Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

O ΜΙΚΗΣ

              Με συνδέουν τόσα πολλά. Σαν το πρώτο άκουσμα μου στο βινύλιο, που ήταν το "Άξιον Εστί" και το κουβαλούσε η μάνα μου κρυφά, κι επί χούντας βέβαια, μέσα στην βαλίτσα. Με κάτι αποκρουστικό στο εξώφυλλο, τον συνδυασμό του γκρί και του πορτοκαλιού, και κάτι καρικατούρες που δεν καταλάβαινα. Όπως δεν καταλάβαινα και τον Κατράκη στις απαγγελίες και τον τεράστιο Δημήτριεφ στα τενόρικα λόγια του. Βλέπετε κι εγώ στα τσάμικα ήμουν στην ηλικία των 5 ετών.
             Κάτι όμως συνέβαινε. Τι;  Μπορώ να ψυχαναλύσω τον εαυτό μου σήμερα για το τότε; Όχι. Ούτε Ελύτη ήξερα, ούτε και κάτι άλλο. ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΣΗΚΩΝΟΤΑΝΕ, αν υπήρχε κιόλας. Κάτι βάραγε μέσα μου όμως, κι έμαθα απο ένστικτο, απο την συνεχή επανάληψη της χαμηλής έντασης στο πικ απ, ή δεν ξέρω απο ποιόν άλλον δαίμονα, ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΩ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ. ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΕΝΝΟΩ, όχι την "επίσημη αγαπημένη" ή " τα δυο άλογα". Που έμελλε να γίνουν πεντακόσια.
            Κι έζησα μεγάλες στιγμές στην πορεία, και με τον Μίκη, και με τον τεράστιο αγωνιστή -φωτογράφο Πανανίδη και στις συναυλίες αλλά και στις πορείες και τους διαφωτισμούς αργότερα. Κάνω χρονικά άλματα αυτήν την στιγμή κι είναι σχεδόν αδύνατον να βάλω σε κείμενο ή σε συγκεκριμένο κασέ, όσα κουβαλάω μέσα μου. Που τα ξαναέζησα αργότερα, μετά την διαγραφή απο το κόμμα, στην Αμερική ή μετά την Αμερική, στον στρατό ή στα προσωπικά μου σφαγεία, στην εταιρεία, στην δεύτερη και τρίτη δουλειά που έκανα μπας κι επιβιώσω, στον γάμο μου,στις φιλίες μου, στα παιδιά μου.
          ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΚΙ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ Ή ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ; Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΚΟΡΟΪΔΟ ΚΙ ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ;
            Δεν απαντώ, αν και ξέρω πια στα 50 μου. Ο ΜΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ, Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΛΛΑΔΙΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΑΡΟΣ, και κάθε φορά που τον συναντώ σαν μουσική κερδίζω κι ανακαλύπτω απίστευτους θησαυρούς - της λαϊκοποίησης πολύ δύσκολων ποιητών μίνιμουμ μέχρι την πιο ζοφερή πολυποικιλότητα όλων των οργάνων σε αρμονία - κι αισθάνομαι πασίγυμνος όταν τον νοιώθω σαν ανθρώπινη αλλά και πολιτική προσωπικότητα. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ, ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΕΝΑ ΚΟΝΚΛΑΒΙΟ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΟΥΤΕ Ο ΑΛΛΟΣ.
               Πολύ μικρός άνθρωπος για να γίνει θεός και πολύ μεγάλος θεός για να καταλήξει άνθρωπος. Πολύ μεγάλος συνθέτης για να έχει καιρό μέσα στην υπέρτατη ποιότητα να γίνει πολιτικός και πολύ ασήμαντος άνθρωπος για να παρασύρει οικονομικά συστήματα.  Ξέρω οτι οι λέξεις σοκάρουν, αλλά σε μια γρήγορη μεν αλλά προσεκτικότατη ανάρτηση  δε, όσοι μπορούν να καταλάβουν, είναι και αυτοί που ενδιαφέρουν. Οι υπόλοιποι άνετα μπορούν να πάνε να γαμηθούν σαν ευχή κι όχι σαν βρισιά, όπως θα έλεγε κι ο Στάλιν ή ο Χίτλερ ή ο Μεταξάς ( "αν ήξερα τι λαό διοικώ, θα το είχα κάνει απο δεκανέας " ) ή ο Εθνάρχης ο κωλομπαράς ή ο Παπανδρέου ο λήσταρχος του κοινωνικού ιστού ή η Φρειδερίκη του βασιλιά ή η μάνα του σημερινού πρωθυπουργού. ΟΛΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ.
             Τι με έπιασε; Τίποτα αδέρφια. ΕΙΝΑΙ 16/11 ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΜΕΝΕΘ, ΤΟΥΣ ΝΙΟΜΠΛΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΒΑΛΒΕΡΔΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ, ΚΑΙ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΜΠ ΤΟΤΕ, ΤΟ 73. ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ "ΞΕΡΟΥΜΕ", ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΟΝ ΜΙΚΗ. ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ; ΤΗΝ ΒΑΝΔΗ, ΤΟΝ ΡΟΥΒΑ ΤΗΣ ΠΟΥΣΤΟΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, Ή ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟ; ΕΔΩ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΥΘΕΝΤΙΑ, ΟΧΙ ΕΠΙΠΛΑΣΤΑ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ.
       " ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΚΙ ΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΝΑΝΑΙ" ( Μαργαρίτα Θεοδωράκη ). ΝΑΙ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ ( να μην χέσω ) ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΟΛΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΣΟΥ. ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΚΙ ΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΣΜΟΥ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ. ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.
          Καταλήγουμε κάπου; Αμέ. Στην κουβέντα. Στο επίπεδο του "blog των 25" κατά τον χαχόλο ή στην "ψυχραιμία" της Κωνσταντίνας. Στην εμποροπανήγυρη μπροστά απο τα προπύλαια και στα αναπάντητα ερωτήματα μου ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. Φυσικά η Γιάρος κι η Μακρόνησος είναι πολύ μακρινά, που έχουν φέρει το νησί της Σπιναλόγκας τόσο κοντά σε διαδικασία πληστειριασμού κροίσων. ΜΑΛΛΟΝ Η ΛΕΠΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ 17Ν ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Φ ΤΟ 2007.
          ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΕΓΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗΝ, ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥΣΕΒΟΜΑΙ, ΚΑΙ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ  ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ, έστω σαν παιδί, ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΞΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΒΛΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΥ. ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕΑΥΤΗΝ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ.
              ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΛΕΩ ΠΑΝΤΑ ΚΙ ΑΣ ΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ Ο ΜΙΚΗΣ. ΚΙ ΑΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ "έχω ένα μυστικό" ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ. ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ " ΖΟΡΜΠΑ" ΚΙ ΟΤΙ ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΨΙΝΑΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΦΥΓΑΝΕ ΠΑΡΕΑ Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΙΚΙΛΙΑ. Η ΠΟΥΣΤΙΑ ΨΙΛΟΠΗΓΕ ΠΙΣΩ. ΚΙ ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΜΙΚΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ, κι ας λέει μαλακίες, ΚΙ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΚΑ ΤΗΝ ΚΟΥΤΣΑΒΛΑ.
           ΥΓ1.  Βρε κάθε 16/11 να μου χαλάει το καζανάκι ( αύριο αυτό )!
           ΥΓ2. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΙΟ ΑΠΑΛΟ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ συζητώντας με ρεπόρτερ της ΑΕΚ : " ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ, ΟΤΑΝ Ο Κάκος ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΚΙΑ ΒΡΑΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ κακός ΔΙΑΤΗΤΗΣ". ΡΕ ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΒΑΝΤΕΣ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΑΘΛΟ.
                 ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ. ΓΙΑ ΠΕΣ ΕΝΑΝ ΒΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΑΝΕ; ΜΙΛΑΜΕ, ΓΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΟΥΦΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚΤΖΗΣ, ΟΠΟΤΕ ΑΘΩΩΝΕΤΑΙ. ΖΗΤΩ Η ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ.
       

21 σχόλια:

  1. steven
    οταν γραφεις για εναν πολυ μεγαλο δημιουργο γραφεις μονο γι αυτον, δεν μπερδευεις και τα ποδοσφαιρικα δρωμενα γιατι ειναι απρεπεια
    αποψη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργης ο Γαρατζέος16 Νοεμβρίου, 2010 10:34

    Αυτή την επέτειο το σάουντρακ θα είναι οι κραυγές των χρυσαυγιτών που θα προσπαθούν να αποτρέψουν τον εορτασμό του μπαιραμιού στο 4ο Δ.Δ. και τα γνωστά συνθήματα με τη γνωστή ρίμα και μουσική (ε μου, λα μα, μι μι κα μι μι κο κο, μο κα κα μα κε ρε μα μα, αντι τζι τζι, κε πα λι).
    Και όσο μεγαλώνω δε μπορώ να συμμετάσχω πια σε αυτή την επέτειο μνήμης για τη θυσία των αδελφών ΜΑΣ. Τα ερωτήματα αρχίζουν και βαραίνουν τα πόδια. Λχ: Αυτό το λάβαρο με το αδελφικό αίμα απάνω, ποιός μελλοντικός ΓΓ υπουργείου ή υπουργός το έχει στο συρτάρι φέτος? Θα το φέρουν στη ζούλα, μη μπέσουν πάνω σαν ύαινες οι διάφορες φράξιες ενταγμένων για να το τραβήξουν σαν κουφάρι ζώου με το αίμα ακόμα ζεστό, ώστε να το πάρουν στη δικιά τους κατουρημένη περιοχή και να το περιφέρουν ως φόντο (ή και τρόπαιο) για τα περυσινά συνθήματα τους?
    Η Δαμανάκι που την ακούγαμε στις κασέτες εμείς που να είναι απόψε και αύριο? Στο υπουργικό γραφείο με τα χρυσά πόμολα? Σε briefing επιτρόπων στις βρυξέλλες? Το βράδυ θα είναι σίγουρα άυπνη όμως. Εκείνο το φιλέ μποργκινιόν στα γαλλικά εστιατόρια της ερυθραίας το κάνουν βαρύ βρε παιδί μου και είναι δυσκολοχώνευτο. Κακώς το τρώει σε δείπνα εργασίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιωργη
    ειναι σκετο μπουργκινιον οχι φιλε και ειναι πολυ ωραιο αν τυχει δοκιμασε το μ ενα βαρυ κοκκινο κρασι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας βολευτουμε με καμια φασολαδα λεω καλυτερα. Και να τους αρχισουμε στις κλανιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χρηστο
    μην το χαλας ειμαστε μπλογκ λογου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εορταζει η γερμενη κομενη κεφαλη,αριστερα της εισοδου.
    Παρακαλω οπως λαβετε το φυλλαδιον το οποιον μοιραζετε δωρεαν εξωθεν της πυλης επι των παραπυγματων.
    Καθως μην αμελισετε για την αγοραν ενος γαρυφαλου,με αντιτιμον 1 ευρω εκαστο,τοσο δια την συνδρομη σας εις τους πτωχους μεταπωλητες μεταναστες,οσο και για την πιο ευπρεπη και ταιριαστην παρουσια σας εντος του ιερου χωρου.
    Δειξτε κατανοησην απο την οχλοβοην και μην θορυβεισθε απο την ηχοπρυπανση των ηλεκτρικων αντιφωνων(ντουντουκες).
    Προσπαθειστε να διακρινεται εις ολον αυτον τον συρφετο και την διαπεραστικην οχλοβοην, ποιοι ειναι αι πραγματικοι αγωνισται, και μην παρασειρεσθε απο εντονους χρωματισμους και εμβληματικαι φωτογραφιαι περιεργων καρικατουρων.
    Και εις ολον αυτον τον οριμαγδον και τον συρφετον και τον θορυβον,προσπαθειστε,αν ειναι αυτο δυνατον,να ακουσετε τους ψιθυρους των νεκρων παιδιων.
    Και εν δακρυν κατεπεσον επι της γερμενης κεφαλης. Κλεινοντας απ'εξω τον εξωτερικον θορυβον του περιεργα θληβερα εορταστικου περιγυρου,ας ακουσομεν την σιωπη των. Και αι παλαιαι κραυγαι αυτων,εγιναν πλεον μοιρολοοι επι του νεκρου αδερφου.
    Μα, παρακαταθηκη μεγιστη εκληροδοτησαν.
    Και το σημερινον ευαγες ιδρυμα της μεταπολιτευσεως,δικαιως τιμα τους μεγαλους εκεινους ακουσιους ευργετες του σημερινου δημοκρατικου κτισματος, εντος του οποιου,ευρισκουν καταφυγιον και παρηγοριαν,ουκ εστιν αριθμος μικρων μετα μεγαλων ιδρυματικων και πολιτικα παραπληγικων συνανθρωπων μας.
    Ευχαριστουμεν αδερφια.Ευτυχως, φυγατε νωρις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ενταξει. Αλλωστε και η κλανια δεν ειναι κατι αλλο,απο μια απεγνωσμενη προσπαθεια του κωλου,να μιλησει.
    Οταν λεμε "τωρα μιλαμε, η κλανουμε" η " αυτες ειναι αποψεις του κωλου",αυτο εννοουμε.
    An internal primitive attempt of the ass to produce a logical voice.
    Εγω βεβαια προτιμω των σιωπηλο αχλαδατο κωλο της Σακιρα η της Μπιγιονσε. Αλλα ελα που μου μοστραρουν την βοθροκωλαρα του Παγγαλου και του Βενιζελου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Θεοδωράκης συνθέτης & δημόσιο πρόσωπο παγκοσμίου κύρους & εμβέλειας που ούτε εμείς οι Έλληνες μπορούμε να αντιληφθούμε, νομίζω ότι είναι για πολλούς (μουσικούς & πολιτικούς) μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που είχε την τύχη -ιδεολογικά- των άλλων συντρόφων του (Μ.Ράπτη, Χ. Μίσσιου, Τ.Λειβαδίτη κλπ) από ένα κόμμα για την κοσμοθεωρία του οποίου έδωσε την ζωή του. Ο θυελλώδης χαρακτήρας του, η ενασχόλησή του με την μουσική και το θεϊκό του ταλέντο τον γλύτωσαν από την εσωστρέφεια & τον κράτησαν "ζων-
    τανό" παρεμβαίνοντας σ΄ όλες τις εξελίξεις από την μεταπολίτευση μέχρι τώρα. Οι αντιλήψεις του σε μερικούς δεν αρέσουν σε άλλους ξενίζουν, όμως το σημαντικότερο είναι ότι πηγάζουν από υπερβολική αγάπη στην Ελλάδα και τον άνθρωπο. Και τώρα που έρχεται το βιολογικό τέλος μπαίνει πάλι μπροστά σ΄ έναν αγώνα πολύ πιό δύσκολο απ΄ όσους έχει κάνει μέχρι τώρα, γιατί δεν έχει μόνο απέναντι το σκοταδισμό & το παγκόσμιο σιωνιστικό αδελφάτο, αλλά και -κυρίως- τον δικό μας φόβο. Φυσικά υπάρχουν & κάποιοι που δεν θέλουν να μιλήσει. Γιατί ακόμα κι αν η βία υποκαθιστά τον διάλογο, οι λέξεις πάντα θα διατηρούν την δύναμή τους. Οι λέξεις μεταφέρουν νοήματα και για όσους ακούνε, εκφράζουν την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι κάτι τρομερό συμβαίνει σ΄ αυτή την χώρα.
    Μίκη, είμαστε μαζί σου. Κι όταν "φύγεις" θα λέμε την ιστορία σου για να κοιμούνται οι μικροί και να ξυπνάνε οι μεγάλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργης ο Γαρατζέος16 Νοεμβρίου, 2010 12:56

    Σωστός δημήτρη.
    Είδες πως φαίνεται ότι δεν είμαι αριστερός διεθνιστής και πεπαιδευμένος στα ευρωπαϊκα πρότυπα της ροζέ αριστεράς?
    Όντως είναι boeuf à la bourguignonne, 1 φορά που το δοκίμασα μου έκατσε βαρύ, απ' ότι θυμάμαι δεν το ήπια με βαρύ κόκκινο κρασί, το οποίο επίσης αποφεύγεω -ή νερώνω- γιατί με πειράζει στα χαμηλά.
    Να σε πω πάντως, προχθες έφαγα στα φιλαδέλφεια ένα σουτζούκι σαγανάκι καυτερό Τ-Α-Μ-Α-Μ. Τσοκ γκιουζέλ καιτοι δε θα τύγχανε της εκρίσεως του δαμανάκι.
    Δε μπορώ, τι να κάνω, όλο προς ανατολάς ρέπω ...

    Βέβαια αν υιοθετήσωμεν τις προτάσεις του Χρήστου και το ρίξωμεν στις φασολάδες και τα σουτζούκια θα λυθεί πάραυτα το μεταναστευτικό κιόλας...θα σηκωθούν να φύγουν οι άνθρωποι δε θα τη μπαλεύουν με τόση ατμοσφαιρική ρύπανση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Μίκης Θεοδωράκης την επομένη των εκλογών πρώτου γύρου δήλωσε τα εξής:

    ¨Η χώρα κυβερνιέται πλέον και επίσημα από μία μικρή μειοψηφία η οποία προσπαθεί να επιβάλει πολιτικές με τις οποίες δεν συμφωνεί η πλειοψηφία του λαού.
    Κατά τη συζήτηση τόνισε επανειλημένα ότι ο μόνος τρόπος αντίδρασης του λαού είναι η επίδειξη ανυπακοής σε κάθε τομέα, όπως άρνηση πληρωμής φόρων, διοδίων,λογαριασμών ΔΕΗ κλπ.,ενώ συγχρόνως προέβλεψε ότι η εσωτερική ιδεολογική ζύμωση που έχει αρχίσει στην κοινωνία με τη μορφή δημιουργίας και λειτουργίας επιτροπών όπως αυτές του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ σε διάφορους τομείς και χώρους,θα ενταθεί.
    Στόχος σύμφωνα με τον Μίκη Θεοδωράκη θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός μαζικού λαικού κινήματος που θα κάνει τις βασικές αλλαγές που χρεάζεται η χώρα.Από αυτό ακριβώς το λαικό κίνημα θα βγούν και οι νέες ηγεσίες που χρειάζεται ο τόπος.

    Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση είχε στις αρχές του χρόνου δυο προσφορές άμεσης οικονομικής κάλυψης του ελληνικού οικονομικού προβλήματος με πολύ ευνοικούς όρους απο την Ρωσική και Κινεζική κυβέρνηση τις οποίες δεν αποδέχτηκε,ενώ αποκάλυψε στοιχεία για τη διχοτόμηση του Αιγαίου, χαρακτηρίζοντας τα παραπάνω προδοσία η οποία θα πρέπει να τιμωρηθεί..Προανήγγειλε ομιλία του την 1η Δεκέμβρη εφ όλης της ύλης με την οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε θα ανάψει μία σπίθα για την δημιουργία κινήματος πολιτών, το οποίο σε καμμία περίπτωση δεν θα αποτελεί ένα ακόμη κόμμα...


    Φυσικά όλα αυτά τα λέμε και τα συζητάμε εδώ στο bloog και περιμένουμε με προσμονή αυτή την ΣΠΙΘΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ .ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ..ΤΗΝ ΣΠΙΘΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Xούντα και τότε, χούντα ΣYN κατοχή τώρα.
    Kαι η αντίσταση του Eλληνικού λαοNτζίκου εξ ίσου γιαλαντζί.

    (Kαι να σου κάνει τον καμπόσο Γερμανός λοχαγός της Bέρμαχτ πάει στο διάολο, να σου κάνει τον καμπόσο ο Θεοπρόβλημας Πόρδενσεν της τρόικας, πάει πολύ).

    Tιτάνας ο Mίκης, μια από τις ελάχιστες προσωπικότητες διεθνούς βεληνεκούς που έχει βγάλει η Nεοελλάδα.

    YΓ.

    Έλα βρε Στήβεν άσε το παιδί να κάνει ένα "έξυπνο" λογοπαίγνιο με τό όνομα του Kάκου. Xρόνια περίμενε την ευκαιρία. :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άσχετο με τα προηγούμενα αλλά αξίζει να το αναδημοσιευσω.Έχει να κάνει με την καταιγίδα που έρχεται όταν θα βγεί στο φως ο διαχειριστικός έλεγχος.
    «Εμπορικό διευθυντή με μισθολόγιο... σούπερ σταρ της μπάλας (για τα δεδομένα της ΑΕΚ την περασμένη 5ετία), που θα ζήλευαν στο παρελθόν σημαντικοί ποδοσφαιριστές της, όπως ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο Τραϊανός Δέλλας, ο Aκης Ζήκος, ο Βλάνταν Iβιτς και ο Μπρούνο Τσιρίλο, «αναδεικνύει» ο διαχειριστικός έλεγχος των ορκωτών λογιστών που αναμένεται να βγει στην επιφάνεια μέχρι το τέλος του μήνα!
    Ο συγκεκριμένος υπάλληλος εισέπραξε στους περίπου 30 μήνες που προσέφερε τις υπηρεσίες του στην ΠΑΕ ΑΕΚ γύρω στο 1,2 εκατ. ευρώ, ποσό που προκαλεί... ζαλάδα, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι συμβάσεις που υπέγραψαν με την Ενωση οι ποδοσφαιριστές «πρώτης γραμμής» από το 2004 και μετά (εξαιρουμένου του Ριβάλντο) ήταν σε αρκετές περιπτώσεις μικρότερες από εκείνη του «σούπερ σταρ» των γραφείων του Αμαρουσίου!

    Αν δεν καταλάβατε είναι ο ίδιος εμπορικός διευθυντής,κολλητός φίλος του Ντέμη,που έφτιαξε την συμφωνία με την Πούμα για τις φανέλες του Ριβάλντο κλπ. και τώρα είναι διευθυντής στο εμπορικό τμήμα του βάζελου,την ομάδα της καρδιάς του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιώργης ο Γαρατζέος16 Νοεμβρίου, 2010 16:24

    Και θα μας πει και "ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό", ε Χαράλαμπε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φυσικά είναι νόμιμο,άρα και ηθικό τα 7 εκατομμύρια που χρέωσε την Εμπάιρ και μετά πήγε στον βάζελο αφού είχε ολοκληρώσει το έργο του.
    Ο κοντός φυσικά δεν είχε ιδέα για την πολιτική του εμπορικού διευθυντή και μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό ότι τα μοιραζόντουσαν!!!! Είναι ψέμα και εκτος πραγματικότητας!!!
    Ρε δεν μας γα..ργαλάτε να πιάσουμε και ράτσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το 2005 ο κος Μπέκιος δήλωνε μετά την συμφωνία με την Forthnet:
    Η ΑΕΚ δεν ζητάει από τους φιλάθλους της να εκταμιεύσουν χρήματα για να τα δώσουν στην ομάδα. Είναι πράγματα και υπηρεσίες που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή, όπως οι πιστωτικές κάρτες, οι συνδέσεις στο Internet κλπ. Αντί λοιπόν να δίνουμε σε κάποια άλλη εταιρεία, τα δίνουμε για την ομάδα μας και κάποιο μεγάλο ποσοστό επιστρέφει στην ΑΕΚ.

    Αυτό που δεν μας είπε ποτέ είναι τι γίνεται το ποσό που επιστρέφει στην ομάδα και σε ποιές τσέπες πηγαίνει,έτσι Ανδρέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ16 Νοεμβρίου, 2010 17:10

    ΠΡΟΣ ΣΤΗΒΕΝ.ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΙΚΗ.ΑΝΑΜΕΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΘΑΝΑΣΗ: ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΥΑΣΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΥΣ. ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΚΑΤΙ.
    86 ΕΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΑΡΟΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΩΤΕΡΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. terastia deksameni to 65% tis apoxis

    kai exoun katalavei ta mpourdela pos an dioxeteutei swsta ,vgazei aneta kuvernisi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς Mike21hlk: 65% + 11 % λευκοάκυρα = 76 % ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΗΜΑΙΕΣ.
    Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΪΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιώργης ο Γαρατζέος16 Νοεμβρίου, 2010 23:59

    Κοίτα...είναι 86...τεράστιος ογκόλιθος, δε λέω, αλλά 86.
    Εύχομαι η κίνηση -ή μάλλον το κάλεσμα- να δημιουργήσει δυναμική να βγουν μπροστά άξιοι ΝΕΟΙ άνθρωποι.
    Στα 86 μπορεί να είναι ο νέστωρ ή κάτι σαν το θρυλικό μητροπέτροβα (ηγέτης των ντρέδων της γαράτζας).
    Να βάλει σοφία,εμπειρία και γνώση. Όχι ηγεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή