Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

          Κάτι ρε παιδί μου, δεν μου κάθεται καλά. Όχι οτι είμαι λάτρης κάποιων συνομωσιών αλλά κάποια πράματα δεν κολλάνε με την στοιχειώδη λογική που θεωρητικώς έχω. Απλά ένας τρελός νεοναζιστής αντίπαλος κάποιων κακομοίρηδων που πιστεύουν στο Ισλάμ; Και τότε γιατί γίνονται παπαρδέλες με σάλτσα ντομάτα; Να εξηγηθώ.
          Αρχίζει και πυροβολάει. Και λογικά παίρνουν φωτιά τα κινητά. Ποιό παιδί από την συμπαθή χώρα δεν έχει τηλέφωνο; Άλλο καλεί την αστυνομία, άλλο καλεί τον μπαμπά του. Ό,τι σου κατεβάσει η κούτρα σου εκείνη την στιγμή. ΚΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΑ ΞΥΝΕΙ. Στον μεν μπαμπά που την παίρνει τηλέφωνο λέει οτι πρέπει ο ίδιος ο κινδυνεύων ( δηλαδή το παιδί ) να ζητήσει την συνδρομή της, στο δε παιδί ΔΕΝ δίνει κι ιδιαίτερη σημασία. Κι ολοκληρώνει την άμεση επέμβαση λέγοντας οτι το ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ πλοιάριο που έχει στην διάθεση της αλλά ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ελικόπτερο της , είναι χαλασμένα. ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ αφού είχε ολοκληρωθεί το μακελειό. Περίεργο.
        Άλλο περίεργο είναι και το οτι στο νησί του φονικού φτάσανε πρώτοι κάποιοι δημοσιογράφοι. Που είπανε οτι ειδοποιήθηκαν από τα κινδυνεύοντα παιδιά. Δεν μου λέτε ρε μάγκες. ΟΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΚΑΠΩΣ ( ακόμα και σε πιο αθώα θέματα ) ΤΗΛΕΦΩΝΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ; Το βρίσκω μίνιμουμ κουφό κι ειδικά όταν ξέρω οτι οι εκπρόσωποι του τύπου συνήθως ειδοποιούνται από την ίδια την αστυνομία, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΕΚΕΙ.
        Όμως ξεκίνησε κι αυτή αρματωμένη κι αντικρύζοντας τον τύπο που κυνηγούσε και σκότωνε επί δίωρο, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΡΙΞΕ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ. Του φώναξε κι ο τρελός απλά παρεδόθη.  Εδώ πρέπει να γίνεται κάποια πλάκα. Βλέπεις ή καταδιώκεις έναν μανιακό σε μια περιοχή τίγκα στα άψυχα κορμιά, κι απλά του φωνάζεις να παραδοθεί με έναν τηλεβόα κι αυτός υπακούει αμέσως; Κι αν η αστυνομία είχε φτάσει σε κανά μισάωρο, πόσοι τελικά θα είχαν σωθεί; Μια αστυνομική ολιγωρία, ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ.
         Και νάταν μόνο αυτά! ΑΠΟ ΤΟΥΣ 93 ΝΕΚΡΟΥΣ, ΠΕΣΑΜΕ ΣΤΟΥΣ 78. Ούτε στην Ελλάδα δεν θα γινόντουσαν αυτά. Ανακοινώνεις νεκρούς χωρίς πτώματα; Χωρίς αυστηρά καταμετρημένα κορμιά; Και γιατί 93 κι όχι 98 ή 101; Μιλάμε για μπουρδέλο στην Νορβηγία και παραβίαση των γνωστών στατιστικών: Πάντα οι νεκροί είναι περισσότεροι από όσους τελικά βρίσκονται μόλις ο κουρνιαχτός καταλαγιάσει. ΠΑΝΤΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ. Εδώ τι έγινε ρε παιδιά; Θα μου πείτε και ποιά είναι η ιδιαίτερη σημασία; Λίγοι ήταν ; Όχι βέβαια αλλά με βάση τον αριθμό θα στοιχειοθετηθεί η κατηγορία για απλό μανιακό δολοφόνο ( 18 χρόνια κι έξω στα 9 ) ή για εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας ( 30 χρόνια και ουδέποτε έξω ).  ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΑΣΟΝΟ 3ου ΒΑΘΜΟΥ ΣΤΟΥΣ 13 ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ( 33 οπουδήποτε αλλού ).
       Με το μπουρδέλο να ολοκληρώνεται στην ανακάλυψη της αποθήκης του δράστη. ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΙΝΑΞΕ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΨΑΞΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΠΙΘΑΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ Ή ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΑΝ. ΧΩΡΙΣ ΕΡΕΥΝΑ ΠΡΙΝ, ΚΑΝΑΝΕ ΜΙΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΕΚΡΗΞΗ. Κι ανακοίνωσαν οτι το έκαναν αυτό λόγω της επικινδυνότητας των νιτρικών στοιχείων που υπήρχαν. ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗ, ΤΙ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ; Να πάει άλλος; Άντε και πήγε. Με τρεις φρουρούς δεν επιτηρείς τον χώρο και δεν προφυλάσσεις τον κοσμάκη από κάποιον άλλο μανιακό που θα ήθελε να μιμηθεί τον μακελάρη; ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΙ ΠΕΤΥΧΕΣ;
        Κάτι δεν μου κολλάει τελικά αλλά δεν μπορώ και να το βρω κι ακριβώς.Οτι βέβαια μετά από κάποια χρονάκια ο δολοφόνος θα είναι αρχηγός κόμματος το θεωρώ σίγουρο. Όπως σίγουρη θεωρώ και την επανεκλογή του εργατικού κόμματος λόγω συμπόνοιας. Αλλά αυτά δεν είναι συνωμοσίες. Αυτά είναι οφθαλμοφανή παρελκόμενα. Το άλλο ψάχνω. Το πιο πίσω. Πίσω από τις γραμμές του μανιφέστου του μασόνου, που θεμελίωσε την πράξη του σαν γνήσια πολιτική. Και τίμησε και την πατρίδα μας:" Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΗΤΑΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ". Τι άραγε να συλλογιώνται τελικά κάποιοι οπαδοί;
         ΥΓ. ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ. ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΑΓΑΠΗΤΟΙ. ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΚΙ " ΕΧΘΡΟΙ ", ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ.

13 σχόλια:

  1. ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.

    Η ΣΥΓΧΥΣΗ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,
    ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ 'Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ.
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ,ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.

    ΠΛΕΟΝ ΟΛΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΘΟΛΑ.
    ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ;

    ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΜΑΣ...

    ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΕΚ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ.
    ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΤΟΥΣ.
    ΤΟ ΜΕΣΣΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚΑΡΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΛΕΞΗ "ΜΕΣΣΙΑΣ",ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ.ΤΥΧΑΙΟ;

    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ.
    Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ,ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΚΙ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΜΑΚΑΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο τελευταιο για την "Μικρασιατικη καταστροφη" θα συμφωνησω με τον μακελαρη.Αυτο δεν σημαινει οτι μπορει κατα διανοια να αποδεχθω ποτε τις πρακτικες του. Μη μπερδευουμε τα πραγματα.

    Ο οποιος αναφερετε σαν τετοιος καθ'οτι προσκηνιακα εδρασε κατα μονας. Αρα,ενας τρελος που του την εδωσε ηταν κα τελειωσε. Εφ'οσον απο δυο και πανω συνισταται η συνομοσια,αρα παμε σε μονηρης επιθεσεις παλαβων και καθαριζουμε.
    Οσο οι δυδιμοι πυργοι επεσαν απο εναν μουσα απο μια σπηλια καπου στο Αφγανισταν,αλλο τοσο εδρασε μονος ο ξανθομπαμπουρας.
    Παλαβος σιγουρα. Μονος του ποτε. Ακομα και οι παλαβοι πρεπει να εχουν κηδεμονες.

    Η δε Μικρασιατικη "καταστροφη" (οπου ονομαστηκε καταστροφη για να δωθει εμφαση περισσοτερο στις υλικες ζημιες και τις περιουσιες των εκει Ελληνων παρα στον αποδεκατισμο τους!) ηταν ενα καλα οργανωμενο σχεδιο πραγματικης εξολοθρευσης.
    Βλεποντας κανεις τις παραλογες "απαιτησεις" των δικων μας εδω υπερφιαλων πολιτικων (οι οποιοι σκοπιμως εστειλαν τον στρατο στο θανατο) και τις κινησεις των μεγαλων δυναμεων Ρωσσια Αγγλια Γαλλια, οπου με τις απομακρυνσεις τους,αποτραβωντας δυναμεις απο τα σημεια οπου απασχολουσαν τον τουρκικο στρατο,του εδωσαν την δυνατοτητα της ανασυνταξης και στοχευσης επι του "Ελληνικου κινδυνου".
    Και βεβαια την αμεριστη συμπαρασταση τους σε πολεμικο εξοπλισμο,συνεχη εφοδιασμο και καργα χρηματοδοτηση της πολεμικης μηχανης του Ατατουρκ.
    Με αποτεελσμα οι δικοι μας να βρεθουν κατα μεσης του χαους και του ολεθρου. Εγκλωβισμενοι και ανημποροι.
    Με ευθυνη,επαναλαμβανω, κυρια των προδοτικων και επαισχυντων πολιτικων που τοτε ηταν στα πραγματα. (μεγαλος πολιτικος ο πριαπισμενος Βενιζελος. Εβραιος γαρ)
    Του οποιου για την ΜΗ επανεκλογη-και αρα μη ευθυνη κατα το '22, ειχαν φροντισει οι γνωστοι-αγνωστοι "Ελιτιστες".
    Ο ηρωας της συνθηκης των Σεβρων,δεν επανεξελεγει! (Τι νομιζετε; Απο τοτε ειχαμε "δημοκρατια". Και ελευθερες καλπες. Οπως και κοτες ελευθερας βοσκης. Και πουτανες ελευθερων ηθων. Και πιο παλαια ακομα. Ανανταμ-παπανταμ ελευθερη και δημοκρατικη χωρα)

    Το αποτελεσμα ειναι το γνωστη "Εξωθηση" κατα την προσεγγηση της Ρεπουση, η ρε-πουστη. Θιασωτης θερμη και η Αννα-κοντα Διαμαντοπουλου.
    Οπου στις αποβαθρες εσυνεβει μια θυρα-7 κατα τον αγωνα Ελλαδας-Τοπυρκιας,με αποτελεσμα να "πεσουν νεκροι" (οπως λενε για τους Ελληνες νεκρους, παντα, οι αλλες δυο κραγμενες και μεγαλες δασκαλες της πιπας,ιστορικοι,αυνανατωρες και τρωγλοδυτες του σκαι, Βερεμης-Τατσοπουλος. Οι μεν Τουρκοι "σφαγιαζονται ανιλεως" οι δε Ελληνες "πεφτουν νεκροι". Απο καρδια μαλλον. Εμφραγματα απο τα πολλα κατσικια που ετρωγαν.)

    "καταστροφη" λοιπον Μικρασιατικη. Εσπασαν γυαλικα,ακριβα ρουχα καικαν. Τετζερεδες,τιγανια,κουταλες εγιναν παραναλωμα.
    Σπιτια αρπαξαν φωτια αφου κατα λαθος οι καιομενες γατες εχαναν τον δρομο για την εξοδο και ανεβαιναν στα παταρια. Κωλογατες.

    Συνωστισμος κεφαλων και μποτιλιαρισμα ακεφαλων κορμιων εις τας παραλιας της Σμυρνης.
    Η δε Τουρκικη κυβερνηση εκανε λογο για μολυνση των λιμενων παρακειμενων περιοχων λογω του κοκκινου αιματου,ριχνοντας το φταιξιμον εις την Ελληνικην πλευραν δια την μη μεριμνα της αμεσης περισυλλογης των σφαγιων"
    Η δε Ελλεηνικη πλευρα διετεινετο:"Δεν ημπορουσαν να προσεγγισουν και να αποπλευσουν τα πλοια, με αποτελεσμα να χαθει πολιτιμο συναλλαγμα απο τα απολεσθεντα εισητηρια. Πρεπει να προβωμεν διαβημα διαμαρτηριας".
    Αντε γαμηθειτε παρεα κιναιδοι Τωρινοι και χθεσινοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα,

    Προς conpater Χρηστο κυριως αλλα ΦΥΣΙΚΑ και οσους ενδιαφερει:


    Albrecht Ritschl, Professor of Economic History
    London School of Economics συνεντευξη στο Der Spiegel:

    http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,769703,00.html

    Ειπαμε διαβαζουμε ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ αγγλικο-γερμανικο-αμερικανικο για να ενημερωνωμαστε και να ακουμε ΚΥΡΙΩΣ αποψεις σοβαρες και το πως βλεπου τα πραγματα αυτοι που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μετρανε.

    Οποιος ζοριζεται βεβαια ξεκιναει η Τρρρρρεεεμη στο mega σε λιγες μερες φανταζωμαι. Εχει πεταχτει να φορτισει τα λιβανηστηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και για να μην σε αφησω προεδρε παραπονεμενο:

    Τζουφια 6500 χιλιαδες καναμε ε? Και ο κασνακιδης μεσα. Με τα ΔΩΡΕΑΝ τα μοιρασμενα και τα ΤΣΑΜΠΑ, ΟΥΤΕ 8000 δεν μοιραστηκαν το οραμα σου.

    30% κατω δηλαδη απο περσυ που ειχες 11 συνολο.

    Με το βιολι αυτο βλεπω του χρονου 4-5 χιλιαρικα (2 η οργανωση για κατοχη με χρηση και εμπορια- αναφερω οικιους ορους για να με καταλαβαινουν) 1,5 μοιρασμα σε site, ψ-ωρες, ραδιοφωνα και λοιπους λιβανηστηρες, και κανα χιλιαρικο τα ρεστα.

    Παντως τελη Μαιου ελεγα για κατω απο 10 και πριν κανα μηνα για 8-8,5.
    Ουτε μαγος να μουνα προεδρε.
    Και εχεις δωσει και παραταση 18 μερες απο τελος Ιουλιου που εληγε η προθεσμια.

    Ηθελες και προθεσμια ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ....

    Και τωρα λεει σκεφτεσαι να δωσεις και αλλη παρατα μετα τη Πεμπτη ΜΠΑΣ και παρεις κανα φραγκο και πληρωσεις το μηνιατικο και το επιδομα διακοπων που χρωστας στο προσωπικο της ΠΑΕ..

    Που μου θελες και να γεμισεις το κατω διαζωμα λεει, γι αυτο εκλεισες το πανω..

    Ακου μια προταση ΟΣΟ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ.
    Κλεισε ολες τις θυρες εκτος απο τις 2-3 κεντρικες να φαινωσαστε πολλοι.

    Βαλε και τον Μπιρσιμ να τραβαει πλανα απο το connex και την nova, με Carmina Βurana απο πισω να θυμηθει και ο ΓΑΠ τις ενδοξες μερες του μπαμπα του.

    Παναγιωωωωωωττττττηηηηηηςςςςς Λαγοοοοοοοςςςςς οεοεοεοε

    Ετσι και αλλιως με το λαο που θα μαζευεις τα περσυνα πετντοχιλιαρα θα θυμιζουν κοσμοπλυμμηρα..

    ΥΓ Δεν κρατας τα 550 να τα δωσεις στον Ειντουρ και στο Κωστακη γιατι σε 15 μερες μπαινει ο περιβοητος Σεπτεμβριος?

    Ειδικα ο Ειντουρ ο κακομοιρης σε ολες τις φωτο εχει ενα βλεμμα του στυλ: σε ποιο πλανητη ειμαι, που διαολο πηγα και εμπλεξα, που ειναι αυτο το μαλακισμενο ο Αρναρ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ενα για σενα ρε Μυτογκα-Αλεφαντε της Ιθπανιαθ

    Τελικα αυτος ο Λεοναρντο πωλειται? ανταλασσεται? ειναι στην ομαδα? ειναι βασικος?

    Τι σκατα εχεις στο μυαλο σου ρε παπαρα?

    Θα αποφασισεις αν σου κανει δεν σου κανει αν τον πουλας η οχι?

    Αποφασισε ρε ΝΟΥΜΕΡΟ κοντευεις 1 χρονο πλεον.

    Η αστον με τα δευτερα η βαλτον βασικο να τελειωνουμε.

    Εχεις παρει ενα παικτη και τον εχεις γαμισει μια ζεστη μια κρυο μια δεν σε θελω, μια βασικος.

    Αλλα αμα δεν εισουνα ΙΔΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ πως θα ταιριαζατε???

    Που μου θες και πλανο, ΑΛΕΦΑΝΤΕ

    ΥΓ.Ενας πραγματικος ΑΕΚτζης ο Κασαπης ο τσιαρτας ο καθε ενας που εχει παιξει και 5 χρονια μπαλλα στην ομαδα ΠΟΣΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ θα την πηγαινε την ομαδα και ΠΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΑ θα μας κοστιζε απο το 1,2 που μας κοστιζει ο μυτογκας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαιρετω.
    Σας γραφω απο τα βραχια αλλα και τις αμμουδιες της Μεσσην. Μανης.
    Σε μια προσπαθεια οχι απλα να "ξαναγεμισω τις μπαταριες" (ηλιθια εκφραση) αλλα να ξανανοιωσω το παιδι που χανω.
    Περπατωντας στα γνωστα επικινδυνα βραχακια,εκει που σκαει το κυμμα,ξυπολυτος.Και βλεπω τα παλια μου βηματα να μου δειχνουν τονδρομο.

    Να φτασω εκει,στην ακρη που πρωτοεκανα τα πρωτα τσιγαρα κρυφα,μαζι με εναν "κολλητο" με τον οποιον αδυνατον ειναι να βρεθουμε στα αγαπημενα μερη,εδω και πολλα χρονια.
    Να ακουσω τον παφλασμο απο το κυμμα οταν γεμιζει με την ορμη του τις μικρες τρυπες.Να τις χαιρετισω μια-μια.
    Ξανα.

    Να γινω ενα με τα καβουρια και τους κρυμενους αχινους και να πιασω αλατι απο τις μικρες απειρες λακουβιτσες.
    Να αγορασω προχειρα μια φτηνη πετονια,να δεσω δυο-τρια αγκυστρια, να πιασω με τα χερια το δωλωμα-και οχι να το αγορασω- και να κατσω με τις ωρες στην ακρη του λιμενοβραχιονα,κατω απο ηλιο,αναμενοντας καποιο μικρο ασημαντο ψαρι,ισια-ισα για το γαργαλημα στην ραχοκοκαλια,απο το τσιμπημα του.
    Ξανα.

    Με μικρες βαρκαδες απο αμμουδια σε αμουδια,κατι μεταξυ ψαρεματος και κωλο-κατασκοπιας.Ολα ομως φαινονται πολυ διαφορετικα. Θα φταινε τα ματια μου.
    Τα ιδια δεντρα. Τα ιδια αλμυρικια. Ιδιο το θροισμα τους. Ιδια η δροσια τους. Μα απο κατω τους καθεται ενας αλλος. Και εκεινα γελανε με πικρα που αγεραστα,απραλλαχτα, παρακολουθουν να καθονται στους ισκιους τους,ολο και πιο γκριζοι κροταφοι. Ολο και περισσοτερες ριτυδες στα μετωπα.
    Με αχανη βλεματα στην εισοδο του λιμανιου,αναμενοντας τους χαμενους καιρους.
    Ξανα.

    Με βουτιες απο απομερα βραχια, τα "γνωστα σημεια",τα οποια πλεον μου φαινονται θεωρατα υψη. Και χρειαζομαι ενα τσιγαρο να κανω πρωτου το παρω το θαρος και την αποφαση να πηδηξω. Οπως την πρωτη φορα,που κοντοστασταθηκα.
    Περνοντας απο σοκακια και στενα,με κατακλυσμενες μνημες. Να ορθωνονται ξανα μπροστα μου τα ιδια προσωπα,οι ιδιες φωνες,οι ιδιες κουβεντες.Και πριν πλησιασω κοντα,χανονται.

    Πρωσπαθωντας ασκοπα μεν αλλα με τοση αναγκη να τραβηξω το σχοινι του χρονου.Σαν ενα παραγαδι. Και να δω,να ακουσω,να νοιωσω τα ιδια αγαπημενα πραγματα.Ξανα.

    Μπα. Ενω σαν παιδι, ο κοσμος ειναι γεματος κοχυλια και πετραδια,τοσα,που τα κανεις περιδεραια.
    Και τωρα,ουτε μια λαμπερη πετρουλα δεν εμεινε. Ουτε μια σταλια ιδια γευση,απο εκεινη την αλμυρα στο στομα.
    Ανωλωσα τις πρωτες μερες στην επαναανακαλυψη των παλιων χρονων. Σαν ατλαντιδες,βουλιαγμνες,χορταριασμενες,μενουν βυθισμενες και βουβες.
    Μιας χρησεως ειναι τα χρονια. Δεν εχει δευτερη ευκαιρια.
    Αν και κανω τα παντα.
    Καθε τι τελος παντων, που να με φερνει κατευθειαν πισω στην δεκαετια του '80
    Το μικρο μαυροτσουκαλο κατσαρομαλλικο αλανι,χαθηκε βεβαια, και εγινε καποιος που απλα του μιλανε για κατι "κρισεις", κατι "δυσκολες ζωες στην Αθηνα", κατι "ευκαριες", κατι "οικογενειακους προγραμματισμους" κλπ.
    Α-πα-πα!
    Αλλα καλη ειναι καθε προσπαθεια.
    Μικρες αναλαμπες υπαρχουν. Μικρες σταλες παιδικοτητας,ειναι αναποφευκτες. Ευτυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πως γινονται οι σωστες δουλειες....Βγαινει πρωτα ενας τριτοτεταρτος στην σειρα,και πεταει μια "μπαρουφα".Αμεσως αρχιζουν οι διαψευσεις απο κυκλους των πρωτοδευτερων,και μπαινουν στο παιχνιδι κι αλλοι απο αλλες πλευρες.Αφου παιξει για κανατριαρι μερες,το αφηνουν για λιγο.Κατοπιν,το θεμα το παραλαμβανουν κυκλοι διαφορων επιτροπων,αφου δουν πως πηγαν οι αντιδρασεις,και αρχιζουν σιγα-σιγα τα ναι μεν αλλα...να το δουμε...και αλλες παπαριες.Σε συναρτηση με το πως πανε τα πραγματα σε αλλες χωρες "δυνατες" (Ισπανια-Ιταλια-Γαλλια),το συζητανε ολο και περισσοτερο,βαζοντας στην συζητηση κι αλλες επιτροπες και οικονομολογους της πουτσας.Οταν ωριμασει τα πραγμα,αναλαμβανει να τρεξει τις "φημες" και τις γνωμες,ομαδα απο εγκριτους οικομολογους διεθνους φημης,ωστε μεριδες της κοινης γνωμης να αρχισουν να σκεφτονται μηπως ειναι το σωστο.Στο τελος βγαινει ο Στριγκλιτς και λεει ευθαρσως αυτο που γραψαμε πριν δυο βδομαδες.Να βγει η Γερμανια απο το ευρω.Λες και δεν φαινοταν που παει το πραγμα.Μεση λυση δεν υπαρχει.Η πανε ολες οι χωρες στον πατο,η αποχωρει η Γερμανια και σωζεται και πανε ολες οι υπολοιπες.
    Ερχεται η τροικα,και θα αρχισει να λεει για ελλειματα,για αναποτελεσματικοτητα στις αποκρατικοποιησεις,για...για...για...
    Και ηδη εχουν αρχισει οι κυκλοι να λενε για τα προβληματα της 6ης δοσης,οπως εγινε με την 5η,την 4η...,θα αρχισουν οι φωνες απογνωσης να παιζουν τα καναλια που δεν εφαγαν ακομα,αφου ο Μπομπολας πηρε οτι ηταν να παρει.Και καθομαστε ολοι εμεις και προβληματιζομαστε τι θα γινει αυριο μεθαυριο,αν θα ανοιξουν τα σχολεια κανονικα,αν θα μπορεσουμε να πληρωσουμε την ΔΕΗ,το νερο,αν ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ,αν θα εχουμε δουλεια.Με την ανεργια σε καμια 20αρια μερες να φτανει το 30% σε πραγματικα νουμερα.Με τον κοσμακη να βλεπει τους προνομιουχους να κανουν διακοπες,και αυτοι να μην μπορουν πλεον να πανε πουθενα ουτε ενα τριημερο.
    Και νοιαζεται ο κοσμος τι λεει ο Στριγκλιτς κι ο καθε Στριγκλιτς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια που το συζηταγαμε χθες,τα λεφτα για τους πυροπληκτους στην Ηλεια τι εγιναν? Μιλαμε για πολλα λεφτα,που εξωθησαν σε παραιτηση και τον Μολυβιατη.Το λεω,γιατι σε λιγο καιρο θα ερθει το θεμα στην προσκηνιο και θα πεσει πολυ κλαμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Special One ρουφα το πρωτο, special αφιερωμενο σε σενα απο το συνηθη υποπτο: 2 γκολ και μια ασσιστ.
    Και κατσε και ΣΚΟΥΖΕ ΑΧΩΝΕΥΤΕ οσο θες μετα.
    Χτες εφταιγε η διαιτησια?
    Η μπαλλα που ηταν σφαιρικη?
    Το γρασιδι που ηταν πρσινο?

    Που εμαθες να μιλας ΕΣΥ με την Ιντερ!!!! για διαιτησια, που οταν σου ΧΑΡΙΖΕ το ch.l στα ημιτελικα με τα ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΑ OFFSIDE του Μιλιτο δεν εβγαζες αχνα.

    Αντε στο καβουκι σου τωρα, και ξαναβγαινεις να σκουξεις την επομενη φορα, special ΝΟΥΜΕΡΟ.

    ΥΓ Μανωλης:θα πεθανω για αυτη την ομαδα..
    Σιγα μανωλη θα μας παρουν τα ζουμια. Συγκινηθηκαμε..
    Κατσε μη γινει καμμια στραβη σημερα και δεν θα προλαβεις να πεθανεις και επισημα.
    Ετσι κ αλλιως ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ.. και εσυ και το αλλο το λαμογιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πας να βγαλεις το ματι του αντιπαλου βοηθου!!!,

    Κανεις χειρονομιες οτι βρωμαει ο μεσι!!!!! (ειναι απο την προσπαθεια που σου καρφωσε 2 παστελια),

    Υποτιμας το σουπερ καπ αλλα παραλληλα μας λες οτι και στα δυο ματς επαιξες λεει καλυτερα...

    Αμα μεγαλε παιζεις καλυτερα και ρουφας ΠΕΝΤΕ...

    Εχεις ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ για τσεκουρωματα στα δυο ΚΡΙΑΡΙΑ ΣΟΥ αυτο τον (ο θεος να το κανει μπακ) Μαρσελο και τον αρχικριαρο το ΠΕΠΕ.

    Και μετα δεν αφηνεις την ομαδα να παει να παρει τα μεταλια της..

    Ποσο special νουμερο εισαι???
    Ποσο καραγκιοζης??

    Οι μεγαλοι προπονητες ειναι και μεγαλοι ανθρωποι.
    Εσυ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ.
    Ενα ΝΟΥΜΕΡΟ που του αγοραζαν ομαδες και δεν εξελιξες ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΚΤΗ οπου δουλεψες.
    ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ.

    Ο απεναντι εχει 8 απο τις ακαδημιες..
    Οταν εσυ σκας 97!!! για τον εταιρο πορτογαλο καργκιοζη (αααααλλος looser αυτος) ο απεναντι σου πεταει ενα Πεδρο ενα Μεσι ενα Ινιεστα με ΜΗΔΕΝ κοστος και σε ξευτιλυζει.

    Βαλντανο η Ρεαλ ειναι τεραστιος συλλογος (αν και αντιπαθεστατος).

    Εγω στη θεση σου, (δεν θα τον ειχα παρει καν) θα τον ΑΠΕΛΥΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ μονο και μονο για τις αηδιες που εκανε.

    Αν νομιζεις οτι αντιπροσωπευουν την Ρεαλ Μαδριτης αυτα τα καραγκιοζιλικια, κρατα τον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα σε όλους!!!! Στήβεν "πεινάμε" για ειδήσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ xatzi ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ: ΑΔΕΡΦΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΗΣΕΙΣ. ΣΤΗΝ ΠΕΛΑΣΓΙΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΤΟ ΜΑΤΣ ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΩ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ.
    ΠΡΟΤΙΜΗΣΑ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ και με το αλληγορικό κείμενο της Νορβηγίας, ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ.
    ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΑΣ.
    ΝΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Χατζι παρε μια ειδησουλα να εχεις για σημερα:

    Η ΕΕΑ εξέτασε τους φακέλους των ομάδων και αυτοί των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Κέρκυρας, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Καβάλας και Ολυμπιακού Βόλου δεν πληρούν τις προϋποθέσεις!

    Στον έλεγχο αυτό λαμβάνονται υπόψη χρέη προς άλλες ΠΑΕ, το Δημόσιο, το ΙΚΑ και προς ποδοσφαιριστές, αλλά και μη καταβολή σχεςτικής εγγυητικής επιστολής για την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα.

    Τα λεμε μετα το ματς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή