Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

            Ξεκίνησε η έρευνα σε βάθος. Ο Έλληνας δεν χάνει ποτέ το χιούμορ του ή την αντίσταση κατά της αρχής. Όποια κι αν είναι αυτή. Να πάει στο καφενείο και να διακόψει τον άλλον ή να μιλήσει επί παντός επιστητού. Όλα τα ξέρει ο πούστης, διότι έχει ενημέρωση απο τα πρωϊνάδικα. Αν κερατώθηκε η τάδε, αν η έχουσα πάρει τα εκατομμύρια κάλυπτε την αδερφάρα που έκανε τσιμπούκια στα αποδυτήρια κι αν θα γυριστεί η νέα τσόντα με γιαούρτι αντί για βαζελίνη.
           Και τι να κάνει κι ο Αδαμίδης; Πήγε στον Μπιτσαξή. Για τα στημένα παιχνίδια και τον φάκελο της ΟΥΕΦΑ. Έμαθε κι αυτός ή μάλλον ήξερε εκεί στην Αγγλία, που δεν ξέρω για στήσιμο αλλά για ντοπάρισμα δεν έχει ακουστεί τίποτα. Κι αντί να ξεκινήσει η έρευνα για τον ακατάπαυστο ρυθμό, ήρθαν εδώ οι τίμιοι να βγάλουν άκρη. Μάλλον το θέμα δεν είναι η αύξηση της θερμοκρασίας των πόλων, αλλά το πόσο επιβαρύνει το χέσιμο της φώκιας το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
         Και εξήχθη σοβαρότατο συμπέρασμα: Υπεσχέθη ο πρόεδρος της ΑΕΚ, οτι κινείται προς την κατεύθυνση της κάθαρσης κι οτι ΘΑ κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ξεβρωμίσει η μπόχα του στησίματος ΔΙΟΤΙ Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΑΙ ΙΔΕΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΙΣ ΕΝΑΝ ΘΕΣΜΟ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΤΙΝΕΣ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΕΣ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑΣ ΑΚΡΑΣ, ΠΟΙΟΥΝ ΤΙ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΛΑΟ ΝΑ ΠΙΠΤΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΝΕΦΩΝ. ( Η ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΡΩΤΟΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΩΤΤΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ ΕΠΙΘΕΣΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΕΝ ΤΑΙΣ ΧΕΙΡΑΙΣ- ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΟΣΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΠΙΣΤΟΣ ΤΟΣΟ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ).
          Ο δε ΓΓΑ, που είναι κι Αεκτζής, πολύ ευχαριστημένος , ξαναευχαρίστησε τον πρόεδρο μας και μέσω αυτού όλους εμάς, που δεν έχει βγει κάποιο εξώδικο. ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΤΗ ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ, ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗΣ. ΚΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΤΙΤΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Η ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ, Η  ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΥΜΠΑ, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Ρε Μπιτσαξή, γι' αυτό πληρώνεσαι; Για να μιλάς με τον Αδαμίδη; Ή τον κάθε πρόεδρο; Θέλεις μυστικά; Πάρε κάποιον απατεώνα μυστικοσύμβουλο και τελείωνε. Αλλιώς άδειασε μας την γωνιά πρώτος, διότι ο δημόσιος τομέας πρέπει να συρικνωθεί κι αν θέλεις να προσφέρεις στην χώρα, τράβα σπίτι σου.
          Διότι στο πρόγραμμα του κόμματος σου, πριν καεί η δυτική Πελοπόννησος, ήταν έτοιμα τα σχέδια για την εκμετάλλευση της. Κι ο Χ( κ )αλλικράτης υπήρχε για το ξεπούλημα της Θράκης. Και η πλατφόρμα του Αιγαίου για το πετρέλαιο και της συνδιαχείρησης ( Epson, Τουρκία κι Ελλάς ) ποσοστά, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΕΧΡΙ ΣΟΥΝΙΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ. Ρε , δεν πα να δουλέψεις κανά Βησιγότθο που αγωνίζεσαι για κάθαρση στον χώρο του ποδοσφαίρου;
         Ήρεμα παιδιά και πάμε για πλάκα. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση. Γνωρίστηκαν οι άνδρες. Που δεν ξέρουν τίποτα. Και ψάχνουν. ΚΑΙ ΣΠΑΣΤΕ ΠΛΑΚΑ:  ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ. ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΔΡΑΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ; ΝΑΙ. ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2001 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2008..
       ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΑΞΙΜΑΔΙ. ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ. ΚΙ ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΙ ΑΣΚΗΣΑΝΕ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ. ΑΠΟ ΤΟ 2001 ΛΟΙΠΟΝ, ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕ ΚΙ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ; ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΟΥ ΑΝΗΚΑΝ; ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΑΝΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ; ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΘΑΡΣΗ; ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΤΟΤΕ ( ΚΛΕΦΤΩΝ)  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ; ΑΝΟΙΧΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ( ΑΡΜΑΤΩΛΩΝ ) ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΩ.
      ΥΓ1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΚΟΚΑΛΗΣ;
      ΥΓ2. ΤΟ ΜΠΑΤΑΡΙΣΜΕΝΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ, ΤΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΠΙΤΕΛΕΙ;
       ΥΓ3. 100 ΔΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ. ΤΑ ΑΛΛΑ 260 ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ; ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΑ ΜΗΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΘΩ. ΡΕ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ.
      ΥΓ4. ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΖΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ. ΟΧΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΕΙΡΑ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ; ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΔΑΜΙΔΗ;
        ΥΓ5. ΠΑΙΔΙΑ , ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΧΕΙ ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Η ΑΕΚ. ΟΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΛΛΟΥ, ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ " ΤΟΥΡΚΟΙ, ΤΟΥΡΚΟΙ, ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ". ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ SHELL ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ;

26 σχόλια:

  1. Αυτό εννοείς;

    Στην εξαγορά των εγκαταστάσεων καυσίμων της εταιρίας Shell στο Las Palmas προέβη η ελληνικών συμφερόντων εισηγμένη στο NYSE διεθνής εμπορική εταιρία ανεφοδιασμού ναυτιλιακών καυσίμων Aegean. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εγκατάσταση της Shell βρίσκεται στο λιμάνι του Las Palmas στα Κανάρια νησιά, στον Ατλαντικό Ωκεανό και λειτουργούσε κάτω από τη διεύθυνση της Shell Ισπανίας. Ειδικότερα, βάσει της συμφωνίας εξαγοράς, στην κατοχή της Aegean θα περιέλθουν: - Εγκατάσταση 70.000 mt - Δύο αγωγοί φορτοεκφόρτωσης - Αγωγοί απευθείας σύνδεσης με όλες τις προβλήτες του λιμανιού - Δυο κτήρια για τις διοικητικές λειτουργικές ανάγκες - Ένα εργοστάσιο παραγωγής λιπαντικών, καθώς και - Εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου Όλο το προσωπικό του τερματικού σταθμού θα παραμείνει με την Aegean, ενώ τη γενική διεύθυνση θα εξακολουθήσει να έχει ο μέχρι τώρα γενικός διευθυντής των εγκαταστάσεων, κ. Manuel Martin. Η εγκατάσταση διαθέτει όλες τις βαθμίδες των ναυτιλιακών καυσίμων. Οι συνολικές πωλήσεις στο λιμάνι του Las Palmas υπερβαίνουν τους 2.000.000 τόνους, ετησίως, με μερίδιο αγοράς της Shell 25%. Η Aegean θα ενισχύσει το νέο της σταθμό με 2 καινούργια double hull, ανεφοδιαστικά πλοία, για παραδόσεις εντός και εκτός λιμένα, ενδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο τη θέση της στον παγκόσμιο χάρτη. Με την απόκτηση της Shell στο Las Palmas, η Aegean διαθέτει πλέον 18 σταθμούς παγκοσμίως, ενώ συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα, που θα της επιτρέψει την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της και σε άλλες αγορές της παγκόσμιας ναυτιλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Τούρκος που ήρθε με 100 επιχειρηματίες μαζί πρακτικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμιά χρεωκοπία μπροστά μας.
    Όποιος το καταλαβαίνει καλός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς Χαράλαμπο: Χοντρή χρεωκοπία υπάρχει αδερφέ. Το 1,5% έγινε 4%. Φυσικά προχωράμε, αλλά και το 1955 κάποιοι γλύτωσαν. Είναι η περίοδος χάριτος και μετά των ηρώων. ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως ήταν δικά μας και τα χάσαμε;
    Για τα πετρέλαια του Αίγαίου μιλάω.
    Ή μήπως θα μας πουλούσε κανείς γεωτρύπανα να τα βγάλουμε μόνοι μας;
    Επειδή τα παγκόσμια αποθέματα σιγά σιγά τελειώνουν όλες οι κινήσεις είναι πλέον πολύ προσεκτικές και σε ποιούς θα ανήκουν τα καλαμάκια που θα ρουφήξουν το πάτο του βαρελιού!
    Βέβαια αν σου αρέσουν τα παραμύθια μπορείς να πιστεύεις ότι τώρα ανακάλυψαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες τα οικολογικά αμάξια...
    Τελικά μήπως η άφιξη του κουμπάρου είναι σε καλό μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Steven
    κάπως πρέπει να περάσουν κάποια πράγματα.
    Αντιπερισπασμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς όλους: ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ: Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟ 2004 ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ. ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΠΙΣΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΟΎ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαβάστε κι αυτό:

    Πολλές συζητήσεις, σενάρια και εικασίες για το μέλλον της Εθνικής Τράπεζας έχει τροφοδοτήσει η ξαφνική εμφάνιση τηςBank of New YorkMellon στη μετοχική σύνθεση της κορυφαίας ελληνικής τράπεζας με ποσοστό συμμετοχής βασικού μετόχου, καθώς υπερβαίνει το 5% (5,25%) και η αμερικανική τράπεζα υποχρεώθηκε χθες βάσει της νομοθεσίας να γνωστοποιήσει τη συμμετοχή της.
    Ήδη στα παρασκήνια του χειμαζόμενου ελληνικού τραπεζικού τομέα, που έχει περιέλθει σε τέτοια εξευτελιστική κατάσταση, ώστε σήμερα να αξίζει στο ταμπλό του ΧΑ η ισχυρότερη τράπεζα της χώρας λιγότερα από 7 δις. ευρώ, αναπτύσσονται τρία βασικά σενάρια, με αφορμή τη χθεσινή χρηματιστηριακή γνωστοποίηση της αμερικανικής τράπεζας με τον ποιοτικότερο ισολογισμό στις ΗΠΑ:
    3. Το τρίτο –και πιο μυστηριώδες…- σενάριο αναφέρει, ότι η BNY Mellon δεν αποκλείεται να αποτελεί το προκάλυμμα άλλου επενδυτή, που σχεδιάζει κίνηση επιθετικής εξαγοράς, αλλά προς το παρόν έχει λόγους να διατηρεί απόρρητη την ταυτότητά του, κρύβοντας τη συμμετοχή του πίσω από έναν ή περισσότερους χρηματιστηριακούς λογαριασμούς στηνBNY Mellon. Καθώς θεωρείται βέβαιο, ότι η Εθνική, όπως και όλες οι άλλες μεγάλες τράπεζες, θα χρειασθούν στο προσεχές μέλλον κεφαλαιακή ενίσχυση, για να «αντέξουν» τις ζημιές που φέρνει η κρίση, ο επενδυτής αυτός θα μπορούσε να αποκαλύψει την ταυτότητά του όταν θα ζητηθούν κεφάλαια από τη διοίκηση της Εθνικής. Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με όσα έχουν συνομολογηθεί στο μνημόνιο της κυβέρνησης με το ΔΝΤ, δύο εναλλακτικές επιλογές θα υπάρχουν: η άντληση κεφαλαίων από την αγορά –άρα και τον «μυστηριώδη» σήμερα επενδυτή, ο οποίος θα έχει «χτίσει» στο μεταξύ μια ακόμη σημαντικότερη θέση, ή η προσφυγή στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
    Για την ταυτότητα του μυστηριώδους επενδυτή, αν θεωρηθεί ότι ισχύει το τρίτο σενάριο, πολλές εικασίες γίνονται από τους παράγοντες της αγοράς. Θεωρητικά, όπως τονίζουν τραπεζικά στελέχη, ακόμη και μια μεγάλη τουρκική τράπεζα θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από τηνBNY Mellon, αφού κατ’ επανάληψη Τούρκοι τραπεζίτες έχουν τονίσει τελευταία, ότι η κρίση στην Ελλάδα προσφέρει επενδυτικές ευκαιρίες στον τραπεζικό κλάδο. Οι πολιτικές επιπλοκές ενός τέτοιου σεναρίου είναι αναμφίβολα εξαιρετικά σοβαρές, αλλά, όπως λένε τραπεζικά στελέχη, ποιος θα φανταζόταν πριν από μερικά χρόνια, ότι σήμερα η Εθνική θα ήταν ήδη κατά μεγάλο ποσοστό τουρκική τράπεζα, μετά την εξαγορά της Finansbank;
    Άλλα σενάρια αναφέρουν, ότι θα μπορούσε να κρύβονται πίσω από την αμερικανική τράπεζα επενδυτικά κεφάλαια της Κίνας, που είχαν στο πρόσφατο παρελθόν προτείνει στην κυβέρνηση την κάλυψη μεγάλου μέρους των δανειακών αναγκών της χώρας, με αντάλλαγμα μια στρατηγική συμμετοχή στην Εθνική. Ή θα μπορούσαν να κρύβεται κάποια ισχυρή τράπεζα της Δύσης, που αναγνωρίζει τη στρατηγική ευκαιρία τοποθέτησης στην ισχυρότερη ελληνική τράπεζα εν μέσω κρίσης.
    Σε ορισμένα τραπεζικά γραφεία, αναφέρθηκε και το σενάριο της εμπλοκής του τέως διοικητή της Εθνικής, κ. Τάκη Αράπογλου, με κάποιο καθοδηγητικό ρόλο στην προσπάθεια «άλωσης» της τράπεζας. Άλλωστε, ο κ. Αράπογλου παραμένει τους τελευταίους μήνες, μετά την απομάκρυνσή του από την Εθνική, εκτός των ισχυρών πόστων της ελληνικής ή διεθνούς τραπεζικής αγοράς και δεν είναι οι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να μαντέψουν τις επόμενες κινήσεις του -«ένας τραπεζίτης τέτοιας εμβέλειας δεν εξαφανίζεται σε μια νύχτα», λένε τραπεζικά στελέχη.
    Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά τα σενάρια λίγοι σημασία θα είχαν, αν δεν υπήρχε ο… καπνός της ξαφνικής εμφάνισης της BNY Mellon στη βασική μετοχική σύνθεση της τράπεζας. Και αν δεν εξακολουθούσε να ισχύει και σήμερα, αυτό που έλεγε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του ο αείμνηστος Θ. Καρατζάς, όταν υπερασπιζόταν την αναγκαιότητα του «γάμου» με την Alpha Bank: ότι, δηλαδή, θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για την εθνική μας οικονομία, αν κάποτε η Εθνική περάσει στον έλεγχο ξένων συμφερόντων…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαραλαμπε,εχει παρεξηγηθει η λεξη χρεωκοπια.Καπου συμφωνω με την αποψη σου,αλλα οταν υποβαθμιζεται το βιοτικο επιπεδο του κοσμου,και μειωνεις την αμοιβη της εργασιας του,τοτε μιλαμε για χρεωκοπια των πολιτων και οχι του κρατους.Και μην μπουμε στην λογικη της αμπελοσοφιας οτι κρατος ειμαστε ολοι εμεις.Οταν ξεκινησουν οι ολες εργασιες συνεκμεταλευσης του πλουτου,με συνεταιρους Τουρκους κι Ελληνες και με εγγυητη και μεγαλομετοχο τους Αμερικανους,ο κοσμος θα εχει φτασει στο απροχωρητο και θα δουλευει για τιποτα ψιλα.Τα κερδη δεν θα μοιραζονται εξισου,ειναι γνωστο αυτο,απλα τα κερδη της Ελλαδας θα δινονται για αποπληρωμη των δανειων,τα οποια ΞΕΡΟΥΜΕ οτι δεν θα τελειωσουν ποτε.Αρα φιλε Χαραλαμπε,θα γινουμε μια νεα Νιγηρια,η μια νεα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΝΙΓΗΡΑ,η ισως μια Βενεζουελα...Χρηστο,ολα οσα λες ειναι αληθινα.Πραγματικα......?????Στηβεν, να μιλησει να πει τι...Οτι εσφιξαν οι κωλοι,και οτι τοσα χρονια καποια ποσα πηγαιναν εκει κι εκει....? Αστον τωρα να φαει κι αυτος το κωλοδαχτυλο,οπως το εχωνε τοσα χρονια σε αλλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. προς Χαράλαμπο: Αδερφέ, στα έχω πει. Μην κάνεις συνειρμούς. ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟΣ. ΑΠΛΑ Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΦΥΓΕΙ. ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΦΑΝΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Ελλάδα είναι σαν ένα λεωφορείο που όλες οι θέσεις κοιτάνε προς τα πίσω...ακόμη και αυτή του οδηγού!
    καληνύχτα και κάντε και κανένα παιδί παραπάνω μόνο αυτό μας σώζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς monegascos: δεν κατάλαβα, γιατί η Κύπρος δεν είναι οδηγός. Γιάννη, μην τρελαίνεσαι. ΦΥΓΕ. ΔΕΝ ΒΑΡΑΝΕ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ. ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΟΠΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΤΟ ΛΥΣΑΝΕ ΜΕ ΜΑΣ; ΑΣ ΠΟΥΜΕ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΑΛΛΟΥ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ.
    ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΚΙ Ο ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΤΙΝΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΥΟΥ ΠΡΩΤΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ. ΣΑΜΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ Η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ; ΤΑ ΗΞΕΡΕ ΟΛΑ, ΑΛΛΑ ΧΑΘΗΚΕ. ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝΝ ΚΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΧΕΣΩ.
    ΡΕ , ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΚΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΙΒΕΡΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαραλαμπε,εμαθες τα νεα για το Νατοικο στρατηγειο στην Σμυρνη? Εμαθες οτι το ΝΑΤΟ ενδιαφερεται περισσοτερο για το τι γινεται στο Ιονιο παρα στο Αιγαιο?Εμαθες οτι το ΝΑΤΟ,τον λουτροκαμπινε που λεγεται Αιγαιο τον θεωρει ΓΚΡΙΖΟ,και οτι τις παραβιασεις του FIR Αθηνων δεν τις καταγραφει πλεον?,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ steven

    Tο μπαταρισμένο υποβρύχιο θα ανατεθεί στον Mπάτμαν (όχι τον Mπατατούδη, τον άλλον) για αποστολές στον Περσικό κόλπο. Tα Ελληνικά στρατά με τα ξένης τεχνογνωσίας όπλα τους θα υπάρχουν μόνο για Φιλιππινέζες των HΠA σε συρράξεις στου διαόλου το κέρατο. Θα βγουν και τραγουδάκια "Tα στρατά μας που πήγαν στην Kορέεεεεα, έπνιξαν τις κίτρινοι στο αίιιιιιιιιμα, και τους έμαθαν τι πα να πει ελευθερίιιιιιιια".

    Ως γνωστόν, αν δεν φτιάχνεις εσύ τα όπλα σου, ΔEN έχεις όπλα, έχεις AN θέλει αυτός που στα πουλά.

    @ monegascos

    Aν γίνουμε Bενεζουέλα θα αποκτήσουμε και Tσάβες! Τρελά γούστα.

    Πάτρια, σοσιαλίσμο υ Mπολίβαρ, μούτσος μπουρίτος πορ λα χέντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιώργης ο Γαρατζέος14 Μαΐου, 2010 15:19

    Παρακολουθώ τα σχόλια όλων εδώ με προσοχή. Συμμερίζομαι τους προβληματισμούς σας.
    Απορία: Αν το αιγαίο είναι θάλασσα ειρήνης, στην οποία μπορούμε όοοολοι (με τα 6 μίλια χωρικά ύδατα να αποτελούν ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ πρωτοτυπία, ενώ τα μεμέτ καρντάς είναι στα 12...) να ψαρεύουμε και να τρυπάμε για πετρέλαιο, τότε γιατί όχι και τις ακτές της Ιωνίας?
    Μπαααα, θα τα φορτώνουμε στα υποβρύχια που γέρνουν....
    Αλλά φυσικά, ας μου απαντήσει και κάποιος ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟΥΝΑΝ ΜΠΕΗΛΙΚ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (εκεί δεν έχει μεμέτ νταή...)... TVX και τα μυαλά στα κάγκελα. Η εθνικιά κυριαρχία μας δεν εκχωρείται διότιιιιι...δεν ήταν ποτε δικιά μας ούτως ή άλλως.
    Έβλεπα τις προάλλες το συμπαθητικό ντοκυματέρ για τον καπετάν Κόττα (τεράστια προσωπικότητα για τους ιθαγενείς αυτού του τόπου...και μη ελληνόφωνος κιόλας, όπως και το 80% των αγωνιστών του 21...) και σκεφτόμουν: Αν αυτός ο τύπος έβλεπε τα σημερινά μας χάλια θα πέθαινε για την Καυλή την Γκερέκου και τη Ράπτη? Προσοχή, ομιλώ για τις πολιτικές προσωπικότητες και όχι την ικανότητα με το μικρόφωνο...αλλά τουλάχιστον θα αισθανόταν σωστός γκρεκομάνος χάρη στο αίσθημα αλληλεγγύης με το σημερινό μας πολιτικό προσωπικό, μιάς και ούτε ο πρωθυπουργός μας με το μουστάκι είναι ελληνόφωνος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. EPITELOUS TO LENE KAI STIS EIDISEIS OTI PSAXNOUME PROPONITI KAI KSEKOUMPIZETE O KSEFTILAS PORTOFOLAS SERVOS



    ps : Ntouvli proxora - ton paizei oli n xwra

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Επιτέλους και ένα ευχάριστο!Ας τον δούμε να φεύγει πρώτα όμως και μετά να ξεκινήσουν τα γλέντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς MIKE21hlk: Ξανακαλώς τον. Δεν έχεις παράπονο απο το blog. Απο πότε σου λέω οτι θα φύγει; Ακόμα κι όταν συναντιόντουσαν και σχεδιάζανε τη νέα σαιζόν, εγώ έλεγα τα δικά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς Μοσχάτο: Αμ, το άλλο; Το γήπεδο στη Φιλαδέλφεια, πιστεύεις οτι δεν συνδέεται με την επίσκεψη Ερντογάν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιώργης ο Γαρατζέος14 Μαΐου, 2010 20:11

    @ steven. Η φωτογραφία στην ανάρτηση με έχει τρελάνει. Η Ντούβλη είναι πριν τις πλαστικές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς Γιώργη: Όχι βρε. Μετά το γαμήσι. Το σπέρμα παχαίνει μερικές αρκούδες γι' αυτό και ο Αρκτούρος τις κρατάει ανέπαφες. Το βράδυ 9:30 θα είμαστε εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς όλους: "Το Αιγαίο πρέπει να είναι μια θάλασσα φιλίας". ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ. ΦΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΚΑΙ 2% ΜΕΙΩΣΗ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ.
    "ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ". ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΛΕΧΡΙΤΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ;
    ΚΙ ΑΛΛΑ ΕΙΠΕ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ. ΠΡΟΣΕΧΩΣ. ΑΥΡΙΟ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΓΙΕΝΙ ΡΑΚΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΡΟΥΚ. ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΝΗΣΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΚΑΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ14 Μαΐου, 2010 23:21

    κατα πωσ φαινεται τελειωσε το ΕΥΡΟ,μασ αφηνει χρονουσ.οσο για τον τουρκο εχει παπαρια μεχρι το πατωμα εμεισ να τα βλεπουμε που εχουμε ολουσ τουσ ξεφτιλεσ να μασ κυβερνανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θαναση,ανεκαθεν οι Τουρκοι ειχαν αρχηγους με παπαρια,σε αντιθεση με εμας που ειχαμε,εχουμε και θα εχουμε μονο παπαριες.Και να πω κατι προς ολους,δηλαδη ποσο χειροτερα θα ειμαστε αν γινει ο Ταγιπ και επισημα βαλκανιαρχης.Τραβατε στα νησια του ανατολικου αιγαιου και ρωτηστε τι τηλεοραση βλεπουν,απο που ψωνιζουν,και ποσες συνδιαλαγες εχουν οι κατοικοι με τους απεναντι και ποσες με την Αθηνα.Αν οι Τουρκοι δεν ειχαν πεσει θυματα της ιδιας τους της προπαγανδας κατα των Ελληνων,και την οποια αυτη προσπαθει να ξεριζωσει ο Ταγιπ,να ειστε σιγουροι οτι και εμεις θα ειμαστε πολυ καλυτερα σαν χωρα και σαν ανθρωποι.Να τα λεμε ολα και οχι οτι μας συμφερει.Αν καποιοι Τουρκοι επιχειρηματιες ενδιαφερθουν για επενδυσεις στην Ελλαδα ποιος θα τους πει οχι,και γιατι? Δεν μιλαω για χοντρες δουλειες οπως τα πετερελαια που αποφασιζουν αλλοι,λεω για καμια δεκαρια εργοστασια στη Θρακη και στην Μακεδονια προς το παρον.Ουρα θα κανουν οι Ελληνες για δουλεια,αφου με την ανεργια που υπαρχει βαζουν το χερι στην τσεπη και πιανουν το παπουτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μια φορα και εναν καιρο,ηταν ενα πηγαδι με νερο.Σφραγισμενο.Που επρεπε να ανοιξει γιατι το μακρυνο μεγαλο χωραφι αρχισε να ανησυχει για τις αναγκες του.Και το μικρο φτωχο χωραφι στο οποιο "ανηκε" το εν λογω πηγαδι,δεν το χρειαζονταν το νερο κατευθειαν.Αλλωστε μπορουσε να το αγορασει.Οπως μεχρι τωρα εκανε.
    Στελνετε ο μεταναστης-μεσαζον που γνωριζει την μικρο φτωχο οικοπεδο και εχει ακομα συγγενεις εκει,για να κανονισει τα δεοντα με τον γειτονα του χωραφιου. Γιατι προς το παρον ο νοικαρης του χωραφιου με το σφραγισμενο πηγαδι,ειναι αρρωστος.Ζητα κι'ολας εκεινος να μεινει στο αγαπημενο σπιτι των γονιων του.Και κανονιζει να φτιαξουν το σπιτι οι ιδιοκτητες του μεγαλου χωραφιου.Ανακαινηση για ανετη διαβιωση,προκειμενου να γινουν οι δουλειες σωστα.Και ετσι εγινε.
    Μαζευτηκε η ομαδα των υπευθυνων,μιλησαν για τους φραχτες,τα συρματοπλεγματα,τον "δημοσιο δρομο" και πως αυτος θα ξαναχαραχτει, τα δεντρα και τον αριθμο αυτων,τις ανταλλαγες των υλικων που πιθανον να χρειαζονταν,τα μηκη, τα μεριδια στην αγορα του Σαβατοκυριακου στην κεντρικη πλατεια του χωριου κλπ.
    Ολα ο.κ. Και πολυ καλυτερα απο πριν μαλιστα,που ετρεχαν στα δικαστηρια και στακωνονταν με το παραμικρο.Επειδη το μεγαλο χωραφι,ειχε μεχρι τοτε αλλες,μεγαλυτερες προταιρεοτητες.Μα τα χρονια περασαν και οι αναγκες αλλαξαν.
    Ετσι λοιπον,εν απουσια του αρρωστου νοικαρη,ο νυκοκοιρης γειτονας θα κανονισει με το μεγαλο μακρυνο χωραφι και τους "μεσαζοντες του", την συνεργασια τους. Και δεν θα "ριχθει" κανενας.Ουτε ο γειτονας,που θα ανοιξειμονοπατι στον "δημοσιο δρομο" και δεν θα χρειαζεται να κανει παρακαμψεις,ουτε ο μεσαζον θα δυσαρεστηθει και θα φυλαει με προσοχη το μαγκανοπηγαδο,ωστε να δουλευει κανονικα,ουτε η μακρυνη επενδυση του μεγαλου χωραφιου θα κινδυνευσει.Ουτε ο αρρωστος,αφου δεν θα πεθανει και θα εχει πληρωνει τα νοσηλια του.
    ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χρηστο,ετσι ΑΚΡΙΒΩΣ.....Θα ειμαστε μια ωραια οικογενεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΩ: ΠΑΝΤΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΗΤΑΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΤΟΥ ΟΥΝΟΥ ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΔΥΟ ΚΟΥΡΑΔΕΣ. Η ΚΑΘΕΜΙΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΗΣ.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΠΑΖΙΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΛΟΓΩ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΑΣΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΚΙ ΑΝΤΙΤΟΥΡΚΟΣ ΛΟΓΩ ΜΑΝΗΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ, ΑΠΕΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ. ΟΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ. ΚΙ Ο ΚΕΜΑΛ ΕΔΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΙ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ, Ο ΑΡΧΙΚΑΥΛΟΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
    ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ. ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΠΑΚ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή