Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΤΟ DEBATE

         Εκλογές δεν έχουμε την άλλη Κυριακή; Όπως βλέπετε είμαι ενημερωμένος για το γεγονός. Το γεγονός όμως από μόνο του, δεν λέει τίποτα.  " Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν κάτι, απλά θα ήταν παράνομες. " ( Ανώνυμος ). Τόσα χρόνια, εκλογές δεν είχαμε; Τζάμπα χαβαλέ δηλαδή, που όμως τα αποτελέσματα τους τα πληρώνουμε συνέχεια με δόσεις, ρυθμίσεις κι ειδικές νομοθετικές ενέργειες  για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ( sic ).
         Για την ουσία λοιπόν του γεγονότος, δεν είμαι ενημερωμένος. Ψηφίζω κάποιο κόμμα ή κάποια ιδεολογία; Ψηφίζω για ισχυρή κυβέρνηση ή ισχυρή αντιπολίτευση; Ψηφίζω κόμμα για να μπει στην βουλή ή κάποιο άλλο που δεν θα μπει στην βουλή; Ψηφίζω για το αν θέλω το μνημόνιο, αν θέλω να βρεθώ στην δραχμή ή αν με ενδιαφέρει η κρίση να παραμείνει τοπικά και να μην μολύνει και τους υγιείς βόρειους επιπέδου Ολλανδίας; Έχω θέματα πολλά σας λέω που με απασχολούν, όπως απασχολούν και τον ποιμένα που βόσκει τα πρόβατα του σε μια βουνοπλαγιά της Πίνδου.
           Και τέλος πάντων, μια που είμαι στην Αθήνα και κυκλοφορώ στο κέντρο και σε διάφορες δουλειές, όλο και κάτι πιάνει το αυτί μου. Έναν διάλογο, μια δημοσκόπηση, ένα like στο facebook ή ένα τιτίβισμα στο twitter. Κάπως μου μπαίνει μια πληροφόρηση. Να έμαθα μόλις τώρα οτι η Μπάγιερν Μονάχου έχασε νικώντας εφαρμόζοντας την τακτική του ΚΚΕ σε ξένο γήπεδο. Ο βοσκός όμως εκεί ψηλά, τι και πώς να μάθει κάτι; Τα πρόβατα, παρά την βαθειά πολιτική τους σκέψη, δεν έχουν την τύχη να έχουν δικαίωμα ψήφου. Ούτε την τύχη να ακούσουν τον Κικίλια ας πούμε να μιλάει για το καλό της πατρίδας. Τι να κάνει κι ο βοσκός την Κυριακή μπροστά στις κάλπες;
           Υποχρεωτικά λοιπόν ο συνάνθρωπος μας, και μια που έχει βάλει κεραία στην στάνη του, θα ανοίξει την τηλεόραση. Αλλά, πώς να ενημερωθεί; Από μια τυχαία εκπομπή με έναν καλεσμένο, ή την ζούγκλα του Πρετεντέρη, που έχει πολλούς αλλά όλοι αυτοί προτιμούν τις εκλογές δια βοής; Γι' αυτό λέω οτι λείπει το debate από την ζωή μας. Που θα βρισκόντουσαν όλοι οι αρχηγοί εκεί - 32 είναι πλέον - και θα μπορούσαν εντός δέκα λεπτών να μας αναλύσουν το πρόγραμμα του Ράιχενμπαχ από την δική τους οπτική γωνία. Οπότε θα μπορούσαμε κι εμείς να μάθουμε τα πάντα για το ποιό κόμμα πρέπει να ψηφίσουμε για να πάρει αργότερα την κρατική επιχορήγηση.
           Κι είναι όλα τα κόμματα ταγμένα στην σωτηρία της Ελλάδας αλλά και ημών ( δεν τα ταυτίζω αυτά ), που δεν συμφωνούν για debate. Που με τα λιγοστά αγγλικά που μιλώ, κατανοώ οτι είναι μια συζήτηση για επιβολή ή άρση των εντυπώσεων, που ούτε τις κομματικές βάσεις μετακινεί αλλά΄και τους " δεν ξέρω, δεν απαντώ " τους μοιράζει με απλή αναλογική είτε από εδώ είτε από εκεί. Άρα δεν κατανοώ γιατί, σχεδόν όλοι οι πολιτικοί που το μόνο που τους αρέσει είναι να παράγουν δια του στόματος, αρνούνται τώρα μια κουβεντούλα. Όλο τον χρόνο μιλάνε και τώρα που πρέπει να μιλήσουν για να ενημερώσουν τις βουνοπλαγιές, αρνούνται; Και καλά ο βοσκός μας να μείνει ανενημέρωτος και να κουβεντιάσει πολιτικά με την Ασπρούλα. Εγώ; Γιατί μου αρνούνται την πίτσα την βραδιά του πολιτικού τελικού του champions league;
          Ακατανόητα πράματα για μένα αλλά και για τον βοσκό, που θα κατηφορίσει την άλλη Κυριακή στην πλατεία και στην κάλπη. Και θάχει αφήσει και τα πρόβατα μόνα με τους γκέκες. Χώρια που επειδή είναι και καχύποπτος, μπορεί και να σκεφτεί : " Καλά αυτοί δεν τα βρίσκουν για ένα ντιμπέϊΝτ, θα τα βρουν αύριο για κάποιο νόμο; " Διότι έχουμε και θέματα συνεργασίας επί της τραπέζης της αλάδωτης ( Κυριακή του Αγίου Γεωργίου κατά το παλαιό ημερολόγιο η 6 Μαϊου ), οπότε κι εγώ λέω " πιάστ' το eNgg και κούρευτο."
            Κι οπότε ο αγωνιστής του έθνους Βενιζέλος, λογικά σήκωσε την γραμμή της αντίστασης κι αφού καμιά κότα δεν θέλει να κάνει debate, θα πάει στο πεδίον του Άρεως και θα μιλήσει στο κοινό. Τυχαία πήρε τον Πύρο Δήμα στο επικρατείας; ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΣΚΑΛΩΣΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ, αφού μηχανικοί δεν ανελάμβαναν την στατική μελέτη πάνω στην οποία θα σταθεί ο αρχηγός. Όχι οτι δεν έχουμε καλούς μηχανικούς, αλλά σε μια εβδομάδα, πού να ξέρει κανείς πόσα κιλά μπορεί να πάρει μια πολική αρκούδα που μετανάστευσε στην Ελλάδα; Και θα κάνει προσωπικό debate με όσους πρόλαβε να ελληνοποιήσει από την Αλβανία ή το Πακιστάν αλλά κι όσους θα μεταφέρει από τα κέντρα υποδοχής μεταναστών ( κατά την γνώμη μου αυτό εξυπηρετεί η επιχείρηση σκούπα ) με δώρο την ελευθερία τους κι ένα πενηντάρικο. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ.
           Διότι και ο βοσκός θα μπορέσει να τον δει στην τηλεόραση και να μάθει τις σκέψεις του ΠΑΣΟΚ που ΘΑ κάνει πράξεις μετεκλογικά ενώ μέχρι τώρα παρεμποδίζετο από την Χρυσή Αυγή και τις δυνάμεις της αντίδρασης, αλλά κι εγώ που ασφαλώς θα παραστώ στο κάλεσμα για να δω αν τα ΜΑΤ και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις καταστολής, θα είναι σε ετοιμότητα για την περιφρούρηση της συγκέντρωσης.  Χώρια που μου αρέσει κι ο χαβαλές αλλά κι ο Δήμας αντοπάριστος. Τι να προλάβει να κάνει ο Ιακώβου σε μια εβδομάδα; Εγώ εκεί θα είμαι - και κόβω την πλάκα - για να ενημερωθώ αφού όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου αρνήθηκαν το debate.
           Υγ. Κουράγιο παιδιά. Μια αυτοκρατορία είναι που πεθαίνει , αλλά η Μέρκελ είναι άνετη μια που θα πουλάει προϊόντα στην Κίνα με την οποία ήταν πάντα παραδοσική σύμμαχος. Έχει να ρίξει γέλιο η Σικελία....

25 σχόλια:

  1. Και τι θα κάνουμε χωρίς ντιμπέιτ, χωρίς τον διάλογο των πολιτικών αρχηγών κατά τον οποίο οι συνδιαλεγόμενοι δεν ρωτάνε και δεν απαντάνε ο ένας στον άλλο, δεν απαντάνε σε αυτά που τους ρωτάνε, δεν τους ρωτάνε αυτά που απαντάνε, κανείς δεν καταλαβαίνει την ερώτηση, κανείς δεν ρωτάει αυτό που δεν κατάλαβε, κανείς δεν καταλαβαίνει την απάντηση και κανείς δεν απαντάει σε αυτό που καταλαβαίνει ότι τον ρωτάνε. Χάρη στο ντιμπέιτ ο λαός λύνει την απορία του γιατί έχει τόσες απορίες. Μοιάζει με το κατς , αφού και τα δύο είναι στημένοι αγώνες , ενώ διαφέρει από αυτό στο ότι δεν προσφέρει καθόλου θέαμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας28 Απριλίου, 2012 02:50

    Ντιμπειτ,γιατι να κανουν; Ντιμπειτ κανουμε για να κανουμε φασαρια. Και να καταδειχθουν οι επιφανειακες εστω αντιθεσεις ετσι ωστε ο γιγας λαος να βγει ακομα πιο γιγαντωμενος και να πει στο τελος "ο δικος μου τα ειπε καλυτερα".

    Τωρα πλεον τι χρειαν εχει; Οχι μονο δεν εχει αλλα θα χαλασει το σχεδιο της παρουσιασης της επικειμενης συγκυβερνησης των δυο.
    Ειπαμε να το παιξουμε λιγο οτι παραπλεουμε,αλλα οχι και οτι ειμαστε αντιθετοι. Να μη τρομαξει ο μαλακας. Να καταλαβει οτι οτι και να γινει την αλλη μερα τα δυο κομματα που πλεον για το καλο του θα εχουν γινει ενα (παντα ενα ηταν) και θα τον πανε στις ηρεμες λιμνες της Γερμανιας.

    Ολοι ειναι εναντιον του μνημονιου και κατα των μετρων,αλλα και οι περισσοτεροι εξ'αυτων,θελουν να παραμεινουν στη "ζωνη του ευρω" το οποιο ομως δεν θα το εχουν στην τσεπη τους.
    ΤΡωει ξυλο και ακουει τον Σαμαρα να του λεει για μανικες νερου και υδροφορες στην αστυνομια.
    Τον πετσοκοβει το Κτηνος και τα ποσοστα ανεβαινουν.
    Βριζει την Μερκελ και τους "πουστιδες" αλλα τρεμει το κλεισιμο της κανουλας. Φωναζει για τις απολυσεις αλλα συμφωνει με την μειωση του "γιγαντιου δημοσιου τομεα".
    Αβυσσος η ψυχη του φοβισμενου "νοικοκυρη".

    Αποφασιζουν λοιπον τελικα οι Ελληνες μεθαυριο για τι πραγμα; Μα για το τι μουσειο θα χτισουν,ωστε να βαλουν το ευρωνομισμα μεσα.
    Και θα τους βοηθεισουν σε αυτο χιλιαδες επι χιλιαδων αλλοδαποι.
    Μερικες ελογες ακομα να γινουν και δεν θα παταει ημεδαπος στα εκλογικα κεντρα. Θα ειναι κεντρα υποδοχηςε αλλοδαπης ψηφου προς εντολη κυβερνησης μετανεοελληνικου μορφωματος.

    Τοσα χρονια τους ειχαμε και μας εσκαβαν τα χωραφια.
    Ας μας σκαψουν και τις καλπες.
    Ειμαστε τοσο κουρασμενοι πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γραψαμε προ ημερων,για τα πλασματικα νουμερα των δημοσκοπησεων και για το +4% που βαζουν "καπελο" σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.Απο χθες εχουν λυσσαξει διαφοροι πως μυστικα gallop που γινονται μαλιστα απο εταιρειες ξενων πρεσβειων,δινουν ποσοστα που συγκριτικα με αυτα που δινουν οι εταιρειες που διαφημιζονται στα καναλια,επιβεβαιωνουν αυτο το +4%.Για να μην εχετε παραπονο δηλαδη πως δεν τα μαθαινετε πρωτοι...
    Και επειδη πλεον η κατασταση ξεφυγε και ειναι δυσκολο να μαζευτει σε 7-8 μερες,μαθετε λοιπον πως ακομα δεν γνωριζουν παρα πολλοι τι γινεται σε περιπτωση που μπουν στην βουλη πανω απο 7 κομματα,με το μπονους των 50 εδρων.Και αυτο ειναι κατι που εχει βαλει νεφτι στον κωλο σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,αφου μαζι δεν πιανουν ουτε 38%.Με ενα Τσιπρα στο 14%,με εναν Καμμενο στο 13,5%,και με ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ απο 10% εκαστος.Αυτα ειναι τα ΑΛΗΘΙΝΑ νουμερα,και εχει αρχισει πλεον στα επιτελεια να γινεται της πουτανας.Ηδη καλεστηκαν οι "αρχηγοι" των συλλογων των μεταναστων για συζητησεις,στους οποιους τονιστηκε πως σε περιπτωση ανατροπης του ισχυοντος καθεστωτος,κινδυνευουν αμεσα με "κλωτσια στον κωλο" οπως αρκεστηκε να πει στελεχος του ΠΑΣΟΚ.
    Φυσικα,ο Βενιζελος για τον μονο λογο που θελει το debate,ειναι οτι γνωριζει πως με την ευφραδεια λογου που διαθετει,θα κολλησει στον τοιχο τον Σαμαρα,και θα επικαλεστει λογους εξοδου απ`την Ευρωπη και το ευρω,με συνεπεια την ΜΗ πληρωμη συνταξεων- μισθων.
    Θα του δοθει η ευκαιρια να τρομοκρατησει τον κοσμο,αφου και οι υπολοιποι δεν εχουν προτασεις για το αντιθετο.Αυτος και κανενας αλλος,ειναι ο λογος που θελει το debate.Και κατι τελευταιο,το ποσοστο της Χρυσης Αυγης,ειναι γυρω στο 2.5 με 3%,αλλα βολευει πολλους να φαινεται παρα πανω,αφου στηριζουν πολλα στην τρομοκρατηση του κοσμου με την ιδεα νεοναζιστων να μπουν στην βουλη.Ειναι κατι που τον μονο που εχει βλαψει ειναι ο Καρατζαφερης,αφου δεν εχουν εχουν παψει πολλοι να τον συνδεουν με ακροδεξια στοιχεια.
    Το "χωσιμο" του Πουτιν,για την παρακολουθηση των εκλογων μονο τυχαιο δεν ειναι.Και θα επανελθει δριμυτερος την Δευτερα,γιατι του`κατσε στο λαιμο ο αποκλεισμος απο τον διαγωνισμο,οταν μαλιστα την απαντηση δεν την ελαβε απο κυβερνητικο παραγοντα,αλλα απο οργανισμο αντιπαλου σχηματισμου.
    Να δειτε που τα "δεντρα του `61",θα ωχριουν μπροστα σε αυτα που θα βγουν την Κυριακη το βραδυ.Το οτι "επαιξε" ο Καμμενος με δυο διαφορετικα σκηνικα,ενα με τον Λιατσο και ενα με την αποδειξη της ΕΥΠ σε στελεχος του,ειναι αποτελεσμα κοινης προσπαθειας απο τους "τυρκουαζ".Το ξαναλεω,κοινης προσπαθειας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα το ξεχναγα και εχει ενδιαφερον...
    Απο 24-3 εως χθες,ποσα ρωσικα πολεμικα πλοια περασαν απο Γιβραλταρ με προορισμο το Καστελλοριζο? Γιατι τρια εξ`αυτων,εριξαν αγκυρα ανοιχτα του Ιονιου? Και γιατι αλλα δυο,θα ριξουν αγκυρα στα διεθνη, ανατολικα της Ροδου? Τους SS-300,που ηταν για την Κρητη,τους πηγαν στην Κυπρο.Τι αλλο ειχε παραληφθει τοτε μαζι με αυτους,που ηταν κατα πολυ καλυτεροι απο τους Patriot,και που εγινε η αφορμη του "μπουμ" στην Κυπρο.Κατα τα αλλα τα ζωντανα-κατοικοι αυτης της χωρας ψηφιζουν την αλλη Κυριακη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΡΕ ΒΑΓΓΕΛΑ, ΚΑΤΕΒΑ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ. ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΛΒΕΡΔΕ. ΠΟΥ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΩΡΑ;
    DIMI, ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ; ΙΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΦΕΡΑΜΕ. ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ ΤΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τώρα, να χαρώ αν το πάρει ο...Δώνης? Γάμα τα.
    Ως ΑΕΚτζής (και όχι μόνο) η αρχή (the principle) είναι ότι οποιαδήποτε ήττα τού γαύρου κάνει τον κόσμο καλύτερο.
    Απ΄την άλλη δεν τον μπορώ τον σπυριάρη.
    Να, αυτά είναι.
    Δεν γίνεται να πάρουν κι οι δυό το μπούλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με έχει απασχολήσει ιδιαίτερα η βαρυσήμαντη δήλωση τής Αλέκας. Οτι δηλαδή το ΚΚΕ είναι σαν την...Μπάγερν.
    Ρε Αλέκα, μα γαμώ τη τρέλλα μου δηλαδή, στα γράφουνε αυτά και τα λές η τα λές από μόνη σου?
    Διότι, αν έλεγς ας πούμε ότι το ΚΚΕ είναι σαν την Ατλέτικο Μπιλμπάο, άντε, να τον καταλάβω τον λαικισμό.
    Αλλά Μπάγερν ρε Αλεκάκι?

    Εντάξει, υπάρχει το κόκκινο χρώμα μόνο πού εκεί τελειώνουν οι ομοιότητες.
    Διότι η Μπάγερν μαζί με της Ρεάλ τήν Μίλαν, την Γιουνάιτεντ και όλες τίς γνωστές αποτελεί το βαρύ πυροβολικό τού καπιταλιστικού αθλητισμού ρε Αλεκάκι.
    Το 5ο πλουσιότερο κλάμπ στον κόσμο είναι.
    Κι εσύ ως "κόμμα τού λαού" ταυτίζεσαι με την Μπάγερν?
    (...και ναί, η ίδια ερώτηση μπορεί να απευθυνθεί και σε μένα. Κι απαντώ: "ουδείς τέλειος", άσε πού έχω και το άλλοθι τής ΑΕΚ).
    Αλλά πέραν απ΄τον ατυχή πολιτικο παραλληλισμό Αλέκα μου, ακόμα κι αν το κρατήσουμε το θέμα στο αμιγώς ποδοσφαιρικό κομμάτι, τι Μπάγερν και παπαριές?
    Παίζει δηλαδή επιθετική μπάλλα το ΚΚΕ?
    Πάει στην έδρα τού αντιπάλου για να ρίξει 2-3 τεμάχια?
    Διότι έγώ έχω γιαγνώσει ότι το "κόμμα" παίζει το χειρότερο κατενάτσιο πού έχω δεί ποτέ. Ποιός Χερρέρα? Παρθένα ήταν αυτός.
    Κατενάτσιο παίζεις Αλέκα μου. Δεν θές να κερδίσεις και δεν έχεις βάλει ποτέ ούτε ένα γκόλ έτσι για ξεκάρφωμα.
    Παίζεις για το αιώνιο 0-0, μην σού πώ ότι πολιτικά σε συμφέρει να φαίνεται ότι συχνά χάνεις με 1-0 με μουφέ πέναλτι για να δικαιώνεται κι η αδικία τού συστήματος.

    Εχεις Σβάινι? εχεις Κρός? Δαγκώνεις στο κέντρο δηλαδή?
    Οχι. Διότι παίζεις με σύστημα 1-10. Δέκα μπροστά απ΄το τέρμα να παριστάνουν τούς "μάρτυρες" πού θυσιάζονται για το καλό τού "λαού".
    Ασε πού δεν έχεις ποτέ απολύσει προπονητή γιατί ποτέ δεν προσέλαβες προπονητή.
    Και δεν έχεις και τίτλους ρε Αλέκα, Μπάγερν χωρίς τίτλους τι σκατά Μπάγερν είναι?
    Γίνονται αυτά τα πράματα?
    Βέβαια, θα μπού πείς, ορθώς, ότι δεν παίζεις για τον τίτλο.
    Μα και πάλι, δεν καταλαβαίνεις πόσο ατυχής είναι ο παραλληλισμός?
    Γι΄αυτό σού λέω, πές τουλάχστον Ατλέτικο Μπιλμπάο να μην πάει χαμένη κι η προπαγάνδα. Με την Ατλέτικο όλο και κάποιος θα μασήσει και θα συγκινηθεί.
    Κι αν παρεπιπτόντως, το σχόλιο περί Μπάγερν δεν ήταν αυθόρμητο αλλά στο έγραψε κάποιος και το είπες απόλυσε τον αμέσως.
    Δεν το΄χει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγω λεω να δωσουνε απο ενα κυπελο στον καθενα.Ουτως η αλλως αχρηστα ειναι.
    Και απο ενα καθικι να χεζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΜΙΛΑΣ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΜΕΤΑ. ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, πού να το πηγαίναμε; Μείναμε λοιπόν έτσι, κι ό,τι καταλάβουν τα μοναχικά. να ακούνε: " Κι αν βγω πρώτο κόμμα, θα παραδώσω την εντολή, αφού δεν μου παραδόθηκε μέσω λαϊκής επανάστασης."
    Μιλάμε οτι έκανε την διάσπαση πάλι, ΑΦΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΌΜΕΝΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΛΟΓΙΚΑ, ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΖΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Σαν την Μπαγερν." Ξερει τι λεει. Το πλουσιοτερο κομμα ειναι.
    Και η αγαπη για την Γερμανια-και οτι αυτο θυμιζει- ειναι δεδομενη.
    Θα ελεγε "σαν την Δυναμο Δρεσδης",αλλα πια αυτη ειναι ξεπεσμενη.

    "δεν θα λερωσουμε τα χερια μας με την εξουσια". Μιλαμε για το πιο χοντροειδες δουλεμα που εχει υποστει ποτε ακολουθος κομματος.
    Και αφου ποτε δεν θα την παρουμε,τοτε γιατι παλευουμε" θα αναρωτιεται ο κακομοιρης που αφισοκολει στις κολονες.
    Παλευεις για χαρη του καπιταλισμου βρε.

    "μεσα στα εργοστασια ο αγωνας" λεει ο κανονας του κομματος. ΟΧΙ εξω. Οοοοχι. Μεσα. Κανονικα. Στην πρεσα. Απλα θα ζητας παραπανω,μεχρι να το ριξεις εξω. Και σαν βγεις στην ανεργεια δεν θελεις κοσμο και φασαρια. Θα εισαι ενας καθως πρεπει ανεργος συντροφος.

    Αμ το αλλο: "ε,βεβαια" παραδεχθηκε η Αλεκα. "οταν μια επιχειρηση δεν παει καλα,πρεπει να κανει απολυσεις". Δηλαδη οπως και δηποτε να μη χασει την περιουσια του ο καπιταλιστης.Ακομα και θυσιαζομενοι συντροφοι,στο βωμο του καπιταλισμου. Αυτα ειναι!

    Θα ενοιωσαν ολιγον ασχημα οι ακολουθοι του κομματος που θα ειναι και ανεργοι-απολυμενοι. "τι γινεται εδω περα" σου λεει.
    "αν ειναι να συμφωνει με απολυσεις,τοτε για ποιο λογο παλευουμε; Αν ειναι να υπερασπιζομαστε την λειτουργεια του εργοτασιου,δηλαδη ΚΑΙ του εργοστασιασρχη,-χωρις ποτε αυτο να γινει δικο μας,τοτε τι ακριβως κανουμε γαμω την πουτανα μου";
    Κοιμησου αγγελουδι μου.

    Στελνει το ΠΑΜΕ στην Αμερκανικη πρεσβεια και την κορη της στο Αμερικανικο κολλεγιο. Αυτα ειναι!
    Και δνε αφορα μονο αυτην την κοντη υπηρετρια βεβαια. Τα ιδια ηταν ολοι. Απο τεμπελαραιους οπως ο Χαριλαος,μεχρι σκατοπουστες οπως ο Ζαχαριαδης. Απλα κοντα σε αυτους, καιγονται και μερικα- η πολλα- χλωρα.

    Ποιος ειπε οτι το ΚΚΕ υπαρχει για να καταλαβει την εξουσια.
    Ειναι ο "πορτιερης" των αλλων δυο. face control τους περναει.
    "μα το 7% εχει τοση δυναμη"; Δεν ειναι το ποσοστο. Αυτο ειναι για τα γελια. Ειναι το καθεστως. Η ταξη των πραγματων. Η σειρα. Ο μηχανισμος.
    Τυχαια το αναγνωρισε σαν "νομιμο" ο φρυδιας; Γιατι; Ηταν φιλευσπλαχνος; Οχι. Αυτην την εντολη ειχε. Βαλτε το στη βουλη να τρομαζει ο κοσμος. Και να κολυμπανε μεσα απο τους "αγωνες" του οι "Παγκαλοι", οι "Παπουτσιδες", " Κουλουριδες και "Ακιδες και να βγαινουν ετοιμοι για το παλκο της εξουσιας με τα αριστερα ενσημα στο χερι και αρα με την απαραιτητη πιστωση χρονου για την κλεψια και την λεηλασια.

    Εαν σε αγγιξει με την μαγικη ραβδο και σε αναγνωρισει σαν αντιπαλο,τοτε εχεις ισχυρες πιθανοτητες να καταλαβεις υψηλο κυβερνητικο θωκο. Εαν οχι,δεν πας πουθενα.
    Ειναι ο "σταθμαρχης". Ο εκδιδων τα εισητηρια για την εξουσια.
    Πως λοιπον να καταλαβει την εξουσια,εκεινος που την ρυθμιζει; Ατοπο δεν ειναι;
    Μη λεμε οτι θελουμε.

    Η Ελλαδα ειναι ενα εργοστασιο που την αδεια λειτουργιας του την εχει βγαλει η Ανατολικη Ευρωπη. ΚΑι δουλευει παραγοντας "προιοντα" και υποπροιοντα ψευδοκαπιταλιστικα.Με την αδεια της Ανατολικης Γερμανιας και της Μοσχας.
    Το now how της οικογενειακου τυπου εξουσιας ειναι Αμερικανικο αλλα πανω σε σκαλωσιες Ρωσσικες.

    Δηλαδη δεν ειμαστε ουτε καπιταλιστικη αλλα ουτε και κομμουνιστικη χωρα.
    Τι ειμαστε;
    Ειμαστε Αμερικανοδουλοι κομουνιστοκρατουμενοι.
    Μιλαμε για ΤΗΝ κριση ταυτοτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αρχιζει και ξεφευγει η κατασταση εκτος ελεγχου...
    Απο 14 σελιδες παρελαβαν νωρις το απογευμα τα επιτελεια των "μεγαλων",και τα σαγωνια εφτασαν στο πατωμα.
    Πρωτο κομμα στην Αττικη ο ΣΥΡΙΖΑ,δευτερη η ΝΔ,τριτος ο Καμμενος,ακολουθει το ΚΚΕ και μετα ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ...Αναψαν τα τηλεφωνα μεταξυ επιτελειων,γιατι η κατασταση δυσκολα ελεγχεται πλεον.Βομβαρδισμος του ΣΥΡΙΖΑ αποφασιστηκε και του Καμμενου,και η βδομαδα που ερχεται θα ειναι η ολοκληρωτικη επιθεση κατα των δυο αυτων,αφηνοντας στην ακρη μνημονια,διαφορες,και οτι αλλο "δηθεν" τους χωριζε.
    Η Ντορα δεν υπαρχει,καθως και ο Καρατζαφερης.Με την Χρυση Αυγη στο 4,7% σε μερικες ομως περιοχες,καθως δεν ξεπερνα γενικως το 2,5%.
    Φτασαμε στο σημειο,να υποσχεται ο Βενιζελος πως δεν θα υπαρχει νεα μειωση μισθων και συνταξεων,την στιγμη που τον Ιουνιο ερχεται ο Αρμαγεδων,πως δεν θα υπαρξει χαρατσι πλεον στα τιμολογια της ΔΕΗ,την στιγμη που εχουν δηλωθει σαν βεβαιωμενα εσοδα στην τροικα.Ειναι λυσσαλεα η επιθεση του Σαμαρα στον Καμμενο,αφου τα χαρτια δειχνουν πως οι διαρροες προς τους "ανεξαρτητους" συνεχιζονται με αμειωτο ρυθμο και σταματημο δεν εχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρηστος Χοντζεας29 Απριλίου, 2012 03:11

    Eγω αδερφε-και αδερφοι- εχω μερικες αποριες.
    Α Ενω γνωριζαν οτι με το να ζητουν "υπογραφες μνημονιακες απο ολους,θα καταποντιστουν τα δυο κομματα,γιατι οι τροικανοι εξαναγκασαν και το βλακομετρο τον Σαμαρα σε μνημονιακο δρομο και τον "εκαψαν";
    (πιθανη απαντηση: Δεν υπελογισαν σωστα τους χρονους. Ισως βιαστικαν. "Ανθρωποι" ειναι και αυτοι. Μη τους βλεπεις ετσι.)

    Β Και αφου τα εκαψαν τα χαρτια τους και ο δικοματισμος βολοδερνει σε ιστορικα χαμηλα,με ποιο "οπλο" προκαλουν οι ιδιοι εκλογες,ενω καλιστα και αυτες θα μπορουσαν να τις αποφυγουν,-και αρα καποιο απροσδοκητο αποτελεσμα- με το απλουστατο και πολυ πιασαρικο προσταγμα οτι "ειμαστε σε κινδυνο και σε εκτακτες περιστασεις";
    Γιατι θελουν να "βγαλουν τα ματια τους";
    (πιθανη απαντηση: Ζητουν ψηφο συνενοχης. Δεν χρειαζονται την συγκαταθεση του κοσμου βεβαια,αλλα μια συνταρακτικα αποδεχουμενη μαζα την αναγκαιοτητα της υποταγης με την ιδια της την ψηφο,ισως αυτο να δινει και μια ικανοποιηση στους χαιρεκακους.Δεν γινονται ολα για τα λεφτα,οπως θα νομιζετε αρκετοι. Στην πραγματικοτητα ΤΙΠΟΤΑ δεν γινεται ΓΙΑ τα λεφτα. Οτι γινεται,γινεται απλα ΜΕ τα λεφτα.)

    Γ) Γιατι 3 χρονια τωρα και ενω η πρεμουρα των αφεντικων των τροικανων ειναι η δημοσια περιουσια-και αρα και ο ορυκτος πλουτος-εν τουτοις δεν εχει περασει τιποτα στο ταμειο αποκρατικοποιησεων και δεν εχει αποκρατικοποιηθει ΤΙΠΟΤΑ στο συνολο του,περα απο κατι ποσοστα καποιων ΔΕΚΟ οι οποιες ουτως η αλλως ειναι ΑΕ;
    (πιθανη απαντηση: Ειναι ηδη ολα παρμενα και κατασχεμενα. Απλα η επισημη παραδοση-παραλαβη,πρεπει να αποκτησει πανιγυρικο χαρακτηρα,για μια χωρα με τετοια ιστορια (η οποια "τοσο μας εχει ταλαιπωρισει στο παρελθον")

    Δ Γιατι ενω το "μεγα προβλημα ειναι ο γιγαντιος δημοσιος τομεας" και "καντε απολυσεις αμεσα" δεν εχει απολυθει τρια χρονια κανεις,παρα την πληρωνει ο ιδιωτικος τομεας;
    (πιθανη απαντηση: Κρατανε τον στρατο των ψηφοφορων-υπαλληλων με το οπλο παρα ποδα.Εκλογες γαρ. Αρκουν ομως;)

    Ε) Αφου ο Καμενος ειναι "εμποδιο
    " στα σχεδια,η τουλαχιστον ενα "απροσδοκητο εμποδιο" για τους δικομματιστες οι οποιοι βλεπουν ποσοστα και χλωμιαζουν, γιατι αυτος παιζει απανωτα στο Αλαφουζαιικο,στον Ευαγγελατο,τον "κυνηγανε" με υποθεσεις-φουσκες που στην ουσια λειτουργουν υπερ του και διαφημιζουν το κομμα, η κινημα που "δημιουργησε"; Εαν παρουν εντολη, "θαβουν" οποιον θελουν. Η και υπερεκθετουν οποιον θελουν.
    Περιεργη ελευθερια για εναν που θα ηταν πραγματικα κοκος αμμμου στη μηχανη τους.

    (πιθανη απαντηση: Πρεπει μεσω "Καμενων" να καταδειχθει το λαθος της επιλογης του κοσμου να φυγει απο μαντρι του ευρω.Και θα φυγει. Και σαν φυγει και γινει της πουτανας,να ζητα πλεον εθελοντικα να επιστρεψει. Πλεον με "μαλακο" ευρω, και τα δανεια σε "σκληρο". Αιωνια δουλεια δηλαδη.
    Οχι μονο δηλαδη θα πληρωνεις,αλλα θα φανει και σαν να πληρωνεις μια λαθος επιλογη σου. Οχι που μπηκες. Αλλα που θελησες "επαναδιαπραγματευσεις" και "διαγραφες χρεων".

    Παραδειγμα:Απο τον ουρανο,ας πουμε οτι πας για την κολαση.Στη διαδρομη καποιος σε κραταει και σε πεταει σε μια "ασφαλη" σπηλια. Του λες ασφαλως "ευχαριστω που με εσωσες". Σωστα. Αλλα σε σπηλια σε εχει)

    Αν εχετε αλλες εκδοχες,καλοδεχουμενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρηστος Χοντζεας29 Απριλίου, 2012 03:33

    Ασχετο (;): Ψηλα στον ουρανο,συνεχεια βλεπω-και θα βλεπετε-κατι ασπρες γραμμες.Λωριδες μακρυες. Απο κατι αεροπλανα. Ολο και πιο συχνα τωρα τελευταια.
    Παλια,στο χωριο θυμαμαι περνουσε καθε ανοιξη το ελικοπτερο. Και ψεκαζε. Για δακο κλπ. Για τα δεντρα.
    Ηταν εμφανες.
    Εδω περα,τι γινεται; Η Ολυμπιακη και η aegaen δεν εχουν καρτες καυσαεριων;
    Η ειναι "υδρατμοι της ανωτερης ατμοσφαιρας οι οποιοι εξαερωνονται περνωντας μεσα απο τους κινητηρες" οπως μας καθησυχαζουν καποιοι;

    Μηπως ειναι στιγμιαιο grafity; Μηπως ειναι καποιο κουιζ με φιγουρες; Ξερει τιποτα η ΥΠΑ και η πολεμικη αεροπορια; Γιατι δεν πετα και οτι να'ναι. Υπαρχουν και σχεδια πτησης. Και ελεγχοι.
    Η Μπα...

    Πολυ ασπριλα αδερφε μου. Οριζοντια και καθετα. Νοιωθω σαν κατσαριδα.
    Και προτιμω την "παντοφλα" απο το χαζεμα και την παραζαλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οπως σωστα ειπες Χρηστο,δεν γινεται για τα λεφτα αλλα με τα λεφτα.Τι ειναι ομως αυτο που γινεται?
    Στην ουσια τιποτα δεν γινεται.Καταχρηση εξουσιας ειναι ολο αυτο που συμβαινει.Ενας δεν υπηρξε ποτε.Το λιγωτερο δυο,χωριζομαστε και παιζουμε.Μπαλλα,κυνηγητο,"γαμηστε τους παντες"...
    Εναν εγω,εναν εσυ διαλεγουμε μεχρι να φτιαξουμε ομαδα,και αρχιζει το παιχνιδι.Και εχει ως εξης,κυνηγαμε κοσμο να τρεχει πανικοβλητος περα-δωθε να σωθει.Του παιρνουμε οτι εχει και δεν εχει να δουμε πως μπορει να σωσει τον εαυτον του.Ποσους θα εξοντωσει για να σωθει ο ιδιος.Οπως κοιτας τα μυρμηγκια απο ψηλα σαν ανθρωπος,την ωρα που κανεις μια πατημασια διπλα τους και αρχιζουν και τρεχουν.
    Επιδειξη δυναμης ειναι ολο αυτο που γινεται.Και καθε φορα που μια ομαδα παιρνει κεφαλι στο σκορ,"διπλαρωνει" τους πανικοβλητους για να καταφερει πληγμα στον αντιπαλο.Καθε φορα γινεται ακριβως το ιδιο πραγμα.Παντα την πληρωνει ο μαλακας που θελει να παιξει σε ενα παιχνιδι που το αποτελεσμα δεν εξαρταται απο αυτον.Ευελπιστει σε ευνοια,προσκαιρη,γαμοντας τους υπολοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρηστος Χοντζεας29 Απριλίου, 2012 14:38

    Ασφαλως. Παιχνιδια εξουσιας βλεπουμε. Οταν εχεις αποθηκες με χρυσο και χωρες υπο την επιροη σου,τι αλλο να θελεις στα λιγα χρονια που σου απομενουν,παρα να δεις τον κοσμο να προσκηνα,να παρακαλα,να σε ικετευει η να σε καταριεται.
    Μικροι θεοι επι γης το παιζουν. Και τιποτα δεν εχει αλλαξει απο την εποχη των Φαραω.
    Επιστροφη δηλαδη στο 0.

    Ερωτηση: Γιατι ολοι αυτοι ειναι ασχημοι εμφανησιακα και αποζητουν με τοση λαχταρα την ομορφια,ακομα και ενδογαμικως;
    Διαχρονικα,βλεπουμε τερατομορφους.Δυσειδεις.
    Γιατι προσπαθουν να "ανταλλαξουν" την ομορφια με την ασχημια; Να την λαβουν αυτοι,απο γενεα σε γενεα,μεσω ευγονικης και στον κοσμο να μεινουν οι "κουασιμοδοι";
    Αποτελεσμα ασφαλως δεν βελπουμε. Ιδιες σκατοφατσες ειναι απο την εποχη των πασαλων.
    Δεν παιρνουν μαλλον βελτιωση.
    Αυτο ειναι το καλουπι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Ο ΑΣΧΗΜΟΣ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ; Ο ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ ΚΑΚΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η "πολιτική" τι είναι? Τι είναι δηλαδή ένας "πολιτικός"?
    Μα, μιά επαγγελματική επιλογή, καθαρά και ξάστερα. Με συγκεκριμένες απαιτήσεις και συγκεκριμένα "ταλέντα" πού χρειάζονται για την διεκπεραίωση τής...δουλειάς.
    Το κοθώνι πού νομίζει ότι ο πολιτικός έχει κάποια αποστολή σωτηρίας τής "πατρίδας" η τού να...ευεργετήσει το κοινωνικό σύνολο τα νομίζει αυτά ακριβώς γιατί είναι κοθώνι.
    Βεβαια, τα τελευταία 20 χρόνια, τα πράγματα όσον αφορά στο αισθητικό τής υπόθεσης, στην εμφάνιση δηλαδή τού πολιτικού έχουν αλλάξει.
    Και λογικό είναι αφού το μάρκετιγκ έχει γίνει το νο.1 εργαλείο τής δουλειάς.
    Δεν βλέπεις δηλαδή στην συχνότητα πού έβλεπες έναν Παγκαλο, έναν Καραμανλή (τον νεότερο), μιά Μέρκελ, έναν Μπερλουσκόνι, η έναν Μιτεράν.
    Βλέπεις δηλαδή συχνότερα...πιό όμορφους ανθρώπους.
    Το λέω με πολύ προσοχή αυτό: συχνότερα.
    Οι Αμερικάνοι το κατάλαβαν αυτό με διαφορά τουλάχιστον 30 χρόνων απ΄τούς Ευρωπαίους (καθόλου παράξενο) και βοήθησε αρκετά ο Κέννεντι στο να διαπιστώσουν οι φωστήρες τού μάρκετιγκ ότι η αισθητική είναι ύψιστης σημασίας.
    Εξ΄ού κι αργότερα είδαμε ένα Κλίντον, κι ακόμα κι ο Ομπάμα έχει πέραση.
    Στην Ευρώπη πού είμαστε σε κάποια πράγματα κάπως πιό "old-school" βλέπεις ακόμα έναν Γιακουμάτο κι έναν Βουλγαράκη.
    Υπάρχουν όμως ήδη οι εξαιρέσεις και σε τα μάς, υπάρχει δηλαδή ενας Τσίπρας πού όμως δεν ξέρεις αν είναι τυχαία εξαίρεση η όχι (τείνω στο πρώτο).
    Οχι βέβαια ότι ο ομορφάντρας η ή ωραία γυναίκα πολιτικός αλλάζει την ουσία τού πράγματος.
    Ψήνει όμως σίγουρα πιό εύκολα το κοθώνι πού βρίσκεται στην...διαδικασία επιλογής.
    Ο όμορφος άνθρωπος πάντως δύσκολα θα επιλέξει την πολιτική ως επάγγελμα, πιό εύκολα θα γίνει το αντίθετο το να επιλέξει δηλαδή η πολιτική αυτόν-ήν αν με εννοείτε.

    Αν η ομορφιά είναι ένα απ΄τα προσόντα σου έχεις κι άλλες επιλογές, πολύ καλύτερες για να τήν εκμεταλευτείς και πολύ πιό σίγουρες οικονομικά.
    Υποννοώ ότι δεν υπάρχουν φράγκα στην πολιτική? Ελεος, πλάκα κάνουμε? Προφανώς και ναί. Τρελλά φράγκα.
    Ο ανταγωνισμός όμως πού θα σε φέρει στο πόστο πού ρέει το χρήμα είναι πολύ πιό ανελέητος απ΄ότι σε άλλα επαγγέλματα.
    Η ομορφιά δηλαδή είναι ένα εισιτήριο (γουστάρουμε η όχι) πού σού ανοίγει πόρτες. Πολλές.
    Κι επειδή ακριβώς σού ανοίγει πολλές έχεις την πολυτέλεια τής επιλογής.
    Εκτός κι αν όπως είπα...σε διαλέξει η πολιτική.
    Συνεννοούμαστε, ελπίζω.
    Το σίγουρο είναι, και συμφωνώ, με Χρήστο και Στήβεν, ότι αν δεν είσαι όμορφος, και ειδικά αν είσαι άσχημος (υπάρχουν παμπολλες ενδιάμεσες καταστάσεις) αυτό θα έχει επίπτωση στον τρόπο πού φέρεσαι αν έχεις στα χέρια σου δύναμη.
    Τα παραδείγματα είναι άπειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. O Σπέσιαλ σήμερα ξέσκισε την Σεβίλλη. 3-0. Τής πέταξε τα μάτια έξω.
    Θα΄χουμε πλάκες τού χρόνου. Εχουν αρχίσει πλέον και τον παίρνουνε χαμπάρι πολλοί. Βέβαια, στ΄αρχίδια τού Σπέσιαλ αφού έχει γίνει ζάπλουτος, κι αφού χειρίστηκε αυτό πού είναι άψογα.
    Δεν θα πώ μαγκιά του γιατί οι νόμοι τής αγοράς δεν διέπονται απο μαγκιά αλλά συχνότατα απ΄την μαλακία τού αγοραστή κι ακόμα συχνότερα απ΄την ικανότητα τού promoter.
    Αλλη κουβέντα όμως αυτή κι άλλο σεντόνι.
    Πάντως τού χρόνου δυσκολεύουν τα πράματα για τον Σπέσιαλ αφού δεν πήρε το ΤσούΛού φέτος και θεωρώντας δεδομένο ότι θα μείνει στην Ρεάλ.

    Καταρχήν πρέπει να δούμε πώς θα χειριστεί τα καινούργια δεδομένα η Μπαρτσελόνα. Αλλά και η Γιουνάιτεντ πού στην Ευρώπη φέτος έζησε ντροπιαστική χρονιά και περιμένω την αντίδραση της. Θέλω να δώ και τι θα κάνει η Τσέλσκι. Εχει κλείσει η κάνουλα η θα ξανανοίξει το καλοκαίρι? Χλωμό.
    Κι η Μπάγερν θα είναι ακόμα πιο ενισχυμένη.
    Δεύτερη χρονιά σερί χωρίς τσούλού για τον Ζοζέ? Αδιανόητο?
    Κάτσε να δούμε αν θα το ξαναπάρει και ποτέ.
    Γιατί παίζει κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κυττώντας πάντως αυτή την Ρεάλ, σκέφτομαι, ποιούς παίκτες θα έπαιρνα ως πρόεδρος η ώς μάνατζερ μεγάλης ομάδας?
    Σίγουρα τον Μπενζεμά. Επίσης σίγουρα τον Κασίγιας (έχω και αδυναμία στούς μεγάλους κήπερ). Αν ο Αλόνσο ήταν νεότερος τότε και αυτόν, όπως και τον Οζίλ παρ΄όλο πού με ενοχλεί το ότι είναι σόφτ. Αλλά και τον Κεντίρα αφού είναι σκυλί.
    Και κάπου εκεί τελειώνει η ιστορία.
    Για μιά ομάδα δηλαδή πού έχει δαπανήσει απίστευτα λεφτά για το ρόστερ της, μιλάμε για ένα ρόστερ ανισσόροπο, σε πολλά σημεία πολύ μέτριο έως κακό.
    Η άμυνα της είναι για γέλια, κυριολεκτικά.
    Ράμος? Πέπε? Κοεντράο? Αμπελόα?
    Σε παρακαλώ.
    Μπροστά έχεις τίς κομμώτριες. Κριστιάνο, Ντιμαρία και τον μυστηριωδώς τελειωμένο Κακά.
    Γάμα τα δηλαδή.
    Οι οποίοι, είτε σε επίπεδο κλάμπ, είτε σε επίπεδο εθνικής ομάδας, μόλις βρεθούν απέναντι σε σοβαρό αντίπαλο εξαφανιζονται.
    Κι όμως αυτη η ομάδα παίρνει κουπίτσα στην Ισπανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: Αδερφέ, καλά τα λες αλλά δεν θέλεις να καταλάβεις. Φέτος ο μηχανισμός ήταν στημένος ( μέσα στον μηχανισμό ο Μουρίνιο ), οπότε του χρόνου παίρνει και τα τρία κύπελλα. Θα βάλουμε το συμβολικό στοίχημα τώρα που θα βρεθούμε. Ο βοηθός δεν μπορεί, ο τσίχλας έχει υποδείξει την αντικατάσταση κι η Μπάγιερν - παρά τα 50 που θα ρίξει - το πήρε φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καμία αντίρρηση. Και γιατί συμβολικό? Ας πληρώσω τού χρόνου τίς μπύρες, τα ούζα, τούς καφέδες, ότι να΄ναι.
    Σημασία έχει να είμαστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΝΩΡΙΣΤΕΙ, για λεφτά να μιλάμε; Βέβαια καλά να είμαστε και ΘΑ είμαστε. Δεν κατάλαβα. Επειδή δεν ήντουσαν καλά οι Μάγιας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χρηστος Χοντζεας29 Απριλίου, 2012 20:37

    Περι του δυσμορφου και ευμορφου και το πως αυτο προτασεται στην καταναλωση,απο τους "μαιτρ" του ειδους Αγγλοσαξονες (Αμερικη τωρα) εχουμε ξαναμιλησει.

    Οπως και την κοντρα που βαζουν,εδω και μερικα χρονια οι αιωνια ασχημοι ψυχη τε και σωμα.
    Οι πνευματικοι σωσιες του Χιτλερισμου, βαζουν τα "θυματα" του πανω στο βαθρο και δοξαζουν αυτο που ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ: ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΙΑ.
    Δειτε τους εναν εναν και βγαλτε συμπερασμα. Για το "για ποιο λογο δεν αναδεικνυουν τους ευειδεις,ωστε να περασουν τα σχεδια τους πιο ανωδυνα,παρα οι κουασιμοδοι,κατεβηκαν απο το καμπαναριο και τολμουν να ζητουν το μουνι της Εσμαραλδα".
    Ρε ουστ λεμε, στραπατσαρισμενες γαμιολες.

    Η "επιθεση" δια των αχρονων αγαλματων,με τα κωλοδαχτυλα,δεν δειχνει μονο ασεβεια. Ειναι και πιο βαθυ. Δειχνει μια κακοφορμισμενη διαθεση για επιβολη της αποκρουστικης πραγματικοτητας. Οικονομικης, ηθικης,πνευματικης,πολιτικης και κοινωνικης. Αρα και πολιτισμικης.

    Αλλο να σε γαμα μια χωριστρα με χαμογελο colgate και αλλο ο Μερκελ,η Σαρκοζι,ο Σοιμπλε η Φουχτελ, το Μπαροζο και η Ρομπαι και το μουλικο ο Ρεσλερ.
    Τιμη και δοξα δηλαδη σε μπασταρδα,καμπουριδες,σακατιδες,ασχημομουριδες,ενδογαμικες αποτυχιες, σκουπιδια της εσκεμενης γεννετικης δηλαδη.

    Οτι θα πεταγε στον κλιβανο ενας μαιευτηρας,αυτοι το περιθαλπτουν, το ταιζουν και το κανουν αξιοτιμο μελος και σημαινον στελεχος του μηχανισμου.


    Μαλλον τελικα προκειται περι γνησιων χριστιανων. Αφου "και οι εσχατοι εσονται πρωτοι".
    "μακαριοι οι αναξιοπαθουντες,οτι αυτοι ελεηθησονται".

    Αληλουια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλά ρε παιδιά, ψάχνετε για αισθητική σε μια χώρα που ο τρομοκράτης λέγεται Κουφοντίνας ή Σκυφτούλης, ο αντάρτης βουλευτής Τατούλης ή Καμένος και ο επιχειρηματίας Τυρογαλάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΨΑΧΝΟΥΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ. ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕΣ, ΗΤΑΝ ΟΜΟΡΦΟΙ.
    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΑΣΧΗΜΟΥΣ. ΚΟΙΤΑ ΠΙΣΩ.
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ. ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΗΔΑΕΙ Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ; ΠΗΔΑΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΞΩ;
    ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΣΑΙ; ΟΤΑΝ ΠΗΔΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ή όταν πηδάς αυτήν που στα γόνατα σε κάνει να γνωρίζεις την φύση σου;
    ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ, άντε και μερικά μοντέλα, ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΛΟΥΝ, την ώρα που δεν μπορούν να γαμήσουν.
    ΓΑΜΑΝΕ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή