Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

NET – ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

     Το αφιέρωμα της κρατικής τηλεόρασης για τον Μίκη Θεοδωράκη, ασφαλώς και το παρακολούθησα. Δεν χάνω τέτοιες μουσικές στιγμές. Μ’ είχε πείσει και η συνεχής διαφήμιση, όπως και διάφορα δημοσιευμένα σχόλια σε τούτη εδώ την εφημερίδα, για τις πολύ ποιοτικές εκπομπές με τίτλο « στην υγειά μας ρε παιδιά ». Και παρά τις χρόνιες αμφιβολίες μου για το δημόσιο κανάλι και για ένα παρουσιαστή, κονφερασιέ , τέως ή ζώντα ηθοποιό, πότη σε μαγνητοσκόπιση ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο και έχοντα όνομα, πιθανό σύμπτωμα για επερχόμενη ιλαρά, κάθισα μπροστά στο γυαλί.
     Κι είδα την παραγωγή « εις υγεία του κοροΐδου». Εμού, αλλά κι όσων απαίτησαν κάτι για να περάσουν ένα σαββατόβραδο διαφορετικό από την κοινή κατανάλωση σπαλομπριζόλας μετά τζατζικιού και τηγανιτών αμελέτητων σε κάποια ταβέρνα. Διότι αυτό το οποίο παρουσιάσθηκε οχριά μπροστά στην συνεύρεση ετερώνυμων ανθρώπων μέσα σε μυρωδιές τσίκνας και τσιγαρίλας.
     Στην εκπομπή λοιπόν, και δίπλα στον μεγάλο μουσουργό, τον Κρητίκαρο λεβένταρο, υπήρχαν κάτι απολειφάδια. Δεν μιλάω για κάτι τοσοδούτσικες φωνούλες σε λαϊκωτό μαγαζί που για να γίνουν κάτι θα πρέπει να τις πηδήξει ο λουλουδάς πελάτης στο τραπέζι κέντρο πίστα για να μπανίζει την κιλότα της αοιδού καλύτερα. Δεν με απασχόλησαν αυτές οι γλάστρες, που κατά τεκμήριο ήταν αρσενικές κιόλας.
     Όχι. Δίπλα στην μεγαλύτερη καλλιτεχνική προσωπικότητα της Ελλάδας αυτήν την στιγμή, κείτονταν ο Βενιζέλος, ο Πάγκαλος, ο Λιάνης και κάποιος που εξακολουθεί να λέγεται Πεπονής. Κι είμαι από τους ανθρώπους που μου κινούν την περιέργεια τα επίθετα των ανθρώπων. Δηλαδή, δεν πιστεύω ότι απλά φανερώνουν την παλιά τέχνη του παππού ή το χρώμα του δέρματος κάποιου πρόγονου. Πιστεύω ότι το όνομα, σου προσδίδει κάτι που το κουβαλάς για όλη σου την ζωή. Κι ο μεν Βενιζέλος το πήρε πρέφα γρήγορα και το άλλαξε. Τι καριέρα να έκανε; Αυτός ο Πεπονής , που μου θύμιζε άπορο λαχειοπώλη σε ελληνοκρατούμενη πλατεία της Αιθιοπίας, καθόλου δεν προβληματίστηκε ; Αλλά βέβαια, αφού δεν έγινε μανάβης κι έγινε υπουργός , γιατί να το κάνει;
     Στον Πάγκαλο είμαι πιο μαλακός. Τα ελληνικά τοπωνύμια ως γνωστόν, παίρνουν το όνομα τους από την πληθώρα κάποιου φυσικού γίγνεσθαι ή και από την παντελή απουσία του σαν υπερβολή ( Τίνος Μωραϊτίνης ) . Ας πούμε Αχλαδόκαμπος λόγω πολλών ελαιόδεντρων ή Κυπαρισσώνας λόγω ύπαρξης μόνο ενός τέτοιου δένδρου. Στον Πάγκαλο πείτε ό,τι θέλετε για το όνομα του, δεν με πολυενδιαφέρει αν όλα τα καλά είναι πάνω του ή σχεδόν κανένα.
     Μνεία πρέπει επίσης να γίνει και για τον ξάδερφο της τέως συζύγου του ανθρώπου που άλλαξε όλη την Ελλάδα κι έσπευσε το κακό ΔΝΤ να την επαναφέρει σε κατάσταση προ αλλαγών: Λιάνης και τα μυαλά στα κάγκελα. Με πολύ ενδιαφέρον άκουσα την προσωπική του επιτυχία να δηλώσει στη μάνα του ότι ήταν ο χειρότερος φοιτητής της οδοντιατρικής κι ότι έπρεπε να πετύχει σε άλλο τομέα. Εγώ να δείτε πού θα είχα φτάσει με ξάδερφο πρωθυπουργό. Κι οφείλω να πω ότι αισθάνθηκα το ίδιο με την σεβαστή μητέρα του: Μια αυτοπεποίθηση ρε παιδί μου, που δεν την βρίσκεις εύκολα σε συστηματικούς ανθρώπους. Το ρεμαλιστάν που ζούμε νάναι καλά.
     Παραδίπλα ο όρθιος λύκος με το όνομα Ανδρουλάκης. Δεν ξέρω τον βαθμό του αυχενικού που έχει πάθει και μακάρι να πάει ο άνθρωπος να εγχειριστεί μπας κι απαλλαγούμε από την παρουσία του μέχρι την ανάρρωση του , αλλά με γοήτευσε το πλάγιο βλέμμα που με ατένιζε σαν χαφιές, η μουστακαλίδικη κουτοπονηριά του και το πηγαίο χιούμορ του με το οποίο ακόμα κι αυτός πλέον δεν γελάει. Περιορίζεται σε ανθυπομειδίαμα.
     Κι από κοντά κι ο έγκριτος δικηγόρος Λυκουρέζος. Αυτός που λιποθύμησε όταν δεν πείσθηκε η πρόεδρος του δικαστηρίου Χαλκίδας στην δίκη του Βαγιωνή. Τότε που η δολοφονημένη είχε πέσει πάνω στο ξίφος, που της παρουσίαζε ο συζυγοκτόνος σαν συλλεκτικό κομμάτι αποκτηθέν από την Βραζιλία. Αυτό το οποίο έχει υμνηθεί ακόμα κι από τον Καββαδία. Ο δικηγόρος με το μούσι, που πρέπει να είναι πιο σπουδαίος ακόμα κι από ένα κραμπολάχανο.
     Τώρα θα με ρωτήσετε, γιατί ασχολούμαι με όλους αυτούς. Αφού η εκπομπή ήταν για τον Μίκη. Σωστά το είπατε. ΗΤΑΝ. Τελικά όμως δεν ήταν. Ήταν για τους παρατρεχαμένους. Και να πω και την αμαρτία μου: Ο άνθρωπος Μίκης δεν με ενδιαφέρει. Τον καλλιτέχνη και μουσουργό είχα περιέργεια να δω, και κυριότερα να ακούσω για την έμπνευση του, για το τι τον ιντριγκάρισε για να λαϊκοποιήσει τεράστιες προσωπικότητες της ελληνικής ποίησης και για ανέκδοτα γύρω από τις στιγμές της δημιουργίας του. Ή τουλάχιστον να ακούσω τραγούδια χωρίς σχόλια. Αρχίδια. Αισθάνθηκα σαν κάτοικος εγκαταλελειμμένης βραχονησίδας . Σαν να περίμενα το πλοίο της άγονης γραμμής την ώρα που λυσσομανάνε άνεμοι 35 μποφόρ και το λιμενικό να έχει απαγορέψει τον απόπλου ακόμα και σε τάνκερ.
     Ρε παιδί μου, μουσικό αφιέρωμα χωρίς μουσική δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει. Να έχεις πήξει στην παπαρολογία των προσκεκλημένων που διαγωνίζονταν για το ποιος από όλους ήξερε καλύτερα τον Μίκη. Ή ποιος είχε μεγαλύτερη γλώσσα για να σπατουλάρει τον ζωντανό θρύλο. Για να δείξουν στο κοινό, ότι κι αυτός ήταν εκεί μαζί του κάποτε. Και γι’ αυτό μας τρώγανε.
     Και μετά ανέλαβαν οι μεγάλες φωνές μας να ολοκληρώσουν την παρωδία. Αφού είχαμε βάλει τα παιδιά για ύπνο πια, που απορούσαν κι αυτά τι στο διάολο είναι αυτός ο Θεοδωράκης και τι στην οργή έχει γράψει που του κάνανε μνημόσυνο εν ζωή, πετάχτηκαν μπροστά οι Ρέμμοι, οι Μπάσηδες κι οι Γλυκερίες. Και γαμήθηκε το σύμπαν. Πλέον καταλάβαμε ότι ο Μίκης έχει κατέβει στην παραλία δίπλα στο τσοντάδικο της Τζούλιας και το επαναστατικό τραγούδι έχει καταντήσει ερωτικό του αντιστασιακού, που πάντα γούσταρε να κάνει σοδομαζοχιστικό σεξ με τον βασανιστή του. Πού ήταν βρε η Φαραντούρη, ο Νταλάρας ή ο Παπακωνσταντίνου;
     Η εκπομπή είχε στόχο. Να γελοιοποιηθεί ο Μίκης σαν μόνιμος επαναστάτης και να παρουσιασθεί σαν λούφα και παραλλαγή για το νέο σκηνικό που πρέπει να είναι ελεγχόμενο. Ισοπεδωμένο. Χωρίς να αντιδράει ούτε κι ο ίδιος, αλλά και πόσα να ζητήσεις πια από έναν άνθρωπο που άλλα προφανώς του είπανε, κι άλλα πλέον έζησε εκεί μέσα. Που τον είχαν κάνει σαν παράγωγο του χρηματιστηρίου σημερινό, με όλες τις χώρες να ψάχνουν πού στο διάολο χρωστάνε. Με προφανή στόχο την κίνηση των ανεξάρτητων πολιτών και αυτά που θα ακουστούν μεθαύριο.
     Να μας πουν, « τι ακούτε ωρέ χάπατα έναν που έχει πάθει άνοια; Να βλέπετε εμάς στη ΝΕΤ την παλιά υπηρεσία ενημερώσεως ενόπλων δυνάμεων (ΥΕΝΕΔ ) εδώ στο στούντιο της ΚΥΠ με παρουσιαστή εκπομπής κάποιον Παπαδόπουλο και διευθύνοντα σύμβουλο ένα Ταγματάρχη Λάμπη.»
Είπαμε, ο καθένας κουβαλάει ένα όνομα κι έτσι πορεύεται. Κι έτσι πράττει. Κι ο Θεοδωράκης δεν παύει να είναι ένα δωράκι του θεού. Στην υγειά μας ρε παιδιά και πληρώστε παραπάνω για την σούπερ ντούπερ μαλακία της κρατικής τηλεόρασης διότι αλλιώς δεν θα έχετε ρεύμα, αλλά Ρέμμα. Δημοκρατικά πράματα χωρίς προσχήματα. Ου να χαθείτε χαραμοφάηδες.

14 σχόλια:

  1. Συμφωνω σε ολα φίλε steven. Μας καλυψες και με το παραπανω. Αλλα εχεις κάνει μεγάλο φάουλ με το αυχενικό του Ανδρουλάκη. Είναι μόνιμη αναπηρία απο τα βασανιστήρια της Χουντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σωστα γραφει ο παραπανω φιλος για τον ανδρουλακη
    προερχεται απο την χουντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στην φωτογραφια ο σκοκο υπεγραφε σε συμβολαιο η σε καμμια χαρτοπετσετα μεχρι να μεταφραστει το συμβολαιο του?
    κατι δεν μου παει καλα, μας εχουν μαθει να ειμαστε καχυποπτοι (μακαρι να βγω ψευτης)αλλα ειναι μια τουρτα χωρις κερασακι αυτη η ανανεωση εαν δεν γινουν και αλλες μεταγραφες επιπεδου σκοκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η ρητρα του σκοκο απο πληροφοριες ειναι γυρω στα 2 εκατομμυρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πως είπατε;

    Η Τουρκία κατέλαβε την 15η θέση, παγκοσμίως, στη λίστα των μεγαλύτερων οικονομιών, με βάση το μέγεθος του εθνικού εισοδήματος, καθώς η ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (βασιζόμενη στο εθνικό εισόδημα), διαμορφώθηκε σε 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια.

    Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Τουρκία κατατάχθηκε σε καλύτερη θέση, σε σχέση με την Ινδονησία, την Αυστραλία, την Πολωνία και την Ταϊβάν, ωστόσο, ακολουθεί τον Καναδά, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Ρωσία, τη Γερμανία και τις δύο πρώτες χώρες ΗΠΑ και Κίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Σταμουλης απ`το αυλακι ξερει κατι για τον αυχενα? Το βραδυ...συνεχεια για Ντορα κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαραλαμπε,ησουν καταπελτης,χωρις αλλα σχολια.Αν μου επιτρεπεις,να πω οτι σιγα-σιγα η σχεση MIG-ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ οδευει προς το τελος...
    Θα ειστε ενημεροι,υποθετω,πως ο πρωθυπουργος σχεδιαζει την διαλυση του πολιτικου συμβουλιου,και θα φτιαξει καινουργιο με ατομα απολυτως δικα του,τα οποια θα λενε μονο ΝΑΙ σε οτι λεει ο αρχηγος τους.Απ`την αλλη,ο Σαμαρας προσπαθει να βαλει φρενο στην φυγη των βουλευτων του οι οποιοι βλεπουν το μελλον τους στο νεο κομμα της Ντορας.Και απο κοντα βεβαια κι ο Βοριδης του ΛΑΟΣ,για αυτο και η ρηξη με τον Καρατζαφερη.
    Εχουμε λοιπον αλλαγη του πολιτικου σκηνικου,με μια ΝΔ,να προσπαθει να μεινει στο πολιτικο σκηνικο,προσπαθοντας να βαλει φρενο στην Ντορα,κατι που δυσκολα θα καταφερει.Και ο λογος ειναι οτι η Ντορα ειναι το στηριγμα του Παπανδρεου,και εχουν επενδυθει πολλα λεφτα σε αυτο το διδυμο.Οι δυο τους ειναι που θα φερουν σε περας την αποστολη που ανελαβε ο Παπανδρεου,ο οποιος με την αποριψη των προτασεων εξαγορας των δανειων σε ΠΟΥΤΙΝ και Κινα,εβαλε κατ`επειγοντως την Ελλαδα στο ΔΝΤ,οπως εβαλαν και την Ιρλανδια,τα ειπαμε προχθες...
    Το πολιτικο στηριγμα σε Παπανδρεου,εχει αποφασιστει εδω και παρα πολυ καιρο,θυμαστε νομιζω το ξαφνικο ταξιδι της Ντορας στις ΗΠΑ,το διημερο ταξιδι,και ποιους ειχε συναντησει.Οπως και τις δηλωσεις του πατερα της στον δημοσιογραφικο εκπροσωπο της λεσχης Bildeberg,οταν ειπε οτι ο Σαμαρας λαικιζει.
    Βεβαια,αγχος εχει και πολυ μαλιστα κι ο Καρατζαφερης,που βλεπει πλεον να απομακρυνεται το ονειρο εξουσιας,εστω και συγκυβερνησης,και θα αρχισουν τωρα τα ανοιγματα στην ΝΔ.
    Υπαρχει ομως καποιος,ο οποιος θα παιξει εναν σημαντικοτατο ρολο σε ολα αυτα,και ο οποιος οπως φαινεται θα καθορισει την πορεια του ολου του σκηνικου που παει να στηθει.Ας μην λησμονουμε,οτι τα νεα μετρα που θα παρει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ η κυβερνηση,ειναι ικανα να βγαλουν ολους τους Ελληνες στον δρομο-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ-,γιατι βλεπουν οτι το πραγμα παρατραβηξε,και καταλαβαινουν οτι αν δεν αντιδρασουν ΤΩΡΑ,μετα θα ειναι πολυ αργα για δακρυα.
    Η δημιουργια του νεου κομματος,δεν θα μπορουσε να ειχε αλλον αρχηγο,περα της Ντορας.Φιλα προσκειμενη στους Ρεμπουπλικανους,οι οποιοι θα βγαλουν τον νεο προεδρο των ΗΠΑ,ειναι το καταλληλο ατομο για αυτη την δουλεια.Αδιστακτη,φιλοαμερικανη,με ηγετικα προσοντα που ελκει κοσμο και κοσμακη.Και φυσικα παντα προθυμη,σαν αλλος Παπανδρεου,να μην αφησει να ξεφυγει τιποτα απο αυτα που εχουν δρομολογηθει.Οταν αποφασιστει,το μοιρασμα των πετρελαιων του Αιγαιου και της Κρητης,θα πρεπει να βρισκονται στην κορυφη της χωρας αυτοι οι δυο.Καταλαβαινετε τους λογους.Φιλοαμερικανος ο Σαμαρας,ομως μετριοπαθης και λιγος για τετοιες δουλειες.Και εδω ερχεται και κολλαει,οχι ομως μονο για τα πετρελαια,ας μην ξεχναμε τα νεα μετρα,η διαλυση του πολιτικου συμβουλιου,γιατι μονο με προσωπα δικα του ο Παπανδρεου θα μπορεσει να μην εχει καθολου αντιδρασεις.
    Οσο η Γερμανια κερδιζει απο τα πανοτοκια,600000000ευρω γραφει μεχρι τωρα το κοντερ,τοσο τα μετρα θα γινονται σκληροτερα.Ο Μαρτιος,ειναι ο μηνας ο καθοριστικος,αφου τοτε θα σκασει η βομβα μεγατοννων,οσον αφορα την πληρωση των στοχων του ΔΝΤ,μια και η αποκλιση θα ειναι τετοια που θα υποχρεωσει την κυβερνηση σε ομολογια αποτυχιας του οικονομικου της σχεδιου,και η αναδιαρθρωση ειναι πλεον μονοδρομος,οποτε ερχεται και το τελος.Ξεπουλαμε τα παντα,πετρελαια,Θρακη,Κρητη,κατι κτηματα με ελιες,κατι αμπελια,κανα δυο-τρια λιμανια,και φυσικα ουτε λογος να γινεται για διαφωνιες με Τουρκια και Σκοπια,αφου η Θεσσαλονικη θα ειναι το λιμανι εξοδου της νεας Βαλκανικης στο Αιγαιο.Ανακοπτεται ετσι το σχεδιο εξοδου του Πουτιν,ο οποιος καιροφυλακτει για τυχον στραβοπατηματα,εχοντας σαν αιχμη του δορατος,το προσωπο που προανεφερα στην αρχη,που θα παιξει σοβαρο ρολο στις εξελιξεις.
    Κυριοι,φτασαμε στο τελος μιας Ελλαδας οπως την ξεραμε.Μεγαλωσα βλεποντας στους χαρτες την Γιουγκοσλαβια,την ΕΣΣΔ...Οι επομενοι θα μεγαλωσουν βλεποντας μια αλλη Ελλαδα στους χαρτες.Και σ`αυτο,θα εχουν συμμετοχη Ελληνες πολιτικοι,οι οποιοι δυστυχως δεν θα κρεμαστουν στο συνταγμα για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.θα μεινουν στην ιστορια,οπως θα το αποφασισουν αυτοι που θα την γραψουν....Συγγνωμη αν σας κουρασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχει ξεφυγει το blog απο το αθλητικο στυλ.
    Ειδικα τον τελευταιο καιρο,στο blog δινουν ρεσιταλ καποιοι.Και για μενα δεν ειναι παραξενο που εφτασε εκει που εφτασε,και που ακομα ανεβαινει.Το θεμα ειναι μεχρι που θα φτασει,γιατι ετσι οπως παει το πραγμα,ισα που κανουμε και μια...ομαδα.Τι παραπανω δηλαδη εχει η Ντορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα σε όλους και με την νίκη σήμερα!
    6 εκατ.είναι τελικά η ρήτρα;Μπράβο Νάτσο!
    Τι σου κάνει η ζωή τελικά,πως αλλάζεις όταν γίνεσαι πατέρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Collective action clause. Τι σημαίνει αυτό;Διαβάστε παρακάτω για δείτε τι παιχνίδι παίζεται αυτή την στιγμή:

    Σε οριστική ανατροπή των προβλέψεων του μνημονίου για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2012, όσο καλά και αν εφαρμοσθεί το «βαρύ» οικονομικό πρόγραμμα της χώρας, οδηγεί η νέα γερμανική πρόταση που αποκαλύφθηκε χθες, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη επίσκεψη Στρος Καν στην Αθήνα και τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, όπου θα συζητηθούν οι προτάσεις για μόνιμο μηχανισμό στήριξης στην Ευρωζώνη.
    Σύμφωνα με εσωτερικό κυβερνητικό έγγραφο του Βερολίνου, που διέρρευσε στο πρακτορείο Bloomberg, η Άνγκελα Μέρκελ θα προτείνει να εκδίδονται με «ρήτρα χρεοκοπίας» όλα τα ομόλογα κρατών της Ευρωζώνης όχι μετά τον Ιούνιο του 2013, αλλά ήδη από το 2011. Με τον τρόπο αυτό, θα έχει διατεθεί στις αγορές ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του μόνιμου μηχανισμού στήριξης ένας σημαντικός όγκος κρατικών τίτλων, η αξία των οποίων θα μπορεί να «κουρευτεί» σε περίπτωση ελεγχόμενης χρεοκοπίας μιας χώρας.
    Όπως αποκαλύφθηκε στις αρχές της εβδομάδας μέσω του “Spiegel” η γερμανική πρόταση στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου θα είναι να συνδυασθεί η καθιέρωση μόνιμου μηχανισμού στήριξης μετά τη λήξη του προσωρινού τον Ιούνιο του 2013 με ένα μέτρο που θα διευκολύνει την αναδιάρθρωση χρεών όσων χωρών προσφύγουν στο μόνιμο μηχανισμό για χρηματοδότηση, προκειμένου να αποφύγουν τη στάση πληρωμών.
    Το μέτρο αυτό δεν θα είναι άλλο από την ενσωμάτωση ρήτρας συλλογικής δράσης (collective action clause) σε όλα τα ομόλογα που θα εκδίδονται από κράτη της Ευρωζώνης. Με αυτή τη ρήτρα, ο αγοραστής ενός ομολόγου θα γνωρίζει εξαρχής, ότι σε περίπτωση αδυναμίας εξυπηρέτησης του χρέους από τον εκδότη, οι πιστωτές θα μπορούν να αποφασίσουν κατά πλειοψηφία τη μείωση της ονομαστικής αξίας του χρέους («κούρεμα»), την επιμήκυνση διάρκειας, τη μείωση του επιτοκίου, ή ένα συνδυασμό αυτών των μέτρων, ώστε να αναδιαρθρωθεί το χρέος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ...έχει και συνέχεια:
    Αρχικά, η Γερμανία προσανατολιζόταν να προτείνει να ενσωματωθεί η ρήτρα συλλογικής δράσης στα ομόλογα έκδοσης μετά τον Ιούνιο του 2013, αλλά η νεότερη πρόταση του Βερολίνου αναφέρεται στο 2011! Αν υιοθετηθεί τέτοια πρόταση, η Ελλάδα θα βρίσκεται ένα βήμα πριν γίνει η πρώτη χώρα που θα υποστεί τις συνέπειες της ελεγχόμενης χρεοκοπίας α λα γερμανικά, καθώς:

    * Το μνημόνιο προβλέπει, ότι η χώρα θα πρέπει να επιστρέψει στις αγορές για τη χρηματοδότησή της με εκδόσεις ομολόγων το αργότερο το 2012. Αυτό ήδη φαίνεται απίθανο, γι’ αυτό και έχουν αρχίσει συζητήσεις στο παρασκήνιο για επιμήκυνση της αποπληρωμής των 110 δις. ευρώ και έγκριση πρόσθετων χρηματοδοτήσεων, ώστε να αποφευχθεί η στάση πληρωμών.

    * Αν, όμως, οι νέοι τίτλοι που θα εκδώσει η Αθήνα ενσωματώνουν υποχρεωτικά τη ρήτρα αναδιάρθρωσης χρέους, θα είναι κάτι περισσότερο από απίθανο να βρεθούν επενδυτές που θα αγοράσουν ελληνικά ομόλογα το 2012, ενώ και τα επόμενα χρόνια, ακόμη και αν η χώρα προσφύγει με επιτυχία στην αγορά, θα πρέπει να δανεισθεί με απαγορευτικά υψηλά επιτόκια.

    * Ουσιαστικά, οι γερμανικές προτάσεις προοιωνίζονται ένα εφιαλτικό μέλλον για την Ελλάδα και τις άλλες ασθενείς χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης. Η χώρα μας θα διατηρηθεί, εάν υιοθετηθούν, εκτός αγοράς για πολλά χρόνια και θα είναι υποχρεωμένη να δεχθεί χρηματοδότηση από το μόνιμο μηχανισμό με επαχθείς όρους και με σχεδόν πλήρη εκχώρηση των αποφάσεων για την οικονομική πολιτική στην τρόικα.

    Αυτά που λέτε παιδιά προσπαθεί να περάσει η πρώην Ανατολικο-Γερμανίδα Μέρκελ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΝΑΙ, Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΟΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΘΑΜΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ.
    ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αντε και με τη νικη. Αν και εγω αισιοδοξος δεν ειμαι...δεν μπορω να ειμαι.
    Ας ελπισουμε να παιξει ο Σκοκο τα λεφτα που υπεγραψε.

    Steven,ειδες που γκρινιαζες για την Ο.Α.; Ο γκαμιλιερης Βγενοπουλος,με το που αλλαξε το συνολακι των αεροσυνοδων,αρχισε να πεταει που και που στην ωρα της.
    Δεν ξερω μονο αν θα του παρεχωρηθει αεροπλανο οταν θα ειναι για να αναχωρισει για τα εμιρατα.
    Η θα στειλει ο εμιρης το προσωπικο του που ειναι γεματο με παλακιδες,για να ενσωματωθει και εκεινος,μαζι με του πουρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ετσι οπως πηγε να γινει,και ετσι οπως εγινε στο 90`,οπως λεει κι ο Γεωργιου...."σκετη ΗΔΟΝΗ,ΤΡΕΙΣ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ........"

    ΑπάντησηΔιαγραφή