Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΤΑ ΣΤΗΣΙΜΑΤΑ

         Το μόνο που καταλαβαίνω, είναι οτι όλοι σαν άνθρωποι πάντα κρατάμε κάποια ιερά και θέσφατα και ιερά κειμήλια και άγιες τράπεζες. Δύσκολο πράμα το να είσαι άθεος κι ακόμα δυσκολότερο να είσαι με πράξεις στην αναρχία την ώρα που είσαι ενταγμένος στην κοινωνία μέσω παιδιών ή δουλειάς. Την ώρα που έχεις ένα προφίλ σαν ταυτότητα - βρε δεν πας να λες ό,τι θες - κι ένα αυτοκίνητο που πληρώνει καύσιμα άρα και φόρους είτε στην μεγάλη αδερφή είτε στο κράτος. Δύσκολο να δεχτεί ο διπλανός οτι είσαι αριστερός αν έχεις πλούσιο αυτοκίνητο ή μένεις μακριά από την παλιά Κοκκινιά. Νάταν μόνο αυτά; Ποιός Έλληνας έχει δεχτεί τη λέξη " κέρδος " για τον επιχειρηματία; Για εδώ μιλάω, τον γνήσιο αριστερό καπιταλισμό σε κόντρα της Ρωσίας της παλιάς, που ακριβώς τα ίδια είχε αλλά σε μικρότερο ποσοστό και προς τα πάνω. Ιδανικά εδώ θα έπρεπε να έχουμε αριστεροδέξια και κοινοβουλευτισμό του λεχρίτη.
           Κι όταν μιλάω για την θεωρία μου για τα στημένα, είμαι σαφής και ταυτόχρονα και γραφικός αφού αποδείξεις δεν έχω. Μόνο αποχρώσες ενδείξεις. Και βέβαια δεν μιλάω για την Ηλιούπολη και τον Λεβαδειακό, που εκεί τα έστησε όλα ο Τσακογιάννης αλλά χωρίς να υπάρχει δεύτερος. Μιλάω για την Ευρώπη και τα άγια του champions league, που δεν παίζονται πλέον πεντοχίλιαρα αλλά δις των δις. Κι η δική μου η λογική - δηλαδή ο τρόπος σκέψης - λέει οτι αυτό το κάτι μάλλον ασχολείται περισσότερο με μύρια παρά με πενταροδεκάρες.
            Και το στήσιμο ενός αγώνα, το κάνει - μπορεί να το κάνει - μόνο ο ισχυρός και ποτέ ο αδύνατος. Και το στήσιμο πλέον, δεν γίνεται με τα σέντερ μπακ  και τα λοιπά ντοπαρισμένα που τρέχουν σαν μηχανάκια - ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΑΥΤΑ ΜΙΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ - αλλά με ομοσπονδίες και φυσικά με προπονητές. Διακρατικά μιά που είμαστε ένα βήμα πριν την παγκοσμιοποίηση αλλά και σε ανταλλαγές για την κάμψη φρονημάτων λαών ολόκληρων που πρέπει να αναγνωρίσουν σε πρώτη φάση - ΚΑΙ ΜΕ Ό,ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ, ( καταλαβαίνουν είπα όχι οτι ξέρουν ) δηλαδή ποδόσφαιρο - το πού θα πρέπει να πάνε.
            Στο παιχνίδι αυτό, παίζει πολύ γερά το δίδυμο προπονητών των δυό κορυφαίων ομάδων του πλανήτη. Των δυό ισπανικών. ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥΣ. Κι ο μεν ένας δηλώνει οτι φεύγει παρά το τρομακτικό εργο του, κι ο άλλος δηλώνει οτι θα ήθελε να παραμείνει και του χρόνου μια που υπάρχει η διαβεβαίωση οτι θα τα πάρει όλα. Ακόμα κι ο πιο δύσπιστος πλέον το πιστεύει αυτό για την φετεινή θυσία της Ρεάλ. Που βεβαίως ήταν δίκαια η πρόκριση της γερμανικής ομάδας και της αγγλικής, με τις εξής παραμέτρους:
               Ο Πεπ έριξε κόσμο στον κουβά αφού ο Μέσι δεν διαμόρφωσε το 3-1 , που θα γινόταν βεβάιως 3-2 και θα είχαμε αποκλεισμό, αλλά ο διάβολος είπε οτι θα κερδίσω κι αποκλείστε με στα πέναλτυ. Ο ένας φεύγει κι ο άλλος μένει. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΑΫΛΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟ, έχει θύματα. Κι εδώ ακριβώς είναι το show του Μουρίνιο, που είναι το απόλυτο όπλο εναντίον του ποδοσφαίρου δηλαδή της συνείδησης ολόκληρων μαζών που θεωρούν οτι στήνονται τα πάντα εκεί που δεν ασχολείται η κοινή γνώμη - ΑΝ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Ή Η ΒΕΡΟΙΑ - και έχει τα πάντα καθαρά σε επίπεδο πρωταθληματισμού. Αν αυτό είναι πάγια άποψη, δεν έχω κανένα θέμα να γνωρίζω από τώρα για την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
                Ο προπονητής αγαπητοί κι αγαπητές, άμα θέλει, τραβάει μια τετράωρη προπόνηση την παραμονή του αγώνα κι η ομάδα του εμφανίζεται ράκος την ημέρα και την ώρα του αγώνα. Η Μπάρτσα - για μένα η κορυφαία ομάδα του πλανήτη - ξαφνικά κι ενώ είναι ρυθμισμένη ΜΕΣΩ ΝΤΟΠΑΣ για τώρα, τα παίζει και χάνει τρεις απανωτούς αγώνες. Ο Μουρίνιο ενώ πλέον κάνει περίπατο χωρίς Μπάρτσα, κάθεται γονατιστός για το μεγαλείο της Ρεάλ στα πέναλτυ ενώ όλοι γνωρίζουν οτι έχει τα πάντα στα αρχίδια του. Τον βεβαιώνει ο αρχηγός της που πετάει το πέναλτυ στα πουλιά. Τον επιβεβαιώνει το μεγαλύτερο τσουρούκι της Μπάρτσα, ο Πουγιόλ, που στο ματς με την Μαδρίτη προσπαθεί να κοντρολάρει την μπάλα και τρώει το τάκλιν. Συμπτώσεις; Είπα οτι δεν έχω αποδείξεις. Μόνο ενδείξεις. ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ , που με κουράζουν. ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΣΤΟ 15ο λεπτό είχαν τις αντιπάλους τους στο 2-0 για πλάκα ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ. ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΝΑ ΟΚΤΑΜΗΝΟ ΘΑ ΕΧΩ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΞΑΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
              Μα αφού όλα είναι στημένα, γιατί τα παρακολουθείς; Λογική ερώτηση. Δεν θα πάω στο γιατί ζω και πότε κάβλωσε ο πατέρας μου, αλλά στο αν υπαρχει κάτι άστητο ή αν πρέπει να φουντάρω από τώρα σε κάποιον καταρράκτη. ΣΤΗΜΕΝΑ ΤΑ ΘΕΛΩ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΣΗ, την οποία να κριτικάρω αφού έτσι γουστάρω να ζω. ΣΤΗΜΕΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ; ΣΤΗΜΕΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΟΥ ΕΞΕΛΙΞΗ; Σε αυτό το περιβάλλον ζω και σε αυτό γεννώ. Σε αυτό μεγαλώνω τα παιδιά μου. Τρέχει κάτι; Βγήκα, είδα, μίλησα. Και μέσα στην πλάκα είπα την εξής απλή κουβέντα: ΜΠΑΡΤΣΑ- ΡΕΑΛ, ΜΠΑΡΤΣΑ - ΤΣΕΛΣΥ, ΡΕΑΛ- ΜΠΑΓΙΕΡΝ είναι συγκοινωνούντα δοχεία κι ήταν στημένα. ΤΙ ΕΙΠΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΟΤΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΠΕΒΑΛΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ Ή ΟΤΙ ΤΟ ΔΝΤ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΔΩ ΠΗΓΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΤΟΣΟ ΒΑΡΙΑ. ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΩΛΟΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΙΛΗΣΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ. Που τους καλύτερους τους κάνει να φαίνονται έτσι, ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑΝ, ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ. Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ. ΧΑΙΡΕΤΕ.
           Υγ. Στο γιούρο τι να παίξουμε; Γερμανία. ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΑΛΑ ΞΕΡΟΥΝ. ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ. ΤΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥΣ. ΡΕ ΔΕΝ ΓΑΜΙΟΜΑΣΤΕ.  

28 σχόλια:

  1. Υπήρξαν επίσης σοβαρές, σοβαρότατες, ενδείξεις ότι η Γή ηταν επίπεδη. Τόσο σοβαρές πού (με το κατάλληλο σπρώξιμο) επικράτησαν επί αιώνες με χιλιάδες επί χιλιάδων ανθρώπων να ορκίζονται ότι είναι επίπεδη.
    Ειχαν άλλωστε σοβαρές ενδείξεις κι η θεωρία ακουγόταν λογικότατη.

    Υπάρχουν κατόπιν και γαμώ τίς σοβαρές ενδείξεις ότι ο άνθρωπος έχει πάει στο φεγγάρι. Οχι απλώς ενδείξεις, αποδείξεις λένε κάποιοι, αφού έχουμε φίλμ και φωτογραφίες. Βέβαια εδώ και 40 χρόνια δεν έχουμε ξαναπάει (όλως μυστηριωδώς) και κανένα κράτος, ανεξάρτητα τεχνολογίας, δεν έχει καταφέρει αυτό το..επίτευγμα. Αλλά, τι θεωρούμε ότι φανερώνουν οι ενδείξεις? Μα ότι πήγαμε στο φεγγάρι βέβαια. Οκέι.

    Μετά υπάρχουν ενδείξεις για την μετά θάνατο ζωή. Οχι θρησκευτικές πού κι αυτές, ανάλογα την...οπτική γωνία μπορεί να τίς σπρώξει κανείς στην κουβέντα, αλλά ερευνητικές ενδείξεις, επιστημονικές. Ενδείξεις πάντως, πού ανάλογα την εγκεφαλική ροπή και δομή μπορεί κανείς να τίς μετουσιώσει σε θεωρία.

    Αλλά υπάρχουν κι ενδείξεις ότι η ιστορία είναι ένα αποτέλεσμα χαοτικών διεργασιών κι όχι στημένων και προκατασκευασμένων συνωμωσιών. Κι όσους θεωρητικούς βρείς για την μιά προσέγγιση άλλους τόσους θα βρείς και για την άλλη, και οι δύο με ένα κατάλογο από ισχυρές ενδείξεις.

    Υπάρχουν ενδείξεις ότι προερχόμαστε απο συμπαντική πανσπερμία, αλλά και ενδείξεις ότι είμαστε "απλώς" η βιολογική εξέλιξη τού πίθηκου, αλλά και ενδείξεις ότι προερχόμαστε από τη Θάλασσα, αλλά και ενδείξεις ότι δεν είμαστε από δώ.

    Υπάρχουν ενδείξεις ότι ζούμε σε ένα γιγαντιαίο Τρούμαν Σόου αλλά και ενδείξεις ότι ζούμε σε κάτι σαν ένα ενυδρείο κι ότι οι κάτοχοι τού ενυδρείου προδίδουν την παρουσία τους μεν αλλά είναι αόρατοι δε.

    Υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι υπάρχει θεός κι ακόμα πιο σοβαρές ότι δεν υπάρχει, όπως υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχουν εκατομύρρια παράλληλοι κόσμοι και εκατομύρρια παράλληλοι εαυτοί μας αλλά υπάρχουν κι ενδείξεις ότι η φάση είναι μόνο αυτή εδώ και ότι κάποια στιγμή πεθαίνουμε και παίρνουμε τον πούλο κι εκεί τελειώνουν όλα.

    Γουστάρουμε να μιλήσουμε για ενδείξεις? Μέσα.
    Να το διευρύνουμε το θέμα η να το περιορίσουμε στο ΤσουΛού τουλάχιστον για αρχή?
    Εγώ, σαν γκράντ μαλάκας πού είμαι (και ωρίμως περήφανος γι΄αυτό) το περιορίζω στο ΤσούΛού τουλάχιστον για το ξεκίνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤσούΛού λοιπόν.
    Καταρχήν, ποιός ο λόγος να στήσεις περαιτέρω κάτι πού είναι ήδη στημένο εξ΄ορισμού αλλά εκ μηχανισμού?
    Δεν τα συζητούσαμε εδώ τίς προάλλες?
    Πριν κάνουν την κίνηση ίδρυσης ιδιωτικής Λίγκας τα μεγάλα ευρωπαικά κλάμπ στην δεκαετία τού 90΄η ΟΥΕΦΑ τούς έφτιαξε αυτό πού ζητούσαν, και το έστησε με τέτιο τρόπο ώστε μαθηματικά να επωφελούνται απ΄αυτό μόνο συγκεκριμένες ομάδες αλλά και να το παίρνουν φυσικά μόνο συγκεκριμένες ομάδες.
    Μην τίς αναφέρω και προσβάλλω το IQ κανενός, δεν συντρεχει λόγος.

    Αφού λοιπόν έχουμε το δεδομένο (κι όχι ένδειξη) ότι πρόκειται περί στησίματος στην δομή τού Τσάμπιονς Λίγκ για ποιό λόγο συζητάμε περί ένδειξης?
    Ειναι στημένο το ότι θα το πάρει είτε η Ρεάλ, η ή Μπάγερν η ή Γιουνάιτεντ η ή Μίλαν η ή Μπάρτσα?
    Μα φυσικά και είναι. Με τίς πάντες.

    Αλλά μάς απασχολεί μήπως υπάρχει ένδειξη ότι θέλουμε να το πάρει συγκεκριμένα η Ρεάλ την μιά χρονιά και συγκεκριμένα η Γιουνάιτεντ την άλλη?
    Για ποιό λόγο να υπάρξει τέτιο ρίσκο στον μηχανισμό, για να επιτευχθεί τί ακριβώς?

    Εφόσον, στατιστικά μιλώντας, υπάρχει ένα pool ομάδων πού μεταξύ τους, σε κλειστό πριβέ κύκλωμα, παίζουν και τα λεφτά αλλά και το κατσαρόλι τού ΤσούΛού, υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος και μυστήριος λόγος να πρέπει να το κανονισουμε με λεπτομέρεια ενώ η στατιστική από μόνη της θα έχει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα?
    Ποιό?
    Μα τής ίσιας μοιρασιάς με μικρές αποκλίσεις σε βάθος χρόνου.

    Και αν λέω εγώ ο μαλάκας είναι έτσι, για ποιό λόγο να ρισκάρουμε την μόστρα τού μηχανισμού (τού στημένου έτσι? μην ξεχνιόμαστε) βάζοντας τον κάθε καραμαλάκα Σπέσιαλ να κάνει την 4ωρη προπόνηση για να κουράσει τα παλικάρια τής Ρεάλ πρίν το κρίσιμο μάτς?
    Μα εδώ, έτσι όπως είναι ΣΤΗΜΕΝΟ το ΤσούΛού ως μηχανισμός κι όχι απαραίτητα ως συγκεκριμένα μάτς, αυτό πού πρέπει να επιτευχθεί έχει ΗΔΗ επιτευχθεί.
    Με την εφαρμογή τού μηχανισμού, αυτού δηλαδή πού λέγεται ΤσούΛού.
    Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ περαιτέρω λόγος να στηθεί κάτι άλλο πέρα π΄αυτό κι ειδικά συγκεκριμένα μάτς γιατί ο σκοπός ήταν, εξ΄αρχής, το μοίρασμα τών χρημάτων σε συγκεκριμένα κλάμπ (εταιρείες) και το στατιστικό μοίρασμα και τών τίτλων μεταξύ τους.
    Αυτό ακριβώς δεν συμβαίνει?

    Πλήν όμως, ψαχνόμαστε μήπως παίζει και κάτι άλλο?
    Στην ιατρική λένε ότι αν ψάχνεις να βρείς ενδείξεις για κάτι συγκεκριμένο θα τίς βρείς ακόμα κι αν δεν υποδηλώνουν τίποτα.
    Ακομα κι αν οι ενδείξεις αφορούν καρκίνο.
    Εκεί άλλωστε βασίζεται και μέρος τής απάτης.
    Στο θέμα μας όμως.
    Ο Μουρίνιο κι ο Γκουαρντιόλα κουράζουν τούς παίκτες τους πού ειδάλλως θα ήταν ξεκούραστοι και φρέσκοι και τριανταφυλλένιοι?
    Για να περάσει η Μπάγερν το ανέκδοτο πού λέγεται Ρεάλ γίνονται όλα αυτά? Η για να περάσει ο οποιοσδήποτε τον οποιονδήποτε?

    Μάλιστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστος Χοντζεας27 Απριλίου, 2012 01:13

    Κατ'αρχας συγχαρητηρια στην Ατλετικο του Μπιλμπαο.
    Και ΤΙ εδρα αυτο το Σαν Μαμες.

    Οσο για το ποσα και που ειναι τα στημενα,δεν βαριεσαι.
    Οπως και να εχει,υπαρχειη αγωνια. Οπως και στα αστητα.
    Σκεφτεσαι: Θα τους βγει το στησιμο η θα εχουμε κανενα "στρατηγο ανεμο" που θα φερει τα σχεδια τουμπα. Ειναι και αυτο μια διασκεδαση.

    Υπερβολικα ηρεμος και σχεδον σιγουρος για κατι,μου φανηκε ο Μουρινιο.
    Αυτος που πεταγεται σε απλα φαουλ στον αερα και αποβαλεται για κατι μαλακιες-ισα για το θεατρο- χθες δεν βρηκε καποιον ικανο λογο για κατι.
    Ολα ηρεμα. Ρε τι στραβοκλωτσιες εγιναν,τι αναποδα φαουλ δωθηκαν,τι μαλακιες εκαναν οι Ροναλντοι και οι Κακαδες,τι πεναλντυ χαμενα κατα ριπας. Τιποτε εκεινος. Ανεκφραστος.
    Αντε, καλοφαγωτα.

    Αλιμονο στον κοσμακι που πηγε στον κουβα. Ειδικα προχθες.
    Ποια Τσελσυ και ποια Μπαγερν. Μιλαμε για καμια 20αρια οικοδομους.

    Αν οι δυο Ισπανικες ηταν "ελευθερες",απο 5 στην καθε μια θα εριχναν.

    Οσο για την Μπαρτσα,μακαρι να εχει μεινει ακομα λιγη καλη τεφρα,ωστε να συνεχιστει αυτο το ωραιο ταξιδι που βλεπουμε εδω και 5 περιπου χρονια.
    Αλλα απλα ξερω,οτι ολα αρχιζουν και παντα καπου καταληγουν.

    Ποιος δεν θελει να βλεπει ομορφιες; Το να μη συμπαθεις την Μπαρτσελωνα-σαν ποδοσφαιρο- ειναι σαν να στριβεις το κεφαλι σου και να αποριπτεις π.χ. την Μπιγιονσε-σαν γυναικα.
    Πρεπει δηλαδη να εισαι "παραλυτος" στο σωμα και στο κεφαλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά απ΄όλα αυτά, και ξέροντας ότι οι ενδείξεις θα είναι μαζί μας για πάντα (δεν ξεφεύγω απ΄αυτό μοτίβο, πρός αποφυγή παρεξήγησης) κι ότι ότι και να ειπωθεί οι ενδείξεις είναι πάντα υπάρχουσες για ότι θέλει ο οποιοσδήποτε, προτείνω:
    -ναι στο Γιούρο όλα τα λεφτά είναι στην Ισπανία και στην Γερμανία. Το κρυφό άουτσάιντερ? Ρωσία.
    Αυτά και καληνύχτα. Πρός το παρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρηστος Χοντζεας27 Απριλίου, 2012 01:17

    Και κατι τελευταιο-οσο αφορα σε αυτες τις διακριτες διαφορες μεταξυ Βορα και Νοτου- που τοσο μας εχουν απασχολησει εδω κατα καιρους και εχουμε πει τοσα: Οτι εχει ο Νοτος αρκετο,σε αφθονια και αρκει μονο να βρει την ορεξη αλλα και την ελαχιστη μεθοδο προκειμενου να το βαλει σε λειτουργια,ωστε να παραξει το μαξιμουμ, αυτο, ο Βορας για να αντιπαρελεθει αυτο,για να αντιταξει τα δικα του "οπλα",το πραγματοποει μετα απο τρομερη προσπαθεια,εργωδη και κοπιωδη χρονο απειρο,τονους ιδρωτα και μεγαλες βοηθειες.
    Σε τι αναφερομαι; ΜΑ ΣΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ στο ποδοσφαιρο ΦΥΣΙΚΑ.
    Το οποιο παει χερι-χερι με την Γεωγραφια. Με τις θερμοκρασιες και την ηλιοφανεια.
    Το ποδοσφαιρο παιζεται ΕΞΩ. Και "εξω" σημαινει καλος καιρος.

    Δεν υπαρχει Γερμανικο και Αγγλικο ποδοσφαιρο,οπως δεν υπαρχει και Αγγλικη και Γερμανικη κουζινα.
    Αυτο δεν σημαινει οτι απαγορευεται να μαγειρευουν. Καθε αλλο. ΥΠαρχουν μαλιστα και βραβευμενοι σεφ. Αλλα αν θες καλο φαι,δεν θα πας και στο Λονδινο.Εκει παμε για να πιουμε μπυρα και να δουμε γυναικες με τριχες-πλεξουδες κατω απ'τις μασχαλες.

    Δεν εννοω οτι δεν εχει επιτυχιες. Μη παρεξηγηθω. Εχει και μαλιστα μεγαλες.
    Αλλο λεω. Οτι οταν ο Βραζιλιανος (για το ποδοσφαιρο μιλαμε) κανει το αυτονοητο,αυτο που ειναι σαν φυσικη εξη,ο "Γερμανος",ο Αγγλος,το μαθαινει-οχι βεβαια το ιδιο,αλλα με παραλλαγες- μετα απο εξασκηση,μεθοδο,κοπο,μαθηματα,μετα απο "σχολεια", υπο εργαστηριακα τεστ κλπ
    Το ποδοσφαιρο ειναι ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΕΧΝΗ.

    Στην Αμερικη,γιγαντωθηκε το λεγομενο Αμερικανικο football. Γιατι; Γιατι δεν εχει ιχνος τεχνης. Εχει βουβαλομαχιες. Eιναι απομιμιση απο οδομαχιες.Χρειαζεται την πονηρια του δρομου.

    Και ποιοι "ιδρυσαν" την Αμερικη; Κεντροευρωπαιοι.
    (δεν λεω ποιοι την κατοικησαν. Οι Λατινοι και οι Μεσσογειοι,απλα ανελαβαν την τεχνη της μαφιας.
    Την ταινια του Σκορτζεζε,"Gangs of N.Y." φανταζομαι την εχετε δει.

    Δεν ειναι και το φορτε τους δηλαδη των Αγγλοσαξωνων και λοιπων,το ποδοσφαιρο.
    Απλα,εδω στην Ευρωπη, το δεχθηκαν το αγκαλιασαν,το μετετρεψαν,το εβαλαν στα δικα τους μετρα,το ρυθμισαν με βαση τους δικους τους σωματοτυπους και ιδιοσυγκρασιες. Εξ'ου και οι διαφορες "σχολες".

    Οπου στην ουσια ειναι υποιδρυματα.Ειναι οι εκφανσεις του,με βαση τις δυνατοτητες του καθε εθνους. Αλλα για μακαροναδα,πας στην Ιταλια.
    Η για κρασι καλο,ψαχνεις καπου στα αμπελια της Γαλλιας. Δεν πας στον Καναδα. Οπως παλι για καλη ξυλεια,η για καλο αυτοκινητο λειτουργεις αντιθετα. Εκαστος εφ'ω εταχθει.

    Ποδοσφαιρο= Λατινικη Αμερικη, Ιβηρικη χερσονησος,με ολιγη Μεσσογειο.
    Μετα,τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οικοδόμοι? Μπορεί. Απέναντι τους πάντως εγώ είδα κάτι κομμώτριες. Κι αυτό, πρέπει επίσης να είναι τυφλός κάποιος για να μην το δεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι οκ.. Απαγορευεται να χασει καθαρα ο special η εχει κανει 4 ωρες προπονηση για να δωσει το ματς, το οποιο δηλωνε εδω και μηνες οτι ειναι ο στοχος τοσο αυτος οσο και η ομαδα, η ειναι αδιαφορος (ποιος??? ο ταληροφονιας που το ΜΟΝΟ που τον ενδιαφερει ειναι η ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ) και ηταν λεει ηρεμος στα πεναλτυ.
    Ναι οκ..
    Οταν χανει η Ρεαλ ειναι στημενο και δωσμενο
    Επισης οταν σουταρε ο Μεσι στο 80 περιπου ισα ισα περασε η μπαλα μεσα απο 5 και την ακουμπησε με τα ακροδαχτυλα ο ΤΣΕΧ για να παει στο δοκαρι και αυτο στημενο.
    Και τα πεναλτυ στημενα. Και φυσικα για να στησεις καλα φτανεις στο σημειο να ΔΩΣΕΙΣ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΥ πρωτα και μετα ο Μεσι να σημαδεψει το ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ!!! δοκαρι. Ρε τι στησιμο ειναι αυτο, μαεστρος ο ανθρωπος.

    Και στα πεναλτυ βεβαια πρεπει να τα ειπε ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ 7 με τον Νοιερ οπως και ο Κακα: ριξτο συρτο στη γωνια και θα πεσω εγω να το πιασω.
    Πλασε καντο μη βαλεις πολυ δυναμη για να προλαβω.
    Σε μια διαλεκτο (μιας και δεν φημιζωνται και για την πολυγλωσσια τους οι παικτες) Αγγλο-Γερμανο-Ισπανο-Βραζιλιανικη.
    Με τον Ραμος δεν μιλησαν, γιατι σημαδευε τη πτηση Μαδριτη Μοναχο.

    Φυσικα στραβοκλωτσιες και φαουλ και αναποδα ΟΛΑ μιλημενα και στημενα ηταν για να φτασει οχι στη παραταση αλλα στα πεναλτυ.

    Και ο special δεν μιλαγε γιατι τα ηξερε. Και ο πεπ ειχε δωσει εντολη σε δυο ματς θα βαλετε 4 γκολ θα ριξετε 4 δοκαρια θα χασετε πεναλτυ θα εχετε 70-80% κατοχη ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΤΕ..

    Ωρες ωρες ειμαστε παραγματικα ΠΟΛΥ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ. και επειδη ειμαστε ελληναρες θεωρουμε οτι και ολοι οι αλλοι ειναι.

    Αναγκη εχει να στησει ματς ολοκληρη Ρεαλ που μονο ο Κρετινος 7 κοστισε 96, ο κακα 67, ο μπενζεμα 35.
    Πανω απο 200 μονο αυτοι οι τρεις και ΜΟΝΟ για τις μεταγραφες, χωρις τα συμβολαια.

    Αναγκη εχει ο Μπαρτσελονας να στησει ενα ματς και να κινδυνευει να τον παρουν χαμπαρι οι ελληναρες εξυπνοι, λες και δεν εχει 100,000 κοσμο σε καθε ματς,λες και το ροστερ του δεν κανει δισεκατομυρια, λες και αν ηθελε να το κανει θα επαιζε μεχρι το 90 τον αλλον κλεισμενο με δοκαρι στο 80 φευγα.

    Επειδη εμεις εχουμε τη κομπινα και τη λαμογια στη καθημερινοτητα μας ΠΡΕΠΕΙ να το κανουν και οι αλλοι.

    ΔΕ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ και σωστα αναφερει ο albert τη λιγκα, αλλα σε αυτο το επιπεδο πρωτον ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟ και δευτερον ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΟ.

    Οσο για τα ποσα των μπουκηδων ειδικα στο ρεαλ-μπαγερν ηταν μια η αλλη.

    Εκτος αν η μπαγερν πηγε και εδωσε ποσα?? 200?300? εκ στη ρεαλ για να χασει..

    Ας μη τα ισιωνουμε ολα οπως μας βολευει. Η αν το κανουμε ας εχουμε (φυσικα ορθα αναφερεις) αποδειξεις και οχι ενδειξεις.

    Γιατι και εγω εχω μια ενδειξη οτι ο Σιαλμας θα κανει 3 χατ τρυκ στα πλαυ ωχ και θα παρει μεταγραφη στη θεση του Γκομεζ..

    ΜΟυ το ειπε το πρωι ο οδοκαθαριστης που ειναι ξαδελφος του και εχει inside info..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. albert μη μπερδευεις την τεχνικη με την οργανωση και το ταλεντο.

    Ναι φιλε μου ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ειναι οι Σβαισταιγκερ και οι Τερρυ, οι Μπαρστουμπερ και οι Λαμπαρντ, οι ΓΟΥ-Ρουνει και οι Κλοζε κλπ μπροστα στους Ροναλντους (το χοντρο οχι τον κρετινο 7) τους Μεσι τους Κακα, τους Ριβαλντο, τους Ζινταν, τους Πιρλο τους Μαλντινι τους Γκουλιτ κλπ κλπ

    Δεδε παω σε ρομαριο, μαραντονα κλπ γιατι ειναι πατελως αγνωστο επειπεδο για τους βορειους..

    Μη σου κακοφαινεται.ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.

    Απλα ειναι πολυ πιο πειθαρχημενοι, συγκροτουν ομαδες και φερνουν αποτελεσματα.

    Ενω οι αλλοι ακριβως επειδη ειναι φτωχοπαιδα χωρις παιδια και εχουν το σταριλικι και το βεντετισμο θελουν μια μπαλλα μονοι τους και τα κανουν τελικα σκατα.

    Γιατι ΟΣΟ καλος και να ειναι ο αλλος (πλην Ντιεγκο..) θα κανει 1-2-3 μαγικα και μετα θα πεσει στο τειχος.

    Δεν θα μιλησω για τη Βραζιλια γιατι ΔΕΝ με ενδιαφερει και ΔΕΝ τη παρακολουθω.
    Τους θεωρω μαιμουδες, μου τη σπαει η γλωσσα τους, η...σαμπα τοτς και η γυφτια τους. Αδιαφοροι παντελως..

    Οσο για την Αργεντινη, που την παρακολουθωλογω και κουλτουρας σα χωρα, εχει στο παγκο τον..... Αγκουερο!!! Ενα τυπο που χαλαρα αμα εχει ορεξη κανει μια χορτα και 2 πατατες ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΜΥΝΑ βρει μπροστα του.

    Και ναι φιλε μου εχει ιγκουαιν (για μενα πρεπει να παιζει αλλαγη) και μεσι ...επιθετικο διδυμο.

    Και sorry ΔΕΝ ειναι ο σβαισταιγκερ το καλυτερο εξαρι στο κοσμο. ΑΝ ΗΤΑΝ θα επαιζε στην Αγγλια στην Ισπανια η στην Ιταλια.

    Οι Βορειοι ΔΕΝ βγαζουν τα ταλεντα που βγαζουν οι Νοτιοι ΟΣΟ και να το θες, ειναι θεμα φυσης? κουλτουρας? δε ξερω.

    Γι αυτο και ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΜΕ ΞΕΝΟΥς ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΥΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΛΑΤΙΝΟΥΣ.

    ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ-ΣΟΥΗΔΟΥΣ-ΔΑΝΟΥΣ κλπ.

    Και μη μου πεις για τα λεφτα γιατι θεωρω οτι αν υπαρχει οντως ενας καλος παικτης δε νομιζω να κολωνει μια Μιλαν μια Μπαρτσα μια Τσελσυ κλπ να παρουν τον φονφριτς επειδη λεει θα ειναι ακριβος!!
    Οπως κατα το παρελθον εχουν βγει παικταραδες βορειοι και πηγαν σε ομαδες.

    Απλα το ταλεντο και η παραγωγη παικτων ειναι με το Νοτο τι να κανουμε?

    Ε ΝΑΙ μπροστα στον Μεσι, στο Κακα, στο Ρομαριο στο (κανονικο) Ροναλντο στο Ριμπο στο Ντιεγκο στο ο Γερμαναρας ειναι ΒΟΗΘΟΣ οικοδομου.

    Το οτι κουβαλαει τα ξυλα μεθοδικα και με πλανο και στο τελος της ημερας υα εχει στιβαξει με ταξη και προσοχη, δεν σημαινει οτι εχει το ταλεντο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιώργης ο γαρατζέος27 Απριλίου, 2012 11:33

    Για να ενισχύσω την άποψη του DIMI, ποιός δε θυμάται την γερμανική 3δα της Ίντερ και της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Γερμανίας (μπλιαξ) το 86?
    Μια τρίχα απ' τ' αρχίδια τους είναι οι σβαινστάιγκερ και οι μπατστούμπερ. Αλλιώς...θα τους είχε πάρει η Ίντερ και η κάθε Ίντερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργης ο γαρατζέος27 Απριλίου, 2012 11:34

    Όπα, εννοώ πρωταθλήτρια του 90 (μπλιαξ)...το 86 ξηγήθηκε φυστίκι ο γκοντό-ντιέγκο-ντίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρηστος Χοντζεας27 Απριλίου, 2012 12:08

    Οικοδομοι. Οικοδομοι με ενσημα βαρια.
    Αυτοι ειναι ταμαμ και για την ναυπηγοεπισκευαστικη ζωνη.
    Οξυγονοκολητες,λαμαρινοφαγοι.
    Σε παρακαλω. Προσβαλουμε "θεους" και "δαιμονες",τωρα.
    Δεν μπορουν ολοι να ειναι ιδιοι και ικανοι το ιδιο σε ολα. Αυτο λεμε.
    "λοστρομο Πειραιωτη,τιμονι Καλαματιανο και καπετανιο Χιωτη λεμε. (τι να κανει αυτος ο Νοτιας αραγε;)
    Αν θες να σπουδασεις ας πουμε μουσικη,που πας; Καπου στην Βιεννη.
    Αν θες ζωγραφικη,καπου στην Ισπανια, η στην Γαλλια.
    Αν θες να μαθεις να καλιγωνεις ψυλους,ερχεσαι στο Ελλαντα.
    Αν θες οικονομικα,στο city.
    Αν εισαι γερο κατσαβιδι,πας στην Οπελ,η στην Αουντι.
    Αν θες να γαμισεις επι χρημασι,παιρνεις τηλεφωνο καποια "Τζουλια",δεν πας στο ορφανοτροφειο,ουτε στο ΚΕΠ.
    Αν θες να σε γαμησουν,πας και ψηφιζεις Τουρκογλου, η το βλακομετρο.
    Φυσικα σπουδες λογιων-λογιων,υπαρχουν παντου. Και αυτο ειναι το ομορφο με τους πολιτισμους.
    Αλλα εδω δεν μιλαμε για το εαν καποιος "εχει δικαιωμα". Ασφαλως και εχει.
    Λεμε για τους ειδικους. Για τους εχοντες το προνομιο. Για τους απο φυση η απο θεση προνομιουχους.

    Ενω -υποτιθεται ζουμε στα χρονια της εξειδικευσης,παρ'ολα αυτα,καμια εξειδικευση δεν επιδεχεται το συστημα. Αυτη ειναι για τους υπηκοους.Οταν αυτο θελει να μπουκαρει σε μια αγορα,τοτε,βαζει μπροστα καθε καριδιας καρυδι. Καθε μαμουχαλο,αχρηστο,μπουνταλα,μαλακα,αξεστο.Ασχετο με το αντικειμενο.
    Αλλα ομως εχει αλλα χαρισματα. Ειναι ομορφος,ειναι "επικοινωνιακος", εχει "κατι", (αγνωστο τι)ειναι "δυναμικος",ειναι "δραστηριος",ειναι "δουλευταρας" (εδω ειμαστε....)
    Απορια ψαλτου,βηξ ξηρος.

    Γιατι ειναι ο Βερτης "πρωτο ονομα"; Γιατι η Μπαρμπα εχει δημοσιο λογο;
    Γιατι ο Ρικυ Μαρτιν ειναι προτυπο "αντρακλα";Γιατι ο Καραγκουνης και ο Γιατι ο "Μπατστουμπερ" παιζει ποδοσφαιρο; Και γιατι ο Λαμπαρτ η Κραουτς πατανε χορταρι;
    Γιατι η γρια μπαμπω εβαλε ζαρτιερες; Γιατι ο Σοιμπλε θελει να σηκωθει και να χορεψει συρτακι σαν οψιμος φιλελλην;
    Που να ξερω. Ισως γιατι ζουμε σε "ελευθερο περιβαλλον" και ο καθενας δηλωνει και κανει οτι θελει.
    Η ισως γιατι η αυτογνωσια ειναι στο μεγιστο βαθμο.

    Ειναι μεγαλη η προκληση να θες να κανεις αυτα που κανει και ο αλλος.Και μαλιστα με τον τροπο σου. Και το προσπαθεις. Ευλογο ειναι. Με τις δομες σου, με την οποια "προικα" σου και με τις τεχνοτροπιες σου. Απολυτα θεμιτο.
    Αλλα τελικα ΤΙ παραγεις;
    Ο κεντροευρωπαιος δεν θα γινει ποτε Βραζιλιανος στο ποδοσφαιρο ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΕ.
    Οπως και ο Βαζιλιανος δεν θα γινει ποτε Αμερικη.
    Ουτε τα προβατα μπορουν να συρουν ελκιθρα στη Σιβιρια. Ουτε οι Κινεζοι θα γινουν μαυροι στην πουτσα. Ουτε οι μαυροι θα γινουν Κινεζοι στην δουλεια.
    Ουτε οι κατοικοι του Ειρηνικου θα μαθουν ποτε να κατασκευαζουν αυτοκινητα.

    Ουτε ο Ελλην θα σκυψει τον τραχηλο της κεφαλης. Προτιμα να του γαμανε τον τραχηλο της μητρας. Ειναι καλυτερα. Δεν φαινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά. Ας κάνω μιά σούμα έτσι για να ξέρουμε τι λέμε.
    Οι Αργεντινοί αρπάζουνε ντόρτια απλώς διότι οι άλλοι είναι πιο...πειθαρχημένοι.
    Αν ο Σβαινστάιγκερ η ο Λαμ ηταν "καλοί" θα τούς έπαιρνε η Ιντερ. Η οποία αντ΄αυτού έχει πάρει γαμάτους "νότιους" παίκτες κι έχει...ομαδάρα. Οπως άλλωστε κι η Ρεάλ, ε? Τι ΝτιΜαρία, τι Ρονάλντο, τι Κακά, μιλάμε για κάργα νοτίλα και φυσικά ένα πούλο από δώ ως το Αφγανιστάν όταν έπαιξε προχτές με τούς...οικοδόμους.
    Οι οποίοι οικοδόμοι εκτός ότι είναι οικοδόμοι δεν βγάζουν και νομπελίστες, ε? Εκτός απο...μόνο καμιά 90αριά τα τελευταία 50 χρόνια.

    Ελληνάρες. Οντως. Σωστή κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και σκέφτομαι ρε παιδί μου το εξής.
    Εισαι ένας απ΄τούς...νότιους τής Ρεάλ. Και σύμφωνα με την νότια λογική, για να είσαι νότιος και να παίζεις στην Ρεάλ είσαι τα κάτωθι:
    1. Πικάσσο με το τόπι στα πόδια
    2. Βγήκες απ΄τη μήτρα κάνοντας κοντρόλ με το μυτάκι, το΄χεις έμφυτο ρε παιδί μου.
    3. Ζωγραφίζεις στο χορτάρι και θές και μιά καρότσα βόρειους στην καθισιά σου πού να παριστάνουν τον αντίπαλο για να κάνεις την πλακίτσα σου.

    Εισαι όλα αυτά λοιπόν, και ξέρεις ότι σού΄ρχονται οι Βόρειοι για το ΤσουΛου. Τι να συζητήσεις, σωστά? Πρώτον ξέρεις ότι πρόκειται περί οικοδόμων (η και ξυλοκόπων κατά μιά άλλη νότια άποψη) και άρα θα τούς πάρεις στα όρθια για πλάκα. Ασε πού δεν είσαι ό μόνος...νότιος στην ενδεκάδα, κι οι άλλοι 10 νότιοι είναι. Οπότε τι να κλάσουν οι οικοδόμοι?

    Ερχεται λοιπόν η μέρα τού μάτς. Βγαίνουν το λεπόν οι οικοδόμοι έξω και σού πιάνουν το κωλαράκι επί 90 λεπτά. Εσύ προσπαθείς να κάνεις τίς ζωγραφιές σου ως νότιος αλλά δεν βγαίνουν. Μυστηριωδώς. Ασε πού οι οικοδόμοι σού αποκαλύπτουν ότι είσαι και λίγο κομμώτρια. Διότι μπορεί να φοράς το ποδοσφαιρικό το παπουτσάκι για ξεκάρφωμα, αλλά σε ενδιαφέρει το μαλλί ρε παιδί μου. Λογικό, εφόσον είσαι...καλλιτέχνης.

    Αφού λοιπόν, μυστηριωδώς, οι οικοδόμοι σού ξηγάνε το όνειρο, και ξυπνάς ψιλοαναστατωμένος (διότι μάς γαμήθηκε το...δόγμα) πρέπει να βρείς την εξήγηση.
    Και την βρίσκεις.
    Ηταν αβαβά.
    Welcome to the twilight zone...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο δε Σπέσιαλ ηταν όντως...ήρεμος όσο ήταν 2-0. Κι η θειά μου η Σούλα ήρεμη θα΄ταν.
    Μετά όμως τον είδα να κάνει κάτι γιούργιες στον τέταρτο, να κόβει ανήσυχες βολτούλες όσο οι οικοδόμοι χάνανε την μιά κλασσική ευκαιρία μετά την άλλη κι όσο οι Πικάσσο του είχανε χάσει ένα φορτηγό αυγά κι ένα τάνκερ πασχάλια.

    Και μετά ηρθαν τα πέναλτι (πού ποτέ δεν έπρεπε να είχαν έρθει αν ο άμπαλος Γκόμεζ έβαζε έστω 1 απ΄τίς 4 κλασσικές ευκαιρίες η αν Ο Ρόμπεν έβαζε την δικιά του, η ο Ριμπερί δεν κόλλαγε μόνος του απέναντι στον Ικε, και, και, και...).

    Οι κομμώτριες όμως...άντεξαν και πήγανε με τούς οικοδόμους στα πέναλτι.
    Εκεί, ναί, όντως, έδειξε ΟΛΥΜΠΙΑ ψυχραμία ο Σπέσιαλ.
    Γονατιστός σαν καλόγρια σε σουηδικό σοφτ-πορνό, στην γραμμή επάνω, να παρακαλάει τον θεό με...νηφάλιο ύφος πάντα να βάλουν οι Πικάσσο του τα πέναλτι. Οι οποίοι Πικάσσο απ΄το 25΄ και μετά δεν κάνανε ούτε μιά ευκαιρία έτσι για να δικαιωθεί και το δόγμα.
    Τίποτα.
    Γονάτισε λοιπόν ο Σπέσιαλ κι ασβεστώθηκαν και τα παπούτσια τών 1500 ευρώ εκεί πάνω στη γραμμή.
    Ικέτεψε.
    Δήλωσε θνητός.
    Και πήρε ένα σπέσιαλ αρχίδι.
    Οι οικοδόμοι βαράνε άσχημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ασε ρε αλμπερτ τώρα έχεις κάνει παντιερα ένα ματς με μια τεσσαρα και το λες συνέχεια.
    Αν είναι να έρθει στην ΑΕΚ παίκτης θα προτίμησω το λαμ και το σβαιστσιγκερ απο το κακά και το Μεσι
    Θα πάρω μπαστουμπερ και θα αφήσω νταντα αλβες
    Θα ήθελα τον κλοζε τι να μας πει τώρα ο αγκουερο μωρε...

    Να σου θυμίσω το τελικό της ντροπής το 90 με το μεγάλο πέναλτι του μπρεμε η το πανηγύρι ζεις και αυτο ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ενα μάτς?
    Γιατί να κάνω παντιέρα ένα μάτς?
    Αν ηταν μόνο ένα, ναί, θα υπήρχε η υποψία παντιέρας.
    Μιλάω για τούς γαμάω νότιους και τούς οικοδόμους βόρειους.
    Στην ιστορία τής Ρεάλ ξέρεις ποιά είναι η ευρωπαική ομάδα απέναντι στην οποία έχει την χειρότερη (με διαφορά κιόλας) παράδοση?
    Συμφωνα με την...νότια λογική μάλλον θα είναι μιά ακόμα νότια ομάδα, σωστά?
    Η Μίλαν δηλαδή, η άντε η Γιούβε, η μήπως η ίδια η Μπάρτσα?
    Μπά.
    Πάλι οι οικοδόμοι είναι.
    Σε 9 διπλές αναμετρήσεις την τελευταια δωδεκαετία με την Μπάγερν η Ρεάλ έχει πάρει τίς δύο κι η Μπάγερν τίς 7.
    Η Ρεάλ έχοντας Πικάσσο και οι άλλοι μπετατζήδες με το ντενεκέ επ΄ώμου.
    Εφτά-δύο.
    Ποιό "ενα" μάτς?
    Το πέναλτι τού Μπρέμε φυσικά κι ήταν ανύπαρκτο. Η εικόνα τού μάτς όμως ποιά ηταν. Την θυμάσαι?
    Προσφατα, πριν την τεσσάρα, είχανε ξαναπαίξει τα υπεργαλαξιακά παικτρόνια τής Αργεντινής (την οποία για να σε σοκάρω πάω με χίλια, και δεν γουστάρω καθόλου Βραζιλία όπως και σύ) με την Γερμανία, στο μουντιάλ τής Γερμανίας.
    Θα το θυμάσαι φαντάζομαι, πρίν μόλις 6 χρονάκια ηταν.
    Μήπως θυμασαι τί έγινε εκεί?
    Η θυμόμαστε μόνο ότι γουστάρουμε?
    Να βάλουμε κάτω τίτλους, συμμετοχές σε τετράδες, συμμετοχές σε τελικούς Παγκοσμίων Κυπέλλων?
    Ποιό ένα μάτς ρε DIMI?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρηστος Χοντζεας27 Απριλίου, 2012 15:09

    Νομπελ Οικοδομης λεμε.
    Εκτος απο τα Νομπελ Μοριακης βιολογιας και βιοχημειας,για τους ...γνωστους λογους.
    Εφεραν το ανθρωπινο σωμα στα ακρα του και το γνωρισαν μεχρι και στην τελευταια του λεπτομερια.

    Πρωτεια εγκαιρης προσελευσης στο εργοστασιο και τιμιτικες πλακετες στα καλυτερα "κατασαβιδια".

    Νομπελ βουκολισμου και γιδοπροβιας λεμε.
    Βραβεια καλυτερης μασισης ωμου κρεατος και γρηγοροτερου ξεριζωματος βολβων,λεμε.

    Καλοκαιρακι ερχεται. Ντυθειτε ανθρωποι και ελατε.
    Eλατε κατα δω,νοτια, να μαζεψετε ηλιο στις ηλιοκυψελες της κεφαλης σας για καλυτερη αποδοτηκοτητα στα βαθια εργοστασια το χειμωνα. Προγραμμα "Ηλιος" για τα συνεφιασμενα προσωπα,εκεινων που δεν προκαναν να πιασουν τα παραλια-αφου ηταν αλλοι εκει,πριν πολυ-πολυ καιρο και αναγκαστικαν να βολευτουν αναμεσα στα βουνα και στα δεντρα.

    Ελατε κατα την θαλασσα να πλυνετε τα ποδαρια σας, λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Albert o χρηστος τα εχει με τους γερμανους γενικως
    εγω απο τη αλλη μιλαω για μπαλλα και χαιρωμαι που με δικαιωνεις.
    Σου λεω για τεχνικη και επιπεδο παικτων και εντεχνα μου λες η Γερμανια και ποσες συμμετοχες ειχε ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ (οτι λεω δηλαδη)..
    Αλλα και ακομη εκει να το παμε η Γερμανια σου εχει 3 κατσαρολια Κ-Λ-Ε-Β-Ω-Ν-Τ-Α-Σ το ενα με το περηφημο πεναλτυ.
    Πρεπει να δακρυσε ολη η καγκελαρια με αυτο το'τιτλο'..
    Αλλο ενα εχει η αγγλια.

    Μετα αρχιζει το χαος:

    5 η βραζιλια, 2 η αργεντινη (ας οψεται ο...μπρεμε)2 η ουραγουαη συνολο 9 απο τους μπαναναδες
    4 η ιταλια 1 η ισπανια αλλα 5 συνολο 14...

    Εκτος της αγαπημενης σου γερμανιας λοιπον, που στο τελευταιο τελικο γελαγαμε ολοι μαζι με αυτο το νεοναζι το Καν.. 1 εχουν οι god save the whoever και μετα το απολυτο χαος..

    Σκανδιναβοι (Σουηδοι-Νορβηγοι-Δανοι δε σε παω πιο πανω μην το χοντρυνουμε..) ΠΟΥΘΕΝΑ
    Αυστρο-Ουγγρο-Πολωνοι (η πρωην αυτοκρατορεια) ΠΟΥΘΕΝΑ
    Ολλανδοι-Βελγοι και λοιποι τεθλιμενοι συγγενεις ΠΟΥΘΕΝΑ

    σε ηπειρωτικό επίπεδο Ευρώπη και Νότια Αμερική είναι ισόπαλες με 9 κύπελλα η κάθε μία.

    3 κυπελλακια εχουν οι φριτσιδες και το ενα μουφα.
    και ενα οι indeed...me dear.



    Αντιστοιχα στο ch.l εχουμε ενα Νοτος-Βορρας 32-24.

    Και σου βαζω στο βορρα τους ολλανδους μεσα που αναθεμα και αν ειχαν 20% ολλανδους και οχι παρικοιες μεσα με 6 απο τα 24.

    Απο τις top ομαδες Ρεαλ 9, Μιλαν 7, Λιβερπουλ 5, μπαγερν και μπαρτσα απο 4 κλπ

    Με τα τελευταια 15 χρονια ας πουμε να παιζουν π.χ στη Λιβερπουλ ποσοι Γερμανοι και ποσοι Λατινοι?

    Οποτε αστο καλο το παραμυθι αλλα ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΔΡΑΚΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.

    Αλλα παμε σε παικτες που ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ και μου μιλας για τη τεσσαρα..

    Δε μιλαω για Γερμανους εξαγωγιμους περαν των 2 της Ρεαλ, τα τελαυταια χρονια γιατι θα γελασουμε.

    Αλλα οι τσουρουκες οι Αργεντινοι ρε παιδι μου ολο και εβγαλαν ενα μεσι, ενα ζανετι, ενα σαμουελ, ενα αγκουερο, ενα αιμαρ, ενα ρικελμε, ενα ιγκουαιν, ενα ντε μικελις (αληθεια ολοκληρη βαυαρια πηρε αργεντινο?), ενα καμπιασο, ενα μιλιτο, ενα γκιταν, ενα παστορε, ενα γκουτιερες, ενα μασερανο, ενα τεβεζ ....οοοοουυυυφφφ να συνεχισω η βαρεθηκες??

    Γιατι ολοι αυτοι παιζουν σε τοπ ομαδες αυτη τη στιγμη..

    Ποσοι σβαινσταιγκερ και λαμ παιζουν σε τετοιο επιπεδο???

    Σου ξαναλεω και παλι.

    Επιτηδες (πλην Μεσι) σε κραταω σε χαμηλο επιπεδο.
    Γιατι αμα αρχισουμε με Ρομαριο, Ροναλντο, Ροναλτινιο, Κακα, Ριβαλντο κλπ δεν εχει νοημα καν η κουβεντα.

    Μη πουμε για Ντιεγκο και το χεσουμε τελειως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρηστος Χοντζεας27 Απριλίου, 2012 18:50

    Απο το γενικο παμε στο ειδικο.
    Δεν τα εχω με τους Γερμανους,η τους Αγγλους,ετσι απλα,γιατι δεν μου αρεσουν τα χιονια.
    Ολοι οι ανθρωποι ειναι θαυμασιοι,μεχρι ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

    Εχασαν την επαφη με τον ζωοδοτη Νοτο και με οτι εκεινος τους πριμοδοτουσε και τους "επιδοτουσε" με γνωση, προκειμενου να γιγαντωθουν.

    Δηλαδη συνεβει αυτο που λενε "χορτασε η ψειρα και βγηκε στο γιακα".

    Εγω,επαναλαμβανω,να μου πει καποιος εναν Γερμανο της προκοπης που ανεδειχθει τις τελευταιες δεκαετιες. Που να ακουγεται σημερα. Η καλυτερα,που να επιτρεπεται να ακουγεται σημερα.

    Τι θελω να πω με αυτο; (γιατι εχω παρεξηγηθει μαλλον). Οχι οτι ειναι "κατωτεροι" η οτι επαψαν να ειναι "ανωτεροι". Αυτα ειναι μαλακιες.
    Πολυ απλα λεω οτι εσκεμενα διεκοπη η παραγωγη σκεψης και πολιτισμου,προκειμενου να φτασουμε "ομορφα και χαλαρα" στο σημερινο καταντιμα: Το να θεωρειται δηλαδη υψηστο προνομιο η σωστη προσελευση στο εργοστασιο και η φοροδοτικη εναρμονηση.
    Ο "σωστος" δηλαδη "πολιτης",ειναι ο "νομιμος,η νομιμοφανης φορολογουμενος". ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

    Καποτε ηταν το να ξερει Ελληνικα,η το να εχει επισκεφτει και μελετισει την Φλορεντια. Σημερα αρκει να ειναι ενα καλο υποτακτικο "κατσαβιδι". Χωρις γνωμη,χωρις κριση βεβαια,χωρις την ανησυχια του υπευθυνου,διχως να κριτικαρει και να αμφισβητει τους εργοδοτες κυβερνοντες του, οι οποιοι θα φροντιζουν για ολα τα υπολοιπα.

    Η διαμαρτυρια,δεν θα ειναι δικαιωμα,αλλα υποπτη συμπεριφορα.
    Για καθε "αντιδραση" βεβαια ουτε λογος. Προκαταβολικη καταστολη.
    Μιλαμε για φασισμο αισχιστου ειδους.

    Αυτο,με την σειρα του,τινει να απλωνεται και να γινεται καθεστως,και στις χωρες του Νοτου πλεον.
    Τι ακουμε,τι βλεπουμε,και τι λογια θυμοαστε τοσα χρονια;
    "Οικονομια. Ελεγχος. Συνεπειες.Φορολογικους μηχανισμους. Ασφαλιστικες δικλειδες χρηματικες. Αναγκη δανειων. Αναγκη προσοχης. Αναγκη επιβολης μετρων. Αναγκη επιτροπων επι των μετρων. Επι των δανειων.Δεσμευσεις. Αναγκη δεσμευσης. Επιτροπες οικονομικες. Φορουμ καθε τοσο ξεπηδανε οικονοικης φυσης.
    Οι οικοι αξιολογησης,δεν αφορουν πλεον μονο χωρες,αλλα και ανθρωπους. Θα θεωρεισαι ικανος για εργασια και φοροδοσια,μονο οταν εισαι υπακουος και συνεπης. Και βεβαια υγιης και αρτημελης.
    Αλλιως τι να σε κανωμε;

    Οσο για πολιτικη και προσωπα βεβαια,ουτε λογος. Δειτε τους. Τα απολυτα νουμερα. ΟΙ κατσαπλιαδες. ΟΙ αληταμπουρες. ΤΑ σκουπιδια. Ο αποπατος. Επομενο ειναι. Οταν θες να μετατρεψεις εναν χωρο σε βοθρο,τα σκατα θα υμνεις και σκατα θα σε καθοδηγουν.
    Μιλαμε για εσχατια.Μιλαμε για καταντια.

    Απο το τελικα συνισταται μια χωρα; Απο μερικα εκατομμυρια πολιτες,η απο μερικα εκατομμυρια φορολογουμενων;
    Απο ανθρωπους, η απο αριθμους; Και στοχος ποιος ειναι; Το βιοτικο επιπεδο να εξυπηρετει τον ανθρωπο,η ο ανθρωπος να μετατρεπεται σε οικονομικο μετρισημο μεγεθος και μονο;

    Και εδω λοιπον,οπως παει η δουλεια,στις Νοτιες χωρες,θα παψει η παραγωγη σκεψης,ιδεων και γενικα γνωσης, η οποια ειναι το κλειδι για το ευ ζειν. Πεθαινουν οι τελευταιοι. Το βλεπουμε.
    Και να μετατραπουμε ολοι στο υπερτατο ον:Το διποδο κλασμα. Που θα βλεπει ονειρα με αριθμους και θα μετρα τα παντα με μεζουρες.
    Και θα νοιωθει ευτυχης που ακομα δεν εχει δυστυχισει.

    Μιλαμε για ποταμο αγνοιας και φοβου που κυλαει απο πανω και ερχεται προς τα κατω.Προς τα εδω.

    Αυτο εννοω με οτι λεω περι Βορα-Νοτου.
    Ας μην το υπερασπιζεται λοιπον ο Albert σαν να προκειται για ιδιωτικη του περιουσια και ας μην υπεραμυνεται τοσο σθεναρα την καμπουρα και τον σακατη. Τους προσφερει εργο.Και ειναι λαθος.
    Και ας δει τους πραγματικους δεσμωτες του Γερμανικου λαου.
    Του δυστυχισμενου Γερμανικου λαου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτο που εν ολιγης (και δεν θα επεκταθω περαν του ποδοσφαιρικου) θελω να πω ειναι οτι ειδικα οι νοτιο-αμερικανοι εχουν μια εμφυτη ταση προς το τοπι.
    το ξερουν καλυτερα το κατεχουν το εμπεδωνουν.

    με τις σχολες που εχουν φτιαξει η βραζιλια στο υπερβαλον θεαμα, καποτε λεγαμε βραζιλιανος τερματοφυλακας και γελαγαμε..., με τακουνακια ποδιες κλπ

    η αργεντινη με τη τριπλα μεχρι αηδιας και τη λογικη δε δινω τη μπαλλα απο το αριστερο στο δεξι. ασε που εχουμε και το συνδρομο ντιεγκο και πρεπει ντε και καλα να βρουμε τον αντικαταστατη του.

    ποτε δε καταλαβα γιατι πρεπει να βρεθει ο νεος ντιεγκο, ο νεος μπεκενπαουερ, ο νεος κροιφ κλπ

    γιατι δηλαδη ο μεσι πρεπει να ειναι ο νεος ντιεγκο? σε επιπεδο μπαλλας ειναι πολυ κοντα αν και ειναι πολυ πιο ομαδικος αλλα και κατα πολυ λιγοτερο τσαμπουκας με την ενοια του αρχηγου. το βλεπεις οτι δεν ψαχνεται για σταριλικι. σε αντιθεση με τον κρετινο 7 ας πουμε..

    συνεχιζω με ουραγουαη-παραγουαη που στα μεταξυ τους ματς βαζουν σε εφημερια ολα τα νοσοκομεια μιας και θεωρειται (ειδικα απο τους ουραγουανους) ΝΤΡΟΠΗ να τελειωσει η ομαδα το ματς με 11 και ο αντιπαλος αρτιμελης..

    οι αλλες χωρες χιλη-κολομβια βγαζουν πυροτεχνηματα κατα βαση

    το μεξικο ειναι μια περιεργη περιπτωση που εχει παντα 2-3 καλους παικτες εχει πιο ευρωπαικη νοοτροπια σαν ομαδα και σταθεροτητα

    Στην ευρωπη οι νοτιοι Ισπανοι-Ιταλοι σερβοι κροατες παλι εχουν σε τεχνικη με διαφορα τα πρωτεια. θα μπορουσαν και οι ελληνες να ειναι μεσα αλλα ειναι τεμπεληδες και δεν εξελισσωνται καθολου.
    ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ και μενει στασιμος μια ζωη.
    αν ξερει μπαλλα, τσιαρτας-σαραβακος κλπ π.χ παιζει οσο ξερει. ποτε δεν κανει ενα βημα παραπανω
    αν δε ξερει απλα μενει ενας ζαγορακης ενας ζηκος κλπ.
    κουδες παπαιοωανου δομαζους ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑ στα ντουζενια τους, αλλα αυτοι και αν ηταν αδουλευτοι. απλα ξεχωριζαν στα μπουλουκια..

    Οι βοριοι εχουν ενα μαγαλο προσον περαν της οποιας μπαλλας ξερουν η δεν ξερουν.
    ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ σε ολα φυσικη κατασταση, θεσεις μεσα στο γηπεδο, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ κλπ

    αποτελεσμα ενας παικτης του 5-6 να παιζει ΠΑΝΤΑ 5-6 και ενιοτε 7.

    οταν λοιπον βλεπεις ενα ΣΚΟΚΟ που ξερει 10 κανταρια μπαλλα αλλα χανεται σε 3-4 ματς μεχρι να του καβλωσει να ξευτιλησει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ενα γαυρο ..
    τον βλεπεις λοιπον να σου παιζει για 3 σε 5 ματς και για 9 σε 1 ματς..

    και βλεπεις και ενα Μελμπεργκ που ειναι μεν ενας καλος στοπερ αλλα με ΤΙΠΟΤΕ πανω απο 6 αλλα ΣΠΑΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 5.

    Και πολλες αν οχι τις περισσοτερες φορες αυτο ειναι που μετραει. και φερνει ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ αποτελεσμα.

    ετσι βλεπεις ενα καλο παικτη σαν τον σβαισταιγκερ να σου παιζει μονιμα στο 6 και ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι ειναι το καλυτερο εξαρι...

    οταν απο τη αλλη εχεις ενα Αλονσο (απο τους καλυτερους της ρεαλ) η ενα τσαβι που παιζει χαλαρα τη μπαλλα του αλλου και φυσικα κανει πολυ παραπανω απο τη δουλεια του εξαριου.

    δεν θα παμε σε πραγματικα μηχανακια τυπου μακελελε γιατι ειναι αδικια. ουτε σε κορυφαιους στο ειδος τους οπως ζινταν (και ας μην το χωνεψα ποτε) ντελ πιερο, ζεεντορφ (πολλα κιλα μπαλλα), πιρλο, μπαρεζι, μαλντινι, μπουφον, ρομπερτο μπατζο, κλπ

    οι γερμανοι ειναι καλοι (απλα) παικτες ΟΜΑΔΑΣ με αποδοση σταθερη στο 5-7. μεχρι εκει ομως
    ποτε δεν θα πανε στο 9 (μεσι-ρομαριο) ποτε ενας γερμανος δεν θα παει να παρει ενα ματς μονος του οπως ο ντιεγκο
    γι αυτο ακριβως δεν βγαινουν απο τη γερμανια και δεν κανουν μεταγραφες εξω, οποτε το δοκιμασαν σε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ πατωσαν με κραυγαλεα την Ιντερ του 90..

    φυσικα υπαρχουν εξαιρεσεις αλλα με το συχρονο ποδοσφαιρο που ενας μπραιτνερ η ενας κροιφ δυσκολα θα επιβιωνε, αυτες γινωνται ολο και πιο σπανιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρήστο "ο δυστυχισμένος γερμανικός λαός" εξέλεξε την Μέρκελ Χρήστο. Δεν τον λυπάμαι λοιπόν,όπως δεν λυπάμαι και τον έλληνα συνταξιούχο και τον έλληνα εργαζόμενο που ψηφίζει την dream team των ηλιθίων, των προδοτών και των φασιστοειδών. Όχι 200 αλλά 5 να φθάσει η σύνταξη του ραμολιμέντου που μέσα στο Αλτσχάιμερ ψηφίζει τους δήμους της ζωής και της ύπαρξής μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. δήμιους (διορθώνω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χρηστος Χοντζεας27 Απριλίου, 2012 23:03

    Προς "Ανωνυμο":Συμφωνουμε απολυτα.
    Η δυστυχια ομως παραμενει.Ειναι εκει. Τα αιτια και τα ποσοστα ευθυνης για αυτην αλλαζουν,μονο.
    "Αιντε θυμα,αιντε ψωνιο..." δηλαδη.
    Τα γνωστα...

    Το ποσο ομορφοτερη θα μπορουσε να κανει ο ανθρωπος την ζωη του,ουτε που μπορει να το φανταστει. Και τοσο απλα. Και τοσο γρηγορα.
    Αλλα φαινεται οτι εκτος απο μεταθανατιους "Σωτηρες", παντα ψαχνει και για τους επιγειους. Δεν μπορει χωρις σωσμο.
    Θελει να σωνεται συνεχως. Σαν αιωνιος πνηγμενος.

    Γι'αυτο λεμε οτι ειναι μωρο. Ειναι στα φασκια ακομα.
    Η διανοητικη ηλικια και η συναισθηματικη νοημοσυνη,ειναι στον πατο.

    Και δεν βλεπω να προκανει κι'ολας να μεγαλωνει. Θα τα κακαρωσει πριν τον απογαλακτισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Οι Γερμανοί ψηφίζουν μερκελ και μια χαρα νομίζουν ότι περνάνε
    Επειδη πουλάνε μέρσεντες και ανεβάζουν υλικό επίπεδο
    Σύντομα θα καταλάβουν ότι έχουν εξοργίσει για άλλη μια φορα όλη την Ευρώπη και ότι σταδιακά πάλι απομονώνονται
    Ήδη οι Γάλλοι (αιώνια ηλίθιοι ) βλέπουν τη λύκο φιλία και τη κάνουν ...
    Ξαναδούμε μέρες του 1930 στην Ευρώπη οικονομικά και σε επίπεδα απασχόλησης και ηθικής .
    Όταν έρθει η ώρα να το βιώσουν πάλι και οι ίδιοι απομονωμένοι πάλι τότε θα γίνουν επικίνδυνοι
    Ποτε δε πρόκειται να καταλάβουν τα βασικά δυστυχώς
    Ότι δεν γίνεται να γίνανε τα πάντα για να είναι αυτοί στα πουππουλα της ευημερίας...
    Δε γίνεται να πουλάνε σε κάποιους που δεν μπορούνε να αγοράσουν ..
    Το θέμα είναι ότι την ματαιοδοξία τους την πληρώνουν πάλι οι υπόλοιποι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χρήστο,
    αν δεν διάβαζα ανάμεσα στίς γραμμές θα έλεγα ότι είσαι βαθιά νυκτωμένος.
    Ομως δεν το νομίζω αυτό.
    Πάντως αυτό πού έχεις "καταλάβει" για μένα είναι σύμπαντα ολόκληρα μακριά απ΄την πραγματικότητα.
    Δεν έχει κανένα νόημα να εξηγήσω το γιατί αφού δεν βρισκόμαστε εδώ για να κάνουμε ψυχανάλυση ο ένας στον άλλον, αλλά και να επιχειρούσα να το εξηγήσω θα χρειαζόμουν αρκετά σεντόνια.
    Τα οποία και πάλι θα έγραφα αν θεωρούσα ότι υπάρχει νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. προς Χρήστο Χοντζέα:
    Συμφωνώ. Μόνο που δεν είναι απλά στον πάτο η νοημοσύνη. Εδώ μιλάμε για υπολειτουργούντες και υποτυπώδεις εγκέφαλους. Η δε αυτοεκτίμηση είναι τόσο μικρή που ψηφίζουν όμοιούς τους για να νιώσουν ασφαλείς. Όσο για τη μνήμη , αυτή είναι σε επίπεδα αντίστοιχα με του χρυσόψαρου. Όχι το αγγελιόσημο του χοντρού Τούρκογλου δεν θυμούνται, ούτε το άνοιγμα των συνόρων ή την λογοκρισία του βίντεο του Γαβρά από τον Αντρέι Ζντάνοφ της ελληνικής πολιτικής τον Σαμαρά, αλλά δεν θυμούνται καν την πρόσφατη υπογραφή υποδούλωσης της χώρας. Εξακολουθούν να ψηφίζουν τους σαλταδόρους που πηδάνε στο όχημα της εξουσίας και κλέβουν θέσεις, λεφτά, ζωές και μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χρηστος Χοντζεας28 Απριλίου, 2012 01:16

    Προς ALbert_AEKstein: Δεν εχω "καταλαβει" κατι για σενα.
    Ουτε και τα σεντονια αφορουν εσενα. Δεν ξερω γιατι το προσωποποιεις.
    Ασφαλως και δεν εισαι ο βασικος εκπροσωπος των λαμαρινοφαγων. Ουτε των τοκογλυφων-μπραβων.
    Απλα λεω στο τελος-τελος του τελευταιου σχολιου οτι η οποια δικη σου καλοπροαιρετη προασπιση των κεκτημενων εκει στη χωρα που ζεις ειναι μεν λογικη και αναμενομενη αλλα ενεχει και "παγιδες".

    Εκει,στη χωρα των "Λωτοφαγων" εχουν ξεχασει απο που ηρθαν, που εφτασαν και τελικα που ξεπεσαν.
    Βεβαια εαν αυτο συμβαινει μια φορα εκει,εδω συμβαινει επι 10.
    Η μονη διαφορα ειναι οτι εδω τρωμε τις σαρκες μας,ενω εκει τρεφονται απο τις σαρκες των αλλων.

    Δεν κανουμε κανενα διαγωνισμο "ανωτεροτητας" η "κατωτεροτητας".
    Μιλαμε για τις ιστορικες διαδρομες αλλα και τις ιστορικες ευκαιριες. Και κατέπεκταση για τις ιστορικες ευθυνες.
    ΥΠαρχουν χωρες που κανουν χαρακιρι. Οπως εδω ας πουμε. Υπαρχουν και χωρες που κανουν επιδρομες λογης-λογης. Οπως εκει ας πουμε. Αλλα και αλλου.

    Το ποινικο μητρωο της της κεντροευρωπης ειναι καταμαυρο. Της Γερμανιας,ειδικοτερα,ηταν αρκετα λευκο,αλλα ειπε και αυτη να γινει αυτοκρατορια. Και απο την Σισυ και τον Μπισμαρκ,την επεισαν καποιοι σκηνιτες οτι της ανηκει ολοκληρη η Ευρωπη. Και ετσι περασε αιφνης στον Χιτλερ και τελευταιως στην καμπουρα την Αγγελα,και εχει γινει ο περιγελος της Ευρωπης( η Ανατολικη Γερμανια ειναι περισσσοτερο ζωντανη απο ποτε)που ειναι η συνεχεια του εργου που διεκοπει για διαλειμα το 1945. Για ποπ-κορν.
    2ον μερος βλεπουμε. Δροσια-ψυξη. Η αιθουσα κληματιζεται. 2 εργα Σεξ.

    (Βεβαια τοτε ξεκινησε απο την Πολωνια και την Ουγγαρια. Τωρα ξεκιναει απο εδω κατω.Αναποδα δηλαδη Κατι θα ξερει.
    Την επομενη,ας ξεκινησει κατευθειαν απο την Ρωσσια,μη ξαναπιασει κανενας χειμωνας παλι. Ρε που εχουμε μπλεξει με δ'αυτους)

    Το δε χαρτι παλι που εχει η Ελλαδα απο το ιατρειο λεει "απαλλασεται λογο προταιρου εντιμου βιου" αλλα και "λογω βλακειας".
    "Απαλλασεται" ομως οχι για λογους μεγαλοθυμιας. Πιο πονηρους. Εναν πλουσιο που δεν ξερει την περιουσια του,ευκολα τον πιανεις "κωτσο".

    Ο χαζος κληρονομος που ζει απεναντι, στο σπιτι της υπηρεσιας και το αρχοντικο το νεμονται αλλοι.
    Η αληθεια ειναι οτι εδω,η χωρα του ηλιου,ειναι απο πιο πριν χωμενη στα νυχια των σκηνιτων,απο οτι η χωρα της BMW.
    200 χρονια περιπου. Σε λιγο σβυνουμε κερακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χρηστος Χοντζεας28 Απριλίου, 2012 01:18

    Προς "ανωνυμο": Δεν θα μου κανει εντυπωση τιποτα απο τα δυο. Ουτε το να παρουν απο 8% οι δυο κομματαρχες, αλλα ουτε και εαν λαβουν απο κανενα 25% εκαστος. Για ολα ικανος ειναι ο μαλακοελλην.
    Ο οποιος ΕΓΙΝΕ,ΜΕΤΕΤΡΑΠΕΙ σε μαλακοελλην.Γιατι δεν ηταν ετσι. Για να τα λεμε ολα. Οτι δηλαδη δεν υπαρχει καποια γεννετικη ανωμαλια εδω. Ουτε και ζουν κατωτερα οντα που υπολειπονται γεννετικου υλικου.

    Αυτα ειναι για τους "γεννετιστες" Προτεσταντες που πιστευουν οτι πρεπει να εξολοθρευτουν τα 9/10 του πλυθησμου για να ζουν εκεινοι πιο ανετα και καθαρα.
    Τι λετε ρε μπαμπουινοι.

    Καποιοι πουστιδες επι χρονια,κακομαθαν,διεβαλαν και διευθειραν.
    Εκαναν ταχυριθμα σε ολοκληρο λαο. Και οι λαοι εκπαιδευονται. Ολοι. Ειτε ετσι,ειτε αλλιως. Μη λεμε τα ιδια. Με οποιον δασκαλο καθησεις.
    Τωρα το πως ο κακομαθημενος μαθητης θα διαγνωσει οτι ο δασκαλος του του κανει κακο και πρεπει να τον αλλαξει,δεν ξερω. Πραγματικα θαυμα.

    Τωρα το γιατι τα φωτα εχουν πεσει ολα πανω στον διεφθαρμενο και "απατεωνα",ενω καθολου κανεις δεν βλεπει τον διαφθορεα,ειναι αλλο θεμα. Μπορει να μας το λυσει ο Μπαμπης του Σκαι η ο Μανωλης ο ντερβεντερης ο σακατης του Μεγκα. Η κανενας πανεπιστημιακος που εχει χορτασει απο κυβερνητικο χρημα.

    Η και ο Αιμιλιος Λιατσος που παριστανει τον αντιστασιακο ο οποιος εσυλληφθει επι σημερινης δικτατοριας.
    Απο τα βυζια της Πετρουλας και τα καυτα ρεπορταζ της Μυκονου,το αφεντικο του τον πεταξε στα αστυνομικα τμηματα και την Ευλελπιδων.Μπας και ανακοψει κατι.
    Δυσκολο το μεροκαματο σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή