Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΠΩΣ ΝΟΙΩΘΩ

             Πολύ κουρασμένος ρε παιδιά. Όχι τόσο σωματικά. Πιο πολύ ψυχικά . Κάτι σε μπαίλντισμα δηλαδή. Που όμως χτυπάει και στο κορμί. Μιά στην μέση, μια στο κεφάλι και μια με την συνεχή επικονδυλίτιδα του αγκώνα. Γαμώ την πουτάνα μου δηλαδή με όλα αυτά που συνέχεια μου φταίνε. Τα λέω γεράματα. Και άλλοι μεγαλύτεροι με παρηγορούν οτι υπάρχουν και καλύτερα. Τα συνηθίζεις όλα και προχωράς.
           Μαθαίνεις τα σκατά; Κατά πως φαίνεται, μάλλον. Να τώρα μου φωνάζει και τι ισχίο μου. Φυσικά με κανά δυο Μπρουφέν είσαι εντάξει την άλλη μέρα, αλλά είναι ζωή αυτή; Και το ρωτάω εγώ με τα χειρόγραφα υπό τον αγκώνα για το βιβλίο που πραγματεύεται την διαφορά μεταξύ ζωής και ύπαρξης; ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΑΙ; ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕΣ ΜΟΝΟ; ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΟΥΖΕΣΑΙ, ΤΙ ΦΩΝΑΖΕΙΣ;
            Ε, και τι είναι ο άνθρωπος; Μια κατσίκα με εγκεφαλική φωνή, που απλά περιφέρεται σκούζοντας για κάποιον αέναο πόνο κι έναν διαρκή αγώνα. Κατά τεκμήριο κασάτο βέβαια. Ίδιο με αυτόν που έκανε κι ο ΔΧ για κάποιο μπάσκετ και που τον ίδιο θα κάνει για κάποιο ποδόσφαιρο. Σοβαρή σφαλιάρα της αλογοτροφής εχθές, που είναι αδύνατον να είναι μόνο τοπική. Είναι μήνυμα γενικό. Και δεν μιλάω μόνο αγωνιστικά. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ.
          Πάντως μάλλον χρειάζομαι διακοπές. Ρε παιδί μου, εκεί που μια δουλειά μου έπαιρνε ελάχιστο χρόνο, τώρα την χρεώνομαι παραπάνω. Και καταλήγω να κλαίγομαι οτι ταλαιπωρήθηκα ιδιαίτερα μόλις τέλειωσε. ΔΙΑΚΟΠΕΣ Ή ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΕΛΙΚΑ; Ξέρω κι εγώ; Να είμαι τόσο ικανός και μετά τα 45; Αυτό λέει το σύστημα όμως, που μάλλον δεν ασχολείται με ποιανής ηλικίας δουλεύει το μυαλό και τα μπράτσα καλύτερα. Θυμάμαι τον πατέρα μου που μου έλεγε τότε σαν πρωετή του πολυτεχνείου στο μάθημα του σχεδίου, να του κάνω ένα αυστηρά και με διαστάσεις πίνακα : ΜΟΥΤΖΑ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ. Με τίποτα δεν το ξεκίνησα. Ήθελε πολύ κόπο. Μάλλον από τότε ήμουν τεμπελχανάς.
       Αλλά εγώ την έβγαλα την άκρη. Τώρα με καίει τι θα κάνει η μάνα μου. Όχι η αυθεντική, αυτή με άφησε, αλλά αυτήν που την είχα παράλληλα. Κάτι σαν καταφύγιο. Η ΑΕΚ μου, που εύκολα γινόταν και πατέρας ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ. Εκεί τι θα γίνει; ΜΑΛΛΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΙ ΑΝΕΚΔΟΤΑ. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΙΧ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΛΕΠΑ ΚΑΛΑ. ΣΚΕΨΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΔΧ ΚΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΙ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ Ο ΝΟΤΙΑΣ ΣΑΝ ΑΕΡΑΣ, ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΡΟΣ.
        Αλλά το καλοκαίρι ξεκινάει. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΤΗ. Η ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ. ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΞΕΓΥΜΝΩΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ. Σαν τον προπονητή που σχεδίασε τα πάντα κι όλοι μας ψάχνουμε τι σκέφτεται. ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Ή ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ.
      ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ, που πήρε τα λεφτά και συνεχίζει. ΝΑΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; ΜΠΑ. ΓΑΜΑ ΤΟΝ ΛΑΟ, ΚΙ ΟΣΑ ΠΑΡΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. SPECIAL OLYMPICS ΚΙ ΑΛΛΑ. ΔΕΝ ΕΨΧΟΥΜΕ ΜΑΝΤΗΛΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ. ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ.
            ΜΕ ΤΙ ΕΧΕΓΓΥΑ; ΤΟΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ;
             ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΛΛΑ ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ; ΜΠΑ.
                 Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚ, που όλοι οι φαντασμένοι νόμισαν οτι έχουν δικαίωμα για διακοπές. ΜΕ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ.
          
         

28 σχόλια:

  1. Ε Ρ Χ Ε Τ Α Ι.......
    Ποιος? Ουτε ο εθναρχης,ουτε ο ΑγιοΒασιλης....
    Ειχαμε πει οτι η κολοφαρδια που διεπει αυτην την χωρα ειναι ανευ προηγουμενου εσαει.
    Καταφεραμε και καναμε μπουρδελο ολη την Ευρωπη.Αντι οι ανεπτυγμενοι να μας κανουν καλα εμας τους υποαναπτυκτους,καταφεραμε και καναμε ολη την Ευρωπη κωλος,μουνι,γαρυφαλλο...Καταφεραμε να δανειστουμε 5 τανκερ λεφτα,που ξερουμε ολοι οτι στο τελος αυτοι που μας τα δανεισαν θα παρουν ενα αρχιδι και εαν...
    Και ερχονται τωρα οι "αγορες" και σημαδευουν Ισπανια-Ιταλια,και της Μερκελ της εχουν φυγει τα χοντρα και τα ψιλα together.
    Να δουμε τωρα που θα βρουν λεφτα να στηριξουν αυτες τις δυο χωρες.Αμα περιμενουν να εισπραξουν απο την Ελλαδα,πηρε φωτια ο κωλος τους.Την εχει παρει χαμπαρι την δουλεια ο Θαπατερο καιρο τωρα και την κανει με ελαφρα πηδηματακια.Και δεν υπηρχε περιπτωση να μην τα βρουν στις ΗΠΑ,γιατι ο στοχος ειναι η Ευρωπη και εκει θα ριξουν το βαρος οι "αγορες" ξελασπωνοντας παραλληλα και τις ΗΠΑ προς το παρον.Αρχιζει τωρα το παρτυ στας Ευρωπας,με μια Γερμανια να ειναι με την πιεση στο 20,γιατι ναι μεν εσωσε την παρτιδα σπρωχνοντας χρημα στην Ελλαδα αλλα με τα δυο Ι τι θα κανει? Η λυση ειναι μονο μια,αν στριμωχτουν τα πραγματα.Φευγει απο το ευρω και αφηνει πισω της συντριμια,η αλλιως "τα πηρε ολα κι εφυγε"...Και για ολους τους αλλους θα ισχυει το "παρε οτι θελεις παλιατζη....."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι διακοπες διαρκειας του Λαυρεντιαδη τελειωσαν η ακομα να επιστρεψει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ CONPATER: ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ. ΕΓΩ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΡΓΑ ΑΜΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδη μονο ο Ταμπυ θα πιανοταν μαλακας σε τετοιες ιστοριες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oι αγγλικοι οικοι ποιον σκοπευουν να στεγασουν?
    Τον Μπουγαιδη και τον Σιαλμα?

    Γιατι καλα τα κονε κλπ αλλα εδω μιλαμε για 50-60 εκκ ακινητο. Και οχι βεβαια 100 που ειναι ανεκδοτο για προχωρημενους.

    Το μονο που βλεπω εγω ειναι παραχωρηση του οικοπεδου πλεον, εχει κατι αλλο η ΑΕΚ και δεν το ξερα? Η μας ζητησε η Μπαρτσα τον Κοντοε 30εκκ και το σκεφτομαστε?

    Γιατι εχει βουηξει για τον Μακο οτι δεν ξερει ποια φανελλα να βαλει μεθαυριο στο φιλικο?

    ΥΓ 51 εκκ ειναι λεει η καταχρηση στην Proton αλλα ο Ταμπυ ειπε λεει οτι αυτο αφορα ΦΥΣΙΚΑ προσωπα και οχι την τραπεζα!!!!!

    Νεα ηθη και εθιμα. Κλεφτε ως ιδιοκτητες αλλα θεωρειται ιδιωτικο κλεψιμο! Γιατι ως νομικα προσωπα ειστε φερεγγυα!!

    Ουαου!

    Ειναι κατι σαν τα επεισοδια: εκτεταμενα, μεμονωμενα, γωνιακα, ειδικα, γενικα και σε ολα μεσα η οργανωση..

    Ελπιζω το συμβολαιο να ειναι οχι με βουλα απλα αλλα με τοσο βουλοκερι που θα θες καλεμι για να το σπασεις, χαχα

    Καλοφορετο φιλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ steven ερωτηση:

    ΣΩΣΤΑ, η μαλλον ΛΟΓΙΚΑ ανεφερες πριν μερες οτι ο Ντιοπ ειναι budgetαρισμενος για φετος.
    Δηλαδη τα 900 υπολογιζωνταν.

    Αφου λοιπον τα 900 φευγουν, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ το ζορι να παρουν 2 των 300-400 και να τους μεινουν και ρεστα?

    400 θελει ο Μιτσελ και ο Απια λεει 300.

    Δηλαδη 300 και 250 αναλογα μη πω λιγοτερα..

    Να σκεφτω κακοβουλα οτι ο Ντιοπ ηταν για να φευγει εξ αρχης και ολο αυτο ειναι ΜΟΥΦΑ?
    Να σκεφτω οτι ο γιος του Τζεπετο μας δουλευει?

    Γιατι τα νουμερα τα βγαζει παιδακι Γ Δημοτικου...

    Πως γινεται να εχεις 900 και να μην εχεις να δωσεις 500-600?

    Και μη μου πεις οτι ο Ντιοπ θα τα επαιρνε εν καιρω. Γιατι οι αλλοι ΠΟΤΕ ΘΑ (χαχαχαχα) τα παρουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημερα.
    Ειναι οντως ετσι,φιλε conpater.
    Η Μερκελ τρεχει απο πληγη σε πληγη σε ενα παραπληγικο σωμα.
    Το θεμα ειναι το εξης; Η κατασταση τους ξεφυγε και εγινε απροβλεπτη, η παει οπως την εχουν υπολογισει;
    Γιατι τα προβληματα των Μεσσογειακων κυριως χωρων, οσο αφορα στην προσαρμογη τους στο κοινο νομισμα,τα χρεη τους κλπ ηταν γνωστα και αποκλειεται να "μη τα ειχαν προδει".

    Τι επαθαν ολοι και σε ενα χρονο ανακαλυψαν τα "υπερογκα" χρεη της Ιταλιας και της Ισπανιας;
    Και καλα ο "Ευρωπαιος πολιτης" (εδω γελανε) Αυτος ειναι στο καλαθι συνεχεια.

    Οι ειδημονες δεν εβλεπαν;Δεν μετρουσαν; Δεν υπολογιζαν; Μονο παρτουζες κανουν εκει στις
    Βρυξελες; Πινακες δεν κοιταζουν;Σιγα.
    (μαζι με την Ελλαδα,ειναι οι χωρες οι οποιες ειχαν στο παρελθον δωσει γερες κλωτσιες στο εκλεκτο εθνος. Και εδω,και η Ρωμη και η Ισαβελα,τους ειχαν περιποιηθει καταλληλως.Και φαινεται οτι "ο λαος-του Θεου-δεν ξεχνα τι σημαινει δεξια και αριστερη κλωτσια)

    Το παραμυθι του "πλουσιου Βορα" και του "φτωχου Νοτου".
    Τωρα το πως και το γιατι ΟΛΟΙ οι μεγαλοι πολιτισμοι εξεκινησαν και αναπτυχθηκαν στον "φτωχο" Μεσογειακο Νοτο,ενας θεος ξερει. Μονο οι ξεγυμνωμενοι και πειναλεοι Βησιγοτθοι μπορουν να μας απαντησουν.
    Που αν σταματισει να παραγει ο νοτος θα ψοφισουν της πεινας.

    Τι θελουν; Μα ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ. Τι να τα κανουν τα χαρτονομισματα τους; Να τα αναψουν φωτια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η τριτη προσπαθεια δημιουργιας Βορειας αυτοκρατοριας που θα κατακτησει τον Νοτο,ειναι αυτη που ζουμε. (οι αλλες δυο ηταν οι αποτυχημενες προσπαθειες της Γερμανιας.) Η οποια αυτοκρατορια με αυτην παλι την χωρα-μπροσταρη,προσπαθει να εγκαθιδρυθει. (Μαλλον οι αφελεις δουλευταδες και ονοιροπολοι Γερμανοι προσφερονται. Παντα πιστευαν οτι ειναι στριμωγμενοι γεωγραφικα και "ριγμενοι" αποικιοκρατικα.

    Απλα,αυτο που φοβουνται,ειναι καποιο "πραξικοπημα". Δηλαδη ας πουμε καποια Ρωσια-που εχει τα μεσα,τον ογκο και την ισχυ-η οποια ισως θελησει να αρπαξει το θηραμα απο τα Βησιγοτθικα στοματα. Σε συνεργασια με την Κινα. Που και αυτη "μιλημενη" ειναι. Αλλα μπορεις να εχει εμπιστοσυνη σε αλλοτρια εθνη; Σε νοτροπιες και πρακτικες οι οποιες απ'εχουν απο τις δικες σου αλλα παρ'ολα αυτα πρεπει να συνεργαστεις με αυτους;
    Θρεφουμε κανενα θηριο στην αγκαλια μας και δεν το ξερουμε;
    Υποκινειται καποια αυτονομη επεκτατικη διαθεση απο τα εθνη με τα οποια εχουμε ερθει σε συμφωνια;
    Θα συνεχισουν,εθνη τα οποια ειναι τεραστια και με καμια διαθεση να μεινουν σε δευτερη μοιρα,να παιζουν το ρολο του νταβατζη και του τρομοκρατη για λογαριασμο των Εβραιομπανκιδεν;
    Ποιος κουβαλαει ποιον τελικα στην πλατη του;
    Χαμος.

    Οταν καποιος σχεδιαζει, δυο ειναι τα μεγαλυτερα προβληματα του. Η διαθεση των "συνεργατων" του και η τηριση του χρονοδιαγραμματος
    Σημερα "τρεχουν" και τα δυο.

    Εχουν και τις ανασφαλειες και τις ευλογες ανησυχιες τους οι "αιωνιοι επιτειδιοι ουδετεροι";
    Γιατι; Γιατι ποτε και πουθενα δεν εγιναν αποδεκτοι. Ποτε και πουθενα δεν εγιναν ολοκληρωτικα δεκτοι. Ποτε και πουθενα δεν αφομοιωθηκαν,αλλα ζητουν παντα να αφομοιωνουν,αυτογκετοπιουμενοι.

    Γιατι μιλαει το dna και η αυτοπροστασια.
    Κανενα εθνος για μεγαλο διαστημα,τοσο που να χασει την αυτοκυριαρχια του και να υποστει διαλυση,δεν ανεχθηκε τους νομαδες.
    Στο τελος παντα εφευγαν με "κλωτσιες". Καθε ειδους.
    Αυτο ειναι που φοβουνται. Το Ιστορικο αναποδραστο. Την μοιρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Χρηστο

    Με ποιανων ΚΕΦΑΛΑΙΑ ανοικοδομηθηκε η Γερμανια και μεσα σε 15-20 χρονια ΄ανακυρηχθηκε΄δυναμη μια χωρα που ειχε γινει οικοπεδο απο το πολεμο?
    Και που ΟΤΙΠΔΗΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΑΞΙΑΣ, δεσμευτηκε απο τους συμμαχους και τους κοκκινους?

    ΠΛΑΚΑ κανουμε?

    Μια απελπιδα προσπαθεια στηριξης ηταν το Ευρω της world bank, που το βλεπει να παραπαιει απο την μια και απο την αλλη το usd να ειναι ισαξιο μεταχειρισμενης σερβιετας.

    Η οποια κονομαει με μια ΞΕΚΛΕΙΔΩΤΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ σε αντιθεση με το γουαν!!! που ειναι η πρωτη οικονομια του κοσμου αλλα κλειδωμενο..., συντηρωντας το μοναδικο πραγμα που κραταει ορθιο αυτο το σαπιο οικοδομημα.

    Τους ΤΟΚΟΥΣ που δεν υπαρχουν.

    Οσο για τον Βορρα και το Νοτο:

    Ο Νοτος εστω και φτωχα ειναι ΑΥΤΑΡΚΗΣ.Και φυσικες υλες εχει και πρωτες υλες και ειναι τετοια η γεωγραφια που με το εμποριο (που κανει απο τους Φοινικες και δωθεν) μια χαρα ζει.
    Με ενα 15-20% κερδος διακινει και μεταπωλει εμπορευματα και ζει ΠΛΟΥΣΙΑ.


    Θα ζοριστει χωρις MERCEDES και SIEMENS αλλα ΖΕΙ.

    Ο Βορρας???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτη η ιστορια με τον Ντιοπ, ποσο ιδια ειναι με αλλες που εχουμε δει. Ποσο εχει κουρασει και ποσο μας εκνευριζει.

    Παντα τα ιδια εχει το πλανο: Με αφορμη καποιο προσωπικο θεμα,ενα κολλημα,ενα θεμα υγειας,μια απειθαρχια στον εσωτερικο κανονισμο, ο παικτης-περιουσιακο στοιχειο,απομονωνεται και στην συνεχεια εκδιωχνεται , η στην πιο σοφτ περιπτωση "τα βρισκουν οι δυο πλευρες και λυνουν την συνεργασια τους κοινει συναινεσει". (δηλαδη τζαμπα)

    Ενα παικτη που να τελειωσει κανονικα το συμβολαιο του θα δουμε;
    Καποιον που να εχει αρμονικη συνεργασια με την διοικηση θα δουμε;
    Καποιον παικτη που να ολοκληρωνει την παρουσια του,κανονικα, οπως συμφωνηθηκε,θα δουμε;
    Καποιον παικτη που στο τελος της συνεργασιας εκεινος ειτε θα πει "ευχαριστω",ειτε-εαν υπαρχουν τα δικαιωματα του- θα μετεγγραφει σε καποια αλλη ομαδα με καποια ανταλλαγματα προς οφελος της ΑΕΚ θα δουμε;

    Τι ακριβως κανετε εκει μεσα βρε Αδαμυδι;
    Εξηγηστε μας να καταλαβουμε.
    Κυνηγατε εναν "χορηγο" για μια συμφωνια με πιτσες, η για 100 χιλιαρικα το χρονο και αφηνετε παικτες-περιουσιακα στοιχεια τα οποια αποφερουν εκατομμυρια,με το προσχημα καποιας "ιδεολογικης διαφορας", η "διαφορας φιλοσοφιας";

    Αγοραζετε και υστερα διωχνετε παικτες πληρωνοντας απο πανω τις αποτυχημενες επιλογες σας, κατι το οποιο εχει στοιχησει δεκαδες εκατομμυρια και αναζητατε επειτα ενεσεις απο τα διαρκειας και απο τα τασακια και τα κομπολογια των μπουτικ;

    ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ,ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ;
    Γι'αυτο δεν ξερω παικτη που να μη θελει να φορεσει την κιτρινομαυρη; Ειδικα κατι ξεπεσμενους απ'εξω, η κατι ωραιοτατους μανατζαραιους εδω μεσα που σπρωχνουν καθε τσουτσεκι,καθε κουτσο αλογο,στον Αγιο Παντελεημονα των Σπατων;
    Αλλα ριχνονται στο παγκαρι και αλλα καταμετρανε οι επιτροποι. Γνωστα πραγματα αυτα.
    Αλλα τα "θαυματα" παντα θα γινονται.
    Οπως ειναι θαυμα πως καποιος "παιρνει" 600 η 900 το χρονο απο μια ΠΑΕ που δεν εχει πληρωσει το γηπεδο που παιζει.

    Ασφαλως δεν παιρνει τοσα,
    παιρνει μονο οσα-οσα.
    Αν τα παιρνει κατω απ'το τραπεζι
    τι τον νοιαζει και αν δεν παιζει;
    Το παν ειναι να εχεις καλους τροπους
    και πανουργους επιτροπους.
    Αμην.
    (εφτιαξα ποιηματακι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι δεν εχει- η τι φαινεται να μην εχει- η κατα τα αλλα πληρης και αυταρκης Μεσογειος;
    Πετρελαιο.
    Ολες οι αυτοκρατοριες της βασιστηκαν στα εδαφη και στις ακτογραμμες.

    (βεβαια πετρελαιο εχει. Αρκετο. Δεν ειναι δυνατον η γειτονικη περιοχη της Μ.Ανατολης να ειναι σκασμενη στο πετρελαιο και εδω να μην υπαρχει. Δεν εχει λογικη αυτο. Απλα εκει οι χωρες ηταν χειραγωγησιμες. Βαζεις εναν "βασιλεα" η εναν στρατιωτικο δικο σου και καθαρισες για 50 χρονια.
    Εδω ομως τα πραγματα ειναι λιγο ζορικα. Καθ'οτι ολες οι χωρες,ολοι οι Μεσογειοι λαοι ηταν καποτε και Αυτοκρατοριες.Και οταν λεω καποτε,εννοω τα τελευταια 3000 χρονια.
    Κα εκει δεν πας με καθρεφτακια. Ουτε με εκφοβισμους.
    Πρεπει να καμψεις τα εθνη εδω. Να τα καθυποταξεις οικονομικα.
    Δεν ερχεσαι σαν μπαμπουλας τοποθετοντας ενα δικτατορισκο.Δεν περνανε αυτα.
    Θελει τροπο. Και ο τροπος ειναι η οικονομικη εξαθλιωση

    Η ανακαλυψη του μαυρου χρυσου-και αρα η τεχνολογικη προσαρμογη πανω του- ηταν το αποτελεσμα,το κλειδι με το οποιο θα φτιαχνονταν αυτοκρατοριες εκτος Μεσογειου.
    Οι οποιες βασιζονται αποκλειστικα στο πετρελαιο.
    Βγαλτε τον παραγοντα "πετρελαιο" απο την εξισωση και δειτε τι μενει. Τιποτα.

    Γι'αυτο και για τα επομενα 30 χρονια,δεν προκειται να δουμε κανενα νεου τυπου αυτοκινητο παρα θα εχουμε τους ιδιους καρβουνιαριδες οπως και απο το 1880.
    Οι τεχνολογιες υπαρχουν.Ειναι ετοιμες.
    Θα σκασουν μυτη βεβαια δειλα-δειλα σαν καινοτομες και πρασινες λυσεις. Μετα. Οχι τωρα. Τωρα τρωμε πετρελαιο.

    Η ηλιακη,αιολικη και κυματικη ενεργεια ειναι εφαρμοσιμες. Οχι ακομα ομως. Ειπαμε. Να φαμε και τα τελευταια σταγονιδια.
    Την κυρια εφαρμογη τους ομως μπορουν να την εχουν σε Μεσογειακες χωρες για λογους ευνοητους που δεν χρειαζεται να αναφερουμε.
    Αρα δεν πρεπει επ'ουδενει οι χωρες αυτες να ειναι ανεξαρτητες. Πρεπει να ειναι οικονομικα υποδουλες και ελεγξημες.

    "και γιατι δνε πανε στην Σαχαρα δηλαδη", θα ρωτησει καποιος. " η στην υπολοπη Αφρικη που εχει ηλιο καμποσο";

    Θα πανε. Ποιος σου ειπε οτι δεν θα πανε.
    Αλλα οταν ξεκινας κατι τετοιο,δεν πας εξ'αρχης στις πιο δυσκολες, απομακρυσμενες και μη προσβασιμες περιοχες. Ξεκινας απο την γειτονια σου. Ευνοητο ειναι αυτο.
    Απο εδω,μετα στην μεση ανατολη (για να φτιαξουμε και την γη της επαγγελιας)και μετα στις βορειες χωρες της Αφρικης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ DIMI: ΠΛΑΚΑ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΤΟ BUDGET ΚΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ για να το καταλάβουν και κάποιοι πονηροί που διαβάζουν εδώ.
    ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΤΑΣΣΕΙ BUDGET ΣΤΗΝ ΑΕΚ;
    ΜΑ ΑΝ ΗΞΕΡΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΓΑΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤΟΣΤΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΚΑΙ 2 ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ
    $$$$$ ΣΗΜΕΡΑ ΞΩΦΛΗΘΗΚΕ Ο ΜΙΤΣΕΛ. ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΤΑ 12 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΝΑΝ $$$$$$
    ^^^^^^ 15/ 08 ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΕΙΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ^^^^^^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Τα 12 χιλιαρικα που απεμεναν για την εξοφληση του",
    η "τα 12 χιλιαρικα που απεμειναν στα ταμεια για την εξοφληση του";
    Γιατι εγω καταλαβαινω και τα δυο.
    Αυτα τα "^^^^" παλι τι ειναι; Μας βαζεις σε ατραπους περιεργους. Μη μας μπλεκεις με ιερογλυφικα.
    Σαν την Πυθια μας τα λες.

    "Ηξεις αφηξεις,εναν πουτσο θα τον ριξεις".
    (δεν ελεγε αυτο,αλλα κατι τετοιο εννοουσε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Αδερφέ, 12 μόνο χρωστάγαμε.
    Τα ^^^^^ τα έβαλα διότι μου θυμίζουν κορδέλες εγκαινίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ χρηστο steven

    "Τα 12 χιλιαρικα που απεμεναν για την εξοφληση του"

    H ελληνικη γλωσσα ειναι πλουσια. Με ενα κομμα και αναλογα που θα το βαλεις βγαζεις νοημα.

    Αμα το βαλεις μετα τα χιλιαρικα σημαινει οτι απλα εξοφλησες το παικτη.

    Αμα το βαλεις μετα απεμεναν σημαινει οτι ο παικτης πηρε τα τελευταια 12 χιλιαρικα και πλεον στο ταμειο υπαρχουν μονο κερματα και αυτα τσιγγινα δηλαδη των 5 λεπτων και κατω. Ειναι τα ρεστα απο την αττικη οδο.

    Αμα δε, δεν το βαλεις καθολου το κομμα τοτε εχεις και τις δυο ερμηνειες.

    Η οικονομικη εξυγιανση ειναι κοντα, το δηλωσε ο γιος του Τζεπετο.
    Την ωρα που το ελεγε ο κασνακιδης κοιτουσε απορημενος και ο ΔΧ ως απλος φιλαθλος πλεον ετοιμαζωταν ναμας εξηγησει πως θα καταστηλει τη βια.

    Ολοι διαρκειας, ολοι supporters ολοι Nova ολοι connex, ολοι μπουτικ, δωστε οτι εχετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ξαναρωτω για οποιον ξερει κατι:

    Ο Μακος ποιας ομαδας φανελλα θα φορεσει στο φιλικο?????

    Ο μιτσελ δειχνει καλος και με ΑΛΛΗ φανελα εκτος της δικιας μας??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λες για την επισημη φωτογραφηση της Μπερμιγχαμ,στην οποια ηταν μεσα και ο "12 χιλιαρικα"

    Μαλλον τοσα του χρωστουσαν οντως. Οχι ομως για να ερθει σε καποια επομενη συμφωνια,αλλα για να συνεχισει στην ομαδα απο την οποιαν τον εδανιστηκαμεν.
    Ειπαμε: Πληρωνουμε μονο οταν ειναι να φυγει καποιος. Κανονικα λεφτα εννοω.
    Οταν ειναι να ερθει,ερχεται με υποσχετικη. Δηλαδη αν ζησει απο την κατοχικη πεινα που θα περασει,τοτε θα παρει στο τελος τα μαυρα του και παει στην ευχη της Παναγιας.

    Τι ομαδα ειναι αυτη θεε μου.
    "Εισοδος τζαμπα,εξοδος κατοσταρικο" που φωναζε και ενας καραγκιοζοπαιχτης εκει στο χωριο μου,στην δεκαετια του '80, για να δουμε την παρασταση.

    Η εθελουσια εξοδος σαν μηχανισμος εξυγειανσης,πρωτοδοκιμαστικε εδω,στην ΑΕΚ. Και πετυχε, εφ'οσον "ειμαστε κοντα στην εξυγειανση"
    Και προχωραμε και σαν χωρα ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οχι λεω με αλλη φανελλα ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    H ΦΩΤΟ της Μπερμιγχαμ ειναι φυσιολογικη μιας και εκει ανηκει ο παικτης.
    Με ποιον να βγει φωτο με την ΑΕΚ?

    Οπως ας πουμε ο Αραουχο που ο γιος του Τζεπετο τον εχει δηλωμενο στο site και αυτος παιζει στη Λανους??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μήπως εννοείς ότι έλειπαν 12000 από το ποσό της εξόφλησης και βοήθησε κάποιος "γνωστός";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: ΚΟΝΤΑ ΕΙΣΑΙ. ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ. Ο " γνωστός ", δεν είναι γνωστός μου πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ελπίζω ο "γνωστός" να έχει τα κέφια του και να φέρει και τους άλλους δύο που προέβλεψες!! Ευχαριστώ για την προηγούμενη απάντηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ: Μπα, άκεφο τον κόβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μια βολτα στις οικογενειες εκανα,μεσω wiki οι οποιες ανα τον κοσμο πειθουν το ποπολο οτι εχουν δημοκρατια. Και οτι "ψηφιζουν" και "επιλεγουν". (δεν μπορω,θα βαλω τα κλαματα απο τα γελια...θα κατουρηθω.)
    Τελος παντων.
    Δειτε τα δικα μας εδω δημοκρατικα χαλια:

    The Karamanlis Family (two brothers, then their nephew)

    Konstantinos Karamanlis (three times Prime Minister of Greece )
    Achilleas Karamanlis (several times MP or Minister); brother of Constantine
    Kostas Karamanlis (leader of the New Democracy party; Prime Minister from 2004 to 2009); nephew of both Constantinos and Achilleas

    The Papandreou Family (grandfather-father-son)

    Georgios Papandreou, senior ( Prime Minister of Greece )
    Andreas Papandreou ( Prime Minister of Greece ); son of George
    George Andreas Papandreou (leader of the PASOK party; Prime Minister , (2009– ); Member of the Parliament, former Minister); son of Andreas

    The Venizelos - Mitsotakis Family

    Eleftherios Venizelos ( Prime Minister of Greece )
    Sophoklis Venizelos ( Prime Minister of Greece ); son of Eleftherios
    Nikitas Venizelos (Liberal MP); grandson of Eleftherios (by his son, Kyriakos Venizelos)
    Kostis Mitsotakis founder of Komma Fileleftheron ; brother-in-law of Eleftherios Venizelos
    Aristomenis Mitsotakis (Liberal MP); son of Kostis, nephew of Eleftherios
    Kyriakos Mitsotakis (Senior) (Liberal MP); son of Kostis, nephew of Eleftherios
    Konstantinos Mitsotakis ( Prime Minister of Greece ); son of Kyriakos
    Kyriakos Mitsotakis (Member of the Parliament); son of Constantinos
    Dora Bakoyianni ( Greek Foreign Affairs Minister , former Greek Minister for Culture , former Deputy Foreign Minister, former Mayor of Athens , and a member of parliament); daughter of Constantinos
    Pavlos Bakoyiannis (assassinated Member of the Parliament); husband of Dora

    Δεν μπορειτε να πειτε. Τετοια ποικιλια δεν υπαρχει ουτε στον βυθο του Ειρηνικου.

    Βεβαια θα αναρωτιεστε: Μα που ειναι ο Βαγγελας ο Μπενι-σαλομ; Που ειναι το τερας της οικονομιας, που σπουδασε κατα λαθος νομικα;
    Δεν ειναι "Μπενιζελος" αυτος (και αρα Μητσοτακαιικο)
    Ειπαμε. Ειναι απο σποντα. Δεν αναφερεται στα καταστοιχα.
    Ο καθενας για να πορευεται πρεπει να εχει ενα αξιοπροσεκτο επιθετο (σαν τους "Γκαντι" στην Ινδια, που καμια σχεση δεν εχουν με το γεν. δεντρο του Μαχατμα Γκαντι. Παρ'ολα αυτα γοητευμενος απο το ονομα ο μεσος Ινδος, "ψηφιζει" "Γκαντι".Οι οποιοι "Γκαντι" ερχονται κατευθειαν απο το Καιμπριτζ και το Λοντον Σκουλ. Ρε τι πλακα που εχει ο κοσμος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. δεν θυμαμαι αλλη φορα (μπορει να ξεχναω σ αυτην την ηλικια) ποδοσφαιριστη που βγαζει ανακοινωση για τον τερματισμο της συνεργασιας πριν την ανακοινωση της ομαδος κατα τ αλλα το παρτυ τελειωσε
    το καλυτερο θα ειναι να ειναι παρει ο οσφπ και χρηματα για την μεταγραφη του τζιμπουρ στην λιλλ με 6 μηνες παρουσιας στην ομαδα
    αδαμιδη/χατζηχρηστο μεινετε να εξυγιανετε την ομαδα , σας εχουμε αναγκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πως ενας παικτης που εχει συμβολαιο ετσι απλα αποχωρει πο την ομαδα?

    Ποιος ο λογος να κανουμε συμβολαια οταν ο καθενας ΟΤΙ ΩΡΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ σηκωνεται και φευγει?

    Γιε του Τζεπετο μας εχεις τρελανει στη ΜΟΥΦΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ.

    Τοσο ΔΟΥΛΕΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΠΕΣΕΙ στο παγκοσμιο ποδοσφαιρο.

    Εισαι με διαφορα το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΝΟΥΜΕΡΟ που εχει περασει απο τα γηπεδα.

    Πραγματικα ΛΥΜΑΜΑΙ (και sorry κιολας) τους 6000 και κατι που εδωσαν λεφτα σε αυτο το καραγκιοζη δινοντας του αλλοθι να ειναι ακομη στην ΑΕΚ.

    Ο παπας εφυγε (για το ποπολο, γιατι οι μετοχες παρμενουν ως εχουν)το ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΡΟΣ DIMI: ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΜΑΘΕΣ ΟΤΙ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ MS ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΦΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ.
    ΜΙΛΑΜΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΦΕΛΛΟ, ΤΟΝ ΓΑΠ, ΠΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΑΝΕΛΑΒΕ ΥΠΟ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ steven πριν μερικες μερες και αφου του πανε (το αφεντικο του) κανε οτι νομιζεις..
    Δηλαδη ΗΛΙΘΙΕ μην πας..

    Και αυτος πηγε...

    Μιλαμε για ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΜΕΝΟ ΗΛΙΘΙΟ!!

    Φυσικα εφαγε ΠΟΡΤΑ μιας και σωστα αναφερεις οτι τα χρεη ΔΕΝ ειναι 60 που φαινωνται αλλα κοντα στα 100.

    Μονο η συμβαση για το resort καταστα υποχρεη την εταιρεια καταβολης 11 εκκ ευρω στην επομενη δεκαετια.

    Με το ροστερ σημερα γεματο κοντοεδες και σιαλμαδες και λυμπεροπουλους στα 36 Αυγουστο μηνα ΓΑΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ... απο περιουσιακα στοιχεια, τι να κανει η MS?

    Βλεπει τον ΗΛΙΘΙΟ και σου λεει σιγα μην κατσω να ασχοληθω εγω με project που εχει ΔΣ αυτο το τυπο..

    Το γραφω bad debt προς το παρων κραταω την εταιρεια και περιμενω.

    Μονο το οικοπεδο εχει μεινει. Παμε στοιχημα οτι θα δωθει (αν βρεθει κανας τρελλος) για ενα κομματι ψωμια αντιπαροχη?


    ΥΓ Ο Μακος με ποια ομαδα θα παιξει στο φιλικο??Οποιος ξερει ας μου πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή