Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΣΟ ΙΔΙΑ;

          Τι να ακούς τον φελλό ή τον αντί αυτού, τι να ακούς τον Αδαμίδη; Πόσο ίδια είναι όλα; Πόσο μοιάζει πλέον η ΑΕΚ με την Ελλάδα! Που κάποτε χρησιμοποιούσαμε εδώ μέσα το σύμβολο της ισότητας. Ενώ τώρα θέλουμε τριπλή γραμμή. Το σύμβολο της ταύτισης.
          Και οι δυό να περιμένουν τα εμβάσματα ακριβώς στην άκρη του γκρεμού. Και οι δυό να μην έχουν κανένα πλάνο ισοσκέλισης ή ανάπτυξης, αλλά και οι δυό να φορολογούνε τους Έλληνες ή τους Αεκτζήδες. Ο ένας με ανεβασμένες τιμές στα διαρκείας ή με το κόλπο των supporters κι ο άλλος, εκτός των έκτακτων χαρατσιών, ακόμα και μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
         ΠΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ; Πού να καταλάβει ο ένας οτι ο κόσμος άμα έβλεπε έναν σοβαρό άνθρωπο στον πάγκο κι ανυπαρξία τρυπών στην βασική ενδεκάδα, θα βοηθούσε; Πού να καταλάβει ο γιός του μεθύστακα οτι το δημόσιο δεν παράγει χρήμα;
         Και βγαίνει ο ένας και μιλάει για εξυγίανση ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΣΚΡΕΚΗΣ  ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ, και βγαίνει κι ο άλλος κι ενώ θα πάρει άλλο ένα δις σούπερ έκτακτο μέσω των ηλεκτρικών ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Ή ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ. ΠΟΥ ΓΑΜΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΙ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ ΦΕΛΛΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ.
         Τι να πεις πια; Σε λίγο θα αρχίζω να βάζω μόνο φωτογραφίες μπας κι εκμεταλλευτώ την κινέζικη σοφία. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΑΝΤΖΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ. Ο ένας να μιλάει στην αποθήκη κι απ' έξω να γίνεται χαμός κι ο άλλος να τρώει το φτύσιμο σαν άνθρωπος του Παπά ( που τις έδωσε τις μετοχές αλλά τελικά κι όχι ακριβώς ) με τα ποσά που ανεβοκατέβαιναν σαν τιρμπουσόν. Από το 1,5 έκανε σκόντο στα 500 χιλιάρικα και μετά θα είναι δήθεν ΟΚ με 170. ΜΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ που μπορεί να σκεφτεί τις εισπράξεις από το παιχνίδι με την δαφνοστεφανωμένη, ΕΝΩ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΔΙΑΣΥΡΜΟΙ και στην αγωνιστική αυτή θα μπει η ταφόπλακα; Σαν τον άλλον με το σχεδιασμένο χτύπημα στην ΑΟΖ που θα μεταφερθεί στο νησάκι που ανακοίνωσε την είσοδο μας στο ΔΝΤ.
         Σενάρια πολέμου ή διάλυσης; Μακάρι να βγω ψεύτης. Πάντως στην αξιοπρέπεια να πέφτω έξω αποκλείεται. Διότι εδώ δεν μιλάμε για τούνελ της πλάκας ελληνικό. Μιλάμε για κολαστήριο με ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν οτι οι βόμβες θα σκάσουν στα χέρια τους. Κι ο ένας είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία κι έχει αποκούμπι μετά, ο άλλος όμως δεν θα έχει πέτρα να κρυφτεί όπου και να πάει. Διότι κάποιοι 500 χιλιάδες ( φυσικά και δεν υπάρχουν 2,5 μύρια Αεκτζήδες που λέει ο Κασνακίδης )  άνετα θα δίνανε ένα δεκάρικο ( 5 μύρια ) και μόνο για την ΑΕΚ του ποδοσφαίρου, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΠΛΕΧΤΕΙ ΣΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΕΤΟΧΟ, ΣΕ ΕΛΙΤ ΟΠΑΔΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΑΝ ΒΛΕΠΑΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟ Ή ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΕΝΑΝ ΓΝΗΣΙΟ ΑΕΚΤΖΗ  ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΑΣΟΔΙΚΗ Ή ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΧ στα άλλα τμήματα, που έχει και το θράσος να βάζει άλλους αντί γι' αυτόν. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΑΠΑΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ.
           Κι ακόμα να παίζει μια επικοινωνιακή πολιτική της απόλυτης πλάκας. Που για μεν την πολιτική είναι θεμιτή και ανεκτή αφού απευθύνεται σε μαζικοποιημένα λοβοτομημένα ψηφοφόρια αλλά στην ΑΕΚ τυγχάνουν καταναλωτές προϊόντος ιδιωτικής καθαρά εταιρείας. Και δεν τρώνε κουτόχορτο. Ή μήπως κάνω λάθος κι είναι τελικά όλα ίδια; Ξέρω κι εγώ. Πάνω που τα ξεκαθάριζα μάλλον μπερδεύτηκα πάλι. Μπα δεν νομίζω. Παραμένω σ' αυτό που ξέρω. Η χώρα είναι η Ελλάδα αλλά οι κάτοικοι της είναι ολυμπιακοί. Βαθειά θρησκευάμενοι

14 σχόλια:

  1. Πολυ ιδια. Σαν δυο σταγονες νερο. Και τι νερο.
    Καματερου. Θαυματουργο δηλαδη.
    "αυτο που θα δειτε,δεν θα το πιστευετε", λεει η μια.
    "σωσαμε τη χωρα απο μια καταστροφικη πτωχευση" λεει η αλλη.
    Που σπουδαζουν οι καριολες; Σε ποια κοινη ρουγα πλενουν τα ρουχα τους;

    Ο υπερβαρος που παριστανει τον οικονομικο διευθυντη του κρατους-χαμετυπειου,με πτυχιο νομικης,ειδικος τορναδορος,με ντοκτορα στην μαιευτικη και μεταπτυχιακο στο κλαδεμα και σωρεια αρθρογραφιας περι των αντικλεπτικων συστηματων,ειδικος σε θεματα ιχθυοκαλιεργειας, ομοτιμος καθηγητης συγκρητικης θεολογιας στην γεοπονικη σχολη των νησων του Πασχα, κυριος Βενιζελος (Ben Salom μη ξεχνιομαστε) εφηυρε εναν νεο, πρωτοπορο και πολυ καλα δοκιμασμενο τροπο ωστε να αυξησει τα εσοδα (ποια εσοδα και τινος,δεν λεμε): μεσω λογαριασμων ΔΕΗ ("αν σας βασταει μη πληρωνετε πουστηδες" δηλαδη) αφου προειδοποιει οτι καθε καθυστερηση στην ισοσκεληση των εσοδων, θα σημανει παραλληλα και διακοπη ρευματος στους προυχοντες που τυγχανει να κατεχουν καποια γκαρσονιερα, η καποιο δυαρι.

    Και ειναι πολλοι παναθεμα τους. Μερικα εκατομμυρια σειχιδες που ακομα εχουν κεραμιδια πανω απ'το κεφαλι τους-εστω και νοικιασμενα- και ακομα οι καλοπερασακιδες καταφερνουν και ξεφευγουν απο την τσιμπιδα του κρατους.
    Αφου δεν τους πιανει η τσιμπιδα,θα χρησιμοποιησουμε γατζους και καμακια για φαλενοθηρες.

    Δεν μπορει. Θα τους τσακωσουμε,οσους ακομα καταφερνουν και πληρωνονται και εχουν το θρασος να κρατανε παρανομα χαρτονομισματα,τα οποια κλεπτουν απο το κρατος, με την μορφη-ακουσον-ακουσον- της εργασιας.
    Η οποια ειναι παρανομη εδω και χρονια.
    Απλα επιτρεπεται σιωπηρα.

    "ενας εργαζομενος ανα οικογενεια". λεει ο φωστηρας γιος της Μαργαρικης.
    Λογικο ειναι. Εφ'οσον καθε οικογενεια θα αποτελειται απο ενα εως 1 εως εναμιση ατομο,λογικο μου ακουγετε.
    Και τι θελει η γυναικα; "Ελευθερια" εψαχνε, "χειραφετηση" και "δικη της τσεπη"; "ανεξαρτησια" εψαχνε και την παραχωσαν στην αγορα εργασιας και την εκαναν δουλα;

    Εδω ειναι η ελευθερια κυρα μου.
    Ξαπλα σπιτι. Θα το ξυνεις, θα βλεπεις ολη μερα Star και στα διαλειματα θα γαμιεσαι με τον φουρναρη η τον μπακαλη για μερικα τυχερα και θα περιμενεις τον μαλακα.
    Που και αυτος θα δουλευει πλεον 3 μερες την βδομαδα σαν "εφεδρος εργαζομενος".

    (Το ονειρο του Ελληνα γινεται πραγματικοτητα. Δεν καταλαβαινω γιατι φωναζουν.
    Τοσος κοπος,τοσες "εμπνευσεις", τοσους υπολογισμυς εκαναν τοσα χρονια οι εργαζομενοι προοκειμενουν να κολλανε τις ημερομηνιες κοντα στα Σ/Κ και να παιρνουν αδειες απο την σημαια και να την κοπανανε για τα χωρια.

    Οριστε λοιπον. Επισημα πλεον. Δεν χειαζεται ουτε να αγχωνεσαι,ουτε να λες ψεματα,ουτε να σκαρφιζεσαι ενα καρο δικαιολογιες. Το κρατος μεριμνα. Δουλεια-ονειρο, 12 μερες το μηνα. Παρ-Σαββ- Κυρ- Δευτερα,ελευθερος.

    Για επενδυση ουτε λογος. Διωκεται εδω και δεκαετιες και ειμαστε απο τος πιο ατεγκτες χωρες στο θεμα της παρανομης διακινησης κεφαλαιων με την μορφη της επενδυσης.
    Ο πελεκυς του νομου ειναι βαρυς.

    Το επομενο μετρο θα ειναι να περνα καθε τελος του μηνα ο εργαζομενος απο το λογιστηριο και να λεει: "δουλεψα 25 μερες. Πειτε μου ποσα χρωσταω".
    Θα πληρωνει και θα φευγει σαν κυριος.
    Αυτα ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι ομως,υπηρχε κοσμος που χειροκροτησε ολες αυτα που ειπωθηκαν.Εδω υπηρχε κοσμος που ετρεχαν να σφιξουν το χερι του ΓΑΠ,και καμαρωναν σαν γυφτικα σκεπαρνια που ηρθαν μουρη με μουρη...
    Και ειχαν ενα χαμογελο μεχρι τα αυτια που τους επαιρνε η τηλεοραση.Γιατι τα νεα μετρα δεν ειναι για αυτους.Σαμπως θα πληρωσουνε το ΦΠΑ? η την ΔΕΗ? Ολοι χρωστανε,για αυτο και πηγανε,για να τους δουνε οτι ειναι εκει.Μεχρι και Δασκαλοπουλος ο ΑΝΕΡΓΟΣ ηταν εκει,που τον εκανε ο Βγενοπουλος μια χορτα.
    Να κανουμε ενα ντου ειπε το υπερβαρο μαρσιποφορο.Να το κανεις εσυ το ντου ρε σαλιαρη.Παρε απο τον Μπατατουδη τα λεφτα που του δωσες πισω,παρε τα χρεη που χαρισες στον ΠΑΟΚ,στον Πανιωνιο.Παρε τα λεφτα που δωρισες στους βιομηχανους της Γαληνης και του Ωραιοκαστρου.Παρε αυτα πρωτα και ελα να σου δωσω κι εγω μετα.Τραβα βαλε απο ενα GPS σε καθε βυτιοφορο της καθε εταιρειας,και παρε μια αναλυτικη κατασταση απο τα διυλιστηρια της χωρας για το που παει το καθε καραβι ΦΟΡΤΩΜΕΝΟ με καυσιμα και ποσα ξεφορτωνει εκει που παει.Να σου πω εγω μετα πως καταπολεμας την λαθρεμπορια.Κανε αυτα πρωτα ρε Θεσσαλονικαρχη,και μετα αυξησε την ΔΕΗ,τα τσιγαρα κι οτι αλλο θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτος ομως απο σαλιαρης,ειναι και πανουργος.Καλεσε τους εφοπλιστες να συνδραμουν κι αυτοι μαζι με τους συνταξιουχους και τους ανεργους.Τ`ακουσε ο Αλαφουζος και το κεφαλι του εγινε σαν σημαδουρα απο την πιεση.Μπραβο ρε μεγαλε Μπενι.Αργησε αλλα το βρηκες το κολπο...Στειλε απο μια επιστολη σε καθε εφοπλιστη.Σε Αλαφουζο,Βαρδινογιαννη,Μαρινακη,Μελισσανιδη,στον Ρεστη,στον Βεντουρη,στον Τσακο,και σε ολους οσους εχουν πλοια.Ειπα εγω μερικους,εσυ τους ξερεις ΟΛΟΥΣ.Κι αμα παρεις ευρω,εμενα να με φτυσεις.Και θα βγεις μετα να πεις οτι σας εφαγε η πλουτοκρατια και οτι εσεις κανατε το παν για να πληρωσουν ΚΑΙ οι ΕΧΟΝΤΕΣ.Αυτα να τα πεις στα ζωα που ησαν μαζεμενα για παλαμακια στην σαλα και στα ζωντανα που σας ακολουθουν ακομα,και που δεν εχουν παρει απο εναν κουβα με σκατα να σας τον πεταξουν στην μουρη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περασε και η αποφρας ημερα της 11ης Σεπτεμβριου.
    Ευτυχως δεν εγινε τιποτα χθες οπως "φοβουνταν" οι υπηρεσιες των ΗΠΑ.
    Αλλωστε του χρονου ειναι τα καλα,αφου συμπληρωνονται 11 χρονια. Δηλαδη ενας ηλιακος κυκλος.

    Τι εμεινε; Πολλα αφιερωματα με κλαμενους συγγνεις και απορημενους "υπευθυνους". Λογοι επει λογων. Σημαιες και καραμουζες. Λεπτα σιγης. Ταινιες του Χολυγουντ που ρετουσαρουν την εικονα την οποια μετα μανιας προσπαθουν να τσαλακωσουν οι πανω απο το 60% πλεον των Αμερικανων οι οποιοι πιστευουν οτι "κατι συνεβει εκει περα"
    Σωπα καλε.

    Το 2001,πριν 10 χρονια, ενας αρρωστος νεφροπαθης απο την αλλη ακρη του κοσμου,ονοματι Osama Bin Landen της ομωνυμης οικογενειας που ζει και σπουδαζει εδω και δεκαετιες στην Αμερικη και συντρωγει και συνπινει με τους ενοικους του "Λευκου" Οικου,αυτος ο αχρειος λοιπον, εκει στο Αφγανισταν,οργανωσε και εκετελεσε ενα πληρες και γιγαντιαιων διαστασεων τρομοκρατικο χτυπημα, δινοντας εντολη απο μια σπηλια,αφηνοντας τις μυστικες υπηρεσιες,τον στρατο, τους πρακτορες, τους παντες σιξυλους.

    Ριχνοντας δυο στρατιωτικα-συγνωμη πολιτικα- αεροσκαφη πανω στους διδυμους πυργους.
    ("εριξε" και ενα τριτο, στο Πενταγωνο αλλα δεν βρεθηκαν ιχνη του. Εξαφανιστηκε ολοκληρο". Παραξενον.)

    Αεροπλανα τα οποια "χανονται" μεσα στους πυργους κατα την προσκρουση τους. Σαν να μπαινουν σε βουτυρο. Μυστηρια πραγματα.

    Οι οποιοι πυργοι επεσαν! Και οι δυο. Σε 2-3 ωρες.
    Οχι σαν κατι αλλους που ενω δεχθηκαν τρακους απο αεροπλανα και καιγονταν για ωρες επι ωρων,τελικα εμειναν ορθιοι.
    Η κανουμε δουλεια η δεν κανουμε.

    Και τι πτωση ομως! Εκατσαν στα ποδια τους οι πυργοι. Σαν καμηλες. Ουτε μετρο δεν πηγαν τα μπαζα παραπερα.
    Και εταιρεια κατεδαφησεων να ειχε παρει την εργολαβια,ετσι δεν θα τα καταφερνε.
    (και το κτηριο "9" διπλα στους πυργους και αυτο "επεσε" με τροπο που τον βλεπουμε μονο σε ταινιες. Εκατσε στον κωλο του και αυτο.Αψογη δουλεια. Στο εν λογω κτηριο- παρεπιπτωντως- φυλασονταν τα αρχεια των χρηματηστηριακων συναλλαγων κλπ. Δεν εμεινε κολυμπιθροξυλο Λεπτομερια)

    Τα οφελη απο την παραπανω τελετη,πολλαπλα και τα καταλαβαινουμε ολοι.
    Ποσα και τι αλλαξε απο τοτε. Και κυριως προς τα που.
    Μεγας εισαι "κυριε" και θαυμαστα τα εργα σου.
    Τιμη στις "υπηρεσιες" που απο τοτε μας φυλανε σαν τα ματια τους.
    Τιμη στους δικαιους εκδικητες που κατεσκαψαν το Αφγανισταν,απο αερος με αποτελεσμα να αυξηθει η παραγωγη οπιου- η οποια ειχε πεσει- κατα 90%!
    Και υστερα λενε καποιοι οτι ο πολεμος ειναι καταστροφη.
    Τιμη και στους νεκρους. Συμμεικτο πενθος μεταξυ των αλλοεθνων συγγενων. Με τελετες και επιμνημοσυνες δεησεις. Οπως πρεπει.
    Αλλωστε για καποιο λογο θα πεθαναν.
    Οταν καποιος πεθαινει με συγκεκριμενο τροπο,σε συγκεκριμενη ημερομηνια και σε συγκεκριμενο τοπο,αυτο θεωρειται θυσια.

    Εξ'ου και το "θυμα". Εκ του "θυσια"
    (victim στα Λατινικα. "τροφη". για ποιον;)

    Ειμαστε περιεργοι βρε σεις,τι θα μας ετοιμασετε του χρονου.
    Καμια επιθεση του απ'το διαστημα μηπως;
    Χοντραινει το παραμυθι και πρεπει να χοντραινει και ο δρακος.

    Αντε. Πεθαινουμε ΚΑΙ απο αγωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. conpater, δεν ειναι δυσκολο να βρεις παλαμακιστες.
    Ειδικα εδω στη χωρα του λαδεμπορα.
    Απο τον-οποιο- χαμο και οδυρμο παντα καποιοι οφελουνται.
    Και ορεξη να μοιραστουν την μοναξια της φτωχιας η την κατρακυλα στα αδυτα της ανεχειας,δεν την εχει κανεις απο δ'αυτους.

    Και γιατι να εχει; Εκανε κανενα κακο;
    Το κρατος εκλεψε,οχι εσενα και εμενα.
    Αφου ως γνωστον αλλο "εγω" και αλλο το κρατος.
    Ειμαστε απεναντι.
    Οι δε πωλητικοι,ειναι αναμεσα στο κρατος και σε εμενα. Ειναι οι μεταπρατες.
    Το ξερουν ολοι αυτο. Και οσοι χειροκροτουν και οσοι μουτζωνουν.

    Οποτε, "γιασαν του μαγκα".
    Αυτο λενε ολοι οσοι βλεπουν τους κοιλαραδες με τις λυπαρες σαρκες να επεφημουν την επελαση του φαλακρου Εφιαλτη.
    "βρε καλα κανουν...αυτο θα εκανα και εγω."

    Η χαρα του παιδιου. Η Επελαση μιλαμε.
    Πιο ευκολη εισοδο,πιο αφυλαχτς πυλες πιο ευκολη προσβαση στο κελαρι,δεν μπορουσε να υπαρξει απο οταν σε μια περιοδο οπου τα παντα ειναι στο κοκκινο,ολα ειναι "εν κινδυνω" και τα παντα επιτρεπονται. Τα παντα.
    Απλα, στο παρτυ αυτο,δεν συμμετεχει μεγαλος αριθμος. Ειναι prive

    Τουλαχιστον δεν κρατα ουτε και τις παραδοσεις το ΠΑΣΟΚ. Που εκανε χρονια μπουφε με πολυ κοσμο. Με "συμβολαια λαικα" και τα ρεστα.
    Εγιναν και αυτοι δεξιοι μοναχοφαιδες.
    Η πιττα ειναι μικρη και την γλυκοκοιταζουν και αλλες αγελες. Απ'εξω.
    Αρα, οτι αρπαξουμε.
    Κυριολεκτικα ομως και διχως ιχνος παραβαν.
    Ουτε τα προσχηματα δεν κρατουνται πλεον.
    Δεν υπαρχερο χρονος για διατυπωσεις και επιπλεστες δικαιολογιες
    Βουρ στον πατσα.
    Που ναι μεν ειναι λιγο νεροβραστος,αλλα αυτη η χωρα παντα φημιζοταν για το καλο ποδαρακι.
    Και τα αρνια της. Τα προβατα της. Τα βοδια της Τα γαιδουρια της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Δεν ειχα ξαναδει CDS στη ζωη μου,μεχρι που εγινα πρωθυπουργος" ειπε ο μικρος Εφιαλτης.

    Κατ'αρχην, δεν εισαι πρωθυπουργος,μη λες ψεμετα,δεν κανει και πας και στη Συναγωγη κι'ολας. Θα σου τραβιξω τις μπουκλες.

    Εισαι πωλητης μαχαιροπηρουνων.
    Εισαι ενας εξυπνος βλακας.
    Εισαι Ο μεταπρατης.
    Εισαι χαλασμενο φαναρι στη Σολωνος.
    Εισα καπακι της ΕΥΔΑΠ στο πεζοδρομιο.
    Εισαι ενα κρεβατι χωρις ποδια.
    Εισαι μεταχειρησμενο πανι.
    Εισαι ενα τουβλο ρηγμενο στον υπονομο.
    Εισαι βρακι διχως λαστιχο.
    Εισαι ενα ψημενο καλαμποκι στο πανιγυρι
    Αλλα πρωθυπουργος,οχι. Μη λεμε μαλακιες.

    Αλλα σε πιστευω οτι δεν ειχες ματαδει cds.
    Εδω δεν ειχες ποδηλατο μικρος και επαιζες μονο με κουκλες.
    Αργοτερα καταλαβαν οι "δικοι σου" (
    οποιοι ειναι αυτοι τελος παντων)οτι δεν εισαι Χαιντυ,οταν αρχισες να χανεις τα μαλλακια σου.
    Και απεκτησες τωρα στα γεραματα ποδηλατακι παριστανοντας την ανεμελη μελισσουλα,παλιορεμπεσκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειναι αυτο που λενε στα βαθη της ζουγκλας του Βορνεο,"αμα δεν τα γαμησεις οσο ειναι μικρα θα σε γαμησουν οταν μεγαλωσουν"... Τωρα εδω,τι στο διαολο εγινε δεν ξερω......!!!
    Χωρις πλακα ομως,καποια στιγμη,θα πρεπει να γραψουμε και κατι πραγματακια που εχουν να κανουν με τα περισσοτερα απ`αυτα τα μετρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημερα,
    Στα 350εκ ευρω ειναι οι ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΕΣ οφειλες προς την ΔΕΗ σημερα γιατι πολυ απλα ο κοσμος δεν εχει να πληρωσει το ρευμα του.
    Διακανονισμοι και δοσεις εχουν μεγαλυτερη ουρα απο οτι τα απλα γκισε.
    Φυσικα μεσα στο λογαριασμο ΔΕΗ εχει μεσα την ΕΡΤ,αυτο το τεραστιο καναλι με τη Μπηλιω και τον Παπαδοπουλο, ακομη και 0,5% υπερ τελωνιακων!!

    Ε αφου αυτος ο ΙΠΠΟΠΟΤΑΜΟΣ ΜΕ ΦΟΥΣΤΑ Η ΚΑΤΣΕΛΗ ΤΑ ΕΚΑΝΕ σαν τα μουτρα της με το καλημερα μετακυλισε το φεσι των τελωνειακων σε ολο το κοσμο..

    Τωρα λοιπον θα πληρωνουμε ΚΑΙ τα 2 ΔΙΣ που ο εταιρος χοντρος ξαφνκα ανακαλυψε Παρασκευη βραδυ.

    Δεν το ηξερε, σαν τον αγαμιδι ενα πραγμα που του λειπουν 2 λογιστικες χρησεις!!!, για τα 2 ΔΙΣ..

    Δε μπορει σου λεει καπου αναμεσα στα μαξιλαρια του καναπε θα εχουν πεσει. Η στο αυτοκινητο διπλα στο χειροφρενο.
    Λες να τα εχω ξεχασει σε κανα παντελονι?? τα φοραω και φαρδια ο ατιμος..

    Τα αυθαιρετα ΒΑΣΗ ΠΟΙΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ θα πληρωσουν ρευμα?

    Ετρεξες να τακτοποιησεις τον ημιυπαιθριο σου και πιστεψες τον ΑΡΧΙΒΛΑΚΑ τον Παπακωσταντινου οτι δεν θα ξαναπληρωσεις ποτε?

    Ε τσιμπα μετα την εκτακτη εισφορα, τα επιπλεον τετραγωνικα στη ΔΕΗ και ξανασκαστα.

    Αφου η ΔΕΗ!!!! ειναι ο εισπρακτικος μηχανησμος του κρατους, γιατι δεν στελνετε ενα λογαρισμο ρευματος στους εφοπλιστας 2-3 ΔΙΣ αντι να τους παρακαλατε να φερουν επενδυσεις???

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ ΒΛΑΚΑ.

    ΥΓ. Για το ΝΕΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ, προσεχως. Μαζευω ακομη πληροφοριες.
    Μπροστα του ο Μακης (αυτο μαθαινω) ειναι απλο παπαδοπαιδι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και δεν μπορει να σκεφτει το απλο ο ηδη τρομοκρατημενος και σαστισμενος μικρομεσαιος: Οτι αφου ειναι να μαζεψουν λεφτα για να τα δωσουν "εξω" προκειμενου να παρουν την δοση για να γινουν οι πληρωμες των μισθων και των συνταξεων (μεγα ψεμα,τεραστιο)γιατι δεν πληρωνουν απευθειας με τα λεφτα των φορολογουμενων και αρα να χρειαστουν να λαβουν μια πολυ μικροτερη δοση και αρα πιο ευκολα διαχειρησιμη;Και ολα αυτα διχως γκρινια και αγχος;

    Εχει νοημα να μαζευω ρεφενε 100 ευρω για να στα δωσω,προκειμενου να μου τα ξαναδωσεις πισω εντοκα γιατι θα τα ...χρειαστω;
    Εχει. Πως δεν εχει. Οταν ο ενας ΜΟΝΟ ΔΑΝΕΙΖΕΙ με δυσβασταχτους τοκους και επιτοκια και ο αλλος ΜΟΝΟ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ με ληστρικους ορους,τα ιδια αυτα χρηματα,ειναι πηγη ζωης για τον εναν και κρεμαλα για τον αλλον.
    Σαν το μαρτυριο του Συσιφου.
    "Και φτου και απ'την αρχη".


    Το ιδιο παραλογο-αλλα πολυ επικερδες για τους λατρεις του ειδους- που συμβαινει με τον εσωτερικο αυτο μηχανισμο,το ιδιο ακριβως συμβαινει και εξωτερικα. Ολη η δομη ειναι ιδια.
    Δεν δινω απευθειας,αλλα περιμενω να μου δωσεις ωστε εγω να στα δωσω πισω.(δεν ερχεται ουτε ευρω εδω μεσα,για να ξερουμε τι λεμε) Και λες: Γιατι αραγε δινουν και παιρνουν τα ιδια πραγματα,ενω απλα με την μη ανταλλαγη τα παντα μενουν στην θεση τους,η γραφειοκρατια και οι καθυστερισεις ειναι ανυπαρκτες, η αγωνια και το στρες αφαντο και ολα μπορουν να περαστουν σε μερικα καντραν,σαν αριθμοι και ολα να ειναι ο.κ.

    "Ολα"; Οχι ολα. "Και εμεις εδω τι κανουμε; Πεταλωνουμε ψυλλους"; λενε οι "Σοροι" και οι διαφοροι "Ψωροι" του κοσμου. Αυτος ο τοκογλυφικος υπονομος.

    Το ποιοι κονομανε απο αυτες τις τεραστιες λοβιτουρες δεκαετιες,εκατονταετιες τωρα,και ποιος ο ρολος των "κυβερνησεων" που ταχα-εκλεγει, καλο ηταν να μπορουσε να τα δει και να τα διαλευκανει ο μονιμα τρομαγμενος και ισοβια ηλιθιος μικρομεσαιος.

    Τι θα χασεις ρε μαλακα; Περιμενεις μεχρι να επιβεβιαωθει μετα απο 200 χρονια αο Μαρξ οταν ελεγε "δεν εχουν να χασουν παρα μονο τις αλυσιδες τους";
    Γιατι μεχρι τωρα, παλευες για την τυχη του ενοικιου,της τραπεζικης δοσης, του αυτοκινητου, της plasma, των φροντηστηριων,του κολυμβητηριου κλπ.
    Τωρα; Τωρα γιατι ακριβως αντιστεκεσαι και δεν ξαπλωνεις στο δρομο; Περιμενεις κατι; Αναμενεις την ανακαμψη; Αναμενεις την ανακτηση των χαμενων;
    Αφου πλεον εμειναν τα απολυτως απαραιτητα.

    Το 70% αυτων πλεον,δεν εχουν να περιμενουν πια τιποτα. Μονο χασουρα και συρεικωνση θα βλεπουν.
    Ωσπου να φτασουν στο μηδεν. Δηλαδη στο παγκακι και στην ζητιανια με το παιδι ανα χειρας.
    Τι περιμενεις ρε βλακα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εδω θα μου επιτρεψετε μια "μικρη" αναφορα στο θεμα της εργασιας. Της "δουλειάς". Του μεροκαματου. Της εμισθης απασχολησης.
    Το "ιερον" αυτο δικαιωμα.Το Συνταγματικα κατωχυρωμενο. Στο ονομα του οποιου γινεται οτι γινεται.
    "δουλεια για ολους". "κανενας ανεργος"
    Το αγιο δισκοποτηρο ολων.

    Ειναι μια πλανη. Ενα φαντασμα. Μια κατσκευασμενη αναγκη. Το αιωνιο νερο στο μυλο της εκμεταλευσης.

    Αν δεν δουλευεις,πως μπορω να σε εκμεταλευτω; Μπορω; Δεν μπορω. Μα ακυρωνεις.
    Πρεπει να σε χωσω στον ιερο ζυγο του οκταωρου, η του 10ωρου.
    Για να απλαυσεις μετα.Τι; Τιποτα. Την ξεκουραση μεχρι το επομενο ξεπατωμα,την επομενη μερα. Και ου το καθ'εξης. Μεχρι να σε πεθανω.
    Πρεπει να δουλευεις για μενα.
    Γιατι; Για να παραξεις ΧΡΗΜΑ.Δηλαδη πλουτο. Εδω ειναι η πηγη του κακου. Το αντιτιμον, για το οποιο πρεπει να σταξεις ιδρωτα,να το αποκτησεις ωστε να εχεις προσβαση στα αγαθα.
    (...και καταρασθηκε τον ανδρα με κοπο και ιδρωτα να βγαζει το ψωμι του...)
    Μας το λενε καθαρα και οι μεντορες. Ειναι καταρα και καταντια. Ειναι δουλεία. Προφανως προερχομενοι απο την Αιγυπτιακη δουλεία, μυριστηκαν το νοημα της ζωης πολυ γρηγορα. "δεν προκειτε να την ξαναπατησουμε. Θα βαζουμε να δουλευουν οι αλλοι για μας. Εις την γην την οποιαν εταξε ο Θεος στους προπατορες μας θα ζησουμε,θα τρωμε και θα απολαμβανουμε τα αγαθα των κατοικων της,τους οποιους θα αναγκασουμε να περιπεσουν στην αναγκη μας. Κανενας Ισραηλιτης πλεον στα ξενα χερια" (αυτα -και πολυ χειροτερα- μπορει να τα διαβασει κανεις στο "Δευτερονομιον" το αγιον αυτον βιβλιον-μεταξυ αλλων- εις την Π.Διαθηκη).

    Δεν λεω οτι ειναι ανακαλυψη του "συμεικτου πληθους" το καθεστως της δουλείας-δουλειάς. Αυτο ειναι το κερας της Αμαλθειας για ολους τους ανθρωπους. Η μεγαλη απορια,το μεγαλο ερωτημα. "Πως θα κανω τον αλλον να δουλευει για μενα" Προαιωνιος γριφος με πολλες ανα τους αιωνες απαντησεις.
    Οι δε Ισραηλιτες ομως ειναι αυτοι που εχουν τα πρωτεια και την εφεση,σε αυτο. Πως να το κανουμε.
    Οι αλλοι δουλευουν και αυτοι στηνουν τους παγκους. Τις "μπανκες" τους. Εκαστος στο ειδος του.

    Η πραγματικη ελευθερια δεν ειναι η εργασια,αλλα η μη εργασια. Η πληρης αποχη.
    Η κατακτηση, του πολυτιμου προσωπικου χρονου,που δεν εξαγοραζεται ποτε και με τιποτα. Και η χρηση του με αγαπημενες ασχολιες. Ειτε χειρωνακτικες,ειτε πνευματικες.

    Βεβαια αυτο προυποθετει μια αλλου ειδους κοινωνικη σχεση και συνθηκη. Αφου ομως ετσι μαθαμε,ετσι προχωραμε.
    Ανηκουστη και ανεφαρμοστη,εξωγηινη θα ειναι καθε αλλη σκεψη για ολοκληρωτικη ελλειψηεργασιακης δουλείας. Η οποια απ'εχει απο την αποικιοκρατικη δουλεία με τις αλυσιδες,μονο μερικες ωρες.
    18 ωρες πριν, 8 ωρες τωρα. (ας ειναι καλα η βιομηχανικη επανασταση,που ελυσε τα χερια,αλλιως θα σου'λεγα εγω τι κεκτημενα θα ειχες,μεγαλε)

    Αλλα και παλι η "εργασια" ειναι απαραιτητη,αφου καποιοι πρεπει να πουλανε και καποιοι πρεπει να αγοραζουν.
    "δωρεαν λαβατε,δωρεαν δωτε" ελεγε καποιος.
    Που αυτα. Σε καποιον αλλο πλανητη ισως.
    Σε εναν αλλο κοσμο πιθανον.
    Οπου οι νομοι και τα Συνταγματα ειναι μια βαρβαρη συνταξη κανονων που αφορα απολιτιστους. (κατι σαν το "απαγορευεται το πτυειν" στα τραινα)

    Η αναγκη για "κυβερνησεις" και "εκπροσωπους" οι οποιοι ζουν στο σωμα του κοσμου σαν ξενιστες νοσων,θα ειναι μια απαραδεκτη καταντια.

    Και η αναγκη για εργασια και "εκμισθωση" καθε ειδους,θα μαθενεται στα σχολια σαν μια απανθρωπη εφευρεση προκειμενου ανθρωπος να εκμεταλευεται ανθρωπο. Κατι το οποιο θα πρεπει να αποφευγετε,οπως αποφευγουμε εμεις εδω τα φιδια.

    "ρε τι κανουνε αυτοι οι μαλακες εκει στη Γη";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ προτείνω να μοιραστεί το ειδικό τέλος των ακινήτων στην ΔΕΗ και στην ΕΥΔΑΠ.
    Έτσι θα κόψουν από τους καημένους και το ρεύμα αλλά και το νερό!
    Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια δηλαδή.
    Τι θα κάνει άλλος, βουρ για το χωριό πίσω. Στο πατρικό σπίτι με την λάμπα να φωτίζει τα βράδια και τα ποτάμια για την σωματική του υγιεινή. Ή την θάλασσα για όσους είναι από νησιά, κρύα ξε-κρύα τι να κάνεις;
    Να μείνεις στην Αθήνα και βουτάς στον Κηφισό για να ξεβρομίσεις;
    Ας τον έχει καθαρίσει και ο Σκάυ πέντε έξι φορές.
    Έτσι λοιπών θα επιτύχει και η αποκέντρωση, θα ενισχυθεί και η παραμελημένη γεωργία την ώρα όλοι οι πρώην αγρότες κάνουν βόλτες με τα αγορασμένα από τις επιδοτήσεις Καγιέν.
    Και μπορεί το βαμβάκι να έρθει ξανά σε μας χωρίς να το έχουν βρέξει πρώτα για να βαρύνει στο ζύγι για την επιδότηση, μπορεί και το λαδάκι που βάζουμε στο πιάτο να είναι ξανά Ελληνικό και όχι Τουρκίας, μπορεί και να φάμε καμιά Ελληνική ντομάτα και όχι Ισπανίας.
    Τώρα θα μου πεις τι θα κάνουμε χωρίς τον Παπαδόπουλο και την Μηλιώ!
    Έ, ότι κάνουν και αυτοί ρε παιδιά, κάνουν εκπομπές που τις βλέπουν μόνοι τους.
    Αλήθεια, τα εκκαθαριστικά από την εφορία σας ήρθαν;
    Εδώ και τώρα λένε να τα σκάσουμε, κόψε το κεφάλι σου. Εμένα που μου χρωστάει 5χιλιάρικα το μπουρδέλο, πότε θα μου τα δώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στα 135 εκατ. ευρώ ανέρχονται, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, τα χρέη υπουργείων και λοιπών φορέων του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ.

    Χρωσταει ο ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ 135 μυρια και θελει να παρει και 2 ΔΙΣ..

    Οπως στη λιστα των 6,000 επιχηρησεων που εχει μεσα τον ΟΣΕ, δηλαδη ΤΟΝ ΙΔΙΟ, που ειναι και ο μεγαλυτερος ΦΕΣΑΤΖΗΣ.

    Εχει και λιγο πιο κατω την Τραπεζα Κρητης! Και καλα ο KOSKOTAS εκανε και κανα δεκαρικο μεσα.

    Τα λεφτα ομως λεω να πας στη Μινεικο να τα παρεις. Με τις κουτες δεν τα κουβαλαγε ο Λουβαρης, ο Πετσος και ο Πουστογιωργας, απο την τραπεζα στο Καστρι?

    Ο λουβαρης που ειχε και σκλυρηνση κατα πλακας,και παραλληλα ηταν και αντιπροεδρος του gayvroy επι δεκαετια.

    Εξαλου και η εταιρη ΠΟΥΤΑΝΑ, η Δημητρα το εχει πει: ο Αντρεας λεει μονο το αρχειο και κατι πινακες κουβαλησε στο ροζ σπιτακι της Μπαρμπι που εχτισε για να στεγασει τοτε τι φωλιτσα του. Ο ΚΟΛΟΓΕΡΟΣ με το ροζ σπιτι και τη βιζιτα της ΟΑ..

    Αρα τα αλλα τα εχει αφησει στη Μινεικο Τσαντ και στο ποντικομουρη με το μουστακι.

    Ε ποσα κανο και ποδηλατα να αγορασει? Ολο και κατι θα εχει μεινει..

    ΥΓ 5 χιλιαρικα και φωναζεις? Εδω πηγα να περασω ΕΞΑΨΗΦΙΑ δουλεια απο το τελωνειο και μου ειπε ΠΡΩΤΑ θα μας δωσεις ΦΠΑ, μετα θα τα εξαγεις και μετα ΘΑ στο γυρισουμε πισω.
    ΟΚ ειπα και εγω παρτε ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ και κανω transit τη δουλεια απο Κυπρο, direct...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μη φωναζετε.
    Ακους εκει θελετε και λεφτα. Θελετε χρεωστουμενα και επιστροφες.
    "Ντου" ειπε ο χοντρος. "δυο κολλασμενοι μηνες".
    Μολις το ακουσα να το λενε,το παρεξηγησα.
    Λεω, "αυτο ειναι,θα μας φερουνε Βραζιλιανες. Και δωστου οι μπαφοι και να τα ρουμι και ο καιπιρινιες...θα λειωσουμε στο πηδημα και το καπνισμα. Δυο μηνες θα ειμαστε "νταγκλα". Τεζα. Σκετη κολαση".

    Αλλα ο πουστης ο αμετρητος, δεν εννουσε αυτο. Εννουσε κυριολεκτικα θα κολαστει,θα βρασει στο ζουμι του ο κατοικος εδω. Ο ιθαγενης τουλαχιστον,γιατι οι μεταναστες θα την σκαπουλαρουν εφ'οσον το 80% ειναι αχαρτογραφητοι.
    Ευτυχως θα μεινουν αυτοι. Θα παρουν τα φτυαρια να μας θαψουν,μη βρωμισουμε. Να ειναι καλα τα παιδια.
    Πινακα του Μπος θα θυμιζουμε σε μερικα μηνακια.

    Αυτο που με φοβιζει ειναι το οτι δεν ξερω,δεν βλεπω το ακρο των σκεψεων τους. Το μεχρι που φτανει ο κλεφτης και οψευτης οταν ειναι 2 σε 1.

    Εχω την υποψια οτι εκπαιδευουν τα αμετρητα περιστερια της πολης. Καθονται που καθονται,να κανουν και τιποτα τα ψοφοπουλα.
    Θα τα μαθουν να πετανε χαμηλα,ισα με τα τραπεζια των καφενειων και θα βουτανε με τα νυχια τους τα κερματα απο τα ρεστα.
    Και βουρ για τη βουλη.
    Εχουμε να φαμε δεκαοχτουρα στο σβερκο που θα παει συννεφο.

    Υ.Γ. Μια ψυχη που ξερω, περιμενε επιστροφη(!!!) φορου με το εκαθαριστικο.
    Περιμενε...περιμενε...ως που ελαβε την απαντηση.
    "Θα παρεις τα παπαρια σου. Οσοι προκαναν στην αρχη.Μετα εκλεισε το μαγαζι."

    Της το ειχα πει εδω και μηνες. "θα παρεις from the three,the longest"
    "σιγα" ελεγε. "αποκλειεται. Αφου ειναι επιστροφη. Πως δεν θα τα δωσουν";
    - Πολυ απλα.Θα αρνηθουν να στα δωσουν. Γιατι,δινουν λογαριασμο πουθενα;
    - Μα εχω κανονισει.Θελω να παρω ενα πιανο.
    - Να σου δωσω εγω ενα ωραιο κλαρινο που εχω; τις λεω.
    - Οχι. Εγω θελω πιανο.
    - Καλα τοτε. Περιμενε.

    Και ο αδερφος μου παλι, μια επιστροφη περιμενει και αυτος.
    "πιο πιθανο ειναι να επιστρεψουν οι Γερμανοι με τα τρικυκλα,παρα τα λεφτα που περιμενεις" του λεω.
    - Τι λες ρε μαλακα. Ειναι υποχρεωμενοι. Απαγορευεται αυτο.
    - Και το αντικανονικο προσπερασμα απαγορευεται" του λεω. "τι λεει αυτο".
    - Μαλακιες λες. Εγω τα θελω.
    - Περιμενε τα και εσυ.

    Οπιος δινει χρηματα, η με οποιονδηποτε τροπο συνεισφερει στο μπουρδελο εστω και ενα ευρω,ειναι μαλακας.
    Μεσα και εγω,γιατι μερικα ευρω,δεν μπορω να τα αποφυγω. Οπως η εμεση φορολογηση π.χ.
    Αλλα στην αμεση, ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΦΟΡΑ,ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΟΥΤΕ ΠΕΝΗΝΤΑΡΑΚΙ.

    Γιατι, αυτος εχει το δικαωμα να λεει "δεν εχω" ενω εγω αυτο δεν μπορω να το κανω;
    "Δημοκρατια" δεν θελετε ρε μουνια εκει μεσα; Παρτε τη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι ζητανε οι επαιτες,οι γλυφτες απο τον εφοπλιστικο κοσμο;
    "να συμβαλει";
    Τα αρχιδια σας να δωσετε και εσεις ρε. Ειμαι μαζι σας.
    "εμεις ως επι το πλειστον δρστηριοποιουμαστε εκτος επικρατειας. Τι θελει ο κυριος"; του ειπαν οι καραβοκυριδες

    Ακομα και ετσι,δεν ειναι λιγα αυτα που τραβανε σαν εσοδα απο την ποντοπορο ναυτιλια.

    Κανονικα δεν επρεπε να δινουν ουτε φραγγο.
    Σε ποιους; Σε αυτους που τους εδιωξαν; Σε αυτους που τους απεπεμψαν με κλωτσιες,στελνοντας τους στις ξενες σημαιες;
    Σε αυτους που στην ουσια απαγορευουν καθε ειδους δραστηριοτητα της προκοπης με την θαλασσα;
    Σε αυτους που-αν εχεις τον θεο σου- κατηργησαν στην ουσια ΠΟΙΟ; ΤΟ υπουργειο.Το ναυτιλιας.
    Στην Ελλαδα ειμαστε και καταργηθηκε το υπουργειο Ναυτιλιας. Που να το πεις χωρις να φας ξυλο.
    Συγχωνευθηκε-οντας αχρηστο και μη αποδοτικο- καπου με κατι αλλο.
    "θαλασσιων υποθεσεων" λεει. Γενικα. Θαλασσια υποθεση ειναι και το γκαστρωμα της καρετα-καρετα.

    Που θα επρεπε να ειναι η ατμομηχανη. Αυτος ο γιγαντας που γαμαει και δερνει παντου,διωκεται με κλωτσιες απο την χωρα.
    Δεν ντρεπεστε ρε μουλοι. Ρε τομαρια. Ρε γαιδουρια ξεσαμαρωτα.

    Ποιος αλλος λαος εχει τετοια και τοσα πλεονεκτηματα, τετοια οπλα στα χερια του τα οποια ομως με τοσο μενος τα πολεμαει,τα αχρηστευει, αποζητωντας την γυμνια και την ορφανια,σαν να ειναι ο τελευταιος των αχρηστων;

    Μια σταλα πετρελαιο οταν βρισκουν αλλα κρατη, το μοσχοπουλανε.

    Μια κανατα,ενα κιουπι βρισκουν μερικων αιωνων στο χωμα και το αναδυκνειουν σε προθηκες λες και ειναι κατι. Προσπαθωντας να κονομισουν η να νοιωσουν καλυτερα.

    Μια γωνιτσα θαλασσα οσοι εχουν, μετα μανιας,με νυχια και με δοντια την κρατουν γιατι ειναι πορτα εμπορικη και πολιτιστικη και στρατηγικη.

    Ενα προιον της προκοπης εαν βγαινει απο τη γη τους το προσεχουν σαν τα ματια τους. Ακομα και μονοπωλιακα. Μονο γελαδες, η μονο μπανανες, η μονο πατατες και σκορδα.

    Εδω ρε πουσταραδες ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Οτι υπαρχει παντου,υπαρχει και εδω σε αφθονια.
    Νερα,θαλασσες,βουνα,πεδιαδες, καμποι,δεντρα, ορυκτα, φυσικους πορους ατερμονους,χλωριδα και πανιδα αμετρητη,ιδεες και επινοησεις δυναμεις τρομερες,λαμπρα μυαλα σκορπισμενα δω και κει,φευγατα, ξεκινας με μια θεορατη πολιτισμικη αφετηρια,ηδη 100 μετρα μπροστα απο τους αλλους και βεβαια εχοντας ΤΟ μεγαλο εργαλειο, την ιδια την Ελληνικη γλωσσα. Δηλαδη την αμεση προσβαση στην δυναμη της γνωσης.

    Και τα παρατατε με μια αναιδεια, να κλωτσατε ολα μα ολα με τοση βιασυνη στις αγκαλιες των αλλων, ουτε καν διαπραγματευομενοι. Μονο με τα παντελονια κατεβασμενα,αρκει να σωθει με εναν καλο λογαριασμο η φαμελια.

    Τι κανετε ρε γυφτοι. Ρε χεσμενοι. Ρε γραικιλοι.
    Λαος της ερημου, η των παγων,πιο καλα τα καταφεραν, ρε καραγκιοζακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή