Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ

Ελληνίδες, Έλληνες. Όπως κι εσείς, έτσι κι εγώ, πληροφορήθηκα από την τηλεόραση ότι από τις δέκα το βράδυ, τουρκικά πλοία ενεπλάκησαν σε θαλασσομαχίες με αδερφικά κυπριακά γύρω από μια βραχονησίδα που ονομάζεται Αοζ. Ευρισκόμουν σε δημοτικό ταβερνείο, ονόματι Local, στην Κηφισιά. Δηλαδή σε δυτική συνοικία της χώρας σε σχέση με την Σάμο μας. Βγήκα για να ξεσκάσω λιγάκι και να δοκιμάσω σούσι εκθέτοντας πρώτος, πριν από εσάς, τον εαυτόν μου στον κίνδυνο της ραδιενεργού τροφής.

Το καθήκον με ανάγκασε να σηκώσω το κινητό μου τηλέφωνο. Όση Σαμαρόπετρα κι αν είχα ρίξει εντός της οισοφαγικής μου κοιλότητας, η φυσική μου κατάσταση λόγω ποδηλάτου, μου επέτρεψε να αντιληφθώ τα προφανή γεγονότα. Είχε δίκιο ο υπουργός προεδρίας που είχε δηλώσει μερικές μέρες πριν ότι χτύπημα εναντίον της Κύπρου είναι απειλή εναντίον της Ελλάδας μας. Αποφασιστικά λοιπόν, παραμέρισα τον ωμό τόνο αλλά και το καυτερό γουασάμπι που μου προσφέρθηκε δωρεάν κι ασχολήθηκα με το θέμα.

Επικοινώνησα με τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Η ερώτηση μου ξεκάθαρη και μακριά από περιστροφές που συνήθιζε να εμφανίζει η σημερινή αντιπολίτευση όταν ήταν κυβέρνηση : « Κύριε πρόεδρε κατά την διάρκεια της τυχαίας επιθεώρησης που κάνατε πριν από δύο εβδομάδες στις ένοπλες δυνάμεις, πώς είδατε το φρόνημα τους;» Αναφέρω επακριβώς τον διάλογο, όπως θα εμφανισθεί και στον προσωπικό μου λογαριασμό στο twitter.

Ο Κάρολος με διαβεβαίωσε για την ύψιστη ετοιμότητα όλων των δυνάμεων μας καθώς κι ότι έχουν βαρεθεί να κάθονται τόσα χρόνια λες και είναι σε εργασιακή εφεδρεία. Μου έκανε εντύπωση το πώς από μόνο μια μονάδα έβγαλε συμπέρασμα για όλα τα όπλα μας. Γι’ αυτό όμως είναι εκείνος πρόεδρος κι εγώ πρωθυπουργός.

Ελληνικέ λαέ. Δεν φοβήθηκα τίποτα. Ούτε ότι λείπουν επίσημα παιχνίδια από τους στρατιώτες μας ούτε ότι έχουμε οικονομική κρίση, που θα μπορούσε να δημιουργήσει κωλύματα στον ανεφοδιασμό των γενναίων, των αυριανών ηρώων μας, που θα υπερασπισθούν την εθνική κυριαρχία της χώρας και τα νησιωτικά σύνορα μας.

Θυμάμαι σαν τώρα εκείνον τον συνταξιούχο που με είχε σταματήσει στον δρόμο κι ήταν πρόθυμος να δώσει την σύνταξη του για να σωθεί η πατρίδα. Αύριο θα πάω να ανάψω ένα κερί στον τάφο του που είχε εμπνεύσει κι εσάς με τα λόγια του και με εκλέξατε αρχηγό σας.

Τώρα, τα βλέπω όλα στα μάτια σας. Όλοι θέλετε να έχετε σβηστά τα φώτα των σπιτιών σας για να μην βρει στόχο ο εχθρός. Όλοι θέλουμε και θέλετε να δώσετε χρήματα για την διατροφή των παιδιών που θα υπερασπισθούν το μέτωπο που για μιαν ακόμη φορά ανοίγει η τουρκική αδιαλλαξία.

Και πήρα τις αποφάσεις μου. Καταργώ άμεσα όλα τα έκτακτα φορολογικά μέτρα και τα χαράτσια που μας επέβαλαν οι σύμμαχοι μας. Κι εγώ δεν πολυσυμφωνούσα με αυτά και το καταλαβαίνετε με τις αλλαγές που έκανα στις υπουργικές θέσεις.

Όμως αδέρφια οι στιγμές είναι κρίσιμες. Ιστορικές για το αύριο. Κι ο στρατός μας πρέπει να έχει τροφές, ρουχισμό και βλήματα να ρίχνει εναντίον του διαχρονικού δυνάστη μας με τον οποίο έχω και να συναντηθώ για τις λεπτομέρειες στην μακρινή Αμερική. Κι αυτά κοστίζουν. Το ξέρεις τίμιε πρόσφυγα που τα έζησες αλλά κι εσύ αγνέ παλιοελλαδίτη που αμέσως έτρεξες να συνδράμεις τον ξεριζωμένο παστρικό της Μικράς Ασίας.

Κι έτσι, και εις μνήμην των επερχόμενων μελλοντικών γενεών , η απόφαση μου είναι μονόδρομος. Καταργώ βασικά άρθρα του συντάγματος λόγω εθνικού μετώπου κι ενοποιώ όλους τους φόρους σε έναν : Το έκτακτο πολεμικόν τέλος. Σε ένα χαρτί μόνο και χωρίς περιττή γραφειοκρατία κι αλόγιστο ξόδεμα του πολύτιμου χρόνου των δημοσίων υπαλλήλων μας. Με κοινωνική ευθύνη κι ευαισθησία στα ασθενέστερα στρώματα και με βάση την αντικειμενική αξία των κατοικιών αυτού του τόπου.

Χρήματα απαραίτητα για την έναρξη αλλά και την συνέχιση του αγώνα μέχρι την τελική επικράτηση. Που είναι μία: Να μείνουμε όπως είμαστε. Δεν ζητήσαμε ποτέ να μεγαλώσουμε και να αναπτυχθούμε. Δεν προκαλέσαμε ποτέ αλλά και δεν θέλουμε και να μικρύνουμε. Θέλουμε να πηγαίνουμε στο Καστελόριζο όπως παλιά. Με το μαγιώ μας και χωρίς διαβατήριο. Και κυριότερα να μας περιποιούνται Έλληνες. Με ελιές θρούμπες δικές μας κι ελληνικές ποικιλίες όπως τζατζίκι, ιμάμ μπαϊλντί, σουτζούκι και κεμπάπ πριν την απόλαυση του ελληνικού καφέ.

Και το πολεμικόν τέλος δεν μπορεί να προσβληθεί σε κανένα πρωτοδικείο ή συμβούλιο επικρατείας σαν εναντίον του συντάγματος αφού είπαμε ότι αυτό καταργήθηκε λόγω εθνικού σκοπού. Τα χρήματα αυτά, με πλήρη διαφάνεια μέσω διαδικτύου, θα γίνουν ιερός σκοπός, υπέρτατη αντίσταση, εθνική συνείδηση, αποφασιστικότητα και μελλοντική ποιότητα ζωής. Η ελληνική ψυχή θα δώσει ξανά σε όλο τον κόσμο ένα μάθημα. Το πώς ένα τόσο μικρό κουνούπι μπορεί να γίνει θανατηφόρο κουβαλώντας τον ιο του Νείλου.

Ναι αδέρφια. Είμαστε η Σαλαμίνα και ο Μαραθώνας. Είμαστε οι Θερμοπύλες, η Αλαμάνα, το Σούλι, τα Δερβενάκια, η οδός Μάρνη με το club Κύτταρο, η Σπύρου Πάτση με τα μηχανουργεία της και το γνήσιο αεροδρόμιο του Ελληνικού πριν μετακομίσει στα Σπάτα. Είμαστε η Μάνη πριν την αγοράσουν οι Γερμανοί. Είμαστε οι Μυκονιάτες πριν πλακώσουν οι αδερφές. Είμαστε τα πρόβατα που μας ανήκουν τα χωράφια πριν έρθουν οι τσοπαναραίοι και φτιάξουν βίλες. Είμαστε τα ψάρια της θάλασσας πριν καθελκυστούν πλοία. Είμαστε ο πυρήνας πριν το big bang. Είμαι ο Κανάρης που δεν έχω βαρκούλα αλλά απλό κανό και θα πολεμήσω στο πλευρό σας από το μετερίζι του ΟΗΕ.

Είμαστε μια γροθιά. Το ελληνικό άπερκατ ενάντια στην ξένη επιβούλευση. Όλοι θα πληρώσουμε τώρα. Κι όποιος αρνηθεί, θα είναι πλέον κατάπτυστος εθνικός μειοδότης που θα εκτελεστεί για εσχάτη προδοσία σε σημείο επιλεγέν κατόπιν λαϊκού δημοψηφίσματος και σε κοινή θέα ακόμα και από κατοίκους νησιών που πιθανώς να χάσουμε διότι κάποιοι δεν θα καταβάλουν το πολεμικόν τέλος. Πόση προδοσία να αντέξει ετούτος ο τόπος πια;

Θα πολεμήσουμε. Χωρίς σχέδιο. Όπως παλιά, που λέγαμε το « υπέρ βωμών και εστιών » και το σύνθημα του « αέρα ». Που όμως κερδίσαμε και τότε. Λεφτά απλά πρέπει να υπάρχουν στα ταμεία. Για τη γη των προγόνων μας. Του Αχιλλέα, του Ηρακλή και του Καλλικράτη που ενοποίησε τους δήμους και τις κοινότητες προσφέροντας την απαραίτητη αμυντική συσπείρωση. Της Πυθίας και του Τειρεσία, που καθημερινά σώζει το τραπεζικό μας σύστημα.. Των δυό χιλιάδων δημοκρατών της αρχαίας Αθήνας κι όλων εκείνων των αντιρατσιστών Σπαρτιατών που πετάγανε τα ΑΜΕΑ τους στον Καιάδα.

Κι αν πρέπει να φύγουμε από το ευρώ, θα φύγουμε ελληνικέ λαέ. Αλλά δεν θα πάμε στην δραχμή όπως διαδίδουν κάποιοι κακόβουλοι κερδοσκόποι. Θα πάμε στην μνα για να πιάσουμε των Βησιγότθων τα μουνιά. Και ανακοινώνω ότι θα φύγουμε κι από το κιλό. Και θα πάμε στην οκά, που ζύγιζε καντάρια ανδρεία. Ζήτω η πατρίδα.

Υγ. ( Κλειστά τα μικρόφωνα) Ρε γυναίκα αυτό το καλαματιανό μάλλον ήταν κουβανέζικο.

26 σχόλια:

  1. Ξενύχτης Νομικάριος24 Σεπτεμβρίου, 2011 03:36

    Χαιρετώ ! Αντίθετα με πολλούς νεοΑΕΚτσήδες θεωρώ τον ΠΑΟΚ αδελφό σωματείο, ενώ υποκλίνομαι στη μαγεία της Τούμπας, έδρας πραγματικής, αντρικής, σκληρής , αλλά και δίκαιης. Επειδή η ομάδα μας έχει περιορισμένες δυνατότητες, θα κάνει μεγάλες νίκες, όταν ο προπονητής της και γενικά το ποδοσφαιρικό τιμ (φυσικά δεν υπάρχει τέτοιο...) διαβάζει σωστά τον αντίπαλο, όταν αυτός βέβαια έχει μια κάποια ποιότητα και δεν είναι...Εργοτέλης. Δυο λόγια λοιπόν για τον φετινό ΠΑΟΚ, μιας κι έχω δει φέτος αρκετά παιχνίδια του.
    Ο Σάντος, όπως και στην ΑΕΚ στη δεύτερη θητεία του, έχτισε μια ομάδα με υγιείς βάσεις, την οποία θα περιέγραφα ως "πραγματίστρια", δηλαδή μια ομάδα που διαθέτει κάποιους παίχτες με προσωπικότητα και εμπειρία (Κοντρέρας, Βιτόλο, Γκαρσία, Ίβιτς, Μουσλίμοβιτς), η οποία αντιστάθμιζε το χαμηλό μπάτζετ με την αμυντική και τακτική γενικότερα προσήλωση : 4 2 3 1 , το οποίο ουσιαστικά ήταν 4 3 3, αφού ο Ίβιτς, όταν ο ΠΑΟΚ αμυνόταν, ερχόταν τρίτο χαφ στο κέντρο.
    Φέτος ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την επιτυχημένη συνταγή, η οποία διαταράχτηκε κάπως πέρσι, αφού στον πάγκο του κάθισαν προπονητές άπειροι και ...Έλληνες, φέτος όμως διαθέτει ένα εξαιρετικό και πολύπειρο προπονητή, ο οποίος καίτοι (Ουγγρο)Ρουμάνος, έχει κάνει μεγάλη προπονητική καριέρα στο απαιτητικό Σαμπιονά και τον οποίο θεωρούσα ιδανικό, για να συμμαζέψει πέρσι την ομάδα μετά τη δίχρονη λαίλαπα Μπάγεβιτς. Όσοι με τιμούν διαβάζοντας τα σχόλιά μου ασφαλώς και θα το θυμούνται.
    Ο φετινός ΠΑΟΚ έχει μια μεγάλη απώλεια, τον σούπερ κόφτη Βιτόλο, τον οποίο χάρισε (!!!) στα μιάσματα ο Ζαγοράκης χωρίς καν να τον αντικαταστήσει επάξια, αφού ο Αρίας είναι λίγος, πιο αργός, με λιγότερα κλεψίματα, ενώ είναι ανύπαρκτος δημιουργικά, αφού ποτέ δεν κουβαλάει μπάλα ενώνοντας τις γραμμές. Ο Βιτόλο με την πληθωρική παρουσία του ανέβαζε και τους αργούς Γκαρσία, Ίβιτς, αφού τα τρεξίματά του αναδείκνυαν τις υπόλοιπες αρετές τους και τους ελευθέρωνε σε σημαντικό βαθμό από αμυντική συνεισφορά, την οποία ούτως ει άλλως λόγω βραδυπορίας δεν "πολυείχαν". Ιδίως ο Γκαρσία, μπαλαδόρος μέγας, αποκτούσε ρόλο μπροστά από τα στόπερ, μίκραινε το γήπεδο για αυτόν και προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες με την αδιαμφισβήτη ποδοσφαιρική του πάστα.
    Η απουσία αυτή του Βιτόλο θα φανεί, πρέπει όμως κι εμείς να την αναδείξουμε. Επίσης θα παρατηρήσετε τα εξής :
    - Ο μέγας Βιεϊρίνια είναι πλέον ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της ομάδας. Όπως και πέρσι λόγω της παρουσίας του Σαλπιγγίδη αγωνίζεται αριστερά ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΩΣ ΣΥΓΚΛΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΠΟΛΟΝΙ. Για αυτόν το λόγο και φέτος τον βλέπω μέχρι και πρώτο σκόρερ.Επίσης ο παιχταράς Αντελίνο, όχι μόνο συγκλίνει και με τα πόδια οβίδες που διαθέτει εξαπολύει σουτ κεραυνούς, αλλά παράλληλα δεν είναι "ντίβα". Και θα γυρίσει να ντουμπλάρει το μπακ πίσω του στο μαρκάρισμα, τον Λίνο, και θα γυρίσει χαμηλά να ζητήσει μπάλα και να κάνει παιχνίδι. Όταν αυτό συμβαίνει, ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά παίζει ρόμβο με (προσωρινό) δεκάρι τον δαιμόνιο Πορτογάλο και κυνηγούς τους Σάλπι, Αθανασιάδη. ΑΡΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ Ή ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ ΠΕΡΝΑΕΙ Μ Ο Ν Ο ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΤΑΡΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξενύχτης Νομικάριος24 Σεπτεμβρίου, 2011 04:12

    - θα παρατηρήσετε επίσης ότι αντίθετα με τον μίζερο και φοβικό Σάντος, ο οποίος έχει ταβάνι, ο Μπόλονι έχει δώσει πνεύμα νικητή στην ομάδα του και παίζει (λελογισμένα) πιο επιθετικά ζητώντας τη νίκη αντί στο να αρκείται να την "κλέβει" : Αγωνίζεται πάντα με δύο επιθετικογενή πλάγια μπακ (Ετό, Λίνο), ενώ έχει βελτιώσει την ανάπτυξη της ομάδας. Ειδικά από αριστερά ο Λίνο μετατρέπεται ουσιαστικά σε αριστερό εξτρέμ παίρνοντας το πλάτος του γηπέδου και επιτρέπωντας στον Βιεϊρίνια να συγκλίνει με το ανάποδο πόδι. ΑΡΑ ΕΚΕΙ Η ΑΕΚ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ Ο ΟΥΤΩΣ ΕΙ ΑΛΛΩΣ ΜΕΤΡΙΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΛΙΝΟ !!
    - Θα δείτε επίσης (εύχομαι όχι με γκολ) την ραγδαία βελτίωση του Αθανασιάδη. Ανέκαθεν είχε το γκολ, όμως φέτος με τον Μπόλονι συμμετέχει ενεργά στο παιχνίδι της ομάδας, ενώ, όπως όλα τα μοντέρνα σέντερ φορ στην Ευρώπη, μαθαίνει να βγαίνει στο πλάι.
    - Εξάλλου, όταν ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ψηλά, το βασικό σύστημα (4 2 3 1) ουσιαστικά γίνεται 4 2 1 3 , με δεκάρι τον Ίβιτς και 3 κυνηγούς, αφού και ο Σαλπιγγίδης που παίζει στα δεξιά δεν είναι εξτρέμ, αλλά δεύτερος επιθετικός. Και όπως δείχνουμε μέχρι τώρα το κέντρο άμυνάς μας χωλαίνει...
    - Τέλος και με την Τότεναμ, αλλά και με τον Πανιώνιο, ο Μπόλονι παρουσίασε άλλον έναν επικίνδυνο νεωτερισμό. Ο Ίβιτς ως γνωστόν, κλασσικό δεκάρι παλαιού τύπου, δεν αρκείται να κινείται πολύ επικίνδυνα ως κρυφό σέντερ φορ σκοράρωντας ακόμα και με το κεφάλι, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΡΗΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ! Έτσι έβαλε ο ΠΑΟΚ το δεύτερο γκολ στη Νέα Σμύρνη ο Σαλπιγγίδης, μετά από σέντρα του Ίβιτς από δεξιά ! Α, και κάτι άλλο. Σε στημένες φάσεις ο Μπόλονι έχει προφανώς δουλέψει πολλές κομπίνες που είναι μισό γκολ !!
    Φυσικά η μεγαλύτερη ορμητικότητα του φετινού ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με την κομβική απουσία του Βιτόλο έχι φέρει μια αμυντική αστάθεια, την οποία μπορούμε να αξιοποιήσουμε, αν παίξουμε σωστά, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ.
    Μη νομίσετε ότι θα παίξουμε με καμιά ομαδάρα. Σε όλα τα παιχνίδια του ο ΠΑΟΚ δεν έπιασε μεγάλη απόδοση, όμως είναι καλύτερος από πέρσι και έχει προπονητή. Ερωτώ λοιπόν την παρέα : Πώς πρέπει να παίξουμε εμείς ; Ο ΠΑΟΚ αυτός είναι, τον ξέρουμε, εμείς ;
    Αύριο θα σας γράψω τη δική μου γνώμη. Πάντως ο Χιμένεθ πρέπει την Κυριακή να κερδίσει πέρα από τα δικά του λάθη και την άμπαλη διοίκηση που κυριολεκτικά του κάνει με την ασχετοσύνη της σαμποτάζ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα.
    "Ξενυχτη"-οπως παντα- η αναλυση ειναι επαρκης και κατανοητη. Η ακτινογραφια του ΠΑΟΚ ειναι ορθη.
    Το πως πρεπει να παιξουμε εμεις για να κερδισουμε,απο πλευρας τακτικης,δεν το ξερω,γιατι ακομα δεν εχω ανακαλυψει το βαθος του ροστερ μας και το υψος το οποιο μπορει να φτασει και αρα αδυνατο να κατανοησω τις εκφανσεις και τις πολυποικιλες χρησεις του. (...μουμπλε-μουμπλε...)

    Αρα: "θα πεθανουμε στο γηπεδο". "παιξτε για την τιμη σας". "δεν χρειαζεται να σας πω τι φανελα φορατε", "ματωστε για την Νικη", "ματωστε για την Μαρια", "ματωστε για την Κατερινα" κλπ.

    Ποτε δεν ηταν εδρα-φοβητρο για την ΑΕΚ η Τουμπα,δηλαδη αυτο που ειναι για τις αλλες ομαδες.
    Ποτε δεν υπεφερε η ΑΕΚ εκει μεσα. Μαλλον σαν μια δευτερη εδρα της μπορει να λογιζεται.
    Σπανια "σκοτωνονται" ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ μεταξυ τους.
    Ο λογοι γνωστοι και ακουμπουν επανω σε θεματα τα οποια ειναι περα και πανω απο τα πεπερασμενα προσωπα που κατα καιρους υπηρετουν επι χρημασι στις δυο αυτες ομαδες.
    Η πρωην ΑΕΚ Θεσσαλονικης ειναι σε καλο αγωνιστικο δρομο-πατωντας πανω και στα προηγουμενα σταθερα και σιγουρα 3 τελευταια χρονια,δεν τον βλεπω να χανει.
    Το "Χ" θα μπορουσε να ειναι μια καλη μοιρασια.
    Αλλ επειδη η ΑΕΚ των Αθηνων, ειναι σε τετοιο σημειο αδυναμιας,οπου αδυνατει να "εκταμιευσει" ακομα και τα ευκολα η σε φιλικα περιβαλλοντα παιχνιδια,νομιζω οτι την οποια και αναμενομενη μη εχθρικη ατμοσφαιρα του ΠΑΟΚ,δεν θα καταφερει να την μετατρψει σε καποιο βαθμολογικο κερδος.

    Θα τολμισω λοιπον μια προβλεψη. Ο ΠΑΟΚ-ακομα και αν δεν στριμωξει αγρια την ΑΕΚ- θα παρει την νικη με κατι μεταξυ 2-1 η 3-1. Περισσοτερο γιατι η ΑΕΚ αδυνατει να διαχειριστει παιχνιδια.
    Το 3-4 δεν στραβωνει κανεναν. Δεν ηταν διαχειρηση παιχνιδιου εκει. Εκει ηταν ο ανεμος και η τυχη που ειχαν τα ηνια.
    Η ΑΕΚ ξεκιναει με γκολ στην πλατη απο το πρωτο 10λεπτο. Η τουλαχιστον με 3 κλασσικες ευκαιριες του αντιπαλου εως το '10. Δειτε ολα τα προηγουμενα παιχνιδια της. Εαν δεν τα καταφερει ο απεναντι να ριξει 1-2 τεμαχια,τοτε η αναποφευκτη ισοροπια που επερχεται-και αυτο εχει να κανει με την φυση του ποδοσφαιρου αυτη καθ'αυτη και καθολου με καποια φιλοσοφια της ομαδας-αφηνει το ματσ στην τυχη και τις λεπτομεριες. Μπορει 1-2 μπορει 2-1. Μικρη σημασια εχει.

    Το σιγουρο ειναι οτι διαχειρηση παιχνιδιων,η ΑΕΚ δεν μπορει να κανει.(δεν εχει τα "εργαλεια", που λεει και ο Γερουλανος,αλλα ουτε και το αναλογο προπονητικο "υψος") Και αφιεται ειτε στην τυχη της,ειτε στην γκαντεμια του αλλου.
    Για να δουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αίτημα πτώχευσης της ΑΕΚ αναμένεται να καταθέσει στο Πρωτοδικείο η ΠΑΕ Πανιώνιος, με αφορμή την ανεξόφλητη επιταγή για τον Μάκο ύψους 165.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με τους κυανέρυθρους η ΑΕΚ θα έπρεπε να τακτοποιήσει την εκκρεμότητα της από τις 15 του περασμένου Αυγούστου, ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη και πλέον η ομάδα της Νέας Σμύρνης εμφανίζεται αποφασισμένη να ακολουθήσει άλλη οδό προκειμένου να λάβει τα οφειλόμενα.

    Απο το ΣΚ του αυγουστου τα λεμε για την επιταγη, οποιος θελει ας ανατρεξει.

    O προεδρος εχει βρει νεα τακτικη οταν εχει επιταγες και αυτοι οι ενοχλητικοι τον πρηζουν για να πληρωθουν: απλα τους αγνοει!!!

    Βλεπεις οι επιταγες εχουν ενα κακο: εχουν ημερομηνιες ληξης. Δεν ειναι ουτε στα μιλητα ουτε στα παρακαλια.Oυτε petit chateau ειναι....

    Ληγουν οι ρημαδες ακομη και αν ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ μετα την προπονηση στο γραφειο και ενω ξερουν οτι εισαι μεσα ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΑΙ στο resort.
    Και δεν σηκωνεις και τα τηλεφωνα οταν σε παιρνουν οι 2 συγκεκριμενοι απο αυτους, απο το κατω οροφο και το παιζεις απασχολημενος...

    Θελω να δω ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ και ποσο ακομη θα μενεις γατζωμενος ρε ΝΟΥΜΕΡΟ στη καρεκλα.

    ΛΙΓΟ ΤΣΙΠΑ να ειχες θα ειχες παραιτηθει εδω και μηνες με ολες αυτες ΤΙΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ που μας εχεις ριξει.

    Παικτες, ΕΠΟ, Πανιωνιος, ΟΑΚΑ (ακομη σε ψαχνουν και περιμενουν τη δοση- ξερεις τα 400 χιλιαρικα που θα εδινες τον...Ιουνιο) μεχρι και στον Χουανφραν χρωστας λεφτα και στον Χερσι.....

    Μπροστα σου ο κοντος αγιος ηταν. Τουλαχιστον αυτος ετρωγε αλλα εβαζε και κανα φραγκο στην ομαδα.

    Εσυ ΜΟΝΟ ΤΡΩΣ και τα φεσια ανεβαινουν με γεωμετρικη προοδο.

    ΥΓ Για την τουμπα ενα θα πω. Βοηθεια μας μη μας κολλησουν 2 στο ημιχρονο και δουμε μετα το βολο το ΟΣΦΠ την Αντερλεχτ KAI το ΜΠΑΟΚ να κανει παρτυ.
    Πιο πολυ φοβαμαι τον Κλαους μιας και ειναι ο πιο φορμαρισμενος, και με μαρκαρισμα λογικα το μαλακισμενο δεν ειμαι καθολου ανετος..

    Δεν ξερω κατα ποσο θα αντεξει δευτερο σερι ματς το κεντρο ματς να δουλεψει τοσο καλα, ο ΜΠΑΟΚ δεν ειναι Ξανθη με Σοανηδες και Καζακηδες, ουτε η Τουμπα ειναι Πηγαδια που κανεις βολτα...

    Και με το ΜΥΡΩΔΙΑ να την εχει δει Βεγκερ θα δουμε κανα ασχημο ονειρο παλι..

    Βεβαια εγω ειμαι της αποψης οτι μια ψυχη που ειναι να βγει ας βγει ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΗΤΕΡΑ..

    Θα προλαβει να μας ριξει το ΝΟΥΜΕΡΟ η ο ΜΥΡΩΔΙΑΣ?

    Ιδωμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "ελεγχομενη πτωχευση"
    Αντε παλι να τρεχει ο καραφλοκορακας του "Σκαυ" να ψαχνει στο "google translator" και στα οικονομικα-φιλολογικα βιβλια πως αναφερεται πως γραφεται και πως προφερεται.

    Πανω που ξεμπερδεψε με το "sellective defoult",τωρα πρεπει να ξυσει την κουτρα του και να βρει πως θα ονομαστει η νεα μεταλλαξη.
    condroλled defoult, condrolled bankruptcy.

    Aντε βρε κακομουρη. Αντε να σε δουμε τι θα επιλεξεις απο το καλαθι.Αντε βρε ζουμπα.
    Εδω εμεις,σου προτεινουμε μια ιδεα.: promising bankruptcy. Υποσχομενη Χρεωκοπια.
    Οπως λεμε promising Land.

    Κοιτατε. επειδη το τοκογλυφικο συστημα,δεν μπορει να κρατησει αλλο το βαρος των τονων χρηματων και προκειμενου αυτα να μη γινουν χαρτοπετσετες,τρεχουν να προλαβουν-πιο γρηγορα απο οσο ειχαν υπολογισει-να βαλουν χερι στο κεφαλαιο των χωρων της Νοτιας Ευρωπης. Πιανοντας την στον υπνο,γιατι οι βρωμεροι ξερουν οτι οι Μεσσογειες χωρες δεν ειναι Ουνοι,ουτε Βανδαλοι,ουτε Βισιγοτθοι.
    Ειναι λαοι με αυτοκρατορικο παρελθον και με αναποφευκτη συλλογικη μνημη.
    Ο Νοτος γαμουσε τον Βορα 2 χιλ. χρονια. Τον βορα που ζουσε μεχρι πριν 200 χρονια στις λασπες.
    Με την βιομηχανμικη επανασταση και την τεχνογνωσια οι βοριοι μουλοι χρειαστικαν απειρη δουλεια και ιδρωτα ωστε να φτασουν στο σημειο να εχουν μια ανεκτη ζωη. Ζωη για την οποια δεν χρειαζεται να κοπιασουν και πολυ οι λαοοι του Νοτου λογο θεσης και εδαφικης υπεροχης. Αυτος που η γη του παραγει τα παντα και οι ακρες του λουζονται στην θαλασσα,δεν χρειαζεται να σκοτωνεται στα εργοστασια και να ζει σε στοες.
    Εξ'ου και η ανωτγεροτητα των Νοτιων. ειναι πιο πλουσιοι. Σαν φτωχοι αναφερονται ψευδως.
    Πως ειναι φτωχες οι Αθηνα η Ρωμη, η Πολη η το βασιλειο της Ισπανιας; Πως οι "φτωχοι" εκαναν αυτοκρατοριες που διηρκεσαν χιλιαδες χρονια;

    Παραμυθια. Οι γυφτοι της λασπης,εχοντας το χρημα,προκειμενου αυτο να μη γινει σερπαντινα τρεχουν αν δεσμευσουν το κεφαλαιο,δηλαδη την γη και τις πηγες των Νοτιων.
    Γιατι ξερουν οτι "στη βραση κολαει το σιδερο" στην προκειμενη περιπτωση.
    Το αν καταφερουν να ξεγελασουν τους απογονους της Αθηναικης της Μακεδονικης Της Ρωμαικης,της Βυζαντινης η της Ισπανικης αυτοκρατοριας,αυτο ειναι μια αλλη υποθεση.
    Το βλεπω πολυ χλωμο. Βλεπω πολλες κλωτσιες
    Βλεπω επιστροφη των γυφτων στις ερημους. Και το Βορα στη μοιρα του. Στις λασπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να κανουμε και μερικες αναποφυκτες σκεψεις.
    Γιατι ο Κομουνισμος ανθει στον Νοτο;
    Γιατι ειναι ανυπαρκτος εκει που ανθει και σαρωνει ο πραγματικος καπιταλισμος; Δηλαδη στην Αγγλοσαξονικη Κεντρικη Ευρωπη και στην Αμερικη;
    Γιατι εκει που θα χρειαζοταν να υπαρχει κομουνισμος,αυτος ειναι ανυπαρκτος;
    Δεν αναφυεται-υποτιθεται- απο τις εργατικες παροικιες; Δεν γενναται απο τις εργατικες πιεσεις; Δεν δημιουργειται μεσα απο την ταξικη παλη;
    Πως διαολο ειναι εξαφανισμενος εκει που θα επρεπε να ειναι παρον και ειναι πανταχου παρον στον Νοτο,οπου η εργατικη δουλεια ειναι μικροτερη-πλεον-,λογω φυσης και εδαφικου πλεονεκτηματος;

    Γιατι κανουν ολοι μοκο για την "κομουνιστικη" Κινα; Γιατι δεν βγαζει αχνα το δικο μας ΚΚΕ για τα αισχη των αισχων που επιτελουνται σε εκατομμυρια Κινεζους οι οποιοι "ζουν" στο απολυτο τιποτα,και μεσα απο το αιμα και την εκμεταλευση τους σημερα βρυχαται ο "Κινεζικος δρακος";

    Τι δουλεια εχει στην Ισπανια,στην Γαλλια,στην Ελλαδα,στα βαλκανια,στην Ιταλια;
    Που αναπτυχθηκε τα τελευταια 200 χρονια το κεφαλαιο; Εδω, η στο Λονδινο και το Βερολινο; Εδω η στην Ν.Υ; Γιατι δε ειναι εκει οι "κοκκινοι" παρα μας προεκυψαν εδω,στα νοτια;
    (υπαρχει "κομουνιστικο ρευμα" βεβαια στην Γερμανια,αλλα ειναι προς εξαγωγη. Οχι προς εσωτερικη καταναλωση)

    Ποιος ο ρολος του εν τελει;
    Για εναν λογο υπαρχει. Εφευρεθηκε, ωστε να αναχαιτησει τον καπιταλισμο ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ. Να αφεθει η αναπτυξη των τοκογλυφων βορεια και να καθυστερισει Νοτια.

    Αφαντο το ΚΚ εκει,πανταχουν παρον και ρυθμιστης στις Μεσσογειες χωρες.
    Ειναι η τρικλοποδια του καπιταλισμου,στις χωρες του νοτου.

    Επιλεκτικη η παρουσια και η δραση των "υπερασπιστων του λαου και του εργατη". Επιλεκτικη η οραση. Επιλεκτικη γιατι ειναι οργανο του καπιταλισμου. Δικη του εφευρεση. Δικο του κατσαριδοκτονο. Γεννημα των ισχυρων του χρηματικου κεφαλαιου.
    Απο "αριστερα" ερχονται ολοι. Ειτε σαν κυβερησεις,ειτε σαν αντιπολιτευσεις. Εκει αποτινονται,απο εκει λαμβανουν την ευχη.Η αριστερα τους "νομιμοποιει". Και σε αυτην δινουν λογο.

    Διχως νοημα η υπαρξη και η παρουσια τους. διχως νοημα εαν σκεφτουμε οτι τα μεγαλα αισχη γινονται αλλου. Εκει οπου ειναι ανυπαρκτο, η αν υπαρχει κανει "μοκο".

    Η αγωνας κατα της φευοδαρχιας ηταν το ψωμοτυρι. Ετσι ξεκινησε το παραμυθι. Και που υπηρχαν φεουδαρχιες; Στον Νοτο.
    Οσο οι αριστεροι εργατες προτειναν τα στηθη τους,εναντια στους φεουδαρχες-που επρεπε να εξαφανιστουν στην αυγη της βιομηχανικης επαναστασης,σημερα,τα τελευταια 50 χρονια δηλαδη τι προτασει; Τον "αγωνα" ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ. ΟΧΙ ΕΞΩ. ΟΧΙ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ.ΟΧΙ ΙΣΗ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ. ΑΠΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ.ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΑΜΠΡΙΚΑ.
    ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΕΡΓΑΤΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.ΣΤΟΝ ΑΕΝΑΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ.
    ΕΥΓΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ακομα να δει το χρωμα του χρημτος ο Σταυρακας.
    Ταχαδηλαδη οτι περιμενει οικονομικη ανασα.
    Πως να παρεις απο καποιονπου οχο μονο δεν εχει αλλαπροσδοκα να παρει απο σενα; Μυστηριο,μεγαλυτερο απο τις Πυραμιδες.

    Απομαγνητοφωνημενος διαλογος:

    - Δειξτε τα λεφτα" (Σταυρος)
    - Ρε τι λεει ο μ..... (ακαταληπτον)( Πετιτ Σκατο)
    - Τι θα γινει τελικα; ( Σταυρος)
    - κανε υπομονη.Μολις μας τα δωσεις θα στα δειξουμε
    - Δεν μπορω να περιμενω μεχρι τοτε,αφου δεν εχω να σας δωσω προκειμενου μετα εσεις να μου τα δειξετε"
    - Ε,τοτε πουλα κανενα παικτη. Γι'αυτο ειμαστε εδω εμεις. Για να σπρωξουμε κανενα παιχτακι βρισκοντας κανενα κοροιδο"
    - Αμα ειναι ετσι γιατι θα πρεπει να τα παρουμε απο εμας να τα δωσουμε σε εσας ωστε μετα να τα ξαναπαρουμε απο εσας;
    - Μα αν τα κρατησετε εξ'αρχης εσεις,δεν θα μπορειτε να ισχυριζεστε οτι βρικατε "συμπαικτη" και θας καταλογισουν οτι ξεπουλατε μπιρ-παρα. Εαν μεσολαβησουμε εμεις ομως,τοτε αυτο θα θεωρηθει επενδυτικη κινηση και ορθη διαχειρηση υλικου
    - I see. Ναι,αλλα και παλι πρεπει να φανουν μερικα χρηματα,σαν αρχη.
    -Δεν εχετε εσεις τιποτα να δειξετε;
    - Εχουμε μερικα αλλα ηδη θα επρεπε να τα ειχαμε δωσει. Χρωσταμε παντου. Δεν φτανουν ουτε για "ζητω"
    - Ζητω! Αφου εχετε μερικα ακομα,τοτε ας τα δειξουμε σαν "αρχη" και οταν θα ερθουν οι "επενδυτικες" κινησεις,δηλαδη οι πωλησεις,τοτε τα βαζετε ξανα στην θεση τους. Ουτε γατα ουτε ζημια
    -Αληθεια οι γατες γιατι θεωρουνται ζημιαρες; Δεν καταλαβαινω.
    -Συγκεντρωσουουουου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απο αυτά που διαβάζω, που βλέπω και συζητάω στην αγορά, πιστεύω οτι είναι ζήτημα 30 - 40 ημερών το πολύ, να καταρεύσει το τραπεζικό σύστημα. Και δεν εννοώ το ελληνικό (το οποίο εκτός του οτι είναι φουλ σε ελληνικό ομόλογο, κατα τα άλλα είναι σε καλύτερη κατάσταση) αλλά το παγκόσμιο. Με την Ελλάδα δεν ασχολούμαι γιατι τη θεωρώ τελειωμένη υπόθεση, είναι θέμα χρόνου πότε θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών (χρεοκωπία). Απλά το μόνο που με προβληματίζει είναι οτι η χρεοκωπία έχει ένα κακό (το μόνο). Οτι θα συμβεί με καμία 500αριά χιλιάδες λαθρομετανάστες - κατακάθια στην πλειοψηφία τους, απο όπου βάζει το μυαλό σου. Όμως είναι σημαντικό το σε ποιο περιβάλλον θα χρεωκοπήσουμε και απο αυτό εξαρτάται το τι θα συμβεί την επόμενη μέρα. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται επάνω σε ένα κρεβάτι Αμερικάνοι, Κινέζοι, Αραβες και Ευρωπαίοι και γαμιούνται, με τους Αμερικάνους και τους Ευρωπαίους να έχουν φάει τους περισσότερους και να έχουν δώσει τους λιγότερους. Το πλέγμα των ομολόγων, των CDS και των λοιπών προιόντον και υποπροιόντων, είναι αδύνατον να ξεμπλέξει και η κατάρευση θα είναι απότομη και ανεξέλεγκτη. Όπως είχα ξαναγράψει, αυτά που θα ζήσουμε θα τα διηγούμαστε στα εγγόνια μας. Η κρίση είναι παγκόσμια και είναι νομισματική και βέβαια δεν ευθύνεται καμία Ελλαδίτσα για το μπάχαλο που εφτιαξαν. Η Ελλάδα φταίει για τα δικά της λάθη τα οποία επηρέζουν την ίδια και τα πληρώνει με το παραπάνω!
    Υ.Γ. Τρέμω στη σκέψη να σκοράρει νωρίς ο ΠΑΟΚ αύριο. Ετσι και συμβεί, δεν ξέρω που θα σταματήσει το κοντερ ειδικά αν επαληθευτούν τα περι Κάλα στη θέση του Βάργκας και 4-2-3-1.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ J.PATIKAS: Αδερφέ, εγώ δεν είμαι θρήσκος κι είναι γνωστό αυτό στο κοινό του blog. Δεν προσβάλω βέβαια κάποιον που είναι αλλά μου αρέσει η ειρωνεία.
    Αυτές τις στιγμές όμως σε παραπέμπω σε κάποιους αγιορείτες. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    Τον ΠΑΟΚ δεν τον φοβάμαι πάντως. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΒΕΒΑΙΑ και δεν αποκλείω τίποτα. ΑΛΛΑ Η ΑΕΚ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΚ. ΧΑΣΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ BUDGET. ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ.
    Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ, έστω με αυτόν τον Καλά, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ. ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ. ΟΧΙ ΟΤΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΠΕΜΠΤΗΣ.
    ΟΛΟΙ ΖΗΤΑΜΕ ΤΑ ΠΡΟΦΑΝΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΤΤΕΣ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΚΕΝΤΖΟΓΛΟΥ ΑΣ ΠΑΙΞΕΙ Ο ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ.
    ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΡΥΠΕΣ; ΣΙΓΑ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΔΗΛΑΔΗ. Ο ΓΚΕΝΤΖΟΓΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξενύχτης Νομικάριος25 Σεπτεμβρίου, 2011 03:42

    Λοιπόν μάγκες, ο Χιμένεθ δεν πρέπει να παίξει ούτε ρόμβο ούτε 4 2 3 1, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ 4 3 3. Η ΑΕΚ έχει το κεντρικό αμυντικό της δίδυμο σε ανέλπιστα κακή κατάσταση, ενώ τα πλάγια μπακ της είναι σε μόνιμα κακή κατάσταση. (Προτιμώ πάντως τον Κοντοέ που είδαμε στην Ξάνθη αντί του Γεωργέα, είναι πιο γρήγορος, όπως και να το κάνουμε).
    Το σύστημα αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι δένει τόσο τον άξονα, αφού εκεί θα έχουμε τριάδα στο κέντρο, όσο και τα πλευρά, όπου είμαστε ευάλωτοι. Η ομάδα πρέπει σε σημαντικό μέρος του παιχνιδιού να περιμένει τον αντίπαλο, αφού δεν έχουμε αμυντική ασφάλεια, θα παίξουμε σε σκληρή έδρα, αλλά και μας περιμένουν κι άλλα παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι παίχτες μας πρέπει να κινούνται σε λίγα μέτρα, για να αποφύγουν έξτρα αχρείαστη καταπόνηση.
    Επειδή η τριάδα στην Ξάνθη πήγε καλά, ο Χιμένεθ δεν πρέπει να την ανακατέψει. Απλά στη θέση του παλτού Σάββα να παίξει ο Κάλα, μπροστά δηλαδή από τα στόπερ,σε μια θέση που μπορεί στον μικρό χώρο να σταθεί, ενώ στη ροή του αγώνα, όταν ο ΠΑΟΚ επιτίθεται, θα γίνεται τρίτο στόπερ με τον Δέλλα να παίρνει βάθος ως λίμπερο.
    Μπροστά από τον Κάλα στο νευραλγικό χώρο του κέντρου θα παίξουν ως εσωτερικοί μέσοι οι Μάκος, Βάργκας, για να έχουμε στα χαφ έκρηξη και μπόλικα κλεψίματα.
    Ωστόσο κλειδί για να πάρουμε αποτέλεσμα στην Τούμπα είναι, όπως έγραφα χτες, ο περιορισμός του Βιεϊρίνια. ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΩΣ ΔΕΞΙ ΧΑΦ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΨΗΛΑ Ο ΛΑΓΟΣ, ΝΑΙ, ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ !!Μπορεί να μην πείθει φέτος, όμως είναι ακραίο χαφ, μολονότι, όπως φάνηκε στο Βέλγιο, δε βολεύεται να παίζει δεξιά με το ανάποδο πόδι. Όμως στην Τούμπα πρέπει να έχει ειδική αποστολή να πάρει... αγκαζέ τον δαίμονα Βιεϊρίνια φτιάχνοντας ταυτόχρονα τρίγωνο θανάτου, τις λεγόμενες παγίδες, με τον δεξιό εσωτερικό μέσο (Μάκος ή Βάργκας, κατά τη γνώμη μου Μάκος) και τον μπακ δεξιό, τον Κοντοέ ή Γεωργέα. Ο Λαγός λόγω τραυματισμών ή και μυαλού έχει χάσει το πέταγμα που πρέπει να έχει απαραίτητα ένα εξτρέμ, όμως στο αυριανό παιχνίδι δεν θα κληθεί να ανοίξει άμυνα, αφού θα χτυπήσει στο χώρο που θα αφήνει ο Λίνο με τις προωθήσεις του κι επειδή θα αγωνίζεται με το αναποδο πόδι, θα μπορεί κιόλας να σουτάρει.
    Αριστερό χαφ στην τριάδα ψηλά για ταχύτητα πάση θυσία ο φορμαρισμένος Λεονάρντο με εντολή κι αυτός να βοηθάει τον Καράμπελα στο μαρκάρισμα του Σάλπι, που μας έχει τόσα χρόνια πελάτες, ενώ στην κορυφή ο Χιμένεθ θα διαλέξει είτε τον Λύμπε, αν θέλει να μπει δυνατά, είτε τον Γκούντι, αν θέλει να έχει υπομονή στο παιχνίδι και θα τους αλλάξει σε κάποιο χρονικό σημείο αμοιβαία, αν αυτό απαιτεί η ροή του αγώνα. ΠΟΤΕ ΜΑΖΙ ΛΥΜΠΕ ΚΑΙ ΓΚΟΥΝΤΙ, ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΝΔΕΚΑΔΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξενύχτης Νομικάριος25 Σεπτεμβρίου, 2011 03:56

    Αυτό το σύστημα με αυτήν την ενδεκάδα αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ σαν να είναι υπερομάδα, ωστόσο στην μπάλα, και ιδίως σε τέτοια παιχνίδια, μετράει το αποτέλεσμα. Αν παίξουμε έτσι, μπορούμε να πάρουμε το παιχνίδι στο 0-1, να καμουφλάρουμε τις αδυναμίες μας και να κερδίσουμε ηρεμία. Εξάλλου πρόσφατα είδαμε ότι και ο έμπειρος Ντεσάμπ με παρόμοιο τρόπο έκανε διπλό στον Πειραιά. Έδεσε δηλαδή την αριστερή πλευρά του με τον Καράμπελα της Γαλλίας, τον Τραορέ και ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ ΤΗΣ ΜΑΡΣΕΙΓ για φέτος, τον Ζερεμί Μορέλ. Σεβάστηκε τις αδυναμίες της ομάδας του και του Μορέλ και πήρε για πλάκα το διπλό ...

    ΝΙΚΗ, ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξενύχτης Νομικάριος25 Σεπτεμβρίου, 2011 04:01

    ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΓ : Ο ΛΑΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΔΕΞΙΑ, ΓΙΑΤΙ Ο ΔΕΞΙΟΠΟΔΑΡΟΣ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ, ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ, ΟΠΟΤΕ ΣΤΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ Ο ΛΑΓΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΒΑΝΤΑΖ, ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΜΑΚΟ , ΚΟΝΤΟΕ Ή ΓΕΩΡΓΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργης ο Γαρατζέος25 Σεπτεμβρίου, 2011 10:35

    Συμφωνώ με τον ξενύχτη και για το σύστημα και για τα πρόσωπα. Αυτούς έχουμε, αυτούς εμπιστευόμαστε. Να προσθέσω ότι ο ζμπάογκ φορτώνει ΚΑΙ άξονα με ίβιτς-γκαρσία (παιχτούρα). Οπότε καλό είναι να παίζουμε κι εμείς επαρκώς φορτωμένοι εκεί. Αν φάμε γκολ, ας βγάλει αμυντικογενή και ας βάλει επιθετικογενή χαφ και ας γυρίσει και το σύστημα. Ως τότε (και εάν), συμφωνώ με ξενύχτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιώργης ο Γαρατζέος25 Σεπτεμβρίου, 2011 10:38

    Α να να επαυξήσω την άποψη του ξενύχτη περί "κλειστού παιχνιδιού" σε λίγα μέτρα και διότι ο ζμπάογκ έχει το χασογκόλη τον σάλπι και τον αθανασιάδη (αλλά και το βιειρίνια) που είναι ΤΑΧΥΤΑΤΟΙ. Άρα θέλουν χώρους και θα κάνουν γιογιό το γηραλέοντα δέλλα και τον παπάρα τον ανιψιό. Οπότε κλειστά για να μην αξιοποιήσουν τον πλεονέκτημα του πετάγματος και της ταχύτητας.
    Όχι μόνο λόγω συντήρησης δυνάμεων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το ετοιμαζει το μαγικο ο ΜΥΡΩΔΙΑΣ παλι για σημερα.
    Παει παλι στο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ 4-2-3-1 απο οτι δειχνουν ολα.
    Για να φαει 1-2 ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ και μετα να τρεχει να μαζεψει τα αμαζευτα.

    Ο ....Καλα!!!! στο κεντρο? Θα πεσει γελιο.. Εδω στη θεση του παιζει και ειναι ανεκδοτο που να τον βαλεις και αλλου.

    Ο ανθρωπος αν παει παλι στο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ 4-2-3-1 ειναι ΕΠΙΚΗΝΔΥΝΟΣ.

    Και εδω θα διαφωνησω με τον steven ΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ εχει σημασια το ματς της Πεμπτης, αλλα μονο οικονομικη.

    Μονο δηλαδη για να παρει κανα φραγκο παραπανω ο αλλος αποτυχημενος.
    Γιατι προκριση σε επομενη φαση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΙΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑ.

    Χαμενα ματς ειναι τα εκτος ΟΛΑ και τα μεσα με την Αντερλχετ και ισως με τους Ρωσους.

    Οποτε ενας η τρεις βαθμοι στη τουμπα ειναι κατι πιο συμφερον και για να τους κοψεις απο τον ΜΠΑΟΚ (βασικο σου αντιπαλο) και για να εκμεταλευτεις την ΟΠΟΙΑ ΦΟΡΑ εχεις τωρα γιατι ο καιρος που θα αρχισουν τα διπλα στο ΟΑΚΑ ειναι πολυ κοντα.

    2 ματς επαιξαν και ηδη καποια παιδια ειναι ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ !!!!!!! (οικονομικα κυριως)

    Αφου δεν υπαρχει ΝΤΡΟΠΗ να λεει επαγγελματιας οτι ειναι κουρασμενος πριν τελειωσει ο Σεπτεμβριος, δεν εχω να πω κατι αλλο.

    Ο ΜΟΝΟΣ που εχει το δικαιωμα αυτο ειναι ο Βαργκας χωρις προετοιμασια και ΜΟΝΟ γι αυτο το λογο.

    Μη τρελλαθουμε για συντηρησεις κλπ, 5 παιχνιδια επαιξαν τα βλασταρια και θελουν ξεκουραση?

    Κανονικο ματς να παιξουν και να αφησουν τις μαλακιες. Και ας χασουν, αλλα να ΠΑΙΞΟΥΝ

    Φιλε Ξενύχτη καλα τα λες ενα πραγμα μονο.
    Ποδοσφαιρηστης Λαγος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ, παικτες που κανουν 1-2 σαιζον και μετα χανωνατι ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ εχουμε. Και αυτα με τους τραυματισμους ειναι αστεια.
    Αμα ξερεις μπαλλα, ξερεις τελος. ΟΚ θελεις λιγο χρονο να το ξεπερασεις αλλα κανονικα επανερχεσαι στο επιπεδο (αντε ΛΙΓΟ πιο κατω) που ησουνα.

    Αλλιως μενεις ΛΑΓΟΣ μια ζωη. Αν ειναι τραυματισμος που δεν σε αφηνει να ξαναπαιξεις (Κωστης-van basten) τοτε αποχαιρετας.
    Αν ομως παιζεις κανονικα τοτε τα υπολοιπα ειναι ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.

    Και αυτα τα λεω οταν ο κοντος επαιζε με μετατοπιση σπονδυλου, ο τονι και ο ντουσαν με μασκες με σπασμενα προσωπα κλπ κλπ.

    Η διαφορα? Αυτοι ξερανε μπαλλα. Ο ΛΑΓΟΣ ειναι μια στα δεκα και αν..

    Ο παικτης που ξερει ΜΠΑΛΛΑ το δειχνει με το καλημερα.
    Σωκρατης-Κωστακης
    Σκοκο-Καρλος
    Βαργκας- Μακος
    τα γρηγορα, μη παω σε αλλα τυπου Καπετανο-Ισμαελ κλπ και στεναχωρησω τους λατρεις του Ισλανδικου (ΒΑΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ) ΠΑΛΤΟΥ.

    Λες και θες προετοιμασια και ψυχικη κατασταση για να βαλεις γκολ οταν εισαι τετ α τετ με το τερμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι λεγαμε το μεσημερι????

    Το ετοιμαζει το μαγικο ο ΜΥΡΩΔΙΑΣ παλι για σημερα.
    Παει παλι στο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ 4-2-3-1 απο οτι δειχνουν ολα.
    Για να φαει 1-2 ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ και μετα να τρεχει να μαζεψει τα αμαζευτα.

    Ο ....Καλα!!!! στο κεντρο? Θα πεσει γελιο.. Εδω στη θεση του παιζει και ειναι ανεκδοτο που να τον βαλεις και αλλου.

    Ο ανθρωπος αν παει παλι στο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ 4-2-3-1 ειναι ΕΠΙΚΗΝΔΥΝΟΣ.

    2-0 στο 36!!!!!!!!...


    Αιντε καληνυχτα ΜΑΛΑΚΑ..

    Με τον ΚΑΠΕΤΑΝΟ και τον ΚΟΛΟΓΕΡΟ ΤΟ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΑ... και τον ΚΑΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιώργης ο Γαρατζέος25 Σεπτεμβρίου, 2011 21:18

    3-0 από άμυνα πανήγυρι του αγίου θεράποντα.
    Τα γνωστά δηλαδή.
    Τώρα τι να πει πάλι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 3-0 στο 44!!!

    Μας εχουν παρει τα σωβρακα κανονικα.. ουτε προπονηση να καναμε.

    Εχουμε βεβαια ακομη μεχρι να παει στα 4 το αγαπημενο σκορ του ΜΥΡΩΔΙΑ..

    ΤΑ 3-4 ΤΑ ΕΧΕΙ Ο ΠΑΠΑΡΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ.

    Pou eisai re anonyme??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γιωργο μην ανυσηχεις, θα καθαρισει ο ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ στο β'
    Θα ριξει τριποντο απο την Ισλανδια.

    Εχει φωναξει το ΕΚΑΒ να του δωσουνε κατι οξυγονα μονο, γιατι στη φαση που πηγε να κανει τη σεντρα νομιζα οτι βλεπω αργη κινηση replay.
    Ηταν κανονικο ομως..

    Γκουντι-Μανωλο γερα παρτους τα λεφτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κατεβασια και γκολ,θα σπασουμε ολα τα ρεκορ σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ενταξει,αλλαζω αποψη γιατι εκανα τους συσχετισμους αναποδα. Δεδομενου οτι βλεπω-οπωςολοι μας-την σφυχτοκωλικη επιθεση,ελεγα οτι θα πηγαινουμε απο under σε under.
    Μαλακιες. Δεν υπελογισα το πισω. Η τουλαχιστον δεν το υπολογησα οσο επρεπε.
    4-6 γκολ σε καθε αγωνα-παρασταση και ανα 5 αγωνιστικες 7+.
    Μιλαμε για το θεατρο. Μιλαμε για ξεχαρβαλωμα. Μιλαμε για ΤΟΝ Καραγκιοζη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεξι μπακ ο ...Μακος??? Στη θεση του Γεωργεα??

    Βαλε και τον Δελλα αριστερο χαφ που τρεχει κιολας.

    Και τον ΚΑΠΕΤΑΝΟ σεντερ μπακ.

    Ετσι κ αλλιως ΔΙΑΚΟΜΗΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ

    Pou sai re anonyme na mas peis gia to andalousianiko aRxidi??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιώργης ο Γαρατζέος25 Σεπτεμβρίου, 2011 22:32

    Καλά που φτύνουν αίμα να μας κερδίσουν οι αντίπαλοι...Γιατί αν δε φτύναν θα ξεκινάγαμε από 6-0...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 4-3-3 παίζει ο παπαρας.

    4 η αντερλεχτ
    3 η Ξάνθη
    3 ο μπαοκ

    Μιλάμε για προπονητή όχι μαλακιες. Που χάνει 3-0 και βάζει μέσα το μπελεκ και το μακο δεξί Μπακ...

    ΑλλΑ δεν είναι βατράχος αυτός ε anonyme???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πω πω μαγκες παλι εξι θα φαμε απο τον γαυρο!
    τι θα γινει με αυτον τον καραγκιοζη που μπλεξαμε?πως θα ξεκουμπιστει απο εδω ο ξεβρακωτος ο ισπανος?τι καταντια ειναι αυτα?δεν παει αλλο να πουμε μας εχει ξευτιλισει τελειως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή