Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

ΑΞΙΖΕΙ ΤΕΛΙΚΑ;

           Διάβασα όλα τα σχόλια με περισσή  προσοχή. ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑ. Είμαι εντυπωσιασμένος. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΓΝΩΡΙΣΑΝ, ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΠΑΙΖΩ ΚΑΠΟΙΟ ΡΟΛΟ. ΚΙ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΙΖΩ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΟΥΝ Η ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΜΕΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ.
          Στην ουσία λοιπόν: Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΝΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΑΝ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ  ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ, ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΗΛΑΔΗ. ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΣΕ ΖΕΛΑΤΙΝΑ Η ΠΟΛΥ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΦΕΔΕΣ ( Πρετεντέρης π.χ. ).
            Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ 60 ΑΝΘΡΩΠΟΙ: Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΤΗΜ. ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ Η ΚΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΡΑΒΟ; ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ. ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΛΛΑΧΤΕΙ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ Η Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ. ΟΙ ΑΦΕΝΤΕΣ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΦΕΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: ΠΑΠΑΣ - ΑΔΑΜΙΔΗΣ - ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ. ΜΕΤΑ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ.
            ΟΣΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΑΛΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ, ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΥΛΑΝΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ,   ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΟΓΙΚΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ. ΚΙ ΑΦΟΥ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΣΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΚΛΩΤΣΑΝ ΤΗ ΜΠΑΛΑ, ΜΕΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥΣ. ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ, ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ, ΟΙ ΑΚΟΜΨΕΣ ΚΑΤΑΡΕΣ ΜΟΥ ( το παραδέχομαι ), ΠΑΝΕ ΠΙΟ ΨΗΛΑ. ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ, ΟΠΟΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.
        ΤΙ ΘΕΜΑ; ΤΟΥ ΚΟΜΙΣΤΗ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ. Η ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΑΡΙΣΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΓΑΡΓΑΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΤΙΖΟΝΟΥΧΟ. Η ΤΟΥ ΚΟΚΑΛΗ, ΠΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΖΕΙ Ο ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΟΣ. ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ. ΚΑΙ ΨΑΧΤΕ ΤΟΝ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ BLOG ΑΥΤΟ, ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ; ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ.
         ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ: ΑΝΩΝΥΜΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΟΥ ( πρότεινε καλύτερο παρασκήνιο αρχιμαλάκα ) ΚΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗ ΛΕΤΕ ΜΗΝ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. ΣΟΒΑΡΟΛΟΓΕΙΤΕ;
          ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ; ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ; ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; ΕΙΜΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ; ΖΗΤΑΩ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΛΕΓΧΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΓΙΝΑΝΕ ΚΑΛΑ. ΚΙ ΑΥΤΟ, ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΑ ΤΗΝ ΣΤΕΝΩΠΟ ΚΙ ΑΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΤΟΝ ΑΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΕΚΕΙ. Εν πλήρει γνώσει μου, ΟΤΙ Θα μου φαει λιγοτερα ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.
           Κι είπατε βαρειές κουβέντες. " ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΑ ΟΥΖΑ ΟΤΑΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΣΕΡΒΟΣ." Η " ΕΧΩ ΣΤΟΧΟ ΖΩΗΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ". ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ:
           ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΟΥ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ. ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΟΝΟΜΑΤΟΣ. Η ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΒΑΣΕΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ κι επειδή είμαι Αεκτζής άντε και βάσει θεάματος. ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, που το ξύλο το πηγαίο εκεί θέλω να κατευθυνθεί. ΤΟΝ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΤΟΝ ΘΕΛΩ ΜΟΧΛΟ. ΚΙ ΟΙ ΜΟΡΜΟΝΟΙ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΥΤΟ. ΓΙΑΥΤΟ ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ.
           ΜΗΝ ΣΑΣ ΜΠΕΡΔΕΥΩ ΟΜΩΣ, ΔΙΟΤΙ υπάρχει και ο Μπλάνκο και ο Σκόκο. ΚΑΙ Ο ΝΑΣΟΥΤΙ ( παικταράς ) ΚΑΙ Ο ΠΑΤΣΑΤΖΟΓΛΟΥ. ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΣΕ ΟΤΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ Η ΜΠΑΓΕΒΙΤΣΙΚΟΣ Η ΕΠΟΧΙΑΚΑ ΟΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ, άνετα πηγαίνει στα αμόρφωτα ζιζάνια ή στα αθώα τρωκτικά  ή στα πηγαία οπαδικά έντυπα. ΚΙ ΩΡΑ ΚΑΛΗ. ΑΥΤΟΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΟΥ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΦΩΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ, ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ που κανείς δεν παίρνει ευθύνη ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ. ΜΠΛΕΧΤΗΚΑΜΕ ΒΛΕΠΕΤΕ. ΟΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΟΙ ΔΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΩΝ, ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΦΑΜΙΛΙΕΣ. ΧΕΣΤΑ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ.
           ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΘΕΛΩ ΕΝΑ : ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΓΚΑΙΡΑ. ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΣΟΚ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ. ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ Η ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ;  ΟΧΙ. ΑΡΑ; ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ, ΝΑ ΦΥΓΩ ΕΓΩ. ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ. ΑΝ ΚΑΘΙΣΩ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΤΑ ΜΕ ΤΑΣ ΣΕΡΡΑΣ, ΠΑΛΙ ΕΓΩ ΘΑ ΦΤΑΙΩ; ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ; ΜΠΟΡΕΙ. ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ BLOG  Η Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ; ΘΑ ΓΑΜΗΣΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΝΑ Η ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ;
       ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΕΤΕ, ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΘΑ ΨΑΧΝΕΤΕ. ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΑΝΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΚΑΛΗ Ο ΣΕΡΒΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΡΒΟ Ο ΚΟΚΑΛΗΣ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ, ΕΦΤΑΙΓΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΒΓΑΙΝΕΙ. ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΞΕΡΕΤΕ.
         Ο ΤΖΟΥΦΙΟΣ ΤΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ; 
        παντως όταν έχουν χάσει όλοι και χάνεις μετά εσύ, ΕΙΣΑΙ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΜΑΛΑΚΑΣ. ΚΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΔΙΑ.
       ΥΓ. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΤΑΝ Ο ΣΕΡΒΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΟΣΦΠ, Η ΑΕΚ ΧΑΘΗΚΕ; ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΑΘΕΙ ΕΜΦΡΑΓΜΑ Η ΑΥΤΟΚΙΝΙΤΙΣΤΙΚΟ  ( χτυπάω ξύλο ) ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΜΕ; ΑΕΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ. ΣΑΝ ΤΗΝ  ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΝΕΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΠΡΙΓΚΗΠΟΒΑΤΡΑΧΟ. ΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ. ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ.
          ΑΛΛΟΣ ΦΤΑΙΕΙ. ΠΟΙΟΣ; ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ; ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΨΕ ΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΛΙΜΑ; ΧΕΣΤΕ ΤΟΝ ΣΕΡΒΟ. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ. ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΤΟ ΤΖΑΚΙ. ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΞΥΛΑ ; ΤΑ  ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ ΦΤΑΙΝΕ;             

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΑΕΚ

            Ξέρετε ποιό είναι το πρόβλημα; Οτι ξοδευτήκαμε στο νησί της Αυστραλίας κι επομένως δεν ήταν δυνατόν να μεταφέρουμε ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΟΠΑΔΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ( που Αεκτζήδες τις αγοράζουν ) ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΦΑΙΚΑΩΝ, που όμως δεν παίξαμε εκεί αλλά στο λιμάνι που ψιλοσυνδέεται. ΚΙ ΑΡΑ ΛΟΓΙΚΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ  ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΚΑΙ ΝΤΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ  ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΝΤΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ. ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ.
            Και παραμένω ψύχραιμος μέχρις απάθειας, διότι κάποιοι άνθρωποι του παρασκηνίου ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΚΙ ΟΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΦΡΟΝΙΜΗΤΕΣ. ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΩ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑΩ  ΑΡΧΙΔΙΑ. ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΡΙΝΩ ΒΑΣΕΙ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΚΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΠΟΣΤΟ ΤΟΥ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΕΡΔΕΥΩ ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟ ΜΕ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ. ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ.
            ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΑ ΑΠΛΑ:
          - ΣΤΟ 40, Η ΑΕΚ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΕΙΧΕ 29 ΛΑΘΗ. ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΟΥΛΕΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ.
          - ΟΤΙ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΝΝΕ, τον φίλο μου τον Μπάμπη,  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΖΩΝΕΣ ΑΜΥΝΑΣ κι εσύ παίζεις με τον Τζιμπούρ που θέλει χώρους, χωρίς το Λαγό και χωρίς δύο επιθετικούς. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ;  ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΕ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΞΥΡΟΚΑΡΠΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΤΣΗΔΙΚΟ ( είδες τι φορούσε)  ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ( έτοιμος γαρ ), ΕΝΩ ΕΣΥ ΠΙΑ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΜΠΛΕ ΦΑΝΕΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΑΕΚΤΖΗΣ. ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ: Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ. ΤΑ ΜΠΛΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΝ ΟΜΑΔΩΝ.
       -  ΚΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ. ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΑΚΟΥΝ  ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ.
         Κριτική για τον αγώνα; Δεν υπάρχει αγώνας. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΕΡΚΥΡΑ, που παίζει στην Πάτρα, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ( με την καλή έννοια ) ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ: ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΜΟΝΟΣ. ΣΩΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ( Η ) . ΟΤΑΝ ΤΡΑΒΑΣ ΜΑΛΑΚΙΑ, ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΑ; ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ,  ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΥΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ; ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ.
            Μην το πολυλογούμε. Η ΟΜΑΔΑ ΗΤΑΝ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΕΝΝΕ. ΕΛΕΙΠΕ ΜΟΝΟ Ο ΜΑΊΣΤΟΡΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΙ Ο ΧΑΦΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΛΟ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΟΡΜΟΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΚΟΚΑΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΤΗΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ 80 ΚΙ ΟΧΙ 4 ΠΕΝΑΛΤΥ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑΡΑ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕ ΤΗ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΗ , που σημειώνω για το παρασκήνιο, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ. ΚΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ( κρατείστε το αυτό από τώρα ).
               Υπάρχει ντροπή; ΚΑΜΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ. ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ, ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΝΥΧΤΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ  Η ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΩΝ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΘΟΥΝ. ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ. ΣΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΙΛΑΩ. ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ , ΠΟΥ ΣΕ ΕΙΧΕ ΕΡΩΤΕΥΘΕΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ Η ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ, ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ. ΠΑΡΕΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕ, διότι ΔΕΝ γουστάρω συμμάχους της Ελλάδας που ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ ΠΑΝΩ ΜΟΥ.
             ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΤΟΧΟ ΖΩΗΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΛΛΟΣ. ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΤΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟ.  ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΙ. ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ.ΚΑΙ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ.
                         ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. ΜΕ ΛΕΦΤΑ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ. ΚΙ ΕΧΩ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ. ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΕΣΤΗΚΥΪΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΙ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ. ΕΝΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΗΡΘΕ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
        ΕΜΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΜΙΛΕΙΣΤΕ. ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΥ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ. ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΑΝΙΚΑΝΟ. ΚΑΤΑΛΟΓΕΙΣΤΕ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΧΟΜΑΙ. ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΟΧΟ ΣΟΥΤ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡ, που δεν ΄ήταν επιλογή του όπως ΚΑΙ Ο ΝΤΙΟΠ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΘΕΤΕΙ. ΠΟΣΗ ΤΥΦΛΑ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΑΝΕΧΘΕΙΤΕ;
          ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΣΗ ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΕΧΘΕΙΤΕ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ:  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΑΕΚ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ. ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΟΤΙ Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΥΣΤΕΣ. ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ. ΚΙ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ, όπως ήταν απο τότε που πέφτανε στα πόδια του οι γριούλες. ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΑ ΕΧΩ ΓΡΑΜΜΕΝΑ, τα σκατά της οργάνωσης. ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΤΡΑΧΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ.
            ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΙ Ο ΠΑΙΔΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ( στα 50 ε; ) ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΜΑΤΑ: Η ΑΕΚ ΕΓΙΝΕ ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ, ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΓΚΕΛΕΣ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ. ΚΑΙ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΕΚΤΖΗΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙΑ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΑΡΚΑΔΗ ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΓΙΑΧΙΤΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ.
        ΥΓ1.ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ. ΚΟΥΜΠΑΡΕ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ; ΓΕΡΑΣΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ. ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ . ΓΙΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΩ.  
        ΥΓ2. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝΕ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΟΥ, ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ; Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΦΤΑΙΕΙ.
       ΥΓ3. ΕΛΠΙΖΩ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΟΜΑΛΑ. ΤΟΝ ΣΚΟΚΟ ΚΑΙ ΤΑ  ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ. ΣΑΝ ΠΑΠΑ ΚΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ. ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΗΓΕΤΗΣ. ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΙΚΕΤ ( θα γίνει αύριο ).
            ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ. ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ. ΣΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΛΑ ΕΙΣΤΕ ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΖΩΑ ΟΛΟΙ.
        ΥΓ4. ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ:  ΜΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ; ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ ΤΙΣ ΒΛΕΠΩ, ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ supporters.            

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΣΕΠΤΕΒΡΙΟΣ

     Άντε να τελειώνουμε με τον Αύγουστο και με το καλοκαίρι και με τις δήθεν διακοπές. Που δεν διεκόπη και τίποτα πρακτικά. Ο διαιτητής απλά σταμάτησε τον αγώνα για πέντε λεπτά για να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στον τραυματία. Κι οι γιατροί, αφού του ρίξανε λίγο καρπούζι στη μάπα κι αφού του βάλανε μια γάζα γραφικότητας νησιού στο μέτωπο, τον χτύπησαν στην πλάτη και του ευχήθηκαν γερά με τσαμπουκά για την συνέχεια.
     Είναι σημαντικό που τελειώνει αυτή η αυγουστιάτικη οσμή νεκροθαλάμου. Αυτή η λεχρίτικη εποχή που ευνοεί κύρια τις μύγες και τους κολιούς. Που χαλαρώνεις και ξεφεύγεις υποτίθεται, ενώ πρακτικά αλυσοδένεσαι περισσότερο στις σκέψεις σου για το μετά. Και τελικά σου φταίνε όλα. Μπορεί να φταίει το κατάλυμα, μπορεί η παρέα μπορεί η ζέστη. Πολλά « μπορεί» υπάρχουν, που ο καθένας τα αξιολογεί ανάλογα με τον τύπο της μπαταρίας που κουβαλάει στον εγκέφαλο του και είπε να την φορτίσει.
     Που σίγουρα ξεφορτίζεται με την επιστροφή πίσω στον τόπο των μη διακοπών. Την πρώτη μέρα, την πρώτη στιγμή. Ακαριαία. Δεν χρειάζεται πολύ. Φεύγεις από τον παράδεισο και ξαναγυρνάς στην κόλαση. Ξανασυναντάς το φανάρι, τον απλήρωτο λογαριασμό, το διαμέρισμα της συνοικίας. Την δουλειά που πρέπει να προσποιείσαι τον ερωτευμένο μαζί της, τα σόγια και τους γείτονες και γενικά ό,τι άφησες ανοικτό νομίζοντας κι ελπίζοντας ότι δεν θα ξαναγυρίσεις.
     Καλά όμως είναι αυτά τελικά. Διότι κάτι μπορείς να κάνεις. Να πολεμήσεις ρε αδερφέ. Να λύσεις κανά θέμα. Ενώ τον Αύγουστο ήταν όλα πίσω. Σε πηδούσε το θερινό τμήμα της βουλής με αδιαφάνεια και σε πλήρη συμμαχία με τα μέσα μεταφοράς που δεν τροφοδοτούν με πληροφόρηση τους τόπους των διακοπών. Μέσα στο καλοκαίρι δούλευε ο ΔοΝηΤής παρέα με την αναφροδίσια τρόικα και τον φελλό στην Πάρο επι δίμηνο κι εσύ νόμιζες ότι η ζωή ξανάρχιζε επειδή έκανες οφθαλμόλουτρα στα στρινγκ και στα τάνγκα. Ή επειδή σε έπειθε ο ταβερνιάρης για το αγνόν του ντόπιου προϊόντος και το φρεσκοψαρεμένο ψάρι της τοπικής ιχθυοκαλλιέργειας.
     Σεπτέμβριος και φθινόπωρο. Φθίνουν οι οπώρες και λογικά πλημμυρίζει η ατμόσφαιρα από την μυρωδιά της σήψης. Της σεπτής οσμής που θα εξαφανισθεί μια και καλή με τον ερχομό του ευλογημένου χειμώνα. Της πιο σοβαρής εποχής. Που μου θυμίζει τον μοναδικό επιζώντα μιας αιματηρής μάχης, που σκόρπισε χιλιάδες πτώματα τριγύρω του κι αυτός περπατάει ανάμεσα τους σαν την δόξα στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη. Και διασωθείς πια, θέλοντας και μη, θα ξαναφτιάξει τα πράματα κατά πως του κατεβάζει η γκλάβα του και η διάσταση της.
     Και πρέπει να τελειώνουμε με αυτήν την παρακμή και την επίπλαστη κρίση. Οι παρατάσεις δεν κάνουν καλό. Μόνο τα πέναλτυ δίνουν τη λύση. Ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει άμεσα, αυθωρεί και παραχρήμα. Να ξεμπερδεύουν, και αυτοί που μας ποδηγετούν, αλλά και εμείς. Που ελπίζουμε, πήζουμε, διαβάζουμε, την μια χαιρόμαστε και την άλλη απογοητευόμαστε. Να τελειώνει αυτή η διάθεση μας που έχει καταντήσει γραμμή καρδιογραφήματος καλωδιωμένου ετοιμοθάνατου σε μονάδα εντατικής θεραπείας φαλιρισμένου κρατικού νοσοκομείου.
     « Το γοργόν και χάριν έχει» κι « όποιος βιάζεται σκοντάφτει ». Τώρα, είναι η μόνη χρονική στιγμή που δεν βρίσκω καμία αντίφαση στις παροιμίες. Αφού πρόκειται να σκοντάψω, καλύτερα τώρα παρά μετά. Δεν μπορώ να προσπερνάω τις μέρες και τους μήνες, να κάνω τον σταυρό μου και να ξυπνάω την επόμενη φοβούμενος ότι τώρα έρχεται το ατύχημα. Μιλάμε για μια άχρηστη προσμονή που μου δένει χειροπόδαρα την σκέψη και δηλητηριάζει ανεπιστρεπτί την διάθεση δημιουργίας στην ούτως ή άλλως μάταιη πορεία μου. Θέλω να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου ξανά. Αφού η ψυχή είναι να βγει, ας βγει μια ώρα αρχύτερα. Διότι έχουν αρχίσει και μου την δίνουν οι συμβουλάτορες, οι ληστές της πατρίδας μου και τα μέτρα που θερίζουν κόσμο και δεν πρόκειται να φέρουν κανένα αποτέλεσμα.
     Και βέβαια συμφωνώ ότι ο μονόδρομος δεν είναι και ο καλύτερος των δρόμων. Όμως είναι δρόμος. Που μπορεί να έχει και τεράστιες δυσκολίες. Ναι, αλλά έχει και εχθρό ορατότατο. Ευδιάκριτο. Και ή θα με φάει, ή θα τον φάω. Δεν είναι σαν τώρα που δήθεν έχω χιλιάδες εναλλακτικές λύσεις και πηδιέμαι από το άγχος να βρω ποια είναι η καλύτερη. Και προτιμώ το stress – το οργανωμένο άγχος – από την γενική αβεβαιότητα. Δεν προσπαθώ να κάνω βελτιστοποίηση του αλγόριθμου. Ψάχνω την επιβίωση και προτιμώ την παρωπίδα και το υποχρεωτικό παρά το αόρατο ρίσκο τα «αν» και τα «έστω». Αυτά είναι για τους αμπελοφιλόσοφους και τους τόνους μαλακισμένων βιβλίων που λύσανε τα πάντα θεωρητικά. Ενώ πρακτικά μας φέρανε ένα βήμα πριν την κιβωτό του Νώε.
     Κι αν γίνει τελικά καταστροφή; Ε, ας γίνει. Να τελειώνουμε και με αυτό το σενάριο. Το δένδρο θα ξαναβγάλει φρούτα και το υδρογόνο θα ξαναδημιουργήσει βακτηρίδια για την αναγέννηση της ζωής. Που μπορεί να είναι λιγότερη καταναλωτική ή να ξαναβρεθούμε στις κουφάλες των δένδρων και τις σπηλιές της ζούγκλας. Και λοιπόν; Χειρότερα περνάγανε οι προηγούμενοι από εμάς; Εγώ για πιο γεμάτους τους έχω κόψει. Χωρίς να κουβαλάνε τόσες άχρηστες λεπτομέρειες που είμαστε υποχρεωμένοι να κρατάμε και που μας διέλυσαν τις ζωές. Άσε που ήταν και πιο άντρες και πιο γυναίκες σε σχέση με τον σημερινό κατακλυσμό των ομοφυλόφιλων που οδηγήσανε την εποχή στο μοιραίο ανικανοποίητο. Στην εποχή της ψυχής τους.
     Και τώρα που τελειώνει ο Αύγουστος, μπορεί και να έχουμε και τίποτε ευχάριστα θεάματα. Τίποτε κρεμασμένους πολιτικούς ή δημοσιογράφους ή τραπεζίτες ή φοροφυγάδες σε καμιά κεντρική πλατεία. Ωραία είναι αυτά μπας και καθαρίσει η ήρα από το στάρι. Που τώρα μέσα στο καλοκαίρι ήταν όλα μαζί, αχταρμάς, αρμενίζοντας με τα κωλοκότερα τις θάλασσες μας και βρωμίζοντας τις δημόσιες παραλίες με τα σκατά τους ενώ τις βαφτίζανε και ιδιόκτητες. Γι’ αυτό βιάζομαι για τον Σεπτέμβριο τον τρυγητή. Να πάρω μια φαλτσέτα και να αρχίσω να κόβω ρώγες. Μπας κι ανασάνει το δένδρο, που το συμπονώ έτσι όπως το βλέπω κυρτωμένο από το περιττό βάρος.

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΑΕΚ - DUNDEE

           Τελικά δεν πήγα στο γήπεδο κι είδα ό,τι είδατε κι εσείς. Δηλαδή το πολύ ωραίο σακάκι του Κοπιτσή καθώς και τα περήφανα γηρατειά μας, που κατά διαβολική σύμπτωση ήταν και τα δύο έξω με τα άσπρα φανελλάκια. ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΕΚ Η ΦΑΝΕΛΛΑ ΕΓΙΝΕ ΑΣΠΡΗ ΚΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ Η ΟΛΟΚΙΤΡΙΝΗ  ΑΦΟΥ ΚΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΑΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΣΕ ΑΔΕΡΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Τα γηρατειά ήταν ο Τραγανός κι ο τηγανιτός, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΟΥ ΠΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ. ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΙΚΤΩΝ. ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΚΑΝΑΜΕ. ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΙΡΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΟΠΩΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ. ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΩΝ 5 ΜΥΡΙΩΝ, ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ.
          Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ. ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ. ΚΙ ΑΡΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΕΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΚΙ ΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΜΕΙΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΕΙΑ. ΚΙ ΗΡΘΕ Η ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΥΡΑΡΙΑ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΡΓΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ.
         ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΓΕΩΡΓΕΑΣ ΝΑ ΕΠΑΘΕ ΚΑΤΙ, δεν λέω,  ΑΛΛΑ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΜΕ ΚΕΛΤΕΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΙΑΧΙΤΣ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟΝ ΑΜΠΑΛΛΟ ΓΚΕΝΤΖΟΓΛΟΥ. ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΥ. ΚΑΙ Η ΑΕΚ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΥΜΕΡΟ. ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ. ΚΑΛΧΑΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΥΤΑΠΑΤΩΜΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕ ΤΟ "ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ". ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΤΑΝ ΤΑΣ ( μαθαίνουμε κι αρχαία ).
          Συμπερασματικά, μιλάμε για την πλάκα. ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ; ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΑΛΛΑ Η ΜΠΥΡΑΡΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ. ΚΑΙ ΘΑ ΕΦΤΑΙΓΕ Ο ΔΩΔΕΚΑΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Η Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΔΡΑΣ. ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΑΥΡΙΟ ... ΘΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ Ο ΔΧ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ. ΡΕ ΔΕΝ ΓΑΜΙΟΜΑΣΤΕ.
        ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΜΠΑΛΛΟΣ Ο ΓΙΑΧΙΤΣ; ΝΑΙ. ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΤΑΧΤΣΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΣΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ Ο ΔΕΛΛΑΣ; ΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ Ο ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ; ΝΑΙ, ΑΝ ΠΑΙΖΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ Ο ΝΤΙΟΠ; ΝΑΙ, ΠΡΙΝ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ Η ΑΕΚ; ΝΑΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ Ο ΝΤΑΝΤΟΜΟ; ΝΑΙ, ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ Ο ΕΝΤΕΡ; ΝΑΙ, ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ. ΡΕ ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΟΥΜΕΡΑ. ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΑΝ ΤΗΝ ΘΡΟΥΜΠΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΣΑΣ. ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ.
        ΑΠΟΚΛΕΙΣΑΤΕ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΜΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ. ΚΙ ΑΦΩΝΟΙ. ΚΑΙ ΚΑΖΑΜΙΕΣ ΚΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ " ΩΡΑΣ". ΦΥΓΕΤΕ ΑΓΑΜΗΤΟΙ ΤΩΡΑ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΑΜΗΣΙ. ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΜΕ ΠΟΜΠΗ. ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ. ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ.
        ΚΙ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΟΥ. ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ.
         ΥΓ. ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΛΟΓΩ ΠΟΛΥΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Ο ΓΙΑΧΙΤΣ. ΣΑΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟ Ο ΜΑΚΟΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΡΑ Ο ΜΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ( για την προοδευτική- απετέλεσε ομάδα μου στο παρελθόν).
      ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ. ΠΑΡΤΕ ΡΕ ΕΝΑ ΠΑΙΚΤΗ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ, ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΤΕ ΑΛΛΑ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΛΙΝΟΣΤΗΣΗ. ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. ΚΟΨΤΕ ΤΗΝ ΣΚΥΛΕΨΗ ΝΟΥΜΕΡΑ. 

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑΚΙΑ

           Δεν τα στέλνουν μόνο οι ερωτευμένοι. Τα στέλνουν κι άλλοι. ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ. ΚΟΙΝΩΣ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝ ΘΑΒΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ. ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΚΙ ΑΛΛΩΝ, ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΦΛΑΜΠΟΥΤΣΟ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.
        Η ΑΕΚ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΘΕΣΤΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΚΙ ΕΝΑΝ ΑΓΓΛΟ (για να μην ξεχνιόμαστε ). ΤΙ ΚΩΛΟΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥ ΜΙΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ Η ΤΟΝ ΦΟΥΦΟΥΤΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΠΕΜΠΤΟΣ;
         Και πρότεινε ο πρόεδρος της ΑΕΚ " να θάψουμε το τσεκούρι του πολέμου". ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ; ΠΟΥ ΠΑΙΞΑΜΕ ΠΕΡΣΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΩΝΑΖΑΝ ΔΡΑΓΑΤΣΑΝΗΔΕΣ ΤΟΥ ΠΟΚ ΚΑΙ ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ; ΣΤΟ ΣΑΡΑΤΣΟΓΛΟΥ; ΣΤΗΝ ΧΙΛΗ; ΣΤΗΝ ΩΚΕΑΝΙΑ; ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΠΗΓΑΜΕ ΚΙ ΟΣΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ, ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΞΑΝΑΕΙΠΩΘΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΑ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ; ΠΗΓΑΜΕ, ΧΑΣΑΜΕ, ΔΩΣΑΜΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΛΟΠΑΝΩ ΤΟΥ ΤΣΑΚΙΡΗ. ΚΙ ΕΙΠΑΜΕ ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ( θυμηθείτε οι παλιοί του χώρου μέχρι και κάποιον ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΤΑ ΜΕΣΩ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ).
        Είναι ξεφτυλισμένος ο Πανιώνιος; ΟΧΙ. ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΟ MARKETING ΤΗΣ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΗΣ. ΠΟΥ ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΟΧΙ ΑΛΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥΣ. ΠΟΥ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΕΝΤΟΥΡΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ. ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΕΚΕΙ;
        Και τι δουλειά έχει ο Αδαμίδης να στέλνει μηνυματάκια; ΠΗΡΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΟΑΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. ΟΠΩΣ ΚΙ Ο ΝΟΤΙΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝE ΧΡΗΜΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ; ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΨΕ; ΤΟ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ ΠΟΥ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΚΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΟΤΕ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΥΣ; Πάρε τα μέτρα σου αγορίνα μου, ΡΙΞΕ ΛΙΓΟ ΓΚΑΖΟΝ ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΚΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ. ΠΟΥ ΜΑΘΑΤΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΙΖΙΤΟΥΔΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ MATCH PROGRAMME.
          Μιλάς με τον Κιντή; Και θες να θάψεις το τσεκούρι του πολέμου; ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ 40 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΞΕΙ Η ΑΕΚ; ΡΕ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΑΔΕΡΦΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ. ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΚΕΙ. ΚΑΙ ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ, ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ. ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΥΡΙΟ ΚΙ ΑΛΛΟ 5 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Η ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.
         ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΙ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΣΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΑΧΥΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΕΡΝΕΙ. ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΕΦΤΑ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΕΦΤΑ ΠΑΝΘΗΡΑΚΙΑ ΜΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΖΗΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΥΣΤΙΑΣ, ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΩΝ ΤΡΑΒΕΣΤΙ. ΡΕ ΤΥΧΑΙΑ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙ; ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ.
            ΨΗΛΑ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΑΚΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ. Ο ΠΑΝΘΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟΣ ΕΤΣΙ ( Μαμαλάκης έγινα με όσα διάβασα ).

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΓΑΒΡΟΔΙΚΕΦΑΛΟΣ

           Από ότι καταλααβαίνω, το θέμα της επιθεώρησης του τηγανιού είναι μια τυπική διαδικασία. Άρα εκεί θα παίξουμε με τις φούστες, που χαλάσανε τον κόσμο για να αποκλειστούμε. Και μετρήσανε οι δημόσιες σχέσεις κύρια του Θεοδωρίδη στην διεθνή ομοσπονδία. Μερικά χρόνια πριν, έτσι όπως ήταν το επίπεδο των παραγόντων, θα είχαμε τυλιχτεί σε μια κόλλα χαρτί. Άρα τα πρώτα ευχαριστήρια προς τον παράγοντα του Ολυμπιακού.
         Ευχαριστήρια όμως πρέπει να απονείμουμε στον Μαρινάκη και στον Κόκαλη, που δεν αμφιταλαντεύτηκαν λεπτό. ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΑΕΚ, που δεν ξέρει πού πατά και πού βρίσκεται, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΣΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΔΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ, ΑΠΛΑ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΙ ΜΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΑΔΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ.
        Τέλος ευχαριστήρια αλλά και συγχαρητήρια αξίζουν στον Γιάννη Μώραλη. ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΡΗ, ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΚΑ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΤΑ ΛΕΞΗ: Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟ ΓΕΜΙΖΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΤΗΣ. ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΒΕΤΟ ΔΕΝ ΒΑΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ. ΑΠΛΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ  ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ."
           ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΥΤΟΥ ΟΤΙ Η ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΙΚΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΜΙΣΗΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ; ΔΙΟΤΙ, ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΙ ΑΓΑΠΗΤΕΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΣΟΤΕΡΕΣ. Η ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΛΑΝΚΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΤΗΣ. ( Η υπόθεση Μπλάνκο πάει για το αρχείο όσο αναφορά την πράσινη ).
        Αυτά που λέω δεν σημαίνουν λήθη για το παρελθόν. Όμως δείχνουν μια αλλαγή στη νοοτροπία εκ μέρους του δυνατού ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ( άσχετο αν θα βρεθεί χημεία ) ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ( συνταγή που ακολούθησε πέρσι κι ο Πατέρας) . ΚΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΤΑΝ ΑΠΟ ΧΟΝΤΡΗ ΜΑΖΑ ΤΟΥ ΟΣΦΠ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΚΑΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΝΟΜΩΝ. ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΦΙΕΣΤΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΩΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ. ΑΡΑ; ΤΙ ΑΡΑ. ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ.
         Κι είμαι απόλυτος ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΕΚΤΖΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙΡΑΖΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΑΥΡΙΟ. ΔΙΟΤΙ Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΤΙΜΑΕΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΣ Η ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΣ και μάλιστα με δωρεάν παραχώρηση του γηπέδου. ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΩ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΙΩΝΑΚΙΑ και την έντεχνη πλέον διαφωνία Τσακίρη και Κιντή. Ακούστε την δήλωση Τσακίρη: "Αν ήμουν πρόεδρος, θα έκλεινα τους συνδέσμους και την θύρα 3." ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΤΕΩΣ ( δήθεν ) ΒΑΖΕΛΕ; ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΣΟΥ; ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΘΕΣΜΙΚΩΣ; ΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΕΙΣ ΑΛΛΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ; Η ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΙΨΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΗΣ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗΣ; ΔΑΝΕΙΣΟΥ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΥΡΑ 13. ΣΕ ΣΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ PAY-ROLL ΦΕΤΟΣ ΟΠΩΣ ΠΕΡΣΙ. ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ.
         ΥΓ. Βάσει του κανονισμού, ο Πανιώνιος πρέπει να τιμωρηθεί. ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΣΤΟΝ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ. ΙΔΙΑ ΠΟΙΝΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ. 

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

           Τώρα να σας λέω τρίχες; Άλλα είχα ετοιμάσει, όχι οτι χάνονται βέβαια ( κριτική για την διοίκηση), αλλά η ροή της επικαιρότητας μου αλλάζει τη ρότα. Πάμε λοιπόν στο γεγονός: Η ΠΑΕ Πανιώνιος δια στόματος Κιντή και Τσακίρη δεν έδινε το γήπεδο. Μιλούσαν για συμψηφισμό του χρέους που έχουμε ( δηλαδή άμεση αποπληρωμή ) και στείλανε και 30 που κάνουν κατάληψη στα γραφεία του ερασιτέχνη ΔΗΘΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΑΣ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΣΦΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΑΕΚΤΖΗΣ ΚΙΝΤΗΣ ΚΙ Ο ΑΛΟΓΟΤΡΑΦΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ ( μια διευκρίνηση: Δεν έχει σχέση με τα πατατάκια. Εφοπλιστής είναι).
       Τη λύση την έδωσε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Βεντούρης και οι δηλώσεις που έχει κάνει για τις απειλές και πλέον την επίσημη κόντρα με την ΠΑΕ, είναι σου σηκωθεί η τρίχα κάγκελο. Εδώ να πω για τα χάπατα της πλατείας που μπαίνουν τώρα εδώ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΜΗΜΑ 120000 ΕΥΡΏ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΌ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΌ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΒΛΑΒΗΣ. ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ, ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΙΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΣΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΡΣΙΝΟΥ ΠΑΝΩ. ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΛΕΦΤΑ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΚΑΘΕ ΥΓΙΗΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΙΜΑΕΙ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΑΝΤΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ.
        Και βρήκαμε πάλι άλλο ένα κρίκο στην ατέλειωτη αλυσίδα βίας που έρχεται φέτος. Παντού πλέον υπάρχει ένα σπίρτο που θα προκαλέσει την έκρηξη. Ορατά τα δικά μας, του ΠΑΟ, του Ηρακλή, του ΠΑΟΚ. Σιγοβράζουν κι άλλα. ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΔΕΡΦΙΑ. ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΘΕ. ΑΛΛΟ ΦΩΝΑΖΩ, ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΑΚΑΙΩ. ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΚΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΟΥΣ.
        Και το ματς μεθαύριο μυρίζει μπαρούτι. ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ. ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΙ ΚΑΙ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΑΝΩΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ. ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΣ ΚΑΝΑΝΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΥΨΗΛΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΑΚΟΜΑ ΚΙ Ο ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΛΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ. ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΡΙΤΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ.
        Οι συγκεκριμένοι Πανιώνιοι δεν μου λενε τίποτα. Δεν αντιπροσωπεύουν κανέναν κι είναι καθαρά κατευθυνόμενοι. ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΙΝΤΗ. ΠΟΥ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΕ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.  ΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ( το εννοώ ) ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΟΝΤΡΑ . ΤΙΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΤΩ. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΛΕΥΑΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΗΠΕΔΟ ΕΜΕΙΣ. ΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΜΑΣ ΤΟ ΕΡΙΞΕ Ο ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΩΛΟΠΑΣΟΚ ΤΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΟ ΜΑΣ. ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΓΗΠΕΔΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΑΝΑ, ΤΟΤΕ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ. ΟΣΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΟΠΟΙΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ. ΚΙ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ. ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΜΠΕΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΗΔΑΓΕ ΟΛΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΗΘΕΛΕ. ΚΙ ΗΤΑΝ ΓΑΜΗΣΙ, ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΤΟΥ ΔΟΚΤΟΡΑ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΝΟΥΜΕΡΑ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ. ΑΠΛΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΜΑΘΑΙΝΑΤΕ ΦΛΑΟΥΤΟ ΚΙ ΟΧΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΚΙ ΑΝ ΜΑΘΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΑ; ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ. ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΑ ΠΡΗΞΑΤΕ. ΜΗΝ ΣΑΣ ΒΑΡΕΣΟΥΝ ΚΟΔΟΥΝΙΑ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕΤΕ ΤΗ ΜΕΛΟΝΤΙΚΑ.
                  ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΙΖΙΤΑ ΤΗΝ ΘΕΛΑΤΕ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ.

Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ

         ********* ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ ΠΛΕΟΝ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΩ ΚΑΘΟΤΙ ΧΘΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΟ. ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ***********          

Το πιο πούστικο γήπεδο. Το γήπεδο που ναι μεν πληρεί τις προδιαγραφές πλάτους και μηκους, αλλά είναι το πιο εύκολο για την πουστιά του Φιλιππίδη και το εύκολο ξύλο. Το χειρότερο γήπεδο της Ελλάδας που μπορεί να με έκανε Αεκτζή, αλλά είναι πρωτίστως ακατάλληλο για αγώνες ακόμα και αλόγων. ΚΑΙ ΝΑΙ, ΑΥΤΟ ΕΠΕΛΕΓΗ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΊΚΟΙ ΣΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΗΘΕΝ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ,
       ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥΝ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ. Η DUNDEE ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙ. ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΙΔΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΓΑΜΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΑΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ.
        Η ΑΕΚ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ; ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΚ; ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑ ΛΑΤΕΡΝΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ; ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΑΥΤΟΝ, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΛΑΔΩΝΕΙ; ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΣΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΤΗΣΕ Ο ΝΤΕΜΕΛΟ  Η ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΉΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΠΟΥΜΠΛΗΣ ΄Η ΡΟΤΣΑ Ή ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΛΑΒΡΕΖΙΚΑ ΒΑΣΕΙ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΟΤΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΤΑΙΦΑ;
        ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ; ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Η ΤΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑΤΟΣ; ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ Ή ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΨΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ Ή ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ; Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΔΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ; ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΚΩΛΟΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΠΑΝΕΥΚΟΛΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΞΕΠΑΤΩΜΕΝΟΥΣ ΚΏΛΟΥΣ ΣΑΣ; ΑΙΣΧΟΣ. ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ. ΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΕΣΕΙΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΟΥΣΑΝ διότι τα κωλοτζάκια, δεν θα βρίσκανε τον δρόμο για τον Ταύρο ενώ τώρα θα μιλάνε όταν στο ημιχρονο θα κατεβούν στην υπόγα για να φάνε σολωμούς και να μυρίζουν τους κωλοϊδρώτες τους. ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ; ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΕΚ.
         Και γουστάρω το μετέπειτα πλέον. ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΝΑΠΟΔΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΕΚΤΖΗΣ. ΑΛΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΝΑ ΤΟ ΦΑΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΒΙΑΡΙ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΟ. ΔΙΟΤΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΗΛΙΘΙΟΙ. ΣΕ ΚΑΤΙ ΔΩΜΑΤΙΑΚΙΑ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΜΙΣΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ. ΚΑΙ ΠΟΥ Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ  ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥ ΑΕΚΤΖΗ. ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ DISINFORMATION ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ, ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ. ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΥΕΙ ΤΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ. ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΦΡΑΓΚΟ. ΑΥΤΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΜΟΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΛΟΓΩ ΠΙΣΤΗΣ.
        ΑΛΛΑΧΤΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΚ ΤΗΣ DUNDEE. ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΤΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ Ή ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ. ΚΟΣΜΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΩ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑΣ. ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ  ΒΛΑΚΕΣ . ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΗΡΑΤΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ. ΡΕ ΠΙΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑΜΕ.
         ΥΓ. ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ; ΘΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ. ΜΑΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΞΥΛΟ. ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ.ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΑΠΙΝΓΚ.
   

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΧΟΡΤΟ

           Πραγματικά δεν ξέρω τι πρέπει να κάνει κάποιος. Να πέσει κάτω απο τα γέλια ή απο τα κλάματα; Να έχουν πέσει τα υποστηρίγματα του χόρτου του ΟΑΚΑ εδώ και δυο μήνες, να μην υπάρχει τεραίν και να πηγαίνουν οι "ειδικοί" να το φτιάξουν 10 μέρες πριν αρχίσουν τα παιχνίδια. Και καλά αυτό. Με το που είναι "έτοιμο", σε δέκα λεπτά αγώνα να έχει γίνει κρανίου τόπος, να χτυπάνε παίκτες και πλέον να είναι ακατάλληλο.
         Ρε όσο ψύχραιμος και να είσαι, όσο κι αν  προσπαθήσεις να μην βρίσεις, δεν γίνεται να μην σου έρθει στο μυαλό, η λέξη " ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ". ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΗ, ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΣΑΤΣΑ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ. ΕΝΩ ΣΤΟ ΟΑΚΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
       Και ρωτάω ρε πούστη μου: Τι είναι το ΟΑΚΑ; Γήπεδο με χόρτο. Η διοίκηση του γηπέδου λοιπόν, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΟΡΤΟ. ΝΑ ΤΟ ΠΟΤΙΖΕΙ, ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ. ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΥ. ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΟΑΚΑ; ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΤΟ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΕΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
       Καιρό τώρα παρακολουθούσα την υπόθεση αλλά δεν μίλαγα διότι πίστευα οτι στην Ελλάδα, όλο και θα υπάρει κάποιος μαλάκας ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΓΚΑΖΟΝ. ΤΙΠΟΤΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΙ ΕΔΩ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΚΙ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ:
        ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΛΕΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΟΑΚΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΕ ΜΑΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ. ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΧΟΡΤΑ. ΚΙ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΑΝΤΑΡΑ, ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Ο ΝΟΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΟΥ. ΡΕ ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΡΕ ΤΟΣΟ ΜΥΑΛΟ ΕΧΕΙΣ ΡΕ ΝΟΤΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΝΗΡΕΥΤΕΙ ΑΚΟΜΑ; ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΚΡΕΜΙΣΘΕΙ.
        ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΑΝΕ ΛΕΕΙ ΟΙ ΑΝΤΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΤΟ ΧΟΡΤΟ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ. ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΟΤΙΣΟΥΝ ΜΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥΣ ΚΡΟΥΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΥΡΙΣΚΑΝ ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ. ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΛΙΕΣ ΠΛΕΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ, ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ. ΡΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΑ ΠΟΤΙΣΕΙ; ΕΧΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΧΟΜΠΥ ΡΕ ΤΟΥΒΛΑ;
        Κι ακούστε και προγραμματισμό για να φρίξετε:
                            -  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΗΣ ΑΛΟΓΟΤΡΟΦΗΣ
                            -  ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΗΣ DUNDEE
                            -  ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΑΣ
                            -  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΜΑΤΣ ΠΑΟ- ΞΑΝΘΗ
                            -  ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ U2
        ΡΕ ΤΕΛΕΙΟ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΟΡΤΟ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΙΑΛΥΘΕΙ.
        Για να καταλάβετε το μέγεθος των ανίκανων που μας διοικούν έστω ένα γήπεδο ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ Ή ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΦΕΛΛΟΥΣ ΠΑΡΕΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΟΡΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΑΜΑΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο " ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;"  ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΛΙΑΣ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΠΛΕΟΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΕΙΜΑΡΡΑ ΚΑΘΟΤΙ ΑΠΕΛΥΘΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΟΑΚΑ.
          ΥΓ. Στην σύσκεψη δεν θα συμμετάσχει η ΑΕΚ καθότι το χόρτο ήταν του ΠΑΟ. Ο ΠΑΟ ψάχνει να αλλάξει έδρα για την Παρασκευή. ΑΝ ΔΕΝ ΠΟΤΙΣΤΕΙ ΤΟ ΟΑΚΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΟΡΤΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ. ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ Η ΟΥΕΦΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ. ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ: ΕΠΕΙΔΗ ΧΤΥΠΗΣΕ Ο ΣΙΣΕ, Ο ΠΑΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΠΛΑΝΚΟ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΕΝΑ ΧΟΡΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ. Ο ΘΕΟΣ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ. ΠΑΝΤΩΣ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ, ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ( για να κλείσω με τα καλά νέα ).
    

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΜΑΓΙΩ

       Καλοκαιράκι έφτασε και οι αποδράσεις θ’ αρχίσουν. Μιλάω για το πόπολο. Που ζει αυστηρά εποχιακά. Και νομίζει ότι σπρώχνοντας το πρόβλημα για αργότερα, κάτι θα κάνει πάλι ο θεός. Δεν μιλάω για τους προύχοντες που έχουν πάντα καλοκαίρι, έστω αλλάζοντας και χώρα.
      Είναι ωραία εποχή; Όπως το πάρεις. Και ανάλογα με τα προβλήματα που σε πιλατεύουν. Η εποχή ωραιοποιείται κατ΄ αρχάς με τον καιρό που την συνοδεύει, και κατά δεύτερον με την ανθρώπινη δυνατότητα. Σκέψου δηλαδή καλοκαίρι με βροχές. Ή σκέψου καλοκαίρι με κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, ή άλυτο οικονομικό. Δεν θα το βρίσεις τελικά; Δεν θα καταραστείς την εποχή, όπως την καταράστηκαν οι Ούνοι κι είπαν να μεταφέρουν εδώ την γκαντεμιά τους;
     H μαύρη σκέψη όμως πρέπει να φύγει. Και να επικρατήσουν τα οφθαλμόλουτρα. Άσχετα αν κι αυτά πάλι θα οδηγήσουν τον αγάμητο Έλληνα στην ίδια θλιβερή πραγματικότητά του. Διότι τα τάνγκα, τα τόπλες και τα ωραία κορμιά, παρέα με το ουζάκι, την ζέστη και την εικόνα της πεθεράς ή της συζύγου με τα μωρά στο background, δεν θα χαλαρώσουν τον παραθερίζοντα. Αντιθέτως θα ξαναθυμηθεί το γραφείο, τη νόμιμη βίζιτα και τον θεσπέσιο χειμώνα. Θα τον κάνουν να αισθάνεται εξωγήϊνος στο νησί με τα χαβάρια, που μετά θα πρέπει να απολαύσει την ίδια χρόνια οικογενειακή φασολάδα. Πόση να φας και για πόσα χρόνια; Είπαμε όμως να αφήσουμε τις μαύρες σκέψεις.
     Το καλοκαίρι όμως, έχει έναν star. Ένα κομματάκι ύφασμα που περιγράφει πλήρως τη χαλαρότητα και την πρόκληση. Μιλάω για το μαγιώ. Το εσώρουχο ή το εξώρουχο ή το κανονικό φόρεμα της παραλίας. Εκεί τα βλέπεις όλα σχηματοποιημένα και ξεκάθαρα και σαν μαλάκας δεν μπορείς να πεις και τίποτα. Εκεί το εμπόρευμα πλέον κυκλοφορεί ελεύθερο, δημοσία δαπάνη, και ακυρώνει οποιαδήποτε πουριτανιστική λογική. Βεβαίως και ο star είναι το γυναικείο μαγιώ.
     Δύο κομμάτια αν είναι μπικίνι, ή ένα μεγαλύτερο ύφασμα από το ανδρικό μαγιώ , αν είναι ολόσωμο. Μια σοβαρά παρατήρηση είναι ότι αν τα ανδρικά και τα γυναικεία μαγιώ ήταν μαθηματικά δεδομένα, θα ήσαν αντιστρόφως ανάλογα. Το παλιό ανδρικό μαγιώ ήταν ένα σλιπάκι. Το γυναικείο ήταν ολόκληρο φόρεμα. Καθώς περνάγανε τα χρόνια και ο άνδρας συμβιβαζόταν με την ιδέα του διαπλανητικού κερατά, αλλάζανε τα κόζα αλλά και τα μαγιώ. Σιγά-σιγά το σλιπάκι του άνδρα γινόταν σορτς και το ανδρικό όργανο χανόταν σαν περίγραμμα. Αντίστοιχα το γυναικείο φόρεμα γινόταν δύο κομμάτια, μίκραινε και μίκραινε, και σήμερα βέβαια υπάρχει μόνο ένα κομμάτι, άντε και δύο αλλά το δεύτερο αρκετά βαθιά μέσα στα καπούλια. Το σύμβολο της σταθερότητας.
    Θυμάμαι ότι παλιά έπρεπε να τραβήξεις το μαγιώ για να δεις λίγο κώλο. Σήμερα πρέπει να ανοίξεις έναν κώλο για να δεις λίγο μαγιώ. Και πάντα ήθελα να πάω να ρωτήσω μια λουόμενη για το πόσο άνετο είναι να έχεις κάτι στον κώλο σου μόνιμα, μπας και το κάνω κι εγώ με το δικό μου μαγιώ.
      Δεκτά όλα; Σίγουρα. Αφού το καλοκαίρι είναι εποχή λεχρίτικη και αφού τα πάντα πρέπει να διαλυθούν, τι, οι εχθροί της γυναίκας, που λέγονται μόδιστροι, δε θα το εκμεταλλευόντουσαν; Ποικιλοτρόπως. Και για να την απαξιώσουν σαν προσωπικότητα που δεν ξέρει γιατί το κάνει, και για να την αναγάγουν στα μάτια όλων σαν μια ερασιτέχνη στριπτιτζού γεμάτη πρόκληση , ανήθικη, και τίγκα στα απωθημένα. Πρακτικά αγάμητη οδηγήτρια της γύμνιας της εποχής.
      Kαι φυσικά οι μόδιστροι, που βέβαια είναι κάτι κραγμένες, κύρια ακυρώνουν τον σεξουαλισμό σαν γυναικείο συστατικό. Ξερό γυμνό, όσο τέλειο και να ΄ναι, δεν είναι τόσο ερεθιστικό και προκλητικό όσο και κάτι που κρύβεται. Κάτι που φαντάζεσαι. Το ωμό γυμνό δεν ανυψώνει τη φαντασία ή τις ορέξεις. Αφού σου παραδίνεται απλόχερα, τι διάολο να φανταστείς; Πάρε μαλάκα το καλύτερο φαγητό σε 5000 μερίδες. Πόσες να φας; Και μετά βέβαια να αισθάνεσαι και άτολμος, άβουλος αφού οι έξω κώλοι συνεχίζονται, αλλά εσένα πια δεν σου σηκώνεται.
      Και αυτή η ομηρία θα συνεχιστεί. Όχι, στον απόλυτο γυμνισμό δεν θα φτάσουμε διότι κάποιο ύφασμα πρέπει και να πουλιέται. Τώρα γιατί πρέπει ένα τριγωνάκι υφάσματος να πουλιέται σε τιμή blazer είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Και βέβαια επειδή οι πωλήσεις θα πρέπει να συνεχισθούν, αύριο τα γυναικεία μαγιώ επάνω θα έχουν αντικείμενα. Ψεύτικα όργανα, έμβολα, μοχλούς και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φέρει σε αμηχανία τον ανδρικό πληθυσμό για τη γυναίκα του, την κόρη του ή τη φιλενάδα του. Κι αυτός πια αποξενωμένος να κόψει τα οφθαλμόλουτρα ή και το καλοκαίρι γενικότερα. Το DVD πιο φτηνό θα του έρχεται. Και πιο σίγουρο και πιο πιασάρικο. Τι να συνεχίσει να κάνει όταν η οικογένεια του κυκλοφοράει γυμνή, διότι έτσι πλέον επιτάσσει η μόδα; Πώς να δράσει; Να επιβάλει μπούργκα;
     Είμαι υπερβολικός; Μπορεί. Για την Ελλάδα όμως, το παγκόσμιο μπουρδέλο, δεν κάνω λάθος. Περιμένετε και θα το δείτε. Η μόνη σωτηρία μας είναι ο γυναικείος γυμνισμός. Δέστα όλα και μην ασχολείσαι. Και κύρια δες και κατάλαβε ότι η απαξίωση επιβάλλεται εκ των έσω. Και είναι σκόπιμη, δημοκρατικά καταιγιστική υπέρ των δικαιωμάτων του θηλυκού φύλου αλλά που τελικά το οδηγεί στο πουθενά. Που μη έχοντας τι να κάνει, τα βγάζει όλα έξω. Κι ας κατηγορεί την Ουκρανή. Είναι αδύνατον να παραδεχτεί ότι αυτή είναι η Ουκρανή της δύσης. Που πάντα ήταν βέβαια αλλά τώρα έχει κι άλλοθι την οικονομική κρίση. Άρα θα εμφανισθεί σαν βιζιτού διότι πρέπει να θυσιασθεί για το παιδί της.
      Και δεν υπάρχει ξέκωλο πια. Είναι θέμα μαγιώ και τίποτε περισσότερο. Μην το μεγαλοποιείτε. Εξ άλλου Έλληνες είστε και τα πάντα τα ξεπερνάτε πανεύκολα. Μετά βέβαια θα πέσετε από τα σύννεφα, αλλά δεν πειράζει. Θα έχει φύγει το καλοκαίρι και θα έχει έρθει ο Σεπτέμβριος, οπότε θα υπάρχουν σύννεφα για να μπορεί να γίνει η επιθυμητή αναρρίχηση και κατόπιν η πτώση.

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ

           Η παρέα είναι εδώ, ενωμένη δυνατή, κι έχει βγει η τηλεόραση έξω στον κήπο. Έναν μαγευτικό κήπο γεμάτο φρούτα επάνω στην Πελασγία κάπου στην Φθιώτιδα. Δίπλα μου ο ΝΚ και παραδίπλα ο ΔΜ. Μετά τέκνων και μετά δεκτών. Ωϊμέ. Την συμβουλή του αδερφού ανώνυμου την άκουσα. Με το καλώδιο scart to scart , βρήκα την εικόνα σε εξωτερικο κανάλι, αλλά ΤΗΝ ΑΕΚ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ. ΕΠΕΛΕΓΗ Ο ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΔΩ. ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΗΡΘΑ, ΔΕΝ ΜΕΤΕΦΕΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΚΙ ΑΡΑ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΟ NOVA2. Αν σε αντιμετωπίζουν έτσι και τα συνδρομητικά κανάλια, καταλαβαίνεις ποιός είσαι.
         Και κύρια καταλαβαίνεις ποιός θα πρέπει να είσαι αν το δεύτερο ματς, εχει ενδιαφέρον. Που τότε κάνεις την διαπραγμάτευση, εκτός αν αμφιβάλεις για την εικόνα σου και προτίμησες να την κρύψεις με το καλημέρα. Ή για το καλημέρα, αυτοακυρώνοντας την επικοινωνιακή σου πολιτική και δηλώνοντας οτι τα νούμερα εκ Θεσσαλονίκης, έχουν περισσότερους οπαδούς άρα και συνδρομητές.
         Τέλος πάντων προχωράμε. Στην πλατεία δεν θα κατεβούμε να δούμε τον αγώνα, διότι είμαστε πολλοί και υπερισχύει η άποψη μου οτι ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ. Εξ άλλου υπάρχει και πολύ ωραίο σπιτικό φαγητό και μια νοσταλγία της τελευταίας μέρας. Ναι, αύριο γυρνάμε στον άστυ κι ησυχάζουμε όλοι μπαίνοντας στην πριζα ξανά.
          Και στην πρίζα έχει μπει ο μικρός μου ο γιός. Που του έκανε δώρο ο Θανάσης ο Στουρνάρας μια μπλούζα του club Original Στυλίδας ( νεοσύστατο απο παιδιά 22-26 χρονών ) κι έχει ετοιμάσει το ραδιόφωνο και την αντίστοιχη κερκίδα παρέα με τον Sugar  που δεν τον χορταίνει στα συνθήματα εναντίον του κάθε εχθρού. Και σήμερα έχουν αλλάξει τα δυο τους έδαφος. Είχαν πλακωθεί και στο τάβλι λίγο πιο πριν αλλά τώρα τους βλέπω συνδικαλισμένους.
          Επομένως ζητώ, αν είναι εφικτό, την κριτική για το παιχνίδι να την κάνετε εσείς μια που εγώ θα βλέπω Φενέρ και θα προσπαθώ να παίζω τον οικοδεσπότη. Φυσικά το ραδιόφωνο θα παίζει, αλλά η άποψη μου δεν θα είναι και η πιο έγκυρη. Βέβαια τα κατενάτσιο μια χαρά τα καταλαβαίνεις και χωρίς εικόνα. ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΤΖΙΜΠΟΥΡ ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΑΝΩΛΑΣ. ΑΛΛΟ ΣΑΧΑ ΚΙ ΑΛΛΟ ΣΟΥΤΑΡΕΙ Ο ΚΑΦΕΣ Η Ο ΜΠΛΑΝΚΟ. ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ.
        Με τα πολλά ή τα λίγα, ξεκινάμε κι εύχομαι σε όλους μας ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ  ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. ΚΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΒΓΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΔΩ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ, μια που κινδυνεύουμε να μην δούμε την ομάδα μας στο πρώτο εντός διότι θα τιμωρηθούμε για τα επεισόδια στην Καλλιθέα. ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ Η ΠΑΕ; ΑΝ ΝΑΙ, ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΜΕ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ, ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ; ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙ Ο ΕΚΔΟΡΕΑΣ, ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ. Η ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ; ΟΧΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ. ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
         ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΦΟΥΣΤΑΝΙΑ ΛΟΙΠΟΝ. ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ BRAVEHEART, δηλαδή την συγκάλυψη του αδερφάτου. ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΟΥΒΟΥΖΕΛΕΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΙΠΙΖΕΣ. ΔΗΛΆΔΗ ΠΑΝΤΑ  ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ. ΓΑΜΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ , ΑΛΛΟΙΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΑΧΕ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ.
           ΚΑΛΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ. ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΘΕ ΜΕ ΤΑ ΛΟΙΜΑ. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ. ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΑΝ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ.

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ

         Τα τεχνικά προβλήματα που αντινετωπίζω είναι τρελά. Σήμα καλά καλά δεν υπάρχει, κι όταν υπάρχει θυμίζει κάβουρα σε χιονισμένη κορυφή των Άλπεων που ως γνωστόν δεν υπάρχει ψαράς για να τελειώνει και το μαρτύριο του συμπαθούς οστρακόδερμου. Έχω τον αποκωδικοποιητή μαζί μου για να δω την ΑΕΚ την Πέμπτη κι ενώ το σήμα είναι καμπάνα, δεν επικοινωνεί με την τηλεόραση. Το κινητό δεν πιάνει καλά καλά κι έχω μπερδευτεί σαν να μην έχω τελειώσει το πολυτεχνείο αλλά την ανωτάτη ασκητική. Είπαμε να είμαστε κοντά στην φύση, αλλά όχι και να μας ορίζει.
        Τέλος πάντων εφημερίδες διαβάζουμε κι ενημερωνόμαστε, χώρια που η παρέα δουλεύει και προσκηνιακά και παρασκηνιακά. Φυσικά πέφτουν και κάτι ομηρικοί καβγάδες στο νεροβόλεϋ και στο τάβλι, αλλά όλα πάνε καλά εν τω bottom line. Όπως καλά πάει η προετοιμασία της ομάδας μας εν όψει του μεγαθήριου Dundee United.
          Ο Ντούσαν συμφώνησε για την αποχώρηση του Σουηδού άχρηστου, αλλά σήμερα είπε οτι δεν ήθελε να φύγει ταυτόχρονα απορρίπτοντας 7,5 μύρια αραβικά. Θέλει να αγωνιστεί εδώ με ό,τι όπλα έχει και παρόλο που " δεν θέλω να φύγει κανένας ", τι να κάνουμε " η διοίκηση είναι πιο ισχυρή απο εμένα, οπότε έπρεπε να συγκατανεύσω". ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ: ΗΡΩΑΣ : " Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟΠΟ ΣΤΗ ΛΑΘΟΣ ΣΤΙΓΜΗ" ή το άλλο " ΧΑΜΕΝΗ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΗΡΩΕΣ".
         Όμως αυτά δεν αφορούν την ομάδα μας. Είναι άσχετες κουβέντες για άσχετα πράματα. ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΟΥΗΔΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ Η ΠΑΙΚΤΗΣ, ΕΓΩ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ, ΟΤΙ Η ΑΕΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΚΑΘΟΤΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΔΕΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕ, ΜΠΛΑΝΚΟ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΟΚΟ ΤΖΙΜΠΟΥΡ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΥΤΥΧΕΣΜΕΝΟΙ. ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΗΣ ΚΙ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΛΟΧ ΝΕΣ.
        Κι ο Σουηδός θα αντικατασταθεί. Κι εκεί θα κρίνουμε την κίνηση βάσει χαρακτηριστικών και βάσει χρημάτων. Εκεί θα αξιολογήσουμε την κίνηση. Της διοίκησης κυρίως. Διότι ο Σέρβος είπε οτι δεν ήθελε. Το δήλωσε και το έσωσε. ΚΙ ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ. Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Η ΑΜΥΝΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΚΑΤΕΝΑΤΣΙΟ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΕΚ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΟΜΒΡΟΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ.   

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

ΑΙΔΗΨΟΣ

     Αιδηψός. Παιδικά μου καλοκαίρια . Ανέμελος, όλη την ημέρα με ένα μαγιό κι ένα ποδήλατο. Μέτραγα τα μπάνια διπλά. Και το πρωινό και το απογευματινό. Δεν με ένοιαζε τίποτα σ’ αυτήν την λουτρόπολη του κουμ καν και των γιαγιάδων που πρόσεχαν τον μπαλαντέρ και το εγγονάκι τους.
       Κάθε απόγευμα η αστυνομία έκλεινε τον παραλιακό δρόμο για τα αυτοκίνητα. Βγαίναν λοιπόν οι πεζοί για την υποχρεωτική, για να περάσει ο χρόνος, βόλτα τους. Μεγάλη χαρά για μας, τα παιδιά με τα ποδήλατα. Σαν να περνάγαμε πόρτες στο σκι. Φόρα και τρομεροί ελιγμοί για να αποφύγουμε τις κυρίες που είχαν χτενιστεί στο ντόπιο κομμωτήριο. Το χτένισμα που επικρατούσε ήταν το καφάσι. Έτσι ήταν το κεφάλι τους. Σαν να κουβαλούσαν τα μαλλιά με την κάρα τους. Τα περισσότερα ήταν στημένα με τη λακ, κομοδινί χρώμα και φουσκωτά προς τα πάνω για να τονίζεται το μέτωπο.
       Γέλια στα τρακαρίσματα με τους περιπατητές, που δεν είχαν και κάποια συγκεκριμένη πειθαρχεία. Όπως ήθελαν πήγαιναν, οπότε και να απέφευγες το πρώτο ή το δεύτερο ζευγάρι, καθότι δεν υπήρχε ορίζοντας, ποτέ δεν μπορούσες να προβλέψεις τι θα συναντούσες μετά. Σ’ αυτά λοιπόν τα τρακαρίσματα πέφτανε και μερικά χαστούκια ή καμιά βρισιά ανάλογα με το μέρος του σώματος που είχες βρει. Έτσι έμαθα ποδήλατο με δύο ρόδες αναγκαστικά. Οι βοηθητικές δεν βοηθούσαν τους ελιγμούς και σχεδόν πάντα βρίσκανε τακούνια.
      Οι κυρίες τότε, όταν κολυμπάγανε το πρωί, φοράγανε σκούφιες. Να μην βραχεί το μαλλί. Για να μην ξεβάψει; Για να είναι έτοιμο για την απογευματινή συνάντηση με τα ποδήλατα; Δεν μπόρεσα ποτέ να το εξηγήσω. Όμως το κεφάλι με την πολύχρωμη λουλουδάτη σκούφια, ήταν πρώτης τάξεως ευκαιρία να βελτιώσουμε το σημάδι μας στα σουτ με την μπάλα. Σιγά-σιγά πλησίαζε η ομάδα που έπαιζε νερομπαλλιές κι έμπαινε στο στόχαστρο ένα συγκεκριμένο χρώμα. Επίσης ο τερματοφύλακας έκανε πλάγια βηματάκια για να βρεθεί κοντά στην σκούφια, και δήθεν δεν μπορούσε να αποκρούσει το σουτ. Αυτός τα άκουγε πιο πολύ από την κυρία που θεωρούσε αυτόν υπεύθυνο κι όχι τους επιθετικούς. Η γυναίκα κρίνει πάντα μέσω απόστασης. Ο κοντινός της φταίει. Όπως και στην ομάδα ποδοσφαίρου. Για όλα φταίει το τέρμα. Ο μαλάκας που τα χάνει μπροστά, ποτέ.
      Άλλες φορές η κατάσταση πήγαινε στα άκρα, οπότε χρειαζόταν η επέμβαση των δικών μας γιαγιάδων:
      - Τα παιδιά έχουν γονείς κυρία μου για την παρατήρηση σας. Και στο κάτω – κάτω, παιδιά είναι δεν τα βλέπεις; Ολόκληρη θάλασσα, πάνω τους πήγες να κολυμπήσεις; Για όνομα του θεού πια.
      Η γιαγιά ήταν απίθανη. Καθαρή πολιτική θέση και προστάτης της μπάλας της δικιάς μας. Διότι και αυτή φορούσε σκούφια, είχε κάνει και αυτή κεφαλιές κι είχε ακριβώς την ανάποδη αντίδραση όταν τα παιδιά ήταν ξένα και έπαιζαν με άλλη μπάλα.
     - Ε, αμάν ρε παιδιά. Θα μας βγάλετε κάνα μάτι. Πάτε λίγο πιο πέρα. Δεν είναι γήπεδο η θάλασσα.
      Θέλανε να κολυμπήσουν οι γιαγιάδες. Ξέρετε πως το κάνανε τότε. Μπαίνανε μέσα στο νερό και καθόντουσαν ακίνητες. Σαν επιπλέοντα νούφαρα ήσαν με τις σκούφιες. Βασικά μιλάγανε. Όταν αποφάσιζαν να κάνουν και μερικές απλωτές, κάνανε το γεροντοκρόουλ μετά σχολίων. Στυλ που υπάρχει και σήμερα βέβαια. Η γιαγιά πάντα κολυμπάει πλάγια. Γυρνάει στη μια μεριά, τεντώνει το ένα χέρι μπροστά, και κλωτσάει με το ανάποδο πόδι το νερό. Η άλλη γιαγιά αντικρυστά για να μιλάνε ή για να βοηθηθούν σε πιθανό πνιγμό. Μετά από καμιά τριανταριά μέτρα, στην επιστροφή, γίνεται αλλαγή πλευράς και από τις δύο γιαγιάδες για να ισομερισθεί η άθληση.
      Αλλά ρε παιδί μου κι εμείς, όταν δεν θέλαμε να τις πετύχουμε, διότι θέλαμε να παίξουμε, δεν γλυτώναμε την ζημιές. Αφού όλη η θάλασσα σκουφιοκρατόταν. Και στου διαόλου την μάνα να είχαμε πάει, ερχόντουσαν οι γριές σε μας. Αλλά και να μην τις πετύχαινες, και μόνο που έπεφτε η μπάλα κοντά τους και τις πιτσιλούσε, αφού γινόταν το τίναγμα του κεφαλιού για να φύγουν οι σταγόνες από τις σκούφιες λες και θα μαραίνονταν τα λουλούδια, ξανά μανά οι παρατηρήσεις.
     Δεν αργήσαμε και πολύ. Βρήκαμε το καινούργιο παιχνίδι: Μπάλα να μην χτυπάει καμία αλλά να πέφτει πολύ κοντά σε γιαγιά που δεν φορούσε σκούφια για να της βρέξει το μαλλί, ή γιαγιά πού έμπαινε σιγά – σιγά στην θάλασσα για να συνηθίσει την θερμοκρασία και δεν ήθελε μπαλάτο πιτσίλισμα. Που όμως τελικά δεν το απέφευγε.
      Το απογεματάκι, σινεμά ανοιχτό. Στην Αιδηψό κυριαρχούσαν δραματικές ταινίες. Ελληνικές ή Τούρκικες πού χώριζαν το φιλοθέαμο κοινό στα δύο. Στις μπροστινές θέσεις τα παιδιά που γέλαγαν, και στις πίσω, οι γιαγιάδες με το κλάμα του θανάτου. Μπάχαλο το σινεμά και βροχή οι παρατηρήσεις:
-Αμάν πια κακομαθημένα. Αυγά σας καθαρίζουν και γελάτε; Δεν καταλαβαίνετε ότι η γυναίκα έχασε τον άνδρα της στον πόλεμο; Δεν καταλαβαίνετε ότι την παράτησε την κοπέλα χωρίς λόγο; Ούτε ένα έργο δεν μπορούμε να δούμε πια;
Ένα βράδυ έλαχε να παιχτεί πολεμικό έργο. Μια τεράστια ναυμαχία μεταξύ Αμερικανών και Γερμανών. Με πήγε ο παππούς μου, που ήταν λάτρης αυτών των έργων και βαθύς μύστης της ιστορίας κι είχε αγαπημένο χόμπυ τα επεξηγηματικά σχόλια προς τον εγγονό.
Στο έργο έγινε της πουτάνας. Σκοτώθηκε κόσμος και κοσμάκης κι εξαφανίσθηκαν όλα τα καράβια των εχθρών. Θυμάμαι όμως και τα τρομερά νεύρα του παππού μέχρι και την ώρα που γυρίσαμε στο ξενοδοχείο και συναντήσαμε την γιαγιά που έπαιζε τα χαρτιά της. Με αδιάφορο ενδιαφέρον μας ρώτησε:
-Πώς ήταν το έργο παιδιά; ( την αιχμή δεν την κατάλαβα τότε, αλλά δεν αφορούσε εμένα σίγουρα ).
-Μου άρεσε πολύ, είπα εγώ.
Ο παππούς είχε άλλη γνώμη.
-Αηδίες. Κάτι καραβάκια είχαν βάλει μέσα σε μια λεκάνη, είχαν βάλει και τα χέρια τους μέσα και κάνανε κύματα. Όλα ψεύτικα ήταν, σαν τα παιχνίδια του μικρού. Δεν μπορούν να κοροϊδέψουν εμένα οι Αμερικάνοι.
Αισθάνθηκα κι εγώ κορόιδο. Η γιαγιά κατέβασε μία τρίτη με φιγούρες, που ακόμα θυμάμαι ότι είναι σημαντικές στο παιχνίδι των μεγάλων. Άλλωστε τέτοιες μαζεύαμε κι εμείς με τους αγαπημένους μας ποδοσφαιριστές. Τότε ήμασταν πιο λογικοί διότι παίζαμε εμείς μπάλα. Σήμερα νομίζουμε ότι συνεισφέρουμε σε κάτι που δεν παίζουμε, διότι είμαστε ο δωδέκατος ή ο έβδομος ή ο έκτος παίκτης, ανάλογα με το τι σπορ βλέπουμε. Σε λίγο στο γκόλφ θα γίνουμε τρύπα ή ρακέτα στο τένις. Στον κλασσικό αθλητισμό δεν έχω άποψη. Αλλά το να γίνω ταπί που θα υποδεχθεί την Πρεζεράκου, δεν με χαλάει. Και είπε η γιαγιά:
      -Και τί ήθελες Κώστα μου; Να καταστρέψουν έναν ολόκληρο πραγματικό στόλο για να είσαι ευχαριστημένος; Ψεύτικα είναι τα πολεμικά έργα. Μόνο τα κοινωνικά αξίζουν.
      Και οι σκούφιες στην θάλασσα, σκέφτηκα εγώ. Το γνήσιο και πρωινό πολεμικό δράμα στα νερά της Αιδηψού. Ωραία καλοκαίρια τότε. Τώρα πιο καλοί οι χειμώνες. Διότι τώρα είμαστε εμείς οι γιαγιάδες και δεν θέλουμε να πάθουμε τα ίδια.

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΓΟΥΝΑΡΗΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Φ ΤΟΥ 2008. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΠΑΜΕ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ή μήπως αυτό δεν το ακούσατε;

     Μου αρέσει να ξεμασκαρεύω το τραγούδι που ακούω. Να απομονώνω τη μουσική, και να μελετώ το πεζό τμήμα. Γιατί το έγραψε ο στιχουργός, σε τι κατάσταση ήταν, τι κρύβεται πίσω από τις γραμμές. Το κάνω, διότι πάντα η μουσική, ωραιοποιεί το τραγούδι. Γι’ αυτό άλλωστε και ο συνθέτης αμείβεται περισσότερο από τον στιχουργό.
     Ψάχνω λοιπόν, τι κρύβεται πίσω από τη στολή. Πώς είναι η μεταμφιεσμένη γκόμενα; Είναι Σάρον Στόουν, ή είναι μια μπορούχα, που καταλαβαίνει ότι είναι χοντρή, όταν την ώρα που κάνει ηλιοθεραπεία στην παραλία, άνδρες της GreenPeace αρχίζουν να την σπρώχνουν προς τη θάλασσα.
     Σήμερα λοιπόν, που τελειώνουν οι απόκριες –πράγματι ο εθιμοτυπικός Έλλην μόνο την τσικνοπέμπτη έφαγε κρέας – θα αναλύσουμε έναν παιάνα, που σμίλεψε την κουλτούρα των προγόνων μας. Κι είναι λογικό αυτό, διότι όπως λένε και οι πρεσβύτεροι, τότε υπήρχε τέχνη και ποιότητα. Το περίφημο κάθε πέρσι και καλύτερα.
     « Μια κότα στρουμπουλή , μια κάτασπρη πουλάδα, εβγήκε στην εξοχή μια βόλτα στη λιακάδα. Κι ένα μαύρο κοκώ, πετεινάρι, κοκώ, την φλερτάρει κοκώ, κικιρίκου, κοκώ….». Χωρίς να θέλω να μακρυγορήσω, θα ήθελα να ανοίξω μια παρένθεση. Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης, που ονομάζεται Νίκος Γούναρης, έχει γράψει κι άλλον έναν παιάνα που πάει ως εξής: « Σε είδα να κλαδεύεις (δις) μια τριανταφυλλιά. Κι από τότε, κοπελιά μου, τίκι τακ κάνει η καρδιά μου».
     Ο δεύτερος είναι βοηθητικός για την ανάλυση. Μας κάνει να κατανοήσουμε , ότι ο καλλιτέχνης έγραφε με τα βιβλία της ζωολογίας και της φυτολογίας ανοιχτά. Χρησιμοποιούσε ήχους, και κραυγές ζώων, πρώτον διότι δεν πολυεμπιστευόταν τα ηχητικά εφέ της εποχής, και δεύτερον για να κάνει τον παιάνα πιο εύκολα τραγουδίσιμο από το διψασμένο κοινό.
     Πράγματι, εκατομμύρια Ελλήνων σιγοτραγούδησαν τον παιάνα καθώς βάδιζαν και καθώς δούλευαν. Και βροντοφώναξαν τον παιάνα στους χώρους πολιτιστικής συνεύρεσης όπου εξεφράσθη ο Γούναρης. Πάμε εκεί, τότε. Να φανταστούμε τη σκηνή. Πλήθος κόσμου, αριστοκράτες, βλάχοι, στρατιωτικοί με στολή, νοικοκύρηδες εν γένει, όπως ήταν ο πληθυσμός παλιά. Οι γραβάτες επικρατούσαν στους άνδρες, και το χτένισμα-καφάσι σε απόχρωση κομοδινί τύπου Louis Quinze στις γυναίκες. Όλοι λοιπόν η αίθουσα, αλάλαζε το κικιρίκου κοκώ, ή το τικιτικιτακ, και κοιτάζανε δεξιά αριστερά να αναγνωρίσουν κάποια παρασυρμένη απ’ τη φωνή των πουλερικών.
     Πάμε στην ανάλυση του παιάνα. Οι ήρωες ήταν μασκαρεμένοι. Καλύτερα θα έλεγα, τα ήθη. Είπαμε ότι η Ελλάδα, την σεξουαλική επανάσταση έχασε, και την ικανότητα να λέει αλήθεια μεταξύ της. Άρα είναι πιο εύκολο να γελοιοποιήσεις μια κότα κι ένα πετεινάρι, παρά έναν αγάμητο.
     Ο παιάν προσδιορίζει τόπο και καιρό. Είμαστε στην εξοχή κι έχει λιακάδα. Όσον αφορά τον τόπο δεν μαθαίνουμε τίποτα. Πράγματι στο κέντρο της πόλης , όσο μικρή κι να ήταν τότε, δεν έχει αναφερθεί ότι κυκλοφορούσαν κάποτε όρνιθες. Όμως όσον αφορά τον καιρό, έχουμε τον πρώτο προβληματισμό. Μόνο στη λιακάδα βγαίνει η κότα κι ο πετεινός ταυτόχρονα; Αν δηλαδή βρέχει, βγαίνει μόνο το ένα είδος, ή και τα δύο πάλι, αλλά δεν φλερτάρουν; Είναι μια απορία. Ο ήλιος ανεβάζει τη λίμπιντο; Δηλαδή, καταργούμε το κρύο καιρός για δύο;
     Βγαίνει λοιπόν, μια γυναίκα, επειδή έχει καλό καιρό. Να κάνει μια βόλτα στη λιακάδα. Η γυναίκα από τον παιάνα χαρακτηρίζεται κότα. Έτσι τις βλέπανε τότε, οι παλιοί άνδρες. Που όμως, κι αυτοί αποκαλούνται πετεινοί. Ο παιάν άρα, είναι αποκριάτικος. Η κότα ήταν στρουμπουλή. Δηλαδή τα είχε τα πιασίματα της. Για να χαρακτηρίσεις όμως κάποιαν στρουμπουλή, σημαίνει ότι δουλεύει η σύγκριση. Άρα κάποιες άλλες, ήσαν αδύνατες. Επομένως κατανοούμε, ότι του Γούναρη, του άρεσαν οι πιο γεμάτες. Όταν μετά η κότα τρώει κι άλλον χαρακτηρισμό, « μια κάτασπρη πουλάδα» ,καταλαβαίνουμε κι άλλα. Πουλάδα είναι η μικρή κότα , άρα η κοπέλα ήταν νεαρής ηλικίας κι είχε αναιμία λόγω του κάτασπρου της επιδερμίδας. Ο Γούναρης λοιπόν, αρήσκετο σε παχουλή, νεαρά και άσπρη. Αν επίσης συνυπολογίσω και τον παιάνα της τριανταφυλλιάς, θα προσθέσω ότι την ήθελε και εργαζόμενη , έστω στο σπίτι. Να κάνει κάτι ρε παιδί μου. Όχι μόνο σύζυγο, στρουμπουλή, νεαρά. Να μπορεί έστω, να κλαδέψει την τριανταφυλλιά .
     Μετά έχω το πετεινάρι. Δηλαδή το πιο καβλωμένο πουλί της φύσης. Γιατί είναι μαύρο; Αν το τραγούδι το είχε γράψει ο Barry White, δεν θα υπήρχε απορία. Όμως ο Γούναρης ήταν λευκός. Άρα το μαύρο, παραπέμπει σε κάτι επιθετικό, ή σε κάτι μαυρισμένο από την αγαμία. Ή για να τονισθεί μια αντίθεση. Μαύρες κότες έχεις, σαν μαύρος. Άσπρες δεν έχεις. Άρα θέλεις τα άλλα, που δεν έχεις. Έτσι είναι και η επιτυχία της χώρας. Όλοι θα ήσαν πολύ καλύτεροι , αν κάνανε κάτι άλλο.
     Κι έρχομαι στο ζουμί. Το πετεινάρι θέλει να πηδήξει. Ο σκοπός όμως αυτός, δεν αμολιέται φόρα μόστρα. Γι’ αυτό πρώτα, έρχεται το φλέρτ. Το οποίο όμως δεν είναι διακριτικό, διότι το πετεινάρι ουρλιάζει κοκώ.
     Και εκτίθενται όλοι που υπηρετούν το κακό. Οι άνδρες να τον χώσουν και οι γυναίκες να τον πάρουν. Η πιο απλή φυσική αλήθεια που μασκαρεύεται κοινωνικά. Κι όλοι τις απόκριες να δικαιούνται να παρασυρθούν χωρίς παρεξήγηση. Να τρέχουν όλοι, μπας και χαλαρώσουν, και ξαναγίνουν ό,τι προστάζει το ένστικτο, αλλά για να γίνει αυτό η μεν γυναίκα να ντυθεί κολομπίνα, ο δε άνδρας να ντυθεί σάτυρος. Οι απόκριες, οι πάντα αφιερωμένες στην αθάνατη ελληνική πεοκρουστική μαλακία.
     Κι όλα αυτά, από ένα τραγουδάκι του Γούναρη; Αμέ. Έχω κι άλλα. Περί τιμής, υπόληψης και λοιπά κοινωνικά ιδεώδη. Και έπαρσης εθνικής και κατάστασης ποσοτικής ποιότητας. Όσο αναλύεις το στίχο, τόσο βρίσκεις. Το πώς περνάγανε, το πώς διασκεδάζανε, το πώς προβληματίζονταν και το πώς αντιμετώπιζαν το μέλλον. Μασκαρεύανε το παρελθόν, και όταν το μέλλον αποκαλυπτόταν, βρίσκανε κοκώ και κικιρίκου. Η Ελλάδα φοράει μπούργκα πάντα. Τις απόκριες τις έχει 365 ημέρες του έτους. Κι εγώ, το τραγούδι το ξεμασκαρεύω, πρώτον για να καταλάβω τι στο διάλο μου παραδίνανε, και τι στο διάολο λέει η αποκριάτικη ελληνική ιστορία μου. Μπας και καταλάβω τις σημερινές δηλώσεις των αρχηγών, που ναι μεν δεν είναι τεράστιοι, όμως την ιστορία την γράφουν αυτοί. Μ’ αρέσει ν’ αναλύω τους παιάνας. Δοκιμάστε το και κυρίως μεθαύριο, κάφτε τον Καρνάβαλο, τον μόνιμο ελληνικό! Προσοχή στον αετό, τον γιαπωνέζικο. Την επόμενη Κυριακή πετάει, που πέφτουν κι οι τιμές.

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

           Απο τον Οκτώβριο που ξεκίνησα το χόμπυ αυτό, πιστεύω οτι έχουμε γνωρισθεί καλά. Κι έχω βρισθεί και προσωπικά και οιογενειακά. Απο απλούς οπαδούς ή φιλάθλους ή μετόχους. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ Ή ΤΩΡΑ ΤΑ ΞΕΧΝΑΝΕ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΙ ΟΤΑΝ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ, ΝΑ ΤΗΝ ΓΡΑΨΟΥΝ.
      ΑΛΛΑ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΑΘΕΡΑ:
      ΕΙΜΑΙ ΦΥΣΕΙ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, που εξυπηρετεί μόνο τον άρχοντα και τον αρχηγό του συνδικαλιστικού κινήματος. Η ΜΟΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΚ. ΟΛΕΣ, Π Ρ Ο Σ Ε Χ Τ Ε, Ο Λ Ε Σ Μ Α Ο Λ Ε Σ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ. ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΟΝΟ Η ΟRIGINAL, ΑΛΛΑ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΕΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΔΡΑ ΤΗΝ ΠΑΕ. ΕΝΤΑΞΕΙ;
      ΟΙ ΛΕΚΤΙΚΟΙ ΚΑΒΓΑΔΕΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΑΒΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΥΤΑΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΟ ΚΑΙ ΘΟΡΥΒΩΔΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΩ ΟΛΑ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΠΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΨΥΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΑΦΡΟ Ή ΤΡΑΜΠΟΥΚΟ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ ΜΙΑ ΦΑΝΕΛΛΑ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΜΑΖΑ.
        ΚΙ ΕΠΙΣΗΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΣΩ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ Ο ΣΕΡΒΟΣ; ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ. 4 ΜΗΝΕΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΦΤΑΝΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ. ΟΤΑΝ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΚΑΛΗ, ΕΓΡΑΨΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ( την έχω βάλει κι εδώ ) " ΤΗΝ ΔΙΩΧΝΕΙΣ ΤΗΝ ΓΚΟΜΕΝΑ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΑΠΑΤΑ". ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ, ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΣ ΣΤΑ ΙΣΑ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΔΙΟΤΙ Η ΑΕΚ ΜΑΣ ΕΧΑΣΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ, ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ. ( σε άλλες λεπτομέρειες δεν θα μπω τώρα, ας πούμε για την πρόταση στο Μανωλά).
       ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ: ΜΕ ΤΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΚΑΘΕ ΥΓΕΙΗΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ; ΜΕ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ. ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΑΓΙΑ ΜΠΑΚ; ΧΑΦΑΡΟΣ Η ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ; ΚΟΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ; ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΦΤΑΙΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ. ΤΟΥ ΕΦΤΑΙΞΕ ΤΟΥ ΣΚΟΚΟ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ΠΑΝΩ Η ΤΟΥ ΜΠΛΑΝΚΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΧΕΣΜΕΝΟ.
      ΚΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΠΟΥ, Η ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΘΕΡΜΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ( άντε άθελα του ) Η ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΘΥΡΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΜΕΣΑ. ΡΕ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ; 5 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ:
        ΓΙΑΤΙ Ο ΣΕΡΒΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤ' ΑΓΝΩΣΤΩΝ; ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΙ; ΠΟΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ; ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΙ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ. ΜΕ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ. ΡΕ ΚΑΗΚΕ Η ΣΑΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΝΕ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ. ΤΩΡΑ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ; ΔΕΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ.
        Χιλιάδες λάθη η οργάνωση ΚΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ,  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΙΩΣΑ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΚΑΙ ΘΑΠΡΕΠΕ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ, ΝΑ ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕΝΟΣ. Ε, ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΩ ΤΟ ΚΟΛΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ. ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΛΕΦΤΑ ΠΙΣΩ.
        ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΪΔΕΨΩ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΠΙΑ Η ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΟΥΝ, άλλα ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ. ΑΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ, ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟ. ΤΖΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΣ.  Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΠΟΥ ΟΙ ΜΕΝ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΒΑΤΡΑΧΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΙΓΚΗΠΑ.
         ΜΙΑ ΣΑΧΛΟΜΥΓΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΕΞΑΛΛΟ ΚΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΠΡΩΤΟΣ. ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΣΕ ΦΙΛΟ ΒΛΕΠΕΤΕ, ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ ΑΥΤΟ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΑ.
       ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ. ΤΕΛΟΣ. ΣΑΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΘΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΩ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΩ.  ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ. ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΙΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ Ο ΣΕΡΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΟΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΧ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΠΑΡΕΑ.
     

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΣΤΑ ΡΗΧΑ

           ΡΩΤΑΩ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΣΤΑ ΙΣΑ: ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΡΟΛΟ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΗΣ ΑΕΚ; ΘΕΛΩ ΚΑΠΟΙΟΝ; ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ , ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ.
           ΓΡΑΦΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΛΕΩ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΤΟ "ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΠΑ". ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΕΔΩ ΔΗΜΟΣΙΑ Η ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.
            ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ; ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΣΚΕΨΗΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ, ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ  ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΡΑ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΟΥ ΣΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΗΔΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
             ΘΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ : ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; ΚΑΙ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΓΩ: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ- ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΗΔΗ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΕΡΓΟ ΚΑΘΑΡΜΑ-  ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ " ΠΕΣΕ ΚΑΤΩ". ΑΥΤΟΣ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ , ΠΟΙΑΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ;
          ΞΕΡΕΤΕ ΦΙΛΟΙ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ: Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ  ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΟΝΗ.
       ΚΟΙΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ. ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΕΔΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ: ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΠΛΩ ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΑΠΛΑ: ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΑΕΚ 2 -1 ΚΑΙ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΥΠΟ ΜΑΛΗΣ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΚΑΝΟΝΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΦΕΤΟΣ.
         ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΩ ΟΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΑΙΖΟΝ. ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΜΑΙ ΑΕΚΤΖΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΑΜΗΣΩ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΗΝ ΑΕΚ. ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΕΡΒΟΥΣ Η ΠΑΛΙΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ. ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΕΧΩ, ΟΧΙ ΠΙΑ ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ. ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΩΝ.
     ΥΓ1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ, ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΑ - ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ.
     ΥΓ2. ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ, Ο ΚΟΥΚΟΥΔΗΜΟΣ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΑ ΠΗΔΗΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟ  ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΟ.  ΔΙΟΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΓΓΑ ΡΩΤΑΓΕ ΑΝ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΗ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΑΓΚΑΝΑΡΙ, για να είμαι και επίκαιρος.  ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ, ΑΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΑΡΜΟΔΙΟΣ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΗΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΗΔΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΑΣ.
      ΥΓ3. DISINFORMATION. ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ. ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ. 

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

ΑΛΗΤΗ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Φ . ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2007.



     Kάθε καλοκαίρι η στήλη έχει καθιερώσει να αναλύει ένα τραγούδι. Για να προσφέρει χαμόγελο μέσα στην κάψα του καλοκαιριού , δίπλα στο γαλάζιο κατουράδικο , που ελληνιστί λέγεται θάλασσα , και δίπλα στην πεθερά ή στη γυναίκα της παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας , ανάλογα με το τι οικονομικό συμβιβασμό έχει να κάνει ο καθένας. Φυσικά και εξαιρώ όλους εκείνους που από τα γενοφάσκια τους είχαν στόχο ζωής να πάρουν ΜΙΑ γυναίκα και να φτιάξουν οικογένεια για να μην χαθεί το σπάνιο είδος και το όνομά τους . Με ταγμένους οπαδούς δεν ασχολούμαι . Ενδιαφέρομαι για τους απλούς θνητούς που διαβάζουν ροζ αγγελίες ή πάνε σε στριπτιτζάδικα ή βλέπουν και καμιά τσόντα. Τους θεωρώ πιο υγιείς από εκείνους που φωνάζουν την πεθερά μαμά ή καβλώνουν με το φακιόλι και το μπικουτί της γυναίκας τους. Ξέρετε πότε μια γυναίκα έχει παχύνει; Όταν άνδρες της Green Peace την ώρα που είναι ξαπλωμένη στην παραλία την σπρώχνουν προς τη θάλασσα για ενυδάτωση . Να τη βλέπει η Green Peace. Να μην τη βλέπει ο άνδρας της.
     Και ξεκινάει το άσμα. « Αλήτη με είπες μια βραδιά , χωρίς καμιάν αιτία». Δηλαδή μια γυναίκα χωρίς καμιά αφορμή , χωρίς να της έχεις κάνει κάτι , γύρισε και ονομάτισε τον τύπο αλήτη. Έτσι λέει ο γράψας το στίχο. Που πρακτικά διαμαρτύρεται διότι και δεν υπάρχει αιτία και κυριότερα διότι διαφωνεί κανονικά με την προσφώνηση την αδικαιολόγητη και κυρίως προσβάλει το ήθος του. Και εδώ πρέπει λίγο να σταθούμε. Μαλάκα μας έχουν φωνάξει πολλές φορές. Είτε χαϊδευτικά « έλα ρε μαλάκα να πιούμε ένα ρακί» είτε με διάθεση προσβολής « Άντε ρε μαλάκα…» και τα λοιπά. Είναι να μην έχεις τόσο πλούσια γλώσσα , μαλάκας λέει τα πάντα αλλά χρειάζεται και το της υπόκρουσης της λέξης για να γίνει κατανοητή.
     Θυμάμαι στο σχολείο και την ώρα της διδασκαλίας του σχεδίου, τα ονόματα είχαν καταργηθεί . Ο ένας φώναζε τον άλλο μαλάκα. « Μαλάκα πώς να την κάνω την καμπύλη» . «Ρε μαλάκα τέλειωσες κιόλας;» «Άσε τις μαλακίες ρε μαλάκα». Το δε τελευταίο ήταν και άχρηστο . Διότι από το μαλάκα τι να περιμένεις άλλο, παρά μόνο μαλακίες. Όμως ελέγετο κι αυτό. Η τάξη ζούσε την αλληλοεκτίμηση και την παγκοσμιοποίηση . Μας σώζανε μόνο τα νούμερα που είχαμε λόγω επιθέτου κι αλφαβήτου. Ο Αβραμίδης δηλαδή ήταν ο Μαλάκας 1, ο Μαλάκας 12 και τα συναφή. Σηκώθηκε ο καθηγητής διακόπτοντας τη γραφικότητα του σχεδίου και μας εξήγησε ότι το «μαλάκας παιδιά είναι κακιά λέξη». Τρίχες . Το μαλάκας θριάμβευσε αλλά σε πιο ψιθυριστό , για να μην ακούει ο καθηγητής.
     Ο ήρωας λοιπόν του άσματος καταλαβαίνουμε από τον πρώτο στίχο ότι κάποιος προσεβλήθει. Και αλήτης και χωρίς αιτία; Νυσάφι πια. Έλα που ήρθε κι ο δεύτερος στίχος όμως: « Μα του αλήτη η καρδιά , δε σου κρατάει κακία». Κι εδώ έρχεται το σόκ. Η βαρύτητα , αυτό που καίει τον ήρωα , δεν είναι ο χαρακτηρισμός αλήτης. Διότι παραδέχεται ότι είναι αλήτης. Είναι το χωρίς καμιά αιτία. Δηλαδή , η γκόμενα έπρεπε να του εξηγήσει το λόγο. Πώς της ήρθε; Έτσι ξαφνικά. Ή ο αλήτης υπερέβει τον εαυτό του και το έπαιζε κύριος λόγω του έρωτα, αλλά αυτή χρησιμοποιούσε κοινωνική γνώμη , ήταν επηρεασμένη και πέταξε το χαρακτηρισμό;
     Μιλάμε για την απόλυτη τρέλα. Και για πολλά ανατρεπόμενα φορτηγά, που φέρνανε τα λουλούδια των πρωινών κηδειών στους θαμώνες των εργαστηρίων τέχνης (μπουζουκτζίδικα) . Οι οποίοι άφοβα κι ενώ όλη την ημέρα ήσαν τίμιοι εργαζόμενοι , το βράδυ το χαρακτηρισμό τον δέχονταν αγόγγυστα και με απλόχερο χαμόγελο. Στην Ελλάδα βέβαια είμαστε και ίσως η αυτογνωσία της σπατάλης κάποια στιγμή να κάνει το κοινό να συνειδητοποιεί πως αποκτήθηκε και πως αποκτιέται το χρήμα. Και βέβαια επειδή το αλήτης είναι ανδρικός χαρακτηρισμός , μήπως και γίνεται τίτλος τιμής , κάτι σαν το Σουλιώτης , και η περηφάνια είναι τεράστια διότι ο αλήτης κατόρθωσα πιο πολλά από τον κύριο; Που να ξέρω. Ένα τραγούδι αναλύω.
     Όμως η καρδιά του αλήτη δεν της κρατάει κακία. Είναι και large o αλήτης . Ή στ’ αρχίδια του. Ρε αν είσαι αλήτισσα εμένα θα πάρεις . Αν δεν είσαι και κοίταξα σ’ άλλη τάξη , μπας και ξεφύγω κι εγώ, δεν σου κρατάω κακία διότι την πολιορκία θα τη συνεχίσω κι όταν σε ζέψω , τότε να δω τι θα λες στις φιλενάδες σου και στον εαυτό σου. Ο αλήτης τα πετυχαίνει όλα. Ο κύριος υστερεί.
     Και ξαφνικά ενώ όλα έχουν πάρει μια κανονική πορεία ακούμε το «αλήτη με είπες μα εγώ χωρίς να σε μισήσω ..» Εδώ είναι που οι αναλυτές ψιλοτρελαίνονται . Αφού ο κύριος έχει παραδεχτεί ότι είναι αλήτης , και το θεωρεί και κατόρθωμα , γιατί να τη μισήσει; Διαφωνεί ότι είναι αλήτης ή είναι τόσο μεγαλόκαρδος , δίνει τόπο στην οργή και δεν μεταλλάσει το έρωτα σε μίσος; Αγωνίζεται για τον ίδιο , για εκείνη που βρήκε τα κότσια να τον ονομάσει αλήτη ενώ η παρέα του τον παραδέχεται μια που τον κερνάει πάντα ο αλήτης είναι large ή μεταφέρει έργο στην κοινωνία ; Δηλαδή ανακατεύει τάξεις , τζάκια και πιστεύει ότι αυτό είναι το σωστό; Δηλαδή να τραβήξουμε προς τα κάτω τους κυρίους και τις κυρίες και να τους κάνουμε όλους αλήτες; Ή να ανέβει σ’ άλλο κοινωνικό στρώμα διότι την αλητεία τη βαρέθηκε και η γυναίκα –έρωτας του είναι το κατάλληλο όχημα για να φύγει από εκεί που είναι;
     Eίπαμε ένα τραγούδι αναλύουμε και που να ξέρω τι είχε στο μυαλό του ο στιχουργός , ποιαν έβλεπε , και που τελικά το πήγαινε; Δεν ξέρω κι αν τελικά κατευοδωθεί η προσπάθεια του και σήμερα αυτός υπερηφανεύεται για τον αμφορέα του , αφού σίγουρα την πήδηξε, και η κυρία σκάει αφού πίστεψε το στίχο. Αν αντιστάθηκε η κυρία πάμε καλά. Αν δεν αντιστάθηκε , τολμώ να πω ότι ο αλήτης μπήκε στα σαλόνια και η κυρία στα αλώνια ή στις αλάνες.
     Κι ανακάτεψαν εμάς. Μας μπερδέψανε ρε παιδί μου. Γι’ αυτό πήγαινε πάντα και του κάνε τη δύσκολη ; Τώρα εγώ είμαι υποχρεωμένος να ανέχομαι αυτόν, μια που προχώρησε κι έχει γνώμη και για την παιδεία; Διότι ο αλήτης δεν σταματάει πουθενά. Έχει γνώμη επί παντός επιστητού. Και γι’ αυτό τα παιδιά μας έχουν τέτοια κουλτούρα και η χώρα τέτοια παρουσία. Κι όλα αυτά επειδή τον είπε αλήτη μια βραδιά; Αμέ και χιλιάδες άλλα που όμως τραγουδήθηκαν σε άλλα άσματα και θ’ αναλυθούν εν καιρώ.
*********************************************************************************
      ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΜΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ. Η ΡΟΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ Η ΑΚΡΗ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ.
**********************************************************************************
        ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΟΛΟ ΔΡΑΣΗ-ΑΝΑΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΦΑΕΙ ΤΕΛΙΚΑ.

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ

          Η κατάσταση μια χαρά ελεγχόμενη είναι και δεν πρέπει να δραματοποιείται ένα τυχαίο περιστατικό. Πέσανε δέκα φάπες και τίποτε παραπάνω. Τις έφαγε ο προπονητής, κάποιοι ανέβηκαν στην ιεραρχία των μουτζαχεντίν, βρέθηκε και καλοκαιριάτικο θέμα για μας, τον Αδαμίδη και την αστυνομία που πλάκωσε τα βίντεο για να πάει στο Νικητιάδη και να πατάξουν την βία παρέα. ΜΙΑ ΒΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΙ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
         Καμία Original   δεν βρίσκεται πίσω απο την ενέργεια που χάλασε το καλό κλίμα και την υπερομάδα που τρόμαξε τους πάντες στο παγκόσμιο στερέωμα εκτός απο την Καλλιθέα. 30 κάφροι δεν αντιπροσωπεύουν κανέναν. Ούτε την οργάνωση, ούτε τους αγανακτισμένους, ούτε αυτούςς που κάνουν υπομονή. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΔΧ ΝΑ ΕΚΤΕΘΕΙ ΚΑΤ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ. ΔΕΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ.
         Ο ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΘΑΡΑ. Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ. ΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΕ. ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ, ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΦΑΕΙ ΜΙΑ ΜΠΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΙΧΥΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΑΝ ΑΣΠΙΔΑ. ΔΙΟΤΙ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΠΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ. ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ.
        Μια χαρά είναι η ΑΕΚ με την αριστερά της. Τα όργανα θα αρχίσουν αργότερα και θα είναι πραγματικά και ουσιαστικά. Και θα είναι εξουσιαστικά. Προς το παρόν είναι χαβαλές και φιλικά παιχνίδια. ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ Η ΓΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ Η ΓΙΑ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ. ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ ΤΟΥ 2004 ΠΟΥ ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ.
        Η οργάνωση υπάρχει ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ; ΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ. ΔΙΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΑΡΙΕΤΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ. ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΑΛΗΔΕΣ ΚΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΕΛΙΕΣΤΕ. ΚΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΑΡΙΑ, ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ.
         ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΚΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΝ. Ο ΚΑΘΕ ΠΕΛΑΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ. Η ΔΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΥΛΑ.
         Για αυτό συστήνω ηρεμία και μπάνια. Τίποτα δεν γίνεται. Όλοι είναι στην θέση τους. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ, Η ΦΕΤΕΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ. ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΠΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΣΤΟΧΟ ΠΟΥ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΟΥΝ. ΖΗΤΩ Η ΑΕΚ ΜΑΣ.

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ

     « Χρήματα υπάρχουν.» ( Γ. Παπανδρέου, Σεπτέμβριος 2009 ).
Το θυμάστε ή το ξεχάσατε; Διότι είναι και ξεχασιάρης λαός ο Έλληνας. Μπορεί να θυμάται κάτι απίστευτες λεπτομέρειες για την άλωση της Πόλης ή για το πώς μόρφαζε ο Μάρκος Μπότσαρης όταν τράβαγε μπάφους, αλλά να μην θυμάται τα κοντινά. Κι αυτό είναι το πρώτο σύμπτωμα του Αλτσχάϊμερ.
     « Θα πάμε σε ήπιες πολιτικές με στόχο την πράσινη ανάπτυξη.» ( Γ. Παπανδρέου, Σεπτέμβριος 2009 ). Κι εγώ πρέπει να σας πω τι έγινε στο διεθνές συνέδριο με θέμα τις πιο πετυχημένες μεταμοσχεύσεις.
     Πρώτα σηκώθηκε ο Αμερικάνος : Μας φέρανε έναν τύπο που δεν είχε καρδιά. Τον βάλαμε στο χειρουργείο, του προσθέσαμε μια, και σε δύο ημέρες, όχι μόνο σηκώθηκε αλλά έκανε και τζόκινγκ. Χειροκροτήματα από το κοινό.
     Στο βήμα μετά ανέβηκε ο Γερμανός : Εμάς, μας δώσανε έναν τύπο που δεν είχε εγκέφαλο. Τον βάλαμε στο χειρουργείο, του γεμίσαμε το κεφάλι και σε δυο ημέρες, όχι μόνο σηκώθηκε αλλά βρήκε και δουλειά. Ξανά χειροκροτήματα από το κοινό.
     Κουνιστός, λυγιστός, τον λόγο πήρε μετά ο Ιταλός : Σε μας έλαχε τύπος που δεν είχε αρχίδια. Τον βάλαμε στο χειρουργείο, του κολλήσαμε τα εργαλεία και σε δυο ημέρες, όχι μόνο σηκώθηκε αλλά βρήκε και γκόμενα. Ξανά χειροκροτήματα από το κοινό.
     Πιο σίγουρος από ποτέ, παρά τα δύσπιστα βλέμματα του ακροατηρίου, ανέβηκε για την ανακοίνωση του ο Έλληνας: Σε μας δώσανε έναν τύπο που δεν είχε ούτε καρδιά, ούτε εγκέφαλο, ούτε αρχίδια. Τον βάλαμε στο χειρουργείο και τα φτιάξαμε όλα. Σηκώθηκε σε μία ημέρα, σε δυο ημέρες τον κάναμε πρωθυπουργό και σε τρεις ημέρες είχαμε χάσει όλοι τις δουλειές μας. Άφωνο το κοινό, χωρίς χειροκροτήματα. Συνειδητοποίησε πόσο μπροστά ήταν η Ελλάδα.
     «Το ΦΠΑ δεν πρόκειται να αυξηθεί ούτε μια μονάδα.» ( Γ. Παπανδρέου, Σεπτέμβριος 2009 ).
     Και τα νέα καλυτερεύουν ακόμα περισσότερο. Άμα έχω καλή διάθεση, έτσι πάει. Η ερευνητική ομάδα του Dr. Danniel Scrovonski σε συνεργασία με την εταιρεία Avid Radiopharmaceuticals, ανακάλυψε μια ειδική ραδιενεργό χρωστική με την οποία εντοπίζονται οι πλάκες αμυλοειδούς στον εγκέφαλο, οι οποίες σχετίζονται με τη νόσο Αλτσχάϊμερ. Κι έτσι θα είναι εφικτή η διάγνωση της ασθένειας που θα αρχίσει να θεριεύει καθώς αυξάνονται τα χρόνια του μέσου όρου της ζωής . Και θα κορυφώνεται η άνοια, που όμως δεν θα είναι αυθόρμητη σαν την μαλακία, αλλά καθαρή αναπηρία.
     Κι έχει τεράστια σημασία η διάγνωση, που θα γίνεται πολύ απλά μέσω αναίμακτης τομογραφίας. Θα σου κάνουν μια ενεσούλα με την χρωστική, κι αν έχεις Αλτσχάϊμερ, οι εγκεφαλικές πλάκες θα γίνονται μπλε. Αν είσαι απλά μαλάκας, οι εγκεφαλικές πλάκες θα παραμένουν στο φυσικό τους χρώμα, το πράσινο.
     Καταλαβαίνετε την κοινωνική σημασία του επιστημονικού επιτεύγματος. Διότι οι έχοντες Αλτσχάϊμερ, θα εφοδιασθούν με ειδική κάρτα, θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση της ψήφου και θα δικαιούνται νωρίτερα και αναπηρική σύνταξη. Κυρίως θα διαχωρίζονται έγκαιρα από τους απλούς μαλάκες, αυτούς που έχουν εγκέφαλο ίδιων διαστάσεων με το κουκούτσι του καρπουζιού και οι οποίοι βέβαια θα μπορούν να εξακολουθούν να εργάζονται , να ψηφίζουν και να μας γαμούν.
     Και τα λέω αυτά διότι μέχρι τώρα όσοι εμφάνιζαν μια κάποια άνοια, όλοι κατατάσσονταν στα ιατρικά αρχεία, σαν ασθενείς με Αλτσχάϊμερ. Ενώ δεν είναι έτσι. Άλλο ο εκ γενετής μαλάκας κι άλλο ο ασθενής τον οποίο οφείλουμε να σεβόμεθα, να τον προστατεύουμε αλλά να προστατεύουμε κι εμείς τον εαυτό μας. Θα μου πείτε βέβαια και με το δίκιο σας, ότι θα μας μείνει ο μαλάκας μη ασθενής. Ε, τι να κάνει κι η επιστήμη; Βελτιώνει τα ποσοστά της. Δεν μπορεί να τα λύσει κι όλα μονοκονδυλιά.
     « Το κράτος δικαίου πρέπει να επανέλθει.» ( Γ. Παπανδρέου, Σεπτέμβριος 2009 )
     Και πλέον μιλάμε ότι όλος ο πληθυσμός του πλανήτη, πρέπει να σπεύσει να κάνει αυτήν την τομογραφία στις εγκεφαλικές του πλάκες. Και μετά την διάγνωση να λάβει ο καθένας τα μέτρα του ανάλογα με το πόσο υπολογίζει τον διπλανό του. Και με πλήρη ιατρική μυστικότητα. Αυτοί που έχουν Αλτσχάϊμερ και ξεχνούν τα κοντινά, να κάτσουν στην άκρη μόνοι τους, ενώ αυτοί που δεν έχουν, στωικά να περιμένουν την επιστήμη να ανακαλύψει την χρωστική που θα βάφει τις εγκεφαλικές πλάκες που σχετίζονται με την μαλακία.
     Στην Ελλάδα έχουμε μεγάλη έξαρση της νόσου. Λίγο που κόψαμε το κάπνισμα ( πραγματικός εχθρός της νόσου ), λίγο η τηλεόραση, λίγο η εκ πεποιθήσεως πνευματική αδράνεια μας, λίγο κι ο καυτός ήλιος που συνεχώς βράζει το περιεχόμενο του κρανίου, δεν θέλει και πολύ. Μέχρι και τα σίδερα λυγάνε, να μην λυγίσει κι ο Έλληνας;
     Όταν έχεις λοιπόν καμιά εκατοσταριά χιλιάδες πολίτες με Αλτσχάϊμερ, εύκολα ανατρέπεται και το εκλογικό αποτέλεσμα. Διότι η νόσος βαράει, και πριν την κάλπη αλλά και μετά. Άλλο ήθελες να ρίξεις, άλλο έριξες κι άλλο είπες ότι έριξες. Και το πιστεύεις κιόλας. Γι’ αυτό και τώρα τελευταία έχει τέτοια διαφορά το κανονικό αποτέλεσμα της κάλπης με το exit poll. Στο Αλτσχάϊμερ οφείλεται. Και δεν το θέλουμε αυτό στην καταμέτρηση των ψήφων μας. Θέλουμε το εκλογικό αποτέλεσμα να είναι υγιές και να οφείλεται μόνο στο μαλάκα.
     Διότι τα ίδια γινόντουσαν και παλιότερα. Με τους δοσίλογους που μετά τον πόλεμο γίνανε αντιστασιακοί. Με τους χαφιέδες που μετά την χούντα ήταν αριστεροί. Με τους δεξιούς που μετά γίνανε σοσιαλιστές. Δεν ήταν κακοί άνθρωποι. Αλτσχάίμερ είχαν και ξεχάσανε. Κι αυτοί πλέον δεν με πολυνοιάζουν. Με απασχολούν πιο πολύ οι πολιτικοί μήπως είναι άρρωστοι κι αναγκάζονται να μας δουλεύουν τόσες ώρες. Και να μη ξεχνάνε τι έχουν πει προκειμένου να ανέβουν σε ακριβοθώρητους θώκους.
     Γι’ αυτό σας ενημερώνω για τα καλά νέα και γι’ αυτό προτείνω ο Γεώργιος Παπανδρέου Jr να πάει πρώτος να κάνει την τομογραφία. Διότι στην εγχείρηση του Έλληνα ιατρού που τον έκανε καινούργιο, μπορεί να έγινε και κάποιο λάθος. Να του βάλανε εγκέφαλο με τη νόσο, ας πούμε. Οπότε για μένα είναι αθώος κι ας είναι ο επίσημος τελετάρχης της κηδείας της χώρας. Κι οπότε τον αφήνω στην άκρη και συνεχίζω το έργο μου του να βρω όλους εκείνους τους μαλάκες που τον ψήφισαν. Για να τους συγχαρώ προσωπικά και να διαπιστώσω βέβαια μήπως έχουν Αλτχάϊμερ τώρα.
     « Πρέπει να γίνουμε πιο ανταγωνιστική χώρα σε σχέση με την Κίνα και την Ινδία.» ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ.