Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΦΩΤΟΣ ( TWILIGHT ZONE )

          Και ξεκινάει η ομάδα με ένα πολύ χαμηλό budget και με κάποια παικτάκια που δεν υπόσχονται τίποτα. Με την κερκίδα διχασμένη και χωρίς πολλά έσοδα αφού ο κόσμος έχει απομακρυνθεί λόγω απογοήτευσης και κακής οικονομικής κατάστασης. Στόχοι δεν υπάρχουν και μόνο από τύχη μπορεί κάτι να βγει. Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε , που λένε, μαύρη σαν καλιακούδα.
        Όμως η προετοιμασία πήγε καλά, η ντόπα έπεσε στο σωστό χρονικό σημείο και η πείνα βασιλεύει στα αποδυτήρια. Πείνα χρηματική αλλά και πείνα διάκρισης κι ανόδου.Κι ο προπονητής με πολύ πείσμα αλλά και με υπόγεια ασφάλεια. Άλλωστε είναι γνωστό οτι στην Ελλάδα, δεν το παίρνεις το πρωτάθλημα μόνος σου. Ή διαλύεται ο κύριος ανραγωνιστής σου ή στο φέρνει η διαιτησία. Ή και τα δυο.
     Και κάποιος ασχολείται πολύ με το παρασκήνιο. Και φορτώνει καράβια με χρήμα ή με μπράβους. Δουλεύει ένας Καρτραίτ στα πολύ μουλωχτά, μακριά απο τα φώτα των δημοσιογράφων και στήνει ένα παρακράτος που είναι αδύνατον να το ξέρει ο μπούλης. Ας πούμε κάτι σαν την ποτοαπαγόρευση στην Αμερική ή τα κοντεϊνερ των ναρκωτικών. Ρε να μην βγαίνει άκρη. Η διαιτησία να εφαρμόζει τους κανονισμούς κι όλοι να μιλάνε για τη νομοτέλεια και την δύναμη της φανέλας.
      Όλοι να κοιτάνε με μισό μάτι, να αναρωτιούνται, αλλά και σιγά σιγά να συσπειρώνονται γύρω απο τους μπέμπηδες-θαύματα. Κουφά πράματα για μια ομάδα μοντέλο. Που καθάρισε την διοικητική ανυπαρξία της , έκανε τον έλεγχο και δείχνει το πώς δημιουργείται κάτι απο το μηδέν. Νέα πνοή στον χώρο του ποδοσφαίρου. Καλοκουρδισμένη μηχανή, προϊόν σκληρής δουλειάς κι επιστημονικού σχεδιασμού. Ό,τι άλλη παπαριά θέλετε να βάλετε, προσθέστε την. Γλυκό θα βγει.
       Και στο τέλος γίνεται η αποθέωση του προπονητή. Το γήπεδο γεμάτο κι όσοι εξακολουθούν να είναι αμφισβητίες, απλά κάθονται έξω απο το γήπεδο σαν τον γλύκα μας που θέλει κομουνιστική εταιρεία. Κάποιος χαμογελάει, δηλώνοντας οτι δεν ασχολούμαι διότι πρέπει τώρα να δώσουμε την δύναμη μας στην καταστροφή του κομήτη που απειλεί την γη το 2036. Όμως με τους φίλους μου πάντα θα έχω τον χρόνο να τσουγκρίζω ένα ποτηράκι κρασί. Κι είναι άξιος ο άτιμος. Κόντρα στο ρεύμα τα κατάφερε.
       Κι η ομάδα πια μύρίζει τριαντάφυλλο, όχι βόθρο. Κι είναι και νοικοκυρεμένη στα πάντα. Ο κόσμος νορμάλ, οι περίεργοι διαλύθηκαν μόνοι τους κι έχουν πάει στο σκοπευτήριο να κάψουν κανά δένδρο στο τοπικό ντέρμπυ κι ο πρόσφυγας την καλύβα την έκανε σπιτάκι με κήπο κι ανθισμένες λεμονιές. Που βγάζουν κι ωραία καρπίσματα αλλά δεν υπάρχει κι ένας εμπορικός διαχειρηστής να τα προωθήσει. Θα καούν πάνω στα κλαδιά. Και πλέον στο τζάκι μου δεν καίω κούτσουρα ελιάς αλλά τυλιγμένο κληρονομικό ξύλο που καίγεται ομοιόμορφα. Μάλλον χρειάζεται την δύναμη μου για κάτι παραπάνω το αχουράκι. Λέω να ασχοληθώ τώρα που καθάρισαν την μπουγάδα οι μπρος και οι πίσω μου.
        ΥΓ1. Μια ιστορία απο την γνωστή αμερικάνικη σειρά είπα ( του αγγλικού τίτλου της ανάρτησης), που μου είχε κάνει εντύπωση. Κι οποιαδήποτε παρερμηνεία θα χρεωθεί σε αιθεροβάμονες, διότι όσα ονόματα ΔΕΝ αναφέρθηκαν είναι απο καθαρή σύμπτωση. Ακριβώς όπως Χόλλυγουντ. Διότι η ομάδα με τον Πατ Ράιλι στην πόλη των αγγέλων, έτσι έγινε. Κίτρινη ομάδα κι αυτή. Χιλιοπαιγμένη η ταινία Θρύλος με τους δαίμονες να έχουν μασκαρευτεί κι ένας ένας οι δυνάστες να χάνονται μόνοι τους με κίνητρο την αυτοκτονία.
      ΥΓ2. Κάποια άλλη φορά θα σας πω μια άλλη αγαπημένη μου ταινία με την οικογένεια. Και με την ομερτά του Πύργου. Του δικού μας εννοώ, της Πελοποννήσου. Ο μεγάλος αδερφός που πήδαγε το μικρό κι όλοι μετά το παίζανε άνδρες. Για παλιά μιλάω. Σήμερα πιστεύω βλέπουν τηλεόραση και το κάνουν αλλοιώς. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ( ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ).
     ΥΓ3. Σήμερα έχει γενέθλια ο Κόκαλης.

14 σχόλια:

  1. Ε...χρονια πολλα και του Κοκκαλη,τωρα τι δωρο να του πανε αυτουνου!!! Για να μην περιμενει αδικα,ας παρει τηλεφωνο την ΙΩΑΝΝΑ να την ρωτησει τι αλλο θα του ξεφουρνησει ο Μαριδακης,οπα Μαρινακης ηθελα να πω...Δεν ξερω αν τοχετε παρατηρησει αλλα ολοι οι ......μαγκες,βαλτε οτι θελετε στις τελιτσες,ειναι μαζεμενοι εκει κατω.Και μιλαμε οτι αμα κλασουνε ολοι μαζι θα γινει η τρυπα του οζοντος σαν τον Κρονο με τον δακτυλιο μαζι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργης ο Γαρατζέος27 Μαΐου, 2010 10:01

    Θα του πάρει δώρο το Γκαγκάτση μήπως?
    ή θα ξεμείνει με κάνε Λεμονί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στήβεν χρόνια σου πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "...δεν μας αρεσει να πουλαμε και σε ανταγωνιστες μας..." ειπε-ξανα ειρωνικα- το Τσακιρι που εγινε και ανθρωπο.
    "Να βαλεις τον Τζαβελα στον κωλο σου και οπου σε βρισκουμε θα σε πηδαμε χωρις σαλιο,οπως κανουμε τοσσα χρονια" θα επρεπε να ειναι η απαντηση απο τη ΠΑΕ.
    Που θα μου πεις οτι δεν πουλας κι'ολας, ρε κρεοπωλη. Κανετε και τιποτα αλλο εκτος απ'το να ξεπουλειωσαστε δεκαετιες τωρα και να σας συντηρουν οι "δερβεναγες του ΠΟΚ", ρε γιουσουφακια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "κανω δωρο τον προπονητη,με 2 εκατ." λεει ο Μαρινακης στον θειο. Δρυος πεσουσης πας ανηρ ξυλευεται δηλαδη. Πολυ δυσκολα χρονια ερχονται θειε.
    Τι να κανει πλεον ο Γκαγκατσης, Γιωργο; 500 Γκαγκατσιδες δεν αρκουν,οπως διαμορφωνονται τα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Steven
    Βρε αυτόν τον ξεφορτωθήκαμε, τον άλλο φοβάμαι μην μας μείνει αμανάτι! τον Σκόκο εννοώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σαν κράτος δεν βλέπω να υπάρχει σωτηρία μπροστά.Διαβάστε αυτό:
    Έγγραφη επίπληξη ήταν η… ποινή που επέβαλε το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανό σε εφοριακό με βαθμό Α’, ο οποίος ιδιοποιήθηκε 116,353 ευρώ, χρήματα που είχαν δώσει 371 πολίτες για να παραλάβουν τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους!
    Ποινή «χάδι» και σε προϊστάμενο τελωνείου υπέγραφε παράνομα εικονικούς εφοδιασμούς αλιευτικών σκαφών, εγκρίνοντας τη διάθεση αφορολόγητου πετρελαίου κίνησης. Επίσης, κέρδισε χρήματα εγκρίνοντας τη χορήγηση πετρελαίου χωρίς δασμούς σε βενζινοπώλες. Η ζημιά που υπέστη το δημόσιο από αυτή την πρακτική ήταν 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Ο ίδιος όμως τιμωρήθηκε με στέρηση αποδοχών για έξι μήνες!!!
    Τι Γκαγκάτσης λέμε τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Χαράλαμπο: Ούτε να το σκεφτόμαστε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν μιλάμε τώρα για καθαρό ποδόσφαιρο είναι τόσο καθαρό όσο το ίδιο το κράτος.
    Μετά μας πειράζει ο προπονητής που είναι και καλά μαμουνιάρης και με αγωνία περιμένουμε να λήξει το συμβόλαιο του να φέρουμε τον άσπιλο να πάρουμε πρωταθλήματα. Λες και έτσι πέρνονται τα πρωταθλήματα.Σε ένα παρακμιακό διευθαρμένο κράτος που όλοι λαδόνονται,με άν παρακμιακό ποδόσφαιρο με παράγοντες τύπου Πατέρα,Γκαγκάτση,Τσακίρι..
    Τσου ρε λάκη Τσακίρι,θα λέγανε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, που γίναμε ανταγωνιστική ομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://troktiko.blogspot.com/2010/05/sorry.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς Ανώνυμο: ( με το τρωκτικό ) Η βραδυνή ανάρτηση με αυτό το θέμα καταπιάνεται, φυσικά με την δέουσα προσοχή. Δεν είναι επι της ουσίας των λόγων αλλά της ουσίας της δικαιοσύνης. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ Ο,ΤΙ ΕΥΡΙΣΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ Η ΑΝ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΚΕΦΑΛΑ. ΟΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΤΟΤΕ ΠΑΛΙΑ, ΠΟΥ Ο Φ.Π. ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΗΔΑΓΕ ΤΟΝ Ν. ΤΗΣ ΑΕΚ. ΓΚΕ-ΓΚΕ; ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΙΓΚΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ BLOG ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΑΔΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαγκες,η "τεφαλ" σκληρυνε τα πραγματα...Οι ενοχλητικοι πρεπει να διαλυθουν σιγα-σιγα,να υπαρχει ταξη και ασφαλεια.Στηβεν,πρωτη φορα σε "ακουω" ετσι,οποτε κατι παιζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς monegasco αλλά κι όλους τους comrade : Αύριο στη συνάντηση της Κηφισιάς, οι οπλοβαστοί θα είναι γεμάτοι και οι 2 ΚΑΡΤΡΑΙΤ προσεχτικοί στην επικοινωνία με τον κόσμο και την οικονομία της κρίσης.
    ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ 28/5 ΚΑΙ ΤΗΣ 14/6. ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΚΙ ΑΝ Η ΠΙΤΤΑ ΘΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ, ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, Η ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΑΛΛΟΥ ΤΥΠΟΥ.
    ΗΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΗΡΘΕ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ. Η ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΣΑΝ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΑΒΒΑ...ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή