Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

            Ναι αγαπητοί κι αγαπητές. Ξεκίνησε κι αυτή η παρωδία. Μέσα σε ένα περιβάλλον, που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, κάποιοι είπαν σε κάποιους να μπούνε στα γήπεδα. Την ώρα που το ένα δικαστήριο αναιρεί το άλλο, την ώρα που η μια επιτροπή ανατρέπει τις αποφάσεις κάποιας άλλης και πάει λέγοντας. Δεν μιλάμε για μπάχαλο αλλά για κανονικότατο βόθρο. Λες και δεν υπάρχει ένας νόμος ή ένας κανονισμός που να διέπει μια απλή διοργανωσούλα.
             Τα περισσότερα τα ξέρετε βέβαια αλλά πάω όσο μπορώ στην ουσία. Κάποιες ομάδες που συμμετέχουν και στηρίζουν το διάτρητο προεδρείο της λίγδας αλλά και της ΕΠΟ, πιστεύουν οτι με τα αγωνιστικά θα πάρουν συγχωροχάρτι. Κάποιες άλλες δαπάνησαν χρήματα για μεταγραφές που πρακτικά τους είναι άχρηστες αν δεν παίξουν ψηλά. Κάποιες πάνε για συμμετοχή στην λίγδα χωρίς όμως να είναι ανταγωνιστικές αφού ετοιμαζόντουσαν για την football league αλλά και χωρίς να έχουν ολοκληρώσει την προετοιμασία τους μια που η παλιά β' εθνική θα ξεκινούσε ένα μήνα αργότερα.
            Κι αυτή είναι η ουσία πρακτικά. Οτι όσο προσπαθούν να κάνουν πιο δελεαστικό το προϊόν
" ποδόσφαιρο ", τόσο πρακτικά το απαξιώνουν. Οι ανέτοιμοι θα γίνουν σάκκος του μποξ και με δεδομένο το μεγάλο φαβορί που λέγεται δαφνοστεφανωμένη, ο κόσμος γιατί να παρακολουθεί αγώνες; Για τα τριτοδεύτερα; Και μάλιστα την στιγμή, που ο μεν ΟΦΗ έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια το αυτοδιοίκητο του ποδόσφαιρου καταφεύγοντας στα πολιτικά δικαστήρια και η ομοσπονδία τον ήπιε, αλλά ταυτόχρονα απείλησε με περαιτέρω υποβιβασμό την Λάρισα και τις Σέρρες που έκαναν ακριβώς τα ίδια! Στην τούρτα αυτή βέβαια προστέθηκε κι ο Ηρακλής, που ήδη δικαιώθηκε, αλλά και ο Βόλος με την Καβάλα , που πάνε πλέον στο Συμβούλιο της Επικρατείας ( καμία τύχη δεν έχουν αφού αυτό ελέγχεται από το κράτος ).  Επίσης κρυφοκοιτάει κι ο Διαγόρας ακόμα.
          Η εμμονή της λίγδας λοιπόν να ξεκινήσει, είναι της πλάκας. ΚΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ. ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΡΗΤΡΑΣ ΤΩΝ 4 ΜΥΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΝΤΟΛΕΣ. ΟΙ ΡΗΤΡΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΛΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ.
          Δηλαδή τώρα που ξεκίνησε η παρωδία, αλλά δεν παίζει η ΑΕΚ και η δαφνοστεφανωμένη, η Nova πούλησε αποκωδικοποιητές ή αύξησε τους συνδρομητές της; Και που αν δεν ξεκίναγε η φαρσοκομωδία, θα έχανε πελάτες οπότε θα ήθελε την ρήτρα; Αυτά είναι για τους ηλίθιους. Τώρα που παίζει η Κέρκυρα δηλαδή, που όμως θα της αφαιρεθούν βαθμοί αργότερα λόγω εμπλοκής της, οι πελάτες της Nova είναι χαρούμενοι; Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΕΛΛΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ 15 ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ, όπως καθαρίσει, ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΥΚΑΛΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΕΙ ΚΑΤΙ. ΤΩΡΑ; ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ κι ενώ πάμε ούτως ή άλλως σε άλλη μια διακοπή λόγω εθνικής ομάδας.
          ΥΓ1. Έχω ένα κείμενο για την κλήρωση μας. Φυσικά πάει λίγο πίσω λόγω άγνωστων αντιπάλων ακόμα. Είχε γραφτεί με Βόλο και Καβάλα επάνω.
          ΥΓ2. 120 είναι ακόμα να κληθούν. Θα ανέβει ο πήχυς και θα έχουμε εκπλήξεις με αφαιρέσεις βαθμών.
                                           ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΛΟΙΠΟΝ. 

31 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚΑΡΑ ΜΑΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΜΙΑ ΑΠΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΙΔΙΩΣ ΜΕ ΧΙΜΕΝΕΘ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ο ΑΓΑΜΙΔΗΣ και ο εταιρος υπαλληλος εχουν δικιο ΑΣ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ τους απο την Λιγκα.
    Ας αφησουν τον Βαγγελα να παιζει μονος του, με τα παραρτηματα για να κανει το 15 στα 16 η το 23 στα 24.
    Αν εχεις μια εταιρεια και θεωρεις οτι τα συμφερωντα της θιγωνται απο μια (οποιαδηποτε) εμπορικη συμφωνια, ποσο μαλλον οτν αυτη ειναι νομικα διατρητη η μπορει να γινει, ΑΠΟΣΥΡΕΙΣ την εταιρεια σου απο το deal.

    Τα υπολοιπα ειναι αλλα λογια να αγαπιωμαστε.

    Δηλωσεις εκαναν ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟ και καλα οτι δεν συμφωνουν και δεν ρωτηθηκαν λεει για την εναρξη του πρωταθληματος..
    Αφηνω τον Γοντικα στη ακρη και παω στο δικο μας εξυπνοπουλι.

    ΕΣΥ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΓΚΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ?

    Πατησες στη συνεδριαση για να διατυπωσεις αντιρρησεις εστω και τυπικα?

    OXI.
    Aφου λοιπον απο την μια το παιζεις ολοι τους και μονοι μας ΑΙΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ και βουλωστο.

    Και λεω το παιζεις γιατι ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ NOVA ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΛΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΥΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ.

    Και δεν μιλαω steven για ρητρες αλλα για το τρεχον συμβολαιο.

    Οποτε ας αφησουμε το κουτοχορτο για τους 21 και την οργανωση η τους αναγνωστες του 365 του live και της ψωρας.

    Κατοπιν εορτης βγηκε η λουγκρα να το παιξει επαναστατης και εξυγιαντης, αλλα απο πισω το ΚΟΥΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΛΩΜΕΝΟ για να παιρνει τα φραγκα που ο Βαγγελας ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΕ..

    Αν λοιπον εχουν δικιο η αεκ ο παο και η ξανθη (που εχουν αλλα στα λογια) ας το επιβαλλουν σε ενα κρατος που δεν μπορει να επιβαλλει τους νομους του.

    Βγαλτε μια ανακοινωση απλη:

    Κυριοι επειδη περσυ μετειχαμε σε ενα πρωταθλημα που ΖΗΜΙΩΘΗΚΑΜΕ βαθμολογικα και οικονομικα απο στημενα παιχνιδια, ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ.
    Με την αποφαση αυτη σκοπος ειναι να προστατευσουμε τις εταιρεις μας απο παρομοιες πραξεις, αλλα και τους φιλαθλους μας που σε μια δυσκολη εποχη δαπανουν απο το υστερημα τους για να συμμετεχουν στις αγωνιστικες εκδηλωσεις των ομαδων μας.

    Αφηστε λοιπον με -5 ομαδες (3 εσεις και 2 οι ομαδες Α+B) ΔΗΛΑΔΗ ΧΩΡΙΣ 6 ΑΓΩΝΕΣ (η 3 στη χειροτερη) τον Βαγγελα και τον Νιονιο να κανουν πρωταθλημα μονοι τους.

    Ετσι κανουν οσοι εχουν αρχιδια ΑΓΑΜΙΔΑΚΟ. Γιατι επαναστατης με το χερι απλωμενο για χαρτζηλικι στο διακτατορα μονο στο μυαλο σου υπαρχει.

    ΝΟΥΜΕΡΟ

    Τα υπολοιπα ειναι πουτσες μπλε.

    Αλλα ποιος θα τα κανεις αυτα? ΕΣΥ?

    O KOΛΟΓΛΥΦΤΗΣ που παρακαλαγες απο το τηελφωνο τον Πιλαφιο να σου βγαλει ενημερωτητα και να σου κοψει 100 χιλιαρικα απο τα χρωστουμενα?

    ΥΓ Μαζεψε ρε νουμερο καποιον Μιζαηλ-σαμουηλ πως τον λενε που βγαζει ανακοινωσεις για 13 χιλιαρικα. ΧΡΩΣΤΑΤΕ 800 και ζητατε τα 13?

    ΡΕ ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΑΣ?

    YΓ 2 Την επιταγη του νιονιου ειχεις σκοπο να την καλυψεις ρε ΛΑΜΟΓΙΟ η θα μας πιανουν στο στομα τους γι 165 χιλιαρικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας παρει την ομαδα κι ας παει να παιξει στην Αλβανια,να βγαινει μονιμα πρωταθλητης.Ολοι οι βορρειοηπειρωτες αεκτζηδες ειναι,αντε οι περισοτεροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕ ΤΟΣΑ ΚΕΝΑ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ steven η NOVA χανει πελατες με το ρυθμο ΑΙΜΟΡΑΓΙΑΣ με το θεμα της DIGEA εδω και ενα χρονο.
    Ειναι γνωστο οτι η επαρχια ειχε NOVA γιατι αλλιως δεν ειχε τηλεοραση, εδω εσυ δεν ειχες ραδιοφωνο !!!! οπως ειπες προχτες.
    Η DIGEA με ενα πενηνταρικο (δηλαδη ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΗΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ) το ελυνε αυτο.
    Ωραια τα εξτρα καναλια αλλα αμα κοβουνε τρεις και τεσσερις μισθους απο το κοσμο, το να πληρωνεις 700+ euro για να βλεπεις πιθικια να πηδιουνται στο animal planet πεφτει λιγο βαρυ..

    Ξεκινησε λοιπον ενα πλανο ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ να μαζεψει ολη την Λιγκα, κανωντας προσφορες (που χαρισουν τον εξοπλισμο ουσιαστικα) αδιαφορωντας για το connex (που ειναι ΜΠΟΥΡΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ), με συνεχεια ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ να παιζει παντου διαφημηση.

    Ολοι οι μαγκες ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΟΙ και γι αυτο και για την μειωση στα φραγκα.
    ΚΑΙ Ο ΑΓΑΜΙΔΑΚΟΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ.

    Λιγοτερα τα φραγκα αλλα απο το ολοτελα καλη και η Παναγιωταινα.

    Γνωστα αυτα. Με την ΕΡΤ να κλωτσαει και να ειναι υπο διαλυση φταγκα δεν υπαρχουν και να λενε και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που βρεθηκε η nova να τους τα δωσει, μιας και σωστα λες οτι το προιον ειναι ...... ΓΑΜΙΣΕ ΤΑ στη καλυτερη...

    Εκει πονταρει βεβαια και το marketing στη φτωχεια του Ελληνα που σου λεει θα κατσω σπιτι που θα κατσω ας βαλω να βλεπω Κορδονουρη, Αναστοπουλο και Καραμπελα. Και βομβαρδιζει ολη μερα..
    Και το βραδυ βλεπουμε και καμμια τσοντα οταν πανε τα παιδια για υπνο.
    Ετσι και αλλιως τοση μαλακια ολη μερα δεν βγαινει μονη της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ conpater πως την ειδες την ενωση χρεων?

    Ετσι οπως πανε σε 10 15 μερες οχι μοναδες, οχι αναπαντητη, απο καρτοκινητο ΚΑΙ ΑΜΑ ..

    Παντως το δαινμονιο του Ελληνα δεν παιζεται. Τις εξαγορες (η το ξεπουλημα) σε ξενα funds τα λεμε πλεον συμμετοχες.

    Ωραιο πραγμα η Ιστορια. Ειδικα αυτο για την μεγαλητερη τραπεζα στα Ν.Α μου αρεσε. Καπου το εχω ξανακουσει ομως.

    Χιος bank δεν τη λεγανε παλια την ιδια μοντα?
    Mετα την ειπαν NOVA bank (οι πορτογαλοι ακομη δεν πιστευουν τη δαγκα που φαγανε)
    Πιο μετα την ειπαν marfin, της οποιας η μετοχη εχει 0,30 λιγο πανω απο την investment poy exei 0,29..
    Ο 10 Abramovic δηλαδη δινει με 30 χιλιαρικα 10.000 κομματια...

    Ο κωστακης μηπως αντι για προκαταβολη απο τον αγαμιδακο μηπως να παρει 50.000 κομματια και να ειναι και μεγαλομετοχος???

    Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ...

    Ουτε ενα ξεπουλημα δεν μπορει να βγαλει ο Μπενι. Εκανε την πατατα, του βουλιαζουν το καταστημα του ΧΟΝΤΡΟΒΛΑΚΑ και ακομη δεν εχει καταλαβει τιποτα...

    ΥΓ Την περασμενη πεμπτη πηγα για φαγητο στο Κεφαλαρι. Ολος ο τριτος οροφος μεχρι τις 01:00 ηταν ΦΩΤΑΓΩΓΗΜΕΝΟΣ και ολα τα αμαξια με τους μπραβους απεξω κανονικα, μεχρι το SEMIRAMIS εφταναν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aκης Ζηκος ο μανατζερ (και οχι μονος) που πουλησε τον Μακουν στο Βαγγελη
    Οπως λεμε Αρναρ Γκρεταρσον.

    Καλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φημολογειτε εδω και χρονια,πως το 51+% της ALPHA BANK,βρισκοταν στα συρταρια του Σπυρου.Αν ειναι οντως ετσι,που μαλλον ειναι,απλα κλειναι η συμφωνια.Απ`την αλλη,ενωσαν τα χρεη τους για να αποφυγουν τα χειρωτερα,για να ακολουθησουν οι γνωστες φανφαρες περι δυναμης στην ΝΑ Ευρωπη,λες και αμα ενωθει η Εθνικη με το ΤΤ,δεν θα τους κανει μια χορτα,λογω κερδοφοριας.Μπαινει και το Καταρ με 500 εκ,και εχει το 20%,κι ο Κωστοπουλος με το 5% ειναι προεδρος!!! Μια ζωη τα ιδια,καποιος πρεπει να κανει το "καδρο".
    Εμενα,DIMI,δεν μου λενε τιποτα αυτα,γιατι ειναι πλασματικα.Αερας οι καταθεσεις που λενε,αερας και τα ενεργητικα τους και τα παθητικα τους.Ολων των τραπεζων βεβαια,οχι μονο αυτων.Και δεν μου λεει τιποτα,γιατι μια τετοια κινηση δεν ειναι προς συμφερον του κοσμου,με την εννοια οτι δεν ριχνονται λεφτα στην αγορα.Αυτα περι 8εκ καταθετων ειναι για τους κουτους,οι περισσοτεροι ξερουν οτι ειναι λογαριασμοι ακινητοι η του 500αρικου.Το Καταρ ομως τι δουλεια εχει αναμεσα τους? Εκει ειναι το θεμα.Γιατι την τελευταια 2ετια μονο Καταρ ακους για στρατηγικο επενδυτη,στον Αστακο,στο Ελληνικο,τωρα εδω...Επαναλαμβανομενη συμπτωση παυει να ειναι συμπτωση.Ενα κρατιδιο παμπλουτο,με 16% αναπτυξη προβλεπομενο για το 2012,τωρα εχει 14%,ηρθε κι εμπλεξε με τα λιμα της ευρωπης.Εκτος κι αν στα 500μυρια,μερος αναλογει σε αμερικανικες τραπεζες και funds,με σκοπο καποια στιγμη να αρχισει ο πολεμος τραπεζων στην Ευρωπη.Καποια στιγμη θα αποκατασταθει η ταξη στην κατοχη του χρηματος και της εξουσιας,οποτε ειναι πολυ πιο ευκολο,αντι να αρχιζεις να μαζευεις για πλυσιμο 2000 πιατα απλωμενα στα τραπεζια,τα κανεις ντανες των 50,και ξεμπερδευεις....
    Σε καθε πολη,υπαρχει και Alpha και Eurobank,με 12-15 υπαλληλους μεσα.Στις περισσοτερες πολεις θα μεινει ενα καταστημα πλεον,οποτε οι περισσευουμενοι υπαλληλοι μαζι με αυτους που θα προκυψουν απο αλλες συγχωνευσεις,πανε σπιτι τους.Κι αλλοι στο μαντρι......
    Εφτασε ο Σεπτεμβρης,και αρχιζουν τα παλουκια γενικως.Ο ΓΑΠ,ξεκαθαρισε οτι εκλογες δεν γινονται,ο Σαμαρας δεν αμφισβητει τα χρεη τα βεβαιωμενα πλεον,ο Βενιζελος παει την ανακαμψη για το 2014,ο Βγενοπουλος μπλοκαρει την εισοδο του Ναρινακη στο ALTER,και μεσα σε ολα αυτα,η αμερικανικη πρεσβεια δινει τα ευσημα στον Παπαχελα για τις συντονισμενες ενεργειες του να περασει θετικα τις αμερικανικες θεσεις μεσα απο τους "φακελλους" του.
    Και ρωταω εγω τωρα,και θελω μια σοβαρη απαντηση,χωρις ρομαντιμους και τετοιες ιστοριες.Σε τι να ελπιζει καποιος για ενα καλυτερο αυριο? Στα 600ε μισθο? Η στο...ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ 600Ε ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το καλυτερο αυριο ειναι η μη εργασια-δουλεία.
    Αφου δεν γινοταν ενσυνειδητα να ελευθερωθει ο μισθωτος,θα αποκτισει την ελευθερια του με το ζορι. Δια της "εθελουσιας εξοδου", η της "βαθιας καταψυξης". Σαν τα καλαμαρακια Καλιμανης.

    Πραγμα που σημαινει 24 ωρες το 24ωρο ελευθερος χρονος. Να κεντας,να πλεκεις,να ψαρευεις,να λυνεις σταυρολεξα,να τον παιζεις.
    Free at last!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η καθε ρητρα μπαινει "δια παν ενδεχομενον". Η δε ενεργοποιηση της ομως,οπου νομικα θα στεκει,ειναι ενα αλλο θεμα.
    Ασφαλως και εχουν δικιο οσοι φωναζουν- ο καθενας για δικο του λογο βεβαια- για αυτην την ημι-εναρξη του ημι πρωταθληματος της πλακας.
    Η νοβα και ο Μαρινακης ειναι οι μονοι που θελουν πασει θυσια να αρχισει ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ το πρωταθλημα κανονικα.

    Το οτι δεν ανεβληθει,ειναι μια μικρη νικη των δυο αυτων. Μια χαμενη χρονια,σημαινει χαμενα εκατομμυρια και για τους δυο.
    Και νικισαν ενα κρατος το οποιο -για μια ακομα φορα,ακομα και ετσι-δεν εχει τα ελαχιστα αρχιδια να εκμεταλευτει το γεγονος των αποκαλυψεων και με την καλυψη της ΟΥΕΦΑ, να κοψει και πρωταθληματα και κωλους βαζοντας πεντε πραγματα στην θεση τους και παρουσιαζοντας προσκηνιακα καποια νικη εναντι στα καθεστωτα και τους παραγοντισκους.
    Αλλα που μυαλο και που σθενος.
    Τετοιες ωρες τετοια λογια. Οπου ο καθενας κοιταει τι θα αρπαξει φευγοντας απο ενα καραβι που μπαζει απο παντου και σε λιγο θα πηδαμε στα μαυρα νερα.Οι δε σωσιβιες λεμβοι, λιγες.

    Ολοι οι αλλοι ομως-εκτος των δυο παραπανω- που συμμετεχουν σε αυτο το καραγκιοζιλικι τι να χασουν; Ψιλολογια. Μη σου πω οτι για μερικους-μερικους οπως εμας, θα ηταν καλυτερα να μην ξεκιναγε τιποτα φετος.
    Αλλα να το γνωριζεις αυτο απο την αρχη,ωστε να κανεις η ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ορισμενες κινησεις.
    Μετεγγραφες,προετοιμασιες και τα ρεστα.
    Αγραναπαυση.

    Τελος παντων. Ξεκιναει κουτσα-στραβα και ο φετινος θιασος,αν και φαινεται οτι μερικα μελη απο το μπουλουκι,εχουν μερικες ενστασεις η διαφωνιες. Αλλα ολα θα διευθετηθουν. Στην Ελλαδα ειμαστε. Στην χωρα των νομων δηλαδη. Που για να τιμηθουν ο Σολωνας,ο Κλεισθενης,ο Λυκουργος κλπ,ειπαν οι σημερινοι "απογονοι" να γεμισουν την Ελλαδα νομους. Σαν τις τουλιπες στην Ολλανδια,η τις γελαδες στην Ινδια.
    Καθε γωνια,ενας σκυλος ενας μετανστης και ενας νομος. Δεν μπορει. Θα βρεθει η φορμουλα του κουκουλωματος,του εντεχνου μπαζωματος και εδω.
    Υπαρχουν νομοι κατα παραγγελια. Οπως θα υπαρξουν τα ατομικα φαρμακα,πλεον που θα λαμβανουν υποψην το μοναδικο ατομικο dna του καθενος,ετσι και εδω,εμεις προτωπορουμε για μια ακομα φορα και φτιαχνουμε νομους κατα παραγγελια.
    Μια μεγαλη νομικιστικη μπακαλοταβερνα, οπου ο καθενας παραγγελνει η υποδεικνυει οτι νομο θελει.
    " μια φετα και μια μπυρα στο 4"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημερα,
    Σε πρωτοσελιδο (παντα κοιταω τα κρεμασμενα απο το περιπτερο το πρωι- τι ελληνας θα ημουν αλλωστε) της Ψ-ωρας μας αναφερει η εγκριτη εφημεριδα οτι χτυπαμε ενα παικτη λεει απο την ουγγαρια επειδη η ομαδα του λεει εχει τεραστια οικονιμικα προβληματα!!!
    Ενω εμεις οι φορτωμενοι!!!! χτυπαμε οτι πεταει και κολυμπαει με ζεστο χρημα.
    Ακριβως διπλα η ανακοινωση κολαφος για 13,000 ευρω κατα του Πιλαφιου (ειπαμε φορτωμενοι αλλα εδω το ποσο ειναι ..υπερογκο)
    Πιο διπλα ειναι η φωτο του Νοτια που περιμενουν λεει το 1,5 μυριο ακομη. Θα περιμενεις Αγαμιδακο γιατι το τελευταιο 1,5 ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΗΓΕ.. ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ

    Και τελος κατω κατω αναφερεται και με φωτο παρακαλω ο ακατανομαστος!

    ΟΛΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ του μεγαλου προεδρου ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ..


    ΡΕ ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιώργης ο Γαρατζέος29 Αυγούστου, 2011 10:22

    @ DIMI: Δεν είναι τίποτα τα 13... αν βγει δίσκος στα μαγαζάκια της οργάνωσης, από ένα ταληράκι να βάλει ο καθείς θα βγει...άλλωστε τώρα ο καισαρόπαπας μπορεί να βγάζει και επισήμος δίσκο, δε μπαίζει ασυμβίβαστον.
    Αλήθεια, το παγκάρι δεν έχει τίποτα πια? Αφού η μπασκετική ομάδα δεν κατεβαίνει καν, δε θα έχουν κι έξοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ταληρακι?
    Τι λες ρε Γιωργη?
    ξερεις τι ειναι ενα ταληρακι σημερα για τους 21?ΜΙσο μηνιατικο

    Ασε που πας και σε ηθικα θεματα.

    Δηλαδη ξαφνικα θα πρεπει να δωσουμε? Εμεις τοσα χρονια περνουμε τι να δωσουμε δεν καταλαβαινω????

    Δεν φτανει δηλαδη που παμε στο γηπεδο (τσαμπα) κανουμε εκδρομες (τσαμπα) και στηριζουμε αμα χρειαζεται και εμπρακτα την ομαδαρα μας?

    Οταν εμεις κυνηγαγαμε τα γυναικοπεδα του Ατρομητου, που απειλουσαν να μας κλεψουν το πρωτο τιτλο μετα απο τοσα χρονια ΕΣΥ Γιωργακη που εισουνα???

    ΥΓ Πιο παγκαρι? Στο παγκαρι εισαι εσυ ακομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νέο σενάριο σήμερα στο ΕΘΝΟΣ
    Τίγρης ιδιοκτήτης - Ντούσαν προεδρος;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΘΕΛΩ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ....ΟΥΤΕ ΜΕ ΑΡΑΒΕΣ..ΟΥΤΕ ΜΕ ΡΩΣΣΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΕΚ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ...ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟΝ...ΕΧΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ..Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΕΝΑ...ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΘΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΝΤΑΙΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ...ΟΛΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΡΟΛΟΙ...Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΜΕ ΚΙΝΙΤΡΑ...ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ...ΤΑΛΕΝΤΟ...ΘΕΛΩ ΑΕΚ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚ....Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ...ΠΟΝΑΜΕ ΡΕ ΓΜΤ...ΠΟΝΑΜΕ...ΔΕΝ ΤΟ ΝΙΩΘΟΥΝΕ??ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝΕ???ΔΕΝ ΤΟ ΖΟΥΝΕ???ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΣΤΩ ΣΑΝ ΧΟΡΗΓΟΣ??ΓΙΑΤΙ??ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ??ΑΕΚΤΖΗΣ ΕΙΝΑΙ....

    Υ.Γ ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΞΑΝΑ ΕΠΟΧΗ ΧΡΗΣΤΟ ΚΩΣΤΗ..ΜΕ ΑΡΠΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ....ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ...ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ....

    Υ.Γ 2...ΣΤΕΒΕΝ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. dimitri apo to astros
    ετσι εγραφε το εθνος η απλα το θελεις εσυ?
    πιο ευκολο να δουμε τον ντουσαν προεδρο παρα τον τιγρη ιδιοκτητη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κυριακο 21
    θα περιμενεις αρκετα για να γινει αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. προς ολους κουιζ
    ποιος πρωην προπονητης εδωσε σε πρωην προεδρο 70 εκατομμυρια για βοηθεια η δανειο ποιο κομψα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΟΣΟ ΖΩ ΘΑ ΑΝΑΠΝΕΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ...ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΜΟΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ....ΟΧΙ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΣ..ΑΛΛΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ...
    ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΙΜΑΙ 23 ΧΡΟΝΩΝ...ΔΕΝ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΑΕΚ...ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΟΩΣ ΗΤΑΝΕ...ΕΧΩ ΔΕΙ...ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ..ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΙΩΘΩ...ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΟΝΑΩ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ..
    ΑΛΛΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ...ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ...ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑΥΤΟ...ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ..ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ??
    ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΝΕΣΕΙ ΠΟΛΥ..ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιώργης ο Γαρατζέος29 Αυγούστου, 2011 14:27

    Εγώ προτιμώ μελισσανίδη με πρόεδρο τη δέσποινα τη βανδή, για να είναι όλοι ικανοποιημένοι...
    ρε δε μας αφοδεύουν λέω γω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Kyriako 21
    πρωτα το τελειωσες το στρατιωτικο? πιστευω να μην κανω λαθος τον κυριακο
    ολη ποναμε αυτην την ομαδα ασχετα που υπαρχουν αλλα θεματα πιο σοβαρα απο την τωρινη αεκ
    ευτυχως τα ειδα εγω αυτα που δεν εχεις δει γιατι ειμαι λιγο μεγαλυτερος απο εσενα ,αλλα δεν νομιζω οτι θα τα δεις εσυ συντομα τα περασμενα μεγαλεια διοτι τοτε υπηρχε ΕΝΩΣΗ απο ολες τις πλευρες και ιδιως δεν υπηρχε μια οργανωση ισχυρη (οπως θελουν να την παρουσιαζουν) οπως ειναι τωρα και τα οπαδικα ρευματα τοτε εφευγαν με ταχυ ρυθμο
    σου φερνω ενα παραδειγμα
    κατα την δευτερη επιστροφη Μπαγιεβιτς η αεκ επαιξε μεγαλη μπαλα ιδιως στον δευτερο γυρο, πηρε παιχτες και την ονομασαν dream team. Εκαναν τα παντα να αποτυχει αυτη η ομαδα (προβληματα κατα την προετοιμασια κλπ)
    θα μπορουσε τοτε να ηταν διαφορετικα τα πραγματα και οχι να διαλυθει η ομαδα με τα γνωστα σημερινα προβληματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιωργη
    αυτο με την βανδη δεν ειναι ασχημο
    ολα τα εχουμε δει μεχρι και τον σαμψων εχουμε δει προεδρο εστω για μερικες μερες στην δεκαετια του 70

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΝΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ..ΑΥΤΟΣ ΕΙΜΑΙ...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ..ΕΙΧΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ...ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ...ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΑΕΚ ΤΗΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗ...ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΝ ΛΕΓΑΝΕ SYDREAM TEAM...ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΠΑΝΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΕΚ....ΚΑΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΕΡΙ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ...ΣΥΜΝΩΝΩ...Η ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ...ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ...ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ..ΔΕΣ 2004...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΤΩΡΑ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝΕ ΣΤΟ ΤΟΤΕ..ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ??ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΦΩΣ...ΜΙΚΡΥΝΕ Η ΑΕΚ..ΠΑΛΙΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΦΟΒΗΤΡΟ..ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΒΑΘΜΟΥΣ...ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΣΟΚ...ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ....
    ΑΛΛΑ ΝΑΙ..ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΑΕΚ...ΟΛΟΙ ΑΕΚ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κυριακο
    καλος πολιτης.......
    το 21 γιατι το εβαλες? σε ξεραμε χωρις το 21 που ταιριαζει σε κατι προβατα....οχι σε σενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΔΗΜΗΤΡΗ..ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ..ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ..ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟΣ....ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ....ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΕΚ....ΑΕΚ ΑΕΚ ΑΕΚ...MONO AEK...ΧΩΡΙΣ ΤΠΤ ΔΙΠΛΑ..ΑΛΛΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ..ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΒΟΜΑΙ...
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΕΚ???ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ??Η ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΤΟ ΝΙΩΘΩ...??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΡΟΣ DIMITRIS ASTROS ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΟ: ΠΟΥΛΑΕΙ Η ΑΕΚ ΑΚΟΜΑ. Ο ΒΟΥΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΤΙ ΕΞΥΓΙΑΙΝΕΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ, ΟΠΟΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ.
    ΔΗΛΑΔΗ; ΔΗΛΑΔΗ ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΦΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. χαχαχαχαχαχαχα
    ερχεται ο Μελισσανιδης λεει το Εθνος ? και φτιαχνει κ γηπεδο ?

    ποτε κλεινουν τα διαρκειας για να προλαβουμε να παρουμε μπας κ αυξηθουν λιγο τα εσοδα ?

    τι αλλο θα σκαρφιστουν σε αυτην την ομαδα ? κουραστηκαμε πια αυτη τη μονοτονια...

    καλησπερα κ καλο χειμωνα να εχουμε!!

    υ.γ ο λεοναρντο τελικα ειναι καλυτερος οταν ερχεται απο τον παγκο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δημητρη,τι εννοεις οταν λες εισαι "λιγο μεγαλυτερος" απο τον Κυριακο; Εχεις κλεισει τα 25;

    Εγω λεω να παρει την ομαδα η Sirina prodactions.
    O Συρινακης ιδιοκτητης, προεδρος ο Ψινακης και στο σκαουτινγκ η Τσουλια. Να ερθει να μας ανακαλυψει και εμας. 40 χρονων, ταλεντα μειναμε.
    Εμας δεν μας γεννησε μανουλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. χρηστο
    εδω και 4 χρονια εχω κλεισει τα 25 αρα εννοουσα τα 29

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ας δουμε λιγο περα και πανω απο τις παροδικες και εφημερες "συγχωνευσεις","εκδοσεις ευρωομολογων" και αλλες σπασμωδικες κινησεις.(νικησε η πολιτικη" ειπαν για την πανιγυρικη ευρωδιασκεψη στις 22 Ιουνιου οπου πηγε και ο δικος μας μαλακας εκει. Αποτελεσμα; Παρε ενα μικρο κραχ και πτωσεις ολων των μπουκαδικων-χρηματηστηριων) Λαθος "πολιτικη"; Λαθος "στρατηγικη"; Οχι. Ολοσωστη. Αφου σκοπος ειναι η κοινωνικη πτωχευση. Δεν θα σε αφησουν να πεθανεις. Θα γινουμε οι περισσοτεροι "bredwiners" που λενε και οι Αγγλοσαξονες. Θα κερδιζουμε τον επιουσιον. Μονο. Ετσι για να δικαιωθει και το "πατερ ημων".
    Ο οποιος τινος πατερας ειναι και για ποιους δουλευει,κανεις δεν ξερει.

    Χριστιανισμο δεν θελατε; Παρτε τον. Τι φωναζετε; "ποιο ευκολα περνα καμηλος απο βελονα παρα πλουσιος στον Παραδεισο". "αφησε τα ολα και ελα μαζι μου" "μη ζηλευετε τον χρυσο", "να ζειτε σαν τα πετουμενα του ουρανου". κλπ.

    Ο εχων δυο δινει το ενα και ο εχων ενα δεν δινει τιποτα. Ο δε μη εχων τιποτα κλεβει απο αυτον που εχει δυο και αν δεν τον βρισκει ευκαιρο,κλεβει εστω αυτον που εχει ενα".

    Ξερουμε ομως την ενορχηστρωση αυτης της συμφωνιας της πεινας, η οποια αρχισε να παιζει εδω και μερικες χιλιαδες χρονια. Οταν ο κοσμος ειχε και εχασε την μεγαλη ευκαιρια να συνταχθει,να προστατευθει, να δει αλλες ατραπους και να αυτοπεριχαρακωσει τις μεγαλες και τοσο απλες αξιες. Την ισοτητα,την δικαιοσυνη και την ελευθερια. Και τα τρια χαθηκαν,δινοντας την ευκαιρια στους νομαδες γυφτους να τον ποδηγετισουν. Με οπλο τι; Τον τοκο. Τον δανισμο με "καπελο". Πονταροντας στην εξασφαλισμενη αδυναμια του μικρου και ασκεφτου,να αντεπεξελθει στους τιτανες τις δολιοτητας και της οικονομικης χειραγωγησης.

    Παμε στην πηγη λοιπον να πιουμε λιγο νερο της παρηγοριας. Και συγκεκριμενα στην Παλαια Διαθηκη. Αυτο το πανανθρωπινο συγγραμμα,αποτελουμενο απο μια σειρα εκπληκτικων και ανθρωποκεντρικων κειμενων,γεματα απο αγαπη ελευθερια και κυριως συγχωρεση.
    Δευτερονομιον.
    Λογια-κατευθυνσεις του Μωυση προς τα "αδερφια" του. Οχι ολους μας. Ειπαμε. Στους Ισραηλιτες απευθυνεται, ενω εχουν φυγει κλωτσιδων απο την Αιγυπτο και περιφερονται-τι παραξενο- καπου στην ευρυτερη περιοχη.

    10 εντολες κλπ. Θυμαστε. Τις οποιες εσπασε κατα την μεταφορα κατα λαθος. (ουτε σερβιτοροι δεν ειναι ικανοι αυτοι. Μονο τοκογλυφοι και αιμομικτες ειναι.Αριστοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. "Ποτε δεν θα δανιζεις με τοκο τα αδερφια σου.Οχι μονο αυτο,αλλα μετα παρελευση 7ετιας,το χρεος θα διαγραφεται"
    Να μια ελπιδα; Οχι, δεν καταλαβες. Ειπαμε.Λεγοντας "αδερφια",εννοει τους ομοεθνεις του. Εμεις οι αλλοι ειμαστε κατωτεροι, μη ευλογημενοι, καταραμενοι ειδωλολατρες που πρεπει να μας πιουν το αιμα κυριολεκτικα.

    "καψτε τους ναους τους,βγαλτε τους τα ματια,σπαστε τους τα κοκκαλα,κρεμαστε τα αντερα τους, γεροι νηπια γυναικες, τα παντα ολα,γαμηστε τις κορες τους,πιειτε και φατε απο τις αποθηκες τους,μεινετε στις οικιες τους,αφου αυτη ειναι η υποσχεση του Κυριου προς τους προπατορες μας Αβρααμ Ισαακ Ιακωβ..." και αλλα ωραια τετοια τα οποια καλο ειναι κανεις να κανει μια βολτα στα κειμενα να τα δει και να απολαυσει την υπεροχη αποψη περι ζωης,κοσμου,κτησης κλπ που εχουν αυτοι οι ταρναναδες.

    Δεν θα δανιζετε με τοκο λοιπον λεει ο Μωυσεας στα "αδερφια του" τα οποια ειναι μεν αλητες αλλα πιανουν και πουλια. Καθε ειδους.
    "Αλλα", συνεχιζει, " τους αλλους θα τους δανιζετε με τοκο. Ετσι ωστε ποτε να μην υπαρχει πτωχος αναμεσα σας και με αργο τροπο να πεσουν τα αγαθα τους στα χερια σας.Και να γινεται κυριαρχοι των εθνων αυτων."

    Δεν προκειται λοιπον για κατι που παει στραβα, η για κατι που προεκυψε προσφατα.
    Θα δυσκολευτει πολυ ο κοσμος να παρει στροφη. Να αλλαξει ροτα. Παρα πολυ. Και μαλλον θα ειναι πολυ αργα.
    Αμην. (που σημαινει "Αμον". Αμον-Ρα.

    (επι τι ευκαιρια να πουμε για τις αναφορες στην Αιγυπτο. Η οποια-οπως λεει ο ιδιος- ενω "μας κακοποιησε", μας ειχε στην κολαση της δουλειας", "μας εδειραν και μας ηπιαν το αιμα","μας εδυναστευσαν" "μας εξευτελισαν" κλπ-κλπ εν τουτοις,λεει ο κουτοπονηρος Μωυσεας "δεν πρεπει να εχουμε μισος απεναντι τους γιατι μας ΦΙΛΟΞΕΝΙΣΑΝ!

    Αλλο παλι και τουτο.
    Δηλαδη οι Αιγυπτιοι και αλλοθρησκοι ηταν και ειδωλα προσκυνουσαν μα και δουλους τους ειχαν και εκεινοι αντι να τα εχουν μαζι τους που τους ταλαιπωρησαν τοσο, καλει τους ομοεθνεις τους να ειναι φιλα προσκειμενοι και διχως κακη σκεψη για τους δυναστες τους! Και απεναντιας,για ολους τους υπολοιπους λαους, που-εως τοτε τουλαχιστον-καμια κακη εκμεταλευση η δουλεια δεν υπεστησαν οι "ταλαιπωροι" Εβραιοι,παρ'ολα αυτα ζητα να τους βγουν τα ματια,να τους καει το βιντεο,να ψοφισει το σκυλι τους ,να γαμηθουν,να πεθανουν,να φτωχηνουν,να αρρωστησουν, να κουτσαθουν,να παλουκωθουν, να παρθουν οι περιουσιες τους κλπ.

    Διατι ρε τεκνα του Ισραηλ; Τι σας εκαμαμεν;
    Γιατι δεν εγειρονται και δεν φωναζουν εναντια στους εκμεταλευτες τους Αιγυπτιους και τα βαζουν με ολον τον υπολοιπο κοσμο;

    Θα το απαντησουμε σε επομενο σχολιο.
    Εχει πλακα ολη η ιστορια.
    Ειδικα εαν προκειται για ανθρωπους της πλακας.
    Για ολον τον υπολοιπο κοσμο λεω, που δεν βλεπει την δυναμη του. Να τιναξει τις ψειρες απο τον γιακα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή