Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2012

         Ξέρετε τι μου την σπάει χειρότερα; Το καπέλωμα, και μετά η ακολουθούσα αυτό δήθεν επαναστατική δράση. Των τζάμπα επαναστατών. Που μιλάνε για λαό και για δικαιώματα και για συστράτευση, την ώρα που ακόμα και σήμερα όλοι βλέπουν - ή θα έπρεπε να βλέπουν - τους άτολμους και τις κανονικές κότες - την ώρα που άνετα " χάνουν " μια ιστορική ευκαιρία στον βωμό της συνδικαλιστικής σιγουράτζας εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία κάποιου κράτους. Αυτά τα λέω για το σημερινό ΚΚΕ και την συνωμοσία της αριστεράς μπροστά στην ιστορική πρόκληση των εκλογών. Και γνωρίζω καλά οτι ο νέος Ανδρέας της χώρας είναι ο Τσίπρας. Αλλά εδώ λέμε αλήθειες.
            Καπέλωμα ακόμα δεν έχει κάνει αυτός ο ροζ κομουνιστής. Μιλάω για τα δικά μου. Και την εργατική πρωτομαγιά μου. Με την σαφή αλήθεια της εκκίνησης. Την 01/05/1886 στο Σικάγο που σκοτώθηκαν άνθρωποι που απλά διεκδικούσαν ένα τυπικό οκτάωρο. Κι αν σήμερα δεν υπάρχουν λογικά δικαιώματα, κάντε ένα flash back στα τότε για το τι θα μπορούσε να υφίσταται. Με την αστυνομία απέναντι και με κάποιους νεκρούς. Νεκρούς αμερικανούς εργάτες.
            Και το 1889 στο Παρίσι, στο παγκόσμιο πανεργατικό συνέδριο, ασχολήθηκαν όλοι με την αεργία, την ανεργία, την γιορτή ή την διαμαρτυρία για τους εργάτες που σκοτώθηκαν ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΥΔΟΛΩΣ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ.  Κι όμως. Προτάθηκαν πολλές ημερομηνίες για την γιορτή ή την αργία ή την απεργία. 15/03, 14/07 ή 21/09. Φοβερό πράμα η πλανηταρχία να σου επιβάλει την ημέρα τιμής των νεκρών. Τι είπα; Πλανηταρχία; Πότε; Το 1889;  Προαλείφετο; Το είχε σκεφτεί;                  
              Μάλλον κάνουμε πλάκα, σαν την Εθνική Αντίσταση εναντίον των Γερμανών, το Πολυτεχνείο εναντίον της χούντας , την δολοφονία του Μανδηλαρά και τόσα άλλα που καπέλωσε το οργανωμένο κίνημα του ΚΚΕ στην Ελλάδα παραμυθιάζοντας την προστασία των εργαζομένων σαν την Χρυσή Αυγή που παραμυθιάζει πολίτες στα όρια της ανημποριάς σε κάποια γειτονιά και που πλέον ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΔΙΑ ΨΗΦΟΥ. Και για το ΚΚΕ το έχουμε συνηθίσει να το βλέπουμε να ψηφίζει όντας εναντίον τοιυ συντάγματος.  Αλλά κι η Χρυσή Αυγή να θέλει να ψηφίσει;
              Να μην ξεφεύγω όμως. Δικαιώματα οι εργάτες και σωστά. Με μια ερώτηση: Αυτοί που δίνουν εργασία στον εργάτη, έχουν δικαιώματα; Ποιός τους προστατεύει; Το επιχειρηματικόν δίκαιο; Πού είναι αυτό να πάω να το διαβάσω; Αλλά χέστο κι αυτό. Αυτοί με τα δικαιώματα, υποχρεώσεις έχουν; Ή την υποχρέωση την κάνουν μαύρο χρήμα και ζουν καραδεξιά αλλά με μια σημαία κόκκινη; Ρωτάω τώρα, έτσι; Τι; Από πού κι ως πού μια αμερικανική θύμιση που επεβλήθη μάλιστα σε συγκεκριμένη ημερομηνία από την ίδια την Αμερική, πήρε κομουνιστική ταυτότητα; Από αυτά που γινόντουσαν για τα δικαιώματα στην Ρωσία ή αυτά που γίνονται σήμερα στην Κίνα και στην Ινδία; 
              Να τιμήσω νεκρούς ναι, άσχετα τι πιστεύω. Να τιμήσω όμως καπελώματα , για ποιό λόγο; Ειδικά κι όταν ακούν από την Ππαρήγα οτι δεν θέλει να λερώσει τα χέρια της με εξουσία. Που να τα καταλάβω κι αυτό μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα. Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, πώς ακριβώς θα γίνει; Αλλά ας πούμε οτι έγινε. Πού θα είναι συνυπεύθυνο το ΚΚΕ; Επειδή κάνει χωριστές συγκεντρώσεις το ΠΑΜΕ ή αποκλείει μπουκαπόρτες; Πού στο διάολο υποστηρίζει υποχρεώσεις μέσω των οποίων αποκτούνται και δικαιώματα; Πάλι πολυτεχνεία και νεκροί στην Αμερική και πάλι αμαθείς για να τους καπελώσουμε; Τόσο φτηνή είναι η βάση του ΚΚΕ και τόσο πρόχειρα μεταγραφόμενη, που καταντάει δυνάστης επιχειρηματίας ή λαμόγιο πολιτικός;
               Η εργατική πρωτομαγιά έχει αξίες. Σπουδαίες, μια που κατωχύρωσε δίκαια εργατών ( μην κοιτάτε τον σημερινό κόσμο που κι ο Παπαδήμος εκεί τοποθετεί τον ευατό του ) και στοιχειώδη προστασία δικαιωμάτων ΠΑΝΤΑ ΒΑΣΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ. Χαλάσανε τα πάντα λόγω συνδικαλιστών που ήταν απαραίτητοι στην φούσκα του καπιταλισμού. ΧΟΝΔΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΟΥ ΖΩΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.
                 Ένα μημόσυνο είναι η πρωτομαγιά κι έτσι οφείλει να είναι. Στην σωστή του διάσταση. Σαν τον πατέρα μου που πέθανε και δεν ανεβαίνω με σημαίες στον τάφο. Ό,τι έχει προκύψει, είναι προϊόν αμάθειας και καπελώματος. Ιστορικής προπαγάνδας που μάχονται οι μεν τους δε, χωρίς καμία πρόταση. Της πλάκας παπατζήδες κοινώς που σε λίγο θα παίξουν play station  και στο ενδιάμεσο μπορεί και να ασχοληθούν με τη νέα κονσόλα και τα καλύτερα γραφικά. Διότι αυτό είναι το ΚΚΕ για την εργατική πρωτομαγιά. Κι όποιος πιστεύει τα ανάποδα, ας κάνει μια βόλτα στον Περισσό.
                 Τον ευατό σας κοιτάξτε κι αφείστε τους μαλάκες σαν εμένα να γιορτάζω την Εργατική Πρωτομαγιά σαν τον Καζαντζίδη που ειχε φωνή αλλά σήμερα 'εχουμε κάτι άλλο. Αφείστε να φωνάζω για σπιτικό φαγητό - δόξα τω θεώ το έχω - την ώρα που όλοι διαμαρτυρόμαστε αλλά το delivery πηγαινοέρχεται. ΑΦΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ. Κι όποιος διαφωνεί, απλά να μου πει πότε έγινε η εργατική επανάσταση στην Ρωσία και η κατοχύρωση των εργατικών δικαιωμάτων.
                                       ΚΑΛΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ.
              " Ο ΜΑΪΟΣ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ, ΕΜΠΡΟΣ ΒΗΜΑ ΤΑΧΥ,
                    ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ."
                    ΡΕ ΔΕΝ ΓΑΜΙΟΜΑΣΤΕ.
                                          ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.

14 σχόλια:

  1. Καλο μηνα σε ολους.
    Οσο πεφτουν τα νουμερα της αποχης,τοσο μεγαλωνει η αγωνια.Οταν πριν 15 μερες το νουμερο ηταν 14%, και ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΡΙΝ 4 ΩΡΕΣ,εφτασε στο 7,5%,καταλαβαινουν απαντες πως η κατασταση δεν ελεγχομενη οπως νομιζαν.Ειναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ πλεον για τα επιτελεια των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,η σφοδροτητα των επιθεσεων κατα Τσιπρα και Καμμενου,με ολιγη απο μνημες κατοχης για την Χρυση Αυγη,μηπως σωσουν την τελευταια στιγμη τιποτα.Οσο για τα νουμερα τα σημερινα?
    ΝΔ ---------18.5%
    ΠΑΣΟΚ-------14%
    ΣΥΡΙΖΑ------13,5%
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ-11,5%
    ΚΚΕ---------10,5%
    ΔΗΜΑΡ-------10%

    Με την αποχη στο 7,5%,ειναι σαν να προετοιμαζεις την ομαδα για ντερμπυ με συστηματα,τακτικες κτλ,και τρως το γκολ στο 5`.Πανε ολα περιπατο και αρχιζεις την κλωτσιες και τα νευρα.Βενιζελος-Σαμαρας δηλαδη το εργο,που απο αυριο θα βγαινουν κατακοκκινοι απο την πιεση.Μονη τους διεξοδος πλεον,το "υπουργειο εσωτερικων" το βραδυ των εκλογων.Μπαρουτι........




























    5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργης ο Γαρατζέος01 Μαΐου, 2012 10:30

    Φίλε μου Conpater, κατ'αρχήν αυτά τα νούμερα είναι ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΙ μέσοι όροι? Διότι εγώ επιμένω ότι στην επαρχία δεν θα αλλάξουν πολλά και θα έχουμε αφθονία κοψοχέρηδων. Άσε και τα αμπάρια του ΥΠΕΣ και της singular, που όντως θα πάρουν φωτιά. Κάτι ξέρει ο Σημιτης γι' αυτό, ε?
    Άποψη μου είναι ότι θα πλησιάσουν το 50ρι οι δυό τους, ή τέλος πάντων, θα φροντίσουν να είναι ψηλά ο κουβέλης ΚΑΙ η ντόρα, ώστε να γίνει το "μέτωπο των προθύμων".
    Άποψη μου είναι ότι ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ή ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ (πολύ αριστερίστικο αυτό, αλλά τι να κάνουμε...) θα γίνει κάτι. Αυτές οι εκλογές θα δείξουν απλά τη δυναμική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πάνε οι βλαχάρες των Αθηνών - Θεσσαλονίκης στα κωλοχώρια τους, να ρίξουν ένα μπερντάκι ξύλο στους στόκους που έμειναν πίσω, να στρώσουν χαρακτήρα.

      Ορίστε μας.

      Διαγραφή
  3. Γιώργης ο Γαρατζέος01 Μαΐου, 2012 10:32

    Επί τη ευκαιρία, τα νούμερα για τα Χρυσά αυγά, το λλλλλλαός και τη ντόρα τη ντρακουλέσκου σε πανελλαδική βάση που βρίσκονται? Είναι εξίσου σημαντικά με τα αναφερθέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργης ο Γαρατζέος01 Μαΐου, 2012 10:36

    Το "λάδωσε το αντεράκι" σας που είπε, λχ αυτός ο σαπιοκοιλιάς ο π'ιωάννου δεν υπάρχει 1 στο μύριο να το έλεγε σε αθηναϊκό ακροατήριο. Στην επαρχία, όως, υπάρχει ακόμα κρίσιμη μάζα σφουγκοκωλάριων νενέκων για να μπορεί να εκφράζεται έτσι σε δημόσιο βήμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργη,
    αφού έχεις κάνει Αγγλία (κι εγώ Αμέρικα) λέω ότι I don't want to rain on your parade, but:
    -νομίζω ότι δεν θα γίνει τίποτα το τρομερό. Ούτε σ΄αυτές τίς "εκλογές" αλλά ούτε και στίς επόμενες. Και τέλος πάντων, αν είναι να γίνει κάτι δεν θα γίνει μέσα από εκλογές.
    Μιά αναμπουμπούλα στα νούμερα τών νούμερων πιθανότατα θα υπάρξει. Κι αυτό είναι εν γένει καλό.
    Θα τούς αναγκάσει να ξεβρακωθούν κι άλλο.
    Μέχρις εκεί όμως.
    Θεωρώ επίσης ότι κάποιοι, αρκετοί, θα βαράνε το κεφάλι τους στο τοίχο σε 2-3 μήνες από τώρα μ΄αυτό πού ψήφισαν και δεν υποννοώ το Μπατσόκ και τη ΝουΔού.
    Μ΄αυτή την έννοια οι επόμενες εκλογές θα έχουν ακόμα περισσότερη πλάκα αφού οι ψευδαισθήσεις τών τωρινών εκλογών θα έχουν πάρει το μπούλο.
    Κι άρα, θα πρέπει να δημιουργηθούν καινούργιες.
    Υπήρξε όμως ποτέ έλλειψη ψευδαισθήσεων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Ρίξτε μια ματιά στο youtube, Dr. Rath Berlin 2012.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ό,τι καλό και να φτιάξουν κάποιοι άτριχοι δίποδοι χιμπατζήδες, (εγώ είμαι τριχωτός και το παίζω στην απ' έξω και καλά), πάντα θα βρίσκονται κάποιοι άλλοι άτριχοι δίποδοι χιμπατζήδες να το καπελώσουν.

    Ή να του φορέσουν γιουνάν φες στα μέρη μας.

    Διότι είμεθα Χελήν, γουή ινβέντεντ δη φαρ γουέστ αιντ δη φρη μάρκετ.

    Καλό μήνα, καλό βόλι και καλά κρασά για αύριο το βράδυ.

    Ο καρχαρίας θα ματώσει κόσμο. :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ακριβές λινκ για τον λόγο τού Δρ. Ράτ:
    http://www.youtube.com/watch?v=pJ5CfJ9cYPc

    Εξίσου σημαντικό είναι το σχεδόν μιάμισης ώρας βίντεο περί καρκίνου πού αφορά πάλι στον ίδιο. Μπορείτε να το βρείτε στα λινκς δεξιά στη σελίδα τού παραπάνω βίντεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργης ο Γαρατζέος01 Μαΐου, 2012 18:45

    @ AEKstein: Και θα συμπληρώσω με λίγο από τον thin white duke: "Always Crashing in the Same Car"...αυτός είναι ο τρ-ελλοχίμ...
    Ή και όπως μου έμαθε ο κυρ Αντώνης: "όλο λάδι λάδι και από τηγανίτα τίποτα"....
    Συμφωνώ μαζί σου, δυστυχώς.
    Εγώ αποφάσισα που θα το ρίξω το κουκί και δε νομίζω να απογοητευτώ.

    Από κει και πέρα, αν ακόμα και μετά το μαγερειό της singular (η συγκεκριμένη εταιρία δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ τυχαία σε αυτή τη θέση) και του αμπαριού του ΥΠΕΣ βγουν χαμηλά το μΠΑτΣΟΚ και το αντωνάκι, δυστυχώς -πάλι συμφωνώ μαζί σου- ότι θα ξεβρακωθούν όσοι το παίζουν στην κόντρα, αφού αυτή τη φορά η μπάλα θα είναι στο δικό τους γήπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Σπέσιαλ (σόρρι πού ρίχνω το επίπεδο, αλλά τι να κάνω...) έκανε πρόταση στον Ιμπραίμοβιτς κι εφαγε χυλόπιτα.
    Μάλιστα.
    Ρε Ζοζέ, μπροστά πονάς? Αφού είπαμε, μπροστά έχεις τίς κομμώτριες να τρομάζουν τίς Χετάφε και τίς Σεβίλλες και να συναρπάζουν τα πλήθη.
    Πίσω πονάς αγόρι μου, πίίίίσω.
    Εκεί όπου έχεις τούς ΡάμοαμπελόαΠέπεδες και γελάει ο κόσμος.
    Τι να τον κάνεις τον Ιμπραίμοβιτς πού΄ναι και ντίβα και θα τσακωθεί με τίς άλλες και θα΄χουμε δράματα, ε?
    Α ρε Ζοζέ, μην τον γαμάς τον μύθο σου πού με τόσο...κόπο έκτισες.

    Μιλώντας για ντίβες, τα διαβάσατε για κάτι μπουκέτα πού έφαγε ο Ρόμπεν απ΄τον Ριμπερί στο ημίχρονο τού αγώνα με την Ρεάλ στο Μόναχο?
    Ολα ξεκίνησαν απο ένα κρίσιμο φάουλ πού πήγε να εκτελέσει ο Ριμπερί και μπήκε σφήνα ο Ρόμπεν απαιτώντας να το εκτελέσει αυτός. Οι κακές γλώσσες λένε ότι η ατάκα πού πυροδότησε το σκηνικό ήταν:
    - "αν δεν το εκτελέσω εγώ δεν το βαράς ούτε εσύ, δεν θα μού το παίζεις αρχηγός εμένα".
    Ο Φράνκ πού
    α. δεν τα σηκώνει αυτά, και
    β. τής τά΄χε μαζεμένα τής ντίβας όλη τή χρονιά, άφησε τον Κρός να το χτυπήσει και περίμενε το ημίχρονο.
    Εκεί, με το πού σκάει ο Ρόμπεν στα αποδυτήρια αστράψανε τα μπουκέτα. Πρόλαβε να ρίξει τουλάχιστον 2 γεμάτες ο Φράνκι με αποτέλεσμα να πάει με πρησμένο μάγουλο σε συνέντευξη ο Ρόμπεν μετά το μάτς.
    Ετσι την πήρανε χαμπάρι την φάση οι Γερμανοί δημοσιογράφοι.
    Ειπώθηκε ότι δεν έμπαινε στη μέση ο Σβάινστάιγκερ μετον Μύλλερ το σκηνικό θα είχε ξεφύγει τελείως στα αποδυτήρια.

    Ο Ρόμπεν τώρα διέκοψε τίς διαπραγματεύσεις τού με την Μπάγερν για ανανέωση γιατί όπως δήλωσε δεν τού άρεσε ο χειρισμός τού επισοδείου απ΄την διοίκηση πού τήρησε ίσες αποστάσεις.
    Ρε τι τραβάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN : ΔΙΕΨΕΥΣΘΗ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απ΄την επίσημη Μπάγερν ναί. Εδώ πάντως, όλοι ξέρουν ότι έτσι ακριβώς γίνανε τα πράματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή