Σάββατο 8 Μαΐου 2010

O ΑΓΩΝΑΣ

     Κάποια στιγμή, χρόνια πριν, η ελληνική ομοσπονδία κωπηλασίας πρότεινε στην αντίστοιχη γιαπωνέζικη να κάνουν έναν σχετικό αγώνα. Η κάθε βάρκα θα είχε οκταμελές πλήρωμα και η μάχη θα γινόταν σε ένα τρίμηνο.
     Ξεκίνησε λοιπόν η σκληρή προετοιμασία των αθλητών καθώς και η χορηγική υποστήριξη του γεγονότος. Η Ελλάδα κατέβηκε με σπόνσορα την Εθνική τράπεζα, τα φιστίκια Γορτυνίας και τα σουβλάκια "ο Μπάμπης ". Η Ιαπωνία με τη National bank of Japan, την Toyota και την Sony. Ακόμα και οικονομικά ο αγώνας προμηνιόταν αμφίρροπος. Και τελικά, παρότι η φυσική κατάσταση των δυο ομάδων καταγράφηκε σε παρόμοια επίπεδα, η ελληνική ομάδα έχασε με ένα χιλιόμετρο διαφορά.
     Όμως ο Έλληνας, που δεν το βάζει ποτέ κάτω, πρότεινε να γίνει ρεβάνς την επόμενη χρονιά. Η κωπηλατική ομοσπονδία αποφασισμένη να πάρει το αίμα μας πίσω, που το είχε πάρει προσωρινά, παλιά σύμμαχος του Άξονα, προσέλαβε μια ομάδα αναλυτών και συμβούλων για να προτείνουν μια κατάλληλη λύση.
     Μετά από δυο μήνες, βγήκε το πόρισμα των ειδικών: Ο προηγούμενος αγώνας χάθηκε διότι η γιαπωνέζικη ομάδα είχε επτά κωπηλάτες κι έναν καπετάνιο, ενώ η ελληνική τα είχε εντελώς ανάποδα. Η διοίκηση κατάλαβε το πρόβλημα και με μια απέραντη ψύχραιμη σοφία αποφάσισε την αναδιοργάνωση της ελληνικής ατράκτου. Έβαλε λοιπόν στην βάρκα μας 4 αντί για 7 καπετάνιους που θα κατεύθυναν 2 προϊσταμένους που θα έδιναν τις εντολές τους σε 1 τμηματάρχη ο οποίος με την σειρά του θα καθοδηγούσε τον εξακολουθούντα 1 κωπηλάτη της βάρκας. Επίσης απεφασίσθη να βελτιωθεί το περιβάλλον εργασίας του αθλητού και να δοθεί bonus ανταγωνισμού μεταξύ των καπετάνιων και των προϊσταμένων του σκάφους.
     Ο αγώνας πλέον από τα ελληνικά ΜΜΕ παρουσιαζόταν πάλι αμφίρροπος, ενώ τα αντίστοιχα γιαπωνέζικα τον παρουσίαζαν σε δυο αράδες κάτω από τις κηδείες και δίπλα από τις προβλέψεις για τον αυριανό σεισμό τους. Η ελληνική ομάδα έχασε αυτήν την φορά με 2 χιλιόμετρα διαφορά.
     Η ομοσπονδία μας αντέδρασε ακαριαία. Ο κωπηλάτης απελύθη λόγω τής απαράδεκτης απόδοσης του. Όμως το κράτος έδωσε ένα χρηματικό ποσό σαν επιβράβευση στην ομοσπονδία που, κρατώντας τα απαραίτητα, πλήρωσε τα boni στα στελέχη της βάρκας. Φυσικά αμέσως προσέλαβε καινούργια ομάδα συμβούλων για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα. Μετά από ένα εξάμηνο οι ειδικοί απεφάνθησαν: Για την ήττα δεν φταίει κανένας. Διότι τα κίνητρα υπήρχαν, η διάθεση περίσσευε αλλά υπήρχε πρόβλημα στο μέσον. Το οποίο έπρεπε αυθωρεί και παραχρήμα να αλλάξει. Έτσι αυτήν την στιγμή, η κωπηλατική ομοσπονδία έχει προσλάβει ειδικούς για να σχεδιάσουν νέα βάρκα που θα αποτινάξει τον γιαπωνέζικο ζυγό.
     Ακριβώς όπως η κυβέρνηση μας και οι προεκλογικές εξαγγελίες της. Με την πράσινη ανάπτυξη κι όλες τις λύσεις που μέχρι κι ο Ομπάμα είχε μείνει κάγκελο και γι αυτό τηλεφώνησε τότε πρώτος στον φελλό μπας κι ακούσει κανά μυστικό: Πώς από ένα ξερό δένδρο, ξαφνικά θα γεύεσαι τον χυμό των καρπών του. Τόσο μαλάκας ήταν ο Καραμανλής. Να σκάσει στα χέρια του η βόμβα σαν τον Σάββα Ξηρό. Πέταξε τη μπάλα του American football στον καταλληλότερο, που μαζί με τον Πάγκαλο και καμιά δεκαριά ακόμα ταγάρια σαν αυτήν με τα αθλητικά παπούτσια, θα πάνε στην συνδιάσκεψη των βησιγότθων και θα τους χρειαστεί ο αθλητισμός αφού θα αρχίσει το κυνήγι.
     Απίθανα πράματα στην οικονομία. Κι άλλα: Λιμάνι Σκόσκο κι επαναδιαπραγμάτευση; Λιγότερα βάρη για τους δηλώνοντες τα πάντα; Διαδίκτυο για κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να προσληφθεί σαν γενικός γραμματέας στο δημόσιο; Σκοπιανό; Γκρίζα ζώνη το Αιγαίο; Ισχυροποίηση της Τουρκίας που έρχεται στη μέση του μήνα; Ποινικό αδίκημα η κατάληψη στα σχολεία; Stage; Άρση μονιμότητας στο δημόσιο; Για όλα έχουμε λύσεις. Θέλετε κι άλλα ανέκδοτα ή σας αρκεί ότι ο πρωθυπουργός έχει καράφλα αλλά και μουστάκι; Κι έχει το ίδιο όνομα με τον μαπμπάκα του που πραγματικά άλλαξε τον Έλληνα; Ή τον άλλον , τον προκάτοχο σοσιαλιστή του, που μαγείρεψε τα στοιχεία κι έφερε την τεχνητή ευημερία και την χρηματιστηριακή κλοπή ενός λαού που ποτέ δεν έμαθε να σκέφτεται αλλά μόνο να κομπάζει για την εξυπνάδα του.
     Τι φταίει ο λαός, θα πει κάποιος. Ε, ποιος φταίει επιτέλους; Τώρα περνάει κι αυτή η καραμέλα ήρεμα. Ακούγεται πια. Εντάξει φταίει, αλλά ποιος πούστης τον διοίκησε τόσα χρόνια; Ανέθεσε ο λαός καλώς κακώς σε πιο ειδικούς. Έτσι κάνω κι εγώ για την εγχείρηση μου. Εγώ διαλέγω τον γιατρό που θα μου την κάνει, αλλά αν γίνει μπάχαλο θα φταίω εγώ ο ασθενής για την επιλογή του επιστήμονα; Είπαμε να καταλογίσουμε ευθύνες, όχι να παίξουμε με τα νεύρα μας.
     Τα οποία είναι απόλυτα συνεδεδεμένα με την τσέπη μας που είναι το κυριότερο όργανο του ανθρώπου. Δεν πάει καλά η τσέπη; Καπνίζεις , πίνεις, χαλάει το συκώτι, ο πνεύμονας, το πουλί δεν σου σηκώνεται, επηρεάζεται η καρδιά που με την σειρά της επιβαρύνει τα νεφρά λόγω αρρυθμίας, βλάπτει την αντοχή των μυών και τέλος τον τρόπο που σκέφτεται κάποιος. Ναι, πάει και στον εγκέφαλο η τσέπη. Κι είναι λογικό. Αφού τα λεφτά βρίσκονται δίπλα στον αυθεντικό ανδρικό εγκέφαλο, να μην πάει και στον άλλον; Μεγάλο πράμα η τσέπη που χρόνια τώρα φούσκωνε χωρίς ανάπτυξη, χωρίς προσπάθεια και χωρίς παραγωγή. Αριστεροί ναι, αλλά χωρίς Αλβανό; Τι είμεθα τελικά; Τόσο αριστεροί σαν τους τροτσκιστές για να πάμε να δουλέψουμε στα χωράφια ή στα μπαρ σαν γκαρσόνια;
     Όχι κύριοι. Είμεθα η κωπηλατική ομοσπονδία που βρήκε τη ρίζα του κακού, κράτησε τους τμηματάρχες που πάντα ήταν κομματόσκυλα και πηδάγανε τον εργαζόμενο και τον μισθωτό, αυτόν το μαλάκα που δεν μπορεί να κρύψει τίποτα κι ακόμα αντιμετωπίζει το οικονομικό ζήτημα σαν εθνικό κι αρνείται να κλέψει λόγω συνείδησης.
     Διότι υπάρχει κι αυτό το είδος στην Ελλάδα, αλλά δεν διαθέτουμε εθνικό δρυμό για την σωτηρία του αλλά μόνο πεδίο βολής για την οριστική εξαφάνιση του. Διότι έτσι θα γίνει και σωστά. Έτσι δεν είναι κύριε φελλέ, που η ιστορία καταγράφει την θλιβερή πραγματικότητα σου την ώρα που κάνεις το Μαγγελάνο από Αμερική μέχρι Καστελλόριζο κι από το « υπάρχουν χρήματα» μέχρι ΔΝΤ. Και κινδυνεύουμε σήμερα να μας πάρουν οι Γιαπωνέζοι όχι έναν αγώνα, αλλά και τα κουπιά. Διότι πείσανε όλοι τον Έλληνα ότι τα ξέρει όλα, κι ο μόνος καλύτερος που ξέρει περισσότερα είναι ένας άλλος Έλληνας. Τι σχέση έχει αυτό; Καμία . Μπερδεύτηκα κι εγώ μια που σαν Έλληνας Θεός έφτιαξα και φιλοσοφία και ομοσπονδία. Σύστημα δεν μπόρεσα να φτιάξω. Γιατί; Διότι είμαι ανίκανος απλά ρεαλιστικά και βάσει της χειρότερης υποτέλειας που υφίσταμαι και που δεν γεννάω παιδιά πια, αλλά όμηρους όλων αυτών που κανείς δεν τιμωρείται ενώ φάγανε τα λεφτά που όσα ζήταγαν τα δίναμε. Καλημέρα σας, ξυπνείστε, πέρασε η ώρα αλαφροΐσκιωτοι.

27 σχόλια:

  1. Προς όλους: ΣΑΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΧΘΕΣ. ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ. ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΚΙ ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΥ JACK DANIELS ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΟ ΚΟΖΑΝΗ ΜΕΡΙΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για την ουσιώδη ανάρτηση.
    Για να αντιμετωπίσουμε με βάσιμες ελπίδες την Ιαπωνία στη κωπηλασία και τους χορηγούς της,χρειαζόμαστε έναν αντίστοιχο Ρεχάγκελ κι όχι το αβάσιμο σλόγκαν ότι και η Ελλάδα θέλει το Γερμανό της.
    Βάλε Όττο να κάνεις κρότο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε με έπιασε ξαφνικά κάτι με το Ρεχάγκελ,αλλά βλέπω ότι είναι ο μόνος τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα που έχει επιτυχίες με τα ίδια αναλώσιμα υλικά.
    Δεν είναι τυχαίο αυτό.
    Είναι παράδειγμα προς μίμηση για την επιτυχία,όσο κι αν διαφωνούν κάποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρηστο,το ειπε ο Στηβεν,το παραδειγμα με τον χειρουργο.Γιατι ναι μεν φταιει κι ο λαος,αλλα καπου να κραταμε και τα μποσικα γιατι τελικα οταν εισαι εγκλωβισμενος διαλεγεις το μη χειρον βελτιστον...Η δεν διαλεγεις καθολου.Και σε τελικη αναλυση,ολοι εχουν επιδωθει σε εναν ανελεητο αγωνα να μας πεισουν οτι πρεπει να αλλαξει το ισχυον πολιτικο συστημα,αλλα κανεις δεν λεει τιποτα παραπανω,μεχρι εκει."Κλαψανε" για τις 4 ψυχες που χαθηκαν,αλλα επνιξαν την καταγγελια του εργαζομενου της MARFIN που ειπε οτι ειχαν εντολη να πανε στην δουλεια τους.Ψαχνουν τροπους να κοψουν την οργη του κοσμου σε κομματακια,αλλα δεν θα το καταφερουν.Εδωσαν εμφαση στις διαγραφες,και σιγα τα λαχανα...Και οι περισσοτεροι θα κινηθουν δορυφορικα γυρω απο την Ντορα,για να προετοιμαστουν για την νεα κινηση,μια που ο GEORGE ειναι μισοκαμμενος...Δεν γινεται ΚΑΙ για αυτα να φταιει ο κοσμος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παραστατικοτατη,απλη και θληβερη η παρομοιωση.Και περιγραφει διχως να αφηνει ερωτηματικα ουτε σε δεκαχρονο παιδι, το πως και το γιατι ειμαστε εδω.
    Και κυριως γιατι ειμαστε αυτοι που ειμαστε.
    Οταν οι αλλοι κανουν χαρακιρι γιατι επεσαν εξω στην προβλεψη για της ανθησης των κερασιων και τελετουργουν για να πιουν τσαι,ενω εσυ σκαλιζεις την μυτη σου,ξυνεις τα αρχιδια σου μεσα στα μουσεια,κατουρας στις κολωνες και φτυνεις απ'το πααθυρο, τοτε δικαιουνται να σου σπασουν τα κουπια στο κεφαλι,μια και δεν τα χρειαζεσαι.
    Να παρουν την βαρκα αλλοι λοιπον.Να μπει και καμια μηχανη μεσα. Και οι μαλακοελληνες να σερνονται απο πισω με σχοινια. Να τους γυριζουν στην πλαζ σαν αξιοθεατα.
    Επιτελους δικαιωνεται και ο Μιλιωκας. Που του την ειχαν πεσει,πριν χρονια για το τραγουδι το υβριστικο και το αντεθνικο.Οι δοσιλογοι.
    GRECO MASCARA

    Αυτο με τον ανθρωπο στο υπουργειο δεν επιασα. Ειναι τοσο προβλημα;Για να το λες,κατι θα ξερεις, μιας και ειναι απο την πατριδα σου.
    Εκτος απο κροκο,βγαζεται και κροκους αυγων βλεπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτα ειναι παρελκομενα της παραπολιτικης. Και αμεσα υπευθυνος ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ να ειναι ο λαος,αφου κανεναν λογο δεν εχει και δεν μπορει να επεμβει,οπως κανονικα θα επρεπε. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ.
    Δεν ενδιαφερονται για αυτα,Γιαννη. Και μονο τα κουβεντιαζουν-με μια ικανοποιηση θα σου ελεγα-στα καφενια.: "ειδες ρε μαλακα ο "δικος μου";
    Αλλα αυτους επελεξε,με αυτους εχει να κανει,ε,τοτε αυτοι λοιπον θα "μαγειρευουν" διαφορα πισω απο την πλατη του.Και δεν θα ερωταται για τιποτα,αφου δεν του πεφτει λογος.Και αφου ψηφησε.Δηλαδη εδωσε " ΕΝ ΛΥΚΩ εντολη για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ αποφασιστει,η δεν αποφασιστει για 4 χρονια.
    Τον μαλακα,δεν τον ρωτας ποτε.Μονο τον σερνεις στην καλπη.Τιποτα αλλο. Αλλωστε δεν εχει απαιτησεις.Ουτε να ελεγχει θελει.Ουτε να φροντιζει, ουτε να χωνει την μυτη του στα εσωκομματικα μαγειρεματα. Τον ενδιαφερει μονο η προεκλογικη παροχη και η υποσχεση για καμια προσληψη,συνταξη,βολεμα,διευκολυνση κλπ. Δραμι δεν δινει τια αλλο παιζει απο πισω και τι ισοροπιες παιζονται. Στα παπαρια του.
    Αλλωστε ξερει οτι εκλεγει κλεφτες και λωποδυτες.Γιατι αλλου ειδους ανθρωποι δεν θα εκαναν για την δουλεια την οποια τους προοριζουν.Τετποιους θελουν.
    Το μονο που δεν ανεχεται ομως ο λαος,ειναι η "κοροιδια". Οχι ομως αυτη που εχεις εσυ κατα νου.Οχι αυτη.Εννουν την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ.ΣΕ ΨΗΦΙΣΑ,ΣΕ "ΕΒΓΑΛΑ" ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ Μ Ο Υ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝΕ.
    Ε, λοιπον ρε παλιοπουστες, αυτη τη φορα,οι πουτανες που στελνετε στη βουλη δεν θα μπορεσουν να σας "εξυπηρετησουν".
    Ευτυχως.
    "τα'μαθες τα νεα πατερα;Ο κοπος σου να χτισεις αυτην την βαβελ,πηγε χαμενος.Δεν θα γινονται προσληψεις απο εμας.Ουτε οσες θελουμε.Αδειασαν τα ταμεια.Τι θα δινουμε; Τι θα ταζουμε; Δεν μας πιστευουν πλεον.Και εισαι τυχερος πατερα,που ειχες να κανεις μονο με το "Χορα". Και παριστανες τον τζαμπα μαγκα. Εγω τωρα με ολα τα μεμετια,πως θα τα βγαλω περα; Πατερα.Κυβερνησες στην καλυτερη εποχη.Εγω στην χειροτερη.Ειμαστε των ακρων. Μετα γκρεμος. Και μου το ελεγες πανω στα νευρα σου.:"θα την καταστρεψεις τη χωρα ρε μαλακισμενο".Εκτος απο μεγαλος γλεντζες,γαμιας και φωτογραφος,εισαι και μεγαλος προφητης,πατερουλη μου.Φτανω στο σημειο να σε ζηλευω.Ναι,εγω,που χρονια σε φθονουσα.Και να παρακαλαω να ερθω εκει που εισαι. Τι μαρτυριο ειναι τουτο; Ενταξει,ειμαι ο χειροτερος.Γιατι επρεπε να πεσω και στην χειροτερη εποχη; Γιατι δηλαδη η αξιοκρατια αυτη,να πληξει μονο εμενα;Και αλλοι πουσταραδες που εφαγαν,εφυγαν και με κοιτανε απο μακρυα γελωντας.Αναξιοκρατια ταζαμε,και απο αυτην την βρηκα τωρα.Ηξερα πεντε πραγματα.Μα ηθελα μερικα χρονια πιο νωρις,πατερα.Οχι ετσι.Ο ιουδας ο παραδους,εγω;Εσυ ανοιξες τον ταφο.Και μετα απο χρονια,να,ηρθε η σειτρα μου να τον σκεπασω με χωμα. Πικρη η μοιρα του βλακα, πατερα.Ποσο μοιαζουμε.Ποσο αντιθετοι ειμαστε."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργης ο Γαρατζέος08 Μαΐου, 2010 10:42

    Πολύ εύστοχο κείμενο, με εξίσου εύστοχα σχόλια.
    Λύσεις βλέπετε? Μιλάω για έμαση συμπτωματική θεραπεία και μακροπρόθεσμη ίαση.
    Γιατί εγώ τη βλέπω...
    τετέλεσται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ08 Μαΐου, 2010 16:47

    ΑΡΑ ΓΙΩΡΓΗ ΘΕΡΟΣ,ΤΡΗΓΟΣ,ΠΟΛΕΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. προς Φίλους: ΗΔΗ ΒΓΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟ ΜΑΡΤΗ ΤΟΥ 2011. ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
    " ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΜΕ ΦΕΡΝΕΙ ΕΜΠΑΤΑΡΙΣΕ ΚΑΙ ΓΕΡΝΕΙ, ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΩ, ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΖΩ" ( ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ - ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟ ).
    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ , ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΙΖΟΥΝ, ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΡΑΛΛΥ, ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ08 Μαΐου, 2010 19:43

    ΠΡΟΣ ΣΤΗΒΕΝ.ΕΛΗΦΘΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ ΣΤΗΒΕΝ δε μπορώ να μαντέψω τι θα γίνει,αλλά καλού κακού,όσοι έχετε χωραφάκια, έστω και πολύ μικρά δε χάνετε τίποτα να καλλιεργήσετε βασικά είδη διατροφής.
    Θα πέσει πολύ πείνα...
    Προλάβετε.
    Έτσι κι αλλιώς τα σιτάρια τζάμπα τα παίρνουν,οπότε τα κρατάς κι εξασφαλίζεις ένα καρβέλι ψωμί για τις δύσκολες μέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς Sakis: To κακό είναι οτι δεν ξέρουμε αυτήν την δουλειά. Τέλος πάντων, άμα χρειαστεί θα την κάνουμε. Νομίζω δεν θα χρειαστεί όμως διότι ο Αλβανός δεν έχει ανάγκη βοηθού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς θανάση Στουρνάρα: Με προσοχή όμως και μόνο blue chip. ( ενικό είπα ). Το πρόβλημα είναι τι θα κάνεις τα χρήματα μετά και πού θα τα έχεις.
    Θυμάσαι που σου έλεγα για το κόμμα με αφορμή ερώτηση σου. Α, έκανε παρέμβαση κι ο βασιλιάς. Πιστεύω να άκουσες. Η ΝΤΟΡΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΗ.
    ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ( διέλυσε αυτός ) ήταν: ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ( Η ΜΟΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1908 ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εύστοχα όλα όσα αναφέρει στο κείμενο ο Στήβεν το οποίο κυκλοφορούσε σαν ανέκδοτο και όλοι γελούσαν με αυτό μην ξέροντας τι θα μας έρθει.
    Να συμπληρώσω ότι ο ένας που τραβάει κουπί στην λέμβο δεν είναι Έλληνας αλλά Πακιστανός και που δεν καταλαβαίνει καλά τα Ελληνικά με επίπτωση στην απόδοση του.
    Έλληνες να τραβάνε κουπί δύσκολο να βρεις.
    Ξέρεται πολλούς Έλληνες οικοδόμους, σερβιτόρους, υπάλληλους σε βενζινάδικο; Ή μήπως πολλούς στα χωράφια τα οποία έχουν και πολύ ψωμί;
    Και να βρεις όλοι το κάνουν προσωρινά μέχρι να διοριστούν στο Δημόσιο ώστε να την αράξουν.
    Για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους είμαστε οι Μεξικάνοι της Ευρώπης ,δηλαδή οι τεμπέληδες που δεν δουλεύουν και είναι όλο σιέστα.
    Και όλοι μας συμβουλεύουν να αρχίσουμε να δουλέψουμε ,δηλαδή να παράγουμε και όχι να περιμένουμε τον ήλιο του καλοκαιριού να μας θρέψει.
    Το πάρτη τετέλεσται Γιώργη όχι εμείς και ήρθε η ώρα να διαχωριστεί το στάρι από τα στάχια. Και να βγουν στην επιφάνεια αυτοί που αξίζουν. Όχι οι φελλοί.
    Μας δώσανε(κυριολεκτικά) ένα μαγαζί γωνία, με έτοιμη πελατεία. Μας δώσανε και το management.
    Kαι μας είπανε δουλέψετε να παράγετε να έχουμε και εμείς το ‘’στέκι’’ μας, να θαυμάζουμε τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων και να μας εξυπηρετείτε.
    Εμείς όμως οι έξυπνοι καταλάβαμε μπείτε , φάτε, ξεσκίστε, γαμήστε και την γυναίκα του αφεντικού και αράξετε με τα πόδια στο γραφείο να ρευτείτε με την ησυχία σας. Και ανάβοντας το πούρο να το παίζουμε αφεντικά σε ένα μαγαζί που ποτέ στην ουσία δεν ήταν δικό μας. Νομίζαμε. Και σηκώσαμε και το ταμείο και την κοπανήσαμε.
    Τα πραγματικά αφεντικά, οι ιδιοκτήτες δηλαδή, βαρεθήκανε εμάς τους ξυπνητζήδες, τους καλύτερους στην Ευρώπη στο ποδόσφαιρο, τους Ολυμπιονίκες μας και τους καλύτερους γαμιάδες τάχαμου του κόσμου.
    Αποφασίσανε το management να το πάρουν από τα χεράκια μας και να το δώσουν αλλού. Πες το ΔΝΤ, όπως σου αρέσει…
    Το μαγαζί γωνία να γίνει ξανά Everest από βρωμιάρικο του Μήτσου που το καταντήσαμε. Και εμείς θα σκούζουμε και θα τρωγόμαστε μεταξύ μας, θα κρεμάμε σφυροδρέπανα στην Ακρόπολη και θα διώχνουμε τα κρουαζιερόπλοια επιβεβαιώνοντας την γνώμη που έχει όλος ο πλανήτης για μας: ότι είμαστε τεμπέληδες και χάσαμε την καλοπέραση μας. Και οι άλλοι που δουλεύουν θα αναγκαστούν να χρηματοδοτήσουν ξανά να σωθεί το ‘’μαγαζί’’.
    Όλοι μας έχουμε συγγενείς και φίλους στο εξωτερικό. Να τους ρωτήσουμε τι κάνανε και είναι όλοι, σχεδόν, επιτυχημένοι.
    Φταίει μήπως ότι δουλεύανε και ότι ήταν όλοι μονιασμένοι και αγαπημένοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παρτάκηδες με όποια έννοια κι αν το πείς.
    Αυτό είμαστε και θα το πληρώσουμε αναλόγως.
    450 εκατ. Θα μας στοιχήσει το management του ΔΝΤ.
    Και αντί για μεγάλη κλάψα που βλέπω και από αρκετούς συνμπλοκήτες καλό θα ήταν να βάλουμε μπροστά τον εγωισμό μας και την δύναμή μας και να αρχίσουμε σοβαρά να λειτουργούμε σαν ομάδα όλοι μαζί.
    Μόνο έτσι θα κάνουμε κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Sakis
    Αγαπητέ μέχρι και φακές από τον Καναδά εισάγουμε
    Δηλαδή αυτοί δεν βγάζουν κέρδος;Να σου πω και την τιμή;
    Εντάξη εκτάσεις δεν έχουμε μεγάλες, αλλά και αυτές που έχουμε τις φυτεύουμε βαμβάκι για να το βρέξουμε μετά να πάρουμε μεγαλύτερη επιδότηση.
    Δεν είναι εκεί το πρόβλημα, το πως λειτουργούμε σαν λαός είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιώργης ο Γαρατζέος08 Μαΐου, 2010 22:16

    Μπάμπη μου (ωραία η ανάρτηση σου, επί τη ευκαιρία), περιμένω σε 50 μέρες παιδί.
    Τώρα είμαι στον Η/Υ μου και εργάζομαι.
    Σου φαίνομαι να έχω εγκαταλείψει?
    Το τετέλεσται, ορθώς ερμηνεύεις, ότι αφορά συμπεριφορές και νοοτροπίες ΑΛΛΩΝ.
    Έχουμε κάνει και οι 2 στην εσπερία και καταλαβαινόμαστε...
    ΥΓ: Στον εργασιακό χώρο που μπήκα, έκανα επιλογή και με γνώμονα τη συνεισφορά του σε ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ κοινωνικό αγαθό. Κοινώς πάω δουλειά το πρωί κι αισθάνομαι ότι προσφέρω. (ξέρω, ΜΑΛΑΚΑΣ είμαι...και μάλιστα ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΕΚτσής)
    Ωραίο αίσθημα και ιδιαίτερα ενθαρρυντικό αυτές τις δύσκολες μέρες.
    Το θέμα είναι εώς πότε αντέχουμε ΕΔΩ.
    ΥΓ2: Φιλοξενώ αυτές τις μέρες τους κουτόφραγκους τα πεθερικά μου. Φυσικά ενημερωμένοι για τα πάντα από ΜΜΕ του εξωτερικού. Μου λένε: "Εμείς σοκαριστήκαμε όταν μάθαμε ότι στο δημόσιο σας μπορεί να πάρει κάποιος σύνταξη στα 53 (που να ξέραν για την αδερφή της μάνας μου που πήρε στα τ-ρ-ι-α-ν-τ-α-ο-κ-τ-ώ από τον ΟΤΕ επί ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ του ΙΙ του παμπερούχου)...εμείς που πήραμε σύνταξη στα 60 και τα 63 σου φαινόμαστε ΜΑΛΑΚΕΣ να τους πληρώνουμε?" Τι τους απαντάς Μπάμπη μου? Τι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ08 Μαΐου, 2010 22:33

    ΠΡΟΣ ΣΤΗΒΕΝ'ΕΝΟΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ W ΤΗΝΚΟΠΑΝΑΩ ΜΕ ΕΛΑΦΡΕΙΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ.ΠΑΖΑΡΕΥΩ ΕΝΑ ΕΛΑΙΟΠΕΡΙΒΟΛΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΣΕ CHF KAI ΚΑΠΟΥ ΑΣΦΑΛΗ.ΑΛΛΑ ΨΑΡΑΣ ΕΙΜΑΙ ΕΛΙΕΣ ΘΑ ΕΧΩ,ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΨΗ ΛΟΡΔΑ ΤΗΝ ΦΑΜΙΛΕΙΑ.ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΑ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΞΟΥΜΕ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΘΟΜΑΝΙΚΟ ΚΤΛ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΥΔΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς ολους,πωλουνται αγροτεμαχια 500τετρ.μετρων,μεσογεια,με εδαφος καταλληλο για ζαρζαβατικα και ξινα.Συνολο κομματιων 20.Οποιος προλαβε ....τον Κυριο ειδε....Θα τηρηθει σειρα προτεραιοτητας.Δεχομεθα και προεγγραφες.Πληροφοριες στο blog...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Γιώργη
    Με το καλό να σου'ρθει.
    Τίποτα δεν λες αγαπητέ.Βάζεις κάτω το κεφάλι και σιωπάς.
    Είμαστε όλοι συνένοχοι.
    Τι να πω και 'γω στους φίλους που μου τηλεφωνάνε από την πατριδα της Μέρκελ...
    Λες να ήξερε κάτι το αδαμίδι όταν έλεγε για το πάρτη που τέλειωσε;Πάντως να το είπε για την ΑΕΚ αποκλείεται...
    Τίποτα άλλο αγαπητέ,σηκωνουμε τα μανίκια και δουλεύουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιωργη,να πανε ολα καλα,και υπομονη με τα νευρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιώργης ο Γαρατζέος08 Μαΐου, 2010 23:42

    Εντάξει, την παλεύω Γιάννη.
    Τουλάχιστον δε χρωστάω σε κανέναν (ούτε τράπεζα) ΑΚΟΜΑ...
    Άλλο θέμα που μου κάνει εντύπωση:
    Το μένος του ΜΑΛΑΚΑ Έλληνα και των ΜΜΕ του εναντίον του κουτόφραγκου που δεν του δανείζει λεφτά -γουρούνι στο σακί.
    Δηλαδή ο μέσος κουτόφραγκος πρέπει να μας τα δώσει έτσι αδιαματύρητα? ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟ ΤΑ 38, ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΤΣΑΓΑΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛ ΦΑΓΙΕΝΤ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΩΙ. Νομίζουμε ότι όλοι έχουν τα χάλια μας...Ή μάλλον ΘΕΛΟΥΜΕ όλοι να έχουν τα χάλια μας, για να αποκτάμε και...ηθικό πλεονέκτημα. Αμ δε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιωργη,αυτο προσπαθουν να περασουν τα λαμογια και οι πεογλυφτες οι δημοσιογραφοι στον κοσμο.Οτι φταινε οι ξενοι.Αλλα το εχω πει και ο ξαναλεω,δεν πειθεται πλεον κανενας,για αυτο και ο λυσσαλεος πλεον πολεμος-βομβαρδισμος απο Χασαποπρετεντεροτσιμες οτι ειμαστε με το ενα ποδι στο Πορτο-κατσικι και με το αλλο στο μελαγκαβι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς Θανάση Στουρνάρα: Η μεγαλύτερη απάτη. Η αλογοτροφή ιδρύθηκε το 1924.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προς monegascos: Tα αγροτεμάχια που αναφέρεις, αν είναι σε τόσο καλή τιμή, πρέπει να τα πάρει ο Νοτιάς που βρίσκει ευκαιρίες. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ.
    ΚΑΤΣΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ, ΘΑ ΜΕ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΩ. ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΥΠΕΔΕΙΞΑ ΛΟΧΑΓΟ. ΠΟΙΟΝ; Ο ΕΥΡΩΝ ΑΜΕΙΦΘΗΣΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προς όλους: Πουλήθηκε και το Harrods κι ο πεθερός της Νταϊάνα δεν πήρε καν εγγλέζικο διαβατήριο μέχρι σήμερα. ΕΔΩ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΗΡΑΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΨΗΦΟΥ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΓΚΕΛΑ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ. ΘΕΛΩ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ
    Χτύπησες διάνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή