Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΚΕΒΙΝ

           Από τις πιο ωραίες εκδρομές που έχω κάνει ήταν αυτό το Σαββατοκύριακο. Και στο σωστό timing. Νάχω κατοχυρώσει μια μεγάλη επαγγελματική επιτυχία και με συμβόλαιο πλέον απέναντι σ' αυτόν που θεωρητικά διώκεται και να φεύγεις με την Παρασκευή off για τον ωραιότερο νομό της Ελλάδας μετά την Αττική: Την βασιλική Αργολίδα. Με γαμάτη παρέα σε σούπερ φιλόξενα σπίτια στην Πετροθάλασσα δίπλα στο Πόρτο Χέλι.
        Όλη μέρα με το μαγιώ, πάνω στη θάλασσα είτε πεζός είτε με σκάφη. Με τα αμπελοφάσουλα, την φάβα, τα ντόπια ζαρζαβατικά και τα καταπλητικά κρέατα. Ταβλομαχίες, ούζα, ποδόσφαιρο, οικονομική και πολιτική ανάλυση. Αν εξαιρέσω τον δρόμο που όσο πάει γίνεται και χειρότερος, όλα καταπληκτικά προεόρτια του φετεινού καλοκαιριού. Ναι. Αυτό δεν έχει αρχίσει ακόμα. Άλλη μια εβδομάδα μένει.
         Γεγονός όμως ήταν κι η Επίδαυρος. Και αποκάλυψη του πρόεδρου του Old Vics ιδρύματος. Γιαλαντζί τα περίμενα τα πράματα κι αχταρμά με τα σαιξπηρικά αγγλικά στον χώρο του αρχαίου θεάτρου. Μπα. Τα μόνα λεχρίτικα ήταν αυτή η μείξη των δήθεν τεχνόφιλων, των σίγουρα νεόπλουτων φανφαρόνων και των βιζιτούδων που ήταν ακροβολισμένες στον χώρο μπας και γυαλίσουν σε κανά αγάμητο. Γιατί τα λέω έτσι; Η παρουσία του Ψινάκη αυτό μαρτυράει. Φοβερό πράμα κάποια μορφή τέχνης να " ανήκει " σε τηλεοπτικούς κριτές κάποιων νούμερων. Είναι να μην εξεγερθεί ο αυθεντικός άνθρωπος του θέατρου; Σου θυμίζει τον τίτλο του φασίστα που κολλάει το σημερινό σύστημα σε εκείνον που γνωρίζει τα έργα των αρχαίων Ελλήνων.
           Και δεν το παίζω γνώστης και ειδικός για τις παραστάσεις αυτές. Το ανάποδο μάλιστα. Είμαι εντελώς άσχετος. Κι άρα δεν επιχειρώ να κάνω κριτική επί των τεχνικών θεμάτων. Αλλά μια παράσταση που έχω δει το 1997 με τον ΘΕΟ Αλ Πατσίνο, με ιντριγκάρισε να την ξαναδώ. Με τον ίδιο σκηνοθέτη ( Μέντες ) αλλά με διαφορετική δραματική ερμηνεία. Σε πολύ δύσκολο ρόλο αφού ο Ριχάρδος ο Γ' και μόνο σαν υπόθεση, είναι αντιπαθέστατη ιστορία. Και όπως και να το κάνουμε, το κοινό ( μετά την πέμπτη σειρά μιλάω που ασχολείται ) επηρεάζεται.
          Χοντρικά λέω οτι όσο περισσότερο αδαής είσαι, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να γεμίσεις συναισθηματικά . Κάτι να σου πει το όλο σκηνικό. Που πέφτεις παρθένος στα χέρια των συντελεστών. Άμα έχεις δει και 500 παραστάσεις πιθανώς να αρχίσει και κάποια σύγχυση ή κάποια σύγκριση. Δεν είσαι δηλαδή και τόσο αυθόρμητος.
         Τέλος πάντων, μην συνεχίζω την φλυαρία. Η παράσταση ήταν μια απόλαυση , πολύ μοντέρνα δοσμένη για έργο του 1600 ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΛΙΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΜΑΣ. Με κορυφαίο τον φιλέλληνα Σπέϊσι ( χρόνια έρχεται στον " Αργοναύτη " ) στον ρόλο του κακομούτσουνου, κομπλεξικού, μοχθηρού και ανάπηρου βασιλιά. Όχι οτι υστερούσαν οι υπόλοιποι του καστ.  Μοιραία η προσοχή μου έπεφτε πάνω του. Κι απόλυτα λογικά μπήκε στην καρδιά μου και στο δικό μου ανθολόγιο: Μάρλον Μπράντο, Αλ Πατσίνο, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Σων Πεν και Τζόνυ Ντεπ. Αγόγγυστα, αβίαστα και θεαματικά. Ηθοποιός, που οφείλω να πω, οτι δεν μου γέμιζε το μάτι. Φυσικά εγώ έφταιγα και μόνο και μου αρέσει όταν συμβαίνει κάτι και με αλλάζει.
            Ερμηνεία, συναίσθημα, κατάθεση ψυχής, στόμφος κι εναλλαγή φωνής και συσπάσεων μυών του πρόσωπου αλλά και του σώματος! Σαν να είχε έρθει από εκείνο τον αιώνα, σαν να ήταν αυτός που τα είχε κάνει όλα μέχρι και την τελική σκηνή που ήταν τρία λεπτά κρεμασμένος. Μέσα στον ιδρώτα, ταλαιπωρημένος και σωματικό ράκος. Που να φύγουν τα μάτια σου από πάνω του και να προλάβουν τους υπότιτλους που παίρναγαν από πάνω. Μιλάμε για την τρίχα κάγκελο και για διθύραμβο. Τρεις ώρες χωρίς διάλειμμα με κομμένη την ανάσα. Εμείς, το κοινό, όχι ο Στάθης Ψάλτης που είπε να το παίξει παρεπιπτόντως και ηθοποιός. Άντε μην βουτήξω κανέναν άλλο σαν τον Λυκουρέζο που το παίζει και φιλοθέαμον κοινό.
         Κι από κοντά στην μίνι δεξίωση μετά, συμπαθέστατος. Σεμνότατος, ταπεινός αλλά και ουράνιος. Υπήρχαν στιγμές που τα κοπλιμέντα ήταν τόσο λίγα και τόσο μικρά που ούτε ακόμα και τα ελληνικά δεν θα βοηθούσαν, αν τα καταλάβαινε.
       Άξιζε τον κόπο όλη αυτή η εκδρομή που ανανέωσε φιλίες κι επιβεβαίωσε σχέσεις σταθερές πολλών χρόνων. Αλλά έφτειαξε και την καινούργια στοά των Σπετσών που είχε φαγωθεί να δει έναν περίεργο από κοντά. Έγινε κι αυτό αλλά με το πέρασμα τους απέναντι. Πού να τρέχεις μεσημεριάτικα για τσίπουρα στη ντάπια που πάντα φλέγεται; Στην Κορακιά μάλλον ήταν καλύτερα κι ειδικά όταν στο κιτρινόμαυρο σκάφος το έδεσμα ήταν γάβρος μαρινάτος.
        ΥΓ1. Θα μπούμε σε καλοκαιρινή κατάσταση σιγά σιγά. Επιφανειακής κάθαρσης κι εποχιακής ευτυχίας. Άρα θα πλακωθούμε και σ' άλλα θέματα. Κι επομένως καθώς βλέπω τον κόσμο να αρχίζει να φεύγει από τις οθόνες μπροστά, εύχομαι ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ σε όλους. Όλη η εβδομάδα αυτή θα είναι πλήρης και την Κυριακή θα έχουμε την Χετάφε.
         ΥΓ2. Εντάξει με τον Μίτσελ τελικά αλλά έρχονται κι άλλοι δύο. Με τι λεφτά; Μην τα ρωτάτε αυτά. Μπορεί και κάποιος ανεπιθύμητος ( 4 είναι ) να φύγει. Άρα, έχει ο θεός. Εξ άλλου κι ο παππούς κράτησε το λογισμικό, κι ο νέος βρέθηκε στον συνεταιρισμό κι ο Βενιζέλος μια χαρά τα πάει για την καρέκλα.Την βρήκε την προίκα για τη νύφη.

7 σχόλια:

  1. καλημερα κ καλο μηνα !!

    να θες να παιξεις το 4-4-2 με ρομβο αλλα δεν εχεις κοφτη αντι για ντιοπ , ουτε κ σοβαρα ακραια μπακ..

    να θες να παιξεις το κλασσικο 4-4-2 στην ευθεια αλλα δεν εχεις μακο-μιτσελ για χαφ αλλα δεν εχεις εξτρεμ..τα ακραια μπακ ακομα δεν τα εχεις..

    να κυκλοφορει ελευθερος ο ζαιρι και να μην κανεις κινηση γιατι δεν εχεις μαντηλι να κλαψεις..
    να ειναι σε λιγο ελευθεροι οι αμπντουν , μονχε , σανκαρε ,ντουγκλαο , αλβαρεζ , ουμπιντες,ονουατσι και να κινδυνευεις να τους χασεις απο τουν παοκ κ τον αρη..

    και εσυ να μενεις με το γυφτακι που εχει κανει 3 προετοιμασιες και ακομα δεν μπορει να βγαλει παιχνιδι χωρις να τα φτυσει απο το 60 , τον μπερνς που τρεχει χωρις να ξερει τι να κανει και τον γκερειρο που δεν κανει γενικα..

    και να μην βρισκεις ενα κοροιδο σαν κ εσενα σε ολη την υφηλιο να τους δωσεις ..

    και να σκανε κ οι προσφυγες απο πρωην παιχτες..

    και τα διαρκειας κολλημενα..

    ευτυχως που πεσανε οι βολος κ καβαλα και θα ειμαστε κ στην πενταδα κ φετος!!

    υ.γ συγνωμη για την απαισιοδοξια αλλα με σιαλμα και λαγο δεν νομιζω οτι μπορω να αισιοδοξω πολυ..

    υ.γ η ομαδα εχει κανει 11 μεταγραφες κ τελικα ακομα θελουμε 4-5 παιχτες σε βασικες θεσεις..μια χαρα κ φετος..και βασικος παλι ο γεωργεας..

    καλες διακοπες σε οσους δεν εχουν φυγει ακομα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυο-τρεις μερες γεματες,μπορουν να δωσουν ενεργεια για ενα χρονο.
    Χαιρομαι που τα επαγγελματικα και προσωπικα σου πανε μια χαρα.

    Το καλοκαιρι,δεν ειναι "χαλαρωση" μεχρι μαλακυνσης. Ουτε και ξαπλα στις ψαθες μεχρι να λειωσει η σαρκα.
    Το καλοκαιρι ειναι φευγιο,ειναι εξερευνηση,ειναι επανα-ανακαλυψη τοποθεσιων και φιλων.
    Ειναι (μεταφορικα) το μαζεμα των "κοραλιων".

    Ο Κεβιν Σπεισι ειναι απο τους αγαπημενους μου.
    Μαζι βεβαια με τους γιγαντες που ανεφερες.
    Συμφωνω με τα ονοματα που ανεφερες. Και ποιος θα μπορουσε να διαφωνησει αλλωστε.
    (πολυ ενδιαφερουσα η προσεγγιση του μεγιστου Πατσινο στο "Looking for Richard")

    O Σπεισι εχει αυτην την πασπαρτου φατσα,που μπορει να παιξει τα παντα.
    Επισης τον θεωρω γοητευτικο ανθρωπο.
    Κυριο χαρακτηριστικο αυτων,ειναι η απλοτητα και γιηνη συμπεριφορα.
    Γιατι; Γιατι ξερουν τι ειναι και τι αξιζουν.Και ειναι πλεον ηρεμοι. Και δινονται σε αυτο που ειναι ταγμενοι να κανουν,διχως αμφιβολιες και διλληματα.

    Αλοιμονο στους "ανησυχους",σε οσους "ψαχνονται" και που γουσταρουν να λατρευτουν και να δοξαστουν απο τους ασχετους προκειμενου να επιβεβαιωνουν συνεχως την ημιτελη τους παρουσια.
    Και με την βοηθεια καποιας ασπρης σκονης η τονους χαπιων, ρωτανε συνεχως τον εαυτο τους: "ειμαι κατι"; "ειμαι καποιος";
    Ναι, εισαι. Ενας μαλακας και μισος.

    Υ.Γ. Θωμα καλως ηρθες. Ολα καλα;
    Για την ομαδα εχουμε πει αρκετα. Και εχουμε ακομα να πουμε πολλα.
    Υποτιθεται οτι ολα ειναι υπο κατασκευη. Χτιζουμε την "νεα Ελλαδα"... συγνωμη την "νεα ΑΕΚ" εννοω.

    Θα βγαλουμε ολοι τα συμπερασματα μας καθως θα κυλανε οι πρωτοι μηνες μετα το καλοκαιρι.
    Οπως ειπε και ο Βενιζελος,σαν γνωστης και ειδικος επι των οικονομικων -καθ'οτι δεν σπουδασε οικονομικα- λεει οτι "το δευτερο 6μηνο του χρονου,παντα απο δημοσιονομικης αποψεως ειναι πιο αποδοτικο απο το πρωτο".
    Αρα περιμενει-λεμε τωρα- οτι τα εσοδα απο τον 7ο εως 12ο μηνα θα ειναι περισσοτερα απο οτι αυτα του 1ου με τον 6ο μηνα.

    Κατι μου λεει οτι μας κυβερνα ο Χορταρεας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστο ευχαριστω..καλα ειμαι..μια χαρα..

    συμφωνω για το σπεισι..ο ρολος του στο seven ηταν για εμενα στην κορυφη των ψυχοπαθων μαζι με τον Νικολσον στην λαμψη ,τον χοπκινς στην σιωπη των αμνων και προσφατως τον μπαρδεμ για το καμια πατριδα για τους μελλοθανατους..

    επισης στους κορυφαιους θα εβαζα οπωσδηποτε τον Νικολσον και τον Ντι καπριο απο τους νεοτερους..ειδικα η ερμηνεια του στο νησι των καταραμενων αλλα κ στο aviator για εμενα ηταν εξωπραγματικες..


    η νεα αεκ ειναι με συντομη ημερομηνια ληξης ..και ουτε καν υψηλης παστεριωσης..
    βαρεθηκα να χαλιεμαι οταν βλεπω ανιδεους να βιαζονται να κλεισουν εναν 20χρονο ψαρα αντι να περιμενουν λιγο να δουν τι θα γινει με ντουγκλαο κ σανκαρε..με τα ιδια λεφτα επαιρνες ενα απο τους 2..

    μονοετη συμβολαια ακομα κ σε ελευθερους παιχτες κανουμε..καμια διαφορα με τους δανεικους δλδ..

    ειδικα με τον διαφαινομενο υποβιβασμο καποιων ομαδων οι ευκαιριες ειναι πολλες κ για ολα τα γουστα..
    και εμεις εχουμε ενα υλικο που δεν μπορει να στηριξει κανενα μα κανενα συστημα..παντου υπαρχουν σοβαρες τρυπες..

    υ.γ πεφτουν βολος,καβαλα,τριπολη,κερκυρα,ηρακλης και -10 απο τον γαυρο μου ειπε ενα πουλακι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα,
    Τι λες ρε συ Θωμα που να παει ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ να παρει παικτη απο τον κ.Μακη (οπως τον αποκαλουσε) η απο τον Μπεο που τον ειχε στη φαπα μεσα εξω?
    Γιατι μπορει να ειναι μεσα ο ενας και ο αλλος να κανει τα πουρα του μεχρι να αποφασισει λεει αυτος ποτε και αν θα παραδωθει (ΓΙΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΦΙΛΑΘΛΟ....), αλλα μη τρελαθουμε κιολας.

    Απο που και ως που το ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ θα παει να παρει παικτη απο δαυτους? Και μαλιστα να τον αρπαξει?
    Το μονο που μπορει να αρπαξει ειναι καμμια φαπα.

    Ασε που με τα συμβολαια που κανει η ΑΕΚ ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΓΚΟΝΤΟ.

    Χαμος γινεται με τα χρωστουμενα τα μη χρωστουμενα τα ποσα δωσαμε, ποσα ειπαμε οτι δωσαμε, ποσα θα δωσουμε που δανειστηκαμε κλπ κλπ.

    Ο Ισμα λεει σκεφτεται την προσφυγη. Και το θεμα δεν ειναι τα 260 που χρωσταει ο ΒΛΑΚΑΣ.

    Το θεμα ειναι οτι αυτοματα ο φακελλος συμμετοχης αποδεικνυεται ΨΕΥΤΙΚΟΣ (τι κανει νιαου δηλαδη) μιας και περαν του Ισμα ειναι μεσα Χερσι Μαιστο, χουανφραν και λοιποι τεθλιμενοι συγγεννεις που αποφασισαν να κανουν deal με τον μεγα παραγοντα..

    Το παρτυ τελειωσε δεν ελεγε πριν κανα χρονο???

    Κοιτα να δεις που μαλλον τωρα θα αρχισει μεγαλε ετσι και σκασει καμμια προσφυγη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. thomas
    καλωσορισες, καιρο εκανες να σε δουμε....
    αστο μαλλον φταιει ο μπαγιεβιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το μαυρο μας το χαλι κ το απιστευτο ξενερωμα μου φταιει ρε Δημητρη..και καποια αλλα δικα μου !!

    τουλαχιστον περυσι ειχαμε κ τον μπαγεβιτς να ασχολουμαστε.. :)

    βαρανε κανονια οικονομικα στην ΑΕΚ κ ακομα ειναι Αυγουστος..που να ξεκινησει κ η χρονια δλδ..

    με μιση ομαδα απο πλευρας σχετικης πληροτητας κ με αυτους που υπαρχουν να τους χρωστανε κ ενα καραβι λεφτα σιγουρα..

    ευτυχως που επεσε βολος κ καβαλα..δεν μας εβλεπα στην 5αδα φετος..ουτε τωρα μας εχω σιγουρους..

    να μην εχεις τωρα ενα στοιχειωδες μικρο μπατζετακι να παρεις 2-3 απο τις ευκαιριες που κυκλοφορουν κ να σου κανει πλακα ο παοκ κ ο αρης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή