Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

ΑΙ ΧΙΜΕΝΕΘ ΕΚΛΟΓΕΘ

           Μια προπόνηση ήταν εν όψει της επόμενης Κυριακής. Που θα αποφασίσει ο παντοκράτωρ λαός για το πώς θα γαμηθεί. Ίσια, στραβά, ανάποδα, συν φύσιν ή παρά φύσιν, δεξιά, σοσιαλιστικά, κομουνιστικά ή ανεξάρτητα. Και λέω για το πώς θα γαμηθεί, διότι σήμερα γάμησε. Την γυναίκα του, την διπλανή του, τα μοσχάρια στην ταβέρνα, τα ψάρια στην παραλία αλλά και την κάλπη. Και νίκησε και τιμώρησε, κι αφού στο διάλειμμα σκουπίστηκε, ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΣΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΔΙΕΞΟΔΑ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ. ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΣΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ DELIVERY.
                  Κι ήρθε κι η τηλεόραση τη νύχτα. Διάλεγες κανάλι κι άκουγες τα δικά σου μέχρι να πας για ύπνο. ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΣΥΧΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΥΡΙΟ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ. Αλλά κι ο πιστός μαλάκας , που έστειλε το μήνυμα. Υποστήριξης, διαμαρτυρίας, ρουσφετιού ή άλλης συνευρωτικής ανέλιξης. Τύπου διαμόρφωσης FM ή AM  ή πιο δύσκολη σαν τεχνολογία, τύπου φώρασης στα ψηλοχάμηλα με χρήση πυκωντών στην γραμμή μεταφορά ρεύματος για τον περιορισμό του μεταβατικού φαινομένου.
                     Που μπορεί να μην φαίνεται αλλά υπάρχει το πούστικο. Και καίει τις ασφάλεις που λογικά υπάρχουν πριν τις συσκευές. Που έχουν και κάποια τιμή όσο κι αν τις έχουμε αγορατίσει με δόσεις εις τας πιστωτικάς κάρτας που λόγω αυτών έχομεν δημοκρατία αλλά και βωμούς και εστίας και φρόνημα και κόμματα και ΔΝΤ και πρωθυπουργόν με μουστάκιον αλλά τε και φαλάκρας και χιλιάδες μουνάρες εις στην βουλήν, που άνετα θα μπορούσε να γυρίσει το καινούργιο βίντεο κλιπ του Φλωρινιώτη που πολύ τον γουστάρει ο Κόκαλης.
                Και τι έγινε σήμερα; Κέρδισε ο σοσιαλισμός ή η ελεύθερη οικονομία; Μιλάμε για σοβαρότατες διαφορές που πρέπει να χαλασθούμε όλοι για να δούμε την τάση του μπαστουνόβλαχου. Πώς θα διοικηθεί αύριον η Κάτω Τραχανοπλαγιά; Ωρέ, τι θα πει στου μικρόφωνου ου Γιώργς του παπά Λάμπρου; Θπει κατ για την προυοπτική; Ή τζάμπα κάτσαμαν στου κουτί να βλέπουμε τους βλαχς; Και τους βλακς ταυτοχρόνως. Ήχαμαν και δουλειάς στα χουράφια.
                   Κάτι έγινε πάντως. Εγώ το κατάλαβα. Έβλεπα την λίμνη και πέταγα πέτρες σαν ψήφους. Κι έβλεπα τους ομόκεντρους κύκλους και τα κύματα που δημιουργούνταν ομόκεντρα. Κι είχα φαγωθεί να δω την τρύπα την πουτάνα. Μέχρι που βγήκε ένα ψάρι, λιμνόψαρο περήφανο κόκκινο. Και μου είπε να κάνω υπομονή. Αν είχα δει απο σήμερα την τρύπα, τι στο διάολο προοπτική θα είχα για την επόμενη αργία των σχολείων αλλά και την δική μου διακοπή απο το παδόσφαιρο; Όλη την εβδομάδα, πώς να με ικανοποιήσει το χειρόσφαιρο; ΚΑΛΗ ΓΚΟΜΕΝΑ Η ΧΟΥΦΤΕΡΜΑΝ ΔΕ ΛΕΩ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ.
               Κι είναι αυτό που λένε όλοι. ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ. ΚΑΤΣΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ, έστω και με λιγότερα,  ΚΙ ΑΝ ΑΝΤΕΞΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΜΑΣ, ΑΥΡΙΟ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ. ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΑΡΤΙΟΥ. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.
                  Μπουρδέλο γενικά. Και λογικά. Το μπουρδέλο τι να βγάλει; Άντε κανά παπά. Εκεί είναι η υπέρβαση. Όχι οτι αλλάζει τίποτα, αλλά να,  για να λέμε κάτι. Και να τελειώνουμε. Διότι ακόμα μας περιμένει μια εβδομάδα κουβέντας και πολιτικού μηνύματος, που όλοι το καταλαβαίνουν κι όλοι δεν το καταλαβαίνουν. Κι όπως ο πρωθυπουργός μας , ο Όλι Ρεν, ψάχνει, έτσι ψάχνει κι ο Πρετεντέρης κι ο ΔΟΛ κι ο Κυριακού με το ΙΚΑ, αλλά και το άντρον αργομίσθων ( κρατική τηλεόραση κατά Πάγκαλον ) κι ο Αλαφούζος με τα δυο πρωϊνιάτικα νούμερα που τα πήρε απο τη ΝΕΤ ( το ένα σοσιαλιστικό και το άλλο καλοντυμένο, ολυμπιακάκια και τα δυο κατά σύμπτωση ) και τελικά κι ο  λαός αποφάσισε, διχάστηκε κι άρα μια χαρά είναι μέσα στην μαλακία του για να πληρώνει φόρους.
               Μιλάμε οτι κερδίσαμε την τοπική αυτοδιοίκηση. Βγήκανε όλοι νικητές στον θώκο ή σαν αποστέλλοντες μέσω ποσοστού περιστέρι μηνήματος. Και μου ήρθαν όλα. Ή έχεις κλουβί ή δεν έχεις. Για να υποδεχθείς τα άγια περιστέρια που κουράστηκαν να μεταφέρουν σαν αγγελιοφορείς μαλακίες κι όχι προειδοποιήσεις. ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΑΛΑΚΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΔΙΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΠΗΧΥ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΙΜΕΝΕΘ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΑΤΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ, ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ: ΧΡΕΙΑΖΟΜΕΘΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ.
          ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ. ΛΑΟ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ. ΚΙ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ.  ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ.

18 σχόλια:

  1. Αγαπητε Steven,επιβεβαιωθηκε για μια ακομη φορα,πως ο Ελληνας δεν ειναι για αλλαγες.Ισως δεν το καταλαβαινει,ισως δεν του αρεσει η οποια αλλαγη,ισως φοβαται...Οταν,με τοσα "μετρα" που του εχουν παρει,συνεχιζει να "ζει" και να αναπνεει οπως πριν 20 χρονια,τοτε αγαπητε μου ειναι αξιος της μοιρας του.Για να επαναλαβω μια ακομη φορα,πως δεν του φταιει κανενας Εβραιος,καμια τραπεζα,κανενας ξενος,οταν ο ιδιος ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για τον εαυτον του.Οταν ηδη μεχρι τωρα τον βιαζουν κατ`εξακολουθηση και παρα φυση,και δεν αντιδρα εστω και με την ψηφο του,τοτε οταν αυριο θα του "βιασουν" με τον ιδιο τροπο την γυναικα και τα παιδια του,θα παραμεινει το ιδιο αποχαυνομενος περιμενοντας καποιον ΑΛΛΟΝ να τον βγαλει απο την δυσκολη θεση της αντιδρασης.Δωσε στον Ελληνα συζητηση,αμπελοφιλοσοφιες,και καμια εξουσιουλα που φτανει μεχρι τον γειτονα,και ειναι ικανος να γλειφει εσαει τα αρχιδια αυτουνου που τον πηδαει...
    Και το δικιο τωρα το εχει ο ΓΑΠ,αφου θα στραγγιξει οτι απομεινε με ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΔΡΑΣΕ,ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ,ΠΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΑΠΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΟΡΘΙΟ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΣΚΥΒΕΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΗΔΗΣΟΥΝ.ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργης ο Γαρατζέος08 Νοεμβρίου, 2010 01:07

    Φυσικά και του αρέσει...
    εν τω μεταξύ ο σαμαρεύς πανηγυρίζει διότι η ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΝΔ (καλά, πότε πρόλαβαν αυτοί οι πούστηδες...) καλπάζει προς την εξουσία...και τη σωτηρία αυτού του τόπου.
    Μετά τη δεξιά του κυρίου θα έχουμε και τη δεξιά του αντιμνημονίου κι αυτό θέλω να το δω, όσο και τον ολυμπιακό που αδικείται από τη διαιτησία...
    Φυσικά ο αλ-αβάνος υπόσχεται θέσεις εργασίας σε όλους (κι άλλοι Δ.Υ., δε φτάνουν...), ο Ψαριανός γήπεδο της ΑΕΚ στον ΟΔΔΥ, η παπαπαρήγα επαναφορά του στάλιν (αφού το λύσαν το θέμα κι αυτοί...ήταν μέγας ευεργέτης ο μουστάκιας τελικά...) και όλοι οι υπόλοιποι είναι απλά pasok, αλλά στην απόξω (προς το παρόν).
    Φυσικά υπάρχουν και οι ανεξάρτητοι και οι μπάσταρδοι συνδυασμοί (τέτοιον ψήφισα) άτι τοπικοοικογενειακά συνοθυλεύματα που πολύ γουστάρω.
    Αλλά γενικά οι mainstream επιλογές μας είναι
    φάση "από που πάνε για τη χαβούζα"
    ΥΓ: Ζω και αναπνέω για τη μεγάλη μάχη καυλή εναντίον ράπτι στο σαλλλλλόνικα, αοφύ πια είναι και οι 2 συνταξιούχες λόγω 2 βολευτικών θητειών. Γκοτζίλα εναντίον μέγκαλον, θρίλα ιν μανίλα, ρωμανός ο διογένης εναντίον αλπ ασλάν και δε συμμαζεύεται...ίσα που μεταδημοτεύω και βάζω μπουγάτσα στο ψηφοδέλτιο...αλλά σε ποιάς όμως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η αποχη ειναι ουδετεροτητα δεν ειναι αντιδραση
    αλλη μια φορα που ο ΕΛΛΗΝΑΣ μ απογοητευει και να φανταστει καποιος οτι αυτη η χωρα εχει βγαλει τεραστιες προσωπικοτητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα.
    Η αποχη ασφαλως δεν ειναι η ενδεδειγμενη θεση,αλλα ειναι μια πρωτη θεση. Μια παθητικη αντιδραση.
    Καλο θα ηταν να βλεπαμε κατι απο τις θεσεις του ψηφοδελτιου που εχει ποσταρει στην αναρτηση ο Steven και να μπουκαρει κοσμος στη βουλη και οι τεμπελιδες αχριστοι ακαματιδες ενοικοι της, να φευγουν απο τις τουαλετες.
    Αλλα εστω και ετσι,ειναι κατι. Ελπιζουμε σε καλυτερα,πιο αποτελεσματικα και πιο δραστικα μετρα απο μερους του κοσμου. Δεν μπορει. Θα στριμωχτει και θα απηυδησει τοσο,που θα βγει στους δρομους.Οταν ουτε και η διαφυγη απο τις καλπες θα μπορει να προσφερει κατι και ο αμηχανος εκλογικος στρουθοκαμηλισμος του θα ειναι πλεον συνενοχη.
    Προς το παρον,βγηκε μεν στο δρομο,αλλα πηγε κατα την παραλια για καφε,η στη Χασια για κοψιδια.
    Και το πουστικο δηλημα που εθεσε ο καραφλας επιασε,οφειλουμε να πουμε.
    "Η με ψηφιζετε, η εκλογες σε ενα μηνα"
    Και ο θολωμενος και ζαλισμενος κοσμακης ειπε: "ουτε το ενα ουτε το αλλο,παω για καφε".
    Αποχη που πηγαζει απ'την αμηχανια.
    Και ο καραφλας ειναι ετοιμος για το νο 2 γαμισι. "αφου ΔΕΝ με καταψιφησατε,σημαινει οτι δεν εχετε και μεγαλο προβλημα με τα νεα μετρα που ερχονται και αρα συναινειτε με αυτα".
    Και η αποχη στην ουσια μετετραπη σε αναγκαστικη και σιωπηρη ψηφο εμπιστοσυνης Λαμπρα!
    Μια σπασμωδικη αντιδραση ενος κοσμου μουδιασμενου ως το κοκκαλο και παγωμενου ωσαν αγαλμα.
    Ερχονται "ωραιες" εποχες και μεγαλες "ομορφιες" θα γινουν. Ειμαι βεβαιος.
    Ευτυχως. Και που νομιζα οτι οι γενια η δικια μας ειναι χαμενη και διχως καμια αντιδραση και καμια ευκαιρια για σαματα,βαβουρα,αντιδραση, μικροεπανασταση κλπ.
    25 χρονια τωρα, ζουμε τρυφηλα,μαλθακα σαν σαλιγκαρια διχως ερισματα και διχως "γιατι". Και 25 χρονια ειναι πολλα για τον περιπετιωδη αυτον τοπο.
    Φτανει η ωρα να γινουν ολα μπουρδελο.
    "...προσδοκω αναστασιν "νεκρων" και ζωην του μελλοντος αιωνος.Αμην"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κωστας-Φλωρινα08 Νοεμβρίου, 2010 11:59

    H αποχη ειναι δικαιωμα,φιλαρακια.Απο το να τρεχω στο χωριο μου,να χασω χρονο απο την Κυριακη μου,για να παω να ριξω λευκο ή καποιο χιουμοριστικο πονημα,αφου δεν υπηρχε καποιο σχημα-προσωπο που να δικαιολογησει την ψηφο μου,καβαλησα την μηχανη μου με την συμβια,και σκεφτομασταν την παθητικη μας σταση,βλεποντας τα ηρεμα νερα της λιμνης της Καστοριας.Οι κυκνοι ειναι πανεμορφα πουλια,πραγματι.Τα υπολοιπα ειναι για τις ομιλουσες κεφαλες στα παραθυρα της τηλεορασης.Καλημερα σας,και με τη νικη σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα και με την νίκη σήμερα.
    Δημήτρη χρόνια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργης ο Γαρατζέος08 Νοεμβρίου, 2010 12:17

    Επειδή ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ θα ακούσουμε στα παράθυρα και ολοι εκεί θα αναλωθούν στην ανάδειξη του ασήμαντου, σας προσκαλώ να δείτε τι ποσοστά πήρε η χρυσή αυγή στο δήμο αθηναίων και δει στο 4ο και 6ο Δ.Δ., δηλαδή στη λωρίδα από Κολωνό, Αγ Παντελεήμονα,Πλ. Αμερικής έως Κυψέληηηηηηη...
    Το μπαμ έρχεται και τι μαλακίες μου λέτε για Δεκέμβρηδες του 08 και δε γκζέρω τι. Έρχεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς conpater: Δεν ξέρω για αλλαγή. ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΜΙΛΗΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργης ο Γαρατζέος08 Νοεμβρίου, 2010 12:39

    ...kαι ο Αμυράς με τα 5Π, 4οοοοοοοος, δηλαδή έχουμε 7μισι τις εκατό ποδηλάτες.
    Ρε σου λλλλλλλέω γουστάρω αυτοδιοίκηση.
    Και ξαναλέω: Καυλή για δήμαρχος να φέρει τη μπουγάτσα με τυρί στα σαλόνια του Κολωνακίου. Ποιός ψωμιάδης, ζορό και άνθιμος ο ταλιμπανος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς εορτάζοντες : χρόνια σας πολλά με υγεία, να χαίρεσθε αυτούς κι αυτά που αγαπάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο "Καλικρατης"(βρε μανια με τους αρχαιους) συνεχιζει το εργο του κανονικοτατα. Δηλαδη τον ανα-τεμαχισμο της χωρας και την παραδωση-πωληση ορισμενων εδαφων της.
    Πρωτα ερχεται η αμφισβητηση,υστερα η ανα-συσταση και ανα-τεμαχισμος των διαμερισμεταων και κατοπιν το δωσιμο. Παστρικεςδουλειες.
    Παρ'ολο που οι δημοι συνενωνονται-για καλυτερα αποτελεσματα υποτηθεται,παναθεμα τους- τα δε διαμερισματα,("περιφεριες" σημερα) απο 9 εγιναν 13! Προφανως,εδω, η καλυτερη λειτουργεια,επιτυγχανεται με την διασπαση και οχι την συνενωση.
    Και εχουμε και λεμε: Η πρωην ενωμενη Μακεδονια εγινε Δυτ. Μακεδονια,Κεντρικη Μακεδονια και Ανατολικη Μακεδονια ΚΑΙ θρακη.Στην οποια Θρακη δωθηκαν προικα δυο νομοι απο τα δυτικα της, δηλαδη μεγαλωσε.Μπραβο κοπελα μου.No coments.
    Η δε περιφερια Πελοπονησσου δεν περιλαμβανει ολους τους νομους της Πελοποννησου οπως ξεραμε και οπως ειναι το αναμενομενο αλλα λειπουν η Αχαια και η Ηλεια. Μαλλον με τους σεισμους μεταφερθησαν γεωγραφικα. Και πλεον ανοικουν στην νεοσυσταθεισα περιφερια "Δυτικης Ελλαδος" που πιανει την δυτικη Πελοποννησο και ενα κομματι απο τα δυτικα πλευρα της -πρωην-Στερεας!
    Προφανως το Μεσσολογγι δεν ειναι και τοσο "στερεο" αφου βρεχεται απο νερα και ειναι ασταθες.
    Το δε Αιγαιο-απο ενιαιο διαμερισμα οπως το ξεραμε- χωριστικε σε Βορειο και Νοτιο. Οπως Στο πολεμο της Αμερικης αναμεσα σε "βορειους" και "νοτιους".
    Επειδη ο διαχωρισμος του σε Ανατολικο και Δυτικο θα ηταν προφανης,προκλητικος και θα δημιουργουσε υποψιες,τωρα με το "Βορας" "Νοτος" δεν υπαρχει καμια υποψια απο κανεναν οσο αφορα στην συνεκμεταλευση του με τον Ονουρ και την Σεχραζατ.
    Η Αττικη,επιτελους,μετα απο χρονια αρρωστημενης αστυφιλιας ημεδαπων και αλλοδαπων,ειναι πλεον ξανα μια πολη-κρατος και της ανεγνωρισθει το δικαιωμα-κατ'αρχας-να αυτοαναγορευεται σε Περιφερια. Πλησιαζει ο καιρος που θα ορθωσουν ξανα τα Θεμιστοκλεια τειχη,και θα ψοφαμε κατα χιλιαδες εδω μεσα,απο πεινες και λοιμους.
    Γενικο συμπερασμα,για καποιον που εχει και εναν χαρτη μπροστα του,βλεποντας το παραξενον του πραγματος οσο αφορα στο κοψιμο και τον τεμαχισμο των διαμερισματων και τωρα περιφεριων,βλεπει ανετα το παραδοξο και το γεωγραφικα αλλα και διοικιτικα αλλοπροσαλο του πραγματος.
    Και αναρωτιεται λογικα: Προς τι ολη αυτη η ανακατωσουρα και το κοψιμο σε "παραξενες" λοριδες της χωρας αντι για τα γεωπολιτισμικα και διοικιτικα χωρισματα που υπηρχαν εως τωρα;
    Πολυ απλα,γιατι οι λογοι για τους οποιους εγινε η πρωτη χαραξη παυουν πλεον να υπαρχουν και οι προτεραιοτητες ειναι πλεον αλλες. Αρα και ο τεμαχισμος θα γινεται οχι με βαση τα ιδιεταιρα γνωρισματα αλλα και τις γεωγραφικες αποστασεις,αλλα με βαση τους τα νεα συμφεροντα που διεπουν αυτο το μικρο κομματι γης που ετυχε να κατοικουμε.
    Και η εξωτερικη πολιτικη καθε αυτοκρατοριας,παντοτε διεπεται απο δυο καταστασεις. Την πολιτικη σταθερων συνορων και την πολιτικη αλλαγης αυτων. Και αυτο αποφασιζεται αναλογα με το τι συμφερει καθε εποχη. Αυτη η εποχη που περναμε-δυστυχως για μας-ειναι της ανακαταταξης των συρματοπλεγματων και της αλλαγης των πασαλων.
    Παλι καλα τουλαχιστον που δεν γινεται με τον "αλλον" τροπο,τον οποιο τον γνωριζουμε μονο μεσω του CNN. Δηλαδη του πολεμου. Και γινεται "διπλωματικα". Με συνεδριασεις,συμβουλια,χαρτια, υπογραφες και χαιρετουρες στα σκαλοπατια.
    Και εκει να μεινετε παλιοπουστηδες. Γιατι τα παιδια και τα γυναικοπαιδα δεν σας φταινε.
    Γιατι να παρω οπλο και να πολεμισω για το κοτετσι με τις λασπες που μενω, ενω εσεις καθε πρωι παιρνετε τα αυγα αλλα και απο μια κοτα για το μεσημεριανο σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. mike
    χρονια πολλα και πρωταθλημα ξανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Γιώργη
    Παίρνεις σαν γνώμονα μερικές υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας για να βγάλεις συμπέρασμα ότι έρχεται το μπαμ!
    Αγάπητε κανένα μπαμ δεν έρχεται κατά την γνώμη μου διότι όλοι είμαστε στην βόλεψη μας.Περιφέρεια Αττικής πρώτος ο Σγουρός του Πασοκ φυσικά δεύτερος Κικίλιας της ΝΔ!Επιβράβευση πολιτικής είναι αυτό κατά με.
    Δες που εκλεγείκανε απο την πρώτη Κυριακή περιφεριάρχεςτου Πασοκ.
    Στο Νότιο Αιγαίο πο πάθανε μεγάλη νήλα με τον τουρισμό φέτος.Τα μισά μαγαζιά που είχαν να κάνουν με τον τουρισμό ήταν κλειστά φέτος το ίδιο και τα ξενοδοχεία.Για να μην μιλήσουμε για επιχειρήσεις που κλέισανε και που ήταν παρεμφερείς με τα τουριστικά μαγαζιά και ξενοδοχεία.Συν το εργοστάσιο Της κοκα κολα που έκλεισε στην Ροδο.Σου φαίνεται να ετοιμάζεται κανένα μπαμ εκεί;
    Στην Κρήτη λίγο καλύτερα αλλά και εκεί ζημιά.Αλλά ο Παπανδρέου πάνω απ¨΄ολα εκεί.
    Ασε Γιώργη τίποτα δεν γίνεται και φάνηκε απο την μεγάλη αποχή πο έφτα σε και το 60% σε κάποιες περιοχές.Και τι να γίνει άλωστε όταν όλων οι κάρτες είναι γεμάτες,τα σπίτια είναι αγορασμένα με δάνεια,το ίδιο και τα αμάια που κλυκλοφορούν στουν δρόμους.
    Αλήθεια θέλει κανείς να αγοράσει ένα Καγιέν που πουλιέται 25.000;Ζορίζεται να το συντηρίσει ο ιδιοκτήτης του.Λες να ξεσηκωθεί;
    Εκεί έχει φτάσει η κατάντια μας αγαπητέ Γιώργη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φουστερη στο Φίλαθλο του Σαββάτου διαβάστε;Γεωργίου μήπως;Γαλούπη διαβάσατε;Τον αποδητηριάκια;
    Τι κοινό γράψανε όλοι αυτοί το Σαββατο;
    Μα για τον φίλο μας και αγαπητό Χιμένεθ.Και το δίμηνο προθεσμεία που έχει δωθεί τελειώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιώργης ο Γαρατζέος08 Νοεμβρίου, 2010 14:57

    Δε διαφωνώ σε τίποτα απ' όσα λες. Το μπαμ δεν είναι κάτι που θα γίνει ούτε στη ρόδο ούτε στην κρήτη, αν και το ηράκλειο και τα χανιά έχουν "μαγιά".
    Το μπαμ είναι, για την ακρίβεια, τοπικού χαρακτήρα, αλλά το ωστικό κύμα -και με τη μορφή νόμων και δράσεων του κράτους ως αντίδραση σε αυτό, που θα εφαρμοστούν παντού- θα φτάσει και στην επαρχία. Στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, λχ, τα αβγάνια τα μαζεύουν στον έβρο και τη λέσβο και τα βάζουν σε καράβι ή τρένο και τα στέλνουν....ομόμοια, δηλαδή αη παντελεήμονα.
    Τώρα, οι "ακρίτες" το μόνο που θέλουν είναι να παίρνουν καμιά μίζα από τους δουλέμπορους και να μπαίνουν τα αβγάνια σούμπιτοι στα καράβια για αθήνα για να τους αδειάζουν τη γωνιά. Απο κει και πέρα χέστηκαν.
    Δεν περιμένω να ανέβει στον Αη Παντελεήμονα να καθαρίσει ο μπάρμπας μου από την κάμπο της Μεσσαράς. Ούτε καταλαβαίνει ούτε και το νοιάζει. Ούτε εμείς οι αστοί πρόκειται να πάμε με το Μπούτα να κλείνουμε κόμβους.
    Όσον αφορά το αθηναϊστάν οι 2 προαναφερθέντες εκλεκτοί των 2 κομμάτων εξουσίας μαζέψαν βία 45%. Απίστευτα χαμηλό ποσοστό!
    Ναι, 1οι αλλά θα το φανταζόσουν αυτό το νούμερο πριν 10-20 χρόνια?
    Άρα συμφωνώ ότι γενικευμένο πανελλαδικό μπαμ δε μπαίζει, αλλά τοπικά μεγάλης έντασης έρχονται. Τώρα αν αυτά θα φέρουν την απαραίτητη εντροπία για να αρχίσει ένα φαινόμενο ντόμινο και να γίνει τζέρτζελο που θα φέρει μία ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ συστημική αλλαγή, εγώ δε μπορώ να το προβλέψω.
    Είμαι απαισιόδοξος πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρόνια πολλά στους Άγγελους,Αγγέλες, Στρατήδες,και στους Μιχάληδες φυσικά.
    Και στα σούργελα όλα που νομίζουν οτι κερδίσανε χτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρονια πολλα στους εορταζοντες.Δεν μιλησα για αλλαγη,μιλησα για απαλλαγη δια παντος.Χωρις ημιμετρα,ξεκαθαρες λυσεις.Και επισημανα το γεγονος,πως αφου ουτε τωρα ο κοσμος δεν αντεδρασε δεν θα το κανει ευκολα χρονικα πολυ κοντα.Και καμια μπλοφα δεν "εφαγε" ο κοσμος με το διλλημα του ΓΑΠ.Γιατι πολυ απλα,δεν εδωσε σημασια στο τι ειπε.Χωρια που δεν εχει καταλαβει τι ακριβως ηθελε να πει,και γιατι το ειπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς conpater: Πιστεύω οτι συμφωνούμε. Γι'αυτό είπα για "μεταγραφή λαού". Πάρε και παρασκήνιο: το 95% του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε εκλογές, ο αρχηγός που είναι στα χάπια ήθελε να πάει κόντρα. ΑΛΛΑ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ...Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΞΑΝΑ ( 4 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ )ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή