Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΖΟΖΕ ΜΑΡΙΟ ΝΤΟΣ ΣΑΝΤΟΣ ΦΕΛΙΞ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

          Παντρεμένος με τον εφηβικό  έρωτα του, που αποδεικνύει την αταλάντευτη πορεία του. Αποφασισμένος να γίνει προπονητής στα 16 του, όταν παρακολουθούσε τα παιχνίδια του πατέρα κι έκανε τον κόουτς στα παιδάκια που μάζευαν τη μπάλα πίσω απο το τέρμα. Δεν μπόρεσε να γίνει ποδοσφαιριστής, μόνο τέλειωσε την σχολή Φυσικής Αγωγής και στα 29 του ήταν μεταφραστής στη Σπόρτινγκ Λισαβώνος στο πλευρό του σερ Μπόμπι Ρόμπσον. Ο Άγγλος το κατάλαβε αμέσως: Πίσω απο τη μάσκα του διερμηνέα κρυβόταν ένας διαβολικός προπονητής.
         Το 1997 ανέλαβε τη Μπαρτσελόνα ο Φαν Γκαάλ, άλλος δαίμονας αυτός. Βρήκε πάλι το Μουρίνιο εκεί σαν διερμηνέα. " Ποιός είσαι; ", ρώτησε τον δαίμονα. " Είμαι αυτός που είμαι κι αν δεν με χρειάζεστε μπορώ να φύγω. Μου έχουν προτείνει να δουλέψω σαν βοηθός προπονητή στην Μπενφίκα." Ο Ολλανδός απάντησε αμέσως: " Αν είναι να πας εκεί, θα πας σαν πρώτος προπονητής. Αλλοιώς κάτσε εδώ." Περάσανε μαζί την κόντρα με το Ριβάλντο και στο τέλος φτάσανε στα συμπεράσματα τους:
      " Πιστεύω οτι του έμαθα μερικά πράματα.  Αυτός προπονεί για να νικά. Εγώ προπονώ για να παίζω όμορφο ποδόσφαιρο και να νικώ " ( ΦΑΝ ΓΚΑΑΛ )
     " Παιδί σου είμαι και σου μοιάζω. ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΕ ΑΣΠΑΣΘΩ, ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΤΙΜΩ. ΜΟΛΙΣ ΘΑ ΣΕ ΕΧΩ ΚΕΡΔΙΣΕΙ." ( ΜΟΥΡΙΝΙΟ ).
          Προημιτελικά του 2003. Ο ΠΑΟ μόλις έχει κερδίσει την Πόρτο του Μουρίνιο κι ο προπονητής προχωρά χαμογελαστός. Ένα τσούρμο δημοσιογράφοι τον ρωτάνε γιατί χαμογελάει, αφού η ήττα αυτή θα πέταγε την ομάδα του έξω απο την Ευρώπη. " Κύριοι μην ανησυχείτε. Σε 2 εβδομάδες θα νικήσω στην Αθήνα." Ένας υπερόπτης, περήφανος Μεσόγειος με τεράστια εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του , απόρροια δουλειάς αλλά και τεράστιου φυσικού ταλέντου. Χαρισματικού καλύτερα.
        Έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές δολοπλόκος. Στην Τσέλσυ, όταν πλακώθηκε με τον Ρουμάνο Μούτου που δε τον άφησε να παίξει με την εθνική του, ο παίκτης βρέθηκε 3 μέρες μετά θετικός σε τεστ κοκαϊνης. Ο διαιτηταράς Φρισκ παραιτήθηκε μετά απο τις δηλώσεις του δαίμονα. Ειρωνεύτηκε το  Ραμαζάνι όταν  στην Ίντερ  είχε πεσμένη απόδοση ο Μουντάρι.  Έκλεψε τον Άσλεϊ Κόουλ απο την Άρσεναλ όντας στην Τσέλσυ ( ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΓΙΑ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗ).
        ΑΝ ΕΠΑΙΖΕ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ, ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΝΟΝΟΣ. ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE ΜΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ. ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΔΗΛΩΣΕ: " ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΩ, ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΩ. ΤΟΝ ΦΑΝ ΓΚΑΑΛ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ. ΕΓΩ ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΛΕΤΕ ΑΥΡΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΦΤΑΝΕΤΕ."
             Ο SPECIAL ONE. ΜΕ 16 ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΝΑ UEFA, ΔΥΟ CHAMPIONW LEAGUE, ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ , ΙΤΑΛΙΑ ΚΙ ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΕ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΣΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ, ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΕΝΤΕΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.
       ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ. ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΣΑΝ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ. ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ. ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ: ΤΣΕΛΣΥ ΣΕ ΤΙΤΛΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ. ΠΟΡΤΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΙΝΤΕΡ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 38 ΧΡΟΝΙΑ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ; ΑΠΛΑ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ.
        ΔΙΟΤΙ Ο ΦΑΝ ΓΚΑΑΛ ΤΟΥ ΕΜΑΘΕ ΕΝΑ: Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΙΣ ΒΕΝΤΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ. ΚΙ Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΟΙΩΣ: ΕΙΜΑΙ Ο ΒΕΛΖΕΒΟΥΛ, ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΣΕ ΜΕΝΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ. ΕΓΩ ΓΑΜΑΩ ΜΕ ΕΣΑΣ ΤΙΣ ΚΑΠΟΤΕΣ.
        ΟΧΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ. ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΧΤΙΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΩ. ΑΛΛΟΙΩΣ; ΤΡΑΒΑ, ΣΑΛΤΑ ΓΑΜΗΣΟΥ. ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗΣ ΧΑΡΑΣ. ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΥΠΑΚΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΟΝΕΣ. ΕΝΩ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ. ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΡΕΑΛ; ΚΑΙ ΜΕΤΑ; ΤΕΛΟΣ. 20 ΧΡΟΝΙΑ , ΟΣΗ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΚΙ ΑΝ ΠΑΡΕΜΒΛΗΘΕΙ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ; ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΘΛΙΨΗ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΟΥ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΙΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ.

32 σχόλια:

  1. Αυτοι οι τυποι δημιουργουν ακραιες συμπαθειες και αντιπαθειες.Εγω τον γουσταρω με χιλια,οχι το ποδοσφαιρο του,αλλα τον χαρακτηρα του.Μονος μου και ολοι σας γαμημενοι,και φερτε κι αλλους γιατι δεν φτανετε....Και σας πηδαω και κανω πλακα μαζι σας γιατι εισαστε ενα ματσο κωλοτρυπιδες που περιμενετε με το νουμερο του ΙΚΑ στα χερια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργης ο Γαρατζέος24 Μαΐου, 2010 02:07

    Ποιός Μουρίνιο...αυτός δεν ξέρει ούτε από προπονητική, ούτε από axioprepeia, άσε που είναι και παρτάκιας...Χατζηχρήστος ρεεεε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...Στο γαλαζιο των ματιων σου
    μες στο βαθος των φιλιων σου
    παρε με,ταξιδεψε με...

    Στης αγαπης σου τη ζαλη
    στων ονειρων σου την ακρη
    παρε με,ταξιδεψε με...

    Παρε με,ταξιδεψε με,φιλησε με,μεθυσε με,
    σ`αγαπω..........

    Δως μου τη δυναμη να αντεξω
    απ`το ψεμα βγαλε με εξω
    σ`αγαπω.........

    Στης καρδιας μου την αληθεια
    βγαλε με εξω απ`τη συνηθεια
    παρε με,ταξιδεψε με...

    Να σ`αγαπω και να φωναζω
    στων ματιων σου το γαλαζιο
    παρε με,ταξιδεψε με...

    ...Σκονη στον ανεμο ειναι ολα....Χρονια πολλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανεξαρτητα απο το αν αρεσει η οχι σε μερικους-και ειναι λογικο-ενα ειναι σιγουρο.ολοι θα ηθελαν να ειναι στη θεση του. Προκαλει ζηλεια.Αλλοτε θετικη που καταληγει στο θαυμασμο και αλλοτε αρνητικη που καταληγει στην μισαλλοδοξια. Και ολοι οι μεγαλοι στους τομεις που διεπρεψαν,ειναι αναγκασμενοι να ζουν και με τον θαυμασμο και με την περιφρονηση.Για την ακριβια,τα γραφουν στα αρχιδια τους και προχωρανε τον δρομο που διατασει το DNA τους.
    Ειμαι περιεργος να τον δω με την Ρεαλ.Για δυο λογους.
    Πρωτον: Πως θα τον αντιμετωπισει το συστημα που αυτος συνεχως χλευαζει και εκθετει.Αν συνεχιζε με τις "μικρομεσαιες" Ιντερ, η Τσελσι,θα τον ετρωγε το μαυρο σκοταδι. Θα επεφτε σφαγειο. Και πολυ εξυπνα επιλεγει να ανεβει σε ενα μαμουθ.
    Το οποιο εχει διαφορετικη αντιμετωπηση απο τις προγενεστερες ομαδες του. Δεν τους παιρνει να του βαζουν τρικλοποδιες,γιατι εκει τα πραγματα και πιο εντονα ειναι αλλα και πιο δυσκολα να υποταχθει,αλλα και μεγαλυτερα τα συμφεροντα.Και αλλες οι προστασιες.
    Αλλο οι "χωριατες" και "ανταρτισες" Τσελσι και Ιντερ και αλλο το καθεστως Ρεαλ. Και εδω ερχομαστε στο δευτερο λογο: Το κατα ποσο θα καταφερει να ελεγξει τετοια μεγεθη χωρις να συμβει καμια υφαιστιακη εκρηξη.Αλλο Πορτο,Τσελσι και Ιντερ, που ξεκινας απο αουτσαιντερ στην ουσια,δηλαδη στα μουλωχτα και κλεβοντας μαχες και αλλο η βασιλικες αναγκες της Ρεαλ η οποια ειναι και στερημενη και δεν εχει περιθωρια για χασιμο.
    Με τις προηγουμενες ομαδες του και να μην επερνε κανενα C.L. δεν θα υπηρχε κανενα προβλημα.Απο ποτε χρηστικαν φαβορι δηλαδη; Απο κανεναν. Τωρα ομως τα πραγματα ειναι διαφορετικα. Θα ειναι αποτυχια αν δεν το παρει οποσδηποτε.Και δεν μιλαμε για πρωταθλημα.Αυτο θα πρεπει να θεωρειται δεδομενο.Ειναι ευκολο; Να περασει,να μεταδωσει αυτα-τα τοσα πολλα που ζητα -απο τους παικτες,διχως να εμφανιζονται καθολου τα οποια αρνητικα τους στοιχια και να παρουσιασει μια ομαδα στην κυριολεξια ατρωτη;
    Μια Ρεαλ με αλλο αιμα,αλλη νοοτροπια,αλλη ψυχολογια και βεβαια αλλο αγωνιστικο προφιλ απο τις δευτεροτριτες ομαδες που εργαστηκε ως τωρα.
    Παντα αποζητουσε εργατες μελισσες για την προαγωγη της βασιλισσας.Δηλαδη του εαυτου του.Μονο που αυτη τη φορα η "βασιλισσα" δεν θα ειναι αυτος,αλλα η ιδια η ομαδα που θα προπονει.Και δεν υπαρχει κανενα περιθωριο. Ισως τον καταπιει.Και η συγκεκριμενος συλλογος εχει αυτην την δυναμη-αυτην την καταρα αν θελετε-να το κανει.
    Αφηστε που εχω την εντυπωση οτι θα νοιωσει "αβολα" σε μια ομαδα "μεγαλυτερη του".Και εκει θα αρχισουν τα λαθη,οι τριβες και οι τριγμοι.
    Για αρχοντα στην κομοπολη,ναι, τον κοβω.Ανετα. Αλλα για βασιλια στην πρωτευουσα,λιγο δυσκολο.
    Τωρα θα φανουν ολα. Αν τελικα ειναι κλεφτοκοτας,η οντως "ενας αλλα λυκος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρηστο,γουσταρεις να πετυχει και στην ΡΕΑΛ η οχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα μπορουσε να δουλεψει στην πενταβαρη φανελα της Λιβερπουλ. Με τον Μπενιτεθ φευγατο. Εκει δεν υπαρχουν λεφτα.
    Θα μπορουσε να εργαστει μια χαρα στο Γαλλικο πρωταθλημα.Μα ειναι λιγο για κεινον.Σωστο.
    Θα μπορουσε να αναλαβει την Βαλενθια.Μια αναλογη "Τσελσι" η "Ιντερ" δηλαδη. Και εκει χρωστανε της Μηχαλους.
    Θα μπορουσε στην Γερμανια. Στο Αμβουργο π.χ.
    Οτι πρεπει με την αγωνιστικη του φιλοσοφια. Ναι,αλλα εκει ουτε λεφτα δινουν-ασχετα αν υπαρχουν η οχι- αλλα υπαρχει και ο Μαγκατ. Δευτερος θαυματοποιος σε ενα πρωταθλημα,παει πολυ.
    Θα μπορουσε να τον προσλαβει ο Χατζιχρηστος. Η επερχομενη φυγη και προδοσια του θα ηταν βεβαιη και αλλο ενα μακρας διαρκειας σεναριο αγαπης-παθους-μισους θα μπορουσε να ξετυλιχτει,κανοντας τον "Αμλετ" να μοιαζει με κομικ.
    Αλλα ο δικο σου προτιμα τα πολλα λεφτα και το χρυσο δοκανο της Ρεαλ.Παρ'ολο που και αυτη ειναι "μεσα" ενα καρο εκατομυρια. Αλλα κανει την τελευταια προσπαθεια. Περιθωρια μηδεν.Σε ενα περιβαλον εκρικτικο και γεματο υψηλες απαιτησεις απο την πρωτη μερα.
    Θα διακινδυνευσω μια προβλεψη.: Ενα χρονο μετα την προσληψη του,δεν θα εχει παρει τιποτα. Και τσακωμενος με την μιση ομαδα,θα του κουνανε μαντηλια στο Μπερναμπεου.Κατηγοροντας τον-εκτος των αλλων-οτι καταντησε την Βασιλισσα σαν εναν "φενταγιν ανταρτη" προσβαλοντας την ιστορια της αλλα και τον Βασιλικο Οικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ....Κι αν με βρεις τα χαραματα εδω
    μη με παρεις για τρελο
    απο νυχτα σε νυχτα τριγυρνω
    σαν φεγγαρι που ψαχνει ουρανο.

    Κι αν με βρεις τα χαραματα εδω
    πες μου σε παρακαλω
    πως αντεχεις ν`αφηνεις μια καρδια
    σαν το φυλλο να τρεμει στο βορια....

    ...............................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρηστο,αν τα καταφερει και με την ΡΕΑΛ,τοτε φιλε μετα αντε πιαστον....τον βλεπω για το πορτογαλικο Δαφνι,θα "ξεφυγει" τελειως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειναι τοσο απελπισμενη η Ρεαλ,που θα "ξεσικωσει" τα κιταπια του Ερερα; Ναι, ειναι. Και τι αλλο να κανει; Δοκιμασε τα παντα.
    Να βλεπουμε την Ρεαλ μεσα στο Μπερναμπεου με 10 παχτες γυρω απο την περιοχη του Κασιγιας;Και να την σφυροκοπαει η "ουελβα"; Ω, μοντιε...
    Θα φυγει με τηλεφωνημα του Χουαν Καρλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μαλλον ο Χουαν βλεπω να παιρνει δρομο,και να γινεται Καρλος εξω απο το Μπερναμπεου.Στο λεω,μια χαψια θα τον κανει κι αυτον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιαννη,οντως αν πετυχει και εκει, θα παει γραμμη για το Μαρκομηχελακειο του Πορτο.
    Βεβαια,ειναι ενας Βοναπαρτης του Ευρωπαικου ποδοδοσφαιρου.Και ο αλλος κοντος ηταν.(αληθεια Steven η -σε γενικες γραμμες σωσττη-θεωρια περι κοντων,εδω δεν ισχυει);
    Αλλα φοβαμαι μηπως την πατησει,οταν παψει να αναγνωριζει σωστα, τα μεγεθη γυρω του.Και ερθει το Βατερλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρηστο,δεν αναγνωριζει και δεν καταλαβαινει τιποτα.Ειναι ΑΥΤΟΣ και κανεις αλλος,αν του κατσει και κατι αναλογο σαν την BARCA περσι,τον βλεπω στον Ταυγετο να ψαχνει την τρυπα του Λιαντινη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ειναι κατα ενα σημαντικο μερος και ¨μηντιακο" κατασκευασμα. Η ΟΥΕΦΑ θελει χαριτωμενους και ομορφουλιδες.Για εμορικους λογους. Δες π.χ. τους διαιτητες της.Ειναι Βασσαρας.
    Δεν παυουμε βεβαια να αναγνωριζουμε οτι ειναι πολυ ευφυης ανθρωπος. Αλλα-για συγκεκριμενους λογους- υπερτιμημενος. Και οταν-και αν- προσπαθησει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να "αυτονομηθει", θα τον καθαρισουν σαν αυγο.Γιατι μεχρι τωρα,απλα "παιζει" με το συστημα,οχι ενοχλοντας το,αλλα ευνοοντας το.
    Ειδωμεν.

    Τον Φ.Καπελο,π.χ. τον θεωρω αρκετα καλυτερο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε Γιαννη, που και που,πετιεται αναμεσα μας και ενας μεθυσμενος ταξιτζης...τι γινεται;
    Ας του αφιερωσουμε ενα τραγουδακι:

    "Παραπονιέσαι ότι έγινα μπεκρής
    κι ας φταις εσύ που έχω πιάσει το ποτήρι
    όμως αν θέλεις θα το κόψω το κρασί
    εγώ ποτέ μου δεν σου χάλασα χατίρι

    Εγώ θα κόψω το κρασί
    για σένα αγάπη μου χρυσή
    εγώ θα κόψω το κρασί
    για σένα μόνο
    αφού στα χείλη σου τα δυο
    μπορώ αχόρταγα να πιω
    απ' το κρασί που μόλις πίνω
    ξανανιώνω

    Εγώ θα κόψω το κρασί
    αφού το θέλησες εσύ
    λόγω τιμής ποτέ μου πια
    δεν ξαναπίνω
    εγώ θα κόψω το κρασί
    αλλά βοήθα με κι εσύ
    στην αγκαλιά σου κάθε πόνο μου
    να σβήνω

    Κάθε ποτήρι σαν το πίνω μοναχός
    χωρίς να βλέπω τα ολόγλυκα σου μάτια
    φαρμάκι γίνεται και στάζει συνεχώς
    μες στη καρδιά μου που την έκανες κομμάτια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κωστας-Φλωρινα24 Μαΐου, 2010 07:10

    Ειναι δυσκολο ''συστημα'' η ομαδα του Φρανκο, που θα παει ο δαιμων.Ναι μεν υπαρχει η απαιτηση για νικη παντου και παντα, αλλα ουτε οι τιτλοι της λειπουν, δεν εχει πολλα προβατακια στις κερκιδες,εχει εκλεκτικο πελατολογιο, και brand name πολυ βαρυτερο απο τον εκαστοτε προπονητη.Ειναι πραγματικα μεγαλη ομαδα σε ολα τα μηκη και πλατη.Με τα οσα συνεπαγεται αυτο, καλα ή ασχημα.Δυσκολο περιβαλλον για μεσσιες και μαγους, σου κουνανε το λευκο μαντηλι σε ανυποπτο χρονο αν δεν ικανοποιηθουν για αυτο που πληρωνουν.Οι τοπικοι ιμαμηδες,ultras,ειναι αρχιδοτριχες και απλα συμληρωνουν το ντεκορασιον του γηπεδου.Θα εχει ομορφιες τη νεα σαιζον και αρκετο ενδιαφερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα παίδες
    Να θυμιθούμε και κάποιον κοντινό μας προπονητή αφού μιλάμε για Μουρίνιο.
    Ο Ρεχάγγελ τι έκανε στην γερμανία με τις άσημες ομάδες που ανέλαβε και τις έκανε πρωταθλήτριες;
    Τι έκανε με την Ελλάδα που την έβαλε στην κορυφή της Ευρώπης;
    Καταλήγω στο ότι η συνταγή υπάρχει,ο μάστορας που θα την εφαρμόσει είναι δύσκολο να βρεθεί και όταν βρεθεί να υπάρχουν και οι ''κατάλληλες'' συγκυρίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα παιδιά.
    Να συμπληρώσω κάτι για το πρόσωπο των ημερών.
    Όταν ήταν μεταφραστής στη Μπάρτσα,άλλα έλεγε ο Ρόμπσον άλλα μετέφραζε αυτός. Και τον πήρε χαμπάρι ο Νιγηριανός, που ήξερε Αγγλικά {δε θυμάμαι το όνομά του}.Τον τσουβάλιασε έξω από τα αποδυτήρια και ξανάπαιξε μπάλα όταν δήλωσε υποταγή στο....μεταφραστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιώργης ο Γαρατζέος24 Μαΐου, 2010 11:16

    Συμπληρώνω στα ενδιαφέροντα που αναφέρατε τη μεγάλη πρόκληση -όχι εκ των έσω- της ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ μπάρτσα. Απέναντι του θα έχει μία στρωμένη ομάδα, μαθημένη στα παστέλια, η οποία θα ενισχυθεί και με βίγια-φάμπρεγκας.
    Θεωρώ ότι του χρόνου είναι χαμένο. Barca campeones ξανά. θα έχουν υπομονή 2-3 σεζόν οι μαδριλένοι και ο Χουάν Κάρλος?
    Του αναγνωρίζω ότι σαν πρόκληση δε μπορούσε να αναλάβει μεγαλύτερη από αυτή.
    Ίσως τη Λίβερπουλ, όπως προείπατε, αλλά εκεί υπάρχει υπομονή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς Χρήστο: Φιλάρα καλημέρα. Δεν μπόρεσα να επικμοινωνήσω διότι είχα και έχω θέματα με τη μάνα μου. Ήταν να κατεβούμε οικογενειακώς στο Καβούρι κι εκεί να σου έλεγα να βρεθούμε, αλλά όλα φύγανε στον αέρα. Προσεχώς, αλλωστε μετά τις 15/6 κάτω θάμαστε συνέχεια.
    Ο Μουρίνιο ακριβώς επιβεβαιώνει την θεωρία περί κοντών. Το ρίχνει αλλού και ψηλώνει αλλοιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς Γιώργη: Δεν νομίζω οτι είναι αμυντικογενής. Παίζει με τα όπλα που βρίσκει. Κι ένα απο τα όπλα του είναι η ταυτότητα της ομάδας που βρίσκει. Φέτος υπάρχει και η διεθνής έκθεση σάρκας ( μουντιάλ ) , οπότε βλέπω τη Ρεάλ τίγκα σε ό,τι αναδειχθεί εκεί κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιώργης ο Γαρατζέος24 Μαΐου, 2010 14:47

    Χρήστο μου, αντιπαρέρχομαι (με το λαούτο μου):

    "Το κρασί δεν με μεθάει όσο και να πιω
    Κι όσο πίνω είμ’ εντάξει όπου κι αν βρεθώ

    Το πρωί σαν κολατσίσω πίνω μιαν οκά
    κι άλλη μια το μεσημέρι θέλω τακτικά

    Τέσσερις μισές το βράδυ πρέπει για να πιω
    να ’ρθω να σου πω γκρινιάρα πόσο σ’ αγαπώ

    Δεν είν’ πολύ, όχι δεν είν’ πολύ | 2x
    κάνω κέφι και πετάω σαν το πούλι | 2x

    Τα κορόιδα που δεν ξέρουν να γλεντήσουνε
    θένε με τους λουκουμάδες να μεθύσουνε

    Και στο δρόμο σαν με δούνε με πειράζουνε
    κράσο ο ένας, κράσο ο άλλος μου φωνάζουνε

    Μα εγώ θα πίνω κράσο, κούκλα μου χρυσή
    Δεν φοβούμαι για να σκάσω από το κρασί

    Δεν είν’ πολύ, όχι δεν είν’ πολύ | 2x
    κάνω κέφι και πετάω σαν το πούλι | 2x"

    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο Μουρίνιο έχει ύψος 1.79 μ. τη στιγμή που ο μ.ο. ύψους των Ελλήνων ηλικίας 20-30 ετών είναι 1.78 μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προς Ανώνυμο: " μελαμψές φυλές κοντοπόδαρες...". Ε, τον Έλληνα πέρασε, δεν πέρασε και κανά ντιρέκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς Steven: εληφθη. Και ειναι κατανοητο.
    Οταν το φιξαρεις,με ενημερωνεις 2-3 μερες πριν και τα λεμε.

    Ο Νοτιας συνεχιζει να γιορταζει με Αμερικανοαεκτζιδες στην N.Υ.

    Αυτος ο Κοζωνης θα ερθει ρε Δ.Χ; Να "βαλει κανενα φραγκο"; Που ειναι; Ηρθε incognito και φοροντας καπελο και ρουχα αγροτη,μαζευει χορτα σε χωριο της Αρκαδιας;
    Ερχεται σε φορτηγο,στοιβαγμενος με αλλους λαθρομεταναστες αναμεσα σε κυβωτια με βαμβακι;
    Ειναι κρυμενος κατω απο καποιο προβατο σαν τον "Κανενα";
    Ειναι στο paradise στη Μυκονο και τον εχουν σκεπασει με αμμο σε καποιο bich-beach party που εγινε και τον ξεχασαν, να τον φανε τα καβουρια;

    Ο κομιτης "kozoni" μετα απο το ανεπιτυχες περασμα του απο τις παριφες του ηλιακου μας συστηματος, κανει την νεα ελειπτικη τροχια του και αναμενεται να γινει ορατος στην ευρωπη κοντα στο τελος του μηνα, οπως χαρακτηριστικα δηλωσε ο καθηγητης κοσμολογιας-αστροφυσικης κος Μ. Καραμανλης,τακτικο μελος του Δημοκριτου,επιτιμο μελος της ακαδημιας αστροφυσικης του πανεπιστημιου του Ουισκονσιν και λεκτορ του ιδρυματος SETI (SEARCH FOR EXTRA TERRESTRIAL INTELIIGENCE).
    Ο ανω κομιτης θα γινει ορατος απο τους ουρανους της ευρωπης σε μερικες μερες. Η δυσπιστια η δυσανεξια και η δυσκοιλιοτητα των απλων παρατηρητων ομως που με αγωνια περιμενουν το περασμα του ειναι πλεον εμφανης. Υπαρχουν αρκετοι που υποστηριζουν οτι ολο αυτο ειναι μια σκευωρια. Τρεναρουν το περασμα του κομιτη με εσκεμενα λαθος στοιχεια για την τροχια του, με την πραγματικη να βρισκεται μερικους...μηνες αργοτερα.
    Και για την ακριβεια,αναμενεται στις 25 Δεκεμβριου 2010. Ανημερα της γεννησεως του ιησου,σηματοδωτοντας ετσι αλλη μια ιστορικη αναγεννηση του τεθνεοτος θρησκευτικου συναισθηματος. Προκειτε δηλαδη για μια χριστιανικη συνομωσια. Και ουτε λογος να γινεται βεβαια για την περιφημη "διαμαχη" επιστιμης και θρησκειας,αφου εδω αποδεικνυεται οτι μπορουν να συνεργαστουν αγαστα.
    Αλλοι παλι κυκλοι χαμενων γνωσεων και λατρεις των θεωριων συνομωσιας,μιλουν για το περιφημο ετος "2012" και ταυτιζουν τον "kozoni" με τον χ πλανητη Nubiru που -κατα πως λεγεται-θα περασει απο κοντα μας -οπως κανει καθε 3.600 χρονια. Και αυτη τη φορα με καταστρεπτικες συνεπειες,αφου οι υπερεξελιγμενοι επιβατες του, οι Anunaki δεν εχουν αλλη υπομονη και θα μας εξαφανισουν,φυτευοντας παντου καλαμποκι,το οποιο λατρεψαν στην προ 3.600 χρονων επισκεψη τους κατα την εδω εποχη του σιδηρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς Χρήστο: Αδερφέ το ήθελα, αλλά γαμήθηκα. Σκέψου οτι είμαι ακάλυπτος το άλλο σαββατοκύριακο. Δυστυχώς και ο Μπάγιεβιτς την ιστορία Κοζώνη την λούζεται αυτός, διότι τις μίζες θέλανε όλοι.
    ΟΤΑΝ ΣΤΑ ΔΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΚ. ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΔΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΕΝΟΧΟ. ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΟΛΑ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ. ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Diabazo kairo to blog kai exo kapoies erotiseis gia to Steven kiriws alla kai ta upoloipa meli:

    O Xatzixristos gia poio logo den akoumpaei to Notia stis dilwseis tou?

    Ti kserei o Thanopoulos kai de mporei na ton dioksei kanenas apo tin AEK?

    Giati o Papas kathisterei to diaxeiristiko eno o Notias eixe zitisei to Septembrio na exei teliosei to thema?

    Gia poio logo allakse teleutaia stigmi stasi o Papas kai kratise stin omada to Bajevic?

    Giati apekleise o Melisanidis tin pithanotita na sunergastei me ton Papa?

    Autes oi erotiseis gia arxi kai euxaristo prokatabolika gia apantiseis

    Xronia Polla se olous kai sorry gia ta greeklish

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. προς Ανώνυμο: Αυτό το οποίο έκανες, δεν θα στο συγχωρήσω ποτέ. Ήταν κίνηση λάθος με τρόπο που να μην το καταλάβει κανείς και μόνο εγώ. Ήταν χειρουργικό χτύπημα και σωστό, αλλά χωρίς κέρδος. Δεν το αντικρούω, απλά κλείνω την κάνουλα της βλακίας. Την επόμενη φορά θα μιλήσω για το ποιός παίρνει τα παιδιά σου και με το αυτοκίνητο εκεί πάντα.Κι ετοιμάσου να βγεις σε μεσημεριανάδικο μαζί με την πουστάρα που είπε να αλλάξει κοσμικά. Η ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΙ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ. ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΟΚΤΖΗ ΠΟΥ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΖΑΓΟΡΑΚΗ. ΑΕΙ ΓΑΜΗΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Προς Ανώνυμο με τα greeklish: ΡΕ ΜΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΩ. ΟΤΑΝ ΜΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ. ΕΙΜΑΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΕΡΦ. ΣΕΡΦΕΡ ΚΑΙ ΞΎΠΝΙΟΣ; Ε, ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εσύ καλύπτεσαι πίσω από ένα φούστανι ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ με τα λέφτα της καβουρόμαγκα.....Ευχαρίστω για την ευχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Προς Ανώνυμο: Έτσι είναι η δύναμη. Η ικανότητα ή ο πούτσος. Εσύ τι απο τα δυο έχεις; Έλα να συγκριθούμε. Αλλά και επαγγελματικά έλα. Κι επειδή βαριέμαι με έναν, φέρε και τη μάνα σου μαζί. "ευχαρίστω" για την προσφορά. Και μιλάω επώνυμα ανώνυμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΡΟΣ ΑΝΤΡΑΚΛΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ.Η δυναμή σου είναι ετερόφωτη,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΣΟΥ μια χαρά την βγάζεις με τις βιζιτούδες.Για μέχρι εκεί καλά σου είναι.ΑΝΤΡΑΚΛΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Προς Ανώνυμο: Μόλις μου δώσεις τα στοιχεία σου, θα έρθω να τα πούμε απο κοντά κλανομπανιέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή