Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ

           Κάπου μπέρδεψα τις μέρες κι ενώ ήθελα να μιλήσω και για τους δυό ημιτελικούς, τελικά την πάτησα σαν τον Ράπανο ή τον Βερνίκο - που δεν γνώριζε - κι έμεινα υπουργός της μιας ημέρας. Δείγμα δηλαδή οτι ο Σαμαράς, εκτός από το πρόγραμμα των πέντε εβδομάδων που είχε εκπονήσει, είχε και έτοιμο το επιτελείο που θα το έφερνε εις πέρας. Φυσικά βλακεία μου ή πιο σωστά αφηρημάδα μου αλλά δεν έγινε και κάτι. Αφηρημάδα λοιπόν ή μάλλον χοντρομαλακία όσων ψήφισαν όμως το πρώτο κόμμα, αφόύ αποδεικνύεται περίτρανα οτι δεν υπήρχε τίποτα. Ούτε σχέδια, ούτε καν άνθρωποι. Και φυσικά αν δεν υπάρχουν σε καίριες θέσεις, φανταστείτε τι έγινε και στα υπόλοιπα καρεκλάκια. Πάμε λοιπόν για μια τρυπάρα στο νερό στην " επαναδιαπραγμάτευση " με επι κεφαλής τον Σαρλ. Ε, να μην υποστούν φθορές τα κόμματα. Άνετα μπορούμε να βρίζουμε τον πρόεδρο της δημοκρατίας.
           Δεν μπορώ πιο γλαφυρά να περιγράψω την γελοιότητα αυτής της χώρας και των ηγετών της. Που πραγματικά σωζόμαστε, μόνο και μόνο επειδή θάλασσα τα έκανε κι η λιτότητα στην Ισπανία αλλά κι ο μέγας τραπεζίτης Μόντι στην Ιταλία. Όλοι πάνε στον κουβά - κατά πληροφορίες μου η Ιταλία πάει για την πρώτη Αυγούστου - κι ελπίζω το κοινό του blog να μην έχει ακολουθήσει αυτήν την πορεία όσο αναφορά το στοίχημα. Διότι το στοίχημα το έχασε ήδη ο Σαμαράς, όταν ο γιατρός του σήμερα, του συνέστησε 40 μέρες αποχή από κάθε ταξίδι. " Την Ελλάδα και τα μάτια σου ", είχε ευχηθεί ο Μητσοτάκης. Στο ένα βγήκε. Στο άλλο θα μάθουμε μετά την θρησκευτική περίοδο.
              Και το ματς το αυριανό, το θεωρώ κανονικό τελικό. Αυτό υποδεικνύει το βάρος της φανέλας της κάθε ομάδας. Όπως και να το κάνουμε παίζουν ο τρίτος με τον δεύτερο ( κατά σειρά κουπονιού ) όλου του πλανήτη. Αλλά και δυό ομάδες που δίκαια βρίσκονται προκριμένες. Όπως κι όλο το τουρνουά πάει λογικά, με εξαίρεση την πρόκριση της Αγγλίας εις βάρος της Σουηδίας. Και νάταν μόνο αυτό; Πόσο απείχαν οι ξυλοκόποι οι Άγγλοι να έχουν αποκλείσει την Ιταλία; Στα πέναλτυ και μια παρέα από ένα καφενείο, νικάει όποιον και να βρεθεί απέναντι του.
              Οι δυό ομάδες λοιπόν, φτάσανε εδώ από τελείως διαφορετικές κατευθύνσεις και φιλοσοφίες. Η Γερμανία με την οργάνωση και το σταθερό τέμπο της κι η Ιταλία με το φλερτ και την τσαχπινιά της. Η Γερμανία δεν άλλαξε τίποτα από την γνωστή φιλοσοφία της, αυτήν του αφεντικού, ενώ η Ιταλία χλώμιασε και ίδρωσε. Βέβαια δεν την πολυπειράζει αυτή η κατάσταση, αφού πάντα θέλει κάποια λεπτά για να ρολάρει, αλλά δεν είναι και λίγος ο εκνευρισμός του Μπουφόν όταν βλέπει μπροστά ανύπαρκτους σκόρερς. Όταν έχεις μάθει να περιμένεις και στην κόντρα να κάνεις το γκολ...Όταν έχεις μάθει στο ατομικό ταλέντο κι όχι στην ομαδική δουλειά, όπως και νάχει εκνευρίζεσαι.
            Όπως εκνευρίστηκε και σύσσωμος ο ιταλικός τύπος με αυτό το σύστημα του 3-5-2, που ήταν καλό εναντίον της Ισπανίας , αλλά εντελώς της πλάκας απέναντι στους Κροάτες και τελικά έπεισε τον Πραντέλι να το γυρίσει στο κλασσικό 4-4-2. Που έδωσε καρπούς σαν παραγωγή παιχνιδιού απέναντι στην Αγγλία αλλά από αυγό, μόνο κλο κλο. Κι αυτό θα είναι το μειονέκτημα απέναντι στην γερμανική ομάδα. Δηλαδή θα μπορέσω να κρατήσω το γκολ, αν φυσικά το βάλω. Αν δεν το βάλω, τότε άντε ξανά μανά στα πέναλτυ.
           Οπότε η ποδοσφαιρική λογική, μιλάει για γερμανική κατοχή, που θα ήθελε να προηγηθεί για να ανοίξει η ιταλική άμυνα και παιχνίδι στα under, στο no goal και στο 1Χ του κουπονιού. Κι αυτά τα λέω, ενώ υποστηρίζω φουλ Ιταλία. Και δεν μιλάω για τώρα, αλλά για πάντα. Μετά την μεγάλη μου αγάπη που λέγεται Ουρουγουάη, πάντα είμαι με την διπλανή χώρα. Την οποία το κουπούνι την υποτιμά ιδιαίτερα όταν την προτείνει στο 4,35 για νίκη. Είπαμε οι φανέλες είναι βαρειές αλλά τα στατιστικά του παρελθόντος είναι υπέρ της Ιταλίας.
            Ψυχρά λοιπόν τα πράματα, παίζουν υπέρ του Πλατινί και της δήλωσης του για τον επιθυμητό τελικό. Κι η δική μου η άποψη προς τα εκεί πάει, αφού ο Πραντέλι προσπαθεί να δώσει εικόνα ομάδας στους Ιταλούς, πράγμα το οποίο είναι έξω από το DNA τους. Η Ιταλία είναι ομάδα μόνο μέσα στην περιοχή της. Έξω από αυτήν είναι αν καταλάβω τι ήθελε να πει ο ποιητής. Ενώ η Γερμανία είναι οτι παίρνω το κομμάτι αυτό και με τυφλά μάτια ξέρω πού στο διάολο να βάλω την βίδα. Και χωρίς ιδιάιτερες υστερίες του τύπου οτι " ...τώρα θα δουν οι Γερμανοί..." ή " ...θα παίξουμε και για την τιμή της Ελλάδας..."
              Εύχομαι το παιχνίδι να είναι καλό και να αποφύγουμε διαιτητικά λάθη που θα φέρουν άλλες σκέψεις. Κι εύχομαι να μην μας κάτσει η πίτσα στο στομάχι. Κάθεται μια ισοπαλία χαμηλή και μετά όλοι βουρ στην παράταση και στην παράσταση του Μπουφόν. Φυσικά αυτό θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα στο eurogroup αλλά ο κόσμος να είναι χαρούμενος που δεν θα έχει άρτο αλλά είχε θέαμα, οπότε ας δουλεύουν τα tapes. Όπως δουλεύουν τα ένθετα των εφημερίδων για τις καλοκαιρινές διακοπές σε όλα τα pigs. Που ναι μεν είναι τα πρώτα γράμματα των χωρών του νότου, αλλά σίγουρα για να το βγάλεις σε έκφραση, δείχνει μικροψυχία και κακόβουλη διάθεση. Αυτό δεν το συζητώ καν. Το χιούμορ είναι σαφές, αλλά όταν γίνεται σλόγκαν, λαμβάνει διαχωριστική γραμμή ο μικροκομπλεξισμός και το σχιζοειδές σύνδρομο. Μόνη παρηγορία ο Σβάϊνστάϊγγερ, που ελπίζω οι Γερμανοί φίλαθλοι να γνωρίζουν τι σημαίνει και πού παίζει.
             Υγ. Πιστεύω να μην έχετε παράπονο για την πληροφόρηση των αποφάσεων της λίγδας που ελήφθησαν σήμερα, αλλά τις ξέρατε εδώ και τέσσερις ημέρες από αυτόν τον χώρο. Ή κάνουμε δημοσιογραφία ή γραφοδημοκρατία. Που το δεύτερο κάνουμε καθότι τα άλλα είναι για να πουλάνε και κανά φύλλο οι φυλλάδες. Μέχρι να πάρουν χαμπάρι τα δημοσιογραφάκια, η σωστή επαφή τα έχει ξεράσει. Όπως η Τσαπανίδου σήμερα ( χθες ), που είχε σλόγκαν την παροιμία για τον γυαλό. Την καλημέρα μου με μπόλικα αγγειοδιασταλτικά για τον Ράπανο που ο άνθρωπος, πώς να υπηρετήσει με εγκεφαλικό; Τα αγχολυτικά στον Ταμβακάκη.  

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα.
    Η Ισπανία ακόμα και με την χτεσινή νίκη δεν πείθει. Παράδοξο αυτό πού λέω απ΄την στιγμή πού οι Ισπανοί είναι στον τελικό, αλλά η δική τους επιτυχία είναι και αποτυχία τών αντιπάλων της.
    Χτές οι Πορτογάλοι ηταν ξεκάθαρα καλύτεροι στο 1ο ημίχρονο στο δε 2ο τα πράματα ηταν ισσοροπημένα και μόνο στην παράταση πήρε το πάνω χέρι η Ισπανία.

    Η Πορτογαλία όμως απέτυχε να μετουσιώσει την υπεροχή τού 1ου ημιχρόνου σε γκόλ κι έτσι δεν μπορεί να διαμαρτύρεται για αδικία επειδή το μάτς κρίθηκε στην ρουλλέτα. Την "αδικία" μόνο η ίδια μπορούσε να την διορθώσει κι άλλωστε δεν υπήρξε θέμα διαιτησίας η κάτι άλλο πού να δικαιολογεί το παράπονο τών Πορτογάλων.

    Κι απ΄την άλλη υπάρχει η Ισπανία, πάλι βραχυκυκλωμένη σε μεγάλα διαστήματα (ειδικά τού κανονικού αγώνα), πάλι χωρίς φρεσκάδα, πάλι έπαιξε με την φωτιά και πάλι βγήκε από πάνω όπως έχει κάνει σε όλο το τουρνουά. Και με τούς Ιταλούς το έπαθε αυτό, και με τούς Κροάτες αλλά και με τούς Πορτογάλους χτές, δεν ήταν δηλαδή ένα μόνο μάτς πού η Ισπανία φάνηκε προβληματική.

    Ομως, αφού πάλι είναι στον τελικό, το ερώτημα παραμένει ποιός μπορεί να την νικήσει.
    Νομίζω ότι οι 2 ομάδες πού μπορούν να την νικήσουν παίζουν σήμερα μεταξύ τους. Κι άρα ένας θα μείνει και αυτός ο ένας θα ψάξει να νικήσει την Ισπανία την Κυριακή, με πολύ καλές πιθανότητες, θεωρώ. Εκτός κι αν οι Ισπανοί κάνουν ένα ματς τόσο καλό όσο δεν έχουν κάνει εδώ και πάάάάάάρα πολύ καιρό.

    Στο σημερινό, νομίζω ότι οι Γερμανοί, τουλάχιστον στα χαρτιά, είναι καλύτεροι. Κι υπάρχει κι εδώ παράδοξο: τόσο η τωρινή Ιταλία όσο κι η τωρινή Γερμανία δεν είναι αυτό πού "ξέρουμε" γενικώς.
    Η Ιταλία δηλαδή δεν είναι μιά ομάδα με επιστημονικό κατενάτσιο και στρατηγικά χτυπήματα, αντίθετα είναι μιά ομάδα πού προσπαθεί να παίξει μπάλλα, και το κάνει μιά χαρά, πού χρησιμοποιεί το πρέσσιγκ σε ...σχεδόν Γερμανικό βαθμό, πού πιό πολλά βασίζει στην επίθεση παρά στην άμυνα (κι άλλωστε η άμυνα της μοιάζει να είναι το αδύνατο σημείο της, καθαρά αντι-Ιταλικό χαρακτηριστικό).
    Η δε Γερμανία είναι η πιό "αντι-γερμανική" Γερμανία πού έχουμε δεί τα τελευταία 30 χρόνια. Εχει πολλούς μπαλαδόρους στην σύνθεση της (κάμποσοι κάθονται και πάγκο!), κλείνει ομάδες στα καρέ τους και τις πολιορκεί όχι επειδή κάνει αυτό πού πάντα κάνει μιά Γερμανία αλλά γιατί έχει και πολλή ποδοσφαιρική ποιότητα.
    Αν σε κάτι μοιάζουν οι 2 αντίπαλο τού σημερινού μάτς είναι ότι κι οι 2 έχουν πολύ ψηλό ποδοσφαιρικό IQ. Κι ότι τυνχάνει να έχουν τίς 2 βαρύτερες ποδοσφαιρικές φανέλες στην ευρωπαική ήπειρο.
    Και οι δύο θα ταλαιπωρήσουν τούς Ισπανούς την Κυριακή όποιος κι αν είναι ο νικητής σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρηστος Χοντζεας28 Ιουνίου, 2012 14:33

    Ενα-ενα πρεπει να αντιμετωπισει τα "PIGS" η Γερμανια για να σηκωσει την κουπα.
    Το πρωτο το περασε-αναμενομενα.
    Σειρα της Ιταλιας και μετα Ισπανια. Δυσκολα πραγματα.
    Ειδωμεν.
    Για σημερα βλεπω ισοπαλια και πιθανως με γκολ. 1-1.


    Εχουμε κυβερνηση η οχι ρε σεις; Που ειναι αυτοι; Εξαφανισμενοι. Και λογικα. Και αναμενομενα. Εως χθες το κυβερνητικο πεδιο ηταν ενα "Ελ Ντοραντο" Παροχολογιες,χασιμο χρονου και απανωτες αναβολες εις το απειρον.
    Τωρα ομως δεν υπαρχει αυτη η πολυτελεια. Τελος.
    Τωρα οπρεπει να εφαρμοστουν οι υπογραφες. Πρεπει να συνεχιστει η κυβερνηση ΓΑΠ υπο την μορφη του συμφοιτητη Σαμαρα και στην ουσια να ολοκληρωθει το εργο Σημιτη.

    Ο Ραπανος εκανε οτι κανουν και οι συλληφθεντες. Αλα Μπεος και Μακης εδρασε. Γνωστο το κολπο. Εισαγωγη σε νοσοκομειο και "ελευθερος ιατρου".

    Ο Σαμαρομαλακας αποκτησε και αυτος 40ημερο αδεια μετ'αποδοχων. Μπανια,ξαπλα και μακρυα απο τα φωτα των προβολεων,γιατι πειραζουν στα ματια.

    Ενω δηλαδη θα επρεπε να τρεχουν πρωτοι πρωτοι στις καμερες και να καμωνονται οτι κυβερνουν, εν τουτοις,αποφευγουν τα γραφεια τους οπως ο διαολος το λιβανι.
    Εχει να γινει του κουτρουλι ο γαμος.

    Και μπροστα ενας Στουρναρας,σκετο στουρναρι που ειναι γεννημενο απο την κοιλια του Σημιτη. Απο την εποχη των πρωτων ιδιωτικοποιησεων και του παρτυ τουν χρηματηστηριου με την "ΚΑΠΑ Χρηματηστηριακη".Μιλαμε για τον αληταμπουρα. Για τον τεμπελαρο. Για τον δοσιλογο.

    Και με εκεινα και με τα αλλα,καταφεραν και εφεραν στις κυυριες θεσεις,καθαρα πλεον ανθρωπους τους. Απο Παπαδημους,εως ΡαπανοΣτουρναρες. Απο Πικραμενους εως Ζανιαδες.
    Υπο την μπαγκετα του μεγαλου δοσιλογου Λαμπρακη με την βρωμερη και ΔΟΛια βιομηχανια.
    Με ταχυδακτυλουργικα εκλογικα κολπα,βγαινουν λαγοι και καθηγητες-τοκογλυφοι απο καπελα.
    Οι ιδιοι οι τοκογλυφοι πλεον κυβερνουν μια μισοπεθαμενη χωρα και τις τραβανε τα τελευταια υφασματα και κηροπηγια. Οτι προκανουν.
    Μιλαμε οτι βελπουμε εναν αργο θανατο,καπου στη σαβανα.


    Σκεφτονται λεει τα -ηδη υπογραφεντα- μετρα του μνημονιου 3 να τα "μεταφερουν" χρονικα απο τον Ιουνιο στον Σεπτεμβριο. Πως να ξαναπαρει μετρα μια κυβερνηση ολιγων ημερων η οποια ειχε "υποσχεθει" "επαναδιαπραγματευση" αυτων των μετρων;
    Οποτε κανουν ολοι τον ψοφιο κοριο.

    Μπας και προκανουν και ξεπουλησουν οτι εχει μεινει δηλαδη,πριν ο κοσμος βγει ξανα στους δρομους και αυτη τη φορα οι αγανακτισμενοι του "Συνταγματος" θα μοιαζουν με παιδικη χαρα,μπρος σε αυτο που ερχεται.

    Φυσικα το βλακομετρο εχει μερικους μηνες ζωης,πριν τον ψησουν στην σουβλα.
    Και θα ερθει κατοπιν καποιος απο το Μητσοτακαιικο-το οποιο επανεκαμψε στην ΝΔ αλλα οπως ειδαμε εμεινε "πισω" και δεν ζητησε υπουργιλικια και μαλιστα δεν παραπονοεται κι'ολας. Αφηνουν τον ψηλο μαλακα με τα γυαλια να τα κανει μανταρα και κατοπιν θα ξαναζητησουν την αρχηγια του κομματος,σαν να μη τρεχει τιποτα.

    Και πως να τρεχει,αφου το ποπολο τρεφεται με Λωτους, και εχει μνημη 48ωρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή