Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΝΑΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ

          Χαλάνε τον κόσμο τα πρωτοσέλιδα των φυλλάδων της δαφνοστεφανωμένης για το καπνογόνο. Τα έχετε δει. Έχουν τρελαθεί και οι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι με την " κόλαση " του ΟΑΚΑ και συμπληρώνεται το παλμαρέ. Μια κόλαση βέβαια, που δεν είχε ούτε τον Τσουκαλά στο κόρνερ να μιλάει σε παίκτη, ούτε και σφαίρες να βρίσκουν πισώπλατα τον τερματοφύλακα, ούτε και δακρυγόνα στα αποδυτήρια. Ήταν μια κόλαση light. Αυτά λοιπόν είναι για το καλό του λαού της δαφνοστεφανωμένης αδερφής κι είναι στα εξώφυλλα.
          Όμως όλοι οι πελάτες των φυλλάδων αυτών, θέλοντας και μη, ανοίγουν και τις μέσα σελίδες. Αυτές, που πλέον είναι για το καλό της ομάδας. Χέσε τώρα τον λαό. Και μέσα βρίσκεις τα εξής:
     - Ο Βαγγέλας με πολύ άγριες διαθέσεις ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΡΕΠΟ των παικτών για να τους τα ψάλλει. Για έλλειψη πάθους και ποδοσφαιρικού τσαμπουκά , και για απουσία σοβαρότητας και αυτοσυγκέντρωσης στα τετ α τετ αλλά και στα πέναλτυ.
   -  Ο Αλέφαντος ( αυτό το απίστευτο νούμερο, που λογικά είναι προπονηταράς για τους ολυμπιακούς ) αναλύει το παιχνίδι κι αφού βγάζει το μισό κόκκινο ρόστερ άχρηστο, λέει οτι ο " Βαλβέρδε κοιμάται στον πάγκο" ( φυσικά δεν ξέρω ποιόν προπονητή παραδέχεται το νούμερο πλήν του Χάπελ που του είχε επιτρέψει να κουβαλάει τις πορτοκαλάδες ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ - που όποτε θέλετε τα γράφω ).
   -  Ο Μώραλης μιλάει μόνο για ένα ΠΑΡΑΠΟΝΑΚΙ περί  της διαιτησίας, όσον αφορά την μη προσωρινή διακοπή του αγώνα λόγω του καπνογόνου.
  -  Δεν υπάρχει πουθενά κάποιο καταγεγραμμένο σχόλιο για αρνητική διαιτησία, παρά μόνο για τον επόπτη Τάτση και για ένα off-sight του Ρόμενταλ.
 - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΑΙΚΤΗ Ή ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΦΥΣΟΥΝΑ Ή ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ.
              ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΛΑΣΗ ΒΡΕ ΧΑΠΑΤΑ ΠΕΛΑΤΕΣ;  ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΤΕ ΒΟΛΕΥΕΣΤΕ ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ, τον Καρπετόπουλο και το Νικολακόπουλο, ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΑΣ. Κι αυτά βέβαια ισχύουν για όλους τους πελάτες όλων των ομάδων, ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΙΚΙΑΣ. ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΠΙΠΛΑΣΤΟ.
            Και προσέχτε και κάτι άλλο: Ο Σιδηρόπουλος τιμωρήθηκε για :
1. Μη καταλογισμό πέναλτυ υπερ της ΑΕΚ.
2. Για όχι κόκκινη ( δεύτερη κίτρινη ) κάρτα σε Μοντεστό είτε για καθυστερήσεις είτε για το φαόυλ στο Λυμπερόπουλο ( ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΡΤΑ - αυτά είναι απο τηνη έκθεση του παρατηρητή, οχι δικά μου ).
3. Για όχι απ' ευθέιας κόκκινη στον Παπαδόπουλο στην φάση του Γκερέϊρο , που τον χτύπησε εκτός φάσης.
                 Ο ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΩΛΟΓΑΒΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ.
               ΥΓ1. Πολλά μπορώ να πω, αλλά είμαι "αμερικανάκι". ΡΩΤΑΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ; ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ;
               ΥΓ2. ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΓΚΟΜΕΝΟ, ΤΟΤΕ ΠΑΣ ΚΑΛΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΥ.

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΩΡΕ ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ

           Καθότι όλοι μας είμαστε άνθρωποι κι όχι άλογα, που υποχρεωτικά τους βάζουν παρωπίδες οι αναβάτες ή οι ιδιοκτήτες, για να μην αποσπούνται απο τον στόχο που υπάρχει ή ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. Ναι, το άλογο είναι απο τα πιο φοβητσιάρικα ζώα και κάπως πρέπει να χαλιναγωγηθεί. Ακόμα κι ελεύθερο που ήταν στην φύση, γούσταρε να κοπαδικοποιείται και μετά απο μερικά χαστούκια, τελικά γούσταρε να έχει έναν νταβατζή: Τον άνθρωπο. ΖΩΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΚΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΘΩΡΕΙΑ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗΣ ΖΩΩΝ.
          Εδώ μιλάμε για ανθρώπους. Που θεωρητικά, δεν είναι άλογοι. Ούτε βεβαια άλογα. Λέμε τώρα φυσικά και καμιά μαλακία για να περάσει ή ώρα. Διότι αν το ψάξεις καλά, πραγματικά υπερτερεί το άλογο του του δίποδου. Διότι θεωρητικά το τετράποδο δεν έχει μυαλό σε επίπεδο λογιστικού αλλά μόνο θυμοειδούς. Ενώ ο άνθρωπος θεωρητικά έχει. Πρακτικά τι έχει; Στο κρανίο του μέσα, ίσως και να έχει την αχυρένια τροφή του ζώου. Λέμε, αν έχει κάτι.
        Πάντως, επειδή δεν είμαστε ακτινολόγοι για να βρούμε τι έχει μέσα, μπορούμε να δούμε το απ' έξω. Δηλαδή τι φοράει στα μάτια. ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ.  ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΛΕΠΕΙ ( δεν βλέπει ), ΤΟ ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΙ ΣΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΦΟΥ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΜΥΡΗΚΑΣΜΟΥ ΚΑΠΟΙΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΟΥΣ ΤΡΟΦΗΣ Ή ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΟΣ;  Και  η πλάκα είναι οτι ο άνθρωπος βάζει τις παρωπίδες μόνος του. Όντας μόνος και μακριά απο κοπάδια. ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΝΤΑΣ, ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΏΝΤΑΣ ΤΗΝ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΠΟΥ ΟΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΤΑ ΓΙΑΛΟΜ : ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ, ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΡΕΛΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ.
             Όχι ωρέ παιδιά. Το κείμενο δεν είναι κοινωνικό. Πετάμε και καμιά  πληροφορία γενική για να καταλήξουμε στο μεγάλο ερώτημα: Γιατί η πλειοψηφία των Ελλήνων γίνανε υποστηρικτές μιας δαφνοστεφανωμένης αδερφής; Φυσικά δεν θα το απαντήσω εγώ αυτό, διότι τέτοια κενότητα εγκεφάλου δεν έχω. Θα το απαντήσουν οι ίδιοι οι δαφνοστεφανωμένοι και κυρίως δια στόματος του αρχηγού τους, του εγκρίτου κυρίου Τσουκαλά την ώρα που ξεχώριζε μαρούλια στην λαχαναγορά του Ρέντη ή την ώρα που ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝΟΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΚΑΛΗ . ΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΛΑΔΑΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΜΠΑΜΠΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΑΚΙΑ ΉΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ.
             Κι η πλάκα η μεγάλη είναι οτι μέχρι να πάει ο Σέρβος παραδόπιστος στην τρούμπα, ΥΠΗΡΧΑΝ ΗΔΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ. ΑΡΑ ΚΑΤΙ ΒΛΕΠΑΝΕ. ΤΙ; ΕΙΠΑΜΕ, πού να ξέρω; Μπορεί να βλέπανε τα πάντα, ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΑΝΕ ΜΠΑΛΑ. ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΙΛΑΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΑΝΕ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝΕ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΒΛΕΠΑΝΕ. ΕΙΠΑΜΕ, ΣΤΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΠΟΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΧΥΡΟ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ. ΕΛΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΑΦΑΙΡΟ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΡΑΣΗ.
            Αλλά δεν πειράζει. Καθότι η Ελλάδα έχει περισσότερους δαφνοστεφανωμένους οπαδούς απο όλους τους άλλους, λογικά την κατάντια της την χρωσταέι σε αυτήν την ομάδα. Που θεωρητικά παίζει ποδόσφαιρο, το βλέπουν οι υποστηρικτές της , το πιστεύουν κι αγωνίζονται γι' αυτό, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΠΑΡΑ ΣΑΝ ΑΠΟΛΑΥΣΗ. ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
           ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΜΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΔΙΚΙΑ. ΠΑΛΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ , δηλαδή η δαφνοστεφανωμένη αδερφή , ΕΝΩ ΤΑ ΕΙΧΕ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΙ ΕΠΑΙΖΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΩΠΙΔΑ, ΠΛΗΓΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ. Στο ματς βέβαια του Σαββάτου, η ΑΕΚ ήταν η υπερδύναμη που είχε συμμαχήσει με το ΔΝΤ, την ΕΕ, την Αμερική , την CIA, την Μοσάντ, την KGB, το FBI αλλά και τον ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ για να γκρεμίσουν την Ελλάδα δηλαδή την μετεξέλειξη της χώρας σε ομάδα.  ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ.
           Κι έχει πλάκα το πώς τους ξέρω. ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΓΡΑΦΩ ΧΤΕΣ, ΓΙΑ ΕΝΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΡΙΜΠΛΑ ΤΟΥ ΝΤΙΟΠ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΟΓΟΝΟ.  ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΦΕΚ, δηλαδή ο "Πρωταθλητής" ,  ΚΙ ΕΧΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΝ ΦΑΣΗ. ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΔΙΚΙΑ.
               ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΓΚΑΖΟΝ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΜΩΡΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΜΕΣΑ. Η ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ! ΤΟ ΠΡΟΒΛΉΜΑ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΚΙ Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥΛΗΣΕ ΦΥΛΛΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΔΩΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΑΡΩΠΙΔΩΝ ΣΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΓΑΜΗΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ. ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ: " Να δείτε τι θα γίνει στο Κραϊσκάκη". ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΕ; Αλλά όταν έλεγα οτι έπρεπε να σε είχαν περάσει κοντρόλ για ντοπάρισμα όταν βρήκες καταφύγιο στον δικέφαλο, ΜΕ ΛΕΓΑΝΕ αντιαεκτζή. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΤΡΕΧΕΙ Η ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗ ΠΗΓΑΙΑ.ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ; ΑΝΤΡΟ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ; ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ; ΕΙΝΑΙ; ΑΣ ΒΑΡΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΥ.  Η ΑΕΚ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΣΙΓΑ ΡΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ. ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΠΛΥΝΕΙΣ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΔΗΞΕΙΣ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ. ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΕΡΒΟ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ. ΤΖΟΥΦΙΟΣ.
          Φυσικά οι δαφνοστεφανωμένες δεν καταλαβαίνουν απο προδοσίες. Σε ένα κοπάδι να είναι κι όλα εντάξει. Μόνα τους να μην είναι τα παιδιά. ΜΕ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΤΑ ΣΕΝΤΟΥΚΙΑ.
             ΥΓ1. Μετά απο μια νίκη τα σχόλια είναι πιο ασφαλή. Διότι αλλοιώς θεωρούνται κλάψα. ΚΛΑΦΤΕ ΓΑΒΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΕΟΥΣ, ΠΟΥ ΧΑΣΑΤΕ ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ. ΕΤΣΙ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟ ΤΕΡΕΝ ΤΗΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗΝΗΣ. ΠΟΤΕ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ; ΕΝΑ ΕΔΑΦΟΣ ΤΙΓΚΑ ΣΕ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΕΣ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΗΤΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ " ΝΟΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ" ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΚΙ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ. ΚΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΜΩΜΕΝΑ. ΒΓΗΚΑΝΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΠΑΡΩΠΙΔΑΣ. ΠΑΡΤΕ ΤΑ. ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΕΝΑ ΠΟΥΤΣΟ ΜΕ  ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΦΑΝΕΛΑΣ ΜΙΑ  ΕΜΕΙΝΕ ΑΚΟΜΑ ΑΓΑΜΗΤΟΣ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.
               ΥΓ2. ΚΑΙ Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΕ ΑΝΤΡΑ ΠΑΕΙ. Ποιός είναι τελικά ο άντρας της σχέσεως; Διότι στο σεξ κανονικά κι οι δυο φχαριστιούνται. ΟΕΟΕΟΕΟΕ.
                                                " ΝΑ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ...."
              ΥΓ3. ΓΑΒΡΟΥ ΠΕΣΟΝΤΟΣ, ΠΑΣ ΙΧΘΥΣ ΑΛΙΕΥΕΤΑΙ. ΕΧΩ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ; ΑΜΕ. ΚΑΙ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ. ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΑ ΓΑΜΗΣΙΑ. ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΗΔΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ. ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΦΩΣ: " ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ".
ΡΕ ΞΥΠΝΑΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ; ΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΛΟΓΟ ΚΑΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ.
                ΥΓ4. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; Ε, ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΚΑΝΤΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ. ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ. ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΟΟΥΤΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΥ. ΑΝΤΕ, ΣΩΘΗΚΑΤΕ ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ.
               ΥΓ5. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΕ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΔΕΙΡΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΡΑΊΣΑΚΗ. ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΔΕΙΡΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ;  ΣΤΗΝ 3 ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΤΡΑΒΑ ΣΤΑΛΤΑ ΓΑΜΗΣΟΥ ΩΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕ ΤΗΣ ΠΟΥΤΣΑΣ.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

ΑΕΚ - ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ

           Ωραία υποδοχή. Να γυρνάς απο την Ολλανδία με χιονόπτωση και μηδέν βαθμούς, και να μπαίνεις σε ένα καυτό γήπεδο και μέσα στην ελληνική υγρασία. Που ευτυχώς υπήρχε αυτός ο παλμός και ξέχναγες όλη την αρρώστεια του καιρού. Μάλλον η υγεία μας έχει αφήσει παρέα με τις μασκαρεμένες εποχές. Ένας παλμός όμως, που σε βοηθούσε να ξεπερνάς και το θέαμα που ξετυλιγόταν μέσα στο ΟΑΚΑ.
           Να το πάμε Αεκτζήδικα; Ναι. Μεγάλη ικανοποίηση για τη νίκη. Και με τον τρόπο που ήρθε. Είναι μια σφεντονιά του μικρού εναντίον του Γολιάθ. Που δεν έπαθε τίποτα βέβαια, απλά ένα ψιλοσάστισμα. Είναι δυνατόν; Είναι. Διότι η ΑΕΚ είναι αυτή που είναι σήμερα μεν , αλλά δεν χαμπαριάζει απο ρουφιάνικες φανέλες. Κι αδερφοποιημένους οικοδόμους. Τι να κάνουμε; Η αλήθεια είναι μια και είναι πικρή. ΕΜΕΙΣ, ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΠΛΩ. ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ; ΟΤΙ ΕΠΕΣΕ ΓΑΜΗΣΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ.
            Εγώ όμως είδα άλλα πράματα. Έγραφε πολύ πετυχημένα ο Φίλαθλος οτι η δαφνοστεφανωμένη θέλει να αποδείξει οτι είναι το αφεντικό κι οτι η ΑΕΚ θέλει να μείνει ζωντανή. Απεδείχθη τίποτα; Όχι βέβαια. Όλα θα παραμείνουν στην ρότα που έχουν πάρει πολύ καιρό τώρα. Κι ο καθένας όπως το αντιλαμβάνεται. ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΚΟ ΚΙ ΑΦΟΥ " λεφτά υπάρχουν".
              Τι είδα; Δυο ομάδες, που ο ένας έδινε το παιχνίδι στον άλλον. Κανείς δεν ήθελε να κερδίσει. Ο ένας, ενώ μπορούσε, βολευόταν δημοσιοϋπαλληλικά με μια ισοπαλία κι αν κάτι προέκυπτε θα το έπαιζε άντρας με την κατάλληλη δημοσιογραφική υποστήριξη. Ο άλλος, να φυλάξει τον κώλο του πρώτα κι έχει ο θεός, κυρίως από λάθη του αντιπάλου. Ποιός είναι ο ένας και ποιός ο άλλος; Βάλτε όποιον θέλετε. Δεν έχει σημασία  για ανθρώπους που ξέρουν μπάλα, αγαπούν το ποδόσφαιρο κι όχι την κακοποίηση, και θέλουν οι ίδιοι να βλέπουν κάτι. Ειδικά άμα πληρώνουν ή αν έχουν δει τα βιντεάκια πριν τον αγώνα με την παλιά ομάδα μας.
              Ένα μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο με βασικές πινελιές στα λάθη. Που τα κλώτσαγαν όλοι. Μια ΑΕΚ που ανέβηκε λοιπόν μετά το πρώτο εικοσάλεπτο κι απείλησε κι αυτή. Με μπόλικες απουσίες, είτε εκούσιες είτε ακούσιες, και βασιζόμενη απο ένα σημείο και μετά στην αμυντική της λειτουργία. Μπροστά ήταν για τα κλάματα. Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος, Σκόκο ήταν ωσεί παρόντες συνεπικουρούμενοι απο αυτόν τον ανεκδιήγητο ΜΠΕΡΝΣ. Ο ΜΑΚΡΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ. ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ.
              Και στο δεύτερο μέρος αποφάσισαν όλοι να γίνουν αρλεκίνοι στην παρωδία. Οι προπονητές. οι παίκτες κι ο διαιτητής. Ναι, αυτή η μουσίτσα που δήθεν το έπαιζε ακριβοδίκαιος και κατώρθωσε να τα κάνει σκατά. Μοιράζοντας αστείες κάρτες, εκνευρίζοντας τους πάντες και στο τέλος φυσικά χάνοντας κάθε έλεγχο του αγώνα. Κι είναι τυχερός με την κατάληξη αυτήν. Διότι οι κάρτες είναι για να βγαίνουν για σοβαρούς λόγους  και τελικά όχι για να κρατιούνται φυλαγμένες όταν πέφτουν κορμιά.
           Τι να πω; Παράξενο παιχνίδι. Για την ακρίβεια, παιχνιδάκι. Ένα πέναλτυ που όπως το είδα, θα το έδινα κι εγώ. Που χάθηκε. Είπαμε, ο ένας χάριζε τον σκοπό στον άλλο. Αντί η ΑΕΚ να γιγαντωθεί, να συμπεριφέρεται σαν φοβισμένος τυφλοπόντικας. Και να την σπρώχνουν 25000 άνθρωποι. Τίποτα. Εκεί πίσω. Να μην βουτάει την αδερφάρα απο τα μαλλιά, αλλά να περιμένει. Τακτική Χιμένεθ; Καλά κρασιά. Διότι σωστά ο Μπερνς παραχωρεί την θέση του κλωτσηδόν στον Μπλάνκο, που μου φάνηκε πιο αποφασιστικός σήμερα, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΜΕΝΕΙ ΜΕΣΑ Ο ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ( για σφαλιάρες στο πέναλτυ που έκανε ) και ξαφνικά βγαίνει έξω ο Σκόκο, που ήταν κακός αλλά έχει πάντα το ένστικτο του δολοφόνου, ΚΙ ΕΠΙΣΗΣ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ, ΜΑΚΟΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΡΑΝ ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ ΜΑΣ.
          Φυσικά, το αποτέλεσμα δικαιώνει τον Μανόλο. Οτι κάτι είδε, που δεν είδα εγώ. Και μακάρι να είναι έτσι. Να μην βλέπω τίποτα απο την διαβολική σκέψη του προπονητή, να τα κάνει αχταρμά και στο τέλος να μας παραδίδει σεμινάρια για τις αψυχολόγητες ενέργειες που όμως δικαιώνονται. Έτσι τον θέλω τον προπονητή μας. Που όμως είχε μια αμυντική τετράδα εκπληκτική, διότι παρά τα λάθη, βγάλανε ανδρισμό και ψυχή. Με ένα Καράμπελα φοβερό απέναντι σε παίκτη δαίμονα. Με έναν Ντιοπ φανερά ανέτοιμο, που όμως έκανε την δουλειά του. Κι επομένως, συγχαρητήρια και μακάρι να συνεχίσει έτσι η ομάδα και να μην είναι άλλος ένας κρότος που δεν θα έχει συνέχεια.
         Ο Σιδηρόπουλος, ενώ φαίνεται οτι ξέρει τι του γίνεται, εκτίθεται ανεπανόρθωτα με την μη αποβολή του Αβραάμ για το εκτός φάσης χτύπημα στον Γκερέϊρο, για τον μη καταλογισμό ένος πέναλτυ στην φάση πριν το γκολ μας και για την μη αποβολή του Μοντεστό με δεύτερη κάρτα για τις καθυστερήσεις του. Εντάξει έπρεπε να φάει μια κάρτα ο Γιάχιτς και φυσικά κόκκινη ο Ντιοπ. Ας τα έκανε και θα τα γράφαμε αλλοιώς. Αφού ήταν παρωδία η διαιτησία του, έτσι θα τα λέω κι εγώ.
        Επίσης συγχαρητήρια και στον Γκέντζογλου. Άμα δεν ξενυχτάει, μπορεί. Δυστυχώς οφείλω να πω οτι οι ευκαιρίες της δαφνοστεφανωμένης ήταν πιο κλασσικές, αλλά η ΑΕΚ δεν φτάιει σε τίποτα. Σήμερα είχε μαζί της και τη Νέμεση μάλλον,  ΠΟΥ ΤΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΟΛΥ ΣΑΝ ΓΚΟΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΑΝΤΡΕΣ ΑΡΧΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
                  ΓΑΒΡΟΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ, ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΠΝΟΓΟΝΟ ΣΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΚΟΛ. ΑΝΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΘΟΤΙ ΣΤΟ ΚΩΛΟΓΗΠΕΔΟ ΣΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΣΙΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΡΑΤΣΑ.
        

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

NET – ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

     Το αφιέρωμα της κρατικής τηλεόρασης για τον Μίκη Θεοδωράκη, ασφαλώς και το παρακολούθησα. Δεν χάνω τέτοιες μουσικές στιγμές. Μ’ είχε πείσει και η συνεχής διαφήμιση, όπως και διάφορα δημοσιευμένα σχόλια σε τούτη εδώ την εφημερίδα, για τις πολύ ποιοτικές εκπομπές με τίτλο « στην υγειά μας ρε παιδιά ». Και παρά τις χρόνιες αμφιβολίες μου για το δημόσιο κανάλι και για ένα παρουσιαστή, κονφερασιέ , τέως ή ζώντα ηθοποιό, πότη σε μαγνητοσκόπιση ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο και έχοντα όνομα, πιθανό σύμπτωμα για επερχόμενη ιλαρά, κάθισα μπροστά στο γυαλί.
     Κι είδα την παραγωγή « εις υγεία του κοροΐδου». Εμού, αλλά κι όσων απαίτησαν κάτι για να περάσουν ένα σαββατόβραδο διαφορετικό από την κοινή κατανάλωση σπαλομπριζόλας μετά τζατζικιού και τηγανιτών αμελέτητων σε κάποια ταβέρνα. Διότι αυτό το οποίο παρουσιάσθηκε οχριά μπροστά στην συνεύρεση ετερώνυμων ανθρώπων μέσα σε μυρωδιές τσίκνας και τσιγαρίλας.
     Στην εκπομπή λοιπόν, και δίπλα στον μεγάλο μουσουργό, τον Κρητίκαρο λεβένταρο, υπήρχαν κάτι απολειφάδια. Δεν μιλάω για κάτι τοσοδούτσικες φωνούλες σε λαϊκωτό μαγαζί που για να γίνουν κάτι θα πρέπει να τις πηδήξει ο λουλουδάς πελάτης στο τραπέζι κέντρο πίστα για να μπανίζει την κιλότα της αοιδού καλύτερα. Δεν με απασχόλησαν αυτές οι γλάστρες, που κατά τεκμήριο ήταν αρσενικές κιόλας.
     Όχι. Δίπλα στην μεγαλύτερη καλλιτεχνική προσωπικότητα της Ελλάδας αυτήν την στιγμή, κείτονταν ο Βενιζέλος, ο Πάγκαλος, ο Λιάνης και κάποιος που εξακολουθεί να λέγεται Πεπονής. Κι είμαι από τους ανθρώπους που μου κινούν την περιέργεια τα επίθετα των ανθρώπων. Δηλαδή, δεν πιστεύω ότι απλά φανερώνουν την παλιά τέχνη του παππού ή το χρώμα του δέρματος κάποιου πρόγονου. Πιστεύω ότι το όνομα, σου προσδίδει κάτι που το κουβαλάς για όλη σου την ζωή. Κι ο μεν Βενιζέλος το πήρε πρέφα γρήγορα και το άλλαξε. Τι καριέρα να έκανε; Αυτός ο Πεπονής , που μου θύμιζε άπορο λαχειοπώλη σε ελληνοκρατούμενη πλατεία της Αιθιοπίας, καθόλου δεν προβληματίστηκε ; Αλλά βέβαια, αφού δεν έγινε μανάβης κι έγινε υπουργός , γιατί να το κάνει;
     Στον Πάγκαλο είμαι πιο μαλακός. Τα ελληνικά τοπωνύμια ως γνωστόν, παίρνουν το όνομα τους από την πληθώρα κάποιου φυσικού γίγνεσθαι ή και από την παντελή απουσία του σαν υπερβολή ( Τίνος Μωραϊτίνης ) . Ας πούμε Αχλαδόκαμπος λόγω πολλών ελαιόδεντρων ή Κυπαρισσώνας λόγω ύπαρξης μόνο ενός τέτοιου δένδρου. Στον Πάγκαλο πείτε ό,τι θέλετε για το όνομα του, δεν με πολυενδιαφέρει αν όλα τα καλά είναι πάνω του ή σχεδόν κανένα.
     Μνεία πρέπει επίσης να γίνει και για τον ξάδερφο της τέως συζύγου του ανθρώπου που άλλαξε όλη την Ελλάδα κι έσπευσε το κακό ΔΝΤ να την επαναφέρει σε κατάσταση προ αλλαγών: Λιάνης και τα μυαλά στα κάγκελα. Με πολύ ενδιαφέρον άκουσα την προσωπική του επιτυχία να δηλώσει στη μάνα του ότι ήταν ο χειρότερος φοιτητής της οδοντιατρικής κι ότι έπρεπε να πετύχει σε άλλο τομέα. Εγώ να δείτε πού θα είχα φτάσει με ξάδερφο πρωθυπουργό. Κι οφείλω να πω ότι αισθάνθηκα το ίδιο με την σεβαστή μητέρα του: Μια αυτοπεποίθηση ρε παιδί μου, που δεν την βρίσκεις εύκολα σε συστηματικούς ανθρώπους. Το ρεμαλιστάν που ζούμε νάναι καλά.
     Παραδίπλα ο όρθιος λύκος με το όνομα Ανδρουλάκης. Δεν ξέρω τον βαθμό του αυχενικού που έχει πάθει και μακάρι να πάει ο άνθρωπος να εγχειριστεί μπας κι απαλλαγούμε από την παρουσία του μέχρι την ανάρρωση του , αλλά με γοήτευσε το πλάγιο βλέμμα που με ατένιζε σαν χαφιές, η μουστακαλίδικη κουτοπονηριά του και το πηγαίο χιούμορ του με το οποίο ακόμα κι αυτός πλέον δεν γελάει. Περιορίζεται σε ανθυπομειδίαμα.
     Κι από κοντά κι ο έγκριτος δικηγόρος Λυκουρέζος. Αυτός που λιποθύμησε όταν δεν πείσθηκε η πρόεδρος του δικαστηρίου Χαλκίδας στην δίκη του Βαγιωνή. Τότε που η δολοφονημένη είχε πέσει πάνω στο ξίφος, που της παρουσίαζε ο συζυγοκτόνος σαν συλλεκτικό κομμάτι αποκτηθέν από την Βραζιλία. Αυτό το οποίο έχει υμνηθεί ακόμα κι από τον Καββαδία. Ο δικηγόρος με το μούσι, που πρέπει να είναι πιο σπουδαίος ακόμα κι από ένα κραμπολάχανο.
     Τώρα θα με ρωτήσετε, γιατί ασχολούμαι με όλους αυτούς. Αφού η εκπομπή ήταν για τον Μίκη. Σωστά το είπατε. ΗΤΑΝ. Τελικά όμως δεν ήταν. Ήταν για τους παρατρεχαμένους. Και να πω και την αμαρτία μου: Ο άνθρωπος Μίκης δεν με ενδιαφέρει. Τον καλλιτέχνη και μουσουργό είχα περιέργεια να δω, και κυριότερα να ακούσω για την έμπνευση του, για το τι τον ιντριγκάρισε για να λαϊκοποιήσει τεράστιες προσωπικότητες της ελληνικής ποίησης και για ανέκδοτα γύρω από τις στιγμές της δημιουργίας του. Ή τουλάχιστον να ακούσω τραγούδια χωρίς σχόλια. Αρχίδια. Αισθάνθηκα σαν κάτοικος εγκαταλελειμμένης βραχονησίδας . Σαν να περίμενα το πλοίο της άγονης γραμμής την ώρα που λυσσομανάνε άνεμοι 35 μποφόρ και το λιμενικό να έχει απαγορέψει τον απόπλου ακόμα και σε τάνκερ.
     Ρε παιδί μου, μουσικό αφιέρωμα χωρίς μουσική δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει. Να έχεις πήξει στην παπαρολογία των προσκεκλημένων που διαγωνίζονταν για το ποιος από όλους ήξερε καλύτερα τον Μίκη. Ή ποιος είχε μεγαλύτερη γλώσσα για να σπατουλάρει τον ζωντανό θρύλο. Για να δείξουν στο κοινό, ότι κι αυτός ήταν εκεί μαζί του κάποτε. Και γι’ αυτό μας τρώγανε.
     Και μετά ανέλαβαν οι μεγάλες φωνές μας να ολοκληρώσουν την παρωδία. Αφού είχαμε βάλει τα παιδιά για ύπνο πια, που απορούσαν κι αυτά τι στο διάολο είναι αυτός ο Θεοδωράκης και τι στην οργή έχει γράψει που του κάνανε μνημόσυνο εν ζωή, πετάχτηκαν μπροστά οι Ρέμμοι, οι Μπάσηδες κι οι Γλυκερίες. Και γαμήθηκε το σύμπαν. Πλέον καταλάβαμε ότι ο Μίκης έχει κατέβει στην παραλία δίπλα στο τσοντάδικο της Τζούλιας και το επαναστατικό τραγούδι έχει καταντήσει ερωτικό του αντιστασιακού, που πάντα γούσταρε να κάνει σοδομαζοχιστικό σεξ με τον βασανιστή του. Πού ήταν βρε η Φαραντούρη, ο Νταλάρας ή ο Παπακωνσταντίνου;
     Η εκπομπή είχε στόχο. Να γελοιοποιηθεί ο Μίκης σαν μόνιμος επαναστάτης και να παρουσιασθεί σαν λούφα και παραλλαγή για το νέο σκηνικό που πρέπει να είναι ελεγχόμενο. Ισοπεδωμένο. Χωρίς να αντιδράει ούτε κι ο ίδιος, αλλά και πόσα να ζητήσεις πια από έναν άνθρωπο που άλλα προφανώς του είπανε, κι άλλα πλέον έζησε εκεί μέσα. Που τον είχαν κάνει σαν παράγωγο του χρηματιστηρίου σημερινό, με όλες τις χώρες να ψάχνουν πού στο διάολο χρωστάνε. Με προφανή στόχο την κίνηση των ανεξάρτητων πολιτών και αυτά που θα ακουστούν μεθαύριο.
     Να μας πουν, « τι ακούτε ωρέ χάπατα έναν που έχει πάθει άνοια; Να βλέπετε εμάς στη ΝΕΤ την παλιά υπηρεσία ενημερώσεως ενόπλων δυνάμεων (ΥΕΝΕΔ ) εδώ στο στούντιο της ΚΥΠ με παρουσιαστή εκπομπής κάποιον Παπαδόπουλο και διευθύνοντα σύμβουλο ένα Ταγματάρχη Λάμπη.»
Είπαμε, ο καθένας κουβαλάει ένα όνομα κι έτσι πορεύεται. Κι έτσι πράττει. Κι ο Θεοδωράκης δεν παύει να είναι ένα δωράκι του θεού. Στην υγειά μας ρε παιδιά και πληρώστε παραπάνω για την σούπερ ντούπερ μαλακία της κρατικής τηλεόρασης διότι αλλιώς δεν θα έχετε ρεύμα, αλλά Ρέμμα. Δημοκρατικά πράματα χωρίς προσχήματα. Ου να χαθείτε χαραμοφάηδες.

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΑΙ ΑΔΑΜΙΔΙΑΙ ΕΥΘΥΝΑΙ

           Εδώ ολοκληρώνεται ο κύκλος με τις αναλογούσες ευθύνες στον καθένα. Αυτήν την στιγμή, που η ομάδα πλέον είναι εκτός πρωταθλήματος. Τα άλλα θα έρθουν αργότερα. Είπαμε οτι όσο πάει το πρόγραμμα θα ευκολύνει και θα διευκολύνει την απομάκρυνση της τσίμπλας απο τα μάτια. Και δεν θα μπαουλιάσω τις παλιές κωλοτούμπες του πρόεδρου, διότι ο καθένας έχει σχηματίσει την άποψη του. Για τώρα θα μιλήσω.
            Και το τώρα είναι πολύ συγκεκριμένο: Ο κύριος πρόεδρος είναι παντελώς άσχετος με την διοίκηση του αγωνιστικού κομματιού της εταιρείας. Για τα άλλα μπορεί να είναι καλός. ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ. Η ομάδα προς το παρόν δεν κινδυνεύει εκεί. Αγωνιστικά όμως είναι καράβι ακυβέρνητο. ΔΗΛΑΔΗ, Ο,ΤΙ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ. Κανείς Χιμένεθ δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, αν δεν έρθουν χειροπιαστά πράματα. Κι αυτά ξεκινούν λίγο πιο πριν.
           Και ρωτάω: Ποιός βάζει τους στόχους της ομάδας; Η διοίκηση. Ποιοί είναι οι στόχοι που ανακοινώθηκαν: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ( αφείστε προς το παρόν το κύπελλο ). Όταν αποτυγχάνεις στον στόχο, εκτός απο τους διάφορους υπάλληλους ( προπονητή, ποδοσφαιριστές κλπ ), ΣΑΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΣΑΙ ΑΜΕΤΟΧΗ; ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΔΙΟΙΚΗΤΑ. ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΟΥ, που στα μάτια μου είναι και μεγαλύτερη απο το χαμένο γκολ του Μπερνς. ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Η ΜΑΡΦΙΝ, Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ, που τρέχει και δεν φτάνει ο Πατέρας.
           Δεν είναι κακό το να μην ξέρεις μπάλα. Τι κάνεις τότε; Έχεις έναν μυστικοσύμβουλο ή καλύτερα για ασπίδα ΕΝΑΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΕΚ; ΤΡΙΧΕΣ. ΔΙΟΤΙ ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΡΤΗΣΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ; ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΜΙΛΗΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ Ή ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ; ΕΓΩ ΛΕΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΟΤΙ ΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΟΙΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ. ΑΡΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΚΙ Ο,ΤΙ ΒΡΕΞΕΙ ΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ.
          Κι ο Χιμένεθ είναι τεράστιο λάθος. ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΑΛΛΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΑΥΤΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΣΑΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ, ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΚΑΠΟΥ ΜΕ ΔΟΜΕΣ, ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΑΥΤΗ. ΣΑΝ ΝΑ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΛΟΥΤΣΑ. ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΜΕ ΟΣΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ. Μόλις προχθές ο Αδαμίδης είχε γίνει Μπάγιεβιτς. Είχε κλειστεί σε εκείνο το ρημαδογραφείο, δεν έβλεπε άνθρωπο, κι έλεγε τα γνωστά:
              - Μανόλο, είσαι ο άρχοντας των αποδυτηρίων. Κάνε ό,τι θες.
              - Θέλω απόλυτη αυτοσυγκέντρωση στους στόχους της ομάδας.
              - Τέτοια εμφάνιση δεν θα ξαναδεχθώ. Όποιον μου προτείνει ο προπονητής θα τον διώξω.
                  ΜΑΛΙΣΤΑ. ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ.
              -  ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ. ΤΟ ΕΙΠΕ.ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΕΙΣ.ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΕ; ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΖΙΜΠΟΥΡ ΚΑΙ ΣΚΟΚΟ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ; ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
              -  ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΡΑ; ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ;
              -  ΔΙΩΞΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΑΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΑ ΔΥΑΡΙ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ.
              Κι ο προπονητής τα βλέπει αυτά. ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΟΡΠΟΧΩΡΙ, που ξαφνικά τον αναγόρευσε σε άρχοντα, ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΕΤΑΙ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΥΘΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Ο,ΤΙ ΠΟΥΝ ΑΛΛΟΙ. ΠΟΥ ΚΙ ΕΚΕΙ ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΔΩ ΣΤΑΜΑΤΑΩ.
           ΥΓ1. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ: Δεν ήρθα για τα λεφτά. ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΜΠΡΑΒΟ.
           ΥΓ2. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΖΙΜΠΟΥΡ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΙΣΧΟΣ. ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ Η ΣΙΩΠΗΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ.
           ΥΓ3. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΑΙ ΕΥΚΟΛΑ. ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ Ο,ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΚΑΙ ΜΕΣΙΤΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ. ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ. ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΣΑ ΚΙ ΑΥΤΟΝ. ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΙΣ ΟΡΙΖΩ ΕΓΩ, ΟΠΟΤΕ ΤΙΣ ΚΡΙΝΩ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΧΕΣΤΟΝ. Θα βρεθούμε όμως αλλοιώς ο ... σε πάει με μαθηματική ακρίβεια πολύ κάτω.
           ΥΓ4. Είναι αστείο κάποιοι να λένε " ο Μελισσανίδης αν είχε αρχίδια θα καθόταν στην θέση του Παπά". Το αν έχει αρχίδια δεν αποδεικνύεται απο το αν θα πάρει την ΑΕΚ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ.
           ΥΓ5. Τα χαράματα πετάω για Amsterdam. Λίγο θα μπορώ να παρέμβω παρότι το φορητό θα είναι μαζί μου. Όμως για την Παρασκευή και το Σάββατο θα τρέξει το πολιτικό κείμενο για την εκπομπή της ΝΕΤ  και τον Μίκη. Γυρνάω στις 5 απόγεμα Σαββάτου και γραμμή για το ΟΑΚΑ ελληνικής αεροπορίας επιτρεπούσης. Αργά το βράδυ θα βάλω την κριτική για το παιχνιδάκι με την δαφνοστεφανωμένη.
         ΥΓ6. Σπάθας ο επικρατέστερος, ή Σιδηρόπουλος ή Καλόπουλος.

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΑΙ ΝΕΑΙ, ΙΘΠΑΝΙΚΑΙ ΕΥΘΥΝΑΙ

           Τον πιάσαμε τον άλλον χθες, του τα σούραμε ξανά, αλλά ευτυχώς όλοι μας παραμείναμε στο σωστό επίπεδο της κουβέντας. Εξ άλλου δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πάνω απο μια καρδάρα με χυμένο γάλα. Και το θέμα μας είναι τώρα μην μας χυθεί εξ ίσου κι ο Χιμένεθ. Για τον οποίο αγνοώ αν το συμβόλαιο είναι κλειστό ή ανοιχτό με ανταμειβόμενους στόχους. Φυσικά αν είναι κλειστό, είναι ένα ακόμα έγκλημα εναντίον της ομάδας.
          Η νίκη στο Χαριλάου έκανε κακό τελικά σε κάποιους. Αυτούς που  πίστεψαν σε μαγικά ραβδιά. Φυσικά δεν έχουμε πολλούς τέτοιους στο blog αυτό σαν αρθρογράφους, αλλά είμαι σίγουρος οτι μας διαβάζουν μπόλικοι. Δεν είναι κακό αυτό. Κακό είναι να μην ανοίγεις τα μάτια σου και να κατανοείς τελικά την απόλυτη ποδοσφαιρική αλήθεια, που για μένα είναι το πιο δίκαιο σπορ σε βάθος χρόνου: ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ( προς το παρόν αφείστε το αυτό ) ΤΟΤΕ ΤΑ  ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΘΡΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΦΟΒΕΡΑ ΣΚΑΜΠΑΝΕΒΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΓΩΝΑ.
         Επίσης παρέα με το 4-0 ήρθε και η νίκη επί της αλογοτροφής, ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΕΣΤΑΤΟ ΜΑΝΟΛΟ.  Και τελικά δεν ήταν το " πώς δέθηκε ο Νιόμπλιας κόμπος" ( αρκετά απλό μάλλον αφού απολύθηκε λόγω απανωτών μαλακιών κι όχι επειδή έχασε απο εμάς ), ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΩΣ ΔΕΘΗΚΕ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΟΜΠΟΣ.  ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΕΝΤΡΟ ( και τα τρία αμυντικά χαφ ήταν έξω ) ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΑΛΑΞΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΣΟΥΠΕΡ ( όχι τυχαίο, διότι τέτοια έχει ξαναβάλει ) ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΚΟ, που σκέφτηκε εκεί στο κέντρο του γηπέδου " και τώρα πού να την δώσω; Δεν γαμιέται, ας σουτάρω". ΚΑΙ ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ: ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΑΝΕ Ο ΣΗΦΑΚΗΣ , ο προπονητής δεν θα τον ρώταγε γιατί το έκανε απο τόσο μακριά; ΣΤΟ ΔΕ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ, ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΣΑΡΙΕΓΚΙ, ΤΟΝ ΣΙΛΒΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΙΜΙΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ. ΠΑΝΤΑ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ.
         Αλλά ας μην μακρυγορώ κι ας επανέλθω στο φιογκάρισμα. Στα δυο αυτά λοιπόν παιχνίδια - ΑΥΤΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΟΝ ΙΣΠΑΝΟ -, η ΑΕΚ κατέβηκε με το            4-3-3, που όλοι επικροτήσαμε. ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ: ΑΦΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΑΝ;  ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕ; ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ Ή ΟΥΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΤΙ ΕΒΛΕΠΕ; Κι εδώ κάποιοι θα πουν οτι λείπανε παίκτες. ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ, ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΛΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ( την Τούμπα την θεωρώ λογική ). Και κάτι  άλλο: ΕΙΧΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟ 4-0, ΑΝ ΔΕΝ ΕΛΕΙΠΕ Ο ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΙΖΕ; Για το τελευατίο αυτό, ο νοών νοείτω.
          Η ΔΕ, ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ, ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΚΟ ΚΟΟΥΤΣΑΡΙΣΜΑ ΚΙ Ο ΜΑΝΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΑΙΖΕ ΤΟ 4-3-3. ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.  Αυτό είναι το πρώτο λάθος του.
        Βέβαια ο δουλεύων κάνει λάθη. Δεν λέω όχι. Το θέμα είναι τα λάθη να διδάσκουν ΚΑΙ τον ίδιο και κυρίως να μην επαναλαμβάνονται. Όμως εγώ έχω δει οτι ο Πανιώνιος, η Τούμπα, ο Εργοτέλης και η Καβάλα είναι καρμπόν παιχνίδια. Κι όχι μόνο στην τακτική, αλλά ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΦΡΕΣΚΑΔΑΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΜΕΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ. Και μην μου πείτε οτι ΤΩΡΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΠΑΙΖΑΝΕ ΠΟΔΟΒΟΛΛΕΫ. ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΠΕΡΙ ΤΑ 32 ( ΛΥΜΠΕ, ΚΑΦΕΣ, ΔΕΛΛΑΣ, ΝΤΙΟΠ, ΠΑΤΣΑ) ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΦΤΕΙΑΞΕΙΣ ΤΟ ΜΥΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ ( ΜΑΝΩΛΑΣ, ΜΠΕΡΝΣ, ΜΠΛΑΝΚΟ,ΣΚΟΚΟ ) ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ ΑΥΤΟ: Είναι όπως όταν είχε έρθει ο Δώνης κι ασχέτως ρόστερ είχε πει οτι θα παίζει 4-3-3 ΚΑΙ ΓΕΛΑΓΕ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΕ ΤΟΝ ΡΙΒΑΛΝΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΞΤΡΕΜ. Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑΚΑ.
         Τέλος βλέπω μια ανακολουθία σε δηλώσεις, σκέψεις, στόχους σε σχέση με το τόσο διαβασμένο υλικό που είχε παρακολουθήσει απο DVD στην Ανδαλουσία. Και το οτι " δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που βλέπω" μαζί με τα σηκωμένα με απόγνωση χέρια προς τον ύψιστο, δεν θα ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΈΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. ΑΥΤΑ ΑΝΕΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΟΥΛΕΥΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ . ΚΙ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΤΑ DVD ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ( " παρέλαβα καμένη γη ", ΔΕΝ ΛΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕΣ ΚΑΤΙ; ΔΙΟΤΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΗΣΟΥΝ ΣΤΑ 46 ΚΙΟΛΑΣ ).
       Κι άντε και παρέλαβες στάχτη και κόκκαλα και αίμα και σάβανα. ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ; Ο ΛΑΓΟΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΗΓΕ ΣΑΝ ΧΑΦ; ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΣ ΠΙΣΩ ΓΑΜΩΤΟ; Ρωτάω, γιατί κάνεις αλχημείες, ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ - ανεξάρτητα τι βαθμό ποιότητας έχουν - ειναι στην διάθεση σου γιατί τους βάζεις σε λάθος θέσεις; Ο Μένγκελ είσαι και κάνεις πειράματα;
                             ΥΠΟΜΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ; ΘΑ ΕΥΚΟΛΥΝΕΙ.
       ΥΓ1. ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΩΛΥΜΠΥΘΡΟΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ.
       ΥΓ2. Μα κι ο τερματοφύλακας θλάση; Ήμαρτον, που λέει κι ο Γιώργης.
       ΥΓ3. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΙΣΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙ , ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ. ΕΓΩ ΤΑ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ. ΕΧΕΙ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΔΕΡΦΗ; ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ. ΜΑΚΡΙΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΤΡΑΛΑΛΑ, ΕΞΩ Η ΨΑΡΑΓΟΡΑ.
         ΥΓ4.  Α ΡΕ  ΡΕΜΜΟ, ΠΑΛΙ ΜΕΣΑ ΛΟΓΩ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ; ΤΟ ΣΔΟΕ ΜΠΗΚΕ ΚΙ ΕΠΙΑΣΕ ΤΗΝ ΒΙΖΙΤΟΥ; ΖΕΤΑ, ΣΕ ΠΗΔΑΓΕ ΚΑΛΑ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΕΣ; ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΛΟ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ; ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΒΓΑΖΕ Ο ΑΝΘΗΣ;
        ΥΓ5. ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ; ΝΑΙ, ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ. ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ. ΜΑΛΩΣΑΝΕ ΤΕΛΙΚΑ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΕΥΘΥΝΕΣ

           Ματς ήταν και τελείωσε. Μπροστά κοιτάμε, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Πληγωθήκαμε ξανά και κύρια όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που ΚΟΣΜΙΟΤΑΤΑ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΤΑΤΑ, πίστευαν οτι είναι ο δωδέκατος παίκτης της αυτοκρατόρισσας. Τρίχες δηλαδή αλλά δεν βαριέσαι τώρα. Αλλού είναι το θέμα. Εγώ δηλαδή για να παίξω καλά, μια χαρά ήμουνα όταν δεν είχα κι από πάνω μου κάποιον. Όποτε ερχόταν ο πατέρας μου, σκατά έπαιζα. ΑΓΧΟΣ.
          Αυτό φτάιει για την ΑΕΚ ; Όχι βέβαια. Τι φταίει; Ελάτε να το βρούμε. Είναι απλό. Δεν θέλω να ξύσω πληγές αλλά να πω την αλήθεια μου. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ " αν μας αφήσει η διαιτησία πάμε για πρωτάθλημα" , δημιούργησαν μια έπαρση. Που παντρεύτηκε με την φανέλλα μας καθώς και την " πείνα" για κάτι καλό. Έστω καλύτερο απο πέρσι. Και προσέχτε οτι μέχρις εδώ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
          ΚΑΙ  ΜΙΛΑΩ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ. ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ, ΟΛΟΙ  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ ΤΟΝ ΣΕΡΒΟ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ. ΟΙ ΜΕΝ ΣΤΟ ΑΛΑΘΗΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ, ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
          Κι ο Μπάγιεβιτς παρέσυρε τα πάντα στην τρέλα του. ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ, δεν λέω, ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΙΕΛΥΣΕ ΟΛΑ. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΡΟΣΤΕΡ ΜΕ ΤΙΣ 24 ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΤΙΑ. ΚΙ ΕΚΕΙ ΑΠΟΓΥΜΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
            Οι λάθος στόχοι κι οι κουβεντούλες για την διαιτησία, κάλυψαν αυτά που λέγαμε εδώ απο το καλοκαίρι. Σχεδόν όλοι μας. Το ύφος μπορεί να διέφερε κι ο καθένας να ήθελε να ζει μέσα στις αυταπάτες του. Η αλήθεια όμως είναι μια όπως πάντα:
            ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΚΤΗ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ. ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΠΛΑ: ΟΤΑΝ ΧΤΙΖΕΙΣ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΛΑΓΙΟΥΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΧΑΦΑΡΟ, ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΑΤΣΑ ΚΑΙ ΝΑΣΟΥΤΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΡΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΜΠΑΚ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΩ.
             ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ,  ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΠΟ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ. ΔΙΟΤΙ ΟΛΗ Η ΚΑΒΑΛΑ ΜΑΖΙ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ Η ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΚΟ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΩ.
             ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΓΙΟ ΜΙΖΑΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ. ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΚΑΟΥΤΕΡΣ, ΠΑΡΑΣΚΑΟΥΤΕΡΣ, ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΙ Ο,ΤΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΣΕΡΕΩΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΣΤΑΧΥΑ ΑΠΟ ΣΙΔΕΡΑ. ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΕΚ = ΕΛΛΑΔΑ, ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
               Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ. ΤΑ ΛΕΦΤΑ, όσα υπάρχουν, ΔΙΝΟΝΤΑΙ Ή ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΠΑΝΕ ΧΑΡΑΜΙ.
                Σκληρά αυτά που λέω, αλλά εγώ αυτήν την αλήθεια αντιλαμβάνομαι. ΚΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΕΙΝΑΙ απο την μια μεριά οτι δεν υπάρχει πίεση για κάτι κι αύριο θα αρχίσουμε να στήνουμε τα πάντα κατά τον φάκελλο της ΟΥΕΦΑ αλλά να μην χάσουμε το πριμ των 300 χιλιάρικων για καλύτερη επαρχιακή ομάδα, ΟΜΩΣ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ , ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΕΙ. ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΝΤΡΗΜ ΤΗΜ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΕΔΡΑΣΑΝ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝΤΙΣΕΡΒΙΚΕΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΔΧ;
            ΥΓ1. Αν συνεχίσω, θα γίνει εμφύλιος και δεν είναι η διάθεση μου αυτή. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΕΣΗ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΥΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΧΙΜΕΝΕΘ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟ. ΣΑΝ ΚΟΟΥΤΣ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ. ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ; ΚΑΠΟΙΕΣ ΝΑΙ, αλλά αύριο αυτός. ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
          ΥΓ2. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟ 2-1 ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ 4-0.  ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΙΤΙΡΙΑΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΠΟΥ 100% ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΦΟΥΣΤΑΝΙΑ . ΡΩΤΑΩ: ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ, ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ - ΞΑΝΑΛΕΩ " ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ" - ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ; Πότε ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΙΛΑΕΙ; Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ Ή Ο ΠΛΗΡΩΝΩΝ; ΡΩΤΑΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.
          ΥΓ3. ΚΑΠΟΙΟΣ ΡΩΤΗΣΕ ΚΙ ΑΠΑΝΤΩ:
                       1. ΣΟΟΥΖΑ
                       2.ΑΝΤΙΤΣ
                       3. ΛΙΝΕΝ
                       4.ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ
                       5.ΛΕΓΚΕΝ
                       6.ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ
                       7. ΟΓΙΟΣ
                       8. ΧΙΜΕΝΕΘ
                       9. ΔΙΔΥΜΟ ΣΑΒΕΒΣΚΙ - ΚΑΠΟΙΟΣ
                      10. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
                      11. ΡΕΧΑΓΚΕΛ

















Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΒΑΛΑ - ΑΕΚ

           Eγώ στην ζωή μου έχω μάθει οτι τα πάντα έχουν αρχή , μέση και τέλος. Φαίνεται όμως οτι δεν τα ξέρω καλά . Μικρός είμαι, πού θα πάει; Θα μάθω. Ειδικά αν εξακολουθήσω να παρακολουθώ παιχνίδια της ΑΕΚ του Χιμένεθ. Και θα συνεχίσω, δεν θέλω να το κρύψω, διότι πρέπει στους ουρανούς να ανεβώ σοφότερος. Ρε παιδί μου, να είμαι ελεύθερος απο συστήματα, τακτικές, αποδόσεις, προπονήσεις και συγνώμη κι αν ξεχνάω κάτι.
           Πλέον η κατάσταση είναι αφόρητη. ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΙ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΙ, ΟΙ ΝΤΑΝΤΟΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΜΑΝΟΛΟ ΝΑ ΜΠΛΕΧΤΟΥΝ ΟΛΟΙ. ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ, ΣΑΝ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΝ "ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΖΗΤΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ". ΔΙΟΤΙ Η ΚΑΒΑΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΦΟΡΑΓΑΜΕ! ΚΙ ΑΡΑ ΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΟΥΤΕ ΑΡΧΗ, ΟΥΤΕ ΤΕΛΟΣ. ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΑ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΣΗ. ( ΜΕ ΗΤΑ ΤΟ ΓΡΑΦΩ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΙ. ΜΙΛΑΩ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΧΑΦ ).
             ΚΑΙ ΝΑΧΕΙ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ. Που, τι να κάνει κι ο Τσινιάρης; Λογικά την γύρισε την πλάκα. ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ. ΑΣΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΕ ΣΤΗΣΙΜΟ ΚΙ Ο,ΤΙ ΠΕΙ Η ΦΑΝΕΛΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΧΙΜΕΝΕΘ.
           Δηλαδή τελικά αυτός φταίει; Όχι βέβαια. ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ. ΣΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΑ. ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΟΟΥΤΣ. ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΟΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ. ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΔΕΙ ΤΙ ΤΟΠΟ ΕΠΙΑΣΑΝ ΟΙ ΚΩΛΟΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΜΕΣΟ 2-0 ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. ΡΕ, ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΡΓΥΡΙΟΥ, ΚΙ ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ Ο ΠΑΤΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙ Ο ΓΙΑΧΙΤΣ; ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ.
          Και το πιο φοβερό είναι η ΑΕΚ να ανεβαίνει - φυσικά επειδή λογικά η Καβάλα δεν χρειαζόταν να κάνει άλλη δημιουργία - όταν έμεινε με 10 κι όταν πια είχε μπει ο Σκόκο. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ, ΛΑΘΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΙ ΟΤΙ Ο ΙΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ. ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΩ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΚΙ ΟΤΙ ΛΕΙΠΑΝΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ , άντε λόγω Κάκου για να βολέψω και μερικούς άμπαλλους. ΔΙΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΠΟΛΙΚΟΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΕΝΤΡΟ Ή ΠΛΑΓΙΟΙ ΚΙ ΟΤΙ ΑΝ ΕΠΑΙΖΕ Ο ΔΕΛΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΑ, ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.
        Φυσικά όλες οι γνώμες είναι σεβαστές - με τον κατάλληλο χαρακτηρισμό - αλλά ξαναλέω:
      - Ο ΛΑΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΚ, ΚΙ Η ΑΕΚ ΗΤΑΝ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΗ ΟΤΑΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ.
     - Ο ΓΙΑΧΙΤΣ ΞΑΝΑΧΑΡΑΜΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΘΕΣΕΙΣ.
     - ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΑΝΟ ΟΥΤΕ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΟΥΤΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ.
    - ΟΤΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΝΤΟΥΓΚΛΑΟ, Ο ΜΠΛΑΝΚΟ ΔΕΝ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕ ΨΗΛΟΚΡΕΜΑΣΤΑ.
   - ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΕΝΤΕΡ, που ούτως ή άλλως είναι σε λάθος θέση ( ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΑΥΤΟ ) , ΑΛΛΑ Ο ΜΑΚΡΑΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ, ΜΠΕΡΝΣ.
         Διότι πραγματικά, η ΑΕΚ μπορούσε να κλέψει αυτό το παιχνίδι σήμερα. ΠΩΣ: Με την φάση του Έντερ και του Μπέρνς. ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΙ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ με το τηλέφωνο, ΚΙ Ο ΤΣΙΝΙΑΡΗΣ με την εντολή. ΟΛΗ Η ΑΜΥΝΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΜΕΝΗ και δεν μιλάω αέρα μπανά. ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ: Ο ΧΙΜΕΝΕΘ, που δεν μου χρειάζεται κάτι παραπάνω πλέον. Είναι πολύ λίγος ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙ μέχρι φυσικά τον Δεκέμβριο ή του χρόνου, ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.
          Κορυφαίος δεν υπάρχει στην ΑΕΚ σήμερα. Θα ανέφερα τον Σάχα, αλλά τα σουτ των ηλίθιων χασογκόληδων της Καβάλας πήγαν στα χέρια του. ΔΙΟΤΙ ΤΟ 2-1 ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ. ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕ, παρά το παρασκήνιο. Η ΟΜΑΔΑ ΕΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΘΥΜΙΖΕΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΑΚΟΜΑ. ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ, με την δουλειά του Χιμένεθ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΙΜΗ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ. ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΘΑΛΜΟ ΑΥΤΟ.
          ΥΓ1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΚΟΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΚΟΛΑΡΑ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ.
          ΥΓ2. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΕΑ: Η ΑΕΚ ΕΧΑΣΕ ΔΙΚΑΙΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ.
          ΥΓ3. ΤΑ ΚΑΚΑ ΝΕΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΑΕΚ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΧΑ ΚΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΘΑΝΑΤΙΚΟ: ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΚΟΥΜΠΑΡΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ. ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ "ΚΑΚΟ"  ΤΡΙΤΩΣΕ. ΑΡΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΘΛΑΣΗ.
       ΥΓ4. ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΠΕΡΝΣ, ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΟΥ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΚΑΘΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΟΣ ΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ ΕΞΟΔΟ.        

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΕΜΠ 2010

     Η ιστορία γράφεται με μοχλούς διαμόρφωσης για την συνείδηση των νεότερων, που δεν την έζησαν, και γουστάρουν να ψάχνουν και να βολεύονται με κάτι τρίχες κιτάπια. Επιτρεπτό αυτό βάσει ελευθερίας. Που είναι το ύψιστο αγαθό με προφανές αποτέλεσμα την καφενειακή κουβέντα και την προσωπική κωλοτρυπιδίστικη άποψη. Που μπερδεύει τα γεγονότα με το συναίσθημα και φυσικά προτάσσει το «νομίζω» μπροστά στο «γνωρίζω» και το συναίσθημα πριν την γνώση.
     Η γνώση όμως, είναι όραση και ακοή και γεύση κι όσφρηση κι αφή. Είναι και οι πέντε αισθήσεις παρέα. Ωμές. Δεν υπάρχουν βιβλία, ούτε τίποτα. Ούτε καπελώματα κι άλλα κουραφέξαλα. Ούτε σκοποί, αιτίες, συνέπειες και λοιπά ανθρώπινα ανδρείκελα για να εξηγήσουν ή για να επηρεάσουν κάτι. Όταν ζεις την ιστορία, δεν χρειάζεσαι να στην πουν κάποιοι άλλοι που γράφουν κατά παραγγελία. Κι η ιστορία θα όφειλε να είναι μόνο παράθεση γεγονότων. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.
     Και δεν είδα τίποτα πονηρό εκείνη την φοβερή νύχτα. Είδα από το μπαλκόνι του σπιτιού, στην πάροδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, τα γεγονότα. Τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία τοποθετημένα κάθετα στον δρόμο για να εμποδίσουν την κάθοδο των τεθωρακισμένων. Τους σκουπιδοτενεκέδες, τους κρεμασμένους στα φανάρια, να καίγονται μπας κι εξουδετερωθούν οι τόνοι δακρυγόνα που πέφτανε στην Πατησίων.
     Τους αστυνομικούς που, πυροβολώντας στον αέρα, κυνηγούσαν διαδηλωτές στα στενά. Ναι, τα είδα.
     Κι άκουσα. Τις ερπύστριες των τανκς να κατεβαίνουν την άσφαλτο και μια κότα απέναντι:« Ησυχία κοιμόμαστε». Και την απάντηση: « Πουτάνα άνοιξε, σκοτώνουν το παιδί σου». Μύρισα την ατμόσφαιρα, γεύτηκα μια πίκρα στο στόμα και κατάλαβα, τότε στα 11 μου, ότι κάτι δεν πάει καλά. Με ακουμπούσε η ιστορία και σίγουρα την ακουμπούσα κι εγώ. Όλα ήταν τόσο προφανή κι οφθαλμοφανή σαν το ιδιαίτερο στα μαθηματικά που ήταν προγραμματισμένο την επόμενη μέρα. Τόσο χαχόλικο ήμουνα. Με τέτοια φασαρία, σιγά να μην γινόταν μάθημα, και πάντα τέτοια, χαιρόμουνα. Η φασαρία αναβάλλει τις υποχρεώσεις.
     Είχα δει κι άλλα πριν εκείνη τη νύχτα. Τους κλεισμένους στο πολυτεχνείο να φωνάζουν για ψωμί, παιδεία ελευθερία κι οι περαστικοί να περνούν μπροστά από τη μάνδρα πηγαίνοντας ανευθυνοϋπεύθυνα στις δουλειές τους. Κουνώντας το κεφάλι και χαρακτηρίζοντας τους αλήτες.    Τραμπούκους τεμπέληδες κι ό,τι άλλο μπορεί να κατέβαζε η γκλάβα του χουντικού λαού , του κάργα βολεμένου στην επταετία και του απόλυτου πούστη, που την επόμενη μέρα, δηλαδή μετά από δέκα μήνες και μετά από μια πολύ χειρότερη χούντα αφού το πολυτεχνείο δεν έλυσε τίποτα, είχε γίνει αριστερός, αντιστασιακός κι ό,τι άλλο κωλομπαρίστικο υπάρχει μπας και βολευτεί το σύμπαν μέσω μπερδέματος.
     Αλλά τα χρόνια περάσανε. Κι ο καθένας εξακολουθεί να λέει ό,τι του κατεβάσει ο κώλος του. Που είναι ευθέως ανάλογος του φασισμού του, δηλαδή της ασύνορης διαδικασίας προστασίας του μικρόκοσμου του. Ήταν, ή δεν ήταν εξέγερση; Ήταν με αποτέλεσμα, ή ήταν όλα προαποφασισμένα από τις μεγάλες δυνάμεις; Σκοτώθηκε κανείς ή το τανκ που έπεσε στην πύλη είχε προειδοποιήσει για το χτύπημα κι απλά έκανε τεστ για αντοχή των μετάλλων; Λέγε λέγε από δεξιό μέχρι έτοιμο να αυτομολήσει αριστερό, εξασφαλίσθηκε η κουραμάνα. Και κυρίως ένας ανύπαρκτος λαός για ένα γεγονός στο οποίο δεν είχε καμία συμμετοχή. Κι άρα η ιστορία μπορεί να ξεπλύνει με μαλακισμένο ροδόνερο τον εαυτό της, που κάθε φορά θέλει να απαλλάσσεται από τον μύθο. Λογικό. Η ιστορία, μύθος κάτι θέλει να γίνει.
     Τι να γίνει; Τίποτα. Μηδέν. Πάντα αυτό είναι το κορυφαίο αριθμητικό σύμβολο και πάντα η ποσόστωση της αλλαγής. Που τα παλικάρια που ξεκίνησαν την ιστορία του πολυτεχνείου ήταν μια χούφτα άντρακλες κι ας μην ήταν από την Λειβαδιά. Εκεί που έχουν τα σουβλάκια ήρωες. Και μπήκαν μέσα στην σχολή για την καύλα τους και την αντίσταση τους, όπως κάποιοι παλιότεροι είχαν μπει στην Αγία Λαύρα. Κι αφύπνισαν συνειδήσεις ή οράματα ή σκέψεις. Και κυρίως πήγαν κόντρα σε όλο το ελληνικό γίγνεσθαι. Σαν τον Παπαφλέσσα, που προκειμένου κάποιοι να πολεμήσουν εναντίον του Τούρκου, αναγκαζόταν και λάδωνε μήπως και βρει πολεμιστές. Ιστορία μου πεθαμένη, που όμως θα υπάρχεις πάντα για να φωτίζεις τα σκοτάδια με σκοταδισμό.
     Και μετά, νάσου κι η φωτιά στους πολιτικούς. Αυτήν την εξ ολοκλήρου δοσιλογική κάστα επαγγελματιών, που σύσσωμη είχε υπογράψει για την χούντα, που πλάκωσε για να κάνει μια κάποια εκμετάλλευση στον αγώνα των παλικαριών για κυβερνητικές θέσεις. Με όπλο τα πύρινα κούφια λόγια που βέβαια δεν μπορούν να δημιουργήσουν δόξα άλλα άνετα μπορούν να κλέψουν και να ξεπλύνουν χρήμα. Είτε άμεσα, με σάλωμα των μέσων ενημέρωσης, είτε έμμεσα με δημοκρατία.
Ναι, την σημερινή δημοκρατία της ίσης ευκαιρίας και της προόδου που κάθε μια τετραετία θέλει και μια αλλαγή. Τόσο καλή είναι και κάθε τόσο πάνε να την μεταλλάξουν ή να την μετασχηματίσουν ή να την διαμορφώσουν οριζοντίως και καθέτως όλοι οι δημοκρατικά εκλεγμένοι και φυσικά αξιοκρατικά προβαλλόμενοι από την τηλεόραση σημερινοί ηγέτες.
     Κι αφού ο λαός γουστάρει να λέει ότι ήταν πάντα εναντίον της δικτατορίας, κι αφού επίσης γουστάρει να ψηφίζει, τι πρόβλημα να έχει ο πολιτικός να βγει στο μπαλκόνι και να αυτοπροσδιοριστεί σαν αγωνιστής; Ό,τι γουστάρει ο από κάτω λέει. Ο οποίος από κάτω αυτοκαθαρίζεται για την επταετή παθητική στάση του, την στάση αποδοχής, και νομίζει ότι στέλνει στην εξουσία μάγκες που κάνανε αγώνα. Αγώνα από την Σουηδία κι από τα κακοτράχαλα σοκάκια του quartier latin. Και ξαφνικά βρήκα και εθνάρχη και μετά κι έναν με ζιβάγκο που ήθελε να κάνει τομές κι άρα διόρισε στα υπουργεία μέχρι και θυρωρούς από πολυκατοικίες και διαβολικά μωρά που ούτε ένα πτυχίο οδοντιατρικής δεν είχαν κουράγιο να στρώσουν τον κώλο τους για να πάρουν.
     Σιγά μην κουραστεί η «γενιά των πολιτικών». Που φυσικά δεν έχει σχέση με καμία γενιά του πολυτεχνείου. Διότι η γενιά αυτή υπάρχει και δεν είναι οι βολεμένοι λόγω αυτής. Τιμώ τα παλικάρια που ξεκίνησαν την αντίδραση και που έμειναν μέσα μέχρι τέλους. Διότι όταν το τεθωρακισμένο έπεσε στην πύλη, όλοι αυτοί οι σημερινοί καπηλευτές, την είχαν κάνει στα τηλέφωνα και μοιράζανε οφίτσια.  Ενώ οι πραγματικοί έγκλειστοι, είναι ό,τι ήταν και τότε. Καθημερινοί κι άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, που δεν ζήτησαν τίποτα για μιαν εθνική μάχη και για το τριπλό τους σύνθημα. Που ήταν καταδικό τους και δεν ανήκει σε καμιά Ελλάδα. Ίσως και γι’ αυτό εξαφανίζεται σιγά σιγά.
     Και πρέπει να θυμόμαστε το πολυτεχνείο διότι μόνο κάτι αντίστοιχο μπορεί και να φέρει «αύριο» για τα παιδιά μας. Διότι τα παλικάρια, που χάθηκαν στο πλήθος για να μην έχουν την τύχη του Κολοκοτρώνη στο ελληνικό προτεκτοράτο, είναι ακόμα εδώ και θέλω να ελπίζω ότι δεν είναι μόνο μια χούφτα. Κάτι δίδαξε κι αυτός ο πούστης ο μύθος. Αυτός υπάρχει, κι όχι η ιστορία που έβαλε τους πάντες στο μίξερ και κατηγόρησε την γενιά του πολυτεχνείου. Ειρωνευόμενη τα πάντα και λέγοντας, όπως πάντα, τις μεγαλύτερες αρλούμπες για λαούς κι εθνική αντίσταση. Και πάλι καλά που υπήρξε η 17 Νοέμβρη, η οργάνωση μιλάω, που κράτησε ζωντανή την ημέρα σαν αγώνα. Διότι αλλιώς, όλοι οι νεότεροι, θα νόμιζαν με το πανηγύρι μπροστά στο πολυτεχνείο, ότι τιμάμε κάποιον Εβραίο άγιο από την Καπερναούμ που παλιότερα τον λέγανε Σαούλ. Διότι αυτή είναι η επιδίωξη των πολιτικών εκμετάλλευσης του πολυτεχνείου, αφού χοντροκονόμησαν με την εξαργύρωση του αγώνα άλλων.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΧΑΜΟΣ

          Μια βδομάδα τώρα, κάθε βράδυ φώναζε : Ηρακλή, έλα κοντά μου.
            Πήγαινε η κοπέλλα που την φρόντιζε και της έλεγε: Έχει πεθάνει.
           Κι υπήρχε η ανταπάντηση : Ψέμματα μου λες.
                Ρε μάνα, έλεγα εγώ, είσαι καλά; Να φέρω ένα γιατρό να μας πει κάτι.
           ΚΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΣΤΙΣ 3 ΣΗΜΕΡΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 4 ΠΑΡΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ, ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ : Αγόρι μου δεν είμαι καλά, δεν με νοιάζει τι λέει ο γιατρός. ΚΙ ΕΙΠΑ: Τι να κάνω ρε μάνα; Κι ήρθε η απάντηση: ΤΙΠΟΤΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ. ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ.
              ΣΤΙΣ 5 ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ Η ΡΩΣΣΙΔΑ   ΚΟΠΕΛΛΑ ( μάλαμα ) ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΥΡΙΣΚΕ ΣΦΥΓΜΟ. ΤΟ 166 ΠΗΓΕ ΚΙ ΑΠΛΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΕΙΔΟΠΟΙΕΊΣΩ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΕΛΕΤΩΝ.
                ΜΕ ΠΟΝΕΣΕ ΠΟΛΥ. ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΟΥ. Ή  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΗΨΙΑ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΛΑΡΑ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΜΗ. Ή ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑΡΑ, ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΉ ΤΗΣ. ΠΟΝΕΣΑ ΜΕ ΤΟ ΞΑΦΝΙΚΟ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ; ΕΝΑ ΞΑΦΝΙΚΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΣΑΝ ΕΠΙΣΤΕΓΑΣΜΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ. ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΜΑΝΤΕΨΕΙ: ΣΕ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ.
     Κι έπρεπε να φύγει. Διότι δεν είναι ανάγκη να σέρνεσαι στα νοσοκομεία ή να πονάς σαν τον πατέρα μου. ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΚΕΙΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ( 97% ΚΟΡΕΣΜΟΣ ΣΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΜΕ 5 ΠΑΚΕΤΑ ΤΗΝΝ ΗΜΕΡΑ ),  ΟΥΤΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ. ΟΥΤΕ ΓΙΟΣ ΟΥΤΕ ΕΓΓΟΝΙΑ. ΣΕ ΣΩΖΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΧΑΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ:
       ΦΕΥΓΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΟΧΛΗΣΩ
       ΦΕΥΓΩ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΗΜΠΟΡΙΑ ΜΟΥ.
       ΦΕΥΓΩ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ.
               Και πρακτικά αυτοκτονώντας με το τοστ μέσα στο στόμα κατά την διάγνωση του ΕΚΑΒ. Και με την ερώτηση του γιατρού,  αν θέλω να γίνει νεκροτομή, για να βρούμε το λόγο του θανάτου: ΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ;  ΒΛΕΠΕΤΡΕ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΣΥΛΟ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΡΤΙΜΕΛΗΣ ΘΑ ΕΙΧΕ  ΤΑΦΕΙ ΚΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΕΝΗ ΦΕΤΕΣ. ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ Ο ΠΝΙΓΜΟΣ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Ή ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ.
         Όμως, εγώ λέω μαγκιά. ΑΥΤΗ ΜΕ ΕΚΕΝΑ ΜΑΓΚΑ. ΚΑΙ  ΠΑΝΤΑ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΝ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ.  ΣΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΤΕ ΠΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ. ¨Η ΣΤΟΝ ΙΔΕΑΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΊΧΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΙΣ  ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.
              ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΑΛΛΑΧΤΗΚΕ ΚΑΙ  ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ. ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ. ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ. ΜΑΓΚΑΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΑΝ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ.
      ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ¨΄: Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΠΝΙΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΩ ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ. ΠΑΝΤΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ, ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΩ.
             ΥΓ. ΠΟΥΣΤΗ ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΕ ΕΧΩ ΒΡΕΙ. ΓΡΑΨΕ ΤΩΡΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ.

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ

           Ένα χρόνο πριν, τα έχουμε πει όλα. Οτι η εκκλησία είχε πρακτικά το παγκάρι και μετά την απομάκρυνση εξ αυτού, ουδέν λάθος αναγνωριζόταν. Φυσικά το παγκάρι για να δουλέψει ήθελε συνένωση πιστών και όραμα και πολλά αρχίδια να βγαίνουν και να λένε τρίχες στα διάφορα blogs. Κι αναφέρομαι σε αυτά ( ετούτο δεν υπήρχε ), ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ OI ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ  ΗΤΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ.  ΔΗΘΕΝ ΔΗΛΑΔΗ. ΤΟΤΕ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΠΑΝΤΟΥ,  Η ΧΟΥΝΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΟΝΤΟΥ. ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ. ΚΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΒΑΝΔΗ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΤΑΝ ΣΤΟ TRIVIAL PERSUIT.
             Τώρα όμως γίνεται κι άλλο ολίσθημα. Αυτός ο διαχειριστικός έλεγχος, ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ, κι έχει μετατραπεί σε τουρκικό σήριαλ τύπου Κισμέτ ( "πεπρωμένο", αγγλιστί ), αφοδεύει στοιχεία. Φυσικά επιλεκτικά ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΦΥΓΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ. ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΣΟΚ ΔΗΛΑΔΗ , επί Ανδρέα, ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ, ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ, ΑΛΛΑ ΣΚΕΠΤΟΤΑΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΥΠΟΝΝΟΟΥΣΕ.
          ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ  ΤΩΡΑ. Κι αυτοί οι ορκωτοί λογιστές, αν διαρρρέουν στοιχεία ακόμα και στον πρόεδρο της ΠΑΕ - που είναι λαλίστατος ως γνωστόν - ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΧΑΛΙΝΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ. Που ξέρει πολύ καλά τα πάντα, ΚΙ ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΟΙ ΟΡΚΩΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.
          Που πρέπει να γίνει καθαρά και ξάστερα σε εκείνην την περιβόητη συνένετυξη τύπου που " Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ". Κι όταν τα μάθει,  τι θα κάνει; ΡΩΤΑΩ ΕΓΩ. ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΞΥΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΤΟΠΑΛΟΥΚΩΘΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; Ή ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΒΟΛΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ " ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ"  ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΠΑΓΚΑΛΙΑ; ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΠΟΥ ΞΑΝΑΠΙΑΣΤΗΚΕ ΚΟΡΟΪΔΟ.
           Κι ο κύριος Ανδρέας, λογικά έκανε τα κουμάντα του. ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΣ! ΤΟΣΑ ΖΗΤΗΣΕ, ΤΟΣΑ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΞΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ; ΕΓΩ; Ή Ο ΠΑΠΑΡΑΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕ ΟΤΙ Ο ΚΟΝΤΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΡΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΛΑΜΟΓΙΑΡΙΚΟ ΑΡΘΡΟ 44 - ναι αυτό που με τον Κιντή είναι θαύμα  που δεν είμαστε και με την βούλα  στην δεύτερη κατηγορία σαν τον γνήσιο πρόσφυγα ;  ΚΑΙ  ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ 5 ΧΑΜΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΠΟΥ ΦΥΤΟΖΩΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΩΛΟΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΧΑΦΙΕΣ; ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.  ΕΓΩ ΚΑΤΟΥΡΗΣΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΤΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗΘΕΙ ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ .
          Και σήμερα όλοι, ΜΑ ΟΛΟΙ, ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ ΣΤΙΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ. ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΟΥ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ. ΤΟΥ " γειά σου κοριτσάρα μου", κατά τον προπονητή του.
         Κι ηρεμείστε όλοι. Διότι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΥΤΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ ΕΝΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙ  ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΥΡΙΟ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 80 ( ΕΞΩ ΤΑ 19 ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ , αυτά τα ξέρουμε ) ΠΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ να μάθουμε. ΣΑΝ ΧΕΙΜΑΡΡΟ ¨Η ΣΑΝ ΟΧΕΤΟ. ΌΧΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ.
          ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΔΑΜΙΔΗ ΟΤΙ Ο ΣΟΟΥΖΑ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΡΕΣ ΠΙΣΩ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΚΟΛΠΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΤΙ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΑΥΤΑ, ανεξαρτήτως επιλογών στο κρεβάτι, ΒΑΡΑ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΔΟΤΑ ΤΟΥ. Ή ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΕ ΛΑΟΥ ΛΑΟΥ;
         Ο ΜΠΕΚΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΣ. ΑΛΛΟΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΛΑΒΑΝΕ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΝ ΚΡΙΝΑΝΕ ΔΙΑΡΚΩΣ. ΚΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΚΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ.
       Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΦΟΡΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΠΟΣΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ, ΠΙΘΑΝΑ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ Ή ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ.
       Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΤΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΗΛΑΔΗ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΥΘΟ. ΟΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΡΒΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ.
         Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟ ΨΩΜΙΑΔΗ. ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ, επειδή υπάρχουν χρήματα, ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ.
          ΥΓ1. Ο Ψωμιάδης παίρνει τον Πανιώνιο; Πολύ αμφιβάλλω.ΑΝ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ, ΠΟΛΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΙΤΣΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΘΝΙΚΗ. ΠΑΝΤΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ , χωρίς δικαίωμα ανόδου, ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΑΝ ΦΥΤΩΡΙΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΥΕΦΑ.
       ΜΑΚΗ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΙΑ. ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΔΙΟΤΙ ΛΕΡΩΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΑΝΤΑ ΚΙ Η ΚΑΒΑΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕ. ΑΝΕΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ. ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΧΕ ΣΤΗΣΕΙ ΤΟΤΕ Ο ΜΠΕΟΣ. ΑΡΑ, ΑΘΩΩΝΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ; ΚΑΜΙΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥ ΑΝΕΤΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙΣ ΒΟΛΤΑ. ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ; ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ, ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΠΟΤΕ.
      ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΛΛΑ Ο ΤΣΑΚΙΡΗΣ ΘΑ ΠΕΙ ΟΧΙ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ; ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑΕΙ ΠΙΣΩ. ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΕΚ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ. ΦΟΒΕΡΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ.
         ΥΓ2. ΣΕ ΕΒΡΙΣΕ Ο ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ; ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΤΡΙΧΕΣ. Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΘΟΥΣ ΤΗΣ ΝΤΟΠΑΣ. " ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΑΣΤΗΚΕ", ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΙ Ο ΝΤΕΜΗΣ : " ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ; ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...". ΝΑΙ ΤΟ 44 ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ 2 ΔΙΚΕΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Ε ΡΕ ΚΑΤΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.
        ΥΓ3. ΡΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΜΠΗΚΕ ΚΙ Ο ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ. ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ. ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΝΟΜΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΛΟΓΩ ΠΟΛΥΪΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ. ΕΔΩ ΓΕΛΑΣΤΕ. ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΚΑΙ Η ΜΗ ΕΦΕΣΙΜΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.
        ΓΕΛΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ. ΛΕΩ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΩ - είναι πολλά τα θέματα - ΓΙΑ 2 ΗΜΕΡΕΣ. ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ. ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ( στο ΥΕΘ έχω πάει ) ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΣΩ. ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΑΛΛΟΥ. ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΟΥΣΚΩΤΟΥΣ.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

EMΠ

    ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Φ ΤΟΥ 2007. ΓΙΑΤΙ; ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΙΟ "ΠΑΙΔΙΚΟ" ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΣΚ ΘΑΝΑΙ ΠΙΟ ΑΓΡΙΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.

     Ήμουν μόλις 11 χρόνων, εκείνο το βράδυ της Παρασκευής του 1973. Θα έπρεπε να κοιμάμαι, αν ζούσα σε νορμάλ χώρα Όμως είχα γεννηθεί στην Ελλάδα. Που τα σκατά στα πετάει στο πρόσωπο αμέσως. Για να σε μάθει το περιβάλλον στο οποίο θα ζήσεις - θα υπάρξεις καλύτερα-, μέχρι να γίνεις κασάτο λίπασμα.
     Ένα τυχαίο γεγονός με ξύπνησε. Έτρεχε το καζανάκι του μπάνιου, που συνόρευε με το δωμάτιό μου, σ’ εκείνο το διαμέρισμα της παρόδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Πάντα το έφτιαχνα εγώ, μ’ ένα παιδικό κόλπο. Σηκώθηκα λοιπόν.
     Το σπίτι ήταν κατάφωτο. Το δωμάτιο των γονιών μου άδειο. Κατευθύνθηκα προς το μπαλκόνι. Βρήκα τους γονείς μου, και τα σκατά της χώρας. Κατέβαιναν τα τεθωρακισμένα από το Γουδί προς το ΕΜΠ. Σκουπιδοτενεκέδες καιγόντουσαν, τρόλεϊ ήσαν γυρισμένα κάθετα στη λεωφόρο και κάποιοι μακρινοί μακρόσυρτοι θόρυβοι ακουγόντουσαν. Ριπές όπλων, μου εξήγησαν, φυσικά.
     Κοίταξα κάτω. Να δω το δικό μου δρόμο. Γι’ αυτόν ανησύχησα. Η λεωφόρος ανήκε σε πολλούς. Το δικό μου σοκάκι μ’ ένοιαζε . Ήμουν μικρός, το είπαμε. Μπροστά τρέχανε κάτι μαλλιάδες και πίσω κάτι αστυνομικοί που τους έφευγαν τα καπέλα. Τζόκεϊ δεν υπήρχαν τότε. Γέλασα, καθώς η τούρτα τους έφευγε από το κεφάλι. Σταμάταγαν την καταδίωξη να μαζέψουν το καπέλο. Τότε κατάλαβα ότι η αστυνομία κινδυνεύει. Να συλλάβει κακούς, χωρίς καπέλο;
     Το παιδικό χαμόγελο κόπηκε. Η νοικοκυρά απέναντι φώναξε ότι ήταν ώρα κοινής ησυχίας. Κατάλαβα ότι η παρατήρηση απευθυνόταν στους καταδιωκόμενους. Λογικό. Αυτοί θα άκουγαν. Οι ερπύστριες τι να ακούσουν; Η απάντηση από το δρόμο ήρθε πολύ άγρια. Ήταν και αντηχείο μεταξύ των πολυκατοικιών." Μωρή πουτάνα, σκοτώνουν το παιδί σου και συ κοιμάσαι;"
     Η κυρία δεν ξαναμίλησε. Εγώ στα 11 μου κατανόησα, ότι αν απομάκρυνα τους 2 άσσους του αριθμού, θα ήξερα και τα δοκάρια της μαλακίας που θα ζούσα μετά.
     Σήμερα μεγάλωσα. Όμως, πάντα τέτοια μέρα, οι εικόνες και οι ήχοι εκείνης της βραδιάς με στοιχειώνουν. Γιατί έπρεπε να τα κουβαλώ από τότε; Άλλη μια άχρηστη εμπειρία σ’ αυτή τη χώρα, που το περιττό μοιάζει απαραίτητο και καλοπληρωμένο."Για να ξέρω τα χειρότερα", θα λέγανε οι πιο ώριμοι. «Το μη χείρον, βέλτιστον», θα λέγανε οι αρχαίοι. Βρε άει στο διάολο.
Έγινε κουβέντα μετά. Σ’ αυτό το πολιτικοποιημένο πλήρους αντίθεσης σπίτι. Συντηρητισμός, προοδευτισμός. Δεξιά, αριστερά. Τα 4 καρφιά της Ελλάδας , με τους χιλιάδες ξυλουργούς και σιδεράδες από πίσω, που προκειμένου να αποκτήσουν την εργολαβία και τη βραδινή μπύρα με τη βίζιτα, απολαμβάνουν την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία." Έχει ο Θεός" κάτι αλήτες είναι, "πατρίς, θρησκεία, οικογένεια" και χιλιάδες άλλα γνωμικά έμπειρων.
     Πριν πάω σ’ αυτό το σπίτι εμένα έμενα πιο κοντά στο ΕΜΠ. Όταν κάποιος ήθελε να με αποφύγει σαν διάλογο, ή σαν αταξία, με πήγαινε σε ένα λούνα –παρκ προς Ομόνοια μεριά. Περπατώντας περνάγαμε μπροστά από το ΕΜΠ. Μου είχαν κάνει εντύπωση τα κάγκελα. Σε εκείνο το λούνα-παρκ, που δεν υπάρχει πια, οι ήχοι των συγκρουόμενων και των όπλων με τις στραβωμένες κάνες, δεν μοιάζαν με τους ήχους εκείνης της Παρασκευής.
     Γιατί το ΕΜΠ είχε κάγκελα; Το κατάλαβα όταν έγινα 11. Για να παράσχουν μια μορφή προστασίας σ’ εκείνους τους μάγκες αγωνιστές που είχαν κλεισθεί μέσα. Ο λαός περπατούσε απ’ έξω και πηγαινοερχόταν στη δουλειά του. Στα παλιά του τα παπούτσια. Είχε συμβιβασθεί μ’ αυτό που ζούσε , όπως και οι πολιτικοί του όλοι, που είχαν υπογράψει για την αναγκαιότητα της δικτατορίας του ’67.
     Εκείνη την Παρασκευή το τανκ έπεσε στην πύλη. Και κάποιοι ήταν εκεί. Πάνω, πίσω, δίπλα. Ήθελα να ήξερα τι κάνει σήμερα ο οδηγός του. Απολαμβάνει την ελευθερία του ή περιμένει ξανά την ευκαιρία; Μα εκτελούσε διαταγές. Στην Ελλάδα κύριοι δεν υπάρχουν αυτά. Μόνο υποταγές υπάρχουν, πληρωμένα πρακτοριλίκια και κομματικά εξαργυρώματα. Και γι αυτό, οι "γνωστοί αγωνιστές" του ΕΜΠ δεν ήταν μέσα πια. Την είχαν κάνει.
     Το ΕΜΠ σαν κίνηση δεν πέτυχε τίποτα. Η δικτατορία του ’73 έδωσε τη θέση της σε μια ακόμα σκληρότερη μέχρι τον Ιούνιο. Το ψωμί, παιδεία, ελευθερία, εξελίχθηκαν με την πρόθεση "παρά" μπροστά τους. Δεν έχει σημασία. Καμμιά επανάσταση δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Πάντα η λαϊκή θέληση θα επικρατήσει. Κι όταν μιλάς για ελληνικό λαό… Κοίτα τι είναι σήμερα.
     Μια εμποροπανήγυρις, ένα καπέλωμα από την αριστερά, ένα CD στα ΝΕΑ, ένα αφιερωματάκι σε κάποια καναλάκια. Ένα στεφάνι από κάποιον πολιτικό και μια ηλίθια πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Μερικά αναρχικά χασισομαχαιρώματα με την αστυνομία, και κύρια κάποια κοπλιμέντα για το λαό, που αντέδρασε στην τυραννία!
     Υπάρχει κάτι. Μνήμη για τους γενναίους. Που ήταν μια γνήσια μειοψηφία. Στην κυριολεξία 8.Μετά μπήκαν οι απεσταλμένοι των κομμάτων. Μνήμη για τους νεκρούς του , σαν απευθείας ή παράπλευρες έστω απώλειες. Τιμούμε αυτούς. Και τους γονείς τους, που ποτέ δεν βγήκαν υστερικά στις κάμερες να ζητήσουν αποκατάσταση και αποζημιώσεις. Όπως απόκτησαν κάποιοι από τους τότε, δήθεν αγωνιστές. Που το μόνο που κάνουν σήμερα, είναι να κυκλοφορούν με τζιπ ή να βρίζουν τις φιιππινέζες τους. Η να γλύφουν το λαό που συντηρεί τον κομματικό μισθό τους.
     Το ΕΜΠ ήταν μια στάση αντίδρασης, υπερκομματική και κύρια υπερλαϊκή. Που δείχνει τη δυνατότητα κάποιων αποφασισμένων. Και που σαν ιστορία, γνήσια ελληνική, θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία αντί για την επαναλαμβανόμενη άχρηστη ανάλυση, του πως πήδαγε ο Τιβέριος, ή το πώς ο Κωνστάντιος ο χλωρός ασπάσθηκε το χριστιανισμό. Για να μαθαίνουν τα 11-χρονα. Την ιστορία που πάντα γράφεται από μια χούφτα γενναίων, και που ποτέ δεν γίνονται γνωστοί.
     Το ΕΜΠ ανήκει σ’ όλους αυτούς που ταλαιπωρήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της επταετίας, για να ξυπνήσουν το βολεψάκια λαό. Είναι μνήμη κοντινή και θα ΄πρεπε να απαγορευθεί κάθε ομιλία. Το καζανάκι του σπιτιού όμως να τρέχει. Να το χαλάτε κάθε τέτοια μέρα. Διότι αν δεν ξυπνήσουν τα παιδιά…, ο βουλευτής θα κάνει κατάθεση στεφάνου εις μνήμη της χώρας πια.
*****************************************************************************
         ΥΓ. ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΙΚΡΟΣ, ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΝΙΒΑΛΟΣ

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

O ΜΙΚΗΣ

              Με συνδέουν τόσα πολλά. Σαν το πρώτο άκουσμα μου στο βινύλιο, που ήταν το "Άξιον Εστί" και το κουβαλούσε η μάνα μου κρυφά, κι επί χούντας βέβαια, μέσα στην βαλίτσα. Με κάτι αποκρουστικό στο εξώφυλλο, τον συνδυασμό του γκρί και του πορτοκαλιού, και κάτι καρικατούρες που δεν καταλάβαινα. Όπως δεν καταλάβαινα και τον Κατράκη στις απαγγελίες και τον τεράστιο Δημήτριεφ στα τενόρικα λόγια του. Βλέπετε κι εγώ στα τσάμικα ήμουν στην ηλικία των 5 ετών.
             Κάτι όμως συνέβαινε. Τι;  Μπορώ να ψυχαναλύσω τον εαυτό μου σήμερα για το τότε; Όχι. Ούτε Ελύτη ήξερα, ούτε και κάτι άλλο. ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΣΗΚΩΝΟΤΑΝΕ, αν υπήρχε κιόλας. Κάτι βάραγε μέσα μου όμως, κι έμαθα απο ένστικτο, απο την συνεχή επανάληψη της χαμηλής έντασης στο πικ απ, ή δεν ξέρω απο ποιόν άλλον δαίμονα, ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΩ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ. ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΕΝΝΟΩ, όχι την "επίσημη αγαπημένη" ή " τα δυο άλογα". Που έμελλε να γίνουν πεντακόσια.
            Κι έζησα μεγάλες στιγμές στην πορεία, και με τον Μίκη, και με τον τεράστιο αγωνιστή -φωτογράφο Πανανίδη και στις συναυλίες αλλά και στις πορείες και τους διαφωτισμούς αργότερα. Κάνω χρονικά άλματα αυτήν την στιγμή κι είναι σχεδόν αδύνατον να βάλω σε κείμενο ή σε συγκεκριμένο κασέ, όσα κουβαλάω μέσα μου. Που τα ξαναέζησα αργότερα, μετά την διαγραφή απο το κόμμα, στην Αμερική ή μετά την Αμερική, στον στρατό ή στα προσωπικά μου σφαγεία, στην εταιρεία, στην δεύτερη και τρίτη δουλειά που έκανα μπας κι επιβιώσω, στον γάμο μου,στις φιλίες μου, στα παιδιά μου.
          ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΚΙ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ Ή ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ; Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΚΟΡΟΪΔΟ ΚΙ ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ;
            Δεν απαντώ, αν και ξέρω πια στα 50 μου. Ο ΜΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ, Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΑΔΙΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΑΡΟΣ, και κάθε φορά που τον συναντώ σαν μουσική κερδίζω κι ανακαλύπτω απίστευτους θησαυρούς - της λαϊκοποίησης πολύ δύσκολων ποιητών μίνιμουμ μέχρι την πιο ζοφερή πολυποικιλότητα όλων των οργάνων σε αρμονία - κι αισθάνομαι πασίγυμνος όταν τον νοιώθω σαν ανθρώπινη αλλά και πολιτική προσωπικότητα. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΟΝΚΛΑΒΙΟ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΟΥΤΕ Ο ΑΛΛΟΣ.
               Πολύ μικρός άνθρωπος για να γίνει θεός και πολύ μεγάλος θεός για να καταλήξει άνθρωπος. Πολύ μεγάλος συνθέτης για να έχει καιρό μέσα στην υπέρτατη ποιότητα να γίνει πολιτικός και πολύ ασήμαντος άνθρωπος για να παρασύρει οικονομικά συστήματα.  Ξέρω οτι οι λέξεις σοκάρουν, αλλά σε μια γρήγορη μεν αλλά προσεκτικότατη ανάρτηση  δε, όσοι μπορούν να καταλάβουν, είναι και αυτοί που ενδιαφέρουν. Οι υπόλοιποι άνετα μπορούν να πάνε να γαμηθούν σαν ευχή κι όχι σαν βρισιά, όπως θα έλεγε κι ο Στάλιν ή ο Χίτλερ ή ο Μεταξάς ( "αν ήξερα τι λαό διοικώ, θα το είχα κάνει απο δεκανέας " ) ή ο Εθνάρχης ο κωλομπαράς ή ο Παπανδρέου ο λήσταρχος του κοινωνικού ιστού ή η Φρειδερίκη του βασιλιά ή η μάνα του σημερινού πρωθυπουργού. ΟΛΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ.
             Τι με έπιασε; Τίποτα αδέρφια. ΕΙΝΑΙ 16/11 ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΜΕΝΕΘ, ΤΟΥΣ ΝΙΟΜΠΛΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, ΚΑΙ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΜΠ ΤΟΤΕ, ΤΟ 73. ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ "ΞΕΡΟΥΜΕ", ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΟΝ ΜΙΚΗ. ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ; ΤΗΝ ΒΑΝΔΗ, ΤΟΝ ΡΟΥΒΑ ΤΗΣ ΠΟΥΣΤΟΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, Ή ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟ; ΕΔΩ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΥΘΕΝΤΙΑ, ΟΧΙ ΕΠΙΠΛΑΣΤΑ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ.
       " ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΚΙ ΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΝΑΝΑΙ" ( Μαργαρίτα Θεοδωράκη ). ΝΑΙ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ ( να μην χέσω ) ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΟΛΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΣΟΥ. ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΚΙ ΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΣΜΟΥ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ. ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.
          Καταλήγουμε κάπου; Αμέ. Στην κουβέντα. Στο επίπεδο του "blog των 25" κατά τον χαχόλο ή στην "ψυχραιμία" της Κωνσταντίνας. Στην εμποροπανήγυρη μπροστά απο τα προπύλαια και στα αναπάντητα ερωτήματα μου ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Φυσικά η Γιάρος κι η Μακρόνησος είναι πολύ μακρινά, που έχουν φέρει το νησί της Σπιναλόγκας τόσο κοντά σε διαδικασία πληστειριασμού κροίσων. ΜΑΛΛΟΝ Η ΛΕΠΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ 17Ν ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Φ ΤΟ 2007.
          ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΕΓΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗΝ, ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΣΕΒΟΜΑΙ, ΚΑΙ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ  ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ, έστω σαν παιδί, ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΒΛΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΥ. ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕΑΥΤΗΝ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ.
              ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΛΕΩ ΠΑΝΤΑ ΚΙ ΑΣ ΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ Ο ΜΙΚΗΣ. ΚΙ ΑΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ "έχω ένα μυστικό" ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ. ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ " ΖΟΡΜΠΑ" ΚΙ ΟΤΙ ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΨΙΝΑΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΦΥΓΑΝΕ ΠΑΡΕΑ Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΙΚΙΛΙΑ. Η ΠΟΥΣΤΙΑ ΨΙΛΟΠΗΓΕ ΠΙΣΩ. ΚΙ ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΜΙΚΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ, κι ας λέει μαλακίες, ΚΙ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΚΑ ΤΗΝ ΚΟΥΤΣΑΒΛΑ.
           ΥΓ1.  Βρε κάθε 16/11 να μου χαλάει το καζανάκι ( αύριο αυτό )!
           ΥΓ2. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΙΟ ΑΠΑΛΟ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ συζητώντας με ρεπόρτερ της ΑΕΚ : " ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ, ΟΤΑΝ Ο Κάκος ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΚΙΑ ΒΡΑΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ κακός ΔΙΑΤΗΤΗΣ". ΡΕ ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΒΑΝΤΕΣ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΑΘΛΟ.
                 ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ. ΓΙΑ ΠΕΣ ΕΝΑΝ ΒΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΝΕ; ΜΙΛΑΜΕ, ΓΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΟΥΦΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚΤΖΗΣ, ΟΠΟΤΕ ΑΘΩΩΝΕΤΑΙ. ΖΗΤΩ Η ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ.
       

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΤΑ ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΤΑ

            ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΛΙΕΙΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ:

      03/03/2010:  Σακούλα με μπιτόνι βενζίνης, τέσσερα γκαζάκια κι εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετείται στο κατάστημα ελαστικών του διαιτητή Καλόπουλου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.
      14/03/2010: Δυο δάχτυλα σπασμένα για τον βοηθό Βασιλειάδη μετά απο επίθεση αγνώστων στο αεροδρόμιο Ελ. Βεν.
      22/03/2010: Ζημιές και μικρή φωτιά στο πρακτορείο του Κύρου Βασάρα στο Νέο Φάληρο.
      09/05/2010: Καίγεται το αυτοκίνητο του Ακρίδα, προέδρου του ΣΑΔ.
               Προσθέστε και το καρτέρι στο αεροδρόμιο Μακεδονία στον Σπάθα ( μετά το ΠΑΟΚ-Άρης ) και την επίθεση πάλι στον ίδιο διαιτητή στα καλοκαιρινά τεστ στην Χαλκιδική. Επίσης την δολοφονική επίθεση στον Βασάρα, την προηγούμενη εβδομάδα. Οι φάπες στον Μπάγιεβιτς, δεν συνδέονται.
***************************************************************************
ΠΡΩΤΟΣ ΦΑΚΕΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΕΦΑ:
                           ΑΓΩΝΑΣ             ΣΚΟΡ      ΧΡΟΝΟΣ                ΕΝΔΕΙΞΗ
Παναργειακός - ΟΣΦ Β.                0-4         30/08/09                ελαφρώς ύποπτος
Αγροτικός Αστήρ - Καβάλα          0-3         28/10/09                      ύποπτος
ΟΣΦ Β - Ατρόμητος                      1-1         02/02/09                      ύποπτος
Καβάλα - Γιάννινα                         2-1        13/04/09                 ελαφρώς ύποπτος
Καρδίτσα - Καβάλα                       3-0         04/05/09                 ελαφρώς ύποπτος
ΟΣΦ Β - Ηλυσιακός                      0-1         04/05/09                    διεφθαρμένος
ΟΣΦ Β - Εθνικός                           2-0         15/01/10                 σοβαρά ύποπτος
Ηλιούπολη- ΟΣΦ Β                       1-3         06/02/10                 σοβαρά ύποπτος
*****************************************************************************
          ΜΠΛΕΓΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΙ
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΓΙΆΝΝΙΝΑ. ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΔΑΣ
******************************************************************************
         Η εισαγγελεύς κυρία Παπανδρέου μάχεται για τα στημένα ( αυτήν την στιγμή παίρνει ταχύρρυθμα μαθήματα σχετικά με το τι είναι στημένο ). Ο εισαγγελεύς κύριος Σημιτζόγλου περιμένει την Πέμπτη τους ηγέτες του ΟΣΦΠ και του ΠΑΟ για συστάσεις για τον πυρηνικό πόλεμο.
*******************************************************************************
       ΓΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΘΩΩΤΙΚΕΣ. ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΣΗΚΩΝΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ. ΑΚΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΕ; ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΑ ΜΙΛΑΩ. ΓΙΑΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ. ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Η ΤΟΥΜΠΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΞΩΡΑΪΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΟΥ.
                   ΠΑΛΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΕ ΤΟΣΟΝ ΑΝΕΞΙΧΝΙΑΣΜΟ. KAI KATI ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ, ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ. ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΒΡΟΧΑΙ ΚΙ ΑΡΑ ΑΙ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΥΚΝΩΣΟΥΝ.

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

           Χαίρεσαι ρε παιδί μου να βλέπεις ένα παιχνίδι στην γηπεδάρα αυτήν. Ανδρικός στίβος, όχι παίξε γέλασε. Βγαλμένο απο άλλες εποχές, αλανιάρικες ποδοσφαιρικά. Με καταπληκτική ατμόσφαιρα και σίγουρα με ύψιστη τιμή στο παλληκάρι που χάθηκε νωρίς και άδικα. Με μόνη παραφωνία εκείνο το πανώ  το " ψεύτες του νότου".  Δηλαδή πού είναι τα ψέματα; Επειδή στον κώλο δεν έχουμε διαφήμιση του Βγενόπουλου; Ή επειδή δεν πουλήθηκε παίκτης μας 1, 5 μύριο για να βγάλουμε την χρονιά κόβοντας την δαφνοστεφανωμένη; ¨¨Οχι και ψεύτες, απο κάτι ηλίθιους συγγραφείς του κουρελόχαρτου, που αγνοούν το πρώτο όνομα του ΠΑΟΚ ( ΑΕΚ Θεσσαλονίκης ).
          Αυτό με ενόχλησε θα μου πείτε;  Ε, για ποδόσφαιρο τι να πούμε;  Όταν έχεις το 4-2-3-1 και τον πλακουτσομέτωπο που του παίρνει μια ώρα να καταλάβει ΟΤΙ Ο ΓΚΕΡΕΪΡΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ, ΚΙ ΕΧΕΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΝ ΜΠΛΑΝΚΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΚΙ ΟΤΙ Ο ΛΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΦ ΚΙ ΟΧΙ ΜΠΑΚ ΚΙ Ο ΤΖΙΜΠΟΥΡ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΣ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙ Ο ΚΑΚΟΣ; ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ.
         ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΣΚΑΤΑ. ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΦΥΡΙΖΑ ΟΥΤΕ ΕΓΩ. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΑΕΚ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΠΟΣΗ ΛΙΓΙΑ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ. ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΔΙΚΑΙΟΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΟΡΘΟΤΑΤΟ.
        ΚΙ ΑΣ ΜΠΕΡΔΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ. ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ.
          ΔΙΟΤΙ ΝΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΤΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΑ. ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΑΕΚ; ΚΙ ΑΦΟΥ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΔΩΡΟ, ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ; ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΠΩΣ ΔΕΘΗΚΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΠΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΑΒΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ.
            Καταλαβαίνω οτι δεν είναι κιτρινόμαυρη κριτική αυτή. Θάπρεπε να λέω άλλα. , δεν θα το κάνω για να μην πάρω το ψωμί από όλα τα κουραφέξαλα που γράφουν τώρα ή που θα κυκλοφορήσουν αύριο. ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΉΣΟΥΝ ΜΙΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΟΥ ΔΕΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ. ΕΠΡΕΠΕ Ο ΚΑΚΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΕΜΟΦΟΔΙΑ. ΚΡΙΜΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ.
            Κι όποιος βλέπει καθαρά, καταλαβαίνει οτι άλλο πράμα είναι ένα δώρο πέναλτυ κι άλλο μια αποβολή για την ισοφάριση. Διότι ο Τάσος το έπαιξε με τους κανόνες της ελληνικής αγοράς. Κι εκτέθηκε όπως εκτέθηκαν οι 3 ( τρεις ) ηλίθιοι που τους πέρασε με ένα τακουνάκι ο τίποτας στο κέντρο κι έφτασε η μπάλα στον σκόρερ του ΠΑΟΚ.
         ΦΩΝΑΞΕ ΑΔΑΜΙΔΗ ΚΙ ΑΛΛΟ. ΚΑΙ ΜΕΙΝΕ ΤΡΙΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΣΟΥ. ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ, ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΚΙ ΟΧΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ¨Η Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ. ΔΙΟΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΩΡΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΕ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ ΓΗΠΕΔΟ. ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΠΕΙΣ ΑΛΛΑ, Ε ΓΙ 'ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΜΠΟΛΙΚΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
            ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΚΙΣΤΗ. ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΗΔΕΣ, ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ. ΑΛΛΑ ΑΕΚ; ΑΠΛΑ ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ ΚΑΙ ΗΡΕΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΙΝΕ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ. ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΑΣΟ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΕΚΤΕΘΗΚΕΣ ΣΑΝ ΑΕΚΤΖΗΣ. Αναμένω φυσικά τις διαφωνίες του Χιμένεθ, που του χάλασε το σύστημα η αποβολή. Ε, ρε κάτι μαλάκες που νομίζουν οτι ξέρουν και μπάλα. ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΣ ( είπα το παίζουν, μην παίρνετε και όρκο ).
       

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Η ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

      Από την ομιλία του Αλέξανδρου Σαμαρά : « Κάθε σημαντικό κατασκευαστικό έργο έχει κάποια χαρακτηριστικά – αρχιτεκτονικά, τεχνικά – που το κάνουν να ξεχωρίζει. Το απόλυτα όμως ξεχωριστό γνώρισμα αυτού του έργου, που του δίνει μια ανεκτίμητη προστιθέμενη αξία, είναι ότι πρόκειται για δημιούργημα ψυχής, δημιούργημα αγάπης. Μέσα του κλείνεται η μνήμη και η θλίψη, για τους νέους κυρίως ανθρώπους, που χάθηκαν ακριβώς επειδή δεν υπήρχε η γέφυρα αυτή.»
     Έγινε η γέφυρα; Αυτό πιστέψατε διαβάζοντας τα παραπάνω; Όχι, δεν έγινε. Έγινε όμως μια μακέτα και μια εκδήλωση για την παρουσίαση της. Φανταστείτε λοιπόν, τι αρλούμπες έχουν να ακουστούν όταν ολοκληρωθεί το έργο. Ειδικά την ώρα, που αφού έχεις χάσει κάποιον δικό σου άνθρωπο, θα προσπαθείς να μετρήσεις την αντιδιαστολή του συναισθήματος σου με την «προστιθέμενη αξία».
     Που το μόνο που έχει προστεθεί εδώ κι έναν χρόνο, είναι καμιά εκατοστή τραυματισμένα σχολιαρόπαιδα κι άλλοι τρεις θάνατοι. Και φυσικά μπόλικα «θα» κι εξαγγελίες και υποσχέσεις και κλάματα και δάκρυα και λουλούδια στους στύλους του σημείου εκείνου της λεωφόρου Κηφισιάς. Που συνωστίζονται 3000 άνθρωποι κάθε μέρα κι αισθάνονται πεζοί ακροβάτες σε τεντωμένη άσφαλτο και σε μια νησίδα ανάμεσα στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας με τελείως ασυντόνιστα φανάρια για την διάσχιση του δρόμου.
     Ρε ούτε αυτό, δεν φτιάξανε οι υποψήφιοι που τρέχουν και ζητούν την ψήφο του πολίτη ακόμα και σε επαναληπτικές διαδικασίες. Ούτε ένα τηλέφωνο στην τροχαία δεν κάνανε για να ζητήσουν συγχρονισμό των διακοπτών των δυο φαναριών. Για αμέτρητους περαστικούς και για εκατοντάδες παιδιά πέντε σχολείων. Κατά τα άλλα όμως, τρέξανε στα τυπογραφεία για να βγάλουν φυλλάδια με τα γνωστά σλόγκαν: « Χαλάνδρι, ανθρώπινη πόλη», « Ταδόπουλος, στην υπηρεσία του πολίτη». Και στην εκδήλωση της παρουσίασης του «θα» , όλοι παρόντες μην και δεν τους δούμε και τους ξεχάσουμε μια ώρα αρχίτερα.
     «Είναι χρονοβόρες οι διαδικασίες» το μόνιμο μότο κι υπάρχει και το συμβούλιο επικρατείας που μπορεί να προσφύγουν κάποιοι πολίτες και να μπλοκάρουν το έργο. Στ’αρχίδια μου. Εκεί γράφεις όλους τους νόμους και τους θεσμούς της πίπας προκειμένου να σώσεις κόσμο. Και σηκώνεις μια εναέρια πρόχειρη διάβαση μέχρι οι ιθύνοντες να αποφασίσουν για το νόμιμο του έργου ή και το εικαστικό του. Δέκα σίδερα και δέκα αλουμίνια απαιτούνται. Κι αν σου πολυκουνιέται και η πολεοδομία, της ρίχνεις κι ένα φακελάκι που αυτήν την φορά όμως το αυθαίρετο είναι για καλό σκοπό. Δεν κλείνει το ρέμα. Τον χάρο μπαζώνει.
     Αυτό κάνουν οι άνδρες πολιτικοί που θέλουν να εκλεγούν. Πάνε κόντρα στη μπαρουφοειδή νομολογία και κάνουν το απλό για το κοινό καλό. Και φυσικά περπατούν περήφανοι στους δρόμους του χωριού ή της πόλης κι άξια παίρνουν τα ψηφουλάκια του λαμογιάρη κάτοικου που συγκινείται μόνο από κομματικά εμβατήρια κι όχι από την ουσία μιας τοπικής αυτοδιοίκησης. Που υπάρχει για να λύνει θέματα άμεσα κι ακαριαία. Δεν υπάρχει για να βάζει κάγκελα ή να πεζοδρομεί μια χαρά δρόμους ή για να φτιάχνει ποδηλατόδρομους ή για να αλλάζει τις κατευθύνσεις των στενών. Βρε έναν πούστη δεν έχω δει που να πηγαίνει στις ταμπέλες που δείχνουν το απαγορευτικό των δρόμων και να τις καθαρίζει από τα σήματα των ομάδων που κρύβουν το βέλος.
     Και η πεζογέφυρα του ηρωομάρτυρα Σόλωνα ΘΑ γίνει. Αφού έγινε ειδική εκδήλωση για το προσχέδιο. Κι αφού « … κλείνονται στο έργο αυτό η ευαισθησία, το πνεύμα του ενεργού εθελοντισμού κάποιων συμπολιτών μας … που θα μετασχηματίσουν τους προβληματισμούς τους για τα κακώς κείμενα σε γόνιμη αντί-δραση και την κοινωνική υπευθυνότητα τους σε κοινωφελές έργο». Που μέχρι να τα σκεφτεί όλα αυτά τα παπάρια ο ομιλών , θα ήταν μάλλον πιο εύκολο να είχε πάρει τρία τούβλα και δυο τσιμεντόλιθους και να τα είχε τοποθετήσει στο σημείο που θεωρητικά θα πάταγε η γέφυρα. Να βλέπαμε κι εμείς κάτι, έστω ακαλαίσθητο, αλλά χειροπιαστό. Διότι με τα λόγια, εντάξει θα δούμε την γέφυρα κάποτε αλλά μπορεί πια να μην υπάρχουν κι εθελοντές να διασχίσουν την λεωφόρο.
     Κι έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από τον χαμό του παιδιού. Κι εκτός από συσκέψεις γραφατοφορεμένων, δεν έχει γίνει τίποτα για την ουσία παρά μόνο μια μακέτα που θέλει να πείσει τους πάντες για το εικαστικό αποτέλεσμα της γέφυρας αλλά και την διατήρηση της ομορφιάς της λεωφόρου. Που πραγματικά έχει μια γοητεία με τους δεκάδες υπονοούμενους σταυρούς των νεκρών που είπαν να την διασχίσουν, τα φορεία για τους τυχερούς τραυματίες και τις στριγκλιές των ασθενοφόρων που σπεύδουν στο πεδίο της μάχης. Πραγματικά θα ασχημήνει η κατάσταση έτσι κι υπάρξει διάβαση και ασφαλείς ζωντανοί που θα περπατάνε. Μπορεί να χαλάσει η αρμονία του νεκροταφείου που τόσο πολύ αρέσει στην χώρα μας. Από την ζωή να απαλλαγούμε.
     Κι αρχίζω και συνειδητοποιώ την αλήθεια: Είναι πολύ δύσκολο να γίνει μια πεζογέφυρα. Μιλάμε για τρομακτικό έργο. Πέντε σκαλιά από εδώ και πέντε από εκεί και μια αλουμινένια τάβλα από πάνω. Κι είναι και τριάντα μελετητές ανακατεμένοι. Εθελοντές που προσφέρουν την μελέτη τους δωρεάν. Κι ήθελα νάξερα αν τους παίρνει τόσο πολύ χρόνο για να στήσουν μια σκαλωσιά και στις οικοδομές για τις οποίες πληρώνονται. Αλλά μάλλον εκεί θα βιάζονται πιο πολύ για την ασφάλεια του μετανάστη χτίστη που βάζει το τούβλο παρά για το παιδί τους. Ίσως είναι βέβαια και το δωρεάν του θέματος.
     Είμαι υπερβολικός; Ναι είμαι και καλά κάνω. Και σ’ όποιον αρέσει. Αντί να στερέψει ο αέρας που κουνάει τις φωνητικές χορδές των υποσχόμενων δημοτικών αρχόντων, αυξάνεται διαρκώς. Κι οι υπόλοιποι καθόμαστε, ευχόμαστε και προσευχόμαστε. Και πατάμε το κουμπί της διάβασης της λεωφόρου για την προτεραιότητα των πεζών. Που νομίζουμε ότι δουλεύει. Ενώ μας δουλεύει όλο το σύστημα. Και αποδεχόμενοι το, προχωράμε με την προστακτική «ο σώζων εαυτόν, σωθήτω». Που καταντάει ευκτική και υποτακτική. Και γιατί δεν προχωράμε σε ενέργεια εμείς ; Γιατί, μας αφήνουν οι κομματικές κλαδικές να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας; Αλλά άσε τώρα μην ανοίξω άλλο θέμα . Πώς μου θυμίζει το παλιό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο! Για την φανέλα όλοι, αλλά αν δεν πέφτανε τα οδοιπορικά, δεν παίζανε. Νάσαι καλά Σόλωνα. Έτσι όπως πάμε, γρήγορα θα είμαστε παρέα.