Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ

          Κι έτσι πρέπει να γίνεται. Να μην σταματάμε ποτέ. Να μην εφησυχάζουμε και να μην λέμε όχι στον δεύτερο μας εαυτό μας, που πολλές φορές μας συμβουλεύει λάθος, να μην  διεκδικούμε συνέχεια κάτι. Τι είναι η ζωή εξ άλλου; Μια διαρκής πάλη ενάντια στον θάνατο. Ενάντια στο τελικό κατεστημένο. Ακόμα κι ενάντια στον εαυτό μας που τολμάει να γεράσει και να θέλει να αράξει. Αίσχος. Δεν είναι οτι σταματάμε να παίζουμε επειδή γερνάμε. Είναι οτι επειδή σταματάμε να παίζουμε, γερνάμε. Μεγάλη κουβέντα του δεξιού ημιόσχεος.
           Οπότε λογικά, και η κρατική τηλεόραση συνεχίζει τον αγώνα της. Διότι αν το ΚΚΕ με το 12-15% μιλάει για το καλό του λαού που ακόμα δεν θέλει να παραδεχτεί οτι είναι λαός και προτιμάει να ψηφίζει τα κόμματα του κεφαλαίου, έτσι και τα τρία κρατικά κανάλια με την τηλεθέαση μεταξύ 2 και 4%, γιατί να μην αγωνιστεί για τον λαό και την ενημέρωση του;  Όσο πιο πολύ συμπιέζεται ο πυρήνας, τόσο πιο μεγάλη ενέργεια δεν βγάζει; Δεν το λέω εγώ. Το λέει ο Χόσκινς που τόλμησε να πει οτι "...οι γυναίκες είναι ανεξήγητα μυστήρια..."
              Για μένα βέβαια, ανεξήγητο ήταν μέχρι να μεγαλώσω το γιατί ο πατέρας μου ήθελε να παρακολουθεί τις ειδήσεις κι από τα τρία κρατικά κανάλια. Ευτυχώς που κάποιος προκομένος τα είχε σε διαφορετικές ώρες και δεν τα έγραφε και σε βίντεο. Και καταλάβαινα την ΕΤ3, μια που η είδηση οτι έπεσε ακρίδα σε αμπέλι στας Σέρρας, τον ακούμπαγε σαν Μακεδόνα. Άμα είσαι εσωτερικός μετανάστης, έχεις μια διάθεση να ακούς χαιρέκακα ή κλαυσίγελα τι τραβάνε όλοι αυτοί που μείνανε πίσω και δεν κατέβηκαν στην εξορία της Αθήνας.  Δεκτά αυτά.
             Αλλά τα χρόνια πέρασαν. Και σήμερα, άντε να μεταναστεύει κανείς από το Φάληρο μέχρι την Κυψέλη ή από την Κοκκινιά στην Γλυφάδα σαν τον Μελισσανίδη.  Τι πρέπει να γίνει εδώ πέρα; Να έχουμε κανάλια της παλιάς γειτονιάς ή αντί για ειδήσεις να ακούμε τοπικά νέα; Και καλά να τα ακούμε. Πρέπει και να πληρώνουμε τον κάθε άρρωστο που θέλει να ακούει τοπικά νέα; Με ένα τηλέφωνο, δεν μπορεί να τα μάθει; Να μην ξεφύγω όμως και θίξω και τίποτε διαθέσεις παλινόστησης του κάποιου. Λες και τον κρατάμε εδώ κάτω με το ζόρι με τα χρηματιστήρια αφού του πήραμε βίαια το χωράφι του.
                Η τηλεόραση είναι για την ενημέρωση. Και ρωτώ: ΠΟΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ; Εδώ, η δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη, θάναι κάποιο κανάλι; Και τι κανάλι; ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, κι άρα όλοι οι εργαζόμενοι του να πληρώνονται για το τι να πουν ανάλογα με την όρεξη του κάθε κυβερνώντος. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Ή ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ; Και καλά ένα κανάλι. Σκέψου να έχεις τρία, σαν τα ανδρικά αρχίδια, ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΛΕΝΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΉ ΦΩΝΉ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΉ, τα ίδια. Σαν μπουζουκτζήδικα είναι, που Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ  ΛΑΟΣ, αποφασίζει από ποιόν αοιδό θα ακούσει την Μαντουβάλα.
         Όχι οτι τα ιδιωτικά κανάλια το κάνουν καλύτερα το θέμα " ενημέρωση". Απλά εκεί δεν πληρώνεις ρεύμα ή δημοτικά τέλη, κι άρα είναι πιο εύκολο το ζάπινγκ. ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙΣ. Ψυχολογικό είναι βέβαια αυτό, αλλά και ρεαλιστικό. ΟΙ ΛΟΥΜΠΙΝΕΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ, οι κρατικοί λειτουργοί μέχρι να φύγουν είναι υπάλληλοι μου. Πλάκα κάνω έτσι...
           Διότι εδώ πέρα έχουμε τεράστια θέματα. Θίγουν την επικουρική σύνταξη, που είναι καθαρά, τα λεφτά μας. Επεμβαίνουν στον ιδιωτικό τομέα λες και τους έχω στελέχη μου. Μιλάνε για τα παιδιά μας, λες και τους ζήτησε κάποιος συνδρομή. ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΜΕ, που τα πληρώνω κανονικότατα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ. ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ, που δεν πρόσφεραν τιποτα και φυσικά δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα. Όχι βάσει τηλεθέασης, αλλά βάσει έργου.
           Σε ποιόν έλλειψε η κρατική τηλεόραση; ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ; Σταμάτησε η ζωή να γυρίζει, το εμπόριο να πηγαίνει όπως πάει ή το Alter να μην δουλεύει; ΠΟΙΟΝ ΠΙΕΖΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ; ΕΜΕΝΑ ή δείχνει την αφωνία του άτολμου κράτους; Μια χαρά δεν είμαι χωρίς Alter  αλλά και χωρίς κρατική τηλεόραση; ΚΙ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ, δεν πείστηκαν χωρίς τους μαλάκες που πήγαν στον Σκαϊ αλλά και τον καιρό που δεν βλέπουμε κάτι αυθεντικούς ηλίθιους που το έπαιζαν δημοσιογράφοι ; ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ του έγκριτου Αυτιά.
           Ποιός έχει ορίσει αυτόν τον τόπο; Αυτός που σκέφτεται ή αυτός που πετάει λουλούδια κηδείας το βράδυ στα μπουζούκια; Ποιός έχει μιλήσει για τόση ανύπαρκτη ενημέρωση ιδιωτικά και δημόσια, αλλά πρέπει να πληρώνονται τρία κρατικά κανάλια τηλεόρασης και καμιά διακοσαριά δημοτικοί σταθμοί; ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ; Που δεν μπορεί να καταλάβει οτι ακόμα και τόσες ιδιωτικές εφημερίδες ή ιδιωτικά κανάλια, για να υπάρχουν, ΛΟΓΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ. Πόσο dancing on ice είναι αυτός σαν master chef που , έχει κατάκτηση μια ισότητα ψήφου;
             Αλλά και γιατί να συμπαρασταθώ στην απεργία των αργόμισθων τεμπέληδων δημόσιων δημοσιογράφων, ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ; ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, δεν αλλάζουν οι παρουσιαστές της ενημέρωσης μου; ΤΩΡΑ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΠΡΟΣΠΕΡΤ, ΕΡΤ ΚΙ ΑΡΧΙΔΙΑ ΑΛΛΑ; ΤΩΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΥ;  Ε. λοιπόν δεν θέλω το καλό μου. ΠΛΕΟΝ ΘΕΛΩ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥΣ. Διότι εγώ ίσως και να βρω μια δουλειά. Λέω, " ίσως".  ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΝΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ. ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, απλά ήταν κάτι άλλο. Ας πούμε πρόχειρα μικρόφωνα του κάθε ηλίθιου που τον έβγαζε Ο ΞΥΠΝΙΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ για την ενημέρωση του. Τι θέλω; ΡΕ ΌΛΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΣΤΗ ΜΑΜΑΚΑ ΤΟΥΣ ή στους προστάτες τους.
       ΘΑ ΣΤΕΡΗΘΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΩ ΑΠΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΑΠΑΛΛΑΧΤΗΚΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. ΟΥΣΤ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ. ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ, που δεν επιτρέπουν σε κρατικό πανεπιστήμιο να διδάσκει ιδιώτικός καθηγητής.
ΙΔΙΑ ΖΩΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, που πιστεύουν οτι η πανεπιστημιακή γνώση πρέπει να είναι δημόσια. ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΕΤ,ΕΡΤ, ΥΕΝΕΔ, ΕΤ3 ΚΛΠ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.
            ΑΡΓΟΜΙΣΘΟΙ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ.
          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου