Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ.

          Είμαι από τους ανθρώπους που θεωρώ οτι κατανοώ τον περίγυρο μου αλλά και το περιβάλλον που αλλάζει τις συνθήκες μέσα στις οποίες είμαι υποχρεωμένος να λειτουργήσω. Σαν οικογενειάρχης, σαν προσωπική οντότητα, σαν οπαδός σε τελευταία πρωτεραιότητα. Είμαι από αυτούς τους περίεργους που δεν έχω θέσφατα, έθη και έθιμα που υποχρεωτικά θα πρέπει να τηρούνται. Γουστάρω αλλαγές κι απαλλαγές ακόμα κι αν δεν είμαι σε θέση να τις καταλάβω ή να με αφομοιώσουν. Θεωρώ οτι η ζωή προχωράει και δεν είναι υποχρεωμένη να με περιμένει στην γωνία για το αν και το όποτε εγώ καταλάβω.
            Έχω όμως κι αξιώματα που δεν έχουν σχέση με τα παραπάνω, που για μένα είναι θεωρήματα. Δηλαδή αποδεικνύονται κάπως. Τα αξιώματα υπόκεινται σε φυσικούς νόμους κι απλές παρατηρήσεις και δεν χρειάζονται αποδείξεις, αφού αυτές απλά ΔΕΝ υπάρχουν. Κι έτσι δημιουργείται μια βιοθεωρία που λογικά και πρακτικά είναι αταλάντευτη με εξαίρεση ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ή μια άνοια ή ΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, που μακριά απο εμάς. Ό άνθρωπος - όντας υγιής - είναι σαν τον προπονητή. Την αξία του την αποδεικνύει μέσω της διαχρονικής παρουσίας του κι όχι για μερικά χρονάκια που έλαχε να έχει τον Μέσι στην παρέα του.
            Κάτω από αυτό το πρίσμα της προσωπικής μου ανασφάλειας λόγω συνεχούς αναζήτησης του εγώ μου, δεν είναι δυνατόν να μην έχω καταδικάσει την αρματωλιά και την κλεψιά με την οποία ανδρώθηκε η ελληνική κοινωνία. Που έτσι έγιναν φυσικά όλα τα κατά τόπους  " έθνη ", αλλά κάποια στιγμή και κυρίως λόγω της επιβεβλημένης αστυνόμευσης εξ αιτίας της κούρασης των συνεχών κλοπών αλλά και της απόδοσης λύτρων από αποικίες -δούλους, φτιάχτηκαν κράτη για την προστασία των πολιτών τους. Φυσικά στην Ελλάδα δεν έγινε ποτέ αυτό.
            Αντιθέτως γιγαντώθηκε εδώ πέρα μέσα η παλιά αντίληψη του να χειροκροτώ αλλά και να υποκλίνομαι στον κλέφτη. Ο κλέφτης παρέμεινε μάγκας κι ικανός και δημιούργηθηκε κι ένας αγώνας, όχι μόνο να προσληφθείς στον κλέφτη για να φας ένα κομμάτι ψωμί, αλλά να σου λείπει κιόλας αν δεν σε κάνει και παρέα. Φυσικά με την σκέψη στην πίσω μεριά του μυαλού, οτι αφού τα κατάφερε ο απλός κλέφτης, γιατί όχι εγώ; Τι μου λείπει εμένα σε σχέση με τον κλέφτη; Τι αποκόμισα εγώ σαν τίμιος; Με τις γνωριμίες που έχω, άνετα δεν θα μπορούσα να ήμουν στην θέση του; Φυσικά δεν διεκδικώ να καλύψω όλη την γκάμα της σκέψης καθότι σαν άνθρωπος εστερνίσθηκα την προσωπική μου κολυμπήθρα κι όχι την γνωστή εβραϊκή.
              Το πρόβλημα λοιπόν λύνεται, όταν έχεις τα δεδομένα του. Φυσικά με την κατάλληλη γνώση της θεωρίας μέσω της οποίας θα κάνεις μια στοιχειωδώς λογική πρόταση και θα χαράξεις τον τρόπο της εύρεσης της λύσης. Στην Ελλάδα αγαπητοί κι αγαπητές, γνωρίζουμε την λύση αλλά και την αφετηρία του δρόμου. Λείπει όλη η ενδιάμεση πορεία. Η μεσαία τάξη ας πούμε πολιτικά. Αυτή που διαλύθηκε πανεύκολα αφού δεν είχε δομές αλλά πατούσε σε κλούβια τούβλα. Αυτή που έφερε σε επαφή τους πάνω και τους κάτω πανεύκολα μέσω του τζόγου του χρηματιστηρίου ή μέσω των πολιτικών ρουσφετιών. Και σήμερα αναρωτιέται γιατί της ήρθε ο ουρανός στο κεφάλι. Άμα έχεις χαλαρή πολιτική και κοινωνική συνείδηση...
                Που δεν είναι κακό να σε πλακώσει ο αιθέρας, μια που ο ουρανός δεν έχει βάρος. Δεν είναι σοβάς κακοχτισμένος που σου άνοιξε το κεφάλι λόγω κακοτεχνίας κάποιου μηχανικού ή λόγω σεισμού. Την πλάκα σου την έπαθες διότι γνωρίζοντας την αξία σου ή την εγκληματικότητα που κυκλοφορεί έξω, απεφάσισες να κοιμηθείς με ανοιχτή την πόρτα. Και τι να κάνει κι ο κλέφτης που βλέπει τα μάνδαλα ανοιχτά; Αν αυτά δεν μπορεί να τα εκμεταλλευτεί, τότε μάλλον πρέπει να αλλάξει επάγγελμα και να πάει να κάνει άλλη δουλειά. Ας πούμε πουτάνα στη Συγγρού, που δεν βρίσκω κανένα πρόβλημα πλην πιθανής φοροδιαφυγής αν τα γούστα του πελάτη αλλάξουν κατά την διάρκεια της κάβλας κι αφού έχει πληρώσει τα νόμιμα την ώρα που γίνεται η πεζοδρομιακή περισυλλογή. Πουτάνα με ταμειακή μηχανή...Μόνο από την Ελλάδα μπορεί να ξεκινήσει αυτό.
                 Τι να κάνει λοιπόν ο πολίτης που γουστάρει να έχει ανοιχτή την πόρτα του; Τι να κάνει κι ο κλέφτης που την βρίσκει ανοιχτή; Να σκεφτεί ο πολίτης οτι πρέπει να την κλείσει; Αυτά είναι της τριτοβάθμιας εκαπίδευσης. Ο κλέφτης να αλλάξει επάγγελμα; Όχι ρε παιδί μου τέτοια ακραία. Άνετα μπορούμε να κάνουμε μια κουβέντα. Έναν διάλογο. Ο πολίτης με τον κλέφτη. " Η παρθένα με τον Σατανά..." Ο πολίτης να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στον κλέφτη για να δει μετά, αν αυτός βελτιώθηκε. Κάπου εκεί βάζω τον ψηφοφόρο με τα πολιτικά κόμματα εξουσίας  αλλά και τον Αεκτζή. Γιατί αναφέρω τον Αεκτζή; Έκα ντε. Πάντως ο οπαδός δεν ψηφίζει την διοίκηση της ομάδας του. Μόνο πληρώνει. Ο οβολός δεν είναι ψήφος;
                   Υγ. Κλείστε τις πόρτες. Πάντα κάποιος Άκης κυκλοφορεί απ' έξω. Και χωρίς να ρωτήσει κανέναν εκμεταλλεύεται τις χαλαρές συνειδήσεις και μπουκάρει. Σ' αυτά τα χαλαρά ποντάρουν κι οι πολιτικοί. Και τρομοκρατούν λέγοντας οτι δεν θα υπάρχουν μισθοί και συντάξεις . Πόσοι τους πιστεύουν; Ένα 35 - 40 % δεν λένε; Ε, σε αυτά τα ποσοστά  θα στηριχτεί κι ο δικός μας.

18 σχόλια:

  1. Χρηστος Χοντζεας30 Απριλίου, 2012 00:45

    Να παμε η να μη παμε; Να ψηφισουμε η οχι; Και τι;
    Απαντηση: Να παμε. Και να ψηφισουμε αντιθετα απο τους δυο πολους. Καντα ολα πουτανα κατ'αρχας και μετα βλεπεις.
    Ιδανικο δεν υπαρχει. Ουτε ενδεδειγμενο. Που να βρεθει στον Ελληνικο πολιτικαντικο ορυμαγδο;
    Αρα,απαιτησεις μεγαλες δεν εχουμε σαν προταση.

    Τωρα βεβαια μπορει ο γιγας να συνεχισει να τρομαζει με τον εκβιασμο "η μας ψηφιζεις, η τελος η καταβολη μισθου και συνταξης" και τελικα ενα μεγαλο μερος αυτων των τρομαγμενων ποντικων να συνταχθει πισω απο τον κωλο του Τουρκογλου, η την κορμοστασια του Καλαματιανου βλακομετρου.
    45-40% ειναι υπερ αρκετο.

    Υπαρχει; Εγω πιστευω πως οχι. Το μαγειρεμα βεβαια στα τερματικα του υπουργειου το βραδυ των εκλογων θα παει συννεφο. Βεβαια υπαρχουν και πολλοι ενδιαφερομενοι και αμεσα θιγομενοι, Καμενος-Τσιπρας και κυριως Χρυσαυγη. Αρα το "μαγειρεμα" θα γινει κατω απο πολλα αγρυπνα βλεματα και θα ειναι δυσκολο.

    Θα δουμε. Οπως και να εχει,οι κρισεις αυτων που πραγματικα ελεγχουν αυτο το μερος της γης εδω και δεκαετιες (εκατονταετιες δηλαδη) ειναι πιο ισχυρες απο τις οποιες οψιμες,γνησιες η μη,πολλες η λιγοτερες,δυνατες η λιγοτερο δυνατες που εχουν προκυψει. Και προεκυψαν μονο και μονο επειδη ο δικομματισμος αναγκαστικε να αλλαξει ρουχισμου. Και στο μεσοδιαστημα της αλλαξιας,εμεινε για λιγο γυμνος και το εκλογικο σωμα (δηλαδη οι οικογενειακοι απο πατερα σε γιο ψηφοφοροι) ειδαν λιγο απο την γυμνια του. Την πλαδαρη κοιλια του,την ευρυπρωκτια του και την ελειψη πεους.

    Δεν πειραζει ομως. Δεν τον ενοχλει αυτο.
    Αν δεν εχουν πουτσα οι κυβερνοντες και ειναι δουλικα,ειμαστε εμεις γιαγντες και τους καλυπτουμε.

    Εμπρος για νεους αγωνες. Νεες κουταλες. Μικροτερες και πιο πρακτικες. Αλλα κουταλες.
    "Eucharistoume i Athina...
    Eucharistoume i Ellada".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας30 Απριλίου, 2012 00:53

    "Ο Μαρινακης εφυγε ο Μαρινακης παει"
    Ο εκπροσωπος τυπου προανηγγειλε την αποχωρηση,την οποια θα κανει επισημα η Βαγγελαινα.
    " ο νομος Γερολουλανου δενει τα χερια στους ιδιοκτητες, οι οποιοι για χαρη δυο ανεγκεφαλων οπαδων,κινδυνευουν να βρεθουν στο αυτοφορο".
    Ρε τι μας λες; Τοσο πολυ τρομαξε ο γιγαντας απο το σφογγοκωλαριο των ανακτορων;
    Ενας λελες,πεταξε εξω απο το συστημα τον Βαγγελη;

    Καλη δικαιολογια παντως,δεν λεω. Θα πιασει.
    Θα συνεχεισει στο παρασκηνιο ο Βαγγελας. Με επιστροφες δανεικων παικτων,συμμαζεμα,οικονομια κλπ.
    Αφου τα πραγματα δεν ηρθαν οπως τα περιμενε,αναδιπλωνεται ωσαν ασβος εις την φωλαιαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχουν, κατ΄εμέ, δύο υπεύθυνες πολιτικές στάσεις την Κυριακή πού έρχεται:
    α. η αποχή
    β. το "τα κάνουμε όλα πουτάνα" ψηφίζοντας πού αναφέρει κι ο Χρήστος πιο πάνω.
    Η αποχή την ημέρα τών εκλογών είναι ατομική δήλωση αξιοπρέπειας και άρνηση τού να πάρει κανείς μέρος στην φάρσα τών εκλογών τής "δημοκρατίας τους". Η στάση πού κρατάει κανείς ως πολίτης πού θέλει πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες ξεκινάει απ΄την απαξίωση και το ξεσκέπασμα τής απάτης τού "επιλέγω κάθε 4 χρόνια και μετά παίρνω το μπούλο ως θεατής σε κάτι στο οποίο δεν έχω καμία δυνατότητα απόφασης". Κι η περαιτέρω στάση του καθορίζεται απ΄το τι κάνει, το πώς αντιστέκεται τίς υπόλοιπες 364 μέρες.

    Εχω ξαναπεί απο δώ πρόσφατα, το ότι απαξ και συμμετέχεις στην φάρσα αυτή ψηφίζοντας τους είσαι συνένοχος. Δεν υπάρχει "δεν ήξερα". Δεν υπάρχει "δεν κατάλαβα". Επιλέγεις, ψηφίζεις, αυτούς πού θα καθορίσουν τη ζωή σου για όλη τη ζωή σου, ενώ σού λένε ξάστερα ότι είσαι τροφή για τα κανόνια. Ακόμα κι όταν ψεύδονται πρίν τίς εκλογές (σιγουράκι) είναι αναγκασμένοι να αποκαλυφθούν την ημέρα μετά απ΄τίς εκλογές. Το έχεις δεί το έργο, έχεις διαπιστώσει πολλάκις την απάτη, και ΞΕΡΕΙΣ. Αρα, ακόμα κι αν έκανες μιά, δυό, φορές το λάθος έχεις πιά λογικά καταλάβει ποιό είναι το κόλπο εκτός κι αν είσαι παντελώς μαλάκας. Υπάρχουν κι αυτοί.

    Η δεύτερη στάση είναι το να ψηφίσεις μεν ξευτυλίζοντας την διαδικασία μεν. Αλλωστε η διαδικασία, οι "εκλογές", ξευτυλίζουν εσένα τον ίδιο, ποιός ο λόγος να μην τούς ανταποδώσεις την ξευτίλα. Διάλεξε ένα γραφικό κόμμα πού πρόκειται να πάρει 0.38294% υπό σκιά και ψήφισε το με τα μπούνια. Κι αν γίνει και κάνα μπράφ και μπεί στη Βουλή κιόλας? Ακόμα καλύτερα. Επέλεξε το Πανελλήνιο Κίνημα Μαγείρων και Σερβιτόρων. Βάλε στη Βουλή τίς Ενωμένες Κομμώτριες Ενάντια Στα Ρόλ. Το μέλλον δεν εξαρτάται απ΄το θίασο τής πλάκας πού...συνεδριάζεται εκεί μέσα. Αλλά από μάς. Απο τον καθένα μας και ξεχωριστά και συνολικά.

    Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση είναι συνενοχή είτε είναι συνειδητή (έγκλημα) είτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα παρω το 2...
    Αν παω στην "αποχη",αφηνω το πεδιο ελευθερο στον οποιον μαλακα κατ`εμε,να κανει οτι γουσταρει.Προτιμω να τα "κανω" λαμπογυαλο εγω ο ιδιος.Ριχνω ψηφο εκει που νομιζω (και οχι πιστευω) πως μπορει να ξεκινησει μια αναμπουμπουλα που ισως καταληξει να γινει "αμερικαν μπαρ" το ολο συστημα.Δεν θα μπω στην διαδικασια να μπω στη θεση οποιουδηποτε θιγεται απο τους εκβιασμους περι μισθων κκαι συνταξεων.Θα παρω την θεση του εαυτου μου και μονο.Μου εκαναν την ζωη κωλος μουνι γαρυφαλλο,οπως και πολλων αλλων,αλλα εμενα με ενδιαφερει πρωτα η οικογενεια μου και μετα οι αλλοι.Πρωτα λαμογιαρεις και μετα αρχιζεις τις δωρεες οπως ειχε πει κι ο....προεδρος!
    Δεν με πειθει κανεις και για τιποτα,οποτε δεν εχω να περιμενω και τιποτα.Αλλα το να μην παψω να ψηφισω σημαινει - παντα για μενα- οτι αφηνω το πεδιο ελευθερο στον αλλον να με ξαναγαμησει...Και δεν θα ψηφισω το κομμα "ενωμενων ορχεων κατα της κωλοτρυπιδας",με το ποσοστο του να ειναι στο -35%.Και απο χθες,αλλαξα γνωμη στο κοψιμο της καρωτιδας με πριονοτο 20ποντο.Στην σειρα ολοι να γαμησουν την ρωσιδα με το aids,χωρις προφυλακτικο και να πεθανουν ολοι τους απο την αγωνια αν εχουν η δεν εχουν.Οπως "πεθαινω" εγω και πολλοι αλλοι καθημερινα απο το αγχος να τα βγαλουν περα.Χαιρεται.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Αρα, ακόμα κι αν έκανες μιά, δυό, φορές το λάθος έχεις πιά λογικά καταλάβει ποιό είναι το κόλπο εκτός κι αν είσαι παντελώς μαλάκας. Υπάρχουν κι αυτοί."
    Albert_AEKstein ΔΙΑΦΩΝΩ.
    ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΤΕΙΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ "ΑΥΤΟΙ" ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ.
    ΕΝΩ Η ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ
    ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.
    ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
    ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ 'Η ΕΚΕΙΝΟΥΣ
    ΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΨΥΛΛΙΑΣΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΟΠΩΣ
    ΟΙ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ,ΑΛΛΑ
    ΚΑΙ ΟΣΟΙ "ΚΑΘΟΝΤΑΙ" ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

    ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.
    Η ΜΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ
    ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥΣ.
    Η ΑΛΛΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΨΙΛΟΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
    ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

    Η ΜΠΑΛΑ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ.
    ΟΥΤΕ Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ,ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ 'Η ΑΓΝΩΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΟΛΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΟΠΟΙΑ ΣΤΑΣΗ
    ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΡΙΧΝΕΙΣ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΥΛΟ.

    Η ΛΥΣΗ;
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ.
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΠΟΥΤΑΝΑ,ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ,
    ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ,ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ
    ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

    ΟΠΟΤΕ ΚΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ,ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΛΠΙΔΑ.
    ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ,ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ.

    Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΚΑΛΠΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ,
    ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργης ο γαρατζέος30 Απριλίου, 2012 11:03

    Εγώ επαναλαμβάνω ότι όσο και αν θα το ήθελα, περιμένω ότι ειδικά στην επαρχία θα λειτουργήσει η εγκεφαλική αδράνεια και σχεδόν όλοι οι μπαρμπάδες και θειές που βρίζουν τον τούρκογλου και το αντωνάκι στα καφενεία και τις εκκλησίες, στις 7/6 θα είναι πάλι κοψοχέρηδες.
    Θα παίξει και το γνωστό "έρχονται οι κομμουνιστοσυμμορίτες να μας βάλουν στη δραχμή, να μας πάρουν τα σπίτια και τα παιδιά" και θα πιάσει το αντωνάκι το 25-30 και ο τούρκογλου το 20-25. Περιμένω άθροισμα κοντά στο 50ρι, όπως έχει θέσει στόχο ο τούρκογλου. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά δεν το βλέπω. Δε διαφωνώ με τις "μυστικές" δημοσκοπήσεις, αλλά οι κοψοχέρηδες πάντα "αντιστέκονται" σθεναρά μέχρι κυριακή πρωί. Εν τω μεταξύ χτυπάν τα τηλέφωνα από τους τοπικούς κομματάρχες με τα γνωστά ταξίματα και δευτέρα έχουμε πάλι το hangover...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργης ο γαρατζέος30 Απριλίου, 2012 11:05

    Albert, μέχρι τις προηγούμενες εκλογές ήμουν του β.Έχω φυλαγμένες και τις φανταστικές αφίσες του Βεργή την εποχή του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας. ΦΕΤΟΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν και τωρα δεν υπαρχει συνειδηση στο να γινει "Βαγδατη" η κατασταση,τοτε δεν υπαρχει αυριο για κανεναν παιχτακο,οπως λεγαμε χθες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρηστος Χοντζεας30 Απριλίου, 2012 12:49

    Η αποχη,δεν ειναι η καλυτερη σταση. Και το λεει καποιος που παει να ψηφισει μετα απο 15 και πλεον χρονια αποχης.
    Πολλοι πιστευουν οτι ακομα και το 51%η το 80% αν δεν παει να ψηφισει,οτι μπλοκαρει το συστημα.Λαθος.
    Η αληθεια ειναι οτι ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΟΛΟΙΠΟΙ 10.789.876 ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΙΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 300 ΕΔΡΕΣ. ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΑΜΨΗΦΕΙ.

    Το καλυτερο τους ηταν εως τωρα. Με τον κοσμο αδιαφορο και στα καφενια. "δεν γαμιουνται" "τι με νοιαζει" "ας κανουν οτι θελουν".
    Βουτυρο στο ψωμι τους. Και η αποχη στο 40-50%

    Το χειροτερο τους ειναι το οτι η πολιτικη κουβεντα-εστω και απο το παραθυρο του εξαναγκασμου- μπηκε στα στοματα ολων. Ακομα και των νεων στις κεφετεριες.
    Και η αποχη δεν ειναι πανω απο 5%. Μιλαμε για ζημια.

    Το 20% του εκλογικου σωμματος που μαζικα απειχε απο τις εκλογες επι σειρα ετων,θα παρει μερος. ΚΑι αυτο φοβουνται. Αυτο το ποσοστο.
    Το οποιο εφ'οσον αποφασιζει τωρα να συμμετασχει,ασφαλως και ΔΕΝ θα ψηφισει τους δυο συνενοχους. Δεν ενεργοποιειται δηλαδη για αυτους,ΑΛΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ. Και μιλαμε δηλαδη για 1 εκατομμυριο κοσμο.
    Τσοραφ στο ριζικο τους.

    Ασε που χρειαζεται ακομα μεγαλυτερο μαγειρεμα στα αποτελεσματα,ωστε να υπερκαλυφθει η ζημια. Και θα τους παρουν χαμπαρι. Και βλεπω εκλογοδικεια και μηνυσεις και επανακαταμετρησεις. Μυλος.

    Ενδεδειγμενο κομμα η σταση,δεν υπαρχει. Ποιος αλλωστε καλυπτεται πληρως απο κατι;
    Αλλα τωρα,δεν ειναι ωρα για τετοια. its a fucking luxuary που λενε και οι εξω.
    Οταν ο κλεφτης ειναι κατσικωμενος στο σπιτι σου,δεν κοιτας τι επλιπλα θα αγορασεις,ουτε που θα βαλεις τους πινακες. Κοιτας να τον ξεκατσικωσεις.
    Δεν υπαρχει ωρα και πολυτελεια για "feng-sui".

    Βεβαια αυτα ενεχουν κινδυνους. Δηλαδη ευκολα την επομενη των πιθανων αναπαντεχων αποτελεσματων,σου κανει ενα προμελετημενο ντου η Τουρκια και εχεις νεα "Σισμικ". Και ευκολα γινονται προβοκατσιες. Ευκολα ξανακαιγεται η μιση Ελλαδα. Ευκολα μολυνονται ταμιευτηρες. Ευκολα ανατινασονται κτηρια.
    Για να καταδειχθει το αμαρτημα του κοσμου να κοιταξει προς καποια κατευθυνση η οποια ειναι εκτος σχεδιασμου.

    Δηλαδη η ενδεχομενη ανατροπη,ενεχει ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.
    Αλλα αυτα γινονται παντα ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ.

    Το θεμα ειναι: Ειναι ετοιμος ο απο χρονια βολεμενος-και σφαγμενος με μπαμπακι- να δει την ζωη του τουμπα;
    Μπα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όποιος έχει το καρπούζι έχει και το μαχαίρι....

    DIMI check your mailbox...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΓΧΟΣ ΜΕ ΤΟ 44.
    ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΗ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ; ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΡΕΧΕΙ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ;
    ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ,ΣΤΑ ΞΕΡΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΩΡΑ ΜΑΖΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν κάποιος θεωρεί ότι υπάρχει κάποιο κόμμα εκεί έξω πού τον καλύπτει τότε σαφέστατα δεν έχει κανένα νόημα η αποχή και κανένα νόημα το ΤΚΠ (Τα Κανουμε Πουτανα).
    Για μένα δεν υπάρχει κανένα τέτιο κόμμα και δεν με καλύπτει και η παρούσα "δημοκρατία". Συν τοίς άλλοις, δεν υπάρχει κανένα κόμμα εκεί έξω πού θέλει να περάσουμε σε πραγματική δημοκρατία συνεπώς κανένας τους δεν με αφορά.
    Με αυτή την έννοια ανέφερα τίς δύο παραπάνω πολιτικές στάσεις πού εγώ τουλάχιστον βρίσκω υπεύθυνες.


    Πρός Τάκη:
    - όλα αυτά πού αναφέρεις είναι, εν γένει, σωστά, μόνο πού θεωρώ ότι δεν αφορούν απαραίτητα την στάση πού κάποιος θα κρατήσει την Κυριακή. Ειναι, νομίζω, ξεχωριστή κουβέντα. Υπάρχει όμως ένα σημείο σ΄αυτά πού λές για το οποίο λέω το εξής: το θέμα είναι ακριβώς το να σταματήσουμε να ρίχνουμε νερό στο μύλο. Μέρος τού μύλου, τού μάτριξ αν θές, είναι και οι εκλογές.

    Πρός Γιώργη:
    - τα ίδια έχω κάνει κι εγώ παλιότερα. Εσύ με τον Βεργή, εγώ με τον Λεβέντη. Απ΄την άλλη δεν ξέρω τι εννοείς με το "φέτος ψηφίζουμε κανονικότατα" εφόσον θεωρώ ότι με αυτές τίς συνθήκες ποτέ δεν ψηφίζουμε "κανονικότατα".

    Πρός Χρήστο:
    - μόνο ένα σχόλιο. Η αποχή δεν είναι απαραίτητα αδιαφορία. Μπορεί και να είναι, ναί. Υπάρχει δηλαδή και ο "βαρέθηκα", και ο "δεν ξύπνησα" και ο "δεν γαμιούνται". Δεν μπορεί να αναγνωσθεί όμως το σύνολο τής αποχής έτσι. Η δική μου αποχή, όποτε την έχω κάνει, δεν είχε ποτε αυτά τα χαρακτηριστικά. Ηταν καθαρότατη πολιτική στάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για να αποφύγω τα σεντόνια, καταφεύγω στα τσιτάτα.
    Δεν υπάρχει σωτηρία μέσα στο σύστημα. Δεν μπορείς να επιτύχεις καλύτερο deal.
    Δεν μπορείς να κουλαντρίσεις το σύστημα αφού αυτό έχει σαν αποστολή να κουλαντρίσει εσένα.
    Οι εκλογές πού σού παρέχει είναι στάκτη στα μάτια και τίποτα περισσότερο, δεν ΓΙΝΕΤΑΙ να είναι κάτι περισσότερο, εξ΄ορισμού.
    Ολο το σύστημα, σε κάθε ίντσα τής δομής του, βασίζεται στην εξαπάτηση.
    Κάθε φορά πού παίρνουμε μέρος στην εξαπάτηση, με όποια μορφή κι αν εκφράζεται αυτή, ο χαμένος είμαστε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ALBERT_AEKSTEIN: ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ, δεν γίνεται πουτάνα. Δηλαδή μέσω αυτών.
    Απλά, όσο λιγότερα ποσοστά πάρουν οι δυό νταβατζήδες, τότε θα πέσουν κάστρα άλλων κομμάτων που θα αναγκαστούν να συμμαχήσουν για μια διακυβέρνηση ολιγόμηνη, και τότε μπορεί και να δούμε την πεζοδρομιακή αντίσταση. ΟΤΑΝ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ.
    ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΔΡΟΜΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ: ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πρός Στήβεν,
    πολύ θα ήθελα να διαφωνήσω επί τής ουσίας, αλλά δεν μπορώ. Και λέω "πολύ θα ήθελα" εννοώντας ότι μακάρι να ήταν τόσο εύκολα τα πράματα.
    Με αυτή την έννοια έχεις δίκιο.
    Πάντως, όση αναμπουμπούλα μπορείς να προκαλέσεις καλό είναι. Στα μάτια έστω κάποιου κόσμου το σύστημα αναγκάζεται να αποκαλυφθεί περισσότερο.
    Αλλωστε κι η κρίση ακριβώς αυτό το εφφέ δεν έχει?
    Ο δρόμος, ούτως η άλλως, είναι μακρύς και δύσβατος. Και γεμάτος γαμήκουλες παγίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ χαραλαμπο
    ειμαι εκτος το ειδα απο το vpn μου θα το ξεκινησουμε τεταρτη και μιλαμε. thanks

    υγ ξανα-χτυπησε ο γυαλινος ρε φιλε...
    κριμα θα μας λειψουνε τα γκολ του!!! χαχα

    υγ2 πλακα εχει η πολιτικη κουβεντα.. θυμιζει εντονα την αθλητικη. και στις δυο ερχεται η σωτηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: MA ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΜΕ, γιατί να ήθελες να διαφωνήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή