Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Προτεκτοράτο μέσα στην ΕΕ ή αυτοδύναμη οικονομία;

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ  ΜΟΥ. ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Η εκστρατεία εξαπάτησης του ελληνικού λαού από τις ντόπιες και ξένες ελίτ αποκορυφώθηκε αυτές τις μέρες, σε αντιστοιχία με την παράλληλη εκστρατεία για την πλήρη μετατροπή της χώρας σε καθαρό προτεκτοράτο της υπερεθνικής και Σιωνιστικής ελίτ γενικά, και της ΕΕ ειδικότερα. Η αφορμή δόθηκε από το «τελεσίγραφο» της τρόικα για την εισαγωγή των «διαρθρωτικών» αλλαγών που δεν είναι παρά τα πιο άγρια νεοφιλελεύθερα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε χώρα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Και είναι απλά αφορμή, γιατί στους διεθνείς οικονομικούς κύκλους του κατεστημένου θεωρείται πια θέμα λίγων μηνών η τυπική Ελληνική χρεοκοπία, οτιδήποτε μέτρα και να πάρουν οι ντόπιες δωσίλογες ελίτ. Οπως σημειώνει σχετικά έγκυρος διεθνής οικονομικός αναλυτής,i μόνο η έκδοση Ευρώ-ομολόγων (που είναι απίθανη σε σύντομο χρονικό διάστημα) θα μπορούσε να αποτρέψει τη χρεοκοπία, αλλά όχι βέβαια και τη μετατροπή της χώρας σε μόνιμο προτεκτοράτο της ΕΕ, πιθανώς μέσα σε μια δημοσιονομική Ένωση.

Ακριβώς μάλιστα επειδή η χρεοκοπία είναι πια προ των πυλών, οι ελίτ βιάζονται να εξαγοράσουν κάθε δημόσιο αγαθό στις σημερινές τιμές ξεπουλήματος (λόγω κρίσης) και παράλληλα να επιβάλλουν τη «Κινεζοποίηση» των εργαζομένων που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία των «επενδυτικών ζωνών» που ετοιμάζουν οι ελίτ. Γι’ αυτό ο απερίγραπτος Υπ. Οικονομικών, με ύφος 10 συνταγματαρχών, ανακοίνωσε το ξήλωμα κάθε κοινωνικής κατάκτησης των τελευταίων 100 χρόνων: από τα εργατικά δικαιώματα μέχρι τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και από το υποτυπώδες κοινωνικό κράτος μέχρι το δικαίωμα σε μια σταθερή δουλειά με μισθό και σύνταξη σε ανεκτά επίπεδα (ήδη χαμηλότερα από τα Ευρωπαϊκά!). Δεν υπάρχει άλλωστε κανένας (μη πληρωμένος) διεθνής αναλυτής που να μην παραδέχεται ότι ακόμη και αν μας χάριζαν όλο το Χρέος αύριο, σε μερικά χρόνια θα είχαμε νέο Χρέος αντίστοιχων διαστάσεων εφόσον, όπως τονίζει και ο γνωστός καθηγητής Οικονομικών στο Χαρβαρντ Martin Feldstein,ii (και υποστηρίζαμε από το 1975!iii), είναι αδύνατο η Ελλάδα να επιβιώσει σε μια οικονομική ένωση όπως η ΕΕ με χώρες σαν τη Γερμανία, λόγω των πελώριων διαφορών στην μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα.

Αλλά ακόμη και για να βελτιωθεί η βραχυπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα (που είναι, υποτίθεται ο στόχος των ληστρικών μέτρων) πρέπει να πέσουν οι μισθοί και οι τιμές κατά 20-30% υποστηρίζει ο Hans Werner Sinn, καθ. Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου που θυμίζει τι έγινε στη Γερμανία του 1929-33 όταν οι τιμές έπεσαν 23% και οι μισθοί 30%: εμφύλιος πόλεμος!iv Γι’ αυτό, άλλωστε, επειδή φαίνεται δεν αρκεί η πλύση εγκεφάλου από τα καθεστωτικά κανάλια και η εξαπάτηση των εργαζομένων από τα κομματοκρατούμενα συνδικάτα τους για να συγκρατήσει την οργή τους, η καταστολή θα γίνει πολύ πιο άγρια ώστε να συγκαλύψει την έλλειψη οιασδήποτε λαϊκής νομιμοποίησης της κοινοβουλευτικής Χούντας.

Μολονότι όμως, όπως έχω δείξει αλλού,v η ένταξή μας στην ΕΟΚ/ΕΕ και στην Ευρωζώνη ήταν καταστροφική και οδήγησε στη τωρινή κρίση, οι θρασύτατοι απατεώνες (που παριστάνουν τους «σοσιαλιστές») του κόμματος που καταδίκαζε την ένταξή μας στην ΕΟΚ επισείουν σήμερα την έξοδό μας από το Ευρώ σαν «μπαμπούλα»! Και αυτό, ενώ υπάρχει το παράδειγμα της Ισλανδίας που ο λαός της, αντιμετωπίζοντας το 2008 παρόμοια κρίση με τη δική μας, με το εθνικό εισόδημα να πέφτει 12% σε δυο χρόνια, κατάφερε, μέσα από μια μικρή επανάσταση, να ρίξει την αντίστοιχη δωσίλογη κυβέρνηση (ο αντίστοιχος «Γιωργάκης» είναι σήμερα στο σκαμνί!) και να επιβάλλει δημοψήφισμα, (στο οποίο 93% αρνήθηκε να ξεπληρώσει το Χρέος με τοκογλυφικά επιτόκια --χαμηλότερα από αυτά που μας επιβάλλονται!) και, με σχεδόν αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, να εισάγει ένα νέο Σύνταγμα που μείωνε δραστικά τη δύναμη των αγορών. Σήμερα, ο δημόσιος τομέας και το εκτεταμένο κοινωνικό κράτος της Ισλανδίας παραμένουν άθικτα και το εθνικό εισόδημα έχει ρυθμό αύξησης 2,5%. Σε πρόσφατο μάλιστα δημοψήφισμα απέρριψε ακόμη και την πρόταση να ξεπληρώσει το Χρέος με 3% περίπου σε 30 χρόνια! Όλα αυτά τα επέτυχε η Ισλανδία γιατί δεν είναι μέλος ούτε της ΕΕ ούτε της ΟΝΕ και έτσι ήταν ελεύθερη να επιβάλλει δραστικούς περιορισμούς στη κίνηση κεφαλαίου, να υποτιμήσει το νόμισμά της κ.λπ.vi Είχε δηλαδή ένα ελάχιστο βαθμό οικονομικής κυριαρχίας που της εξασφάλιζε σημαντικό βαθμό οικονομικής αυτοδυναμίας.

Και αυτό είναι το πελώριο δίλημμα του Ελληνικού λαού σήμερα: ή θα ανακτήσει σημαντική οικονομική αυτοδυναμία με έξοδο όχι μόνο από την ΟΝΕ αλλά και την ΕΕ, ή θα εξανδραποδιστεί μέσα στην ΕΕ από τις ντόπιες και ξένες ελίτ...

i Hamish McRae, “Europeans have a right to feel cheated”, Independent, 7/9/2011
ii Financial Times video, «Should Greece leave the Euro?» 4/9/2011
iii βλ. άρθρα για την οικονομική εξάρτηση, Οικονομικος, 10-24/7/1975
iv Financial Times video
v βλ. Τ. Φωτόπουλος, Η Ελλαδα ως Προτεκτορατο της Υπερεθνικης Ελιτ, (Γορδιος, Νοεμβης 2010), κεφ. 5-8
vi Ben Chu, “The broken economy that got out of jail”, Independent, 6/9/2011, βλ και Deena Stryker,
Iceland's On-going Revolution, Daily Kos, 1/8/2011

26 σχόλια:

  1. Δευτερα,Τεταρτη,Παρασκευη ειμαστε σε καλο δρομο.Τριτη,Πεμπτη,Σαββατο παμε για χρεωκοπια.Την Κυριακη εχει ΑΕΚ....
    Ειναι να βαρας το κεφαλι σου στον τοιχο,με ολα αυτα που ακους.Τι να σου κανει κι ο εγκεφαλος.Καποια στιγμη θα κλαταρει,θα βαρεσει μπιελα.Κι αναλογως πως στροφαρει κανεις,δεν ξερεις πως θα αντιδρασει.Η θα πεσει σε καταθλιψη,η θα αρματωθει και θα γινει εδω περα της "Νορβηγιας το νησακι"...
    Την ωρα που εισαι ετοιμος να λουστεις με βενζινη και να αναψεις για τελευταια φορα τσιγαρο βλεποντας τον Αυτια στις 6 το πρωι,καπακι το γυρνας στο διδυμο του MEGA και λες εχω λιγο καιρο ακομα.Στην κοντρα κανεις ενα περασμα απο τον ΣΚΑΙ,και καταλαβαινεις το ποσο εχεις αργησει να αναψεις το ρημαδοτσιγαρο....Αν κανεις και κανα περασμα απο τον Παπαγιαννη? Ε,τοτε το διπλοσιγουρευεις το πραγμα εχοντας λουστει πιο πριν με κανα δυο κουβαδες ντηζελ....
    Και παλι καλα να λεμε που απαγορευεται η οπλοφορια στην Ελλαδα,γιατι αφου εχεις τελειωσει το ζαππιγκ δεν θελει και πολυ να μπεις σε οποια δημοσια υπηρεσια βρεθει πρωτη μπροστα σου και να μην αφησεις μεσα ουτε τις βιδες απο τις κασοπορτες....
    Σε τετοιο σημειο εχουν φερει τον Ελληνα σημερα.Αλλου παταει κι αλλου βρισκεται.Ακουει μετρα και γυαλιζει το ματι του.Αφου προχθες πηγε ενας μηχανικος να βγαλει ενα τοπογραφικο σε ενα χωραφι,κι οταν ειπε στον γειτονα πως παιρνει μετρα,τον πλακωσε στις γρηγορες κι μηχανικος κατεβηκε την πλαγια κουτρουβαλωντας για να γλιτωσει......
    Να κανουμε λιγο χιουμορ παιδια,γιατι στο τελος θα μας στριψει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα αδελφε,

    Εγω στο golden παω σε ενα ωραιο bistro-καφε που εχει στο ισογειο. Αμα εχεις το 10% θα κερασεις ενα esspresso?

    Τι διαολο ολοι οι ανωνυμοι με το χερι απλωμενο ειναι (φαντασου να μην εισουν και ταμειακως ενταξει..) και στη λενε και απο πανω.

    Εμεις που τα παμε και καλα, δεν θα βγαλουμε τιποτα?
    Εστω και ενα esspresso κατι ειναι και αυτο..


    Εσυ φταις που καθεσαι και απαντας σε αγραμματους νοητικα καθυστερημενους. ΟΚ σε βγαζουν απο τα ρουχα σου αλλα...
    Εδω ακουσα χτες απο ενα παιδακι (25 χρονων πιασαμε τη κουβεντα στο γκαραζ) οτι ο καρκινος της ΑΕΚ ειναι λεει ο κοσμος που παει μια στα τοσα και αυτοι που πατανε επιλεκτικα στα καλα παιχνιδια.
    Και οτι η original ειναι παντα εκει γι αυτο και ειναι το υγιες κομματι που ειναι παντα διπλα στην ομαδα..

    Βεβαια οταν ρωτησα πως γινεται να εχεις το υγιες κομματι διπλα σου μονιμα και η ομαδα να πηγαινει κατα διαολου, για να μην παμε σε μπασκετ κλπ, τοτε επιτεθηκε οτι ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΡΕΠΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΟΜΑΔΑ μιας και δεν ειστε ΑΕΚΤζηδες..

    ΔΕΝ βγαζεις ακρη φιλε οι ανθρωποι ειναι γκαγκα τελειωσε.

    Πρεπει να ειναι οι μοναδικοι ΠΕΛΑΤΕΣ ενος καταστηματος που ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ.
    Και να συμμετεχουν ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ.

    Αστο το ρημαδι εδω καλα καλα δεν μπορουν να μιλησουν, για να γραψουν δεν το συζηταμε..

    Μολις περασουν 2-3 λεξεις αρχιζουν τις αναρθρες κραυγες.

    ΜΠΕΕΕ λεμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το .....golden hall ειναι στη γλυφαδα?
    Το.....αμστερνταμ στο Βελγιο???

    Ρε ανοιξτε κανα χαρτη τουλαχιστον...


    ΒΟΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. OOOOΛΛΑ τα λεφτα ειναι ο πριγκηπας του βαζελου και ο τυπος που εμφανιστηκε χτες.
    Ενα κραμα σκουπιδιαρη και χασαπεμπορα που ειναι λεει ο εκπροσωπος του πριγκηπα!
    Και πηγε λεει με ταξι στα γραφεια! ενω η προταση εξαγορας μαλλον ειναι γραμμενη απο γραμματεα Β' διαλογης με χειρηστα αγγλικα σε 1 σελιδα Α4.

    Ο δε πριγκηπας εμφανιζεται ως naser και nasser (με 2 s) στο ιδιο εγγραφο.

    Ομολογω οτι ο ΔΧ με τον Μπομπ ηταν πιο σοβαρος.
    Του ανοιγε το σπιτι του τουλαχιστον.

    Εδω εχουμε σε version 2011 τον ξυπολυτο πριγκιπα.

    Που σε ρε Βουτσααααα!!!!

    ΥΓ Αν ο πριγκιπας κανει εξαγορες 220 εκ με αυτο το τροπο τοτε ας τρεξει ο γαμιδης ο δικος μας.
    Τι διαολο ο 7ος διαδοχος ειναι αλλους 6 εχει μπροστα..

    Τι petit chateau και μαλακιες. Μια λαμογια πας να κανεις ρε ΜΑΛΑΚΑ και αυτη ΜΠΟΥΡΔΑ ειναι. Ενας Σερβος ενας Ουραγουανος και αλλος ενας ΜΑΝΑΤΖΕΡ λεει τα ειπαν χτες με το γατονι το δικο μας..
    Μιλαμε για τρελλο fund..

    Aντε γιατι τοσα χρονια 29 ηταν οι κατασκευαστες πλυντηριων. Καιρος να γινουν 30..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η απαντηση στο ερωτημα-τιτλος του επιστολογραφου ειναι απλη: Προτεκτορατο καλυτερα.
    Δεν εχει ευθυνες. Δεν εχει σκοτουρες. Δεν χρειαζεται στρατηγικες και σχεδια.
    Δεν απαιτειται κανενας κοπος.
    Και το κυριοτερο,με αυτην την θεση,βρισκουν και χωρο δρασης τα υπεραριθμα λαμογια και οι πολλοι δοσιλογοι που εκτρεφουμε ως χωρα.

    Ολοι κατι παραγουν. Αλλος οπλα,αυτοκινητα,αλλος κρασια η πατατες.
    Εδω εκτρεφουμε ποντικια με γραβατες.
    Ευδοκιμει στην περιοχη μας αυτο το πολυτιμο ειδος.

    Για να γινεις αρχοντας της περιοχης σου,απαιτειται αυτοματα να εχεις και τετοιους ανθρωπους,με τετοια νοτροπια και βλεψεις.
    Απο την "απελευθερωση" και δωθε,εκτρεφονται και προετοιμαζονται μονο δουλικα. Μονο υπηρετριες. Μονο ξεσκονιστρες και σφογγοκωλαριοι. Ακομα και οι φερομενοι ως "μεγαλοιδεατες" σαν τον συνονοματο του Μπενιζελου,τον παλιο,με τον πριαπισμο,εως τον "ε-ε-ερχεται "Εθναρχη-Καραμανλη-Τριανταφυλλιδη" και τον λαοπροβλητο και χαρισματικο "Ανδρεα",ολοι τους ειναι της ιδιας υπηρετικης σχολης. Με τα σκατοπανα στα χερια,σκατουσφουγγιζουν τα αφεντικα,με ανταλλαγμα μια ησυχη και ανεμελη μεν αλλα πολυ τρανταχτη και θριαμβικη ζωη εδω,για τους ιδιους και τις επομενες γενιες των οκογενειων τους.
    Α, αυτο να τους το πιστωσουμε. Ειναι πραγματικοι Οικογενειαρχες.

    Ουτε ενας δεν αλλαξε την προκαθορισμενη απεξω πορεια. Ουτε μοιρα.
    Κανεις δεν σκεφτηκε μεσα στα χρονια,κανεις δεν τολμησε να συν-σχεδιασει καποια αρχηγικη νοοτροπια και ρολο της χωρας στην ευρυτερη περιοχη. Εστω και σε συνενοηση με τα μεγαλα αφεντικα.
    Να ζητηθει δηλαδη,ενας μεγαλυτερος ρολος στα Βαλκανια.Οχι αυτος του νταβατζη.Αλλα του πρωτοπορου. Του πρωτου.
    Εχεις γυρω σου χωρες παμφτωχες,καταπονημενες,με τυρρανικα καθεστωτα,ανηκοντα ολα στο ανατολικο μπλοκ.
    Εσυ,εισαι απαναντι. Με υποστηριξη,με χρημα,με ακρες,με θεση γεωγραφικη αριστη,με ευκαιριες απειρες.

    Δεν απαιτησαν τιποτα. Δεν ζητησαν ποτε μεγαλυτερο ρολο,απο αυτον του Βασιλακη Καιλα "παρτε κυριε λαχεια"
    Ουδεμια σκεψη για κυριαρχια στην περιοχη.
    Τι εκαναν; Ποια η θεση; Του καρπαζοεισπρακτορα.
    Απο τουρκιες,Αλβανιες Βουλγαριες. Μεχρι και Φυρομ.
    Ισως αλλοι ανθρωποι στις θεσεις εκεινων των πουλημενων τομαριων,να εκαναν αλλα πραγματα.
    Ειναι θεμα παστας. Ειναι θεμα χαρακτηρα.
    Οι ανθρωποι κανουν τις πολιτικες.
    Εδω,μπλεξαμε 200 χρονια με δουλικα των ανακτορων,η του σταυλαρχειου της Βουλης.
    Πολιτικους κιναιδους. Φερμενοι απο τους υπονομους.
    Ποτε δεν διανοηθηκαν,κανεις τους,να ζητησει, κατι παραπανω,να σκεφτει κατι παραπανω,να προτεινει κατι παραπανω στις "μεγαλες δυναμεις". Ουδεις. Πριν καν διαταξουν οι εξω,οι μεσα ειχαν κατεβασει τα βρακια τους.
    Τελευταιο και τρανοτατο παραδειγμα, η Γιωργαινα με το ποδηλατο.

    "ας μη τους ψηφιζαν.Ας μην τους επελεγε ο κοσμος" θα πει καποιος.
    Χα! Μα υπαρχει ανθρωπος που εχει σωας τας φρενας και να πιστευει οτι οντως εστω και κατ'ελαχιστο οι ελεω θεου κληρονομικες φαρες που εχουν αναλαβει την εργολαβια,της πολιτικαντικης διαχειρησης των θεματων του τοπου,ειναι ποτε δυνατον νν ειναι αποτελεσμα -των οποιων-κακων επιλογων του λαουτζικου; Φερτοι. Δοτοι. Φυτεμενοι.
    Το ποπολο δια ουδεν ερωταται.
    Απλως αντιμετωπιζει τις συνεπειες και τα κοστη.
    Ειτε θετικες(αυτο ειναι σχετικο) ειτε αρνητικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι θα γινει ρε Dimi σημερα; Εχω αγωνια.
    Θα γινει το "ντιλ"; Εχω σκασει.
    Στην Τολουκα ηταν λεει μαναζερ αυτος ο "ιτς".
    Απο Ιταλια καπου ειναι μεν η εταιρεια,με ανθρωπους ομως απο Ρωσσια. Η το αντιθετο,δεν θυμαμαι,αληθεια.
    Δεν πιστευω να εχουν τιποτα κεφαλια κομενα στις τσαντες τους.

    Αυτη η μορη παλι που ειδαμε,δεν θυμαμαι το ονομα του,στην περιπτωση του μεσαζοντα του πριγκηπα "nasser",με ενθουσιασε.
    Τι φιγουρα ειναι αυτη ρε; Τι πραγμα ειναι τουτο; Τι φτιαχνει η φυση. Ποση εμπνευση εχει; Τι πλουσιο οπλοστασιο.

    Αυτος,μαλιστα. Θα μπορουσε οντως να ειναι προεδρος στην Τολουκα. Να τρωει μερικες φρεσκιες καρδιες πριν απο την εναρξη καθε αγωνα, "δια καλον αποτελεσμα".
    Με γοητευσε πραγματικα. Τον ειδα για δευτερολεπτα καπου σε καποια δηλωση.
    Υπεροχος. Πρεπει να μενει σε Δρακοσπιτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρηστο δεν σου θυμιζει danni de vito?
    Μιλαμε δε παιζεται ο τυπος, ολα τα λεφτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγω συνεχιζω να απορω.
    Πως ανθρωποι δυσειδεις, δυσμορφοι σε βαθμο παραμορφωσης,παιρνουν δυναμη και
    Απο που αντλουν το κουραγιο και το σθενος να ανοιγουν την πορτα και βγαινουν εξω.
    Να κανουν "δουλειες",να συναναστρεφονται κοσμο, να μετεχουν,να συνεργαζονται.
    Και μαλιστα με μια εξωστρεφια,με μια σιγουρια,με ενα υφος,που σε αφηνει αναυδο.
    Πραγματικα εντυπωσιακο.
    Οσοι το καταφερνουν,πρεπει να κανουν μεγαλο εσωτερικο αγωνα. Με το αλλο τερας που μεσα τους τους ταλαιπωρει.

    Τελος παντων. Μακαρι να γινει και το βαζελικο ντιλ. Τι ειναι 200-300 εκατομμυρια;
    Λες να ειναι ο Μπιν Λαντεν πισω απο την ιστορια;
    Το λεω,γιατι καπου στο Βοτανικο ειναι να φτιαχτει και το τζαμι των μουσουλμανων.
    Μηπως γινει δηλαδη,δυο σε ενα.
    Μη δουμε κανενα γηπεδο-τζαμι και μας παρουν τα ζουμια εμας τους ΑΕΚτζιδες που το δικο μας ειναι γκρεμισμενο πλεον.

    Μεγαλεια. Η παραγκα θα αλλαξει επιπεδο. Τι Μακης και τι Τσακογιαννης. Γατακια.
    Θα σηκωνει το σημαιακι και θα ακυρωνει γκολ του βαζελου ο εποπτης και αιφνης,μετα απο τρια λεπτα θα βλεπει ενα Boeing 747 να ερχεται κατα πανω του.
    Ο δε χοντρος μεσαζων θα εχει αρπαξει εκει στα επισημα καμια κυρια και θα της πινει το αιμα απο την καρωτιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ DIMI: ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΣΑΚΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οποιος το ξέρει ας μου απαντήσει.
    Ο Μελλισανίδης γιατί τα χάλασε με τον Μηλιόνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ: ΔΙΟΤΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΘΕΛΕΙ ΤΑ BILLIONS ΚΙ ΟΧΙ ΜΗΛΙΟΝΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΧΧΧ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Ο ΣΕΡΒΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να μπλέξεις με βλάκα που έχει αυτοπεποίθηση. Εμάς μας συνέβη και στη χώρα και στην ΑΕΚ. Σε συνδυασμό μάλιστα με το να είναι οι έξυπνοι που διαθέτεις μετριοπαθείς, νομίζω οτι δεν υπάρχει καμία ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οπως ακριβως "εφυγαν" η Texaco και η ΒP και "ηρθε" η AegeanOil,(οι ταμπελες αλλαξαν) ετσι θα "φυγει" η ΔΕΗ και θα "ερθει" η AegeanPower.
    Γιατι, του ΟΠΑΠ η μοιρα ποια ειναι;
    Τι ειναι ο "ανταγωνισμος"; Ενας κλοουν που αλλαζει ρουχα σε καθε πραξη.

    Απ'τα ιδια "καζανια" αγοραζουν ολοι.
    Ο εχων τας αποθηκευτικας χωρους δια τα προιοντα,εαν ειναι γατος και εξασφαλιζει κερδος δια τας μεγαλας αδερφας,ετσι και εκεινος θα ευημερισει.
    Αμην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://www.inews.gr/128/Apistefto-dorea-670-dis-katetethi-stin-g-dou-patron-apo-ton-patrino-artemi-sorra.htm

    ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ....ΤΙ ΝΑ ΠΩ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.ΑΝ ΔΕ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΙ ΑΕΚΤΖΙΔΙΚΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΩΡΡΑ.....ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "...συμφώνησαν ότι τις επόμενες 3-4 μέρες θα συνταχθούν τα συμβόλαια συνεργασίας τους. Δηλαδή την Παρασκευή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία για να μπουν οι υπογραφές και μετά θα πρέπει εντός 48 ωρών (εργάσιμες ημέρες) να έχουν κατατεθεί τα 2 εκατ.ευρώ που έχουν ζητήσει στην ΠΑΕ ως οικονομικές εγγυήσεις σε λογαριασμό της Ενωσης".
    Εντάξει Σταυρο, το φάγαμε και το Σεπτέμβρη. Τον άλλο μήνα θα πάρεις τη δόση της ΝOVA, θα δώσεις έναντι στους παίκτες και μετά έχει ο θεος.
    Αλήθεια πως είναι δυνατόν στη σημερινή ΑΕΚ που οι μέτοχοι ψάχνουν να την ξεφορτωθούν, να δίνει κάποιος 10εκ. και να παίρνει το 30%?
    Επίσης όλα αυτα, συναντήσεις, συζητήσεις, συμβόλαια, νομικοί, υπογραφές κτλ δε γίνονται αφου δείξουν το μαρούλι οι ΙΤΑΛΟΕΛΒΕΤΟΡΩΣΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΟΣ DNAEK: ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ, αν κι έχει λίγο ακόμα λίπος. ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥΣ, όχι για το blog εδώ, ΚΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.
    ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ. ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΡΩΣΣΟΠΟΝΤΙΟΙ. ΚΑΥΚΑΣΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΖΑΝΙΑ. ΚΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ " ΒΓΑΙΝΕΙΝ " ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΠΑΙΝΕΙΝ ΠΛΕΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΡΟΣ J. PATIKAS: ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ: Η ΒΛΑΚΕΙΑ, σαν την ομορφιά, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΗ. ΑΡΑ ΕΥΚΟΛΑ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙΣ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλα αυτο το 30% ειναι η πουτανα του Νησιου. Εχει αλλαξει 50 χερια, απο τους πρωην στους νυν μετα στο κασνακιδη μετα στους Ιταλορωσσοπλυντηριαδες και εχει ο θεος..

    Η εταιρεια που ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ κατα 100% πωλειται 10 εκκ κατα 30%???

    ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΣΩΤΟ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ?
    ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ?

    Ειπαμε οι 29 πρεπει να γινουν 30.
    Και με τους κολους να σφιγγουν ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΓΑΜΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ?
    Ειδικα αμα παιζει και φαγητο σε sic εστιατορια..

    Η ιστορια με τις μετοχες των δις βγηκε απο τον δημοσιογραφο που ενω κριθηκε ανικανος να υπηρετησει στρατιωτικη θητεια ως τρελλος Ι5, εχει αδεια οπλοφοριας και κουμπουρι μονιμα πανω του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΡΟΣ DIMI: ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΗΤΑΝ Ι5. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ. ΔΕΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΘΑ ΕΒΑΖΕΣ ΚΑΠΟΙΟΝ Ι4 ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΑ Μ1 ( μουνί1); ΚΑΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΧΕΤΙΣΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ SONY, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΣΤΗΒΕΝ ΜΕ ΕΒΑΛΕΣ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΠΑΤΡΙΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΙ.ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΠΡΟΕΚΤΕΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΛΑΓΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ, ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙΤΟ ΜΙΚΡΟ ΟΝΟΜΑ ΕΝΟΣ "ΚΑΥΚΑΣΙΟΥ"ΟΠΩΣ ΛΕΣ.ΙΣΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΣΧΕΣΗ.ΞΕΦΥΓΑ Ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΡΟΣ DNAEK: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΘΕΩΡΕΙΕΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΑΠΙΑ ( που δεν υπάρχει τίποτα ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μηνυση θα καταθεσει στα καναλια μια γειτονισα μου.
    Ζουμαραν οι καμερες τον εκπροσωπο του Σαουδαραβα,και ο γιος της εχει να φαει απο χτες το μεσημερι απ`την τρομαρα του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΡΟΣ CONPATER: ΚΑΙ ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΗ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ; Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΑΡΑΒΑΣ;
    ΑΔΕΡΦΕ, ΕΣΤΗΣΕ ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ Ο ΤΖΙΓΓΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΙΦΟΜΑΧΟ. ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΗΤΑΝ ΠΛΑΚΑΤΖΗΔΙΚΟ. ΚΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΕΧΕΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΓΚΟΥΝΤΙΣ, ΤΑ ΠΕΤΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΛΑΤΑ.
    ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. ΕΣΥ ΒΟΜΒΑ ΚΙ ΕΓΩ ΝΕΡΟΠΙΣΤΟΛΟ.
    ΑΛΛΑ ΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΛΑΚΑ: Θα αγοράσει ο πρίγκηπας με Τσάκα. Και μετά θα γίνει επαναγορά. Κι ο Ανδρέας θα μείνει με τον άλλον τον μαλάκα που φέρνει τις κοκαίνες στην τίποτα. Έχει και πρόβλημα PSA κι έτρεχε στις Αμερικές για τα ιώδια.
    Σου μιλάω για μεγάλη πλάκα που πάθανε οι νεοφασίστες του φορέα ΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ORIGINAL ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΠΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΊ αλλά και ανεξάρτητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή