Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Πώς και πού να σωθούμε;

             "...η βουλή των Ελλήνων δεν θα γίνει χώρος υποδοχής νοσταλγών του φασισμού..." Τάδε έφα ο σκατόμουρος σκατιάρης σήμερα. Μιλώντας για δημοκρατικά δικαιώματα σαν αποτελέσματα της κάλπης. Δηλαδή, αν ο κόσμος ψηφίσει φασίστες ή ναζιστές ( δεν πρόκειται - δεν υπάρχουν αυτά στην επικράτεια), τότε, ΔΕΝ θα είναι παραδεκτό το αποτέλεσμα της βούλησης του λαού κι εφόσον δεν είναι πώς ακριβώς ρε πουστόχοντρα, θα το αλλάξεις;
             Που προχωράς κιόλας αντιλαμβανόμενος οτι,  " εμφανίζονται φαινόμενα εκφασισμού της κοινωνίας..." Που εγώ τα μόνα που έχω αντιληφθεί είναι τα ξύλα των παιδιών με τις ασπίδες εναντίον απλών ανθρώπων ή φωτορεπόρτερ παρέα με τα χημικά, την ώρα που κουκουλοφόροι βγαίνουν από τα πούλμαν που μεταφέρουν τις δυνάμεις της καταστολής. Που τα προσθέτω στον εκλογικό νόμο που το πρώτο κόμμα παίρνει προίκα 50 έδρες, που τα λευκά και τα άκυρα προσθέτουν στην εξουσία του πρώτου αλλά και τα κόμματα που δεν θα μπουν στην βουλή ενισχύουν τον πρώτο "δημοκράτη".
             ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΥ. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΔΙΣ ΣΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΜΕ ΚΑΛΠΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΦΤΙΑΞΑΝΕ ΣΑΝ ΦΕΡΕΤΖΕ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΔΕΣ, που το παίζουν ανεξάρτητοι. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ή δημοσιογράφος, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ, για τα μάτια του κόσμου, ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ. ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΜΕΣΟ, Ο ΑΡΧΙΔΗΣ ΣΚΑΤΙΑΡΗΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΥ, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΒΟΥΛΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΣΟΝ.
             Ο πολίτης φταίει. Πάντα κάποιος άλλος. Την ώρα που έκανε κωλομελογλυφάτα με τον Λοβέρδο που δήλωνε οτι κανείς αντιμνημονιακός βουλευτής του Πασοκ δεν μπορεί να επιστρέψει μπας και βρει την ψήφο του και την καρέκλα του, την ίδια ώρα ο αρχηγός του τον άδειασε κι αυτός ο χαμαιρπής αλεπουδιάρης - ο πράκτορας της Τέβα - ούτε καν μίλησε μπροστά στον πραγματικό γαμιά του. Που είπε κι άλλα για ροχάλες : " Υπάρχει απογοήτευση, αμηχανία κι αμφιθυμία στην κοινωνία που οδηγούν τον τόπο σε αδιέξοδο." Έγινε και ψυχολόγος ο βαρύτατα ανάπηρος κοπρολάγνος του εγκέφαλου, για να μην παρεξηγηθώ κι έρθει να με πιάσει και τον γαμήσω ενώ δεν μου αρέσουν οι χοντρές. Η ΑΜΦΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΟΙ ΣΥΣΑΧΘΕΙΕΣ, ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ και που μετά τις 15/5 έχει να γίνει της πουτάνας στην ανεργία λόγω της λήξης του επιδοτικού προγράμματος για τις εργοδοτικές εισφορές.
              Πώς και πού να σωθούμε; Ο πρώτος μαλάκας μιλάει για τον τόπο λες κι είναι οικολόγος. Λες κι ο τόπος είναι οι χαράδρες και οι φωτογραφίες που παίρνουν οι τουρίστες. Λες και δεν είναι οι κάτοικοι. Πώς να σωθούμε βέβαια με τον θυμωμένο λαό, που δίνει απλόχερα ένα 35% στα δυό μνημονιακά κόμματα; Πού και να ήταν ήρεμος; Πώς να σωθούμε όταν ο Μάνος και η Δράση του, ενώθηκαν με τον Βαλιανάτο και την Φιλελεύθερη Συμμαχία του; Ο ένας να μαγειρεύει ελεύθερα κι ο άλλος να προωθήσει το παρά φύσιν γαμήσι του; Δεν το βλέπω σαν ελπίδα αλλά σαν ελπήδα, που η δεύτερη σαφέστατα πεθαίνει τελευταία αν συνυπολογίσω την διαιώνιση της ανθρώπινης μαλακίας.
               Να σωθούμε όταν επιστρέφει ο Ντέμης στην ΑΕΚ φέρνοντας καινούργια δάνεια και καινούργιους μαλάκες που τον πιστεύουν; Να σωθώ που επέστρεψε ο Κωνσταντινέας και διαιτητεύει την Κυριακή τον Ατρόμητο και τον Παοκ, ενώ είχε τιμωρηθεί σαν λίγος κι ανεπαρκής επειδή στην Ξάνθη αδίκησε την Βαγγέλα; ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΕΓΙΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ή ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ; Να σωθώ που η Βαγγέλα έδωσε την άδεια του να παίξουν οι παίκτες του στον τελικό εναντίον του; Να το βάλουν ή να κάνουν τις πάπιες αφού χίλιες φορές αναπληρωματικός στην δαφνοστεφανωμένη παρά βασικός στο Περιστέρι ; ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΗΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕΙ, Η ΒΑΓΓΕΛΑ ΤΥΠΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΩΝΗ ΠΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ;
                   Και δεν ρίχνω το επίπεδο επειδή το γύρισα στο ποδοσφαιρικό. Απλά το κάνω πενηνταράκια για όσους βλέπουν αγαθές προθέσεις παραγόντων, ανεξάρτητα πού υπηρετούν. Αλλά και λακέδων όταν φτάνουν αντιμέτωποι με πραγματικά αφεντικά και ξεμπροστιάζονται όταν πρέπει σε κάποιο μαλακισμένο όχλο να πουν την αλήθεια: ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΠΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΣ; ΑΣ ΦΑΕΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΓΑΜΗΣΙ ΚΙ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΑΙΖΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ. ΚΙ ΑΣΕ ΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΕΙΔΑΜΕ ΠΩΣ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΙΚΤΗ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.
                Κι ας δουν οι πραγματικοί Αεκτζήδες, τι έρχεται. Η σωτηρία μέσω του νεκροθάφτη ΚΑΣΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΟΝΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΗΔΗΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΙΑΣΑΝΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ. ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ( sic ) ΠΟΥ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΑΣΙΩΠΟΙΗΘΗΚΑΝ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ, ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΧΩΡΙΑ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΓΗ.
            Κι η πιο μεγάλη πλάκα, ξέρετε ποια είναι: Τι λέει ο πολιτικός; " Είμαι υπηρέτης αυτουνού που με τίμησε με την ψήφο του." Ας πούμε, σωστά. ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ Η ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ; ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ, ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ Ή Η ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ ΣΑΣ; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ; Θα μου πείτε, επικοινωνιακό τρικ μου. ΟΚ. Θα σας πω κάτι άλλο: ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΗΜΑ, ΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟ ΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΤΡΙΑΣ; Ή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗΝ; Η ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, για να γίνει στον δημόσιο τομέα, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ; Πώς εννοείτε αγαπητοί κι αγαπητές, την ανατροπή; ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ. Πώς και πού να σωθούμε; Με καινούργια δάνεια του χαφιέ; Μια χαρά το πάει η αλογοτροφή. Να τελειώνουμε.

48 σχόλια:

  1. Τσακίζεις κόκκαλα Στήβεν, εξαιρετικό άρθρο πραγματικά. Τα χώνεις κανονικά και το κάνεις πολύ καλά επίσης.

    Έλα ντε, πώς και πού να σωθούμε..δεν τρακέρνουμε (αυτό μάλλον στα αθηναίικα μεταφράζεται σε "δεν τρακάρουμε") και με κανέναν μετεωρίτη τώρα στα κοντά να πάμε να κάνουμε και παρέα στους δεινόσαυρους.

    Κάτι που με τρώει αυτές τις μέρες και με έχει εκνευρίσει απίστευτα:
    Διάβασα κάπου χωρίς να είμαι και βέβαιη για την εγκυρότητα της πληφορορίας οτι η περιουσία της εκκλησίας ανέρχεται σε 5 τρις. περίπου και πλήρωσε φόρους πέρυσι (περισσότερο φόροι ακινήτων) 2,5 εκατ. ευρώ. Εάν αυτό ισχύει τί σου λέει εσένα αυτό για το Πάσχα; Εμένα πάντως οτι θα το περάσω σπίτι μου. Τέρμα οι υποκρισίες γενικότερα. Είτε αφορούν στο πολιτικό-οικονομικό σύστημα, είτε στο πνευματικό-οικονομικό σύστημα. Όποιος πατάει Χριστούγεννα/Πάσχα μόνο στην Εκκλησία ξεγελάει ποιόν; τον Θεό του; Όποιος ψηφίζει για να μπει στο δημόσιο κάπου ξεγελάει ποιόν; τον συμπολίτη του;) Ίδια αχαρακτήριστοι είναι.

    Πρέπει εμείς οι άνθρωποι να ξεκαθαρίσουμε τελικά ποιοί είμαστε μέσα μας σε αυτή την κοινωνία και πού στεκόμαστε και να το δείξουμε, να το απαιτήσουμε. Δεν γουστάρεις την εκκλησία; βαριέσαι να πηγαίνεις τις Κυριακές; Κάτσε σπίτι σου. Σου είναι απαθές ένα κόμμα αλλά ψηφίζεις για το βόλεμά σου; Μην ψηφίζεις ρε γουρούνι.

    Υπάρχει μια (ελαφριά) υποψία να ονειροπολώ ρομαντικά ας πούμε, μετά από καναδυο ποτηράκια. Όμως, γαμώτο δηλαδή και συγνώμη, το "Ξυπνήστε ρε" δεν αφορά μόνο στον τρόπο που ψηφίζουμε αλλά και στον άνθρωπο που πρέπει να είμαστε.

    Θέλω να πιστεύω πως θα κερδίσει το καλό εδώ και δεν θα ξυπνήσουν όλοι ωσαν τρισχειρότεροι από τον όποιον Μπεγλίτη αλλά μετά όταν κοιτάζω την εικόνα του πλανήτη όσον αφορά στην ανθρωπότητα γενικότερα σκέφτομαι οτι το κακό κερδίζει δυστυχώς. Και έχει αρχίσει να φαίνεται πολύ.

    Καληνύχτα, σόρυ για την παρεμβολή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *πληροφορίας
      Ανάθεμα την κούραση.

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει και η παράδοση για όποιον του αρέσει. Δε σημαίνει οτι υποκρίνεται , ούτε οτι κοροιδευει το Θεο. Και κάτι ακόμα, έχει καμία σχέση η εκκλησία με το Θεό?

      Διαγραφή
    3. Σε σημερινό πραγματικό επίπεδο, απολύτως καμία σχέση. Να το ξεκαθαρίζουμε αυτό. Άλλο ο Θεός, άλλο η εκκλησία και για μένα.
      Τί είναι η πιστη, παράδοση και έθιμο ή τρόπος ζωής; Αυτό εννοώ. Υπάρχουν οι άνθρωποι που επισκέπονται τον οίκο του Θεού κατά πως παραγγέλνει Εκείνος και υπάρχουν οι άνθρωποι που πηγαίνουν για 5 λεπτά να ακούσουν το Χριστός Ανέστη το βράδυ της Ανάστασης και να πάνε μετά σπίτι να φάνε νοιώθοντας ήσυχοι επειδή έκαναν το ΄καθήκον' τους, πήραν το Φως, μουρμούρισαν το τροπάριο κλπ. Υπάρχουν και οι άνθρωποι που πιστεύουν οτι ο εαυτός τους είναι ο Οίκος Του και ζούν την πίστη τους υπηρετώντας Τον μέσα από τις πράξεις τους.
      Τεσπα, δεν ανοίγω θρησκευτικού περιεχομένου συζήτηση. Τονίζω μόνο πως η υποκρισία πάσης φύσεως είναι περιττή εντελώς. Ας είμαστε αυτοί που είμαστε επιτέλους χωρίς φόβο και πάθος. Το Άγιο φως μπορώ να το πάρω και από τον γείτονα κάνοντας μια προσευχή εξηγώντας Του γιατί δεν θέλω να πάω να το πάρω η ίδια. Μέγα το έλεος Του, θα καταλάβει και θα το δεχτεί. Εξάλλου ζητά αλήθεια από εμάς.
      Επί της ευκαιρίας καλό Πάσχα σε όλους..

      Διαγραφή
  2. iper tou xafie k afto to blog.re de gamiomaste leo ego

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: "ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΝΤΕΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ."
    ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΣΟΥ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ SPOTLESS MIND: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ " ΑΝΘΡΩΠΟΣ " ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ Ο ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΡΧΗΣ. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΟΥΣΙΑ. ΑΝ ΤΗΝ ΞΕΡΑΜΕ, ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα οταν λενε-σε καθε ευκαιρια και με καθε τονο- "κινδυνευει η δημοκρατια,δεν εννοουν οι ανθρωποι αυτην που νομιζουμε.
    ΔΕΝ εννοουν την πλειοψηφια.
    Για τους εαυτους τους μιλανε.
    Αυτη "διακυβευεται", αυτη "κινδυνευει",αυτη "βαλεται" και αυτη χρειαζεται "προστασια".
    Η "δημοκρατια" 300-400-500 οικογενειων.

    Εχουμε παρεξηγησει παιδια.
    ΔΕΝ εννοουν αυτο που νομιζουμε.
    Ζητουν,δηλαδη "απαιτουν"-ειτε με "εκλογες",αλλα και ενδιαμεσα ειτε με σιωπη και συνενοχη,την πληρη στηριξη και ομοφωνια ει δυνατον,ολων των υποτακτικων στην προστασια των ολιγων και "ειδημονων",οι οποιοι ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ,ΑΥΤΟΙ,ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΕΙΔΙΚΟΙ" ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΑΠΟ ΑΝΩΘΕΝ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.
    Οι εχοντες τα "μεσα",τα "κονε" με τους "εξω". Οι "μοναδικοι αντιπροσωποι". Οι "ειδικοι απεσταλμενοι". Οι "γνωριζοντες και κατεχοντες τα μυστικα". Οι "προστατες των ιερων".

    Ενα μικρο Βατικανο ειναι η βουλη. Το οποιο αρχει,υποδεικνυει,επιβλεπει, επιτασει,επιβαλει και παραλληλα σιτηζεται πλουσιοπαροχα,ατελως και δια βιου απο τα εκατομμυρια των υπηκοων, οι οποιοι απ'την πλευρα τους "επιβαλεται",υποχρεουται" να "προστατεψουν" με καθε μεσο την απροσκοπτη λειτουργεια της και να προτασουν τα στηθη τους η τα κεφαλια τους ωστε να αποφευγεται παντει τροπο η ανατροπη της.

    Αυτο που προστατευουν" τοσα χρονια οι "πολιτες",δεν ειναι το δικαιωμα τους στο "συνερχεσθε",στο "εκλεγειν-εκλεγεσθαι" κλπ. Λαθος. Αυτο που προστατευουν, "υπερασπιζονται και καμαρωνουν στην ουσια,χρονια τωρα,δεκαετιες ολοκληρες,ειναι το υπερτατο "δικαιωμα" τους και παραλληλα υψιστη "υποχρεωση τους,να "οδηγουν" στο μονοδρομο της εξουσιας,τους ολιγους εκλεκτους που απο "ανωθεν" εχουν με εναν μαγικο τροπο ενσκυψει,στις ζωεες μας.
    Μιλαμε δηλαδη,για αμετρητους λατρεις Τοτεμ.
    Για λαο-Μαγια.
    Στην Ελλαδα, η δημοκρατια δεν λειτουργει,για τον απλουστατο λογο,οτι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    ΑΠΛΑ ΘΑΥΜΑΖΕΤΑΙ. ΕΤΣΙ. ΟΠΩΣ ΕΝΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑ,Η ΕΝΑ ΚΟΚΚΑΛΟ ΚΑΠΟΙΟΥ "ΑΓΙΟΥ".
    Η παναρχαιη "Αγια Ζωνη" μας. Που οι εγκατεστημενοι "Εφραιμ",την περιφερουν καθε 4 χρονια,για προσκυνημα και κατοπιν την κλεινουν στο κυνοβουλευτικο προστατευτικο κλωβο.

    Δοξαστε τους. Στα ευκολα, παρτε τους στους ωμμους,στα δυσκολα κλαψτε και καντε παραπονα, και στα πολυ δυσκολα "προστατεψτε τους".
    Ενα ματσο πονηροι,με δοσμενους ορκους υποταγης και με οικογενειακη προτεραιοτητα,με αυστηρη "επετηριδα" δηλαδη,επι γενιες, "αναλαμβανουν ετσιθελικα,μονοτονα,τυρρανικα,την διεκαπεραιωση του "ζητηματος των Γραικων".

    Υπαρχει "κοινοβουλευτικη ολιγαρχια κληρονομικου τυπου".
    Αυτο ειναι το πολιτευμα που εχει επιβληθει,με πολυ "δημοκρατικο" τροπο.

    Στους μαλακες,που θελανε και "Συνταγμα" απο το 1840.
    Εδω δεν ειχαν να φανε και δεν ηξεραν να γραφουν,θελανε και "δημοκρατια".Λες και υπηρχε και πουθενα αλλου.
    Και σημερα που εχει φαι,τρωει στα Goody's και αφου εμαθε αναγνωση και γραφη,διαβαζει Ciao και Nitro.
    ΠΑΡΤΕ ΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργης ο Γαρατζέος07 Απριλίου, 2012 11:23

    @ anonimo: Καλά, τι σας ποτίζει ο καισαρόπαπας? έχει πέσει και η ποιότητα προφανώς, πολύ νοθεία. Δεν πειράζει...
    Δηλαδή εδώ μέσα διαβάζεις και κρίνεις ότι περιμένουμε καβάλα στ' άλογο το γκοντό να έρθει να μας σώσει με..εκχώρηση εσόδων του 2013 και ουδεμία υποχρεώση κανενός από τους αμετόχους ή έστω μία κουβέντα για το που πήγαν τα δεκάδες εκατομμύρια του κοσμάκι που διαχειρίστηκε...
    Φυσικά ο γκοντό ήρθε πρώτα στον τεκέ της Αλεξάνδρας για να ζητήσει συγχώρεση από τον ιμάμη σας. Εξ όσων αντελήφθην εσυγχωρέθη και η εικόνα του ξεσκονίζεται για να επανεγκαταστασθεί την Κυριακή της ορθοδοξίας, υποθέτω.
    Αλήθει, τι θα κάνετε τότε? Θα έχετε τους "συγχωρητές", ακόλουθους του ιμάμη ασφαλιστή και τη φράσξια των ¨"αντιχαφιέδων".
    Δεν πειράζει, εδώ ΚΚΕ-ΜΛ και ΜΛ-ΚΚΕ τα βρήκαν, θα μπορέσετε κι εσείς να βρείτε μιά κοινή συνισταμένη (το βάζο με το μέλι, δηλαδή)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργη,
    ίσως υποτιμάς την απύθμενη μαλακία τής μάζας αν θεωρείς ("αν" λέω) ότι η επιστροφή τού ντεμάκου βρίσκει απήχηση μόνο στην "οργάνωση".
    Δυστυχώς δεν είναι έτσι.
    Βρίσκει απήχηση και σε πολλούς άλλους "διαφορετικούς" ΑΕΚτζήδες, οι οποίοι ναι, δεν τούς νοιάζει αν το γκοντό εκχωρήσει τα έσοδα τών επόμενων 650 χιλιετηρίδων, δεν τούς νοιάζει πού πήγαν τα φράγκα τών εσόδων μιάς οκταετίας, δεν τού νοιάζει πού οι "σωτήρες" τής ντεμοκρατίας δεν πλήρωναν ούτε το 44΄.
    Πρέπει να το πάρουμε απόφαση.
    Οτι δηλαδή το γκοντό εκφράζει μιά χαρούλα ένα μεγάλο κομμάτι τού κόσμου τής ΑΕΚ (υποπτεύομαι τού νεαρότερου κομματιού) και να αναλογιστούμε και τι σημαίνει τελικά αυτό.
    Διότι τι εκπροσωπεί ο ντεμάκος, τι εκφράζει at the end of the day?
    Δεν θα μπορούσε π.χ να είναι ένας καρα-επιτυχημένος πολιτικός?
    Με τίς πάντες.
    Τι τού λείπει άλλωστε? Τηρεί τίποτα απ΄τα εξωπραγματικά πού υπόσχεται? Βασίζεται σε κάτι άλλο πλήν τού μπλά-μπλά?
    Τιμωρείται μήπως για την γιγαντιαία ασυνέπεια του απ΄τούς "ψηφοφόρους" του?
    Και δεν αποτελεί δα και κανένα μυστήριο το γιατί έχει απήχηση σ΄αυτούς πού έχει. Αν αποτελούσε μυστήριο θα έπρεπε να κάνουμε διαφορετική κουβέντα.
    Κάνε όμως μιά βόλτα στα γνωστά φόρα τής ΑΕΚ και θα δείς τι λένε (πανηγυρίζοντας) οι ντεμόπληκτοι.
    Αναρθρες κραυγές βγάζουν. Επαφή με την πραγματικότητα? Υπό τού μηδενός. Μνήμη? Τόση όση καί τής μύγας πού τρακάρει στην λάμπα 45 φορές ανά πεντάλεπτο. Κρίση? Ασ΄το καλύτερα.
    Η νοοτροπία τού προβατοκοπαδιού σε όλη της τήν χάρη.
    Δεν ενδιαφέρθηκε λένε κανένας άλλος παρά μόνο ντεμάκος ενώ πέφτουμε στο γκρεμό.
    Πλήν όμως ο ντεμάκος είναι πλήρως καρα-συνυπεύθυνος για το ότι βρεθήκαμε να πέφτουμε στο γκρεμό.
    Μακάρι να΄ταν μόνο η "οργάνωση"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ντεμάκος είναι απο τους κύριους υπεύθυνους που βρεθήκαμε σε αυτή την σημερινή θέση.Σωστά.Ολόσωστα.
      Είναι ο μόνος; Όχι φυσικά.Όλοι οι πρώην πλην Μπάρλου έχουν βάλει το χεράκι τους.
      Ο Ντεμάκος βρήκε και τα κάνει αυτά,που στο κάτω-κάτω αυτά ξέρει αυτά κάνει.Και όταν λέω βρήκε εννοώ ότι όλοι οι άλλοι σοφοί και λεφτάδες τύπου Τίγρη, Παπανοτιάδες,κύπριοι και ντόπιοι ξερόλες με τα διάφορα πρότζεκτ είναι στα λαγούμια τους.Οι σωτήρες όλοι έχουν εξαφανιστεί.Πολύ μπλα μπλα και απο ουσία τίποτα.
      Ε, τότε καλά να πάθουμε και να ξαναρθει ο Ντεμάκος αφου στο κάτω-κάτω είναι και ο μόνος που έδειξε με πράξεις,με μαρούλι δηλαδή ας είναι και δανεικό,οτι τον νοιάζει για την ομάδα.
      Ενώ οι έχοντες τα μαρούλια μείνανε στα μεγάλα λόγια....
      Σειρά μετά έχει να ξανάρθει ο Καραμανλής στην εξουσία και να τον διαδεχτεί ο Γιωργάκης....

      Διαγραφή
  8. Και καλα οι "ανοργανωτοι",δηλαδη οι μη "φωτισμενοι.
    Εχουν το "αλοθι" του καναπεδα,που περιμενει τους ξανασωτηρες να ξαναδωθει.
    Οι δε "πεφωτισμενοι", οι "illuminatoi", πως θα "μαζεψουν" τα πανο του "κοιτα πως καταντησες την ΑΕΚ ρε κοντε" και πως θα ξαναζεσταθουν στο τζακι του "χαφιε" κατα τους λογους τους;

    Τι "πως"; Ετσι.
    Οπως το ΚΚΕ "φωναζει" για το μεγαλοαστικο κεφαλαιο και την πλουτοκρατια,το οποιο ομως δεν λεει να φυγει ουτε απο το ευρω,ουτε απο τους μηχανισμους,ουτε απο την "ευρωπη".
    Οπως κανει μοκο για το οψιμο κυνηγιτο των λαθρομεταναστων και παρατηρει σαν μαλακισμενο το πρωταθλημα εκαθαρησης και της επανακαταληψης των πολεων μεταξυ Κλουζοχοιδηδων και Χρυσαυγητων.
    Εκει που τους ειχαν "σημαια" και οι Ψαριανοι ηταν οι μεγιστοι "υπερασπιστες" τους, σημερα, παρακολουθουν "αναυδοι",το κυνηγητο των λαθρο και το προσχηματικο "σβερκωμα"τους απο τους μπατσους.

    Γιατι; ΓΙΑΤΙ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΡΩΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ. ΜΑΣΟΥΛΑΕΙ. ΓΕΡΑ ΟΜΩΣ. ΧΟΝΤΡΑ.

    Ετσι και οι "Δ.Χ" λοιπον θα κανουν την αναγκη φιλοτιμο και για να "σωθει" η χωρα, η η ομαδα,θα επανενωθουν και θα υπαναχωρησουν στο ονομα της επιβιωσης.
    Της χωρας και της ομαδας. ΑΦΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ,ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗ.

    "ΝΕΡΟ ΚΙ'ΑΛΑΤΙ,
    ΟΛΟΙ ΣΤΟ "ΚΡΕΒΑΤΙ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΒΛΕΠΑ ΑΝ Ο ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΕΠΕΡΝΕ ΤΑ 2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΑΝ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΟΝ ΚΡΙΝΑΤΕ ΤΩΡΑ Η ΑΝ Η ΑΕΚ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ Μ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΑΜΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΧ ΓΡΑΝΙΤΣΑ,ΑΔΑΜΙΔΗ,ΜΕΛΛΙΣΑΝΙΔΗ,ΤΡΟΧΑΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΛΙΓΟΥΣ ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΣΑΣ ΕΦΕΡΕ Ο ΝΤΕΜΗΣ?
    ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΟΙ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΟΥ ΡΙΜΠΟ ΚΑΙ Ο ΥΜΝΟΣ,ΕΔΩ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΣΟΙ Κ ΤΟΣΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ ΤΟ ΤΟΠΙ ΚΑΙ ΧΡΕΩΣΑΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.
    Ο ΝΤΕΜΗΣ ΣΑΣ ΕΦΤΕΞΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ καραούλι: Αγαπητέ με όλους έχουμε ασχοληθεί. Πάντως όταν, ας πούμε, εξυγίανε την ομάδα το 2004 αλλά σήμερα είναι πάι στα ίδια χρέη, δεν είναι δυνατόν να ασχοληθούμε με τον Γρανίτσα, τον Μελισσανίδη, τον Τροχανά κλπ ξανά. Είναι σαν να μου λες οτι για την σημερινή κατάντια της χώρας, φταίει ο Σπυρίδων Τρικούπης.
    Τώρα αν είχε πάρει τα 2 πρωταθλήματα, φυσικά η κρίση θα ήταν διαφορετική. Λογικό δεν το βρίσκεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργης ο Γαρατζέος07 Απριλίου, 2012 16:52

    @ καραούλι: Να προσθέσω ότι στην υπόθεση σου "....ΑΝ Ο ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΑ 2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ...." ότι η απάντηση είναι "ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΕ, ΑΡΑ ΑΠΕΤΥΧΕ. ΤΕΛΟΣ.". 2οι βγήκαμε. Στη 1 περίπτωση μας το έκοψε ο ιωνικός, στην άλλη...ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΑΜΕ ΚΑΝ ΦΑΚΕΛΟ ΣΤΟ CAS! ΟΥΤΕ 1 ΛΕΠTΟ ΔΕΝ ΑΦΙΕΡΩΣΕ Ο ΓΚΟΝΤΟ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ...Κοινώς, να πληρώνει το πόπολο με τα φανελάκια ρίμπο και τα διαρκείας, αλλά όταν έρχεται η ώρα που πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα και την επενδυσή ΤΟΥ (προσοχή, όχι του γκοντό, αλλά του πόπολου, αφού αυτό πλήρωνε...), εκεί παίρνουμε ένα τηλέφωνο τον κολλητό μας τον πετράκη τον κόκκαλη και τον ευχαριστούμε που συνεχίζουμε την...εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και...απαλλασουμε το πόπολο της ΑΕΚ από την εφήμερη χαρά ενός πρωταθλήματος. This is AEK (?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΤΕΜΗ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ,ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ ΤΖΙΜΠΟΥΡ,ΟΚ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΕΝΙΩΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΕΣΗ Η ΝΑ ΕΝΙΩΣΕ ΟΤΙ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ.Η ΟΜΑΔΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ,ΕΙΧΕ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΜΗΣΑΝΕ.ΕΙΔΙΚΑ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΡΑΤΣΑ ΜΑΣ ΤΕΤΟΙΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΗΡΕ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ,ΤΟΝ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ,ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ καραούλι: Για το σήμερα της χώρας, φταίει ο Τρικούπης; Ο Μεταξάς; Η χούντα; Ή η μεταπολίτευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,Η ΝΔ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι γίνεται ρε παιδια με τα σχόλια μας ; τα έφαγε η λογοκρισία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΡΟΣ καραούλι: Συμφωνούμε λοιπόν για την μεταπολίτευση. Άρα δεν φταίει ο Τρικούπης. Για την ΑΕΚ λοιπόν, γιατί να φταίνε οι πριν το 2004; Με εξαίρεση βέβαια στο θέμα " γήπεδο ", τον Γρανίτσα.Το γήπεδο βέβαια δεν έκανε χρέη, και σίγουρα το ΟΑΚΑ έφερε πιο πολύ κόσμο στην αρχή. Άρα ο Γρανίτσας φταίει μόνο για τα τσιμέντα κι όχι για τους ισολογισμούς. ΟΣΟ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΕΝΑΣ ΝΤΙΠ ΜΑΛΑΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιώργης ο Γαρατζέος07 Απριλίου, 2012 18:20

    Να προσθέσω (πάλι) ότι καλώς ή κακώς οι προ του 2004 αβαρείες διακανονίστηκαν με το 44, και με δόσεις εύκολα διαχειρίσιμες. Οπότε μιλάμε για κανονική, κανονικότατη μεταπολίτευση με reboot.
    Φυσικά και το αγαμίδι και...το θανοπουλάκι που ακολούθησαν στην προεδρία λειτουργησαν ως μπροστινοί ποιανών? Μα τον συν-αμετόχων του γκοντό! Εδώ αντιπρόεδρος ήταν και...ο κανελλόπουλος που...ανεχόταν και τον μπάγεβιτς και κοστολογούσε και την ΑΕΚ 200 μύρια...τι να λέμε τώρα. Φυσικά το γκοντό την έκανε επειδή...ο (ίδιος που αγόραζε τα διαρκείας) λαός της ΑΕΚ δεν ανεχόταν να μην ζει τις εφήμερες χαρές και δεν του άρεσε η ομαδάρα του Δώνη και του μαιστόροβιτς που πανηγύριζε γκολ στον αστέρα λες και το έβαζε στη γιουβέντους. Έτσι μας είπε. Αλλά άφησε πίσω ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΒΑΡΕΙΕΣ ΣΕ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ, όπως: empire (4,5+ μύρια μέσα ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ), αποζημιώσεις σε φερέρ+δώνη (ποιός τους έφερε και τους έκανε και συμβόλαια? ο μελισσανίδης?) 3+ μύρια, ΤΡΕΛΑ συμβόλαια παικτών που ΑΚΟΜΑ πληρώνονται και δεν παίζουν, μπίζνα από τον "μεγάλο άνθρωπο" ρίμπο στις πλάτες της ΑΕΚ με τη μεταγγραφή ράμος κλπ κλπ κλπ κλπ. ΡΕ φίλε, αν εσύ είχες ΜΟΝΟ πρόβλημα με...το συμβόλαιο του τζιμπούρ και τα σκοτεινά μονοπάτια, μάλλον είσαι πολύ Large...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "..πηρε λαθος δρομο το ΠΑΣΟΚ...";
    Δηλαδη για που ξεκινησε; Για καποια "Αλλαγη", η να ξαναπαραδωσει την χωρα στους Ελληνες;
    Ποτε "γεννηθηκαν" τα "παιδια" των "ΕΡΕ και "Φιλελευθερων", δηλαδη τα αδελφακια "Ν.Δ" και "ΠΑΣΟΚ;

    Με ποιανου τις ευλογιες ηρθε ο γλετζες απο Αμερικη; Μα με του Καραμανλη.
    Με ποιανου τις ευχες,αποστατησε ο Μητσοτακουλας απο "αριστερα" και πηγε σαν "ξενιστης" στην Ν.Δ;
    Με ποιανου τις ευχες πρωτοηρθε στην Ν.Δ. ο "φερελπις" της Καλαματας Σαμαρας; Με του Μητσοτακη.
    Με ποιανου τις ευχες αναλαμβανει σημερα τα ηνια του κομματος;
    Με ποιανου τις ευχες συνεβει το "Βατοπεδι" των Ρουσοπουλων και των Βουλγαρακιδων;
    Ποιος ηταν τοσα χρονια διοικητης του Αγιου Ορους; Καποιος "αριστερος" Ψυχαρης. Του οποιου ο γιος ειναι υποψηφιος σημερα με την...Ν.Δ. με τις ευλογιες Σαμαρα-Βενιζελου.
    Οι οποιοι σημερα συγκυβερνουν.
    Ελπιζω να μην εχεις καμια απορια για το "ποσα κομματα υπαρχουν".
    3 τα εξης 2: Ενα. Η εντεταλμενη ΜΑΣΑ.

    Κανενα δρομο δεν εχασε το ΠΑΣΟΚ.Γι'αυτο το λογο "κατασκευαστηκε". Για να γκρεμισει. Και η Ν.Δ. υπαρχει, ωστε να τρωει το "ξυλο" για λογαρισμο του ΠΑΣΟΚ.
    Ο ενας "κερδιζει" τις εκλογες υποσχομενος και ο αλλος κερδιζει τις μεθεπομενες,πατωντας πανω στη "καμενη γη" του προηγουμενου.
    Και αφου κανει την "αναδασωση" (βλεπε διετια Μητσοτακη,οπου χτιστικε η σημερινη διαπλοκη),κατοπιν ερχεται ξανα το ΠΑΣΟΚ για να κανει το "παρτυ" και κατοπιν παλι, αναλαμβανει η Νουδουλα η ξαθαρηστρια.
    Αφου "σφουγγαρισει" δια της απαλειφης και της παραγραφης,αυτα που αφησε ο προηγουμενος, ερχεται ξανα η σειρα του ΠΑΣΟΚ,το οποιο ως γνωστον ειναι κομμα που κανει πολυ "ζημια" στο μαγαζι. Πρωτο τραπεζι.
    Μετα παλι η ΝουΔουλα,-οπως σημερα- οπου "αναποφευκτα" ερχεται ξανα να καθαρισει τα σκατα του ΠΑΣΟΚ να φαει το "ξυλο", να μοιραστει τις απωλειες του αδερφου της.

    Αρα εχομεν: Ενα τερας με δυο κυρια κεφαλια. Και μερικα κεφαλακια παραδιπλα. Του ιδιου βρωμερου σωματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιώργης ο Γαρατζέος07 Απριλίου, 2012 18:55

    @ χρήστο: H ΝουΔου 2004-2009 (ίδια περίοδος κυβέρνησης με το γκοντό, τυχαίο? δε νομίζω) έσπασε αυτή την αλληλουχία "ζημιάρικο μΠΑτΣΟΚ-καθαρίστρια ΝουΔου" με μία 5ετία σπατάλης που θα ζήλευαν ακόμα και οι "καλύτεροι" υπουργοί του Αντρέα. Λεφτά υπήρχαν ΠΟΛΛΑ για να φαγωθούν άλλωστε, ολυμπιακοί και ΙΙΙο ΚΠΣ στα τελειώματα γαρ (κλπ κλπ)...κάπου εκεί έσπασε η συμπαντική ισορροπία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ Η ΑΕΚ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΝΤΟΥΖΕΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΟΥΣΕ ΤΡΟΜΟ Ο ΤΟΤΕ ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΕΛΟ ΤΡΟΧΑΝΑ,ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΠΑΙΧΤΕΣ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.ΕΠΕΙΤΕ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Ο ΤΥΦΟΝΑΣ ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΟ ΠΙΣΩ.
    ΓΙΩΡΓΗ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ Ο ΝΤΕΜΗΣ ΗΘΕΛΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΡΙΣΚΑΡΕ,ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΚ.ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΙ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΝΤΕΜΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ,Η ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΙΛΙΚΗ?ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΠΙΖΝΕΣΜΑΝ ΑΠΟ ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ!
    ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΡΙΜΠΟ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ?
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΕΣ ΤΟΝ ΜΠΛΑΝΚΟ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ?
    ΤΟΝ ΣΚΟΚΟ 2,8 Κ Ο ΒΙΕΡΙΝΑ 4.5????!!!
    ΤΟΝ ΓΙΑΧΙΤΣ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ???!!!
    ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟΝ ΜΠΛΑΝΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΓΙΑ 500 ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟ ΤΟΝ ΙΣΛΑΝΔΟ ΓΙΑ 700???
    Ο ΑΡΑΟΥΧΟ???
    Ο ΚΟΝΕ???
    Ο ΧΕΤΕΜΑΙ???
    Ο ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ?
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΚΕΤΣΟΓΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝΕ??
    Ε ΠΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΑ ΡΙΜΑΔΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιώργης ο Γαρατζέος07 Απριλίου, 2012 19:51

    ΚΑλά, εκείνες οι αποφάσεις της empire λχ (80.000 μπλουζάκια ρίμπο ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ) πρέπει να ήταν πολύ συναισθηματικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιωργη, ναι,εγινε μια μικρη αλλαγη στην σκυταλη,γιατι απλα ειχε τελειωσει το κερακι των "σοσιαληστων" του Σημιτη και η περιοδος τους δεν "εφτανε" μεχρι το ΔΝΤ. Ελειωσαν λιγο πιο νωρις.
    Και βεβαια ανελαβε να απλωσει την κιροζινη στο "σπιτι", και στα υπολοιπα δωματια η δεξια.
    Μππουρλοτο σε τρια-τεσσερα χρονια και βουρ για το: "η αλλαζουμε η βουλιαζουμε" και "λεφτα υπαρχουν".

    Η Ν.Δ. εδωσε την απαραιτητη "ωθηση" στην βαρκα,τηυν οποια την ειχε κωλοκατσει το ΠΑΣΟΚ.
    Το οποιο οπως και να εχει,ηταν προγραμματισμενο να μας παει στο λιμανι του Στρος Καν,γιατι πολυ απλα,μετα απο την αναπαυλα του μπουροκωλου, οι "σοσιαληστες" ηταν και παλι "ετοιμοι" και "καθαροι" να ξανακυβερνησουν.
    Και ειναι το κομμα που εχει την απαραιτητη πιστωση χρονου,λογω ταμπελας. Τα ζιβαγκο βλεπεις,ναι μεν εγιναν παπιγιον,αλλα ο κοσμος εβλεπε ακομα ζιβαγκο.

    Η δεξια,οχι μονο δεν θα μπορουσε να σε βαλει σε ΔΝΤ,αλλα στην πρωτη χρηση βιας με τα ΜΑΤ,θα επεφτε την αλλη μερα.
    Ενω τωρα ο κοσμος δερνεται "σοσιαλιστικα". Με το αριστερο χερι δηλαδη.
    Και αστυνομικες και φορομπιχτικες "γκλοπιες".
    Για το "καλο μας" ρε παιδι μου.

    Οι "σοσιαληστες" τρωνε τα λεφτα και οι δεξιοι τρωνε το ξυλο.
    Και η πλακα ειναι οτι στην μνημη του κοσμου εχει μεινει οτι οι δεξιοι δινουν ξυλο και οι πασοκοι προστατευουν τον πολιτη.

    Φυσικα,μη περασει απο κανενος το μυαλο οτι υποστηριζω τον μεν, η τον δε.
    Απλα περιγραφω τους ρολους που τους εχουν ανατεθει.
    Απο συστασεως του Κολλεγιου και ας φωναζει ο Steven.
    Που μπορει να εχει φιλιες και συμμαθητες απο εκει και να ειναι ανθρωποι σπαθατοι και κιμπαριδες. Και δεν αντιλεγω.
    Δεν μιλαω για το συνολο του αποφοιτισαντος κοσμου.
    Μιλαω για μερικες "φαρες".
    Αν θες να κρυψεις μια αληθεια,την "πετας" στο στομα ενος τρελου.
    Και αν θες να "κρυψεις" εναν πουστη, τον "πετας" αναμεσα σε αξιους.

    Μιλαμε για ΤΟ θεατρο του παραλογου.
    Για ενα σκληρο κουκλοθεατρο, οπου απαντες,πριν βγουν στην σκηνη,δινουν τα χερια.

    Ben-ιζελος και Ben-ακης εχτισαν το εν λογω ιδρυμα.
    Μονο ο Ben Hur ελειπε.

    Φυσικα "δια την προοδο των παιδων και δια την αναπτυξη της ιδιωτικης εκπαιδευσεως,οστις εις τα σλπαχνα της αναφυονται ελευθερως αι καινοτομιαι...κλπ..κλπ"
    Και εν τω μεταξυ,το80% απο οτι εχει φτιαχτει στην Ελλαδα και λειτουρργει ακομα,ειναι απο αποφοιτους κρατικων πανεπιστημιων και σχολων.

    Δηλαδη,ξυσε τα αρχιδια σου με ενα σκαλιστιρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και αφου δεν ειχε πρωτερα εμπειρια το παιδι απο επιχειρησεις και Δ.Σ. και διοικησεις, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΑ ΠΗΡΕ ΟΛΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ;
    Γιατι δεν λειτουργησε ΜΟΝΟ ως κραχτης ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ;
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΑΛΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠ ΟΔΙΟΙΚΗΣΗ,ΝΑ πανε διπλα του,παρα καμωνονταν τον Καισσαρα απο τα επισημα;

    Και το παιδι μας, αποδεδειγμενα μας αγαπαει. Το βαζουμε να οδηγησει χωρις διπλωμα;

    Οσο για τον "δασκαλο οδηγησης" δεν υπαρχει συγκριση στις πορειες τους.
    Τι δουλεια εχει ο μεν με τον δε;
    Παλαβωσες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΣΕ ΧΡΗΣΤΟ ΤΑ ΠΕΝΑΛΝΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.Ο ΑΝΑΓΕΝΗΤΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΗΝ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ.

    ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΕΜΗ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΛΑΟ,ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΠΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο Ντεμάκος είναι από τους κύριους υπεύθυνους της κατάστασης μας αυτής. Όχι όμως ο μόνος,όλοι όσοι περάσανε απο την ιδιοκτησία-προεδρία της ΑΕΚ πλην του κυρίου Μπάρλου φταίνε.
    Το θέμα είναι ότι όλοι οι λεφτάδες και όλοι με τα σχέδια διάσωσης της ομάδας μας και με τα διάφορα πρότζεκτ έχουν μπει στα λαγούμια τους.
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΙΓΡΗΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΙΤΑΝΑΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ;ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΝΟΤΙΑΔΕΣ; ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΤΟΥΣ.
    Καλά να πάθουμε λοιπόν, αφού όλοι αυτοί οι ΑΕΚάρες δεν δίνουν σημασία για την ομάδα,να έρθει να μας σώσει αυτός που μας έφερε εδώ.!
    Ο Ντεμάκος είναι ο μόνος που έχει άντερα να βγει μπροστά,έστω και με δανεικά, για να μην καταντήσουμε σαν την Νότινγκαμ Φόρεστ.
    Ας είναι και έτσι,εξάλλου τις ίδιες μαλακίες δεν νομίζω να τις κάνει δυο φορές. Μήπως υπάρχει άλλος;
    Και όταν βγουν από τα λαγούμια τους οι λεφτάδες και αυτοί με τα πρότζεκτ το ξανασυζητάμε.
    Μετά έχει σειρά να βγει ξανά ο Καραμανλής για να κυβερνήσει.

    ΥΓ: Αυτό είναι το τρίτο σχόλιο που γράφω,τα δυο πρώτα εξαφανίστηκαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ: ΜΠΑΜΠΗ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ SERVER ΣΤΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ BLOG.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΡΟΣ καραούλι: Αδερφέ, όταν πέσανε οι κριτικές στον Μελισσανίδη - παρέα με το λαθρεμπόριο και τους τσακωμούς με τον Καρρά - ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΦΕΥΓΙΟ και τότε ήλθε ο Τροχανάς. Καθαρή η ομάδα κι επί εποχής του τρελού, μέχρι που πήγε στο πλυντήριο των ξένων. Τα άλλα μάλλον τα ξέρεις.
    ΟΜΩΣ ΤΟ 2004, για να σωθεί ο Στάθης, Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕ έχοντας χάσει δυό δίκες από το δημόσιο αλλά στην τρίτη ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΣΤΗ ΚΑΤ' ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΗΣ ΝΔ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΤΕΜΗΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ, όπως και κανένα ΕΜΠ δεν έριξε κάποια χούντα. Ο ΝΤΕΜΗΣ ΜΠΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΚΙ ΑΠΛΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΗΚΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ. ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΙΣ ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ;
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΛΝΕΡ.
    ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ, αλλά θεωρώ οτι αυτό το blog ( όχι εγώ προσωπικά )το έχει σκουπίσει το θέμα.
    Απλά θα σου βάλω έναν προβληματισμό: Θεωρείς το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο; Θεωρείς οτι μια ομάδα με χρέη 80 μύρια, με καινούργια δάνεια μπορεί να πετύχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πήγαν στα ανεπιθύμητα; Μπράβο ο server,ξέρει και να ξεχωρίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΟΥΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΧ ΝΤΟΡΜΟΥΝΤ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ.ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΑ, ΤΟΥΣ ΨΗΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΑΣ-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΠΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ: ΑΚΡΙΒΩΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΗ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ. ΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΠΟΛΙΚΑ SPAMS - δηλαδή ηλεκτρονικές παρεμβολές - ΤΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΕΙ ΟΛΑ ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙ ΧΑΚΕΡΙΣΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΡΟΣ καραούλι: Συμφωνούμε απόλυτα, αλλά ο κοντοχαφιές ΔΕΝ είναι σε αυτόν τον δρόμο. Είναι στον παλιό, τον κλασσικό παλαιοκομματικό, ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΙ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΣΕ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΕΦΤΑ. ΗΔΗ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΒΑΣΗ όχι των 20 χιλιάδων αλλά των 9. Με φθηνότερη μετοχή για να την πάρουν με 2,5 μύρια ή έστω μέσω πρωτοδικείου με παγωμένα επί τριετία τα έξοδα και με το αλαλούμ του Οικονομόπουλου με τον Ψωμιάδη, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΕΛΟ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ( μάταια για μένα ) ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΠΛΥ ΒΑΘΟΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΟΧΑ, ΠΑΝΤΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΟΧΟ ΤΟΝ ΚΟΝΤΟ ΚΙ ΑΘΩΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ.
    ΑΔΕΡΦΕ ΑΣΤΑ ΚΑΙ ΒΡΑΣΤΑ. ΕΣΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ξεχασαμε κατι σημαντικο.Σαν σημερα,χθες 7 του μηνα,εγινε το παιχνιδι στο Βελιγραδι το 1999.Ηταν η εποχη που η ΑΕΚ εδειχνε τα ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΗΣ παγκοσμιως.Μην τα ξεχναμε αυτα τα πραγματα.Αυτα ειναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΠΡΟΣ CONPATER: H AEK; Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΗΠΩΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δεν καταλαβα το σχολιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η ΑΕΚ να "λειτουργήσει ως Ντόρτμουντ"? Σοβαρολογούμε? Οχι γιατί δεν θα ήταν ο σωστός δρόμος αυτός (φυσικά και θα ήταν) αλλά ξέρουμε τι εννοούμε όταν λέμε να "λειτουργήσει ως Ντόρτμουντ"?
    Καταρχήν αν ηταν εύκολο όχι απλώς για την ΑΕΚ αλλά για οποιαδήποτε ομάδα "να λειτουργήσει ως Ντόρτμουντ" τότε πολλές ομάδες θα το είχαν ήδη κάνει.
    Κι όχι μόνο για να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα (υπάρχουν άλλωστε πάμπολλες ομάδες πανευρωπαικά πού οικονομικά φυτοζωούν) αλλά και γιατί η συνταγή-Ντόρτμουντ είναι ΚΑΙ αγωνιστικά υπερεπιτυχημένη.
    Ομως τί είναι η "συνταγή-Ντόρτμουντ"?
    Δεν είναι τίποτα παραπάνω απ΄την Γερμανική έκδοση τής συνταγής Αρσεναλ η τής συνταγής Λυών η τής συνταγής Αιντχόφεν για να πώ απλώς μερικές ομάδες αυτής τής κατηγορίας. Σαν Γερμανική βέρζιον βέβαια έχει τίς ιδιατερότητες της σε σχέση με άλλες εκδοχές.
    Και όσο "εύκολη" ακούγεται σαν επιλογή σε κάποιους σαν διαδικασία η "συνταγή" αυτή τόσο δύσκολη είναι στην πραγματικότητα.
    Ο τρόπος πού ξεκινάς είναι ότι βγαίνεις και εξηγείς ντόμπρα στον κόσμο ότι για την επόμενη πενταετία (μίνιμουμ και το τονίζω) ξεχνάς τίτλους και κούπες. Εξηγείς επίσης ότι ακόμα και το πλασάρισμα σε πεντάδα η και σε εφτάδα θεωρείται επιτυχία.
    Προσοχή όμως: το παραπάνω ΔΕΝ σημαίνει ότι οι όποιοι τίτλοι θα αρχίσουν να έρχονται με το πέρας τής πενταετίας, ΟΥΤΕ ότι την πενταετία την θέλεις για να προετοιμάσεις το έδαφος για τίτλο.
    Την μίνιμουμ πενταετία την χρειάζεσαι για να στήσεις τούς μηχανισμούς μέσα στην ομάδα πού θα μπορούν για ένα μεγάλο διάστημα να σού παράγουν συνεχώς τίς ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ να είσαι ψηλά.
    Δηλαδή?
    Δηλαδή το να στήσεις ένα γαμάτο επιτελείο πού θα σού δουλέψει τίς ακαδημίες σου ώστε η πρώτη ομάδα να στηρικτεί κατά τουλάχιστον 80% σε δική σου παραγωγή παικτών. Και μάλιστα σε μακροπρόθεσμο πλαίσιο κι όχι μετά απο μόλις 2 χρόνια να κάνεις αυτά πού έκανε το γκοντό αγοράζοντας τούς διάφορους Αρουαμπαρένα και Χουανφράν και 80 μεταγραφές σε 4 χρόνια χωρίς κανένα απολύτως πλάνο αλλά επιμένοντας πειθαρχημένα στο αρχικο σχέδιο και κάνοντας περιορισμένες και πολύ στρατηγικές αγορές δηλαδή μεταγραφές (θα πώ πιο κάτω ειδικά γι΄αυτό).
    Και πώς θα το κάνεις αυτό? Πέρα απ΄τίς προβλεπόμενες υποδομές (γήπεδα, βοηθητικά γήπεδα, εργομετρικά όργανα κλπ) οι οποίες σύμφωνα με όες τίς πληροφορίες στην ΑΕΚ είναι ακόμα προβληματικές χρειάζεσαι το κατάλληλο προσωπικό πού θα τίς επανδρώσει αλλά και τον απαιτούμενο χρόνο πού πρέπει να τούς δοθεί. Εδώ είναι το πρώτο δύσκολο κομμάτι, το να βρείς δηλαδή αυτούς τούς ανθρώπους. Οι υποδομές τής Ντόρτμουντ είναι υποδειγματικές. Η Ντόρτμουντ διατηρεί μιά δεύτερη ομάδα πού την μεταχειρίζεται σαν "Ελπίδων" ανεβάζοντας μεν παίκτες απο κεί στην 1η ομάδα αλλά επιμένοντας ταυτόχρονα στην παραμονή παικτών σ΄αυτήν την ομάδα τουλάχιστον μεχρι τα 18-19 ώστε να μην "καούν". Κάθε παίκτης πού ανεβαίνει στην 1η ομάδα θεωρείται ταυτόχρονα ρίσκο και επένδυση και η ευθύνη τού προπονητικού τήμ τής επαγγελματικής ομάδας είναι μεγάλη στην ένταξη τού μικρού στούς μεγάλους. Αν καεί η προαγωγή αυτή τότε χάθηκε δουλειά 6-7 χρόνων και ότι χρήματα επενδύθηκαν εκεί.
    Στίς ελληνικές ομάδες πού σαν τίς περισσότερες ελληνικές εταιρείες λειτουργουν σαν σούπερ-χυμαδιά συνήθως επιλέγονται παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές με μοναδικό συχνά κριτήριο το όνομα πού έφτιαξαν στην ομάδα όταν ακόμα έπαιζαν. Πράγμα το οποίο δεν προεξοφλεί φυσικά τίποτα. Αν κάπου αξίζει με τρέλλα να επενδυθούν σοβαρά λεφτά είναι σίγουρα σε ανθρώπους πού έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να δουλέψουν στίς μικρές ηλικίες. Αν τέτιοι άνθρωποι τυχαίνει να δουλεύουν σε άλλες ομάδες είναι ότι καλυτερο επιχειρηματικά να τούς προσελκύσεις δίνοντας τους καλύτερα συμβόλαια σε σχέση με εκεί πού είναι. Η, δουλεύεις μεν με δικούς σου ανθρώπους παίρνοντας το ρίσκο δε ότι η όλη διαδικασία θα κρατήσει παραπάνω (γι΄αυτό και λέω πενταετία-μίνιμουμ, η Ντόρτμουντ χρειάστηκε ουσιαστικά μιά δεκαετία για να γίνει αυτό πού είναι τώρα!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το επόμενο σου βήμα είναι ο προπονητής όπου και εκεί πρέπει να σπρώξεις τα όποια λεφτά έχεις. Αλλωστε, η χρηματική σου επένδυση, δεδομένου ότι βρίσκεσαι σε οικονομικό τέλμα, πρέπει να είναι στρατηγικά στοχευμένη. Δεν μπορείς να ξοδέψεις λεφτά σε παίκτες? Τότε ότι έχεις, τα λίγα πού έχεις, θα τα ξοδέψεις σε προπονητικά τήμ, και σε σκάουτερ. Εκεί θα πέσει το μεγάλο βάρος τής χρηματικής σου επένδυσης και έρχομαι εδώ να συμφωνήσω 100% με τον Στήβεν πού πρόσφατα υποστήριξε το ίδιο αν βέβαια έχει κι αυτός την ίδια θεωρία.
    Ο Κλόπ, ο τωρινός κόουτς τής Ντόρτμουντ, ηταν η προφανής επιλογή αφού είχε δουλέψει στην Μάιντς πού επίσης βρισκόταν πριν την διάλυση και αναγκάστηκε να δουλέψει αποκλειστικά με πιτσιρικάδες κρατώντας όμως την Μάιντς σε ζηλευτό επίπεδο ΧΩΡΙΣ λεφτά και βγάζοντας την και στην Ευρώπη. Ειναι ένας τύπος πού εκφράζει την νέα γενιά προπονητών. Προσιτός, χιουμοράτος, καθόλου ανχωτικός πού ζητάει κι αυτός το αυτονόητο απ΄τις διοικήσεις πού συνεργάζεται: χρόνο. Μα θα πεί κανείς κι οι άλλοι προπονητές το ίδιο δεν ζητάνε? Ναί.
    Αλλά οι περισσότεροι ζητάνε χρόνο με το κούφιο επιχείρημα ότι έτσι θα "φανεί η δουλειά τους". Ο Κλοπ ζητάει χρόνο για να στήσει τούς μηχανισμούς πού θα αναδείξουν την δουλειά του. Ειναι άνθρωπος πού θεωρεί ότι η δουλειά του δεν είναι περιορισμένη στην 1η ομάδα αλλά στην στενή συνεργασία και με τα υπόλοιπα τμήματα τής Ντόρτμουντ δηλ. την 2η ομάδα και τίς Ακαδημίες. Θεωρεί, και το έχει εξηγήσει πολλές φορές δημόσια, ότι όταν η ομαδα δεν πετυχαίνει τούς στόχους της αποτυχαίνει όχι σαν εππαγελματική ομάδα Ντόρτμουντ αλλά ως "οργανισμός Ντόρτμουντ" συνεπώς η συνεργασία του με τα απο κάτω τμήματα και τούς άλλους κόουτς αλλά και σκάουτερ είναι υπερ-κρίσιμη. Γι΄αυτό και ζητάει χρόνο κι όχι για να΄ρθουν μυστηριωδώς τα αποτελέσματα.
    Οταν αυτή η διαδικασία δώσει τούς πρώτους της καρπούς προωθείς τούς πρώτους 6-7 παίκτες πού παρήγαγες στην πρώτη ομάδα. Το συνήθες αποτέλεσμα , αφού ουσιαστικά πετάς πιτσιρικάδες στα βαθιά θα είναι το να "πνιγούν" αγωνιστικά την πρώτη η και την δεύτερη χρονιά. Αν και κάθε παίκτης πού θα προωθήσεις στην 1η ομάδα είναι ένα στοίχημα πού δεν θέλεις να χάσεις ξέρεις ότι θα ΄χεις κι ένα ποσοστό αποτυχίας πού προσπαθείς να κρατήσεις σε όσο το δυνατόν χαμηλά επίπεδα. Συνεχίζεις να τροφοδοτείς τήν πρώτη ομάδα με καινούργιους πού έρχονται από πίσω προσδοκώντας να φτιάξεις σε 3-4 χρόνια ένα κορμό 7-8 παικτών (με ΠΟΛΛΗ τύχη αντε να είναι 8-9) και να "ντύσεις" τίς 3 η 4 εναπομείναντες θέσεις με μεταγραφές. Μονο αυτές όμως και δεχόμενος ότι σε ΟΛΟ αυτό το διάστημα θα πελαγοδρομείς ώσπου να δέσει το γλυκό. Οι Γκρόκρόιτζ, ο Σάχιν (πού πήγε στην Ρεάλ) , ο Γκέτζε (ένα απ΄τα μεγαλύτερα ευρωπαικά ταλέντα αυτή τη στιγμή), ο Βάιντενφέλλερ (για μένα ο καλύτερος κήπερ στην Ευρώπη τα τελεταία 2-3 χρόνια) οι αδελφοί Μπέντερ, είναι όλοι προιόντα τών ακαδημιών τής Ντόρτμουντ. Και λέω απλώς μερικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Είπα όμως για μεταγραφές. Σωστά, αλλά με τι λεφτά αφού μιλάμε για το παράδειγμα ομάδας πού προσπαθεί να αναστηλωθεί εν μέσω μεγάλων χρεών? Αλλωστε αυτό ακριβώς αφορά στο παράδειγμα τής Ντόρτμουντ, αυτό ακριβώς περιγράφω, μιάς και παρακολουθώ την Μπουντεσλίγκα από κοντά. Βαρβάτες μεταγραφές με "έτοιμους" παίκτες δεν μπορείς λοιπόν να κάνεις. Αρα, είσαι υποχρεωμένος εκ τών πραγμάτων να στηρικτείς σε ένα πολύ καλό δίκτυο σκάουτερ (όπως η Αρσεναλ, η Λυων, η Αιντχόφεν πού προανέφερα), ένα δίκτυο πού δεν θα λειτουργεί μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Δύο απ΄τούς τωρινούς ξένους στάρ τής Ντόρτμουντ είναι ο Κάγκαγουα (Ιάπωνας πού η Ντόρτμουντ αγόρασε...300.000 και έπαιξε στην Β΄κατηγορία Ιαπωνίας εκεί πού τον ανακάλυψαν οι σκάουτερ της και τώρα κάνει περί τα 12.000.000 ευρώ) και ο Λεβαντόβσκι πού αγοράστηκε κοντά στίς 600.000 καί η τωρινή τιμή του είναι γύρω στα 10.000.000 αλλά και ο Μπάριος πού παραλίγο να τον ξεχάσω πού η Ντόρτμουντ τον βρήκε κυριολεκτικά στα αζήτητα και το καλοκαίρι θα τον πουλήσει επίσης κερδοφόρα.
    Οι σκάουτερ δηλαδή είναι το τρίτο σκέλος τής επιχείρησης όπου θα επενδύσεις σοβαρά λεφτά επιδιώκοντας να τα γλυτώσεις (και μάλιστα ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΑ) απ΄τίς μεταγραφές έτοιμων παικτών. Οταν λέμε σκάουτερ δεν εννοούμε τον...συμπαθή Αρναρ αλλά ένα δίκτυο ανθρώπων πού θα παρακολουθούν τόσο τα ελληνικά δρώμενα όσο και αυτά τού εξωτερικού απο κοντά.
    Ολα αυτά, περιμένουμε να τα κάνει το γκοντό? Μα σόρρι κιόλας, κάτι τέτια (στο περίπου και παραφουσκωμένα) δεν έλεγε όταν ανέλαβε το 2004? Δεν αμφισβητώ ότι τίς...πρώτες μέρες δεν τα εννοούσε κιόλας, μόνο πού τα ξέχασε μετά απο καμιά βδομάδα. Εδώ ένα άνθρωπο είχε βρεί (τον Ιβιτς) πού τού΄βρισκε και κάνα λαυράκι πού και πού και τον τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες γιατί γούσταρε να την αναλάβει προσωπικά τη φάση με τα γνωστά κωμικοτραγικά αποτελέσματα. Δείγμα απίστευτης ματαιοδοξίας , Ναπολεντίασης καί αλλαζονείας πού μόνο τεράστια ζημιά μπορούν να προκαλέσουν (τα... πάθη πού λέγαμε Στήβεν).
    Η ΑΕΚ στην οκταετία τής "σωτηρίας και εξυγίανσης" έπασχε και πάσχει απο έλλειψη οργάνωσης και σχέδιου και ΕΙΔΙΚΑ σ΄αυτόν τον τομέα το γκοντό έχει την ευθύνη 100%. Ειδάλλως ποιός είναι η ήταν υπεύθυνος? Ο "τιτάνας"? Ο Νοτιάς? Ο Κούλης? Εκτός κι αν "σχέδιο" σημαίνει να αλλάζω όλη την ομάδα κάθε χρόνο με παλτοειδή πού έχουν και τσουκτερή ετικκέτα.
    Για να ξαναγυρίσω όμως στο θέμα, και να το κλείσω (τουλάχιστον πρός το παρών) ολα τα παραπάνω δεν είναι καθόλου εύκολα και δεν έχουν την παραμικρή σχέση μ΄αυτά πού γινανε στην ΑΕΚ την οκταετία πού πέρασε. Το λέω και το ξανατονίζω αυτό γιατί υπάρχουν πάμπολλα χαιβάνια πού δεν καταλαβαίνουν ότι αυτά ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ κι όχι να μιλάμε ακόμα στην βάση τού "πρέπει να γίνουν" εν έτει 2012 με 8 χρόνια πεταμένα κυριολεκτικά στα σκουπίδια.
    Εχοντας λοιπόν δεί τα ντεμοδείγματα στην περίοδο πού...κυβέρνησε δεν βλέπω και δεν καταλαβαίνω προς τί οι πανηγυρισμοί τών ηλιθίων πού νομίζουν ότι κάτι θα αλλάξει την δεύτερη φορά. Ο ορισμός τής παράνοιας άλλωστε είναι να επαναλαμβάνεις το ίδιο ακριβώς λάθος θεωρώντας ότι την...επόμενη φορά θα είναι σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ. ΠΑΡΑΣΥΜΦΩΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ασφαλως και ετσι πρεπει να λειτουρργει μια ομαδα, η οποιοα ειναι ΚΑΙ επιχειρηση.
    Μονο που το παρεακι" του 2004 επαναφερει τον "βιαστικο λοχαγο με το marlboro στην κωλοτσεπη".

    Και η επανεισδος, του κοντου,αυτοματα εκτινασει τις προσδοκιες των φιλων της ΑΕκ-αναφερομαι στους νεοτερους,γιατι οι μεγαλυτεροι το ξερουν το εργο-με αποτελεσμα να μην υπαρχει ουτε "δευτερολεπτο για χασιμο" προκειμενου να ανακαταλαβει την Κορυτσα, ο κοντος λοχαγος.

    Εκτος και αν πει "πρωταθλημα ισως σε 2-3 χρονια απο σημερα.Μεχρι τοτε, τραβατε στο λιμανι".

    Προσδοκιες οι οποιες ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ.
    Και εγω επιθυμω μια ζωη στις Αζορες με ρουμι,λουλουδια και στρογγυλους κωλους.
    Τι να λεει αυτο.

    Το παραπανω manual που αναφερεις, ειναι ορθοτατο. Αλλα συναμα θελει και σωστη επανδρωση και πιστωση χρονου.
    Ουτε το ενα βλεπουμε,ουτε το αλλο υφισταται.

    Ο κοντος,το μονο που θελει, ειναι η αφεση αμαρτιων, το reset των πανο, την γλυκια πρωτοσελιδη ζωη και το "τζαμπα ψευτομαγκας με τα λεφτα των αλλων".

    Καποιοι-ακομα- τον νομιζουν και σαν "μπροσταρη". Σαν "γνησιο ΑΕΚτζη" που στα δυσκολα "εμφανιζεται". Οχι σαν κατι αλλους που ειναι εξαφανισμενοι"
    Βεβαια το οτι στα δυσκολα-που επι των ημερων του δημιουργηθηκαν -εξαφανιστικε,αυτο ειναι μια λεπτομερια, που το ποπολο δεν βλεπει και τοσο καθαρα,καθ'οτι δεν διαθετει "στερεοσκοπικη" οραση, αλλα "τηλεσκοπικη".
    Κανει focus δηλαδη,σε οτι λαμπει.
    Ακομα και σε μια ξεραμενη κουραδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κοντος,το μονο που θελει, ειναι η αφεση αμαρτιων, το reset των πανο, την γλυκια πρωτοσελιδη ζωη και το "τζαμπα ψευτομαγκας με τα λεφτα των αλλων".

      Χρήστο συμφωνώ,και παρασυμφωνώ. ΑΛΛΑ.....

      Οι άλλοι ΑΕΚάρες και ταυτόχρονα λεφτάδες που δεν είναι κουράδες,που είναι;
      Όλοι οι άλλοι με τα business plan που είναι;Γιατί δεν βγαίνουν μπροστά να τα εφαρμόσουν;
      Και να σου πω και κάτι; Τις μαλακίες τύπου ''τρελός ή λαμόγιο'' βαρέθηκα να τις ακούω.
      Όλοι έχουν καταντήσει να λένε και να λένε αλλά από ουσία ΜΗΔΕΝ!

      Διαγραφή
  40. Μα, εκεί πού βρίσκεται η σούπερ φαρσοκωμωδία είναι στην επιχειρηματολογία τών ντεμόπληκτων.
    Οι οποίοι, ξεκινώντας απ΄αυτό πού επισημαίνει κι ο Χρήστος, λένε ότι "βλέπεις, τώρα στα δύσκολα μόνο ο ντέμαρος εμφανίστηκε".
    Μόνο πού τα "δύσκολα" είναι ευθύνη τού ντέμαρου εφόσον είναι συνυπεύθυνος γι΄αυτά σε τεράστιο βαθμό.
    Η νέα γενιά ντεμόπληκτων δηλαδή...ξεχνάει το ποιός δημιούργησε τα "δυσκολα" αλλά και το ποιός την ΕΚΑΝΕ με ελαφρά στα "δύσκολα" και βλέπουν το ποιός επανεμφανίστηκε στα δύσκολα.

    Και συνεχίζουν:
    - ο ντέμαρος αγαπάει την ΑΕΚ. Κι ο Παππάς αγαπάει την ΑΕΚ. Κι ο Νοτιάς. Κι ο τιτάνας, κι ο γιδόπουλος, και, και, και...Και? Το θέμα είναι ότι αφού παίρνεις τα ηνία σε μιά δύσκολη κατάσταση το τί κάνεις για να λυθεί το πρόβλημα κι όχι τι...αισθάνεσαι.
    Κι εγώ αγαπάω την ΑΕΚ αλλά αν ήμουν πρόεδρος και τα γαμούσα όλα θα με αθώωνε το συναίσθημα μου?

    Ετσι κι αλλιω΄ς ο ντεμάκος πού υποτίθεται ότι...ενώνει κιόλας, έχει καταφέρει τον σούπερ διχασμό, ένα διχασμό πού διαφέρει από κείνον πού είχε επιφέρει η υπόθεση Μπάγεβιτς. Το ότι δηλαδή υπάρχει πλέον πλήρες χάσμα μεταξύ τών παλιότερων ΑΕΚτζήδων (δηλαδή οποιουδήποτε 40άρη και πάνω) και τών νεότερων.

    Ο νεότερος έχει ως αναφορά δόξας τον ντεμάκο σκαρφαλωμένο στά σύρματα τής σκεπαστής να πανηγυρίζει κάποιο γκόλ. Ο παλιότερος έχει αναφορές τέτιες στίς οποίες ο ντεμάκος είναι μιά ασημαντη λεπτομέρεια ως παίκτης και συνεπώς δεν τον θεοποιεί.
    Ο νεότερος θεωρεί ότι αυτός πού θα σώσει την ΑΕΚ πρέπει να έχει τον δικέφαλο τατουαζαρισμένο στο μπράτσο η στη σπλήνα διότι δεν ξέρει ότι ο Μπάρλος ήταν Αρειανός. Δεν ξέρει επίσης ότι όσο ΑΕΚτζής και να΄ναι κάποιος αυτό δεν τον καθιστά κατάλληλο για "σωτήρα". Η "σωτηρία" πού έφερε ο ντεμάκος είναι η πιό τραντακτή απόδειξη γι΄αυτό.
    Και πάει λέγοντας.
    Αυτή τη φορά όμως, κι ο ίδιος ο ντεμάκος έχει καταλάβει ότι δεν θα κάνει παιχνίδι με 25.000 διαρκείας αλλά το πιθανότερο ούτε καν με τα μισά.
    Και ο λόγος είναι το χάσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Η δε Ντόρτμουντ, μιάς καί έχει την τιμητική της σήμερα στα πόστ, παίζει την Τετάρτη το μάτς-τίτλο ενάντια στην Μπάγερν.
    Ουσιαστικά πρόκειται για σύγκρουση 2 εντελώς διαφορετικών κόσμων.

    Απ΄τη μιά η Μπάγερν, ένα απ΄τα 5 πλουσιότερα κλάμπ τού κόσμου (σύμφωνα με επίσημες μετρήσεις) η οποία στηρίζεται στο τεράστιο της όνομα και ακόμα πιο τεράστιο μπάτζετ για να αγοράζει ότι καλύτερο υπάρχει στη Γερμανία αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο (όσο μπορεί τέλος πάντων αφού υπάρχουν και κάτι Ρεάλ, κάτι Μπάρτσες, κάτι Μίλαν κλπ). Η Μπάγερν πού λόγω γραφικής διοίκησης δεν μεταφράζει σε ανάλογη συγκομιδή τίτλων την δύναμη της (τουλάχιστον όχι διεθνώς) αλλά πού πάντα είναι...Μπάγερν. Μιά ομάδα δηλαδή πού δεν προσπερνάς εύκολα.
    Κι απ΄την άλλη η Ντόρτμουντ πού είναι ότι περιέγραψα παραπάνω.

    Κι όμως, την Τετάρτη η Ντόρτμουντ θα προσπαθήσει να τής στερήσει τον δεύτερο τίτλο στη σειρά.
    Στο γήπεδο της άλλωστε παίζει, έχει προβάδισμα 3 βαθμών, και παίζει για 2 αποτελέσματα.
    Αν και ζώ στο Μόναχο και έχω όσο να΄ναι μιά συμπάθεια στη Μπάγερν (πηγαίνω συχνά στο γήπεδο, σχεδόν όλοι οι γνωστοί και φίλοι μου εδώ είναι Μπάγερν, και τελικά είναι η ομάδα τής πόλης πού ζώ) σε τέτια μάτς σαν τής Τετάρτης εύχομαι να κερδίσει η Ντόρτμουντ.

    Αυτό έχει να κάνει πιό πολύ με την τάση πού έχω να υποστηρίζω το άουτσάιντερ (με τίς εξαιρέσεις να υπάρχουν) αλλά και να θεωρώ την ισορροπία δείγμα υγείας.
    Απ΄τα τελευταία δείγματα και τών 2 ομάδων είναι δύσκολο να κάνεις προ-διάγνωση.
    Και οι 2 είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η Μπάγερν έχει μεν τον έξτρα-φόρτο με το ΤσούΛού και κάπου αυτό νομίζω ότι θα τής στοιχίσει. Δεν ξέρω όμως αν θα είναι στην Γερμανία η στο ΤσούΛού, αυτό μένει να φανεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή