Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ

          Το παιχνίδι είναι χοντρό και παίζεται πολλά χρόνια τώρα. Με πολύ ήρεμες κινήσεις στην σκακιέρα απο τις 7 οικογένειες που παγκόσμια έχουν το χρήμα ( σήμερα αυτές αποκαλούνται απλώς αγορές). Με έμβολο ανθρώπους που μπαίνανε στην βουλή κατόπιν δημοκρατικών διαδικασιών και δεν διέθεταν καμία εθνική συνείδηση και κυριότερα είχαν τον κόσμο γραμμένο στην τελευταία τρίχα των κολοβών αρχιδιών τους. Και τα ονόματα είναι: Παπανδρέου Α, Μητσοτάκης, Σημίτης, Παπανδρέου Γ. Ο Καραμανλής τα είπε όλα για τους 7 εγχώριους νταβατζήδες, αλλά έπεσε γκροκί με όλα τα απόκρυφα ντοκουμέντα που τον κρατάνε.
          Στο κόλπο δεν είναι μόνο ο Σαμαράς αλλά ΤΟ 90% ΤΩΝ  300. ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ; " Φταίει το κεφάλαιο". Δηλαδή ποιοί; Δεν τους ξέρεις; ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΥΣ 7 ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΕΣ ΚΙ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΔΝΤ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ 7 ΞΕΝΩΝ, ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΠΙΑ ΤΟΥΣ 7 ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΚΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ.
        Δηλαδή το ξεπούλημα. ΠΡΟΣΕΞΤΕ : ΜΟΛΙΣ ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ( με το Σκοπιανό ανοιχτό ), ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ( στην Ελλάδα με τις περισσότερες σημαίες ), ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ( την βιομηχανία μας φιλέτο ) και ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ( υποχρεωτική λοιπόν ύφεση ). ΚΑΙ ΚΆΝΕΙ ΤΗΝ ΔΉΛΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ: " ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ". Προειδοποιώντας και προλέγοντας το τέλος του ( πολύ γρήγορα ) ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΕΠΕΛΕΓΗ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.
        Το ξεπούλημα λοιπόν είναι η Θράκη που τελείωσε με τον Καλλικράτη αφού πια η Καβάλα πάει αλλού και η μουσουλμανική μειονότητα επικρατεί. Η δυτική Πελοπόννησος που κάηκε "τυχαία" και το μισό Αιγαίο που θα σφραγισθεί με την επίσκεψη Ερντογάν. ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΜΕΡΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ ΠΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΔΟΥΛΙΤΣΑ.
      Αυτός ο κόσμος. ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΞΑΝΑΠΡΟΣΕΞΤΕ: ΤΟ ΚΚΕ ΧΤΕΣ ΜΟΛΙΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΛΑΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΛΑΟΣ. ΨΕΥΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΜΕ ΧΩΡΙΣΜΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ. ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΠΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
               ΟΣΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ. ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ Η ΤΗΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΣΒΑΣΤΙΓΓΑΣ, ΑΣΤΟΝ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ. Ο ΜΟΝΟΣ ΦΟΒΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝ ΠΑΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΙΤΙΚ ΔΕΔΟΜΕΝΟ, ΚΙ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΠΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ. Ο ΝΕΟΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΗΔΗ ΧΤΕΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ.
         Μαθηματικά, η χώρα δεν βγαίνει. Όπως δεν βγαίνει άκρη με την παγκόσμια κόντρα. ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ  με το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ. ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΣΟΝΙΑ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΜΕ ΤΙ ΜΕΣΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΑΤΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΫΛΑ, ΑΛΛΑ ΓΕΡΑ ΦΙΛΕΤΑ ( ήλιος, θάλασσα ) ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ.
       ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΧΟΝΤΡΟΗΓΕΤΗ ΕΔΩ, ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΚΛΩΤΣΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΙΓΑ ΛΙΓΑ ΠΙΣΩ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΣΑΝ ΒΛΑΚΑΣ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΚΑΘΟΤΑΝ. ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΤΑ ΔΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΒΑΡΑΓΕ ΚΟΚΚΙΝΟ. ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟΚΟ ΑΠΛΑ, ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ;
      ΥΓ1. Τα χρήματα για τις συντάξεις δεν ανήκουν στο κράτος ούτε στα ταμεία. Ανήκουν στον συνταξιούχο που τα είχε δώσει ΚΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΩΧΥΡΩΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΛΟΙΠΟΝ.
      ΥΓ2. ΤΑ ΜΜΕ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΔΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΙ ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ.
      ΥΓ3. ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΑΙΤΕΙ  180 ΨΗΦΟΥΣ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟ 151;

26 σχόλια:

  1. Αυτα τα οποια αναφερεις ειναι σωστα και τα ξερουν αυτοι που πραγματικα βλεπουν πισω απο την κουρτινα.(Οπως θα λεγε και ο Καζαμιας).Αυτο που δεν γνωριζουν ομως ΕΚΕΙΝΟΙ,ειναι το ποιος θα ειναι ο ασταθμητος παραγοντας που θα χαλασει την μανεστρα.Και δεν μιλαμε τωρα για στυλ 17Νοεμβρη,που ουτε ξερανε τι κανανε ( η μηπως τελικα ξερανε...),απο αλλου θα τους ερθει,που ουτε πηγαινει ο νους τους...Προς το παρον,παει η Θρακη,πανε τα μεταλλεια,πανε τα πετρελαια,πανε να βαλτε πηγανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "...Ο ΝΕΟΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΗΔΗ ΧΤΕΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ..."

    Και γι αυτό μάλλον η πρεμούρα κάποιων να μπουρλοτιάσουν το συγκεκριμένο κατάστημα με τον κόσμο μέσα.

    "...ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΣΟΝΙΑ..."

    Ε, αφού οι έτσι έχουν την στάμπα τους με την πυραμίδα και τον παντεπόπτη οφθαλμό πάνω στο χαρτονόμισμα του 1$, τι να λέμε τώρα...

    Λες τελικά να είναι η Ελλάδα για τον Γ' πόλεμο ότι ήταν το Σαράγεβο για τον Α';

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. polsemannen,νομιζεις οτι ηταν τυχαιο οτι εγινε χθες? Για προσεξε ποτε θα ξανακανει ο Βγενο δηλωσεις...Στηβεν,δεν ειναι καιρος να γραφονται καποια πραγματα δημοσιως? η εχει αναψει κοκκινο γενικως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς monegascos: ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ; ΤΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΩ; ΤΟΝ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ; Η ΤΗ ΝΤΟΡΑ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς polsemannen: ΚΡΥΒΕ ΛΟΓΙΑ. ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ. ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. 7 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ. ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν λεω δημοσιως,εννοω να τα διαβαζει περισσοτερος κοσμος,για αρχη,ας πουμε,γυρω στους 8000 και θα δειξει πως θα παει...Εχει παραχοντρυνει το πραγμα,αν ο αλλος περιμενει απο το ΒΗΜΑ,η τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ-ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ,η απο το SKY-ANTENNA-MEGA CHANNELO,καηκε ο κωλος του.Βλεπεις τι γινεται εδω στο blog,αν οχι ολοι,το 98% μονο "ασχετοι" δεν ειναι και επιφανειακοι....Να συνεχισω?....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργης ο Γαρατζέος07 Μαΐου, 2010 10:47

    ΟΚ, ο καθένας εδώ έχει διαφορετική ενημέρωση (προφανώς), αλλά η οπτική είναι συμβατή.
    Ερώτημα. Αφού φτάσαμε εδώ, όπως φτάσαμε, ποιά είναι η λύση?
    Φαλημέντο?
    ΔοΝηΤής?
    Λύσεις θέλω από σας.
    Οι αριστεροί του γλυκού νερού που έχουμε σε αυτό τον τόπο, τι πρόταση είχαν, λχ, για τις πληρωμές μισθών και συντάξεων τον Ιούνιο? Που θα βρίσκανε τα λεφτά? Α ναι, από την πλουτοκρατία...
    Τέσπα, η δουλειά που γίνεται είναι, όπως πάντα μισή. Καμία ουσιαστική αναδιοργάνωση, καμία αλλαγή στον τρόπο λειτουργάς, απλά φόροι και περικοπές.
    Καλά, από ανάπτυξη (κοινώς από παραγωγή πλούτου)...φάε λάδι κι έλα βράδυ...αυτός ο αστήρ παγκοσμίου εμβέλειας, η μετενψύχωση του Κέυνς η Λούκα παίζει να έχει ρίξει στην αγορά ένα μπλουζάκι Ριβάλντο, 3 κιλά μελιτζάνες τσακώνικες και ένα χρησιμοποιημένο εισητήριο μετρό...
    Άρα, μισή λύση ίσον καθόλου λύση.
    Ας ευχηθούμε ότι από αυτή την ιστορία, θα βρεθεί κάποιο (παγκόσμιο) κέντρο εξουσίας στο οποίο θα είμαστε (έτσι όπως είμαστε...) χρήσιμοι και θα μας σώσει τον κώλο, μπας και βγάλει τίποτις.
    Φυσικά με την πεφωτισμένη ηγεσία της Καυλή, του Γκερέκου και της Ράπτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα παιδιά.
    Επί της ουσίας το κείμενο, Steven.
    Το οξύμωρο είναι ότι αυτοί που χρηματοδοτούνται από το κεφάλαιο για να γίνουν κυβέρνηση, έχουν τη συνταγματική υποχρέωση να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του λαού. Η πλήρης αντίφαση, που για μας καταλήγει σε τραγική ειρωνεία.
    Γιάννη μου, τι να σου πει το κανάλι και η εφημερίδα? Στο κεφάλαιο στηρίζουν τα έσοδά τους και αυτά.Με την ανοχή δε του κράτους γίνονται και αυτά κεφάλαιο και κατ'επέκτασιν εξουσία.
    Και τι να πεις στα παιδιά...διαβάστε για να μπείτε στο Πανεπιστήμιο, να είστε μορφωμένα γκαρσόνια και πτυχιούχοι άνεργοι ή βγείτε έξω και σπάστε τα κεφάλια αυτών που προετοιμάζουν ένα μέλλον για σας χωρίς εσάς?
    Έχεις και την εσωτερική σύγκρουση, δηλαδή..
    Αλλά, όπως λέει και ο Σαββόπουλος, πως να κρυφτείς απ'τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κωστας-Φλωρινα07 Μαΐου, 2010 11:55

    Αχ βρε Αννα, τι πληγες ανοιξες τωρα με τα παιδια.
    Με εχει πιασει το καταθλιπτικο μου εδω και βδομαδες, βλεποντας την 19 μηνων κορη μου.Ευτυχως δεν καταλαβαινει ακομα, διαφορετικα τι να της ελεγα? Για τις επτα αδερφες και τα καπριτσια τους?Για το ποσο μαλακες και αφελεις ειμαστε εμεις οι μεγαλοι, και δινουμε την ψηφο μας σε λαμογια κοινου ποινικου δικαιου?Για το σχολειο που θα παει αργοτερα?Εγω στραβα κουτσα μεγαλωσα και οι γονεις μπορεσαν να μου παρεχουν τα στοιχειωδη εφοδια υλικα και μη.Εγω δε βλεπω να μπορω και με εχει παρει η κατρακυλα, ειδικα με τα τελευταια γεγονοτα.Μαυριλα και σκοταδι.
    Η ευθυνη μεγαλη και ασηκωτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημερα παιδια.
    Δεν ειναι ωρα, αλλα ας κανουμε μια βουτια στα σωψυχα και τα χρονια συμπλεγματα του νεοελληνα και ας λοιδωρισουμε.
    Πρεπει να παψει να διδασκεται η ιστορια,αρχαια και νεοτερη στα παιδια. Περα απο το οτι,δεν προσφερει τιποτα, αλλα μονο ψεματα,δημιουργει και κομπλεξ που εμποδιζουν την οποια αναπτυξη του τοπου.
    Το ταξιδι του Οδυσσεα,η 10χρονη βολτα του σε νησια,παραλιες,αγνωστα μερη,τα ξενοπηδηματα,οι λωτοι,οι Κιρκες,το χαζομουνιασμα του σε ξενες θαλασσες,εκλαμβανεται-λανθασμενα- απο τις τοσες γενιες σαν τον ιδανικο τροπο για να κανεις την δουλεια σου και να δημιουργησεις. Δηλαδη, οχι πλανο και μεθοδο,αλλα οπου σε παει η βαρκα.Με το χρονο να τρεχει αργα-αργα και να απολαμβανουν την διαδρομη. Το "ταξιδι" λοιπον εχει σημασια.
    Και οχι η " Ιθακη. Και ασε την μαλακω την Πηνελοπη να υφαινει και να ξευφαινει.Και τους μνηστηρες να κανουν παρτι.
    Ο Σωκρατης,με την-διχως νοημα και λογικη- εμμονη του σε κατι αδικους κωλονομους,πληρωσε με την ζωη του την πιστη τηριση τους. Απο τοτε καταπατειται συστηματικα και αδιαλειπτως καθε νομος και νομιδιο,με τον φοβο του επερχομενου κωνιου και του τζαμπα θανατου.Και ειναι λογικο.
    Οι τοσοι και τοσοι εξοστρακισμενοι-που κατα βαση ειχαν καλες προθεσεις και ειχαν προσφερει στην πολη τους- προσφερουν ενα ισχυρο παραφειγμα προς αποφυγειν για τους μεταγενεστερους."μη προσφερεται,μη πολεματε,μη μοιραζεσθα μην αγαμνακτειται με το αδικο,μην εχετε ιδεες νεες, γιατι θα βρειτε τον μπελα σας.Και θα μπλεξετε ασχημα.Γαμηστε,ξεσκιστε,ταπεινωστε,κλεψτε,ριμαξτε,αλλα με τετοιον τροπο,ωστε να σας κανουν αγαλμα,προτομες,πλακετες σε τοιχους και πινακιδες στους δρομους,αργοτερα.
    Οι Θερμοπυλες,ενα σφαγειο χωρις λογο,με τον Εφιαλτη να ανακυρισεται σε πρωταγωνιστη του εργου.Και σαν λυτρωτη του διχως νοημα αγωνα,αφου εσωσε ζωες αργοτερα,ελαβε τα προνομια του,ανακυριχθει σε ειρηνοποιος και εγινε παραδειγμα προς μιμηση για τους επομενους,μπαινοντας στην λαικη κουλτουρα, οπου ακομα και σημερα λεμε: "το καλο το παλικαρι,ξερει κι'αλλο μονοπατι" και θρυλικα παρομοιαζεται ωσαν ο "Κυρος Γραναζης" της αρχαιοτητας".
    Η "καθοδος των μυριων",εδωσε λαθος μηνυματα στον τουρισμο και στην αξιοποιηση του.
    Θα ερχονταν-στις επομενες γεννεες-νομιζαμε, κατα εκατομυρια,για να ξεδιψασουν και να πιουν,να φανε και να πηδηξουν,ετσι αερα,διχως να προετοιμασουμε τιποτα. Ο τουριστας ειναι ενας διψασμενος για ηλιο και θαλασσα μαλακας.Και τιποτα αλλο.Αρα,προς τι οι προετοιμασιες,οι ξενες γλωσσες,οι ευγενειες και ο προγραμματισμος;Δεν χρειαζονται.Θα ερθει,ουτως η αλλως.
    Η Ασπασια,εδωσε το κακο παραδειγμα οτι,καθε πουτανα,αν το θελει πολυ,μπορει να γινει συζυγος αρχηγου κρατους.
    Το "ηξεις-αφηξεις" της καριολας της Πυθιας,ειναι πια, μεγιστος αγραφος νομος.
    Ρησεις παραφραστικαν με τα χρονια.: "γαμησον με,αλλα πληρωσον με", "δεν με αφηνει να χαρω,το χρημα του Μιλτιαδη",
    "σπευδε βραδεως" ...καταλαβαινετ...
    "ενοχος ενοχον ου ποιει",δηλαδη κορακας κορακου ματι δεν βγαζει; Η αλλιως: "οχι...δεν παραιτουμαι κυριοι..." Αρ.Παυλιδης.
    "φοβου τους Δαναους και δωρα φεροντας.Αυτο το "και" θα επρεπε να ηταν "που".Θα ηταν πιο κατανοητο. Ετσι ομως οπως ειναι, εννουμε "φακελακι και δωροδοκια παντου,για να κανεις την δουλεια σου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να μη πουμε για την θρησκευτικη ιστορια οπου γινεται χαμος. Η Βαβελ εγινε τροπος και προτυπο κατασκευης των δημοσιων εργων.
    Το θαυμα της Κανα, εδωσε ιδεες σε ολες τις ταβερνες πως να κανουν το νερο κρασι και να πωλειται σαν "βαρελισιο".
    Οι βολτες στα σπιτια και οι προτιμησεις του σε πορνες και τελωνες,αναβαπτισαν και καθαγιασαν την διαπλοκη και τα "κονε" απεκτησαν ισχυρο αλλοθι.
    "παρελθετο απ'εμου το ποτηριον τουτο". Ειναι αναρτημενο πλεον σε ολες τις τεμπελουπηρεσιες.Και δεν μπορεις να πεις και τιποτα.
    "μη κρινετε ινα μη κριθειτε". Παραγραφη,διαγραφη,ληθη,δεν βαριεσαι.Για δικαστηρια ειμαστε τωρα;
    "ο αναμαρτητος πρωτος τον λιθον βαλετω". Σωστα.Αντε ενα βρεις τα αυθαιρετα τωρα και να τα γκρεμισεις.
    "μη γνωτω η αριστερα σου,τι ποιει η δεξια σου.".Δεν χρειαζεται να πουμε κατι και εδω.
    "μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι..." Τιμη και δοξα στο μαλακα; Μπερδευτικα...
    Για το "λαβετε-φαγετε",δεν χρειαζεται να πουμε κατι.Τα βλεπετε.
    Οι "νυχτερινες εργασιες" του Ιουδα,εδωσαν μεν τις υπερωριες,αλλα σαν πρωτος λαμβανων το δωρο του Πασχα,αφου τον καταραστηκε αργοτερα το ιερατειο τον "κοκκινοτριχη", εγινε η αιτια αυτη η καταρα, να χαθει το σημερινο δωρο του
    Πασχα,μαζι του και αυτο των Χριστουγεννων.

    Κουραστηκαμε. Σταματειστε την κωλοιστορια. Εκτος απο χαμενος χρονος,ειναι γεματη απο μπερδεμενες αλληγοριες και κακα παραδειγματα,που φερνουν συγχυση.
    Αλλιως, την κανουμε κοπανα και παμε για τσιγαρο στις τουαλετες.Να πιασουμε και κανενα κωλαρακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κωστή, το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν το ξημέρωμα.
    Dream on
    Dream until the dram come true
    Aerosmith

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρήστο, προς εμφύλιο θα το πάμε στο blog.
    Για τα περι θρησκείας, πες ότι θέλεις. Αρχαία και Ιστορία, άστα στη θέση τους.
    Όπως η τήρηση του συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων έτσι και η διδασκαλία των αρχαίων και της ιστορίας επαφίεται στη διάθεση και στην προσφορά του καθηγητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. . Αννα,δεν λεω κατι αλλο.Οσο τηρειται το "Συνταγμα",αλλο τοσο διδασκεται και "ιστορια". Που συνεχως ειναι η ιδια,απλα αλλαζουν τα ονοματα και οι ημερομηνιες.
    Μια αιδιαστικη βιογραφια του μαλακα του ανθρωπου,που δεν λεει να μεγαλωσει.Παντα τα ιδια.

    Τα "πισω" που εγιναν,τα μαθαινουμε,με τον ενα η τον αλλο τροπο. Για τα "εμπρος" που θα γινουν μπορουμε να κανουμε κατι;
    Γιατι να τα αφησω στη "θεση τους"; Τι ειναι; Τα αγια των αγιων; Πηξαμε στα "ιερα".
    Στη χωρα του "τοτεμ και ταμπου".
    Ποσο καλος "δημοκρατης" ηταν ο Περικλης; Η ο Πλατων;Η ο Αριστοτελης; Ο Σωκρατης οντως κωλοδαχτυλιαζε πιτσιρικια;Ο Αλκιβιαδης ηταν "προδοτης" και των δυο; Πως γινεται; Ο Θεμιστοκλης ηταν "καλος και αγαθος";
    Δεν παμε να μαζεψουμε καμια τσαντα χορτα να τα βρασουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρήστο, ούτε οι δάσκαλοι ούτε γενικά η παιδεία είναι ότι καλύτερο.
    Και τα αρχαία και η ιστορία είναι εργαλεία, που τα χρησιμοποιείς για να ανοίξεις ή να κλείσεις μάτια.
    Μαθαίνοντας τα παιδιά για την εξέλιξη των πολιτευμάτων, βλέπουν καθαρά πως αυτός που αποκτά πλούτο διεκδικεί μερίδιο στην εξουσία.
    Μέσα από τη διαμάχη Σωκράτη και Πρωταγόρα περί του διδακτού ή όχι της αρετής, ο έφηβος παίρνει το ερέθισμα που τον βοηθά να διαμορφώσει τη δική του γνώμη.. Είναι πολλά τα παραδείγματα.
    Μη μας διαφεύγει και ο χρηστικός ρόλος των αρχαίων, η μάθηση συντακτικού και γραμματικής.
    Η γνώση δεν περιορίζεται στα σχολικά βιβλία. Δεν τελειώνει ποτέ. Η δουλειά των δασκάλων δεν είναι να φυτέψουν τη γνώση, αλλά να ανοίξουν μπροστά στα παιδικά μάτια το μαγικό της παράθυρο.Να τους δώσουν εκείνα τα εφόδια που θα κάνουν ωραιότερο το ταξίδι.
    Θα μου πεις τώρα, έπαθαν κάτι αυτοί που δεν έμαθαν αρχαία και ιστορία? Σίγουρα όχι.
    Μπορεί όμως να έχασαν ένα καταφύγιο για τους δύσκολους και μεγάλους χειμώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καμια ιστορια και ουτε τιπποτα "αρχαια" θα σωσουν. Παρα μονο η τεχνη. Η μοναδικη που μπορει να μιλα για πραγματικο πολιτισμο.Αυτη τον παραγει και αυτη τον κουβαλα στην πλατη της.
    Η "εκπαιδευση" στο ομορφο και το ωραιο. Και αν δεν μαθει απο αυτην ενα παιδι,αν δεν ερθει κοντα της,γινεται ενας αχριστος ενηλικας.
    Βεβαια υπαρχει και η στρατευμενη και υποταγμενη,που την χρησιμοποιουν κατα κορον τα πολιτικο-στρατιωτικα τερατα για να καλυψουν τις βρωμιες τους χρησιμοποιοντας την σαν γλαστρα.
    Και για παρτη τους βεβαια.Μα οχι για θαυμασμο,αλλα για κομπασμο και απο ξετσιπωσια.
    Ειναι κι'αυτο μια υπηρεσια της τεχνης. Δεν βαριεσαι. Μπορει κοιτωντας την αυτοπροσωπια του καποιο τερας να μαλακωσε και σκοτωσε λιγοτερους. Μπορει ενας Παπας θαυμαζοντας την αφεντομουτσουναρα του,να βιασε λιγοτερα παιδακια.
    Μπορει ενα αρωστο μυαλο-στρατηγος να επιρεαστηκε απο μια μουσικη και να εστειλε λιγοτερους για σφαξημο,σε καποια μαχη.
    Μπορει καποιος βασιλεας να διαβασε ποιηση και μη καταλαβαινοντας ασφαλως τιποτα,αλλα μπερδεμενος,να κοιμηθηκε και να ξεχασε να δωσει την εντολη για τον αποκεφαλισμο του ζητιανου που τολμησε να κλεψει ενα καρβελι ψωμι.
    Αλλος παλι γαλαζοαιματος,να διαβασε τα γραπτα "περι ανατομιας" του Da Vinci και μη πιστευοντας οτι ο ιδιος ειχε κοκκινο αιμα,να εκοψε τις φλεβες του και να ησυχασαμε απο δ'αυτον.Ποτε δεν θα μαθουμε.
    Αναλγητοι αρχοντες,μπορει να αφεθηκαν στους ηχους του "Γαλαζιου Δουναβη" και συγκινημενοι να εδωσαν εντολη για παραπανω συσιτια στους υπηκοους. Ποιος ξερει..
    Μπορει καποια πολιτικη χαμουρα να σταθηκε με θαυμασμο μπρος σε καποιο περιπλοκο αγαλμα και προσπαθοντας να το αποκρυπτογραφισει,να επαθε οφθαλμικη στρεψαυχεμια και μη εμφανιζομενος σε αυτα τα χαλια στο μπαλκονι,να γλυτωσαν ενα καρο ψεματα,αλλα και φορους οι πολιτες-πελατες.
    Μπορει τα αλλοκωτα γραπτα του Da Vici να προκαλεσαν παρανοια σε καποιον επιδοξο παλαβο τυρρανο και να αυτοκτονησε,αφηνοντας το "ονειρο" του για καθαρση και επανασταση, στη μεση.Ποτε δεν θα το μαθουμε.
    Εστω και ετσι λοιπον,αλλοτε σαν "φαρμακο" αλλοτε σαν "φαρμακι" η φουκαριαρα η τεχνη,να ξεπαστρευει,η να αδρανοποιει με τον τροπο της αρκετα καθαρματα και να απαλυνουν καπως τον πονο που καθημερινα απλωνεται παντου.
    Παλιοβρωμοσκυλα που θελετε και Μπετοβεν και Μοτσαρτ,για να ξεπλυθειτε απ'τα αιματα.
    Παλιοκουφαλες που θελετε Μιχαηλαγγελο και Ντιρερ στους τοιχους των αισχων σας.
    Απανθρωπα τερατα που κοιμαστε διαβαζοντας-ταχα- τραγικους και Σαιξπιρ.
    Στα δεντρα ρε ουρακοταγκοι.Στα δεντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ07 Μαΐου, 2010 17:20

    ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;ΜΟΝΟ Ο ΑΝΑΞ Ο ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΗΓΝΩΜΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΘΑ ΓΗΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΠΡΙΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ.ΟΛΑ ΚΙΝΔΗΝΕΥΟΥΝ .ΚΑΙ Η ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΙΝΔΗΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ.ΑΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑ ΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΛΙΓΟ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΝΑΜΕΤΑΞΗ ΤΟΥΣ,ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ,ΑΣ ΒΓΕΙ Ο ΑΝΑΞ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ.ΤΟ 1897 ΟΙ ΜΕΜΕΤΗΔΕΣ ΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ.ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΑΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ.ΤΟΤΕ, ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ;ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΙΠΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ Ο ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ.ΑΝ ΟΧΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΞΕΠΗΔΗΣΕΙ Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΣΕΙΡΑ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΥΔΗ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ....Υ.Γ ΣΗΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΧΤΗΠΗΣΕ ΥΔΗ ΤΑΒΑΝΙ.ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑ ΧΑΡΑΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΣ ΞΕΡΕΤΕ ΑΚΟΜΗ.ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΤΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ,ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΛΛΗΘΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ.ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΘΑΝΑΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Δ.Μ θα κανει τελικα ντου στα πετρελαια του Αιγαιου; Ετσι για να δικαιωσει και τον διακριτικο τιτλο :AIGEAN PETROLEUM.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς Χρήστο: Μα έχουμε ούζο με τον Ταγίπ για να τα πούμε όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς Θανάση Στουρνάρα: Στο νησί ζητάνε 500 την ημέρα για 2 δίκλινα. Φυσικά θα γίνει άλλη μια προσπάθεια μέσω Λονδίνου, αλλά ό,τι και να γίνει την δεύτερη εβδομάδα επάνω θα είμαστε. ( 15-22) Αλλοιώς απο 8.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν κινδυνευει απο κανεναν η Ελλας παρα μονο απο τους ενοικους της.Που νομιζαν οτι την κατοικουσαν,αλλα θα καταλαβουν οτι θα πληρωνουν ενοικιο για να συνεχισουν να ειναι εδω.
    Τελος το παραμυθι-επιτελους- με τους "ξενους", τους "εγκαθετους",τους"οριζοντιους",τους "ανθελληνες" κλπ.
    Η Ελλαδα βουλιαξε απο τους Ελληναρες και μονο.Απο αυτους κινδυνευε,απο αυτους την επαθε.
    Ευκαιριες για ανακαμψη και προοδο; Παμπολλες.
    Οτι θελατε το ειχατε παλιορεμαλια. Ευρωπη θελατε;Ελατε.Πολεμοι και εμπλοκες; Καθολου.Ολα πριμα.
    Ειστε μελος. Δανεια; Παρτε τα. Ιδεες;Παρτε τες. Βοηθειες; Οριστε και αυτες.
    Και λοιπον; Μια τρυπα στο νερο.
    Ας γινουν λοιπον και μια- δυο-τρεις τρυπες στο Αιγαιο,για να βγαλουμε τα σπασμενα,αφου με εσας ρε ρεμαλια,δεν προκειτε να βρουμε ακρη ποτε.
    Και να αξιοποιηθει ο χωρος πολυ καλυτερα,αφου κοντευετε να τον κανετε Γολγοθα.Να προλαβουμε να εκμεταλευτουμε τιποτα, πρωτου τα κανετε σταχτη και μπουρμπερη ρε κωλοβλαχοι.
    Ενοικιο και στη γωνια.Και μοκο.
    Και δεν ενοχλουμαι καθολου.Γιατι δεν αγαπω τους "Ελληνες" αλλα την Ελλαδα.Και οχι τα χωματα και τα τσιμεντα,αλλα την ιδεα της και οτι αυτη παγκοσμια αντιπροσωπευει.Αλλο το ενα και αλλο το αλλο.Δεν υπαρχει καμια συγχυση.Και καμια σχεση.
    Οποτε κοιμαμαι και πιο ησυχος. Οπου ν'αναι θα ξεφορτωθουνε οι Ελληναρες και θα κανουν στην ακρη.Πισω απ΄την κουρτινα.
    Αντε μπας και δουμε προκοπη.Κωλοφαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κι ομως Χρηστο,εχεις δικιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν ειναι το μειζον βεβαια,αλλα με την ΑΕΚ την καιμενη,την δευτερη Ελλαδα,τι γινεται; Ησυχια υπαρχει.
    Μετα τα τελαυταια γεγονοτα,τα replay-off πηγαν περιπατο,και σωστα.
    Καποιος Μουλεμο,Μουλαμο,Μαλαμω,καπως ετσι,δεξι μπακ της Στανταρ-λεει- ενδιαφερεται η κιτρινομαυρη θυελα. Θα ερθει πακετο με τον πρωην προπονητη του;
    Ο Τακης ο καλος,με επιστολη, γραμμενη πανω σε τσιμεντοσακουλα,καλωντας για πολλοστη φορα τον κοσμο να παψει να στειλωνει τα ποδια,να αφησει τα ναζια και τις κοκξες και να σπευσει να εγγραφει μελος.
    Και απορωντας,γιατι ενω ειμαστε τοσοι πολλοι "εκει εξω",ειμαστε τοσοι λιγοι εγγεγραμενοι "εδω μεσα". Ελα ντε...
    Στην "Ενωσιτικη" εσταλει η επιστολη "προς Καναπεδιεις". Και το ονομα της εφημεριδας "της αλλης ΑΕΚ",δηλαδη της "μαζεμενης και μικρης που παλαυει για να ζει",θα μπορουσε να λεγοταν απλα"Ενωση". Αλλα επελεχθει το "Ενωσιτικη",κατι που προσομοιαζει και προσπαθει να υιοθετισει την Ενωση δηλαδη. Απλα εχει ενωτικη διαθεση,οπως μαρτυρα το ονομα.
    Και δεν ειναι "Ενωση" αυτη καθ'αυτη.
    Δεν θα μπορουσε βεβαια να λεγετε "Ενωτικη" γιατι ειναι το ιδιο, περα απο το οτι δημιουργει και παρεξηγησεις,δινοντας αφορμη στους κακοπροαιρετους να ετυμολογισουν λανθασμενα την λεξη ως "το εντυπο που κρεμιεται απο τα αυτια"(εν-ωτικη).
    Προιδοποιοντας μαλιστα για πιθανους επερχομενους νεους(:) απαταιωνες που ισως εισελθουν στην ΑΕΚ.Ποιους εννοει. Αν ξερει κατι γιατι δεν μας το λεει; Δεν αρκει να "φοβασαι" για την ΑΕΚ και τους ανθρωπους που εμπλεκονται μαζι της.Πρεπει και να παρεμβαινεις. Να ενημερωνεις. Να στεκεσαι απεναντι.Ειδικα οταν ειχες υψηλη θεσμικη θεση.Που σε ακολουθει ακομα.Ασχετα αν "πεταξε" το χρεος του σε μετοχες στον Δ.Χ. ο οποιος ακομα δεν εχει πει "ευχαριστω".
    Εννοει τον Κοζωνη; Προσβαλει τον Αδαμιδη; Τον προειδοποιη; Η φωτογραφιζει αυτον που θα ερθει σαν τετοιον πρκαταβολικα,δειχνοντας τις προθεσεις και την αντιπαθεια του;
    Αβυσσος η ψυχη του τσιμεντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χρηστο,τι ωρα θα πεις καληνυχτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς Χρήστο: Χρηστάρα έχεις απόλυτο δίκιο για την χώρα και την επιμοιξία που την κατοικεί. Τα ίδια λέω συνέχεια.
    Τα του Τάκη τα ξέρω, αλλά προτιμώ για την ανάρτηση πολιτικό κείμενο. Τις σκέψεις για τον Τάκη και την συνέντευξη του, τα έχω γραμμένα ήδη για μετά. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ " ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ" ΤΗΣ ΕΝΩΣΙΤΙΚΗΣ. ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΠΕΝΑΛΤΥ, ΟΧΙ ΦΑΟΥΛ. ΔΙΟΤΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ. ΣΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σε κανενα μισαωρο Γιαννη. Γιατι ρωτας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή