Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ

            Ακριβώς όπως τα είχαμε πει χωρίς φόβο αλλά με μπόλικο πάθος : " ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΘΑΡΣΗ ". Και βέβαια την αποφασιστικότητα του κράτους την κατέδειξε ο υπουργός πολιτισμού, που αυτήν την εποχή λέγεται Γερουλάνος: " ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΑΛΑΚΩΣΕ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ . ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ, ΜΕ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ".
         ΕΝΤΑΞΕΙ. ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΑΤΕ ΤΑ ΑΠΛΑ; ΠΟΙΑ; ΕΛΑΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ: " ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ " ΚΑΙ " ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ" . ΚΟΙΝΩΣ:
         ΓΑΜΕΙΣΤΕ ΤΑ ΟΛΑ, ΚΛΕΦΤΕ, ΦΑΤΕ, ΠΙΕΙΤΕ, ΣΤΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΚΑΙ ΚΑΤΟΥΡΕΙΣΤΕ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ.
         Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΤΗΝ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΛΕΟΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΤΥΠΟΥ ΜΠΕΟΥ ΚΑΙ ΨΩΜΙΑΔΗ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, που το παίζουν ανεξάρτητοι.
        Κοπρέντο, κυρίες και κύριοι; Η ΟΥΕΦΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΠΟΥ; ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΚΟΜΑ. ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΒΡΩ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΩ. ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΟ ΦΙΛΕΤΟ κι άρα όσο κι αν βάλαμε βαθειά το μαχαίρι, δεν χτύπησε κόκκαλο. ΤΟ ΒΑΛΑΜΕ ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ. ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΚΛΗΡΟ;
        Μα η Ευρώπη βρήκε. ΚΑΙ ΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ; ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ:
        ΤΕΧΝΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΩΖΕΤΑΙ. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΔΙΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ. ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΑΕΙ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ;
          ΔΙΟΤΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ; ΜΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.
          ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΠΙΤΣΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΘΕΣΜΙΚΑ ΠΟΣΤΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ. ΟΠΟΤΕ ΟΛΟΣΩΣΤΑ " ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ". ΟΧΙ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. ΒΡΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΜΙΛΑΩ. ΑΥΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΨΕΜΜΑΤΑ Ο ΦΕΛΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ. ΕΝΑ ΣΑΡΔΑΜ ΕΚΑΝΕ ΚΑΘΟΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΤΗΝ  ΜΙΛΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ: ΣΚΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ήθελε να πει.
       Αμφιβάλετε; ΓΙΑ ΡΙΧΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΓΥΡΩ ΣΑΣ.
                          ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ.....

19 σχόλια:

  1. Φιλε steven ενα μικρο λαθακι μονο.

    Τον συν-ομιλιτη του προεδρου Μακη ναι μεν τον τιμωρησανε αλλα η ΕΛ.ΑΣ (η αλλιως EL.ASS στην αγγλικην) δεν εχει καταφερει ακομη να τον συλλαβει.
    Δυσκολο πραγμα παντα να συλλαβεις ενα δικο σου, δεν σου παει ρε παιδι μου.
    Τοσα χρονια μαζι απο τη χουντα πανε 40 χρονια κοντα. Τοτε που ως παπας μπαινοβγαινε στα μπουντρουμια, θελωντας να εξομολογησει και να αφαιρεσει απο τας αμαρτιας τους κοινους θνητους.
    Τοσα και τοσα εχουμε περασει μαζι.
    Τι παραχωρησεις κτιριων απο το υπουργειο πολιτισμου για να γινουν μπουζουκο-club, τι λαθρεμπορια χρυσου, τι δικαστηρια με τον Λαλιωτη, τι καταχρησεις (ουπς συγνωμμη προεδρε-διευκοληνσεις ηθελα να πω) τι στημενα τα παντα εχει 40 χρονια τωρα η πλουσια δραση του επωνυμου φιλαθλου.
    Και η EL-ASS παντα στο πλευρο σας, σαν τη διαφημηση.

    Τουλαχιστον να εχει και εναν ανθρωπο να αλλαξει μια κουβεντα ο προεδρος, να ζητησει μια γνωμη κατι τελος παντων.

    Οσο για την ΄ποινη΄αυτη οπως ξερεις δεν προβλεπεται πουθενα σε κανενα κανονισμο.
    Δηλαδη η εισαι ενοχος και πεφτεις κατηγορια η δεν εισαι και μενεις.
    Ενοχος με αφαιρεση βαθμων δεν υπαρχει.
    Και μαλιστα με εκπτωση (tres sic!!) 2 ποντακιων απο τον κ.Μακη (που λεει και ο προεδρος) σε σχεση με τον απλα (χωρις κυριε) αχιλλεα..

    Παιζει βεβαια και το σεναριο ΠΑΝΤΑ του δεδικασμενου.
    Απο εδω και περα μπορει (οπως σωστα ειπε ο Πηλαδακης) ο ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΓΩΝΤΑΣ να παιζει στοιχημα να στηνει αγωνες και να εχει 8-10 βαθμους ποινη η ομαδα του.

    Βουρ προεδρε, να η ευκαιρεια της εξυγιανσης: ολα τα ματς στο ΟΑΚΑ διπλα βαλτα. Ετσι και αλλιως τη φαμπρικα περσυ μια χαρα τη ξεκινησες.
    Βρε ατιμουλικο? Αυτο εννουσες οτι η εξυγιανση ειναι κοντα? Και εμεις, οι απλοι ανθρωποι, δεν σε πηραμε χαμπαρι και σε κοροιδευαμε?

    Γιατι προς στιγμην ανυσηχησα που σε ειδα στον πατριαρχη. Νομιζα οτι το πλανο ειχε μονο τη θεια παρεμβαση..

    @conpater φιλε ειδες τη φαπα στη μεγαλονησο? Αρχισε η πιεση στο καταστημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και για το αγωνιστικο κομματι (να ευθυμησουμε και λιγο) ο αλεξανδρος τζιολης που ειχε 5 μηνες να παιξει μπαλλα λογω καταγματος, παει να παρει τη θεση του κοφτη - οργανωτη στην ΑΕΚ!!!
    Ο οποιος βεβαιως σε σχεση με τον κανενα (γιατι σημερα δεν εχουμε κανενα παικτη) θα δειχνει θεος.
    Με αυτο το ταχυ τεμπο που δινει, με τα τρεξιματα του που θυμιζουν διψασμενη χελωνα σε πορεια στην ερημο, με αυτη τη καθετη πασα που βγαζει και την λεω καθετη πασα γιατι βγαζει 1 ανα 3 ματς..
    Αυτος ειναι λοιπον ο ηγετης που πανω του θα χτισει ο μανωλης τη νεα ΑΕΚ.

    Μια νεα ΑΕΚ που 7 μερες πριν το κρισιμοτερο παιχνιδι της φετος, δοκιμαζε εναν υπερβαρο Γαλλο που ειχε 80λεπτα συμμετοχη στη περσυνη σαιζον.

    Παιζεις ενα ταληρο εκκ σε 1 εβδομαδα, δηλαδη την υπαρξη σου σαν εταιρεια, και κανεις δοκιμες 10 αυγουστου με χοντρους γαλλους.

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΝΟ ΚΥΡΙΟΙ.

    Αμα εχεις τεχνικο διευθυντη τον Αρναρ προεδρο τον ... και τον Μανωλη προπονητη ολα πανε βαση σχεδιου..

    Και φυσικα ο ενας κοιταει ΜΟΝΟ Ισλανδους, ο αλλος μονο Ιθπανουθ και ο προεδραρας που κοβει το ματι ΟΤΙ ΚΑΤΣΕΙ..

    Με αυτα και με αυτα ο τεραστιος παρελαβε μια ομαδα με σαχα σκοκο μπλανκο μαιστοροβιτς μαντουκα αλεξο δηλαδη 6+1 ενδεκαδατους και σε ενα χρονο μεσα αφου τους εδιωξε ολους ΤΣΑΜΠΑ, τους αλλαζει με εναν Τζιολη ενα Μπελεκ ενα Κοντοε και εναν Σιαλμα.
    Α και τον μπουγαιδη που ειναι 2 μηνες τραυματιας..

    Ρε τι εχουν τα ερμα και ψοφανε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χτυπά «κόκκινο» η ανεργία καταγράφοντας νέο αρνητικό ρεκόρ για τον μήνα Μάιο, στο 16,6% έναντι 15,8% τον Απρίλιο του 2011. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα μόλις μήνα προστέθηκαν 36.260 άνεργοι. Τον Μάιο του 2010 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 12,0%.



    Οι απασχολούμενοι το Μάιο ανήλθαν σε 4.131.528 άτομα, οι άνεργοι σε 822.719 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.383.374 άτομα.

    Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 299.798 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2010 (μείωση 6,8%) και κατά 51.804 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 (μείωση 1,24%).

    Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 220.534 άτομα σε σχέση με το Μάιο του 2010 (αύξηση 36,6%) και κατά 36.260 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 (αύξηση 4,6%).

    Η κατάσταση μάλιστα αναμένεται να επιδεινωθεί από τον Σεπτέμβριο που θα αρχίσουν να μειώνουν το προσωπικό τους οι τουριστικές επιχειρήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μονο που στις αλχημειες τους-οπως παντα- λενε ποσοστιαια ψεματα, "δια την σμικρυνση και την αποφυγη οξυνσεων".
    Δεν υπολογιζουν εσκεμενα τους παμπολους ανεργους που δεν ειναι εγγεγραμενοι στον ΟΑΕΔ. Ουτε και σε αυτους συμπεριλαμβανουν τους ημιαπασχολουμενους. Εστω και μια μερα το μηνα να δουλευεις,θεωρεισαι εργαζομενος.
    Δεν εχουν και αδικο βεβαια δεδομενου οτι πλεον η ανεργια απο την μισθωτη εργασια απεχουν μολις 500 ευρω.

    Η ανεργια ειναι ηδη πανω απο το 20% και στο τελος του χρονου θα ειναι 25% γεματα.
    1 επιχειρηση ανοιγει, 5 κλεινουν.

    Τα ριμαγμενα απο τους νταβατζιδες ταμεια κοστιζουν τα μαλια της κεφαλης μας. Ενας δουλευει και τρεις ζητουν συνταξη η επιδομα.
    Και οι επιχορηγησεις απο το κρατος για το γεμισμα της τρυπας επαψαν πλεον. Πραγμα που σημαινει οτι απαντες θα "ζουν" "με τα απολυτως απαραιτητα" οπως εχει ειπωθει χαρακτηριστικα.
    Οποιος δεν μπορει; Οποιος δεν μπορει "να παει να γαμηθει" λενε με στομφο.

    Ο πιο δυσκολος-μετεμφυλιακα- χειμωνας ειναι αυτος που ερχεται.
    Κακως ειπε ο Εκο οτι "τον Αυγουστο δεν υπαρχουν ειδησεις"
    Τα κυριοτερα καιβασικοτερα γινονται τον Αυγουστο.
    Αλλο το οτι ο κοσμος ειναι σε ρασθωνη και στις παραλιες. Γι'αυτο αλλωστε προτιμαται αυτος ο μηνας.

    Ολα τα βαρβαρα "μετρα" καθως και ολες οι φωτογραφικες διαταξεις προς οφελος των νταβατζιδων,περνανε Αυγουστιατικα.
    Οπως και ολες οι μεγαλες κρισεις ξεκινησαν Αυγουστο. Οταν οι μυγες ειναι παχιες και η προσοχη ειναι στραμενη στους κωλους της Μυκονου

    Οχι οτι οταν ειναι ολοι παλι πισω στο αστυ αλλαζει και κατι. Και εδω μαλακες παραμενουν. Απλα μαλακες με χαμηλη θερμοκρασια. Αλλα ειναι καλο γενικα προς αποφυγη ταραχων-επεισοδιων κλπ να προτιμαται ο καυτος καλοκαιριατικος καιρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπερ μεθερμηνευόμενον:

    «Η Ελλάς είναι μια Μπανανία άνευ σοβαρής παραγωγής μπανάνας».

    «Η Ελλάς είναι η βορειότερη χώρα της Αφρικής».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ DIMI: ΑΔΕΡΦΕ, ΕΣΥ ΕΚΑΝΕΣ ΛΑΘΟΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ EL-ASS. ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ HELL-ASS.
    ΦΥΣΙΚΑ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠ.
    ΕΓΩ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΩ ΜΗΠΩΣ ΜΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑ;
    ΡΕ ΕΚΕΙ. Η ΠΟΥΣΤΑΡΑ Ο ΒΕΛΗΓΚΕΚΑΣ ΠΟΥ ΑΝ ΗΞΕΡΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΗ Η ΚΟΠΡΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ. ΣΥΓΝΩΜΗ, ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τα 700000 στην εφορία από που βρέθηκαν, οεο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Dimitri,οχι δεν τον ξερω...
    Ειχα γραψει ενα κατεβατο χθες κατα τις τρεις την νυχτα,αλλα μου βγαλε μια μουτζα η οθονη λεγοντας μου οτι το blog ειναι εκτος λειτουργειας.Θα προσπαθησω αργοτερα να το ξαναγραψω...
    ΠΟΙΟΙ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. conpater

    τον ηξερα εγω απο το παρισι, γιαυτο σε ρωτησα απο περιεργεια περισσοτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λυσσαξαν οι Γερμανοι με τους ιδιωτες.Ξεφορτωθηκαν πανω απο 80% των ομολογων που ειχαν,των Ιταλικων,των Ισπανικων,των Ιρλανδικων,και των Ελληνικων.( που ειχαν συμφωνησει να τα κρατησουν).Τα πουλησαν,και το ερωτημα ειναι σε ποιους.Γιατι στις ΗΠΑ που ειναι μεσα στα σκατα δεν γινεται,στην Κινα που ειναι ετοιμη για ρωσικη ρουλετα οχι,στην Ευρωπη δεν υπαρχει χωρα να τα παρει.Ποιος μενει? Μα φυσικα οι "αγορες".Τουλαχιστον 25% εκπτωση εκαναν οι Γερμανοι και τα ξεφορτωθηκαν.Και ετσι αρχισε το πιστολιδι στην Ιταλια,ασχετως αν οι γειτονες δικαστικοι κανουν ερευνες,ετσι εβαλαν στο ματι και την Κυπρο,για αυτο και ο Θαπατερο παει σε εκλογες,ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΟΥΜΠΙΤΟ ΓΙΑ ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ,γιατι μετα αρχιζει το γλεντι.Και σκεφτομαστε τωρα,τι σχεση μπορει να εχει η Γερμανια με τις "αγορες"!!! Εκ πρωτης,φαινεται το διπολο (που λεει κι ο Στηβεν) που κανει παιχνιδι αυτην την στιγμη.Πυροβολοντας και την Γαλλια,δημιουργει το αισθημα ανασφαλειας πλεον σε ολη την Ευρωπη και μετα στον γλομπο ολο.Οταν μεσα σε δυο μερες "χαθηκαν" απ`τα χρηματηστηρια των ΗΠΑ και της Ευρωπης 900δις,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ,φαινεται ξεκαθαρα ποιοι αγορασαν τα ομολογα των Γερμανων κι οχι μονο.900δις βρισκονται στον αερα,και περιμενουν...Τι ακριβως δεν ξερουμε,υπολογιζουμε ομως οτι το πιθανοτερο ειναι να "πεσουν" στα καινουργια θυματα των μηχανισμων στηριξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μια Ιταλια που εχει βαρια βιομηχανια ειναι ευκολος στοχος πλεον,οπως και η Κυπρος που καθεται πανω σε ενα απ`τα τελευταια κοιτασματα πετρελαιου και φυσικου αεριου.Φαινεται ξεκαθαρα γιατι η Μερκελ ειχε λυσσαξει με τους ιδιωτες,αφου αυτοι ειχαν παρει τον "βουρκο" απο τους Γερμανους.Και καθεται τωρα ο Σαρκοζι και κοιταει την θαλασσα και αναρωτιεται πως γινεται να τον εχει πιασει μαλακα η Γερμανιδα,την στιγμη που οι Λαγκαρντ και Τρισε ειναι Γαλλοι.Ξεχναει ομως ο κοντοπουτανος,οτι ο Τρισε φωναζε,και η Λαγκαρντ εχει προβληματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...Και οτι το χρημα δεν εχει πατριδα.
    Στο 1 ΤΡΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ το ελλειμα των ΗΠΑ,και αφου δεν τους εβγαινε αυξησαν το οριο χρεους,με την διαφορα οτι τωρα εχουν τους Κινεζους απεναντι να τους κοιτανε με μισο ματι για αυτα που κανουν,ζητωντας νεο νομισμα συναλλαγων γιατι σε βαθος χρονου ξερουν οι μανδαρινοι οτι τα δολλαρια που εχουν μαζεψει θα χρησιμευσουν για χαρτι υγειας.Στην Ελλαδα το παρτυ θα αρχισει για τα καλα οταν θα αρχισουν τα σουξου-μουξου για τα 109δις που ολο θα ερχονται και ολο στον δρομο θα ειναι.Και που να βρεθουν αυτα τα λεφτα,ποιος να τα δωσει? Εδω πλεον η Ευρωπη βαζει τα χερια στην τσεπη και πιανει το παπουτσι.Και επειδη απο Σεπτεμβρη που ξυπναει ο Ελληνας απο τον καλοκαιρινο ληθαργο και θα καταλαβει οτι λεφτα γιοκ,παμε για εκλογες και οτι βρεξει ας κατεβασει.Ουτε ο Θεος δεν σωζει πλεον τον ΓΑΠ.Και μετα....μετα γαματα με κεφαλαια γραμματα.Με βασικο στα 500ε,με τους δημοσιους υπαλληλους να εχουν παει σπιτι τους πανω απο το 25%,θα αρχισει πλεον η αναπτυξη.Η κινεζοποιημενη αναπτυξη των ιδιωτων,των "αγορων",με μια Γερμανια πολιτικη κυριαρχο σε ολη την Ευρωπη,ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ.
    Και με την ΑΕΚ τι θα γινει?
    Τιποτα,τι να γινει δηλαδη? Αφου μια χαρα παει η ομαδα.Στο επομενο φιλικο θακανει νικη,αρα ειμαστε ΟΚ! Πλεον η παρελαση ειναι μακρυνο χρονικο οριο για την ομαδα αυτη.Βδομαδα-βδομαδα θα πηγαινει το πραγμα,και ο τελευταιος να κλεισει την πορτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να πω και κατι για την ανεργια,αφου ειχαμε και καποια αποτελεσματα (του κωλου ειναι...)απο την στατιστικη υπηρεσια.Θα εξηγησουμε αλλη φορα γιατι ειναι του κωλου,δηλαδη πλασματικα,αφου κανουν μετρησεις συμφωνα με τα ευρωπαικα δεδομενα κι οχι με την κατανομη πληθυσμου στην χωρα.
    Ειπε λοιπον η στατιστικη οτι ολη η Μακεδονια ειναι για κλαμματα.Πως να μην ειναι δηλαδη,αφου τα εργοστασια πηγαν στα Σκοπια και στην Βουλγαρια,χωρια που τα συσκευαστηρια δουλευουν πλεον δυο μηνες.Ακολουθει η Θρακη και μετα ολοι στον κουβα...
    Και τα χειροτερα ερχονται.Γιατι οι εποχιακες δουλεις που υπαρχουν σε Πελοπονησσο,Κυκλαδες,Δωδεκανησσα,και Ιονιο σε ενα μηνα τελειωνουν.Και οσοι εργαζομενοι κολλανε ενσημα,μετα πανε στον ΟΑΕΔ για το επιδομα.Αν τωρα ειναι 800000 οι ανεργοι,φανταστειτε τι θα γινει απο μεσα Σεπτεμβρη.Ενα εκατομμυριο (στρογγυλα) οι ανεργοι.Και το κολπο της κυβερνηση με την αυξηση των ενσημων θα το πληρωσει πολυ ακριβα.Γιατι δεν κολλανε ολοι 25 ενσημα τον μηνα,χωρια που η σαιζον σε πολλα μερη αρχισε τον Ιουλιο και δεν προλαβαινουν να μαζεψουν ενσημα για το επιδομα ανεργιας.
    ....Καπου το διαβασα και μ`αρεσε.Αν σας κανουν αναπαντητη απο το Χρηματηστηριο μην εκπλαγειτε.Τους τελειωνουν οι μοναδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ conpater θεικο.

    Για να κανεις βεβαια αναπαντητη εκτος απο καρτα θα χρειαζεσαι και συσκευη. Και σε λιγο ουτε το ρευμα για τους servers δεν θα εχουν να πληρωσουν.

    Ισπανία, Βέλγιο, Γαλλία και Ιταλία απαγόρευσαν το short-selling σε μία σειρά από μετοχές.
    Ειδικα η Societe Generale SA χτες εγραψε με short ιστορικα χαμηλα.

    Καλα ξυπνητουρια παλικαρια τωρα ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ να μπλοκαρετε το shortαρισμα..

    Για τους κινεζους η δουλεια περιλαμβανει και αλλα πραγματα μιας και ΟΛΑ τα εργοστασια των Αμερικανων ειναι εκει (η apple χτες για πρωτη φορα περασε την exxon σε κεφαλαιοποιηση κατα 8 εκκ ενδοσυνεδριακα- και εγινε ΝΟ1 εταιρεια στο κοσμο).
    Μια εταιρεια που πουλαει ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ και οχι βαρελια αναλογα με τις ...καυλες του καθε Αραβα που ανεβοκαταβαζει την τιμη αναλογα.

    Εννοειται οτι ναι μεν εχουν δολλαρια αλλα και σε treasury bonds του αμερικανικου δημοσιου, ως collateral.

    Υπαρχει παντα η αναλογια bonds-stocks-cash (μην μας αγορασουν και νυχτα οι σχιστοματηδες) με το ζητουμενο απο τους κινεζους οπως ξερεις το ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ ΤΟΥ ΓΟΥΑΝ.

    Μια χωρα που ξεκιναει τωρα και η φτωχεια ειναι τεραστια. Αν δεις εμπορικες προσφορες προιοντων ΔΕΝ θα το πιστευεις!!

    Και φυσικα στην ανεργια ΔΕΝ εχει δημοσιο μιας και οι αγαπητοι συν-ελληνες ειναι περισσοτερο ισοι απο τους υπολοιπους και δεν μπορουν να χασουν τη δουλεια τους..

    Ο δε ενεργος πληθυσμος σε σχεση με τον ανενεργο πλεον ειναι μικροτερος ΚΑΙ επισημα πλεον 4.131.528 vs 4.383.374 δηλαδη ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ λιγοτεροι απο τους μισους ταιζουν τους υπολοιπους...

    HELL-ASS που λεει και ο steven και απο σεπτεμβριο, μαζι με το γιο του Τζεπετο που θα ξεχρεωσει τη μιση υφηλιο, αρχιζουν τα δυσκολα..

    Λες να την κανουν μαζι??

    @steven μα δεν ειπα να μη μιλας ισα ισα. Και εγω αυτο κανω, αν και ειμαι ανωμυμος σε σχεση με σενα. Το οτι δεν μιλαμε ειναι το θεμα και γιγαντονωνται οι βεληγκεκες, οι ιμαμηδες και οι χασοδικες (για τον τελευταιο οκ δεν παιρνουμε και ορκο).

    Μια τιμωρια υπαρχει γι αυτους:οικονομικος αφανισμος. Ουτε ευρω για κουλουρι που λεω. Απο τα αλλα ΔΕΝ καταλαβαινουν οσο και να τους μιλας.
    Αυτο δεν σημαινει βεβαια οτι θα απαρνηθουμε το λογο μας γραπτο και προφορικο..

    Kαλημερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στα της ΑΕΚ ενα πουλακι χτες κελαηδησε (και κελαηδαει παντα εγκυρα χρονια τωρα) οτι στο γαλλο του προτεινε ο τεραστιος προεδρος να τον πληρωνει με το ματς!!!!

    ο γαλλος του ειπε οχι προεδρε θελω 5χιλιαρικα την εβομαδα. να με πληρωνεις καθε δευτερα.

    Να το κανουμε 15 χιλιαρικα καθε τελος? ειπε ο προεδρος

    τι τελος απατησε ο γαλλος?

    τελος χρονου, τελος σεπτεμβριου, τερμα σαιζον, τερμα πατησια, τελος παντων , απαντησε ο προεδρος..

    Αστο προεδρε δε γαμιεται πα να φυγω. Τα εισητηρια Αγγλια-Αθηνα-Κυπρο τα κανονισες προεδρε?

    Τι λε ρε φιλε? Θα σε πληρωσουμε κιολας που ηρθες να δοκιμαστεις? Αμα θες τραβα στο σταθμο Λαρισης φευγει ο μουτζουρης για λαρισα θεσσαλονικη αλεξανδουπολη..

    Ετσι παει και ο ... γκουλον και ξαναπιανουμε τον Μιτσελ για 155η φορα μεχρι να βρουμε αλλο ΄λαβρακι΄απο την σενεγαλη την κατω παπουα γουινεα και την μπουρκινα φασο...

    και η ομαδα την πεμπτη εχει ματς..

    Τραι ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ για αμυντικο χαφ στα γεραματα.. ε ρε κακομοιρη που εμπλεξες, δεν καθοσουνα με το παιδακι σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιώργης ο Γαρατζέος12 Αυγούστου, 2011 11:39

    @conpater: Φίλε, η καλύτερη ανάλυση σε πολιτικά και οικονομικά θέματα αυτή την εποχή σε όσα media ξέρω 'γω τουλάχιστον....Σαρώνεις.
    @steven: Τα σκατά και ο έλληνας έχουν επαρκώς αναλυθεί με το ανέκδοτο του καραγκιόζη (του έλληνα δηλαδή) στην κόλαση.
    Πάει στην κόλαση, λοιπόν, τον πιάνει αλά μπρατσέτα ο βελζεβούλης και τον ξεναγεί για να διαλέξει που θα "φιλοξενηθεί".
    Πάνε στο 1ο δωμάτιο. Είναι κάτι τύποι και τους γδέρνουν ζωντανούς.
    "Μπα δε μου κάνει εδώ", λέει ο έλλην.
    Πάνε στο 2ο, βλέπουν κάτι τύπους να τους βράζουν σε ένα τεράστιο καζάνι με λάβα.
    "Άσε καλύτερα", λέει ο έλλην, πάνε στο επόμενο.
    Πάνε στο 3ο, βλέπουν κάτι τύπους να την έχουν αράξει και να επιπλεόυν στα ΣΚΑΤΑ.
    "Μιά χαρά είναι εδώ, εδώ βάλε με βελζεβούλη"
    "ΟΚ" και τον ρίχνει μέσα στα σκατά και κλειδαμπαρώνει τη μπόρτα.

    Άξαφνα ακούγεται από ένα μεγάφωνο εις κώδων και μιά φωνή ανακράζει "Το διάλειμα τελείωσε, ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ ΤΩΡΑ".

    Σεπτέμβρης έρχεται λοιπόν, συνελλοχίμ, "το διάλειμα τελειώνει, ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ"...

    Φιλάκια από τα πανέμορφα (και ουχί σε εμφανή κρίση) Χανιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιώργης ο Γαρατζέος12 Αυγούστου, 2011 11:43

    Κι επειδή ΑΕΚ=Ελλάς, έρχεται κι εκεί ο κώδων.Ο μανώλης δε βλέπω όχι παρέλαση να πιάνει, αλλά ούτε άνοιγμα των σχολείων...
    Ας περάσουμε τους δερματογδάρτες γεωργιανούς και με το ταληράκι κάτι συμμζεύεται. Αλλιώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημερα.
    Μαλλον HELL-US. Η κολαση μας.

    Τι ειναι οι "αγορες"; "agores". Οπως λεμε Ρωμαικη αγορα; Λαικη αγορα;
    Ο πολυς κοσμος κατι τετοιο καταλαβαινει. Και σωστα αυτο περιμενει οτι ειναι.
    Μα δεν ειναι. Και "ευτυχως" για τις "αγορες" που ο κοσμος-εσκεμενα- δεν "καταλαβαινει". Δηλαδη ειναι μεσα στην απλοικοτητα χωμενος,αποδομημενος,πνευματικα ακρωτηριασμενος, διχως ουτε την "πολυτελεια" ουτε τον χρονο και ουτε την διαθεση να κανει συνθετες σκεψεις. Δηλαδη να αποκτισει Κριση.

    Ποσο "συνθετες"; Οπως ας πουμε οτι στην πλατη του,στην πραγματικη αξια και στην πραγματικη αγορα η οποια ειναι δικο του δημιουργημα, φευγουν τα λεφτα, οι αξιες, και ταξιδευτουν σαν γλαροι στην λεγομενη "δευτερογενη" η "τριτογενη" η "τεταρτογενη" "αγορα". (δεν εχει βαθος ουτε τερμα ο πληστηριασμος και η εκμεταλευση του κοπου και του παραγομενου πραγματικου πλουτου των ανθρωπων)

    Απαντες λοιπον,σαν χελιδονια στα συρματα,κατα εκατομμυρια οι πολλοι,χαζευουν κατι ακαταλαβιστικες διαδικασιες, πολυππλοκες και δαιδαλωδεις, με απειρους τεχνικους ορους.

    Εναν παραλληλο κοσμο,ενα ξεχωριστο οικονομικο συμπαν ακριβως διπλα τους, με εναν οικονομικο πολεμο να εχει ξεκινησει και εκεινοι απλοι θεατες αναμενουν "λυσεις" και " εξοδους απο κρισεις" τχνικα προσαρμοσμενες ετσι ωστε να μην αντιλαμβανεται ο "απλος πολιτης" οτι το μυστικο της "επιτυχιας" ειναι η αγνοια και ο φοβος, τα οποια αλληλοπαραγονται και αλληλοτροφοδοτουνται. Ωιμε.

    Σαν αποχαυνομενοι αμετριτοι μικρομεσαιοι,παρακολουθουν "τρομαγμενες αγορες", αγνωστες εννοιες γινονται καθημερινο θεαμα στις ειδησεις και στα talk-sows, εχουν αποστηθεισει δεκαδες ονοματα "οικων", "επενδυτων" "οικονο-τεχνικων μηχανισμων" και βλεπουν πιο συχνα απο την τηλεοραση καποιους "Τρισε" και "Μπαροζο" και "Γιουνκερ" απο οτι το παιδι τους που ειναι στο ιδιο σπιτι.

    spreads και swaps,ομολογα τε και αλλα αξιογραφα μικρων μετα μεγαλων "προιοντων" να κανουν βολτες πανω απ'τα κεφαλια τους σαν ΑΤΙΑ.
    Και αναρωτιεται πως ειναι δυνατον να ειναι "προιον" ενα τραπεζικο κατασκευασμα,ισι και αναλογο με την ντοματα η το κρεας. Και θαυμαζει σαν τον Τραμπακουλα ξυνοντας τα αρχιδια του και το πηγουνι του,αυτα τα μεγαλα μυαλα που καταφερνουν και κουμανταρουν "αυτα τα δυσκολα πραγματα",τα οποια ειναι "εξ αδιαιρετου" και "αρμονικως ταλαντευομενα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Παρακολουθει σαν χαμενος ενα θεατρο με "προβληματισμενες ηγεσιες" "τρομοκρατιμενες αγορες", "δυσπιστες οικονομιες","τερατα οικονομικης σκεψης στιβουν το μυαλο τους να δωσουν "λυση" σε προβληματα εκ τον προτερων και καλα σχεδιασμενα σαν τετοια.

    Βαρια κεφαλια χαρτογιακαδων και απληστων γεροντων που ταχα προσπαθουν να λυσουν τα προβληματα του κοσμου,τα οποια οι ιδιοι τα δημιουργουν. Και παρουσιαζονται αυτοκλιτα,ετσι διχως να καλεστουν, σαν σωτηρες του μοιρασματος των κοπων του κοσμου και ειδημονες των προβληματων που ρε γαμωτο καθε τοσο "ξαφνικα παρουσιαζονται" και χαλουν την ομαλη οικονομικη ζωη.
    Αν δεν παραξεις συγχυση και πανικο,πως θα ελεγξεις και πως θα κονομισεις ακοπα;

    Δυστυχως δεν φαινεται να εχει καποιο τελος αυτο το ατερμονο πηγαινε-ελα του Συσιφου.
    Πως να απεγκλωβιστει ο γαιδαρος απο το μαγγανοπηγαδο στον οποιο τον εδεσαν εδω και πολλους αιωνες.
    Και μετα χρονια, οχι μονο δεν ομαδικοποιειται και δεν συστηματιποιειται και δεν μεγενθυνεται η συνειδητη αντιδραση (γιατι πραξεις χαωτικες,ατομικες εκρηξεις,η ανωδυνες διαδηλωσεις δεν λενε κατι) αλλα απεναντιας εφευρισκονται ολο και πιο ανθεκτικα πλην "απαραιτητα" σχοινια για τα γαιδουρια με ολο και πιο ευλιπτους τροπους να δεχθουν το δεσιμο στα λαιμα τους.

    Δημοκρατια-οχι σαν πολιτευμα αλλα σαν τελικη κατασταση ελευθεριας-ειναι η συνιστωσα, το συνολο δηλαδη των ατομικων ανεπτυγμενων και καλλιεργημενων αισθητηριων τα οποια μπορουν να υπαρξουν μονο με την ενασχοληση,την γνωση,την συμμετοχη και τον συνεχη ελεγχο.
    Οταν αυτα απουσιαζουν ενα-ενα και ολα μαζι, απο το συνολο του μονιμα παγηδευμενου "μικρομεσαιου", η πραγματικη αποδεσμευση απο τον ζυγο της χρονιας εκμεταλευσης,ειναι αδυνατη.
    Μονο σπιθες θα παρακολουθουμε. Μερικες ατομικες η μικρες ομαδικες προσπαθειες σαν διατοντες αστερες,που πριν σβυσουν,θα φωναζουν πνηχτα τις αληθειες.
    Που αν δεν "ενοχλουν" τοσο, θα αντιμετωπιζονται "χαριτωμανα" και "γραφικα". Εαν ξεφυγουν απο το ταγμενο τους μεγεθος, θα λαμβανουν απο απομονωση και εκβιασμους εως σφαιρες,λεπιδες και αλλα καλουδια.

    Μονη λυση,μια μεγαλη αφυπνηση,ικανη να παρασυρει απο τα ποταμια του φοβου και της ανασφαλειας τους μυριαδες που αποτελουν την πλεμπα, η οποια ειναι και το πλαγκτον για τις φαλαινες.
    Και να δημιουργησει ενα περιβαλλον τετοιο το οποιο θα μπορουν να το επισκεπτονται οι αμετριτοι οι οποιοι στιβονται με χαρη και βιαζονται με συγκαταθεση.
    Οπου θα εισχωρουν διχως φοβο πλεον και με πολυ πεισμα και ορμη,εκει στην μεγαλη εκταση της πεδιαδας που τους ανηκει και τους την εχουν κλεψει μια χουφτα πονηροι.
    Αποφασισμενοι για την ανακτηση του αυτεξουσιου τους και την αναταση της ζωης και ιδιων και των επομενων γενεων σε εναν κοσμο που θα τον κουμανταρουν εκεινοι.
    Δυσκολο; Παρα πολυ. Αδυνατον,ισως.
    Σωτηρια; Μπα. Στην αλλη ζωη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή