Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΠΙΤΤΑΣ


Χρειάζεται να έχεις γνωρίσει κάποιον για να τον ξέρεις; Πρέπει να του έχεις πει καλημέρα ή να του μιλάς στο τηλέφωνο; Αστεία πράματα. Μικροαστικά. Μερικές φορές μάλιστα, αισθάνομαι και πιο χαρούμενος όταν ανακαλύπτω αξιόλογους ανθρώπους από το έργο τους, που δεν βρίσκονται στην καθημερινότητα μου. Και, διότι υπάρχει ίσως στο μέλλον η ευκαιρία της γνωριμίας αλλά και, διότι δεν έχουν χαθεί και τα πάντα σε αυτόν τον τόπο.

Αυτήν την άποψη έχω για τον Γιώργο Πίττα. Τον πρωτοσυνάντησα μέσα από ένα βιβλίο του, που κοσμεί περίποπτη θέση της βιβλιοθήκης μου. Μια συλλογή, χαμένων μέσα στον νεοπλουτισμό, κάποιων παλιών αθηναϊκών ταβερνών και κουτουκιών. Αυθεντικών σημείων συμποσίων που άντεξαν μέσα στον πανδαμάτορα χρόνο που έκανε την γεύση, απλά ντεκόρ. Πλέον μετράει μόνο η διακόσμηση και η αλόγιστη σπατάλη για μια σπιτική φάβα που μοστράρεται σαν έδεσμα ίσης αξίας με κάποιο μνημείο της Ακρόπολης. Τυχαία βέβαια δεν έγινε τίποτα. Και ο καταστηματάρχης αλλά και ο πελάτης ήρθαν σε μυστική άτυπη συμφωνία για τα σημερινά εξαμβλώματα. Κάτι σαν τον ελληνικό τουρισμό σε κοσμικό νησί.

Το βιβλίο του Πίττα ήταν η πρώτη γεύση. Το ορεκτικό. Μετά όμως διάβασα το βιογραφικό του και την προσπάθεια που κάνει σαν ξενοδόχος κάπου στην Πάρο: Να αναδείξει πρώτιστα, και δευτερευόντως να αναπτύξει, τον ελληνικό παλιό αγνό τουρισμό. Τότε που ερχόντουσαν εδώ οι Ούννοι για να βρουν αυθεντική Ελλάδα. Αυτήν που γνωρίσαμε εμείς, τότε παλιά σαν φοιτητές, που όντες άφραγκοι διαλέγαμε τα νησιά της άγονης γραμμής. Συνήθεια βέβαια που κάποιοι την έχουν κρατήσει και σήμερα μακριά από παπαράτσι, διαγωνισμό επίδειξης φανφαρονισμού, καλλιστείων ρούχων κι αγωνίας ρεζερβαρίσματος ξαπλώστρας και ποιος ξέρει περισσότερους ιδιοκτήτες κοσμικών μπαρ τίγκα στις πουτάνες και στα νεοελληνάκια που ψάχνουν μέλλον πουλώντας τα κάλλη τους.

Και μου έχει κάνει εντύπωση η διαφήμιση που ακούω τώρα τελευταία για τα ξυραφάκια BIC: « Αγοράστε τα διότι το 90% των λεπίδων κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Και παίρνοντας τα, εκτός από την ποιότητα και το βαθύ ξύρισμα, προστατεύετε και θέσεις εργασίας.» Φυσικά σκέφτομαι κι άλλα. Γιατί όχι όλη η παραγωγή; Το απομένον 10% βγαίνει σε χώρα που οι κάτοικοι της έχουν σκληρότερα γένια; Μήπως είναι απλά φτηνό μαρκετίνικο κόλπο;

Είναι δεν είναι, πάντως δείχνει και το concept πάνω στο οποίο θα έπρεπε να κινείται και η χώρα μας για κάποια πιθανή ανάκαμψη. Ίδιο με αυτά που λέει ο Πίττας: « Είμαστε στην Ελλάδα. Κι άρα για πρωινό, οι τουρίστες θα τρώνε ό,τι είναι ελληνικό. Εμείς στο ξενοδοχείο μας, σερβίρουμε κοπανιστή, λούτζα και χειροποίητα πιττάκια. Επίσης έχουμε και δικά μας λουκάνικα και δεν μας χρειάζονται Φρανκφούρτης.» Ολόσωστα λέω κι εγώ. Αν ο τουρίστας έρχεται εδώ για να βρει τα δικά του, καλύτερα να τα φέρνει στις βαλίτσες του για να του έρχονται και πιο φθηνά.

Διότι ο τόπος που επιλέγει ο καθένας για τουρισμό έχει και σοβαρούς αξιωματικούς κανόνες. Θα πας στο ψαροχώρι και θα ζητήσεις χοιρινή μπριζόλα; Θα πας στον γιατρό για νομική υποστήριξη; Θα πας στο κρεοπωλείο για λαχανικά; Θα πας στο βουνό και θα ψάχνεις παραλία; Θα πας κάπου και θα ζητάς τις συνήθειες σου που τις έχεις όλη την χρονιά; Θα πας στο Παρίσι και θα ψάχνεις σουβλατζίδικο;

« Και γιατί να μην το κάνω ; », θα ρωτήσει ο χλιμίτζουρας. Κάντο. Κι άσε με εμένα να σε λέω μαλακοτουρίστα με το σακίδιο που κοιμάται πάνω στην εξάτμιση του αυτοκινήτου ή στο φουγάρο του πλοίου που ταξιδεύει στο Αιγαίο. Που από όλη την Ελλάδα έμαθε την χωριάτικη σαλάτα αλλά και για την παγκοσμιοποίηση κατηγορεί την σιωνιστική συνωμοσία.

Χορτάσαμε από αυτά τα λοιμά. Όπως χορτάσαμε κι από τους υπηρέτες του ελληνικού τουρισμού στα νησιά που γαμήσανε τα πάντα. Και τις υπηρεσίες με τις πανάκριβες τιμές, και τον Έλληνα τουρίστα που αυτός κυρίως άφηνε τα λεφτά, και το προφίλ της χώρας με την αρπακολλατζίδικη διάθεση του και την τεμπελιά να βγάλει μια χρονιά με μόνο ένα τρίμηνο εργασία. Αντί να βάλει τον κώλο του κάτω και να δημιουργήσει, εκμεταλλευόμενος τον σχεδόν μόνιμο καλό καιρό, διαρκή ετήσιο τουρισμό.

Και να κουράσει ένα στοιχειώδες μυαλό να πάρει κάποιες στροφές, που το παίζει και δαιμόνιος Έλληνας ενώ είναι ένας τεμπέλης του κερατά που γουστάρει να κλαίει, ματσωμένος όμως, μέσα στον χειμώνα. Που επιθυμεί την πλούσια λύση της γαμήλιας δεξίωσης στην Μεγάλη Βρεττανία αλλά χορεύοντας τσάμικα ή νησιώτικα του Πάριου για την μανούλα του. Αλητείες ιθαγενών σε απόλυτη συμφωνία με την μαλακία του τουρίστα, που πρακτικά έρχεται εδώ σαν να είναι φωτοβολταϊκό ζώο. Να πάρει ήλιο μπας και φωτοσυνθέσει μεθαύριο που θα γυρίσει στο Νταχάου του.

Κι έρχεται αυτός ο Πίττας και μιλάει για τα ήθη της χώρας μας και για αγκινάρες Τήνου. Και προτάσσει ότι αυτό το ταπεινό και πεντανόστιμο που τρώγαμε τότε παλιά, δεν παραπέμπει στην φτώχεια, όπως έχει πιστέψει πλέον όλος ο ξεδιάντροπος νεοελληνισμός, αλλά με μια άλλη φρέσκια ματιά, θα μπορούσε να ήταν προϊόν ποιότητας και με χαρακτήρα. Με ονομασία προέλευσης και μάλιστα προστατευμένη από την διεθνή κοινότητα. Με τι αποτέλεσμα; Να του τα πάρεις πιο εύκολα του τουρίστα με το παραμύθι και την περιορισμένη κι άρα ποιοτική παραγωγή. Να πληρώσει και τον μύθο της μεσογειακής κουζίνας και του ντόπιου προϊόντος που το πληρώνει χρυσάφι στην χώρα του και βρίσκεται εδώ απλόχερα στα λαγκάδια ή με λίγο κόπο κι επαφή του ξενοδόχου με κάποιον που μπορεί να εκμεταλλευθεί το ξεχασμένο λόγω χρηματιστηρίου χωράφι του.

« Και μάλιστα χωρίς καμία συμμετοχή της επίσημης πολιτείας, που είναι ανύπαρκτη. Τον κάθε πολιτικό τον ενδιαφέρει το κόμμα του κι όχι η Ελλάδα.» Αλλά τώρα σε δουλειές να μπαίνουμε και σε συνεργασίες; Πιάσε μια εισαγωγή τυρί Γκούντα και πάρε φρέσκα ψάρια από την διπλανή ιχθυοκαλλιέργεια.

Και τώρα που όσοι μπορούν θα κάνουν το ξέχυμα στα ελληνικά νησιά και τα βουνά, καλό είναι να κάνουν ένα κάποιο μποϋκοτάζ στα εισαγόμενα και νάρθουν πιο κοντά στα ελληνικά προϊόντα. Να ρωτήσουν τον τόπο παραγωγής αυτών που θα πέσουν στο τραπέζι. Να κόψουν την επίπλαστη ξενοφοβική υποτέλεια κι ότι τα δικά τους είναι ντε φάκτο καλύτερα. Έχοντας στα αυτάκια τους άλλη μια κουβέντα του Γιώργαρου: « Όλες οι γενιές των Ελλήνων είχαν μάθει το ατομικό κι όχι το συλλογικό συμφέρον. Τώρα όμως έχουμε την φάρα του χρηματιστηρίου: του συλλογικού εγώ. Και πάντα η χώρα μας ήταν μια σύγκρουση κοινών και τώρα έχει μια χρυσή ευκαιρία. Να δώσει επιτέλους αυτό για το οποίο την θέλουνε. Μην τους χαλάσουμε το χατίρι.»

Ορθά. Ας μάθουν και λίγο κολύμπι οι νησιώτες κι ας διαβάσουν και κάμποση ιστορία για τον τόπο τους. Είναι αστείο οι ξένοι τουρίστες να γνωρίζουν περισσότερα. Εκτός πάλι αν θέλουν να πάνε μετανάστες στα μεταλλεία του Βελγίου ήσυχοι ότι τους βλάψανε πάλι οι ξένοι δυνάστες.

34 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΗΜΕΡΑ ΚΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΛΑ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΑΦΙΕ ( ΑΕΚΤΖΗΣ ΓΑΡ ) ΚΙ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΦΕΡΕΤΙ ( ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ALEXANDER ΕΙΜΑΙ 120 ΜΕΤΡΑ, ψάχτο πού ανήκει και τι συγγένεια έχει μαζί μου) .
    Βεβαια σε κάτι tenders πετάγομαι λόγω φιλίας κι επειδή τα γουστάρω τα λαμόγια που το παίζουν πλούσιοι, αλλά τον αRχηγό ακόμα δεν τον έχω συναντήσει. Πες του αν είναι εύκολο οτι σήμερα θα είμαι στον Εμπουριό και το βράδυ στην Εργίνα. Δεν έχω θέμα Με τις γνωριμίες. Κι εγώ για κάποιο χορηγό ψάχνω ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ. ΑΣ ΠΕΙ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΕΙΣΕ.
    ΠΑΝΩ ΑΠΟΛΑ Η ΑΕΚ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΧΑΙΡΕΣΘΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΣΚ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΞΕΝΕΡΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ xatzi: Καλώς ήρθες και να γράφεις συχνότερα. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΘΑ ΣΤΟ ΠΩ ΠΡΩΤΟΣ. ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ conpater χαχα χαιρετισμους στην Εριεττα.
    Καλο ειναι να απανταμε εστω και ειρωνικα στον αγραμματο που και που.
    Να νομιζει και αυτος οτι κατι ειναι. Ολο μπεε και μουυυ ειναι ο κακομοιρης.

    Βεβαια επειδη ψαχνεται απελπισμενα του συστησα το 365, εχει μεγαλο κοπαδι εκει..

    120 μετρα αρα πρεπει να εχεις καμμια 200αρια ατομα πληρωμα ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ολους

    Αυτοι οι Χεταφιανοι τελικα ειναι πολυ κολοπαιδα.

    Μα να λενε στο προεδρο οτι μην ανυσηχεις, εμεις δεν προκειται να παρουμε το Μιστελ, παιζεις μονος σου, εισαι τεραστιος κλπ κλπ

    Και μετα τα παλιοπαιδα να πηγαινουν να δινουν λεφτα και να το παιρνουν?

    Κατι τετοιοι ειναι που χαλανε την πιατσα προεδρε.

    Ακους εκει πληρωσαν.

    Δηλαδη ΜΑΛΑΚΑΣ εισαι εσυ που το πας στη ΜΟΥΦΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΤΟ?

    Κανε relance(δηλαδη πονταρε περισσοτερα σημαινει αυτο αγραμματε) γιε το Τζεπετο και σκασε οσα θα εδινες για ελευθερο και ΠΑΡΤΟΝ ΔΑΝΕΙΚΟ.

    Ξερεις εσυ. Κανα 200αρι ο παικτης κανα 200αρι εσυ, το εχεις παιξει το εργο ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ..

    Και παντα για ενα χρονο. Ολη η ΑΕΚ ενα χρονο εχει contrato.

    Πως ειναι οι πληρωμες ολες απο Σεπτεμβριο? Κατι τετοιο.

    Εξαλλου ειναι γνωστο οτι τον Σεπτεμβριο (σε 20 μερες δηλαδη) και μετα την παρεμβαση ανωτερων δυναμεων χθες (κοντα εις τον Κυριον) θα κερδισεις Λοττο, Τζοκερ, Κινο, και Λαχειο μαζι.

    Τωρα αν δε σου βγει και αυτο στειλε τον Αρναρ να φερει τον Αντι-Μιτσελ.
    Ο οποιος αρναρ μαλλον για το cern πρεπει να δουλευει (αγραμματε αυτο δεν μπορω να στο εξηγησω ειναι εκτος κυβικων σου) μιας και ψαχνει τον Αντι-Σκοκο τον Αντι-Μπλανκο τον Αντι-Ντιοπ τονΑντι-Σαχα και τον Αντι-Μιτσελ.

    Γενικα για την αντι-υλη παει (ειπαμε δεν γινεται να στα εξηγω ολα ρε μεγαλε) και ολο κατι Ισλανδους φερνει..

    Ο οποιος Γκουντι ειπε λεει οτι θα δειτε λεει τι θα κανω εγω στο γηπεδο.
    Κρυβε λογια μεγαλε. Μας απειλεις οτι θα κανεις τη δουλεια σου δηλαδη για να καταλαβω?

    Κρυβε λογια γιατι ο προηγουμενος στομα ειχε και μιλια δεν ειχε. Γκολ εβαζε και τριπλα δεν εκανε.
    Και του χρωσταμε και 260 απο το Πασχα.

    Που μου θες και μπροστατζα το συμβολαιο απο το γιο του Τζεπετο.
    Περιμενε και θα παρεις και εσυ.
    Απο Σεπτεμβριο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ..και πάλι Στήβεν, εύγε.

    Όταν δεν γράφεις για την ΑΕΚ που συνήθως δεν τα διαβάζω ολόκληρα τα ποστς (διότι είπαμε..δε με απασχολεί ιδιαίτερα η ΑΕΚ όσο και αν αυτό μπορεί να πληγώνει τους φανατικούς) εκτός βέβαια αν με παρασύρει το χιούμορ σου, γράφεις άλλες σκέψεις που πραγματικά μου αρέσει πολύ να τις διαβάζω :)

    Και για να προλάβω τους ανώνυμους, είναι γνήσιο κοπλιμέντο και όχι χάιδεμα αυτιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τους φανατικούς..τους οπαδούς ήθελα να πώ πιο σωστά. Τους φίλαθλους. Όχι φανατικούς..ακούγεται λίγο χλωμό αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΡΟΣ DIMI: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΙΕΤΑ. ΕΚΕΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ.
    ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑΥΤΕΣ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ( ΠΛΆΚΑ ΚΆΝΩ) . ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΙ ΤΣΟΥΛΟΤΟΥΒΛΑ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥΣ.
    ΤΟ ΠΛΉΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ 5 ΚΛΑΜΠ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ. 200 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ DIMI: ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΑΤΙ; ΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΒΕΙ Η ΤΙΜΗ. ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΠΑΙΞΑΝΕ; ΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ.
    ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ SPOTLESS MIND: ΕΛΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΚΕΥΤΙΚΟ.
    ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΧΑΛΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ Ή ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΑΛΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ. ΝΑ ΜΗΝ ΑΧΟΛΕΙΣΑΙ ΔΕ, ΜΕ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ.
    ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ ΓΡΑΨΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΜΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ; ΠΟΣΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΗΚΩΜΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @steven γνωρίζεις ο μακος ποτε αλλάζει αντίστοιχα φανέλα ; Δεκέμβριο ;
    Νόμιζα ότι ο conpater είναι στο Alexander δεν κατάλαβα ότι είσαστε μαζί χαχα
    Το αδελφό σκαρι Πάντως είναι στο Λαύριο πριν λίγο το δα..
    5 club? Αφήνεις και μουσι; Πας για ιμαμης; Χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΠΟ ΔΩ ΤΟ ΦΕΡΑΤΕ,ΑΠΟ ΚΕΙ ΤΟ ΠΗΓΑΤΕ,
    ΤΑ ΧΑΙΔΕΨΑΤΕ ΤΑ ΑΥΤΑΚΙΑ ΣΑΣ ΠΑΛΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πεφτει η αποδοση για τον Μανωλη.
    1,15 δινω σημερα

    Μετα απο τον αποκλεισμο με τους Γεωργιανους θα παει (αν προλαβει) στο 1,05 με 1,02

    Εγω λεει υπολογιζα στον Ντιοπ και στον Μιτσελ

    Εγω παλι Μανωλη υπολογιζω οτι δεν θα σε βρει παρελαση

    Τωρα για τον εταιρο καπαδοκη που τον δινεις με τοση ευκολια (και κανεις οτι δεν ξερεις κιολας-σε πιστεψαμε) τι να σου πω.

    Χριστουγεννα θα ναι, πρωτοχρονια θα ναι θα σε γελασω.

    Παντως ΝΥΧΤΑ θα ναι σιγουρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Βοτοβολταικα ζωα"; Τελειο!
    Οι ανα την χωρα "Γιωργηδες" σαν και τον παραπανω,Γιωργο Πιττα,ειναι μικροι Ατλαντες που ακομα κρατανε στις πλατες τους μια Ελλαδα αξιοπρεπειας και αυθεντικοτητας. Μαζι με αυτην βεβαια κρατανε πανω τους-αναγκαστικα βεβαια- και τα πολλα συγχρονα τρυπια καθαρματα που εχουν βαλθει να μας πεισουν οτι οι μεγαλοι Ελληνες εκαναν λαθος και ποτε κατι της προκοπης δεν ευρεθει η ανακαλυφθηκε δω, παρα μονο το βυζι της Μπεζαντακου,το "Κλικ" του Κωστοπουλου και τα μπαλακια του γερο-Μαστορακη.

    Ας ειναι. Ελπιζουμε τουλαχιστον στο εσχατο "ουδεν κακον αμιγες καλου".
    Και εστω απο αναγκη αν οχι απο επιλογη, ο μαλακας αυτος πεπλανημενος εκμαυλισμενος λαος να αρχισει να βλεπει τα πολυτιμα που η χωρα του του τα παρεχει δωρεαν και εκεινος εψαχνε σε Βησιγοτθοπολιτειες τα "In" και τα "glamorus".

    Διχως εστω να μπορει να κανει την απλη σκεψη "αφου ρε μαλακα οι ΑΛΛΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ Η ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΦΩΤΑ,ΙΔΕΕΣ ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΞΕΠΑΤΙΚΩΝΟΥΝ ΠΛΑΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΞΙΕΙΣ,ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΡΠΙΛΙΖΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΔΩΡΑ; ΜΑΛΑΚΑ. Ε, ΜΑΛΑΚΑ.

    Μαθε τωρα-αν δεν ειναι πλεον αργα- και να τρως, και να διαβαζεις και να σκεφτεσαι καπως Ελληνικα.
    Δηλαδη η παγκοσμιοποιηση ειναι μεσα στην ιδια σου την χωρα,μαλακα. Και την κλωτσησες. Και απο αφεντης εγινες ρακοσυλλεκτης και σκουπιδοφαγος.

    Αφου λοιπον σαν πρωτη επιλογη δεν εμαθες το Ελληνικο γιατι σου ειπαν-αφου σε δανεισαν- οτι το "εξω" ειναι μαγκια και το "εσω" ειναι βλαχια, τωρα ψαχνε να βρεις οτιδηποτε Ελληνικο, οχι απο υπεριφανεια,αλλα απο αναγκη. Και σαν τετοιο θα σου περνανε ακομα και τα μασκαρεμενα ξενα. Αντε να βρεις την ακρη οψιμε Ελληνολατρη σαλατομουρη.
    ===========================================
    Καλα η ομαδα που βλεπουμε σε ποια κατηγορια παιζει; Γιατι στον Αγιο Κοσμα,βλεπουμε πιο οργανωμενα πραγματα.
    Τι αχταρμας. Τι σουργελα. Τι χαος. Τι καραγκιοζ-μπερντε ειναι τουτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Dimi,μολις την δω θα τις τα πω,εκτος Alexander βεβαια...
    Στην Μηλο εχω παει μια φορα,καλοκαιρι,για να παρουμε εναν "κρατουμενο" απο τα Τακαν.Κι αυτο πριν 23 χρονια...Αρα ο Στηβεν δεν ειναι μαζι μου.
    Δεν ξερω ποσοι απο το blog διαβαζεται ΦΙΛΑΘΛΟ,ξερω ομως οτι ο Γαλουπης εχει μια βδομαδα που δινει ρεσιταλ στα του Παγκοσμιου οικονομικου πολεμου.
    Τα μαθατε πιστευω τι εγινε στην Ρωσια,με την υποβαθμιση της θυγατρικης της MARFIN.Ετσι,για να ξεκαθαριζει το τοπιο σιγα-σιγα...
    Προς καρε.Αμα την επιστροφη σας,να βαλουμε μπρος για την "δηλωτη".....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μια που ειπαμε για Alexander,την ιστορια του την ξερετε? Ετσι για να περναει η ωρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ conpater πλακα κανω ΔΕΝ τους γνωριζω τους ανθρωπους, ουτε καν εξ οψεως που ελεγαν και οι παλιοτεροι.
    Αν και ο Σπυρος πρεπει να ειναι εξαιρετικα ενδιαφερων ανθρωπος.

    Για το αλλο οκ!

    @ Xρηστο εχεις δει Χελγκασον στον Αγ.Κοσμα?
    Τυχερεεεεε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ειχαμε ενα ποδοσφαιριστη με το ονομα πιττας και μαλιστα ηταν πολυ καλος αλλα του αρεσε λιγο η νυχτερινη ζωη
    διαβαζοντας τα περισσοτερα ρεπορταζ ειχα την εντυπωση οτι η προετοιμασια ηταν υψηλου ευρωπαικου επιπεδου (οχι φυσικα σαν του παρωχημενου σερβου) λογω του αλεφαντου της ισπανιας αναγκαζονταν τον προεδρο μας να δηλωνει οτι η φετινη αεκ θα ειναι κατι το διαφορετικο
    του αναγνωριζω οτι επεσε μεσα, ιδιως η χθεσινη αεκ ειναι κατι το διαφορετικο
    ο θεος να βαλει το χερι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εσυ πιττα και εγω κοιτα που λενε και στις παρεες,κατι αναλογο ηταν και η ομαδα εχτες,μερικοι ηταν πιττα και μερικοι κοιτα.Κατι διαφορετικο σιγουρα απο τα προηγουμενα χρονια δεν μπορειτε να πειτε?ακομη ελπιζουν οτι αυτος ο μπελεκ ειναι παιχτης επιπεδου ΑΕΚ?ασε τον τερμα.....αραπατζης χιλιες φορες.Ειχαμε απουσιες λεει δεν παιζαμε με τους βασικους....μαυρη ειναιη νυχτα στα βουνα θα πω εγω.Ρε μανολο γιατι γκρινιαζεις?δεν βοηθας ετσι την κατασταση,θα παρεις πουλο και τα δουλεμενα θα τα παρεις του αγιου πουτσου,προσεχε πως εκφραζεσε σ παρακαλω μην το κανουμε μπουρδελο εδω μεσα,για συνελθε....σκατα εχει το κεφαλι σου,θες να ξυπνησει ο κοσμος?εκει ειναι μετα που θα παρεις τα αρχιδια μου.....ταδε εφη δικηγορακος.

    Πολυ γκουλος αυτος ο γκουλον ρε παιδακι μου,με ψωμι ψαρευουν οι μαλακες εκει μεσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Spotless Mind ειδες κανα φανατικο εδω μεσα? Ακομη και εγω που φορτωνω λιγο με τα της ΑΕΚ χαβαλε κανω, δεν ειναι και για τιποτε αλλο αυτοι.
    Ισα ισα που εχουμε μοιρασει την θεματολογια ακι συμμετεχουμε παντα ολοι σε ολα.
    Το καλο με αυτο το blog ειναι αυτο, οτι ειναι ποδοσφαιρικο και φτανεις να συζητας για οικονομικα πολιτιστικα κονωνικα και οτι αλλο μπορει να παει την κουβεντα.

    Μακη μην περιμενεις να δεις τιποτε αλλο. Πιττα ειτε με γυρο ειτε απο ποτο θα ειναι η ΑΕΚ φετος.
    Νομιζατε οτι εχει πιασει πατο? Πλαναστε πλανην οικτραν φιλοι μου.
    Το Δεκεμβριο να δεις πατο που ληγουν τα contrata και μπορουν οι παικτες να πανε οπου θελουν.
    Εκει να δεις πως αλλαζει ο Μακος και ο κωστακης ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ φανελλα.. γιατι ο πρωτος ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΜΕΡΕΣ..
    Που να τολμησει να το πει βεβαια ο γιος του Τζεπετο.
    Το κραταει οσο μπορει. Ελα ομως που δεν γινεται να τα εχεις ολα κρυφα...
    Γιατι σαν ομαδα λεγαμε οτι θα γινουμε Πανιωνιος. Μακαρι αλλα μαλλον για Ηρακλης το βλεπω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανακοινωθηκεν ο Τσιτας απο την ΠΑΕ
    Ο Ταρζαν απο εβδομαδα.

    Εκνευρισμος λεει η Ψ-ΩΡΑ της διοικησης!!!!! με τους μανατζερ του Μιτσελ!!!
    Συνεχιζει ακαθεκτος ο γιος του Τζεπετο, μιλαμε δεν καταλαβαινει τιποτε ο τυπος.
    Το τι ΣΩΤΟ ΚΑΙ ΑΧΥΡΟ εχει πει δε λεγεται..

    Τα διαρκειας εν τω μεταξυ εκει κολλημενα στα 6500 χιλιαρικα..
    Με την οργανωση μεσα.

    Τζουφια 4 δηλαδη..

    Ρε τι εχουν τα ερμα και ψοφανε???

    Νεα αποδοση: Δινω 1.50 για κραχ μεχρι τα Χριστουγεννα...

    O Mανωλης ειναι στο 1.15 ακομη για την πρωτη παρελαση. Βεβαια αν κεντησει η ομας σημερα παει 1.10 Α-Ν-Ε-Τ-Α

    Παιζε εσυ μανωλακη 4-2-3-1 και οχι παρελαση, ουτε τα σχολεια δεν θα προλαβεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εκλεψε λεει τη παρασταση ο μπουμσονγκ ωχ σορυ ο γκουλος η ωρα κ σια,Πανε καλα αυτοι?τι πινετε ρε?15 λεπτα δεν επεξε?η κανω λαθος?μαλλον κανα αλλον αγωναν ειδαν αυτοι.Συμμαζεψε το κεντρο,την γεμισε με την παρουσια του,σωστες τοποθετησεις,δυνατος στα προσωπικα,ζηταγε μπαλα,σηκωνε κεφαλι,εκανε μια πασα εξαιρετικη,εκανε κ ενα σουτ στου διαολου την μανα θα πω εγω.....ρε μηπως δικομαζουμε τον βιερα και δεν το πειρα χαμπαρι,προλαβε και τα εκανε ολα αυτα σε 15 λεπτα?
    κοφτε το ρε μαγκες σας χαλαει το ριμαδι τι το πεινετε το αναθεματισμενο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΠΑΝΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΝΗΝΑΚΗ. ΑΚΟΜΑ ΨΑΧΝΩ ΤΟΝ ΔΧ. ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΩ.
    ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    " ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΓΚΝΕΡ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΥΤΣΙΝΙ;"
    ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΠΑΙΧΤΕΣ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΑΜΙΔΗ. ΑΝΤΕ ΝΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. O....ΔΧ βγαζει ανακοινωσεις απο το Azimut προφανως και ας λεει οτι ειναι στο δωματιακι.
    Μαλλον το δωματιακι το διακτινησε, τι διαολο 25 ατομα πληρωμα θα καθονται?

    Ταδε εφη λοιπον ο συν-πανελιστας που μας κυρησσε ενοτητα:

    ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ

    Το μαλάκα στις παπαρολογίες Αδαμίδη - Ψωμιάδη.Στηρίζω τους... Supporters.

    Kαι μετα ΣΤΟ ΨΗΤΟ:

    Αδαμίδη δώσε τώρα τα λεφτά που χρωστάει η Π.Α.Ε. ( 125.000 ) να κρατήσουμε τηνμοναδική καύλα ( HANDBALL ) που μας έμεινε ζωντανή. Γλύτωσες την Π.Α.Ε. από τον Scocco, τον Djebbour, τον Blanco, τον Sacha και μακάρι να μην έπεται δυστυχώς( Μανωλάς - Μάκος ) και συνέχεια. Τα 125.000 ( εκατόν είκοσι πέντε χιλιάδες ευρώ )τώρα αυτά δεν είναι σωστό να τα γλυτώσουμε.

    Kαταλαβες γιε του Τζεπετο?

    Κανουμε τον μαλακα τοσες μερες αλλα τωρα ηρθε η ωρα του ευρω! Και μπροστα στο ευρω ο ΔΧ δεν κανει μαλακιες..

    Ο.... BLANCO και οι αλλοι που κολλανε με τα 125 του handball?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΡΟΣ DIMI: ΕΚΕΙ ΕΣΥ...
    ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ. ΕΝΑΣ ΕΠΩΝΥΜΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ε να μην πουμε και καμια μαλακια να περναει η ωρα?
    τι να σχολιασουμε?
    το αγωνιστικο κομματι? ελα ειπαμε να πουμε καμμια μαλακια μη το χοντραινουμε τοσο ομως.
    Υπαρχουν και ορια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μετα βαιων και κλαδων ξανα στην Λιγδα οι ο Βολος και η Καβαλα.
    Μετα τον ξαφνικο θανατο,ηρθε η αποφαση-απινηδωτης του Πιλαφιου και τσουπ... νατοι παλη στην Πρωτη κατηγορια.
    Ιδου το εγκεφαλικο επεισοδιο το οποιο μετονομαστικε "σκεπτικον αποφασεως":

    "δεχεται τυπικα και αποριπτει στην ουσια" την εφεση του Μπεου".
    Ομως...
    "δεχεται τυπικα και κατ'ουσιαν την εφεση του Ολυμπιακου Βολου.

    Και παμε ξανα-μανα τα ιδια και στην αλλη περιπτωση:
    "δεχεται τυπικα και αποριπτει στην ουσια" την εφεση του Ψωνιαδη.
    Ομως...
    "δεχεται τυπικα και κατ'ουσιαν" την εφεση της Καβαλας.

    Το σκεπτικον της λαπρης αποφασεως αναγεται εις την οδηγο αποφαση του Ποντιου Πιλατου προ δυο χιλιαδας και ενδεκα περιπου χρονια (συμφωνα με το Γρηγοριανο ημερολογιο)ο οποιος:
    "εδεχθει τυπικα και απεριψε στην ουσια" την εφεση του Ιησου.
    Ομως...
    "εδεχθει τυπικα και κατ'ουσιαν" την εφεση των 12 μαθητων.

    Τουμπαλιν ομως με την περιπτωση Βαραβα:
    "εδεχθει τυπικα και κατ'ουσιαν" την εφεση του Βαραβα
    Και...
    "εδεχθει τυπικα και απεριψε στην ουσια" την εφεση των Ζηλωτων.

    Αυτο θα πει ισοροπια. Η δικαιοσυνη κρατα μια διπλη ζυγαρια. Και ενα σπαθι, καθως θα εχετε δει.
    Πραγμα που σημαινει οτι οταν δεν δικαζει ζυγιζει περκοχανα και σκορπιδια. Και με το μαχαιρι καθαριζει τις ουρες και τα πτερυγια απο τα μεγαλα καρχαριοειδη.

    Επισης την βλεπουμε σε παραστασεις της να φορα ενα μαντιλι στα ματια. Δεν ειναι εκει η θεση του. Στη μυτη ειναι συνηθως, για να αντεχει την βρωμα της ψαραγορας.Που καμια φορα το σηκωνει μεχρι τα ματια,για να παρει αερα και να ονειρευτει επισης οτι ειναι ελευθερη και ανεξαρτητη.
    Νομιζοντας οτι με τον στρουθοκαμιλισμο αυτον,δεν την βλεπει κανεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εκανα λαθος εις την μετρηση.1978 χρονια απο του Μαρτυριου.
    Εαν βεβαια λαβουμε υπ'οψην μας οτι το αρχικο ετος "0" μετρηθηκε λανθασμενα σαν ετος "1",τοτε τα χρονια ειναι 1979.
    συμφωναν μεν με το ακριβεστατο ημερολογιο των Μαγια,το οποιο μετρα με "20αδες",και δεν υπολογιζουν "απο κτησεως Ρωμης", τα χρονια απο σημερα εως τοτε 33μΧ,ειναι στην ουσια περιπου 1970. 7-8 χρονια λαθος.
    (γιαυτο και οσοι περιμενουν το "2012" οτι κατι θα συμβει, εχουν πλανηθει απο το Παπικο ημερολογιο.
    Με μια μικρη καθυστερηση καπου πριν το 2020, θα μας επισκεφτουν οι Ανουνακι,οταν και ο πλανητης Νουμπιρου,θα παρκαρει σε καποια Εθνικη οδο του Μπομπολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Dimi,ειναι ενας πολυ ΣΟΒΑΡΟΣ ανθρωπος.Τον εχεις δει σε καμια Αραχωβα? Σε καμια Μυκονο? Εχεις δει φωτογραφιες του σε κανα περιοδικο?
    Το Alexander ξερεις ποσα χρονια σκαρι ειναι? 40!!Ανηκε στον Καμπουρακη,Ελληνα που ζουσε στην Γαλλια.και το βαλε να κανει κρουαζιερες.Τοτε ομως υπηρχε η Ηπειρωτικη του Ποταμιανου και τα`χε σαρωσει ολα.Το πουλησε στον Κυρτατα νομιζω,τα ιδια παλι.Στο Τροκαντερο ηταν αραγμενο και το πηρε στην φτηνια ο μπαρμπα-Γιαννης,και το εκανε κουκλα.Αφησε μονο τοτε τις μηχανες και το κουφαρι.Ε,με το ιδιο σκαφος ειναι και ο υιος,ασχετα αν εχει κανει καποιες μετατροπες για να ειναι πιο συγχρονο.Λεφτα εχει να γεμισει 10 τανκερ σε δολλαρια,καινουργιο πλεουμενο δεν πηγε να παρει σαν τον καθε επιδειξια νεοπλουτο.Χαιρετε....
    Περιμενω κατι πληροφοριες,αν ερθουν θα γραφτουν αργοτερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ειλικρινά χαίρομαι να σας διαβάζω, καλό βράδυ σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. conpater
    τον καμπουρακη τον γνωριζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αλέξανδρος Τζιόλης!!!

    400.000 + bonus!!!

    Τα παμε και χτες:

    Νομιζατε οτι εχει πιασει πατο? Πλαναστε πλανην οικτραν φιλοι μου...

    Υ.Γ Ειναι και ο Γιουρκας ελευθερος προεδρε προλαβαινεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλημερα.
    "400" τι; Ευχες; Φασκελα;Κλανιες; Δεν αναφερει "ευρω" η "προταση".
    Παντως ο Αδαμ-ειδης, αναγνωριζει το ποδοσφαρικο ματι του Μαρινακη. "δεν μπορει...για να τον θελει ο Ευαγγελος,καλος παικτης θα ειναι"
    Και τον μπακαλαιαρο τι τον εχεις εκει και τον πληρωνεις,εαν ειναι να παρακολουθεις τις κινησεις των αλλων;

    Νομιζω οτι πρεπει να δει τον Δομαζο. Ετσι νομιζω οτι λεγεται. Παιζει καπου σε καποιο "camp".Εξαιρετικο ταλεντο,δεν εχει φτασει ακομα τα 70 και ειναι με αρκετες εμπειριες για το νεαρο της ηλικιας του.
    Επισης καποιος "Παπαιωανου" ακουγεται οτι εχει αναστατωσει τις αλανες των Αχαρνων. Πιτσιρικας και αυτος,με καλο κεφαλι και μπουκαδορος. Οσοι τον εχουν δει μιλανε με τα καλυτερα λογια. Νομιζω οτι πρεπει να ριξει μια ματια κατα κει το τμημα σκαουτινγκ.
    Ενα "φαντομ" επισης για την θεση του πορτιερο, ειναι και ο νεαρος μαθουσαλας Νικολαος Σαργκανιος.
    Θα πρεπει βεβαια να αποσπασουν την συμφωνη γνωμη του πατερα του καθοτι ειναι ανηλικος. Δηλαδη δεν εχει ηλικια.

    ΡΕ ΟΥΣΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή