Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΧΙΛΑΡΥ


Νάχω πιει τα ούζα μου. Νάχω απολαύσει την πανσέληνο που έβγαινε πάνω από την Μακρόνησο. Νάχω ξεφύγει από τον καύσωνα με το στάνταρ αεράκι που έχει πάντα στο Σούνιο. Στο φιλικό σπίτι που ήμουν καλεσμένος. Νάχω αισθανθεί γεμάτος και να αδειάζω μονοκομπανιά. « Κάτσε μαλάκα τώρα στα φανάρια κάποιας κάθετης οδού της λεωφόρου Βάρης. Άραξε και πιες τον όλον». Έτσι μου έλεγε το σύστημα.

« Εμείς κλείνουμε όλα τα σοκάκια χωρίς καμία ενημέρωση κι άμα γουστάρεις έβγα από το αυτοκίνητο και διαμαρτυρήσου». Πού; Στο όργανο που εκτελεί εντολές άνωθεν; Στον ακροβολισμένο δολοφόνο που ψάχνει για πιθανές ύποπτες κινήσεις; Δεν μιλάμε για τυχαία πομπή που πέρασε από μπροστά μας. Χίλαρυ Κλίντον αγαπητοί, που κατέβαινε να καταλύσει στην Βουλιαγμένη.

Αυτό συνέβη το προηγούμενο Σαββατόβραδο. Δηλαδή δεν έπαθα και τίποτα πέραν μιας ωριαίας καθυστέρησης κι ενός καβγά, για τα μπινελίκια που κατέβαζα, με την σύζυγο που είναι απόλυτα νομοταγής χωρίς να εξετάζει και τα επισυναπτόμενα δίκαια των νόμων.

Κάθε εμπόδιο για καλό όμως. Άρχισα να σκέφτομαι θετικά. Αισθάνθηκα απόλυτα ασφαλής εκεί στα χωράφια του Κορωπιού. Πού να εμφανισθεί λαθρομετανάστης; Πού να υπάρχει αλκοτέστ αργότερα όταν θα απελευθέρωνα με το πόδι μου περισσότερους ίππους του οχήματος; Θυμήθηκα την κουβέντα του Κουπερτέν ότι μεγαλύτερη αξία έχει η συμμετοχή στον αγώνα παρά η νίκη. Έχανα αλλά ήμουν παρών.

Πλημμύρισα από ωραία συναισθήματα βλέποντας την αυτοκινητοπομπή της υπουργού εξωτερικών της πλανηταρχίας. Υπήρχε κι ένα ασθενοφόρο μάλιστα. Σκέψου να πάθει κάτι η κυρία και να ελπίζει ότι το ΕΚΑΒ κατ’ αρχάς, και μετά κάποιο δικό μας νοσοκομείο ότι θα την σώσει. Είπαμε όμως ότι αξία έχει το να μπεις στο ίδρυμα και να συμμετάσχεις σαν άρρωστος. Το αν θα βγεις δεν πολυενδιαφέρει.

Προχώρησα τον συλλογισμό μου. Δυο τινά μπορούν να συμβούν για την γυναίκα: Ή να πεθάνει, ή να γλυτώσει. Πιστεύω ότι και στα δυο η χώρα μας θα βγει κερδισμένη. Αν ζήσει, θα μας χρωστάει αιώνια ευγνωμοσύνη για το ΕΣΥ που το έχουμε κάνει άρτιο, κύρια για ξένους. Δεν πιστεύω κανάς γιατρός μας να ζητήσει φακελλάκι . Μαγκιές οι ξένοι δεν σηκώνουν. Κι άρα αυτή η αποθεραπεία της κάποιο οικονομικό όφελος θα μας αποφέρει.

Αν όμως τελικά δεν γλυτώσει, υπάρχει και το χαρτί του συζύγου της του Μπιλ. Που κι αυτός, ή θα λυπηθεί που έγειανε η γυναίκα του εδώ κι άρα κατ’ εντολήν της μπορεί να πει καμιά καλή κουβέντα στα σεμινάρια που δίνει ανά τον κόσμο, ή να χαρεί που απαλλάχτηκε από αυτήν εδώ στον ευλογημένο τόπο μας και να μην την βγάλει με ένα απλό thanks αλλά να ρίξει καμιά μπομπίτσα κατά Άδανα μεριά.

Να μην ξεφεύγω όμως. Εγώ, την γυναίκα, παρόλο που με ταλαιπώρησε, θέλω να είναι καλά. Και μάλιστα το λέω αυτό όταν και την επόμενη μέρα, αισθάνθηκα ότι βρισκόμουν στην Καμπούλ και ανάμενα τρομοκρατικό χτύπημα από άγνωστη φυλή ιθαγενών, που όμως η CIA την είχε ανακαλύψει. Αμερικάνοι δημόσιοι υπάλληλοι. Τι διαφορά με εμάς! Οι δικοί μας δεν μπορούν να βρουν τους εδώ. Πού να τους αναθέταμε και καμιά άλλη χώρα!

Τι έγινε την Κυριακή; Α, τίποτα χονδρικά για μένα. Ήταν η σειρά της συζύγου να ενοχληθεί, που ήθελε να κολυμπήσει. Πού να ξεμυτίσει στην θάλασσα; Ακροβολισμένοι αστυνομικοί στις παραλίες, βατραχάνθρωποι μέσα στο νερό, σκάφη του λιμενικού κι ελικόπτερα στα τρία μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας για τον έλεγχο πιθανών ύποπτων. Μέχρι και την γυναίκα του πρέσβη μας στην Ιταλία σταμάτησαν και της απαγόρεψαν να κάνει κανώ. Μόνο τα ψάρια δεν εθεωρούντο ύποπτα.

Πάντως την Χίλαρυ, την θέλω υγιή κι αρτιμελή. Μου αρέσει να φοβάται γενικώς και αορίστως. Και νοιώθω μια απέραντη ηδονή όταν την βλέπω να μάχεται να διοικήσει λαούς, κράτη και οικονομίες, μια hilarious, που ούτε τον άνδρα της δεν μπόρεσε να κρατήσει.

Απίθανη χώρα η Αμερική . Βουτάει έναν διεθνώς ρεζίλι κερατά, και τον βάζει σε ύπατο αξίωμα. Κι αυτός, αντί να κρυφτεί σε κανά λαγούμι, περιφέρει τον κερατισμό του σε όλον τον πλανήτη και το παίζει σιδηρά κυρία. Μωρή μαλάκω, ο κερατάς είναι κερατάς όσα λεφτά ή δύναμη και νάχει. Και ξέρουμε και τι ψάχνει. Μια αποκατάσταση. Έναν γκόμενο που να του είναι πιστός.

Μα τελικά φταίει η γυναίκα που ο άλλος ήθελε άλλη; Ε, ποιος φταίει ρε παιδιά; Εγώ, ή Σερβία που έτρωγε τις μπόμπες την ώρα που ο νόμιμος ύγραινε τα πούρα του σε άλλο όργανο; Και ποιαν να ρωτήσει; Την Χίλαρυ την αναφροδίσια; Δημοκράτης ήταν κι είχε μια μορφή σοσιαλισμού. Και δεν το παίζω φαλλοκράτης. Είμαι. Η κάβλα πρέπει να ανήκει σε παραπάνω από μια γυναίκες. Να μην κοινωνικοποιήσουμε το πέος μας;

Αλλά τελικά, για την κερατά τι κάναμε; Τι έκανε ο πρωθυπουργός; Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Ο υπουργός οικονομικών, που το παίζει και γαμίκος; Της μιλάγανε μόνο για τα προβλήματα μας; Ίσα που καήκαμε. Η γυναίκα ήρθε σαν μια πιο αναβαθμισμένη τουρίστρια που μετά διηγείται στον άνδρα της για το τι ωραίες παραλίες έχουμε και τι νόστιμη σαλάτα. Κι επιμένω. Ανέβηκε κανένας στο δωμάτιο της Χίλαρυ;

Για την χώρα ρε γαμώτο. Διότι δεν θα υπήρχε και κάποια ιδιαίτερη ικανοποίηση από το πήδημα. Ο κερατάς θέλει χρόνο να εμπιστευθεί τον διπλανό του. Δεν είναι εύκολο πράμα να ξαναμπείς στο γήπεδο της εμπιστοσύνης ακόμα και με καινούργιο σύντροφο. Σε τρώει ρε παιδί το να μην την ξαναπατήσεις.

Κατανοητά όλα. Αλλά η γυναίκα ήρθε στην χώρα, που υποτίθεται ότι φημίζεται για τους εραστές της. Τι κάνανε όλοι αυτοί οι εκλεγμένοι δημοκρατικά πολιτικοί μας; Μόνο τρώγανε και δείχνανε το μουσείο της Ακρόπολης; Μόνο της μιλάγανε και το παίζανε παρηγορήτρες; Και μην πεταχτεί κανένας και πει ότι η κερατάς δεν άφησε περιθώρια. Τι λέτε ρε; Δηλαδή πηδιέται μόνο εκείνη που βγάζει το βυζί έξω; Με τέτοια μυαλά καλύτερα να το κόψουμε το όργανο.

Κάθεσαι από δίπλα και δίνεις τον αγώνα σου. Ό,τι και να σου λέει αυτή για όπλα και υδρογονάνθρακες , εσύ την δουλειά σου. « Τι ωραία που είσαι, τι έξυπνη, τι γούστο έχεις στο ντύσιμο , πάντα μου άρεσαν οι σκεπτόμενες και δυναμικές γυναίκες, πώς κατορθώνεις και διατηρείσαι σε τέτοια φόρμα, εσύ τα ξέρεις καλύτερα από μένα» κι άλλα τέτοια. Γαμώ το πια. Οι πολιτικοί μια χαρά είναι στην ομιλία, τι πάθανε τώρα; Κλάσανε μέντες; Θα μου πείτε βέβαια ότι μετά θα έπρεπε να γαμήσουν, δηλαδή να δουλέψουν και δεν είναι καλοί σε αυτό.

Ε, τότε ας φωνάζανε εμένα. Όχι ότι μου αρέσει η γυναίκα αλλά για την χώρα θα έκανα μια θυσία. Κι αν δεν της άρεσε τελικά; Ε τι χειρότερο να πάθει η γη μας; Όλα αποφασισμένα δεν είναι; Πάντως εγώ θάχα να το λέω ότι πήδηξα την Αμερικάνα υπουργό, ενώ τώρα λέω ότι στην πολιτική μας δεν υπάρχουν άνδρες πια. Ρε δίκιο έχουν οι γκόμενες που ψάχνουν με τον φακό.

24 σχόλια:

  1. Γιώργης ο Γαρατζέος30 Ιουλίου, 2011 10:25

    Μπράβο στις μπουπουλίνες μας στο πόλο, κατ'αρχήν...
    Παιδιά, φεύγω για 3 εβδομάδες, κάπου κάπου θα μπουκάρω στον διαδικτυακό τεκέ να καταθέτω εντυπώσεις.
    Πάω λίγο νοτιότερα από τον Κέβιν, ολίγον λεωνίδιο με τη μελιτζάνα τη τσακώνικη, χανιά και ναύπακτος, τέλος, με τους καλούς και ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣ φίλους. Άμα δε μας φιλοξενούσαν φέτο, ένα ΠΣΚ θα κάναμε, αλλά με το ΔΝΤ πρέπει να αξιοποιούνται οι καβάτζες.

    Καλό καλοκαίρι και τα λέμε που και που!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργης ο Γαρατζέος30 Ιουλίου, 2011 10:30

    "ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ανάγκη να απαγορευθεί η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών του Λ. Λαυρεντιάδη και άλλων επτά μελών του διοικητικού συμβουλίου της Proton Bank ζητεί η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, έπειτα από έρευνά της για υπεξαίρεση 51 εκατ. ευρώ «τα οποία αποκρύπτονται»....."

    Compater μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα δεδουλευμένα της περασμένης σεζόν αναμένεται να διεκδικήσει, προσφεύγοντας στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία, ο Ίσμαελ Μπλάνκο, σύμφωνα με τη Sportday.

    Η ΑΕΚ χρωστάει στον Αργεντινό επιθετικό τα 2/3 του συμβολαίου του, το οποίο ανερχόταν στις 390.000 ευρώ, ενώ του οφείλονται και όλα τα πριμ.

    Ο 28χρονος επιθετικός θα βάλει μπρος τη διαδικασία μόλις υπογράψει σε κάποια ομάδα, πιθανότατα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ή την Τουρκία, αφού έχει ζητήσει ήδη μέσω των εκπροσώπων του κάποια χρήματα, αλλά δεν κατάφερα να βρει λύση με την «Ένωση».

    Φεσατζηδες ΨΕΥΤΕΣ απατεωνες και ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ..
    Που ΘΑ δινανε και 600 λεει

    Δωσε πρωτα ρε χουβαρντα τα περσυνα και μετα μιλα...

    Για να μην απορεις φλε Μπαμπη γιατι εφυγε..

    Μουφες πουλαγε το ΛΑΜΟΓΙΟ για το κοσμο.. και ειχε δωσει εντολη και στο κολλητο του να τον αφηνει εκτος αγωνων η να τον βαζει αλλαγη στο 90..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ conpater ναι αυτον δεξια λεω, ειδικα οι σπανακοπιτες δεν παιζωνται...

    Ο μαυρος ειπαμε το τυρι ειδε μονο τη φακα οχι..
    Τωρα του πηρανε και το τυρι του ερμου....

    @steven αν το σπιτι στο σουνιο εχει στην (μεγαλη) εισοδο δεξια αριστερα κυπαρισια κατα μηκος του δρομου που περναει αναμεσα, τοτε εισαι σε κοινο γνωστο.
    Αν παλι οχι αφου ειμαι και εγω απο το 80 εκει καπου κοντα θα πηγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κερατωμενη,καθως και αλλους της συνομοταξιας της στοας τους βλεπω και γερνανε και να πατσαβουρωνουν.
    Ειναι παρηγορο αυτο. Σημαινει οτι το φαρμακο για την αιωνιοτητα δεν το εχουν βρει,αφου αν το ειχαν θα το βλεπαμε. Ευτυχως γερνανε και ψοφανε ενας ενας.
    Βεβαια ερχονται αλλοι απο πισω. Δεν ξερω πως θα λυθει το προβλημα αυτο.
    Ισως με Baigon. Με κατσαριδοκτονα. Ισως η απλη και προσφιλης, λυση,δηλαδη αυτη που εχουμε μεσα στα ποδια μας να ειναι και η καλυτερη.

    Κατι σαν το καλυτερο φαρμακο κατα του καρκινου το οποιο λεγεται DCA.Διτανθρακικη σοδα. Δηλαδη η μαγειρικη σοδα που εχουμε ολοι στα σπιτια μας.
    Και τρεχουμε σε πανακριβα θεραπευτηρια με πανακριβους γιατρους και πανακριβα φαρμακα και πανακριβες "θεραπειες".
    Εχει copyright η φυση; Οχι. Ε ποιος την γαμει αφου λεφτα δεν μπορουμε να βγαλουμε απο εκει;

    Τα τσιμπουκια της Λεβινσκυ εκαναν δουλεια.
    Και μιας και μιλαμε τοσο για την οικογενειοκρατια και την κληρονομικη ολιγαρχια κοινοβουλευτικου τυπου εδω στην Ελλαδα, να πουμε οτι και εξω δεν γινεται κατι διαφορετικο. Συγγενεις ειναι και εκει οσοι νεμονται τις εξουσιες. Αλλοτε εχουν διαφορετικο ονομα αλλοτε οχι. Τι σημασια εχει;
    Το αιμα νερο δεν γινεται.

    Στην Αμερικη, απο πατερα σε γιο πηγε η εξουσια (Μπους) με ενδιαμεση σταση τον Μπιλ τον γαμικο (μεχρι να απεξαρτηθει καπως απο το αλκοολ και τα χασισια ο Μπους Τζουνιορ, ο μαλακας των δυδιμων πυργων δηλαδη,του Ιρακ που "εκρυβε" "πυρινικα" και το "κυνηγιτο" στις σπηλιες για να βρει τον Μπιν Λαντεν,δηλαδη για να επαναφερει την παραγωγη οπιου στο Αυγανισταν στα ποσοστα που του ειπαν)

    Μετα απο τον μαλακα λοιπον, να'σου και η γυναικα του γαμια. Μπηκε στην μιλημενη προεκλογικη "μαχη" και τελικα πηρε το υπουργειο των Εξωτερικων.
    Δηλαδη να κανει ο Βενιζελος αυριο υπουργο την Αντα; Θα το δουμε και αυτο. Γιατι οχι;
    Οταν ολα θα ειναι τελειωμενα και οι αντιστασεις πλεον θα εχουν χαθει και η δουλεία θα εχει εγκατασταθει για τα καλα εδω στο προτεκτορατο,γιατι να μη δουμε και την Αντα, και την Πανια, και την Λουκα, και τον Βεργη και την Μελετη και τη Σκορδα με τον Λιαγκα.

    Εδω εχουμε δει υπουργους την Σεληνη και τον Θεοχαρη του Φοσκωλου. Τον Ανατολακη που κατι μουγκριζει απο τα εδρανα. Τον Φασουλα που πιστευει οτι "οσο πιο ψηλα τοσο πιο εξυπνα".
    Και ενα καρο αλλους παραλυτικους της Βιθεσδα.

    Οταν ο Χριστος ηταν στο σταυρο,εκει στα τελευταια του, ειπε στην μανα του "μανα απο δω ο γιος σου". Και στον Ιωαννη "John απο δω η μανα σου".

    "Αυτοι ειναι οι εκπροσωποι σας ρε" μας λενε λοιπον οι "εξ" οι οποιοι σταυρωνονται.
    Και απευιυθνομενοι στους εκπροσωπους τους λενε" "απο εδω ρε κοθωνια ειναι οι υποτελεις σας"

    "Il be back". Υπεσχεθει. Σαν τον terminator.
    Αντε να δουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μερικες ειδησεις οι οποιες βεβαια δεν ακουστικαν. Η και αν ειπωθηκε κατι περασε στα ψιλα καθ'οτι μεγαλο μελημα πλεον των σκουπηδοντενεκεδων των βρωμοκαναλων ειναι να στηριξουν το εργο των αφεντικων και να κανονιστει η πιττα των νεων δανειων. (χωραφια,λιμανια αεροδρομια, αμμουδιες,αρχ. χωροι, ΔΕΚΟ κλπ. Ξερετε. Που καιρος τωρα για αλλα.

    Παραιτηθηκε συσσωμο το υποργικο συμβουλιο της Κυπριακης κυβερνησης και ο Χριστοφιας ψαχνει σανιδα. Η σκινη να κρεμαστει

    Επισης παρετηθεισαν συσωμοι και εδω οι κεφαλες των ενοπλων δυναμεων της γειτονος Τουρκιας.
    Η βαριοπουλα που προτασαν δεν βγηκε (το 10% των αξιωματικων στο συνολο τους ειναι στην φυλακη ηδη)
    Ο Ταγιπ τρεχει και δεν φτανει. Ειναι ο ιδιος η αραχνη, η η μυγα στον ιστο της αραχνης; Που να ξερει και αυτος.
    Η επιθεση του στην Κυπρο,δηλαδη το οτι βαζει ναρκες ο ιδιος στην διαδικασια ενταξης της ιδιας του της χωρας στην Ε.Ε., καπως πρεπει να ερμηνευθει.
    Δεν μπορει να σαλταρε.

    Το Κουρδισταν ανακοινωσε την αυτονομια του. Αυτο ειναι ενα βημα πριν την τελικη και ανεγνωρισμενη ανεξαρτησια. Και μια κωλοπιλαλα εχει πιασει τους Τουρκους εκει στα Ανατολικα,με την Κουρδικη βομβα να κανει "τικ-τακ...
    (οι πηγες των υδατων των Τιγρη και Ευφρατη,ειναι το μεγαλο διακυβευμα)

    Εδω, χαμπαρι. Καλοκαιρι. Ζεστες. Μπανια. Με αυτοματι πιλοτο ολα. Ειμαστε προγραμματισμενοι απο τους προγονους μας τους Ανδρομεδειους.
    Ο θεος να βαλει το χερι του. (μονο να προσεξει που θα το βαλει,γιατι αν ειναι κωλοδαχτυλο,να λειπει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ DIMI: ΜΕΤΑ ΤΗΝ OLYMPIC MARINE ( ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ), ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΑΛΚΥΩΝ ΜΕ¨
    " ΝΟΜΙΜΟ ΚΙ ΑΡΑ ΗΘΙΚΟ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ CONPATER: ΝΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΣΤΗΝ ΤΡΑΧΕΙΑ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΝΑ ΠΑΩ; ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ . ΜΟΝΑΔΙΚΗ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΟΥ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΧΗΝΙΤΣΑ, ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ. ΜΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΪΚΙ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ " ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ " ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μερικες απλες,μαγικες, και λυτρωτικες κουβεντες.
    (απο τον ΕΑΜ Β' παλι)

    "Η Νέα Τάξη των Πραγμάτων, αν επιβληθεί στον κόσμο, θ' αποτελεί το πλέον τραγικό συμβάν στη μακραίωνη ιστορική πορεία της ανθρωπότητας. Γιατί; Γιατί θ' αποτελεί την οριστική κι αμετάκλητη ήττα της ανθρώπινης εξυπνάδας από την ανθρώπινη βλακεία...

    Το λιοντάρι, για όσο διάστημα θα υπάρχει στη φύση, θα είναι ισχυρότερο από την ύαινα. Θα τρώει και θα επιβιώνει, όταν δίπλα του η ύαινα θα λιμοκτονεί και θ' απειλείται με θάνατο. Καμία ύαινα δεν μπορεί ν' αλλάξει αυτό το δεδομένο. Κανένα κατώτερο είδος δεν μπορεί ν' απειλήσει τα ανώτερα...

    Όμως, με τον άνθρωπο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όταν ο άνθρωπος μέσα στην κοινωνία του ζει παθητικά σαν πειναλέα ύαινα και την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι όμοιοί του άνθρωποι περιφέρονται σαν χορτασμένα και άπληστα λιοντάρια, υπάρχει πρόβλημα. Όταν ο άνθρωπος δεν μπορεί να "δει" την κατάσταση στο γενικό επίπεδο, που αφορά συνολικά το "είδος" του, υπάρχει πρόβλημα...

    Αυτό το πρόβλημα είναι σήμερα το κυρίαρχο του ανθρώπινου είδους. Κάποιοι άνθρωποι, φερόμενοι βλακωδώς, επιτρέπουν σε ομοίους τους ν' αρπάζουν τα πάντα κι αυτοί δεν αντιδρούν. Δεν είναι δυνατόν σε μια κοινωνία εκατό ανθρώπων οι πέντε ν' απολαμβάνουν τα πάντα και οι ενενήντα πέντε να υποφέρουν από ανέχεια. Όσο ισχυροί και έξυπνοι να είναι αυτοί οι πέντε, οι υπόλοιποι μπορούν να τους λιώσουν σε περίπτωση σύγκρουσης. Μπορούν, εξαιτίας των αναγκών τους, να τους κατασπαράξουν στην κυριολεξία...

    Εδώ δεν μιλάμε για διαφορετικά είδη κι αυτό είναι το τραγικό της κατάστασης. Δεν μιλάμε για κατώτερες ύαινες και ανώτερα λιοντάρια. Εδώ μιλάμε για το ίδιο είδος, που απλά τα μέλη του δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες. Αν μέσα στο ανθρώπινο είδος υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι φέρονται σαν "κατώτεροι" και δεν αντιδρούν όταν λιμοκτονούν, υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα σοβαρό...

    Η Νέα Τάξη Πραγμάτων αυτό προσπαθεί να καταφέρει και μέχρι στιγμής τα καταφέρνει περίφημα. Έχει κατορθώσει και ελέγχει τις αντιδράσεις των θυμάτων της, γιατί, ελέγχοντας το παγκόσμιο κεφάλαιο, τα περιορίζει στο βασικό ζωικό επίπεδο σκέψης...

    Ο άνθρωπος, εξαιτίας της ευφυΐας του, δεν θα έπρεπε να μάχεται για την επιβίωσή του μέσα σ' ένα ελεγχόμενο από τους ισχυρούς περιβάλλον. Δεν θα έπρεπε να μάχεται σαν "κατώτερος", που αγωνίζεται να επιβιώσει μέσα στη "ζούγκλα" των "ανωτέρων"

    Θα έπρεπε να έχει μόνιμα πρόβλημα με τις πράξεις αυτών που αρπάζουν αυθαίρετα αυτά τα οποία και ο ίδιος έχει ανάγκη. Θα έπρεπε να μάχεται εναντίον των αθλίων, που αρπάζουν για λογαριασμό τους το παγκόσμιο κεφάλαιο. Θα έπρεπε να μάχεται για τον έλεγχο του αγαθού, που επηρεάζει την επιβίωσή του.
    Το κύριο σφάλμα του ανθρώπου εδώ και αιώνες είναι ότι περιμένει σαν ύαινα να φάει τα ψίχουλα των λιονταριών, ενώ αυτό που θα έπρεπε να κάνει εξ αρχής θα ήταν να γκρεμίσει συθέμελα τη "μήτρα" που γεννάει αυτά τα λιοντάρια.
    Αντιδρά ενστικτωδώς, ώστε να μπορέσει μέσα σ' αυτές τις άσχημες καταστάσεις να επιβιώσει.
    Δεν πολεμάει τον εχθρό του, αλλά τον "γλείφει", προκειμένου να εξασφαλίσει την προσωπική του επιβίωση...

    Λειτουργεί σαν βλάκας, που, έχοντας ανάγκη αυτούς τους οποίους του εξασφαλίζουν τη βασική επιβίωση, τους ανέχεται και πολλές φορές τους υποστηρίζει, άσχετα αν αυτοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της αθλιότητάς του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "...Ο άνθρωπος, όταν φέρεται σαν βλάκας, είναι κατώτερος από ζώο. Είναι κατώτερος, γιατί η ευφυΐα του, όχι μόνον δεν τον βοηθά, αλλά αντίθετα γίνεται "μπούμερανγκ" και λειτουργεί εις βάρος του. Αντί μέσω της ευφυΐας του να προστατεύει την ιδιότητά του και το δικαίωμα της ύπαρξής του, προσπαθεί μέσω αυτής να υπηρετήσει εκ του ασφαλούς τα ένστικτά του. Αυτό είναι τραγικό, γιατί οδηγεί στην απόλυτη υποταγή...

    Η ύαινα ανέχεται τα λιοντάρια, γιατί απλά είναι κατώτερη. Η ύαινα όμως δεν ανέχεται μια άλλη ύαινα να φέρεται σαν λιοντάρι και μάχεται όταν υπάρχει άδικη κατανομή τροφής. Όταν δεν αρκεί αυτή η ατομική αντίδραση, εύκολα αυτή γίνεται συλλογική...

    Ο άνθρωπος ούτε καν σ' αυτό το βασικό επίπεδο δεν κινείται, γιατί απλούστατα τον προδίδει το μεγαλύτερο των όπλων του, που είναι η ευφυΐα.

    Λόγω ευφυΐας, έχει τη θεωρητική δυνατότητα, όχι μόνον να ελέγχει εύκολα τους ομοίους του, αλλά να μπορεί να συγκρούεται ακόμα και με "ανώτερα" είδη από αυτόν, όταν αντιλαμβάνεται ότι απειλείται. Πρακτικά όμως έχει αποτύχει σε όλα επίπεδα. Ενώ δεν έχει απέναντί του κάποιον πραγματικά "ανώτερο" εχθρό, ώστε να έχει η ευφυΐα του θεμελιώδη αξία για την επιβίωσή του, δεν μπορεί ούτε ενστικτωδώς ν' αντιδράσει εναντίον των ομοίων του που τον αδικούν...

    Εξαιτίας της ευφυΐας του, δηλαδή, παγιδεύεται στη λογική των θηρίων κι εξαιτίας της ευφυΐας του δεν αντιδρά σε καμία περίπτωση. Φερόμενος ως βλάκας, ανέχεται συνανθρώπους του να φέρονται σαν "ανώτερα" λιοντάρια...

    Ο άνθρωπος δηλαδή αφήνει από βλακεία κάποιους να πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητές τους εις βάρος του. Όταν στην αρχή των φαινομένων —και άρα έγκαιρα— πρέπει να χρησιμοποιήσει την ευφυΐα του, για να δημιουργήσει τις συνθήκες που εξασφαλίζουν την επιβίωσή του, αδρανεί. Δεν αντιδρά όταν απαιτείται ένστικτο, ώστε να περιορίσει τους άρπαγες πριν αυτοί γίνουν θηρία και τα πράγματα πάρουν άσχημη τροπή. Δεν αντιδρά στην αρχή πριν εξελιχθούν αρνητικά τα πράγματα και στη συνέχεια δεν αντιδρά επειδή φοβάται. ..

    Ο περιορισμός των άπληστων ανθρώπων, που τείνουν να γίνουν θηρία, είναι επιβεβλημένος, γιατί η κοινωνία του ανθρώπου είναι δικό του δημιούργημα και άρα τεχνητή. Δεν διαθέτει τις ασφαλιστικές δικλείδες της φύσης. Είναι μια κοινωνία ιδιόμορφη, που διέπεται από νόμους οι οποίοι δεν είναι φυσικοί και ταυτόχρονα φιλοξενεί όντα που επίσης δεν έχουν την απλοϊκότητα της σκέψης των ζώων. ..

    Ένα λιοντάρι, όσο ισχυρό κι αν είναι, δεν μπορεί ν' απειλήσει την επιβίωση, είτε των ομοίων του είτε των κατώτερων σαρκοφάγων ζώων. Αγωνίζεται εναντίον τους μόνον για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών του και για τίποτε άλλο. Μόλις χορτάσει "βγαίνει" από τον αγώνα της επιβίωσης, δίνοντας "χώρο" και άρα δικαίωμα επιβίωσης και στους ασθενέστερους. Η "ρύθμιση" της ζούγκλας δεν απειλείται, γιατί όποιος "χορταίνει" απέχει από την "αγορά" της. ..

    Αντίθετα μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία τίποτε από αυτά δεν συμβαίνει και γι' αυτόν τον λόγο απαιτείται να βρίσκεται ο άνθρωπος σε διαρκή εγρήγορση. Μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία κινούνται άνθρωποι με ακόρεστη "όρεξη", που δεν εγκαταλείπουν ποτέ τον αγώνα και άρα δεν δίνουν "χώρο" σε κανέναν ασθενέστερο. Οι άνθρωποι λειτουργούν εκτός της λογικής της φύσης. Πολλαπλασιάζουν διαρκώς τις δυνατότητές τους, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να είναι ισχυρότεροι από ποτέ ένα βήμα πριν από τον φυσικό τους θάνατο...

    Οι πανίσχυροι γέροι μόνον προβλήματα δημιουργούν, γιατί αυτή είναι η φύση του ανθρώπου. Το θέμα είναι να μην τους επιτρέψεις να έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν προβλήματα και όχι να επαφίεσαι στην καλή τους θέληση. Όσο πιο πολύ δυσκολεύτηκαν για να γίνουν πλούσιοι και όσο πιο αργά πέτυχαν τους στόχους τους, τόσο πιο επικίνδυνοι γίνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι άνθρωποι αυτοί λειτουργούν όπως οι ασθενείς, που μισούν τον κόσμο εξαιτίας της ασθένειάς τους. Βασανίστηκαν από τους προηγούμενους για να "πετύχουν" και θέλουν να βασανίσουν και οι ίδιοι τους επόμενους. Όπως "πλήρωσαν" αυτοί κάποιους για να "πετύχουν", θέλουν να "πληρωθούν" και οι ίδιοι από κάποιους άλλους, που επίσης θέλουν να "πετύχουν". Καθυστέρησαν ν' απολαύσουν και θέλουν να καθυστερήσουν και τους επόμενους. Αντιδρούν μπροστά στον επερχόμενο θάνατο, όπως αντιδρούν κάποιοι ασθενείς του AIDS, που θέλουν να "πάρουν" όσους μπορούν μαζί τους...

    Με βάση τα παραπάνω λογικό είναι να τίθεται το εξής ερώτημα: Τι μπορεί να θεωρείται προσωπική περιουσία για έναν άνθρωπο; Περιουσιακό στοιχείο είναι ένα σπίτι που το κατοικείς και περιουσία είναι και μια πηγή νερού, που συντηρεί χιλιάδες ανθρώπους...

    Περιουσία είναι εκατό στρέμματα γης, αλλά δεν μπορούν να γίνουν περιουσία ανθρώπου τα εκατό χιλιάδες στρέμματα. Περιουσία είναι ένα σπίτι, αλλά δεν μπορεί να γίνει περιουσία μια ολόκληρη πόλη. Περιουσία δηλαδή είναι το αγαθό που επιτρέπει στον άνθρωπο να ζει άνετα. Όταν αυτή η περιουσία ξεπερνά αυτό το επίπεδο και δίνει στον κάτοχό της εξουσία πάνω σε ανθρώπους, τότε έχει γίνει σφάλμα...

    Αν δεν υπάρξουν αυτοί οι περιορισμοί, αυτό το οποίο σήμερα φαίνεται ασήμαντο, αύριο θα γίνει σημαντικό. Οι περιουσίες κληροδοτούνται και πολλαπλασιάζονται. Μέσα σε λίγες γενιές το φαινομενικά ασήμαντο λάθος του αρχικού σχεδιασμού γίνεται καρκίνος για τις επόμενες γενιές. Κληρονομείς από τον πονηρό πατέρα σου μια δήθεν ασήμαντη πηγή νερού και κληροδοτείς στους απογόνους σου την πηγή μαζί με το δίκτυο υδροδότησης. Κληρονομείς ένα ασήμαντο χωραφάκι και κληροδοτείς στους απογόνους σου ένα φέουδο. Κληρονομείς ένα ασήμαντο σπιτάκι και κληροδοτείς μισή πόλη. Κληρονομείς ένα μέσο να ζεις άνετα και κληροδοτείς ένα μέσο που προσφέρει εξουσία. Η ισχύς φέρνει ισχύ και από εκεί και πέρα τα πράγματα γίνονται ανεξέλεγκτα, γιατί οι ισχυροί φτιάχνουν τους νόμους στα "μέτρα" των προσωπικών τους συμφερόντων.

    Οι ισχυροί, για να προστατεύσουν τα φέουδα τους, θα δημιουργήσουν αυταρχικές αστυνομίες, που θα τιμωρούν σκληρά αυτούς οι οποίοι πεινάνε και δικαίως διαμαρτύρονται. Οι ισχυροί θα μολύνουν τις δημόσιες πηγές, για να δώσουν αξία στις δικές τους ιδιωτικές πηγές. Οι ισχυροί θα φτιάξουν άκαμπτους πολεοδομικούς νόμους για να μπορούν να αισχροκερδούν πάνω στην ανάγκη του ανθρώπου για στέγη. Όταν ακόμα και το πιο αδύναμο ζώο έχει τη δική του φωλιά είναι τραγικό ο άνθρωπος να γεννιέται και να ζει στα ενοίκια και στις τρώγλες...."

    Θα παω στη ζουγκλα με τον Ταρζαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στηβεν,σταματα για φρυγανιες,παξιμαδια στον φουρνο οπως ερχεσαι αριστερα.Για τυρι κανεις σταση δεξια στο μαγαζι με τα σκαλακια.Για φετα δεν σταματας πουθενα και μου στελενεις mail...
    Γιωργη,και που να δεις πιο ονομα θα σκασει απο αυτη την υποθεση.Θελανε και ομαδες τρομαρα τους.Εχει αρχισει το ξηλωμα γιατι οι ξενοι μονο μαλακες δεν ειναι...Αυτον που ειναι να λυπασαι ειναι ο Χριστοφιας.Γεφυρες ριχνει συνεχεια στον Πουτιν επικαλουμενος την ιδεολογικη τεμνομενη αλλα ο Ρωσος δεν ξεχνα οτι μεχρι τωρα ηταν με τους Εγγλεζους.
    Για οσους ερχονται απο Αργολιδα,Στηβεν,σταση στο Λυγουριο για χοντρο στην γαστρα η στα καρβουνα...Mallox απαραιτητα,γιατι δεν σταματας μονο στο ενα...κιλο!!!
    Αυριο θα ειμαι Λουτρακι λογω δουλειων.Θα κανω και κατι κονε,μπανιο στο Ηραιο,τα καθαροτερα νερα εχει εκει,και μετα ουζακι στην παραλια στο λιμανι.
    ΥΓ.Αυτος ο Βγενοπουλος τι να γινεται αραγε? Ο αλλος ο Ρεστης? Ρε τουμπα που ερχονται τα πραγματα μερικες φορες....Λιγο υπομονη μαγκες,λιγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. conpater
    στο λουτρακι πας συχνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ steven κοντα ειμαστε, εγω 2-3 χιλιομετρα ποιο κατω απο τη δεξια μερια του δρομου.
    Απο την αριστερη και αυτο που σου ειπα ειναι το σπιτι αυτου που εβλεπες να παιζει ο γιος του στο καβουρι και μιλαγατε. Ρωτα τον..
    Οι πατεραδες μας μαζι τα εφτιαξαν με κοινο αρχιτεκτονα! Ετσι αλλωστε ξεκινησε και μια φιλια απο το 1975!!
    Και φυσικα και ο Γιαννης που λεγαμε με τις κρεμες.

    Νομιμο αρα ηθικο ? καπου παει το μυαλο μου. Ειναι και αλλοι στη περιοχη μαζεμενοι.

    Νομιμα παντα, πριν φτασεις στην olympic το εκγαταλελειμενο δεξια στα μπετα ειναι της Ντορας.
    Και η Olympic φαληριμενη που δεν εβγαζε αδειες και τα εβρισκε ολα μπαστουνια ειχε περασει στα χερια του Θανασακη του Κανελλοπουλου για 70 εκκ δραχμες τοτε, ενα ποσον μεγαλο μεν αλλα εξευτελιστικο για τα δεδομενα του project.
    O δε Αλαφουζος χρεωνει τα διπλα απο τον Αγ.Κοσμα για parking!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αριστερα εννουσα sorry, στην ευθεια 500 μετρα πριν απεναντι απο τον Δρακο που του εκλεισαν την Ιζολα σε 6 μηνες μεσα επειδη δεν πηγαινε με το πρασινο κρατος..
    Ακολουθησε και η Columbia .. του ιδιου
    Και η Πειραικη που σε λιγα χρονια απο κερδοφορος εγινε προβληματικη.

    Μια πολη που ειχε φουλ ΚΑΛΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ τη μαραζωσανε στο ονομα της αλλαγης με πρωτεργατη ενα Πογκα πρασινοφρουρο δημαρχο του κερατα.
    Τωρα κλαινε ολοι που δεν εχουν δουλειες..

    Απο τοτε ειχε βαλει μπροστα ο μπαμπας ΓΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Europa League παει στο connex.

    Tι πρεπει να κανει ο ´σωστος᾽ ΑΕΚ τσης και ταμειακως ενταξει?

    Σημειωστε να ευθυμησετε:

    1) Να γινει supporter
    2) Nα παρει διαρκειας
    3) Να βαλει nova για τα εκτος εδρας
    4) N a balei connex ΤV μαζι με connex internet και φυσικα OTE που ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ σε σχεση με αλλους παροχους (μονο το παγιο ειναι 37+ 15 ευρω το μηνα)
    5) Να γινει μελος στη μανα
    6) Να ψωνιζει απο τη μπουτικ

    Να πουμε 200+500+700+ 1200+??? (δεν ξερω ποσα θελει η μανα για να ζησει) + 100 (μια φανελλα και 2 μπιχλιμπιδια?)

    2500 με 3000 χιλιαρικα ετησιως θες

    Αυτοι δεν ψαχνουν για φιλαθλους. Για τα μελη του Rockfeller club ψαχνουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ολους μαζεμενους εκει στους γυρω δρομους σας βλεπω.
    Δεν πιστευω να οργανωνετε κανενα πραξικοπημα και να φερετε καμια δημοκρατια και καουμε.
    Το νου σας.

    Επιβεβλημενη ηταν η αποβιομηχανηση. Και πολυ καλα σχεδιασμενη. Πως αλλιως θα σιγουρευτουν οι τοκογλυφοι οτι θα γινεις δουλος;

    Κτηρια φαντασματα στους δρομους για να θυμιζουν την υστατη προσπαθεια ενος λαου να σταθει στα ποδια του. Πριν οι νομαδες του κοσμου, περασουν το σχοινι στο λαιμο μιας ολοκληρης χωρας, και τους "εκλεγμενους" δοτους πολιτικους της να κλωτσουν το σκαμνακι.

    Never mind. Το δευτερο "σχεδιο Μαρσαλ" ειναι εδω. (ποιος ηταν αυτος ο μαλακας; Ηταν κατι; Γιατι παντα ειχα την εντυπωση οτι απλα οι κατα καιρους "Μαρσαλ" ειναι απλα οι συμβολαιογραφοι με το βαλιτσακι.)

    Και χωρις ντροπη βροντοφωναζουν "
    Μαρσαλ νο 2" οι εδω σαραφιδες.
    Δηλαδη ειναι μεγαλυτερη ντροπη να παραγεις εσυ ο ιδιος και να εχεις ιδια κεφαλαια,απο το να δεχεσαι τον βιασμο και επειτα την μονιμη παρουσια του γιατρου για να σε "θεραπευει" επ'απειρον.

    Αυτη ειναι η ιδεα που εχουν οι μουλοι πολιτικαντιδες για την "αναπτυξη".
    Αυτη ειναι η εικονα που εχουν για την δυσμοιρη χωρα.
    Και πως αλλιως θα μπορουσε να ηταν.
    Απο τους επαγγελματιες αεργους, απο τους φυσικους τεμπελιδες, απο τους παρασιτικους,δεν μπορεις να περιμενεις τιποτα αλλο.

    Το μονο που μπορεις να περιμενεις ειναι να καταφερουν τελικα να κανουν τους-εναπομειναντες- εδω κατοικους σαν τα μουτρα τους. Για να μη ξεχωριζουν οι μεν απο τους δε, σε αυτο το μασκε παρτι που εχει στηθει απο την εποχη του Καποδιστρια.
    Και για να δημιουργησουν συνενοχους στο εγκλημα του τεμαχισμου και της πωλησης απ'ακρη σε ακρη.

    Γεια σας περβόλια γεια σας ρεματιές. Γεια σας φιλιά και γεια σας αγκαλιές. Γεια σας οι κάβοι κι οι ξανθοί γιαλοί. Γεια σας οι όρκοι οι παντοτινοί.

    Γεια σου και σενα ΓΑΠ,με την τεκτονικη ποδια,τα μυστρια και τους διαβητες, γεια σου και σενα κοιμησμενε κοσμε, που πισω απο την βλακοφατσα που τοσο τον βοηθησε, αργησες πολυ να δεις οτι πισω απο τον "Γιωργακη τον βλακα", υπαρχει ενας επικινδυνος και αδιστακτος "ανθρωπος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΤΙ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ; Ο DIMI ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΝΙΟ. ΕΓΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕ ΚΙ ΕΓΩ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΑ. ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚ ΑΥΤΟ ( το βράδυ ) ΑΛΛΛΟΥ ΗΜΟΥΝ. ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΡΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ.
    ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΣ. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΣ, αν και τόχεις πιάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΞΕΧΑΣΑ ΠΡΙΝ. ΚΑΜΙΑ ΓΙΑΦΚΑ. ΑΦΟΥ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΟΤΑΝ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΗΣΥΧΟΣ.
    ΗΘΙΚΑ, ΝΟΜΙΜΑ, ΤΙΜΙΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΟΡΑ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΛΙΜΠΑΙΔΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ. ΑΓΩΝΑΣ ΗΜΙΑΝΤΟΧΗΣ ΗΤΑΝ. ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ: ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ YET. Ε, ΑΥΤΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν ειναι μονο το Σουνιο απλα εκει ετυχε και ειμαστε μερικοι γνωστοι και πως να μη γινουμε μετα απο 30 τοσα χρονια

    Χρηστο τα ιδια εκαναν παντου,
    η Nissan δεν ηταν στο Βολο και την γεμισαν με μαυρες σημαιες και κεκτημενα συνδικατων?Μεχρι που τα παζεψε και πηγε ΝΑ Αγγλια εξω απο το newcastle και εστησε το μεγαλυτερο εργοστασιο παραγωγης αυτοκινητων με 370.000 μοναδες το 1993 παραγωγη...

    Το Morrati της Pirelli δεν εδιωξαν σε ενα βραδυ μεσα ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ απο τη Πατρα?

    Η Barilla δεν πηρε τη Misco εδω με σκοπο να μεταφερει ΟΛΗ τη παραγωγη για προσβαση στα λεγωμενα ΕΜΕΑ (EASTERN - MIDDLE EAST - ASIA) και τελικα απλα εμειναν ολα στα λογια? Ο παπους του Ματεο η πουλησε και αυτος πλεον κανει με τη Μενεγακη διακοπες στην Ανδρο.

    Να μιλησουμε για πιστες F1 ΠΟΥ 2 ΦΟΡΕΣ (2005 2008) ηρθε ο ΙΔΙΟΣ Ο ECCLESTONE ΕΔΩ και εφυγε ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΣ?

    Γιατι θες να πουμε αλλο?

    Nα παμε στα δικα μας? Mε τον sugar σε μας το 2006 με τους αγγελοπουλους στο basket με τι απο ολα?


    O καπεταν Γιαννης ειχε πει ΣΟΦΑ ΚΑΠΟΤΕ

    Η Ελλαδα ειναι ΜΟΝΟ για διακοπες και PR.

    OI ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΕΞΩ ΠΑΝΤΑ.

    Τυχαιο οτι η μοναδικη βαρια βιμηχανια μας η ναυτιλια ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΔΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Dimitri,συχνα-πυκνα. Στηβεν,τι εγινε με τα ψωνια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χρήστο...
    Ξέρεις... Με κουράζεις... Σε διαβάζω βεβαίως, αλλά με κουράζεις. Κάποια στιγμή λέω να πάψω να μπαίνω στο... μπλογκ σου. Αυτού του είδους τα ανιαρά σχόλια - άρθρα - παντογνωσίες, που υποδηλώνουν την εσωτερική ανάγκη να ξεπεράσουμε σε όγκο και πληροφορίες το άρθρο που τάχα σχολιάζουμε, σκέφτομαι κάποια στιγμή να τα παραπέμπω σε εξειδικευμένο επιστήμονα, όντας ακατάρτιστος εγώ να βοηθήσω. Καλό ξημέρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΡΟΣ CONPATER: ΑΔΕΡΦΕ, ΣΕ ΤΡΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΛΙΜΝΩΝ. ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΙΤΑΖΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ, σαν να μην ήξερα την ντόπια ποιότητα. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή