Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Lawrence J. Peter : « Δημοκρατία είναι η διαδικασία εκείνη με την οποία οι άνθρωποι εκλέγουν ελεύθερα εκείνον στον οποίον θα ρίξουν το φταίξιμο.» Φυσικά υπάρχουν κι άλλες ρήσεις , που ο μέσος ψηφοφόρος τις ξεπερνάει σαν σκατά. « Αν κάποιος σου προσφέρει δημοκρατία κι ένας άλλος ένα σακί σιτάρι, σε ποιο επίπεδο πείνας θα προτιμήσεις το σιτάρι από το δικαίωμα ψήφου; » ( Bertrand Russel ).
Βλακίες; Δηλαδή προϊόν κάποιου χαζού που πέταξε κάτι για να το κρατήσουμε στας γραφάς; Μπορεί. Αμπελοφιλοσοφίες; Δηλαδή όταν διασπάσθηκαν τα λίπη του εγκέφαλου λόγω ποτού , ανακαλύφθηκε μια ρήση κι ο ξενέρωτος συνδαιτυμόνας , την διαιώνισε; Όλα παίζουν, αλλά σίγουρα κάπου πατάνε.
Σαν το μικρόβιο που βρίσκεται σε μια αίθουσα. Κι οι τρόποι εξόντωσης του, είναι συγκεκριμένοι. Ή διαλέγεις ένταση, ή ηπιότητα. Ή βουτάς μια μηχανή που εκτοξεύει με μεγάλη πίεση τα κατάλληλα χημικά πάνω στην μικροζωή, ή απλά την καλύπτεις με τα θανατηφόρα σκευάσματα σου. Και οι δύο μέθοδοι παραδεκτές, όπως έχουν αποφασίσει χρόνια τώρα κάποιοι άσχετοι με το θέμα λαδωμένοι επιστήμονες των σχετικών επιτροπών. Διότι η αλήθεια είναι πάντα μόνο μία: όταν βομβαρδίζεις ένα μικρόβιο, δεν το εξοντώνεις. Απλά το εκτινάσσεις από την θέση του σε μια άλλη. Εξακολουθεί να ζει αυτό. Μόνο άμα το καλύψεις με φάρμακα, χωρίς να το μετακινήσεις, αυτό κοκαλώνει και πεθαίνει. Αδιέξοδα δημοκρατίας.
Τι μας νοιάζουν όμως αυτά; « Δημοκρατία είναι το πολίτευμα που εξασφαλίζει πως δεν θα κυβερνηθούμε από ανθρώπους καλύτερους από όσο μας αξίζουν.» ( G. B. Shaw ). Έχω κι άλλα : « Δημοκρατία είναι η επαναλαμβανόμενη υποψία ότι παραπάνω από τους μισούς ανθρώπους έχουν δίκιο λίγο περισσότερο από τον μισό καιρό.» ( Elwyn Brooks White ). Να συνεχίσω; Αμέ. « Το φοβερό με την δημοκρατία είναι ότι δίνει σε κάθε ψηφοφόρο την ευκαιρία να κάνει κάτι ανόητο.»( Art Spander ).
Και τελικά αρνούμαι το πολίτευμα; Ε, όχι και να κατηγορηθώ και για χουντικός. Όχι ότι με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα βέβαια, χώρια που έχει και την σημασία του από ποιόν εγκαλείσαι. Καλό είναι το συστηματάκι αυτό και ειδικά όταν δεν έχω και τις απαραίτητες γνώσεις από το γυμνάσιο και το μάθημα της αγωγής του πολίτη για να προτείνω κάτι άλλο. Απλά, μου την σπάει η διαδικασία της δημοκρατίας. Της εκλογής της και της εφαρμογής της.
Του τρόπου επιβολής της. Διότι ειλικρινά πιστεύω, ότι για να έχεις πρακτική δημοκρατία, οφείλεις πρώτα να έχεις παιδεία. Κι επειδή όλοι συμφωνούμε ότι αυτή απουσιάζει από την χώρα μας, έχουμε μάλλον το αρνητικό πρόσωπο του πολιτεύματος: Την οχλοκρατία κατά Πλάτωνα, που φυσικά έχει φέρει στην βουλή κάτι πολιτικούς ανίκανους. Αποτέλεσμα του πεζοδρόμιου ή του μπαλκονάτου ρουσφετιού. Και καθόμαστε τώρα και περιμένουμε από αυτούς που μας φέρανε εδώ, να μας υποδείξουν μέτρα και σωτηρίες. Και το προτεινόμενο μέτρο, αφού οι δημοκρατίες δεν έχουν αδιέξοδα, είναι ξανά κάλπες. Δηλαδή να ξανααποφασίσει ο όχλος. Κι ουδείς να ασχολείται με το αξιωματικό αδιέξοδο: Την αμορφωσιά κι άρα την ανετοιμότητα του πολίτη να έχει τέτοιο καθεστώς. Και τελικά να κυλιόμαστε όλοι στην ασύδοτη χωρίς μέλλον παρακρατική συνωμοσία. Σε καπιταλιστικό σοσιαλισμό.
Κι εδώ καταγράφεται η ιστορία ενός συμπολίτη μας που πήγε να παραπονεθεί στην αρμόδια υπάλληλο κάποιος δημόσιας υπηρεσίας:
  • Κυρία μου, έχω παράπονο. Μου φταίει το κράτος μέλος του οποίου δεν ήθελα ποτέ να ήμουν, αλλά οι γονείς μου με γέννησαν μέσα σε αυτό και μέχρι την ενηλικίωση μου περί τα τριάντα πίστευα ότι τα πάντα ήσαν οι κλανιές του πατέρα μου και οι ορμονικές διαταραχές της μητέρας μου. Μετά ξεμύτισα και συνειδητοποίησα ότι το θέμα μου είναι συλλογικό. Έχω βλέπετε και αδέρφια. Όλοι μας αποτελούμε τίμιο κι αραγές μέτωπο για την κοινωνία, για την εξάλειψη της φοροδιαφυγής αλλά και απόφαση για το σωστό μέλλον των παιδιών μας. Κι αυτά που σας λέω, τα έχω καταθέσει κι εγγράφως και μετά χαρτοσήμου. Έχω ακούσει ότι τα γραπτά μένουν. Φυσικά αν δεν τα κάψουν τίποτε χριστιανοί ή έτεροι θρησκόληπτοι. Θέλω λοιπόν να μου πείτε. Δεν δικαιούμαι κάτι; Τόσα χρόνια αγώνας.
Και η δημόσια λειτουργός, δεν ήταν τόσο άχρηστη όσο θεωρείται από τον κακό ιδιωτικό τομέα. Ξέρει να διαβάζει αιτήματα, αλλά και να δίνει χρηστικές απαντήσεις:
  • Δηλαδή κύριε μου, από ό,τι βλέπω εδώ στα έγγραφα σας, προσληφθήκατε σαν συμβασιούχος. Απολυθήκατε σαν υπεράριθμος. Σας ξαναπήραν πίσω με ρουσφέτι, αλλά σας απολύσανε οι επόμενοι. Μετά ψηφίσατε τους άλλους, αλλά αυτοί χάσανε τις εκλογές. Προσφύγατε στην δικαιοσύνη, δικαιωθήκατε αλλά δεν σας ξαναπροσέλαβαν. Είχε μαθευτεί η στάση σας. Τότε, ξαναήρθαν οι δικοί σας αλλά στο μεταξύ, στο φεύγα των άλλων, είχατε διοριστεί. Κι έτσι ξανααπολυθήκατε. Παρατηρώ ότι την ίδια διαδικασία για την πολυπόθητη αξιοκρατία που όλοι ψάχνουμε, την κάνατε δύο φορές. Σας καταλαβαίνω απόλυτα. Είναι θέμα βύσματος και πάντα δύο πολιτευτών της συμπολίτευσης κι ενός της αντιπολίτευσης. Αυτούς που χρησιμοποιήσατε δεν είχαν γνωριμίες με την άλλη μεριά και κάθε φορά βρισκόσασταν λόγω πολιτικής απόφασης στην εκείθε μεριά του ποταμού. Μόνο στο ένα κόμμα είστε εγγεγραμμένος ; Τι; Έχετε θέματα ιδεολογικά και φιλοσοφικά λόγω οικογένειας και αρχών; Μάλιστα . Και τι θέλετε τώρα; Πώς μπορώ να βοηθήσω εγώ;
  • Δικαιούμαι επιδόματος μαλακίας;
  • Γιατί κύριε; Να μου το πάρετε από εμένα; Εγώ γιατί κάθομαι εδώ με τόσο λίγο μισθό κι έχω γίνει τιρμπουσόν από τις μεταθέσεις ανάλογα με το τι ψηφίζεις εσύ;. Πλάκα μου κάνεις; Δεν δικαιούσαι κανένα επίδομα αλλά απλά ένα νούμερο του πρωτόκολλου. Διότι παρατηρώ στην αίτηση σας ότι δεν υπάρχει ο σχετικός αριθμός του μεγάλου βιβλίου. Αυτό που όλοι μας θα θέλαμε να διαβάζουμε αντί για τα κανονικά που μας ταλαιπωρούν.
  • Μα είμαι μαλάκας, δεν το κατανοείτε;
  • Συνέλθετε. Μπράβο σας βέβαια που το παραδέχεστε αλλά δια του ισχύοντος νόμου, η μαλακία δεν θεωρείται αναπηρία για να δικαιούστε επιδόματος. Η μαλακία μάλιστα κατά το σχετικόν υποεδάφιον θεωρείται πολιτική στάση και απόφαση ζωής. Κι ειδικά αν δεν έχετε αριθμό πρωτοκόλλου ή αύξοντος νούμερου σχετικής κλαδικής ταυτότητας.
« Δημοκρατία είναι τα πέντε λεπτά συζήτησης με τον μέσο ψηφοφόρο.»
( Winston Churchill ) . Ελάτε ρε παιδιά. Υπερβολικά πράματα είναι αυτά. Που τα είπε κι ένας μέθυσος. Εγώ βολεύομαι να πω ότι δημοκρατία είναι το οργανωμένο κίνημα του μαλάκα που εκλέγει έναν μαλάκα και του δίνει άφεση μαλακίας για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέχρι να ικανοποιηθούν οι μαλακίες του ψηφοφόρου. Κι όποιος δεν είναι μαλάκας , είναι μίνιμουμ φασίστας κατά τον αποδεκτό προοδευτισμό της πίπας.

16 σχόλια:

  1. Δημοκρατια ειναι οταν μιλαν οι πολλοι αλλα στο τελος γινεται αυτο που θελουν οι λιγοι...
    Δημοκρατια ειναι οταν αυτος που αποφασιζει,εχει κανει ενα καρο μαλακιες στην ζωη του και τις φορτωνει στους αλλους...
    Δημοκρατια ειναι οταν οι πολλοι αποφασιζουν να εκπροσωπηθουν απο τον ΕΝΑΝ,και ο ΕΝΑΣ αποφασιζει κατα των πολλων...
    Δημοκρατια ειναι...του κωλου τα εννιαμερα!!!
    Δημοκρατια ειναι τα αρχ....του καραμπελα και το μ.... της Χαιδως....
    Βασιλευομενη δημοκρατια,επαναστατικη κυβερνηση για την επανοδο της δημοκρατιας,προεδρευομενη δημοκρατια,κοινοβουλευτικη δημοκρατια,Ελληνικη δημοκρατια...
    Καποιος να μου βρει ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ επι της ουσιας οσον αφορα τον προσδιορισμο του ουσιαστικου σε συναρτηση με τον επιθετικο προσανατολισμο του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ ανωνυμο:
    Οι ξυρισμενες που μιλανε με τον κ.Μακη για τον τροπο που θα σας γαμησουν, καθονται στο ιδιο τραπεζι με τον αRχηγο?
    Και ο αRχηγος ο ...αντρας δεν εχει κανενα προβλημα με αυτο? Πολυ αντριλα ο αRχηγος ρε παιδι μου. Πολυ βαρβατηλα.
    Τοσο πολυ που οταν εσκουζε ΑΠ'ΕΞΩ απο το γηπεδο, επι Μακη (ως γνησια ΚΟΤΟΥΛΑ που ειναι), και ολοι οι αλλοι ηταν μεσα, μας επαιρνε η μποχα της αντριλας.
    Eιπαμε γαμηκος ο αRχηγος αλλα απο μακρια, στα ....λογια.
    Οπως και εσυ αλλωστε..

    @conpater

    http://www.bloomberg.com/news/2011-07-21/fiat-boosts-chrysler-stake-to-majority.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα.
    Τι λετε;
    Δημοκρατια ειναι να πτωχευεις και στο παρουσιαζουν σαν "σχεδιο Μαρσαλ".

    Ο Παπαδημητριου, η ορντινατζα του οικολογικου καναλιου,παρουσιασε το "γιατι δεν ειμαστε πτωχευμενοι".
    Πως; Απλο: Παρεθεσε εις την εικονα της tv το google translator και θετοντας τις λεξεις "χρεωκοπια" "επιλεκτικη χρεωκοπια", πτωχευση" κλπ προς μεταφραση.
    Και τι βγαινει; Θαυμα! Δεν υπαρχει πτωχευση.Δεν υπαρχει χρεωκοπια.
    Αυτο που αποδεικνυει ο γουγλε ειναι οτι "selective defult".
    (Ο τελευταιος που πρεπει να μαθει αν χρεωκοπισε ειναι ο ιδιος ο χρεωκοπημενος)
    Και εφ'οσον γλωσσολογικα δεν αποδεικνυεται η οικονομικη καταρευση,πως λοιπον ρε μαλακες εσεις λετε οτι εχουμε πτωχευσει;
    Να τι ειναι η Δημοκρατια: Μια καριολα στα τεσσερα.

    Τωρα θα μου πεις "τι δουλεια εχει με την γλωσσολογια ενας που παριστανει τον οικονομικο αναλυτη";
    Εδω βρε καιμενε εχεις η ειχες π.χ για υπουργο παιδειας ενα δημοσιογραφο, η Ναυτιλιας εναν δικηγορο, η Αμυνας εναν ηθοποιο.
    Σε πρωτο πλανο τωρα για υπουργο οικονομικων εχεις εναν αντι-συνταγματολογο.
    Μπορει να εχει σπουδασει τα γραμματα,αλλα η μοιρα το εφερε να τον κερδισουν οι αριθμοι.
    Αγνωσται αι βουλαι του ψηφοφορου.

    "Σελεκτιβ ντιφολτ" ρε βλαχοι.
    Αλλο "πτωχευω ακατασχετα" και αλλο "με πτωχευουν με ελεγχο".
    Σαν την αιμοραγια ειναι.
    Και πρεπει να γινει ελεγχομενα γιατι και οικονομικα και κοινωνικα τσουναμια θα ξεκινησουν,αν δεν προσεξουμε.
    Πραγμα που δεν επιθυμωμεν εις την παρουσαν φασην.
    Αυτο που θελουμε ειναι να βαλουμε σε κλιβανο το μπουρδελο της Καλεργαινας.
    Και αφου αποστειρωθει να το αφομοιωσουμε.

    Θα δουμε τις επομενες σφυγμο-μετρισεις του μεγαλου αρρωστου. Δηλαδη του "μεσου πολιτη" ο οποιος δεν λεει να παει σε καποιο ακρο. (π.χ. "η μου φτιαχνεις την παιδεια, η σας αιρνει ο διαολος ολους")
    Θα βγουν οι κομπογιαννητικες ετταιριες δημοσκοπησεων.
    Θαυμα και εδω. Ανοδος του ΠΑΣΟΚ, ανοδος του ΓΑΠ και το κυριοτερο "υψηλοτατη δημοφιλια στον Βενιζελο"
    "νομιζω οτι αν γινονταν εκλογες αυριο, ο κος Βενιζελος θα ηταν πρωθυπουργος" θα μπορουσε να ειναι ενα σχολιο απο τα πολλα που ξερουν τα πολυχρωμα παραδεισια πουλια της ΕΣΗΕΑ.

    Αρα: (απαντηση και στον ανωνυμο που αναρωταται για τις ευθυνες του κοσμου): Καμια ευθυνη δεν εχει ο πνευματικα καθυστερημενος. Ευθυνη εχει μονο εκεινος ο αρχηγος που θα πρεπει αντι-μεσω των εκλογων και των υποσχεσεων-να εκμεταλευεται το χαζο παιδι για να του παιρνει το χαρτζιλικι,να του μαθει πως να βγαζει περισσοτερα.
    Εδω ειναι ολο το ζουμι.

    Υ.Γ Προς τον τελευταιο ανωνυμο me ta elinika: Να χαιρεσαι τον "Ερμη του Πραξιτελους". Αυτον τον "κανονα του Πολυκλειτου". Αυτο το αγαλμα ομορφιας, και προτυπο ευφυιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Dimi
    παντα απο μακρυα ειναι διοτι απο κοντα εχουν προβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Ήμουν σχεδόν βέβαιος πως ο Αδαμίδης θα εκμεταλλευόταν την έλευση του Γκούντγιονσεν και την χαρά που έδωσε αυτήν στον κόσμο της ΑΕΚ και θα τους ζητούσε να πάρουν διαρκείας, να προσφέρουν στους Supporters.

    Μοιραία τα λεγόμενά του δεν μου προκάλεσαν καμία έκπληξη. Λογικό ήταν να βγει και να πει “δεν γίνεται να έχουμε μόνο 6.000 διαρκείας, βοηθήστε μας”, όπως επίσης ήταν λογικό να το πράξει αφού πρώτα είχε κάνει αυτό που στην Ελλάδα λέμε “να ζεστάνει τον κόσμο με μια μεταγγραφή”.

    Όλα λογικά κι αναμενόμενα, μόνο που στη συνέχεια διαπίστωσα ο Αδαμίδης είχε δίπλα του στο πάνελ κι άλλους τρεις ανθρώπους. Τον πρόεδρο των Supporters, Μάκη Κασνακίδη, τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Θανάση Μιχαήλ, και τον ηγέτη της Ορίτζιναλ, Δημήτρη Χατζηχρήστο. Και κάπου εκεί, σταματά το μυαλό του ανθρώπου.

    Γιατί; Γιατί με το που διαπίστωσα πως Αδαμίδης και Χατζηχρήστος κάθονταν στο ίδιο πάνελ και μοιράζονταν τις ίδιες θέσεις, θυμήθηκα τα όσα έχουν συμβεί μερικούς μήνες πριν. Η ΑΕΚ συντρίβεται με 6-0 από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και ακολουθεί κακός χαμός. Οπαδοί περιμένουν τους παίκτες στα Σπάτα και βάζουν και κάτι φωτιές, η Ορίτζιναλ βγάζει τρεις ανακοινώσεις ζητώντας τις παραιτήσεις του Αδαμίδη και του Δημητριάδη και το μπάχαλο ολοκληρώνεται όταν οι οπαδοί αναγκάζουν την ομάδα να πάει με ταξί στο ΟΑΚΑ για το επόμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

    Πριν τη φαρσοκομωδία με τα ταξί, η Ορίτζιναλ είχε βγάλει την τρίτη της ανακοίνωση, έξι μέρες μετά το 6-0. Σ’αυτήν, η Ορίτζιναλ αποκαλούσε τον Αδαμίδη “μισθοφόρο πρόεδρο”, τον Δημητριάδη “μισθοφόρο γενικό αρχηγό” και στη συνέχεια έλεγε τα εξής:

    “Έξι ημέρες μετά και ο μόνος που νοιάζεται είμαστε εμείς, ο κόσμος της ΑΕΚ. Οι αδερφές, γιατί για αδερφές πρόκειται, ακόμα να παραιτηθούν. Τα λόγια τους μείναν λόγια. Λόγια φόβου για να μην φάνε ξύλο, για να μας ικανοποιήσουν έστω στιγμιαία. Τόσο ΑΔΕΡΦΕΣ. Φαίνεται πως για εσάς κυρίες μου οι παχυλοί σας μισθοί, η ζωάρα που κάνετε από την ΑΕΚ πίνοντας το ουίσκι σας σε πολυτελή ξενοδοχεία, η καυλάντα και το ψώνιο σας, να βγαίνει ο εαυτό σας από την αφάνεια, έχοντας τον τίτλο του προέδρου της ΑΕΚ, (γιατί αν δεν τον είχατε ούτε η νονά που σας βάφτισε δεν θα ήξερε το όνομα σας), είναι ποιο σημαντικό από το σεβασμό απέναντι στην ομάδα και πολύ περισσότερο τον κόσμο της. Εσείς ΑΔΕΡΦΕΣ ζείτε από την ΑΕΚ ενώ εμείς ζούμε για την ΑΕΚ και αφού δεν παραιτείστε θα σας παραιτήσουμε εμείς. Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τρεις μέρες μετά την ανακοίνωση που λέει τον Αδαμίδη και τον Δημητριάδη “αδελφές”, ο Χατζηχρήστος μιλάει ζωντανά στον Novasport FM κι όχι μόνο δεν παίρνει πίσω τους χαρακτηρισμούς, αλλά δηλώνει τα εξής: “Η Original έχει βγάλει τρεις ανακοινώσεις και λένε το σωστό και το δίκαιο. Μη νομίζετε πως οι χαρακτηρισμοί απέχουν από την αλήθεια. Ο Δημητριάδης και ο Αδαμίδης το βράδυ μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό υποσχέθηκαν στον κόσμο να παραιτηθούν. Παραιτήθηκαν; Παραιτήσου για να καταλάβει και ο κόσμος ποια είναι η επόμενη μέρα. Να είμαστε ευχαριστημένοι που δεν ισοπεδώθηκαν τα Σπάτα μετά την ήττα στο Καραϊσκάκη.”

    Μ’αυτόν έκατσε δίπλα ο Αδαμίδης. Με τον ηγέτη της οργάνωσης που τον αποκάλεσε “αδελφή” και “κυρία”, που δεν ανακάλεσε τους χαρακτηρισμούς κι αντίθετα δήλωσε πως δεν απέχουν από την αλήθεια και πως πρέπει να είναι όλοι ευχαριστημένοι που δεν ισοπεδώθηκε το προπονητικό κέντρο της ομάδας.

    Μιλάμε για μια ανωτερότητα και μια μεγαλοψυχία που κάνουν τον Γκάντι να φαίνεται μικρός και λίγος μπροστά στον Αδαμίδη. Για μια επίδειξη μεγαλείου που δεν έχει προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία. Στο εξής, το όνομα του Αδαμίδη θα είναι συνώνυμο αυτών των προσόντων, της μεγαλοψυχίας, της ανωτερότητας, της συγχώρεσης και της ανιδιοτελούς αγάπης για μια ομάδα, που παραμερίζει κάθε προσωπική σχέση κι ενόχληση.

    Μόνο σ’αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί κάποιος να αποδώσει τη στάση του προέδρου της ΑΕΚ που έκατσε δίπλα σ’αυτόν που τον έβριζε και τον απειλούσε. Δεν έχω παρά να δηλώσω τον απεριόριστο θαυμασμό μου για τον Αδαμίδη και τον χαρακτήρα του, να υποκλιθώ στο μεγαλείο του ανδρός.

    Και μόνο κάποιος κακοήθης θα μπορούσε να ισχυριστεί πως η στάση του Αδαμίδη δεν δείχνει ψυχικό μεγαλείο κι ανιδιοτελή αγάπη για την ΑΕΚ. Μόνο ένας εμπαθής θα έλεγε πως καταδεικνύει πως (και αυτός) είναι ανίσχυρος απέναντι στην Ορίτζιναλ, ανίκανος να τηρήσει την όποια διαφορετική στάση, αναγκασμένος να είναι απλώς υποτελής σ’αυτούς που έχουν την άνεση να απειλούν και να ζητούν παραιτήσεις, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν ποτέ πράξει το ίδιο όταν αποτυγχάνουν σε κάτι, όταν π.χ. η οργάνωση της οποίας ηγούνται ισοπεδώνει το Ολυμπιακό Στάδιο σ’έναν τελικό Κυπέλλου και βρομίζει την κατάκτησή του."

    Το κείμενο δεν είναι δικό μου, αλλά του καλού φίλου Θέμη Καίσαρη και εκτιμώ ότι απαντά σε πολλά ερωτήματα όσων επισκέπτονται το blog του φίλου Στήβεν Αβραμίδη.
    Κυρίως όμως το παραθέτω για να το σχολιάσουν οι "ανώνυμοι" των οποίων τις θέσεις ακόμη δεν έχω καταλάβει.Πώς γίνεται να λές κάποιον "αδερφή" και κατόπιν να πορεύεσαι μαζί του αλλά και να συνδιαλλάζεσαι;

    Καλό βράδυ και χαιρετισμούς φίλε Στήβεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eυλογες οι αποριες και οι δικες σου φιλε οπως και του Καισαρη οπως και πολλων αλλων.
    Το ανεφερε και σε προσφατη προηγουμενη αναρτηση του ο Steven.

    Και κακως αναφερει μονο την μεγαλοψυχια και το συγχοροχαρτι του Σταυρου.
    Αμ, ο αλλος; Δεν τραβηξε τα πανδεινα; Δεν κλεισθηκε στον εαυτο του για καιρο; Δεν βασανισθηκε απο σκεψεις; Δεν αγωνισθει με τον εαυτο του για μηνες; Δεν παρεκαμψε τον εαυτο του μπρος στην δοξα και την προοδο της ομαδος; Δεν μικρινε εκουσια προκειμενου να γεφυρωθουν οι αντιθεσεις με την "αδερφη";
    Τιτανας και αυτος.

    Διατι ο ανθρωπας αυτος καθεται διπλα στον "ασπονδο φιλο" η "φιλη" κατ'αυτον, που "θε επρεπε να ειχε παραιτηθει", οε-οε-οε;
    Και διατι ο Σταυρος καθεται διπλα στον υβριστη του;
    Ισως τελικα εχουμε παρεξηγησει τα λεγομενα και κατ'επεκταση την πραγματικη σχεση τους.
    (ενταξει, ο Μιχαηλ,ειναι ας πουμε-απο πλευρας διαταξης της τετραδος- κατι σαν τον Αλαβανο.Ο δε Κασνακιδης ενδιαμεσος ολων. Κατι σαν τον λαγο τον Καρατζαφερη)

    Αποκαλωντας "αδερφη" ο Δημητρης τον Σταυρο μαλλον εννοουσε "ψυχη". Αδερφη ψυχη.
    Με την καλογεριστικη και Αγιοριτικη εννοια δηλαδη.

    Πολλες οι διαμαχες μεταξυ των "αδελφων" αλλα οταν το αμπελι βγαζει ακομα κρασακι και το οινοποιειο στο υπογειο δουλευει ακομα,τοτε ειναι λογικες ορισμενες διενεξεις, διαφορες, η αντιθεσεις, οι οποιες λειτουργουν,οσο και αν φαινεται παραξενο μονον προς οφελος των μοναχων.

    Ασχετα με το αν ο ηγουμενος αποκαλειται απο τον τραπεζοκομο "αδερφη" που "πρεπει να φυγει"

    Με ενα κοινο γευμα και μερικες εξηγησεις μεσω τριτων παλαιοταιρων Αρχικαλογηρων, ολα μπαινουν στην θεση τους και το αγιο εργο εις την θεαρεστη μονη βαινει κατέυχην.
    Το μοναστηρι να ειναι καλα και απο "αδερφες" αλλο τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ ON SPORTS FOOTBALLISTAS: ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΔΕΡΦΕ ΚΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ.
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΡΗΤΑ. ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ: ΚΑΛΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΓΙΝΕ ΕΔΩ. Η ΠΟΥΣΤΙΑ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ; ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ.
    ΕΝΤΑΞΕΙ, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ;
    ΛΕΣ ΝΑ ΕΞΗΧΘΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ;
    ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥΣΤΑΡΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΠΟΙΟΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ;
    ΚΑΝΕΝΑΝ. ΠΟΣΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΑΧΝΟΥΝ;
    ΤΥΧΑΙΑ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΚΙ Ο ΔΧ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ; ΚΑΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΚΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
    ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ, ΑΚΟΜΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Ο ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δηλαδη η "αδερφοτητα" δεν θα συνεχιστει αν δεν υπαρχουν παιδια? Πουτανα δεν ειναι αυτη που γαμιεται και πληρωνεται.Στην καρδια ειναι πουτανα.Ετσι και η καθε "αδερφη",δεν πειραζει κανεναν αμα γαμιεται,εμενα παντως οχι.Υπαρχουν "αδερφες",το`χουμε ξαναπει,που ειναι κανταρια πιο αντρακλες στην ψυχη και στην καρδια απο κατι αλλους που αυτοδιαφημιζονται για γαμηκουλες.
    Οταν ο αλλος σε εχει περασει γενεες δεκατεσσερις,τον κανεις παραγαδι για μπακαλιαρους.Δεν καθεσαι διπλα του ολο χαχαχα και χουχουχου........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΧΡΗΣΤΟ
    ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ;
    'Η ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΑΠΟ ΧΑΖΟΣ ΜΕΤΑΛΛΑΣΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΥΠΝΟ;
    ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν αρχισει να βγαζει περισσοτερα,θα παψει να ειναι χαζος. Και το αντιθετο. Θα παψει να φυτοζωει με το παρακαλι και την ζητιανια, αν πραξει οτι ειναι προς το συμφερον του.

    Δεν θα ηθελες τα πετρελαια και τα ορυκτα σου να τα εκμεταλευεσαι ο ιδιος;
    Δεν θα ηθελες τον γιγαντα της ναυτιλιας να τον εχεις στην αγκαλια σου αντι να ψαχνει για σημαιες και συμφεροντα εκτος Ελλαδας;
    Δεν θα ηθελες την καθε σημφωνια σου η την καθε υπογραφη σου με τους "εταιρους" να την περνας απο κρισαρα και με γνωμονα ΜΟΝΟ το Ελληνικο συμφερον,αντι να τρεχεις δω και κει σαν δαρμενο σκυλι και να προκαταβαλεις τα ασημικα σου εναντι καποιας χρεοκωπιας η αλλου κατασκευασμενου φοβου;
    Δεν θα ηθελες να παιρνεις το 100% απο τα λεγομενα "συγκριτικα σου πλεονεκτηματα" αντι να πετας τα δικαωματα και τις δυναμικες σου εναντι πινακιου φακης;

    Δηλωση του ΓΑΠ το 1999 παρακαλω σε καποιον "Ελληνα" φιλοσκοπιανο δημοσιογραφο στον Καναδα "ειναι καλυτερα να δωσουμε μερικες εκτασεις που μας ανηκουν και να κοιμομαστε ησυχοι τα βραδυα,παρα να διεκδικουμε οτι μας ανηκει και να ζουμε με τον φοβο καποιας απειλης απο τους γειτονες μας".

    Οταν μιλω για τον "χαζο" που πρεπει να βγαλει περισσοτερα,εννοω το ακριβως αντιθετο απο το παραπανω.
    Δηλαδη, χτυπα το χερι στο τραπεζι,φωναξε,κανε Ελληνικη εξωτερικη πολιτικη και οχι Εβραικη, εκμεταλευσου στο επακρο τα πλεονεκτηματα σου και απαιτησε ανταλλαγματα τετοια και τοσα, ωστε ο λαος που ζει εδω μεσα,να κανει την ζωη του-συν τω χρονο-καλυτερη,ποιοτικοτερη ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ.

    Και αυτο γινεται ΜΟΝΟΝ οταν ο κοσμακης ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ.
    Γιατι ο κοσμος, ο λαος( ο οποιος ειναι ιδιος παντου και παντα) εκπαιδευεται. Διδασκεται. Μαθαινει και υιοθετει συμπεριφορες. Δεν γεννιεται ετοιμος για το "καλο" η το "κακο".
    Και τι κανει η ψηφισμενη απο αυτον (λεμε τωρα) ηγεσια δεκαετιες τωρα; Τον κανακευει, τον φλομωνει στα παραμυθια, του δειχνει τον δρομο του κλεφτακου και του μπαγαποντη,του κλαψομουνια,αντι να επιβαλει την συστηματικη,μεδοδικη δουλεια, την προοδο του μεσω της γνωσης, την στοχευση της παραγωγικης του δυναμικης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Διωχνωντας οτι καλυτερο υλικο υπαρχει σε ανθρωπινο δυναμικο και εισαγωντας μεταναστες-ανθρωπινα κουρελια,τιμωρωντας αυτον που προσπαθειο,που παραγει, που επενδυει, που στεινει δουλεια, που εχει ιδεες,μονο και μονο γιατι ετσι εχεις συμφωνησει με τους "εξ", αυτο εκτος απο εσχατη προδοσια,ειναι και ενα σαρακι,μια αρρωστια η οποια περνα απο γενια σε γενια και εν τελει γινεται σταση ζωης και προτινομενη θεση. "ειμαστε αχρηστοι, ειμαστε για πεταμα,τιποτα αξιο λογου δεν μπορουμε να κανουμε, μονο οι "ξενοι" ειναι μεθοδικοι και παραγωγικοι,δεν μπορουμε να φτιαξουμε ουτε στπιρτα" κλπ κλπ.

    Λογια του κοσμου ειναι αυτα που τα ακουμε καθημερινα,παντου. Εχει γινει αποδεκτο πλεον.
    Ποιοι αποβιομηχανισαν την χωρα;
    Ποιοι εστειλαν τους αγροτες μεσω των επιδοτησεων στα καφενεια;
    Ποιοι επιβαλουν την μη σκεψη;
    Ποιοι την ανταμοιβη της εκδουλευσης αντι για την επενδυση στην ευφυια και την επινοηση;
    Ποιοι φτιαχνουν τις κομματικες φωλιες στα σχολια;

    Οταν αγοραζουμε ενα κουτι σπιρτα και δεν αναψουν τα πρωτα, λεμε "τι διαολο, Ελληνικα ειναι"; Ειναι σαν ανεκδοτο.
    Μιλαμε για αυτομαστιγωμα,για αυτοπυροβολισμο.
    "θα ειμαστε οι σερβιτοροι της Ευρωπης", " η βαρια βιομηχανια ειναι τουρισμος".
    "θα ειμαστε το θερετρο των Ευρωπαιων".
    Αυτο δεν ειναι το συνθημα χρονια; Αυτο δεν προτασουν ειδικα σημερα,μετα τα "οικονομικα αδιεξοδα" μας;
    Οχι παραγωγη. Οχι εξελιξη. Οχι συστηματικη αναπτυξη.
    Μονο σερβιτορους χρειαζομαστε.

    Πως "εκπαιδευθει" ο κοσμος σε αυτο;
    Μεθοδικα και συστηματικα. Πηρε χρονια. Ηταν και το εδαφος ετοιμο μετα απο αιωνες πολιτισμικου αποπροσανατολισμου, και ξηρασιας.

    Ποιος ειναι χειροτερος; Ο κοσμος που αναδεικνυει τον καθρεφτη του στη Βουλη, η ο καθρεφτης του κοσμου, που λεει στον κακομουτσουνο λαο "εσυ εισαι ο πιο ομορφος";

    Μα πως θα εκλεξουμε τους αριστους οταν "ψηφιζουμε" ελεγχομενα τους ηδη προαποφασισμενους καλικατζαρους;
    Ελα ντε.
    Αντε ρωτα τον Πλατωνα. Που ηταν και θιασωτης της "δημοκρατιας". Δηλαδη την εγραφε στ αρχιδια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΧΡΗΣΤΟ
    ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ...
    ΑΠΛΑ ΙΣΩΣ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ.

    ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΛΑΟΥΣ-ΟΧΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ,ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ,ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

    ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ,Ο ΨΥΧΟΝΟΗΤΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΠΕΙΡΕΙ ΕΔΩ ΚΙ ΑΙΩΝΕΣ ΟΙ "ΑΦΕΝΤΕΣ" ΜΑΣ,ΕΧΕΙ ΚΑΛΠΑΖΟΥΣΑ ΜΟΡΦΗ.

    ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΙ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΙΓΕΙΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΝ-ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ.
    ΑΛΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΜΑΣΤΟΥΡΑ.
    ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΗΠΙΕ 3 ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΠΝΙΣΕ 5 ΤΡΙΦΥΛΛΑ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ,ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟ: ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΖΩ. ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΙ ΕΧΩ ΘΟΛΩΣΕΙ.
    ΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ας πούμε έναν καταλύτη, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΘΥΠΕΥΘΥΝΟΝ ΚΑΤΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ. ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ;
    ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ. ΚΙ ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ, ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ Ή ΔΗΘΕΝ ΣΩΤΗΡΕΣ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙΣ. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙΣ.
    ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ : ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΑΝΕ ΩΣ ΕΞΗΣ( μιλάω για τα ΣΚ ):
    1. Χίλαρυ
    2. Πίττας
    3. Μήλος 2011
    4. Τζούλια
    ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ BLOG ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ 15 ΗΜΕΡΕΣ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ MOOD ΑΝΑ ΔΙΗΜΕΡΟ Ή ΤΡΙΗΜΕΡΟ, ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιώργης ο Γαρατζέος25 Ιουλίου, 2011 00:07

    Να μιλήσουμε λίγο και για μπάλα?
    Σ-Ο-Υ-Α-Ρ-Ε-Ζ...
    κωλοπαιδαράς και παιχτούρα. Λατίνος σωστός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή