Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΥΠΑΡΧΕΙ ;

           Η ουσία της κουβέντας χάνεται, λόγω του ύφους. Έχω σοβαρά επιχειρήματα κι ας πούμε, σωστές απόψεις. Πασπαλισμένα όλα με τον διπλωματικό και τον κατάλληλο τρόπο για να πεισθεί ο απέναντι μου. Που έχει διαφορετική γνώμη κι άλλο τρόπο σκέψης. Κι αρχίζω σιγά-σιγά και τον πείθω. Προσέχτε, τον πείθω. Δεν τον χαλιναγωγώ. Και πάνω που είμαι σχετικά ήρεμος, επειδή στο τέλος μου ξανατραβάει μια διαφωνία, σηκώνομαι πάνω και του τραβάω μια μπουνιά.
          Αυτός ανυποψίαστος, την τρώει, σαστίζει στιγμιαία, αλλά έχοντας την δυνατότητα να με ξανακόψει, το κάνει, και γίνεται της πουτάνας μεταξύ μας. Τρέχει τίποτα για το αύριο; Όχι βέβαια. Το αύριο είναι εκεί που ούτως ή άλλως θα ήταν, κι εμείς κρατώντας μια βεντέτα τύπου Μάνης ή Κρήτης. Εκεί δηλαδή που ακόμα βρίσκονται τα παλληκάρια κι όλοι οι άλλοι είναι απλές οδοντόκρεμες. Δηλαδή καναπεδάτοι ή φοβιτσιάρηδες.
          Είναι μια άποψη αυτή, που δεν με ενδιαφέρει να την αλλάξω. Εξ άλλου, πλέον έχω πεισθεί, οτι το μεγαλύτερο επίτευγμα κάποιου θεού, θα ήταν να γυρίσει το ανθρώπινο αυτοκαταστροφικό ποτάμι προς τα πίσω. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΕΙ. Όσο πιο γρήγορα συμβιβάζεται κάποιος με τον ανύπαρκτο ξερόλα, το απόλυτα κραταιό είδος του πλανήτη, τόσο πιο γρήγορα βρίσκει και τη λύση: ΤΡΑΒΑΣ ΕΝΑ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, Η ΡΙΧΝΕΙΣ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΣΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ, Η ΒΟΥΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΟΥ.
      ΕΣΤΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΟΣΜΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ. ΦΥΣΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΛΟΙ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΟΤΙ ΤΟΣΟ ΛΟΓΙΚΑ ΚΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ, ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟΝΝΟΥΣ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ, Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ.
         Ακόμα και για την ίδια την ιδέα, το ίδιο πορτοφόλι και την ίδια μελλοντική πορεία. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ( ΤΟ 70% ΔΗΛΑΔΗ ), ΑΛΛΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΑΔΟΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ..  ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΝΑ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1943 ΚΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.  ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΡΩΣΣΙΚΑ ΟΠΛΑ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΑ, ΑΛΛΟΣ ΣΤΟ ΕΑΜ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΤΟΠΙΚΑ. ΚΙ ΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕ ΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΠΟΥ, ΟΛΟΙ ΤΑ ΡΙΧΝΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ. ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΑΥΡΙΟ, ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΑΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ.
        ΤΙ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΟΧΗ; ΕΝΑ ΔΝΤ ΜΕ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ. ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΡΚΕΤΑ.  ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ " ΖΥΓΟ Ο ΤΡΑΧΗΛΟΣ  ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ", ΑΛΛΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΤΟΥ, ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΚΙ ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ. ΚΙ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΑΤΟΙ. ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΙ Ο ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΣ.
        Τώρα, πώς τόσα ραντάρ δεν είδαν τόσα αεροπλάνα να έρχονται ή πόσος άχρηστος στόλος είχε μαζευτεί να μαστουριάσει σε έναν κόλπο, δεν μπορώ να το εξηγήσω. ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ ΚΑΙ ΠΑΝΟΠΛΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ ΕΑΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΔΙΟΤΙ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΟΥΛΑΝΔΡΙΖΟΥΝ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΟΥΛΑΝΔΡΙΖΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΠΡΑΞΗΣ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑΣ ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΠΕΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ: ΕΙΤΕ ΤΡΩΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΕΙΤΕ ΓΕΜΙΣΤΕΣ, ΦΥΣΙΚΑ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΓΕΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΤΡΩΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ.
        Φυσικά γουστάρεις να έχεις άλλη γέυση. Ε, αυτό γίνεται. Σου αλλάζουν την γεύση και την πνευματική άλωση, να ακυρώσεις τις γνώσεις σου ( κι αυτές είναι ελεγχόμενες ) και να νομίζεις οτι βρίσκεσαι μπροστά σε καινούργια πρόκληση. ΕΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΙΔΙΑ. ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΟΥ. Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ. ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΝΕΤΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΟΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ: ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΧΕΣΤΗΚΑΝ, ΦΥΓΕ, ΚΥΒΕΡΝΑΩ ΕΓΩ ΚΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΑΦΕΝΤΗ.
        ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ; ΝΑΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ; ΣΙΓΟΥΡΑ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ; ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

ΣEΞ


     Η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει. Ο Tiger Woods χάνει τους σπόνσορες του επειδή πηδούσε γυναίκες και τον κλείσανε σε κλινική αποτοξίνωσης για να βελτιώσει την δημόσια εικόνα του. Δηλαδή ότι πήδαγε πολύ και τελικά δεν ήταν φυσιολογικός, αλλά άρρωστος. Το δε χρονικό διάστημα της νοσηλείας του θα χρησιμοποιηθεί σαν ελαφρυντικό στο επερχόμενο σχετικό δικαστήριο.
     Πού φτάσαμε; Και καλά φτάσαμε. Πού πάμε; Ήδη η κουβέντα του Γάλλου σκιτσογράφου Wolinski, ξεπεράστηκε: «Στις μέρες μας οι γυναίκες θεωρούν υποχρέωση των ανδρών κάτι που για αιώνες ήταν αγγαρεία γι ‘αυτές.» Και μετά φτάσαμε στην επισήμανση των γυναικών ότι δεν υπάρχουν άνδρες πια και στον εγκλεισμό σε νοσοκομείο κάποιου που γουστάρει να πηδάει.
     Όσο κι αν θέλω να υποστηρίξω την πατρίδα μας, πρέπει να ξεφύγω από τα σύνορα. Εκεί δηλαδή που ταξίδευα παλιά κι ήθελα να τον χώσω κάπου, μια που εδώ οι περισσότερες γυναίκες πάνω στην καύλα τους, το είχαν ταγμένο στον Άγιο Φανούριο. Πρώτα να το βρουν οι άνδρες τους και μετά οι εξωσυζυγικές σχέσεις. Α, όλα κι όλα. Στην Ελλάδα υπάρχει μια χριστιανικοελληνική ιεραρχία: Πρώτα η οικογένεια και μετά όλα τα άλλα. Πρώτα ο πούστης της γειτονιάς και μετά η γυναίκα.
     Όμως τώρα υποφέρει ο πλανήτης. Έρευνες του πανεπιστημίου Swinburne της Μελβούρνης, έδειξαν ότι το διαδίκτυο πλέον καλύπτει το 60% των παντρεμένων ζευγαριών στις εξωσυζυγικές σχέσεις. Μπορεί να μην συναντάει κανείς τον άλλον δια ζώσης, αλλά η πράξη γίνεται κανονικά και διαλεκτικά. Μπήκε κι ο Σωκράτης στο πήδημα. Η πράξη γίνεται περιγραφικά που λένε. Με χιλιάδες καλά : Ασφάλεια του σπιτιού, ασφάλεια για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και με κενό στην παγκόσμια νομοθεσία για το τι είναι κέρατο ή μοιχεία. Χύνει ο άλλος ή η άλλη με ένα ποντίκι στο χέρι και με μια ψεύτικη φωτογραφία. Δηλαδή ικανοποιείται σεξουαλικά εξ αποστάσεως, ηλεκτρονικώς και φαντάζοντας. Μιλάμε για τηλεσέξ πλέον.
     Ένας στο σπίτι λοιπόν, χιλιάδες στο γαμήσι. Αλλά αρχίζω κι ανησυχώ. Αρχίζω και κοιτάω τριγύρω μου και μαζεύομαι. Αν την πέσω σε κάποια, είμαι κανονικός ή ένοχος σεξουαλικής παρενόχλησης; Αν αυτή μου κάτσει τελικά, θα είμαι φυσιολογικός ή θα καταδικασθώ; Θα μου πείτε, ότι αν φροντίσω να είναι ενήλικη, δεν έχω μπλέξιμο. Προς το παρόν λέω εγώ, που βλέπω και μπροστά.  Διότι μπορεί και να πέσω σε πράκτορα που θέλει να ανακαλύψει τον ανώμαλο που εξακολουθεί να γαμεί. Πώς κάνει η αστυνομία με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα για να συλλάβει την βιζιτού; Αύριο μπορεί να ψάχνουν τον επίδοξο που θέλει να τον βάλει κάπου και να δικαιωθεί και το ρήμα fuck ( Fornication Under Consent of the King ). Πού ξέρω, πού θα πάει η δικαιοσύνη αύριο;
     Ε, όχι να βρεθούμε και κατηγορούμενοι κι εγώ και η συντρόφισσα. Και καλά εμείς. Άντε είμαστε στην αντίσταση. Τα παιδιά που έπονται; Τι να τους πω; Πηγαίντε να γαμήσετε τον υπολογιστή που τα έχει όλα; Και καλά. Αν θέλουν, ας το κάνουν. Αν δεν θέλουν κι είναι ατίθασα και θέλουν αυτά που κάναμε εμείς παλιά; Θα πλακωθούμε στις δίκες, τα πταίσματα , τα πλημμελήματα και τα πρόστιμα; Κι αν συλληφθούν και συρθούν στις φυλακές του γαμησιού, θα ξυπνάνε εμένα για να δώσω την εγγύηση μεσονυχτίς επειδή κάνανε κάτι που ήταν φυσιολογικό αλλά τώρα επειδή διοικούν οι αδερφάρες έχει κηρυχτεί εκτός νόμου;
     Μπορεί να βρεθούμε όλοι έκθετοι κοινωνικά, οικονομικά ηλεκτρονικά και ηθικά. Όλοι, τι θα πει όλοι; Διότι τον γείτονα τον έχω συλλάβει να το κάνει διαδικτυακά . Την φώναζε πουτάνα RAM και ROM κι εκείνη τον αποκαλούσε μοντέλο της HP. Κάτι της ούρλιαζε για το bus κι εκείνη τον έβριζε για την cyber camera που δεν είχε ακριβώς όσα pixels χρειαζόντουσαν για να δει την μορφολογία του σημείο G. Φυσικά δεν έκανα παρατήρηση για διατάραξη κοινής ησυχίας καθότι δικαιούται κι ο γείτονας να τηλεγαμήσει, αλλά δεν θα ανεχτώ να με καταδώσει επειδή πήδηξα την γυναίκα μου κανονικά.
     Βέβαια το ανθρώπινο μυαλό είναι πλατύ και σφύζει από δικαιοσύνη. Μπορεί να με βουτήξει από το μαλλί και να με ρωτήσει το προφανές: "Ρε μαλάκα, αφού όλοι το κάνουν μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, πώς σου ήρθε εσένα να το κάνεις αλλιώς; " Την απάντηση την έχω έτοιμη. Όπως και να με κοιτάξει, θα του υποσχεθώ να του βάλω δορυφορικό πρόγραμμα εξεύρεσης νέων γυναικείων οργάνων, να το πληρώνω εγώ, κι αυτός τα ίδια λεφτά που θα πλήρωνε στο μπαρ ή στο εστιατόριο να τα δίνει στο modem. Και θα παραδεχθώ δημόσια ότι είναι πιο φυσιολογικό να πηδάς μια οθόνη από το να κινδυνεύεις φυσικά.
     Έχω τρελαθεί με την προσαρμογή μου. Όπως οι παλιότεροι που παντρευόντουσαν επειδή οι γυναίκες που τους αγάπαγαν, μένανε έγκυες. Αυτό όμως είναι το θετικό του συστήματος, για να μην γκρινιάζουμε συνεχώς. Αν ξαναβγεί κάποιος έξω και βρει γκόμενα, δεν έχει την υποχρέωση να την πάρει, εκτός αν αυτή γεννήσει κανά lap top.
     Τι θα κάνουμε λοιπόν; Α, συγνώμη. Έχουμε ελευθερία, δημοκρατία , χάρτα προστασίας και ασφαλείας και όργανα. Και ηλεκτρονικές συσκευές. Θα βγούμε λοιπόν στην επανάσταση. Με τις καπότες στα χέρια κι αν δυσκολέψει ο διάλογος και σφίξουν τα μέτρα, θα βγαίνουμε με τους φορητούς υπολογιστές που μικρύνανε πλέον και θα μπορούμε να τους έχουμε στα μαγαζιά και να μιλάμε μέσω αυτών. Και θα μπορούμε να έχουμε και τα τσιπάκια για να βρίσκουμε γκόμενες με το internet on the go.
     Φυσικά εγώ θα πάω να συναντήσω τον Woods. Να μου πει κάτι. Όχι δεν έχω την ίδια «αρρώστεια», αλλά αν βρίσκομαι στο ίδιο δωμάτιο, όλο και κάτι θα μάθω. Όπως έμαθα πάντα στην ζωή από τα αντίθετα. Τι να μάθω από τους ίδιους πόλους; Και να τον κάνω σύμμαχο μου στην κυβέρνηση του βουνού. Του πούτσου δηλαδή. Πολύ αυτός, λίγο εγώ, κάτι θα βγει. Κανά παϊδάκι για μένα, και καμιά μπριζόλα γι ‘ αυτόν. Και μετά, και οι δυο θεραπευμένοι με χαρτί. Δύο υγιείς, δήθεν δηλαδή. Αυτός υγιής κι εγώ ακόμα στην αντίσταση εναντίον της δικαιοσύνης , της θεσπισμένης από τον αναφροδίσιο.
     Χρήματα θα υπάρχουν για τα πρόστιμα και για τον διακανονισμό με την βίζιτα. Με την γυναίκα μας ποτέ. Αυτή θα βρίσκεται στον υπολογιστή μπροστά, και κυρία των ηλεκτρονικών εξελίξεων. Κι εγώ, πάλι πίσω από τις εξελίξεις ψάχνοντας τελικά το ηλεκτρονικό όργανο και το κωλομηχάνημα δήθεν, ενώ θα είμαι εκεί που ήμουν. Βέβαια αναρωτιέμαι τελικά μήπως μαλακίες κάνω και το ηλεκτρονικό μουνί είναι καλύτερο. Ε, δεν θα τα απαντήσω κι όλα σήμερα. Πάντως το τσιμπούκι μου αρέσει καλύτερα όπως το έχω μάθει. Κι είμαι με τον Woods που είναι αθώος διότι γούσταρε να πηδάει . Και θα είναι ένοχος έτσι και το κόψει για κάτι αδερφάρες του παγκόσμιου συστήματος που θέλουν να κάνουν τους άνδρες ανίκανους μπας και πεθάνουν με τίποτα λουμπίνες στα κρεβάτια τους να τους λένε ότι τις αγαπάνε.

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΠΑΛΙΑ Ο ΚΕΜΑΛ

         Γεννήθηκε στη Σαλονίκη, ο κατά φύση και θέση τεράστιος Μεσόγειος ηγέτης. Ένας γνήσιος Μακεδόνας. Η υπηκοότητα δεν ενδιαφέρει,  παρά μόνο κάποιους χαχόλους τυφλωμένους. Ουσιαστική πατρίδα η Ελλάδα και απο τα λόγια του η χώρα μας είναι η μάνα τους. Αυτός έκανε το μεγαλύτερο διωγμό στον Οθωμανό κυβερνήτη κι έφτιαξε το νεοβενιζελικό κράτος, συγνώμη το νεοτουρκικό, κατ' απαίτηση της συναγωγής. Του κόλπου της Σιών, που παραγματώνεται σήμερα με το λόγο του Τρισέ για την παγκόσμια διακυβέρνηση και το ένα νόμισμα, το αμέρο. Τα μέχρι τώρα είναι απλές έντονες σφυγμομετρήσεις.
         Η μεταφορά της πρωτεύουσας έγινε υποχρεωτική. Η Άγκυρα έπρεπε να γίνει κάτι διαφορετικό απο μια πόλη που είχε ελληνικό όνομα και που πάντα θα ήταν αλλόπιστη ή διεθνής, δηλαδή χωρίς ταυτότητα λόγω των ξένων που υποχρεωτικά την πατούσαν και θα την πατούσαν. Και η δεύτερη τεράστια γέφυρα που χτίστηκε για να ενώσει την Ασία με την Ευρώπη, πατάει επάνω σε δυο φρούρια, αναμνήσεων κυρίως και σχεδόν καμιάς επίσημης πολεμικής αναμέτρησης. Κάτι ναυτικοί πλακωνόντουσαν για το ποιός έβγαζε τα καλύτερα ψάρια.
      Το Ρουμ Χισάρ ( ρωμέϊκο φρούριο ) και το Αναντολού Χισάρ ( ανατολικό κάστρο ). Και τα δυο με θέα απο το Τοπ Καπί ( ψηλή Πύλη ) για να επιτηρούνται. Αλλά να είναι ορατά κι απο το ανάκτορο του Ντολμά Μπαχτσέ ( το νέο ανάκτορο για την πρωθυπουργική κατοικία ) αλλά και το Τσιραγάν ( το σούπερ ντούπερ ξενοδοχείο σήμερα ), στο οποίο ο τότε πρωθυπουργός Κεμάλ μετακόμισε για να είναι μέσα στην πόλη της καρδιάς του και μακριά απο την άφιλη Άγκυρα, που δεν του είπε ποτέ τίποτα. Σε αυτό το παλάτι - που πρέπει να πάτε όλοι να πιείτε το Γενί ( νέο )  Ρακί πάνω στο Βόσπορο -  κατοίκησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Κεμάλ. Αλκοολικός πλέον, κατανάλωνε καμιά δεκαπενταριά μπουκάλια γαλλική σαμπάνια ( η γλώσσα του Τούρκου μετά τα αγγλικά είναι τα γαλλικά)  μπας κι ορθοποδήσει απέναντι στις ερινύες του: Την καθολική του αποτυχία για το καλό του Βαλκανικού τόπου ( " να γίνει το Αιγαίο κλειστή θάλασσα " ) και τις θηριωδίες που επέτρεψε να γίνουν εις βάρος των Ελλήνων. Όταν ήταν νέος και γούσταρε να σκαρφαλώσει στο στερέωμα, νομίζοντας οτι θα ελέγξει τους λύκους του Σιωνισμού.
      Κι εκείνο το βράδυ του 1938, πήρε το ταξί να πάει στο Αρναούτκιοϊ για να χορέψει και να πιεί, μέχρι την οριστική κίρρωση του ήπατος, με Έλληνες ναυτικούς και να ζητήσει το λυτρωτικό συγνώμη μέχρι το τέλος του στις 10/11/38. Ζείμπέκικο μέχρις αηδίας και γειασάν του μάγκα.
      Τι με έπιασε; Τίποτα. ΑΠΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ. ΚΙ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΙ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΟΛΚΛΙΣΗ. " Ο ΝΕΚΡΟΣ ΔΕΔΙΚΑΙΩΤΑΙ" ΚΡΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ.
         ΠΟΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ. ΕΙΣΑΙ ΠΟΥΣΤΗΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ; ΣΑΝ ΠΟΥΣΤΗΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΤΑΦΕΙΣ. ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΟΥΣΤΗΣ ΘΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΣΑΙ. ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΙΩΣΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΞΕΒΡΩΜΙΣΑΜΕ ΕΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΒΡΩΜΙΣΕ Η ΓΗ. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Ο ΚΕΡΑΤΑΣ, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΙΚΤΟ ΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΑ. ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΙ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΣΕ. ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΟΙ ΕΡΙΝΥΕΣ ΤΟΥ. ΣΤΟΝ ΑΧΕΡΩΝΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ Ο ΚΕΡΒΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΑΔΗΣ ΜΕ ΑΠΛΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. ΟΧΙ ΜΕ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ. ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΣΤΟ ΚΟΡΜΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΑ. ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΩΝΕΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΚΥΝΑΙΔΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ  ΠΟΤΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΠΡΙΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΕΘΑΝΕΙ. ΚΙ ΕΧΩ ΠΑΙΞΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΑΙΔΙ, ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
     OXI ENANTION TOY ΚΕΜΑΛ, ΕΙΜΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ.

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

TO DVD

          Σίγουρα, κάτι θα έχετε ακούσει ή θα έχετε διαβάσει για το επίμαχο περιεχόμενο του DVD κατ' άλλους ή για τα δυο cd ακριβέστερα. Και σίγουρα θα έχετε αντιληφθεί οτι έχουν πέσει λυτοί και δεμένοι, δικαστές, εισαγγελείς, πολιτικοί, οικονομικοί και όχι μόνο, παράγοντες, για να μην βγει τίποτα στην επιφάνεια. Και μέχρις στιγμής τα έχουν καταφέρει, απειλώντας τα διάφορα blogs και sites μέχρι και με κλείσιμο ή και με ποινικές διώξεις.
        Τα πάντα στηρίζονται στο γράμμα του νόμου: Οι κασσέτες είναι παράνομες δίοτι είναι προϊόντα υποκλοπής. Κι είναι σωστό αυτό δικανικά, αλλά ηθικά, πολιτικά και κυρίως κοινωνικά είναι παντελώς απαράδεκτο. Διότι ο κόσμος πρέπει να ξέρει τα πάντα και να κάνει τα κουμάντα του. Δεν μιλάω για ενόχους, που είναι του κοινού ποινικού δίκαιου, αλλά για την επικινδυνότητα της φοροδιαφυγής ( υποτίθεται διώκεται στις μέρες μας ) και για την δημιουργία σαχλών, στρεβλών και διεστραμμένων συνειδήσεων που νομίζουν οτι είναι πηγαίοι φίλαθλοι ή οπαδοί.
      Κι όταν δημιουργείται τέτοιος κίνδυνος, κανέναν δεν απασχολεί το γράμμα του νόμου. Όλοι συντάσσονται με το πνεύμα του νόμου ή ακόμα καλύτερα Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ. ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΚΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΕΝΩ ΤΩΡΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΠΟΔΟ. ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ Η ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ Η ΔΥΣΟΣΜΙΑ, ΕΝΟΧΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΕΝΟΣ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟΥ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ ΑΘΩΑ ΤΟ ΚΑΣΚΩΛ ΤΟΥΣ.
       Κι επίσης, όταν ακόμα κι ένα προϊόν υποκλοπής, καθαρίζει κάτι ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ, το δικαστήριο και γενικά η δικαιοσύνη είναι υποχρεωμένη να το χρησιμοποιήσει. Αλλοιώς δεν ενδιαφέρεται για τους αθώους αλλά για τους ένοχους. Και θέτω το απλό ερώτημα προς ένα έγκριτο και αδιάφθορο δικαστή της υψηλότατης βαθμίδας: ΑΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΩ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ, ΒΟΗΘΑΩ Ή ΟΧΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑ; ΔΙΝΩ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ; ΒΟΗΘΑΩ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΚΟΔΙΚΙΑ Η ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ; ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Ή ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ Η ΟΥΣΙΑ; ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ Η ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΔΡΑ.
      Το οτι τρέμει κάποιο οικοδόμημα ή συγκρότημα, δεν μας ενδιαφέρει καθόλου. Το οτι ο τάδε ή ο δείνα, ελέγχει στο έτσι τον έτσι, κι αυτό μας είναι αδιάφορο. Ενδιαφέρον έχουμε όλοι μας - πλην των απατεώνων - να πετάξουμε τα γυαλιά και να ξέρουμε. Κι όχι να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας για μερικά σκουλήκια που θέλουν κανονικό εξοστρακισμό. Και προσέχτε: Η ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ Ή ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ. ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ; ΟΤΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΕΤΣΙ, ΣΑΝ ΦΕΙΓ ΒΟΛΑΝ; ΡΙΧΤΕ ΦΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΤΕ. ΥΠΕΡ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΡΙΟ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΕΙΣΘΕΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΟΠΟΤΕ " ΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΜΑΣ ".
       ΥΓ1. ΣΤΗΝ ΑΕΚ, ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ; ΠΩΣ ΠΕΦΤΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ; ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΛΕΦΤΑ ΚΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΨΗΛΑ ΚΑΣΕ;
       ΥΓ2. Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ 1 ΜΥΡΙΟ Ο ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΠ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΥΡΩΠΗΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ; ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ; ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΙΞΕΙ. ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Η ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΗ ΛΕΕΙ ΑΛΛΑ.
       ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΠΑΟΚΤΖΗΔΕΣ. ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΕΡΑΝΟ Η ΚΑΠΕΛΟ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ.ΜΗΝ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΟΨΑΝΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.
    ΥΓ3. Καλωσορίζω τον Έντερ. Ο πρώτος καρκίνος έφυγε ( έκανε και δήλωση: Η ΑΕΚ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.- Αν του δίνανε τα λεφτά που ζήταγε ο τίποτας, τότε θα σκίζαμε ). ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΦΙΔΙ ΚΟΛΟΒΟ, ΠΑΙΚΤΑΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΕΛ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΛ. ΑΠΟ ΕΛ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΣΚΕΤΟ ΑΠΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ.

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΦΩΤΟΣ ( TWILIGHT ZONE )

          Και ξεκινάει η ομάδα με ένα πολύ χαμηλό budget και με κάποια παικτάκια που δεν υπόσχονται τίποτα. Με την κερκίδα διχασμένη και χωρίς πολλά έσοδα αφού ο κόσμος έχει απομακρυνθεί λόγω απογοήτευσης και κακής οικονομικής κατάστασης. Στόχοι δεν υπάρχουν και μόνο από τύχη μπορεί κάτι να βγει. Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε , που λένε, μαύρη σαν καλιακούδα.
        Όμως η προετοιμασία πήγε καλά, η ντόπα έπεσε στο σωστό χρονικό σημείο και η πείνα βασιλεύει στα αποδυτήρια. Πείνα χρηματική αλλά και πείνα διάκρισης κι ανόδου.Κι ο προπονητής με πολύ πείσμα αλλά και με υπόγεια ασφάλεια. Άλλωστε είναι γνωστό οτι στην Ελλάδα, δεν το παίρνεις το πρωτάθλημα μόνος σου. Ή διαλύεται ο κύριος ανραγωνιστής σου ή στο φέρνει η διαιτησία. Ή και τα δυο.
     Και κάποιος ασχολείται πολύ με το παρασκήνιο. Και φορτώνει καράβια με χρήμα ή με μπράβους. Δουλεύει ένας Καρτραίτ στα πολύ μουλωχτά, μακριά απο τα φώτα των δημοσιογράφων και στήνει ένα παρακράτος που είναι αδύνατον να το ξέρει ο μπούλης. Ας πούμε κάτι σαν την ποτοαπαγόρευση στην Αμερική ή τα κοντεϊνερ των ναρκωτικών. Ρε να μην βγαίνει άκρη. Η διαιτησία να εφαρμόζει τους κανονισμούς κι όλοι να μιλάνε για τη νομοτέλεια και την δύναμη της φανέλας.
      Όλοι να κοιτάνε με μισό μάτι, να αναρωτιούνται, αλλά και σιγά σιγά να συσπειρώνονται γύρω απο τους μπέμπηδες-θαύματα. Κουφά πράματα για μια ομάδα μοντέλο. Που καθάρισε την διοικητική ανυπαρξία της , έκανε τον έλεγχο και δείχνει το πώς δημιουργείται κάτι απο το μηδέν. Νέα πνοή στον χώρο του ποδοσφαίρου. Καλοκουρδισμένη μηχανή, προϊόν σκληρής δουλειάς κι επιστημονικού σχεδιασμού. Ό,τι άλλη παπαριά θέλετε να βάλετε, προσθέστε την. Γλυκό θα βγει.
       Και στο τέλος γίνεται η αποθέωση του προπονητή. Το γήπεδο γεμάτο κι όσοι εξακολουθούν να είναι αμφισβητίες, απλά κάθονται έξω απο το γήπεδο σαν τον γλύκα μας που θέλει κομουνιστική εταιρεία. Κάποιος χαμογελάει, δηλώνοντας οτι δεν ασχολούμαι διότι πρέπει τώρα να δώσουμε την δύναμη μας στην καταστροφή του κομήτη που απειλεί την γη το 2036. Όμως με τους φίλους μου πάντα θα έχω τον χρόνο να τσουγκρίζω ένα ποτηράκι κρασί. Κι είναι άξιος ο άτιμος. Κόντρα στο ρεύμα τα κατάφερε.
       Κι η ομάδα πια μύρίζει τριαντάφυλλο, όχι βόθρο. Κι είναι και νοικοκυρεμένη στα πάντα. Ο κόσμος νορμάλ, οι περίεργοι διαλύθηκαν μόνοι τους κι έχουν πάει στο σκοπευτήριο να κάψουν κανά δένδρο στο τοπικό ντέρμπυ κι ο πρόσφυγας την καλύβα την έκανε σπιτάκι με κήπο κι ανθισμένες λεμονιές. Που βγάζουν κι ωραία καρπίσματα αλλά δεν υπάρχει κι ένας εμπορικός διαχειρηστής να τα προωθήσει. Θα καούν πάνω στα κλαδιά. Και πλέον στο τζάκι μου δεν καίω κούτσουρα ελιάς αλλά τυλιγμένο κληρονομικό ξύλο που καίγεται ομοιόμορφα. Μάλλον χρειάζεται την δύναμη μου για κάτι παραπάνω το αχουράκι. Λέω να ασχοληθώ τώρα που καθάρισαν την μπουγάδα οι μπρος και οι πίσω μου.
        ΥΓ1. Μια ιστορία απο την γνωστή αμερικάνικη σειρά είπα ( του αγγλικού τίτλου της ανάρτησης), που μου είχε κάνει εντύπωση. Κι οποιαδήποτε παρερμηνεία θα χρεωθεί σε αιθεροβάμονες, διότι όσα ονόματα ΔΕΝ αναφέρθηκαν είναι απο καθαρή σύμπτωση. Ακριβώς όπως Χόλλυγουντ. Διότι η ομάδα με τον Πατ Ράιλι στην πόλη των αγγέλων, έτσι έγινε. Κίτρινη ομάδα κι αυτή. Χιλιοπαιγμένη η ταινία Θρύλος με τους δαίμονες να έχουν μασκαρευτεί κι ένας ένας οι δυνάστες να χάνονται μόνοι τους με κίνητρο την αυτοκτονία.
      ΥΓ2. Κάποια άλλη φορά θα σας πω μια άλλη αγαπημένη μου ταινία με την οικογένεια. Και με την ομερτά του Πύργου. Του δικού μας εννοώ, της Πελοποννήσου. Ο μεγάλος αδερφός που πήδαγε το μικρό κι όλοι μετά το παίζανε άνδρες. Για παλιά μιλάω. Σήμερα πιστεύω βλέπουν τηλεόραση και το κάνουν αλλοιώς. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ( ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ).
     ΥΓ3. Σήμερα έχει γενέθλια ο Κόκαλης.

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

H ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ

         - Πουλάω κι όποιος θέλει να αγοράσει να έρθει μέχρι την Παρασκευή. Έχω κι άλλες δουλειές.
         - Μας κορόϊδεψες πέρσι και μας πήρες τα λεφτά. Δεν σου δίνουμε άλλα.
         - Τα λεφτά που θα πάρω απο το ποσοστό μου, θα τα βάλω στον ερασιτέχνη ή θα τα κάνω δωρεά σε ιδρύματα. Και δεν ανέχομαι να βρίζουν την οικογένεια μου, άνθρωποι που βρίσκουν κορόίδα και κάνουν αγοραπωλησίες μετοχών.
        - Άσε ρε που θα τα δώσεις στον ερασιτέχνη. Αυτά είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

        - Το έλειμμα των 162 εκατομμυρίων, ποιός θα το καλύψει; ( Θανάσης )
        - Δεν σωνόμαστε αν δεν πουληθεί κάποιος παίκτης. Τιτανικός είμαστε.
              Είπατε τίποτα; Τι να πείτε; Δηλαδή, πού και να μην είχαν πάρει και το νταμπλ. Μιλάμε για χαμό και για πολύ γερή κόντρα, που έχει κάνει το μαγαζί να πηγαινοέρχεται σαν σπασμένη χορδή. Με απίστευτα αποτελέσματα πλέον. Διότι ο Βαρδινογιάννης ισχυρίζεται οτι το μπλοκ Πατέρα- Βγενόπουλου θέλει να τους χαρίσει την αλογοτροφή. Που παρ' όλα αυτά ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ διότι η εκκίνηση κάθε νέας χρονιάς απαιτεί μίνιμουμ 20 μύρια. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΟΤΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΔΙΔΥΜΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΗΡΩΙΚΗ ΜΕΤΑ ΤΙΤΛΩΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΠΟΡΙ. ΚΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΥ. Πολύ βαρύ σκηνικό. Και το στρουμφάκι ( Θανάσης ) είπε το πιο ωραίο: Τιτανικός που βλέπει το παγόβουνο αλλά και δεν μπορεί να κάνει τίποτα.       
         Θα μου πείτε τι έπαθα σήμερα. Τίποτα το ιδιαίτερο και φυσικά δεν με έπιασε κι ο πόνος για το τι θα γίνει στην πιο μισητή ομάδα του πλανήτη. Τα καλά νέα πρέπει να τα μοιραζόμαστε ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ. ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ MARKETING, ΑΣ ΠΟΥΜΕ.
      Διότι είναι χρυσή ευκαιρία να τρέξουν οι δικοί μας μια στοιχειώδη λειτουργία της εταιρείας και οι φίλαθλοι να συμπαρασταθούν όσοι και όσο μπορούν. Και να βάλουν μπρος τη μηχανή της κοιμισμένης αυτοκρατόρισσας. Θα μου πείτε, έτσι πρέπει να αναστηθούμε; Γιατί, πειράζει; Εμένα δεν με χαλάει καθόλου. Διότι ξέρω την δύναμη που κουβαλάμε με τον κόσμο ενωμένο, μια συνεπή διοίκηση και με παικτάκια αποφασισμένα να δουλέψουν. Και πλέον, το σήκωμα ενδιαφέρει. Με τόσα που έχουμε περάσει, είμαι σίγουρος οτι ο καθένας απο την θέση του θα είναι στο μέλλον θεματοφύλακας του δικέφαλου. Μην ξεχνάτε πόσα διαφορετικά πτυχία έχει αποκτήσει ο καθένας μας και πόσο πιο πολύ μπροστά σε διαχείρηση κρίσεων είμαστε σε σχέση με τους αντιπάλους μας. ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΓΓΙΧΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ 400 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΗΚΩΜΑ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΟΔΟΣ.
        Στην κόντρα της αλογοτροφής, τοποθετούμαι: Είμαι υπέρ του Πατέρα και του Βγενόπουλου. Που βγάλανε την ομάδα απο την σκιά του Κόκαλη. Κι ας κάνανε και κάποια απαιτούμενα έξοδα παραπάνω απο το ψυχρό χαρτί του προϋπολογισμού. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ. ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΚΙ Ο ΠΡΕΚΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΡΗΜΕΙΚ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ " ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ". ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ.
         ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΚΙ ΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΑΣ ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗΣ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ. ΖΗΤΩ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΟΙΑ. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ;
      ΥΓ1. Άλλο κείμενο είχα γράψει, που θα βγει αύριο, αλλά δεν γίνεται να μην εκδηλώσω μήνυμα συμπαράστασης και να μην απευθύνω θερμόν χαιρετισμό στον κόσμο της αλογοτροφής: welcome to the crisis. And god save the boat.  ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ  :     ( " ΄Παύλο θεέ, πάρε την ΠΑΕ " ). ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΧΑΣΕΙ, ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ ΕΛΠΙΖΩ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ. ΠΛΕΟΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ "ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ".
        ΟΥΦ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΛΥΝΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ. ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ.
      ΥΓ2. ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ; ΜΕ Ο,ΤΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΑΣ; ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΜΠΑΜΙΕΣ;
     ΥΓ3. Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ. Η ΛΥΣΗ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΡΙΟ.
  

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ

      Και να το κάνουμε λιανό. Όταν οι « εταίροι», μας δίνανε τα λεφτά, τα δανεικά, δεν ξέρανε για ποιο λόγο μας τα δίνανε; Δεν ξέρανε πού πηγαίνανε; Δεν γνώριζαν τα συνθήματα και την πολιτική του παπατζή κι ότι κατασπαταλιόντουσαν; Το « Τσοβόλα δως τα όλα», δεν ακουγόταν σαν παροχή στην ευρωπαϊκή επικράτεια; Μόνο εδώ ξέραμε οι περισσότεροι για την απάτη, αλλά κάναμε το κορόϊδο; Αυτοί οι ικανοί ξένοι, με τόση εμπιστοσύνη μας είχαν περιβάλει; Τόσο πρόβατα ήταν για τον παρά τους;
     Μαλακίες στο πάτερο. Τα πάντα ξέρανε και τα πάντα δινόντουσαν για να γίνει η άλωση των συνειδήσεων και να υποστηριχτεί το σχέδιο για την οριστική καταστροφή και κατάρρευση της Σοβιετίας. «Πάρτε, φάτε και ξεσχίστε κι ελάτε μαζί μας στην Δύση», ήταν το μότο. Κάτσε να πέσει η αρκούδα κι αύριο σας κανονίζουμε εσάς. Όλοι μέσα στο κόλπο. Κι Αμερικανοί, κι Ευρωπαίοι ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ. Και στο τέλος, ζητώντας πίσω τα λεφτά, να χάσετε και την χώρα σας.
Τα ίδια δεν γίνονται και σήμερα στα κράτη- συνδεδεμένα μέλη με την ΕΟΚ;
     Κι εδώ, όχημα ήταν ένας ακόρεστος λαός και κυρίως άσκεφτος . Που του πετάς ένα παξιμάδι και σαν μαλάκας τρέχει να το πιάσει. Ένας λαός αμόρφωτος, ηθελημένα από τον ίδιο, με τα πρωινάδικα να τα θεωρεί λύκειο, τα μεσημεριανάδικα ανώτατη πληροφόρηση και τις βραδινές τηλεδίκες μεταπτυχιακά και συμμετοχική δημοκρατία. Στείλτε το SMS για το ποιός είναι ένοχος και θα μπείτε στην κλήρωση για το καινούργιο μοντέλο του Smart. Δηλαδή, πόσο μαλάκας πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι;
      Και ποτέ να μην αναρωτιέται τίποτα ο ποιμένας της Πίνδου: Τα αξίζω αυτά που έχω; Δούλεψα για να τα αποχτήσω; Είμαι τελικά τόσο πολύ πιο ξύπνιος από τον Γερμανό που μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο έτρωγε νερόβραστες πατάτες μπας κι ορθοποδήσει για να ξαναγαμήσει το σύμπαν; Λεπτομέρειες αυτά για τον αριστεροδεξιό πολίτη, τον πρωί με το πλακάτ και το βράδυ με την κούρσα. Φέρε την επιχορήγηση για το βαμβάκι και στα αρχίδια μου η προτεινόμενη εναλλακτική καλλιέργεια. Φέρτη για το λάδι, γέμισε τον μισό τενεκέ με νερό και χέσε με που τώρα θα βάλω ακτινίδια επειδή θέλει να χέσει ο Βησιγότθος. Τον χέζω εγώ καλύτερα.
     Θα μου πεις , αυτό φταίει; Ε, τι να κάνουμε τώρα; Η χώρα μας δεν έχει βαρειά βιομηχανία. Άρα θα μπορούσε να στηριχτεί στα καθαρά εδάφη της και στην πρωτογενή παραγωγή της. Καθαρά προϊόντα και φιλέτο τοπία μαζί με τον καιρό. Όταν πηδάς τα όπλα σου, ζήτω που χεστήκαμε όλοι. Σήμερα πέφτει η βροχή με τα σκατά και δεν έχουμε εφοδιασθεί με αλεξίσκατο. Σήμερα, οι έγκυροι αναλυτές, φύγανε από το ένα και βρίσκονται στην εξήγηση της τεράστιας απορίας, γιατί υπάρχει 6 τρις χρήμα σε αντίκρυσμα ενώ τα κυκλοφορούντα παράγωγα είναι 600. Δηλαδή , τώρα θα ασχοληθώ κι εγώ με αυτήν την αρλούμπα;
     Δεν με νοιάζουν οι διαπλανητικές φιλοσοφίες. Με αυτές ας καταπιαστούν τα κεφάλια, που δεν μπορούν πλέον να σταματήσουν την επιταχυνόμενη κυκλική πορεία της γής. Που κυριαρχεί η φυγόκεντρη δύναμη και πάει να δικαιώσει τους Μάγια. Εγώ, εξακολουθώ σαν ατομικοκεντρικό άτομο, να ψάχνω την κεντρομόλο. Που θα με κρατήσει μέσα στην κατανάλωση και μακριά από τις κοινωνικές φανφάρες που πίστεψαν όλοι με κορυφαία γκιλοτίνα ότι δεν μπορώ να ζήσω έξω από το κοινωνικό περιβάλλον, ότι με το ζόρι είμαι κοινωνικό ον, ότι έχω ανάγκη την δημοκρατία και την υποχρεωτική ισότητα, ότι πρέπει να έχω λαϊκή δικαιοσύνη κι άλλα συνθήματα που παίξανε και παίζουνε μόνο και μόνο για να χάσω τον κοινό νου και την δύναμη την αρχέγονη του ένστικτου. Που μόνο αυτή θα με κρατήσει ζωντανό στον απίστευτο πόλεμο, του όλοι είμαστε μαζί αλλά όχι κι ακριβώς, και του αόρατου εχθρού.
     Και κοιτάω τα δικά μας λάθη, κι όχι τα σχεδιασμένα πολιτικά που εξυπηρετούν από το 1974 και μετά, ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Μια φούσκα επίπλαστη, μια τσοντοβιομηχανία ανάπτυξης. Τσόντα με το διορισμό και το λάδωμα του δημόσιου υπάλληλου. Τσόντα με την φοροδιαφυγή του ιδιωτικού υπάλληλου. Τσόντα για το παιδί της οικογένειας που δεν έπρεπε να περάσει όσα οι προηγούμενοι – « να μην γίνουμε κι Αμερική»- , τσόντα η Ευρώπη για να την βγάλει η Ελλάδα και τσόντα στην τσόντα ήρθαν και οι τράπεζες να τσοντάρουν την ζωή και φτάσαμε στο ορατό: Για να την βγάλει η Ελληνίδα θα γυρίζει τσόντες και θα χαρακτηρίζεται κι ανώμαλη. Δηλαδή χαλαρών ηθών.
     Και μιλάμε για κάτι απόλυτο φυσιολογικό. Τον παίρνεις από μπρος κι από πίσω και κονομάς. Αφού δηλαδή στα σκάνε, να μην τα πάρεις; Και ποιοι κρίνουν δηλαδή; Όλοι αυτοί που κατακλέβουν το σύμπαν, αλλά κοκκινίζουν στην θέα ενός γαμησιού; Και πέφτουν από τα σύννεφα πάλι, εδώ, στο μεγαλύτερο πουσταριό του πλανήτη; Κι έχει και πλάκα αυτό. Διότι οι πούστηδες φημίζονται για ξύπνιοι. Εδώ στην Ελλάδα, έχουμε άλλο είδος: Τον βλάκα πούστη ή τον παίζοντα τον βλάκα πούστη. Δηλαδή τριάντα φορές βλάκα και εκατό φορές δειλό. Πώς να σωθείς; Μια τσοντού βλέπεις μαλάκα, δεν βλέπεις τον καθηγητή πανεπιστημίου να κάνει τσιμπούκια.
     Και τελικά η Σοβιετία έπεσε. Γίναμε όλοι καπιταλιστές κι ησυχάσαμε. Που λέει ο λόγος. Διότι πλέον κοιμόμαστε ( σταθερή κατάσταση ) ανήσυχοι. Ήρθαν και ζητάνε τα λεφτά. Μπούρδες δηλαδή. Ποια λεφτά; Αφού δανείσανε κάτι που δεν υπάρχει. Κι άντε και υπάρχει. Κι άντε και πες ότι ανοίγει ο ουρανός και τα παίρνουν πίσω. Τι να τα κάνουν; Αφού τα λεφτά χρειάζονται για να τα δανείζεις και να χρωστάει ο άλλος μια ζωή. Αν δεν χρωστάει κανείς κι ο καθένας έχει τα δικά του, ποιο το νόημα του αλισβερισιού; Φαλιμέντο το σύστημα του άύλου χρηματιστηριακού κεφαλαίου.
     Πού να βγάλει άκρη ο λαός; Που ζούσε καπιταλιστικά αλλά ψήφιζε σοσιαλισμό. Που έμενε στην Εκάλη αλλά γούσταρε την αριστερά. Που ο πιο χαμηλόμισθος ήταν γραμμένος στην κομματική βάση της δεξιάς κι ο αριστερός γούσταρε την δημόσια επιχείρηση αλλά το παιδί του το είχε σε ιδιωτικό σχολείο μπας και ξεφύγει από την τάξη του. Βρίστε τώρα τα κεκτημένα που χάθηκαν σε μια νύχτα, αλλά κυρίως βρίστε τη μοσχαροκεφαλή σας στον καθρέφτη. Κι ίσως έρθετε αύριο στην κοινωνία της αξιοκρατίας που θα ψηφίζετε με εξουσιοδότηση κι όχι αρνητικά ανάλογα με τα διαφημιστικά σποτάκια ή τα τερτίπια των επικοινωνιολόγων.
     Και δεν έχει χαθεί τίποτα παρά μόνο λίγος χρόνος. Κι αυτός παρέα με την υλική στέρηση θα βοηθήσει για να αντιμετωπισθεί ο χειρότερος εχθρός που απλά λέγεται σχιζοφρένεια κι έχει να κάνει με τον εαυτό του καθενός. Και ή προσαρμόζεσαι ή κάνεις συλλαλητήρια κρυμμένος πάλι στην άβουλη μάζα. Και ή πας με τον θάνατο ή με την ζωή. Διότι το θέμα είναι πολιτικό και με τον δημοκρατικά εκλεγμένο πράκτορα, πρέπει αριστεροί και δεξιοί του κώλου, να δείξετε τα πνευματικά αρχίδια σας. Που δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος ότι υπάρχουν αφού ακόμα θέλετε να λέγεστε απόγονοι των αρχαίων. Όσοι τα έχουν ας συσπειρωθούν. Όσοι δεν τα έχουν ας χαθούν, Εξελίσσεται η φάρα. Έπεσε η Σοβιετία. Και λοιπόν; Η Ελλάδα δεν έπεσε ακόμα. Κάτι πούστηδες θα πέσουν. Τους θέλετε να υπάρχουν δίπλα σας;

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΖΟΖΕ ΜΑΡΙΟ ΝΤΟΣ ΣΑΝΤΟΣ ΦΕΛΙΞ ΜΟΥΡΙΝΙΟ

          Παντρεμένος με τον εφηβικό  έρωτα του, που αποδεικνύει την αταλάντευτη πορεία του. Αποφασισμένος να γίνει προπονητής στα 16 του, όταν παρακολουθούσε τα παιχνίδια του πατέρα κι έκανε τον κόουτς στα παιδάκια που μάζευαν τη μπάλα πίσω απο το τέρμα. Δεν μπόρεσε να γίνει ποδοσφαιριστής, μόνο τέλειωσε την σχολή Φυσικής Αγωγής και στα 29 του ήταν μεταφραστής στη Σπόρτινγκ Λισαβώνος στο πλευρό του σερ Μπόμπι Ρόμπσον. Ο Άγγλος το κατάλαβε αμέσως: Πίσω απο τη μάσκα του διερμηνέα κρυβόταν ένας διαβολικός προπονητής.
         Το 1997 ανέλαβε τη Μπαρτσελόνα ο Φαν Γκαάλ, άλλος δαίμονας αυτός. Βρήκε πάλι το Μουρίνιο εκεί σαν διερμηνέα. " Ποιός είσαι; ", ρώτησε τον δαίμονα. " Είμαι αυτός που είμαι κι αν δεν με χρειάζεστε μπορώ να φύγω. Μου έχουν προτείνει να δουλέψω σαν βοηθός προπονητή στην Μπενφίκα." Ο Ολλανδός απάντησε αμέσως: " Αν είναι να πας εκεί, θα πας σαν πρώτος προπονητής. Αλλοιώς κάτσε εδώ." Περάσανε μαζί την κόντρα με το Ριβάλντο και στο τέλος φτάσανε στα συμπεράσματα τους:
      " Πιστεύω οτι του έμαθα μερικά πράματα.  Αυτός προπονεί για να νικά. Εγώ προπονώ για να παίζω όμορφο ποδόσφαιρο και να νικώ " ( ΦΑΝ ΓΚΑΑΛ )
     " Παιδί σου είμαι και σου μοιάζω. ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΕ ΑΣΠΑΣΘΩ, ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΤΙΜΩ. ΜΟΛΙΣ ΘΑ ΣΕ ΕΧΩ ΚΕΡΔΙΣΕΙ." ( ΜΟΥΡΙΝΙΟ ).
          Προημιτελικά του 2003. Ο ΠΑΟ μόλις έχει κερδίσει την Πόρτο του Μουρίνιο κι ο προπονητής προχωρά χαμογελαστός. Ένα τσούρμο δημοσιογράφοι τον ρωτάνε γιατί χαμογελάει, αφού η ήττα αυτή θα πέταγε την ομάδα του έξω απο την Ευρώπη. " Κύριοι μην ανησυχείτε. Σε 2 εβδομάδες θα νικήσω στην Αθήνα." Ένας υπερόπτης, περήφανος Μεσόγειος με τεράστια εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του , απόρροια δουλειάς αλλά και τεράστιου φυσικού ταλέντου. Χαρισματικού καλύτερα.
        Έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές δολοπλόκος. Στην Τσέλσυ, όταν πλακώθηκε με τον Ρουμάνο Μούτου που δε τον άφησε να παίξει με την εθνική του, ο παίκτης βρέθηκε 3 μέρες μετά θετικός σε τεστ κοκαϊνης. Ο διαιτηταράς Φρισκ παραιτήθηκε μετά απο τις δηλώσεις του δαίμονα. Ειρωνεύτηκε το  Ραμαζάνι όταν  στην Ίντερ  είχε πεσμένη απόδοση ο Μουντάρι.  Έκλεψε τον Άσλεϊ Κόουλ απο την Άρσεναλ όντας στην Τσέλσυ ( ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΓΙΑ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗ).
        ΑΝ ΕΠΑΙΖΕ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ, ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΝΟΝΟΣ. ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE ΜΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ. ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΔΗΛΩΣΕ: " ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΩ, ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΩ. ΤΟΝ ΦΑΝ ΓΚΑΑΛ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ. ΕΓΩ ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΛΕΤΕ ΑΥΡΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΦΤΑΝΕΤΕ."
             Ο SPECIAL ONE. ΜΕ 16 ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΝΑ UEFA, ΔΥΟ CHAMPIONW LEAGUE, ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ , ΙΤΑΛΙΑ ΚΙ ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΕ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΣΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ, ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΕΝΤΕΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.
       ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ. ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΣΑΝ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ. ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ. ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ: ΤΣΕΛΣΥ ΣΕ ΤΙΤΛΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 50 ΧΡΟΝΙΑ. ΠΟΡΤΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΙΝΤΕΡ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 38 ΧΡΟΝΙΑ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ; ΑΠΛΑ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ.
        ΔΙΟΤΙ Ο ΦΑΝ ΓΚΑΑΛ ΤΟΥ ΕΜΑΘΕ ΕΝΑ: Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΙΣ ΒΕΝΤΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ. ΚΙ Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΟΙΩΣ: ΕΙΜΑΙ Ο ΒΕΛΖΕΒΟΥΛ, ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΣΕ ΜΕΝΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ. ΕΓΩ ΓΑΜΑΩ ΜΕ ΕΣΑΣ ΤΙΣ ΚΑΠΟΤΕΣ.
        ΟΧΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ. ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΧΤΙΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΩ. ΑΛΛΟΙΩΣ; ΤΡΑΒΑ, ΣΑΛΤΑ ΓΑΜΗΣΟΥ. ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗΣ ΧΑΡΑΣ. ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΥΠΑΚΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΟΝΕΣ. ΕΝΩ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ. ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΡΕΑΛ; ΚΑΙ ΜΕΤΑ; ΤΕΛΟΣ. 20 ΧΡΟΝΙΑ , ΟΣΗ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΚΙ ΑΝ ΠΑΡΕΜΒΛΗΘΕΙ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ; ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΘΛΙΨΗ ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΟΥ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΙΨΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΙΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ.

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

O ΠΡΟΔΟΤΗΣ

          Μου θυμίζει κάποιο ζώο, αλλά δεν μου έρχεται. Κάτι σαν ερπετό αντίστοιχα, αλλά δεν είμαι και καλός στην βοτανική ή στην εξεύρεση νέων  πολυκυτταρικών τύπων. Δεν θα κουράσω και πολύ το μυαλό μου. Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΟΥ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡ. ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΦΕΡΕ ΕΝΑΝ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ.
          Φυσικά δεν είμαι οπαδός της ομάδας του Μιλάνου. Ούτε και με ενδιαφέρει. Αλλά τους λυπάμαι όλους αυτούς που κάνανε την τελευταία εκδρομή. ΘΑ ΧΑΡΟΥΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΥΠΝΟ, ΑΦΟΥ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑΡΑ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ; ΠΟΥ ΠΑΕΙ Ο ΜΑΓΚΑΣ; ΠΟΥ ΠΑΕΙ Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ; ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ. ΑΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΡΕΑΛ, ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ;  ΓΙΑΤΙ 3;  Ε, ΤΟΣΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ. ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ.
          Είναι τόσο αστεία η κατάσταση όλου του παγκόσμιου συστήματος. Η δαφνοστεφανωμένη ήταν μια Ελλάδα με αχυρένια πόδια. Ο πολυμετοχικός σανός μια φούσκα σαν την Ίντερ. Η Ίντερ κάτι, που ενώ θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί, κινδυνεύει απο την φυγή ενός ανθρώπου που λογικά θα πάει αλλού να αλλάξει ταυτότητες, μέχρι να πείσει οτι έχει ομάδα να πηδάει στα ίσια. Η Ελλάδα που έκανε ολυμπιακούς αγώνες και πήρε και το ευρωπαϊκό , να είναι χειρότερα απο την κατοχή. Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα του σκεπτόμενου είδους, που λέγεται άνθρωπος. Υπενθυμίζω, το τελειότερο δημιούργημα του θεού.
         Και φαντάζομαι τις γειτονιές του Μιλάνου. Γριές και γέροι, φανατικοί ή ανοργάνωτοι, πλούσιοι ή φτωχοί, να παρακαλάνε τον ψηφισμένο αλλά και αγωνιστικά πετυχημένο δαίμονα, να μην φύγει. 38 χρόνια εκτός χάρτη και με τον Σνάϊντερ να επιμένει οτι θα το βάλει απο τα 200 μέτρα. Χώρια οι ντόπιοι τίτλοι που είχαν να τους δουν απο την Κιβωτό του Νώε. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ; ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ; Ε, ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ; ΠΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΤΟ ΣΕ "ΛΑΘΟΣ" ΘΕΣΗ.
        Και τα πάντα να είναι γνωστά. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΕΓΕ; ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ. ΔΗΛΑΔΗ, ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ; ΜΑΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΟΛΑ.
        ΚΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΛΑΙΕΙ. ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΛΑΙΕΙ Ο ΔΧ ΤΗΣ ΙΝΤΕΡ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΛΑ ΤΥΠΟΥ, " ΑΝ ΕΜΕΝΕ Ο ΖΟΖΕ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΙΝΤΕΡ", ΑΛΛΆ  ΑΥΤΟΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΡΕΑΛ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΒΛΑΚΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΕΟΚΡΟΥΣΤΗ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΣΠΕΡΜΑΤΩΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΖΑ ΗΛΙΘΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΛΥΦΕΙ ΠΡΟΣΤΑΤΙΚΑ ΥΓΡΑ.
         Και φαντάζομαι την αλληλουχία των γεγονότων. ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΙΝΤΕΡ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥ 2010 ΠΡΟΔΟΣΙΑ. ΠΑΕΙ Η ΙΝΤΕΡ. ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ.
        ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΤΕ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΥΡΙΝΙΟ. ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ. ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ. ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΛΑΤΗ Η ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΕΡΔΙΖΕ ΤΟΝ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟ. Η ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ  ΠΙΣΩ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΛΟΓΩ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ. ΕΔΩ Η ΙΝΤΕΡ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΤΗΣ ΕΜΕΙΝΕ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ.
      ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ; ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ. ΚΙ Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ. ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΡΕΑΛ; ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΙΟΛΑΣ; ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ Ο ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑΣ! ΕΙΔΑΤΕ, ΣΚΕΦΤΟΜΕΝΟΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕ ΤΙ ΖΩΟ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ. ΚΑΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΩΡΑ, ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΙΝΤΕΡ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.
         ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ. Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ. ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ; ΤΡΙΧΕΣ . ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΕΝΑΝ ΧΑΖΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΜΙΚΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΠΑΡΑΔΟΠΙΣΤΟ ΚΙ ΑΝΑΣΦΑΛΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥ, ΠΟΥ ΝΟΜΙΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΔΧ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ. ΔΗΛΑΔΗ , ΔΕΝ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΕΚ ΚΙ ΟΧΙ ΙΝΤΕΡ. ΚΙ ΕΧΩ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ. ΕΝΩ Η ΙΝΤΕΡ ΜΑΥΡΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΜΟΥΡΙΝΙΟ

           Μια παρέκλιση κάνω, διότι έχω να βάλω την αναδημοσίευση του νησιού που πήγε ο φελλός κι έκανε την δήλωση της σωτηρίας . Ενώ έλεγε συγκεκριμένα " ΔΕΝ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΦΠΑ " και " ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ". ΤΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΔΙΑΒΑΖΩΝ, ΟΤΙ ΕΝΑΝ ΜΑΛΑΚΑ ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΕΝΑΝ ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΕΞΙΣΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΟΙΝΟΣ ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟΣ, ΕΠΕΛΕΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΩΩΘΕΝΤΟΣ ΜΕ 3-2 ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ.
          Και το λέω αυτό, διότι δεν άκουσα ποτέ να αποποιείται ό,τι βρήκε κληρονομικά. ΕΝΩ ΕΓΩ ΤΑ ΕΧΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ. ΚΙ ΕΓΩ ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ. ΑΥΤΟΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΤΣΟΚΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ  ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΟΓΩ ΕΝΟΣ ΠΑΛΙΟΥ ΠΗΔΗΜΑΤΟΣ;  ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΔΙΟΙΚΕΙ; ΤΙ Η ΚΑΤΣΕΛΗ , ΤΙ  Η  ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ , ΤΙ Ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ;
          Και θέαμα δεν βλέπω, αλλά έρχεται ένας γαμιάς, ένας δαίμονας, και καταργεί τα πάντα. Την κορυφαία ομάδα του γνωστού γαλαξιακού συστήματος και ζητάει, φτύνοντας στα μούτρα του καθενός, την προσωπική δικαίωση. ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ: Είμαστε πιο πολιτισμένοι απο τους Γερμανούς, ΓΙΑΤΙ; ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ , ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ ΜΕ Ο,ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ , ΚΙ Ό,ΤΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ.
       Και του βγάζω το καπέλλο. Κυρίως για την αλαζονεία του. 100000 τον έβριζαν, η διαιτησία δεν τον πήγε σωστά, και λίγο με την τύχη, λίγο με την ψυχολογία των Ιταλών ( οι επίσημοι νόμιμοι απατεώνες ) και πολύ με την διαμονιώδη ικανότητα του ( η Ρεάλ ή η Γιουνάτεντ θα τον πάρουν ) , έκανε πλάκα στο ρεσιτάλ ενός ματς που ήταν ΑΕΚ - ΠΑΟΚ σε πιο γρήγορο  ρυθμό και σε περισσότερη ντόπα. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΟΥΠΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΜΟΥΡΙΝΙΟ. ΠΟΥ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ. ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΑΙΖΕΙ ΑΛΛΟ ΜΕΤΑΛΛΟ. ΚΙ Ο ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΟΣ ΠΑΝΤΑ ΧΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ.
       ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ, ΔΙΟΤΙ Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΓΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ. ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΑΓΟΡΑ ΣΕ ΤΙΜΩΡΕΙ. ΔΙΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΧΕΡΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ. ΤΟ ΜΑΤΣ ΗΤΑΝ ΧΑΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ Ο ΠΕΠΕ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡ ΕΙΠΕ. " ΘΑ ΠΕΡΑΣΩ ΜΕ ΗΤΤΑ 1-0 " . ΚΑΙ ΠΕΣΑΝΕ ΚΑΤΩ ΤΑ ΙΣΠΑΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ. ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ. ΑΠΛΆ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ.
        Κι είναι μαρτύριο να χάνεις απο χειρότερους. Το έχω πάθει στην ΑΕΚ παλιά με τον Φάντροκ και με τον Μπάγιεβιτς. ΠΟΥ ΣΑΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΝΤΕΡΜΠΥ. ΚΙ ΗΡΘΕ Ο ΤΣΑΙΚΟΦΣΚΥ. ΗΡΘΕ Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ. ΑΛΛΟ ΟΡΑΜΑ ΚΙ ΑΛΛΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ. ΑΛΛΟ ΩΡΑΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ, ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.
         ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΣΤΕ. Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΣΑΝ ΑΡΧΗΓΟ. ΔΙΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΞΙΑ. ΚΙ Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΙΝΙ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΜΕΡΤΑ  ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΜΟΥΡΑΙ ΓΝΗΣΙΟΣ. ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΟΣ. ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ, ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ. ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ. Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ . ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ, ΑΛΛΟΣ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ , ΑΣ ΠΟΥΜΕ  ΓΚΟΥΑΡΝΤΙΟΛΑ. Η ΤΟΝ ΦΑΝ ΓΚΑΑΛ. ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ. ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΣΑΤΑΝΑΣ. ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΦΩΝΙΑ;
     ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΡΙΝΙΟ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ. ΣΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ. Ε, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΡΕΑΛ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑΡΑ ΜΑΣ. ΚΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΜΕ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ. Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΟΥΡΙΝΙΟ, ΑΛΛΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΛΑΟΣ. Η ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.
       Σήμερα είναι απορίας άξιον πώς θα παίξει. Άμυνα, ή επίθεση; Κανείς δεν ξέρει.Πού να ξέρεις με τον σατανά. Απο την γνήσια πάστα των τεράστιων που όπου πάει τους βάζει στο χάρτη πάλι. Με ποιόν είμαι σήμερα; Παραδοσιακά είμαι με τους Ιταλούς. Σήμερα όμως δεν παίζουν αυτοί παρά μόνο ένα brand name. Σήμερα παίζει η Μπάγιερν εναντίον του Μουρίνιο. Σήμερα είμαι με τον δαίμονα. Με τρελαίνει. 
    ΥΓ. Υπέγραψαν χαρτί η Ίντερ κι ο Μουρίνιο, οτι όποιος σπάσει πρώτος το συμβόλαιο θα πρέπει να δώσει στον άλλον 16 μύρια. Και τι είναι για τη Ρεάλ αυτό το ποσό; Και τι είναι για τον δαίμονα, να χάσει το παιχνίδι; Αυτός υπηρετεί τον εαυτό του, δεν είναι υπηρέτης του ποδοσφαίρου. Αυτός είναι καβάλα στο άλογο ό,τι και να γίνει. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΔΝΤ. ΠΑΣ ΚΑΛΑ; ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΩ. ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΛΑ; ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΚΕΡΔΙΖΩ. Καλή τηλεθέαση.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΛΑ

            Χτες, στο ματς. Και δεν υπήρχε περίπωση να μην πάμε καλά. Ο αρχηγός , που δεν γουστάρει να χρεωθεί κι άλλα, προσπάθησε και τα έφερε εις πέρας 'ολα τα πιθανόν τραμπουκικά. Έχει κοινό νου και δεν γουστάρει να είναι υπεύθυνος για την στάση πληρωμών , τύπου Φιλίππου, στο ποδόσφαιρο με την δήθεν φυγή του Παπά. ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ. ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΝΑ ΦΥΓΕΙ. ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ή ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ. ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΧΟΝΤΡΟΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ;  ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Ή ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΛΑΚΡΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΡΑΕΙ ΚΑΠΕΛΟ;  ΜΙΛΑ ΡΕ .
         Δεν είμαι κακός , ούτε περίεργος. Αλλά θέλω να ακούω προγραμματικές δηλώσεις και πλάνα. Και δεν μπορεί κανείς να μου στερήσει το δικαίωμα, καθότι πελάτης. Βεβαίως η εταιρεία είναι δική του και βεβαίως αυτός πληρώνει, αλλά όπως και να το κάνουμε πουλάει κάτι. Ένα προϊόν. Άρα ο κατανατωλητής πρέπει να γνωρίζει τι αγοράζει. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ, ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΗΣΗ ΤΟΥ, ΚΙ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΘΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ. ( ΩΡΑΙΟΣ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ Ε; ΔΗΛΑΔΗ, ΠΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΚΛΕΙΣΕΙ , ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;)
           Και το κυριότερο είναι οτι πήγαμε καλά. ΠΗΓΑΜΕ. Τώρα, πώς πάμε; Θα πάμε; Αν πάμε! Η πορεία μας είναι οι ΑΜΑΝ με την τηλεθέαση των παιδιών και την κριτική του χαβαλέ; Και φυσικά με την αρνητική σκέψη και καμιά πρόταση. ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΣΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΑΕΑΣΗΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΜΟΥΤΖΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΟΜΟΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΑΣΧΗΜΙΑΣ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΙΣΜΟΥ. ΚΑΙ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.
        Όπως και η αυριανή ΑΕΚ. Ο Παπάς ή ο Νοτιάς. ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΓΑΜΗΣΟΥΝ  Ή ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ;  ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ, ΝΤΡΟΠΗ; ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟΓΕΡΟ; ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΥΣΑΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ; ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΓΑΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΦΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ; ΑΝ ΔΕΝ ΓΑΜΗΣΟΥΝ, ΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ; ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥΣ , ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΝΕ; ΜΟΝΟ ΜΕ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ;
       Τι να πω άλλο; Μιλάμε για κάτι κότες και για κάτι που δεν ξέρουν τι να κάνουν το χρήμα τους. Δικαίωμα τους βέβαια, αλλά όχι δικαίωμα στους πελάτες.  Ήρεμα πάντα. Τι μας νοιάζει η τυρόπιττα; Την δοκιμάσαμε, δεν μας αρέσει, δεν την αγοράζουμε. ΚΟΙΝΩΣ ΒΑΛΤΗ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ , ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΗΝ ΑΛΑΤΙΝΗ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΑΥΡΟΥΣ Η ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Η ΠΑΙΞΕ ΤΟ ΝΤΑΛΑΡΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΧΡΩΣΤΑΓΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ..
             ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ. ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ.
               ΕΙΠΑ, ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ.
                  ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ.
                      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ, ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ.
                            ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ, ΠΡΑΞΗ.
                                ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΤΣΙ, ΠΑΜΕ ΑΛΛΟΙΩΣ.
                                     ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΕΑΜΑ, ΤΟ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.
                                            ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ.
        ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ; ΚΟΡΟΙΔΑ!
                         

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΑΕΚ - ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ ΑΔΕΡΦΗ

          H ρήση που λέει οτι "όταν περιμένεις χαμό, δεν ανοίγει ούτε μύτη", επαληθεύτηκε πλήρως. Μιλάμε για ένα γήπεδο με καμιά δεκαπενταριά χιλιάδες κόσμο και με το πέταλο της οργάνωσης γεμάτο. Με παλμό αεκτζήδικο κι ωραία ατμόσφαιρα. Το χαρακτηρίζω κανονική εκκλησία. Κάποιες αποδοκιμασίες ακούστηκαν στο κακό διάστημα της ΑΕΚ απο την ισοφάριση της δαφνοστεφανωμένης μέχρι το ημίχρονο, αλλά δεν είναι δυνατόν να σχοληθούμε με τρίχες.
       Δεν ξέρω αν το παιχνίδι πήγαινε διαφορετικά, αν θα συνέβαινε κάτι έκρυθμο. Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι. Πάντως οι φοβίες δεν επαληθεύτηκαν και το πιο σημαντικό είναι οτι δεν πληγώθηκε ο δικέφαλος μας. Πιστεύω οτι όλοι το αντιμέτωπισαν ψύχραιμα το πάρτυ και όλοι οι καλεσμένοι φύγαν ψιλοχαρούμενοι.
       Και πραγματικά το πρόθεμα "ψιλο" χρειάζεται διότι όλοι μας είχαμε μια απογοήτευση για την κατάληξη της σαιζόν αυτής, που ήταν πλήρως αποτυχημένη. Το να κερδίζεις δε, τον κακό αλλά και μισό τρουμπολυμπιακό και με αυτήν την απόδοση και με αυτό το φτωχότατο σκορ και με δυο εντυπωσιακές επεμβάσεις του Σάχα στο τέλος, είναι ενδεικτικά για την κατήφεια. Αλλά και για το κάκιστο ρόστερ, το αδιάφορο - ακόμα και σήμερα - , χωρίς πάθος και χωρίς αγωνιστική φλόγα.
      Φυσικά παίζει ρόλο και η απουσία του Σουηδού, η γκαντεμιά του Μανωλά στην αρχή και το γύρισμα του Γιάχιτς πίσω απο το κέντρο.  Αλλά δεν έπαιζες με κάποιον σοβαρό αντίπαλο με βάση τις απουσίες για να τρέμεις τόσο πολύ. Στο ναδίρ ήταν η ψυχολογία και στο μάξιμουμ να σωθεί η καλοκαιριάτικη προετοιμασία για παίκτες που δεν ξέρω αν θα παραμείνουν τελικά. Φυσικά ούτε κι αυτοί το ξέρουν και γι αυτό μάλλον γυρίσανε μαζικά όλοι πίσω μετά το 60 φοβούμενοι τον Σεφτετσίδη ή τον Σέσκουλα.
       Κορυφαίος για μένα ήταν ο Καφές που έκανε ό,τι παίρναγε απο το χέρι του. Με την γνωστή ψυχή του ο Γεωργέας κι απο κοντά ο τερματοφύλακας. Ο Μπλάνκο προσπάθησε αλλά πολύ χασογκόλης φέτος βρε αδερφάκι μου. Κινητικός ο Λεονάρντο και φιλότιμος ο Γκέντζογλου. Με τους άλλους δεν θέλω καν να ασχοληθώ.
      Θέλω όμως να ασχοληθώ με τον διαιτητή Κάκο. Ειλικρινά εξέθεσε τον ευατό του. Δεν μιλάω για λάθη στο κέντρο του γηπέδου που λογικά γίνονται πάντα. Μιλάω για καραμπινάτα φάουλ που δεν έδωσε, καθώς και κάρτες σε παίκτες του Πειραιά. ΟΦΕΙΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΥΡΑ ΤΗΕ ΕΞΕΔΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΠΙΘΑΝΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ.
     Κέφια δεν υπάρχουν πολλά διότι είμαστε όλοι συνειδητοποιημένοι για το αύριο και κυριότερα είμαστε χωρίς βάσιμες ελπίδες οτι τα πράματα θα φτιάξουν. Και κάποιοι θα επιλέξουν την αποχή συνειδητά και κάποιοι άλλοι διότι δεν θα τους περισσεύουν τα χρήματα για να υποστηρίζουν την ομάδα απο κοντά. Η ΑΕΚ λοιπόν θα φτωχήνει κι άλλο και θα δικαιώσει το κεντρικό σύνθημα που δείχνει και το πραγματικό προβλημα: "ΚΟΙΤΑ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΤΗΝ ΑΕΚ ΒΡΕ ΚΟΝΤΕ".
       ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.
      ΥΓ. Μια χαρά είναι και το οτι η δαφνοστεφανωμένη τελείωσε τελευταία και ξεκίνημα σε τρεις εβδομάδες.

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

EN ANAMONH

          Ξεκίνησα το πρωί της Τρίτης να καθαρίσω μια υπόθεση στην εφορία Ζωγράφου. Μετά σκέφθηκα να πάω στον τάφο του πατέρα μου. Πριν μπω, αγόρασα ένα ετοιματζήδικο κερί κι ένα μπουκέτο λουλούδια. Η κυρία που με εξυπηρέτησε, μου είπε να τα κρατάω ανάποδα αφού είναι για κακό σκοπό. Της είπα οτι θα ξαναγύριζα. Και το έκανα, διότι έπρεπε να αγοράσω κι άλλα λουλούδια για να τα δώσω στη μάνα μου, που είχε γενέθλια. " Πώς τα φέρνει η ζωή! ", μου είπε η κυρία. " Αυτά να τα κρατάς σωστά, διότι είναι για καλό σκοπό."  Την κοίταζα απορημένος καθώς πλήρωνα. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΑ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΨΥΧΗ. ΣΚΟΠΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ.
         Και πώς ξαναφτάσανε τα πράματα σαν τότε!. Μπαγιεβιτσικοί κι αντιμπαγιεβιτσικοί, σε θέση μάχης. Πόσο μπορεί να ταλαιπωρείται ΕΝΑΣ ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ απο κάτι σαχλαμάρες. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΕΚ. ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
       Οι απο εδώ γουστάρουν την αντιπαράθεση και να απολυθεί τώρα ή να εξαναγκασθεί σε παραίτηση. Με αιχμή του δόρατος τα πανώ και τα ποιήματα που θυμίζουν την τότε φυγή στο ματς εναντίον του Ηρακλή. Έχουν δικαίωμα να το κάνουν; ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΝΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ.
      Οι απο εκεί, ετοιμάζονται για μια ανάποδη διαδήλωση , πηγαία κι όχι οργανωμένα, ΔΙΟΤΙ Η ORIGINAL ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ. ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ; ΦΥΣΙΚΑ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΦΟΒΗΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΟΤΙ "ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ ΣΚΟΤΩΜΑ".
        Η πείρα μου λέει άλλα πράματα. ΟΤΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΧΑΜΟ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΤΑΝ ΜΥΡΙΖΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ, ΔΕΝ ΣΚΑΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ. ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ. ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ "ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ", ΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ Ο ΣΕΡΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ, ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ. ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΟΤΙ Η ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΡΥΘΜΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΓΚΙΕΣ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ. ΗΔΗ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΑ, ΠΟΥ ΑΝ Ο ΔΕΞΙΟΣ ΕΙΧΕ ΨΙΘΥΡΙΣΕΙ ΤΟ 10%, ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΔΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ.
       ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΔΙΕΛΥΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΧ. ΜΕ ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕ ΤΡΙΤΙΑΤΙΚΑ ΣΤΟ NOVA:
     - ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΛΕΓΞΩ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ( δεν υπάρχει ηγέτης που δεν ελέγχει τον κόσμο)
    - " Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΠΑΠΑ ΑΛΛΑ..."
         Προσέχτε τα αυτά. Είναι όλη η ουσία. Μην τρώτε κουτόχορτο. Καταλαβαίνω την αγανάκτηση του " όλοι θα κριθούμε μετά τα μπαράζ" κι οτι η κρίση είναι μια κωλοτούμπα, αλλά ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΠΛΗΡΩΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟΧΩΡΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΜΕ ΤΗΝ ORIGINAL,   ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗ; ΠΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ΚΙ ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΤΑΤΟΣ ΛΑΜΟΓΙΣΜΟΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΑΛΛΑ.
         Η εταιρεία ανήκει στους μετόχους. Αυτοί κανονίζουν την πορεία της κι ο καθένας κάνει τα κουμάντα του. ΤΟ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ Ο ΤΟΣΟΔΟΥΛΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΧ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΞΗΓΕΙ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ. Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ " ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ", ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΕΝΑ. ΔΙΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ, ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΟΛΗ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ 2004 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ, ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΧΗ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ( ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ " ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ" ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΥΡΙΟ.
      ΔΙΟΤΙ Η ORIGINAL ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΘΑΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΔΙΟΤΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΣ ΔΩΣΟΥΝ ΔΙΚΙΟ. ΔΙΟΤΙ ΤΟ " ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ" ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΦΕΛΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΕΝΑΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ Η ΜΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΛΗΓΗ ΜΕ ΦΥΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΟΥ, ΤΙΜΩΡΙΑΣ Η ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ.
      "ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΗΓΕΤΗΣ", ΕΙΠΕ Ο ΔΧ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ. "ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ". ΣΥΜΦΩΝΩ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ; ΜΟΝΟ ΑΡΝΗΣΗ; ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΙΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ. ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΟΧΙ ΤΡΙΧΕΣ ΤΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ, ΤΟΥ ΠΑΠΑ, ΤΟΥ ΔΧ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ.
                ΤΑ ΕΜΕΤΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΓΑΝΕ ΤΙΣ ΚΡΟΤΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ . ΟΙ ΑΚΡΑΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ; ΚΛΕΨΑΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ; ΝΑΙ. ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΑΝΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ;
                                            ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ

         Έψαξα αρκετά και στα δημοσιογραφικά και στα επιχειρηματικά. Οφείλω να σας πω, οτι πρακτικά το παρασκήνιο ουσιαστικά ταυτίζεται με το προσκήνιο. Διότι αλλού είχε πάει το μυαλό μου, αλλά τελικά ήταν άνθρακες ο θησαυρός. Ας τα πάρουμε λοιπόν με μια ιεραρχική σειρά απο πάνω προς τα κάτω κι ας τα δούμε ψύχραιμα.
         Παπάς-Νοτιάς: Καταγράφεται μια συμφωνία στην παραμονή του Μπάγιεβιτς. Κάνοντας την απαραίτητη διασταύρωση, φέρεται να είχαν τηλεφωνική επικοινωνία οι τρεις τους. Του αναλύθηκε το υπερβολικά φτωχό budget με το οποίο συμφώνησε. Όπως πήρε την στήριξη για σκούπα και φαράσι και διαμόρφωση ενός πιο ελληνικού ρόστερ και μικρής ηλικίας. Στα υπέρ της παραμονής του έπαιξε ρόλο η αποζημίωση του καθώς και το οτι δεν μιλάει παρόλο που εξακολουθεί ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ.
         Αδαμίδης : Ο αδύνατος κρίκος της ΑΕΚ πλέον. Ήρθε βάζοντας όρους και συνέχισε κάνοντας οτι τους ξέχασε. Παντού διεκήρυξε οτι ο προπονητής θα φύγει, έπαιξε αρκετά στο αποδυτηριακό παρασκήνιο κι έκανε τις συμμαχίες για το "έργο" του. Οι παίκτες του Πανθρακικού που υπέγραψαν σήμερα με μικρή άνοδο της προκαταβολής, αρπάχτηκαν απο τα χέρια του Πηλαδάκη και ΔΕΝ αποτελούν επιλογές Μπάγιεβιτς.
        Μπάγιεβιτς: Δεν είναι θέμα ελπίδας η παραμονή. Είναι θέμα πείσματος αλλά και ρεβανσισμού. Θα καθαρίσει πλέον κόσμο, με αμφίβολα όμως αποτελέσματα δημιουργίας θεάματος ή υποστήριξης του κόσμου. Με την απ'ευθείας επικοινωνία του πλέον, δεν έχει δικαιολογίες διοτι ΑΝΕΒΗΚΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ.
         Φίλοι και φίλες, αυτό είναι το σκηνικό στο οποίο καλείται ο κόσμος να πάρει τις αποφάσεις του. Ένας κόσμος ταλαιπωρημένος, στενοχωρημένος, που όμως θα βρίσκεται και στην δίνη τεράστιων προσωπικών οικονομικών προβλημάτων του. Κι αυτό είναι αρκετά σημαντικό. Διότι πολύς κόσμος που γουστάρει τον Μπάγιεβιτς, δεν θέλει τους εναπομείναντες μετόχους αλλά και δεν θα μπορεί να δίνει χρήματα και να υποστηρίζει το όποιο έργο μέσα στο γήπεδο. Και πλέον δεν θα είναι του καναπέος λόγω τεμπελιάς, αλλά λόγω ανέχειας.
        Επίσης οι μέτοχοι, με την κίνηση αυτή, πρακτικά δικαιώνουν τον Μπάγιεβιτς για το ατίθασο και απείθαρχο ρόστερ, για την διαιτητική αδικία και για την προσωπική τους οικονομική ασυνέπεια. Άρα υπόσχονται οτι την νέα επένδυση τους θα την διαφυλάξουν κι όλα θα κυλίσουν ομαλά. Κι εδώ βρίσκεται το πρόβλημα μου: Ο Παπάς παντού έλεγε οτι αποχωρεί. Τώρα παραμένει; Και θα πληρώνει τακτά; Ξεσκαρτάροντας το ρόστερ, η αντικατάσταση του είναι σχεδόν σίγουρο οτι δεν θα κάνει ανταγωνιστική την ομάδα  κι άρα δεν πρέπει να έχεις απαιτήσεις. Το μόνο θετικό είναι οτι η οικονομική συγκυρία θα ρίξει κι άλλες ομάδες και η βαρύτητα της φανέλας μπορεί πάλι να παίξει το ρόλο της.
       Πάντως την πιο δύσκολη θέση την έχει ο σημερινός πρόεδρος. Που του τράβηξαν το χαλί κάτω απο τα πόδια και τον αναγκάζουν σε συνεργασία με τα χέρια στα πιστόλια. Με πληγμένο κύρος μεν αλλά στο κορμί της ομάδας πολλά μπορεί να γίνουν για να δικαιωθεί είτε ο ένας ( πρόεδρος )  είτε ο άλλος ( προπονητής ). Οι οργανώσεις ( πληθυντικό χρησιμοποιώ ) θα παίξουν το ρόλο τους και ο νοών νοείτω. ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ για καποια μάχη, αλλά βαθύτατα διχασμένοι με μια σοβαρότατη διαφωνία όχι στην κερκίδα ( που σίγουρα λύνεται με ένα ούζο ) αλλά πιο ψηλά. Μεταξύ του ύπατου αξιώματος και του δεύτερου τη τάξει.
       Ο Μπάγιεβιτς παίζει το τελευταίο του χαρτί προπονητικά. Ή αποδεικνύει οτι το ρόστερ και η διοίκηση του έφταιγαν για την φετεινή καθολική αποτυχία παρουσιάζοντας κάποιον αυτοματισμό και μια βάση για αργότερα ή φεύγει σαν καθολικά αποτυχημένος. Διότι πλέον οι παίκτες θα είναι δικής του επιλογής θεωρητικά ή ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΥΠΟΠΤΕΣ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ. ΚΙ ΑΦΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ BUDGET, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΞΙΟΜΑΧΟ. ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΟΥ.
       Όλα αυτά σημαίνουν για μένα, οτι δεν υπάρχει φως. Δεν βοηθάει και η γενική κατάσταση, αλλά δεν συνεπικουρεί και η ειδική. Και πιστεύω οτι θα ζήσουμε κωμικοτραγικές καταστάσεις με μια εξαίρεση: ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ, που αν ήμουν εγώ στην θέση του, θα την είχα υποβάλει. Πού; ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΗΣΑΝ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ. ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΚΙ Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΔΟΥΛΕΥΑΝ.  ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ.
      ΥΓ1. ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ.
      ΥΓ2. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑΣΣΟΜΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΠΑΓΕΙΑ ΑΡΧΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ, ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ. ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ. ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ " ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ", ΕΧΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΟΤΙ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΕΞΗΧΘΗΣΑΝ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΙΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ. AND IT TAKES TWO TO TANGO, αγαπητέ Καζαμία. Ή μήπως κάνω λάθος;
     ΥΓ3. ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ, Η ΕΙΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ; " ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΒΑΛΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ". ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΜΕ; ΝΑ  ΜΗΝ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΜΕ; Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΕΠΑΙΞΑ , ΕΧΑΣΑ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. ΔΙΟΤΙ ΣΑΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ, ΕΙΣΑΙ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΜΑΛΑΚΑΣ. ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΜΠΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΣΠΕΡΜΑ ΙΚΑΝΟΥ. Η ΑΝΑΜΟΧΛΕΥΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΛΑΚΙΑ.  ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΟΧΕ; ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΒΑΝΔΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ;
        ΜΕΤΟΧΕ ΠΟΙΟΙ ΣΤΑ ΦΑΓΑΝΕ; ΠΟΙΟΙ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ; Η ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ; ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ; ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΞΕΡΕΙς ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙΣ; ΑΛΛΗ, ΤΙΠΟΤΑ; ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ; ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΔΩΡΩΝ;
        ΥΓ4. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ "ΑΕΚ ΜΙΑ ΖΩΗ". ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

            Η ασφάλεια του προηγούμενου αποτελέσματος κάτι έλεγε. Κάπου στον αιώνα της παγκοσμιοποίησης, όλα γίνονται φανερά, γνωστά και πλήρως κατανοητά. Κι ήταν εύκολο να γίνει η θεωρία πράξη. Και δεν βλέπω τίποτα κακό. Ούτε συνωμοσία , ούτε  αδυναμία οδηγιών. Όλα καλά 'ηντουσαν κι ήρεμα θα πήγαινε μια δυσβάσταχτη κατάσταση για όλους. Και για αυτούς που υποχρεωτικά φάγανε το παρκέ και γι αυτούς που ξαναήρθανε στο γήπεδο διότι την δαγκωμένη λαμαρίνα δεν είναι εύκολο να την φτύσουν.
       Δεν μιλάω για ευθύνες του προπονητή, που πάντα σαν αρχηγός τις έχει αυθύπαρκτα ή επειδή πρέπει να τις πάρει λογικά. Και δεν διστάζω να τις καταλογίσω. Εξ άλλου ο καθένας τρώει το κεφάλι του με βάση τα έργα του. Θα πω πω όμως ένα: Τα παιδιά μου δεν χρωστάνε τίποτα. Κυριότερα να βλέπουν την πουστιά. Του Σκόκο, με το πεναλτυ και την γενικότερη παρουσία. Διότι δεν μπορεί να μπαίνει κάποιος προαποφασισμένος να διαλύσει  και κάποιοι να κρίνουν τον προπονητή. Δεν μπορεί ένας αληταράς, κλασσική αδερφάρα του επσαγγέλματος της που λογικά θα πάει στην αλογοτροφή που έχει γενική συνάθροιση, να κάνει κουμάντο.
       ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ . ΤΟΤΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΥΒΑ ΣΕ ΕΝΑΝ. ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕ Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ Η ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ. ΜΟΙΡΑΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.
         Είναι πολύ καλός παίκτης ο Μανωλάς. Κι είμαστε πολύ καλοί φίλαθλοι εμείς, που το είδαμε και θα χαρίσουμε μεγάλη στήριξη στον Γκέκο. Και θα πάμε σε ανίστοιχες καταστάσεις. Βεβαίως ο Σέρβος να φύγει και να προσπαθήσουμε με τον αντικαταστάτη του αλλά δεν είναι δυνατόν να στηριχτούν  αυτοί οι ποδοσφαιριστές. Κι όλοι ξέρουν οτι αυτοί φτιάχνουν τον παγκίτη. Κι όποιος ξέρει και κάτι άλλο, αν είναι δίκαιος, αρχίζει και βλέπει μέσα στο γήπεδο. Δεν είναι θέμα ανικανότητας αλλά ηθελημένης αποτυχίας. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεγελαστεί κανείς με την απόδοση μεθαύριο. ΕΙΠΑΜΕ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΤΡΙΤΟΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ Ο ΤΡΙΧΑΣ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ.
            Τεχνικά δεν μπορώ να μπω στο παιχνίδι. Εξ άλλου τόση πολύ μπάλα δεν ξέρω. Υπάρχουν άλλοι ειδικοί.  Ξέρω το παρασκήνιο και την διοίκηση. ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΦΑΓΑΝΕ ΕΝΑΝ ΒΑΘΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , ΚΙ ΑΡΑ ΔΙΚΑΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ ΜΕ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΚΑΜΙΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΣΗ, ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΩ Η ΝΑ ΑΚΟΥΩ  ΕΝΑΝ  ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟ ΑΒΟΥΛΟ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΚΑΙΡΩΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΩΣΩ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΚΑΤΙ ΧΑΜΕΝΟ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΑΕΚ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ, ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΗΓΕΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ.
        ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΜΕ ΤΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ. ΔΕΝ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΟΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΑΚΕΔΩΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΑ ΣΠΥΡΙΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΚΜΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΝ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΞΕΚΑΥΛΩΜΑ.
ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΤΙΟ  ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.
                ΕΓΩ ΤΟ ΜΠΟΥΛΟΝΙ. ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΣΕ ΚΛΟΠΗ, ΣΟΡΥ ΣΕ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΝΑ ΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ . ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΙ ΑΣ ΧΑΘΕΙ Ο ΠΑΤΜΕΤΖΙΔΗΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ BUDGET ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΟΓΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ. ΤΟ ΠΕΤΑΛΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ. ΥΠΑΡΧΕΙΑΥΞΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΠΛΑΓΙΟΜΕΤΩΠΙΚΑ. ΑΔΑΜΙΔΙΑ= ΓΗΙΝΑ. ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ. Ο ΔΧ  ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΕΙ.

ΑΥΡΙΟ ΠΑΛΙ

     Αργεντινή και Τουρκία. Κι οι δύο χώρες κατέφυγαν στο ΔΝΤ μπας και σωθούν. Και έγινε της πουτάνας παντού. Στην Λατινική Αμερική η επανάσταση της κατσαρόλας . Τελικά σώθηκε με το σχέδιο Μπρέϊντι ( ΗΠΑ ). Στην γείτονα είχαμε την επανάσταση του Ερντογάν. Που αφού τον πήδηξαν οι άψυχες συμβουλές των Εβραίων υπερκυβερνητών, τους πέταξε έξω κι εφάρμοσε τον δικό του χαβά: Έκανε ακριβώς τα αντίθετα. Φυσικά με την στήριξη των ΗΠΑ.
     Νούμερα απίστευτα για την διπλανή χώρα: 6% ρυθμός ανάπτυξης ετησίως ( το ΔΝΤ ήθελε 4%) . 30 δις δολάρια από ιδιωτικοποιήσεις κρατικών εταιρειών. Εισροή 20 δις λόγω τουρισμού κι άλλα 25 δις λόγω ξένων επενδύσεων. Νούμερο 17 στο παγκόσμιο G20 οι απολίτιστοι μεμέτηδες κι ότι άλλο μπορεί να εκστομίσει ο μωρόχαβλος Έλληνας που το παίζει δυτικός κι ακούει Μπαχ στην Τραχανοπλαγιά.
     Κι η Αργεντινή μια χαρά είναι σήμερα. Φυσικά και οι δυο χώρες γίνανε και με την βούλα αμερικάνικα προτεκτοράτα. Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει διότι κατέχει την Ακρόπολη, τα φώτα του πολιτισμού των Βησιγότθων καθώς και τις παπαριές των εθνικοφρόνων.
     Και τι να κάνουμε τώρα; Ποιος να αποφασίσει; Ο Γιωργάκης ο σωτήρας κατά ψήφο; Μα ο Γιωργάκης δεν είναι Ερντογάν. Είναι ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της μαμάς του που του είπε να γίνει πρωθυπουργός για να σωθεί το βαρύτατο όνομα του Ανδρέα με το παπά μπροστά. Τι να κάνει το παιντί; Τόσο δύσκολα πράματα και τόσο γρήγορα να του τύχουν;
     Και τούρχεται κι εθνική ξεφτίλα. Διότι δεν ήρθε ένας τουρκάκος εδώ αλλά εκατό επιχειρηματίες κι ένας Μουρίνιο, που ναι μεν είναι διπλωμάτης έξοχος, αλλά κι ένας πολύ χρήσιμος σύμμαχος. Και δια στόματος του υπουργού εξωτερικών του προτείνει και τη λύση: « Δεν πρέπει να συναγωνίζεται η Ελλάδα εμάς στους εξοπλισμούς. Δεν χρειάζεται να προστατευόμαστε μεταξύ μας, αλλά να προστατεύσουμε εμείς τη μαμά μας ».
     Κι έρχεται όλη η τουρκική κυβέρνηση για να προτείνει τους όρους της, δηλαδή τους όρους της Αμερικής. Και πολύ καλά κάνει. Ενώ δηλαδή συνήθως ο αδύνατος πάει στον δυνατό, η Τουρκία δεν το παίζει ψωροπερήφανη. Αυτά είναι για την κυρία Κατίνα., που κρατάει τα ευρώ στα σεντούκια και νομίζει ότι είναι ασφαλής σαν την γιαγιά μου που είχε τις κάσες γεμάτες με τα κατοχικά λεφτά. Και φυσικά της έμεινε η κάσα και δεν ήξερε τι να την κάνει.
     Διότι η κρίση θέλει επιθετικές κινήσεις. Θέλει ένα μηδενικό στην αμυντική δαπάνη κι ένα νούμερο για ανάπτυξη. Κι ανάπτυξη σημαίνει πούλημα με γνώση αλλιώς πας στην εξαθλίωση και μετά από κάποια χρόνια στα παρακάλια για τον στρατηγικό επενδυτή μήπως και προσληφθείς κάπου. Κι είναι προτιμότερο να πουλάς σήμερα κaι να κρατάς κάποια χρήματα, παρά να υποστηρίζεις τον δημόσιο τομέα κι αύριο να υποχρεώνεσαι να ξεπουλάς μπιρ παρά.
     Κι η Τουρκία παίζει το παιχνίδι της. Και σωστά. Λεφτά πάει να βγάλει και να επεκτείνει την δύναμη της. Ό,τι κάνει ο κάθε άνθρωπος στην σημερινή οικονομία εις βάρος του διπλανού του αλλά που δεν το παραδέχεται διότι απλά είναι πούστης. Ή το παίζει μαλάκας χαρίζοντας μια πτέρυγα αγαθοεργίας λίγο πριν πεθάνει κι αφού έχει πηδήξει το σύμπαν πριν. Κι η Τουρκία γνωρίζει τον μοντέρνο πόλεμο. Που δεν θέλει πια ξύλινα σπαθάκια κι αλεπούδες της ερήμου. Σήμερα είναι τα μπικικίνια, και μόνο αυτά μετράνε για τον περιορισμό των κοινωνικών αναταραχών.
     Τι θα κάνει η Ελλάς; Εδώ σε θέλω αρχιφελλέ την ώρα που πίνεις ελληνικό καφέ με τον Ταγίπ. Και που μάλλον έχεις καταλάβει ότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό αλλά πρωτίστως πολιτικό. Δεν μετράνε τα νούμερα διότι μια ζωή τα ίδια γίνονται. Θα φύγεις με το ελικόπτερο από του Μαξίμου σαν τον πρόεδρο της Αργεντινής ή θα αναποδογυρίσεις το τραπέζι και θα πεις αλήθεια κόντρα στον παππού και στον μπαμπάκα σου ή τον άλλον που μαγείρεψε τα στοιχεία; Και καταλαβαίνω ότι ιστορία δεν ξέρεις, όπως κι εγώ, αλλά πρέπει εσύ να διαλέξεις μια που σου έκανε την τιμή ο ελληνικός λαός να σε εκλέξει στο ύπατο αξίωμα. Και τα στελέχη σου πρέπει να σου λένε ότι η ιστορία γράφεται από τους ικανούς και τους νικητές και με όποιον τρόπο γουστάρουν- και γι ‘ αυτό είναι και για τα σκουπίδια εξ άλλου.
     Μπορείς να μαζέψεις τα ανθρωπίδια που ξεσχίσανε την Ελλάδα; Διότι γνωρίζεις πολύ καλά ότι τα αβάσταχτα μέτρα που πάρθηκαν δεν φτάνουν ούτε για πασατέμπο. Κι ότι η χώρα πάει για χρεωκοπία τον επόμενο Μάρτη. Μπορείς να εμπνεύσεις το λαό και να σκίσεις τις επιταγές του παππού σου ( Θάλασσα στη Λάρισα; ), του μπαμπά σου ( Τσοβόλα δώστα όλα ) ή θα παραμείνεις στα δικά σου;
( Το ΦΠΑ δεν θα αυξηθεί καθόλου. Χρήματα υπάρχουν.).
     Τι θα κάνεις Γιωργάκη; Θα βγεις κι εσύ στον δρόμο με την Παπαρήγα κι ένα πλακάτ για το δίκαιον του αγώνα; Θα σταματήσεις την καταβαράθρωση της χώρας ή θα αποφασίσεις το σωστό; Θα πείσεις εκείνους τους Ούνους να πάνε να γαμηθούν, που δεν ξέρανε που πηγαίνανε τα δανεικά ή θα τους κάνεις να χέζονται με το οικονομικό ντόμινο; Τώρα που αυξήθηκαν οι κόνδορες και οι γύπες και περιμένουν καρτερικά τον γονατιστό να μπρουμιτήσει ή τον γιατρό να τραβήξει τον μηχανικό αναπνευστήρα του ετοιμοθάνατου και να πεθάνει μια ώρα αρχίτερα μπας και γλυτώσουμε κάποια έξοδα.
     Τώρα η Ελλάδα , που ήταν πάντα προτεκτοράτο, έχει την χρυσή ευκαιρία να εκμεταλλευθεί την κρίση. Να γίνει αποικία της Αμερικής και να φύγει μακριά από την Γερμανία που διαχρονικά είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας. Κι αποδεικνύεται και σήμερα με την ειρωνεία και τα πρωτοσέλιδα των περιοδικών της , που ειρωνεύονται το σύμπαν. Δηλαδή όλη την ευρωζώνη. Μόνο αυτοί είναι οι ικανοί. Και να έχουν ξεκινήσει ήδη τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο αλλά που νομοτελειακά θα τον χάσουν κι αυτόν. Διότι ο κόσμος όλος είναι καλοπερασάκιας , δεν είναι μαλάκας ναζιστής, που ξυπνάει το πρωί για να δουλεύει μόνο , να τρώει σκατά και να νομίζει ότι είναι λιχουδιές και να νομίζει ότι είναι η άρεια φυλή. Ρε να μείνουν μόνοι τους οι αρχιπαπάρες κι ας φαγωθούν με τις λοιπές υγιείς οικονομικές δυνάμεις της ΕΟΚ, αν τις βρουν.
     Ξεκάθαρα με το μπαλαμούτι του Ερντογάν και με την Αμερική. Και στο μπαλαμούτι κάτι πιάνεις κι ευχαριστιέσαι. Οι Γερμανοί για το πήδημα δεν φημίζονται. Μόνο για τον Χίτλερ είναι ονομαστοί και για 2 παγκόσμιους πολέμους. Και για την αποκρουστική μουσική του Βάγκνερ, την βαρβαρική, που σε ξεβρακώνει διότι το πήδημα είναι κι αυτό δουλειά κι όχι απόλαυση.
     Αν δεν συνομιλήσεις με τον Ταγιπ, ετοιμάσου για Τζούλια στην βουλή και καλά τσιμπούκια με ΔοΝηΤή. Και προχώρα στην φτώχεια και στην εξαθλίωση και στα νέα μέτρα για να σωθεί η πατρίς κι η σημαία κι η θρησκεία κι η οικογένεια. Δικαίωμα σου. Εγώ γουστάρω Ερντογάν για αρχηγό, να τον βλεπουν μερικοί και να το κόβουν ΣΥΡΙΖΑ μόνοι τους. Καλά τα είπε ο νομάρχης της Χίου. Φυσικά πολεμήσανε οι πρόγονοι μας και τρίζουν τα κόκαλα τους. Δεν θέλω να με συγχωρήσουν. Αλλά δεν θα συγχωρέσουμε και τα κόκαλα των παιδιών μας που είναι ζωντανά. Δεν θα προβληματιστώ και με τους νεκρούς τώρα. Η ζωή ανήκει στους ζωντανούς. Κι οι ζωντανοί κάνουν τα κουμάντα τους.

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΣΩΒΡΑΚΑ ΠΑΝΤΟΥ

           Ε, μη μου πείτε οτι δεν έχουμε τρομερό κυβερνητικό εκπρόσωπο. Σειρηνάκης κύριοι και τα μυαλά στα σώβρακα. Λίγες μέρες πριν, ακριβώς την χρονική στιγμή που ελαμβάνοντο τα μέτρα, βγήκε η τσόντα με την Τζούλια. 100000 αγοραστές, πόσοι την είδαν παρέα και σε πόσα χέρια δεν έγινε ανταλλαγή, βάλτε και το διαδίκτυο και βρείτε το νούμερο του αποπροσανατολισμού.
         Σήμερα ήρθε ο Ερντογάν, αύριο υπογράφονται 21 συμφωνίες - ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΕΤΕΥΤΟΥΝ ΚΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ, ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΤΟΥ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ"- ,κι ο Σειρηνάκης έριξε στην πιάτσα την τσόντα με την αρκούδα μάνα. Απο κοντά και το υπουργείο οικονομικών που έβγαλε στην επιφάνεια τη λίστα με τους γιατρούς φοροφυγάδες. Στο παραπάνω νούμερο αποπροσανατολισμού που υπολογίσατε, προσθέστε κι άλλο τώρα διότι εκτός απο τους αισθησιακούς πολίτες έχουμε κι αυτούς που παρακολουθούν μόνο τα οικονομικά.
       Άρα; Τι, άρα; ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ, ΤΟΣΟ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ. ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΜΕ ΤΑ 10 ΚΙΛΑ ΒΟΜΒΑ, ΠΟΥ ΚΟΨΑΝΕ ΤΟ ΛΕΣΒΙΑΚΟ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΙ ΑΡΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΓΓΙΧΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΥΤΣΑ. Ο,ΤΙ ΞΕΡΑΝΕ ΕΚΕΙ , ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.
        Και θαύμασα την ταχύτητα του ελληνικού δημοσίου για τους 36 γιατρούς.Με στοιχεία απο το 2002. ΤΩΡΑ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝΕ; ΘΕΛΕΤΕ ΝΑΙ; ΑΣ ΠΑΜΕ ΕΤΣΙ. ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΔΟΥ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΑΝΕ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ, ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΑΝΕ; ΚΑΙ ΜΕΤΑ , ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΣΑΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΔΙΝΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.
      ΟΠΩΣ ΑΕΚ. Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕ ΕΝΤΑΞΕΙ. ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΔΙΝΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΠΟΙΑΝΟΥ ΑΝΩΘΕΝ; ΕΛΑΤΕ ΡΕ ΤΙΜΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΟΛΑ.
       ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ ΚΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ ΠΙΑ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ, ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΜΕ ΔΙΧΑΣΜΟ ΚΙ ΑΡΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΏΝΕΙ ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ. ΚΙ ΑΦΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΓΗ. ΑΥΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ. ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΔΗ , ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ , ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ.
              ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ, ΓΝΗΣΙΟΤΑΤΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ.
        ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΟΣ. ΔΙΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΣΕΚΛΗΘΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΑΓΙΠ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΑΡΑ; ΠΑΛΙ ΑΡΑ;  ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΚΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΦΕΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΑΣΣΟ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΝ;
       ΕΙΔΑΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ; ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ. ΟΛΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΕΚΤΕΘΟΥΝ. ΕΝΩ ΕΜΕΝΑ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ ΑΝ ΕΚΤΕΘΩ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ. ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΟΥΝ, ΚΟΙΤΑ ΕΝΑ ΜΑΛΑΚΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΤΕΘΩ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑ ΣΑΣ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΑΚΟΜΑ. ΚΑΙ ΣΩΒΡΑΚΑ ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΛΥΣΙΜΟ ΤΕΛΙΚΑ.
       ΕΠΙΣΗΣ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ, ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ. ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΤΣΑ ΝΑ ΜΑΝΤΑΡΕΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΝΤΙΣΙΟΝ. ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΕΔΕΙΞΕ Η ΝΤΟΥΒΛΗ, Η ΑΡΚΟΥΔΑ. ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΠΙΑ "ΤΑ ΕΝ ΟΙΚΩ, ΕΝ ΔΗΜΩ".
      ΥΓ. ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ. ΑΛΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΩΘΗΚΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΥΧΗ. ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΞΕΡΑΝΕ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΣΕΤΕΣ. ΕΔΩ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ ΣΗΜΕΡΑ; ( ΑΣΧΕΤΟΝ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΛΛΟΝ ). Η , ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ;
      

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

            Ξεκίνησε η έρευνα σε βάθος. Ο Έλληνας δεν χάνει ποτέ το χιούμορ του ή την αντίσταση κατά της αρχής. Όποια κι αν είναι αυτή. Να πάει στο καφενείο και να διακόψει τον άλλον ή να μιλήσει επί παντός επιστητού. Όλα τα ξέρει ο πούστης, διότι έχει ενημέρωση απο τα πρωϊνάδικα. Αν κερατώθηκε η τάδε, αν η έχουσα πάρει τα εκατομμύρια κάλυπτε την αδερφάρα που έκανε τσιμπούκια στα αποδυτήρια κι αν θα γυριστεί η νέα τσόντα με γιαούρτι αντί για βαζελίνη.
           Και τι να κάνει κι ο Αδαμίδης; Πήγε στον Μπιτσαξή. Για τα στημένα παιχνίδια και τον φάκελο της ΟΥΕΦΑ. Έμαθε κι αυτός ή μάλλον ήξερε εκεί στην Αγγλία, που δεν ξέρω για στήσιμο αλλά για ντοπάρισμα δεν έχει ακουστεί τίποτα. Κι αντί να ξεκινήσει η έρευνα για τον ακατάπαυστο ρυθμό, ήρθαν εδώ οι τίμιοι να βγάλουν άκρη. Μάλλον το θέμα δεν είναι η αύξηση της θερμοκρασίας των πόλων, αλλά το πόσο επιβαρύνει το χέσιμο της φώκιας το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
         Και εξήχθη σοβαρότατο συμπέρασμα: Υπεσχέθη ο πρόεδρος της ΑΕΚ, οτι κινείται προς την κατεύθυνση της κάθαρσης κι οτι ΘΑ κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ξεβρωμίσει η μπόχα του στησίματος ΔΙΟΤΙ Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΑΙ ΙΔΕΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΙΣ ΕΝΑΝ ΘΕΣΜΟ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΤΙΝΕΣ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΛΛΑ ΤΙΝΕΣ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑΣ ΑΚΡΑΣ, ΠΟΙΟΥΝ ΤΙ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΛΑΟ ΝΑ ΠΙΠΤΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΝΕΦΩΝ. ( Η ΚΑΘΑΡΕΥΟΥΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΡΩΤΟΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΩΤΤΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ ΕΠΙΘΕΣΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΕΝ ΤΑΙΣ ΧΕΙΡΑΙΣ- ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΟΣΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΠΙΣΤΟΣ ΤΟΣΟ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ).
          Ο δε ΓΓΑ, που είναι κι Αεκτζής, πολύ ευχαριστημένος , ξαναευχαρίστησε τον πρόεδρο μας και μέσω αυτού όλους εμάς, που δεν έχει βγει κάποιο εξώδικο. ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΤΗ ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΑ, ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗΣ. ΚΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΤΙΤΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Η ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ, Η  ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΥΜΠΑ, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Ρε Μπιτσαξή, γι' αυτό πληρώνεσαι; Για να μιλάς με τον Αδαμίδη; Ή τον κάθε πρόεδρο; Θέλεις μυστικά; Πάρε κάποιον απατεώνα μυστικοσύμβουλο και τελείωνε. Αλλιώς άδειασε μας την γωνιά πρώτος, διότι ο δημόσιος τομέας πρέπει να συρικνωθεί κι αν θέλεις να προσφέρεις στην χώρα, τράβα σπίτι σου.
          Διότι στο πρόγραμμα του κόμματος σου, πριν καεί η δυτική Πελοπόννησος, ήταν έτοιμα τα σχέδια για την εκμετάλλευση της. Κι ο Χ( κ )αλλικράτης υπήρχε για το ξεπούλημα της Θράκης. Και η πλατφόρμα του Αιγαίου για το πετρέλαιο και της συνδιαχείρησης ( Epson, Τουρκία κι Ελλάς ) ποσοστά, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΕΧΡΙ ΣΟΥΝΙΟ, ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΣΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ. Ρε , δεν πα να δουλέψεις κανά Βησιγότθο που αγωνίζεσαι για κάθαρση στον χώρο του ποδοσφαίρου;
         Ήρεμα παιδιά και πάμε για πλάκα. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση. Γνωρίστηκαν οι άνδρες. Που δεν ξέρουν τίποτα. Και ψάχνουν. ΚΑΙ ΣΠΑΣΤΕ ΠΛΑΚΑ:  ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ. ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΔΡΑΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ; ΝΑΙ. ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ. ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2001 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2008..
       ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΑΞΙΜΑΔΙ. ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΑΝΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ. ΚΙ ΑΝΟΙΞΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΙ ΑΣΚΗΣΑΝΕ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ. ΑΠΟ ΤΟ 2001 ΛΟΙΠΟΝ, ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕ ΚΙ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ; ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΟΥ ΑΝΗΚΑΝ; ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΑΝΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ; ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΘΑΡΣΗ; ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΤΟΤΕ ( ΚΛΕΦΤΩΝ)  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ; ΑΝΟΙΧΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ( ΑΡΜΑΤΩΛΩΝ ) ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΩ.
      ΥΓ1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΚΟΚΑΛΗΣ;
      ΥΓ2. ΤΟ ΜΠΑΤΑΡΙΣΜΕΝΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ, ΤΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΠΙΤΕΛΕΙ;
       ΥΓ3. 100 ΔΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ. ΤΑ ΑΛΛΑ 260 ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ; ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΑ ΜΗΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΘΩ. ΡΕ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ.
      ΥΓ4. ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΖΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ. ΟΧΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΕΙΡΑ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ; ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΑΔΑΜΙΔΗ;
        ΥΓ5. ΠΑΙΔΙΑ , ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΧΕΙ ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Η ΑΕΚ. ΟΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΛΛΟΥ, ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ " ΤΟΥΡΚΟΙ, ΤΟΥΡΚΟΙ, ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ". ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ SHELL ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ;