Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

ΤΟ ΒΟΥΝΟ

            Αδέρφια, σας χαιρετώ. Με ευχές για μπόλικη δύναμη και κουράγιο. Όλα τα διαλείμματα τελειώνουν κάποια στιγμή και βρισκόμαστε ξανά φάτσα με την οδυνηρή πραγματικότητα. Που είναι σαφέστατα θλιβερή, αφού δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει και κυριότερα ΔΕΝ γνωρίζουμε τον εχθρό. Είναι ο εαυτός μας; Είναι χέρι κακού ξένου Οστρογότθου ή είναι μια παγκόσμια αστάθεια που πανεύκολα τσακίζει αυτόν που δεν έχει δομές κι υποδομές και κυκλοφορεί στο στερέωμα σαν καρτούν. Προσομοίωσης κράτους κι αντίστοιχων υπηρεσιών με πολίτες που μάλλον ακολουθούσαν την περίφημη ρήση του Γκορεμπατσώ : " Κοιτάξτε. Εσείς θα προποιείσθε οτι δουλεύετε κι εμείς θα προσποιούμαστε οτι σας πληρώνουμε. "
              Το Πάσχα λοιπόν τέλειωσε για τον star του κι υποθέτω οτι όλοι είμαστε καλά ή έστω με τις λιγότερες απώλειες. Έχω την εντύπωση οτι η σταύρωση ήταν και φέτος επιτυχής καθώς και τα γεγονότα που την ακολούθησαν με κύριο την ανάσταση και την αντίστοιχη αύξηση των τιμών των τριγλυκεριδίων ή της νεφρικής κρεατινίνης ( καμία σχέση με το κρέας ). Κι ό,τι αρχίζει ωραίο, όπως λέει και το άσμα, συνήθως τελειώνει με πόνο. Κύρια για τους πιστούς θνητούς  κι ακόμα χειρότερα για τους άπιστους που κατηγορούνται και από θεούς αλλά και από ανθρώπους.
            Κι όπως έλεγε ένας γνωστός μας οτι " ...η νηστεία κανονικά θα έπρεπε να αρχίζει μετά τις διακοπές του Πάσχα ..." λόγω σεπτής υπερκατανάλωσης οτιδήποτε βρώσιμου κικλοφορεί, έτσι κι εγώ βλέπω τον Γολγοθά μας. Καλές ήταν οι παρακολουθήσεις της ανάβασης του θεάνθρωπου στο λόφο όπου είχαμε όλοι βγάλει εισιτήρια, αλλά τώρα έρχεται το δικό μας θέαμα, που μάλλον θα το απολαύσει η Αγία Τριάδα πανοραμικά. Το ύφος του έργου βέβαια, δεν είναι και σαφέστατα προσδιορισμένο αλλά δεν έχει σοβαρές διαφορές η τραγωδία από την κωμωδία. Ένα κλικ στο μυαλό θέλει για να καταλάβεις οτι ο κωμικός πρακτικά χαρακτηρίζει εσένα που τον παρακολουθείς και γελάς σαν χάνος. Δεν είναι οι ρόλοι που παίζονται από τους ηθοποιούς βγαλμένοι από εξωγήινες συνήθειες.
               Ούτε και θα είναι και οι ημέρες που ακολουθούν τίγκα στα λουλούδια και τις ψαρόσουπες μετά από την κηδεία. Τα μύρια που πληρώνουμε στα χαράτσια, είτε άμεσα σαν φόροι, είτε έμμεσα σαν περικοπές εισοδημάτων, σπρώχνονται σαν επιδοτήσεις στα φαύλα κόμματα που με την σειρά τους, είτε πληρώνουν ψεύτικες δημοσκοπήσεις, είτε δημοσιογράφους για να τους προβάλουν, είτε σε μεταγραφές στελεχών τύπου Μπάρμπα ή γυναίκας του Πασχάλη, είτε σε πιο σοβαροφανείς προσωπικότητες τύπου Μπέζου ή Γιώτη Τσαλουχίδη ή επιστροφής στην πολιτική κάποιων νούμερων τύπου Ανδρεουλάκου. Και δεν μου φτάνουν μερικές αράδες για να περιγράψω το τι κάνει ο κάθε αρχηγός της τοπικής ληστοσυμμορίας, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΣΚΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ. Για τριάντα αργύρια ακριβώς, όπως απεκατεστάθη κι ο Ιούδας από το σύστημα και ξαφνικά βρέθηκε και με Ευαγγέλιο στην κωλότσεπη.
               Μια πολύ βρώμικη περίοδος έρχεται, θα έλεγα " ιστορική ". Κι οι παλιοί αναγνώστες του blog, εύκολα καταλαβαίνουν γιατί  την συγκεκριμένη λέξη την έβαλα σε εισαγωγικά. Οι νεότεροι, ας περιοριστούν στην άποψη οτι η ιστορία είναι φύσει και θέσει άχρηστη και γράφεται λαμογιάρικα πάντα. Οι νικητές μιλούν για δικαίωση κι οι ηττημένοι για αδικία. Δηλαδή, φέξε μου και γλίστρησα ή χέσε ψηλά κι αγνάντευε.
                Και γιατί τα λέω αυτά; Μα, η ΝΔ έχει πρόγραμμα που όμως δεν μας το λέει προεκλογικά. Ο Πάγκαλος μιλάει για βρώμικο πολιτικό σύστημα κι ο Άκης, χωρίς γραβάτα επιτέλους, μιλάει για όλο το ΚΥΣΕΑ και για τρεις πρωθυπουργούς με τους οποίους ο Βενιζέλος δεν είχε ποτέ σχέση. Η αριστερά έχει κάτσει στην άκρη πολυδιχασμένη δήθεν και χωρίς " δυνατότητα " να κάνει  μια κοινοπραξία και οι τσόντες των μεγάλων κομμάτων αγωνίζονται να πάρουν φορτηγατζήδες ή ταξιτζήδες ή κάποιους κάργα ηλίθιους για να αρχίσουν τις συνεργασίες μετεκλογικά. Όλα σε ένα πρόγραμμα, προς θεού να μην κλείσει το βουστάσιο που λέγεται κοινοβούλιο. Δεν μπορεί η Βενετιά να υπάρξει χωρίς βελόνι. Κι είναι αλήθεια αυτό: Το ενετικό κράτος κατέρρευσε επειδή δεν μπορούσε να βρει μια ράφτρα.
               Και φυσικά όλοι μας θα μπούμε τώρα στο τούνελ το προεκλογικό, με τα πάντα σε διάλυση και κορυφαίο μασκαρά στα χείλη όλων την ανάπτυξη. Που πρακτικά είναι τα τρία ΕΤΑΚ που θα σταλούν μετά τις κάλπες, τις στρατιές ανέργων που θα δημιουργηθούν μετά τις 15/05 που λήγει το πρόγραμμα της επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών στα ταμεία, τις μειώσεις των μισθών κατά 30% στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων αλλά και των αποζημιώσεων από Σεπτέμβρη παρέα με την πυροδότηση της βίας αφού οι επιχειρήσεις σκούπας μετεκλογικά θα σταματήσουν. Και νέα μέτρα συνεχώς, τα οποία μαζί με τον κατακερματισμό της βουλής και την πολυφωνία έχουν ένα και  μοναδικό στόχο : Το διαίρει και βασίλευε, για μια κάστα επαγγελματιών που αφού δεν κυβερνούν αυτοί αλλά τα μνημόνια, θέλω κάποιος να μου εξηγήσει για ποιόν λόγο πληρώνονται. Και τι σόϊ ανάπτυξη μπορούν να επιτύχουν με νεκρούς οικονομικά αλλά και ψυχικά υπηκόους.
              Σε ένα περιβάλλον, που κανείς δεν ξέρει τι του γίνεται. Κι όλοι μας, έχουμε μεταμορφωθεί σε καιροσκόπους. Σαν τον Δημητρέλο ή σαν τον Ντέμη ή σαν τον Αεκτζή, που μου θυμίζει υπερκαταναλωτή του Πάσχα που έκανε τα πάντα με το στόμα του μπας κι αυτοκτονήσει απλά χορτασμένος από χοληστερίνη. Μπας και νοιώσει επιτέλους δυσφορία κι αφεθεί στους γιατρούς για να τον κάνουν καλά κι όταν βγει από το νοσοκομείο, θα βρεθεί σε άλλον χωροχρόνο. Και θυμήθηκα την γιαγιά μου κι έναν διάλογο που κάναμε .
         - Βρε ζήσε το σήμερα και τι μας νοιάζει το αύριο;
         - Καλά μου τα λες, αλλά αν δεν πεθάνεις κι έρθει το αύριο; Δεν θα είναι χειρότερο από σήμερα;
                Βέβαια καταλαβαίνω οτι ο εκδρομεύς - μέσα κι εγώ - γιατί να πέσει με το καλημέρα στα βαθειά; Και τι να κάνω; Επειδή στα πιο βαθειά νερά υπάρχει κι ο κίνδυνος να βρει κανά καρχαρία, να μην πω οτι στην άκρη της θάλασσας κοντά στην αμμουδιά, τα νερά είναι ζεστά επειδή εκεί συσσωρεύονται τα κάτουρα; Να πω οτι ζεστάθηκαν από τον ήλιο κι η πρώτη ύλη του γυαλιού είναι κακός αγωγός της θερμότητας; Μαλακίες να λέμε τώρα σαν κάτι οικονομολόγους της πούτσας που με το χαρτί και το μολύβι βλέπουν οτι βγαίνουν τα νούμερα θεωρητικά αλλά πρακτικά τα πάντα είναι σε κοινωνικό χάος; Που φοβούνται κιόλας ακυβερνησία μετεκλογικά, λες και τώρα γίνεται κάτι. Σαν την ΑΕΚ που έχει διοίκηση αλλά ουδείς ασχολείται σε πιθανή τιμωρία από την Ευρώπη ( μην χέσω ) το τι μέλλον θα έχει στο νέο χαριστικό πρωτάθλημα συμμετοχής. ΓΡΑΦΟΥΝΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ και καλύπτουν την σκόνη με το χαλί αντί ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΟΙ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
                Το κείμενο μου, δεν έχει στόχο την κατάθλιψη. Αυτή πια υπάρχει κι είναι παγκόσμια. Ακόμα και στην Κίνα που έρχεται σαν χιονοστοιβάδα, κι εκεί τα ίδια γεννόσημα δίνουν στον μαλάκα του λαϊκού καπιταλισμού που νομίζει οτι αν κατακτήσει την δύση, θα βελτιωθούν οι συνθήκες της ζωής του αν βγάζει φωτογραφίες με δυό μηχανές. Και που για να είμαι ειλικρινής, ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΔΑΝΕΙΖΟΤΑΝ ΚΑΤΙ. ΑΥΤΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ, ΜΑΛΑΚΕΣ ΘΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ. Ειδικά κι άμα θαυμάζανε και σαν στοιχείο πολιτισμού το Σινικό τείχος, που είμαι σίγουρος οτι έχει χιλιοφωτογραφηθεί κι από Γιαπωνέζους που λογικά κάποτε θα ήταν κι ενωμένοι σαν στεριά με τους κίτρινους, την ραδιενέργεια ή τα τσουνάμια ποταμών βλακείας μπας και γίνουν αυτοκράτορες και να πέφτουν σαν καμικάζι με πανακριβα αεροπλάνα μπας και χτυπήσουν κανά μαντρωμένο Αμερικάνο.
            Αδέρφια, δύναμη και κουράγιο. Ό,τι μπορέσαμε και φέτος να εξολοθρεύσουμε σαν τα μισητά καλαμάρια, τις μισητές καραβίδες και τα όστρακα αλλά και τα πρόβατα που βόσκανε αμέριμνα στους κάμπους, το κάναμε. Τώρα θα πορευτούμε σε αγαπητούς ανθρώπους, που βόσκανε επι ημών, υφ΄ημών , μετά ημών και θα βγάλουμε ανάπτυξη. Που μια μορφή της είναι και ο θάνατος σου η ζωή μου. Πάντα ήταν έτσι φυσικά, αλλά τώρα είμαστε στην ορατή πραγματικότητα της " Monopoly ".  Εγώ λέω να σκεφτούμε μέχρι την ελπιδοφόρα μέρα των εκλογών που θα αναδείξει την ανύπαρκτη ισότητα, κι ό,τι ξημερώνει από αύριο να το αποφασίζουμε με ό,τι μας άφησε το Πάσχα. Ή μήπως κι αυτό ήρθε από ένα τερτίπι των παπάδων και το ζώο δεν μαλάκωσε; Ρε τόσα χρόνια και να μην σιτεύει ο άνθρωπος;   

26 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: " ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ...ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΨΗΛΟ..."
    ΜΗΝ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΣΕΤΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΦΟΥ ΦΟΒΑΣΤΕ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ;
    ΑΝ ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΣΕΙ Ο ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΘΕΛΩΝ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ;
    ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ; Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ Ή ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΡΙΟ;
    ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ; Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Ή Ο ΠΑΠΑΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ. ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΠΑΛΙΑ ΤΟ ΠΕΤΑΛΟ ΤΗΣ ΑΕΚ: " ...ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΒΑΛΕ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ..."
    ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ; ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.
    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΚΑ;
    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΗΝ ΚΩΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ;
    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ, ΑΜΑ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΑΥΛΟΣ, ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ;
    ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑ. ΑΛΛΟΙΩΣ ΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΜΕ ΠΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΠΥΡΑ.
    ΑΛΛΟΙΩΣ, ΤΡΑΒΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΉ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΣ ΚΑΙ ΚΟΨΕ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ.
    ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ξέρεις τι σημαίνει;
    Έλα ένα βασικό: Οδηγάς με 80; ΔΕΝ ΈΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΩΡΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Η ΦΩΦΩΚΑ, ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ; ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ;
    ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ.
    ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ.
    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΙ ΛΕΕΙ; ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΛΕΓΕΙΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
    Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, ΤΙ ΚΑΝΕΙ; ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ, ΚΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ;
    ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΜΟΤΡΟΦΟΥΣ Ή ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΑΝ;
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ, ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΡΝΙΑ ΚΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΤΣΟ ( μνημονιακός ) ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΡΜΠΑ;
    ΑΜΑ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΠΟΛΟ ΤΟΝ ΚΥΡΤΣΟ ( ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ) ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ( που κάποιοι ηλίθιοι τον ψήφιζαν ) ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΠΑΡΜΠΑ, γιατί να μην θεωρώ ωραία γυναίκα τον Καμμένο; Αφείστε δε τον Κουβέλη, που άνετα μου κάνει μια πίπα χωρίς δόντια.
    ΤΙ;
    ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ; ΤΣΙΠΡΑ ΜΟΥ ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.

    ΡΕ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ. ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟΙ. ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΑΔΕΡΦΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολοι μας,λιγο - πολυ,εχουμε τις αποψεις μας για το σαπιο συστημα.Ολοι συμφωνουμε πως το τσουναμι ερχεται αλλα καθομαστε και το περιμενουμε να μας καταπιει.Και ειναι χαρακτηριστικα καποια σημεια της αναρτησης που αναφερουν πως ΔΕΝ αναφερει κανεις τιποτα για το αυριο της χωρας και του κοσμου.Καθε παπαρας οικονομολογος εμφανιζεται σε καποιο καναλι και κανει αναλυση επι αναλυσεων,ποσοστα,νουμερα,χρεη,και οτι αλλο του εμαθαν απλα και μονο για να εχει κατι να πει στις οικονομικες σχολες που κανει πως διδασκει τα χαπατα.Τα πραγματα ειναι συγκεκριμενα, κυριοι,και ορισμενα προ καιρου,για το τι θα επακολουθησει απο τον Μαιο και μετα.Καποια τα γραφει ο Στηβεν πιο πανω,καποια δεν τολμουν ουτε να τα συζητησουν σε κλειστο χωρο για να μην μαθευτει κουβεντα.Τα αυλακια ανοιχτηκαν,μενει να ανοιξουν τις βρυσες να τρεξει το νερο.Μειωση 30% στους μισθους,εκτιναξη της ανεργιας στο 25% (επισημα),πραγματικη πανω του 32%,ελαστικοτητα στα ωραρια σαν σφιγκτηρας χιλιο γαμημενης πουτανας,ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των δωρων τελειως,ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΕΦ`ΑΠΑΞ,ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της αποζημιωσης,φοροι στο σπιτι του καθενος νταβατζιλιδικα,και προς το τελος του ετους,απο Οκτωβρη και μετα,θα αρχισει και η αυτασφαλιση και θα κλαψουν μανουλες γιατι ο αλλος δεν θα`χει να ταισει τα παιδια του,θα`χει λεφτα να αυτοασφαλιζεται????
    Ναι,η ΦΩΦΗ δεν εχει προβλημα να μιλαει και να κλανει,οπως κι ο Σαμαρας που ΔΕΝ λεει τι θα κανει.Οπως προβλημα ΔΕΝ εχει και το φασιστοειδες γουρουνι να λεει οτι αν δεν τους ψηφισουμε θα πεσουμε στον γκρεμο.Και φυσικα κανενα προβλημα ΔΕΝ εχει ουτε ο Κουβελης,ουτε ο Τσιπρας,ουτε το ΚΚΕ,ουτε ο Καμμενος...
    Κανενας ΔΕΝ εχει κανενα προβλημα στο να μην λεει ΤΙΠΟΤΑ.
    Εμεις,ο κοσμος,εχουμε το προβλημα ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ πλεον,και οφειλουμε να το λυσουμε.Κατι παπαρολογιες τυπου να γυρισει ο Ελληνας στο χωριο να καλλιεργει μανιταρια και λαχανα,ειναι του κωλου τα εννιαμερα.Ποσα μανιταρια και κολοκυθακια να φας.Και την ΔΕΗ θα την πληρωσεις με λαχανα? Τους φορους θα τους πληρωσεις με τι? Με μανιταρια? Και αμα ειναι σε δοσεις θα πηγαινεις στην εφορια καθε διμηνο 5 κιλα μανιταρια?
    Τα φροντηστηρια των παιδιων θα πληρωνονται με ροδια? Τα λειτουργικα εξοδα του σπιτιου με τι θα πληρωνονται? ΜΕ ΣΚΑΤΑ? Αφου ουτε τετοια θα υπαρχουν,λογω ελλειψης τροφης!!!
    Στο δια ταυτα,στο ταμειο που ελεγε κι ο Φιλαθλος.Τι προτεινετε κυριοι του blog,αφου το ενα βρωμαει και το αλλο ξυνιζει και ολοι μας ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ σ`αυτο? Ας αφησουμε τα περι πλειοψηφιας και μειοψηφιας και ας καταθεσουμε τις προτασεις μας εδω μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργης ο Γαρατζέος17 Απριλίου, 2012 01:13

    Είπαμε, το "'α πα' 'α γαμηθείτε" είναι ευχή.
    Προτείνω ανασκολοπισμό ειδικά, με τους εδώδιμους δοτούς να γεύονται πρώτοι τον πάλουκο.

    Η ΑΕΚ διαφοροποιείται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ από την Ελλάδα, καίτοι αμφότερες βυθίζονται αύτανδρες. Από τη μία ΕΣΤΩ ΚΑΠΟΙΟΙ στην ΑΕΚ αναμένουν την επιστροφή του ασώτου μεσσία, όστις θα αναλάβει τα εγκόσμια ξανά, όχι μόνο για 40 ημέρες όμως, έωσοτου αναληφθεί στους ουρανούς στο διαστημόπλοιο του ΟΔΔΥ με τις 19 χέστρες.
    Από την άλλη, ουδείς εν τω έθνος των ελλοχίμ έχει απομείνει πια να αναμένει το μεσσία. Άλλοι περιμένουν τον Φοίβο (όχι αυτόν που πήρε 120.000 για τον ύμνο, αλλά τον fax self made του Ολύμπου), άλλοι τον Πούτιν, άλλοι τον υπαρκτό σοσιαλισμό, πάντως γενικώς δεν υπαρχει αυτό το 1 πρόσωπο που θα έρθει σα μεσσίας να μπουν πάλι τα ψάρια στο τηγάνι, να στείλουμε τους τοκογλύφους σπίτι τους και τα νεφελίμ στον κάτω κόσμο και να προσλαμβάνει το ελληνικό κράτος 100.000 άτομα το χρόνο (το έλεγε ο τσίπρας αυτό...). Και πως να υπάρχει μεσσίας για την Ελλάδα? Έκανε κανείς 80τόσες μεταγγραφές? Εξαφάνισε τα βιβλία, ως νέος Illusionist στα αμπάρια του ΑΕΚ-Shop?
    Μπουκάλα η Ελλάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργης ο Γαρατζέος17 Απριλίου, 2012 01:21

    Τέτοια επιστροφή έκανε μόνο ΕΝΑΣ. Και τι ένας. Ο κανένας...
    Ο μεγάλος Αντρίκος επέστρεψε καβ(α)λα στο airbus A-300 με τη ροζ σκάλα για την αποκατεστημένη πια γυναίκα του. Και αυτός πολεμήθηκε, κατηγορήθηκε, σπιλώθηκε αλλα φευ...βγήκε καθαρός.
    3-2 αθώος και τα πάντα όλα ΟΚ, με τον ελληνικό λαό να τον επαναφέρει το '93 με 3.235.017 (ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΙΑΚΟΣΕΣ ΤΡΙΑΝΤΑΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΕΚΑ ΕΠΤΑ ΨΉΦΟΥΣ) με τα alleged ανομήματα να έχουν νιφθεί μαζί με το άφθονο αποτέλεσμα της διούρησης του.
    Άρα? Τελικά αφού το πάμε για Γκοντό=Αντρίκος, άρα συνεπάγεται και ΑΕΚ=Ελλάς. Προσοχή όμως. Έχουμε ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΑΣΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργης ο Γαρατζέος17 Απριλίου, 2012 01:25

    Από αυτά τα ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΙΑΚΟΣΕΣ ΤΡΙΑΝΤΑΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΕΚΑ ΕΠΤΑ ΨΉΦΟΥΣ, πόσοι είναι ζωντανοί? Να μην είναι δύο οχτακό? Δύο πεντακό? Δηλαδή μετά έχει άδικο να λέει ο παχύδερμος ότι μαζί τα φάγανε? Ότι ο τόπος αυτός είναι ΣΥΣΣΩΜΟΣ ΜΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και κατι,που ναι μεν εχει ψιλοκυκλοφορησει αλλα εχει "περαστει" σαν ραδιο-αρβυλα.
    Η ενημερωση,για αυτο οπως και για μερικα αλλα θεματακια μου ερχονται απο Ολλανδια.Λοιπον,εχει ηδη συμφωνηθει ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ,η αναθεωρηση του νομου Κατσελη για τα υπερχρεωμενα νοικοκυρια.Κυριως στην περιπτωση της πρωτης κατοικιας η οποια μεχρι τωρα προστατευεται,οπως κι αν γινεται αυτο.Αυτο λοιπον θα καταργηθει,με την προφαση οτι θα κινηθει η αγορα λογω πτωσης των τιμων των ακινητων,παρασυροντας προς τα κατω και τις τιμες στα καινουργια κτισματα,καθως επισης και με την δικαιολογια πως οι τραπεζες εμφανιζουν προβληματα ρευστοτητος λογω μη εισπραξης των δανειων.Παρ`ολο που μεχρι τωρα εχουν παρει πεντε τανκερ σε λεφτα,θελουν να εχουν τον ΠΛΗΡΗ ελεγχο στην τσεπη του καθενος.Φυσικα αυτο το μετρο θα παρθει μεσα στο καλοκαιρι,αφου οι ξενοι ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ πολυ στο καλοκαιρινο ξεφαντωμα του ΖΩΝΤΑΝΟΥ,μην δινοντας και μεγαλη σημασια στο τι γινεται γυρω του.Για τοσο ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ειδος μιλαμε.Μα εχουν παρει χαμπαρι και μας δουλευουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργης ο Γαρατζέος17 Απριλίου, 2012 01:36

    @conpater: Καλώς ή κακώς, η ΑΜΕΣΩΣ επόμενη φάση του δράματος είναι οι...εκλογές. Εγώ πιστεύω ότι ακόμα και σε αυτό το βόθρο του πολιτικού συστήματος υπάρχουν λίγοι, ελάχιστοι που μπορεί να ενοχλήσουν τους απο πάνω.
    Φυσικά ΟΥΔΕΙΣ εντός των "μεγάλων" κομμάτων.
    Όσον αφορά τον προβληματισμό σου για την απόσυρση στην επαρχία, διαφωνώ για πολλούς λόγους.
    Διότι η απόσυρση αυτή συνεπάγεται ΓΕΝΙΚΑ μεγαλύτερη αυτάρκεια για τον αναχωρητή.
    Κατανοώ το ζήτημα ότι φροντιστήρια στα παιδιά δε μπορείς να πληρώνεις με 5 κιλά μπατζάρια και μία τσάντα χοχλιούς, αλλά όποιος είναι μάγκας ας βρει να τα πουλήσει αλλού για 15 ευρώ. Ιδού η Ρόδος και άμα ο λαός αυτός είναι άξιος να επιβιώσει, ας βρει τη λύση. Πάντως υπάλληλος στο δημόσιο, ή σε πολυεθνική ή στο μαγαζί με ρούχα της κυρα Ουρανίας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΠΙΑ.
    Επίσης, αναχώρηση στα ξένα είναι κι αυτή μία κάποια λύσις. Και αυτή δοκιμασμένη πολλάκις σε αυτό τον τόπο.
    Οπότε πάμε για τα βασικά και νομίζω ότι το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, σε συνδυασμό με τις νέες "συλλογικότητες" που δημιουργούνται θα βγάλει κάτι. Τι?
    Πάντως μην ανησυχείς. Το πρόγραμμα πάει ούτως ή άλλως κατα διαόλου. Όσο κι αν κόψουν, όσο κι αν παλέψουν να φορολογήσουν, ΟΛΟ ΜΕΣΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ.
    Αυτό είναι καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτον τον Δουκα που πηρανε στον ΟΠΑΠ,για να "τρεξει" τα φρουτακια,ψαξανε πολυ για να τον βρουνε? Εψαξε κανεις γιατι εφυγε απο την COCA-COLA,απο την PEPSI,και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ γιατι ο νεος "κουμανταδορος" στο Καζινο του Λουτρακιου τον ΞΗΛΩΣΕ μεσα σε ενα βραδυ μαζι με τον διαχειριστη της κοινοπραξιας? Κοντα 4 εκ. ευρω πηγε ο θολος και η αιθουσα VIP,κι ακομα να λειτουργησει.Μεχρι και οι Εβραιοι τον σιχαθηκαν,και τον πεταξαν εξω.Και τον πηραν στον ΟΠΑΠ,στην πιο λαμογιαρικη μπιζνα που θα τρεξει σε λιγο καιρο.
    Να τον χαιρονται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπερα και χρονια πολλα.Μετα την τσιπουροκατανυξη(δεν ειμαι συνηθισμενος στο σπορ,κρητικος γαρ..)με τον πεθερο,επιστροφη στην καθημερινοτητα.Αποψε εκατσα να παρακολουθησω τον ακη στους φακελόυς του παπαχελα και απορω.τοσο σιγουροι ειναι αυτοι που τον εβγαλαν τωρα στη σεντρα οτι δεν θα δωσει και κανενα αλλο και εκαναν τετοια κινηση?αλλα τωρα θα μου πεις 14 χρονια τους πηρε να τον συλλαβουν και (να δουμε αν)τον φυλακισουν,και αλλον να δωσει,αντε μετα παλι εξεταστικες(κολυμπηθρα του σιλωαμ)και αντε βγαλε ακρη.και κατι αλλο.απο τους αλλους κανεις μεσα?κανενας αλλος δεν εκλεψε σ'αυτη τη χωρα?αλλα αν ειναι απλα ετσι και ολο αυτο δεν ειναι καποιου ειδους συμφωνια μεταξυ των δυο μεγαλων κομματων,αγανακτω για το ποσο μαλακα θεωρουν τον ελληνα.που αν τους δωσει πανω απο 50% και στους δυο,τοτε ναι,θα τους δικαιωσει.δεν θα απορησω μεχρι και αν βγει καποιος και πει "δεν μας ψηφισατε?παρτε τωρα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρηστος Χοντζεας17 Απριλίου, 2012 03:51

    Καλημερα παιδες. Ελπιζω να ειστε ολοι καλα και δυνατοι.
    Καποιοι συμπολιτες μας-αναποφευκτα- θα "αυτοκτονησαν" με τριγλυκεριριδιοσφαιρες επι του Πασχαλιατικου τραπεζιου. Καλο τους ταξιδι.
    Η πολιτεια,φροντισε και για τα τροχαια,στελνωτνας στην εξοχη τους μισους απο οτι περσυ. Αρα 50% μειωμενος αριθμος νεκρων.
    Αυτα ειναι. Η εχεις Γερμανικη προνοηση, η οχι.

    Τελικα η θρησκεια του Λαμογισμου,παιρνει τα πανω της και φαινεται να καπελωνει την εως χθες επικρατουσα Ορθοδοξη.
    Και "καβαλαει" πανω και στις κυριες γιορτες και ημερομηνιες της,οπως κανει καθε νεα θρησκεια που θελει να υποσκελησει την παλια.
    Και μιλαω για την "ανημερο συλληψη",τοσο του Εφραιμ,οσο και του Ακη.
    Ο ενας εκανε Χριστουγεννα στον Κορυδαλο,(αλλα βγηκε πανηγυρικα οπως αναμενοταν) και ο αλλος εκανε Πασχα στη ΓΑΔΑ.(και αυτος μετα τις εκλογες θα αποφυλακιστει και μαλιστα θα γινει και μαρτυρας)
    Τοσα χρονια σερνονταν οι υποθεσεις "Βατοπεδι" και "υποβρυχια" και τελικα η τυφλη δικαιοσυνη απεφασισε οτι στις πιο γιορτινες μερες ειναι ακομα πιο σοφρονιστικη η κρατηση.
    Μπορει ο κρατουμενος να λυγισει απο την φορτηση.
    Η μπορει οι μαλακες υποηκοοι που παρακολουθουν καθε τοσο αυτο το εργο,να πιστεψουν ξανα,οτι οντος μπορει ενα κορακι να βγαλει το ματι καποιου αλλου.

    Και σωστα το πιστευουν, αφου τα κορακια ολα μαζι,εχουν πιασει μαλακες τους υπηκουους-ψοφημια, και τους ξεσκιζουν επι χρονια.

    Απο τα ημημετρα,τα σωληνακια, τις σαλαμοποιησεις και τα επαναλαμβανομενα "σοκ", προτιμω ασφαλως το μεγαλο "Μπαμ". Αναμφιβολα. Και μεγαλυτερο ενδιαδερον εχει αλλα και καποιο νεο,καινουριο και διαφορετικο μπορει,ισως, να δεις.
    Αμα εισαι σε κοινωνικη και οικονομικη καταστολη,τι να δεις; Τον τραυλο Τομσεν που γαμιεται σε αχυρωνες με χασκυ;
    Την κορακομαδημενη αδερφη τον Ρεν να τον παιρνει στα κεραμιδια;

    Τον παιδεραστη Μπαροζο που αντι να κανει προβλεψεις,θα επρεπε να τον εχει παραλαβει καποιος Σινης Πιτυοκαμπτης και να τον εχει σκισει στα δυο; Την χτικιασμενη Λαγκαρντ, που -οπως και τοσοι αλλοι- κοιτιεται στον καθρεφτη, νευριαζει,κλαιει, βγαζει αφρους και μετα κανει συμβουλια για "δικαιη κατανομη των βαρων";
    Τις ξεπλημενες κραγμενες αδερφαρες, Χουφτελ, Ραιχενπαχ κλπ. οι οποιοι ερχομενοι εδω απλα αναβαθμηστικαν; Δηλαδη εκει που γαμιοντουσαν σε υγρα ανηλιαγα κωλομπαρα, η κατω απο γεφυρια,τωρα γαμιουνται στον ηλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρηστος Χοντζεας17 Απριλίου, 2012 03:55

    Και τοσοι αλλοι .Θυμηθειτε τις φατσες τους. Φερτε τους στο νου σας.
    Μιλαμε για καρικατουρες. Ουτε σε διαφημηση για κωλοχαρτα,δεν θα εβρισκαν δουλεια.Και ομως,δουλευουν ολο τον κοσμο.

    Ριξε μια ματια γυρω και δες τα "αφεντικα σου". Τους "ειδικους" και "πολυασχολους". Τους "πνηγμενους στις ευθυνες" και τους "επιτετραμενους" σου, τους "αρχοντες" και τους "εντολοδοχους".
    Μιλαμε για ερμα. Για το σκατο. Για τελειωμενους και τελειως τετραποδα.
    Μιλαμε για σκουλικια. Ουτε. Δεν κανουν ουτε για δολωμα αυτοι.
    Παντελως αχριστοι. Πνηγμενοι στα παθη τους,αγομενοι και φερομενοι απο την τσεπη το στομαχι και τον κωλο τους.
    Πληρως παραδωμενοι στα παθη,απολυτως εκβιασιμοι,πληρως ελεγχομενοι, απολυτα δουλικα,εντελως ανθρωπαρια,που δεν τους αξιζει οχι το πουκαμισο,αλλ ουτε η προβια.

    Αυτη ειναι η μοιρα. Δυστυχως. Τα εχει πει ο Πλατων,χιλιαδες χρονια πριν. Στα εσχατα χρονια,θα κυβερνασαι απο κατωτερους σου.Ουτε καν ομοιους σου.
    Μα πολυ κατωτερους σου ομως.
    Μα παρα πολυ.
    Προσδοκωμεν αναστασην.
    Και ας γινουν ολα "ροιδο".
    Αλλωστε και τοτε "σεισμος" δεν εγινε;

    Ισως να μη γινει και τιποτα. Ισως και παλι τα "plan B & C" κλπ, να πιασουν ξανα τοπο.
    Μπορει ομως τα γελοια υποκειμενα που κρατανε τις μεζουρες και τις ζυγαριες,να μεινουν με μια πουτσα στο χερι.
    Και αυτο ειναι το πιο πιθανο. Οχι γιατι θα βασιλεψει καμια δικαιοσυνη,ουτε γιατι ο ηλιος ο νοητος ειναι αναποφευκτος.
    Οχι. Για πολυ πιο απλο λογο: Γιατι ειναι μαλακες. Γιατι ειναι βουλιμικοι. Γιατι ειναι ασκεφτοι. Γιατι λειτουργουν οπως τα ζωα,στις καταστροφες. Οπως οι δεινοσαυροι στις φλογες.
    Ειναι ζωα.
    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ- ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ-, Η ΜΟΙΡΑ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.

    -Tι; Πιστευεις σε καποια "μοιρα"; θα πει καποιος.
    -Γιατι εσυ πιστευεις σε καποιον "ανθρωπο"; Ριξε μια ματια ψηλα και μετα πες μου κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το΄χουν αυτό οι αργίες κι έχει παρατηρηθεί πολλάκις άλλωστε. Βγαίνεις δηλαδή απ΄την ρομποτική ρουτίνα τού Α,Β,Γ και έστω για ένα τριήμερο η τετραήμερο κάνεις διαφορετικά πράματα και το μυαλό βρίσκει την ευκαιρία να (προσπαθήσει να) σκεφτεί διαφορετικά.
    Συνήθες να παράγεται μιά αισιοδοξία και μια δυναμικότητα, ανθρώπινο είναι.
    Προσωπικά, δεν ελπίζω σε τίποτα παρά μόνο στον Νόμο τού Χάους καί στούς παράλληλους κόσμους τής κβαντικής φυσικής.
    Εκλογές?
    Καλά εντάξει...
    Οι εκλογές δεν καθορίζονται απ΄τίς "επιλογές" πού υπάρχουν μέσα απ΄αυτές οταν όλες οδηγούν στον ίδιο δρόμο, έστω με κάποιες παραλλαγές. Οι εκλογές είναι μέρος τής φάρσας και μάλιστα πολύ αποτελεσματικό μέρος της.
    Προς το παρών υπάρχει το...Μπαγερν-Ρεάλ, απόψε.
    Οπου δυστυχώς ο Σπέσιαλ Ουάν μάλλον θα προχωρήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΕΟΝ. ΠΕΡΣΙ Ο ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φευγουν αυτοι και μενουν οι Ακηδες οι Μπενιζελοι και οι Μητσοτακηδες..
    Ποιος ειπε οτι η ζωη ειναι δικαιη??

    Πιασανε λεει απο το ΣΔΟΕ 'σκανδαλο' με τα κερδισμενα δελτια του ΟΠΑΠ. Με ενα 30% (το γνωστο δηλαδη) εμπαινε η μπουγαδα και εμφανιζωνταν τα λεφτα.

    Αν σκεφτεις το 10% που ειναι ο φορος + το 45% ανω των 300,000 μια χαρα ειναι το 30%.

    Ειδικα αν τα λεφτα εκτος απο μαυρα (π.χ χωρις αποδειξεις) αφορουν και 'προιοντα' ποινικου εγκληματος, οπως ειναι η νεα sic ταση να ονομαζουμε τις μιζες και τα κλεμμενα.

    Πως λεμε: Έξοδα λειτουργίας διαθέσεως, έπιπλα και λοιπό εξοπλισμός και εγκαταστάσεις σε ακίνητα τρίτων??

    Αν ΜΟΝΟ γι αυτα τα τρια!!! εχεις 'ξοδεψει' περσυ πανω απο 7εκκ ευρω.... ε να μη δωσεις και ενα διφραγκο να τα κανεις λευκοτερα απο τα λευκα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρηστος Χοντζεας17 Απριλίου, 2012 13:45

    Τεραστια απωλεια. Γιγαντιος τραγουδιστης, και γνησιοτατος ανθρωπος.
    Φευγουν ενας ενας οι αυθεντικοι και μενουμε με ολο και περισοτερα σκυμβαλα.
    Θα μου πεις οτι "αυτο λενε σε ολες τις εποχες οι ανθρωποι. Οτι οι καλοι φευγουν και οι χειροτεροι μενουν κλπ"
    Ε, μα βεβαια το λενε.Αφου ετσι ειναι.
    Και γι'αυτο ο κοσμος μας αλλωστε οσο παει και "ομορφαινει".
    Φευγει ο "Μητροπανος" και παραμενει στην αποβαθρα ο "Μητσοτακης".
    Θα εριχνα καμια χριστοπαναγια τωρα,αλλα ειναι ιερες μερες.

    Πεθαινει καταμεσης της ζωης του καποιος που εχει να δωσει παμπολλα ακομα και παραμενουν οι "φιρες". Τα ερματα. Τα βαρη.
    Τι να πεις. Μονο οτι "αγνωσται αι βουλαι του κυριου".
    Αυτο δεν λεμε οταν βλεπουμε καποια "φαινομενικη" αδικια;
    "Ξερει εκεινος".
    Ξεραδια ξερει, λεω εγω.

    Ενω μπορουσε να κανει μια "χαψια" οποιον βρισκοταν απεναντι του,εκεινος μιλουσε παντα ψυθιριστα. Σαν παιδι.
    Απλος ανθρωπος. Οχι με την παρεξηγημενη εννοια,αυτην του "ευκολου" η του "μονοχνωτου". Αλλα αμεσος. Προσιτος.Οικειος,παρ'ολη την "προικα" του. Και μια αυτογνωσια απολυτα φυσικη. Διχως τερτιπια και με αναγνωρισμενα τα λαθη του, η τα παθη του. Τα κατετασε ολα σε αυτο που λεμε "εαυτος". Και οχι στα "επρεπε" και τα "μη επρεπε".

    Ανθρωποι οι οποιοι κανουν τεραστια πραγματα και παρόλα αυτα κοκκινιζουν σε εναν καλο λογο.
    Δηλαδη εχουν πληρη συναισθηση των "μεγεθων" αλλα και της φθαρτοτητας.
    Αυτοι ειναι οι γιγαντες για μενα.
    Καλο ταξιδι Δημητρη. Που πηγαινεις, δεν ξερουμε.

    Υ.Γ. Πολυ φοβαμαι οτι συντομα θα ακολουθησει και ο "Αξιος Εστι".
    Και θα μεινουμε με τον Φοιβο και τον Βερτη. Δηλαδη ορφανοι απο γονεις,στο κοινοτικο ορφανοτροφειο,περιμενοντας το ρουχο και το πιατο,των "υπαλληλων".
    Τυχαια δεν "πτωχευει" κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ακριβως εκει ειναι και η φτωχια μας, στο οτι εχουμε ξεμεινει με τη Νατασσα θεωδοριδου το Βερτη το Σακη και τη Βανδη

    Το Φοιβο και το Καρβελα

    το Star τη τατιανα τη μελετη (που την εχει δει και γκομενα το ΜΠΑΖΟ) και τη τρεμη.

    Το mega που καποτε εστω και στα εκτος ειδησεων ηταν σοβαρο, εχει πλεον ναυαρχιδα τον.... Λιαγκα!!! που ελεγε τα κουτσομπολια σαν τριτοτεταρτος και το βλαχακι τη γυναικα του που με το ζορι μιλαει Ελληνικα.., γκομενα και αυτη.. ολες οι τελειωμενες εγιναν γκομενες επειδη εβαψαν το μαλλι με το νο45 πλατινε οξυζενε.

    Ειναι δημοσιογραφος το καθυστερημενο ο Χατζηνικολαου επειδη μιλαει σα γκαβο. Παντα ειχε ενα θαυμασμο η ελλαδα στους βραδυγλωσσους απο εθναρχες μεχρι δημοσιογραφους..

    θαυμαζεται ο Κοελιο σαν συγγραφεας στη ελλαδα μιας και ελληνες πλεον δεν υπαρχουν.. Ο κοελιο που κανονικα επρεπε να γραφει στο ΟΚ και την esspreso.

    Ο Μητροπανος, ο Παπαζογλου (ασχετα αν δε μου αρεσε εμενα)και πολλοι αλλοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ κανουν το ιδιο 'επαγγελμα' με κατι καρακατσουλια, κατι μεταχειρισμενες σερβιετες τυπου τσαλικη, πλουταρχου και κοκκινου.

    Που εγιναν τραγουδιστες επειδη το ΦΟΙΒΟΣ εγραψε copy paste με τις πιασαρικες αλλαγες μπουζουκο-καψουροτραγουδακια και τους ανεβαζει εναλαξ στο top 10 των 2-3 δισκογραφικων. Οι οποιες δισκογραφικες εχουν πλεον το 'προιον' στα περιπτερα τα βενζιναδικα και τα super market ΜΠΑΣ και πουλησουν κανα κομματι.
    Και τα δινουν δωρο με 3 σουβλακια και τη κυριακατικη βοθροτυπια..
    Και απο εκει που για να γινεις χρυσος επρεπε να ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ (οχι να χαρησεις μεσω εφημεριδων) 100,000+ τωρα με 5000 εισαι πρωτος.
    και με 10,000 πλατινενιος..


    Και φυσικα τετοιοι ανθρωποι δεν χρειαζεται να φωναζουν για να ακουσθουν.

    Τις φωνες τις βαζουν μονο οι μικροι, οι τιποτενιοι, που ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ αλλα δεν εχουν κανενα αλλο τροπο να (νομιζουν) οτι τους προσεχεις..

    Οι ντεμηδες, τα μεγεθη και οι τελειωμενοι που πρεπει να αυτοδιαφημιζωνται και να κανουν το καραγκιοζη για να μενουν στο επικεντρο του ενδιαφερωντος.

    Οι special που χωρις τα καραγκιοζιλικια ΟΥΔΕΙΣ τους δινει σημασια.

    Δεν εχουν καταλαβει οτι οι πραγματικα μεγαλοι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να ειναι στη δημοσιοτητα καθε μερα και σιγουρα δεν δειχνουν τιποτε απο το εργο τους.

    Ειναι μεγαλοι για ακριβως αυτο το λογο, επειδη ειναι σεμνοι.

    Και μεγαλο σε κανει η εκτιμηση που κερδιζεις και δεν αγοραζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μη μασάτε παιδιά, υπομονή.

    Η λύση του παγκόσμιου δράματος θα είναι ο Γ' παγκόσμιος πόλεμος, διότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να ανοίξουν οι δουλειές εις όλον τον γλόμπον. Θα αραιώσουν και κάποιοι ενοχλητικοί πλεμπίδες. Οι πιο τυχεροί θα πάρουν και δίπλωμα ευγνωμοσύνης.

    "Η Πατρίς ευγνωμονούσα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣΠΑΝΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ.
    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ "ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ".
    ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ,
    ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ.(ΤΕΡΖΗΣ)

    ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ,ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ,
    ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ(ΑΛΛΙΜΟΝΟ,ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ,ΘΑΛΑΣΣΕΣ,ΚΥΡΑ ΖΩΗ,ΤΟ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ
    ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ).

    ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χρηστος Χοντζεας17 Απριλίου, 2012 19:17

    (ασχετο) Ρε παιδια,αυτος ο χεστης, ο διευκολυντης,ο δανειστης της Αγραμπελης, ο συναγελαζομενος με μοντελες και πουτανες, ο γερος ντε,που παριστανει τον προεδρο της δημοκρατιας,δεν ειχε πει εκνευρισμενος και με αφορμη το "λουσιμο" που εφαγε απο τον κοσμο στις 28 Οκτωβριου απο την θεσσαλονικη οτι "εκλογες γινονται καθε 4 χρονια";

    Γιατι επετρεψε να ορισθει ημερομηνια εκλογων;
    Γιατι δεν προφυλαξε αυτην την προταση-εντολη που ειχε δωσει;
    Ποιοι ειναι αυτοι που τον γραφουν συνεχως στα παραρια τους; Ποιοι βλεπουν ενα χεσμενο γερο και οχι καποιο θεσμο; (εκτος απ'τον κοσμο).
    Ποιοι παρακουσαν τις εντολες του μαχητη των Γερμανων; Ποιοι εξεθεσαν τον φαφουτη; Ποιοι αψηφησαν την εντολη του πρωτου λαγοκυνηγημενου,πυθαροκρυμενου και χεζοβρακη πολιτη;
    Ποιοι παρακουσαν τον προσκυνημενο;

    Αισχος. Αφου ειπε: "καθε 4". Γιατι ρε κανετε εκλογες;
    Και απ'την αλλη γιατι ο γερδουλος της εξουσιας,το επισημο αυτο κωλοπανο, δεν βαρεσε το χερι στο τραπεζι,η εστω το κεφαλι του;
    Γιατι επιτρεπει δημοκρατικες εκτροπες;
    Ποις δημοκρατιας ειναι προεδρος; Της Ανατολικης Σαπχαζιας; Της υποσαχαριας Ζουαζιλανδης;

    Και αφου τελος παντων συμφωνει με τις εκλογες,γιατι πριν μερικους μηνες ελεγε οτι δεν επιτρεπονται οι εκλογες; Ποτε ειχε ζαχαρο η πιεση; Τοτε η τωρα;
    Πες μας βρε μουμια. Πες μας ρε νουμερο της κοινωνιας. Πες μας ρε συγκολυμβητη στο βοθρο. Ρε συντηρητη αγωγων πολιτικου υπονομου.
    Ρε δουλακι,που γερασες,θα ψοφησεις και δεν πηρες απο την ζωη τιποτα.
    ουτε εναν κοκο αμμου.Ουτε ενα νευμα της.
    Ενα χρονιο τιποτα,που πληρωνεται απο ξενες καμπουρες.
    Ενας απολυτος Αχριστος.

    Ενας αυλοκολακας,που αγαπησε την αυλη,ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πέθανε ο τελευταίος Μεγάλος. Η τελευταία αληθινή φωνή. Απόμειναν τα κατασκευάσματα των στούντιο. Τα κομπιουτεροποιημένα τραγουδιστάρια που θέλουν ένα καλό χειριστή κομπιούτερ στις εγγραφές και ένα καλό εξομοιωτή στην πίστα.Σ'αυτούς ανήκει και ο Τερζής φίλε Τάκη. Μη συγκρίνεις το διαμάντι με τον πάσπαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ, αλλά καταλαβαίνω την οργή σου. Δηλαδή καλύτερα θα έλεγα, " ...από τους τελευταίους μεγάλους..."
    Για τον Τερζή, συμφωνώ μαζί σου.
    Λέω αργότερα, να ανοίξω μουσική παρένθεση όταν θα ηρεμήσουμε από εκλογικά κι αγωνιστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μια μουσική παρένθεση την χρειαζόμαστε. Ελπίζω με μεγάλη αναφορά στον Μέγιστο Μίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΣΤΗΒΕΝ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΕ,ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ.
    ΓΙΑ ΜΕΝΑ Ο ΤΕΡΖΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΣΕ ΛΑΙΚΗ ΦΩΝΗ
    ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ 10ΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1980.
    ΑΨΟΓΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ,ΕΚΤΑΣΕΙΣ,ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ,ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ.
    ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ.

    ΑΝ ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ,ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙΣ
    100ΑΔΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΒΑΘΜΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ,
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΕΡΖΗΣ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ STUDIO,
    ΑΛΛΑ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ,ΠΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ
    ΑΒΑΝΤΑΡΕΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΛΙΓΟΣ ΘΑ ΕΚΤΕΘΕΙΣ.
    ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΘΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΤΕΡΖΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φίλε Τάκη που έχω θαυμάσει πολλά από τα σχόλιά σου , σέβομαι το γεγονός ότι σου αρέσει ο Τερζής. Αλλά έχω ένα προσωπικό τρόπο να "μελετώ" τους τραγουδιστές (και τους μελετώ πολύ).
    Τον Τερζή λοιπόν, όσες φορές τον παρακολούθησα τηλεοπτικά, πάντα τραγουδά playback. Αυτό μου λέει πολλά. Όσο για τα τραγούδια που ερμήνευσε, δε νομίζω πως έχουν δυσκολίες. Πάντα στην ίδια οκτάδα παίζει. Απλά στους στραβούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Για βάλτον δίπλα σε Διονυσίου, Μητροπάνο, Μπιθικώτση όμως! Ακόμα δίπλα στον Χριστοδουλόπουλο τον παρεξηγημένο. Εκεί θα φανεί ασήμαντος. Προσωπική μου άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "οκτάβα" ήθελα να γραψω

    ΑπάντησηΔιαγραφή