Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΩΡΟ

        Τι άλλο να γίνει; Να καίγεται η μισή Αττική, να θέλουμε παράταση για την Χίο και την Μυτιλήνη αφού τρακάρανε τα πλοία μεταξύ τους που δεν το έχει προβλέψει ο εκλογικός νόμος κι ο Τσίπρας να πηγαίνει να ψηφίσει χωρίς ταυτότητα και 645 ξένοι δημοσιογράφοι - κάτι σαν τους 29 κατασκευαστές πλυντηρίων που συνιστούσαν Σκιπ ( παράλειψε το δηλαδή ) - να μην μπορούν να βεβαιώσουν οτι αυτός είναι ο ανήρ. Ακάματο ελληνικό κράτος με τις διερευνητικές σου εντολές. Πάλι στις υπερωρίες ο Σαρλ. Και πάλι να δούμε αν θα δεχθεί την Χρυσή Αυγή. Αυτή είναι εβδομάδα.
         Μίζερη για την επαγγελματική πραγματικότητα, αλλά ακόμα πιο μαύρη για όλους εκείνους που χάσανε τα σπίτια τους λόγω των μποφόρ και της φωτιάς. Το απόλυτο κρίμα κι η απόλυτη στενοχώρια. Και το εννοώ. Δεν είναι λόγια συμπαράστασης αυτά, αφού ούτε διαβάζουν εδώ οι άνθρωποι αυτοί αλλά κι αν το κάνανε, το κόψανε πια. Ένας αέρας φύσηξε, δυό μαλάκες είπανε να κάνουνε οξυγονοκόλληση και πάπαλα θάμνοι, δάση και σπίτια. ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΩΛΟΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΙΕΞΟΞΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΔΑ.
         Και τι κάνουμε τώρα; Α, όλα κι όλα. Ο Μαύρος θα πάρει αγκαζέ τον Ντέμη και θα πάνε στον Μελισσανίδη. Να ζητήσουν ιδιωτική ρύθμιση κατά πρώτας και μετά, όταν τελειώσουν οι διερευνητικές με την τεράστια αποχή αλλά και την αποφασιστικότητα των τόσων ψηφοφόρων να θέλουν να δουν την Μέρκελ να προσκυνάει, θα πάνε και τον υπουργό για την δημόσια ρύθμιση και μετά στον Κλάϊφερτ να δώσουν την ομάδα. 400 χιλιάρικα ζήτησε αυτός; Εγώ λέω 200 κι ο Καμμένος την εθνική άμυνα.  Τζυγγνόμ, μπουρώ ν' παρ' τσι εθνικίς πόρις; έχει καλό τσίπουρο εδώ πάνω δίπλα στη Frontex.
           Το μήνυμα λοιπόν της κάλπης, είναι ξεκάθαρο. Ο λαός θέλει πλεόν να συνεργαστεί ο Τσίπρας με τον Σαμαρά. Αυτό δεν ακούγαμε τόσο καιρό για τη ΝΔ και τον Βενιζέλο; Το ίδιο μήνυμα στείλαμε αν δεν είπαμε κιόλας οτι προτιμάμε να είμαστε ακυβέρνητοι. Κάναμε μια αλλαγή ρε αδερφέ. Τώρα πετάξαμε έξω τον έξυπνο επικοινωνιολόγο και θέλουμε κάτι σε slim line. Δεν πήρανε το μήνυμα; Ξανά εκλογές. Μέχρι την τελική αυτοδυναμία που θα παιχτεί σε παρτίδα φεύγα του τάβλι. Όσο παίζουμε μπάλα στο τουρνουά, θέλουμε γεμάτες ώρες. Και τον πλανήτη σε αγωνία, αφού εμείς κρατάμε τον πυροκροτητή και πρώτα λύνουμε τα αθλητικά και μετά ασχολούμαστε με μαλακίες.
         Τσίπρας τώρα ή Σαμαράς. Είναι διλήμματα αυτά; Αν δεν υπήρχε το bonus των 50 βουλευτών, θα ησχολείτο κανένας; Αν δεν υπήρχε αυτή η μάχη για την σωτηρία μας, θα αναρωτιόμασταν ποιός θα έπαιρνε αύριο τις μίζες του 60-40; Ελβετία θα είχαμε γίνει ήδη κι όποιος δεν ήξερε κάποια Κυριακή πού να πάει να πιει τα ούζα του, θα κατηφόριζε και σε κάποιο εκλογικό κέντρο. Γιατι να μην ανηφόριζε; Διότι είναι κατήφορος το να ψηφίζεις δημόσιους υπάλληλους και να θεωρείς οτι θα σωθείς κατά τέτοιον τρόπο. Μα έτσι τα έφερε η μοίρα, θα πει κάποιος. Και γιατί να την ακολουθήσω την μοίρα; Μα έτσι γίνεται. Σίγουρα; Και γιατί έχω 40% αποχή;
          Εκεί έφτασε ο ΜΗ κομματικός στρατός. Κι άλλος τόσος είναι ο κομματικός, κι έχει μείνει και το υπόλοιπο να νομίζει οτι ασκεί εκλογικό δικαίωμα. Σαν τα βατράχια που πνίγονται όταν τσακώνονται οι ρινόκεροι. Από εδώ το ΠΟΛΑΝ κι από εκεί το φούσκωμα του παλιού ΠΑΣΟΚ . Και καρτερείς ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Όταν αυτά τα κακόμοιρα βατράχια γίνονται τοστ στην μάχη του λαμογισμού, την ώρα που ούτε καν ένα κόμμα που δεν είναι φθαρμένο από εξουσία και ψεύτικες εξαγγελίες, είναι υποχρεωμένο να δεχτεί τις λαμογιάρικες ψήφους για να πάρει καρέκλες. Για τη ΝΔ, δεν έχω θέμα. Την  ξέρω και θυμάμαι και κάτι ακόμα : ΟΠΟΤΕ Ο " ΕΘΝΑΡΧΗΣ " ΕΧΑΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΛΟΣ ΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, Ο ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΙ Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΦΟΒΙΤΣΙΑΡΗΣ, Ο ΑΤΟΛΜΟΣ ΚΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ.
           Και κάνω μια μικρή πρόβλεψη. Κυβέρνηση δεν βγήκε αλλά μια τέτοια αποκριά θα έχουμε. Με κάποια συνεργασία. Σε λίγους μήνες θα ξαναέχουμε εκλογές, αφού οι συμμαχίες εδώ μέσα είναι σαν συνεταιρισμοί σε επίπεδο ελληνικής αλληλεγγύης ή σαν τον οργανισμό γιαν την αποξήρανση της λίμνης Κωπαϊδας που ακόμα είναι ανοικτός . Μπας και βρέξει πολύ δηλαδή και ξαναγίνει λίμνη. Μπας κι οι χειροβομβίδες στον Σκαϊ ήταν αληθινές και κινδύνεψε το μέσον και η δημοκρατία, που αν σκάγανε τα παιχνιδάκια του Jumbo και κάνανε κάποιον κρότο, τότε με δάκρυα στα μάτια θα ήταν η λύση με ακριβώς τις ίδιες μαλακίες: " ...όμως η δημοκρατία θα βγει δυνατότερη, παρά το κούφωμα του Οικονόμου ( αν ήταν κοντά ) ή το χάσιμο του αυτιού του Αυτιά ..." ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ Ή ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΗ. ΩΡΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΙ ΩΡΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΑΡΕΣ που φοβήθηκαν μια χειροβομβίδα ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ, όπως είπε κι ο ανά τριήμερο παχυδέρμιος εκλεκτός καλεσμένος τους.  ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΦΩΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΜΟΡΦΩΤΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ.
            Μπάνιο κάνατε στην θάλασσα που ακόμα είναι δωρεάν; Πήρατε καμιά τουρίστρια να της δείξετε τα αξιοθέατα της ακολουθίας του Διονύσου; Ελπίζω να γίνανε τα σωστά σαν τουρισμός, με τα ωραία της χώρας μας και μακριά από τις πολιτικές μαλακίες, του ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ, ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ. Θέλουμε κυβέρνηση για να μην κλέβουμε τον τουρίστα, για να αναδείξουμε τις πρωτογενείς παραγωγές μας ή για να έχουμε δημόσια ασφάλεια, παιδεία και υγεία; ΟΧΙ. Κυβέρνηση θέλουμε για να δημιουργούμε θεσμούς και νόμους και να καθόμαστε στα γραφεία, δήθεν υπηρετώντας την δημοκρατία. Κυβέρνηση θέλουμε για να το παίζουμε και να προσποιούμαστε. Και κυβέρνηση υπάρχει για να κλέβει λεφτά απο εμάς και προσωπικά, οτι επιτελεί κάποιο έργο. Ποιό έργο; Της παροχής υπηρεσίας που το ξέρουν καλύτερα οι άνεργοι - στην πλειοψηφία τους - πολιτικοί;
              ΡΕ ΞΑΝΑ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ, " ρε δεν πάμε να γαμηθούμε ", ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ. ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΜΠΛΕΞΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΡΩΣΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΦΡΑΓΚΟ ΔΗΜΗΤΡΕΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ. Ή ΤΟΝ ΔΕΛΛΑ, που είπε κι αυτός να προσπαθήσει ειδικά τώρα που κι η Γωγώ έγινε καλό κορίτσι. Διότι τα σαλέ στην Αράχωβα, δεν δικαιολογούνται με κάποιες φωτογραφήσεις ή με κάποιες τηξλεοπτικές επικύψεις. Θέλουν πιο προχωρημένα πράματα. Τύπου,
 " μαζί τα φάγαμε. " Αλλά ο Τραϊανός έγινε ξαφνικά σούπερ κι είναι κι αριστερός.
                         ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΞ ΑΛΛΟΥ.

52 σχόλια:

  1. Πρώτο έργο τής καινούργιας συγκυβέρνησης Αντωνάκη και κήτους είναι να φτιάξουν ένα ελικοδρόμιο στην ταράτσα τής Βουλής. Θα το χρειαστούν συντόμως.
    Το ότι τα τραμπούκια εδραιώνονται στο 7% δεν είναι έκπληξη. Ισα-ίσα τούς βλέπω να ανεβαίνουν κι άλλο στο επόμενο διάστημα.
    Από φασίστες ποτέ δεν είχε έλλειψη το ελλάντα κι οι καιροί είναι γονιμότατοι για τήν εμφάνιση τους. Διότι μέχρι τώρα ηταν κρυμμένοι σε "δημοκρατικά" κόμματα ενώ πλέον βγάζουν τούς φερετζέδες.
    Κι ο Τσίπρας? Μάλλον πρέπει να ανακουφίζεται πού δεν χρειάζεται να κυβερνήσει και να πάρει στα χέρια την απασφαλισμένη. Αλλά και να είναι και λαικός ήρως με το 27άρι πού πήρε. Κερδισμένος επειδή είναι χαμένος, αυτά είναι.
    Κι άρα μπορεί πλέον να αναλάβει τον περήφανο ρόλο τού καταγγέλοντος.
    Για Αλέκες, και Καμμένους, και λοιπούς βαριέμαι καν να γράψω κάτι.
    Προσεχώς στίς οθόνες:
    Αργεντινή part II.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απόλυτη πλάκα είναι φυσικά οτι το ΜΠΑΤΣΟΚ επιμένει να είναι στην συγκυβέρνηση ο Συριζα. Τρελλό γέλιο.
    Διότι σού λέει, τι "λέτε ρε, πού θα σκάσει μόνο στα χέρια μας απασφαλισμένη, θα πάρουμε κι άλλους μαζί μας".
    Απαιτούν δηλαδή να συγκυβερνήσει μαζί τους ο "εωσφόρος". Ο Αλεξης....
    Σκάβουμε το δρόμο και κτίζουμε την εθνική ανεξαρτησία λέει τωρα ο Γλέζος.
    Ολέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Α, ΒΡΕ ΤΟ ΡΕΝΑΚΙ ΜΑΣ. ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΜΠΙΝΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΡΣΕΛΑΝΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρηστος Χοντζεας17 Ιουνίου, 2012 23:57

    Ο ηλιθιος και ο πανηλιθιος, ειναι-εκτος απο μια ταινια-και μια κατασταση στην μετα-μεταπολιτευτικη Ελλαδα.
    Σειρα του εταιρου ηλιθιου να λαβει τα ηνια του γαιδαρου,και δεν ειναι καθολου χαρουμενος καθως ειδατε.
    Γιατι ξερει-ακομα και σαν βλακας- οτι πρεπει να συγκ-"κυβερνησει" με το Πασοκ(!)και την Τομαρ.
    Μια χαρα φτανουν στο 48% και οι τρεις και απο τωρα ξεκινανε τα ντραβαλα.

    Αφου το ΠΑΣΟΚ εμεινε στα ιδια-αλλη μεγαλη εκπληξη-αλλα και η Χ.Α. αλλη μεγαλη εκπληξη εμεινε και αυτη στα ιδια, τοτε απο που βρηκαν αυτο το επιπλεον +10% οι ΝΔ και Συριζα; Μα απο την βυθιση των κομματιδιων που φλερταραν με την εισοδο. ΡΟυφηχτηκαν. Μανος-Τζημερος εδωσαν 2% Καρατσαφερης και Πανος Χαμενος επισης εδωσαν απο ενα 2 και 4 % αντιστοιχα. (ο τελευταιος το εχασε δεν το εδωσε.)
    Βαλτε και ενα 3-4% απο φοβισμενους καθε κατευθυνσης ("δεν ξερω" "δεν απαντω") να το το 30%

    Τα ιδια και ο Τσιπρας. Οικολογοι,ΚΚΕ, κυνηγοι, "δεν πληρωνω", κλπ. εδωσαν ενα καλο 10% και τον εκτοξευσαν στο 27%

    Τεραστιο το ποσοστο του Τσιπρα και μην ακουω μηδενισμους.
    Τι θελετε δηλαδη; Ενας λαος, οπου απο παππου προς παππου ειναι "δεξιοστροφος" ξαφνικα να στρεψει τον "λαιμο" του κατα το 80% και να ψηφισει μονοκουκι αριστερα; Δεν γινονται αυτα.

    Ενα ειναι προφανες και εχει σημασια. Υπαρχει οχι μονο χασμα γενεων αλλα και πληρης αντιθεση. Υπαρχει κατα βαση ΜΑΧΗ γεννεων.
    Οι εως 50 ψηφιζουν Τσιπρα, και οι πανω απο εκει πανε στην σιγουρατζα των εκ των πραγματων πουλημενων. Για αυτον τον λογο ακριβως: Γιατι δεν θελουν να μπλεξουν με ξενα και αγνωστα νερα. Γουσταρουν το πουλημα,αλλα να ξερουν οτι τους πουλα καποιος "ενγωσμενης" αξιας και ηδη δοκιμασμενος.
    Οσο για τα ποσοστα των αλλων κομματων,καμια εκπληξη.

    Αρα λοιπον παμε σε πολυ ενδιαφεροντες μερες. Με τον Αλεξη να κοιτα απο θεση αντιπολιτευσης και αρα συνεχως κερδισμενου,αφου σε 6 μηνες θα εχει πανω απο 40% αλα και γιατι το γαμισι που ερχεται θα ειναι ιδιο και χειροτερο. Και θα αφορα την-οποια- κυβερνηση της πλακας που θα φτιαχτει,αλλα και τους μαλακες που υπερθεματισαν φοβουμενοι και τρεμαμενοι απο τα σκυλια του ΔΟΛ και αρα "τοις κυνων ρημασι πειθωμενοι"

    Ας περιμενουν τωρα τα εκαθαριστικα της εφοριας,ας περιμενουν και τις κατασχεσεις στα σπιτια τους,ας βλεπουν και τις ανηφορες στις τιμες και στον Αδη τα μεροκαματα τους-οσοι εχουν απομεινει να δουλευουν- αφου ηδη τα εχουν φρεσκοεπιδοκιμασει και εγκρινει μεσω καλπης.
    Αρα "σκαστε και σκαβετε". Και δωστου ξανα καλπες.

    Τελικα τι το εξαιρετικο εφερε το 2012 σαν κατακλυσμιαια ημερομηνια; Μα, απανωτες εκλογες. Πότε ξακανες εκλογες καθε 1-2 μηνες;
    Η χαρα του ψευτοδημοκρατη. Που αφπου επαψε να μασουλαει δημοσια δαπανη,"πουλησε" το κομμα που του εδωκε ψωμι και απο τα απανωτα 45-48% επι 20 χρονια, τωρα το παρατησε στο 12%.
    Αχαριστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρήστο,
    διαγνώσκεις δηλαδή "αντίσταση" στα ποσοστά τού Συριζα η εγώ κατάλαβα λάθος?
    Εννοείται ότι στο 27άρι υπάρχουν ένα κάρο πρώην ΠΑΣΟΚοι (κι άς είναι "νεαράς ηλικίας", παρθένες δεν είναι πάντως) αλλά κι ένα κάρο πολιτικοί τυχοδιώκτες (για ψηφοφόρους μιλάω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΣΥΡΙΖΑ. ΔΙΟΤΙ ΠΛΕΟΝ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΟΖ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΘΕΡΙΕΨΕΙ, ΑΠΟΡΡΟΦΩΝΤΑΣ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ, ΑΦΟΥ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΗ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ. ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΟΥΣΤΙΚΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΚΙ ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΤΕΛΗ ΖΩΑ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΝΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΟΣΤΡΟΓΟΤΘΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΜΟΛΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ " ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ " ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ, ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΑΒΛΑΚΕΣ ΣΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΠΩΣ ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ, που είναι πανεύκολος στόχος, ΕΤΣΙ ΓΕΛΑΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟ, ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΊΖΕΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ Ή ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Η ΑΔΕΡΦΟΤΗΤΑ Ή ΛΟΥΒΡΟ Ή ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ Ή ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ Ή ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΠΟΥ ΖΕΙ.
    ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΩ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΚΑΤΙ. ¨Η ΕΔΩ Ή ΕΚΕΙ. ΤΑ ΜΕΣΟΒΕΖΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΩ.
    ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΩ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΔΟΥΛΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΒΛΑΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΣΚΑΒΩ ΤΑΦΟΥΣ. ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ, ΝΑ ΓΕΛΑΩ.
    ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΘΑΡΡΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥ. ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΑΝ ΦΥΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΔΙΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΘΑ ΒΟΥΡΤΣΗ. ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ - ΑΣΙΑΤΕΣ ( αποφάσισαν; ) ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.
    ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΛΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΤΑ ΚΑΠΕΛΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρηστος Χοντζεας18 Ιουνίου, 2012 00:39

    Οχι βεβαια. Δεν μιλησα για αντισταση αφου ασφαλως και η δεξαμενη του Συριζα ειναι-κυριως το αποφλοιωμενο Πασοκ.
    Απλα λεω,οτι δεν μπορει να παει αποτομα απο την μια μερα στην αλλη με ενα 45-50% σε εναν νεανια ο οποιος "δεν ξευρωμεν πωθεν κρατα η σκουφια του και τι βλεψεις εχει".

    Ο -αδιορατος-κομουνιστοφοβος,στις μεγαλες ηλικιες, καλα κρατει.
    Οποτε απλα του λεει ,"βλεποντας και κανοντας.
    Ασε να δουμε και το ψυχοπαιδι του Μητσοτακη τι θα αποκαμει και αν και αυτος μας "προδωσει"
    (δηλαδη δεν μας δωσει μια δημοσιουπαλληλικη σιγουρια και μερικα ξεροκοματα σαν επιδοματα,-τοτε ακουμπαμε και σε εσενα με την σειρα σου. Μεχρι να βρεθει ο επομενος ιδανικος "Αντρεας".

    Λεω λοιπον,οτι με βαρια καρδια το μισο εκλογικον σωμα που εμπιστευοταν τις τυχες του στον πρωην δικομματισμο,παρατησε τις στανες. Με πολυ βαρια καρδια.
    Συν βεβαια το οτι πραγματικα την τελευταια μερα αλλ και ωρα "αποφασησε" τι θα ψηφισει.
    Γιατι; Γιατι οι περισσοτεροι εξ ημων ειμεθα ακριτοι. Αγνωμοι. Αβουλοι. Ασκεφτοι. Και αρα με μεγαλα περιθωρια να εισχωρει ο φοβος και η τρομοκρατια. Και τελικα αποφασησε ξανα να μην αποφασισει αφου τοσο οι περισσοτεροι που πηγαν να "ψηφισουν",οσο και εκεινοι που απειχαν, ειναι γενικα οχι αναποφασιστοι αλλα αγνωμοι και με τρομερη απωλεια γνωσης και αρα κρισης.

    Δεν εχει μαθει να συμμετεχει σε διαδικασιες ο νεοελληνας.Και αρα δεν πολυθελει να συμμετεχει.Αυτο προαπαιτει γνωση,ψαξιμο,ελεγχο,χρονο,καποιο κοπο, αρκετη φαια ουσια. Πραγματα τα οποια δεν εχει μαθει να τα δινει,αφου δεν τα εχει.

    Ειναι μαθημενος,ειναι εκπαιδευμενος να επιλεγει αναμεσα σε ηδη προεγκεκριμενους απο πρεσβειες για λογαριασμο του και απλα δια της καλπης αναδεικνυει τον προδιαγεγραμενο αρχηγο του και τον κομματικο του συρφετο.
    Απλα πραγματα και τιποτα το παραξενο.

    Συγχαρητηρια στον Μελισσανιδη, για το αλανθαστο "πολιτικο" του ενστικτο. Θα γινουν οι δουλειες με το βλακομετρο και κατοπιν ας παει να γαμηθει το βλακομετρο. Αρκει να πεσουν οι τζιφρες.
    Μετα ας παει στη Πυλο να πνηγει.

    Οπως ελεγε και ο Βουτσας: "εγω ειναι μεχρι να τρουπωσω.Αμα τρουπωσω,τρουπωσα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρηστος Χοντζεας18 Ιουνίου, 2012 00:53

    Θριαμβος της Δημοκρατιας αφου οι γενικα χαμενοι Πασοκ Νδ Τομαρ θα κανουν κυβερνηση.
    Και εκεινοι που ψηφισαν κατα αυτων υπερψηφιζοντας καποιους αλλους; Ε,αυτοι ας πανε να γαμηθουνε.
    Ζουμε στην Ελλαδα,στη χωρα των γεροντων.
    Live your digging in Greece.

    Υπαρχουν δυο Ελλαδες. Οι μαυρομαλιδες και οι ασπρομαλλιδες. Οποιος δεν το βλεπει ειναι τυφλος.
    Οπωςοι Βοριοι και οι Νοτιοι στην Αμερικη.

    Εκει εγκειται και η πολωση. Ειναι η διαθεση αυτου που εχει χρονια μπροστα του να αναζητα το νεο και η εμμονη αυτου που εχει πλεον τα χρονια πισω του, να ψευτοζησει λιγο ακομα ως που να ψευτοπεθανει και να ψευτοταφει και μετα ας βγαλουν οι νεοτεροι τα ματια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δημητρης Αναστασακος18 Ιουνίου, 2012 01:03

    επιτελουσ μια νεα, χρυση αυγη για τον τοπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρηστος Χοντζεας18 Ιουνίου, 2012 01:22

    40% η αποχη. Αρα κυβερνα το 14% του μαλακοκαλαματιανου; Οντως η δημοκρατια δεν εχει αδιεξοδα,αφου ειναι μια πλατεια ,με μπουρδελα γυρω-γυρω. Γιατι να μπερδευτεις;

    Kαι το πιο διασκεδαστικο ειναι οτι οι περισσοτεροι εκ των εκπαραθυρωμενων απο την πρωτη εκλογικη διαδικασια ξαναμπουκαραν απο το απεναντι πραθυρο μεσω λιστας.
    "δεν την παιρνω" "θα την παρεις" "αλλα λογια λετε βρε παιδια" που λεει και ο Χαραλαμπης στον εξαναγκαστικο γαμο του.

    Ολοι οι ανεπιθυμητοι ανεκτησαν τις εδρες τους μετο περιφημο συστημα "Λιστα".
    Τι Μπακογιαννη, τι Λοβερδος,τι ΓΑΠ τι Σιφουνακης,τι Γκερεκου ..."τι-τι τι-τι τι-τι τι-ε τι τι"... που λεει και ο Αλκαιος.

    Βρε δεν πας να γαμηθεις σου λενε. Δε πα να χτυπιεσαι κατω. Εμεις εδω. ΠΑρον. Ποιος σε γαμει εσενα και την καλπη σου;
    Τα παντα εν σοφια εποιησαν.

    Το μονο καλο ειναι οτι αυτος ο φαφλατας κακοηχος, σπασαρχιδης παντοφλοβαρεμενος Γεωργιαδης,θα ειναι απων. Κατι ειναι και αυτο.

    Αλλαοι περισσοτεροι εκ των αλλων,ειναι παρον. Φαντασου τι εχει να γινει,με αυτα που προκειται να ξαναματαψηφσουν και με ττην καταιγιδα που ερχεται.
    Το τι ντουφεκιδι εχει να πεσει δεν λεγεται. Οχι πλεον νερατζια.Ουτε γιαουρτια. Θα τους ξαπλωνουν κατω σαν κοτσιφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργης ο γαρατζέος18 Ιουνίου, 2012 11:19

    Εγώ πιστεύω την πληροφόρηση του conpater ή ακόμα και τις δημοσκοπήσεις του αλαφούζου ότι 10-15 μέρες πριν τις εκλογές ο τσύριζα ήταν στο 35%.
    Αυτό θα πάρει ή και παραπάνω ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ.
    Διότι σε αυτές τις 2 εβδομάδες ο ιθαγενής του γιουνάν μπεηλίκ υπέστη απειλές πυρηνικού ολέθρου (αντί των κρεματωρίων της μέρκελ) και κάθε μέρα το αντωνάκι έβαζε και από 1% στο σακούλι από ΧΕΖΜΕΝΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ που φοβόνταν μην κυκλοφορούν -και καλά- με ένα κάρο κατοχικές δραχμές λες και τώρα το πουγκί τους είναι γεμάτο ευρώ.
    Σε αυτά να προσθέσουμε και την επαρχιακή αδράνεια (την ανέφερα ως βασικό λόγο μη αλλαγής στις προηγούμενες εκλογές, αν θυμάστε, αλλά μου κάθισε σε αυτές...).
    Και φυσικά και την άλλα ντ άλλα της παρασκευής το γάλα αντιμετώπιση των συνιστωσών...κάθε συνιστώσα και πολιτική, κάθε στέλεχος και άποψη.
    Βέβαια αυτό, εγώ ΠΟΤΕ δεν το θεωρούσα πρόβλημα, διότι πάντα θεωρούσα την ελλαδιστανική "κομματική πειθαρχία" τίποτα άλλο παρά ΦΑΣΙΣΜΟ. Αλλά απέτυχε να τις συνθέσει το αλεξάκι σε κάτι ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ, σε μία πρόταση διακυβέρνησης (αριστερής, ροζ, πουά, ριγέ δε με νοιάζει...). Πάλι ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ πρόταση διαμόρφωσαν και αυτή τους ζητήθηκε να εφαρμόσουν. Οπότε πολλοί κάτω των 50 (και βάζω κι εμένα μέσα) καίτοι βιώνουν το κρεματώριο και το αντωνάκι τους στρίβει τα άντερα, δεν πείστηκαν να έρθουν στην κάλπη και να του δώσουν το κουκί, διότι απλά δεν είδαν κάτι. Οι Δ.Υ. και η πιτσιρικαρία κάτω των 30 (που είναι στην αναζήτηση ή το πολύ στην 1η τους δουλειά με το μπλοκάκι) φυσικά αρκέστηκαν στις υποσχέσεις περί αποκατάστασης των κεκτημένων (που εκτήθησαν κατά τη διάρκεια του ΜΕΓΑ ΠΑΜΠΕΡΟΥΧΟΥ) το δώσαν το κουκί και θα το ξαναδώσουν.
    Οι λοιποί κολασμένοι θα προστρέχουν στην επόμενη, αφού ΠΙΑ ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

    Τέσπα, το τσύριζα ΔΕΝ ήθελε να βγει τώρα. Τη δυναμική του ήθελε να απογειώσει και το κατάφερε.
    Από κει και πέρα έχω σκάσει στον κλαυσίγελο με το αντωνάκι που...πανηγυρίζει που πήρε 29μισι τα εκατό (με όλη την ευρώπη και το US να του κάνουν τζάμπα προπαγάνδα φόβου), δηλαδή το 2ο χαμηλότερο ποσοστό για το ΝουΔου ever! Και φυσικά από το βράδυ των εκλογών ούτε κουβέντα για επαναδιαπραγματεύσεις, μόνο για δουλειές των 250 γιούρος.
    Ο ΜΕΓΑΣ κββισθητής...
    Πάντως ακόμα και το σάββατο που τα λεγα με κολλητούς τσυριζαίους, ΑΚΡΙΒΩΣ τα νούμερα που βγήκαν προβλέψα.ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημερα απο εναν μουφη που εδινε πανω απο 31% στον ΣΥΡΙΖΑ.Δυστυχως,επεσα εξω,και το δυστυχως δεν ειναι τοσο για το μη +31%,οσο για το οτι τωρα ο Συριζα θα περιμενει την ΝΔ να πεσει σαν ωριμη μπανανα απο την κυβερνηση για να αναλαβει αυτος.Ειναι αλλο να προσπαθεις οπως τωρα που εισαι σαν ντουζενια σου,κι αλλο να αναλαμβανεις γιατι ο αλλος κατερρευσε...Κι οποιος το`πιασε το`πιασε.
    Με +30% αποχη,ανυπολογιστο για μενα,βγηκαν αυτα τα αποτελεσματα.Προς οσους στοιχηματισαν κι εχασαν,να μου στειλουν τον λογαριασμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργης ο γαρατζέος18 Ιουνίου, 2012 11:32

      Εγώ έγραψα παράνω ότι οι προβέψεις σου ΔΕΝ ήταν λάθος, απλά μεσολάβησε ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΠΑΡΑΖ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, που ανέβασε το φόβο και την παραίτηση στα ύψη.
      Όπως στα είπα, στις επόμενες (το πολύ εντός ενός έτους) θα βγει και με το παραπάνω.

      Διαγραφή
  13. Γιώργης ο γαρατζέος18 Ιουνίου, 2012 11:30

    Χαμενοι χθες?
    Το μΠΑτΣΟΚ είναι στο δρόμο με τις λεύκες, το ΚΚΕ που υπέστη ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ. Ας πρόσεχε η Αλέκα, διότι όλο στην κόντρα με τις εικόνες του στάλιν και του κιμ γιονγκ ιλ στα γραφεία δεν πας πουθενά. Και ξέρει και ο μέσος κοσμάκις πια (αντίθετα με τις εποχές μέχρι πρόσφατα) τι γίνεται και στις εταιρίες όπως η τυποεκδοτική, που το ΚΚΕ είναι αφεντικό και τι μοντέλα εφαρμόζει.
    Φυσικά η χολή εναντίον του cool αλέξη του άνοιξε την πόρτα να μπει στον Περισσό και να θερίζει ψηφαλάκια. Καλά τους κάνει, ειδικά αφού δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ διάθεση αυτοκριτηκής.
    Στα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, ο καρατζαφύρερ σβήνει, ο τζήμερος ξεφούσκωσε μετά την επιστολή που έδινε κώλο στη μέρκελ και οι οι-κωλο-γοι πήραν το μπούλο διότι καλοί οι κορμοράνοι, τα ψηλά βουνά και οι ορχιδέες και τα παιδάκια με τα στεφάνια στα κεφάλια, αλλά στο παρών κρεματώριο δε μπορεί να μου το παίζεις "ήρεμος ευρωπαίος και φίλος των δέντρων". Εδώ μας γαμάν τα σπίτια και αυτοί λέγαν "το ευρώ και τους κορμοράνους και τα μάτια μας"...και μείναν μπουκάλα, ανοίγοντας και αυτοί τις τάπες της δεξαμενής τους για τον cool alexis.
    Οπότε ο χρόνος δουλεύει για το νέο (και ωραίο? ή ψ-ωριαίο?) και αυτό είναι το φυσικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εγω δεν θεωρω καθολου χαμενο το συριζα παντως..και μαλλον δεν ηθελε κ ο ιδιος να κυβερνησει απο τωρα..θεωρω ιδανικη τη συγκυρια να ψηθει πολιτικα σαν υποψηφιο κυβερνων κομμα στην αξιωματικη αντιπολιτευση..και δεν θα χρεωθει την ρετσινια της χρεωκοπιας κ χρονο θα εχει να φτιαξει ενα ωριμο κυβερνητικο πλανο για τους επομενους μηνες που ο σαμαρας με τις 18 θεσεις του προς διαπραγματευση θα παει ακλαυτος..

    σοιμπλε : αφου υπεγραψες τον φεβρουαριο τι αναδιαπραγματευση ζητας?
    σαμαρας : θα τηρησουμε τις υπογραφες μας στο επακρο..


    οπερ σημαινει : χαρατσια,πετρελαιο θερμανσης,αφορολογητο,εφορια,φπα,μετενεργειες,μειωσεις μισθων κ συνταξεων κανονικα στις επαλξεις..

    βεβαια ενα μικρο καροτο και μερικες χαντρουλες θα τις δωσει η τροικα..αλλα θα ειναι για ξεκαρφωμα..


    οσο για την αποχη ομολογω οτι δεν περιμενα οτι σε ενα τετοιο κρισιμο σταυροδρομι θα ειχαμε 40% φυτα ετοιμα για φωτοσυνθεση..ζομπι με υπογραφες..σταρχιδιστες ωχαδερφιστες..αν δεν σε νοιαζει το πως θα εξελιχθει ο τοπος τοτε ή παιρνεις τον μπουλο κ φευγεις ή ψοφας οικειοθελως..


    και γιατι θα τρελαθω με τα καναλια..ειναι νικητης ο παραδοσιακος 40%+ που πηρε 29% ή ο 4% που πηρε 27% ?η εγω δεν τα διαβαζω καλα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το ότι η αποχή θα είναι σε τρελλά επίπεδα υποτιμήθηκε ως ενδεχόμενο από τούς πάντες.
    Κι έχει φυσικά αυτό την εξήγηση του τόσο όσο και το 7% τής Χρυσής Αυγής πού επίσης κανένας δεν πρόβλεψε στίς εκλογές τού Μαίου.
    Προσωπικά δεν μπαίνω σε ρηχές εξηγήσεις για την αποχή, ούτε αρκεί να λές "μα καλά τόσος κόσμος δεν ενδιαφέρεται" γιατί θεωρώ ότι δεν είναι εξήγηση αυτό. Προφανώς και ενδιαφέρεται.

    Απο κεί και πέρα, εγραψα κι εγώ πιό πάνω, το ότι ο Συριζα δεν βγήκε πρώτος τώρα πρός συνφέρον του είναι κι αυτό είναι προφανέστατο, δεν είναι δα και καμιά υπερ-πολύπλοκη σκέψη.
    Και βεβαίως θα εκμεταλλευθεί ποσοστο-εκλογικά τον μπούλο πού θα πάρει η καινούργια συγκυβέρνηση Αντωνάκη και κήτους.
    Η ερώτηση η δικιά μου είναι, και?
    Το θέμα είναι τι θα κάνει κυβερνωντας ο Συριζα. Σίγουρα 5 πραματάκια θετικά μπορεί να κάνει, αλλωστε τόσα έκανε ακόμα και το γαμωΠασοκ όταν πρωτοβγήκε στην εξουσία.
    Την πορεία τού μπουρδέλλου μπορεί να την αλλάξει? Μπορεί να κάνει σοβαρές αλλαγές???
    Εδώ, για πράγματα θεμελιώδη πού αφορούν εντελώς άμεσα ΚΑΙ την οικονομία όπως ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας και ΚΥΡΙΩΣ η φορολόγηση τής εκκλησίας ο Συριζα δεν βγάζει άχνα.
    Αλλά κατά τα άλλα θα "φορολογήσει τον πλούτο".
    Καλά εντάξει.

    Για να τελειώνουμε λοιπόν, εννοείται ότι παρα πολύ σύντομα θα ξαναματάχουμε εκλογές και τότε είναι σίγουρο ότι ο Αλεξάκος θα κυβερνήσει.
    Μέχρι εκεί όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιώργης ο γαρατζέος18 Ιουνίου, 2012 12:18

    δε λες λέξη για τη Ντούρου, όμως, ούτε και για το σαββατιάτικο μπούλος που έριξε στη σαραπόβα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ειπα Γιώργη, είπα. Κυττα τα σχόλια τού Σαββάτου, θα δείς ότι είμουν δυναμικά παρών.
    Και βεβαίως χάρηκα για τον πουλόφσκαγια πού πήραν οι Ρώσοι και κατ΄επέκταση (δυστυχώς) η Μαρία.
    Ομως, ας μην μπλέκουμε την ποίηση (Σαράποβα γαρ) με το ποδόσφαιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Αδερφέ, ο Μανωλίδου εξελέγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ18 Ιουνίου, 2012 12:30

    Καλημέρα
    @conpater
    ρε φίλε,συγνώμη, πολύ παρεξηγιάρης μας είσαι.Και το λέω διότι εγώ έγραψα για μούφηδες που δίνανε προγνωστικά άνω του 31%.
    Φυσικά και δεν είχα εσένα στο μυαλό μου όταν το έγραψα αυτό.
    Τώρα αν οι πληροφορίες σου ήταν τέτοιες ο μούφης δεν είσαι εσύ αλλά αυτός-οι που στις δώσανε..Απο κάπου τα ακούς και τα διαβάζεις και εσύ,έτσι δεν είναι;
    Όπως είπα και χτες ο Χέιλιν δεν χέστηκε απλώς από τον φόβο του,τρέξανε και τα σκατά από τον κώλο του.Στην επαρχία ειδικά με τους παππούδες το σκατό πλημμύρισε τον τόπο.Που θα πάει..
    Τώρα για τον Αλέξη σίγουρα είναι καλύτερα έτσι,θα του πέσει η κυβέρνηση σαν ώριμο φρούτο στα χέρια του μετά από λίγο καιρό.
    Για την ΑΕΚ τώρα,εκεί που λέγαμε ότι ο Ντέμης είναι ο μόνος που ασχολείται, τσουπ νάσου και ο Κωστής με τον Θωμά μαζί. Για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γιώργης ο γαρατζέος18 Ιουνίου, 2012 12:38

    Πάντως συμφωνώ μαζί σου μέχρι κεραίας στο πως βλέπεις τα πολιτικά θέματα.
    Μέχρι την ανάληψη της μεθεπόμενης διακυβέρνησης από τον τσύριζα μπορούμε όλοι να δούμε...μετά θολούρα.
    Πάντως προσθέτω τα ακόλουθα:

    Το 40% αποχή εξηγείται καλύτερα με 3 σημεία ανάλυσης.
    1. Το μπαράζ τρομοκρατίας από τα "φιλο-αντωνακι-ευρωπαϊκά ΜΜ-Εξαπάτησης" οδήγησε με το ΦΟΒΟ πολύ κόσμο στην να μη βγει καν από το σπίτι του

    2. Σε αυτό πρόσθεσε και το ξεχαρμάνιάσμα της 6/5, το οποίο έκανε αρκετούς να αισθανούν ότι "είπαμε ότι είχαμε να πούμε, τώρα οίκαδε, αφού δεν εκφραζόμαστε πραγματικά από κάποιον. Αυτό εξηγείται και από τη σταθερή Χ.Α, αλλά από την ανάποδη.

    3. Και στα καπάκια, ο τσύριζα, όπως εξήγησα παραπάνω, αλλά και άλλοι αντιμνημονιακοί όπως οι ανεξάρτητοι ή και γιαλατζί "αντιμνημονιακοί της σταδιακής απαγκίστρωσης" όπως η ΔΗΜΑΡ και οι οι-κωλο-γοι, ουδέποτε διαμόρφωσαν μασιφ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ αντιπρόσταση, η οποία θα σήκωνε από καναπέδες, καρέκλες, ντιβάνια και νρεβάτια τα ελλοχίμ να πάνε να τους ψηφίσουν για να σώσουν τις θέσεις τους στο δημόσιο, τις επιδοτήσεις και τα επιδόματα αόματων. Το να περισώσεις τα παραπάνω "δωράκια του αντρέα" σου φέρνει στην κάλπη καμπόσους, αλλά όχι αρκετούς για να κερδίσεις τα 2 κόμματα-βόθρους εξουσίας, αφού αυτά ξέρουν το παιχνίδι καλύτερα και έχουν καπαρώσει τις δεξεμενές αυτές ψήφων. Οπότε καμπόσοι από τους "απογοητευμένους" μη επιδοτούμενους πια ελλοχίμ θα το δώσουν στον αντωνάκι και το κήτος (όλοι οι άνω των 50 κοινώς), κάποιοι κάτω των 35 θα τρέξουν στην κάλπη για τους αντιμνημονιακούς και οι περισσότεροι θα κάτσουν σπίτι, ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΗ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΗΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ18 Ιουνίου, 2012 12:52

    Και μια που βγάλαμε(περίπου) αυτόν που θα μας κυβερνήσει) ας δούμε περιληπτικά τι μας περιμένει από σήμερα για λυπητερές να πληρώσουμε:
    1. Αύγουστο ή Σεπτέμβριο, η πρώτη δόση του εκκαθαριστικού
    2. Ιούλιο ή Αύγουστο η πρώτη δόση του ΕΕΤΗΔΕ
    3. Οκτώβριο ο ΦΑΠ του 2010
    4. Νοέμβριο ή Δεκέμβριο τα τέλη κυκλοφορίας

    Τώρα αν ξεχνάω κάτι θα τα ξαναπούμε σχετικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρηστος Χοντζεας18 Ιουνίου, 2012 12:53

    Αγελαστος πηγε στο Ζαπειο ο Γκουφη νο2. Και που να βρεθει το γελιο. Οταν πρεπει να μπει μπροστα ενας παγκοσμιος μηχανισμος προπαγανδας επι ενα μηνα για να σου διορθωσει τα ποσοστα που τοσο γελοια ειχες ριξει στο 18%,ειναι φανερο οτι ο δευτερος στη σειρα ηλιθιος που θα "διαπραγματευτει" με τους εντολεις του,ξερει οτι θα περιμενει στο σκαμνακι,στον προθαλαμο των Βρυξελων.
    Ερχονται ξανα οι μουτζες στο Συνταγμα. Επανερχονται με φορα τα γαμοσταυριδια. Και αυτη τη φορα δεν θα εχει τον φιλο τον ΓΑΠ για να τα μοιραστει μαζι του,οπως ως χθες.
    Θα ειναι μονος. one man show.

    Την μοιρα του ΓΑΠ θα εχει και τουτος. Βλακας-βλακας αλλα οι βλακες μεταξυ τους εχουν μια κοινη κλωστη. Το ξερρει δηλαδη. Μπιρ-παρα θα υπογραφει τα παντα για να ξεπληρωσει την ζωη του κηφινα που του χαρισαν οι εντολοδοχοι του.

    Οτι και ο ΓΑΠ δηλαδη. Ταμενοι. Πληρως. Οφειλουν και το ζειν και το ευ ζειν στους επικυριαρχους. Τι ακριβως "επαναδιαπραγματευση" και "διεκδικηση" μπορει να προκαλεσει ο βαφτηστηρας στον νονο του,δεν ξερω. Ας μας πουν οι μαλακες που τον ψηφισαν.
    Κοιτατε τωρα τα εκαθαριστικα,τα χαρατσια τους απανωτους φορους, τα ξεπουληματα και τις συνεχεις αυξησεις σε τιμες και ανεργια και περιμενετε το θαμα. Βοδια.
    Αυτος που δεν εχει βγαλει ΠΟΤΕ ουτε μια δραχμη με την δουλεια του, θα σου φερει την αναπτυξη.
    Αυτος που ανοιξε τα συνορα και κουβαλησε τους λαθρομεταναστες, θα "επανακαταλαβει" τος πολεις.
    Αυτος που καπνιζε χασις ολη μερα στον τεκε της Μασαχουσετης,γνωριζει αριστα τα προβληματα σου.
    Αυτος που "προδωσε" το κομμα και κρυφτικε στην ΠΟΛΑΝ θα σε αντιπροσωπευει πληρως.
    Ο μιστερ 2% ο αρσενικος Ντορος Μπακογιαννος,θα σε οδηγησει ασφαλως.

    Θα πιαστει το χερι του να μοιραζει φιλετα. Μετα; Μετα δεν γαμιουνται ολα. Μετα θα επιστρεψει μαζι με τον ΓΑΠ στην Αμερικη και θα βρουν κανενα απαγκιο σε καμια επαυλη .Εχουν ρευστοποιησει ηδη τα κερδη,εχουν εξασφαλησει πολυτελη κρυσφηγετα,ανοχες,ειναι ετοιμοι ο ι"φιλοι τους" να υποθαλψουν αυτους τους εγκληματιες και τα συγγενολογια τους και απο εδω παν και οι αλλοι. Ασε που μπορει να ξαναστησουν το γκρουπακι που αφησαν στη μεση σαν φοιτητες.Το "Fireplaces".
    Και θα γελανε με σενα. Μαλακα

    Κατσε εσυ εδω να ρεψεις. Κοιτα τον μισθουλακο σου μη και δεν τον παρεις απο το ΑΤΜ. Τον εξαφανισμενο μισθο. Τα ζωγραφισμενα χαρτακια. Και ασε οι αλλοι να πουλανε γη υδωρ πετρελαια,λιμανια ΔΕΚΟ,νοσοκομεια,αεροδρομια,. Τα παντα. Οταν ολα θα εχουν περασει πλεον και με την βουλα εξω,τοτε αντε να κανεις πολεμο στους Ροτσιλντ και στους Ροκφελερ να τα ξαναπαρεις, αφου και νομικα πλεον θα ειναι υπερκαλυμενοι. Δεν πειραζει. Λιγο ακομα και θα ψοφισεις. Μετα, "σταχτη και μπουρμπερη".

    Ειπαμε. Η πιο πουτανα και καριολα γενια που ειδε ο τοπος,απο την εποχη του Δευκαλιωνα.
    Αλοιμονο στους νεους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χαίρομαι πού συμφωνούμε.
    Και να το πάμε και μπροστά το θέμα? Και λέω να το πάμε μπροστά γιατί τα άμεσα, αυτά δηλαδή πού θα συμβούν στούς επόμενους μήνες είναι παντελώς προβλεπόμενα.
    Δραματική χειροτέρευση τής κατάστασης στην Ελλάδα (στο βάθος επίσημη χρεωκοπία?) με ακόμα πιο δραματικές εξελίξεις, κυρίως στούς "δρόμους".

    Ο Συριζα λοιπόν θα αναδειχθεί μέσα απ΄τα αποκαίδια και θα κυβερνήσει, πιθανώς με ψαρωτικά ποσοστά. Ομως αφού οποιαδήποτε πιθανότητα επιτυχίας του (αλλά και μακροζωίας του) έγκειται στο πόσο είναι αποφασισμένος (ως χώρος) να συγκρουστεί με τίς σάπιες δομές τής ελλ. κοινωνίας (και δεν εναφέρω τυχαία την εκκλησία πιο πάνω), ακριβώς γι΄αυτό δεν βλέπω φώς μέσα απ΄τον ροζ "σοσιαλισμό" του.

    Κι άλλωστε, για να μην λέμε και μαλακίες, στα ποιοτικά χαρακτηριστικά τών ψήφων τού Συριζα βλέπει κανείς ότι έχει την χαμηλότερη "δέσμευση ψήφου" από οποιοδήποτε άλλο κόμμα (αν θυμάμαι καλά χτε΄ς πού τα κύτταγα είναι κάπου στο 56%).
    Πού σημαίνει το αυτονόητο, ότι δηλαδή η πλειοψηφία τών ψηφοφόρων του διακατέχονται από τυχοδιωκτισμό.

    Το χειρότερο ποιό είναι?
    Επειδή κι εμένα σχεδόν όλος ο προσωπικός μου κύκλος είναι Συριζαίοι, και μάλιστα, απ΄τούς ορίτζιναλ, όχι δηλαδή αυτούς πού ανέβηκαν στο τραίνο τό τελευταίο τρίμηνο, ξέρω πολύ καλά ότι ακόμα κι ο πυρήνας τού Συριζα δεν είναι αποφασισμένος για ρήξη.

    Οταν όμως δεν είσαι αποφασισμένος για ρήξη σε μιά κοινωνία με τόσο σάπιες δομές όσο η ελληνική τότε τι θα καταφέρεις?
    Τίποτα εκτός από το να αναστήσεις, σε βάθος χρόνου, τά τερατα πού δημιούργησαν αυτές τίς δομές to begin with.
    Κι οποίες δομές έχουν πιά ΒΑΘΥΤΑΤΕΣ ρίζες στην ελληνική κοινωνία.

    Δεν αμφισβητώ, το ξέρω άλλωστε από πρώτο χέρι, ότι μέσα στον Συριζα υπάρχουν κι εκφάνσεις πού προωθούν την ρήξη, δεν είναι όμως αυτοί η πλειοψηφία και:
    1. όχι μόνο το ξέρουν κι οι ίδιοι, αλλά
    2. βλέπουν ότι το τελευταίο τρίμηνο με τίς αλλεπάλληλες αναδιπλώσεις και πισωπεταλιές τού Συριζα δεν έχουν και καμιά ελπίδα να προωθήσουν την ρήξη.

    Το τρομακτικό 27% πού έχει τώρα ο Συριζα δεν είναι πίεση για αλλαγή, είναι πίεση για συντήρηση. Κι όσο μεγαλώνει αυτό το 27% τόσο θα μεγαλώνει κι η τάση για διατήρηση τού στάτους κβό.
    Πλέον, δεν καθορίζουν την πορεία τού Συριζα οι "συνιστώσες" πού υπήρχαν μέσα σ΄αυτόν αλλά η ΜΑΖΑ πού τον φέρνει στο κατώφλι τής εξουσίας. Κι ο Συριζα, αν θέλει να κυβερνήσει, θα κάνει το γκράντ αμάρτημα πού κάνουν όλα τα κόμματα πού αναδύονται μέσω τής απάτης τού κοινοβουλευτισμού, θα υπακούσει στίς επιταγές τής μάζας η οποία έχει ούτως η άλλως γαλουγηθεί από τέρατα κι επί δεκαετίες.
    Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί χοντρή έκπληξη.

    Αυτό είναι λοιπόν το "μπροστά". Αυτό έρχεται. Και μην βρίζουμε τούς απέχοντες γενικώς κι αορίστως λές κι είχαν τίποτα τρομερές λύσεις.
    Απέχων είμαι κι εγώ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, εδώ και πολλά χρόνια.
    Κι είμαι εδώ για να συζητήσω με όποιον το θέλει για το αν αυτό είναι πολιτική θέση και στάση η όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το παραπάνω αναφερόταν κυρίως στον Γιώργη (αλλά όχι μόνο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χρηστος Χοντζεας18 Ιουνίου, 2012 13:16

    Προς Steven: Ειχα την εντυπωση οτι δεν εξελεγει ο μουργος. Δεν γλυτωνουμε δηλαδη με τιποτα.
    Αμα και αυτος ειναι στους 300,ενταξει. Τωρα βλεπουν αι ψηφοφοροι γιατι κουναγε τα βιβλια με τα ανδραγαθηματα των Σπαρτιατων. Για 300 μιλαγε αλλα που να'ξεραν οι μαλακες τι εννοουσε.

    Το πειραμα της τελεταιας πραξης του δραματος πετυχε. Τα σκατωσε λιγο ο βλακας απο την Πυλο,αλλα τον διορθωσαν. Επεσαν λυτοι και δεμενοι και καπως τον συνεφεραν το ποσοστο.
    Οφειλουμε να αναγνωρισουμε τις αριστες γνωσεις κοινωνικης μηχανικης και ψυγολογιας μαζας που εχουν αποκτησει μεσα στην παροδο των ετων οι νεοταξιτες. Αριστοι. Δεν πηγαιουν τζαμπα τα πειραματα. Μπορουν να περασουν την κλωστη στη βελονα με κλειστα ματια. Σαν καλπικες δεκαρες τους γνωριζουν πλεον τους πληβειους.

    Δημοκρατια ειναι να επιμενει ο φασιστας οτι θα στραμπουληξει τους δημοκρατιζοντες νομους και νομοτυπα θα επιβαλει την αρχηγια του 2 του 7 η του 17% εναντι στην συντρηπτικη πλειοψηφια η οποια στην "δημοκρατια" ειναι η σιωπηρη γιγαντια μειοψηφια,με ισχυ αναλογη της μειψηφικης παρεμβασης του αδυναμου.
    Ειναι ενα κατσαριδοκτονο εναντια στην πλεμπα.
    Ρε μηπως εχουν δικιο τελικα;

    Οι χαμενοι της υποθεσης κανουν κυβερνηση και οι κερδισμενοι ειναι στην αντιπολιτευση.Θριαμβος. Τριζουν τα κοκκαλα στους ταφους.

    Αυτο θα πει "αντιεξουσιαστες στην εξουσια".
    Ηθελα να ηξερα γιατι δεν τους ψηφηζουν και οι αναρχικοι,αφου δεν τους χωριζει τιποτα.

    Αντε ρε μαλακα Καλαματιανε. Αντε βρε βαλκομετρο. Σουπερ-ντουπερ διανοια.
    Χαλαλι σου.
    Κανε καμια δουλεια και για τον δικο μας εκει τον Δ.Μ. Δωσε οτι ειναι,μπας και δουμε προκοπη σαν ΑΕΚτζιδες εστω. Μπορει να ειμαστε ανεστιοι,αλλα θα ειμαστε ανταγωνιστικοι και θα γαμαμε.
    Οπως και οι προσφυγες δηλαδη που πρωτοεστησαν τον συλλογο.
    Χωρις σπιτια. Σε τσαντηρια θα ζουμε και θα ειμαστε με το αυτι κολλημενο στο τρανζιστορακι.
    Παμε ξανα οπως την 10ετια του 30.
    "εμπρος κατα πισω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιώργης ο γαρατζέος18 Ιουνίου, 2012 13:21

    Επειδή είμαι κι εγώ περικυκλωμένος από -όχι όψιμους!- τσυριζαίους (τυχαίο? δε νομίζω) και το συζητάω μαζί τους, δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με τις παρατηρήσεις και την ανάλυση σου.
    Τα παιδιά μιά χαρά ριζοσπάστες είναι, στη συντριπτικότατη τους πλειοψηφία "μπλοκάκηδες" και ελέυθεροι επαγγελματίες, όπως και η αφεντιά μου.
    Το θέμα είναι ότι το υπόλοιπο 23% που ανέβηκε στη βάρκα, το οποίο οσονούπω θα γίνει και...καμιά 40ρα%, ουδόλως επιθυμεί τον απογαλακτισμό από το μέγα κράτος-πατερούλη και πάροχο επιδομάτων-επιδοτήσεων-οφιτσίων.

    Τουναντίον, (συμφωνώ μαζί σου ότι) είναι ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΤΑΤΟ αυτό το τμήμα των ελλοχίμ.
    Και ΚΑΘΟΛΟΥ δε θα έχει διάθεση να ακολουθήσει τις προτροπές για ριζοσπαστικοποίηση (το έχει και..στο όνομα ο ΣΥΡΙΖΑ, μην ξεχνιώμαστε!) του 4% των "παλιών" που κυμαίνεται μεταξύ αναρχίας, ριζοσπαστικής οικολογίας, σοσιαλισμού και νοσταλγών της παριζιάνικης κομμούνας (οι δικοί μου φίλοι τσυριζαίοι, λχ, "ανήκουν ΚΑΙ ΣΤΙΣ 4 ΟΜΑΔΕΣ"!). Να περισώσουν τα "κεκτημένα του σοσιαλιστικού κινήματος" θέλουν...και ΤΑΧΥΤΑΤΑ θα απογοητευθούν, διότι λεφτά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, όπως υπήρχαν το 81.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Για μουσικόφιλους, και δή τούς ψιλοψαγμένους, αυτό πού ακολουθεί.
    Αλμπουμ-τίτλοι πού αφιερώνω στούς μαχόμενους τών εκλογών:

    Στο ΚΚΕ: φυσικά το "Small is beautiful" τών Eels
    Στον Αντωνάκη: το "Good news for people who love bad news" τών Modest Mouse
    Στο κήτος: το "Mellon Collie and the infinite sadness" τών Smashing Pumpkins (και πολύ σού πέφτει μαλάκα...)
    Στα φασισταριά: το "Vulgar display of power" τών Pantera
    Στον Σύριζα: το..."Nevermind" τών Nirvana

    Και στον μέσο ψηφοφόρο: εννοείται το "Amnesiac" τών Radiohead.

    Βρίσκομαι σε αναζήτηση άλμπουμ για τον πανάγαθο Φώτη (δύσκολη περίπτωση αν και μάλλον μπορω να τού...προσφέρω το "Modern life is rubbish" τών Blur) αλλά και τον Καμμένο (ίσως ακόμα πιο δύσκολη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εννοείται ότι, όσο πλησιάζει η Παρασκευή τόσο θα πυκνώσω τίς πληροφορίες περί Εθνικής Γερμανίας αλλά και inside "ρεπορτάζ" πού δεν θα παίζει στα ελληνικά μήντια.
    Προς το παρών:
    - ο Λέβ το αντιμετωπίζει με τεράστια σοβαρότητα το μάτς και το βλέπει ως ένα μάτς πού μπορεί να τού "βγάλει" σοβαρότατα προβλήματα.
    Και δη: εφόσον ο Οζιλ αλλά και ο Ποντόλσκι είναι σε τραγική φόρμα υπάρχουν ήδη 2 παίκτες στους οποίους βάσιζε πολλά ο Λέβ για το σπάσιμο και το άνοιγμα σε κλειστές άμυνες.
    Την Ελληνική άμυνα την εκτιμάει πολύ ο Γερμανός αφού ξέρει τόσο την αξία τού Παπαδόπουλου απ΄την Σάλκε όσο και τού Παπασταθόπουλου απ΄την Βέρντερ.

    Δεν πέφτει δηλαδή στην παγίδα τής απαξίωσης όπως ο γραφικός Ντε Μπούρ με τίς πρόσφατες δηλώσεις του (τίς διαβάσατε?), κι επιπλέον, είναι ένα ερώτημα αν θα κατεβάσει την ίδια ενδεκάδα πού έχει κατεβάσει ως τα τώρα.
    Θεωρώ, αν κι ακόμα έχουμε Δευτέρα, ότι ίσως την Παρασκευή δούμε 2 νέα πρόσωπα στην Γερμανική ενδεκάδα.

    Βέβαια, ο Λέβ είναι ο κλασσικός τύπος προπονητή και μάλιστα Γερμανικής κοπής (όπως κι ο Οττο) πού έχει τυφλή εμπιστοσύνη στούς παίκτες πού τον δικαιώνουν ακόμα κι όταν αυτοί δεν είναι σε τοπ κατάσταση.
    Ομως η κριτική έχει πυκνώσει στην Γερμανία αφού, παρά τίς 3 νίκες, η Γερμανία δεν έχει παίξει την καταιγιστική μπάλλα πού έπαιξε πριν 2 χρόνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
    Βέβαια, Γερμανία είναι αυτή, ίσως η πιο βαριά φανέλλα Εθνικής στην Ευρώπη, και ξέρει να παίρνει το αποτέλεσμα ακόμα κι όταν έχει "θέματα".

    Εχει όμως όπως οποιαδήποτε ομάδα αδυναμίες, δεν ξέρω αν είναι τέτιες πού να μπορούμε να τίς εκμεταλλευθούμε:
    -δεν είναι αφελής ομάδα, τουναντίον είναι μιά ιδιαίτερα έξυπνη ομάδα
    -η άμυνα της δεν μπάζει όπως τών Ρώσων η τών Πολωνών
    -δεν θα κουραστεί ψάχνοντας να σπάσει την άμυνα τού αντίπαλου όπως έπαθαν τόσο οι Ρώσοι όσο κι άλλες ομάδες ως τα τώρα.

    Αρα?
    Αρα θα πούμε κι άλλα, πολλά, ως την Παρασκευή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Στο 3.95 βρηκα τον Συριζα καλη αποδοση για να βγαλουμε τις διακοπες.Δεν εκατσε,θα περιμενω τον Οκτωβριο.Φανατικα conpater!!!
    @Albert Στο Αντωνακι θα αφιερωνα το california uber alles των dead Kennedys,νομιζω του ταιριαζει:)
    Στα χρυσα αυγα το nazi punks fuck off των ιδιων,καθως και το god save the queen των sex pistols

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Hanuman,
    μ΄αρέσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Παρεπιπτόντως, κάτι ακόμα για το μάτς τής Παρασκευής:
    θεωρώ, ότι το μάτς τής Παρασκευής απαιτεί πολύ μεγαλύτερη υπέρβαση (μα πολύ λέμε) απ΄ότι αυτή πού κάναμε σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το τουρνουά τού 2004.
    Κι ο νοών νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ετσι για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία το διευκρίνησε ο Αλέξης τώρα το μεσημέρι.
    Δηλαδή, ακόμα και να φτάσει στα χέρια του η διευρενητική δεν θα την παραλάβει.
    Τα προφανή δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. εγώ πάντως έτσι αισθάνομαι :
    http://2.bp.blogspot.com/-kzGdKX-35SY/T94GGGh9GGI/AAAAAAAAC6M/dNUp6j0bANw/s1600/imixrono+karagounis+samaras.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και μια που το ρίξατε στις μουσικές αφιερώσεις αλλά ξεχάσατε μια αφιέρωση στο λαό, να την κάνω εγώ με το working class hero του Lennon αφού ό,τι κι αν έβγαζε η κάλπη εμείς απλά πρέπει να χώσουμε τα κεφάλια μέσα στην κόλαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χρηστος Χοντζεας18 Ιουνίου, 2012 17:36

    Μερικες σκεψεις.
    Το πραγματικα εκπληκτικο ανακατεμα της πολιτκης-κομματικης τραπουλας που ζουμε τα δυο τελεταια χρονια,ειναι αποτελεσμα οχι απλα μερικων "σοβαρων λαθων" η "απερισκεπτων ενεργειων" καποινων βλακων πολιτικαντιδων αν ενα πολυ αργο κυμα που ερχεται κατα πανω μας.
    Εαν ελεγες το 2009 οτι η χρυση αυγη θα παλευει με το πασοκ και η νδ με τον συνασπισμο,θα σε τυλιγαν με ζουρλομανδια.

    Εαν θεωρησουμε οτι ειναι οργανα των εξω-και οποιος σεβεται στο ελαχιστο την λογικη του,αυτο πιστευει-τοτε ειναι αδυνατον να πιστεψουμε,εστω για μια στιγμη οτι τα απανωτα λαθη,οι απιστευτες γκαφες και οι κατα συρροην μαλακιες που βλεπουμε να ξετυλιγονται απο τα κουμασια μας, να ειναι ολα αυτα γεννηματα απλα της βλακειας τους.
    Αφου ολοκληροι ειναι ταγμενοι και ταμενοι εξω,αρα ειναι και η...βλακεια τους. Και αυτη στην υπηρεσια των εξω ειναι.

    Αρα: Το "η Ελλαδα ανηκει στους Ελληνες" ο Αντρεας το ελεγε σε μια περιοδο οπου κανενας δεν αμφησβιτουσε οτι δεν ανηκει στους Ελληνες Αλλο τι πραγματικα συμβαινει. Αλλα δεν ειχε καν τεθει τετοιο θεμα και πραγματικα εψαξε βαθια στο μπαουλο ο Αντρικος ο γαμηκος ωστε να "ανακαλυψει" ενα τετοιο ανυπαρκτο κατα βαση συνθημα. Το οοποιο ομως αποδειχθηκε πιασαρικο. Τρομερα. Παντα ο ΕΛληνας θελει να διεκδικει το δικιο του,ακομα και στον υπνο του. Ακομα και οταν αυτο δεν διακινδυνευει,η και οταν αυτο ειναι ανυπαρκτο.

    Μετα λοιπον απο το -εσκεμενο-overdose δανειων που εδεχθηκαμεν ωστε να διαγουμε τον αγωνα εναντια στον "εχθρο" (!!) και με το μασουλημα των πακετων Ντελορ Σαντερ Μεσσ. Προγραμματων και αλλων τροφων,ηρθε το διαστημα οπου ενας χοντρος Καραμανλης αποτελειωσε με μια μαχαιρια την οικονομια και κατοπιν ο διασημος σακατεμενος γιος του Αντρεα ηρθε με ενα επισης ξεκαθαρα Παπανδρεικο συνθημα βγαλμενο απο την τεντα του Ωνασειου: "Λεφτα ΥΠαρχουν",ειπε και αυτος ο ψευτης,οταν το ζητημα ΔΕΝ ηταν τα λεφτα αλλα η σωστη διαχειρηση τους.

    Ορμηξε λοιπον ξανα ο λαος να υπερασπιστει τα δικαια της φυλης,δηλαδη το δικαιωμα να μασουλαει μοναχος του τα δανεια διχως να τον παρενοχλουν Ευρωπαικες δεσμευσεις, και ετσι,μεσα στον υπνο,τον ξυπνησε ο γιος της Μαργαριτας απο το Καστελοριζο που του ανηγγειλε οτι "Παμε στο ΔΝΤ".
    Ο κακομαθημενος απο τους ηγετες του λαος ουτε ηξερε τι ειναι αυτο.
    γνωριζε μονο το ΤΝΤ.

    Εδω ας προσεξομεν την τρομερη ακριβεια και τον σεβασμο που δειχνουν οι εξω,στα γενεαλογικα μας δεντρα. Απο Σημιτη,Χριστοφορακο, Μπομπολα,Λαμπρακη,Λατση, Μητσοτακη,Πικραμενο, Παπακωνσταντινου, Πακγαλο ,Κοκκαλη κλπ. Ειναι μετα αν μη τους λατρευεις. Σπανια νονος αγαπα και το βαφτηστιρι αλλα και τα παιδια αυτου.
    Αν σηκονοταν απο τον ταφο ο Χιτλερ,θα τους μοιραζε "κοκά". Γλυκα. Θα τους επαιζε στα γονατα. Ειναι κοινοι γνωστοι,ανανταμ παπανταμ.
    Μοιραζουν την Ελλαδα ανα τακτα διαστηματα. Το ιδιο και τωρα.
    (Σπανια αλλο ειδος εχει τοση μεταπωλητικη αξια ακομα και μετα απο απανωτες αγοραπωλησιες. Μιλαμε ειμαστε λιρα εκατο)

    Φυσικα εχει γινει ηδη μεγαλη προεργασια με την δημιουργια εκατονταδων ΜΚΟ οι οποιες τροφοδοτουνται απροσκοπτα απο τον δημοσιο κορβανα.
    Οπως επισης και εισρροες απειρων λαθρομεταναστων σε εναν ξεφραγο τελειως αμπελι και μαλιστα υπο τις οδηγιες υπουργων. "σας ευχαριστουμε για την προτμηση σας,φιλοι μεταναστες".
    Ο ιδιος ο σημερινος προαλειφομενος πρωθυπουργος,ειναι ο τυπος που ανοιξε-κατ'εντολη και αυτος βεβαια- την πορτα στα ασκερια. Και τωρα πουλα "επανακαταληψη των πολεων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Χρηστος Χοντζεας18 Ιουνίου, 2012 17:42

    *Ολα αυτα σε συνδιασμο με μια μεθοδικη,χρονια παρουσιαση της ελληνομπακαλογατιασης μεσω των ΜΜΕ, τα οποια και αυτα χρησιμοποιουν δημοσιες συχνοτητες ωστε να εισβαλουν στον δημοσιο κορβανα.
    Με ορυμαγδο σιριαλ,επιθεωρησεων,προγραμματων,ρεπορταζ,αφιερωματων τα οποια ειχαν να κανουν τοσο με το χαλι του Ελληνα οσο και με το δικαιωμα του λαθρομεταναστη να δοκιμαζει τους ελληνικους "καρπους" με το ιδιο δικαιωμα και επι ισις οροις. Απο ενα πορτοκαλι,εως την περιθαλψη στο ιδιο νοσοκομειο.. Απο τις πατατες,εως τον εργατικο τουρισμο. Απο την πιτα με γυρο,ως τα επιδοματα ανεργιας. Απο τα μαρουλια και ελειες,εως την γυναικα του το παιδι του, την κορη του. Τα Παντα Ολα. Ολοι ειμαστε το ιδιο. Μη μιλας. Φταις. Σκασε.

    Μεσα τα οποια χλευαζαν τον νεοελληνα,τον διακομωδουσαν και παραλληλα προωθουσαν μια πανεθνικη-αεθνικη καλυτερα στρατια απαντων να εισχωρισουν στην μικρη χωρα με τα τοσα καλουδια και να τα μοιραστουμε ολοι μαζι, αφου δεν ειναι σωστο να ειμαστε ρατσιστες, Ουτε και να λιαζομαστε μονοι μας. Ουτε και να εχουμε αμμουδιες,δουλειες,χωραφια πουτανες μονο για ενοελληνες.

    Η ξενοφοβια δεν υπαρχει. Το μονο που υπαρχει ειναι οτι ο νεοελληνας βλεπει τον αλλον σαν κατωτερο a priori. Αυτο δεν ειναι ξενοφοβια. Ειναι μαλλον εγωκεντρισμος. Τι να φοβηθεις απο τον ξυπολυτο;
    Αλλα ξενοφοβια δεν υπηρχε. Απλα την περασαν-και αυτην οπως ολες τις main stream "πληγες" - μεσα απο τον μεγενθυντικο φακο της t.v και των εντυπων ωστε να αποκτηθει ετσι ενα ενοχικο χαρακτηριστικο σε ολους τους αποσβολωμενους θεατες για το κακο που πρατουν να μη θελουν πακιστανορουμανοκινεχοφιλιπινεζοαιγυπτομπακλαντεζολβεριανους στο εληννικο καταστρωμα.

    *Η αντιπυραυλικη ασπιδα η οποια γιγαντωνεται με εναν μαυρο στον λευκο οικο. Η οποια Αμερικη, μπορει να μην κανει πολεμους απο οταν εφυγε το κακο συναμπαντημα,αλλα με το καινουριο,το μαυρο συναπαντημα κανει οικονομικους πολεμους. Οπως λεει και ο steven- και ας σκεφτυουμε επιτελους λογικα: ΠΟΥ ΕΔΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΝΤ; Στις Βρυξελες,στην Μαλαισια η στο Καιρο; Οχι. Στην καρδια της Αμερικης Ουασιγκτον. Και ολα τα παιδακια στην Ευρωπη κλαινε.
    Η πενσα η οποια ανοιξε με την εισδοχη του ευρω σαν νεο ελπιδοφορο νομισμα,στην Ευρωπη, καταπνηγοντας τα παντα με τα υπερδανεια και τις υπερκαταναλωσεις,τωρα σφυγγει και πνηγει κοσμο.

    Ο Ρωσσικος αποκλεισμος, εχει(ειχε τουλαχιστον) σχεδον ολοκληρωθει απο τα "στενα" των Βαλκανιων.-θυμηθειτε το κεφαλοκλειδωμα που εκαναν στον μπουροκωλο οταν τολμισε να επισκεφτει την Μοσχα και να υπογραψει την συμφωνια Μπουργκας-Αλεξανδρουπολης. Τον καθαρισαν σαν αυγο.
    Μονη διεξιοδος αλλα και ισχυρη διοδος στις νοτιες θαλασσες για τους Ρωσσους,το Ιραν και η Συρια. Εκει δεν νομιζω να χασουν. Θα γαμισουν κοσμο. Δεν θα τολμησουν οι Αμερικανοι κατι επικινδυνο. Οχι μονο γιατι θα ηταν απροβλεπτο και καταστροφικο.ιχως προβλεπομενες συνεπειες, αλλα και γιατι ηδη εχουν εξασφαλησμενη την παρουσια τους στο κεντρο των βαλκνιων και ειδικα λιγο πιο νοτια. Εδω. Σε εμας βρε. Στο Αιγαιο. Που οταν χαραζει ειναι ωραια.

    Το πρωτο που εκανε ο ΓΑΠ καθως παρελαβε την καμμενη γη του χοντρου,ηταν α) να κανει αποτιμηση της δημοσιας περιουσιας και β) να φτιαξει αρον-αρον τον "Καλλικρατη". Αυτο το αισχος με το οποι κανεις δεν ασχολειται αφου "δεν εχουμε λεφτα " και "δεν εχουμε δουλειες". Καλως,ενταξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Χρηστος Χοντζεας18 Ιουνίου, 2012 17:44

    Η Ελλαδα,καθως βλεπουμε στον χαρτη,ειναι ενας κυκλος. Ενα "στεφανι" το οποιο αποκλειει τους γειτονους απο το χρυσοφορο Αιγαιο. Βορεια ειναι 4-5 χωρες και ανατολικα η γνωστη φιλη γειτονισσα Τουρκια.
    Ερωτηση: Ποτε και ποσο κρατησαμε ανεπαφα τα συνοραμ ας για παραπανω απο 50-70 χρονια; Απαντηση: ΠΟΤΕ. Το ιδιο θα γινει και τωρα.
    Τρεις νεες χωρες δημιουργουνται βορεια. Μεγλαη Αλβανια,που θα εγκολπισει και την Ελληνικη Ηπειρο,Μακεδονια του Αιγαιου,που θα εισχωρει μεχρι και την θαλασσα της Χαλκιδικης και αριστεροτερα η Μεγαλη Βουλγαρια η οποια και αυτη θα πλενει τα ποδια της στην θαλασσα της-σημερινης- Καβαλας. Ακομα ανατολικοτερα ασφαλως, η Τουρκια η οποια θα εχει υπο την κατοχη της ολα τα παραθαλασσια τα εγγυς στην ακτογραμη της νησια. Χιος,Λεσβος Ικαρια,Ροδος κλπ.
    Κρητη φυσικα "ανεξαρητητη", σαν αλλη μια Κυπρος δηλαδη. Ποιος θα την παραδωσει και με τι τροπο θα πει αυτος που πρεπει να πει το "κειτε μακραν" δεν ξερω.
    Καντονιοποιηση λοιπον.

    Και εινοι πολυ πιο σοβαρα τα πραγματα-με την εννοια της εσκεμενης επικαιροποιησης των σημερινων ψευδοδηληματων "ευρω η δραχμη" "μεσα εξω απ οτο ευρω" και κολοκυθια τουμπανα.

    Για να γινουν ολα τα παραπανω,φυσικα αυτο αποκλειεται να γινει με "αναπτυξη". Με "προοδο". Με επιτυχεις επαναδιαπραγματευσεις.
    Φυσικα οχι. Αυτο οχι μονο δεν συμβαλει,αλλα εμποδιζει την οποια δημιουργια τεχνιτων πλεον και πραγματικων διληματων "πολεμος η επιπλαστη ειρηνη; "Χαμος και τελειωμος, η εστω και τα μισα δικα μας"
    "να ζησουμε εστω και με τα μισα,η να τα χασουμε ολα στην μπορα που βρισκομαστε"; Φυσικα το πρωτο. Αφου το δευτερο εχει παρελεθει σαν εννοια και σαν στοχος για τον νεοελληνα,εδω και καιρο. Αυτο πιστευω τουλαχιστον. Εχει αλλοτριωθει,εχει εκμαυλιστει και εχει γινει αρκουντως ζυμαρι,ωστε να μη σκεκεται σαν γαιδουρι στην ανηφορα.
    Γι'αυτο και πιστευω οτι ο Σαμαρας,οχι μονο δεν προκειται να φερει τιποτα, αλλα θα τα κανει μαεστρικα χειροτερα,ωστε να μας διαμοιρασει κατοπιν ο Τσιπρας αλλα διχως δικη του ευθυνη αφου "παρελαβε καμενη γη". Η οποια πρεπει να κοπει στη μεση. Ποιος να του πει κατι; Η μαγικη συνταγη του "προηγουμενου".
    Aλλωστε δεν θα ειναι και κοντρα στα πιστευω του,αφου θα διαμοιραζει χωρο και οχι χωρα,συμφωνα με τα παγια πιστευω των πολυπολυτισμικων θωλοκουλτουριαραιων αριστεριστων φεντερασλιστων.

    Εαν δεν ερθουν τα χειροτερα,πως θα συμβιβαστεις με μια μεσοβεζικη λυση;

    Οχι μονο θα στηριξει λυσεις "αλα ευρω",αλαλ θα υπερθεματησει κι'ολας.
    Οσο τουλαχιστον αυτο ειναι δυνατον με τον δημοκρατικο τροπο. Με την φακα της καλπης. Οσο αυτη φερνει τα προσδοκομενα για τους επικυριαρχους αποτελεματα,δεν υπαρχει λογος εκτροπης. Εαςν αυτη αγριεψει,τοτε θα πει και ο κοσμος τον Δεσποτη παναγιωτη.
    ΑΛλα μαλλον εχει γερο ενστικτο. Οχι μονο δεν εναντιωνεταο-τουλαχιστον περα απο τα ακινδυνα νερατζια και τις μουτζες-αλλα στο τελος τελος λεει και το γνωστο "βρε δεν πανε να γαμηθουνε και οι μεσα και οι εξω.ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ. Την βολη μου μη χασω".
    (επαναλαμβανω οτι δεν μιλω για το συνολο. Δεν ειναι δυνατον. Αλλα για ενα αρκετα ικανο και μεγαλο μερος του)

    Που βαρεθηκε να φωναζει "αερα" και "μολον λαβε" και λεει "ας πανε να γαμηθουνε. Ας το πει κανενας αλλος. Ωρα να εισπραξω"

    Τα τελευταια 50 χρονια,εχουν κανει τοση ζημια,οση τα προηγουμενα 1.500.

    ελπιζω να μη κουρασα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Χρηστος Χοντζεας18 Ιουνίου, 2012 20:47

    Εδω να εξαρουμε το ΚΚΕ και την παγια τακρικη να προφυλασσει τον δικομματισμο που του δινει φαι και τρωει.
    "Μακρυα απο τον Συριζα" " Μην εμπιστευεστε τον Συριζα" ελεγε και ξαναλεγε. Σημαια.
    Και εμποδισε τον Συριζα-οσο μπορουσε και αυτο απο την πλευρα του να μπει στην βουλη σαν πρωτο κομμα...και ετσι να χαθει η "ευκαιρια" της συγκυβερνσησης των κυριων υπευθυνων πασοκ-νδ.

    Οπως ακριβως στην μεγαλη και υστατη συγκεντρωση των πολιτων στο Συνταγμα περιφρουρησε το κτηριο της ΒΟυλης προφυλασσοντας το απο κακοβουλους που ηθελαν "ανατροπες" εμποδιζοντας τον κοσμο να μπει στην βουλη,ετσι και τωρα στην υστατη μαχη του,περιφρουρησε την Βουλη και προσατευσε τον δικομματισμο και εμποδισε και παλι τον κοσμο να "μπει" στην Βουλη δια του Συριζα.

    Αυτη ειναι η αποστολη τους Για αυτο πλερωνονται. Γι'αυτο υπαρχει. Γι'αυτο ειναι δεκτο ενα κομμα εξωκοινοβουλευτικο και μη αναγνωρισμενο απο την υπολοιπη κοινωνια,οπως και εκεινο δεν αναγνωριζει την αστικη κοινοβουλυτικη δημοκρατια,αλλα παρ'ολα αυτα σιτιζεται πλουσιοπαροχα απο αυτην.
    Μιλαμε για χαφιεδομαγαζο με ΑΦΜ.
    Μιλαμε για γελια και για κλαματα.

    Στην ιδια μοιρα και ο Μικης. Ο οποιος με κατι σπηθες και κατι "μετωπα", προσπαθησε να διασπασει το μετωπο σε μετωπα. Εκανε οτι μπορουσε.
    Και στην υστατη ωρα και εκεινος, ενω εδειχνε-ταχα- οτι στηριζει Συριζα και Τσιπρα, πανω στις διαβουλευσεις μεταξυ τους ωστε να αποκτησουν κοινη γραμμη και να εχουν ενιαιο μετωπο κατα την διαρκεια των εκλογων κατεβαινοντας εκεινος στο ψηφοδελτιο του,αιφνης ο Μικης ανακαλυψε κατι "τρομερο": Οτι ο Τσιπρας δεν δεχεται την λεξη "πατριωτικο" στο εννιαιο μετωπο που θα εκαναν.

    Απιστευτο; Ο αριστερος απαιτησε απο τον αριστερο να αναφερει την λεξη "πατριωτικο" στο μετωπο που ετοιμαζαν. Ουτε ακροδεξιοι δεν θα διαφωνουσαν πανω σε αυτο και τελικα διαφωνησαν δυο "αριστεροι". Δηλαδη δεξιοι καργα με προσωπειο αριστεριστικο.
    Ουτε ο Παττακος με τον Παπαδοπουλο δεν θα διαφωνουσαν, η δεν θα εδιναν τοση σημασια σε αυτο. Και βρηκαν σημειο ρηξης μεταξυ τους δυο κομμουνιστες; Πραγματικα βλεπουμε ενα θεατρο.

    Ενας κομμουνιστης να απαιτει απο εναν αλλο κομμουνιστη να βαλει την ταμπελα "Πατριωτικο" στο μετωπο του.
    Ουτε στο Λουκυ Λουκ δεν θα το διαβαζε κανεις αυτο.


    Και αφου δεν δεχθηκε ο ενας δεν τα βρηκαν-ταχα- και ετσι χαθηκε ενα πολυτιμο 5-6-7% παραπανω που θα λαμβανε ο Συριζα στη μαχη για την εξουσια.
    Και επισης, ο Μικης εκανε πισω γιατι δεν εθεσε σαν πρωτη γραμμη την ανακυριξη της ΑΟΖ, ο Τσιπρας.
    Πραγματικα παραξενα πραγματα. "Παραξενα" εαν κανεις δεν γνωριζει το παρελθον καποιων.
    Τι φοβαται ο Μικης; Μη τυχον και τον ριξουν στο μοιρασμα οι εφευρετες του βραβειου Ιπεχτσι; Δεν τους εχει εμπιστοσυνη;
    Ρε τι τραβαμε με δ'αυτους.

    Ειτε ελαβαν υποψην τους την εξωθεν οδηγια που θελει τον Τσιπρα πρωθυπουργο ΜΕΤΑ την θητεια Σαμαρα,ειτε λειτουργησαν αυτονομα διχαστικα (πραγμα απιστευτο για ανθρωπους που εκτελουν μια ζωη εντολες)οπως και να εχει, με εκεινα και με τα αλλα, εκεινο που ισως ειχε κατα νου ο κοσμος δεν "περασε" στην καλπη τι αμεριστι βοηθεια της "αριστερας".
    Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΓΝΗΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

    ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Χρηστος Χοντζεας18 Ιουνίου, 2012 21:22

    Ποιος ειναι ο καλλιτερος τροπος να πεισεις καποιον η καποιους να κανουν αυτο που θελεις;
    Πολυ απλα να τους υποδειξεις -υποκριτικα-τι ειναι αυτο που δεν θελεις και να τους πιεσεις προς τα κει.
    Και αρα τους στελνεις οπως τα προβατα ηρεμα και απλα στην κατευθυνση που θες.
    Εαν θες Συριζα στην εξουσια, πιεζεις τον δικομματιμο ταχα υπερασπιζομενος τον.
    Εαν θες το αντιθετο,κανεις τα αντιθετα.

    Λεμε μαλακιες; Μα θα ηταν πολυ φανερο εαν κανουμε το...προφανες.
    ΔΕΝ θελει τον δικομματισμο η Αμερικα (ας τους πουμε ετσι..."Αμερικανους")
    Γιαυτο και τον καιει ολοκληρο. Απο πανω ως κατω.
    Δεν εχει πλεον κανενα νοημα και καμια χρησιμοτητα να παραμεινει ηγεμονικα ενα κομμα απο τα δυο με ενα 50% στο επομενο διαστημα. Γιαυτο και εκαψαν και τον Σαμαρα με τις δηθεν υπογραφες που του ζητουσαν.

    Υπογραφες που κατα βαση δεν εχουν καμια σημασια αφου ουτως η αλλως θα ακολουθησουν την συγκερκιμενη γραμμη οι ηδη πουλημενοι πολιτικοι. Δεν χρειζονται υπογραφες για να δεσμευθουν. Ειναι δεσμευμενοι απο γεννησιμιου τους.

    Γιατι λοιπον χρειαζονται υπογραφες και απο τους μεν και απο τους δε; Γιατι πολυ απλα πρεπει να μπουν στο ιδιο καζανι βρασμου, οσο αφορα στην μηνη και την απαξιωση του κοσμου ωστε να σιγουρευτουν οτι την επομενη φορα δεν προκειται να βρει κανεις εκ των δυο ουτε την ψηφο τους στις καλπες που θα στηθουν.

    "Συνευθυνη" φωναζει μηνες τωρα ο Τουρκογλου.
    Αλλα και ολοι τους.
    Ο κοσμος βεβαια ακουει την λεξη με την εννοια της "συνυπευθυνοτητας" και αρα του μοιρασματος των βαρων για της χαραξης της πολιτικης.
    Οχι βεβαια. Ο χοντρος εννοει οτι "πρεπει να να παρουμε ολοι το μεριδιο της καμμενης πιττα. Πρεπει να μη μεινει κανεις μας εξω αφου αυτο θελουν οι εξω. Πρεπει να υπαρξει ΟΜΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΗ ΣΥΝΕΝΟΧΗ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΕΥΘΥΝΗ. ΟΜΑΔΙΚΗ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ.
    Ο Σαμαρας ειναι το τελευταιο κουτσουρο.

    Κανεις εκτος του Αλεξη. Ο οποιος απο το πρωτο δευτερολεπτο ελαβε την θεση της αντιπολιτευσης.
    Κατευθειαν,ελαβε θεση στα "πιτς".
    Πασοκ Νδ-Δημαρ λοιπον στην συγκυβερνηση. Στο συγκαψιμο δηλαδη του καρναβαλου.
    Θα υπαρξει τετοια οργη, που ο νεαρος ΑΛεξης θα επανερθει λιαν συντομως με ενα βαρβατο 50%
    Και με την Ελλαδα ετοιμη και κομματια.

    Και μη μου πει κανεις για "ονειρα" εξουσιας" των επιλαχοντων δικομματικων η "γιατι να θελουν να καουν"; Μα ειναι καμμενοι. Ειναι ηδη δοκιμασμενοι,επι δεκαετιες εκαστος. Χορτατοι και απο εξουσια και κυριως απο χρημα. Ειναι καβατζομενοι. Και σε ηλικια αλα Λαλιωτη. Ποτε θα τα φανε;
    Θα περασουν χρονοι μολις 2-3 και θα τους σκεφτομαστε σαν ενα κακο ονειρο. Σαννα προκειται για προιστορια.
    Ποιος θυμαται τον Λαλιωτη; Ποιος θυμαται τον Σημιτη; Ποιος θυμαται καν τον ΓΑΠ;

    Το μεγαλο φαγοποτι που επερχεται, και οι συμμετεχοντες υαινες και λεοντες,ειναι και το μεγαλο διακυβευμα. Τιποτα ποτε πολιτικο δεν ετρεχε δω. Ποσο μαλλον σημερα.
    Μονο η μεγαλη πιτταρα της αναδιανομη της χωρας ολοκληρης,που ετοιμαζουν οι εξω.
    Αυτο ειναι το μεγαλο θηραμα. Το μεγαλο κουφαρι που προκαλει παροξυσμο στον "επιχειρηματικο" κοσμο. Η λαχταριστη ζεβρα που κανει τους κροκοδειλους στο νερο να στροβιλιζονται. Στους μεταπρατες και εισπρακτορες δηλαδη των επικυριαρχων.
    Στους φυλακες της λειας.

    Ελλαδιτσα μου που εμπλεξες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Επειδή ήμουν στην κουβέντα, οφείλω να πω οτι ο Μίκης απερρίφθη λόγω παρελθόντος κι από άλλη συνιστώσα. Επαναστατική εναντίον των γέρων, που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα. Η οποία συνιστώσα διέκρινε πρώϊμο λαμογισμό στον Αλέξη και του γύρισε το παιχνίδι στην Β Αθηνών.
    CONPATER ΜΙΛΑ.
    ΒΑΡΕΙΑ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΘΕΣ. ΔΙΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ. ΔΕΣ, ΠΩΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΤΑ Μ-Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει την απομάκρυνση των φωτορεπόρτερ από τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου λίγη ώρα αφότου ξεκίνησε, οπότε και χωρίς καμία προειδοποίηση ή προηγούμενη συνεννόηση, άνθρωποι του περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ απομάκρυναν.....
    ΟΛΟΥΣ τους φωτορεπόρτερ, με την πρόφαση πως...
    ενοχλούν τα «κλικ» των φωτογραφικών μηχανών!
    Τον παραπάνω λόγο τον θεωρούμε παντελώς προσχηματικό με το δεδομένο ότι επανειλημμένα και από ετών, γραπτά και προφορικά, έχουμε υποβάλλει το πάγιο αίτημα της Ένωσής μας για τη συμμετοχή της και τη συμβολή της στο σχεδιασμό για την αρτιότερη και χωρίς προβλήματα φωτοδημοσιογραφική κάλυψη τέτοιων σημαντικών γεγονότων.
    Οι Έλληνες Φωτορεπόρτερ είναι Φωτο-Δημοσιογράφοι και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται από οποιοδήποτε Φορέα και Οργανισμό όταν καλούνται σε εκδηλώσεις που αφορούν τον Τύπο και ο αποκλεισμός τους λειτουργεί σε βάρος της ελευθεροτυπίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης των πολιτών. Μήπως την επόμενη φορά αντί να προσκληθούμε να καλύψουμε αντίστοιχο γεγονός επιθυμούν μα μας υποκαταστήσουν πλήρως αποστέλλοντας αποκλειστικά φωτογραφίες της δικής τους επιλογής;
    Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει πως αυτές οι ενέργειες αντικειμενικά συνιστούν απροκάλυπτη φίμωση της Φωτο-Ειδησεογραφίας και κατά συνέπεια και της ελευθεροτυπίας και ως εκ τούτου, διερμηνεύοντας και την κοινή στάση όλων των θιγόμενων μελών της, θεωρεί ότι είναι πλέον υποχρεωμένη να προβεί στο εξής σε ΕΜΠΑΡΓΚΟ σε οποιαδήποτε εκδήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και έως ότου οι υπεύθυνοί του αποδεχτούν τους Φωτορεπόρτερ ως λειτουργούς του Τύπου.

    ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ.
    ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΙ ΑΠ'ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
    ΘΑ ΜΑΣ ΜΑΤΑΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ.

    ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ,Ο ΜΕΘΑΥΡΙΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ.
    ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...

    ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ,
    ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ.

    ΑΙΝΤΕ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΙΩΝΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΠΡΟΣ ΤΑΚΗ: ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΤΗΝ ΒΕΛΟΝΑ ΣΤΟΝ ΑΧΥΡΩΝΑ. Καταλαβαίνω οτι δεν τον ψάχνεις, αλλά σαν να προσπαθείς κάτι να πεις.
    ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΞΕΡΕΙ. ΚΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΡΕΙ. ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ 90 Ή 80%, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΑΠΟ ΤΟ 40% ΤΗΣ ΑΠΟΙΧΗΣ, ΕΝΑ ΜΙΣΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟ;
    ΚΙ ΑΝ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΉΤΑΝ 19% ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ 6%; ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ.
    ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ Ή ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΟΥ. ΑΣΧΟΛΕΙΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΟΝΤΡΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Τι να πω...Οτι ειχα να πω το ειπα πιο πανω,αν και δεν το τονισα.Πως δεν θελω τον Συριζα αραχτο να περιμενει την κυβερνηση να πεσει.Να αρχισει μετα τα περι χαους και καμμενης γης,τα περι ισοπεδωσης και σβαρνισματος του κοινωνικου ιστου και αλλα πολλα...Αυτο που δεν ηθελα εγω,το ηθελαν ομως οι συνιστωσες και συνισταμενες με τα ημιτονα και συνημιτονα στον ΣΥΡΙΖΑ.Ετσι βολευε,ετσι εκαναν."Τωρα εβραζε το σιδερο",τωρα θα κολλαγε.Τωρα που υπηρχε περιπτωση και μεγαλη μεγαλη μαλιστα,να κολλησει και απο διπλα και ενας αντιστοιχος "ΣΥΡΙΖΑ" απο Ισπανια,Γαλλια,Ιταλια.Αλλα ο φοβος δεν ηταν κανενας αλλος περαν απο την αυξηση της Λεπεν,της Χρυσης Αυγης,και αλλων "δημοκρατικων δυναμεων" ανα την Ευρωπη.Θα γινοταν η κατασταση κωλος μουνι γαρυφαλλο παντου.Και κρατηστε το αυτο σαν παραμετρο.
    Η δηλωση του Τσιπρα στον Σαμαρα,να πει στην Ευρωπη,"εχω τον Τσιπρα στα καγκελα,για αυτο καντε κατι",ειναι ολα τα λεφτα...
    Θα αρχισει το ξεκαθαρισμα στον Συριζα,γιατι μεχρι τωρα καλα πηγαινε το πραγμα.Τωρα αλλαζουν τα κοζα,και θελει σοβαροτητα,οποτε κατι συνιστωσες ας πουμε ακτιβιστικες,θα πρεπει να παρουν δρομο οσο γινεται γρηγοροτερα.
    Μεχρι τωρα ειχαμε το παιδικο παρτυ.Απο αυριο αρχιζει το πανηγυρι το κανονικο,με την Μερκελ να αδειαζει τον Βεστερβελε,οι φωνες αντιδρασης μεσα στην Γερμανια να πληθαινουν και βλεπω να γινεται κολαση σε ολη την Ευρωπη.
    Το 40% αποχη ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.Δειχνει ξεκαθαρα,πως ο Ελληνας ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ευθυνη ουτε οταν προκειται για την επιβιωση του.Φοβηθηκε ? Τρομαξε ? ΧΕΣΤΗΚΕ ΑΠΑΝΩ ΤΟΥ ? Οτι και να πουμε μεσα θα πεσουμε.Δεν περιμενα τετοιο νουμερο,και να σας πω ενα μυστικο? ΚΑΝΕΙΣ,ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ.Γιαυτο ειχαν ολοι παγωμενο χαμογελο,γιατι βαση δυναμικης τα νουμερα εδειχναν Συριζα στο μεγαλο ποσοστο τους.Τελικα,με βαση αυτο το 40%,και με πτωση των μικρομεσαιων κομματων,πηραν απο περιπου 10% οι δυο πρωτοι.Να κλεισω λεγοντας,πως η μαχη εντος ΣΥΡΙΖΑ ηταν σφοδροτατη μεταξυ των εφαπτωμενων και τεμνομενων παραλληλων ΜΑΛΑΚΙΩΝ που εχουν μαζευτει εκει μεσα,κι αυτο αναγκασε τον Τσιπρα να αλλαξει "ροτα" στις ομιλιες του,να ειναι πιο light,αφηνοντας απ`εξω κορωνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μέχρι τώρα πέναλτι στην Κροατία πού δεν δόθηκε, αλλά κι η μεγαλύτερη ευκαιρία τού παιχνιδιού πάλι για τούς Κροάτες ήταν.
    Λέτε να΄χουμε τίποτα τρελλά? Η Ισπανία τίποτα το ιδιαίτερο απόψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Σάμπως οι Ιταλοί? Χαροπαλεύουνε κεί πέρα με τούς Ιρλανδούς...
    Γάμησε τα...
    Δεν μπορεί, κάποιος θα την πατήσει άσχημα στο τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΣΤΗΒΕΝ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ.
    Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙ
    ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥ,ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΩ ΜΜΕ,
    ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ.
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ
    ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
    ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ
    ΚΙ ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ,ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΠΕΧΟΥΝ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ.
    ΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ,ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ
    ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΛΕΨΙΑΣ ΤΟΥΣ.
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕ ΠΗΓΑΝ ΗΤΑΝ ΑΡΡΩΣΤΟΙ(ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ...),
    ΑΝΗΜΠΟΡΟΙ,ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ-ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΓΩ-ΠΟΥ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ
    ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ.
    ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,
    ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ,ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ,
    ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟΣ,ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ,ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΤΗ ΖΩΗ.
    ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΩ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ
    ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΩΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,
    ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΟΝΟΥΣ 50 ΕΔΡΕΣ ΝΟΘΕΥΟΝΤΑΣ
    ΠΛΗΡΩΣ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΚΑΖΙΝΟ.

    ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΩ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Περί αποχής. Υπάρχουν:
    -οι βολεμένοι
    -οι άρρωστοι, ηλικιωμένοι, κλπ
    -αυτοί πού δεν έχουν τα φράγκα ούτε για να φτάσουν στην πεαρχία για να ψηφίσουν πλέον
    -οι παραδομένοι
    -οι απηυδησμένοι
    -αυτοί πού δεν ψηφίζουν ως πολιτική στάση (ανάμεσα τους κι εγώ, η ο Τάκης όπως λέει πιο πάνω)
    -κάμποσοι πού θα ψήφιζαν αλλά θεωρούν ότι δεν τούς καλύπτει τίποτα
    -οι παραλιάκηδες πού είναι σε συχνότητα "δε γαμιώνται, εγώ θα πάω για μπάνιο να΄ούμε".

    Κι ίσως κι άλλες κατηγορίες πού ξεχνάω. Πάντως το αν εκτιμηθεί, να αξιολογηθεί η αποχή είναι τρομερά δύσκολο.
    Να πώ κι άλο ένα παράδειγμα πού μόλις θυμήθηκα. Στην Γερμανία, μόνο το τελευταίο εξάμηνο, έχουν μετανασταστεύσει περί τούς 10.000 "καινούργιο Ελληνες" πού φυσικά δεν ψήφισαν και προσμετρώνται στην αποχή.
    Και βέβαια, κι άλλοι έχουν φύγει για Καναδάδες, Αυστραλίες, Αγγλίες κλπ, κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Τι κάνει ο δαίμονας τού πληκτρολογίου....Αντί για "επαρχία" βγήκε "πεαρχία".
    Σόρρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Χρηστος Χοντζεας19 Ιουνίου, 2012 00:13

    Προς ALbert_AEKstein: πεαρχια,μια χαρατο εγραψες. Στο πουτσο τους οι χωριατες,εβγαλαν τα καστανα για λογαριασμο του δικομματισμου μαλλον εις αναμνησην των πακετων και των επιδοτησεων αλλα καιεις αναμονη πιθανων νεων. Ποτε δεν ξερεις

    Προς Steven: Δεν αμφιβαλω οτι μπορει να μαχονταν οι φατριες,αλλα σημασια εχει οτι εχυσαν την καρδαρα. Ισως και κατοπιν εντολης οπως εγραψα πιο πανω.
    Γιατι η δικαιολογια οτι "ειναι γερος και παρελθον" ειναι για τα θηρια. Οταν απο μονος του μπορει να σου δωσει ενα 5-7% τοτε τον χωνεις στο ψηφοδελτιο χωρις ανασα.
    Κατοπιν ρωτας τα υπολοιπα. Μετα. Δεν υπηρχαν περιθωρια για να μετρησουν ηλικιες και μαλακιες.

    Ολα αυτα βεβαια εαν δεν το εκαναν εσκεμενα ωστε να φρεναρουν το ρευμα του Συριζα.
    Και που ο κοσμος που τον ψηφιζει-δηλαδη οι πρωην πασοκοι κατα βαση-δεν ξερουν τιποτα απο συνιστωσες και ουτε αντιλαμβανονται τι σημαινουν αυτα. Ειδαν το κοκορακι του ΑΛεξη και μπηκαν. Τι τους δουλευουν λοιπον τωρα με συνιστωσες και ενδοοικογενειακους καυγαδες;
    Προκειται απλα για ενα κατασκευασμα. Οπως "κατασκευασμα" ειναι και οι μεταπηδησαντες απο το Πασοκ στον Συριζα. Για να μη κατηγορουμε μονο τους κομματικους μηχανισμους. Αλλα και το ιδιο το εριτιμον εκλογικο σωμα,αγεται και φερεται οπως τα προβατα αναλογα με τα γαυγισματα των τσοπανοσκυλων.

    Αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι δωθηκε το ο.κ. μεν να ανελθει απο τα υπογεια της αριστερας ο Συριζα ( ο Τσιπρας δηλαδη) αλλα οχι τωρα,οχι τοσο αποτομα και οχι πριν ολοκληρωθουν τα "πακεταρισματα".
    Καθε πραμα στο καιρο του και ο Χατζιχρηστος κολιος. (που ειναι αυτη η ψυχη;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Χρηστος Χοντζεας19 Ιουνίου, 2012 02:41

    Τον "έριξαν", για να σώσουν τη Ντόρα. Οι ανάγκες της οικογένειας είναι αυτές, οι οποίες επιβάλλουν την άμεση "επιστροφή" της Ντόρας στην ασφαλή και "τζάμπα" ΝΔ. Αφού διαπίστωσε μόνη της το κοινώς γνωστό --ότι η ίδια και όλοι όσοι την πλαισιώνουν είναι "ανθρωποδιώκτες"--, τώρα θέλει να επιστρέψει. Απλά αυτό απαιτεί μια προετοιμασία, για να μην γυρίσει ταπεινωμένη. Μια προετοιμασία μητσοτακικής "καμαρίλας". Από το περιβάλλον του Μητσοτάκη "διαρρέουν" τα διάφορα περί "επιστροφής" του Καραμανλή. Γιατί; Γιατί η οικογένεια έχει εξειδίκευση στην "αντιπαπανδρεϊκή" πολιτική και ρητορεία και αυτό το "χαρτί" είναι που ξέρει να παίζει. Τώρα, με πρόφαση τη νίκη της "Δεξιάς" απέναντι στον "κακό" Παπανδρέου του ΔΝΤ, θα καλέσουν μια "πανστρατιά" της παράταξης. Με αντίπαλο "κάστρο" τον δήθεν παπανδρεϊσμό, θα επιχειρήσουν να "μπουν" μέσα στον "Δούρειο Ίππο" με το όνομα Καραμανλής.

    Ο Καρατζαφέρης έκανε το "λάθος" ν’ ανέβει "ορόφους" στην "πολυκατοικία" και αυτοί θέλουν ένα φρέσκο πρόσωπο να "κάθεται" στον "ακάλυπτο" της Ακροδεξιάς και βέβαια στο "ημιυπόγειο" του φασισμού. Ένα δικό τους πρόσωπο με "ωραίο" φασιστικό παρελθόν να μένει στην "αυλή" και να μην ανεβοκατεβαίνει στους "ορόφους" και ενοχλεί τους "ιδιοκτήτες" …Ρόπαλα, σιδηρογροθιές, κλωτσιές και μπουνιές. Γι’ αυτόν τον λόγο τούς είναι χρήσιμος ο Βορίδης. Μπορεί να εκφράσει τον νέο συντηρητικό και σκληρό "λόγο" του ΛΑΟΣ, που θα γεμίσει με φοβισμένους δεξιούς το "μαγαζί" του συμμαθητή Σαμαρά. Το "μαγαζί" του Κολεγίου. Γι’ αυτόν τον λόγο ο "πολυσυλλεκτικός" Καρατζαφέρης αναγκαστικά πρέπει ν’ "αποσυρθεί".

    Δεν του δίνει τη δυνατότητα να προσπαθήσει να διασώσει έστω και στοιχειωδώς την υστεροφημία του. Ως "κωλοτούμπας" θα φύγει από την πολιτική. Ως ψεύτης, ο οποίος "πούλησε" τα ευπαθή κοινωνικά στρώματα που πάντα "φλέρταρε" και ψήφισε υπέρ του ανθρωποκτόνου ΔΝΤ. Ως ο προδότης, που "πούλησε" τα εθνικά θέματα, εμφανιζόμενος στο τέλος της καριέρας του ως απολογητής της Ντόρας.
    Αυτή θα είναι η εικόνα που θ’ αφήσει πίσω του και αυτό είναι το πιο τραγικό για τον ίδιο. Το "εξαπτέρυγο" του Γιωργάκη και υπάλληλος του Αποστάτη. Ένα πραγματικό "κομοδίνο" για όλες τις δουλειές του Κολεγίου. Αφού τον εκμεταλλεύτηκε ο Μητσοτάκης, για να προστατεύσει τα συμφέροντα της "αγίας οικογένειας", τώρα τον εγκαταλείπει στην τύχη του. Μια τύχη, που, εκτός από σκοτεινή, θα είναι και πολύ σύντομη.

    Η ευθανασία έχει αποφασιστεί. Σιγά-σιγά ο Καρατζαφέρης θα καταλάβει ότι μέχρι τώρα τον άφηναν να "χορεύει", γιατί "πλήρωνε" ο Μητσοτάκης. Τώρα τζάμπα "στροβιλίζεται", γιατί δεν τον βλέπει κανείς. Τζάμπα ο χοντρός επιχειρεί τα μονά και τα διπλά τούλουπ …όπως θα έλεγε και ο Κωστάλας.
    Κακόμοιρε Καρατζαφέρη. Ταπεινή ήταν η πολιτική καταγωγή σου και άδοξος ο θάνατός σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή