Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Α Ε Κ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

             Κέφι για ποδόσφαιρο; Ξέρω κι εγώ; Πιο πολύ σαν υποχρέωση με τα αγορασμένα διαρκείας και η επιμονή του μικρού μου γιού να βλέπει τον δικέφαλο. Ο μεγάλος στο ΄διάβασμα για τις πανελλήνιες και με τα ιδιαίτερα του λόγω της άριστης κρατικής προετοιμασίας. Μέσα λοιπόν κι εγώ
- μάλλον μεγάλωσα πια για να αντιμετωπίζω την ΑΕΚ σαν υποχρέωση - παρέα με άλλους τρεις χιλιάδες για το άστητο ντέρμπυ του αντιπαθέστατου Δώνη.
             Πολλοί πρωταγωνιστές για την σούπα του πρώτου ημιχρόνιου, που πραγματικά απέχτησε ομορφιά στο τελευταίο πεντάλεπτο. Τότε που κατώρθωσε ο Κάρλος να χάσει το άχαστο κι ο Κουκουλάκης να δίνει νέες ερμηνείες κι επεκτάσεις στο καυτό θέμα των φάουλ. Με εκατέρωθεν τα παράπονα βέβαια, αφού άμα είσαι λίγος σαν διαιτητής φροντίζεις να σε βρίζουν κι οι δύο. Μπόλικος αέρας λοιπόν, ο Δώνης στην μαζική άμυνα και στην τακτική των αντεπιθέσεων κι ο Κωστένογλου στο γελοίο αυτό σύστημα με τον Μπέλεκ  ( Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΑΚΑ ) στη μύτη του δόρατος. Σαράντα λεπτά, όλα για τα μπάζα.
             Με τον Μάκο αρκετά καλό στην αμυντική λειτουργία και τον Κλωναρίδη μόνιμη πηγή κινδύνων. Έναν παίκτη γρήγορο μεν αλλά χωρίς ουσιαστικά τελειώματα. Πάντως αυτός ήταν ο ανακατωσούρας , αφού πολύ μακριά του σε απόδοση ήταν τα λοιπά αστέρια μας : Λεονάρντο, Κάρλος, πλάγια μπακ όσο αναφορά τα κατεβάσματα ήταν σαν πιασμένοι. Αλλά μιλάμε για πολύ μικρή ομάδα αυτή η Χαλκηδόνα που έκανε αυτήν την κακοστημένη ΑΕΚ των τόσων απουσιών, να φαντάζει σαν υπερόπλο. Με συντριπτική κατοχή και μπόλικα κόρνερ, που έπαιξε ποδόσφαιρο κατοχής απέναντι στην παθητικότητα κι έδειξε και δυό πράματα μέσα στο γήπεδο. Ο Δώνης; Δοκίμαζε τα συστήματα για τον τελικό, που αν φέτος γλυτώσει την πεντάρα από την δαφνοστεφανωμένη, θα έχει να διηγείται μεγάλα κατορθώματα.
             Στο δεύτερο ημιχρόνιο, ήταν το ίδιο μοτίβο χονδρικά. Σούπα, αλλά τι είδους; Χελονόσουπα. Βγήκε ο Δώνης από το καβούκι του ελαφρώς - έτσι λίγο με το κεφαλάκι - και φυσικά ήταν καλύτερος από την ΑΕΚ της ανούσιας κατοχής και των άνευ λόγου υπάρξεων και μέτρησης στατιστικών, που υποθέτω θα πρέπει να ζάλισε η τηλεόραση τους θεατές. Έπεσε λόγω της σπατάλης της εκρηκτικότητας ο Κλωναρίδης, έμεινε μέσα ο Μπέλεκ - που βέβαια με ποιόν να αντικατασταθεί, μπήκε ο Βάργκας - που το παιδί θέλει να φύγει, άρα πήγαμε στην λογική του μνημονίου που προσδοκά έσοδα αλλά με μπόλικη ανεργία.
              Και με βάση την συνολική εικόνα, θεωρώ το αποτέλεσμα δίκαιο. Όσο κι αν πιστεύω, οτι αυτό το ματς ήταν του ενός γκολ, κι αν το πετυχαίναμε εμείς πρώτοι, τότε θα το κρατάγαμε. Αφού πίσω δέσποζε ο Μανωλάς, που μάλλον συνολικά ήταν ο καλύτερος, αλλά κι ο Μήτρογλου ακόμα και τα οφσάιντ τα πέταγε στα πουλιά. Γενικά όμως ήταν ταλαιπωρία το γήπεδο, σαν κοινωνική υποχρέωση με βαρετούς λοιπούς συνδαιτημόνες. Κάτι που θα πρέπει να συνηθίζουμε βέβαια, αφού του χρόνου θα είναι εύρεση δικαιολογιών για την αποφυγή της πρόσκλησης, μετά βέβαια τα ευχαριστήρια που μας θυμήθηκαν και φέτος. Αυτό είναι το πλάνο του χαφιε από ό,τι έχω πληροφορηθεί.
              Που καλά κάνει και αγνοεί το πανώ : " Εσύ είσαι η αιτία όλου του κακού, Ντέμη, οπαδέ του χαφιεδισμού ",που ο διαιτητής - ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ( πόσους μαλάκες έχω δει με πτυχία )- το είδε σαν πολιτική παρέμβαση σε κάποια κοινά δρώμενα ή βρισιά σε μειονότητες ή φοβερά επικίνδυνο για την ανεξάρτητη αυτοβούληση κι απόφαση της κοινής γνώμης. ΣΕ ΛΙΓΟ, ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΤΟ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙΣ ΠΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ORIGINAL, θα θεωρείται παρέμβαση στα διοικητικά κι επιχειρηματική στρέβλωση. Κουκουλάκης: Ο χεσμένος που αντί για pumper φοράει σερβιέτα. Ακόμα ψάχνει το όργανο που του δίνει την τέρψη. Νάναι πίσω ή εμπρός;
           Λιανικά λοιπόν για σήμερα, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη κι η Χαλκηδόνα έψαχνε να κλέψει το αποτέλεσμα. Και θεωρώντας οτι ο Δώνης είχε τα όπλα κι ο Κωστένογλου δεν τα είχε, ήταν ένα ματς παρωδία που όμως κάλυψε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους. Αυτούς πού είδαν την υπερομάδα του Αγρίνιου να συντρίβει τον θεό του πολέμου , ΑΦΟΥ Η ΚΟΝΤΡΑ ΠΛΕΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ, αλλά και την Κέρκυρα που διόρθωσε την Κρήτη αλλά και τα λοιπά αποτελέσματα που αφήνουν την τελευταία άστητη αγωνιστική, να μοιάζει σαν champions league.
               Υγ1. Παράλειψη μου τα συγχαρητήρια για το κύπελλο του βόλλεϋ γυναικών, στις αθλήτριες αλλά και στην διοίκηση. Αν και πιστεύω οτι τα έχω δώσει παλιότερα.
               Υγ2. Το ντεμοτεχνείο ακολουθεί συμβουλές επικοινωνιολόγων. Τι λένε αυτοί; ΑΠΛΑ ΣΚΑΝΕ ΠΛΕΟΝ , κατά Πυθαγόρα.

38 σχόλια:

  1. Σπαει τα κοντερ ο 'προπονητης μας'.
    18 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ βαθμους σε 14 ματς οχι αστεια..

    Αλλες φορες ρωταγα (και απαντηση δεν επαιρνα) τι λιγοτερο η περισσοτερο θα προσφερε ο παικτης-προπονητης Φουλης για παραδειγμα.

    Τωρα το παω παρακατω: Αν βγαλουμε το Μ-Α-Λ-Α-Κ-Α και βαλουμε ενα σκαμπω στη θεση του.
    Η ενα σκουπιδοτενεκε με κουστουμι.

    Θα παρουμε τον ασσο απο τον ατρομητο εντος εδρας?

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΡΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΑ το 'προπονητη μας'

    ΥΓ Ο Δωνης (που τον σιχαινομαι τον αχωνευτο) εχει παρει και ενα κυπελο με τη Λαρισα.
    Ο 'προπονητης μας'????

    ΥΓ2 Αρχισανε τα πανω παλι. Προφανως δεν εχει λαβει ολες τις διαβεβαιωσεις ο χατζημουσιας απο το γκοντο ωστε να πεσει το συρμα οτι ξαναεγινε ο ανθρωπος μας. Αντε ρε γκοντο σπρωξε κατι στα παιδια..

    ΥΓ Θα εχετε πολυ πλακα του χρονου που θα παλευετε με τον αστερα και τον οφη για τη σωτηρια. Και λεω θα εχετε γιατι εγω ειμαι ΑΕΚ, οχι ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΙΧΑΜΑ.

    ΑΥΤΟ Δ-Ε-Ν ΕΙΝΑΙ ΑΕΚ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ DIMI: ΓΙΑΤΙ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΟΚ; ΓΙΑΤΙ Η ΑΕΚ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΙΔΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελα ντε
    Ας απαντησουν οι εχωντες μετοχας, καρεκλας και διοικησην.
    Εγω θα απαντησω γιατι αυτο Δ-Ε-Ν ειναι ΑΕΚ?

    Προσωπικα και τα εχουμε πει ΑΔΙΑΦΟΡΟ με αφηνει αυτη η παρωδια.

    Μονο για ΚΡΑΞΙΜΟ ειναι και τιποτε αλλο.
    Μεχρι περσυ στεναχωριομουνα κιολας, φετος πραγματικα δε μου καιγεται καρφι.

    Και οχι μονο αυτο ΓΕΛΑΩ με τους ΓΛΑΣΤΡΕΛΟΥΣ τα ΓΚΟΝΤΑ το νεο Μπαρλο και ολο το παρεακι ΠΛΗΝ ΠΟΛΥ που μας εσωσε.
    Με το Τακη που ακομη ψαχνει τα 50.000 και το Νοτια που κανει οτι μπορει για να βοηθησει.

    Ε αφου το αμερικανακι αυτο μπορει και κανει, που ειναι και δικια του, ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΚΑΣΩ?

    Και γιατι να δωσω ΕΣΤΩ 1 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙ σε ολο αυτο το θιασο?

    Οποτε απο μακρια και αγαπημενοι.
    Δωστε τα λεφτα σας, τρεχτε να φατε ζεστες και κρυα σε ενα αδειο γηπεδο (πειτε του ΓΛΑΣΤΡΑ του χρονου να κλεισει ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΖΩΜΑΤΑ και να αφησει 2 θυρες για να φαινεστε και μπολικοι) να βλεπετε τη καταντια.

    ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΜΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΕΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ.

    ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΚΡΑΞΙΜΟ

    ΥΓ Ρε αυτη ειναι η τσελσι που μας νικαει??? γιατι μου θυμιζει τη δοξα δραμας???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ DIMI: ΑΝΑΓΚΗ ΣΕ ΕΧΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ. ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΑ ΟΛΟΙ ΠΑΝΕ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λαθος φιλε μου. ΕΔΩΣΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ στην ομαδα.

    Πλεον την εχω ΧΕΣΜΕΝΗ την ομαδα οπως την καταντησαν.

    Οταν δεν νοιαζωνται αυτοι που εχουν την ομαδα (πλην ενος που ΟΥΤΕ ΔΑΝΕΙΖΕΙ, ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΕΥΓΩΝΤΑΣ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ...) ΘΑ ΝΟΙΑΣΤΩ ΕΓΩ?

    ΓΙΑΤΙ??

    Τι μου εδωσε η ομαδα εκτος απο κοροιδια, δουλεμα και απογοητευση?

    ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

    ΨΕΥΤΟ-ΔΙΛΛΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΜΠΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΑΝΤΩΝΑΚΗ εγω ειμαι με τα ΤΑΝΚΣ.

    ΙΣΙΩΜΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.

    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΧΑΡΗΣΘΗΚΑΝ 100+ ΕΚΚ ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ (απο λεφτα δικα μας, μιας και το δημοσιο εκανε το large με τις τσεπες τις δικες μας) και ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ 200 ΕΚΚ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΕ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ

    Η ΟΜΑΔΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΕΚΚ ΕΥΡΩ ΣΕ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΟΣΤΑΡΑ.

    ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΝΑΓΚΗ.

    ΔΩΣΑΜΕ ΔΩΣΑΜΕ...

    ΜΕ ΤΑ ΤΑΝΚΣ. ΙΣΙΩΜΑ ΟΛΑ
    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΑΙΤΙΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρός Στήβεν: Ναι, αυτό είναι Ελλάδα. Και ναί, αυτό είναι ΕΟΚ. Τώρα για το τί είναι ΑΕΚ, δεν ξέρω, με το δικό μου πρίσμα υπό συζήτηση είναι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ DIMI: ΓΙΑ ΜΕΘΑΥΡΙΟ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΛΛΆ ΑΠΟ ΤΟ ΆΛΛΟ ΑΚΡΟ ΠΛΕΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πλέον, εχοντας να δώ πρωτάθλημα δεν ξέρω κι εγώ από πότε (χωρίς να είναι αυτό το σημαντικό όμως, και το υπογραμμίζω) και έχοντας δεί πρώτα Μάκαρο με ότι αυτό συνεπάγεται, και κατόπιν τήν λαίλαπα τών σωτήρων και τών εξυγιαντών, αναρωτιέμαι πιά ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ, αν αυτό πού εξησα ως παλιότερος ΑΕΚτζής ήταν μιά...ανωμαλία.
    Και εξηγώ:
    - ακριβώς επειδή το τωρινό φαρσοειδές χάλι κάπου ΔΕΝ με εκπλήσσει, με την έννοια ότι πώς θα γινόταν ακόμα και η ΑΕΚ να ξεφεύγει απ΄το ελληνικό μοτίβο τής μπουρδεολοποιησης τών πάντων, σκέφτομαι αν παλιές καλύτερες εποχές τής ΑΕΚ ήταν απλά μιά παραδοξότητα.
    Κι όσο επενδύω σκέψη πάνω σ΄αυτό τόσο πείθομαι ότι έτσι είναι.

    Και να συμφωνήσω και με τον DIMI. Το τωρινό ντεμοκατασκέυασμα πού λέγεται "ΑΕΚ" μ΄αφήνει παντελώς αδιάφορο, και το μόνο κίνητρο πού έχω για να ασχολούμαι μαζί του είναι να βρώ τρόπο να το αλλάξω, να το διορθώσω, να το κάνω κάτι πού να έχει λόγο ύπαρξης..
    Πού κατά 99.9% είναι αδύνατον.
    Οπότε?
    Τι οπότε?
    Γάμα τα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ήταν...καλή η Μπάρτσα σήμερα, εχοντας βέβαια στο μυαλό τα στάνταρτντς τής Μπάρτσα.
    Εχει βέβσια ισχνές πιθανότητες να επιβιώσει η Τσέλσι στήν ρεβάνς αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
    Σήμερα η Μπάρτσα ηταν φλύαρη και αναποφάσιστη κι άς άξιζε κι ένα και δύο γκόλ.
    Ετσι κι αλλιώς ακόμα και σε μιά τέτια μέρα πάλι μονόλογος ήταν το ματσάκι.
    Λογικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ισως να εχει κατα νου το ματς του πρωταθληματος με τον φρεσκοκουρεμενο. Αλλα,ναι,αναποφασιστη. Αυτο διαπιστωνω και εγω εδω και καποιο καιρο. Σαν ενας ζωγραφος που εχει χασει την εμπνευση του και ξαναζωγραφιζει φρουτα και τραπεζομαντιλα. Μαλακιες δηλαδη.
    Δεν την βλεπω να περναει βεβαια την Λονδρεζα βλαχα.
    Ενα τανκερ λεφτα εχει δωσει το μεγαλολαμογιοβιτς και βλεπει ενα ταμπουρι με 11 στην μεγαλη περιοχη.
    Στα αρχιδια του βεβαια αφου και αυτος τα λεφτα δεν τα εκανε οπως εκανε ομαδα η Μπαρτσα. Δηλαδη,με χρονο,κοπο και μεθοδο.
    Τα εκανε,οπως εφτιαξε και την Τσελσυ. Σε δυο βραδυα. Πηγε στο Κρεμλινο,πηρε την αδεια και την ευχη του Πουτιν,και νατονε τον μεγιστανα.
    Μιλαμε για ομαδες και ανθρωπους,τελειως για τα μπαζα.

    Οσο για την δικη μας εδω,την εσωτερικη ταλαιπωρια,τι να πεις αλλο; Τα ιδια; Αντε να φτασουν τα play off και μετα να φυγουν και αυτα και μετα να ερθει το καλοκαιρι να πανε τα παιδια για κανενα μπανιο.Οπως και εμεις. Αν υπαρχει εταιρεια,κατοπιν βλεπουμε. Μπορει και να ξανασυμμετασχουμε στο επομενο πρωταθλημα-θεατρο.

    Κοιτα που διαλυθηκε ο δικομματισμος και τελικα θα σωθει απο τα αποκομματα. Απλα θα ειναι τρι η τετρακομματισμος. Πειραζει; Μπα.
    Οπως η Λερναια Υδρα. Ενα κοβεις,δυο πετιωνται.

    Και στο πρωταθλημα διαλυθηκε ο δικομματισμος. Υπαρχει ενα κομμα και απο πισω ολα τα αλλα.
    Εδω η Λερναια Υδρα λειτουργει αντιστροφα. Οταν κοβεις ενα κεφαλι,αυτο παει και προστιθεται στο κυριο,το κεντρικο.Και ετσι ειναι ενα χοντρομονοκεφαλο τερας.

    Ελα κοντε να μας σωσεις.
    Η μονη λυση για να μην επιστρεψει,ειναι να βγει αλλο ενα μπουγιουρντι στον αερα. Αλλο ενα 15αρι ας πουμε εκατομμυρια. Συν το υπαρχον 15αρι,συνολο 30. Ατακα και επιτοπου.
    Οποτε, τελος οι γαμπροι και αφηστε την Βασιλειαδου να παρει τον συνομηλικο της,τον Καναρη.

    Υ.Γ. Χρονια πολλα για μεθαυριο. Γιορταζουν οι νονοι της μεταπολιτευσης.

    "...και το ονομα αυτης: Προεδρευομενη Δημοκρατια".
    Γελια απο κατω. Χαμος στη εκκλησια. Σπαραζουν και πολιτικοι και συνταγματαρχες. Και στολες και κοστουμια,εχουν γινει ενα και κυλιουνται στο μωσαικο.
    "Μεγας εισαι κυριε και θαυμαστα τα εργα σου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειναι δυσκολο να διαγνώσεις πού βρίσκεται το..πρόβλημα τής φετινής Μπάρτσα. Την έχω δεί σε τουλάχιστον 10 μάτς, 2-3 απ΄αυτά όχι καλά, κι ακόμα προσπαθώ να καταλάβω.
    Εννοείται ότι ακόμα κι έτσι οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα ήθελε να είχε τα "προβληματα" της και να έπαιζε σαν κι αυτή. Δεν ξέρω επίσης αν οι άνθρωποι τής Μπαρτσελόνα θεωρούν ότι η φετινή ομάδα είναι μισό κλίκ πιο κάτω. Μπορεί και να μην το θεωρούν. Μιλάω γ΄αυτό πού βλέπω εγώ (αλλά κι άλλοι).

    Αυτό το "φλύαρη κι αναποφάσιστη" πού λέω για χθές, πέρσι ας πούμε θα μεταφραζόταν εύκολα σε ουσια ενώ τώρα υπάρχει δυσκοιλιότητα.
    Υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις χθές πού γινόντουσαν τουλάχιστον 2 πάσες παραπάνω απ΄όσες έπρεπε να γίνουν, άλλες πάλι περιπτώσεις πού είχες την εντύπωση ότι όλοι έψαχναν την τελική προσπάθεια χωρίς κανείς τελικά να την κάνει. Και δεν είναι μόνο η εικόνα πάνω στο χορτάρι αυτό, έχει μεταφραστεί και σε απρόσμενα χαμένους βαθμούς στο πρωτάθλημα αλλά και σε αρνητικά αποτελέσματα όπως το χθεσινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάντως, με πλήρη ευθύνη τής ΦΙΦΑ και τής ΟΥΕΦΑ το ευρωπαικό ποδόσφαιρο έχει γίνει μιά φρικτά ανιαρή ιστορία. Κι ο κυρίως ένοχος είναι τα λεφτά τού ΤσούΛού.

    Τα οποία λεφτά, έχουν δώσει τήν ευκαιρία σε κάθε Ρεάλ, σε κάθε Μπάρτσα και Μπάγερν αλλά και Γιουνάιντεντ και Μίλαν και Μπενφίκα και Πόρτο κ.ο.κ να έχουν ανοίξει την ψαλίδα σε τρομακτικό βαθμό σε σχέση με τούς ενχώριους ανταγωνιστές τους με αποτέλεσμα τα πρωταθλήματα να μην έχουν πάνω από 10 μάτς το χρόνο πού να έχουν να πούν κάτι. Το ελληνικό πρωτάθλημα το αφήνω απ΄έξω ως ειδική κακοφωνία μέσα στην γενική κακοφωνία. Οπως σχεδόν όλα πού αφορούν στο ελλάντα.

    Κι όσο συνεχίζεται αυτό, όσο δηλαδή 15 συγκεκριμένες ομάδες στην Ευρώπη μονοπωλούν κι ανακυκλωνουν μεταξύ τους τα λεφτά τού ΤσούΛού τόσο θα απαξιώνονται τα πρωταθλήματα και τόσο θα βλέπουμε κάθε χρόνο κατά 90% την ίδια οκτάδα στο Τσαμπιονς Λιγκ.

    Κι επειδή τίς προάλλες μιλούσα (και μιλούσαμε) για την Ντόρτμουντ, ναι, αυτός είναι ο δρόμος, το αντίδοτο, αλλά έλα πού είναι τρομερά δύσκολο να υπάρξουν καινούργιες Ντόρτμουντ κι ακόμα δυσκολότερο να υπάρξουν αρκετές ώστε να γίνουν πάλι ανταγωνιστικά τα πρωταθλήματα. Την Ελλάδα πάλι την αφήνω απ΄έξω γιατί για μάς το θεωρω αδύνατον.

    Τα fairplay πάλι στην πραγματικότητα ευνοούν τούς μεγάλους, είναι κομμένα και ραμένα για να δημιουργούν μιά αίσθηση "οικονομικής δικαιοσύνης" ενώ στην ουσία δεν υπάρχει καμία.
    Για να προλάβω αυτούς πού θα μού πούν "ρε μαλάκα, αν δεν το΄χεις καταλάβει σε καπιταλισμό ζείς", το έχω όχι απλώς καταλάβει αλλά χοντροκαταλάβει.

    Πλήν όμως: κι οι Αμερικάνοι σε καπιταλισμό ζούν και μάλιστα στην πιό χάρντκορ έκδοση του. Πάραυτα τα αμερικάνικα σπόρ και οι αμερικάνικες διοργανώσεις σε σχέση με τίς ευρωπαικές είναι σύγκριση Φερράρι με παπιού (πενηντάρι με την εξάτμιση να σέρνεται και καμμένο κινητήρα).
    Γιατί? Διότι υπάρχει πρώτα απ΄όλα το salary cap και κατόπιν τα ντράφτς.

    Τα ντράφτς είναι δύσκολο να εισαχθούν στο ευρωπαικό ποδόσφαιρο (όχι αδύνατον όμως) αλλά το salary cap καθόλου. Οχι μόνο δεν είναι δύσκολο να εισαχθεί το salary cap, είναι επιβεβλημένο, υπάρχει δε καθυστέρηση 17 χρόνων, όσο δηλαδή υφίσταται το Τσού Λού με την οικονομική μορφη πού έχει.

    Προχθές, στα γερμανικά ΜΜΕ υπήρχε η είδηση ότι η Μπάγερν θα σπρώξει τουλάχιστον 50 εκατομμύρια το καλοκαίρι για να μπορέσει να ξαναπάρει τα πρωτεία απ΄την Ντόρτμουντ. Η Μπάγερν δεν κινδυνεύει σχετικά καθόλου από μιά τέτια επένδυση, οικονομικά μιλώντας το ρίσκο είναι πολύ μικρό γι΄αυτήν. Ούτε κι η Ντόρτμουντ κινδυνεύει άλλωστε, θα συνεχίσει απλά τον δρόμο πού έχει χαράξει.

    Ομως εκεί πού η Μπάγερν νικούσε με 3-0 την κάθε Φράιμπουργκ και την κάθε Χέρτα τώρα θα τίς ξεσκίζει με 7-0 όπως η κάθε Ρεάλ νικάει τήν κάθε Βαγεκάνο και τήν κάθε Χετάφε και πάει λέγοντας. Κι αυτό θα λέγεται "πρωτάθλημα" αλλά και Τσάμπιονς Λιγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΙ έρχομαι στην παρατήρηση τού Χρήστου προχθές, στό ότι δηλαδή η δήθεν υπερομάδα Ρεάλ ξεβρακώνεται όταν βρεί σοβαρό αντίπαλο απέναντι της (στην συγκεκριμένη περίπτωση τήν Μπάγερν, και δεν φαντάζει καθόλου υπερομάδα).

    Κι είναι λογικό αυτό πλέον. Το ότι δηλαδή (μοναδική εξαίρεση αυτών πού ακολουθούν είναι η Μπαρτσελόνα) όλες οι ομάδες πού γαμάνε και δέρνουνε στα πρωταθλήματα τους δείχνουν την πραγματική τους εικόνα σε 4 (το πολύ έξι) μάτς τού Τσάμπιονς Λίγκ.
    Διότι τούς λείπουν οι ανταγωνιστικοί αντίπαλοι.
    Με αποτέλεσμα, όταν στο πρωτάθλημα σου έχεις 2-4 μάτς το πολύ πού να είναι ανταγωνιστικά (σε επίπεδο ΤσούΛΟύ οκτάδας) να μην ξέρεις πώς να χειριστείς ένα μάτς απέναντι στην κάθε Μίλαν η στην κάθε Μπάγερν, και να πλακώνεις τα κατενάτσια και τίς συντηρητικούρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο δε Μουρίνιο είναι το κλασσικό παράδειγμα τού προιόντος τών καιρών του.
    Κυνικό ποδόσφαιρο σε βαθμό αηδίας, σκληρά φάουλ, δυναμίτισμα τού μάτς μέσα στο μάτς, στρατιωτική πρωσήλωση στην διάταξη πού κάνει ακόμα και Γερμανούς προπονητές να φρικάρουν.
    Κακώς νομίζουν κάποιοι (αρκετοί κιόλας( ότι υπάρχει μόνο ένας Μουρίνιο. Υπάρχουν πιά πολλοί.
    Ειδικά η Ισπανία έχει τιγκάρει σε μουρινιοειδείς προπονητές αλλά και σε άλλες χώρες το ίδιο βλέπεις.
    Με αποτέλεσμα ένα ανοργασμικό ποδόσφαιρο ακόμα και σε επίπεδο μεγάλών ονομάτων αφού το τίμημα είναι τα φράγκα τού ΤσουΛού.

    Τέλος, άσχετο με τα παραπάνω, αλλά να πώ και κάτι για την διαφορά μεταξύ ενός Ρονάλντο ((γνωστός και ως "σαμπουάν" εδώ στο μπλόγκ) κι ενός Ριμπερί.
    Το Ρονάλντο τον έχουν σβήσει κάμποσοι προπονητές κι είναι γνωστό το ότι εξαφανίζεται στα μεγάλα μάτς. Ο Οττο τον σφουγγάρισε δυό φορές στο ίδιο τουρνουά. Προχθές τον περιέλαβε ο Λάμ, κι εκτός από μία και μοναδική φάση, τον είχε επίσης εξαφανίσει. Ο οποίος Λαμ έχει και μειονέκτημα 30 πόντων απέναντι του, κυριολεκτικά.
    Με τον Ριμπερί δεν γίνονται αυτά. Δεν τον σβήνεις τον Ριμπερί ούτε εξαφανίζεται στα μεγάλα μάτς.
    Η μεγαλύτερη τους διαφορά είναι ότι όταν τον Ρονάλντο τον παίξεις...αντρικά (και ουχί σκληρά) σχόλασε το έργο. Τελείωσε. Φινίτο.
    Τον Ριμπερί με κάθε κλωτσιά πού τού δίνεις τόν αφηνιάζεις χειρότερα. Παιδί τού δρόμου ηταν άλλωστε. Πιο εύκολα θα δείς τον Ριμπερί να πλακώνει αμυντικό παρά το αντίθετο.
    Κι όσο το σκληραίνεις το πράμα ελπίζοντας να τον σταματήσεις τόσο διακινδυνεύεις η επόμενη ντρίπλα να σε εκθέσει περισσότερο απ΄την προηγούμενη.
    Ενώ ο Ρονάλντο είναι καρά-σοφτ. Μόλις δεί τα σκούρα βάζει την ουρίτσα στα σκέλια και πάει και τη πέφτει σε μιά γωνία να γλύψει πληγές. Τιτίκαρος. Πορσελάνινος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημερα,
    Οπως σε ΟΛΑ τα πραγματα του κοσμου υπαρχει η ακμη και η 'παρακμη'.
    ΔΕΝ βλεπουμε ακομη παρακμη της Μπαρτσα αλλα σιγουρα βλεπουμε μια ομαδα που εχει κερδισει ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ, παιζει το ιδιο ποδοσφαιρο ειτε εχει απεναντι της την Οσασουνα ειτε τη Μιλαν.
    Λογικο ειναι να κρεμασει να ξεμεινει απο ΟΡΕΞΗ και απο φρεσκαδα.

    Οταν μπαινεις μεσα στο γηπεδο και εχεις εδω και 4 χρονια ξεβραξωσει οτι υπαρχει καπου ερχεται και ο κορεσμος.

    Υπαρχει ενα ΒΑΣΙΚΟ θεμα βεβαια που δεν αναφερει κανεις.
    Η αριστερη πλευρα της ομαδας ΑΜΠΙΝΤΑΛ-ΒΙΓΙΑ ειναι εκτος εδω και και καιρο και παιζει με αλχημιες.
    Πειτε μου μια ομαδα που μια πλευρα της θα εχανε τετοιες μοναδες, (γιατι δεν ειναι μαρσελο τωρα ο αμπινταλ μη τρελαθουμε και ο βιγια κανει σε ενα ματς ΑΜΥΝΤΙΚΑ οση δουλεια κανουν 3 σαμπουαν και 5 ντι μαρια μαζι σε ολο το πρωταθλημα) και θα συνεχιζε αταραχη.

    Ο Πουγιολ εχει γραψει αλλα 4 χρονακια και πλεον φενεται, εκει ειναι και η μονη ενσταση μου με τον πεπ που αντι να βγαλει 2-3 παικτακια στη θεση του καθεται και κανει αλχημιες με το Μασερανο.
    Πιστευω οτι χρειαζωνται 2 καλα σεντερ-μπακ- στοπερ το καλοκαιρι.

    Τωρα για χτες οντως δεν ειδαμε αυτο που εχουμε μαθει να βλεπουμεδηλαδη ενα 0-4.

    Τι ειδαμε ομως?

    Δοκαρι στο 9'!!! δοκαρι στο 85'. Μονοτερμα ειδικα στο β΄ που κουραστηκε ο ντρογμπα, κατοχη που θα ζηλευαν SS, και ΟΛΗ ΤΗ ΤΣΕΛΣΙ πισω- οι μισοι μεσα στη περιοχη και οι αλλοι μισοι ακριβως απ' εξω.
    Ειδαμε ενα ΤΣΕΧ απο τα παλια που εβγαλε 4 ΣΙΓΟΥΡΑ οπως ειδαμε και 2 στραβοκλωτσιες μια στο τελος του Μπουσκετς και ειδικα μια απο τον Σεσκ στο πρωτο που 10000 φορες να τους ερθει η μπαλλα θα το γραψουν.
    Ειδαμε και μια Τσελσι να κανει 2!!! ευκαιριες να βαζει 1 γκολ με τη δευτερη να ειναι στο 90' που το ματς ηταν ροντεο.

    albert ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΟΜΑΔΑ ασχοληθηκε με αυτη τηυ υπερτιμημενη κουνιστρω που λεγεται σαμπουαν.
    Ενας καλοψομουνης κρυψινος που ξερει και κανει τα μαγικα του οπου τον παιρνει. Εχει τετοιους στις παραλιες της Βραζιλιας 500 ανα 100 μετρα. Εχει ΝΕΙΜΑΡ με το κιλο.Σιγα τα ωα με το μαλακα. Μονο στις γκομενες εχει περαση.

    Επισης ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΟΜΑΔΑ ασχοληται με το special ΧΑΛΒΑ.
    Οποιος ψαχνει ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ και οχι ΝΟΥΜΕΡΟ παιρνει αναλογα.

    Και φυσικα οπως ειπε και ο ιδιος δεν μπορει να δουλεψει στη Γερμανια. Δε περναει εκει το ΣΤΗΜΕΝΟ IMAGE του, ουτε τα ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ του και φυσικα οι Γερμανοι δε ξοδευουν 300-400 εκκ ευρω για να παρουν ΚΑΙ ΑΜΑ 1 κατσαρολι, και μολις το παρουν και φυγει ο special ΒΛΑΚΑΣ να διαλυθει η ομαδα.

    Αυτο ειναι αλλωστε και το 'εργο'του special που μερικοι τον καμαρωνουν κιολας!! Ειδες λεει πηρε το κατσαρολι και μολις εφυγε διαλυθηκε η ομαδα.
    Τοσο δουλεμενη η ομαδα με τοση οργανωση με τοσα συστηματα(χαχαχα) με τοσο συνοχη που διαλυεται το συνοθυλευμα μολις φυγει ο τεραστιος..
    Μιλαμε για τρελλο σωτο.
    Φυσικα θα διαλυθει το ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΔΗΛΑΔΗ?

    ΜΟΥΦΑ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ πουλαει ο special. Αγορασμενα ολα και πανακριβα ειναι...

    Λες και πρεπει να εισαι special για να ξοοδεψεις εκατονταδες εκκ ευρω για να παρεις μια κατσαρολα.

    Δηλαδη ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ με απλες ομαδες τι ηταν??

    Γι αυτο και δουλευει μονο σε ομαδες σαν του νεοπλουτου ρωσσου, της βασιλισας των ΧΑΦΙΕΔΩΝ και αντε να παει και το manchester να κανει προπονηση στον ΓΟΥ-ΡΟΥΝΕΙ.

    Α ναι πηγε και στην Ιταλια και πηρε πρωταθλημα. Με τη Γιουβε στη Β και τη Μιλαν με -12 και -8...
    Νικησε τη Τζενοα τη Καλιαρι και τη Λιβορνο..

    Ε ΡΕ ΣΩΤΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημερα.
    ALbert: Το ανοιγμα της ψαλιδας αναμεσα σε χωρες που διατασουν και σε χωρες υποτελεις,ειναι αναλογο και στο ποδοσφαιρο,αφου ειναι γνωστο οτι ο κοσμος του,ειναι αρικτα συνδεδεμενος με την κοινωνια και τα δρωμενα της.

    Το fair play- η αναλογη δηλαδη "δημοσιονομικη πειθαρχια" σαν πολιτικη-οικονομικη διαταγη- δεν ειναι τιποτα αλλο παρα το αιωνο τραβιγμα του δευτερου,του τριτου,του τεταρτου στο αρμα του πρωτου και η παντοτινη του δουλικη σχεση με αυτον.
    Γιατι; Για να μη υπαρξει ποτε η πιθανοτητα να γινει ισουψης.
    Για να εξαληφθει μια διαπαντος καθε πιθανοτητα ισοκατανομης κερδων και προνομιων, των "μεν" με τους "δε".

    Εαν για ενα κρατος,η μια ομαδα, που εχει χασει τα συγκρητικα πλεονεκτιματα η τα οποια θετικα της χαρακτηριστικα τα οποια θα μπορουσαν να της αποφερουν κερδη και αρα καποια αυτονομια,αυτα πρεπει να ακολουθουν κανονες οι οποιοι ειναι κομενοι και ραμενοι απο και για αυτους που εχουν ηδη τα πρωτεια-και αρα τους πορους και τα εσοδα-τοτε ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι θα ακολουθηθει μια πορεια εξαρτησης και υποτελειας,με μηδενικη πιθανοτητα ανακαμψης μεσω-ταχα- καποιας "εξυγειανσης" και ισοροπιας.
    Δεν σκανε δηλαδη για καμια "εξυγειανση" και "ισοροπια". Αλλα στοχος ειναι, ο αιωνιος διαχωρισμος και μαλιστα θεσμικα κατοχυρωμενος.

    Η γραμμη ειναι: Εμεις το παντεσπανι και εσεις το κουκουτσι. Βρειτε τροπο να μοιραζετε δικαια το κουκουτσι,ωστε να χορτενετε ολοι.Θα επιτηρουμε το κουκουτσι και το μοιρασμα του. Εαν δεν το κανετε σωστα,θα επεμβαινουμε και θα διορθωνουμε το κουκουτσοφαγιτο σας,ωστε αυτο να φτανει για ολους σας(!).
    Αν μαλιστα καποιος επιχειρησει να βαλει καποιο κουκουτσι στην τσεπη λαθρα,τοτε θα τον υποβιβαζουμε,ειτε κατηγορια,ειτε με τους οικους αξιολογησης μας.
    Πρεπει επιτελους να μαθετε οτι τα κουκουτσια ειναι λιγα και πρεπει να προσεχετε.

    Φυσικα με ολα υτα τα πολυ "δικαια" και "αξιοκρατικα", συμφωνουν ολοι οι "Μπαμπιδες" και "Σωτηρακοπουλοι", οι οποιοι σιτιζονται απο αυτους οι οποιοι τα επιβαλουν.
    Και αρα τα βρισκουν μια χαρα καμωμενα.

    Το ζητουμενο ειναι: Το στριμωγμα στον πατο. Η συνθληψη δια της αναγκης. Να κατανοησουν ολοι την πυραμιδικη σχεση,σαν φυσικο νομο.
    Στην πρεσσα ολοι επειδη υπαρχει "κινδυνος" καποτε να μη χρειαζονται επιτηρηση.Επειδη ισως καποια μερα γινεις και εσυ σαν και αυτους. Και αυτο δεν προβλεπεται.

    Να ζεις τα "νιατα" σου μετρημενα και με συνεση γεροντικη.Αργοσυρτα και διχως εκλαμψεις.
    Να μη τρεχεις,αλλα να προτιμας την σιγουρια της μαγκουρας.

    Πρεπει να μαθεις να ζεις σαν αναπηρος,ακομα και αν εισαι αρτημελης.
    Τελειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρηστο ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ με αυτα που λες για τις ομαδες. Συμφωνω για τα κρατη.
    Το fair play στις ομαδες εχει να κανει με επιχηρησεις που πρεπει να συναγωνιζωνται επι ισους ορους.
    Δεν μπορει ο ενας να ειναι ενταξει και να κοιταει να πληρωνει τους παικτες την εφορια και τις υποχρεωσεις του και ο αλλος να φεσωνει και με τα λεφτα να κανει μεταγραφες.
    Δεν γινεται να αποκτα επιχηρηματικα πλεονεκτημα με αυτο.
    Και σε αυτο το τομεα ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ (δεν το εχουμε δει ακομη) τοτε εχει νοημα και μαλιστα σοβαρο.

    Μαγαζια ειναι οι ομαδε, ας κανουν σωστη διαχειρηση οικονομικη και αγωνιστικη να βγαλουν εσοδα.
    Εσοδα ειναι τα εισητηρια, οι χορηγιες, οι μπουτικ-εμπορικα σηματα, τα τηλεοπτικα και οι διοργανωσεις που συμμετεχουν.
    Αν κανεις 80 μεταγραφες για να κονομησεις σε 4 χρονια ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΕΙ η Ουεφα που τους αφηνεις απληρωτους επειδη ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΑ τους φεσωνεις.Και να συνεχισεις να αγοραζεις Γκουντιγιονσεν ενω χρωστας το ρευμα και το τηλεφωνο.
    80 δε πηρε ο Abramovic σε 4 χρονια..

    Ετσι κανω και εγω ομαδα και παιρνω οχι το Γκουντι αλλα τον Σοαρες με τον Αγκουερο επιθετικο διδυμο με το καλημερα..
    Και θα εχω απεναντι μου τη Δοξα Ραχουλας που πληρωνει το ΙΚΑ του και την εφορια του να παιζει με τον Τραμπακουλα και τη Χαιδω.

    Η UEFA απλα κανει ενα εμπορικο επημελητηριο που ΣΩΣΤΑ θελει τα μελη του να ειναι συνεπη στις εμπορικες υποχρεωσεις τους.

    Εισαι μαγκας κυριε? Αγορασε φτηνα, εξελιξε, κερδισε-πουλα και διακρινεσαι με εσοδα.

    Ο νομος του εμποριου ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ειναι αυτος εδω και χιλιαδες χρονια.
    Τα μαγαζια με την καλη πραματεια επιβιωνουν.
    Τα μαγαζια που κοροιδευουν το πελατη με φυκια για μεταξωτες κορδελες (με κατι πατερ και κατι Τσιπρες) μαραζωνουν.

    Υπαρχει και ενα κακο: Μπορεις να να κοροιδευεις πολλους για λιγο καιρο η λιγους για πολυ. Και αυτοι γινωνται λιγοτεροι οσο περναει ο καιρος.. Ποσοι ηταν χτες στο ΟΑΚΑ? Απο οτι ειδες μεχρι και ο steven αγγαρεια κανει. Και λογικο ειναι.Γιατι να πας χτες π.χ στο ΟΑΚΑ να δεις τι?? Και δε μιλαω μονο για το αγωνιστικο κομματι.

    Οποιος καταλαβει οτι ΜΟΝΟ με υγεια και δουλεια μπορει να επιβιωσει εχει καλως. Οι υπολοιποι ας κατσουν να ονειρευωνται γκοντα γατακια-τιγριδες και γηπεδα των 127,000 θεσεων που θα αποθεωνουν τους Σιαλμαδες..

    Οι πορτογαλοι γενικα (με τον ΝταΚοστα με διαφορα μπροστα) το εχουν πιασει το νοημα.
    Οι Γαλλοι επισης
    Οι Ιταλοι σε μικροτερο βαθμο, δεν εξαγουν τοσο, αλλα δεν αγοραζουν σα τρελλοι-υπαρχουν πολλοι Ιταλοι πλεον στις ενδεκαδες μετα τη κατραπακια που εφαγαν πριν 10-15 χρονια με τα φραγκα.
    Οι Ισπανοι επισης
    Οι Γερμανοι λιγοτερο αλλα απο την αλλη ειναι και οι πιο συμμαζεμενοι οικονομικα. Ειναι και αμπαλοι οι κακομοιρηδες τι να κανουν ΠΡΕΠΕΙ να παρουν κατι. Και μπαλλα δεν ειναι η πειθαρχια...

    Οι αγγλοι ειναι ΚΑΙ ΑΜΠΑΛΟΙ και ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΙ. Τραγικο παραδειγμα οτι αρχηγος της Τσελσι και της Εθνικης ειναι καποιος John Terry. Μια βελτιωμενη εκδοση του Καλλιτζακη.

    Δες οι παραπανω χωρες ποσους παικτες ΕΞΑΓΟΥΝ σε ομαδες ποιοτητας.

    Ποιος Αγγλος παιζει στο εξωτερικο? Ποσοι Γερμανοι?

    Ας κατσουν λοιπον τα μαγαζια να στρωσουν τα οικονομικα τους και μετα βλεπουμε κατα ποσο υπαρχουν ψαλιδες.

    Μια ΠΑΕ ΑΕΚ λοιπον που εχει ΕΠΙΣΗΜΑ 60ΕΚΚ ανοιγμα και χρωσταει σε παικτες που εχουν φυγει πριν ΔΥΟ (2) ΧΡΟΝΙΑ πρεπει να απαγορευτει να κανει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΗΣΗ μεχρι να ξεπληρωσει αυτα που χρωσταει.

    Δεν σου φταει ο καθε Παναιτωλικος που (απο οσο ξερω ειναι οκ στις πληρωμες του) να μη κανει μεταγραφες και να φερνει Ριβαλντους για να βγαινει αυτος στο ch.l .. ετσι δεν ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 44.630 ευρω μαζεψε ο ΓΛΑΣΤΡΕΛΟΣ χτες με το υπερθεαμα της ομαδας του 'προπονητη μας' (που εκανε αλλαγη το Λαγο στο 87' να κρατησει το Χ!!! και δηλωσε ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ!!!!! ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!!!)
    Ναι αυτο δηλωσε ο τεραστιος 'προπονητης μας'!!

    Οχι δεν επαιζε με τη Μιλαν στο Σαν Σιρο
    Ουτε με τη Λιβερπουλ στο Αινφιλντ.
    Ουτε καν με το Μπαοκ στη τουμπα
    Με το Δωνη του Τσαμπουρη και τοθ Πιπινη επαιζε

    Αυτος φταει?
    Οχι βεβαια. Αυτος ειναι ΑΕΚ και αλλωστε ποιος αλλος να ερθει και ευτυχως!!!! που ηρθε και αυτος.

    Λες και θελει προπονητη για να κερδισει η ΑΕΚ τον...πιπινη!!!


    Παντως το πουλακι λεει οτι υπαρχει ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ με τα εξοδα του ταξιδιου στη Θεσσαλονικη μιας και τα ταξιδιωτικα ακουνε ΓΛΑΣΤΡΕΛΟΣ και κοβουν δρομο κανονικα.

    Μονο μετρητα θελουν και ο ....προεδρος δεν εχει μια, μιας και ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (για το 2012 οχι το 2013..) ειναι κατι παραπανω απο 60,000 ευρω.

    Λοιπουν δηλαδη 15χιλιαρικα για το δωρο που ειχε υποσχεθει ο τεραστιος... + τα εξοδα του ταξιδιου..

    Αντε ρε χατζηπουστα νοικιασε κανα ταξι παλι.

    Αλλιως κοφτε το με το ποδι να κανετε και φυσικη κατασταση. Γιατι με το πατερ μετα το 60-65 απο οτι διαβαζω (αρνουμαι να παρακολουθησω αυτο το τσιρκο) η ομαδα ειναι μεταξυ παραολυμπιακων αγωνων και αναπηρων πολεμου. Για σου ρε Κεζο τεραστιε που ηθελες και μινι προετοιμασια στα πτωματα τρομαρα σου Φεβρουαριο μηνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. DIMI,
    έχω σοβαρές ενστάσεις σε κάποια απ΄αυτά πού λές.
    Πρώτα απ΄όλα, κι όσον αφορά στο fairplay, δεν μπορείς απο τη μιά να απαιτείς από τός ομάδες-εταιρείες να είναι εντάξει στίς υποχρεώσεις τους αλλά απο την άλλη να έχεις στήσει ένα μηχανισμό σαν αυτό τού τσούΛού πού ουσιαστικά στήθηκε για να εξυπηρετήσει 10-15 ομάδες μάξιμουμ (και στην λέξη "εξυπηρετήσει" σκέψου το "φορτώσει με χρήμα").
    Για να μην παρεννοήσεις όμως αυτό πού λέω , δεν αντιτίθεμαι στο fairplay ούτε λέω φυσικά ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί. Σαφώς και πρέπει.
    Επισημαίνω απλά την υποκρισία τής ΟΥΕΦΑ, τα διπλά σταθμά δηλαδή. Μην ξεχνάμε άλλωστε, κι είμαι σίγουρος πώς θα το θυμάσαι, ότι πριν "εμπνευστεί" η ΟΥΕΦΑ το ΤσουΛού, τα μεγάλα κλάμπ τής Ευρώπης είχαν κάνει κόμμα και απειλούσαν να φτιάξουν μόνα τους δικιά τους λίγκα.
    Και θα το είχαν κάνει αποσχιζόμενα στην ουσία απ΄την ΟΥΕΦΑ αν τελικά δεν...υπέκυπτε η ΟΥΕΦΑ (λέμε και καμιά μαλακία..) κάνοντας τους τη χάρη να φτιάξει το Champions League.
    Η ΟΥΕΦΑ φυσικά δεν είχε κανένα πρόβλημα όταν η Ρεάλ χρωστούσε σε όποιον μιλούσε Ισπανικά αλλά παρ΄όλα αυτά αγόραζε Ρονάλντο και Κακά με 150 εκ. αλλά έχει πρόβλημα όταν η Μπλάκμπερν δεν έχει ισοσκελισμένους ισολογισμούς?

    Κι άλλωστε, το δικό μου το επιχείρημα έχει να κάνει με την ανισορροπία πού δημιουργεί το ΤσουΛού στα εθνικά πρωταθλήματα κι όχι με το ότι το fairplay είναι παράλογο. Εκεί βρίσκεται ο πυρήνας αυτού πού λέω.

    Και μιά δεύτερη ένσταση. Οι Γερμανοί είναι "άμπαλοι"? Δεν ξέρω, αλλά θυμάμαι πρόσφατα όταν έπαιξαν με τούς και καλάουα μύστες τής μπάλλας, τούς Αργεντινούς ντέ, και τούς φιλοδώρησαν με ένα ντόρτι έτσι για πλάκα φρενάροντας κιόλας απο το 60ο λεπτό και μετά.
    Εχουν πολλές εθνικές ομάδες έναν Λαμ για δεξί μπάκ η έναν Σβάινστάιγκερ για εξάρι? Εχουν πολλές ομάδες τούς τερματοφύλακες πού βγάζουν οι Γερμανοί (η καλύτερη σχολή στο κόσμο μ΄αυτή τών Ιταλών)? Εχουν πολλές ομάδες ένα Γκέτζε η ένα Ρόις (αν δεν τον έχει πιάσει το ραντάρ σου ακόμα κράτα σημείωση για το καλοκαίρι στο Γιούρο)?
    Δεν νομίζω.
    Μην τα ισοπεδώνουμε όλα ρε φίλε, ελεος.
    Και στο φινάλε, αν αυτοί είναι οι "άμπαλοι" πού σε όποια διοργάνωση παίξουν την τετράδα την έχουν σιγουράκι, τότε κάποιοι άλλοι τι είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και κάτι ακόμα: ναί έχεις δίκιο, εν μέρει όμως, λέγοντας ότι η μπάλλα δεν είναι η πειθαρχεία.
    Ειναι ΚΑΙ η πειθαρχεία.
    Και αυτό ισχύει για οποιοδήποτε ομαδικό σπόρ.
    Ομάδες χωρίς πειθαρχεία αλλά με άπλετο ταλέντο υπάρχουν πολλές.
    Classic παράδειγμα τών αιώνων? Μα η Αργεντινή, για να πώ μόνο ένα. Η οποία ενώ στον τομέα "χάρισμα και ταλέντο" σαφώς και συνήθως υπερισχύει μιάς Γερμανίας κατά κανόνα παίρνει το χρυσό παπάρι όταν φτάνει η ώρα τής κρίσης.
    Κι ας μην υπήρχε ο μέγιστος Ντιέγκο και ο Βιντέλα και δεν είχε πάρει ούτε εκείνα τα δυό κατσαρόλια πού έχει πάρει.
    Τι να το κάνω όμως?
    Μπάλα είναι και το ταλέντο, ναί, αλλά είναι και η προετοιμασία, και η οργάνωση πού έχεις, και ο προπονητής, και πειθαρχεία (ναί, ναί, μέχρι κι η Μπάρτσα έχει θαυμαστή πειθαρχεία στο παιχνίδι της) αλλά και άλλα πράγματα όπως η τεχνογνωσία.
    Δεν είναι δηλαδή, άντε, βάλαμε κάτω δεκα γαμάτους μπαλαδόρους και σαρώνουμε κούπες.
    Αν ήταν έτσι κάτι Ολλανδίες παλιότερα αλλά και Βραζιλίες δεν θα είχαν αφήσει κούπα για κούπα.
    Ομως τα πράματα είναι πιο πολύπλοκα απ΄το "απλό" ταλέντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ALBERT λαμ και οσβαισταγκερ καλοι ειναι.
    Για τη Γερμανια μια χαρα.
    ΕΚΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ δεν...

    Λεγωντας αμπαλοι εννοω ακριβως αυτο οτι οι δυνατοτητες του εξαντλουνται σε μια Μπαγερν (στη καλυτερη) και δεν εχουν το κατι παραπανω σε σχεση με τους Αργεντινους τους Βραζιλιανους τους Ιταλους τους Ισπανους κλπ.

    Ποιος ειναι ο ...καθε Γκετζε πλακα κανεις ετσι?
    Να στο πω αλλιως.
    Εισαι μανατζερ στη Μιλαν στη Μπαρτσα και θες να παρεις ενα μεσο.
    Θα πας να παρεις το Γκετζε?
    Πλακα κανουμε?
    Ο Αμπροσινι στα πισω γεραματα τρωει 10 Γκετζε για πρωινο.
    Δε σε παω σε πραγματικα μεγαλα επιπεδα παικτων τυπου μακελελε, βιειρα, ζεεντορφ, πιρλο, τσαβι κλπ, μη το χεσουμε τελειως.


    Που αλλου μπορει να παιξει ο Σβαισταιγκερ?
    θα σου πω εγω:ΠΟΥΘΕΝΑ οπως ΠΟΥΘΕΝΑ δεν εχει παιξει το γερμανικο στοιχειο στην ευρωπη και ειδικα σε λατινογενεις ομαδες.

    Σε πια μεγαλη ομαδα εκτος γερμανιας παιζουν γερμανοι και ποια η συνησφορα τους? Αν βγαλεις το Οζιλ (που ειναι Γερμανος οσο και ο Μποατεγκ) ποιος αλλος?
    Αντε και μου ειπες 2-3.

    Να σου πω 100 ισπανους, 300 αργεντινους-βραζιλιανους-λατινους γενικως που παιζουν σε top επιπεδο?

    Ειδες ποτε κανα Γερμαναρα να παει να παιξει στη Μποκα?Στη ριβερ?

    Ο μονος λογος που οι Γερμανοι εριξαν τα 4 ειναι ακριβως αυτο που ειπες: οτι οι αλλοι ειναι σκορποχωρι και χαβαλεδες οργανωτικα.
    Και θελουν και 3 μπαλλες ο καθενας.
    Αλλιως σε επιπεδο μπαλλας τη τεχνικη του Καμπιασο και του γερο-Βερον δεν την εχει ο καλυτερος μπαλαδορος της Γερμανιας.

    Δε σε παω σε επιπεδα Ιγκουαιν-Μεσι-Αγκουερο κλπ γιατι θα το γυρισω σε κωμωδια και δε θελω.

    Το γερο-Ρικελμε να ριξεις σε ενα τηλεφωνικο θαλαμο, θελει 4-5 λαμ!! για να του κουβαλανε τις σακουλες που θα μοιραζει.

    Για μενα αυτο ειναι μπαλα.

    Χεστηκα για τη γερμανικη πειθαρχια, sorry κιολας, που τους παει στη τετραδα. Μη μου πεις οτι παιζει η Γερμανια και καθεσαι να δεις και λες: ελα μωρη αρρωστια να δουμε μπαλαρα...

    Τωρα πιο ειναι πιο αποδοτικο απο τα δυο ειναι αλλη κουβεντα.

    Οσο για τις διαφορες που δημιουργουν τα φραγκα του ch.l δεν λεμε κατι διαφορετικο.

    Δηλαδη σε ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ επιπεδα το ιδιο δε γινεται με τις εταιρειες?

    Προσεξε και ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΑ ΧΡΕΗ με τους ισολογισμους.

    Αλλο χρωσταω,αλλο μπαινω μεσα και αλλο σαν εταιρεια ειμαι ισοσκελισμενος. Εχει διαφορα.

    Γιατι μπορει π.χ η Μπαρστα να χρωσταει 500εκκ σημερα αλλα το ροστερ το brand name και το ΟΛΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ειναι πολυ παραπανω απο αυτα.
    Με λιγα λογια τα assets ειναι περισσοτερα απο τα χρωστουμενα κατα πολυ, χωρια τα εσοδα που παραγει.

    Παραδειγμα η Sony φετος που εδειξε 6,1 δις χασουρα. τι θα πει αυτο οτι η sony φαληρισε? Οχι βεβαια.
    δε λεω οτι ειναι καλο αλλα οχι οτι ειναι το ιδιο με την ΑΕΚ που ναι μεν γραφει -60 αλλα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΣΟΔΑ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΑΥΤΟ ΛΕΩ.

    Φυσικα θα επικροτηθουν οι πρωτοι και θα ενισχυθουν γιατι ειναι κακο αυτο?

    Αν βγαλεις την ελλαδα που ξερουμε τον πρωταθλητη γιατι στην αγγλια στην ιταλια στην γερμανια? να μην εχουν εναλλαξ 3-4-5 ομαδες εσοδα και να μεγαλωνουν?
    επειδη μεγαλωνει η αποσταση?

    ετσι ειναι η ζωη φιλε μου, απο τη στιγμη που ειναι εππαγελματικο το αθλημα. πως θα γινει?

    σωστο το salary cup αλλα μιλας για αλλο πρωταθλημα με αλλες παραμετρους που γινεται ΕΛΕΓΧΩΜΕΝΑ σε ΜΙΑ ΧΩΡΑ (οχι σε 15) και απο μια Λιγκα που μπορει και διαμορφωνει ΑΥΤΗ το draft.
    εδω ειναι μεν η ΟΥΕΦΑ αλλα ειναι και οι τοπικες λιγκες.
    αντε βγαλε ακρη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ισα-ισα τώρα είναι πού διαφωνώ πιο κάθετα ακόμα.
    Ας τα πάρουμε ένα-ένα όμως.

    1) "Για τη Γερμανια μια χαρα.
    ΕΚΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ δεν...".
    Φίλε αυτοί οι δύο ειδικά, παίζουν ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ για πλάκα και με κλειστά μάτια. Αν δεν το βλέπεις αυτό δεν μπορώ να κάνω κάτι.

    2) "Ποιος ειναι ο ...καθε Γκετζε πλακα κανεις ετσι?".
    Οχι καθόλου. Ούτε για τον Γκέτσε κάνω πλάκα αλλά και ούτε για τον Ρόις πού μάλλον δεν τον έχει πιάσει το ραντάρ σου ακόμα. Και οι δύο είναι παικταράδες πού ξέρουν καντάρια μπάλλα, βασικοί ήδη στην Εθνική Γερμανίας, και πιστιρικάδες, ό ένας μόλις 19 κι ο άλλος 21.

    3) "Που αλλου μπορει να παιξει ο Σβαισταιγκερ?
    θα σου πω εγω:ΠΟΥΘΕΝΑ οπως ΠΟΥΘΕΝΑ δεν εχει παιξει το γερμανικο στοιχειο στην ευρωπη και ειδικα σε λατινογενεις ομαδες.".
    Για τον Σβάινσταιγκερ σού είπα την γνώμη μου, ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ παίζει για πλάκα. Γερμανοί παίκτες έχουν παίξει στο παρελθόν σε λατινογενείς ομάδες. Κάποτε το κέντρο τής Ρεάλ ηταν ο Νέτσερ και ο Μπράιτνερ κι έχουν μείνει και οι δυό στην ιστορία. Οποτε μάλλον εσύ μού κάνεις πλάκα. Ο Ματέους, ο Κλινσμαν κι ο Μπρέμε παίξανε με απόλυτη επιτυχία στην Ιταλία. Το ίδιο κι Χέσλερ αλλά κι ο Αντι Μύλλερ. Το ίδιο κι ο Σούστερ αργότερα πάλι στη Ρεάλ όπου ήτανε, τι λές? Σωστά δεν μάντεψες. Πάλι το δεκάρι της. Να αναφέρω κι άλλους η φτάνουν για αρχή?

    4) "Ειδες ποτε κανα Γερμαναρα να παει να παιξει στη Μποκα?Στη ριβερ?".
    Καλά αυτό σίγουρα είναι πλάκα. Δηλαδή έχει υπάρξει άλλος Ευρωπαίος πού έχει παίξει σ΄αυτές?
    και για να κόψουμε την πλάκα: μπορούν αυτές οι ομάδες να πληρώσουν Ευρωπαίους παίκτες?

    5)"Ο μονος λογος που οι Γερμανοι εριξαν τα 4 ειναι ακριβως αυτο που ειπες: οτι οι αλλοι ειναι σκορποχωρι και χαβαλεδες οργανωτικα.".
    Οχι φίλε μου, δεν είναι ο μόνος λόγος, είναι ΕΝΑΣ απ΄τούς λόγους. Δεν μπορείς να ρίξεις 4 σε μιά Αργεντινή απλώς και μόνο επειδή...παίζεις πειθαρχημένα. Πρέπει να παίξεις ΚΑΙ μπάλλα για να τίς ρίξεις το ντόρτι. Αλλιώς θα τής εριχνε 4 και μιά Δανία και μιά Σουηδία. Μην μπερδευόμαστε.

    6)"Το γερο-Ρικελμε να ριξεις σε ενα τηλεφωνικο θαλαμο, θελει 4-5 λαμ!! για να του κουβαλανε τις σακουλες που θα μοιραζει.".
    Μπά δεν νομίζω. Μη ξεχνάς ότι στο ντόρτι έπαιζε κι ένας τύπος πού τον λένε Μέσι. Και σακούλες σίγουρα δεν μοίρασε, αντιθέτως έμοιαζε ψιλο-απορημένος με τα γκόλ να πέφτουνε βροχή σε λάθος τέρμα. Ποιός Ρικέλμε τώρα...

    7) "Χεστηκα για τη γερμανικη πειθαρχια, sorry κιολας, που τους παει στη τετραδα. Μη μου πεις οτι παιζει η Γερμανια και καθεσαι να δεις και λες: ελα μωρη αρρωστια να δουμε μπαλαρα..."
    Οκέι, αλλά επίσης χεζονται και κάτι αλλοι όταν τούς παίζουνε. Δεύτερον, ναι, στο τελευταίο μουντιάλ από δυό ομάδες είδα μπάλλα: την Γερμανία και την Ισπανία, με διαφορά κλάσης απ΄τίς υπόλοιπες κιόλας. Τώρα αν εσύ έβλεπες την Γερμανία και έλεγες "μάγκα μου τα άτομα με το καλάμι κλωτσάνε" μάλλον μιλάμε για άλλη ομάδα.
    Και δεν ήταν μόνο αυτό το Μουντιάλ, με εξαίρεση την δεκαετία 95-2005 όπου, ναί, οι Γερμανοί είχαν σαφή πτώση ποδοσφαιρικής ποιότητας, και στο παρελθόν έχω δεί μεγάλη μπάλλα από Γερμανούς. Ειναι χοντρό παραμύθι και μάλιστα νοτιοευρωπαικής προέλευσης ότι οι Γερμανοί είναι "μόνο πειθαρχεία", φίλε. Μεγάλη ιστορία και το παραμύθι αυτό ως παραμύθι αλλά και γιατί είναι νοτιοευρωπαικής προέλευσης.

    Στα υπόλοιπα πού λές συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 1) Θες μαλλον να πεις ΜΠΟΡΕΙ να παιζανε γιατι προς το παρων ουτε ειδα ΚΑΝ να τους ζηταει κανενας ουτε φυσικα να πηγανε. στη μπαγερν στη σαλκε και στη ντρορτμουντ βολοδερνουνε ολοι τους.

    2)Ματέους, ο Κλινσμαν κι ο Μπρέμε επαιξαν ναι. Και κερδισαν το χρυσο βατομουρο στην Ιντερ.Μεγαλη ομαδαρα τοτε..απλα ετυχε και επεσαν πανω στους χαβαλεδες τους Ολλανδους της Μιλαν.

    3) Φιλε μου ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣ γερμανος παικτης της προκοπης τα τελευταια 10 χρονια δεν εχει βγει.

    ΧΡΥΣΕΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΛΑΜ-ΜΥΛΛΕΡ ΚΑΙ ΓΚΕΤΖΕ ΑΠΕΙΡΕΣ. Που παιζουν αναλογα στη Γερμανια... και ονειρευωνται να πανε (που δεν θα γινει ποτε) σε μια Μπαρτσα σε μια Μιλαν κλπ

    Να φανατστεις μονο οτι η τελευταια εξαγωγη μεχρι περσυ ηταν ο.... Μπαλακ, ο ονομαζωμενος και Μπασινας της Γερμανιας..

    4)Για τη καθε Μποκα δε λεω να παρει Ευρωπαιους. Λεω οτι μονο λατινους παιρνει και ο λογος ΔΕΝ ειναι τα λεφτα. Που να σταθει ο Φριτς στο Μπομπονερα πλακα κανεις? Κατουρημενος θα φυγει ο Σβαισταιγκερ απο τις ποδιες που θα τρωει..

    5)Κανεις ενα μεγαλο λαθος. Συγκρινεις σχολες απο τις εθνικες τους ομαδες.
    Οι Γερμανοι παιζουν ΟΛΟΙ σε ενα πρωταθλημα, πολλοι ειναι και συμπαικτες, εχουν σχεδον ΙΔΙΟ προγραμμα και τους συγκρινεις με τους Αργεντινους που ειναι σκορπισμενοι σε 5 χωρες και 2 ηπειρους.


    Ο ενας παιζει στην Ισπανια ο αλλος στη Ιταλια ο τριτος στην αγγλια ο τεταρτος στην αργεντινη και τους φωναζει και τους 4 να κανουν π.χ μια αμυντικη γραμμη για 15 μερες.

    Τωρα μονο και μονο που μου λες για ΛΑΜ ΓΚΕΤΖΕ ΚΑΙ ΜΕΣΙ ΜΕ ΡΙΚΕΛΜΕ δειχνει οτι προφανεστατα βλεπουμε αλλη μπαλλα...



    sorry σου ξαναειπα, η γερμανικη πειθαρχια του ΦΡΙΤΣ ποτε δε με εξιταρει... τωρα αν ειναι παραμυθι η οχι αυτο ο καθενας το κρινει.


    σου εκανα μια απλη ερωτηση.εχεις 5-10-20 εκκ ευρω.

    θα παρεις στην ομαδα σου τον λαμ η το ντανι αλβες?
    τον τσαβι αλονσο η τον σβαισταιγκερ?

    τον μασερανο η τον ????

    βλεπεις σου βαζω ευκολα.

    δε σε παω σε επιπεδα κακα-μεσι-αγκουερο-σουαρες-φορλαν κλπ μη το ξεφτιλιζουμε κιολας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χρηστος Χοντζεας19 Απριλίου, 2012 19:15

    Τελευταιος καλος- η "μεγαλος"- Γερμανος εχει να φανει ορισμενες δεκαετιες.
    Μονο ποδοσφαιριστης ομως; Τραγουδιστης; Τον Faclo θυμαμαι. Παει αυτος.

    Ας παμε αλλου;
    Πειτε μου ενα καλο,γνωστο Γερμανο καλλιτεχνη. Των τελευταιων 30 χρονων παντα. Οχι του μεσαιωνα.
    Καποιον Νομπελιστα. Η ακριβοθωρητο.
    Συγγραφεα.Ζουγραφο (που ελεγε και ο Καζατζακης).
    Εναν μεγαλο γιατρο. Εναν "Γιακουμπ" ας πουμε του Μοναχου.
    Ας ψαξει να βρει καποιος εναν της προκοπης,αξιολογο αρχιτεκτονα.Η φιλοσοφο. Εναν ακαδημαικο που να κανει "μπαμ".
    Προφανως και υπαρχουν "πολλοι" "καποιοι".
    Μιλαω ομως για κορυφες.
    Οπως λεμε ρε παιδι μου "ο Ταδε". Οτι να'ναι. Γλυπτης.Συνθετης. Πολιτικος. (εδω γελαμε)
    Αθλητη εστω. Κατι εγχωριοι ριπτες εχουν μεινει.

    Καντε το τεστ. Ψαξτε ας πουμε απο Ιταλια.Ετσι τυχαια ας σας ερθουν καποια ονοματα,απο καθε χωρο. Σκορπια. Σιγουρα θα ερθουν.
    Γαλλοι ας πουμε. Το ιδιο.
    Ακομα και Αμερικη. Σουηδους ακομα-ακομα θα ξερουμε,αν και ειναι πολυ ψηλα. Ακομα και Αυστραλους θα ξερουμε απο καποιους χωρους. Εστω και την Κιντμαν, η την Μινογκ. Κατι τελος παντων.
    Ολες οι χωρες ΚΑΤΙ ΕΧΟΥΝ.

    Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ,ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
    Αυτος ο μεγαλος κηπος που εξεθρεψε γιγαντες μουσικους και τιτανες της σκεψης. Μεγαλους συγγραφεις θεατρικους κλπ.
    Ολα αυτα μεχρι και πριν 50-60 περιπου χρονια.
    Οσπου το πραγμα εφθηνε και εθφηνε.
    Και φτασαμε στο σημερα.
    ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ
    60.000.000 ΚΑΤΣΑΒΙΔΟΛΟΓΟΙ.

    Που απορουν "τι ειναι αυτο το αγαλμα στο Ραιχσνταχ" και "γιατι δεν γκρεμιζουμε την πυλη του Μαγδεμδουργου,αφου ειναι εμποδιο".
    Μιλαμε για τους -ως επι το πλειστον,μη τσουβαλιαζουμε- BILDεραδες. Και αλλων λασποεντυπων.Μιλαμε για σκοτος.
    Για το Γερμανικο ερμα. Τον μεγαλο ογκο των "ορκ".

    Υπαρχουν ακομα βεβαια-αρκετα ηλικιωμενοι οι περισσοτεροι-καποιες σοφες φωνες και ορισμενα εμπειρα κεφαλια εκει, που χτυπανε κατι "καμπανες" αλλα τα εργοστασια δουλευουν-ακομα- φουλ και μεσα δεν ακουει κανεις.

    Ουτε την ανεργεια των "ορκ" βλεπει κανεις,που κρυφογελαει, ουτε τα τερατωδη και κρυμενα πισω απο λεπτα χαλια ελειματα βλεπει, ουτε τον συνεχη υπερτροφοδοτουμενο δανεισμο της μηχανης ωστε αυτη να δουλευει στο φουλ,βλεπει.

    Τα νερα τραβηχτικαν μεν γιατις αλλες χωρες,αλλα το τσουναμι που ερχεται, παλι-εις μιαν ετι φοραν-θα πνηξει τους εργατικους και συμπαθεις κατα τα αλλα,-αλλα πολυ μαλακες και κοροιδα Γερμανους. Που εχασαν τον μπουσουλα εδω και αρκετες δεκαετιες και ειναι σκλαβοι στον τοπο τους.
    Και ζουν τον δικο τους Μεσαιωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χρηστος Χοντζεας19 Απριλίου, 2012 19:24

    Βραδεμβουργου ηθελα να γραψω και μπλεχτικα με τα "ουργα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. DIMI,
    φίλε, αν κάτι θεωρώ μέγιστη ασέβεια σε μιά κουβέντα είναι το διαστρεβλώνει ο άλλος αυτά πού λές η/καί το να μην παίρνει θέση σ΄αυτά πού τού απαντάς αλλάζοντας την ροή τής κουβέντας. Αν παρατήρησες, πήρα ένα-ένα αυτά πού ισχυρίστηκες και τα έβαλα και στην αρχή κάθε δικής μου θέσης απαντώτας ΑΚΡΙΒΩΣ σ΄αυτά κι όχι σ΄αυτά πού θα ήθελα να απαντήσω.

    Πάμε ξανα:
    1) "Θες μαλλον να πεις ΜΠΟΡΕΙ να παιζανε γιατι προς το παρων ουτε ειδα ΚΑΝ να τους ζηταει κανενας ουτε φυσικα να πηγανε. στη μπαγερν στη σαλκε και στη ντρορτμουντ βολοδερνουνε ολοι τους".
    Οχι δεν θέλω να πώ ότι μπορεί και να παίζανε. Ο Σβάινσταιγκερ ανανέωσε στην Μπάγερν πέρισυ και πριν ανανεώσει είχε προτάσεις βροχή και απο Αγγλία, και από Ιταλία αλλά και από την Ρεάλ. Ο Λαμ, χωρίς να έχει ανανεώσει το τωρινό του συμβόλαιο, έχει ήδη προτάσεις.
    Αλλά και μην ήξερα αν είχαν η όχι ρε φίλε, λές τώρα στα σοβαρά ότι αυτοί οι δύο είναι...μόνο για Γερμανία???????

    2) "Ματέους, ο Κλινσμαν κι ο Μπρέμε επαιξαν ναι. Και κερδισαν το χρυσο βατομουρο στην Ιντερ.Μεγαλη ομαδαρα τοτε..απλα ετυχε και επεσαν πανω στους χαβαλεδες τους Ολλανδους της Μιλαν."
    Στα παπάρια μου αν κέρδισαν το χρυσό βατόμουρο η το χρυσό ανανά. Θυμάσαι ποιό ήταν το επιχείρημα σου? Οτι "ΠΟΤΕ" κανείς Γερμανός δεν θα μπορούσε να παίξει σε λατινογενή ομάδα. Ναί η ού? Πρόσεξε, η λέξη "ποτέ" είναι εκτός απο πομπώδης ΚΑΙ κωμική στην συγκεκριμένη περίπτωση γιατί ενώ σού αραδιάζω γερμανούς πού έπαιξαν σε λατινογενείς ομάδες με επιτυχία κιόλας εσύ...ανταπαντάς "ναί, αλλά δεν πήραν τίτλο". Αυτη ήταν η κουβέντα μας? Αυτό ηταν το αρχικό σου επιχείρημα? Σ΄αυτό με έβαλες να απαντήσω? Βλέπεις τι εννοώ? Για ποιό λόγο λοιπόν την κάνεις χοντρογυριστρούλα, κι ενώ λές "οτι ΠΟΤΕ δεν θα επαιζε Γερμανός σε λατινογενή ομάδα" μόλις σου αραδιάσει κάποιος μιά ομάδα ολόκληρη από Γερμανούς πού το έχουν κάνει το...κατόρθωμα (κόψε κάτι σιγά, τα ωα κιόλας, κι η κουτσή Μαρία έχει παίξει σε λατινογενείς ομάδες, Γερμανοί πού τούς έχουν για πλάκα τούς Λατίνους δεν θα έπαιζαν?) αλλάζεις λοιπόν το θέμα και μιλάς για χρυσα βατόμουρα. Πάσο.

    3)"Φιλε μου ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣ γερμανος παικτης της προκοπης τα τελευταια 10 χρονια δεν εχει βγει.".
    Να, αυτά είναι πού λέω με τίς διαστρεβλώσεις, κι ειλικρινά ενώ αντιμετωπίζω ότι μού λές με προσοχή εσύ απλά με γράφεις και λές ότι γουστάρεις βάζοντας πράματα στο στόμα μου πού ΔΕΝ είπα.
    Καταρχήν ΠΟΥΘΕΝΑ δεν λέω ότι την τελευταία δεκαετία έπαιξαν γερμανοί στο εξωτερικό. Αντιθέτως λέω ρητά το εξής και ξαναδιάβασε το πιο πάνω : "με εξαίρεση την δεκαετία 95-2005 όπου, ναί, οι Γερμανοί είχαν σαφή πτώση ποδοσφαιρικής ποιότητας".
    Αρα τι "οσο και να θέλω" και παπαριές? Φυσικά και την συγκεκριμένη δεκαετία δεν θα μπορούσε να παίξει Γερμανός έξω γιατί οι Γερμανοί είχαν πέσει στην λούμπα πού έχουν πέσει τώρα οι Ιταλοί. Ειχαν αφαιμάξει δηλαδή το πρωτάθλημα τους απο ενχώριο ταλέντο με αποτέλεσμα να μην παράγουν παίκτες. Το διόρθωσαν αυτό και τώρα ξαναπαρήγαγαν όπως ΑΛΛΩΣΤΕ έκαναν και παλιότερα.
    Ποιά δεκαετία λοιπόν? Πάντα οι Γερμανοί έβγαζαν παίκτες έξω, με εξάιρεση ΝΑΙ, το ξαναγράφω για τρίτη φορά, αυτή την συγκεκριμένη δεκαετία, 95-2005.
    Δεύτερον, έτσι για να το εμπλουτίσω το γαμημένο το θέμα, είναι πολύ δύσκολο συνολικά το να πάρεις Γερμανό απ΄την Μπουντεσλίγκα (όπως ΚΑΙ απ΄την Πρέμιερ) διότι:
    α. είναι απ΄τα πιο ακριβοπληρωμένα πρωταθλήματα
    β. αν τον πάρεις θα πληρώσεις χοντρά συνεπώς σαφώς θα σκεφτείς τον κάθε σάπακα Αργεντινό και
    Κολομβιανό εξηγώντας στούς οπαδούς/πελάτες ότι τούς φέρνεις ΑΑ πράμα.
    γ. οι συνθήκες εργασίας στην Μπουντεσλίγκα είναι συνολικά συγκρινόμενες με 3-4 πρωταιήματα σε όλη τήν γαμημένη Ευρώπη. Ενας έξτρα λόγος δηάδή πού δύσκολα θα φύγει Γερμανός παίκτης αξίας για έξω. Κι αν θα το κάνει θα είναι καθαρά για λόγους πρεστίζ.

    Συνεχίζω πιο κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 4) "Για τη καθε Μποκα δε λεω να παρει Ευρωπαιους. Λεω οτι μονο λατινους παιρνει και ο λογος ΔΕΝ ειναι τα λεφτα. Που να σταθει ο Φριτς στο Μπομπονερα πλακα κανεις? Κατουρημενος θα φυγει ο Σβαισταιγκερ απο τις ποδιες που θα τρωει.."
    Σαφώς και είναι τα λεφτά ο λόγος. Αν δεν ήταν για ποιό λόγο δεν μπορεί ΠΟΤΕ η Μπόκα να κρατήσει πρωτοκλασάτους της παίκτες? Κι η κάθε γαμωΜπόκα στο φινάλε?
    Ομως αυτό πού σού είπα είναι ότι όχι μόνο Γερμανούς αλλά ΚΑΝΕΝΑΝ ευρωπαίο δεν μπορεί να πάρει η Μπόκα κι ούτε φυσικά κι έχει πάρει ποτέ. Ενω εσύ το επικεντρώνεις σε Γερμανούς λές κι έχουνε παίξει Γάλλοι εκεί η Ιταλοί. Δεύτερον, αν θα έτρωγε ποδιές ο Σβάινσταιγκερ εκεί, σού είπα, τίς είδα τίς "ποδιές" στο ντόρτι στο Μουντιαλ. Τι να λέμε τώρα.

    5)"Κανεις ενα μεγαλο λαθος. Συγκρινεις σχολες απο τις εθνικες τους ομαδες.
    Οι Γερμανοι παιζουν ΟΛΟΙ σε ενα πρωταθλημα, πολλοι ειναι και συμπαικτες, εχουν σχεδον ΙΔΙΟ προγραμμα και τους συγκρινεις με τους Αργεντινους που ειναι σκορπισμενοι σε 5 χωρες και 2 ηπειρους.".
    Και λοιπόν? Κι οι Γάλλοι όταν πήρανε Παγκόσμιο και Γιούρο σκορπισμένοι στούς 5 ανέμους ήτανε. Η μήπως παίζανε στην...γαλλία και το ξεχνάω. Το ίδιο ισχύει και για τούς Βραζιλιάνους. καλά σοβαρά μιλάμε τώρα?
    Εχουν δηάδή ειδικό άλλοθι οι Αργεντινοί το οποίο όμως μυστηριωδώς δεν ισχύει για τούς υπόλοιπους.
    Αλλά αυτό είναι κωμικό επιχείρημα, με όλο το σεβασμό, και για ένα ακόμα λόγο:
    οι Ιταλοί δεν παίζουν ΜΙΑ ζωή όλοι στην Ιταλία? Δεν θα έπρεπε, με την λογική σου να ισχύει το ίδιο πού ισχυρίζεσαι ότι ισχύει για τούς Γερμανούς? Οι Ισπανοί, με εξαίρεση την τελευταία δεκαετία ΜΟΝΟ παίζανε επίσης μόνο στην Ισπανία. Πώς γίνεται και βλέπεις πράματα πού ενώ ισχύουν κι αλλού για σένα ισχύουν μόνο για τούς Γερμανούς και μάλιστα με...ειδκότητα, μόνο εσύ το ξέρεις.

    Και τρίτο και σημαντικότερο:
    -θεωρητικά, το να παίζουν όλοι οι βασικοί σου παίκτες στο εθνικό σου πρωτάθλημα ΜΟΝΟ (σύ είπας) είναι μειονέκτημα κι όχι πλεονέκτημα.
    Διότι, αυτοί πού παίζουν σε διαφορετικά γίνονται φορείς διαφορετικών ποδοσφαιρκών κουλτουρών κι εμπλουτίζουν την δική τους εθνική.
    Αρα οι Αργεντινοί πού είναι παντού θα έπρεπε να γαμάνε και να δέρνουνε.
    Γαμάνε?
    Δέρνουνε?
    Αφήνω τα αποτέλεσματα τής εθνικής τους ομάδας να μιλήσουν.
    Ασ΄το καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χρήστο,
    να ξεκινήσουμε από Νομπελίστες?
    Οκέι:
    Αλμπερτ Σβάιτσερ, το 52', φιλόσοφος και γιατρός.
    Μάξ Μπόρν, το 54΄, κβαντική φυσική.
    Βάλτερ Μπόθε, το 54΄ πθρηνική φυσική.
    Φρίτς Λιπμαν το 55΄, βιοχημικός.
    Χέρμαν Στάουντιγκερ, χημικός το 55'.
    Πολύκαρπος Κόυρς, βιοφυσική το 55΄.
    Μαρία Γκέβερτ-Μάγερ, το 63΄, Φυσική.
    Χανς Γιένσεν, το 63΄, Φυσική.
    Κάρλ Τσίγκλερ, το 63' , πυρηνική φυσική.
    Κονραντ Μπλοχ, το 64΄, βιοχημεία.
    Φέοντορ Λινεν, το 64΄, βιοχημεία.
    Χανς Μπέθε, πυρηνική φυσική το 67΄.
    Μάνφρεντ Αιγκεν, Χημεία, το 68΄.
    Μαξ Ντελμπρουκ, βιοχημεία το 69΄.
    Μπερναρντ Κατς, το 70΄, νευροβιοχημεία.
    Ερνστ Φίσερ, το 72΄, χημεία.
    Γκέοργκ Βιτιγκ, 79, χημεία.
    Κλάους Κιτσλιγκ, το 85, φυσική.
    Ερνστ Ρούσκα, το 86΄, χημεία.
    Γκέοργκ Μπέντνορτς, το 87, πυρηνική φυσική.
    Γιόχαν Νταισενχοφερ, Φυσική, το 88΄.
    Ρομπερτ Χούμπερ, το 88 φυσική.
    Χανς Ντεμελτ, φυσική, το 89, φυσική.
    Βολφγκανγκ Πάουλ, το 89΄, φυσική.
    Ερβιν Νέχερ, βιοφυσική το 91΄.
    Μπερτ Ζακμαν το 91΄κυτταρολογία.
    Κριστιάνε Νούσλάιν, το 95, βιολογία.
    Χόρστ Στούρμερ, φυσική το 98΄.
    Γκούντερ Μπλόμπελ, βιολογία, το 99΄.
    Γκουντερ Γκράς, το 99, συγγραφέας.
    Χερμπερτ Κροεμερ, θεωρητική φυσική, το 2000.
    Βολφγκανγκ Κεττερλε, το 2001 , φυσική
    Τέοντορ Χένς, το 2006, χημεία.
    Γκερχαρντ Ετρλ, φυσική, το 2007.
    Χάρλαντ Χάουζεν, ιολογία, το 2008.
    Χέρτα Μύλλερ, ποιήτρια το 2009.

    Χωρίς να κυττάξω με λεπτομέρεια κιόλας την λίστα, οκέι?
    Φτάνουν αυτοί, δεν ξέρω κιόλας?
    Τώρα για την μουσική, πού είναι και η δουλειά μου, θα απαντήσω ξεχωριστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Παμε λοιπον φιλε μου και sorry αν παρεεμηνεψες κατι, φιλικα μιλαμε και φυσικα και θελω αντιπαραθεση. εχει αυτο το κακο ο γραπτος λογος, δεν εχεις τον αλλον μπροστα σου και δεν καταλαβαινεις το τροπο

    1)Οι προτασεις ΔΕΝ μου λενε κατι. Προτασεις και μαλιστα αρκετες ειχαν και διαφοροι ελληνες.
    περαν των ζηκου σε μια μετρια ομαδα κατσουρ στη μπενφικα βασικος και γεωργατου στην ιντερ (ντεμι-βασικος) πολλοι εφυγαν πηγαν ειδαν και απηλθαν.
    Οταν λεω μονο για Γερμανια εννοω επιπεδο κορυφης δηλαδη μιλαν γιουβε μπαρτσα ρεαλ κλπ
    Τωρα αν μπορουν να παιξουν στη Ρομα στη Λιβερπουλ (οπως ειναι τωρα) η στη Βαλενθια ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ. Απλα δεν ειναι παικτες που θα σου κανουν τη διαφορα. παικτακια της σειρας ειναι

    2) Οταν λεω ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΑΝ δεν κανω καμμια γυριστη. Εννοω ΕΠΑΙΞΑΝ οπως το λεω παραπανω δηλαδη πηγαν καπου και εκαναν τη διαφορα. εκτος αν εννοεις εσυ τη φυσικη παρουσια καποιου ως παιξιμο. ε τοτε επαιξε και ο καραγκουνης στην ιντερ ο λυμπε στη νυρεμβεργη κλπ. Οριακο παιξιμο κανει ο παπαδοπουλος στη σαλκε για μενα απο τα λιγα ματς που εχω δει στην ευρωπη.
    οταν παιρνεις ενα κλινσμαν τον παιρνεις για να σου κανει τη διαφορα που εκανε ο van basten στη μιλαν. αν ειναι να τον παρεις για να βαλει 3-5 γκολ παραπανω απο τον αντιστοιχο ιταλο που εχεις, για μενα, δεν ειναι παιξιμο.

    3) ΑΝ τα μαθηματικα μου ειναι καλα τοτε απο το 2005 εχουν περασει 7 χρονια. σε εφτα χρονια δεν μπορεσε η μηχανη να βγαλει ενα παικτη?
    ωραια αυτα που λες αλλα εγω ξερω οτι αμα βγαλεις παικταρα ο αλλος θα τα σκασει και θα το παρει. τι ακριβα και φτηνα μου λες? θα βγαλεις δηλαδη ενα μπεκεπαουερ ενα κροιφ ενα γκασκοιν (χωρις τα ξιδια) ενα στοικτσκοφ ενα γκουλιτ και θα τον σταματησει η ακριβοπληρωμενη μπουντεσλιγκα?
    η θα εχει μεγαλυτερο συμβολαιο στη ντορτμουντ απο τη τσελσι?

    4) το οτι μου συγκρινεις και μονο τη τεχνικη απο το φριτς με τους αργεντινους τα λεει ολα..
    η μυλωνου τον αντρα της με τους πραματευταδες sorry κιολας.
    και η καθε μποκα φιλε μου ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ. ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΣΑΜΠΑ πιτιρικαδες και τους πουλαει δεκαετιες τωρα με 10-15 εκκ τον καθενα. γιατι να πληρωσει το φριτς και τον φρανσουα? ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ.
    Για καθε ενα σβαισταιγκερ που εχεις εσυ και τον κοιτας σα κορη οφθαλμου οι μποκες βγαζουν 10 τη χρονια.
    τωρα εχεις πιαστει απο μια τεσσαρα σε ενα μουντιαλ σε εχω για πια εξυπνο απο αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. 5) σου λεω οτι ειναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ να μαζεψεις μια εικοσαδα σκορπισμενων σε 5 ηπειρους και να τους κανεις ομαδα σε 20 μερες απο οτι κανουν οι ευρωπαικες ομαδες.
    το κεντρο της ισπανιας ειναι το κεντρο της μπαρτσα, το κεντρο της βραζιλιας ειναι ο ενας στη ισπανια ο αλλος στην ιταλια και ο αλλος στη αγγλια. το ιδιο ειναι να παιζουν μαζι 3-4 παικτες ολο το χρονο και μια εθνικη να αποτελειται κατα 60-80% απο συμπαικτες (απο ποσους ομαδες ειναι ο κορμος της γερμανιας) απο το να ειναι σκορπιοι?
    και η αργεντινη εχει παρει 2 παγκοσμια και το τριτο το ΕΚΛΕΨΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ ΤΟ 90 που γελαγε ολος ο κοσμος...

    θεωρητικά, το να παίζουν όλοι οι βασικοί σου παίκτες στο εθνικό σου πρωτάθλημα ΜΟΝΟ (σύ είπας) είναι μειονέκτημα κι όχι πλεονέκτημα.
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΘΕΩΡΩ

    H ΓΕΡΜΑΝΙΑ σημερα εχει 20 παικτες στο ροστερ της απο τους οποιους οι 6!! ειναι της Μπαγερν δηλαδη προπονουνται και παιζουν καθε μερα μαζι!! (http://www.dfb.de/index.php?id=137)
    οι δε 14 αλλοι ειναι 2 απο την ντορτμουντ 3 της λεβερκουζεν και οι αλλοι απο αλλες 5-6 ομαδες..
    η ομοιογενεια ο τροπος παιχνιδιου και η οικιοτητα μεταξυ τους ειναι το ιδιο με την αργεντινη που οι επιθετικοι της παιζουν σε ρεαλ-μπαρσα-man city??

    Για να κλεισει η κουβεντα. εσυ θεωρεις οτι οι Γερμανοι ειναι πολυ καλοι παικτες που για καποιο διαβολικο λογο παιζουν καυα 99% μονο στη γερμανια για τους λογους που ειπες.

    εγω απο την αλλη θεωρω, και θα σε παω πλεον στα βαρια για να το κλεινουμε, οτι σε μια νορμαλ ομαδα, τη μπαλλα που ξερει ο ΜΕΣΙ Ο ΑΓΚΟΥΕΡΟ Ο ΙΓΚΟΥΑΙΝ ΜΟΝΟ, δε φτανουν και δεν εχουν φτασει ΠΟΤΕ 10 Γερμανιες να τη δειξουν.

    το οτι εχουν παρουσια σε τετραδες δεν μου λεει τιποτε. και οι ολλανδοι εχουν 3 τελικους παγκοσμιου κυπελλου και εχουν παρει το χρυσο βατομουρο.

    οι ισπανοι μεχρι πριν δυο χρονια δεν ειχαν κερδισει τιποτε, εμεις και οι δανοι ειχαμε ευρωπαικο και αυτοι οχι..

    και οταν οι τρομεροι γερμανοι θελουν να κανουν μεταγραφη για να ενισχυθουν πραγματικα Λατινους κοιτανε να παρουνε οπως και ολος ο κοσμος.

    Απο την εθνικη αργεντινης σαμουελ, καμπιασο, ζανετι, μεσι, ιγκουαιν, αγκουερο, τεβες, ντι μαρια, μασερανο κλπ κλπ ΟΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ 2 παιζουν εξωτερικο

    απο τη γερμανια ποσοι??? 3 o kloze και οι δυο της ρεαλ.

    μαλλον επειδη οι αλλοι εχουν βαρια συμβολαι και δε μπορει ο abramovic η man city με τους αραβες η μπαρτσα ο μπερλουσκονι ο μορατι να τους παρουν..

    δε εχω δει ποτε κανενα σε καμμια ομαδα να λεει παμε να παρουμε τον χερ φριτς να σηκωσουμε το ch.l..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ντίμι,
    δεν υπάρχει παρεξήγηση (ήμαρτον κιόλας) και εννοείται ότι υπάρχει το πρόβλημα με τον γραπτό λόγο στο ιντερνετ, έχεις απόλυτο δίκιο και προσπαθώ πάντα, όσο μπορώ, να το λαβαίνω υπ΄όψιν.
    Συγγνώμη κι από πλευράς μου αν θεώρησες ότι στην "πέφτω".
    Αντιπαράθεση ναί, κι όσο πιο καυτή τόσο πιο καλά, αλλά δεν υπάρχει καμία παρεξήγηση.
    Θα πάρω θέση στα καινούργια πού λές, δώς μου λίγο χρόνο γιατί απαντάω στο χρήστο και θα χάσω τον ειρμό.
    (...πάει το απόγευμα με τα σεντόνια εδώ μέσα)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Χρήστο,
    περί μουσικής και Γερμανών λοιπόν.
    καταρχήν να σού πώ ότι ο Φάλκο είναι μιά ρηχή ιστορία τής ποπ μουσικής (γιατί υπάρχουν, εννοείται, και οι πολύ σοβαρές ιστορίες τής ποπ μουσικής, το διαχωρίζω και το διευκρινίζω).

    Υπάρχει μιά δυσκολία στο πώς θα απαντήσω, γιατί ασχολούμαοι με την μουσική από διάφορα πόστα εδώ και κοντά 20 χρόνια, οπότε δεν ξέρω σε τί βάθος το ξέρεις το θέμα.

    Κρίνοντας απλά και μόνο απ΄αυτά πού λές, θεωρώ ότι ΔΕΝ το ξέρεις, κι έτσι, αναγκαστικά θα αραδιάσω ονόματα πού κατά μεγάλο ποσοστό δεν έχεις ακούσει ποτέ, αλλά και να τα έχεις ακούσει δεν θα μπορείς πιθανότατα να κρίνεις τήν επιρροή τους η τήν σπουδαιότητα τους.

    Μιλάμε λοιπόν για τα τελευταία 30 χρόνια. Δικό σου το πλαίσιο.
    Καταρχήν, στην δεκαετία τού 70, οι Γερμανοί είχαν μιά απ΄τίς σπουδαιότερες σκηνές τής ροκ παγκοσμίως. Η σκηνή ονομάζεται Krautrock και θεωρήθηκε τόσο μπροστά απ΄την εποχή της πού την τελευταία δεκαετία αναφέρεται σαν βασική επιρροή από πάμπολλα σημαντικά γκρούπ, κυρίως Αγγλικά και Αμερικάνικα.
    Κύριοι εκφραστές της ήταν οι Can (απ΄τα πιο σημαντικά και άγνωστα σε πολύ κόσμο γκρούπ εκείνης τής εποχής) οι Tangerine Dream, οι Neu και οι La Düsseldorf για να ανεφέρω μερικούς μόνο.
    Για το Krautrock αποκλειστικά θα μπορούσα να σού γράφω μέρες, αναγκαστικά όμως κάνω ένα επιδερμικό περασμα υποθέτοντας ότι δεν ξέρεις κατι γι΄αυτό κρίνοντας απ΄τα λεγόμενα σου.
    Απ΄αυτούς λοιπόν ξεπήδησαν οι τεράστιοι Kraftwerk πού άλλαξαν την ποπ μουσική τόσο δραστικά όσο είχε αλλάξει μιά δεκαετία νωρίτερα.
    Μιά μεγάλη επιρροή τής σημερινής ποπ οφείλεται σε μέγιστο βαθμό σ΄αυτό το γκρούπ αποκλειστικά.
    Υπήρξαν όμως και πολύ σημαντικοί Γερμανοί πειραματιστές όπως οι Einsturzende Neubauten πού έθεσαν καινούργιες βάσεις για μουσικές πλατφόρμες πού ακολούθησαν...20 χρόνια αργότερα.

    Αλλά και σε πλαίσιο εμπορικής ποπ υπήρχε η Nena, οι Trio αλλά και άλλοι γνωστοί στούς πιο πολλούς σαν neue deutsche welle. Αυτοί δεν είχαν επιτυχία και επιρροή μόνο επί Γερμανικού εδάφους ειδάλλως δεν θα τούς ανέφερα.

    Σε πιο πρόσφατα, σε τωρινά πλαίσια δηλαδή, οι Γερμανοί θεωρείται (και έτσι το βλέπω κι εγώ) ίσως την πιο ποιοτική ηλεκτρονική μουσική παγκοσμίως και ΔΕΝ εννοώ σκουπιδαριό σαν το τέκνο και το χάουζ αν αυτό φαντάζεσαι.
    Τωρα, να αραδιάσω κι εδώ ονόματα?
    Δεν ξέρω, έχει νόημα?
    Πέραν τούτου, υπάρχει και μιά εξειδικευμένη ροκ σχολή πού γνώρισε άνθηση στην δεκαετία τού 90 και λέγεται industrial.
    Σ΄αυτη την σκηνή υπάρχουν κορυφαία ονόματα όπως οι KMDFM και οι Krupps απόγονοι τών οποίων είναι οι Rammstein πού γεμίζουν στάδια παγκοσμίως.
    Τώρα, αν όλα αυτά σού είναι άγνωστα δεν σημαίνει ότι είναι ...ανύπαρκτα.
    Ανακλύψαμε πάντως ότι και νομπλίστες έχουν οι Γερμανοί αλλά και μουσικούς.
    Εχουν επίσης και κινηματογραφιστές αλλά και ηθοποιούς και σκηνοθέτες.
    Δεν ξέρω, αλλά ένα κωλοΒέντερς κι ένα κωλοΦασμπίντερ θα τούς έχουμε ψιλο-ακουστά, υποθέτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Βέβαια, και πάραυτα, θεωρείς ότι η Γερμανία έχει σταματήσει να παράγει οτιδήποτε σε σχέση με τον άνθρωπο.
    Νομίζω ότι, λείαν επιεικώς κιόλας, είναι τραγικά λαθος η άποψη αυτή.
    Προσπάθησα να δείξω, επιδερμικά, παραπάνω το γιατί.
    Και μπορώ, θεωρώ, να παραθέσω κι άλλα επιχειρήματα πού δείχνουν ότι είναι παντελώς λάθος η οπτική σου.
    Νομίζω όμως, ότι έχεις αποφασίσει ότι πρόκειται για...όρκ και όστροπιθηκογότθους και συνεπώς πιθανά να θέλεις να μείνεις με την γνώμη πού έχεις αποκρυσταλλώσει(?).
    Το κρίνω αυτό απ΄αυτά πού κατά καιρούς γράφεις στα οποία μπορεί να μην παίρνω θέση πάντα αλλά πού δείχνουν όμως ότι έχεις παγιώσει μιά κάθετα αρνητική γνώμη πού σε πολλά σημεία της δεν βασίζεται καθόλου στην πραγματικότητα.

    Και να διευκρινίσω: μ΄αυτό δεν εννοώ ότι δεν υπάρχει κριτική για τούς Γερμανούς, την Γερμανία, την πολιτική της ειδικότερα, κι άλλωστε την έχω κάνει κι εγώ εδώ και πολύ σκληρά μάλιστα.
    Υπάρχει όμως χαώδης απόσταση απ΄αυτό μέχρι να λές "ότι η Γερμανία έχει σταματήσει να παράγει οτιδήποτε σε σχέση με τον άνθρωπο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Χρηστος Χοντζεας19 Απριλίου, 2012 22:15

    Επαναλαμβανω αδερφε,καλοι και αξιοι αλλα εγχωριας καταναλωσης.
    Αλλωστε ειπα οτι "πολλοι" και "καποιοι" θα υπαρχουν.
    Τι διαολο...60 εκατομμυρια πλυθησμο εχει.
    Τα ονοματα που μου λες-τα περισσοτερα-οντως δεν τα ξερω.
    Αυτο δεν σημαινει οτι δεν...υπαρχουν κι'ολας.
    Δεν εννοω ομως αυτο.
    Δεν μιλαω για "εργατες".

    Αναφερομαι σε ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.
    Υπαρχει καποια ΤΩΡΑ;
    Αναφερομαι σε "βαρια βιομηχανια". Αν με εννοεις.
    Σε καινοτομους. Σε μπροσταριδες. Αυτοι που αλλαζουν τις εποχες και τις τρεχουν μπροστα.
    Και ο κοσμος θα θυμαται απο αυτους.
    Μιλαω για σφραγιδα κοινωνικη.
    Υπαρχει καμια τετοια εκει,αναλογη του καταλογου που μου δειχνεις;

    Ποια μουσικη,ποιος αθλητισμος,ποια φιλοσοφια και ποιηση,ποια τεχνη.
    Πατος. Απολυτος. Καποιοι μονο ακομα κεφατοι και μη "νεοΓερμανοι" κατι κανουν.
    Ολοι οι υπολοιποι φτιαχνουν θερμοσυφωνες και ζαντες.
    Υποτιθεται οτι πηρες (οχι εσυ) τον Ελληνικο πολιτισμο στις πλατες. Και τον εστησες καταμεσης της Ευρωπης. Και 200 χρονια σκαλιζες,μετεφραζες,εγραφες,μελετουσες. Με κατι τεραστια κεφαλια. Τιτανες.
    Τι επρεπε να ειναι η Γερμανια τωρα,με τετοιο ξεκινημα και τετοια "κληρονιμια"; Ενα κολοσος. Να λαμπει ολοκληρη.
    Και τι ειναι; Ενας νταβατζης. Ενας δοσας των μασονων.
    Το κοροιδο της ιστοριας που καθε 50 χρονια την κυνηγαει ολοκληρη η Ευρωπη. Παλι συγνωμες...παλι τυμβους...παλι νεκροταφια....παλι αποζημιωσεις Οοχι για εμας βεβαια. Εμεις ειμαστε ακομα μεγαλυτεροι μαλακες.)

    Ο καταλογος λοιπον ειναι αναμενομενος. Απλα καταδεικνυει την φτωχια.

    (πολλους βιοχημικους,φυσικους και βιολογους βλεπω.Παντα υπηρχε κλιση κατα κει. Υπαρχει παντα ενα ζωηρο ενδιαφερον για το ανθρωπινο σωμα)

    Παραθετω και εγω λοιπον εναν αναλογου βαρους (χωρις να κανω πλακα):
    1 ο κυρ μεντιος με την λυρα
    2 ο κυρ φανης με το λαουτο
    3 ο γιαννης ο ντερβεντερης με το καπηλιο στην Αβυσινιας.
    4 Η Μαρια η Πενταγιωτισσα
    6 ο Λαερτης ο επιπλοποιος.
    7 η κυρα μας η μαμη.
    8 μια κυρια στα μπουζουκια.
    9 η καλπικη λυρα
    8 ο θανασης τα εχει 4οο
    9 καθε πραγμα στον καιρο του
    10 και ο κολιος τον Αυγουστο
    11 στασου μυγδαλα
    12 ο μαγκας με το τρικυκλο
    13 ο Γκοτζαμανης και το τρικυκλο
    14 τα παιδια απο την Πατρα.
    15 δυο πουτανες απο την Καλαματα
    16 ο "κατμαν"
    17 η "ξεδοντιαρα"
    18 ο Μπουγας
    19 η Λενιω (δεν την ξερω)
    20 ο καραγκιοζης καπετανιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χρήστο, η λίστα αφορούσε σε θετικές επιστήμες. Υπάρχουν ας πούμε και οκτώ Γερμανοί συγγραφείς όπως και δύο ποιητές πού έχουν πάρει Νόμπελ τα τελευταία 50 χρόνια.
    Να μην γράψω την λίστα, δεν θα αλλάξει κάτι νομίζω.
    Εσύ πάντως ανέφερες ότι δεν έχουν κορυφές και μίλησες για Νομπελ.
    Και σού εδειξα νομίζω ότι, ναί, έχουν "κορυφές" και μάλιστα πολλές και όλες τα τελευταία 50 χρόνια.
    Τώρα μού λές ότι όχι κι αυτοί τού...σωρού είναι.
    Οκέι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δηλαδή απο κεί πού έλεγες ότι δεν έχουν καθόλου κορυφές και νομπελίστες τώρα μού λές ότι ...ο κατάλογος εναδυκνείει τήν φτώχια?
    Δηλαδή μιά χωρα πού έχει πάνω απο 70 νομπελιστες σε 5 δεκαετίες είναι φτωχή?
    Μάλιστα.
    Την κουβέντα περί μουσικής την αφήνω αναγκαστικά απ΄έξω αφού ότι σού παρέθεσα το ισοπέδωσες μέ ένα "ποιά μουσική, πάτος απόλυτος".
    Ομως αυτό με αναγκάζει να σε ρωτήσω φίλε:
    -σε τι διαφέρεις σε επιχειρήματα στο συγκεκριμένο σε σχέση μ΄αυτό πού κατηγορούσες τον Γεωργίου προχθές?
    Και τελικά σαν αντεπιχείρημα υπάρχει η λίστα με την Μυρτώ και τον καραγκιόζη?
    Καλώς λοιπόν θεωρώ ότι μάλλον άδοξα την κάνουμε την συγκεκριμένη κουβέντα.
    Μάταια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Χρηστος Χοντζεας19 Απριλίου, 2012 22:39

    Kai για να μη παρεξηγηθω- η μαλλον για να γινω περισσοτερο κατανοητος-ΔΕΝ εννοω οτι δεν υπαρχουν η οτι δεν υπαρχει η δυνατοτητα να υπαρξουν.
    Εννοω οτι καθε τετοια πιθανοτητα-πλεον- θαβεται απο τους κυριους,απο αυτους που ελεγχουν την ΓΕρμανια η οποια ειναι η πιο σιδηροδεσμια και η πιο ελεγχομενη χωρα της Ευρωπης.
    Η ΓΕρμανια εχει καταστραφει πολιτισμικα. Ειναι θαμενη.
    Αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα επανελθει. Ισως. Καποτε.

    Αλλα αλλλο αυτο. Εδω ομως και πολλε δεκαετιες,απο την εποχη του μεσοπολεμου,ειναι πληρως ελεγχομενη και "μαγκωμενη" στα χερακια καποιων "γυφτων".

    Οι οποιοι την χρησιμοποιουν σαν φοβητρο. Σαν πορτιερη. Σαν τρομοκρατη.
    Εχει μπλεξει ασχημα και σε πολυ βαθεια,μαυρα νερα.
    Και αντι να ειναι ΤΟ προτυπο,ειναι το παραδειγμα προς αποφυγην.
    Αντι να προκαλει δεος,προκαλει τρομο.
    Ενας καλοκαγαθος γιγαντας που ομως τωρα "προσφατα",εχει ξεχασει τους καλους του τροπους και εχει μετατραπει σε εναν μεθυσο νταβατζη καταγωγιου.

    Και θα παρει πολυ-πολυ καιρο για να σβυστει, ενα τοσο ασχημο και αποκρουστικο παρελθον που ομοιο του καμια χωρα της νεοτερης ιστοριας δεν εχει.

    Και ειναι ενδειξη του ποσο κακομαθημενος τροφιμος φυλακων ειναι,αφου πριν ακομα εκτισει την "ποινη" ταχυστα σχεδιαζει το επομενο "κολπο".
    Αντι να δουν εκει ποιοι την ταλανιζουν και την μαυριζουν αφηνοντας της θεορατα μαυρα ιστορικα στιγματα,ξαναπεφτουν στην παγιδα των ερημιτων.
    Εχει μπλεξει ασχημα αδερφε.
    Και μερικοι ροκαδες, η καποιος χημικος,δεν μουλενε τιποτα.
    Θελει ΠΟΛΥΥΥΥ "δουλεια".
    Οχι ομως την "δουλεια" που αντιλαμβανομαστε. Οχι αυτη του εργοστασιου. Ουτε τα ταχα τα "ορια" και τα "πειθαρχικα" προτυπα.
    (οταν καποιος ειναι δεμενος και δεν μπορει να πεταξει,κανει ασκησεις για πειθαρχησεις στο εδαφος.Αναγκαστικα)
    Και αποκτα μια εμονη με τον "ελεγχο" και την τιμωρια.
    Κανε τους συνειρμους. Και πολεμικα αλλα και σεξουαλικα. Αφου τα φετιχ,ειναι γεννηματα-κυριως- των κεντροευρωπαιων.

    Αν δεν μπορεις να γαμισεις στον ηλιο σαν ανθρωπος,λογικο ειναι να αποζητας τους τροχους στην αποθηκη.

    Τελος παντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Χρηστος Χοντζεας19 Απριλίου, 2012 22:52

    Δεν εχει σχεση η περιπτωση του ΓΕωργιου,αφου εκει αφορα ΕΝΑ προσωπο. Κα μαλιστα καποιο που ο ιδιος μπορουσε και επρεπε να εχει αποψη αφου το γνωριζε.
    Εδω μιλαμε για "τασεις".
    Ενας-δυο κουκοι δεν φερνουν την Ανοιξη.

    ΕΠαναλαμβανω,οτι ειναι ενας τεραστιος σε ογκο και δυναμεις λαος, που εχει παρατησει την ομορφια και καταπιανεται με εντολες.
    Τις οποιες μαλιστα δεν υπακουει κι'ολας
    "ου κλεψεις"..."ου επιθυμισεις τα του πλησιον σου"..."ψευδομαρτυρησεις"..."ου θυσαυρισεις"..." και κυριως ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ.

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΕΛΠΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΤΙΜΑ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ,ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΣΙΛΕΡ,ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΓΚΑΙΤΕ...ουτε...ουτε...ουτε.

    Εναν σακατη και μια καμπουρα βλεπουμ καθε μερα.
    Και ενα μπασταρδο ανατολιτικο. Και μερικους βαψομαλιαδες πουστιδες.

    Μαλλον η Γeρμανια παιρνει εκδικηση απο τον Χιτλερ,αφου αναδυκνειει τους κυνηγημενους του.
    Η μαλλον οχι η Γερμανια. Ειπαμε, αυτη ψοφησε.
    Καποιοι αλλοι.
    Αleluia

    ΑπάντησηΔιαγραφή