Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΞΑΝΑ ΔΙΣΚΟ;

           Τι θα κάνει ο Αδαμίδης σήμερα; Θα έχει δίπλα του τον πρόεδρο των supporters και θα παρακαλέσει τον κόσμο. Να βάλει ξανά πλάτη. Για μπικικίνια μιλάω. Να τα σπρώξει είτε απ' ευθείας στην ΠΑΕ με πιό πολλά διαρκείας, είτε έστω στην καινούργια οργάνωση που προσβλέπει να γίνει μέτοχος. Σωστά; Πάμε λοιπόν.
           Υπάρχει ο οπαδός και ο άλλος, που είναι ας πούμε, ήπιων τόννων. Ο δεύτερος μπορεί να κατέληξε έτσι, είτε λόγω ηλικίας, είτε διότι σιχάθηκε όλο αυτό το οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν βλέπει και προκοπή σε εφήμερους τίτλους ( θυμάμαι όταν είχε κατακτήσει το Μαρούσι το κύπελλο Κόρατς ένα κείμενο μου που κατέληγε με την ερώτηση: " Και τι έγινε; Υπάρχει καμιά ομάδα του Βωβού στο διεθνές μπάσκετ;" ) και προχωράει. Συνεχίζει να έρχεται στο γήπεδο, ας πούμε, αλλά δεν πρόκειται και να φτάσει σε άκρα τύπου τελικού κυπέλλου.
            Από την άλλη μεριά, ο οπαδός, είναι ένα άτομο που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να κερδίζει η ομαδάρα του με οποιονδήποτε τρόπο. Ένας τέτοιος ήταν ο Κόκαλης, για να καταλαβαινόμαστε. ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ ΑΜΕΣΑ. ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΑΣΠΙΔΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΑ ΘΕΜΑΤΑ. Αντίστοιχοι υπάρχουν πολλοί, ανεξάρτητα από την οικονομική επιφάνεια τους. ΚΑΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΔΕ, ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ. ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΑΒΑΛΕ. Και πολύ καλά κάνουν, λέω εγώ.
          Σήμερα όμως στην ΑΕΚ, και με βάση τις προθεσμίες για τα διαρκείας, υποστηρίζω οτι ο οπαδισμός έχει εξαντληθεί. Και συνυπολογίζω και την άθλια οικονομική κατάσταση όλου του κόσμου, που δεν μπορεί πλέον να προκαταβάλει αφού σε αυτό το μπουρδέλο κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο. ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΜΑ ΠΕΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΔΕΙ Ή ΚΑΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ, κάνοντας πάλι θυσίες αλλά επιλεκτικές. Και προσοχή: Δεν κακίζω κανέναν που δεν πήρε διαρκείας για λόγους άσχετους  με την τσέπη του.
           Κι εδώ μπαίνει ο προβληματισμός για την κίνηση της διοίκησης. Μπήκε σε μιά τράπεζα και πήρε ένα δάνειο που δεν μπορεί να το αποπληρώσει και μετά βγαίνει στην γειτονιά και παρακαλάει για βοήθεια; Και μάλιστα όταν τον υποτιθέμενο κράχτη τον έκλεισε αφού ήξερε οτι δεν κουνιέται φύλλο;
        " Μα γι' αυτό το έκανε ", θα πει ο ξυπνητζής. " Για να τονώσει την αγορά." Κι εγώ θα πω κάτι άλλο. ΟΤΙ ΣΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΑΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ. Πόσο να τονώσει τα ταμεία ο Ισλανδός; Εδώ έχουμε ομαδικό άθλημα, όχι ατομικό, να πω οτι τον πήρες στο σκάκι. Έρριξες τα ζάρια σαν διοίκηση κι ό,τι κάτσει. Και με έναν επιπλέον κίνδυνο: Την παραβίαση των κασέ του υπόλοιπου ρόστερ ( όλοι έχετε διαβάσει τις δηλώσεις στην αλογοτροφή μετά την αποχώρηση του Σισέ - όλοι τον εποφθαλμιούσαν ) και το πιθανό μπάχαλο αν δεν πληρώνεται στην ώρα του. ΚΙ ΕΝ ΟΨΕΙ ΜΙΑΣ ΦΟΒΕΡΑ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ , δηλαδή την σαιζόν 2012-13, ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ 13 ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ.
         Και μην νομίζετε οτι τρέχω. Βεβαίως και είμαι οπαδός 40 χρόνια μέσα στα γήπεδα ( όσο κι αν κάποιοι ανώνυμοι εντελώς χθεσινοί με ονομάζουν νεοέλληνα ), αλλά δεν είμαι το χάπατο που δεν θα παραδεχθώ την ανωτερότητα του αντιπάλου αν είναι καλύτερος, ή περιμένουν από εμένα να κάνω την μαϊμού μέσα στο τεραίν και μπροστά στα παιδάκια με τα ροπαλάκια. Η ΜΑΓΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ και ουδέποτε πρόκειται εγώ ή τα παιδιά μου να γίνουμε ΔΧ.
         Βλέπω λοιπόν οτι μια τεράστια τρύπα ανοίχθηκε που θα την βρούμε μπροστά μας. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Η ΑΕΚ ( δεν το παίρνω πίσω αυτό ) , ΜΕΤΑ; Ή ΠΑΛΙ, ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ; ΝΑΙ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ. ΤΟΥ ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ εννοώ.
        Και η φετεινή σαιζόν θα βγεί, αφού ο Ντιοπ είχε μπατζεταριστεί. Κι άρα για φέτος, τα λεφτά του θα πάνε στον καινούργιο άντε και σε κανέναν άλλον, ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝΙΖΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ. ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΩ; ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΩ; ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΨΕΙ ΦΕΤΕΣ; ΠΟΣΟΥΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ;
         Επομένως η κουβέντα που θα ακουσθεί " η διοίκηση έκανε το χρέος της κι άρα πρέπει κι ο κόσμος να κάνει το δικό του ", είναι φάουλ. Ο ΚΟΣΜΟΣ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ. Είπαμε, οι μετριοπαθείς. Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΜΩΣ ΕΚΑΝΕ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ κι αρκετά επικίνδυνη. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΥΤΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΝΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ: " Αν έρθει ο Γκιούντγιονσεν, καλώς να έρθει. Αν δεν έρθει, δεν χάσαμε και τίποτα." Τώρα χάθηκε η αρμονία του σχεδιασμού, δεν ήταν σε κάποιο κόλπο ο Μανόλο, ή δεν ξέρει τι να κάνει με την κολώνα στα αμυντικά χαφ, δεν ξέρω.  Μπορεί να παίζει κι άλλο. Τα παίρνω από εδώ, κάλυψε τα κενά και πάρτα από εκεί. ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΛΑΝΔΟ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΓΚΑΘΙ. ΧΩΡΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ.
         ΕΧΤΙΖΕ θεωρητικά Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕΣ ΤΟ ΧΑΛΙ.
           ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.
              ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΑΕΚ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ. ΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Ή ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΧΡΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
            Θα περάοσυμε δύσκολα. ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ.
             ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ. ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ.
                     ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ.
                           ΚΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΑΛΛΟ ΑΕΚ ΚΙ ΑΛΛΟ Η ΤΡΟΥΜΠΑ Ή ΤΟ ΓΟΥΔΙ ( Η). 
                     " ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΜΟΥ, ΑΕΚΤΖΗΣ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΩ."
          ΥΓ. ΔΩΣΑΜΕ. ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ ΚΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ; ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΔΧ ΠΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΑΡΑ.
                                         ΚΩΛΟΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.
                                          ΑΦΡΑΓΚΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ.
                                       ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΠΙΤΙ;

31 σχόλια:

  1. Ξενύχτης Νομικάριος20 Ιουλίου, 2011 02:53

    Καλημέρα σε όλους ! Θα προσπαθήσω να εμβαθύνω στο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ της απόκτησης Γκούντγιονσον, αφού θεωρώ ότι ΑΜΙΓΩΣ ΕΜΠΟΡΙΚΑ η απόκτησή του ήταν μια ανέλπιστα ΤΕΡΑΣΤΙΑ κίνηση για τα συμφέροντα της ΠΑΕ, την οποία υπαγόρευσαν δύο αιτίες με ονοματεπώνυμο : Η απόλυτα δικαιολογημένη άπνοια στην πώληση των διαρκείας, και λόγω κρίσης, και λόγω έλλειψης ποδοσφαιρικού οράματος, καθώς και μια χυδαία κατά τη γνώμη μου προσπάθεια στήριξης του τουρίστα Γκρέταρσον, η οποία δυστυχώς βρήκε απήχηση στους ευκολόπιστους. Για πάμε στα αγωνιστικά όμως !
    Ο Ice man, όλοι σας το γνωρίζετε, υπήρξε ΠΑΙΧΤΟΥΡΑ, αλλά και εξαιρετικά πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής, αφού έχει περάσει από όλες τις μεσοεπιθετικές θέσεις σχεδόν μιας ομάδας (μιλάμε για τοπ ομάδες), και σε όλες υπήρξε τουλάχιστον αξιοπρεπής. Όλοι σας γνωρίζετε και αντιλαμβάνεστε εξάλλου τις τεράστιες παραστάσεις του κατά τη διάρκεια της μεγάλης του καριέρας, αλλά και όλοι μας γνωρίζουμε τα αποκαρδιωτικά νούμερά του την τελευταία τριετία. ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ Ο ΓΚΟΥΝΤΓΙΟΝΣΟΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ ΤΟ ΖΕΝΙΘ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΛΑΣΣΕΙ ΤΟ ΣΩΣΜΑ ΤΟΥ, άλλωστε ΠΟΤΕ στο ζενίθ του δε θα συζητούσε καν τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ, και ειδικά στην ΑΕΚ των τζιτζιφιόγκων μετόχων και του Σταύρακα. Το ερώτημα είναι αν ακόμα και το σώσμα του μας αρκεί και μπορεί να κάνει διαφορά.
    Είμαι πεπεισμένος ότι το 50% των άλλοτε δυνατοτήτων του Ισλανδού φτάνει και περισσεύει, αν μάλιστα κάποιος προσμετρήσει σε αυτό τον δεδομένο επαγγελματισμό του. Όμως είναι έστω στο 50% ; Μπορεί έστω σύντομα να φτάσει στο 50%; Μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Ο παίχτης έχει παίξει στα δύο τελευταία χρόνια ΔΥΟ μόλις ενενηντάλεπτα, ενώ έχει να σκοράρει από τον μακρινό Μάρτιο του 2010. Συνεπώς ο Χιμένεθ πρέπει να του φτιάσει στην προετοιμασία ένα ειδικό πρόγραμμα και φυσικά να πέσει όλο το επιτελείο του πάνω του να (μπας και)τον συνεφέρουν. Σημειωτέον ότι στις μεταγραφές δε μετρούν τόσο τα βιογραφικά των παιχτών, όσο κυρίως η τελευταία και η προτελευταία χρονιά του παίχτη σε επιδόσεις. Και παίχτες στην ηλικία του Έιντουρ δύσκολα ανασταίνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξενύχτης Νομικάριος20 Ιουλίου, 2011 03:25

    Όμως το κρίσιμο θέμα είναι άλλο, Ο ΣΩΣΤΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ. Και δεν εννοώ ότι χρειάζεται υπομονή, αφού δεδομένα τον περιμένω "βαρύ" στο ξεκίνημα της σεζόν. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΧΙΜΕΝΕΘ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΤΙ ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΓΚΟΥΝΤΓΙΟΝΣΟΝ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, Ο ΙΣΛΑΝΔΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΗΝ ΑΕΚ, ΔΕ ΜΙΛΑΜΕ ΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΤΗ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE ! Η στήριξη αυτή έχει δύο σκέλη : 1. Πρέπει να δομηθεί σωστά γύρω του η ομάδα, ούτως ώστε να τον διευκολύνει να βγάλει τα προσόντα του. Εκεί ακριβώς φοβάμαι τη διοίκηση, γιατί δεδομένα είναι άσχετοι με μπάλα, μη σας μπερδεύει αυτή η μεταγραφή , τους ξέρουμε τόσα χρόνια ! Εκεί θα αξιολογηθεί τελεσίδικα και ο Μανόλο. Ο DIMI ορθότατα κατά τη γνώμη μου τονίζει την ένδεια στα χαφ, στο πιο σημαντικό κομμάτι δηλαδή κάθε ομάδας. Είναι πραγματικά αδιανόητο να συζητάμε τη μεταγραφή ή όχι του Μίτσελ, ο οποίος πέρσι, όσο αγωνίστηκε, προσέφερε ανυπολόγιστες υπηρεσίες ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΕΚ, ενώ εξάλλου κάνει χημεία με τον Μάκο στον ρόμβο του Χιμένεθ, αφού δίπλα στα τρεξίματα του Γρηγόρη ο Μίτσελ μοιράζει σωστά τη μπάλα αρχίζοντας ορθολογικά την ανάπτυξη από χαμηλά και γλυκαίνοντάς την . Κι ας είναι αργός, στην Ελλάδα βρισκόμαστε !
    Επίσης η ενδεχόμενη φυγή του Ντιόπ τρομάζει, επειδή ακούγεται ως αντικαταστάτης του ο ...Ιγγλέσιας, ένα αργό δηλαδή αμυντικό χαφ στο στυλ του Σενεγαλέζου, χωρίς όμως την προσωπικότητά του ή ο Κουμουρτζί, ο οποίος δεν είναι καν αμυντικό χαφ, αλλά οχτάρι στυλ Καφέ και προέρχεται από μια τραγική χρονιά. Μόνο ο Καρντόσο είναι σωστή λύση, αν και είναι έγκλημα που αυτός ο παίχτης τόσα χρόνια, πάλι δίνω δίκιο στον DIMI, δεν παίζει στην ομάδα μας, πλέον τα χρόνια περνάνε και για αυτόν...
    Στην πραγματικότητα η φυγή του Ντιόπ δίνει την ευκαιρία στην ΠΑΕ (άλλο αν θα την αξιοποιήσουν...) να πάρουν με λιγότερα χρήματα έναν πολύ καλύτερο κόφτη από τον ξεπερασμένο Σενεγαλέζο, ο οποίος θα μπορεί να πρεσάρει και να κάνει κλεψίματα ψηλά, και, το σπουδαιότερο, θα μπορεί σε κάποια παιχνίδια να κάνει δίδυμο με τον Μάκο δίνοντας έτσι στην ΑΕΚάρα μας την επιθετική ορμή που της λείπει τόσα χρόνια. Σας θυμίζω ότι ο Ντιόπ είναι ακατάλληλος για ομάδα που θέλει να παίξει επιθετικά και να πρεσάρει, αφού στον ανοιχτό χώρο απλά δεν μπορεί αναγκάζοντας έτσι τον προπονητή να κατεβαίνει σώνει και καλά με 3 κεντρικά χαφ (δύο μπροστά του δηλαδή) εκτός αν είναι Πρίγκηπας, του βάλει δίπλα τον Καφέ, και τον ξεφτιλίζει η Κέρκυρα και ο...Τεννές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξενύχτης Νομικάριος20 Ιουλίου, 2011 03:45

    2. O Γκούντγιονσον πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιηθεί είτε ως δεύτερος επιθετικός στον ρόμβο είτε ως δεξί χαφ στο 4 3 3, ο οποίος βέβαια θα μετατρέπεται σε δεύτερο επιθετικό στη ροή του παιχνιδιού, και να μην μπλέξει σε αυτήν την προχωρημένη ηλικία στο "λουτρό αίματος" του κέντρου, όπου και θα πέφτει στον αντίπαλο κόφτη και δεν θα βρίσκει χώρους. Πρέπει Χιμένεθ και μεταγραφικός σχεδιασμός να φροντίσουν να παίρνει την μπάλα ψηλα κι από εκεί, όταν συνέλθει, με την αδιαμφισβήτητη ποιότητά του να δημιουργεί και, το κυριότερο, ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΟΜΑΔΑ . Και τη μπάλα θα την παίρνει ψηλά, μόνο αν γίνουν όσα αναλύω παραπάνω.
    Η μεταγραφή του Ice man έχει από τη φύση της ένα ατού. Αν ο παίχτης βρει τα κουράγια και φτάσει έστω στο 50 με 60 τοις εκατό της φυσικής του κατάστασης, η ποιότητά του θα βγάλει μάτια, αφού στη θέση που παίζει μετρούνε και άλλα πράγματα, για την ακρίβεια είναι αποφασιστικά, όπως η τεχνική κατάρτιση, τα ωραία χτυπήματα μπάλας, τα τελειώματα, η προσωπικότητα. Αντίθετα στους κόφτες μετρούνε πολύ περισσότερο τα τρεξίματα και η φυσική ενέργεια, και αυτός έιναι ο λόγος που σπουδαίοι κόφτες του παρελθόντος, όπως οι Ντιόπ, Ζιλμπέρτο Σίλβα, πολύ φυσιολογικά δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα, αφού αυτή η θέση, αντίθετα με του Ισλανδού, δεν παίζεται επ΄ ουδενί με την προσωπικότητα.
    ΥΓ : Από γνώστη κι όχι γλύφτες ρεπόρτερ έμαθα πολύ καλά πράγματα για Κάλα και Κάρλος, θα σας τα μεταφέρω σε πρώτη ευκαιρία !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα σας


    Αμα ειναι να περιμενουμε απο τον ισλανδο να γινει το πρωτο βιολι της ομαδας παει τον καψαμε,δεν ειναι Ριμπο.Δυο ειναι οι θεσεις που μπορει να παιξει σ αυτην την ηλικεια,10 στον ρομβο κυριοτερα και μεσος σ οποιοδηποτε αλλο συστημα,κατι σαν τον μπαγασα του gay.Πιστευω οτι στο κεντρο δεν θελει αλλο παιχτη η ομαδα,εχει δυο κοφτακια αξιοπρεπεστατα Μακο,Γκετζογλου+Αγιριγκμπα και Καφε,ισλανδο,Γκερειρο για επιθετικους μεσους+Λεοναρντο(τον ξεχασα).Εκει που εχει προβλημα ειναι στα ακρα θελει σηγουρα ενα παιχτη ακομα σαν τον Καρλος εκτος και αμα της βγει κανενας πιτσιρικας και ενας σκορερ ταχυτατος,κοντος να σπαει τα οφσαιτ,κατι σαν τον Παυλη π.χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιώργης ο Γαρατζέος20 Ιουλίου, 2011 11:05

    Δεν ξέρω άμα ο κάρλος παίζει άκρα, αλλά παρακαλάτε να βελτιωθεί κι άλλο ο μπερνς (που μου αρέσει, το ομολογώ, και τρέχει και δουλεύει και δείχνει σωστή νοοτροπία) και ο λαγός. Αυτοί είναι.
    Οπότε η ζαριά στα άκρα δε ρίχνεται με μεταγγραφές, αυτές ξεχάστε τις. Με αυτό το τρίο θα βγαίνουν 2 θέσεις, στα μπακ κοντοές-καράμπελας-φούλης, πάλι 3 για 2 θέσεις. Οπότε βγαίνουν οι πτέρυγες εκ των ενόντων.
    Ναι βρε, έχουμε δει κασάπη, τιμούρη.
    Στα κεντρικά χαφ πονάμε, κατ' εμέ. Διότι με ένα μάκο δε βάφονται αυγά. Ντιόπ μας τελείωσε, μίτσελ δε μας ανήκει, οι υπόλοιποι, και ειδικά οι επιθετικογενείς (γκερέιρο, γυφτάκι) δεν κάνουν.
    Εγώ συμμερίζομαι την αισιοδοξία του Steven, διότι βλέπω τα ίδια και μέσα και έξω από τις γραμμές.
    Δεν πάμε για πρωτάθλημα, φυσικά (τζιζ, εδώ μιλάει η βαγγέλα και ο τσουκαλάς, που κέρδισε ΤΥΧΑΙΑ κοτζαμ λόττο), αλλά πιστεύω ότι θα δούμε μία ομάδα πιο δυσκολοκατάβλητη.
    Όσον αφορά τον γκούντγιονσεν, απλά ο ξενύχτης με κάλυψε 150%. Το παιδί έχει παίξει ΑΞΙΑ μπάλα στο ύψιστο επίπεδο. Στο 50% του να φτάσει (διότι ΔΕΝ μπορούμε να ελπίζουμε σε παραπάνω πια), μιά χαρά θα τα πάει στη ζούπερ λίγδα και μιά χαρά θα μας μπάσει στους ομίλους του γιουρόπα να βγει κάνα ευρώ.
    Σε αυτό υπενθυμίζω στους πάντες, πως πέρυσι πήγαμε να χύσουμε την καρδάρα με τους ξυλοκόπους τους σκωτσέζους στον Πειραιά και πως ΕΝΑΣ (1) παίκτης ποιότητας ΧΩΡΙΣ προετοιμασία και βαρύς κι ασήκωτος μάζεψε τα ασυμάζευτα. Ντιόπ τον ελέγανε, ήταν τελειωμένος και είχε παίξει κι αυτός στο ύψιστο επίπεδο πριν 3 χρόνια. Τυχαίο? Δε νομίζω.
    Οπότε, ξενύχτη, προσυπογράφω την επισήμανση σου ότι όλα είναι θέμα διαχείρισης ΑΠΟ την ομάδα να πάρει αυτό το 50%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργης ο Γαρατζέος20 Ιουλίου, 2011 11:08

    ..αν αληθεύει ότι οι βέλγοι δίνουν μιά 600ρα για γκέντζο, βάλτε του και μια κορδέλα και μην το πείτε ούτε του παπ(π)ά...
    Α ρε μίτσελ, όλοι για σένα δουλεύουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργης ο Γαρατζέος20 Ιουλίου, 2011 11:21

    Α και κάτι άσχετο. Πονάμε οι αργεντινόφιλοι (Diego Dio...), αλλά ένα πράμα παραδέχομαι...
    Σ-Ο-Υ-Α-Ρ-Ε-Ζ ΠΑΙΧΤΟΥΡΑΑΑΑ...Πλήρης επιθετικός, γάτα και λατίνος κωλοπαιδαράς. Αυτά είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημερα,
    Συμφωνω με τον ξενυχτη που πανω κατω λεει πολυ αναλυτικα αυτα που με γκρινια λεω εγω.
    Σε ενα πραγμα μονο θα διαφωνησω και με το Γιωργο.
    Παιδια ο Ειντουρ εκανε αυτα που εκανε οταν ειχε διπλα του Ντεκο, Λαμπαρντ, Τσαβι, Μεσι (εστω και πιτσιρικα) και διαφορα αλλα γατακια της σειρας που δεν πιανουν μια μπροστα στον ....Μπερνς και τον Λαγο.

    Να το πω πιο απλα: Παρε τον Πεδρο που οργωνει και βαλτον στην ΑΕΚ. Αμα δεν παθει καμμια διαταση προσπαθωντας να προλαβει την περιφημη καθετη πασα του Φραπε τυχερος θα ειναι.
    Η παρε τον Τσαβι η τον Ντεκο και βαλτον να βγαζει πασες στον Σιαλμα. Παλι 95% θα εχει ο Τσαβι αλλα θα ειναι αστοχες γιατι ο Νο 11 (θελει και το 11 τρομαρα του) απλα δεν θα τις βλεπει ποτε.

    Μην κρινετε τον παικτη του τοτε με τον παικτη του τωρα ΟΧΙ μονο απο την ατομικη επιδοση του αλλα και απο την ΟΜΑΔΙΚΗ του.

    Ο Μεσι της Αργεντινης (ναι Γιωργο ΠΟΝΑΜΕ- αλλα απαλυνει τον πονο μας ο αποκλεισμος των ΑΧΩΝΕΥΤΩΝ επισης κατ εμε Βραζιλιανων) δεν εχει καμμια σχεση με τον Μεσι της Μπαρτσα.

    Και μιλαμε για τον ΙΔΙΟ ΠΑΙΚΤΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑ με 2-3 μηνες διαφορα,οχι 3 και 4 χρονια πριν.

    Θεωρω οτι ο Ισλανδος ειναι καλος παικτης, μας βοηθαει ΠΟΛΥ το γεγονος οτι εχει νοοτροπια Βορειου και οχι ΤΕΜΠΕΛΟ-νοτιου (στυλ Σκοκο). Ευελπιστω οτι απο αυτο και μονο θα εχουμε κερδος, δηλαδη δεν θα ειναι μια παιζω 10 καθομαι.
    Εκτος αν μας δει ιθαγενεις απο την πρωτη μερα. Κατι το οποιο ΒΟΗΘΑΜΕ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ μονοι μας να το κανει τρεχωντας σε αεροδρομια, σαν τους Ινδιανους που εβλεπαν τις γαλερες να τους μοιραζουν καθρεπτακια, για να υποδεχτουμε το μεσια.

    Αγωνιστικα τωρα ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΨΟΥΜΕ αλλα τον ενταξουμε σιγα σιγα στην ομαδα και εχει τις αναλογες βοηθειες ΕΝΤΟΣ ΑΓΩΝΑ, μακαρι να μας δωσει ενα 20-30% του παλιου παικτη.

    Και λεω μονο τοσο γιατι αλλο ειναι να συνεργαζεσαι με τον Χ παικταρα διπλα σου και αλλο να παιρνεις τη μπαλλια απο τον Κοντοε..

    Δειτε τον Σισε του πρωτου εξαμηνου που ειδε και επαθε με την συνολικη αναπτυξη και τις ασσιστ στα πουλια που του εδιναν.

    Τωρα για την διοικηση αναμενω μια απο τα ιδια σημερα: Μαρθα Βουρτση-ελεειστε τον Πτωχο, αμαρτησα για το παιδι μου, εμεις ειμαστε πτωχοι πλην τιμιοι, μονοι μας και ολοι τους και αλλα τετοια ΓΡΑΦΙΚΑ.
    Και να που εμεις φεραμε παιχταρα (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΟΔΕΨΟΥΜΕ ΦΡΑΓΚΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ) και βαλτε πλατη, και λοιπες ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

    3 κορωνες ΑΕΚφροσυνης 2 κορωνες υπερ μετοχων (που σε καθε συνεντευξη εχουν βαλει και κανα ταληρο εκκ παραπανω) και παμε να παρουμε τη πολη με την συνδρομη σας παλικαρια.

    Να κλαψω η να κλασω που λεγαμε παλια στο δημοτικο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρηστο ο καθενας εχει την γνωμη του. Για μενα ο Ζινταν, ξερει πολυ μπαλλα, αλλα ειναι μια ΦΟΥΣΚΑ και μιση που σε 2 κρισιμα σημεια (euro+μουντιαλ) τα εκανε σκατα.

    Και επειδη τον εβρισε ο αλλος τι εγινε? Ο πρωτος ειναι η ο τελευταιος? Η δεν βριζωνται παικτες προπονητες φιλαθλοι και λοιπα στα γηπεδα?
    Ειναι αντιδραση αυτη να κρεμας σε τελικο την ομαδα σου ετσι?
    Τα ιδια δεν εκανε και στη Ρεαλ?Τα ιδια δεν εκανε και με μας που βριζωτανε απο το 20΄ με τον Ζαγορακη τον Κωστακη και τον Λιζαραζου στη σεντρα?

    Και καλα οι δικοι μας ΠΑΝΕΞΥΠΝΑ τον πηγαν εκει. Εσυ ρε τεραστιε καθεσαι και βριζεσαι με τον τεστοστερονη και ΔΕΝ ασχολησε με το ματς?

    Και κατι τελευταιο. Ειναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ απο Γαλλακι μιας και παιζει για την χωρα που τους κατεκτησε.
    Επαναστατης του ΚΟΛΟΥ δηλαδη. Και αντε και μικρος ξεκινησες. Μετα αφου μου το παιζεις και σκεπτωμενος (τρομαρα σου) αποχωρησε για τους λογους που εσυ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΣ. Εδω το εκανε το γκοντο...

    ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ πανε να αγωνιστουν για χωρες που τους ειχαν ειτε σκλαβους ειτε με χουντες ειναι ΤΡΕΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ. Ειναι τα φραγκα στη μεση? ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ

    Αλλα αμα εισαι αυτο που εισαι τα εχεις γραμμενα τα φραγκα.

    Παραδειγμα ΟΛΗ η ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ.

    Μεγαλυτερο παραδειγμα, ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ GEORGE WEAH που τους εγραψε και επαιζε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

    Αλλα βλεπεις ειναι μεγαλη η δοξα. Μιλαμε για τους Γαλλους παντα ετσι?
    Τη χωρα που μας τα εχουν πρηξει με τη resistance και τη γραμμη Μαζινο που αντεξε 3 μερες στο πολεμο. Τη χωρα που 2 φορες οι αλλοι εκαναν περιπατο σε ισαριθμους πολεμους.

    Τη χωρα που ο προεδρος εδωσε μεταλλιο στον Ζιζου μετα το μουντιαλ !!!!!! για την εμφανιση του.

    Που βαρεσε κουτουλια επειδη λεει ο αλλος τον ειπε γιο Αλγερινης πορνης.

    Αμα εισαι τοσο περηφανος για την καταγωγη σου μεγαλε, ΠΑΙΞΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ και ασε τα επαναστατικα του ΚΟΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ DIMI: ΑΔΕΡΦΕ, ΠΟΙΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ;
    ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @steven ΣΥΜΦΩΝΩ μαζι σου, εξαλλου η αυτη η ομαδα ειναι η Αργεντινη των 80's
    Κλωτσοπατιναδα, πιεση και 2-3 μπαλαδοροι μεσα με τον μικρο να τους κανει ανω κατω και τον Φορλαν να ξανανιωνει μολις βαζει τα θαλασσι..

    Ευτυχως που εφυγε απο τον Τσιχλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιώργης ο Γαρατζέος20 Ιουλίου, 2011 13:10

    @ DIMI: Αηλαδή άμα τον έλεγε ο ματεράτσι γιο ΓΑΛΛΙΔΑΣ πόρνης δε θα τον κουτούλαγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Γιωργος φιλε, δε πα να τον πει οχι γιο αλλα κορη Κουρδης πουτανας με Τουρκο πατερα.

    Μπινελικια τετοιου ειδους πεφτουν ΑΜΕΤΡΗΤΑ στα 5Χ5 δεν θα πεσουν σε τελικο μουντιαλ?

    Τα εχει κανει ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΕΑΛ φιλε, ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ (κουτουλια) και στη Γιουβεντους.

    Αμα σου θιξανε την Αλγερια μεγαλε 1)κερδισε τους και ασε τις μαγκιες 2) παιξε για την Αλγερια και σταματα να μας ζαλιζεις τον ερωτα με τα επαναστατικα του κολου.

    Μου θυμιζει τον αλλο τον βλαχο τον Μπονο απο τους U2 που το παιζει επαναστατης και ειρηνηστης και μετα ετρεχε να τραγουδησει στα γενεθλια του ΜΠΟΥΣ!!!!!!! μολις ειχε ξεκινησει τον πολεμο στο Ιρακ για 500,000 δολλαρια.

    Λες και του ελειπαν του λιγουρη-επαναστατη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Dimi
    ο ζινταν ειναι ενας και μοναδικος και ειχα να την τυχη να το παρακολουθησω απο τα 17 του

    δεν ειδα κανενα σχολιασμο για την συνεντευξη αδαμιδη
    τι θεσμικο ρολο ειχαν οι κασνακιδης και χατζηχρηστος?
    γοα τον ΧΧ οκ ειναι ο πνευματικος μας ηγετης αλλα ο κασνακιδης?
    πρεπει να φθασουμε τα 15000 διαρκειας αρα τρεχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν ειπα οτι ηταν "συνετη", η "λογικη" η κουτουλια.
    Αλλα ποιος σου ειπε οτι ο κοσμος πορευεται ετσι;
    Αν ηταν ετσι,θα ειμασταν ολοι επι του Παραδεισου.

    Μεχρι του σημειου της κουτουλιας,ειχε παρει απο το χερι μια ξεβρασμενη και υπερηλικη Γαλλια και την εφτασε στον τελικο, μια ανασσα απο το 2ο παγκ. κυπελο.
    Ειδικα εκεινη η πορεια,ηταν ξεκαθαρα δικη του υποθεση.
    Και το σηκωσε μια απο τις χειροτερες ομαδες που ειδαμε. Γεματη φαρμακα. ( που ειναι ο Καναβαρο,ο-ε-ο;)

    Και απο μια "μη λογικη" και "μη συνετη" πραξη,πανω στα νευρα,εχασε την ευκαιρια να σηκωσει ξανα Π.Κ
    Πριν την κουτουλια στον βρωμοΙταλο,ειχε αλλες δυο κουτουλιες με την μπαλα και επεσε πανω σε εναν αδιαπεραστο Μπουφον. Μια φαση,ενα γκολ και να'σου οι χαρες και τα πανηγυρια. Αντι αυτου,παρε μια κουτουλια σε εναν πουστη και μια κοκκινη καρτα και αντε στα αποδυτηρια.

    Ποσο απεχει η "επιτυχια" απο την "αποτυχια"; Ειπαμε: Οσο οι δυο τρυπες.

    Αλλα αν ειναι δυνατον να τον κρινω απο μια απονενοημενη πραξη, η μια ασκεφτη ενεργεια,πανω στα τεντωμενα νευρα. Ποιος δεν τα εχει κανει αυτα; Τι λεμε τωρα; Μπορει να μην ειναι κουτουλια, μπορει να ειναι σπασιμο αστραγαλου. Δηλαδη ενα "τακλιν". Το οποιο δεν ειναι και τοσο "επιθετικη ενεργεια". Χα! Βρε αντε με τους υποκριτες ολους που περιμενουν προσκοπικη συμπεριφορα σε ενα αγωνισμα που προσομοιαζει της πολεμικης συρραξης.
    ( το ποδοσφαιρο ειναι το μοναδικο αθλημα στο οποιο οι τραυματιες φευγουν οπως απο το μετωπο: με φορειο)

    Δεν λεω οτι πρεπει να ειναι αγριο. Καθε αλλο. Αλλωστε το Βραζιλιανικο ποδοσφαιρο θαυμαζω. Δηλαδη το ντελικατο,αλανιαρικο και γεματο επινοησεις.
    Αλλα τα καντιλια,τα κλωτσιδια,τα φτυσιματα,οι σπρωξιες κλπ ειναι μεσα στο προγραμμα . Πως να το κανουμε.

    Οπως λεει και ο Βαγγελας "δεν ειμαστε ανθρωποι της Εκκλησιας". (αλλοι αυτοι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. sorry παιδες αλλα εχουμε και δουλειες να τρεξουμε..

    Εχετε κανει ποτε εξαγωγες? Χανετε..

    Να κανω απο εδω βοηθωντας το Ελλαντα τη δουλεια η να τα στειλω απ ευθειας?

    Να κανω ειπα ο κακομοιρης. Ναι οκ το ΦΠΑ ποτε θα το παρουμε παιδια? Οχι τιποτε αλλο αλλα το νουμερακι ειναι χαμηλα εξαψηφιο αλλα παραμενει εξαψηφιο.

    Δεν ξερουμε συμφωνα με την διαταξη ΣΗΜΕΡΑ θα παει για την επομενη εκκαθαριση. Αλλα αυτα ΑΛΛΑΖΟΥΝ οπως μαθαμε.

    Εχεις επιχειρηση στην Ελλαδα και θες να πας νομιμα? Πληρωσε 23% και ΑΝ ΚΑΙ ΑΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΗΣΟΥΜΕ θα στο δωσουμε πισω αφου πανε εξαγωγη τα πραγματα.

    Ως γνωστον ο Μπενι και ο καθε μπενι φπαδες και λοιπες διαταξεις ειναι του κολου τα αλλαζουμε οποτε μας καπνισει και συνηθως νυχτα..

    Ρε δε πα να ... transit απ εξω και δεν περνετε ΜΙΑ.

    Τηιν ιδια δουλεια οι Πορτογαλοι την εκαναν μεσω e-mail σε 20 λεπτα!!!! Ακους steven ε???

    @Χρηστο φιλε εχω μια γενικη αντιπαθια στη Γαλλια τους Γαλλυς τα Γαλλικα και γενικα σε ολο το Γαλλοφωνο συστηματακι.
    Ισως επειδη ειμαι της Βρεττανικης σχολης και κουλτουρας (χωρις να λεω οτι αυτοι ειναι σωστοι)
    αποψεις ειναι αυτες.
    Και για μενα ο Ηγετης παει μεχρι τελους. Βλεπε Ντιεγκο. Τα υπολοιπα ειναι ....

    Ο Πιρλο στον ημιτελικο εδωσε 2 παρε βαλε και τερμα ο νεκρος μεσα στο σπιτι του.

    Ποσο απεχει η "επιτυχια" απο την "αποτυχια"; Ειπαμε: Οσο οι δυο τρυπες.

    Συμφωνω απολυτα!!!

    Αλλα παλι δεν τον γουσταρα ποτε το συγκεκριμενο που κατα συμπτωση επαιζε και στον Ολυμπιακο της Ισπανιας (μετα απο αυτον της Ιταλιας)

    Οσο για τα φαρμακα και τον Καναβαρο ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ηταν οταν τα επαιρνε αυτος και η μιση Γιουβε πιστευεις οτι αυτος (και ολοι σε τετοιο επιπεδο) ειναι καθαροι?

    Η οτι η Σεβιλλη που ετρεχε μεχρι τον Αυγουστο καπακι 2 χρονια η η Μπαρτσα που τρεχει πιο πολυ το ΜΑΙΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΟ Νοεμβριο πινει μεταλλικο υδωρ?

    @ dimitri τι να πω για τη κλαμμενη χηρα? εσυ ψαχνεις θεσμικους ρολους ?χαχαχα
    ενα παρεακι εχει μαζευτει και ψαχνουν ΚΟΡΟΙΔΑ να τους χρηματοδοτησουν.
    Μιλησε και ο ΑΡΧΙΤΣΑΜΠΑΤΖΗΣ για τσαμπατζηδες.
    και ο αρχιβλακας για επεισοδεια λεει που θα τα σταματησει η οργανωση.
    Αλητη steven που εβαλες τη γυναικα σου και τα παιδια σου και παιζανε ξυλο με τα ματ στο τελικο

    διωχνετε το κοσμο απο το γηπεδο

    15000 ειναι ο στοχος λεει

    και ο Μπενι εχει στοχο 50 δις

    δεν ειναι κανο να εχεις στοχους..

    και ο κακος λυκος ειχε στοχο τη κοκκινοσκουφιτσα

    Κανε μεγαλε 8-9 χιλιαδες ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΟΧΙ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΑ και ευχαριστημενος να σαι που ακομη δεν εχεις φτασει τα 5500 και εχει 20 μηνας.

    αιντε ΝΟΥΜΕΡΟ που θες και αυξηση απο περσυ...

    ΥΓ ΟΛΑ τα λεφτα ο Κασνακιδης ο λεγωμενος wannabe μεγαλομετοχος.

    Ειπαμε ειναι καλοι οι στοχοι. Και ο Ιζνογκουντ θελει να γινει χαλιφης στη θεση του χαλιφη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Να κανουμε μια μικρη στροφη απο τα της ΑΕΚ και τα ποδοσφαιρικα,πριν επιστρεψουμε σε αυτα.
    Αυριο η μουστακαλου η μασονα δινει ενα υπερ παντων αγωνα στο Eurogrup. Πρεπει να ειμαστε κοντα του.
    Απο προχθεσινο αρθρο του Δ.Καζακη:

    "...Ποιο είναι το κύριο γνώρισμα της παγκόσμιας κρίσης; Μια τεράστια υπερπληθώρα κεφαλαίων που λιμνά­ζουν στις παγκόσμιες αγορές και δεν βρίσκουν επικερδή τοποθέτηση. Πρό­κειται για συσσωρευμένα κεφάλαια που ξεπερνούν έως 20 φορές το πα­γκόσμιο ΑΕΠ....

    ...Το κεφάλαιο δεν εξορ­μά πλέον με ορμητήριο τις μονοπωλιακές εθνικές αγορές των ισχυρών κρα­τών, για να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά με όπλο τα βιομηχανικά προϊό­ντα, τις φτηνές τιμές των εμπορευμά­των και το φτηνό πλεονάζον χρήμα. Αντίθετα παρατηρούμε μια κατεξοχήν αντίστροφη κίνηση. Με βάση πια την ίδια την παγκόσμια αγορά κεφαλαίου και εμπορευμάτων, εξορμά να αναδιανείμει και να καρπωθεί τα οφέλη από τα νέα «συγκριτικά πλεονεκτήματα» και τα bon fillets των εθνικών και πε­ριφερειακών οικονομιών, ιδίως εκεί όπου συγκεντρώνονται οι πιο απαραί­τητες κι έτοιμες προϋποθέσεις για την παραγωγή της μεγαλύτερης δυνατής προστιθέμενης αξίας...

    ...Το 1998, ενώ το παγκόσμιο εμπόριο εμπορευμάτων και υπηρεσιών έφτα­σε τα 6,57 τρισ. δολάρια, οι ετήσιες πωλήσεις των ξένων θυγατρικών των πολυεθνικών ξεπέρασαν τα 11,4 τρισ. δολ.. Το 1999 η διαφορά υπερέβαινε τη σχέση 1:2, ενώ σήμερα υπερβαίνει τη σχέση 1:3...

    ...Από την τελευταία μελέτη του ινστιτούτου του ΟΗΕ που ερευνά την ανισοδιανομή του πλούτου των νοικοκυριών παγκόσμια, προκύπτει ότι στο 2% του πληθυσμού αντιστοιχεί το 50% του συνολικού ιδιωτικού πλούτου παγκόσμια, ενώ στο 10% αντιστοιχεί το 85% του πλούτου. Στο φτωχότερο 50% των νοικοκυριών αντιστοιχεί μόλις το 1% του παγκόσμιου πλούτου.
    Η σχέση αυτή επιδεινώνεται δραματι­κά με το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού να βρίσκεται αισίως κάτω από το όριο της απόλυτης εξαθλίωσης....

    ...Σήμερα η κρίση αυτή έχει επικε­ντρωθεί στην ευρωζώνη. Κι αυτό γιατί το τραπεζικό σύστημα της ευρωζώνης είναι το πιο υπερδιογκωμένο και το πιο παρασιτικό παγκόσμια. Το συνολι­κό ενεργητικό των τραπεζών στην ευρωζώνη είναι πάνω από 4 φορές μεγα­λύτερο από το ΑΕΠ της και συνεχίζει να διογκώνεται.
    Το ευρώ εξαρχής δεν υπήρξε ένα κοι­νό νόμισμα, αλλά ένα πιστωτικό προϊόν που επινοήθηκε από τις μεγάλες τρά­πεζες με δυο κύριους σκοπούς:Αφενός για να συγκεντρώσουν με εργαλείο το ευρώ ολόκληρη τη ρευστότητα, όλο το κυκλοφορούν χρήμα της οικονομίας στα θησαυροφυλάκιά τους και να το αποδώσουν ξανά στην οικονομία με τη μορφή δανείων. Αφε­τέρου για να αποτελέσει το ευρώ έναν ισχυρό πόλο συγκέντρωσης επενδυτι­κών κεφαλαίων παγκόσμια που ήθελαν να κερδοσκοπήσουν με νομίσματα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ...12/7 Ο Ολλανδός υπουργός Οικονο­μικών Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ: «Η ομάδα εργασίας (Eurogroup) μπορεί να προ­ετοιμαστεί. Έχει μια ευρύτερη εντολή, περισ­σότερες επιλογές», ανέφερε. Ερωτηθείς εάν αυτές οι επιλογές ενδέχεται να περιέχουν την πιθανότητα επιλεκτικής χρεοκοπίας για την Ελ­λάδα, είπε: «Δεν αποκλείεται πλέον. Προφα νώς η ΕΚΤ έχει δηλώσει σε ανακοίνωσή της ότι εμμένει στη θέση της, αλλά οι 17 υπουργοί δεν την απέκλεισαν πλέον, οπότε έχουμε περισσό­τερες επιλογές, ένα ευρύτερο πλαίσιο για να εργαστούμε»...

    ... Σόρος «Financial Times» (11/7):«Αληθινοί Ευρωπαίοι χρειάζονται Σχέδιο Β». Στο σημείωμα αυτό ο μεγαλοκερδοσκόπος εκτιμά ότι «η Ελλάδα κατευθύνεται προς μια άτακτη πτώχευση είτε σε μια υποτίμηση με ανυπολόγιστες συνέπειες. Αν αυτή η φαινομε­νικά αμείλικτη διαδικασία πρόκειται να αναχαι­τιστεί και να αντιστραφεί, τόσο η Ελλάδα όσο και η ευρωζώνη πρέπει επειγόντως να υιοθε­τήσουν ένα σχέδιο Β. Μια επίσημη πτώχευση της Ελλάδας μπορεί να είναι αναπόφευκτη, αλ­λά δεν χρειάζεται να είναι άτακτη. Και ενώ κά­ποια μόλυνση θα είναι αναπόφευκτη – οτιδήποτε συμβεί στην Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να επεκταθεί στην Πορτογαλία, ενώ και η χρημα­τοπιστωτική θέση της Ιρλανδίας, επίσης, μπο­ρεί να γίνει μη βιώσιμη –, η υπόλοιπη ευρωζώνη πρέπει να περιχαρακωθεί. Αυτό σημαίνει ενίσχυση της ευρωζώνης, η οποία πιθανά να σημαίνει ευρύτερη χρήση των ευρωομολόγων και ένα είδος σχεδίου για ολόκληρη την ευρωζώνη εγγύησης καταθέσεων»....

    ...Το μόνο που χρειάζεται είναι να απεμπλακούν τα μεγάλα πιστωτικά ιδρύματα της Γερμανίας, της Γαλλίας κ.ο.κ. από το ελληνικό χρέος. Αυτό το νόημα έχει η συζήτηση που διεξάγεται στην ευ-ρωζώνη για διάφορα σχέδια επαναγοράς ληξιπρόθεσμων ελληνικών ομολόγων....

    ...Τα σχέδια επαναγοράς που εξετάζονται θα είναι στοχευμένες παρεμβάσεις στη δευ­τερογενή αγορά με σκοπό να απαλλαγούν γρήγορα οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες από τα ληξιπρόθεσμα ομόλογα του ελλη­νικού Δημοσίου, έτσι ώστε μια επιλεκτική ελεγχόμενη πτώχευση τύπου Σόρος να μην επιφέρει σοβαρά τραντάγματα στο ευρωσύστημα. Έτσι τουλάχιστον σχεδιάζουν οι τραπεζίτες και οι κερδοσκόποι. Από κει και πέρα για το μόνο που ενδιαφέρονται οι «εταίροι» μας στην ευρωζώνη είναι να επιταχυνθεί η εκποίηση της χώρας, η οποία σε συνθήκες επίσημης πτώχευσης θα προσφέρει ακόμη μεγαλύτερες ευκαι­ρίες κέρδους. Έτσι θα αποζημιωθούν στο πολλαπλάσιο για όσα θα χάσουν από την επίσημη επιλεκτική πτώχευση της χώρας. Όσο για τον ελληνικό λαό, ποιος νοιάζεται για τους ιθαγενείς μιας αφρικανοποιημένης χώρας της ευρωζώνης";

    Αντε να τελειωνουμε. Ξεκιναει και το "Εζελ" στον Αντ1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλω ολους τους φιλους απο το τσιπουρο σε ΔΣ της εταιρειας μου.

    Μαζεψτε εσεις λεφτα ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, δωστε μου τα και σας παραχωρω οχι το 23 αλλα το 43%.

    Και θα σας δωσω οχι 3 μελη αλλα 5 αρκει να κραταω εγω το 51% και να αποφασιζω με τα λεφτα σας.

    Επισης οποιος μου τα χωνει επι τριετια ανελοιπως ΘΑ του κανω ενα δωρακι ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ αλλα ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ γιατι φετος εχω καποια εξοδα..

    Αλλωστε ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ αμα με δειτε φτυστε με...

    Εγω σας εγγυωμαι οτι η οικονομικη εξυγιανση ειναι κοντα. Πολυ κοντα.
    Να εδω στη γωνια ειναι στριβει
    Δεν τη βλεπετε?

    Δωστε εσεις και θα τη δειτε, μην ακουτε αυτα που λενε για αραχνες στα ταμεια.
    Εμενα οι ΤΣΕΠΕΣ μου μια χαρα γεματες ειναι.

    Ποιος τα λεει αυτα? Ο προεδρος ο wannabe προεδρος ο Μπενι η ο ΓΑΠ?

    Γιατι εχει καμμια διαφορα?

    ΑΕΚ = ΕΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απ'το 2002 συντελειτε ενα "θαυμα" στην Βραζιλια. Οχι,δεν δακρυσε ο Χριστος στο Ριο,ουτε και ευρεθει αλλη μια μη χριστιανη που ειχε τα Στιγματα του Ιησου.
    "Οικονομικο" ειναι-λενε- το θαυμα.
    Και πως; Απλο. Με...επιδοματικη πολιτικη.
    "Μα αυτη η "πολιτικη" δεν ειναι που εξαγορασε τις παραγωγικες δυναμεις εδω στην Ελλαδα και μας εστειλε ολους στα καφενεια και στις ουρες για τα πακετα Ντελορ και Σαντερ κλπ;" θα μου πεις.

    Ε, ναι. Το ιδιο και εκει. Και με αλλο κυριο στοχο. Ιδου το θαυμα:
    Μία έκθεση που δημοσιεύθηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας από το Ιδρυμα Γκετούλιο Βάργκας επιβεβαίωσε θριαμβευτικά όσους πίστεψαν ότι η κοινωνική πολιτική του πρώτου «εργάτη» στο πηδάλιο της Βραζιλίας θα αποφέρει καρπούς και θα εξαλείψει μακροπρόθεσμα τη φτώχεια από τη χώρα: Την οκταετία 2003 ? 2011, 40 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι ξέφυγαν από τα δεσμά της φτώχειας και εντάχθηκαν στη μεσαία τάξη, η οποία, μόνον το 2010 και το πρώτο εξάμηνο του 2011, περιέλαβε επιπλέον δέκα εκατομμύρια ανθρώπους....

    ...Η πολιτική που ακολούθησε ευνόησε -κατά γενική ομολογία- σχεδόν το σύνολο του λαού της χώρας, με αποτέλεσμα στην επόμενη αναμέτρηση, το 2006, ο Λούλα να επανεκλεγεί πανηγυρικά, με το 60,83% των ψήφων. Πολλοί έσπευσαν τότε να αποδώσουν τη νίκη του στις «πελατειακές σχέσεις» που έκτισε μέσω του Προγράμματος Οικογενειακού Επιδόματος, του κέντρου, δηλαδή, της κοινωνικής πολιτικής του. Ισως πράγματι να υπήρχαν κάποιες πελατειακές σχέσεις, σίγουρα όμως δεν κάλυπταν το 61% των Βραζιλιάνων...
    (ενταξει μωρε,θα φανε και καποιοι,παντου γινετε αυτο. Αλλα το θαυμα δεν ειναι αυτο)

    Η Βραζιλία είναι μία από τις πρώτες χώρες που εφάρμοσε τα ανταποδοτικά επιδόματα, τη χορήγηση δηλαδή οικονομικής βοήθειας σε όσους πληρούν προϋποθέσεις που συμβάλλουν ταυτόχρονα τόσο στην εξάλειψη της φτώχειας όσο και στη διεύρυνση, βελτίωση του εργατικού δυναμικού...

    ...Μέχρι το 2009, είχαν ανασυρθεί από τη φτώχεια 21 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι και είχαν δημιουργηθεί 15 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας. Επιπλέον, το χρηματιστήριο εξαπλασίασε την αξία του, η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμούς διπλάσιους από την προηγούμενη οκταετία και ο πληθωρισμός υποχώρησε κατά ένα τρίτο. Το εισόδημα των πολύ φτωχών αυξήθηκε κατά 68% και των πολύ πλουσίων κατά 10%.
    (θαυμα; Μπορει. Περιμενε...)

    Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που, το 2010, ο Λούλα, έχοντας εξαντλήσει τις δύο θητείες που προβλέπει το σύνταγμα, αποχώρησε από την προεδρία με τη δημοτικότητά του στα ύψη και το μοναδικό προνόμιο να αποτελεί το σημαντικότερο πολιτικό στη χώρα για το 85% των ψηφοφόρων....

    (εχει και συνεχεια...μη φευγεις...στασου... Μυγδαλα!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Και δεν είναι επίσης τυχαία διάδοχος του Λούλα και πνευματικό του παιδί, η Ντίλμα Ρουσέφ, δήλωσε, την επαύριον της νίκης της, ότι στόχος της πλέον είναι η πλήρης εξάλειψη της φτώχειας στη Βραζιλία. Και πριν από ακριβώς ένα μήνα, στις 2 Ιουνίου, η Ρουσέφ εξήγγειλε το δικό της πρόγραμμα: «Βραζιλία Χωρίς Μιζέρια». «Δεν είναι στατιστικές, είναι ανθρώπινες ζωές, είναι τα όνειρα και οι εμπειρίες», δήλωσε, ανακοινώνοντας επιδόματα για εκπαιδευτικά και επαγγελματικά σεμινάρια, οικονομική βοήθεια για την έναρξη μικρών επιχειρήσεων και ειδικά μέτρα για την τιμολόγηση των τροφίμων που παράγονται από τους «μικρούς καλλιεργητές». Στόχος της, βεβαίωσε, είναι η εξάλειψη (τινος;) της απόλυτης φτώχειας( αντε βρε, με τρομαξες) έως το 2014, η έξοδος δηλαδή από τη μιζέρια των περίπου 16 εκατομμυρίων ανθρώπων που συνεχίζουν να ζουν με εισόδημα μικρότερο των 44 δολαρίων τον μήνα. Αν θέλει, μπορεί...

    Επιδομα:
    1η κατηγορία: Oικογένειες στην απόλυτη φτώχεια, που ζουν με λιγότερο από 50 ρεάλ* το μήνα.

    2η κατηγορία: Oικογένειες που ζουν με 100 ρεάλ το μήνα, με γυναίκα που περιμένει παιδί ή με παιδιά ηλικίας από 0 - 15.
    Προυποθεσεις:
    1η κατηγορία: Bασικό επίδομα και επιπλέον κυμαινόμενο επίδομα: 15 ρεάλ ανά παιδί ηλικίας από 0 - 6 και από 12 έως 15. Eύρος επιδόματος: 65-90 ρεάλ το μήνα.

    2η κατηγορία: Δικαιούται το κυμαινόμενο επίδομα, βάσει των παραπάνω κριτηρίων. Eύρος επιδόματος 15-45 ρεάλ το μήνα.

    Φοίτηση στο σχολείο και κανονική παρακολούθηση των μαθημάτων για παιδιά ηλικίας 6-15 ετών.

    Eμβολιασμοί όλων των παιδιών ηλικίας 0-6 ετών.(ΩΩΩΩΩΩΩΩ!)

    Tακτικές προγεννητικές επισκέψεις για τις εγκύους στην οικογένεια.(ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!)

    Oλα τα μέλη ΠΡΕΠΕΙ να τηρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις.

    Μη κανετε συνειρμους με το ιδρυμα του Μπιλ Γκειτς -και αλλων οργανωσεων,ΜΚΟ,ιατρικων πανεπιστιμιων με ιδιωτικα χρηματα- που τριγυριζει ανα τον κοσμο και μοιραζει δις δολαρς και παρακαλει τους πτωχους και ακληρους του κοσμου: "Εμβολιαστειτε. Εμβολιαστειτε να σωθειτε ρε"!

    Αν μετα απο 2-3-5 χρονια πληροφορηθειτε απο εντρομους παρουσιαστες των 8, για καποια η καποιες ενδημικες νοσους,(που τεινουν να γινουν πανδημιες,γιαυτο ξανα αγοραστε συριγγες μαλακες δυτικοι και μετα πεταξτε τες)καποιο βακτηριο η ιο βρε παιδι μου που "τυχει" και σαρωσει την Ν. Αμερικη, η την Ινδια, η την Αφρικη, μη σου κανει εντυπωση.
    ( Η Κινα δεν ξερω πως θα ξεμπερδεψει με το προβλημα των "πολλων κατοικων". Ακομα και γενικη καυση αυτων, θα δημιουργουσε φαινομενο θερμοκηπιου απο την καπνα. Ειναι απειροι. Τι να πω. Κατι θα βρουν. Δεν τους φοβαμαι)
    Αυτα με το θαυμα -και - της Βραζιλιας.
    Σαν το θαυμα της Ιρλανδιας,που μας ζαλισαν τα αρχιδια,θυμαστε. Εκει ειναι καμια 500 χιλιαδες. Ενταξει,θα την σκαπουλαρουν με μεταναστευσεις.
    Εκει στην Ν.Αμερικη τι θα γινει; "Αναπτυξη" παντου.
    Νεες μεθοδοι καλλιεργειας. Νεες επαναστατικες πρακτικες εξισοροπησης της πλανητικης ταξης σε συνδοιασμο με νεα στοιχεια που εμποτιοζουν το χωμα και τον υδροφορο οριζοντα προς αναπτυξη νεων ειδων τροφης. Και γαμω!
    Ισως ειναι οι παρενεργειες των φαρμακων που δεν διαβασαν οι δυστυχοι, καθως τους τρυπαγαν. Οταν εχεις μερικα ντολλαρς στην τσεπη,χανεις- εκτος απο την αξιοπρεπεια σου-και το φως σου.

    Οπως και να εχει,ειναι μια καλη "τελικη λυση".
    Συμφωνω απολυτα. Ακου εκει παραγκουπολεις,φαβελες κλπ.
    Γενικο καθαρισμα. "Κλινεξ"
    (οχι τιποτα αλλο αλλα με το ξεκληρισμα του πληθυσμου θα χαθουν και οι πηγες των ταλεντων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. DIMI να δεις που η καραφλογρια θα γυρισει νικητρια και τροπαιουχος απο το Eurogrup.
    Ολοι θα φυγουν ευχαριστημενοι.
    Και οι μεγαλες Γερμανικες και Γαλλικες τραπεζες εφόσον το ξεσκαρταρισμα των Ελληνικων σκουπιδιων πηγαινει μια χαρα,και οι "ιδιωτες" (δηλαδη παλι οι τραπεζες) με τα κουρεματα και τις επιμηκινσεις θα εχουν την κερδοφορια που περιμενουν και ο ΓΑΠ θα μιλησει για νικη της Ελλαδας και του ΠΑΣΟΚ σε εναν αγωνα με τους Ευρωπαιους εταιρους μας, εφ'οσον θα εχει αποφευχθει το "πιστωτικο γεγονος".
    Διθυραμβοι απο τους Παπαδημιτριου, τους Καμπουρακιδες τους Καψηδες και τους Κωστηδες.
    (Ουτε η πουστια, ουτε η δουλεία αλλα ουτε και η μαλακια γνωριζουν συνορα.)
    Ειπαμε. Οχι ακομα ελογες.

    Νενικηκαμεν. Κυριοι ευτυχως επτωχευσαμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ20 Ιουλίου, 2011 21:39

    Ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής την εποχή της μεγάλης κρίσης χρέους στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, Ντομίνγκο Καβάλλο, σε άρθρο του στο έγκυρο ευρωπαϊκό VOX υποστηρίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν εντελώς λανθασμένη.
    Υπενθυμίζει ότι η ανάπτυξη που παρουσίασε η Αργεντινή δυο χρόνια μετά την κρίση δεν οφειλόταν στην απεμπλοκή της ισοτιμίας του πέσσο από το δολάριο -και στη ραγδαία υποτίμηση- αλλά σε εξωγενείς οικονομικούς παράγοντες. Επιπλέον, δίδει πολύτιμες συμβουλές για την επίλυση της ελληνικής κρίσης, έτσι ώστε να αποφευχθούν τα λάθη που έγιναν στην περίπτωση της δικής του χώρας, παρά τις μεγάλες ομοιότητες που παρουσιάζουν οι δυο περιπτώσεις.

    Ο κ. Καβάλλο αναφέρεται σε ολόκληρο το ιστορικό της κρίσης στην Αργεντινή και ψέγει ιδιαίτερα τη στάση του διεθνούς παράγοντα -περιλαμβανομένου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου- που δεν τήρησε τα υπεσχημένα και ώθησε τη χώρα στη χρεοκοπία. Για το λόγο αυτό τονίζει τη σημασία που έχει για την ελληνική πολιτική ηγεσία να εξασφαλίσει ότι οι ευρωπαίοι εταίροι και το ΔΝΤ θα δεσμευθούν στο όποιο πρόγραμμα "οργανωμένης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους" και δε θα το εγκαταλείψουν "στη μέση της διαδρομής".

    Ο ...οδικός χάρτης που προτείνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής συνίσταται στα εξής πέντε σημεία:

    *Όπως αναφέρει, "ο ευκολότερος τρόπος να πραγματοποιηθεί μια ελληνική αναδιάρθρωση θα ήταν να προσφερθεί μια ανταλλαγή (swap) των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες με άλλα, ονομαστικής αξίας αντίστοιχης με αυτήν που έχουν τα ελληνικά ομόλογα στην αγορά την παραμονή της αναδιάρθρωσης". Πρακτικά, εξηγεί, αυτό σημαίνει ενσωμάτωση του hair-cut (κούρεμα) που ήδη έχουν αποδεχθεί οι αγορές και, ως εκ τούτου, η απώλεια για τους ιδιώτες δε θα είναι σημαντική.

    *Το δεύτερο σκέλος της πρότασης του κ. Καβάλλο συνίσταται στο να επιτραπεί στις τράπεζες να καθυστερήσουν την εγγραφή των ζημιών τους στα βιβλία από τις αρμόδιες αρχές, "διασπείροντας" την καταγραφή των ζημιών σε ένα εύρος ετών.

    *Το τρίτο σκέλος της επιχείρησης "αναδιάρθρωση", λέει ο συντάκτης του άρθρου, συνίσταται στην επαναγορά δημοσίου χρέους από την Ελλάδα, με ομόλογα που θα της διατεθούν από τον μηχανισμό σταθερότητας (EFSF), ο οποίος θα λάβει ως εγγύηση ελληνικά περιουσιακά στοιχεία τα οποία έχουν προορισθεί για ιδιωτικοποίηση. Σημειώνει, ωστόσο, πως οι ιδιωτικοποιήσεις δεν πρέπει να γίνουν εσπευσμένα.

    *Το τέταρτο σκέλος είναι να παραμείνει η Ελλάδα δεσμευμένη στο πρόγραμμα δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα και να δημιουργηθεί ανάπτυξη.

    *Τέλος, οι ελληνικές κι οι ευρωπαϊκές αρχές θα πρέπει να είναι έτοιμες να χρηματοδοτήσουν τις τράπεζες, οι οποίες αναπόφευκτα θα υποστούν διαφυγή κεφαλαίων στη διάρκεια της διαδικασίας αναδιάρθρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΡΟΣ Dimitri: Αδερφέ, η αυριανή ανάρτηση είναι για τον δίσκο που βγάλανε όλοι οι πεινασμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αδαμιδης: "Να συμβαλει και ο κυριος Νοτιας. Μπορει στο προπονητικο η ΑΕΚ να μην πληρωνει τιποτα,αλλα θελουμε και αλλη βοηθεια".
    Τελικα πληρωνει η δεν πληρωνει εκει η ΑΕΚ; Γιατι εγω νομιζω οτι τα σκαει κανονικα.Ο Νικολας πλεον "απεμπλεχθει". Και του ζηταει ελεημοσυνη ο Αδαμιδης. Ναι, καλα. Περιμενε.
    "σε 7 μερες υπογραφουμε μνημονιο συνεργασιας με την Ερα και τον δημο" (η κατι τετοιο...δεν θυμαμαι πως το ειπε. Τι σημασια εχει;)
    Μνημονιο με την Εραστιτεχνικη ειχε υπογραφει και πριν κανα χρονο ρε παιδια. Κι'αλλο μνημονιο; Τι, δηλαδη,επειδη ειναι της μοδας; "δεν ειναι οικονομικο το θεμα αλλα γραφειοκρατικο". Ε, ρε πουσστη μου και το ελεγα. Δεν ειναι χωρα αυτη. Δεν σε αφηνει να φτιαξεις τιποτα.

    Δ.Χ.: "ο κοσμος η μονη λυση."
    Αυτο λεμε και εμεις.
    Μη δουλευει κανεις. Ξαπλωστε στους δρομους. Τρεξτε στις παραλιες. Μη πληρωνει κανεις τιποτα. Φατε τα σε σουβλακια και παγωτα.Μη τους δινετε φραγκο τσακιστο. Γραψτε τους στα παπαρια σας.
    Αχ ρε αρχηγε. Μονο εσυ με καταλαβαινεις.
    "Να δωσουμε ολοι μαζι μια γροθια στο τζαμπα και την γηπεδικη βια".
    Συμφωνουμε. Παρε πρωτος θεση,ριξε μια μπουνια στην μουρη σου. Και μετα ας παρουν θεση και ας αλληλοδαρθουν -μερικα- οργανωμενα μελη.
    Γιατι οι καναπεδατοι,ουτε τζαμπα μπαινουν,ουτε πετροπολεμο με τα παιδακια με τα ροπαλακια παιζουν.
    Οποτε μη τα λες "εξω". Ειναι ενδιοικογενειακο το θεμα.

    Ο Κασνακιδης λεει οτι "ο κοσμος εχει αγκαλιασει την προσπαθεια των supporters" και "ειμαστε ηδη 1500" και απο την αλλη ο Αδαμιδης λεει οτι "ειναι ντροπη για την ΑΕΚ να εχει 6 χιλ. διαρκειας".
    Τι στο διαολο γινεται τελικα. Πατε καλα; Εισαστε ικανοποιημενοι η οχι; Να συνεχισουμε, η δεν χρειαζεται αλλο;

    Οπερ εδει δειξαι. Σιγα να μη δωσει ο αλλος 300 και 500 ευρω οταν δεν ξερει αυριο αν θα εχει να φαει.
    Στο κατω-κατω,ποσα "διαρκειας" ειχε η ΑΕΚ το 89 και το 90; 30 χιλιαδες μηπως; Επαθε τιποτα;
    Αντε τωρα με την μοδα της προκαταβολικης ενυσχισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ20 Ιουλίου, 2011 22:04

    Γιατί έχει πάρει φωτιά ο πάτος των Ευρωπαίων ηγετών;
    Γιατί η ιδέα ότι η Ιταλία και η Ισπανία έχουν πετύχει να απομονωθούν και ότι είναι προστατευμένες από τη μόλυνση των άλλων κρατών της ευρωπαϊκής περιφέρειας εμφανίζεται πια, με βάση τα τεκταινόμενα στις αγορές ομολόγων, ως αυταπάτη.
    Όμως η Ιταλία και η Ισπανία αποτελούν την τρίτη και τέταρτη σε μέγεθος οικονομίες της Ευρωζώνης και από κοινού αντιπροσωπεύουν άνω του 28% του ΑΕΠ της. Αν προσθέσουμε και το 6% που αντιπροσωπεύουν μαζί το ΑΕΠ της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε πως σε όρους οικονομικής παραγωγής οι χρηματοπιστωτικές αγορές εκφράζουν ανησυχίες για την αξιοπιστία άνω του ενός τρίτου της Ευρωζώνης. Οι κίνδυνοι για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα με τα μπερδεμένα σχήματα διακρατικών δανείων και επενδύσεων ύψους πολλών δις ευρώ είναι υπερβολικά υψηλοί.
    Οπότε αύριο παίζεται η σωτηρία του ευρώ και όχι της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Ε ΒΕΒΑΙΑ, ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΒΡΕ ΚΑΙ ΟΙ 300 ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ.
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΤΟΥ ΠΑΝΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ: ΤΟΥ ΕΒΡΟ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ. ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΩ ΟΛΕ. ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ.
    ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΡΙΣΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΓΑΜΕΙ ΚΙ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ναι Μπαμπη. Αλλο μουνοπανο και τουτος.
    Ξερεις, ολοι αυτοι παντα γινονται "κατι" μετα.
    Παιρνουν καποια θεση σε καποιο "συμβουλιο", σε καποια "Ευρωπαικη επιτροπη" σε καποιο "Τραπεζικο φορουμ" κλπ.
    ΤΡωνε δηλαδη αυτα που εβγαλαν και απολαμβανουν δωρεαν τα προνομια των Λουξεμβουργειων και αλλων χωρων κατασκευασμενων μονο και μονο για να γινονται οικονομικες παρτουζες.
    Και κανονικες. Ασπρη σκονη,αλλαξοκωλιες, παιδεραστια, πανακριβα hotels κλπ.
    (Που και που κανενας ανωμαλος παει και με καμια γυναικα. Δεν λεω. Γινονται και αυτα)

    Τους ανταμοιβει το συστημα δια τα πολυτιμους υπηρεσιας τους που προσεφεραν εις την διαλυση των κρατων τους.
    Βλεπε Στρος Καν, Τρισε, Μπαροζο κλπ.
    Ακομα και η δικη μας εδω η μαιμου ο Σημιτης προοριζοταν για κατι.
    Εδω ο Δημας ειναι κατι και αυτος στην Ευρωπαικη τραπεζα.

    Αν δεν δειξεις εμπρακτα τις καταστροφικες σου διαθεσεις και ικανοτητες,δεν μπαινεις στο κογκλαβιο.
    Η "προυπηρεσια" αλλωστε ειναι γνωστο οτι ειναι γερο κριτηριο στην ευρεση μελλοντικης εργασιας.

    Αντε και στη Συγγρου ολες μαζι καποια μερα,χειρουργημενες καριολες. Σε μια σειρα. Απο τους Στυλους του Δια μεχρι το Φαληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ, ΕΝΑ ΤΣΙΡΚΟ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΔΑΝΕΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ: ΘΕΛΕΙ ΑΓΩΝΑ ΜΑΝΑΡΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΣΩΝΙΑ. ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΣ 5 ΚΟΠΛΙΜΕΝΤΑ ΚΙ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΠΟΡΤΕΣ. ΤΑ ΜΑΘΕΣ ΕΚΕΙ, ΤΙ, ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ ΕΔΩ;
    ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΟ " ΚΑΖΑΜΙΕΣ " ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ.
    ΑΡΓΗΣΑ ΛΙΓΟ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΒΡΗΚΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΘΥΡΕΣ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΛΜΗΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή