κανενας. Σαν να μην εγιναν ποτε. Σαν να πηδηξε ο χρονος δεκα χρονια μπροστα. Σαν να χασαμε μια δεκαετια στο μετρημα. Δεν βαριεσαι. Δεν υπηρξατε ποτε.
    Αλλα παρτε δρομο με οποιο τροπο. Βρειτε τον και συντομα.
    Πρωτου δουμε-σε κανενα σποτακι σας-τον δικεφαλο να "ξεκολλαει" αυτη τη φορα απ'την μαρμαρινη προσοψη του Παρθενωνα και τον δουμε να κανει το ταξιδι της επιστροφης.Οχι με δοξα,αλλα απο πικρα.Και πολυ φοβαμαι οτι δεν θα φτασει στην Αγια Σοφια αυτη τη φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς Sakis: ωραία γράφεις, αλλά στο οτι όλοι φταίμε κάπου δεν συμφωνώ. Αν γινόταν ξέπλυμα χρήματος, ή αν το κράτος που δεν βούταγε τον Ψωμιάδη ή τον Στάθη, μας έβαλε στο 44, ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΣΑΝ ΑΕΚΤΖΗΣ. ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ 4 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΩΣΤΑΩ. ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΘΕΩΡΕΙ ΙΣΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝ. ΒΛΕΠΕΙΣ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ( ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ ) ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ---ΕΧΟΝΤΑΣ ΛΥΣΗ--- . ΚΑΚΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΧΙ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΙΜΗ ΔΙΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΕΥΚΟΛΑ. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΘΩΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΠΕΙΣΘΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΨΕΜΑ. ΠΙΣΤΕΨΑΝΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΙ ΑΡΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. Η ΑΥΤΟΑΚΥΡΩΣΗ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΟΛΑ ΚΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΑΔΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αδελφε,δεν προκειται να σου πει κανεις τιποτα για αυτα που γραφεις.Απορω γιατι εγινε χαμος και γιατι σου την επεσαν οταν το πρωτοδημοσιευσες.
    Η μεν Εκκλησια,κανενα προβλημα δεν θα ειχε φανταζομαι-καθε αλλο- αφου μνημονευεις την αδελφη και ομοδοξη Ρωσσικη Εκκλησια.
    Οι μαλακοελληνες,χαμπαρι δεν θα πηραν απο αυτα-οσοι τα διαβασαν-αφου δεν θα διεκριναν τα αρνητικα απο τα θετικα και τα "μειονεκτηματα" απο τα "πλεονεκτηματα" τους.Και φυσικα θα το περασαν,μη αξιολογοντας το-στο ντουκου.
    Οι πολιτικαντιδες δε; Αυτοι και αν δεν ιδρωσε η κωλοτρυπιδα τους.Θα σου πουν-και σωστα:" αφου ρε μεγαλε ο Πανσοφος εδωσε το καλυτερο μεριδιο που κρατουσε για παρτι του σε τεμπελοβρωμιαριδες σαν και εμας,τοτε τι διαολο ζητας "αξιοκρατια";Ειναι θελημα Θεου να συμβαινει οτι συμβαινει.Μην επεμβαινεις." Αντε βγαλε ακρη.
    Ασε που μπορει να εκμεταλευτουν προς οφελος τους αυτο το "κατ'εικονα και καθ'ομοιωσην" Εχουν τρελα με τα"μοτο" τις λεζαντες,τις καρεκλες και τα ταμεια.Γνωστα πραγματα.
    Οι δε λιγοι, η ταλαιπωρη μειοψηφια που βασανιζεται σε αυτο το μπουρδελο της καλεργαινας,φυσικα και δεν θα διαμαρτυρηθηκαν για το κειμενο σου. Ποιοι μενουν; Οι μεταναστες; Και αυτοι μαζι σου θα ηταν και τα ιδια θα εγγαφαν-αν ηξεραν οτι δεν θα γαμηθουν στο Συνταγμα. Οι "ξενοι",φιλελληνες; Μαζι σου και αυτοι.Με πικρα,με στεναχωρια,με απογοητευση αλλα και με ρεαλισμο.Σιγουρα.
    Αρα, δεν μενει κανενας.
    Ειναι ενα πανελαδικο-τι λεω- παγκοσμιο κειμενο- μνημειο στην Θεια αδικια.
    Αν ο Θεος δινει το σαλε του σε λετσους, τι πιθανοτητες εχουν οι αξιοι να βρουν τον δρομο προς τα κοινα και να αποδοθει δικαιοσυνη αλλα και οραμα; Καμια απολυτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς Χρήστο: Φίλε, είσαι απίθανος. Και θα σου πω κάτι. Είσαι συγραφέας. Έίσαι πολύ δυνατός στην σιωπηλή κατάθεση κι αδιάφορος στο λεκτικό. Κάποια στιγμή θα με θυμηθείς, δεν λαθεύω. 18/3 θα ειμαστε μαζί στην παρουσίαση κοινού φίλου μας. Κλείστο αυτό. Θα κάνω κι ανακοίνωση βέβαια, παρά την ντροπαλοσύνη του συγγραφέα, αλλά έχω αδερφική αεκτζήδικη αγάπη. Νομίζω δε, οτι όλη η παρέα θα έχει την τύχη να ξαναβρεθεί. Σε σπάνια στιγμή πολιτισμού. ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΩ. Το σινεμά ΑΣΤΡΟΝ το θυμάσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Χρήστο: Αδερφέ, καταλαβαίνω τι λες, αλλά επειδή στην αρχή μάζευα τα πάντα σαν σχόλια και κριτικές, αν δεις τι μου έχει έχει έρθει θα πάθεις ζαπλαμά. Τα μάζευα, για να γίνω καλύτερος. Μου φώναζε ο Καραγιαννίδης να μην ασχολούμαι, έλα που εγώ σαν Κοζανίτης άκουγα αλλά δεν άκουγα κιόλας. Εν τω μεταξύ να μου κάνει κριτική κι ο πατέρας μου τότε και να μου λέει οτι δεν γίνεται να γράφω έτσι με βάση το μορφωτικό επίπεδο μου.( Θα βάλω κι άλλα παλιότερα που γίνεται χαμός.) Στο τέλος δεν μου την είπε κι ο Καζαμίας; ( Ντρέπεται ένας άνθρωπος με μόρφωση να βρίζει έτσι; ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΖΑΚΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΝΑ ΝΤΕΜΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ - ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ- ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΤΕΛΕΧΗ;)
    Εν τω μεταξύ, να γράφω εγώ που αυτήν την περίοδο έχω θέμα, και να θέλω το χόμπυ να το κρατάω, να νικάω τον εαυτό μου, και κάποιος ανώνυμος με λεφτά κι απο τζάκι να κρύβεται και να κάνει κριτική. Δεν πάμε για αντίσταση;
    Τέλος πάντων, Χρηστάρα, έχουμε πει για τα παιδιά. Θέλω να δεις τους χουλιγκάνους μου. Γαμώτο, ο μεγάλος πέρασε τριήμερο πυρετό ( η μάνα έλειπε Ελβετία ) κι ο μικρός ξεκίνησε χθες. Αύριο( σήμερα δηλαδή ) θα έχει εμπύρετα γενέθλια. Ξέρεις τι Αεκτζήδες έχω κάνει; Έλα να δεις τους τοίχους.
    ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΧΤΕΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ( ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ): ΘΑ ΔΩ ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ; ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΩ: ΘΑ ΔΕΙΣ, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ. ΜΕ ΡΩΤΑΕΙ: ΜΑΖΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ; ΚΙ ΑΠΑΝΤΩ: ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΤΙ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα εννοεις το "ΑΣΤΡΟΝ" στην Κηφισιας διχως αλλο.Μας αφησε χρονους και αυτος. Η Θεια αδικια που λεγαμε.
    Μακαρι να ξαναβρεθουμε συντομα η παρεα.Και σε τετοια εκδηλωση.
    Περιμενουμε σχετικη αναρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Χρήστο: Ναι ο Κωνσταντίνος που γνώρισες, ήταν ο ιδιοκτήτης του " Αστρον". Τεράστιος φίλος και αγωνιστής. Πλέον είναι δικός σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ασφαλως και θα ειχες βαβουρα με τετοια θεματα-και με τετοιο τροπο-σε δημοσιευση.Και καταλαβαινω οτι -καθε φορα-γινεται χαμος.
    Αυτο ακριβως εννοουσα.
    Περαστικα στα παιδια.Θα γνωριστουμε.
    Και πρωταθλημα θα παρουμε ολοι μαζι.
    Ας λενε οι καζαμιες και οι τσελεμεντεδες οτι θελουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αληθεια; Τωρα το μαθαινω.Αυτη η ΑΕΚ δεν μας αφηνει και λιγο χωρο. Στην επομενη συναντηση,θα τα πουμε καλυτερα. Οπως και με ολους.Αλλωστε ζυμωνωμαστε ματαξυ μας.Και θελει λιγο χρονο.Και ειναι καλο αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. χαιρετω. τα λεμε αυριο.
    Παω να ξεκουρασω το σαρκιο μου.
    Ελπιζω να ονειρευτω την Αγια Σοφια χωρις μιναρεδες.
    Και αν αυτο δεν συμβει,ελπιζω τουλαχιστον να "δω" την Σαλμα Χαγιεκ χωρις εσωρουχα.
    Καλο βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς Χρήστο: Και ποπυ να δεις την Εμπρού Γκιντές. Ντυμένη εννοώ. Γυμνή δεν αξίζει. Ψηλή, χωρίς κυταρίτιδα, στητά βυζιά, κάτω ίδιο τριπλοκάπακο, αίσχος. Βλέπε την Μιλένα Αποστολάκη που είναι και του Συγγελίδη ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ.
    ΜΗ ΛΕΝ ΜΗ ΛΕΝ, ΣΕ ΓΑΜΣΗΝΑΝ;
    ΟΧΙ ΣΕ ΒΑΦΤΙΣΙΑ ΗΜΗΝ ( ΛΑΡΙΣΑΙΚΑ ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H AEK είχε την ευκαιρία να γίνει λαϊκής βάσης όταν παρά λίγο να την πάρει το κόμμα του Λαουντζίκου, το KKE.

    Είναι το κόμμα που η Γ.Γ. του έστειλε τα βλαστάρια της στο Nτηρί και κατόπιν στα Στέητς για να διαβρώσουν το σύστημα από τα μέσα.

    Τώρα, η ποδοσφαιρική AEK μόνο σαν εταιρία αντιλαϊκής βάσης μπορεί να προκόψει, κατά προτίμηση υπό την ηγεσία ατόμου που διαθέτει εκκενωτές βόθρων. Στόχος είναι η αποβοθροποίηση της πισίνας της Σούπερ Λίγδας, ώστε το συγκριτικό πλεονέκτημα των Δαφνοστεφανωμένων Iρλανδών Tραβεστί να εξανεμιστεί.

    (Δαφνοστεφανωμένη αδελφή + Τριφύλλι εθνικό σύμβολο Iρλανδίας = Δαφνοστεφανωμένο Iρλανδικό Tραβεστί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιώργης ο Γαρατζέος04 Μαρτίου, 2010 11:15

    Steven, απορώ πως κάποιος άνθρωπος μπορεί να γράφει αυτά που έχω στο μυαλό μου, έτσι σταράτα και κωδικοποιημένα. Ώρες ώρες αισθάνομαι διαφανής όταν διαβάζω τα κείμενα σου. Συνέχισε έτσι...
    ΥΓ: Περαστικά στους γιούς σου. Είδες που όλα μαζί κάθονται ρε $%^στη μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημερα παιδια.
    Τελειο το πρωτοσελιδο του "Φ".

    Στην ευκολη "λυση" ο
    ποδηλατοπρωθυπουργος και και τα πρασινα μουλαρια που εχει διπλα του.
    Οπως εκαναν παντα τα εκλεγμενα τσοκαρα δεκαετιες τωρα.
    Ακομα και ενας γερος με Αλτσχαιμερ,η ενα παιδι του δημοτικου,μπορει να μαζεψει εσοδα "ετοιμα" πατωντας δυο κουμπια απ'το Οιπουργιο Οικονομικωνε.
    Να παραξετε χρημα μπορειτε βρε βοδια; Να κινησετε διαδικασιες,να δημιουργησετε ελεγκτικους μηχανισμους,να τα βαλετε με μεγαλοσυμφεροντα,να συγκρουστειτε με αρρωστες νοοτροπιες,να ξεριζωσετε αντιληψεις,να προσελκυσετε Ελληνικο χρημα απ'εξω,να σταθεροποιησετε και να απλοποιησετε το περιβαλλον των επενδυσεων κλπ.
    Αλλα που...Αυτα θελουν μυαλο.Θελουν σκεψη.Θελουν γνωση.Θελουν κοπο.Θελουν τολμη.Και που να βρεθουν ολα αυτα βρε αποκριατικες λαγανες; Στα μπαλκονια που ψευδεστε;Η στα καναλια που σκυβετε;
    Βαρια κορμια,συλλογισμενα κεφαλια και βαρυγδουπες λεξεις μετα απο καθε "υπουργικο συμβουλιο" σε οβαλ τραπεζια με αδεια ντοσιε.
    Θεατρο του παραλογου δηλαδη.
    Ρε Καρακγουνιδες που μια ζωη πεφτετε,γκρινιαζετε,ζητατε καρτες,απλωνετε τα χερια,ισα-ισα για να μη σας παρουν χαμπαρι.
    Αφου για τιποτα δεν μπορειτε να αποφασισετε βρε λαχανα Βρυξελων.Αφου ειστε υπαλληλοι.
    Πειτε το καθαρα πια. Ο καιρος εχει ωριμασει:Ειμαστε η σερβιετα στις δυσκολες Ευρωπαικες μερες.Και στις ευκολες,το ξεσκονοπανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το αλλο θα το ακουσατε φανταζομαι : Ψαχνουν-λεει-350 υπαλληλους εφοριακους.Δεν υπαρχουν.Δεν εμφανιζονται ποτε ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ,ΑΜΕΤΡΗΤΑ.
    Και σκεφτονται να σταματησουν την μεσω τραπεζης μισθοδοσια τους,μπας και εμφανιστουν διαμαρτυρωμενοι.Ετοιμαστειτε.
    Σε λιγες μερες,θα δουμε πορεια στο Συνταγμα απο μερικες εκατονταδες περιεργα οντα. Ψαρανθρωπους.
    Θα εχουν κολλημενα πανω τους στρειδια,αστεριες,σφουγγαρια και κοραλια.
    Θα εχουν βγει απ'τα βαθη των ωκεανων οπου κατοικουσαν και με "δυχτια μπλεγμενα στα μαλλια,στο στομα φυκια" θα απαιτουν την συνεχιση της επιδοτησης τους:
    "Απαιτουμε την συνεχιση της καταβολης των μισθων και των θαλασσιων επιδοματων μας,αλλιως-ναι,σας απειλουμε- θα κολυμπισουμε ως τα παραλια της Γαλλιας και θα ζητησουμε ασυλο και εργασια στο Ιδρυμα Κουστω."
    Ρε σε τι χωρα ζουμε ρε πουστη μου.
    Υπαλληλοι που ερευνουνται χρονια και ανευρισκονται με πολυ κοπο,περνανε απο ιατρικες-βιολογικες εξετασεις και απο αρχαιολογικα συμβουλια.Τους εξεταζουν με ανθρακα 14 και δειγμα dna γιανα μαθουν ποσο καιρο πληρωνονταν και ποτε πρωτοπροσληφθηκαν.
    Μεταφραστες καθονται απεναντι τους προσπαθοντας να συνενοηθουν αφου πια μιλανε αγνωστες εως τωρα γλωσσες απο κοσμους βυθισμενους στο παρελθον.
    Θα οργανωθουν και παρελασεις φανταζομαι.
    Καθε ριγμενος στην ληθη υπαλληλος και ερχομενος απ'το παρελθον,θα παρελασει με το αγαπημενο του ζωο. Εφοριακους καβαλα σε μαμουθ,θα δουμε. Επισης,υπαλληλους του πρωην ΣΔΟΕ πανω σε τυρανοσαυρους,δημοτικοι υπαλληλοι να σερνουν με λουρακια απο ενα αρμαντιλο ο καθενας.
    Μεσα απ'την σκονη του παρελθοντος φερμενοι "εργαζομενοι" της πολεοδομιας να ιπτανται πανω σε πτεροδακτυλους.
    Τετοια παρελαση για την απελευθερωση στις 25 Μαρτιου,ποτε θα την δουμε; Ανυπομονουμε βρε παιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιώργης ο Γαρατζέος04 Μαρτίου, 2010 14:30

    Χρήστο γελάω μέχρι δακρύων με το κείμενο σου...Τι να με πιάσει με την κατάντια του Γιουνάν μπεηλίκ και των ιθαγενών του? κλαυσίγελος? καυσίγελος? κλασίγελος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μια που μιλάμε για τους ευλογημένους κατοίκους αυτού του γεωγραφικού χώρου, που θέλουν να θεωρούνται απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, οι οποίοι υπήρχαν κάποτε κάτοικοι και αυτοί, στον ίδιο χώρο με μας τα ζώα Νεοέλληνες , θα ήθελα να σας παραθέσω ένα δείγμα υψηλής τέχνης από μια σύγχρονη Νέο-ελληνίδα ραψωδό , ηθοποιό , ή ότι άλλο δηλώνει τέλος πάντων για να θαυμάστε τα επιτεύγματα της χώρας μας και να νιώσουμε υπερήφανοι σαν λαός που έχουμε να επιδείξουμε και εμείς ανάλογα δείγματα τέχνης με αυτά των αρχαίων υμών Ελλήνων
    http://ixnos1.blogspot.com/2009/09/video-pablo-734.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μαλλον πρεπει να μας πιασει ολους καυλιγελος.
    Καλοκαιρι ερχεται.Ερχονται και οι πεινασμενες βορειες.
    Προτιμηση στις Γερμανιδες βλεπω.Αφου δεν μπορουμε να πετυχουμε τις κατοχικες αποζημιωσεις,ας κανουμε κατοχη πανω τους.
    Θα συνωσιστουν στις παραλιες παλευοντας για λιγο "Ελληνικο πλαγκτον".
    Τα ματια σας δεκατεσσερα.
    Μπορει και να συναντησετε και καμια υπαλληλο υπουργειου χαμενη χρονια που θα εχει ξωκοιλει σα φαλαινα.Μην σας πιασει το οικολογικο σας. Δεν εχουν αναγκη.Ειναι υβριδικα. Αν μεινουν στην αμμο μερικες μερες,βγαζουν ποδια και γινονται καυμανοι.Μικροι κροκοδειλοι. Μακρυα.
    Στοχευστε σε μπλε ματια λευκο δερμα και ανοιχτα μαλλια.
    Αρειο πηδημα,για σιγουρια.
    Και οι δικες μας-που το χειμωνα παντα κανουν τις δυσκολες-οπου ν'αναι, ας πεταξουν την κυταριτιδα και τα στομαχια εξω,παρακαλωντας μας.
    Χεσ'τες. Εχουμε καθηκον Ευρωπαικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εχει Αρεια χαρακτηριστικα Χαραλαμπε. ο.κ.
    Στην αναγκη την πηδας.Ειδικα αν σε απειλησει οτι θα ανοιξει το στομα της ΚΑΙ για να μιλησει.
    Αλλα να μυριζει και λιγο Βερολινο. Η λιγη Βαυαρια. Οχι τυρι απο την Κατω Γιστανιτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βαλτε τις Καρυατιδες στο Μουσειο και βγαλτε τις πουτανες σε dvd.
    Τα πραγματα στι θεση τους.
    Πως θα κονομισεις με τα αγαλματα να κρατανε με το κεφαλι τους μια στεγη πανω στα κατσαβραχα της Ακροπολης;
    Και πως θα κανεις γερη μπαζα,αν η πουτανα πηδιεται μονο με μερικες δεκαδες στον κυκλο της;

    Χαραλαμπε,αν δεις τον "Ερωτοκριτο" η τον "Αμλετ" σε καμια "περιεργη βερσιον" μη σου κανει εντυπωση.
    Στη χωρα του Γκουσγκουνη και της Σπαθα,ολα ειναι πιθανα.

    Αληθεια σαν εσοδο κρατικο,δεν γινεται να θεωριθει αυτο; Και τοσα αλλα που κατα καιρους κυκλοφορουν;
    Ενα ευρω στο κομματι, φορος. Χρημα με ουρα.
    Σαν τελειωσει η κριση-λεμε τωρα,-να φτιαξουν τιμης ενεκεν εναν θυλικο κολοσσο-Τζουλια,γυμνο βεβαια, με τα ποδια ανοιχτα,στο λιμανι του Πειραια. Και να περνανε τα καραβια αναμεσα και να πηδαμε συνεχεια, για χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Χρήστο
    Και αυτού του είδους θεάματα χρειάζονται ας είναι και Β’ κατηγορίας οι πρωταγωνιστές.
    Όμως να παράγεις και άλλη τέχνη συνάμα ρε φίλε, και να δημιουργείς όχι μόνο να καταστρέφεις σαν ένας σύγχρονος Μίδας που αντί για χρυσό ότι αγγίζεις γίνεται σκατά.
    Και είμαστε τόσο πολλοί Μίδες σε αυτό τον τόπο που φτιάξαμε βόθρους υπερχειλισμένους και κολυμπάμε μέσα και νομίζουμε ότι είμαστε περιτριγυρισμένοι με ουρί του παραδείσου και παρθένες που θα μας δοθούν σαν δώρο από το θεό καθότι νηστεύουμε λόγο Ραμαντάν.
    Διότι τελικά τα 400 χρόνια τουρκοκρατίας δεν ήταν και λίγα-που νομίζω τα θέλαμε, να ήταν και περισσότερα-να μας κάνουν τώρα στα γεράματα να αλλάξουμε συνήθειες! Ποιοι ευρωπαίοι τώρα κομπλεξικοί που κάνουν ανακύκλωση και έχουν καθαρούς δρόμους και πάρκα και σέβονται τον διπλανό τους.
    Και πια ΑΕΚ τώρα, τα λεφτά της επένδυσης να πάρουμε πίσω, και ας μας έπιασε κορόιδο ο κοντός. Μην τυχών και ασχοληθούμε παραπάνω οι Τζακάτοι θα βάλουμε τον μεσίτη να κάνει την βρόμικη δουλειά του ξεφορτώματος.
    Θα κάνουμε και μια εταιρεία λαϊκής αγοράς και θα παίζει τερματοφύλακας ο Στήβεν, να θυμηθεί τα παλιά, εγώ λόγο ύψους σέντερ φορ, η Άννα στην κερκίδα μαζί με τον κασερόπιτα, ο Ξενύχτης κόουτς ,σαν ειδικός στις αναπτύξεις παιχνιδιού, τεχνικός διευθυντής ο Γιώργης, ο Χρήστος επί των Δημοσίων σχέσεων και ο ΔΧ εκεί που είναι η θέση του κατά τα λεγόμενα του.
    Βούρ για τίτλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιώργης ο Γαρατζέος04 Μαρτίου, 2010 17:49

    Αφού το χουν το ταλέντο με το Θείο της Stazi στον Πειραιά γιατί να μην το συμπεριλάβουν το άγαλμα στον αναπτυξιακό ή κάνα ΣΔΙΤ βρε γαμώτο? Τι σόι χρηματοδοτούμενοι είναι, αφού περάσαν το τηγάνι με τα ολυμπιακά. Φαντάσου να το χτίσουν στο επίνειο της Τρούμπας για να μπαίνουν τα καράβια και να έρθουν οι τοποτηρητές της κομισσιόν. Μόλις το δουν θα επανεκτιμήσουν το έλλειμα στο 2%, μιας και το υπόλοιπο 10,7% θα το έχει καταπιεί μαζί με το στόλο το άγαλμα και ο πόλεμος της οικονομίας θα έχει λήξει με ακόμα μία περηφανή νίκη της δαφνοστεφανωμένης και του ΓΑΠ με το ποδήλατο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πράγματα που μας χωρίζουν και μας ενώνουν…
    Τα πρώτα πορνεία στην αρχαία Ελλάδα ιδρύθηκαν από τον Σόλωνα, ώστε να βρει διέξοδο το ερωτικό πάθος των Αθηναίων.
    . Ο Σόλων αναγνώρισε στη νομοθεσία του τρεις κατηγορίες κοινών γυναικών: τις Δεικτηριάδες, τις Αυλητρίδες και τις Εταίρες.
    Η κατώτερη τάξη από αυτές ήταν οι Δεικτηριάδες, που δούλευαν σε οίκους ανοχής, τα λεγόμενα δεικτήρια, τα σημερινά μπουρδέλα τα οποία στην αρχή έλεγχε το κράτος (νταβαντζής), αλλά στη συνέχεια έγιναν ιδιωτικές επιχειρήσεις. Πράσινη ανάπτυξη που λέμε σήμερα Οι κοπέλες αυτές δε διέθεταν μόρφωση, ήταν συνήθως αιχμάλωτες πολέμου ή ξένες, αλλά έδιναν σημαντικούς φόρους στην πόλη. Σήμερα είναι Ουκρανέζες, Ρωσίδες κλπ.
    Η αμέσως ανώτερη κατηγορία ήταν οι αυλητρίδες, που εμφανίζονταν σε εορταστικά γεύματα και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή κοσμήματα και δώρα. Αρκετά συγχέονταν με τις εταίρες.Σήμερα λέγονται μοντέλα, ηθοποιοί, νικητές πλέει μπόι ,καλλιστεία και διάφορα σχετικά.
    Ανώτατη κατηγορία αποτελούσαν οι εταίρες, οι οποίες είχαν μεγάλη δύναμη στην Ελλάδα. Ήταν μορφωμένες και μπορούσαν να συμμετάσχουν στη δημόσια ζωή ως ιδιαίτερα χειραφετημένες. Διασκέδαζαν τους συνδαιτυμόνες ενός συμποσίου με ποίηση, τραγούδι ή χορό, ενώ πολλές φορές τις αναφέρουν ως συνομιλήτριες σε φιλοσοφικές συζητήσεις. Τα συμπόσια στο τέλος κατέληγαν σε όργια, δηλαδή παρτούζες μεταξύ των μεθυσμένων παρισταμένων. Σήμερα είναι κρυφές πουτάνες, κουλτουριάρες τάχαμου και συχνά από τζάκι.
    Οι περισσότερες εταίρες ήταν φτωχής καταγωγής, αλλά από παιδιά φαίνονταν τόσο όμορφες, ώστε κάποια μαστροπός ή ακόμη και η ίδια η μητέρα τους τις εισήγαγαν σε αυτό το κερδοφόρο επάγγελμα. Έπρεπε λοιπόν να αξιοποιήσουν τις πολύτιμες συμβουλές τους ώστε να αναδείξουν τα προσόντα τους, να μάθουν πώς να σαγηνεύσουν έναν άντρα και φυσικά να κερδίσουν χρήμα, φήμη, αλλά και την χειραφέτησή τους.
    Μην μου πείτε τώρα ότι δεν σας θυμίζουν κάτι;
    Τελικά πόσο μπροστά ήταν οι άνθρωποι αυτοί και είναι ίσως το μόνο που μας ενώνει με αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ04 Μαρτίου, 2010 20:19

    200.000 αντίτυπα έχει πουλήσει το DVD της Τζούλιας.
    Ελλάδα 2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εννοεις 200.000 τωρινοι και μελοντικοι ψηφοφοροι.
    Αν δεν εχουν να φανε σε κανενα χρονο,ας πανε στο παλατι της μουνοβιομηχανιας να παρουν δανικα. Μπορει να τους πεταξουν κανενα μεταχειρισμενο ταμπον.
    Το γνωστο περιοδικο bild σε κυριο αρθρο του προτεινει να εκποιησει η Ελλαδα μερος των περιουσιακων της στοιχειων για να βοηθηθει. "αν θελουν χρηματα,μερικα νησια,μπορουν να κανουν την δουλεια." Μιλησαν μεχρι και για την Ακροπολη.
    Και ο μαλακας ο Δρουτσας,ενα χαιβανι του υπουργειου εξωτερικων, ανταπαντησε σε Γερμανικο καναλι σοβαροτατος (!!) και εχοντας παρει σοβαρα τον ρολο του(!!)σαν να προκειται πραγματι για μια συζητισημη προταση λυσης. "δεν ειναι ωρα να κανουμε τετοιες σκεψεις και να εφαρμοζουμε τετοια πραγματα"(!!!)
    Αληθεια λεω. Κουφαθηκα. Αντι να τους πει να πανε να γαμηθουνε και να βαλουνε την σβαστικα στον κωλο τους,ο αχρειος εκατσε και απαντησε κανονικοτατα και νορμαλ.
    Πραγματικα τωρα, πειτε μου. Δεν πρεπει οντως να παρουν την Ακροπολη με σινουκ και τα υπολοιπα αρχαια με καραβια και να παρουν ολα τα νησια Γερμανοι,Γαλλοι κλπ.;
    Οχι για σπασιμο. Για να σωθουν πραγματικα. Οχι αυτοι.Τα νησια και τα αρχαια.
    Ειναι η μονη λυση.
    Αν γινεται να μετοικισουν εδω αλλοι και να φυγουνε οι εδω βρωμικοι ποντικοι και να πανε στα βαθη της Τουρκιας.
    Αποκατασταση.
    Να διορθωθει και το λαθος του Θεου που εδωσε το σπιτι του σε χιμπατζιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κωστας-Φλωρινα04 Μαρτίου, 2010 22:52

    Μαλιστα...ειχαμε το Focus με τη δακτυλοσκοπηση, πλακωσανε και τα ''σοβαρα'' εντυπα.Αντε και το Spiegel,ωρα ειναι να καταθεσει και αυτο το πονημα του.Ρε δε γαμιομαστε, που ασχολουμαστε με τα περιοδικα και τις κολλεγιες του γιωργακη.Σηκωθηκα πρωι, και η συμπαθης ταξη των βενζινοπωλων ειχε προλαβει να διορθωσει τα ταμπελακια και τους μετρητες στις αντλιες.Ταχυτατη και αμεση συμμορφωση.Εχουμε παρτυ,αν μας ακους, ελα,ελα, που ελεγε και ο καλλιτεχνης Αγγελάκας στο σχετικο ασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Προς Χαράλαμπο: Εννοείς οτι είναι λίγα λόγω κρίσης. Πάντως σαν γκόμενα δεν λέει πολλά. Έίναι τώρα πάτος αυτός; Δηλαδή αυτοί που σας έβαλα τις προάλλες, πόσα θα πούλαγαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς Κώστας- Φλώρινα: ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΦΙΛΕ, ΤΥΧΑΙΑ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΚΟΥΜΠΑΡΟ Ο ΑΠΟΣΥΡΘΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑ ΚΟΡΟΙΔΟ; ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΣ; ΑΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΞΟΑΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Προς Χρήστο: Τι άλλο πρέπει να σου πουν οι τίποτες για να καταλάβεις ένα φελό; Ζήτησε 6 δις και του δώσανε 16. Αν σε δανείζουν, σημαίνει οτι οτι έχεις δανειοληπτική φερεγγυότητα σαν χώρα. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΗΣΙΑ. ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΤΑ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΑΝΕΛΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή