Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Κύριε Ταγματάρχη, η ΕΡΤ χρειάζεται αλήθειες, όχι λοχαγούς

Από το ταχυδρομείο μου, καθότι πολύ κουρασμένος. Δεν ασπάζομαι τίποτα αλλά το βάζω για κουβέντα.


Δημοσιευμένο στις 20 Δεκ 2011 | ΠΑΝΔΩΡΙΚΩΣ | Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης


Κύριε Ταγματάρχη,
Εδώ και μήνες είστε Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ. Της Δημόσιας Τηλεόρασης δηλαδή και όχι της “κρατικής”, όπως θέλουν να την αποκαλούν κάποιοι. Μιας τηλεόρασης που με το δυναμικό της, μπορεί σήμερα, τον καιρό της κρίσης, να παίξει σημαντικό ρόλο ενημέρωσης. Αυτό είναι για κάθε Έλληνα πολίτη το ζητούμενο και όχι για μια ακόμη φορά η ανακάλυψη “συνταγών” ακριβών και ευφάνταστων προγραμμάτων που είχαν ανακαλύψει προκάτοχοί σας που σήμερα απολογούνται στον εισαγγελέα.
Στις 20 Σεπτεμβρίου (ακριβώς πριν 3 μήνες), το Δ.Σ της ΕΡΤ ενέκρινε τον νέο κύκλο επεισοδίων για “Το Κουτί της Πανδώρας”. Οι λόγοι νομίζω είναι αυτονόητοι για κάθε Έλληνα. Μια εκπομπή έγκυρη, μεγάλης τηλεθέασης, ειδικού βάρους και φτηνότερη έως και 10.000 ευρώ από άλλες ομοειδείς.
Η ΕΡΤ ανακοίνωσε πως η πρώτη εκπομπή του νεόυ κύκλου θα έπαιζε σήμερα στις 23:00, με θέμα “Οι χρεοφειλέτες που όλοι αγαπήσαμε” και αφορούσε τους οφειλέτες του Δημοσίου που είχαν μια χλιδάτη ζωή ενώ χρωστούσαν εκατομμύρια στο Δημόσιο.
Παρά τον προγραμματισμό, εσείς ως σήμερα, δεν έχετε υπογράψει την σύμβαση της εκπομπής, καθιστώντας αδύνατο να παίξει (αυτό ανεξάρτητα με την απεργία της ΕΡΤ). Και το ερώτημα είναι γιατί; Γιατί για όσες εκπομπές εγκρίθηκαν μαζί με τη δική μου έχετε υπογράψει, αλλά όχι για Το Κουτί της Πανδώρας; Γιατί τις έχετε βγάλει όλες στον αέρα αλλά όχι τη δική μου, παρότι έχετε στα χέρια σας ήδη τέσσερα έτοιμα επεισόδια αποκαλυπτικών εκπομπών; Τι είναι αυτό που σας κάνει να συμπεριφέρεστε έτσι, διακινδυνεύοντας μάλιστα δίωξη για παράβαση καθήκοντος, πράγμα για το οποίο έχετε ενημερωθεί από τις νομικές υπηρεσίες;
Επειδή, λοιπόν, πιστεύω και στη Δημοσιογραφία και στη Δημόσια Τηλεόραση, θα σας παρακαλούσα δημόσια να μου απαντήσετε -μια και ποτέ δεν μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε ως επαγγελματίας σε επιστολές που σας έστειλα- σε αυτά που ξέρετε καλά:
Πέρυσι ενώ βρισκόμουν σε αποστολή στο Μπαγκλαντές, έμαθα κατά τύχη πως είχατε δώσει εντολή να μην παίξει Το Κουτί της Πανδώρας. Χωρίς λόγο, χωρίς να με ενημερώσετε. Πετάξατε την εκπομπή για να βάλετε μια άλλη δικής σας έμπνευσης, την “3 ΝΕΤ”. Τι είναι αυτό που σας έκανε να θέλετε τόσο πολύ να σταματήσετε ένα πετυχημένο “προϊόν”, εσείς ένας μάνατζερ, για να βάλετε κάτι άλλο; Δε μου απαντήσατε.
Στη συνέχεια, προσπαθήσατε να κάνετε την εκπομπή 15μερη λέγοντας διάφορες δικαιολογίες που πάλι δεν κάνατε τον κόπο να πείτε σε μένα.
Το πιο χαρακτηριστικό απ’ όλα είναι ότι μια μέρα ενώ επρόκειτο να παίξει η εκπομπή, παίξατε τη μεθεπόμενη και στις 2 μετά τα μεσάνυχτα την Πανδώρα που ήταν προγραμματισμένη για τις 23:00.
Το γεγονός προκάλεσε σχόλια στον Τύπο αλλά εσείς συνεχίσατε ακάθεκτος. Το επόμενο διάστημα όταν είχα σε εξέλιξη τρεις εκπομπές έρευνας για το στημένο ποδόσφαιρο, οι εκπομπές μου έπαιζαν μετά τα μεσάνυχτα, ενώ δεν έπαιζε καν τρειλερ, με το επιχείρημα πως έπρεπε να τις δει η νομική υπηρεσία. Όπως έχω μάθει, είμαι ο μοναδικός δημοσιογράφος που έχω το προνόμιο να μου ελέγχετε αυτοπροσώπως τις εκπομπές, μαζί με την κουστωδία συνεργατών σας, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με δημοσιογραφία, ούτε και τέτοιο θεσμικό ρόλο.
Σε μία από τις εκπομπές, αυτή για τον Μάκη Ψωμιάδη, δεν παίξατε κανένα τρέιλερ και αναγκάστηκα να δημοσιοποιήσω μέσω ίντερνετ το γεγονός ώστε να μην πάει χαμένη μια εκπομπή και μια πολύ σοβαρή έρευνα-σοκ που αποτελεί πλέον κομμάτι της δικογραφίας για τα στημένα. Αν και τότε δεν πίστεψα πως μπορεί κάτι να φοβηθήκατε σε αυτή την εκπομπή επειδή ήσασταν συνομιλητής του Ψωμιάδη κατά την αγοραπωλησία της ΑΕΚ, ωστόσο δεν μπόρεσα ποτέ να εξηγήσω τη συμπεριφορά σας.
Το τραγελαφικό επίσης είναι πως λίγο καιρό πριν με είχατε καλέσει με άλλους συναδέλφους (Αυγερόπουλο, Βασιλόπουλο,Κούλογλου) να δώσω χείρα βοηθείας στην προσπάθειά σας για νέο πρόγραμμα. Τελικώς η πρότασή σας για το νέο πρόγραμμα ήταν η εκπομπή Escape η οποία προκάλεσε μεγάλα σχόλια για το κοστολόγιό της. Στοίχιζε 14.000, μία εκπομπή σε ένα στούντιο, όταν θεωρούσατε πως η Πανδώρα με γυρίσματα σε όλο τον πλανήτη και έρευνα μηνών , στοιχίζει πολλά (20.000 ευρώ). Το πόσο έπρεπε να στοιχίζει η εκπομπή την οποία παρότι παίζατε 3 φορές τη μέρα δεν εξασφαλίζατε τηλεθέαση, μπορείτε να το δείτε σε κοστολόγια αντίστοιχων εκπομπών σε ιδιωτική τηλεόραση. (Θα σας παρακαλέσω να μην επικαλεστείτε εδώ τα περί επιτροπής κοστολογίου της ΕΡΤ).
Διαφωνώ με την αντίληψη που έχετε για την Δημόσια Τηλεόραση. Είστε ένας ακόμη που θεωρεί πως η ΕΡΤ πρέπει να σπαταλά εκατομμύρια για να αγοράζει προγράμματα όπως το Champions League , τα οποία αδυνατούν να αγοράσουν ιδιωτικά κανάλια μεγάλης θεαματικότητας επειδή τα έξοδα είναι δυσανάλογα των εσόδων. Δεν ξέρω το λόγο που πρέπει να παίρνουν συνεχώς λεφτά οι εταιρείες πώλησης δικαιωμάτων από την ΕΡΤ που εδώ και χρόνια φαίνεται πρόθυμη να τους πληρώνει. Ξέρω όμως πως με τα χρήματα αυτά ( 30 εκατομμύρια;) θα μπορούσε να δημιουργηθεί πολύ σημαντικό πρόγραμμα στη Δημόσια τηλεόραση και να λυθεί διαφορετικά το θέμα με τους χιλιάδες συναδέλφους που είναι υπό απόλυση.
Δεν ξέρω αν η στάση σας έχει σχέση με απειλές που δέχτηκα από πολιτικό πρόσωπο δημόσια για το θάρρος μου να κάνω τη δουλειά μου. Ξέρω όμως πως αυτή η ΕΡΤ έχει ταλαιπωρηθεί επί δεκαετίες από κομματικές παρεμβάσεις, ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για τη διοίκησή τους και άλλους που την αντιλαμβάνονται ως φέουδο και όχι Δημόσιο αγαθό.
Κύριε Ταγματάρχη, η Δημόσια τηλεόραση δεν χρειάζεται λοχαγούς κομματικών γραμμών ή συμφερόντων. Δεν χρειάζεται ούτε μάνατζερ που αντιλαμβάνονται έναν ευαίσθητο χώρο ως πεδίο συμφωνιών με την γνωστή πιάτσα, αλλά αλήθειες γνωστές σε όλους. Εγώ πάντως αυτό που χρειάζομαι είναι η απάντησή σας, πριν καταφύγω στη Δικαιοσύνη για να σας μηνύσω για παράβαση καθήκοντος.

8 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ CONPATER: ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ - ΠΑΛΙΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΦΟΚ ΚΑΙ ΝΥΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ - ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΖΕΨΕΙ, ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΡΑΠΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΘΟΤΙ ΤΗΝ ΚΑΪΛΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΑΝΕΙ. ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΜΠΡΑΒΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΣΟΦΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γαματα...Εχει ξεφυγει τελειως η κατασταση σας λεω.Ειδικα μετα απο αυτο που εγινε στην βουλη για το καζινο,ειναι ολοι στο ποδι,ενθεν κειθεν αυλακιου....Χωρια αυτα που εγιναν στο περιφερειακο συμβουλιο,οπου επεσε το ξυλο της αρκουδας.Τα μονα που εμειναν ορθια ηταν τα ταβανια...Γενικα στην Κορινθια υπαρχει αναταραχη μεγαλη.Βεβαια ακολουθει η Αργολιδα με χιλια,γιατι οι αγροτες δεν παιρνουν χαμπαρι τον κωλο τους.Οτι και να ταζει ο Μανιατης,τον γραφουν κανονικα.Το μονο που δεν εχει ταξει ακομα ειναι γεωτρηση στην Νεα Κιο...Μυριζει μπαρουτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τους "ταγματαρχες" και ταγματασφαλιτες των νταβατζιδων,τα εχουμε πει.
    Τα τετραποδα που εχουν κανει ενα ωραιοτατο "τριγωνο-τετραγωνο" αναμεσα σε ΝΕΤ-Μουγκα Τσανελ-Flash-Σκαι-Αθηνα984.
    Δειτε τις διαδρομες και τις πορειες, ολων-σχεδον- οσων αναγνωριζετε ως "γνωστοι δημοσιογραφοι"η "ανθρωποι των media" και θα καταληξετε σε ασφαλες συμπερασμα. Οτι τετραγωνιζουν τον κυκλο και κυκλωνουν το τετραγωνο.
    Και επισης οτι ολοι γαμιουνται. Απλα.
    ------------------
    (ερχετονται "σεντονια")

    Δεν κινδυνευει η ...οικονομια,αλλα η Δημοκρατια.
    Αυτο που διακυβευεται,δεν ειναι τα χρηματα, η οι απολαβες, αλλα οι ελευθεριες.
    Με προσχημα την οικονομικη κριση,την οποιαν δεν μπορουν να την "συνεφερουν" εκεινοι που εχουν τα μεσα και τα εργαλεια,αλλα και τις υπογραφες,αυτο που βαλεται παρα φυση,ειναι η ουσια του δημοκρατικου πολιτευματος-οπως τελος παντων αυτο γινεται ανεκτο απο τους Προτεσταντες. Με την οποιαν δεν εχουν και τις αριστες των σχεσεων.
    Αυτο που τινει να καταδειχθει,δεν ειναι η αδυναμια προασπησης των οικονομικων συμφεροντων,αλλα η αδυναμια...λειτουργιας της Δημοκρατιας,ως κυριαρχος μηχανισμος ασκησης εξουσιας. Ως μοντελο.
    Οτι δηλαδη,πλεον οι νεες αντηληψεις περι "διακυβερνησης",ερχονται σε ευθεια συγκρουση με το επικρατουν πολτευμα το οποιο εχει αντιγραψει-εστω και κακεκτυπα- ο Δυτικος πολιτισμος.

    Δεν ειναι δηλαδη, η Δημοκρατια,το πολιτευμα, η καλυτερα ο θεσμος διαχειρησης εξουσιας, που μπορει να εξασφαλιζει πλεον την καλυτερη προοπτικη,σε εναν κοσμο που πια,-λενε- εχει αυξημενες αναγκες,ειναι περιπλοκος,ειναι επικινδυνος,ειναι πονηρος. Χρειαζεται "ευελιξια" και "γρηγορες αποφασεις" (το επιασες το "υπονοουμενο") Ετσι λενε.Τι να σας πω εγω.

    Ειναι ενας πεπαλαιωμενος μηχανισμος δομησης της κοινωνιας,ο οποιος πλεον ειναι πεπερασμενος। Δεν το λενε βεβαια στα ισα,γιατι ειναι και λιγο βαρυ στη "χονεψη". Ακομα. Σε λιγα χρονια ισως πλεον,ανοικτα καποιος καθως πρεπει" κυριος,με την γραβατουλα του,σε καποια φορουμ, η κλειστα "κοινοβουλια", θα μπορει καλλιστα να εκφρασει αυτην τη αποψη, η οποια θα κερδιζει ολο και μεγαλυτερο εδαφος σε μεριδες του κοσμου. Γιατι μονο εκει υπαρχει ακομα η ψευδαισθηση, η η πεποιθηση,οτι η δημοκρατια λειτουργει,στα σοβαρα.

    Οι ιδιοι οι "Ελιτιστες",οι οποιοι πλεον κατεχουν την συντριπτικη πλειοψηφια του πλουτου,καθολου δεν την πιστεψαν. Παρα μονο την ανεχθηκαν। Σαν ενα τερτιπι του "κοσμακη". Σαν ενα καπριτσιο των φτωχων,αγραμματων,αθλιων, που εστω και νηστικοι,θελουν εναν αντιπροσωπο.Σαν αλλο ενα "αναμνηστικο" απο την Ελλαδα. Παει καλα. Ας τον εχουν.

    Εως εδω ομως. Πλεον τα προσχηματικα κοινοβουλια,με τους συνεννοημενους "αντιπαλους",τις χρονοβορες διαδικασιες,τις οχληβορες συγκεντρωσεις,τις ασκοπες πολυλογιες,,δεν εχουν πλεον και μεγαλο λογο να υπαρχουν,εφ'οσον ολο και περισσοτερο-σε σημειο επιβεβαιωσης- "αποδεικνυονται ανεπαρκη, μη λειτουργικα, "αργα" και διχως να μπορουν να παρακολουθουν τις ραγδαιες εξελιξεις.

    Οχι μονο δηλαδη-πια-δεν λυνουν κανενα προβλημα।ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.
    Με "νομους", "κανονες", "Συνταγμτα", "αρθρα επι αρθρων" και μαλιστα ολα αυτα να πρεπει καθε φορα να "περνανε" απο εγκριση. Και κατοπιν "ενστασεις", "διαβουλευσεις", "δευτερολογιες-τριτολογιες", "τροπολογιες", "αναθεωρησεις","αγορευσεις", "εγκρισεις" κλπ.

    Ασε που καθε λιγο και λιγακι,εχουμε και "εκλογες"-λεει-για την αναδειξη των "ικανων". Και πως ξερουν οι αγνωμοι και αβουλοι,το κοινωνικο "ερμα" ποιος πρεπει να τους κυβερνησει.
    Δεν ειμαστε με τα καλα μας μου φαινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο πολιτικος "Δαρβινισμος" τινει να καταλαμβανει,περισσοτερο ζωτικο χωρο απο οτι του αναλογει. Και "ξανοιγεται" επικινδυνως.
    Με την βοηθεια πληρωμενων "πανεπιστημιακων", "ανθρωπων του πνευματος" (μη γελατε) τηλεοπτικων περσονων, κλπ. περιχυνουν απο παντου το δημοκρατικο πιατο,με σκατα. Ωστε να χρειαστει να φας απο ενα αλλο, πιο "καθαρο". Απο πιατελα Αυτοκρατορικη.
    Αντε।Ποιος στη χαρη σου. Δεν πειραζει που δεν θα εχει φαι μεσα. Αρκει να "λαμποκοπαει".

    Δημοσκοπικες εταιριες (θα) αναλαμβανουν πλεον να μεταφερουν την γνωμη σου।। Καταλαβαινεις δηλαδη। Οχι την "εντολη" σου. Παει αυτη. Μια γνωμη θα λες,ετσι για να νοιωθεις μη παραταιρος τελειως.

    Η "επιθεση" στην Ελλαδα,εχει αυτον τον κυριαρχο σκοπο(περαν των πρακτικων βεβαια,που ολοι πλεον γνωριζουμε)
    Οχι οτι στην Ελλαδα λειτουργουσε καμια "δημοκρατια" και την παρελυσαν τωρα. Ασφαλως οχι. Δεν εννοω αυτο. Δεν ειναι "τωρινο" το θεμα. Και ουτε τοπικο.
    Μιλαω για την κοινωνικη μηχανικη. Και την κοινωνικη "αισθητικη" η οποια μεταβαλεται.
    Δηλαδη, με οτι "μετρα περνονται" εν ειδει "χολεριασμενων", με οτι προσβλητικο επιθετο εχει υπαρξει παραλληλα. Δηλαδη η θεραπεια της "αποδημοκρατηκιποιησης,εχει συνδοιασμο "φαρμακων". "Σχημα".

    Απο την μια καταδεικνυουμε την συνεχη "ροη" χρηματος,υποστηριξης,χρονου, φαιας ουσιας και ενεργειας, οτι αυτη δυσκολα πλεον "θεραπευεται". Και επισης-απ την αλλη- ισχυρες δοσης προσβολων και υβρεων,με την μορφη διαπιστωεων (ειστε στα σκατα, ειστε απαταιωνες,ειστε τεμπελιδες,πρεπει να πουλησετε την Ακροπολη, δεν ειναι ταμπου το "κρατος-εθνος", δεν λειτουργει τιποτα εκει,κλπ),εται ωστε, να αμαυρωθει-ακομα περισσοτερο-το ηδη καταταλαιπωρημενο δημοκρατικο σαρκιο και εν τελει να καταδειχθει στην παγκοσμια "κοινη γνωμη",στην παγκοσμια κοινοτητα, οτι ΔΕΝ ειναι οι λιγοι και οι γνωστες των προβληματων η αιτια των απανταχου "κρισεων",καθε μορφης, αλλα η "εμπλοκη" των πολλων και αβουλων στην προσπαθεια επιλυσης των προβληματων αυτων τα οποια δημιουργουν οι παρωχυμενες δημοκρατικες ακγυλωσεις.

    "Δεν εχουμε δηλαδη κατι προσωπικο,αλλα ΝΑ,ΟΡΙΣΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ। ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ".
    Και λεγοντας "απαλλαγουμε" δεν αναφερομαστε ασφαλως στα εντεκε εκατομμυρια εδω,αλλα στα εκατονταδες εκατομμυρια κατοικων της Δυσης, που με αυτο το συστημα πορευονται (εως χθες)
    Για αυτους κυριως χτυπα η καμπανα. Εδω,εχει χτυπησει πολυ καιρο πριν. Γι αυτο και ο ηχος χαθηκε και ετσι μειναμε μονοι με την "δημοκρατια" μας παραμασχαλα,να μας συντροφευει.
    Ολα αυτα,πρεπει να εχουν σαν κεντρικοθεατρο "μαχης" τους "φταιχτες". Τους Ελληνες. (οχι τους σημερινους βεβαια. Αυτους τους εχουν χεσμενους. Το "ξεριζωμα" των προηγουμενων,ειναι το θεμα)
    Δεν υπαρχει θεμα με τους σημερινους.

    Οπως δεν εχουμε τιποτα με τον εγγονο καποιου,ο οποιος εχτισε μπροστα μας μια πολυκατοικια και μας εκρυψε την θεα. Δεν εχουμε τιποτα με τον εγγονο. Με το "κτισμα" εχουμε ενα μικρο θεμα.
    Αν ειναι βεβαια να γαμηθει και ο "εγγονος",μαζι με αυτο,τοτε ας γινει ετσι. Νο προμπλεμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εαν ηθελαν να αποκοψουν τον σημερινο-σε μεγαλο βαθμο-απαταιωνα,τεμπελακο,μπαγαποντη Ελληνα ο οποιος-οπως λενε οι ιδιοι- "καμια σχεση δεν εχει με τους φερομενους ως "προγονους του,τοτε,πολυ απλα,απλουστατα ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΑ ΑΙΩΝΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ।ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ। ΘΑ ΕΙΧΑΝ "ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ" ΤΑ ΘΕΙΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ,ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΘΝΕΝΩΝΑ,ΑΠΟ ΤΗΝ "ΒΡΩΜΑ" ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ,ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΩΝ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΕΚΕΙΝΩΝ.

    Δ Ε Ν ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΜΩΣ.ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. ΤΟΥΝΑΝΤΙΩΝ!
    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ,ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΣΥΝΔΕΟΥΝ,ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΖ ΣΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ ΣΑΝ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΑΣ.

    ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΚΩΛΟΔΑΧΤΥΛΑ,ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΜΕ 50ΕΥΡΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΕΛΟ,ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΑ "ΠΩΛΕΙΤΑΙ" κλπ
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ।ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑ ΜΗΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΜΕ ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ।ΕΝΑΣ "ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ" ΣΥΝΔΟΙΑΣΜΟΣ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ.
    ΚΑΙ "ΑΛΛΟΚΟΤΗ" ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ.

    ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΑΝ "ΘΕΟΠΤΩΧΟ", ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΟΥ!
    ΣΑΝ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΡΙΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ "ΒΙΒΛΟ" ΤΟΥ.
    ΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΑΝ "ΣΑΒΟΥΡΟΓΑΜΗ",ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΜΟΥΝΑΡΕΣ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ.

    ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΕΔΩ.
    ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΑΥΤΟ; ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ; ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ "ΖΗΛΙΑΡΙΔΕΣ";
    Η ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΒΑΘΥ;

    Ολα αυτα,πρεπει να λαβουν χωρα στην ιδια την χωρα η οποια "εφηυρε" μεν ενα πολιτευμα για τον "καιρο" της, αλλα πλεον ο κοσμος δεν μπορει να περιμενει. Παει μπροστα,εχει ταχυτητες,οι αποφασεις πρεπει να ειναι αστραπιαιες, οι ενδοτισμοι και οι καθυστερισεις οξυνουν τα προβληματα, οι διχογνωμιες και πολυ περισσοτερο οι-εξουθενωτικες πολυφωνιες- (θα θυμαστε ποιος το ειπε το εχουν πει και αλλοι πρινα απο το Κτηνος) λειτουργουν λεον μονο ως βαριδια.

    Και κυριως βεβαια να καταδειχθει οτι,η κυρια αιτια των κρισεων που περναμε-και θα ερθουν και αλλες οπως μας λενε-ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΚΩΛΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ. Ο ΚΩΛΟΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΑΣ (αλλο αν αυτος πιστευε αλλα)ΟΙ ΠΛΑΤΩΝΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΟΥΚΙΔΙΔΗΔΕΣ ΣΑ,ΣΑΤΙΜΟΙ.(σαν να νευριασε λιγο ο τετραποδος) ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΡΟΥΣΙΕΣ ΣΑΣ, ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΣΑΣ, ΤΙΣ ΡΗΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ,ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ, ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΣΑΣ,ΤΙΣ ΚΛΕΨΥΔΡΕΣ ΣΑΣ,ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΑΣ, ΤΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΤΡΑΚΑ ΣΑΣ ΓΑΜΩ.(εδω εχει τσαντιστει πραγματικα ο Οστρογοτθος। Τα εχει "παρει")

    Ελα,ηρεμησε. Ηρεμησε "γαμια" μου εσυ. Ηρεμησε τζουτζουκο μου. Κουλαρισε αντρακλα μου εσυ. Θα μου παθεις τιποτα. Ηρεμα Ουνε μου. Χαλαρα Σαξωνα. Μην εξαπτεσαι Βισιγοτθε. Μην κοκκινιζεις αλλο καρποσυλλεκτη μου. Θα μου μεινεις στον τοπο.

    Ολα θα γινουν. Μην αγχωνεσαι και σπασεις τα πανω δοντια. Πως θα κοβεις τις φλουδες απ΄τα δεντρα μετα;
    Οτι πεις. Θες ετσι; Ετσι. Νο προμπλεμ. Μη ταραζεσαι Homo Ergaster.
    Οτι πεις. Δικτατορια; Δικατορια. Δεν εχω προβλημα.
    Ριξε μια ματια μονο πισω,στα βιβλια που εκλεψες απο δω. Τι διαολο,τζαμπα τα πηρες; Δεν τα ανοιγεις να δεις τι γραφουν; Ελα.Αφου ξερεις να διαβαζεις.

    Διαβασε μας λιγο να αποκοιμηθουμε και συναμα να γελασουμε. Για το μαυρο σου το χαλι και τη μοιρα που σε περιμενει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και κλεινοντας να πω,οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οι ιδιοι οι "Ουνοι", η "Βισιγοτθοι" που "απαρνουνται" την Ελληνικοτητα. Η οτι οι ιδιοι "αρνουνται την Δημοκρατια".
    Οχι. Οι ιδιοι μαλιστα,εχουν -στο παρελθον-κανει εξαιρετικα βηματα προς αυτην.
    Επαναανακαλυψαν με την Αναγεννηση,την αναγκη να πορευτουν προς καπου,μακρυα απο το σκοτος που ζουσαν εως τοτε.(το οποιο το επεβαλε το θρησκευτικο κατεστιμενο)

    Λαχταρουσαν να ξεφυγουν απο εκει. Και "ηρθαν" στην πηγη,να παρουν ιδεες, να "ξεσηκωσουν" πατεντες. Και πολυ σωστα.

    Αρα, οι ιδιοι αυτοι καθ'αυτοι,δεν ειναι οι αρνητες. Αυτοι προσπαθησαν. Και μαλιστα για καπποιους αιωνες "εχτισαν" με υλικα απο την Ελληνικη σκεψη και πρακτικη.
    Μια χαρα την πηγαιναν την βαρκα.

    Τωρα "τελευταια",δηλαδη εδω και καμια 100ρια χρονια εχουν ενα μικρο θεμα "αποπολιτισμου", "αποδημοκρατισμου".
    Εχουν κανει μια μικρη στροφη,στον τροπο λειτουργειας τους. Αυτοκαταστρεφομενοι ολιγον ειναι αληθεια. Με πολυ ζορι,σαν να μη το πολυεπιθυμουν. Σαν να "σπρωχνονται" απο καπου, η απο καποιους.

    Σαν να κρατανε αρκετες επιφυλαξεις ΑΚΟΜΑ,για το ορθον του πραγματος.
    Οι λαοι τους,στα "σπλαχνα τους",δεν πολυπιστευουν οτι αυτος ειναι ο δρομος που θα πρεπει να παρουν.
    Η προπαγανδα βεβαια παει συννεφο.
    Και το "τυρι" της ευμαριας, ευτυχωως κραταει ακομα. Αλλα σε λιγο θα σαπισει και αυτο,και δεν θα εχουν τιποτα αλλο να υποσχεθουν στους λαους τους.
    Και προς τα καπου θα πρπει και οι τελευταιοι να "αποτανθουν" για ευθυνες.
    Οταν το στομαχι πλεον θ παψει να το γεμιζει ο "Ελληνικος κινδυνος" η "ο Νοτιος υπερδανεισμος", τοτε δεν ξερω τι θα αποκαμουν τα εκατομμυρια των "κατσαβιδολογων".
    Ισως να ψησουν τον Σοιμπλε,πανω στο καροτσι του.

    Τους "βαστανε" με το ζορι.
    "Υψηλα ισταμενοι" τους βομβαρδιζουν για την αναγακαιοτητα.

    Οι ιδιοι οι κεντροευρωπαιοι,αλλιως ξεκινησαν το ταξιδι τους,αλλιως εβαλαν στην προικα τους τα στοιχεια των Νοτιων, αλλιως περιμεναν την εξεληξη τους και τελικα αλλιως βλεπουν να καταληγουν.

    Καποιοι, τους πετανε τα βιβλια που διαβαζαν,στη "πυρα".
    Καποιοι τους "απενεργοποιουν" τα οπλα με τα οποια "μεγαλωσαν" και "γιγαντωθηκαν".
    Καποιοι τους βρωμιζουν τα manual τους, και τους τραβανε απο το χερι στις πλατειες σαν αρκουδες με το χαλκα στη μυτη.
    Καποιοι εισεβαλαν στις χωρες των Οστρογοτθων και των Βισιγοτθων και τους εχουν μετατρεψει σε μπραβους η οπλα.
    Καποιοι εχουν προκαλεσει πολυ μεγαλυτερη ζημια στην κεντρικη Ευρωπη,απο οτι στον Νοτο.
    Καποιοι κρυφογελανε,αλλα και κρυφοχεζονται,απο φοβο "μηπως και..."

    Καποιοι πλεον κρυβονται με δυσκολια,ακομα και απο τους "κατσαβιδολογους". Απο τους ιδιους τους υπηκους τους.
    Και καποιοι θα ξανεκινησουν το αεναο ταξιδι κατα την ερημο εις μιαν ετι φοραν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ade gamisou epitelous re xotzea ilikrina diladi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κωνσταντινα07 Απριλίου, 2012 17:11

    προς καραουλι..

    ελεος πια με αυτο το υποκειμενο εαν ηθελε να βοηθησειαυτη τηνομαδα εας εμεινε ως ποδοσφαιριστης και οχι να κανει τον" ηγετη" κρυμμενος πισω απο μια ψευτικη "κουκλα"..τοσο δυσκολο να το καταλαβεις?ειστε αξιοι της μοιρας σας "καραουλιδες"αλλα δυστυχως την πληρωνουν αυτοι που πραγματικα αγαπανε αυτην ομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή