Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΑΥΡΙΟ ΠΑΛΙ

     Αργεντινή και Τουρκία. Κι οι δύο χώρες κατέφυγαν στο ΔΝΤ μπας και σωθούν. Και έγινε της πουτάνας παντού. Στην Λατινική Αμερική η επανάσταση της κατσαρόλας . Τελικά σώθηκε με το σχέδιο Μπρέϊντι ( ΗΠΑ ). Στην γείτονα είχαμε την επανάσταση του Ερντογάν. Που αφού τον πήδηξαν οι άψυχες συμβουλές των Εβραίων υπερκυβερνητών, τους πέταξε έξω κι εφάρμοσε τον δικό του χαβά: Έκανε ακριβώς τα αντίθετα. Φυσικά με την στήριξη των ΗΠΑ.
     Νούμερα απίστευτα για την διπλανή χώρα: 6% ρυθμός ανάπτυξης ετησίως ( το ΔΝΤ ήθελε 4%) . 30 δις δολάρια από ιδιωτικοποιήσεις κρατικών εταιρειών. Εισροή 20 δις λόγω τουρισμού κι άλλα 25 δις λόγω ξένων επενδύσεων. Νούμερο 17 στο παγκόσμιο G20 οι απολίτιστοι μεμέτηδες κι ότι άλλο μπορεί να εκστομίσει ο μωρόχαβλος Έλληνας που το παίζει δυτικός κι ακούει Μπαχ στην Τραχανοπλαγιά.
     Κι η Αργεντινή μια χαρά είναι σήμερα. Φυσικά και οι δυο χώρες γίνανε και με την βούλα αμερικάνικα προτεκτοράτα. Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει διότι κατέχει την Ακρόπολη, τα φώτα του πολιτισμού των Βησιγότθων καθώς και τις παπαριές των εθνικοφρόνων.
     Και τι να κάνουμε τώρα; Ποιος να αποφασίσει; Ο Γιωργάκης ο σωτήρας κατά ψήφο; Μα ο Γιωργάκης δεν είναι Ερντογάν. Είναι ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της μαμάς του που του είπε να γίνει πρωθυπουργός για να σωθεί το βαρύτατο όνομα του Ανδρέα με το παπά μπροστά. Τι να κάνει το παιντί; Τόσο δύσκολα πράματα και τόσο γρήγορα να του τύχουν;
     Και τούρχεται κι εθνική ξεφτίλα. Διότι δεν ήρθε ένας τουρκάκος εδώ αλλά εκατό επιχειρηματίες κι ένας Μουρίνιο, που ναι μεν είναι διπλωμάτης έξοχος, αλλά κι ένας πολύ χρήσιμος σύμμαχος. Και δια στόματος του υπουργού εξωτερικών του προτείνει και τη λύση: « Δεν πρέπει να συναγωνίζεται η Ελλάδα εμάς στους εξοπλισμούς. Δεν χρειάζεται να προστατευόμαστε μεταξύ μας, αλλά να προστατεύσουμε εμείς τη μαμά μας ».
     Κι έρχεται όλη η τουρκική κυβέρνηση για να προτείνει τους όρους της, δηλαδή τους όρους της Αμερικής. Και πολύ καλά κάνει. Ενώ δηλαδή συνήθως ο αδύνατος πάει στον δυνατό, η Τουρκία δεν το παίζει ψωροπερήφανη. Αυτά είναι για την κυρία Κατίνα., που κρατάει τα ευρώ στα σεντούκια και νομίζει ότι είναι ασφαλής σαν την γιαγιά μου που είχε τις κάσες γεμάτες με τα κατοχικά λεφτά. Και φυσικά της έμεινε η κάσα και δεν ήξερε τι να την κάνει.
     Διότι η κρίση θέλει επιθετικές κινήσεις. Θέλει ένα μηδενικό στην αμυντική δαπάνη κι ένα νούμερο για ανάπτυξη. Κι ανάπτυξη σημαίνει πούλημα με γνώση αλλιώς πας στην εξαθλίωση και μετά από κάποια χρόνια στα παρακάλια για τον στρατηγικό επενδυτή μήπως και προσληφθείς κάπου. Κι είναι προτιμότερο να πουλάς σήμερα κaι να κρατάς κάποια χρήματα, παρά να υποστηρίζεις τον δημόσιο τομέα κι αύριο να υποχρεώνεσαι να ξεπουλάς μπιρ παρά.
     Κι η Τουρκία παίζει το παιχνίδι της. Και σωστά. Λεφτά πάει να βγάλει και να επεκτείνει την δύναμη της. Ό,τι κάνει ο κάθε άνθρωπος στην σημερινή οικονομία εις βάρος του διπλανού του αλλά που δεν το παραδέχεται διότι απλά είναι πούστης. Ή το παίζει μαλάκας χαρίζοντας μια πτέρυγα αγαθοεργίας λίγο πριν πεθάνει κι αφού έχει πηδήξει το σύμπαν πριν. Κι η Τουρκία γνωρίζει τον μοντέρνο πόλεμο. Που δεν θέλει πια ξύλινα σπαθάκια κι αλεπούδες της ερήμου. Σήμερα είναι τα μπικικίνια, και μόνο αυτά μετράνε για τον περιορισμό των κοινωνικών αναταραχών.
     Τι θα κάνει η Ελλάς; Εδώ σε θέλω αρχιφελλέ την ώρα που πίνεις ελληνικό καφέ με τον Ταγίπ. Και που μάλλον έχεις καταλάβει ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό αλλά πρωτίστως πολιτικό. Δεν μετράνε τα νούμερα διότι μια ζωή τα ίδια γίνονται. Θα φύγεις με το ελικόπτερο από του Μαξίμου σαν τον πρόεδρο της Αργεντινής ή θα αναποδογυρίσεις το τραπέζι και θα πεις αλήθεια κόντρα στον παππού και στον μπαμπάκα σου ή τον άλλον που μαγείρεψε τα στοιχεία; Και καταλαβαίνω ότι ιστορία δεν ξέρεις, όπως κι εγώ, αλλά πρέπει εσύ να διαλέξεις μια που σου έκανε την τιμή ο ελληνικός λαός να σε εκλέξει στο ύπατο αξίωμα. Και τα στελέχη σου πρέπει να σου λένε ότι η ιστορία γράφεται από τους ικανούς και τους νικητές και με όποιον τρόπο γουστάρουν- και γι ‘ αυτό είναι και για τα σκουπίδια εξ άλλου.
     Μπορείς να μαζέψεις τα ανθρωπίδια που ξεσχίσανε την Ελλάδα; Διότι γνωρίζεις πολύ καλά ότι τα αβάσταχτα μέτρα που πάρθηκαν δεν φτάνουν ούτε για πασατέμπο. Κι ότι η χώρα πάει για χρεωκοπία τον επόμενο Μάρτη. Μπορείς να εμπνεύσεις το λαό και να σκίσεις τις επιταγές του παππού σου ( Θάλασσα στη Λάρισα; ), του μπαμπά σου ( Τσοβόλα δώστα όλα ) ή θα παραμείνεις στα δικά σου;
( Το ΦΠΑ δεν θα αυξηθεί καθόλου. Χρήματα υπάρχουν.).
     Τι θα κάνεις Γιωργάκη; Θα βγεις κι εσύ στον δρόμο με την Παπαρήγα κι ένα πλακάτ για το δίκαιον του αγώνα; Θα σταματήσεις την καταβαράθρωση της χώρας ή θα αποφασίσεις το σωστό; Θα πείσεις εκείνους τους Ούνους να πάνε να γαμηθούν, που δεν ξέρανε που πηγαίνανε τα δανεικά ή θα τους κάνεις να χέζονται με το οικονομικό ντόμινο; Τώρα που αυξήθηκαν οι κόνδορες και οι γύπες και περιμένουν καρτερικά τον γονατιστό να μπρουμιτήσει ή τον γιατρό να τραβήξει τον μηχανικό αναπνευστήρα του ετοιμοθάνατου και να πεθάνει μια ώρα αρχίτερα μπας και γλυτώσουμε κάποια έξοδα.
     Τώρα η Ελλάδα , που ήταν πάντα προτεκτοράτο, έχει την χρυσή ευκαιρία να εκμεταλλευθεί την κρίση. Να γίνει αποικία της Αμερικής και να φύγει μακριά από την Γερμανία που διαχρονικά είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας. Κι αποδεικνύεται και σήμερα με την ειρωνεία και τα πρωτοσέλιδα των περιοδικών της , που ειρωνεύονται το σύμπαν. Δηλαδή όλη την ευρωζώνη. Μόνο αυτοί είναι οι ικανοί. Και να έχουν ξεκινήσει ήδη τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο αλλά που νομοτελειακά θα τον χάσουν κι αυτόν. Διότι ο κόσμος όλος είναι καλοπερασάκιας , δεν είναι μαλάκας ναζιστής, που ξυπνάει το πρωί για να δουλεύει μόνο , να τρώει σκατά και να νομίζει ότι είναι λιχουδιές και να νομίζει ότι είναι η άρεια φυλή. Ρε να μείνουν μόνοι τους οι αρχιπαπάρες κι ας φαγωθούν με τις λοιπές υγιείς οικονομικές δυνάμεις της ΕΟΚ, αν τις βρουν.
     Ξεκάθαρα με το μπαλαμούτι του Ερντογάν και με την Αμερική. Και στο μπαλαμούτι κάτι πιάνεις κι ευχαριστιέσαι. Οι Γερμανοί για το πήδημα δεν φημίζονται. Μόνο για τον Χίτλερ είναι ονομαστοί και για 2 παγκόσμιους πολέμους. Και για την αποκρουστική μουσική του Βάγκνερ, την βαρβαρική, που σε ξεβρακώνει διότι το πήδημα είναι κι αυτό δουλειά κι όχι απόλαυση.
     Αν δεν συνομιλήσεις με τον Ταγιπ, ετοιμάσου για Τζούλια στην βουλή και καλά τσιμπούκια με ΔοΝηΤή. Και προχώρα στην φτώχεια και στην εξαθλίωση και στα νέα μέτρα για να σωθεί η πατρίς κι η σημαία κι η θρησκεία κι η οικογένεια. Δικαίωμα σου. Εγώ γουστάρω Ερντογάν για αρχηγό, να τον βλεπουν μερικοί και να το κόβουν ΣΥΡΙΖΑ μόνοι τους. Καλά τα είπε ο νομάρχης της Χίου. Φυσικά πολεμήσανε οι πρόγονοι μας και τρίζουν τα κόκαλα τους. Δεν θέλω να με συγχωρήσουν. Αλλά δεν θα συγχωρέσουμε και τα κόκαλα των παιδιών μας που είναι ζωντανά. Δεν θα προβληματιστώ και με τους νεκρούς τώρα. Η ζωή ανήκει στους ζωντανούς. Κι οι ζωντανοί κάνουν τα κουμάντα τους.

4 σχόλια:

  1. Πολλα και αδυνατα ζητας. Απο καποιον που ασπρισε,γερασε και σερνεται ακομα απο το φουστανι της μανας του.
    Ειναι σε φιλολογικο επιπεδο ομως,καταλαβαινω.
    Υποφερουμε απο τζακια. Αλλα και απο πολιτικες καμιναδες-υψικαμινους που καιγεται μεσα τους κοσμος.
    Δεν βαριεσαι. Οτι ειναι τα σκατα,ειναι και το φτιαρι.
    Οι Τουρκαλες ειναι ζωντανες φλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οποιος ξερει ας μου λυσει μια απορια.Ποιος γνωριζει,και τι ρολο βαραει ο ΦΑΡΑΤΖ,ευρωβουλευτης της Αγγλιας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σε όλους
    Μέσα σε όλα έχουμε και ποδόσφαιρο σήμερα.
    Για να δούμε θα παίξουν μπάλα τα παραπονεμένα μας που μας έχουν και νευράκια γιατί ενώ είναι επαγγελματίες τους φταίει ο προπονητής που δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους με τον Άρη.
    Από την άλλη έχει καταντήσει εκνευριστικό ο απίθανος πρόεδρος που έχει η ομάδα μας να προσπαθεί να μας πείσει για κάτι που δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να κάνει.
    Ρε να μην μπορούμε να δώσουμε 200.000 για μεταγραφή είναι κατάντια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργης ο Γαρατζέος16 Μαΐου, 2010 11:14

    "We have to overcome our fear...the Greeks that the Turks might annex one of the many islands they have in the aegean and the Turks that the greeks might...attack"...τάδε έφη ο πρωθυπουργκό με το μουστάκι. Το έγραψα στη γλώσσα που το σκέφτηκε πρώτα...
    Εδώ, προσφυγοκοζανίτη, συμφωνείς με το γιό του παμπερούχου. Ή μάλλον φοβάσαι ΠΑΡΑΠΑΝΩ το γερμανό. Για τον αγγλοσάξονα δεν το συζητάω, εγώ τον φοβάμαι παραπάνω (πεθερά μ' ακούς?)...
    So you will opt for the lesser of two evils...
    Δε γκζέρω, μάλλον δίκιο έχεις. Η ανάλυση σου είναι σωστή, αλλά η πρόβλεψη σου για το μέλλον μάλλον "λιτή".
    Να συμπληρώσω όμως: Το θέμα με το μεμέτι είναι ότι δε μας σέβεται. Δε μας φοβάται. Ποιό ντου να κάνουμε να πάρουμε τι? Το μόνο που μπορεί να τους τρομάξει είναι να τους πλακώσει το Ντούβλι και να μη μείνει τεκές για τεκές όρθιος. Τα νέα όπλα μας θα είναι DVD σαν:
    "Douvli does kavla in Tatavla",
    "το Ντούβλι παίρνει ταμπουλέ μέσα στο γεντί κουλε"...θα διοχετεύσει ο σειρηνάκης 5 μίλλιον από δαύτα στην Τουρκιά και θα ρέψουν τα 15χρονα μεμέτ. Έτσι μπορεί να τους τη μπέσουμε...
    Οπότε δε βλέπω καλά τα πράματα.
    Αλλά σε 1 συμφωνούμε (από προχθές): Πια αποφάσεις δε λαμβάνονται από τους πολιτικάρες μας, ούτε εμείς μπορούμε έτσι όπως πάει να αλλάξουμε κάτι (προς το παρόν).
    Μαρτύριο σαν αυτό που κάναν στη Μακρόνησο, που τους θάβαν ζωντανούς με το κεφάλι έξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή