Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Είμαστε λοιπόν, μπροστά σε εξελίξεις. Η φάση θυμίζει τη δημιουργία του συντάγματος τότε παλιά, ή την έλευση της χούντας. Φυσικά, τίποτα από τα δύο δεν πρόκειται να γίνει, αλλά όταν ένα πλήθος αγανακτισμένων δεν έχει αρχηγό και κάποιο σκοπό, τότε σοβαρές αλλαγές έρχονται.

Άντε να τις δούμε κι αυτές, έτσι σαν πληροφόρηση. Διότι επί της ουσίας τι να αλλάξει; Χρωστάς; Θα χρωστάς. Δεν είναι ο φελλός ο σοσιαλιστικός; Θάναι κάποιος καπιταλιστικός ή υπερκομματικός. Πάντως φελλός. Γιατί; Από το λαό δεν θα είναι εκλεγμένος; Ο κόσμος άλλαξε τρόπο που γουστάρει να πορεύεται; Εκπαιδεύθηκε κι αποφάσισε να συγκροτηθεί μόλις ήρθαν τα δύσκολα;

Μακάρι, αλλά δεν πιστεύω ότι η μάζα ξαφνικά έγινε πιο σκεπτόμενη ή αποφασισμένη να ξεφύγει από την υλιστική μπλέμπα που την οδήγησε το δήθεν σοσιαλιστικό κίνημα και κύρια ο μπαμπάς του σημερινού. Έριξε τα μπετά ο μπούρδας για να αλώσει τις συνειδήσεις και τις σκέψεις του Έλληνα.

Και μίλαγα με ένα πνευματικό άνθρωπο κάποιας ηλικίας: « Η Ελλάδα τεχνικά σώζεται συνυπολογίζοντας και τους λοιπούς ηλίθιους που αγόρασαν τα τοξικά κρατικά ομόλογα ή τα cds. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι σωτηρία δεν υπάρχει λόγω νοοτροπίας λαού.»

Εκεί επικεντρώνομαι κι εγώ. Πλακώνουν οι αγανακτισμένοι τις πλατείες και στην ατζέντα τους, στόχους δεν έχουν. Ο καθένας κλαψουρίζει το πρόβλημα του κι αδειάζει μέσα σ' ένα λεπτό. Λες κι αναζητεί παρέα ή μοιρολογήτρα. Κυλιόμενη μάλιστα αφού τα ίδια θα τα ξαναδιηγηθεί και σε καινούργια γνωριμία. Σαν να εξιστορεί μια περιπέτεια. Στην όλη δε φάση, συμμετέχουν και κάποια σαχλοκούδουνα που ενώ λένε ότι είναι άνεργα και δεν έχουν ψωμί να φάνε, χασκογελάνε μιλώντας στα κινητά λες και τα συλλαλητήρια ή οι επαναστάσεις είναι οργανωμένες εκδρομές μετά ξεναγού για πληροφορίες περί του σημείου που διεξάγονται.. Αυτά εγώ είδα μέσα από διαδικτυακές κάμερες που ανήκουν σε sites δημοσιογράφων που κονομάνε από τις διαφημίσεις κι άρα μια χαρά υποστηρίζουν το κίνημα το ειρηνικό. Όπως υπέρ του είναι και οι καντίνες και οι καφετέριες των πλατειών.

Ο κόσμος καλά κάνει και διαδηλώνει και απαιτεί. Αλλά και λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Φτάνει πια με τον απέραντο χαβαλέ του να μουτζώνεις ένα κτίριο λες και θα ντραπούν τα μπετά. Διότι περνιέται μια εικόνα ότι όλοι αυτοί που μαζεύονται εκεί, είναι απλά ξεβολεμένοι από τον χρηματιστηριακό καπιταλισμό που ζούσαν για κάποια χρόνια. Ότι τους έβγαλε κάποιο χέρι από την εικονική πραγματικότητα τους και τώρα , στα καλά καθούμενα, τους πήρανε τα παιχνιδάκια από τα χέρια. Τώρα που η ΔΕΗ αποφάσισε να μην δίνει ρεύμα στο αυθαίρετο ή όταν τα ρουσφέτια δεν θα περνάνε ή όταν θα πρέπει να κλείσουν μερικές εκατοντάδες άχρηστες δημόσιες παρασιτικές υπηρεσίες. Το έβλεπα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Όλοι είχαν ξεχυθεί στις παραλίες και στις εθνικές οδούς λες και ξαποσταίνανε από την αγανάκτηση.

Διότι ειλικρινά, μου είναι πασιφανές γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του Έλληνα, ότι αν όλη η εθνική κυριαρχία πουλιόταν ή νοικιαζόταν σε κάποιους ξένους χωρίς προσωπικές οικονομικές απώλειες του σημερινού αγανακτισμένου , δεν θα κουνιόταν φύλλο. Διότι, κατά την γνώμη μου, δεν υπάρχει Έλληνας που να μην παραδέχεται ότι οι ξένοι είναι πιο ικανοί να λειτουργήσουν ένα δημόσιο τομέα. Αξιοκρατικά, οριζόντια και κάθετα, χωρίς αργομισθίες και χωρίς χαριστικά διορισμένα λαμόγια ξεπουλήματος των ψήφων τους στα βουλευτάκια της ενορίας τους. Και στο φινάλε, πότε ο Έλληνας αισθάνεται πολίτης με δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις; Όταν κυκλοφορεί στην Ελλάδα ή όταν κάνει τουρισμό στο εξωτερικό; Φυσικά δεν μιλάω για την Αφρική που κάποιοι πάνε για σαφάρι.

Ποιος από μας δεν έχει ομολογήσει στον εαυτό του ή στο διπλανό του κατά την επιστροφή από ξένη χώρα της δύσης ότι « άντε ξανά πίσω στο μπουρδέλο ». Ποιος όταν πατάει στο ξένο αεροδρόμιο δεν έχει πει την φράση « μυρίζει πολιτισμός.»

Εκεί είναι πιο τίμιοι οι πολιτικοί; Γιατί; Εκεί δεν εκλέγονται από τον λαό; Δεν έχουν ανάγκη την ψήφο του; Εκεί δεν τάζουν; Ίσως να μην κάνουν τίποτα. Εδώ όμως ξέρουμε καλά τι γίνεται. Και το αλησβερίσι της δημοκρατίας και το γρηγορόσημο και η καραμπινάτη φοροδιαφυγή. Επιτέλους, οι πολιτικοί είναι σαν την φάτσα μας και το κράτος είναι αυτό που θέλουμε να ζούμε. Αν δεν καθαρίσεις το σπίτι σου, όσο δικό σου και να είναι, βρώμικο θα είναι. Χωρίς να φταίει κανένας γείτονας.

Πρώτα λοιπόν τις ευθύνες μας. Για την εγκατάλειψη της γεωργίας της χώρας και τις επιδοτήσεις για πεθαμένες καλλιέργειες και τις προτάσεις για εναλλακτικές, που γίνανε Καγιέν και μπουζούκια με Ρωσίδες. Πρώτα τον τουρισμό μας που τον καταλήξαμε πανάκριβο και απλησίαστο σε κάτι αχούρια. Ποιος δεν έχει παραδεχτεί ότι είναι πάμφθηνα στο εξωτερικό; Για μια εβδομάδα στο Αιγαίο να είσαι υποχρεωμένος να σε γδέρνει ο ντόπιος βυρσοδέψης την ώρα που πουλάει τεμενάδες στον ξενόφερτο βησιγότθο; Ρε μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας και διαλύσαμε τις βιομηχανίες αυτού του τόπου που απλόχερα μας παραδόθηκαν για να ζήσουμε νοικοκυρεμένα. Όχι πλούσια, αλλά αξιοπρεπέστατα. Και τελικά, « ο θέλων τα πολλά, χάνει και τα λίγα. »

Να διαμαρτυρηθούμε λοιπόν κι ολόσωστα να ζητήσουμε τα λεφτά πίσω. Ειδικά αυτά που δόθηκαν σε μίζες για πολιτικούς εντολοδόχους ξένων συμφερόντων, σε ενισχύσεις κομμάτων για αλλοίωση συνειδήσεων ή δημοσιογράφους βολεμένους σε κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες με όπλα τα συνδικαλιστικά συμφέροντα. Εκεί θα τελειώσουμε; Γιατί; Αυτοί που όλη την ημέρα τα ξύνανε κομπάζοντας ότι ξέρουν τον τάδε ή τον δείνα κι εκμεταλλευόντουσαν την κρατική θέση τους για παραπάνω χρήμα είναι αθώοι; Οι φοροφυγάδες και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που δεν τους πιάνανε αλλά τους αθωώνανε παίρνοντας τα κάτω από το τραπέζι, να μείνουν έτσι;

Και δεν μιλάω για τις μαλακίες του Πάγκαλου, που ετοιμάζεται και να τις εκδώσει κιόλας: « Δεν υπάρχει Έλληνας που σε κάποια συναλλαγή δεν πήρε απόδειξη. Ε, τότε μαζί τα φάγαμε.» Βρε ηλίθιε, δίνανε τα περίπτερα απόδειξη; Το παιδί για τα θελήματα που κουβάλαγε τις βαλίτσες ήθελες να έχει ταμειακή μηχανή επάνω του; Εδώ μιλάμε για 400 δις χρέος. Ο κηπουρός που τα έπαιρνε μαύρα σου φταίει; Αντί νούμερο να χαίρεσαι που αυτά τα χρήματα ανακυκλώνονταν και κουνάγανε την οικονομία . Πανίβλακα τεμπελχανά που έμαθες και οικονομικά.

Το κίνημα λοιπόν καλό είναι να μας πείσει ότι έστω και λόγω μνημονίων, άλλαξε η νοοτροπία του λαού μας. Ότι θέλει να μην κυβερνάται από την μούρη του αλλά από κάποιον καλύτερο. Έναν άξιο. Κάποιον να υποδείξουν οι πλατείες που να ορθώσει ανάστημα και να διατυπώσει προτάσεις επιτέλους. Εξελίξεις θέλουμε, ειδικά τώρα που τα μέσα ενημέρωσης αρχίζουν και διχάζουν την ειρηνική διαμαρτυρία σε άνω και κάτω πλατεία και πλακώσανε κι οι προβοκάτσιες. Εκτός αν εξακολουθούμε τον χαβαλέ οπότε θα έχουμε μια τρύπα στο νερό κι « η ζωή θα τραβήξει την ανηφόρα» μια που ακόμα η πλειοψηφία δεν έχει και ιδιαίτερα συγκινηθεί. Γιατί; Διότι θέλει πρακτικά πράματα. Η θεωρία είναι καλή, αλλά αν δεν γίνει χειροπιαστή, καταντάει ελληνική αριστερά.

15 σχόλια:

  1. ενας πρωην παιχτης με δυσκολη προσωπικοτητα που θα νομιζει οτι ηρθε σε ιθαγενεις
    τα παιδια της οργανωσης σ αλλα μπλογκ πανηγυριζουν και εκθειαζουν τον ψαρα και τον μαλακα προεδρο για την τεραστια επιτυχια και φυσικα θεωρουν την μεγαλυτερη μεταγραφη μετα τον ριβαλντο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθως περιδιαβαινα απο blog σε blog επεσα πανω στην σελιδα με το βιογραφικο του ΓΑΠ.
    http://www.papandreou.gr/papandreou/content/contact.aspx?l=2&citizen=1

    Εκθαμβος απο τις απανωτες βραβευσεις και διεθνης αναγνωρισεις,δεν αντεξα στον πειρασμο και του εγραψα,τοσο τον θαυμασμο μου,οσο και μερικες αποριες μου.
    (επωνυμα, μεσω email)


    "Κυριε προεδρε.
    Μενω εκθαμβος απο τις αλλεπαλληλες διακρισεις και βραβευσεις σας
    Δεν μπορω να καταλαβω βεβαια απο που απορρεουν και υπο ποιες συνθηκες "εργασιας" τις λαβατε,αλλα για να ειναι ετσι,κατι θα ξερουν οι ανα τον κοσμο "Βασιλολαγνοι" οι οποιοι υπηρετουν τους λαους τους με συνεση και πραοτητα.

    Εχω μερικες αποριες ομως: Δεν εχετε αφησει ταγμα για ταγμα. Μονο απο ταγμα του πεζικου δεν εχετε βραβευθει ακομα.
    Ισως οταν αυτονομηθει με το καλο η Μακεδονια, να γινει και αυτο.
    Μα εχω οπως ειπα,αποριες: Γιατι απο Ταγμα σε Ταγμα και απο βασιλειο σε βασιλειο οι βραβευσεις;
    Γιατι μονο απο ιδιωτικα ιδρυματα και ιδιωτικες τραπεζες τα ευσημα;
    Γιατι, δεν βλεπω κοινοβουλια και δημοκρατικους θεσμους να προστρεχουν για την -καθε βραβευση, αλλα μια ειδικη ρατσα γαλαζοαιματων και αλλων φαντασμενων οι οποιοι πιθανον να πασχουν απο αχρωματοψια, εφ'οσον ολοι τους νομιζουν οτι το αιμα τους ειναι μπλε και οχι κοκκινο. Ισως ειναι πεπλανημενοι αλλα και λαθος πληροφορημενοι οτι ρουφοντας την ενεργεια του κοσμου,θα λαβουν καποια συμπαντικη δυναμη και θα εξουσιαζουν για 1000 η 10000 χρονια.
    (Το οτι τους κοιτουν τα χελιδονια απο τα συρματα και οι μελισσες απ'τις κηρηθρες τους, οι φωκιες απο τους παγους και ολο το ζωικο βασιλειο εχει πεσει κατω απο τα γελια,ειναι ενα αλλο θεμα).

    Πιθανον η ψευδαισθηση της ενδοαλληλοαναγνωρησης και της αλληλοεπιβραυευσης να ειναι απαραιτητη αναμεσα στα μελη,προκειμενου αυτη να συνεχισει να ενδυναμωνει τις οικογενειακες σχεσεις,μεχρι να βρεθει το φαρμακο της αθανασιας μεσω της ευγονικης, εστω και αν χρειαστει να θυσιαστουν μερικα εκατομμυρια "ινδικα χοιριδια".
    Αλλωστε ειναι γνωστο οτι η επιστιμη απαιτει θυσιες.

    Αλλα εσεις τι σχεση εχετε με αυτα;
    Γιατι οχι βραβευσεις απο τον λαο,απο τον κοσμο αλλα απο ελεω θεου "αρχοντες" και καποια φερομενα ως ταγματα; (τα οποια "ταγματα" ως γνωστον απο την στρατιωτικη σας θητεια,αποτελουνται απο βαθμοφορους και κυρια απο στρατιωτες. Εδω, στα "ταγματα" αυτα,οι "στρατιωτες" ποιοι ειναι; Γιατι εγω δεν νοιωθω τετοιος).

    Πληροφοριακα να πουμε οτι "ταγμα" σημαινει και "ταμα". Ειναι ιδια ριζα μιας και ειστε αριστος χειριστης της Ελληνικης. Δηλαδη "ταμα="ταγμενος καπου". Εμενα μικρο με ειχαν ταξει στην Παναγια την Γιατρισσα,στην Αλαγωνια. Αλλα μαλλον δεν με δεχθηκε και με ξαναπηραν πισω. Τελος παντων.

    Διαβαζω τις βραβευσεις και εκτος του οτι συγκινουμαι,απορω κιολας:
    Υπαρχει καποιος "ιδιαιτερος" κοσμος ο οποιος αναγνωριζει πραγματα τα οποια εμεις οι κοινοι θνητοι αγνοουμε;
    Υπαρχει καποια αλλη ιεραρχηση των ανθρωπινων οντοτητων περα απο αυτη που ολος ο υπολοιπος κοσμος γνωριζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενημερωστε μας εαν ενας παραλληλος περιουσιος κοσμος υπαρχει περα απο αυτον τον οποιο η "δημοκρατια"- θα επρεπει να- υπηρετει. Εαν τελος παντων, εγω και εκατομμυρια αλλοι ειμαστε ικανοι να λεγομαστε ανθρωποι και εαν εχουμε το δικαιωμα να στεκομαστε στα δυο μας ποδια. Μηπως δηλαδη στο γενος των ανθρωπων ενυπαρχει καποια υπερ-συνομοταξια για την οποια δεν μας ενημερωσαν σχετικα, ουτε τα σχολικα βιβλια,ουτε και ο-αριστοκρατης κι'αυτος- Δαρβινος;

    Μηπως δηλαδη οι ανθρωπινες φυλες,δεν εχουν αναπτυχθει ισομερως και τα λεγομενα "ιδιαιτερα χαρακτηριστικα καθε φυλης",-που θα πρεπει να γινονται σεβαστα και να προστατευονται και απο διεθνεις οργανισμους- δεν ειναι τιποτα αλλο παρα οι εξελικτικες διαβαθμισεις που καθιστουν την ενταξη καθε φυλης σε προκαθορισμενο επιπεδο μιας παγκοσμιας πυραμιδας;

    Μηπως δηλαδη εγω ο αδαης και εκατομμυρια αλλοι ανηκουμε σε καποιο υπο-ειδος που ισως αδυνατει να εξελιχθει;
    Μηπως υπαρχουν προνομιακες φυλες οι οποιες ειναι χαρισματικες απο την φυση τους;
    Μηπως υπαρχουν οικογενειες που αριστευουν πνευματικα και αλλες που υστερουν,ανεξαρτητα απο την οποια σχολικη η αλλη εκπαιδευση λαβουν κατα την διαρκεια της ζωης τους;
    Μηπως υπαρχουν ανεπιδεκτοι μαθησεως που καθιστουν την προοδο της ανθρωποτητας προβληματικη;
    Μηπως με την δυνατοτητα πλεον της επιστιμης και τις "παρεμβασεις" της αποδειχθει οτι η κατηγοριοποιηση και η ενταξη των κοινων θνητων σε διαφορετικη κλιμακα με αυτην των προνομιουχων,να ειναι η λυση στο προβλημα της "αηφορου αναπτυξης";
    Μηπως η πλυθησμιακη ελαφρυνση του ηδη επιβαρυμενου οικοσυστηματος να ειναι επιτακτικη αναγκη;

    Τι να πω. Πραγματικα ειμαι σε δηλλιμα. Η αναγνωση του βιογραφικου σας μου αναγεννησε ερωτηματικα με τα οποια ειχα χρονια να ασχοληθω, οντας μικροαστος που απαρνουμενος την φυση και ζωντας αναμεσα σε τσιμενοσπιτα και περπατωντας σε σκουλικοδρομους προσπαθω να πεισω τον εαυτο μου οτι "εργαζομαι" και οτι "προσφερω" κατι.
    Εις ματην.
    Εκτος απο τον εαυτο μου, δυστυχως κοροιδευω και εσας με την διχως νοημα περιστροφικη μου κινηση αναμεσα στο τιποτα και το μηδεν.
    Οπως και να εχει, σας συγχαιρω ξανα για τις επι-βραβευσεις σας"
    ----------------------------------------
    Λετε να μου απαντησει;. Μακαρι. Δεν ειχα ποτε παρε δωσε με πρωθουπουργο. Ισως.

    Απλα το θετω και εδω σαν βαση προβληματισμου.
    (κουιζ: οι παιδικοι εμβολιασμοι γιατι γινονται,εφ'οσον πλεον δεν υπαρχουν πανδημιες;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καιρια η αναρτηση. Πολυ μεστη και τα πραγματα στην θεση τους.
    Τι ακριβως θελουν; Οπως απαιτησε απο την πλατεια και ο Αλεβιζατος: "να μας πει ΤΩΡΑ,τι θελει η πλατεια".
    Τι να πει η πλατεια,αφου δεν εχει ουτε καθαρο λογο (με την εννοια του ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟΥ ΛΟΓΟΥ) αλλα ουτε και ομοιομορφια. Κυριο συστατικο των λαικων επαναστασεων το οποιο λειπει.
    Εδω, στην Θεσσαλονικη -η οποια οσονουπω γινεται πραγματικα πρωτευουσα αλλα ΑΛΛΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ- πηγε να μιλησει ο Θεοδωρακης και οι μαλακες εκει πανω ηταν ξαπλωμενοι στις καφετεριες.
    Αρα; Αρα καλα να παθεις.

    ( θα μπορουσα να σκεφτω σαν αιτιο,το οτι οι κατοικοι μποικοταρουν τον Μικη γιατι τον θεωρουν συνυπευυνο της αριστερης-κομμουνιστικης ιδεολογιας περι ανεξαρτητου Βαλκανικου κρατους,την οποιαν μπολιασαν οι φεροντες εδω τον Κομουνισμο Αρδιτι και Μπεναρογια.
    Αλλα το θεωρω πολυ εξηζητημενο.
    (Ναι σωστα μαντεψατε. Εβραικης καταγωγης.Οπως και ολοι οι γνωστοι που ξερουμε μεγαλοι "αριστεροι διανοητες" και "εφαρμοστες",ηταν με τον ενα η τον αλλο τροπο παιδια του Ισραηλ.
    Διωκωμενες λοιπον οι οικογενειες το 1492 ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ,εφτασαν στην "συμπρωτευτουσα" και οχι μονο, οπου μαγειρεψαν στα τελη του 19ου αιωνα το κομουνιστικο φαι. Το οποιο μαγειρευοταν τοτε σε ολη την Ανατολικη Ευρωπη με-επιφανειακο- σκοπο να ανατραπει ο Τσαρισμος και να εχει την ψευδαισθηση ο επαναστατημενος μπολσεβικος οτι θα παρει την εξουσια. Το τι πηρε,τι ειδαμε.

    Που υπαρχει μεγαλυτερος και περισσοτερος καπιταλισμος; Στην Δυση η στην Ανατολη;
    Που υπαρχει μεγαλυτερος και περισσοτερος κομουνισμος; Στην Ανατολη η στην Δυση;
    Χα! Και στη μεση ο μπαμπουλας του Φασισμου.
    Ο οποιος ειναι η κινητηριος δυναμη και ο λογος ολων.
    Τα παντα εν σοφια εποιησαν.
    Επαμε: Τα διπολα. Μεγαλο πραγμα. Οπως και το "διαιρει και βασιλευε",μεγαλη εφευρεση.

    Τελος παντων. Ξεφυγαμε. Για την μικρη προσελευση του κοσμου στην ομιλια του Μικη ο λογος. Και στην πολυ χαλλαρη σταση των βορειων. Που δεν καιγονται και κατα που θα πανε. Αρκει να μη πειραχτει το προσωπικο βιλαετι.
    Το ιδιο συμβαινει πανω-κατω και εδω. Μονο που εδω δεν μας διεκδικει κανεις. Για την Αθηνα μιλαω. Τα αλλα παρακαω, Κρητη, Ανατολικο Αιγαιο,Ροδος, Επτανησα κλπ ειναι ολα κανονισμενα.

    Εδω,στην πολη του Σωκρατη, οι κατοικοι θα θυμηθουν τον προγονο τους. Μπορει οχι στην σοφια,αλλα σιγουρα στον τροπο ζωης. Ξυπολητοι, με λιγες αναγκες,χωρις την χρεια να βγουν απο τα "τειχη" καθ'ολη την διαρκεια της ζωης των και με την "Φεναρετη" του ο καθενας πανω απ'το κεφαλι του να παμονευει με τον πλαστη πισω απο την πορτα.

    Οσο ολα αυτα μαγειρευονταν, ο κοσμος ηταν σπιτι.Χρονια. Παραμενει εκει. Τι θελει για αν βγει; Το ειπε και ο Steven παραπανω: Εαν και εφ'οσον του πειραξεις το κομποδεμα η το βολεμα το προσωπικο θα βγει στο δρομο.
    Και παλι ομως οχι με διαθεση να μεινει εκει, πεισματικα και αποτελεσματικα. Οχι. Ετσι σαν "αγανανκτιση". Στιγμιαια. Αντε να φερει και το σκυλο μαζι η την γκομενα οτι και καλα "αντιστεκομαι".

    Μετα; Μετα βουρ στο διαμερισμα, τις παντοφλες και για μπανια. Η για καφεδακι. Οτι ειναι τελος παντων.
    Το καθηκον παντως το εκανε.
    Και ετσι,απο την πλατεια των αγανκτισμενων,να'σου στην συνοικιακη πλατεια των "ξαπλωμενων".
    Ασχολουμενος με τα τετριμενα,υπολογιζοντας αν φτανουν καποια χρηματα για καποιο "τριημερο" η για καμμια μικροαγορα,ετσι για να νοιωσει και παλι ανθρωπος μετα το ανακατεμα με την οχληρη και χημικη πλατεια Συνταγματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και τι μενει απο ολα αυτα; Κατι τσαντιρια που ψηνονται στον ηλιο. Τα οποια ο Καμινης τα θεωρει ντροπη για την πολη και ανασχετικο παραγοντα στην ομαλη λειτουργια και την κερδοφορια των μικρομεσαιων γυρω επιχειρησεων.
    Δηλαδη και κεραταδες και δαρμενοι. Αυτα εινα.

    Υπαρχει "κοινωνικο σωμα" εκει; Οχι. Υπατρχει πραγματικος ομαδικος θυμος, δηλαδη οχι στιγμιαιος; Οχι. Υπαρχει κατευθυνση; Οχι.
    Δηλαδη: "πρασινα κιτρινα κοκκινα μπλε,καραβακια του Αιγαιου να με παιρνατε καλε".

    "δικαιωμα για να ομιλουν,εχουν μονο οι εκλεγμενοι" ειπε προσφατα ο Παγκαλος. Δηλαδη "ο γεματος καλους".
    Δηλδη εννοει καθαρα και δημοκρατικα "300 θα μιλανε και θα κανουν. Και εσεις οι υπολοιποι βγαλτε τον σκασμο".
    Οχι παιζουμε.
    Ξερει οτι απο εναν αποχαυνομενο,συνυπευθυνο, βολεμενο μες τα προβληματα του (μεγαλο κατορθωμα αυτο!) ετεροκλητο και κυριως ανενημερωτο λαο,δεν υπαρχουν ουτε μεγαλες απαιτησεις αλλα ουτε και μεγαλοι φοβοι καποιας ανατροπης.

    Ευχομαι να κανω λαθος. Μακαρι.
    Το ποτηρι θα το πιουμε μεχρι τον πατο. Ισως με καποια βογκητα, καποια παραπονα η παρακαλια,αλλα θα παει μεχρι κατω. Αλλιως θα γινει της πουτανας.
    Οταν αποφασησεις να γινεις ο κοκος αμμου στο μεγαλο γραναζι,πρεπει να πληρωσεις και το τιμημα.
    Και διαθεση για πραγματικα μεγαλες θυσιες,δεν βλεπω.
    Αντε μεχρι το πετσοκωμα των μισθων των συνταξεων,των περιορισμων των ελευθεριων, την ανοχη της συνεχους επιβλεψης κλπ. Απλα οτι δεν μπορει να αποφυγει, ο κοσμος αυτα θα τα ονομασει "θυσιες".
    Καιισως για αλλη μια φορα αυτοκαμωθειοτι ειναι "ηρωικος λαος που υπομενει τα παντα" και αναμενει την ανακαμψη και την ανταμοιβη.
    Αμ, δε!

    Την πλατεια την εχω μυρισει καλα. Πανω απο 10 φορες περασα και καθησα απο εκει. Σε καθε σημειο της. Απο την "πανω" που μουτζωνει και ειναι η θυρα 21 του γηπεδου,μεχρι την 18. Δηλαδη την "κατω" πλατεια. Εκει που αρκετος κοσμος συνεπαρμενος απο την αμεσοδημοκρατικοτητα,συντεταγμενος και με υπομονη εκθετει τα θεματα,τους προβληματισμους του. Υπο την καθοδηγηση ειναι αληθεια μιας φραξιας αριστεριστων κουλτουριαραιων που απλα προτασουν σαν αγωγη απεναντι στους 300 της Βουλης το: "ενω εμεις εδω αμεσοδημοκρατικα ψαχνουμε τις λυσεις και πακγοσμιοποιουμε το Ελληνικο προβλημα η Ελληνικοποιουμε την παγκοσμια κριση ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ,ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΜΕΡΙΜΝΑ,-ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ "ΜΑΤ" ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ,-ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ,ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΝ ΡΙΠΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΚΦΕΛΕΡ.

    Και οι μεν μουτζωνουν, οι γυρω απο αυτους και μεγαλη μαζα απλα κοιτα αυτους που μουτζωνουν και κουνουν καταφατικα το κεφαλι,συμφωνωντας και με τον φραπε και το κινητο στο χερι προσευχονται να βγει μπροστα ενας "Μπακουνιν"
    Και κατω στην αλλη πλατεια,στο συντριβανι,αναμεσα σε ψηφοφοριες,καταστατικα,υπογραφες λογοι επι λογων,λογιδρια ακοπα,αναμενοντας και εκει να ενσκυψει καποιος νεος Λενιν.

    Θα δουμε. Ασε να κανουμε κανενα μπανιο,να πιουμε καμια μπυρα,να δουμε κανεναν "πατο" να καθαρισουν και τα ματια μας. Να ξεπλυνουμε και τις ντροπες μας. Και βλεπουμε. Εχει ο θεος.

    Το πιο πιθανο ειναι να προκυψει μετ'επιβολης καποιος Σταλιν. Οχι. Μη φοβασαι. Εννοω τον "καλο" Σταλιν. Τον "πατερουλη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΑΔΕΡΦΕ, ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΜΕ ΠΙΚΡΑ.
    Η ΠΙΚΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ.
    ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ, στον παράλληλο δρόμο.
    Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.
    ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΑ ΕΧΕΙ Η ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΙΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ.
    ΝΑ ΠΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑ: Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΗΠΩΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ,ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΤΕ,"ΚΡΥΒΕΤΑΙ" Η ΣΙΝΑ-ΚΙΝΑ;

    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιώργης ο Γαρατζέος17 Ιουλίου, 2011 13:12

    @ Χρήστο, Steven, Ανώνυμο: Οι "βάρβαροι" θα νομοθετήσουν...ετοιμαστείτε για νέο 6ο αιώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ17 Ιουλίου, 2011 19:57

    Τι βγήκε και το παλικαράκι ο Λοβέρδος;;
    Λεφτά δεν υπήρχαν, τα ξέραμε όλα αλλά σαν χαϊβάνια που είστε σας είπαμε ένα μικρό ψεματάκι…σιγά μωρέ τώρα!
    Μέσα στα μούτρα μας τα λέει αυτά και συνεχίζει λέγοντας ότι καθίστε καλά γιατί θα φύγουμε και θα σας αφήσουμε με τον Σαμαρά και την Παπαρήγα να λύσετε μόνοι σας τα προβλήματα σας …Είμαστε δηλαδή το καλύτερο από τα κακά της μοίρας σας!!!!
    χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

    Για τον Γκούντιονσεν θα πω ότι αν γίνει τελικά, θα είναι μια σπουδαία μεταγραφή.
    Μπορεί να μην είναι στο επίπεδο που ήταν στην Τσέλσι και στην Μπάρτσα αλλά στην Ελλαδίτσα του Μπέου και του Μάκη θα κάνει την διαφορά, αναμφίβολα. Εξάλλου αν ήταν όπως παλιά, δηλαδή συνέχιζε την ντόπα στα ίδια επίπεδα της εποχής Τσέλσι και Μπάρτσα δεν θα σκεφτόταν καν να έρθει στα μέρη μας, εκτός από διακοπές. 32 ετών είναι.
    Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλες κουβέντες για μεταγραφές αλλά αν δεν στραβώσει ο παίχτης με το Μανόλο και τον πληρώνουν κανονικά μπορεί να θυμηθούμε εποχές Σάντμπεργκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιώργης ο Γαρατζέος17 Ιουλίου, 2011 20:28

    Κι εγώ Χαράλαμπε τον θεωρώ σπουδαίο παίτη, αν και στη δύση της καριέρας του. Φάση Ντιόπ. Στο κάτω κάτω με αυτά που πληρώνουμε καλύτερους μπορούμε να φέρουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eiður Guðjohnsen:

    009–2010 Monaco 9 παιχνιδια 0 γκολ
    2010 → Tottenham Hotspur (lδανεικος) 11 παιχνιδια 2 γκολ
    2010–2011 Stoke City 4 παιχνιδια !!!! 0 γκολ
    2011 → Fulham (δανεικος) 14παιχνιδια 2 γκολ

    Απο το 2009 εχει παιξει 38 παιχνιδια (μια σαιζον δηλαδη) και εχει βαλει ΤΕΣΣΕΡΑ (4) ολοκληρα γκολ...

    Προβλεπω αλλη μια μεταγραφη αλλα Ντιοπ (αντε δηλαδη μπας και παιξουμε τα μισα παιχνιδια και αμα) η οποια θα διαλυσει τις αντιπαλες αμυνες ΑΝ βαλει σε ενα χρονο οσα εβαλε τα προηγουμενα 3...

    Υ.Γ Ο Ντιοπ ποτε σκοπευει να παει για προετοιμασια? Την..... γυναικα του καναμε μεταγραφη η αυτον? H επειδη εβγαλε ματια περσυ με την φυσικη του κατασταση φετος τον αφηνουμε νε χαλαρωσει το κουτσαλογο?

    ΥΓ2 Ρε συ Γκουντγιονσεν συνφωνησες για 650? To ποτε θα τα παρεις το συμφωνησες? Δεν ξερεις, τουλαχιστον ΔΕΝ ΡΩΤΑΣ? Για ρωτα τν Μπλανκο και αυτουνου τοσα του δωσανε στα λογια και στα εργα ΑΚΟΜΗ ΧΡΩΣΤΑΝΕ. Ρωτα τον Χουανφραν τον Μαιστοροβιτς για να μη σε παω σε Ελληνες..

    ΥΓ3 Η Μονακο τον δανεισε στη τοτεναμ το 2009
    Η Stoke τον δανεισε στην Fulam τον Ιανουαριο του 10 και τον Ιουνιο τον αφησε ελευθερο!!!
    Ο μαλακομουρης του εσκασε 1.3... Σε ενα παικτη που αλλαζε ανα 6 μηνες ομαδα και ηταν ελευθερος εκανε κλειστο διετες με 1,3... μιας και μαλλον Η ΜΙΖΑ ειναι καλη. Εκτος αν εντυπωσιαστηκε απο τα 4 γκολ σε τρια χρονια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οσο για τον "μηδενισμο" και την "μαυριλα" που αναφερεις φιλε Σπυρο,θα σου πω οτι αυτη δεν προερχεται απο προσωπικο χαρακτηριστικο η καποια εσωτερικη διαθεση μηδενισμου,αλλα απο παρατηρηση και καταμετρηση γεγονοτων.Τιποτα αλλο.

    Αν εσυ βλεπεις οτι τα πραγματα χρονο με το χρονο, δεκαετια με την δεκαετια πανε προς το καλυτερο,καλο ειναι να μας πεις πως συμβαινει αυτο.
    Γιατι εγω προσωπικα αλλα βλεπω. Και οχι μονο εγω.
    Δεν ειναι ατομικη ανακαλυψη. Ειναι δυστυχως κοινος τοπος. Κοινη διαπιστωση.
    Το συνολο του κοσμου υποφερει και βασανιζεται απο μια χουφτα πουστιδες. Τι ψεμα υπαρχει σε αυτο;

    Τοαν πρεπει να ειμαστε αισιοδοξοι η αν πρεπει να βλεπουμε και την "καλη πλευρα" αυτο ειναι ενα αλλο θεμα. Ασφαλως και υπαρχει και αυτη και σε αυτην προσβλεπουμε.
    Κανεις δεν παρακεινει να πεσει απο τα μπαλκονια.
    Οι μονοι που το προσπαθουν αυτο ειναι οι "αρχοντες" του κοσμου. Οι διαφεντευοντες τις μοιρες του κοσμακη.
    Αυτοι ναι. Πολυ θα το ηθελαν μιας και το ζητουμενο ειναι να μεινουν καμια 500αρια εκατομμυρια κατοικοι, υποδουλοι μεσα σε μεγαλουπολεις.
    Οι αλλοι φινιτο λα μουζικα.

    Μπορω να μαθω πως,με τι μαγικο τροπο, θα βρισκουν δουλεια τα δισεκατομμυρια των ανθρωπων,εφ'οσον οι μηχανες και οι αυτοματοποιησεις παραγκωνιζουν καθημερινα το εργατικο δυναμικο;
    Πως,αφου μερα με την μερα η τεχνολογια παρακαμπτει και αχριστευει τα εργατικα χερια,πως αυτα θα βρισκουν απασχολιση η οποια ΤΑΧΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ;
    Πως θα γινει αυτο το θαυμα;
    Απαντηση: Δεν θα συμβει. Αυτο που θα συμβει-και συμβαινει- ειναι το "ο σωζον εαυτον σωθειτω".

    Η παραιτηση, η συρικνωση των κοινωνικων υπηρεσιων (ασφαληση,περιθαλψη,συνταξη) προς τα εκει κινειται εδω και μερικες δεκαετιες. Το βλεπουμε. Ηδη χωρες με ασφαλη κοινωνικο και προνιακο ιστο μαζευονται.

    Το συνθημα πλεον ειναι: Αν μπορεις να δουλευεις και αρα να αυτασφαλιζεσαι,να αυτοοργανωνεσαι και να αυτοσυνταξιοδοτεισαι,εχει καλως. Εαν οχι, πεσε να πεθανεις.

    Ο μεγαλος κινδυνος της διαλυσης-αποροφησης των εθνικων κρατων,ειναι ακριβως αυτος. Καμια προνια, καμια περιθαλψη,καμια επιδοτηση, καμια κοινωνικη ασφαληση, καμια κοινωνικη ομπρελα. Ο καθενας οπως μπορει. Νομος της ζουγκλας. Δαρβινος. (δικο τους τομαρι και αυτο) Ο ικανοτερος(δηλαδη ο αδιστακτος) θα επιβιωνει, ο μη ικανος(δηλαδη ο εχων αναστολες) θα ψοφαει.
    Τελεια και παυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. διαβαζω : η πλατεια δεν εχει οραμα,η πλατεια δεν εχει αποψη,η πλατεια δεν ξερει τι θελει,η πλατεια δεν εχει πολιτικο λογο.Ρε παμε καλα?τι θελατε να βγουν οργανωμενοι και να εχουν λυσεις επι παντώς επιστητου?Τι ψαχνετε τον απο μηχανης θεο?Δεν λετε παλι καλα που βρεθηκαν και 100 μαλακες στην χωρα του "τσιγαρο πρεφα και καφε βρε δεν βαριεσε αδερφε" που υψωσαν αναστημα.Εσυ ρε κακομοιρη τι κανεις?Τι εκανες στον πολεμο μπαμπα?την σκατομηχανη υιε μου απο τον καναπε!Ας
    σοβαρευτουμε οταν λεμε κατι πρεπει να γινει τι ακριβως εννοουμε?Να βγουν της Γης οι κολασμενοι και να μας σωσουν?Να ερθει μια καινουργια καθαρη δυναμη?οι εξωγηινοι ισως?Φιλε εγω ενα εχω μαθει εαν θες να γινει κατι κουνα και εσυ τον κωλο σου απο τον καναπε.Φιλακια VfV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΑΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ, δεν είμαι σίγουρος, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑ ΜΟΥ: ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑ 125 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΕΝΑ - ΟΛΕΣ ΔΗΛΑΔΗ - ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ, ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΚΙΝΗΤΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΟΓΩ ΝΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.
    ΚΙ ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΑ ΞΥΝΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ: ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ. ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΛΑΨΙΑ.
    ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΚΟΤΑ ΑΥΤΑ, ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΒΛΕΠΕΙΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ ΣΩΤΗΡΕΣ. ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΝ ΚΑΡΤΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    Ε, ΣΟΥ ΛΕΩ ΕΓΩ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ: ΕΙΜΑΙ ΓΙΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ.ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ( τον τότε ) ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΑ ΓΚΡΑΒΑΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ.
    ΑΥΤΟΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΕΜΠΕΛΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ισως να αναφερετε σε εμενα ο "ανωνυμος".
    Αλλα και παλι αστοχια ειναι για δυο λογους
    Πρωτον κανεις δεν απαιτησε να ξερει "ακριβως τι θελει η πλατεια". Αυτα τα απαιτει ο Αλεβιζατος οι "32" σκεπτομενοι που υπεγραψαν το καταπτυστο κειμενο που λεει "υποταγη μαλακες".
    Εγω το θεωρω πολυ φυσιολογικο το να μη ξερει "ακριβως επι παντος επιστητου τι να κανει η πλατεια".
    Απλα λεω οτι στην μεν πλατεια αμεσοδημοκρατικα οκλαδον ψαχνουν να βρουν την ασπρη μυγα και απεναντι στο κυνοβουλιο αποφασιζουν εν λευκω για το μελον αυτων που ειναι οκλαδον και των υπολοιπων που ειναι στα διαμερισματα.
    Δηλαδη λεω αυτο ακριβως που λες και εσυ και που λανθασμενα με - η μας- ψεγεις.

    Δευτερον: Ειναι αστοχια-για να μη πω τιποτα αλλο- το να ξεγραφεις και να προεξοφλεις-ενω δεν γνωριζεις δια ζωσης-το εαν και τι προσφερει ο καθενας και κατα ποσο ειναι "μονιμως στον καναπε",εφ'οσον δεν γνωριζεις ουτε την οποια δραση ουτε την οποια πραξη,ουτε το σκεπτικο αυτου η αυτων που ειναι πισω απο το πληκτρολογιο.

    Δηλαδη να αρχισω να λεω και για σενα τα αναλογα,χωρις καν να σε γνωριζω και διχως να εχω εικονα για την οποια προσφορα σου. Δεν ειναι αδικο;
    Γιατι πυροβολεις στα τυφλα;

    Το οτι, που και που σχολιαζουμε στο παρον blog η σε οτι αλλο, για το κεφι μας (εγω προσωπικα) και ανταλλασουμε αποψεις,δεν σημαινει οτι η ζωη ολων περιστρεφεται γυρω απο τα πληκτρα.Ουτε και οτι ο καναπες απαγορευεται επειδη καποιος νομιζει οτι η λυση ειναι στο πεζοδρομιο, η στην μολοτωφ.
    Η λυση ειναι στην αφυπνηση. Στο ξυπνημα.

    Εγω προσωπικα θα μπορουσα να μην εχω κανεναν λογο να καιγομαι, η να στεναχωριεμαι, η να βουρλιζομαι για τα περι της εν γενει καταστασης,αφου οικογενεια δικη μου δεν εχω-αρα δεν εξαρταται κανεις απο εμενα-ουτε η δουλεια μου εχει υποστει καποια βλαβη,ουτε υποχρεωσεις και χρεη με βαραινουν,ουτε τα εξοδα μου εχουν αλλαξει σε κατι τα τελευταια χρονια.
    Την κριση την παρατηρω. Δεν την εχω υποστει.(αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα με αγγιξει λιγο η πολυ)
    Αρα θα ειχα 10 λογους να μη με απασχολει. Ουτε καν να γραφω, η να μιλω για αυτη.

    Πραγμα που σημαινει οτι: οταν εχει μαλλιασει η γλωσσα μου,οταν εχω κανει χιλιομετρα,οταν τρωω τα δακρυγονα στο κεφαλι,οταν αντιτιθεμαι ακομα και με οικογενειακους φιλους και συγγενεις,οταν μαυριζει η ψυχη μου και αγανακτω με αυτα που βλεπω, ΑΠΑΙΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΑΦΑΣΙΑ,ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ, ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΙ. Γιατι μαζι με τους ασκεφτους και τις απόριες των ΜΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ θα την πληρωωσουν και ανθρωποι που δεν φταινε. Δηλαδη τα παιδια.
    Ειναι τοσο απλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή