Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΕΚ ΡΕ

           Θα επαναλάβω το ανέκδοτο με τους τρελούς, για όσους δεν το έχουν ακούσει ( οι λοιποί ελαφριά υπομονή ). Δυό τρελοί λοιπόν παίρνουν το πτυχίο τους από το ίδρυμα και το μόνο που θέλουν είναι να πάνε στο ΟΑΚΑ και να προσποιηθούν οτι παίζουν μπάλα. Παίρνει λοιπόν ο ένας την θέση του παίκτη μέσα στο γήπεδο, κι ο άλλος την θέση του οπαδού στην κερκίδα. Μόνοι τους είναι στο στάδιο. Ο παίκτης παίρνει την μπάλα κι αρχίζει τις κατεβασιές και τις ντρίμπλες, προσποιούμενος οτι τους περνάει όλους. Ξαφνικά τρώει ένα μπουκάλι στο κεφάλι. Γυρνάει λοιπόν στον θεατή και λέει :
 " Καλά ρε μαλάκα, από τους 22 παίκτες εμένα βρήκες να χτυπήσεις; "
            Κι απαντάει ο θεατής : " Καλά κι εσύ βρε νούμερο, από τους 70 χιλιάδες που είμαστε εδώ πάνω, γιατί κατηγορείς εμένα; "
          Την καλημέρα μου λοιπόν για μια σπουδαία Τετάρτη, που πλέον το blog αδυνατεί να καλύψει την ειδησεογραφία. Εννοώ με την απαραίτητη ανάλυση. Ναι αγαπητοί κι αγαπητές. Δεν έχουμε μόνο την δίκη του Κασιδιάρη, αλλά και την δίκη του Ψωμιάδη. Από το αποτέλεσμα της οποίας, θα κριθεί αν η ΑΕΚ θα έχει λεφτά για να πληρώσει τα τέλη του CAS.  Το οποίο βέβαια διεθνές δικαστήριο, ποτέ δεν αλλάζει αποφάσεις αλλά απλά κρίνει αν το προηγούμενο όργανο έκρινε σωστά με βάση τα προσκομισθέντα στοιχεία. Είναι δηλαδή επί της διαδικασίας κι όχι επί της ουσίας. Όπως και το αυριανό δικαστήριο του Μάκη, που θα κρίνει το ποινικό θέμα της υπόθεσης της υπεξαίρεσης. Που κανείς δεν το αμφισβητεί, όπως και κανείς δεν αμφιβάλει οτι ο βρεμένος δεν φοβάται κι άλλη μια μπόρα. Τώρα γιατί θέλουν όλοι να είναι παρών ο Μάκης, αυτό δεν το έχω καταλάβει αλλά έχω καταλάβει οτι τα ταμεία μας θα παραμείνουν ίδια. Πάντως ο Οικονομόπουλος άνετα παίρνει την θέση του τρελού στο γήπεδο. Κι είμαι σίγουρος οτι θα κάνει και δηλώσεις μετά.
           Στον απόηχο λοιπόν των δικών, θα συνεδριάσει κι η λίγδα για να επανεξετάσει την τροποποίηση της τροποιημένης απόφασης που είχε λάβει για τα άτακτα παιδιά. Ξέρετε αυτά που δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν, πόσο μάλλον δη χρήματα για να πληρώσουν. Πόσες ομάδες θα παραστούν; Κανονικά 16. Οι έξι τιμωρημένες τι να ψηφίσουν; Να μην ψηφίσουν άρση των ποινών; Η αλογοτροφή γιατί να πάει κόντρα; Η δαφνοστεφανωμένη να μην δείξει ανοχή; Να οκτώ ψήφοι. Κανάς μαλάκας από τους υπόλοιπους να μην ψηφίσει λευκό; Αφού η ΕΠΟ που ελέγχει τις κρατικές χορηγίες, πιέζει προς την κατεύθυνση του κατουρήματος του break even rule αλλά και του financial fair play της ΟΥΕΦΑ. Κανάς πρόεδρος να μην χάσει το αεροπλάνο; Είμαστε και σε προεκλογική περίοδο, why not ? Στο φινάλε όλοι τσιπρικοί δεν είμαστε; Γιατί μόνον ο Αλέξης να καταγγείλει το μνημόνιο; Οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες να μην καταγγείλουν τις μαλακίες της ΟΥΕΦΑ;
           Ρε εδώ είναι Ελλάδα. Στην Ευρώπη ας τιμωρούν όπως θέλουν οι επιτροπές του Πλατινί. Δεν θα γίνεται παρέμβση και στα εσωτερικά μας. Εμείς εδώ θέλουμε να έχουμε τους νόμους σε πιθανό έλεγχο, αλλά  όχι κι έλεγχο για την εφαρμογή τους. Τι έχουμε εδώ πέρα; Εδώ δεν έχουμε κράτος και θα πάμε να βελτιώσουμε το προϊόν ποδόσφαιρο; Από το ποδόσφαιρο θα ξεκινήσουμε; ΠΟΤΕ. Εμείς εδώ θα κάνουμε ό,τι γουστάρουμε, διότι δεν είναι δυνατόν να πάνε τόσοι ποδοσφαιριστές στην ανεργία αφού δεν θα ανανεωθούν τα συμβόλαια τους ή δεν θα βρίσκουν καινούργια. Προτιμάμε παίκτες που θα παίζουν κι ας μην πληρώνονται. Και προτιμάμε τύποις να έχουμε δυνατά παιχνίδια τουλάχιστον ως προς τα ονόματα, π.χ. ΑΕΚ - ΟΦΗ παρά ντέρμπυ Πλατανιά - Καλλονής.
           Και φυσικά μέσα στην τρέλα αυτή, οφείλουν οι Αεκζήδες να βγουν στους δρόμους. Εντάξει καταλαβαίνω οτι δεν υπάρχουν λεφτά, αλλά πόδια υπάρχουν. Θα χωριστούμε λοιπόν σε τρεις ομάδες για να μην κουραστούμε και τόσο πολύ, αφού η μέρα προβλέπεται μεγάλη. Ένα γκρουπ  θα πάει στα δικαστήρια για να λογαριαστεί με τον Μάκη. Ένα άλλο θα πάει στην λίγδα για να υποστηρίξει τις αλλαγές των νόμων. Φωνή λαού, οργή θεού. Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος. Η γροθιά του Αεκτζή αύριο θα πρέπει να πλανάται σε όλη την Αθήνα. Να καταλάβουν όλοι οτι πρώτον δεν κάνουμε πλάκα με την δικαιοσύνη και τις αναβολές της και να καταλάβει ο Βαγγέλας οτι οι νόμοι υπάρχουν για να παραβιάζονται ακόμα και μεσούσης της οποιαδήποτε περιόδου. Κι εξ άλλου ο χρόνος είναι ανθρώπινο δημιούργημα. Όποτε θέλουμε το καταργούμε και μιλάμε για αέναες καταστάσεις. Φυσικά και το παιδοβούβαλο αυτό θέλει, αλλά πρέπει να περαστεί οτι " κάτω από την πίεση του λαϊκού κινήματος, δεν είχε άλλες επιλογές. "
            Μόλις λοιπόν καταγούν δυό περηφανείς νίκες, θα πάρει σήμα το τρίτο γκρουπ των Αεκτζήδων να κατέλθει στα Σπάτα. Να υποστηρίξει τους παλαίμαχους που ανέλαβαν πρωτοβουλία για εταιρεία λαϊκής βάσης ( πάντα το έλεγα οτι λαϊκοί πρέπει να είναι επι κεφαλής εταιρειών τέτιοας βάσης ) και μετά να πάει στην παρουσίαση των διαρκείας της νέας χρονιάς. Εκεί που ο Δημητρέλος, θα φανερώσει τις μειώσεις των τιμών αλλά και τα κρυφά μας όπλα εν όψει του αγώνα της νέας χρονιάς. Εκεί που θα δοθεί το όραμα. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΦΡΑΓΚΗ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ τιμία. Υπό το βάρος της τιμιότητας μου εξ άλλου, αναγκάστηκε η λίγδα να αλλάξει τους κανονισμούς. Και υπό το ίδιο βάρος, θα πουληθούν όλοι οι παίκτες της ομάδας, αφού θέλουμε καμιά δεκαριά μύρια μέχρι τέλους Ιουλίου κι άλλα πέντε για το ρόστερ της νέας χρονιάς. Δεν βρίσκω παραλογισμό το να πάρει ο πρόεδρος την θέση του τρελού στην κερκίδα.
             Αλλά υπάρχουν κι άλλα νέα. Οτι η προετοιμασία της ΑΕΚ, θα γίνει στο Πρέστον. Μόνο τα αεροπορικά εισιτήρια θα φεσωθεί ο Σκρέκης. Γύρω στα είκοσι χιλιάρικα για αποστολή σαράντα ατόμων. Που κανείς δεν ξέρει ποιά θα είναι αυτά, και ποιός ο προπονητής. Αλλά να μην απελπιζόμαστε και να διαβάζουμε πίσω από τις γραμμές. Μπορεί το μισό ρεπορτάζ της ΑΕΚ να είναι για διάλυση αλλά το άλλο μισό είναι για μεταγραφές και για επική επαναφορά. Και μάλιστα με το ίδιο ΑΦΜ, που από ότι έχω καταλάβει απασχολεί ιδιαίτερα τον Αεκτζή. Όπως τον απασχολεί αν η Λήμνος θα είναι ελληνική , αν ξαναπαίρνει τον μισθό του. Διότι εδώ είναι ΑΕΚ ρε και δεν παίζουμε. Κι από την στιγμή που η κάθαρση ξεκίνησε από εδώ, ε όχι και να μην κάνουμε μεταγραφές. Ε όχι και να μην έχουμε στόχο 50 χιλιάδες διαρκείας. Ε όχι και να μην λέμε ανέκδοτα. Μαγική Τετάρτη σας λέω.

82 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKTSEIN : ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΙΑΝΟ; ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ Ή ΤΟ ΝΕΟ; ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΑΜΗΣΙ, ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ; ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΑΛΛΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΙΔΙΑ.
    ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΠΩ; ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΡΤΟΥΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ; ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΞΕΝΗ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕ ΜΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΕΔΩ;
    ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΗ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΠΟΥΤΑΝΙΑ; ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΕΣ;
    ΧΕΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεσμευομαι για την Δουρου...Θα δειτε στην πορεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν γυναίκα ή σαν πολιτικό ή και τα δύο.Να είμαι και εντός θέματος μιας και αυτό με τα δυαδικά και το έταιρο ήμισυ που ψάχνει (?) το άλλο,έπαιξε αρκετά το απόγευμα στα postαρίσματα.

      Διαγραφή
  3. Έχει βρέθει η εταίρα που θα υποστηρίξει την άρση ή την διαφοροποίηση της ποινής,ο Ακρίτας Πανόπουλος,βγήκε σήμερα κάπου στη συν-πρωτεύουσα νομίζω και έλεγε τα τρελλά του.Να τιμωρηθούμε όλοι ή κανένας,έτσι γιατί είμαστε μπουρδέλο σαν χώρα και σαν λίγδα,το απόσταγμα των λεχθέντων αυτό ήταν.
    Στο άλλο μέτωπο ,του Μάκη,κάτι θα πάρουμε,τα αρχίδια του θα είναι η στάχτη από το πούρο του,δεν ξέρω ακριβώς...
    Αυτά είναι δεύτερα ,τα έχουμε λύσει,το θέμα που μας καίει είναι πως θα σώσουμε τον Βασίλαρο και να φάμε τον Κωστένογλου.Τι μνημονιακοί και αντι,μαλακίες!Βασιλικοί και αντι και το αεκ365 να σέρνει το χωρό,υπέρ του γενικού αρχηγού...πόλεμος!!!
    Ο φίλος(αν μου επιτρέπει να τον προσφωνώ έτσι) που γούσταρε ή πρότεινε (δεν θυμάμαι)στο θέμα με τις γυναίκες πολιτικούς,την Ντόρα,έχει δίκιο! Αν και στην αρχή πάγωσα και όχι μόνο,όταν το ξανασκεύτηκα,είδα πως είχε δίκιο.Αν έχεις βίτσια,πρέπει να τα πραγματοποιείς στις πιο ακραίες τους εκφάνσεις,νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ CONPATER: ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΑΚΑ. ΑΛΛΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΟΒΑΡΑ, ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΒΟΧΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ_NEW : ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΠΑΤΟ. ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΔΡΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΡΔΙΚΑ, παίξτο νοσοκόμα κι όχι γκόμενα. ΑΛΛΟΙΩΣ, ΠΑΙΞΤΟ ΤΣΙΜΠΟΥΚΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προς steven: αυτό πάει στα ποδοσφαιρικά ή στα βιτσιόζικα,αν και μια χαρά με καλύπτει και στα δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καμια σχεση με Βοχα η οτιδηποτε αλλο.Θα πω μονο τουτο.Αν σε αντιπαραθεση μαζι της τολμησει καποιος να πει μαλακια η ψεμα θα ευχοταν καλυτερα να τον τρακαρει υποβρυχιο παρα να εχει απεναντι του την Δουρου.Μιλαμε για γυναικα με βαθος αλλα και με προοπτικη στην πολιτικη.Απ`την "αλλη" ειναι αυτο που λεμε,"παρε με και κανε οτι θελεις....".
    Και μια πληροφορια που εφτασε ξημερωματα αλλα επειδη ηταν εξοχως σοβαρη -για μενα- εχριζε τριασταυρωσης (!)
    Πλερεζες εχουν κατεβασει στην "Συγγρου".Τα μηνυματα που παιρνουν απο την west side of Atlantic,και συγκεκριμενα απο την east coast,ειναι για μνημοσυνα.Η πιεση των Αμερικανων προς Μερκελ μερια εχει ενταθει παρα πολυ.Βλεπουν οτι τα πλοκαμια της εχουν απλωθει και οσο συνεχιζει το εργο των μνημονιων τοσο θετει τις βασεις για να αρπαξει ολα τα φιλετα.Ειδα κι αποειδαν με τον "πελτε",αποφασισαν να στηριξουν ακομα περισσοτερο τον "πρωτο" κατα τας γραφας των τελευταιων εκλογων με την μεγαλυτερη αυξηση ποσοστων.Το εγγραφο εγραφε Συριζα 35-38% και βαλανε τις κατσαρολες να βρασουν το σταρι....Θα γινει μεγαλο μπερδεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πώπώ, μπλεξανε οι γραμμές μας μάγκα μου κι ανάψανε τα καλώδια.
    Πολύ γουστάρω.
    Γκόμενες, βίτσια, μνημόνια, Τσίπρες, Ντόρες, Ντέμηδες, Γιούρο και Αιγάλεω άμα χειλά!
    Ολα στη χύτρα, βάλτα να πάνε πήγανε.

    Θα μπεί και κάνας καινούργιος αναγνώστης εδώ μέσα και θα ψάχνει να βγάλει άκρη τι στό πέος συζητάμε ακριβώς εδώ χάμω.
    Μην σκιάζεσαι καινούργιε αναγνώστη.
    Βασικά αυτό πού βλέπεις μπορεί να περιγραφεί ως "post traumatic Filathlos syndrome" (wow, ζωγράφισα λέμε).

    Γενικώς αυτό πού συμβαίνει είναι ότι συζητάμε τα πάντα στην βάση τού "ολα είναι ένα", η ολότης τού σύμπαντος.
    Οπου το βίτσιο με την Ντόρα έχει απόλυτη σχέση με τα βίτσια τού μέσου ΑΕΚτζή αλλά και την χρεωκοπία τής ΑΕΚ η τού ελλάντα, κι όπου τα δρώμενα σε σκοτεινές στοές φωτίζονται με το πού θα κλικάρεις στο απροσδιόριστου στίγματος μπλόγκ αυτό.
    Οπου εδώ το δίλλημα δεν είναι "μνημόνιο η μη-μνημόνιο" αλλά "να μπουκάρουμε η όχι ακόμα?".
    Οπου υπάρχει όχι το θέμα τού δικομματισμού αλλά το θέμα τού δικόματου, δηλαδή Δούρου η Ράπτη?

    Κι όπου τελικά, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται γιατί ποτέ δεν ήταν αγαπητέ καινούργιε αναγνώστα. Μην τρομάζεις λοιπόν. Αφήσου στην τρικυμία πού βρήκες εδώ και θα διαπιστώσεις ότι πρόκειται για μιά γλυκιά νηνεμία. Ολα θα ερωτηθούν. Ολα θα τεθούν επί τάπητος. Ολα θα απαντηθούν, θα αμφισβητηθούν, θα ισοπεδωθούν και θα ξανατεθούν απ΄την αρχή όπως τούς πρέπει.
    Welcome to the motherfuckin twilight zone.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τσίπρας με 35%?
    Μεγάλα γλέντια.
    Ο αγώνας τώρα δικαιωνεται, λαέ τής Κηφισιάς, λαέ τών πατησίων, λαέ τού Αιγάλεω (όχι Αιγάλεω, να πά να μπίπ το Αιγάλεω μαζί με τον γαύρο), λαέ τής Σιέρρα Νεβάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στήβεν, ξέρεις ότι όταν το λέω το εννοώ. Η σημερινή ανάρτηση είναι τριπάτη και ψυχεδελικότατη.
    Χάρμα ιδέσθαι. Και ξεκινάει ιδεατά απ΄τον τσαμπουκαλίδικο τίτλο.
    Γενικώς, θεωρώ, κι ας συνχωρηθεί ένας ελαφρύς, αχέμ, ενθουσιασμός, νομίζω ότι το μπλογκ ειδικά τίς τελευταίες μέρες είναι σε σούπερ-ντούπερ ντουζένια. Οχι μόνο οι κεντρικές αναρτήσεις αλλά και τα ποσταρίσματα τών ημών συντρόφων από κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρηστος Χοντζεας06 Ιουνίου, 2012 01:23

    Προς conpater: 4 "γλωσσες" μιλαει η Δουρου. Δεν ξερω αν αυτο σου -η μας- λεει κατι. Kαι μη κανεται συνειρμους.
    Παντως,οταν καποιος δεν καθυστερει να απαντησει σε οτιδηποτε τον ρωτουν,αν μη τι αλλο,δειχνει οτι ειναι ευστροφος.
    Μια χαρα αναλαμβανει και το υπουργειο παιδειας. Η υφυπουργος των εξωτερικωνε.
    Αντε, καλοριζικο.

    Το ποοσοστο το Τσιπρα δεν ξερω αν ειναι τοσο μεγαλο, παντως ειναι μεγαλυτερο απο το ηδη επισημο 31% που δινουν.
    Ρε ο κοσμος ειδε το χαπι του,το οποιο ειχε κρατημενο εκει πανω στο ραφακι και δεν το αναζητουσε. Ο Τσιπρας "ανακαλυφθηκε" σαν σοδα για το φουσκωμα.
    Αιφνης ο Αλεξης παρθενογεννηθηκε.
    Αμα θελει ο κοσμος κανει "θαυματα". Τα οποια ειναι ταχυδακτυλουργικα κολπα απο την Πρεσβεια.

    Εγιναμεν οι περισσοτεροι κομουνισται και μαλιστα οικειοθελως.

    Αληθεια,εχεται προσεξει το σημα του "Συριζα"; Γιατι οπως ξερουμε καθε σημα,καθε "εμβηλμα" καθε οικοσημο η οτι αλλο παρεμφερες,σημαινει κατι. Δεν ειανι στο ντουκου. Κατι θες να πεις. Ακομα και με εναν απλο σταυρο, η μια τελεια,στον επισημο θυραιο σου κατι θες να πεις.

    Εχει λοιπον τρεις "σημαιες" εφαπτομενες σχεδον. Η μια "πισω" απο την αλλη. Η πρωτη στο βαθος ειναι κοκκινη, η δευτερη,ενδιαμεσα ειναι πρασινη και η τριτη,στο πρωτο πλανο που φαινεται και ολοκληρη ειναι κατι σαν πορτοκαλι.
    Απο το κουκουλι της αριστερας, περναμε απο τον σοσιαλισμο, και μεταμορφονομαστε σε πορτοκαλι πεταλουδες,αφου εχουμε κανει την σοσιαλιστικη επικονιαση και πλεον ειμαστε ετοιμοι για νεους αγωνες.
    Πεθανε ο βασιλιας. Ζητω ο νεος.
    (ρουχα μαζι που πλυθηκαν και εχουνε γινει ροζ")

    Αν και εδω που τα λεμε, οταν ανακατευεις κοκκινο με πρασινο,τοτε προκυπτει κιτρινο. Αυτο εινα μαλλον καλος ιωνος για την ομαδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κι επειδή μιλάει 4 γλώσσες, τι? Δεν το κατάλαβα.
    Κι εγώ τέσσερις σπρεχάρω. Δικαιούμαι υπουργείο?
    Απάντησις: στην Ελλάδα ναί, δικαιούμαι.
    Αίτημα: υπουργοποιήστε με τώρα. Ενα Αμύνης π.χ μιά χαρά θα το φόραγα. Εχω μπανίσει κάτι αψώνιστα υποβρύχια πού μπάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανεκδοτάκι,το έκλεψα από φίλο:
    -Τι νόμισμα θα έχουμε μετά τις εκλογές;
    -Τσιπριακή λίρα!!!!
    Ο conpater μας (με)έβαλε σε άσχημο τρυπάκι,διάβαζα όλο το βράδυ για τη Δούρου.Ρένα το μικρό της και γαυράκι,κανείς τέλειος!!!Πάντως όσο περισσότερο τη διάβαζα και διάβαζα για τη γυναίκα-πολιτικό,κάτι μου έκανε,θετικό και ερωτεύσιμο!!!
    Ευκαιρίας δωθήσεις,να ευχαριστήσω τον conpater,για τα έγκυρα γκάλοπ που μας δίνει.Με ψάχνουν φίλοι να μάθουν ποσοστά.Έχω κερδίσει 2 τραπεζώματα και πάω για το τρίτο,χαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρηστος Χοντζεας06 Ιουνίου, 2012 01:49

    Συγνωμη για το "εχεται", "μπορειται" και "εμβηλμα".
    Δακρυσα απο συγκινηση καθως τα ματαειδα.


    Προς Albert_AEKstein: Μα αυτη ειναι και η χαρα του παιδιου. ΝΑ τρεχει στα λιβαδια.
    Αλλωστε και σε μια ζωντανη-δια ζωσης- κουβεντα η ταχυτητα εναλλαγης θεματων και το κουβεντολοι περα-δωθε,θα ηταν ακομα περισσοτερο γρηγορη και "τσιτατη", με την υποβοηθηση ασφαλως και της ουζοποσιας.

    Δεν εχω διαβασε ακομα την αναρτηση. Την διαβαζω και τα λεμε σε λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ πάντως θα καταθέσω το εξής. Εχω πεί πρόσφατα, ότι η συντριπτική πλειοψηφία τών κοντινών μου φίλων είναι Συριζαίοι. Με τη εξαίρεση 2-3 πού ειναι είτε ανέντακτοι είτε εξωκοινοβουλευτικοί, ο Τσίπρας γαμάει και δέρνει στο περιβάλλον το δικό μου.

    Λοιπόν ειναι εκπληκτικό αυτό πού συμβαίνει και το βάζω και σε αντιδιαστολή με το κλίμα τών ψηφοφόρων τού ΠΑΣΟΚ το 1981.
    Στούς ψηφοφόρους τού ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η ευφορία πού λογικά θα έπρεπε να επικρατεί για ένα κόμμα πού εκτοξεύεται από το 4% στο 17% κι απ΄το 17 πάνω από 30%.
    Οχι απλώς δεν υπάρχει ευφορία, αλλά υπάρχει ένα τρομερό μούδιασμα, σαν να έχει πέσει μαζική ένεση νοβοκαίνης.

    Οπου δηλαδή, και κατά τα φαινόμενα, ενώ διαφαίνεται καθαρά ότι ο Τσίπρας σχηματίζει γκόβερνο στίς 18, θα υπάρξει νίκη χωρίς πανηγυρισμούς.
    Το βλέπεις δηλαδή όχι απ΄τούς κλασσικούς πολιτικούς τυχοδιώκτες πού ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή, και πού τον εκτοξεύουν σε δυσθεώρητα ύψη.
    Βλέπεις το μούδιασμα σε ανθρώπους πού ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ χρόνια ολόκληρα. Μια τρομερή παραδοξότητα, το ότι δηλαδή οι άνθρωποι αυτοί αναλογίζονται (πέρα απ΄την ηγεσία τού ΣΥΡΙΖΑ) ότι ξαφνικά σε 2 βδομάδες θα βρεθούν στο πιλοτήριο ενώ το αεροπλάνο πηγαίνει με μισό κινητήρα κι ήδη έχει στρέψει το ρύνχος του πρός το έδαφος.
    Κι είναι μιά θέση, αυτή τού πιλοτηρίου, για την οποία δεν είχαν προετοιμαστεί αλλά και ούτε ήθελαν.
    Το ακούω όταν συζητώ μαζί τους. Δεν έχει νόημα να κυβερνήησουμε αυτήν την στιγμή, να κυβερνήσουμε τί? Αυτό ανρωτιούνται.

    Κι αυτό άλλωστε είναι διάχυτό και στα επάνω πατώματα τού κόμματος πού έτρεξε να βγάλει..πρόγραμμα στο φτερό τού αεροπλάνου με τούς επιβάτες να κυττάνε έντρομοι απ΄τα οβάλ παραθυράκια.
    Προσδεθείτε για την προσγείωση, πιθανώς να παρατηρηθούν ελαφρές αναταράξεις.

    Και καλά οι αλεξιπτωτιστές, δεν έχουν θέμα αυτοί. Και καλά οι οι έμπειροι στην διαβίωση σε κάποια πλαγιά τών Ανδεων τρώγοντας τούς νεκρούς συνεπιβάτες μέχρι να τούς βρούνε τα συνεργεία διάσωσης 7 μήνες μετά.

    Η πλειοψηφία τών επιβατών όμως, όχι απλώς δεν έχει ξαναματαβρεθεί σε πετούμενο, αλλά και δεν έχουν βρεθεί σε ελευθερη πτώση.
    Το πρόβλημα είναι ότι το επόμενο αεροπλάνο θα διαγράψει δεξιά πτήση, άκρα δεξιά. Μα πολύ άκρα.
    Αυτό έχει δείξει η επανάληψη τής ιστορίας πού φυσικά επαναλαμβάνεται σαν φάρσα.
    Αλλά ενίοτε και ως τραγωδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς Albert_AEKstein: συμφωνώ σε αυτά που λες,με μία διαφοροποίηση,δεν είμαι σίγουρος πως στο μέλλον οι σημερινοί ψηφοφόροι του Τσίπρα θα πάνε στα άκρα δεξιά,τουλάχιστον οι περισσότεροι.Προσωπικά θα πάω με τον Τσίπρα από ανάγκη (κρίμα που δεν έχει σταυρό θα τον έβαζα!!!-το σταυρό- στη Δούρου),οπότε στο μέλλον με βλέπω αναποφάσιστο,αλλά σίγουρα όχι ψηφοφόρο της δεξιάς,βέβαια έχω αριστερό παρελθόν,οπότε μπορεί να μην είμαι και σωστό δείγμα.
    Για να τοποθετηθώ στο ..από ανάγκη που είπα,είμαι της άποψης πως έχω δύο επιλογές.1η,αντίδραση μέσα από το σύστημα και τις επιλογές που μου δίνει (όποιες και σε όσο βαθμό)άρα εξαφανίζω με την ψήφο μου ,αυτούς που μέχρι σήμερα με έφεραν εδώ.Εαν τώρα αυτό που θα έρθει είναι το ίδιο με άλλο περιτύλιγμα που λέει και ο οικοδεσπότης (αν το έχω καταλάβει σωστά)και είμαι εγκλωβισμένος σε ένα αδιέξοδο,που οι επιλογές είναι προδιεγραμμένες,ε τότε πάω στην 2η επιλογή,το όπλο στο χέρι και πρέπει να αποφασίσω προς τα που θα το στρέψω.Σίγουρα όχι σε εμένα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρηστος Χοντζεας06 Ιουνίου, 2012 02:38

    Προς Αlbert_AEKstein: Ειδες ποσο καλυτερη ειναι η ΑΛεκα;
    "γιατι να κυβερνησουμε; Δεν λερωνουμε τα χερια μας με την εξουσια..."
    Φυσικα δεν εννοει οτι θα χρειαστει να υπογραψει δανεια,αφου και απο εκει που ειναι μια χαρα εισπρατει τετοια και καλυτερα,το κομμα με το ΑΦΜ.
    Εννοει "πως θα βρεθουμε αντιμετωποι με αυτους που εως τωρα μια χαρα τους δουλευουμε;
    Δηλαδη,-αυτο ισυει και για τον Τσιπρα, που του ελαχε μεγαλη τυχη για πολιτικο,αλλα και μεγαλη ατυχια για κομμουνιστη παρα "συριζα".-το να βρεθει εις την δυσχερην θεσην να βγαλει την αστυνομια να δειρει κοσμο. πχ. Η να πρεπει να επιθεωρει στρατιωτικα σωματα.

    Βεβαια αυτα ξεπερνιουνται. Λιγος καιρος μονο φτανει για την Ληθη. Οι μαζες δεν εχουν μνημη. Ας παρει κανενα χαρατσι πισω και ας κανει μια αυξηση 39 ευρω στους μισθους και θα δεις τι εχει να γινει.

    Η Αλεκα,η μπατανοβουρτσα δεν περναει "απεναντι",γιατι το ΚΚΕ δεν ειναι φτιαγμενο για εκει.
    Επρεπε να ειναι το μαντροσκυλο της βουλης και ταυτοχρονα ο βαφτηστηρας των πολιτκων αντιπαλων. Οποιος δεν αναγνωριζονταν σαν τετοιος απο το ΚΚΕ,δεν ειχε καμια τυχη στο πολιτικο παιχνιδι.
    Φυσικα το τοιχος επεσε εδω και καιρο. Η νεα ταξη αναδυθηκε στα χαλασματα της Αν. Γερμανιας. Το ΚΚΕ ομως θεωρηθηκε καλο να παραμεινει στον κοινοβουλευτισμο (τον οποιον παρεπιπτωντως δεν πιστευει και εχει υπογραψει την με την βια καταλυση του,οπως εχει υπογραψει οτι συμμετεχει χαριστικα στις εκλογικες μαλακιες. Δεν εχει και αδικο εδω) για να φυλαει τα προβατα,ωστε να μη πλησιασει κανεις αλλος εκτος απο τον Αλεξη, την θεση του οποιου ζεσταινε ο χοντροκαραμανλης και ο ΓΑΠ.

    Ακουτε το αλλο που ειπε:
    "...Νομιζετε οτι ειναι πιο ευκολη η αντιπολιτευση; Ξερετε ποσο δυσκολο ειναι να οργανωσεις μια απεργια...";

    Μιλαμε οτι αυτοι εχουν βρει τον μηνα που θρεφει τους αλλους 11.
    Μαλλον εως σημερα ομως. Το βλεπω να θαβεται σε κουτι. Και μαλιστα θα παει αψαλτο. Δεν εχει χρειαν πλεον. Ουτε και αποστολη.
    Θα αυτοκαταστραφει σαν ηχητικο μηνυμα του James Bond.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγω θα το ελεγα καπως αλλιως Albert...Εισαι σε ενα αεροπλανο,που βλεπεις τους πιλοτους να πηδανε με αλεξιπτωτο χωρις να πουν κουβεντα.Ολοι περιμενουν να αναλαβει καποιος το πηδαλιο,και ξαφνικα απο τα μεγαφωνα ακουγεται μια φωνη να λεει οποιος ξερει εστω και απο Τσεσνα να περασει μπροστα.Αφου δωσει την αδεια του και ο "πυργος ελεγχου",το αεροπλανο πλεον εχει πιλοτο εστω και με τις οδηγιες του "πυργου".Απο το τιποτα -χωρις πιλοτους-,εχεις καποιον που νομιζες οτι τουλαχιστον θα το προσγειωσει.Ολοι οι επιβατες ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ πως ειναι σιγουροι οτι ο Τσεσνατζης θα το ξανακανει με επιτυχια? Οχι,τον εμπιστευτηκαν ομως την συγκεκριμενη στιγμη,τι αλλο να εκαναν.
    Ειναι ευκολο να κρινει καποιος τον οποιοδηποτε.Εξαρταται απο το αν τον γουσταρει η οχι.
    Να πουμε λοιπον δυο πραγματα ΞΕΚΑΘΑΡΑ.
    Εχουμε δυο κομματα που οι αρχηγοι τους ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ οτι τους εδωσαν,με προσχημα οτι η Ελλαδα πτωχευει.Μεχρι και σε χαρτοπετσετες υπογραφανε.Στην πορεια ο ενας αρχηγος αλλαξε,που αποδειχτηκε βασιλικοτερος του βασιλεως.Ο Βενιζελος με το ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ του υφος και με την αριστο χειρισμο της γλωσσας,ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ καθημερινα τον ελληνα πολιτη πως η θα κανει αυτο που του λεει η αλλιως δεν θα πληρωθει,δεν θα παρει συνταξη κτλ.Ο Σαμαρας ξεκινησε αντιμνημονιακα αλλα στην πορεια αφου του τραβηξαν το αυτι,υπεγραψε κι αυτος αλλα συνεχιζε το παραμυθι της επαναδιαπραγμετευσης.ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ομως κι αυτος,πως αν δεν τηρηθουν τα μετρα,λεφτα γιοκ.
    Ο κοσμος βουλιαξε,απελπιστηκε,οργιστηκε,ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ...
    Και απο το πουθενα,εμφανιζεται ο Τσιπρας που εξεφραζε αυτο που ελεγε ολος ο κοσμος,ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
    Με το καταλληλο πλασσαρισμα,και με την ΕΠΙΘΕΣΗ που του γινοταν απο τα τσοντοκαναλα με πρωτα και καλυτερα τα mega και ΣΚΑΙ,εφτασε στο 17%,και τωρα παει για πανω απο 38%.Γνωμη μου ειναι οτι παει για 40-41%.(Χρηστο,σε βλεπω και για αλλο τραπεζι),Δεν ειναι ο μεσιας,ενας του συστηματος ειναι ο οποιος εκφραζει την αγανακτηση του κοσμου.
    Ολοι ξερουμε οτι εχουμε χρεωκοπησει.Σου λεω τα απλα τωρα.Οπως ξερουμε και γιατι φτασαμε εδω που φτασαμε.Και γιατι ανελαβαν οι Γερμανοι να κανουν την μπουγαδα,με την συμφωνη γνωμη των Αμερικανων που τωρα καταλαβαν τι μαλακια εκαναν και αφησαν μποσικα τοσο πολυ τα πραγματα.Επειδη ομως δεν αφηνουν να πεσει τιποτα κατω,θα εμφανιστουν σαν σωτηρες για αλλη μια φορα,βαλλοντας κατα των Γερμανων που γαμησαν την Ελλαδα με την εμπρακτη υποστηριξη των Παπανδρεου,Σαμαρα,Βενιζελου.
    Ο κοσμος δηλαδη τι ακριβως θελεις να κανει? Να υποστηριξει αυτους που τον πηδηξαν η να βρει αποκουμπι σε αυτον που υποσχεται πως δεν θα τον "ακουμπησει" καν...???
    Το αν ειναι σωστη η θεωρεια του η λαθος δεν ειναι το ζητουμενο ΤΩΡΑ.Φυσικα και ειναι λαθος σαν σκεψη,αλλα αν μας ειχαν ΑΦΗΣΕΙ ησυχους οπως τους υπολοιπους λαους της Ευρωπης θα ημασταν κι εμεις καλυτερα σαν χωρα.Απο το 1821 και μετα μας εχουν ξεκολιασει.Οταν η Αναγεννηση σε Ιταλια,Ισπανια,Γαλλια και λοιπη Ευρωπη ηταν στο φορτε της,εμεις ειχαμε τους κολογυφτους στον σβερκο.Δεν σε αφησαν σε χλωρο κλαρι απο τοτε.Καθε 20-25 χρονια σου "δημιουργουσαν" καινουργια επεισοδια,οποτε παλι πηγαινες πισω.Ο κοσμος δηλαδη τι θελεις να κανει? Εχεις ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για να της εχεις εμπιστοσυνη? ΑΡΧΙΔΙΑ εχεις,ουτε κρατος δικαιου εχεις,οποτε σε αυτην την περιπτωση κοιτας την παρτη σου και μετα το γενικο καλο.Οπως ελεγε κι ο προεδρος,"πρωτα λαμογιαρης και μετα αρχιζεις τις αγαθοεργιες.....".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρηστος Χοντζεας06 Ιουνίου, 2012 03:15

    Οντως καλα κανεις και μας το θυμιζεις. "Κρισιμη" η αυριανη μερα. Εχει πολλα.
    Απλα θελω να δω τον Μακη. Ετσι. Σε τι κατασταση ειναι. Τιποτα αλλο. Ποια δικη και ποια αποφαση;

    Αληθεια αυτος ο Κασιδιαρης γιατι δικαζεται;
    Και αυτος παντως, δεν ειναι και για πεταμα. Για "ορκ" μια χαρα τα λεει. Επισης ετοιμολογος. Και εχει και επιχηρηματα. Βεβαια στα απλα και και κυριως στα θεματα του αμεσουν ενδιαφεροντος. Μεταναστες, τιμωριες,εγκληματικοτητα, ποινες κλπ.

    Μαλιστα ειπε το αμημητο: "προτεινω την θανατικη ποινη,για αυτον που εχει ερθει εδω και εχει σκοτωσει,στην πατριδα μου" (δεν εχει και αδικο εδω....παρακατω ειναι το ωραιο)
    "θανατικη ποινη...κανονικα. Θα γινεται δικαστηριο και θα εκτελειται"

    Τρομερος. Αυτη η κρυφη αναγκη για διατηρηση της ισηγοριας και του δικαιωματος του κατηγορουμενου για υπερασπηση και δικαιη δικη,με συγκινησε.
    "Δικαστηριο και μετα τουφεκισμα". Ειναι και αυτο κατι. Να μη πας κατευθειαν. Να "δικαστεις" πρωτα. Οπως λεμε να μη μεινεις ακλαφτος. Να μη μεινεις αδικαστος.

    Τι τα θες βρε παιδι μου και συ τα διαστηρια και τις δικογραφιες. Χαμενος χρονος ειναι. Τζαμπα τα χαρτοσημα.

    Ασχετα βεβαια με την εξασφαλισμενη αποφαση του δικαστηριου,οπου μετα την "μακρα" και "επιπονη" δικαστικη βασανο ο μελοθανατος θα κρεμαστει με συνοπτικες διαδικασιες και καρφιτσωμενη την ποφαση του διαστηριου στο αυτι. Σαν κατσικι.

    ΜΑλλον το δικαστηριο θα γινεται εν ειδη οικκου Sothbees. Η σαν λοταρια. Οι ακροατες,οι οποιοι ολοι θα ειναι μελη της Χ.Α. θα εχουν αγορασει κατα την εισοδο τους στην αιθουσα και απο εναν λαχνο εκαστος.

    Ο προεδρος-μετα τα τυπικα,δηλαδη την ανακοινωση της αποφασης για την υποχρεωτικη καταδικη του κατηγορουμενου- θα εχει μπροστα του μια γυαλα με χαρτακια...θα τραβααει 6. Για να συστηθει το εκτελεστικο αποσπασμα.
    Πανζουρλισμος απο κατω. Το τυχερο χαρτακι καποιου,θα αξιζει στη μαυρη αγορα της αιθουσης περισσοτερο και απο εισητηριο τελικου Champions League.

    "Σμπαράλατόνε τον μπούστη"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να πω και κατι αλλο...
    Πριν λιγο καιρο,οι Γερμανοι ελεγαν στον κοσμο τους πως αν ταξιδεψουν στην Ελλαδα να παιρνουν περισσοτερα ευρω μαζι τους,γιατι σε περιπτωση "εξοδου",θα κερδισουν πολλα περισσοτερα.Οι περισσοτεροι απο τους ταξιδιωτες με αυτο που ακουσαν εκλασαν μεντες φοβουμενοι τιποτα επεισοδια και ξεκεθαρισματα.
    Η tui ομως που εχει "κλεισει" ολοκληρες ξενοδοχειακες μοναδες σε Δωδεκαννησα κι αλλου,εβγαλε οδηγια πως τιποτα απολυτως δεν πρεπει να ανησυχει τους Γερμανους τουριστες,απεναντιας ολα ειναι εν ταξει,και σε αυτο συμβαλει το γεγονος πως οι ελληνικες τουριστικες επιχειρησεις εχουν κλεισει τις συμφωνιες τους σε ευρω,οπως η Τουρκια και η Ισπανια,κατι που τους δινει το δικαιωμα του παραπανω κερδους σε παριπτωση "εξοδου".Ετσι ειναι κυριοι,πετας το φλεγομενο μπαλακι σε αυτον που ειναι λουσμενος με βενζινη για να δουμε τι θα κανει....Δεν τον αρχιζεις στα παρακαλια και στα μπλα,μπλα...
    Το μεγαλυτερο τουριστικο γραφειο της Ιταλιας,εχει κλεισει μεγαλη ξενοδοχειακη μοναδα στην Κυλληνη,για 200 ατομα ανα 15νθημερο.Εχει γινει προπληρωμη του hotel,κι απο κει που μεχρι τρεις μηνες πριν ηταν φουλ το προγραμμα,σε 15 μερες καταφθανουν οι πρωτοι....25 τουριστες!!!! Το managment της Ιταλικης επιχειρησης το εχουν Γερμανοι.Τα συμπερασματα δικα σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Να επαναλαβω αυτο το οποιο ειπα πριν μερες.
    Οποιος "βγει" πρωτος απο το ευρω,ξεκιναει και πρωτος για την ανακαμψη.Πρωτος θα παρει τα "πακετα" για το νεο ξεκινημα,και αν αυτην την φορα υπαρχει ο καταλληλος ελεγχος,ΟΛΟΙ θα βγουν κερδισμενοι,κι οχι μονο τα λαμογια τυπου σχεδιου Μαρσαλ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρηστος Χοντζεας06 Ιουνίου, 2012 03:47

    Προς conpater: Δεν κερδισα εγω τα τραπεζια, αλλα ο "ALbert_AEKstein" (Τακης)
    Εμενα αν μπορουσες να μου δωσεις κανενα καλο προγνωστικο για το Euro (οχι το νομισμα) θα ηταν χρησιμο. Λεω να παιξω την Ελλαδα. Τωρα θα μου πεις "και ο Λαζαρος μια φορα ανστηθηκε...μετα τον ξανακαθαρισαν οι Ζηλωτες". Σωστα.

    Οσο για το σεναριο που περιγραφει (εαν δηλαδη η ανησυχια των Αμερικανων ειναι πραγματικη και δεν βλεπουμε κανενα θεατρο) τοτε ολα αυτα απλα περιγραφουν τον 2ο Π.Πολεμο.
    Οι συμμαχοι που ηρθαν να σωσουν την Ευρωπη απο το 30 Ραιχ και μετα που εδωκαν και το χρημα για επανοικοδομηση ΟΛΩΝ. (παλι τα ιδια ρε πουστη μου; Φαντασια δεν υπαρχει;)

    Και το "παραπονο σου" για το απανωτο δεσιμο της φουκαριαρας χωρας με Βαυαρους Αριους απο την μια, υπο την μπακγετα αρκουδογυφτων απ,την αλλη πραγματικα ειναι δικαιολογημενο.

    Ασφαλως και εχει πολλα στραβα και αρνητικα αυτος ο λαος. Μα πολλα. Εχει ομως και καλα. Αναμφησβητιτα.
    Αλλα γιατι αφου σε ενα καρο ενωσεις ειμαστε εγγεγραμενοι-με το ζορι- ουδεις ρε γαμωτο δεν ειρε την ευθυνη, η την πρωτοβουλια και να πει "εγω αυτους θα τους κανω ανθρωπους. Αυτην θα την κανω χωρα"

    Σε "ενωσεις" δεν μετεχουμε; Δεν ειναι αυτονοητη η σθ=υμπαρασταση; Δεν ειναι στα καταστοιχα γραμμενη η αλληλοβοηθεια και η ισομερης αναπτυξη των μελων.
    Πουντα γαμω το Χ...στο σας μεσα (βριζω νυχτιατικο)

    Ενταξει. "μα υποχρεωμενοι ειναι"; "αυτοι φταινε";
    Οχι.Δεν φταινε μονο αυτοι.
    Αλλα ναι,ειναι "υποχρεωμενοι". Εαν ηταν τα πραγματα οπως μας τα παρουσιαζουν,λεω. Μεσω μελισταλακτων "εταιρικων και φιλικων προσπαθειων προς εξευρεση λυσεων και αμοιβαιων υποχωρησεων,ανταλλαγων,διαχυσης των αγαθων καθως και ομορυθμης αναπτυξης και ευημεριας" και πιασε τα αρχιδια σου και κουνατα.

    Ενταξει. Ο 10 εκατομμυρια και χωρις "ακρες" φταιει οσο φταιει.
    Ο 300 εκατομμυρια και με χιλια μεσα και τροπους,δεν φερει ευθυνη;

    Δηλαδη στις υποχρεωσεις και στους φορους ισοτιμοι και οπωσδηποτε εταιροι και συμμαχοι αλλα στα "αλλα" μοκο;
    Εδω μονο γκαρσονια και μεταπρατες; Αλλου μονο η παραγωγη; Εδω τιποτα; Εδω μονο hotels και καφε;
    Μονο αλλου "αναπτυξη" και "τεχνογνωσια"; Εδω,στο μαλακ, που πληρωνει σαν μαλακας για 200 χρονια τιποτα;
    Η μηπως δεν υπηρχαν υποδομες,εργοστασια, μηχανες,Ελληνικες επιχειρησεις και μαλιστα πρωτοπορες απο την 10ετια του 60; Ποιος τις εκλεισε; Ο Αντρεας και ο Μητσοτακης, η αυτοι οι οποιοι τους πληρωναν για αυτο; Ποιος τα ξυλωσε; Ποιος τα εκαψε στην αναγκη; Ποιος χρησιμοποιει το ΚΚΕ η την 17Ν;
    Γιατι ειναι ευκολο να εισπρατεις τα δις με τοσο σκληρο τροπο και ειναι δυσκολο να ξεσκαρταρεις την δημοσια διοικηση; Μηπως γιατι μονο για αυτο ακριβως απελυθερωθηκαμε το '21;

    Φταει ο εντολεας περισσοτερο η το "οργανο"; Τι λεει η δικαιοσυνη για αυτο στην νομικη; Ο ηθικος αυτουργος η ο φυσικος.

    Αλλα και παλι,ας πουμε οτι "ζουμε σε εναν σκληρο και ακαρδο κοσμο. Ο.Κ."
    Ε,τοτε τι μας γαμανε με την πολιστιμενη Δυση,την ανεπτυγμενη πλευρα του φεγγαριου και εμεις εδω γαμωτο πρεπει να μοιασουμε σε αυτους αλλα ρε γαμωτο-και παλι- δεν μπορουμε ειτε γιατι δεν θελουμε, η δεν θελουμε γιατι πολυ απλα δεν μπορουμε. Ειμαστε ανικανοι.

    Βαλτε τις Ενωσεις και τις Συμαχιες και τα "G" στον πατο σας.Υποκριταροι. Μουλοι
    Ρε αντε γαμηθειτε γυφτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χρηστος Χοντζεας06 Ιουνίου, 2012 04:15

    Για να μη παρεξηγηθω: Δεν "κλαψουριζω". Ουτε ριχνω το αναθεμα στην Εσπεριαν. Ενταξει. Τα εχουμε πει αυτα.
    Εδω, υπαρχουν ευθυνες. Τις εχουμε. Ο.Κ.
    Αλλο λεω: Ο μικρος φταιει, η ο μεγαλος;
    Ο-σημερινος- "δασκαλος" η ο "μαθητης";
    Απο αυτον που μπορει,αναζηταμε το "γιατι". Οχι απο αυτον που εκ των πραγματων δεν μπορει.

    Αφου με "απελευθερωνεις" για να με κανεις ισοτιμο μελος,γιατι ομως εγω μετα απο 200 χρονια δεν ειμαι ακομα τετοιο; Ειμαι αναπηρος; Ειμαι τεμπελης; Ειμαι μαλακας; Ειμαι Γκραικος; Ειμαι "Σοιμπλε";
    Τι συμβαινει;
    Εχουμε κυβερνησεις; Οχι. Εκλεγουμε "ξενες" κατ'ουσιαν. Αφου οτι ερθει εδω μεσα,ειναι ηδη μιλημενο. Τι να κανω; Επανασταση; Παλι; Αντε και εκανα.
    ΕΠαναλαμβανω. Δεν ειναι μοιρολατρια. Ετσι θα μιλουσα-και μιλαω-ακομα και για κρατη της Λατ. Αμερικης, οπου και εκει-για αλλους λογους και υπο αλλες συνθηκες -τραβανε τα ιδια και χειροτερα. Φταει ο Καμποτζιανος, η ο Βιετναμεζος, η ο Κουβανος η ο κατοικος του Παναμα; Η ο Αφγανος η ο Ιρακινος;

    Γιατι,ενταξει κουραστικο ειναι να ζηταμε ευθυνες απο αλλου και να μη κοιταμε την καμπουρα μας. Και σε αυτο επαυξανω. Και ολοι μαζι εχουμε σουρει τοσα για το μπουρδελο εδω.

    Αλλα να παμε και πιο κατω. Να δουμε και κανενα πραγματικο αιτιο. Να φτασουμε και σε καμια πηγη.
    Το να βριζω και να αναθεματιζω τον "μπαμπεση Μενιο" και την "κατινα του Μεγκα τσανελ",ενταξει. Το κανω.

    Αλλα υπο αυτες τις συνθηκες, οχι μονο και να θελεις,αλλα και υπερπροσπαθεια να κανεις,αποκλειεται να βρεις θεου προσωπο και να σου επιστρεψουν οτιδηποτε περαν απο τα "εσκαμενα".
    Και νομιζω καταλαβαινουμε ολοι τι εννοω.
    "Μεχρι κει".

    Και αυτη ειναι η ευθυνη. Αυτην εγω αποδιδω. Οχι την συνολικη. Αλλα την κυρια.

    Οταν μενεις σε ενα σπιτι και καθε μερα περνα ενας μπατηρης και γουσταρεις να ερχεται να σου ζητα κανενα ψηλο για να την βγαλει,αφου εσυ εχτισες το σπιτι σου με δικα του "σχεδια" και εκεινος δεν το ξερει αφου ειναι συνεχως μεθυσμενος,τοτε δεν φταιει ο ρακενδυτος, ο οποιος μαλιστα δεν ξερει και να δουλεψει σωστα. Και προφανως απογοητευεται ευκολα. Και γκρινιαζει γιατι δεν εχει μαθει να λειτουργει ομαδικα η και συστηματικα.
    ενταξει. Γνωστα αυτα.

    Εσυ,μεγαλε,χορτασμενε, ενδοξε και τρανε, με τα γεματα πορτοφολια και τα μυαλα τα δυνατα με τις αποθηκες φουλ και τις υπερηχητικες αναπτυξεις,τι κανεις; Τον παρατας καθε βραδυ γελωντας;
    Τον θυμασαι το πρωι να σου καθαρισει τα τζαμια και το βραδυ του πετας αδεια μπουκαλια στο κεφαλι;

    Πως λεγεται αυτο;
    Ονομαστε το γιατι θα τρελαθουμε με τους χιμπατζιδες που μπλεξαμε.
    Που σκιαζονται μια χουφτα ανθρωπους,μη και τυχον τους παρουν τα σωβρακα.
    Που με τοση επιμονη και υπομονη, κρατανε στην αναγκη τον κατα τα αλλα αχρηστο.
    Αφηστε τον λοιπον. Τι τον κρατατε.
    Αφου ειναι βαρος ρε μουλοι,παρατηστε τον.Γιατι βασανιζεστε με καποιον που δεν λεει να σωθει και να στρωσει; Που τα πουλατε αυτα ρε γαμημενα τομαρια;
    Αντε με τα μουνια, νυχτιατικα.
    Παω για υπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σόρρι πού δεν απάντησα χτές βράδι αλλά έπιασε μιά θερμική καταιγίδα εδώ και συνουσιάστηκε ο Δίας. Εχασα την σύνδεση. Τρίζανε ρε τα παράθυρα για μιά ωρα περίπου απ΄τούς κεραυνούς. Οπότε αναγκάστηκα να την κάνω για τα ενδότερα για να απολαύσω τα ηχητικά εφφέ τής φύσης σε οριζόντια θέση.
    Ειδα όμως ότι κι ο conpater είπε σημαντικότατα πράματα, κι ο Χρήστος βέβαια αλλά κι ο καινούργιος ο Χρήστος.
    Ξεκινάω να πάρω θέση σε όλα.

    Πρός Χρήστος_new:
    -προφανώς και δεν εννοώ τούς "παραδοσιακούς" ψηφοφόρους τού Συριζα όταν μιλάω για άκρα δεξιά στροφή. Αυτοί άλλωστε, όπως κι εσύ, έχουν επίσης "αριστερό παρελθόν" (ότι κι αν σημαίνει αυτό) κι αυτός θα είναι ο προσανατολισμός τους και στο μέλλον, έστω κι απ΄την σκοπιά τού "αναποφάσιστου". Μιλάω για τον κόσμο πού δεν έχει τέτιο παρελθόν (αλλά κι ούτε τέτιο μέλλον) πού ψηφίζουν τώρα Τσίπρα.
    Ιστορικά μιλώντας λοιπόν, όταν κάτι πού έχει φορτωθεί την βαριά ταμπέλα τής "αριστεράς" αποτυχαίνει η επόμενη στροφή είναι σχεδόν πάντα πολύ δεξιά μέχρι και άκρα. Το γιατί δεν είναι φυσικά κάποια "φυσική" εξέλιξη τών πραγμάτων, τουναντίον. Ελλειψη πολιτικής (κι όχι μόνο) παιδείας είναι. Το αν ο Συριζα είναι η όχι αριστερά (ερώτημα κρίσιμο άλλωστε) για μένα είναι ξεκάθαρο. Δεν είναι. Δεν γίνεται να ξαναματαπέφτουμε στην ίδια λούμπα τής σοσιαλδημοκρατίας πού (ΟΥΔΕΠΟΤΕ) δεν ήταν "αριστερά" οπουδήποτε στον πλανητη και πού διαρκώς υπόσχεται να κάνει fine tuning στο σύστημα. Οποιος θέλει να το ελπίζει και να το πιστεύει αυτό ας το πιστεύει κι ας αφήσουμε την ίδια την ζωή να μάς ξαναδείξει τι ισχύει και τι δεν ισχύει.
    Το σύστημα δεν "διορθώνεται". Οι βλάβες του δηλαδή είναι μέρος τής δομής του ακόμα κι όταν οι βλάβες του σημαίνουν θανάτους εκατομμυρίων, κι "επανακινήσεις". Αυτό είναι το σύστημα, ο καπιταλισμός, κι οποιοσδήποτε πρεσβεύει "διορθώσεις" ουσιαστικά γίνεται μέρος τού μηχανισμού. Ακόμα κι αν δεκτούμε ότι δεν ξεκινάει έτσι στην αρχή τής πορείας του.

    Περνάω στον φίλτατο conpater αλλά και στον Χρήστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Conpater,
    καταρχήν επέτρεψε μου να σού πώ ότι υπέπεσες σε φάουλ. Μού έκανες αντιαθλητικό φάουλ εκτός φάσης με αποτέλεσμα να σφαδάζω (ψευδώς βέβαια, την κίτρινη κάρτα εκβιάζω) στο έδαφος.
    Εννοώ το μέρος πού είπες:
    -"Ειναι ευκολο να κρινει καποιος τον οποιοδηποτε. Εξαρταται απο το αν τον γουσταρει η οχι.".
    Μα, για μένα τουλάχιστον, δεν υπάρχει θέμα "τον γουστάρω η δεν τον γουστάρω". Κι ας τον βρίσκει η γυναίκα μου σέξι τον Αλέξη (κάνει καί ρίμα) κι έχω δράματα όταν σκάει μύτη στην οθόνη. Μα και μένα άλλωστε σαν περσόνα μού είναι συμπαθής. Οτι λέω έχει να κάνει με το τί πολιτικά πρεσβεύει, αυτό κρίνω και σ΄αυτό μένω.
    Το ξεκαθαρίζουμε αυτό λοιπόν.

    Πάω παρακάτω. Για τα δυό "μεγάλα" κόμματα δεν χρειάζεται να χαραμίζεις τάπ-τάπ στο πληκτρολόγιο, τουλάχιστον μαζί μου. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, 100%. Νιώθω μεγάλο μίσος και για τούς 2 και για την ανυπολόγιστη ευθύνη πού έχουν για την καταστροφή. Κι άλλωστε μετά τίς πρόσφατες εκλογές είπα ότι κακώς, πολύ κακώς πήρε το γαμωΜΠΑΤΣΟΚ ακόμα κι αυτό το 13% πού πήρε. Ενα αρχίδι τσίγκινο έπρεπε να πάρει. 800 στελέχη στην φυλακή έπρεπε να έχει με το κλειδί τσιμενταρισμένο και θαμμένο στην Ανταρκτική σε βάθος 20 χιλιομέτρων.
    Τα ίδια κι η ΝουΔούλα κι ας είναι εξοργιστικό το ότι υπάρχει ακόμα ένα 25% πού την ψηφίζουν (πού δεν είναι βέβαια, επί τής ουσίας είναι πολύ λιγότερο αν συνυπολογίσεις τής αποχή). Και πάλι εξοργιστικά ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσοστό είναι! Απίστευτο για να λέμε τα πράγματα με τ΄όνομα τους. Η οποία επίσης 800 στελέχη μίνιμουμ στη φυλάκα θα έπρεπε να έχει. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω τίποτα επ΄αυτών, τα ξέρουμε, και θεωρώ για συντόμευση τής κουβέντας ότι συμφωνούμε.

    Αρα προχωρώ.
    Λές ουσιαστικά ότι ο κόσμος βρήκε αποκούμπι στον Τσίπρα ο οποίος θεωρείς ότι είπε το αναγκαίον "αντε γαμηθείτε".
    Οκέι, να το δεκτώ, ως έστω πολιτικό ρεφλέξ, ακόμα κι αν δεν έχει κάποια ουσία ως ρεφλέξ. Λέω δηλαδή ότι ως ανακλαστικό το καταλαβαίνω, υπενθυμίζω πάραυτα όμως εδώ ότι κι ο καραπανμέγιστος Αντρίκος είχε πεί ένα παρόμοιο "αντε γαμηθείτε" πριν 30κάτι χρόνια, και τα αποτελέσματα τα ξέρουμε.
    Θα μού πείς τότε δεν υπήρχαν νεκροί και πληρες (100%) ξεχαρβάλωμα? Δεκτό κι αυτό, υπήρχαν όμως άλλα πού επίσης άξιζαν το τότε "αντε γαμηθείτε" και το εισέπραξαν. Πάλι με μηδέν ουσία στον πυρήνα τού ανακλαστικού.

    Ανακλαστικά μιλώντας, οκέι, ο "λαός" αντέδρασε.
    Επί τής ουσίας όμως?
    Αν προτίθεσαι να μού πείς "κάτσε να δούμε πρώτα" θα ρωτήσω "να δούμε τί"? Δεν έχει πρόγραμμα πού βγήκε στο φτερό τού αεροπλάνου ο ΣΥΡΙΖΑ? Εχει. Και τί λέει? Πέρα από κάποια ελάχιστα σωστά πράγματα, τα υπόλοιπα είναι "διορθώσεις". Οι οποίες θα συμβούν ενώ είμαστε προτεκτοράτο με βούλα? Πλάκα κάνουμε? Θα φύγουμε απ΄το μνημόνιο...μένοντας. Θα έρθουμε σε...ρήξη με το σύστημα διαπραγματευόμενοι από θέση αδυναμίας μαζί του. Οκέι. Καλώς.

    Φτάνω στην τρίτο μέρος αυτών πού έγραψες, και πού θεωρώ ότι είναι και το πιό σημαντικό, εκεί δηλαδή έχουμε μιά καίρια διαφωνία. Ειναι μιά διαφωνία πού τουλάχιστον κατα καιρούς έχω και με τον Χρήστο στο ίδιο θέμα.

    Οκέι, μάς στήνουν επεισόδια κάθε 30 χρόνια όπως λές. Πρόσεξε όμως. Μιλάμε για μιά χώρα πού ζεί με δανεικό (μα πολύ δανεικό λέμε) εδώ και 2 αιώνες. Θα ξέρεις άλλωστε ότι ο μέσος Ελληνας ΤΩΡΑ εμαθε ότι δανειζόμαστε εδώ και 200 χρόνια κι ότι έχουμε χρεοκωπήσει άλλες 2 φορές στο παρελθόν. Αν δεν είχε συμβεί η τωρινή "κρίση" ΟΥΤΕ αυτό θα είχε μάθει. Κι από πού να το΄χε μάθει? Απ΄την κατάπτυστη "ελληνικά ιστορία" πού διδάσκεται στα πλακατζήδικα ελληνικά σχολεία? Αστεία πράματα.
    Οχι ότι τώρα πού το΄μαθε κι αυτό θα αλλάξουν πολλά. Δεν είναι θέμα συλλογής στεγνών στοιχείων η πολιτική παιδεία. Αλλά τέλος πάντων.

    (συνεχίζω πιό κάτω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εννοείται ότι μιλάμε για μιά χωρά πού ναί έφαγε την 400άρα στη μάπα με τούς Τούρκους. Ναί μετά τής κάτσανε οι Βενιζέλοι κι οι "μεγάλες ιδέες" (τρομάρα του). Ναί μετά ο Β΄Παγκόσμιος και καπάκι ένας εμφύλιος. Μετά βίωσε "μίαν ανώμαλην πολιτικήν περίοδον" πού κατέληξε στην "επανάστασιν" τών συνταγματαρχών. Κι αφού βγήκε κι απ΄αυτό το φέρετρο τής έκατσαν το ΜΠΑΤΣΟΚ κι η ΝουΔούλα.
    Εντάξει, δεν είν΄και λίγο όλο το παραπάνω.
    Μιλάμε και για γαμώ τίς ιστορικές γκαντεμιές αν θέλουμε να το δούμε...αθώα.

    Τουλάχιστον όμως στίς τελευταίες οκτακόσιες αναρτήσεις πού κάνω εγώ εδώ εστιάζω στην περίοδο απ' την "μεταπολίτευση" και μετά. Θα μού πείς δεν υπάρχουν οι ιστορικές διαδρομές? Υπάρχουν, βεβαιότατα, και χωρίς αυτές δεν υπάρχει ερμηνεία.
    Λέω απλώς πού εστιάζω.
    Δηλαδή τα τελευταία 40 χρόνια.

    Και η διαφωνία μου είναι στην αθώωση τού "λαού".
    Ο οποιος λαός, σε μαγάλο κομμάτι του τουλάχιστον, ΣΥΝΕΠΡΑΞΕ και μάλιστα απο κάποιο σημείο και μετά εν πλήρη γνώση τού τι έκανε. Αν όχι δηλαδή κατευθείαν μετά την χούντα τουλάχιστον σε βάθος χρόνου δεκαπενταετίας ΗΞΕΡΕ σε τί συμμετείχε και γιατί.
    Δεν δέχομαι δηλαδή την αθώωση τού δήθεν παρθένου Μήτσου πού τον παραπλάνησαν και τον έκαναν λαμόγιο.
    Και πού "δεν φταίει". Βαρέθηκα τον Μήτσο, τον Νίκο, και τήν Γιωργίτσα πού νομιμοποιούσαν την ληστεία μη-φταίγοντας.
    Και το λέω αυτό, ξέροντας ότι αυτός ο γαμημένος τόπος έχει κι έντιμους ανθρώπους πού τούς στοίχισε τα ΜΕΓΙΣΤΑ το να μην πάρουν μέρος στη μάσα. Ξέρω τέτιους ανθρώπους προσωπικά, και λέω, γιατί ρε πούστη, γιατί αυτοί δεν βάλανε το χεράκι στο βάζο?

    Γιατί δεν πήρανε πίπες για διορισμούς, γιατί δεν κτίσανε αυθαίρετα εκτρώματα, γιατί δεν ψηφίσανε τούς αρουραίους, γιατί ζήσανε μίζερα η και την κάνανε για έξω για να τα καταφέρουν, γιατί δεν ασπάστηκαν πανάθλιες αισθητικές, γιατί αντιστάθηκαν όπως αντιστάθηκαν, γιατί, γιατί, γιατί?
    Και δεν αποτελεί μεγάλο χαστούκι γι΄αυτούς τούς ανθρώπους η έστω συμβολική αθώωση τού Μήτσου?
    Κατα την ταπεινή μου γνώμη, ναί.
    Αυτοί αδικαίωτοι θα πάνε στον τάφο?
    Οι αιώνιοι μαλάκες θα είναι διότι οι άλλοι "παραπλανηθησαν" απ΄τούς....επιτήδειους πολιτικούς?

    Και τελικά, όταν επί 40 χρόνια βλέπεις το ίδιο κόλπο να επαναλαμβανεται μονότονα δεν μπορείς να λές (όχι εσύ conpater, ετσι) "δεν είχα καταλάβει, και τώρα ξύπνησα".
    Οχι μάγκα. Ειχες καταλάβει και πολύ καλά μάλιστα, κι ήξερες πολύ καλά τί έκανες και γούσταρες κιόλας. Αλλού τα σάπια.
    Αυτά πρός το παρών.

    Ευχαριστώ πάντως τούς πάντες εδώ για τίς πολύ καλές συζητήσεις πού δημιουργούνται, πέραν τών διαφωνιών. Δεν εξαιρώ κανέναν ακόμα κι όταν ανάβουν τα αίματα.
    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. We're on a roaaaaad to nowhereeeeee, come on inside!

    Ο Μανωλάς πάει στον γαύρο. Να σας τον τυλίξουμε η θα τον μαγαρίσετε επί τόπου?
    Αστα διάλα.

    Ο Νοτιάς έκανε βαρυσήμαντη δήλωση ενώ πάλευε να ρουφήξει το ψαχνό απ΄την δαγκάνα ενός αστακού σε μάζωξη την οποία ετίμησε με την παρουσία του. ΑΕΚτζής τον ερώτησε ενώ χλαπάκιαζε αν θα "σωθεί η ΑΕΚ".
    Κι ελαβε το εξής:
    -"...Η ΑΕΚ? (χλάπ, χλάπ, χλάπ). Ποιά ΑΕχλάπΚ ρε, εδώ, χλάπ, εδώ διαλύεται η Ελλάχλαπδα (΄μώ τη δ...γκάνα μου μέσα) η ΑΕΚ δεν θα διαλυθεί? Χλάπ, χλάπ, χλάπ".
    Μόνη ποτέ δεν θα σ΄αφήσω ντεμάκο με τον συρφετό σου.
    Γαμώσταυροι.

    Νέο δίλλημα μετά το μνημόνιο/αντιμνημόνιο και το Ράπτη/Δούρου. Οι παίκτες τής ΑΕΚ βροντοφώναξαν:
    -η ο Ντέμης η οι προσφυγές.
    Βέβαια, στο τσακ το΄χω να προτιμήσω τίς προσφυγές για να πώ την αμαρτία μου. Βρε ποιό τσάκ, κάντε την όλοι! Πού θα μπούμε σε μπρίζα μπάς και χάσουμε τον...Ντέμη.
    Βρε όξω ρε, οξω ρε λέμε, ΟΞΩ.
    (με το classic γουρλωτό ύφος τού Παπαγιαννόπουλου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργης ο γαρατζέος06 Ιουνίου, 2012 15:46

      Αγορίνα ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!
      Το σιγοτραγούδαγα το τραγούδι όλη την ώρα την προηγούμενη εβδομάδα...
      Ρε κωλόπαιδο, μέσα στο μυαλό μου είσαι?
      Μιλάμε για συναστρία..

      Και αντιπαρέρχομαι με:

      http://www.youtube.com/watch?v=ilcD1fHcGB0

      (θεώρησε το και σαν παραγγελιά για τους γερμανούς φίλους-ακροατές σου από δω κάτω τη χώρα των ελλοχίμ...)

      Διαγραφή
  28. Θα πρέπει όμως να διαχωρίσουμε τον μέσο Έλληνα ,από τον Έλληνα πολιτικό. Γιατί οι πολιτικοί μας, έχουν καταγωγή από αξιωματούχους επί τουρκοκρατίας και γαιοκτήμονες. Οπότε είναι περασμένα στο dna τους η λαμογιά και ο εαυτούλης μας. Όσοι στην πορεία δεν έλκουν την καταγωγή τους από αυτές τις ομάδες ή αφομοιώθηκαν ή τους πέταξε το σύστημα .Θέλω να πω με αυτά ,πως οι πολιτικοί μας ήταν ανέκαθεν εναντίον του λαού και της πατρίδας, αφού η μόνη τους έγνοια ήταν πως θα βολέψουν την πάρτυ τους.
    Εύκολα λοιπόν ,όποιος ήθελε να στήσει επεισόδια και άλλα κόλπα σε βάρος μας , μπορούσε να βρει συμμάχους εντός των τειχών .Τι θέλω να πω με αυτά. Πως τελικά ο λαός είναι δικαιολογημένος για την άγνοια που έχει σε βασικά θέματα (εντάξει κάπως έτσι δικαιολογώ και τον εαυτό μου),αφού από την αρχή (και εννοώ μετά το 1829) της δημιουργίας του κράτους ,έπρεπε να επιλέξει σε συνθήκες διλημμάτων και ανώμαλων συνθηκών και έχοντας και ως συμβούλους τους άνω πολιτικούς.
    Αυτά συμπυκνωμένα και χοντρικά για να δώσω στίγμα τι πιστεύω.
    Και ερχόμαστε στα τελευταία χρόνια ,που σωστά αναρωτιέσαι ,δεν ήξερε ?
    Και σωστά απαντάς ,ναι και ήξερε και γούσταρε γιατί νόμιζε πως συμμετείχε και πως θα ζει πλούσια ,χωρίς να παράγει και να εργάζεται αντιστοίχως .Και τότε γιατί ρε μάγκα τον αθωώνεις το λαό, γιατί έτσι τον μεγάλωσαν ,χωρίς παιδεία ,χωρίς σκέψη ,χωρίς λογική.
    Τώρα ξυπνήσαμε ? όχι, όχι όσο και όπως θα έπρεπε, απλά το αγγούρι μπήκε βαθιά και πόνεσε.
    Δεν είχαμε έναν ηγέτη, να βγει μπροστά και να νοιαστεί πρώτα για τη χώρα, για τον λαό αυτό θέλω να πω. Το αντίθετο.
    Τι παράγαμε σαν χώρα, αγροτικά προϊόντα και τουρισμό και ναυτιλία. Διαλύσαμε την αγροτική τάξη και τώρα πάμε να ξετινάξουμε και τον τουρισμό, έστω αυτόν που υπολειτουργούσε .Καταργήσανε το υπουργείο Ναυτιλίας και τώρα προσπαθούν να μπουν σε κόντρα και με τους εφοπλιστές (δεν μπαίνω στην ουσία του θέματος )αλλά μιλάω για τον τρόπο που το προσεγγίζουν.
    Τι έπρεπε να έχει ο λαός, υγεία και παιδεία, νομίζω δεν χρειάζεται να αναλύσουμε την κατάσταση.
    Σκόρπια και μπερδεμένα τα αράδιασα ,αλλά αυτές είναι οι δικαιολογίες που έχω ,πρώτα για μένα ,για την μη αντίδραση ετών ,των πολλών .
    Και τώρα φίλε Χρήστο θα μου πείτε, αφού τα βλέπεις ,τι κάνεις ? αυτό είναι ,ακόμη ψάχνω ,αν προλάβω σε αυτή τη ζωή να βρω απαντήσεις και λύσεις ,μακάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Albert,να σου θυμησω οτι καποια χρονικα διαστηματα,που ο λαος ειχε "εκλαμψεις",ανελαβαν να κατεβασουν διακοπτες οι "αρμοδιοι",με τα "επεισοδια" που λεγαμε παραπανω.Αν δουμε το θεμα απο το `74 και μετα,θα δουμε πως ο κοσμος ηταν εγκλωβισμενος στο παρελθον που παντα ηταν προσφατο για αυτον.Φροντισαν οι "αρμοδιοι" παλι για αυτο...Ο κοσμος δεν ειχε το δικαιωμα ΠΟΤΕ της διαλογης,αλλα μονο της επιλογης μεταξυ καποιων,παντα,ΔΥΟ.
    Οντως δεν ηξερε αλλα και οταν εμαθε ειδαμε τι εγινε,στις προηγουμενες εκλογες.Και παλι ΕΠΕΣΑΝ να τον φανε.Μηπως σταματησαν οι απειλες? Μηπως σταματησε η τρομοκρατια? ΟΧΙ....
    Ειπα πως ο Τσιπρας ειναι του συστηματος.Χωρις συστημα το 4 δεν το κανεις 17 και σε δυο βδομαδες 40% !
    Ειπα ομως,πως ο μοναδικος τροπος να τιμωρηθουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,ειναι να μην τους ψηφισεις.Αυτο λεω και τιποτα αλλο.Οπως να μην ψηφισει καποιος κομματα που εχουν την ιδια πολιτικη με αυτους.Ο Τσιπρας σε λιγωτερο απο ενα χρονο,θα εχει παρει τον δρομο τον "καλο".
    Τονιζω για μια ακομα φορα,πως το κερδος του κοσμου που κατοικει σε αυτην χωρα,ειναι η χρονικη περιοδος του ενος ετους που διαρκει η αβαντα στο κυβερνων κομμα που ηρθε για να ανατρεψει το κατεστημενο...Δεν ειμαι υπερ του Τσιπρα,ουτε υπερ κανενος.Ειμαι στην παρουσα στιγμη,με αυτον που "βγηκε" μπροστα να ταραξει τα νερα.Και τα καταφερε παρα πολυ καλα,κατα την αποψη μου...Αρα,δεν νομιζω οτι διαφωνουμε καπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χρηστος Χοντζεας06 Ιουνίου, 2012 12:29

    Καλημερα σε ολους.
    Θα μου επιτρεψουν οι φιλοι εδω,να ξανακουρασω με δυο σεντονια. Τα ιδια λεω βεβαια,απλα θελω να γινω κατανοητος. Και οχι να σπρωξω καποιον καπου.
    Τι τι πιστευει ο καθενας για τι τι συμβαινει γυρω,ειναι δικο του θεμα.
    Κουβεντιαζουμε ομως. Και βγαινουν χρησιμα πραγματα.

    Προς
    ALbert_AEKstein: Ελπιζω να γινομαι κατανοητος. Δεν μιλησα ποτε για "αθωο" λαο. Η οτι "δεν συμμεττειχε".Η οτι "τωρα ξυπνησε". Ποτε.
    Ποτε δεν τα εχωγραψει αυτα.
    Επιτελους, λεω να παμε παραπερα. Τα συμπτωματα-τα οποια τα ζου με στην καθημερινοτητα μας και μας θληβουν,-τα ξερουμε ολοι.
    Το ΑΙΤΙΟ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ; ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ,ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΙΜΑΤΙΚΟ DNA. Οποτε εκει το πραγμα τελειωνει.

    Με το να αναζηταμε τα κυρια αιτια,δεν απομειωνουμε ευθυνες,ουτε και δινουμε συγχωροχαρτια.

    Επαναλαμβανω: Φταιει τοσο ο Καμποτζιανος για το-οποιο-χαλι του η εμποδιζεται; Φταιει ο ΑΦγανος που καλλιεργει μονο οπιο η καποιος αλλος;Φταιει ο Κουβανος που ετυχε οι πανισχυροι γειτονοι του να θελουν αλλα; Φταιει η Νοτιος, η Βοριος Κορεα μονο, η κυρια καποιος αλλος; Οι Αλβανοι ειναι αυτοι που ειναι η θα μπορουσαν εαν τους αφηναν να ειναι καλυτεροι;
    Η Αφρικη επρεπε να ειναι εκει που ειναι, γιατι ολοι ειναι...μαυροι;Η αλλοι φροντιζουν να ειναι στο γυψο και στην πεινα;
    Φταιει ο Συριος τωρα, που τον τραβανε απο 10 μεριες;

    Κοιτατε: Τα πολυ προφανη,ενοχλουν περισσοτερο απο τα μη. Απο αυτα που δεν φαινονται. Και μαλιστα οχι δεν φαινονται,αλλα μασκαρευονται σαν "βοηθειες". Αμερικανικες. Ρωσσικες. Ευρωπαικες. ΝΑΤΟικες ΟΗΕικες κλπ.

    Ωραια. Τα βαζω με τον κοσμο. Οντως,με τσαντιζουν πολλα. Βριζω στο δρομο. Βλεπω απαραδεκτα πραγματα. Με εξοργηζουν και αλλες φορες με θληβουν. Ενταξει. Αφου τα ζω. ΑΛΛΟ ΟΜΩΣ ΛΕΩ: Τι τα προκαλει;

    Το οτι τωρα εμαθε οτι δανειζεται (δεν ειναι ετσι,αφου σε καθε πτωχευση το ανακαλυτει. Απλα μετα με καινουρια δανεικα το "ξεχναει")ποιος του το εμαθε; Ειναι οι λαοι εκπαιδευσιμοι; Περνουν βελτιωση; Δεχονται "επιδιορφωσεις"; Γινονται αλλαγες; ΚΑι αν ναι, μπορουν καποιοι με μεγαλυτερη επιρροη,να "ακυρωσουν" μια δυναμικη εμφανηση καποιου λαου; Μπορουν με τακτικες να "εξασθενουν" τις αντιδρασεις του; Μπορουν με τεχνικες,να απορυθμιζουν τις λειτουργιες του προν οφελος των ιδιων;
    ΝΑΙ Η ΟΧΙ. ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ.
    Το αν φταει και ποσο φταει ο μαλακοελληνας το ξερω καλα και το βλεπουμε οι περισσοτεροι. Αλλα αλλο λεμε:Το οτι η παραγωγη εξαγορασθικε με επιδοτησεις,δεν φταιει αυτος. Δεν απαιτησε κατι τετοιο.Πηγε κανενας στην Ε.Ε. και ειπε: θελω να ξηλωσω τα αμπελια μου,για να με επιδοτειται; Του παρασχεθει. ΓΙΑΤΙ; Γιατι δεν πρεπει να παραγεις. Η οτι παραγεις να ειναι μη αποδοτικο. Σαν τα κωλοβαμβακα δηλαδη.
    (επι τι ευκαιρια, προχθεσινο περιστατικο: Ειμαι σε πρακτοριο Προ-Πο και κατι κα=ωλοκουβεντιαζουν για την "κατασταση". Και παει η κουβεντα στα χωρια. "α δεν σου ειπα.Ηρθε η επιδοτηση. Για εκεινα τα καπνα." "τι δεν χρειαστικε να παραδωσει τα πραγματικα" (για εκτασεις και ογκο παραγωγης θα μιλουσαν) "οχι μωρε. Οτι ισχυε και πριν. Δηλωνει οτι τοσα εχει,τοσα βγαζει...μαλακιες δηλαδη. Και αμεσως μπαινουν τα λεφτα" "ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ" ρωταει ο αλλος με λαχταρα "κατευθειαν ρε συ. Μιλαμε τσακ-μπαμ Μπαινουν στον λογαριασμο σου" "αααααα")
    Και μιλαμε για παραγωγη, η οποια ειχε ξηλωθει,απλα η πονηρη θεια,με την συμφωνη γνωμη και του κοινοταρχη,ειχε δηλωσει λιγο παραπανω εκτασεις αρα και να παρει μεγαλυτερη επιδοτηση.

    Τα λεω αυτα,οχι για να δειξω σε τι μπλεξιμο και σε τι περιπετεια εχουμε περιπεσει. Ουτε για την μελετημενη αποαγροτοποιηση. Αυτα ειναι γνωστα.
    Το λεω για να πω οτι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΠΟΥ ΟΛΑ ΒΡΑΖΟΥΝ,ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ,Ο ΑΛΛΟΣ ΕΚΘΕΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΣΕ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ. ΚΟΙΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ. ΚΡΙΣΗ ΞΕ-ΚΡΙΣΗ,ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΙΣΤΩΝΟΝΤΑΙ. ΚΑΙ ΠΑΝΙΓΥΡΙΖΑΝ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΠΟΥ ΞΕΡΙΖΩΣΑΝ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χρηστος Χοντζεας06 Ιουνίου, 2012 12:33

    Οι ιδιοι που καταριοντουσαν στην προηγουμενη κουβεντα τους τους "πουστιδες πο μας γαμανε" εδηλωνε την ικανοποιηση του για το αμεσο και το ταχυ προγραμμα εκμαυλισμου και ξεριζωματος. Μιλαμε δεν υπαρχει ελεος.

    (βαζοντας τα βεβαια με τους εγχωριους αντιπαλους,αφου τους εξω τους θελει για να λαβμανει κανενα ξεροκοματο. Και τα βαζει με τους εγχωριους γιατι πλεον ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΡΟΥΝ ΔΑΝΕΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΟΠΑΔΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ. ΑΥΤΗ Η ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ,ΑΥΤΗΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΩ. Αυτη η "σχισματικου" τυπου συμπεριφορα,ειναι επικτητη. Εχει αποκτηθει στην διαδρομη δηλαδη. Στην προσφατη διαδρομη.Δεν ειναι επιλογη. Ειναι η προτινομενη,η επισημα προτινομενη "λυση" και διασδρομη απο τους "κυβερνοντες" στους "κυβερνομενους".
    Ξερετε κανεναν να αντιδρα στις δωρεαν πιστωσεις σε λογαριασμους,απλα λεγοντας ενα μικρο ψεματακι; Και αν ξερετε,αυτος ειναι η εξαιρεση. Και οι εξαιρεσεις δεν μας αφορουν. Μιλαμε-ας μη ξεχναμε- για την Μαζα.

    Οσο θελει ο Αμερικανος να φερει την δημοκρατια στο Αφγανισταν τα οποια "υποφερουν απο ελειψη δημοκρατιας",αλλο τοσο θελει να φερει τον εκσυγχρονισμο και την αναδιρθρωση την διοικιτικη στην Ελλαδα ο Γερμανος η ο Αγγλος. Μη λεμε μαλακιες τωρα. Εαν ηθελαν,τα πραγματα θα εστρωναν σε 6 μηνες.
    Αλλα δεν ειναι αυτος ο σκοπος. Ασφαλως. Ο εκμαυλισμος,η διαφθορα οι ερριδες, ο υπερδανεισμος, η υπερκαταναλωση, οι ψευδαισθησεις, οι "ονοιρωξεις"Αυτα ειναι τα απονερα του διεθνισμου στις χωρες-δορυφορους,ωστε να παραμενουν αεναως σε τροχια υποτελειας.

    Το να απομονωνει κανεις τα τελαυταια 30-40 χρονια δεν εχει νοημα. Ποια "μεταπολιτευση". Ηρθε η δημοκρατια δηλαδη και η ισονομια; Δεν πιστευω να πιστευει κανεις τεοιο πρραγμα. Οι κατακτητες και οι επικυριαρχει,παραμενουν οι ιδιοι. Οπως και οι βλεψεις τους.
    Μια μαχη που δινουν αυτες τις μερες με ορισμενους αλλους που επικυριαρχουν απι αλλων δυστυχων "Ελληνων" αλλου, αυτο ειναι η κριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Χρηστος Χοντζεας06 Ιουνίου, 2012 12:35

    (συνεχεια..και τελος)
    Την καταναλωτικη μανια,δεν την επαθε σαν την ιλαρα. Ουτε σαλταρε και αρχισε να βαραει τις πορτες των τραπεζων. Καποοι του το συστησαν. Τον ωθησαν. Και δεν μιλαω για τους τραπεζιτες της γειτονιας. Μιλαω για αυτους οι οποιοι γνωριζουν το μεγεθος της κοινωνικης "ζημιας" εν τουτοις σε θελουν υπερδανεισμενο και κυριως ξεχαρβαλωμενο κοινωνικα.
    Πολιτικη δεν κανει ο κοσμος. Ο κοσμος απλα εκτελει. Του λες αυτο. Κανει αυτο.Του λες το αλλο, κανει το αλλο.
    Ποσο πιο απλα να τα πουμε ρε γαμωτο;
    Εδω ακομα και σημερα ακουμε για "νεο Μαρσαλ". Με καμαρι μαλιστα,οι περισσοτεροι συμφωνουν σε αυτο. Και κανεις δεν λεει-απο αυτους που το ισχυριζονται- οτι δεν επροκειτο για βοηθεια. Αλλα για εξαγορα. Και τροπου ζωης και τροπου σκεψης.
    Οταν λοιπον τροφοδοτεις με τετοιον τροπο και "κατευθυνεις" ετσι την μαζα,ειναι λογικο αργοτερα,εκεινη να ερθει στα "κυβικα σου". Στα μετρα που της εραψες. Ενα μερος,ενα 10-20% σιγουρα δεν "μασα". Αλλα τι μας νοιαζει. Ο ογκος μας απασχολει. Και πως αυτος θα παραμεινει ογκος. Οπως τα κοπαδια. Plebus.

    Ξερετε: το να "αυτομαστιγωνεται" και να "τιμωρειται" κανεις μοναχο του στη γωνια,ειναι και αυτο ενα κατορθωμα των νεοταξιτων. Την συλλογικη ευθυνη οι ιδιοι την ανεπτυξαν και την επιβαλουν.
    "ειμαστε αχρηστοι". "ειμαστε κλεφτες". "ειμαστε τεμπελιδες" "ειμαστε πισω" "δεν αλλζει τιποτα" "δεν ειμαστε εμεις ανθρωποι" κλπ
    ΝΑ ΞΕΡΑΤΕ ΠΟΣΟ ΒΟΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ.
    ΠΟΣΟ ΜΑ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ. Το να μη βλεπει η μαζα τον κυρι φταιχτη,-αφου αδυνατει να δει τον "καμβα" των προβληματων του και το απο που πηγαζουν,αλλα να γυριζει ο ενας και να βλεπει τον εχθρο της κακης του μοιρας η των αναποδιων του,στα ματια του αλλου.
    μιλαμε για μεγαλο βολεμα. Για μεγαλη ανακαλυψη

    Διδαγμα: (Και με βαση αυτου, λεω οτι λεω).
    Οι λαοι-αρα και ο ΕΛληνας- δεν θελει να ειναι ανεξαρτητος. Γιατι εχει ξεχασει προ πολλου να ειναι τετοιος.
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ,(κανονικα) ΣΗΜΑΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.Και τουμπαλιν.
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ "ΑΝΞΕΡΤΗΣΙΑ" ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΟΝΑΞΙΑ.ΟΡΦΑΝΙΑ

    Τελος με αυτα.Παμε στα της ΑΕΚ.Γιατι δεν εχω διαβασει και τιποτα απο τις οποιες "κρισιμες" σημερινες απφασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΡΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
    - Η ΔΙΚΗ ΑΝΕΒΛΗΘΗ ΔΙΟΤΙ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΕΞΕΔΟΘΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ. ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ.
    - ΣΤΗ ΛΙΓΔΑ, ΜΟΛΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΣΑΒΒΑΣ, ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ. ΚΙ ΕΦΑΓΕ ΚΙ ΕΝΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ( αλήθεια λέω ).
    - ΣΤΗ ΛΙΓΔΑ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ.
    Α. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ, ΔΙΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΣ ΚΙ ΟΧΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. ΑΣΧΕΤΑ ΟΤΙ ΤΟ ΔΣ ΚΙ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ.
    Β. ΑΚΟΜΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΟΠΟΤΕ...
    ΑΘΑΝΑΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ. ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΤΟ BLOG ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΔΙΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΡΟΥ ΠΡΩΤΗ ΓΚΟΜΕΝΑ. ΚΙ ΑΣ ΛΕΕΙ Ο ALBERT ΟΤΙ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΜΟΧ. ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ALBERT ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΣΗΜΕΡΑ ( σειρά του ) ΟΤΙ ΤΗΝ ΗΘΕΛΕ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΝΕΡΩΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χρηστος Χοντζεας06 Ιουνίου, 2012 13:01

    "Αναβολη". Η λεξη κλειδι. Αλλωστε καποιος ο οποιος ασχολειται με αλογα γνωριζει πολυ καλα απο "αναβολεις".
    Αναβολη στην εκδικαση της υποθεσης των υπεξαιρεσεων Ψωμιαδη και ο λογος ειναι οτι απο τα Σκοπια,δεν ηρθε ολοκληρος, αλλα μισος. Η ισως ενα μερος του.
    Ηρθε μονο ο Ψωμιαδης των στημενων και οχι και ο Ψωμιαδης των κλεμενων χρηματων απο τα ταμεια της ΠΑΕ ΑΕΚ.

    Οπως ξερουμε αλλωστε και απο την ψυχολογια αλλα και απο την θρησκεια, ο ανθρωπος ειναι πολυεπιπεδο ον και τρισυποστατο. Σαν τον θεο του. Ισως να εχει και περισσοτερα επιπεδα.
    Σημερα λοιπον στο ειδωλειο εκαθησε ο Ψωμιαδης-στησηματιας. Και οχι ο Ψωμιαδης-κλεφτης.
    Αλλο το ενα αλλο το αλλο. Αρα εκατσε λαθος ανθρωπος σε λαθος υποθεση.

    Οποτε παμε για αναβολη ωστε να ερθει και το μερος "Ψωμιαδης-κλεφτης" απο τα Σκοπια.
    Οταν θα ερθει και εκεινο,τοτε θα ξαναδικαστει.
    Ειναι αδικο να δικαζεται κανεις ερημην. Σωστο.

    Ο Δημητρελος,εκανε σκοντο στο υψος,στο ταβανι των διαρκειας. Απο τα 50.000 που ηταν ο στοχος,βλεποντας οτι η δυναμικη της ομαδας δεν επιτρεπει πανω απο 40.000 το οριοθετησε εκει. Στις 40.000
    Η ειμαστε ρεαλισται η δεν ειμαστε.
    Ο Μακης ο ληστης δεν εδικασθει και ο Δημητρελος ο ρεαλιστης δεν καταλαβαινει χριστο.

    Την δηλωση βεβαια της χρονιας την εκαν ο Νοτιας
    "Ποια ΑΕΚ ρε σεις; Εδω καταστρεφεται η Ελλαδα".
    Σωστοτατο. Και αυτο επρεπε να λεει απο την αρχη και να μη λεει "θα δουμε" "θα το κοιταξω" δεν ξερω" και λοιπες μπουρδες.
    Η αληθεια ειναι αυτη. Ποια ΑΕΚ; Εδω καιγεται το μουνι μας.
    Αν καει το μουνι,δεν καιγονται παραλληλα και οι "τριχες"; Ακαφτες θα μεινουν;
    Εδω το σπιτι σου εχει αρπαξει φωτια και εσυ ψαχνεις αναμεσα στις φλογες το σκυλακι για να το σωσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Προς Conpater : Όταν λες οτι η Δούρου σαν γυναίκα είναι "...πάρε με και κάνε ό,τι θες...", τι εννοείς; Πολύ τα γουστάρω αυτά, αν σωστά έχει πάει το μυαλό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ. ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ Η ΑΝΑΒΛΗΘΕΙΣΑ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 21/11 ΘΑ ΞΑΝΑΑΝΑΒΛΗΘΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΙ Ο ΜΑΚΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΠΡΟΣ CONPATER: ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΣΤΑ ΟΣΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ, οτι για να βάλουν το πόδι οι Αμερικάνοι και να σώσουν, θα πρέπει να γίνει μπουρδέλο εδώ μέσα - χειρότερο της Αργεντινής -, ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΛΕΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΑΛΕΚΑ : "...ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ, ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΟΣ ΒΕΒΑΙΑ..."
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΗS GENERAL ELECTRIK.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: ΑΔΕΡΦΕ ΣΚΙΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΕΚ. ΕΠΙΒΑΛΑΜΕ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΓΟΝΑΣ ΣΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ, ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ. Όχι. Το πρώτο γκρουπ των Αεκτζήδων ανέβαλε την δίκη.
    Το δεύτερο γκρουπ αυτήν την στιγμή πολεμάει στη Συγγρού. Με ό,τι πρόχειρο έχει. Με νερά, φωνές, σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί και προτοκαλάδες Λουξ. Ο Σάββας ειδοποίησε τον Βαγγέλα να μην έρθει ( δεν κάνω πλάκα ). ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ, από το δεύτερο γκρουπ.
    Εγώ είμαι στο τρίτο και κατευθύνομαι για αγορά διαρκείας μην τυχόν κι εξαντληθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: &&&&& ΕΡΩΤΗΣΙΣ &&&&&&&
    ΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ; ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ; Ποία η διαφορά τους με τα άλλα που η εφορία δεν μας άφηνε να τυπώσουμε; Γιατί δεν είχαμε ονοματίσει τα ασφράγιστα, " διαρκείας ", ή έστω τμήμα αυτών;
    ΑΙΣΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανακοίνωσις τού "Albert_AEKstein":
    -Αλλη μιά άθλια απόπειρα φίμωσης καταγράφηκε σήμερον στο πρόσωπο μου με την μορφήν καταγγελίας με αφορμήν την δήλωσιν μου περί τής καταφανούς ομοιότητος τής "πρώτης γκόμενας" με τον Γκμόχ.
    Εχοντας υπόψιν μου τίς παρασκηνιακές μεθοδεύσεις ώστε να ζμπρωκτεί η Ρένα σε βάρος τού Λενιού, ερωτώ το εξής:
    από πότε η οποιαδήποτε ομοιότης στον γνωστό σαγόνια αποτελεί μειονέκτημα?
    Αλλωστε, και παρακαλώ δώστε την δέουσα προσοχή στο σημείο αυτό, νομίζω ότι ο ορισμός τού βίτσιου δεν οριοθετείται από μήκος η και πλάτος (θα τολμούσα να πώ) σαγονιών η μάγουλων.
    Ειδάλλως δεν θα επρόκειτο περί βίτσιου.
    Ως σύμμαχος τών απανταχού βιτσιόζων σ΄αυτόν τον ταλαίπωρο πλανήτη, οφείλω να καταγγείλω με την σειρά μου τίς υπόγειες πλην απαράδεκτες προσπάθειες τού Γιώργη τού Καρατζέου αλλά και τού οικοδεσπότου Στήβεν να σπιλώσουν τούς πολυάριθμους φαν τής Λένας.
    Η σαγονοκρατία δεν θα περάσει!
    Λευτεριά στούς Λενόπληκτους!
    Εκεί, εκεί, στη Β΄Εθνική, μαζί με την Δούρου και την Καϊλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΜΙΛΩ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΑΙ BODY LANGUAGE. ΤΙ ΠΑΙΡΝΩ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργης ο γαρατζέος06 Ιουνίου, 2012 15:51

      Τ' @#$$%%# σου....
      (αμ τι, μου ήθελες και υπουργικό θώκο? εδώ αποσυντίθεται το μόρφωμα του ΤΖΗΜΕΡΟΥ....)

      Διαγραφή
  43. Χρηστος Χοντζεας06 Ιουνίου, 2012 13:23

    Προς Steven: Σημερα λοιπον θα συμπραξω μαζι σου εναντια στο ALbert_AEKstein,αφου χθες μου την πεσατε με την Δουρου και τις πουτανες. (οπως βλεπει εσυ εισαι η κοινη συνιστωσα. Η πηγη των αλληλοφαγωματων μας. Και η αιτια του κακου)

    Ο ALbert λοιπον ειδε συν τω χρονο,οτι ανακαλυπτει μια γοητεια στην Δουρου. Οσο διαβαζε,τοσο τον συνεπαιρνε η ιδεα.
    Και αυτο ειναι σωστο. Γιατι και εγω μιλησα για γοητεια και οχι για ομορφια.
    Η ομορφια ειναι απαξ. Την βλεπεις και αυτη ειναι. Σου αρεσει η οχι.

    Η γοητεια ομως ειναι αλλο πραγμα. Δεν ειναι απαραιτητα κολλημενη στην ομορφια. Δεν ειναι συνωνυμο της.
    Η γοητεια ανακαλυπτεται. Οσο αναζητας,τοσο περισσοτερο βρισκεις "πραγματα". Γι'αυτο και ειναι γοητευτικη η αναζητηση της.
    Την Ραπτη, την βλεπεις. Η την Καυλι. Ειναι αυτη. Τελος.
    Τις "Δουρου" ομως τις ανακαλυπτεις. Μερα με τη μερα. Δεν τις "βλεπεις" απαξ. Τις αναζητας.

    Βεβαια καπου φτανεις στο τερμα. Ολοι καποια στιγμη στεγνωνουμε απο "αποκρυφα" και απο "εκφανσεις".
    Οσο πιο βαθυς ειναι καποιος τοσο περισσοτερο καιρο κρατα αναμενο το ενδιαφερον του αλλου.
    Και αυτο ειναι το ζητουμενο.

    Επαναλαμβανω,οτι μου κανει για εναλλακτικο ερωτα.
    Για τις "αλλες", εχεις πανω-κατω ενα σχεδιασμο στο μυαλο σου. Λες: θα τις πεταξω τα ματια. Θα τις τα δωσω στη μαπα. Θα την σκισω. Αντιμετωπιζονται ως σπερματοδοχεια. Οπως φαινονται δηλαδη.

    Με τις "Δουρου" δεν λες κατι τετοιο. Αναμενεις να σε πανε κανενα ταξιδι. Να γαμηθεις μεσω ΜΚΟ.
    Αναμεμειγμενες πολιτικες,περιπλεγμενα πραγματα.
    Σαν ενα τσαμπι σταφυλι.
    Φεμινιστικα,αλλα οχι κρυοκωλα. Ενα συνδιασμο προσβλεπεις ο οποιος θα ειναι ενα κοκτειλ υποτασομενου και αφεντη.
    "Φιλελευθερες" σφαλιαρες στα κωλομαγουλα και παραλληλα "αριστερα" ψυθιρισματα στο αυτι.

    Σταματω,διατι διατρεχομεν κινδυνο να βγαλομεν τον αφεντη των σκελων και να παλινδρομισομεν την δεξιαν χειραν επι αυτου,προς δοξαν του.
    Αμην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Στη Συγγρού τελικά έγινε λίγο της ...Λίγκας.Μερικά μέλη από το μάχιμο γκρουπ ,φύγανε λιγάκι πιο πλούσια,με κινητά!!!
    Λένε του Σάββα και του Μώραλη,δεν τα βγάζετε να δούμε τι μηνύματα είχαν...
    Άκουσε ο Μαριδάκης πως έβρεξε σάντουιτς και αναψυκτικά και έσκασε μύτη.
    STEVEN σαν ΑΕΚτζήδες προτιμάμε τα Ελληνικά,είδες λουξ και όχι κοκα-κόλες κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Πρός Στήβεν,
    παίρνεις τουλάχιστον 2 υπουργεία. Διότι με τον Χρήστο καταλήξαμε ότι άμα είσαι τετράγλωσσος δικαιούσαι υπουργείο.
    Βέβαια, σόρρι, το Αμύνης το έχω καβατζώσει (ως τετράγλωσσος κι εγώ) και συνεπώς πρέπει να βολευτείς με κάτι χωρίς υποβρύχια στο κήπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΠΡΟΣ ALBERT_AESTEIN: Η ανακοίνωσις υμών, αποτελεί κωλοτούμπαν επιπέδου Κομανέντσι εν σχέσει με την τοποθέτησιν υμών εψές το σούρουπον. Η έκφρασις υμών περί της σιαγόνος του Γκμοχ, παρέσυρε κόσμον να υπερασπισθεί την Καϊλή ίνα γλυτώσει τον ειδεχθέν χαρακτηρισμόν του βιτσιόζου. Και είναι γνωστόν , οτι τον βιτσιόζον πολλοί εμίσησαν αλλά το βίτσιον ουδείς. Όσα βίτσια κι αν διαθέτουμε, ουδέποτε θα τα παραδεχθούμε. ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: Δεν θέλω το αμύνης. Έχει πολύ μέλι. Μάλλον είχε, αφού τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είπε οτι θα μηδενίσει τις αμυντικές δαπάνες ( βέβαια για τις επιθετικές δεν είπε τίποτα ). Βρε χωρίς λεφτά τι να το κάνεις το υπουργείο;
    Εγώ θέλω - αν δεν προηγείται άλλος - το δικαιοσύνης. Που δεν χρειάζεται να παίρνει από το κράτος τίποτα αλλά από την ιδιωτική πρωτοβουλία για τις αθωώσεις. Μέχρι και κέρδη θα βγάζω. Θα το κάνω το υπουργείο ΑΕ σούπερ κερδοφόρα. ΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. βλεπω πιασατε τις ξανθες και αφησατε το μελαχρινακι απέξω..Την Κεφαλλογιαννη μην την βγαζετε απο το κολπο...

    υστεροπληκτρον : συμφωνω απολυτα με το Χρηστο για τη Δουρου..ειναι η αποκρυφη γοητεια που σου βγαζει..(δεν ξερω αν συμφωνει ο Αλεφαντος βεβαια..μπορει να αναφωνησει το γνωστο ''γιατι δεν βγαινει η Δουρου στο τηλεφωνο'')

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Χρηστος Χοντζεας06 Ιουνίου, 2012 13:56

    Οντως το Δικαιοσυνης ειναι το μονο υπουργειο το οποιο συμπρατει αγαστα με την ιδιωτικη πρωτοβουλεια και μπορει να εμφανιζει κερδη. Μα πολλα κερδη ομως.

    Με κατι χαρτια,με κατι σφραγιδες με κατι αρθρα και ποινικους κωδικες, με βιβλιοχαρτουρα δηλαδη, βγαζει χοντρα μεροκαματα. Οντως ειναι η οαση στην ερημο του δημοσιου κορβανα.
    και δεν παραδειγματιζεται ουδεις. Αισχος.

    Ο Σαββας εφαγε σαντουιτς στο κεφαλι διαβαζω.
    Η μια συνιστωσα-εκ των τριων που σωστα προεβλεψε οτι θα δρασουν σημερον ο Steven- εκανε ντου στο μπορτνελο της Καλεργαινας και ο κερατας εφαγε ακτι καφεδες στη κεφαλα.

    Σιγουρα θα εχουμε σφοδρη ανακοινωση απο τον πολλαπλα εξαπατημενο,: "ειναι καφροι. Ειναι βανδαλοι. Δεν επρεπε να ειναι στην πρωτη κατηγορια. Κακως τους επιτρεπεται να εχουν εταιρεια...καλα θα κανουν να σωπασουν αφου ζουν ελεω Ολυμπιακου κλπ-κλπ"
    Αναμενομεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Χρηστος Χοντζεας06 Ιουνίου, 2012 14:09

    "SAVAAAAAAS....KAFE"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΠΡΟΣ THOMAS SILLYWIZARD : Αδερφέ, δεν την αφήσαμε. Την πιάσαμε κι αυτή, τονίζοντας οτι έχει ψιλομπουρουχέψει από τα κάτω. Προσέθεσα δε, οτι είναι κι απόφοιτος του κολλεγίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ο Βαξεβάνης λέει αύριο,στο περιοδικό του θα βγάλει το ημερολόγιο του Άκη,θα έχει λέει τα παρακάτω
    -Τα απόκρυφα του Άκη
    -Το πραγματικό ημερολόγιο
    -Το σχέδιο εξόντωσης των εισαγγελέων
    -Τα ραντεβού με το Βαρδινογιάννη
    -Οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης για βοήθεια
    -Οι απαιτήσεις Ψυχάρη
    -Οι εντιμότατοι φίλοι του Άκη και η Τράπεζα Πειραιώς
    -Καταγγελίες Πεπόνη: Με παρακολουθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
    Ωραία,μιας και το αεκ365 σταμάτησε τα μηνύματα (η κατάσταση είναι λέει έκρυθμη και υποκινούν τη βία)(χαχαχαχαχα)θα δούμε πως λειτουργούσε ένας υπουργός.
    Τα έχουμε μια γεύση μιας και όλοι βλέπω έχετε βάλει και από ένα υπουργείο στο μάτι.
    Υ.Γ. οι γνώσεις μου δεν επαρκούν για υπουργός,όποιος θέλει γενικό γραμματέα για το υπουργείο του,δηλώνω διαθέσιμος!!!
    Υ.Γ.1 η Δούρου θα βγάλει διαρκείας ? γιατί της ΑΕΚ δεν βλέπω να τα προλαβαίνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. σορυ Στηβεν αλλα το παρεβλεψα φαινεται..με συνεπηραν οι περιγραφες για την Δουρου..

    μια μικρη παρενθεση για το θηλυκο Γκμοχ..ανηκει στην ιδια παραταξη αλλα δεν ειναι η Δουρου φυσικα..Η οποια Δουρου παρεπιπτοντως θα ηθελα πολυ να με σκιζει στη προπονηση..

    λοιπον ο Γκμοχ λεγεται Κωσταντοπουλου και ειναι κορη του πρωην προεδρου του συριζα..και αν η Δουρου δεν αφηνει με τιποτα να την κολλησεις στο τοιχο σε μια κουβεντα η Κωσταντοπουλου το αντιστρεφει κ σε στριμωχνει ανετα στη γωνια στα σχοινια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Χρηστος Χοντζεας06 Ιουνίου, 2012 14:50

    Εκθεση- απο τις τοσες- στονΕλληνικο κοσμο,αυτη τη φορα στον Αρχιμιδη.Στην πολη με υπο την αιγιδα του ιδιου το προεδρου της Ο.Δ. της Γερμανιας. Με μονιμο μουσειο.

    Als europaweit einziges Museum und unter der Schirmherrschaft von Bundespräsident Joachim Gauck erzählt das RPM nun die fesselnde Geschichte der Entdeckung und Entzifferung der Texte und erklärt, warum sie so unschätzbar wertvoll und bedeutend sind. In Hildesheim können Sie die Wissenschaftler noch einmal bei ihrer über 10 Jahre dauernden Forschungsarbeit und der Lösung der damit verbundenen Rätsel begleiten: Lernen Sie, wie alte Zeichen aus einer mittelalterlichen Handschrift herausgelesen werden und Schritt für Schritt neues Wissen preisgeben; erfahren Sie Unglaubliches über die Odyssee der Archimedischen Texte, die bislang für die Wissenschaft verloren waren; und tauchen Sie mit uns ein in die Welt und das Denken des Universalgenies Archimedes!
    (κανε μια μεταφραση "Albert")

    Αυτο το μαρτυριο που τραβανε οι Γερμανοι,ειναι χωρις προηγουμενο.
    Να θαυμαζεις αυτο που-σου ειπαν να - βριζεις και να-σου λενε να- βριζεις αυτο που -εσυ επελεξες να-θαυμαζεις.
    Να πρεπει να βριζεις τους-θετους- γονεις σου,ωστε να παρεις περισσοτερα χρηματα απο τα παιδια σου. Μιλαμε για δραμα.

    Το πραγματικα διαχαστικο και πολυ βασανιστικο (και το λεω αληθεια αυτο) για τους Γερμανους πολιτες,ειναι οτι ειναι αναγκασμενοι να βριζουν αυτους που θαυμαζουν. Να συναινουν στην ομαδικο πρυροβολισμο και να γινονται συνενοχοι,προσβαλοντας αυτο που αγαπουν.-προςοφελος καποιοας προσκαιρης ευζωιας που τους παρεχει ενα συστημα το οποιο θα τους εκθεσει για αλλη μια φορα.
    Δεν ειναι ο ΓΑΠ. Δεν ειανο ΒΕνιζελος. Οχι.Το ακριβως αντιθετο,απο οτι συμ=νεβαινε π.χ. στην ΑΡγεντινη, οπου ηταν στο απυροβλητο ο κοσμος ο οποιος απολαμβανε της συμπαθειας και της στηριξης της παγκοσμιας γνωμης και ειχαν αναδειχθει-και σωστα-σαν κυριοι υπευθυνοι οι ποιλιτικοι απαταιωνες. Εδω συμβαινει το ακριβως αντιθετο και τρομερ αδικο.
    Ειναι στο απυροβλητο η πολιτικη αλητεια και εχει στοχοποιηθει ο λαος.
    Ειναι σε δυχτι προστασιας η πολιτικη σαβουρα η οποια εφτασε τα πραγματα ως εδω και ειναι στο στοχαστρο ο κοσμος.Εκεινος εχει βγει στη σεντρα.
    Μιλαμε για τραγικα πραγματα.

    "χειροκροτωντας" η "επευφημωντας", η εστω σιωπωντας λοιπον, ο Γερμανος πολιτης τα αισχρα πρωτοσελιδα και κυριως της φωτο που κανουν το γυρο του κοσμου απο τα μεγαλης κυκλοφοριας περιοδικα, με τις τρομερες υβρις εναντια στον κοσμο που λατρεψε,δηλαδη τον κλασσικο και παρουσιαζοντας την Αρφοδιτη σαν μεθυσμενη τουριστρια, τον Ερμη σαν ζητιανο με 20ευρα στο κουτελο και τον Παρθενωνα να βουλιαζει με ταμπελες "Πωλειται" στην ουσια ο Γερμανικος λαος καιει την βιβλιοθηκη του. Βαζει μπουρλοτο στην κληρονομια του. Στα "χαρτια" εκεινα που τον νομιμοποιουσαν σαν "πνευματικο κληρονομο". Μιλαμε για αισχος. Μιλαμε για τρομερο λαθος.
    Αν ο Ελληνας εχει χασει τελειως τον δρομο του και την περπατησια του,μεσα στους αιωνες, ο Γερμανος την εχασε μεσα σε λιγες 10ετιες.

    Και εκτοτε απο τοτε ζει αιχμαλωτος. Υποχρεωμενος να φτυνει εκει που τρωει. Και φτυνουν και χεζουν εκει που τρωνε,μονο οι γυφτοι. Ειναι γνωστο αυτο. Οι Γερμανοι δεν ειναι ετσι. Δυστυχως ομως τους εκαναν σαν τα μουτρα τους.
    Κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Χρηστος Χοντζεας06 Ιουνίου, 2012 14:55

    Μου αρεσε αυτο: "Και εκτοτε απο τοτε...".
    Εισαι γιγας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Χρηστος Χοντζεας06 Ιουνίου, 2012 15:16

    Προς Χρηστος_new: Συνονοματε,ειναι γνωστο οτι τα "αποκρυφα" ειναι πιο ζουμερα. Οπως τα αποκρυφα Ευαγγελια. Του Θωμα ας πουμε ο οποιος εβαλε ο ιδιος τον τυπο επι τον ιλον.
    Οπως και ο Ακης εκανε το ιδιο.
    (Αργοτερα ειχαμε και το ευαγγελιο του Ιουδα. Μπας και αμβλυνθει καπως η πολυ οξυμενη εικονα που εχουν οι Χριστιανοι για τους ομοεθνεις του Ισκαριωτου.Φευ.
    Μια φορα "Βαραβας", για παντα "Βαραβας".)

    Οσο για τα προσοντα που χρειαζονται να γινει κανεις υπουργος,δεν ειναι οι γνωσεις. Ειναι γνωστα:ΤΑ εξης δυο. Μονο ενα: Ορεξη. Τρομερη ορεξη.

    Το ασχημο για την Γερμανια και την ακρατη επεκτατικη πολιτικη,ειναι οτι της την πεφτουν απο ανατολη και Δυση.
    Και Ρωσσια (αρα και οι "BRICS") αλλα και η Αμερικα που βλεπει να αδυνατιζει και να φαινοτναι τα πρωτα κοκκαλα στο σωμα της.

    Οι αντιδρασεις απο το σκυλεμα του κοσμου απο τους γυφτους,εχει γινει ηδη ορατο.
    Κατι σπαρταραει εκει μεσα στις χωρες-οδηγους. Οι οποιες ειναι πιασμενες απο τα αρχιδια μεν απο τους γυφταραιους,αλλα δεν ελεγχουν και τα παντα. Υπαρχει και το κεφαλαιο,το οποιο βλεπει να λιγοστευουν οι πιττες και να κινδυνευει το ιδιο με κατασχετηρια.

    Ουτε και με καθολου καλο ματι βλεπουν τις επιθεσεις των κορακιων σε χωρες-συμμαχους,οπως η Γαλλια, η Ιταλια, η Ισπανια.
    Δεν θα αργησει η ωρα που θα βελπουμε τα Γερμανικα spreads να σηκωνονται στον αερα. "θα μεινει η θα φυγει" "θα καταρευεσει το ευρω η οχι";

    Προβλεπω, η Αμερικη να προσπαθει να κανει ενα come-back στην Ευρωπη και δει στην Νοτια,με καποιο νομισμα κλειδωμενο με το δολαριο,για να εξισοροπιστουν οι απωλειες απο τις χωρες "BRICS" οι οποιες πετανε απο πανω τους το Αμρικανικο νομισμα και απο τις ενδοσυναλλαγες τους,προτιμωντας τα "εγχωρια".

    Βλεπουμε τα σπαρταρισματα και τα τιναγματα ενος κοσμου που εχει μπλεξει ασχημα και κινδυνευει ολοκληρωτικα με παγκοσμια κατασχεση.Οτι χανει την χρυση ισοροπια του κερδους και τις μοιρασιας των κλοπημαιων,αφου καποιοι ακομα πιο πονηροι-μεσω αυτων- θελουν να βαλουν στο χερι τους παντες.
    Εχει ορια και συνορα η απληστια; Οχι. Ουτε και η μαλακια.
    Αναμενουμε "Ακηδες".Οπως και "Παττακους".
    Αιμα και αμμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Χρηστος Χοντζεας06 Ιουνίου, 2012 16:00

    Eνδιαφερον αρθρο, που ακουμπα πανω και στις δικες μας εδω, ενστασεις αιτιασεις και υποψιες περι του "περιεργως" ογκουμενου Συριζα.
    Σε κανεναν δεν αρεσει αυτη η "αυτοανακαλυψη" της συνιστωσας με τα πολλα κεφαλια.
    Βεβαια,μπροστα στιον διαφαινομενο κινδυνο των ΓΑΠΟΣαμαροΜΠενιζελων,φανταζει ως η ασπιδα σε ολα αυτα.
    Αλλα καλως κανουμε και εχουμε παντα υποψην το σκπετικο των πονηρων.
    Που δεν σου επιβαλουν αυτο που θελουν Σε "σπρωχνουν" εκει που θελουν μεσω της αυτοακυρωσης και τις αυταποδεικτης αδυναμιας σου αντιταξεις κατι αλλο.

    "...Ο ευρωατλαντικός φεντεραλισμός λοιπόν είναι ο στόχος και όχι απλά η μετατροπή της δήθεν Ενωμένης Ευρώπης σε ομοσπονδία, αυτό δηλαδή που για να μας παραπλανήσουν το είπαν "ευρωπαϊκή ολοκλήρωση".

    Μία "ολοκλήρωση" όμως , που οι λαοί της Ευρώπης δεν άφησαν να "ολοκληρωθεί", πράγμα που έκανε τους "παροικούντες την Ιερουσαλήμ" να παρατήσουν τον δρόμο της έτσι κι αλλιώς ετοιμόρροπής αστικής ευρω-δημοκρατίας, αφήνοντας τους "οίκους" των ολίγων να τελειώσουν τη "δουλειά" με τον γνωστό πιά σε όλους μας τρόπο.

    Η Ελλάδα δεν ήταν για δαύτους απλώς ένα "πειραματόζωο", όπως είπαν οι δήθεν αγανακτισμένοι σερβιτόροι και υπηρέτες τους , αλλά το ειδικά επιλεγμένο για τη θυσία "ζώο" .'Ενα "ζώο" που αφού το έφεραν στο προσκήνιο, προκαλώντας έντεχνα την παγκόσμια προσοχή, άρχισαν να το σπρώχνουν με μαστίγιο και με καρότο στο δρόμο προς το βωμό.
    Και έτσι , ματωμένοι, φοβισμένοι, και παγκοσμίως διαπομπευμένοι, φτάσαμε λίγα βήματα πρίν το "θυσιαστήριο".
    Αν όλα πάνε κατά το σχεδιασμό τους , και το πρόβατο Ελλάς δείξει "υπακοή" μέχρι το τέλος , τότε ο " φεντεραλισμός" τους θα γίνει ικετευτικό αίτημα όλων όσων είχαν μέχρι χθές αντιδράσει, και ο δρόμος της καπιταλιστικής "αναγέννησης" ή της "δημιουργικής καταστροφής" των δαρβινιστών του κεφαλαίου θα είναι πλέον ορθάνοιχτος.

    Πρόβατα θέλουν και όχι αγωνιστές ή μάρτυρες

    Για να μην πάει στράφι όμως όλο αυτό το καλοστημένο "τελετουργικό" των "αγορών" πρέπει οι Έλληνες να πέσουν στη φωτιά με τη ..θέλησή τους , με την ψήφο τους δηλαδή, αλλιώς θα φανούν σαν μάρτυρες, πράγμα που τελικά θα πυροδοτούσε επαναστάσεις, ακόμα και σε λαούς που έχουν "απονευρωθεί" εδώ και χρόνια απο την φράγκικη κουλτούρα.

    Υπο αυτή την έννοια, θα ήταν επιθυμητό για το ιερατείο των αγορών και της παγκόσμιας τραπεζοπιστωτικής εξουσίας , να καούν οι Έλληνες έχοντας διαλέξει μια "αριστερή" κυβέρνηση που εκτός των άλλων θα εξαφάνιζε με "ευρωπαϊκό" τρόπο και την Ορθόδοξη αντίσταση που είναι για δαύτους ένα απο τα πίο ενοχλητικά "αγκάθια". Με ένα σμπάρο δηλαδή θα σκότωναν δυό τρυγόνια, και έτσι οι υπόλοιποι λαοί και όσοι θα επιζήσουν στην ελληνική δουλοπαροικία , θα έχουν χάσει κάθε διάθεση για οντολογική και εθνική αυθυπαρξία, όπως πηγάζουν απο την Ορθόδοξη πίστη, και "ριζοσπαστικές" πολιτικές άλλαγές , όπως τουλάχιστον τις εννοεί η αριστερά.

    Με λίγα λόγια αν δεν αντιληφθούμε ότι έτσι έχουν τα πράγματα και ότι αν δεν φύγουμε τώρα τρέχοντας μακρυά απο αυτόν τον ευρωατλαντικό βαλτότοπο, που οι ευρωλιγούρηδες μας παρουσιάζουν σαν τον κήπο της Εδέμ, τότε πολυ γρήγορα ,και δυστυχώς όταν θα είναι αργά, θα καταλάβουμε ότι είμαστε απο την αρχή όχι απλά πειραματόζωα αλλά το ειδωλόθυτο, το κρέας δηλαδή που θα προσφερθεί ως θυσία στο είδωλο της Νέας Εποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Γιώργης ο γαρατζέος06 Ιουνίου, 2012 16:01

    Παιδιά, τελευταίες αναρτήσεις του steven, καθώς και οι κουβέντες περί Ντούρου, Τότας και Καϋλί με έχουν εξιτάρει. Στα καπάκια και τα εκπληκτικά τεκταινόμενα στο ΑΕΚ. Μιλάμε βαράω κόκκινο και η γυναίκα μου τα έχει χάσει με την πάρτη μου. Είμαι ταπί και ψύχραιμος, ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΠΙΑ.
    "Εκεί που καίγομαι πολύ...πιο χαμηλά, πιο χαμηλά..."

    Τι σεντόνι να γράψω για τη Ντούρου, όταν είδα αυτή την εκπληκτική καλλιτεχνική αλτερνατιβ φωτό στο βιογραφικό της κυρίας Κοσμήτορος της Παιδαγωγικής.
    Είναι και ΔΑΣΚΑΛΑ ρεεεεεεε, άαααααλο βίτσιο (προφέρεται vitschiou στο αιγάλεω...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Γιώργης ο γαρατζέος06 Ιουνίου, 2012 16:16

    @ steven: Όσον αφορά την Τότούλα την Χαντζοπούλου, (την οποία θα την αποκαλώ εφεξής ως "Τοτάκι", καθότι έτσι την φωνάζουν στα σκυλάδικα της Δράμας. Και αυτό είνα ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ), μέσω της αναρρίχησης της σε κοιλιές των νταβατζήδων τύπου ζαχόπουλου, συγγνώμη ήθελα να πω "στην ιεραρχία του κόμματος της ΝουΔου", κατέλαβε διάφορους θώκους, καίτοι μη γνωρίζουσα 4 γλώσσες αλλά επαξίως χειριζόμενη αυτήν που πρέπει.
    Το Τοτάκι έφτασε στον κωλο-φώνα της καριέρας της ως στέλεχος με τον διορισμό της ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ.
    Αυτά είναι...
    Κατά την περίοδο της θητείας της έγιναν διάφορες ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ επικερδείς απευθείας αναθέσεις και διευθετήθηκαν αρκετοί διαγωνισμοί που θα έκανα και τα αδέρφια Μητρόπουλου να κοκκινίσουν.
    Με την απόφαση του ΓΙΓΑΝΤΑ ελληνικού λαού να πάρει την εξουσία ο ΓΑΠ για να του μοιράσει πάλι τα λεφτά που υπήρχαν, το Τοτάκι είχε εκπληρώσει πια την αποστολή του.
    Εν τω μεταξύ γνώρισε έναν Τσυμπραίον μεγαλοεπιχειρηματία, τα παράτησε ΟΛΑ και πήγε και τον παντρεύτηκε. Σήμερα, μετά από την φοβερή -με αξιοκρατικά κριτήρια πάντα- καριέρα της ως στέλεχος και κομματική λειτουργός, έχει αφοσιωθεί στα συζυγικά της καθήκοντα.

    Τοτάκι μου, RESPECT.
    Μαζί τα φάγαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΗ: Ναι, αυτήν έλεγα. Ήταν πολύ καλή παλιότερα. ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ, όχι το κοριτσάκι με τις μπούκλες και το χαμηλωμένο βλέμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Γιώργης ο γαρατζέος06 Ιουνίου, 2012 16:21

    ΥΓ: Και μετά είναι να απορείς πως ο τομέας της υγείας έχει αυτή την κατάντια. "Με τους άριστους και όχι τους αρεστούς"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Γιώργης ο γαρατζέος06 Ιουνίου, 2012 16:22

    @steven: Μία φιλική ερώτηση και αν θέλεις απαντάς: Έχεις απασφαλίσει ή μου φαίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΗ: Όχι βρε. Τι να έχω απασφαλίσει; Έχω μπει στο γενικότερο μπάχαλο κι απολαμβάνω το μπουρδέλο. Καλύτερα να πεθάνω γελαστός παρά μέσα στην κατάθλιψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Πρός Χρήστο,
    η μετάφραση απ΄το κειμενάκι πού ζήτησες:
    "...είναι το μοναδικό στο είδος του μουσείο στην Ευρώπη και λειτουργώντας υπό την αιγίδα τού προέδρου τής Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ διηγείται τώρα το RPM (σ.σ - υποθέτω ότι αυτά είναι τα αρχικά τού ονόματος τού μουσείου) την συναρπαστική ιστορία τής ανακάλυψης αλλά και τής αποδικωποίησης τών κειμένων και εξηγεί, για ποιόν λόγο έχουν ανυπολόγιστη αξία και σημασία.

    Στο Χιλντεσχάιμ (σ.σ.- πολύ παλιά πόλη στην Σαξονία, κεντρικά και βόρεια στην Γερμανία, λίγο πάνω απ΄το Ανόβερο) μπορείτε να συνοδεύσετε τούς επιστήμονες στην δεκαετή έρευνα πού εχουν κάνει και στην λύση πού εδωσαν στούς γρίφους πού συνδέονται με τα κείμενα: μπορείτε να μάθετε πώς διαβάζονται παλιοί γραφικοί χαρακτήρες απο μιά Μεσαιωνική γραφή και να γευτείτε, βήμα-βήμα, την αξία αυτής τής καινούργιας γνώσης. Εμπειρευτείτε την απίστευτη Οδύσσεια τών Αρχιμηδηκών κειμένων, κειμένων πού μέχρι τώρα θεωρούνταν χαμένα για την Επιστήμη και βυθιστείτε μαζί μας στον κόσμο και στην σκέψη μιάς παγκόσμιας ευφυίας: τού Αρχιμήδη!"

    Εν πάσει περιπτωσει, να πώ και κάτι πού αφορά σ΄αυτά πού γράφεις και πού ακολοθούν το Γερμανικό κείμενο πού παραθέτεις.
    Θεωρώ ότι αυτή η κριτική πού κάνεις εκεί είναι απόλυτα εύστοχη. Κι αν πρέπει να γίνεται κριτική στούς Γερμανούς την δεδομένη στιγμή (σαφέστατα ΠΡΕΠΕΙ) τότε αυτή οφείλει να είναι σοβαρή, εμπεριστατωμένη και μακριά από λαικούρες τής πλάκας και υστερισμούς.
    Κάποιες φορές η κριτική σου στούς Γερμανούς δεν είναι δίκαιη, δεν είναι ακριβής. Ενίοτε θεωρώ (καθαρά προσωπική γνώμη) ότι έχει να κάνει με το πόσο τούς γνωρίζεις και ιστορικά αλλά νοοτροπικά.
    Ετερον έκατερον όμως.
    Η ουσία είναι ότι διάβασα αυτά πού καταλογίζεις στην συγκεκριμένη ανάρτηση σου και νομίζω ότι ήταν μιά απ΄τίς (λιγοστές οφείλω να πώ) πιό ουσιώδεις κριτικές στούς Γερμανούς πού έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό.
    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Πρός Γιώργη,
    γενικώς τελευταία παίζω "πολεμικά κομμάτια", να βράζει το αίμα λέμε.
    Βέβαια οι Talking Heads δεν έχουν "in your face" πολιτικό στίχο αλλά το συγκεκριμένο κομμάτι (πού κι εγώ έφαγα κόλλημα μ΄αυτό την περασμένη βδομάδα) είναι κάργα πολιτικό. Και πάντα επίκαιρο.

    Αλλα αφού με κέρασες βιντεάκι, πάρε κι ένα από μένα να στανιάρεις:
    http://www.youtube.com/watch?v=fI677jYfKz0
    Με τίς χορδές στα κάγκελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γάμησε τα. Για σένα το κέρασα το βιντεάκι και καθώς το κύτταγα ξαναέπαθα για πολλοστή φορά πλάκα μ΄αυτό το αρχιδάτο κομμάτι. Η μεγάλη ανατριχίλα. The big motherfuckin chill.
      Οταν θα καίγονται τα πάντα αυτό θα΄ναι το σάουντ-τράκ.
      Αέρα γαμώ το σταυρό σας, αέρα!

      Διαγραφή
  66. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: Αν και δεν θα έπρεπε να σου μιλάω ( η καταγγελία ισχύει τουλάχιστον μια ημέρα ), πρέπει να σου εξομολογηθώ οτι έστειλα mail στην Δούρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Το ότι έστειλες mail στην Δούρου πιστοποιεί την ηθική και σεξουαλική σου κατάπτωση.
    Μόνο λόγω αρσενικής αλληλεγγύης συμπαρίσταμαι ολόψυχα στο δράμα πού βιώνεις.
    Κατά τ΄άλλα νομίζω ότι ολισθαίνεις.
    Μπές στο κλάμπ τών φάν τής Ράπτη για να εξιλεωθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Εννοω,οτι αφηνεις την πρωτοβουλια σε εκεινη,κανει οτι γουσταρει,εσυ απλα ακολουθεις (θες -δεν θες..).Ενιοτε,ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ κι ολας...
    Εχει το στυλ της καταπνιγμενης προσωπικοτητας που δεν σου επιτρεπει η αριστεριζουσα φιλοσοφια να την εξωτερικευσεις...Κι οταν ερθει η στιγμη,ειναι σαν να βρισκεσαι ΜΕΣΑ στο Κρακατοα την στιγμη της εκρηξης......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Σαρώνει η Δουρίτιδα, σύντροφοι. Σαρώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Χρηστος Χοντζεας06 Ιουνίου, 2012 23:40

    Προς Albert_AEKstein: Πρεπει να σου πω οτι οι οσες φορες υπερβολικες τασεις που εχω, και οι καμια φορα υπερβολικοι εως προβλητικοι χαρακτιρισμοι,δεν ειναι γιατι αντιπαθω των Γερμανικο λαο.(αλλωστε ειτε ετσι ειτε αλλιως παντα λεω οτι δεν μιλω ομαδικα και συλυβδην)
    Αλλα οπως και να εχει,δεν καταφερνομαι "εναντιον του" απο αμελεια η μη γνωση και πολυ περισσοτερο απο "καχυποψια" η πολυ περισσοτερο απο το αδιορατο μισος του υπαναπτυκτου (οτι και αν σημανει πλεον αυτο σημερα) εναντι του "ανεπτυγμενου".
    Καθε αλλο.
    Ο Γερμανος δεν μου ειναι αγνωστος και πολυ περισσοτερο δεν μου ειναι αντιπαθης Το αντιθετο.
    Μπορει να μην εχω ζησει στην Γερμανια,αλλα εχουν εκεινοι,ζησει στην Ελλαδα. Η Μανη,ειναι "Γερμανοκρατουμενη. (και ευτυχως γιατι αλλιως θα ηταν "Μαυρομιχαλοκρατουμενη). Συναναστρεφομαι με Γερμανους καθε ηλικιας και "παστας" απο 10 χρονων. Και μαλιστα υπο τις καλυτερες των προυποθεσεων,αρα,λογικα δεν εχω κανενα λογο να αυτοακυρωνομαι με αστοχες επιθεσεις εναντιων τους,μεσ απο τετοια κειμενα.

    Γιατι το κανω ομως; Σωστα. Το κανω γιατι απο τους Γερμανους εχω απαιτησεις. Απο τον μη εχοντα τα εφοδια, η τις εμπειριες, η την παιδεια,τι να απιτησεις; Εχω μεγαλυτερες απαιτησεις απο τον "Φραντζ" παρα απο τον "Μενιο".
    Η γνωμη που εχω αποκομισει για αυτους,ειναι η καλυτερη. Και δεν μπορω να δεχτω οτι ειναι το κομπολοι των γυφτων
    Μιλω,οπως θα μιλουσα για τον αδερφο μου ,η για εναν φιλο, που ξερω οτι εχει "ξεπεσει". Οταν φωναζουμε, η ακομα και βριζουμε καποιον που συμπαθουμε, η αγαπαμε,το κανουμε απο αγανακτηση. Απο απογωνση.
    Και οχι απο μνησικακια,η προσωπικο κομπλεξ.

    Οταν τους αποκαλω "κοροιδα" "βλακες" "οργανα" "ηλιθιους" κλπ δεν το κανω γιατι θελω να τους καταταξω διπλα στον ηδη απο πολυ πιο παλια μαλακα και ηλιθιο νεοελληνα. Για να κανουν "παρεα". Οχι
    Ειναι περισσοτερο βαθεις οι λογοι. Το ξερω οτι καμια φορα οι αιχμηροι χαρακτηρισμοι καμια φορα στρεφουν το ενδιαφερον απο το "τι λεει" καποιος" στο "πως" το λεει. Σωστο.

    Αλλα δεν μενω εκει. Σε ολα τα σχολια μιλω για του ΠΟΥ ηταν, ΤΙ γνωριζε, Τι πιστευε και τελικα ΠΩΣ κατηντησε.Και κυριως απο ΠΟΙΟΥΣ.
    Τελος παντων. Δεν υπαρχει νομιζω θεμα και ολα ειναι καθαρα.

    Υπαρχει ενα υπεροχο κειμενο του Π.Τραιανου:

    http://eamb-ydrohoos.blogspot.gr/2012/02/ellinogermanikes-sxeseis.html
    Eιναι μεγαλο-οπως ολα- αλλα πιστευω οτι αξιζει τον κοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Χρηστος Χοντζεας06 Ιουνίου, 2012 23:45

    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ" ΤΗΣ ΔΟΥΡΟΥ (μεσα και εγω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN : Την ηθική κατάπτωσιν μου την κατανοώ. Την σεξουαλική δεν την κατανοώ, καθότι αν μου εγερθεί ποίος ο λόγος να απολογηθώ;
    Όχι οτι μου συμβαίνει, αλλά δια χάριν του διαλόγου.
    Η καθαρεύουσα είναι καλή όπως και μένα με καύλωνε τότε η ελληνοαμερικάνικη.
    Τέλος πάντων, καμία αλληλεγγύη δεν είναι δεκτή. ΟΥΔΕΙΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΝ ΠΕΣΜΕΝΟ. ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΟ
    " καυλώνει ο γάϊδαρος πριν πεθάνει."
    Ουδέποτε δήλωσα φαν της Ράπτη. Ψάχνω νέα τσιμπούκια, νέες φωνές και νέες παρουσίες, σαν αυτές που θεωρούν τον Αλέξη όμορφο.
    Ρε μανία η γυναίκα να αποδείξει οτι ο άνδρας έκανε λάθος. Ρε τι είναι αυτό το πράμα;
    Κι η άλλη; Που πηδήχτηκε με τον Πασχάλη την αδερφάρα; Ρε με το ζόρι οτι η τραγουδίστρια ήταν άνδρας. ΡΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΟΤΙ Ο ΡΟΥΒΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΑΣ ΚΙ Ο ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΜΑΖΙ.
    ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΟΡΜΟΝΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ. ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΟΛΙΣΘΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΡΑΠΤΗ.
    ΦΡΕΣΚΑ ΘΕΛΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Παντελώς, μα καραπαντελώς άσχετο, αλλά έπεσα πάνω σ΄αυτό το κείμενο τού Β. Ραφαηλίδη (είναι απ΄την βιβλίο του Ιστορία (κωμικοτραγική) του νεοελληνικού κράτους). 6-7 παράγραφοι είναι κι όμως αιχμαλωτίζει τήν ουσία αυτών πού άλλοι μιλάνε επί χρόνια για να εκφράσουν.

    "Ας μάθουμε επιτέλους να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους και να μην παραποιούμε την ιστορία μας. Ο ελληνικός λαός, στην πλειοψηφία του, αγάπησε το Μεταξά. Όπως και οι Ιταλοί που αγάπησαν το Μουσολίνι, όπως και ο Γερμανοί που αγάπησαν το Χίτλερ, όπως και οι Ισπανοί που αγάπησαν το Φράνκο. Ο φασισμός είναι λαϊκισμός -και κάθε λαϊκισμός είναι φασισμός κατά βάσιν και κατ’ ουσίαν.

    Ο φασισμός δεν αγαπά το μεγάλο κεφάλαιο (εκτός από το πάρα πολύ μεγάλο που τον γεννάει) και λατρεύει το μικρομεσαίο. Ο φασισμός είναι κοινωνικό καθεστώς σπέσιαλ για μικροαστούς. Όχι για αστούς, ούτε για προλετάριους. Οι αστοί και οι προλετάριοι βρέθηκαν αντίπαλοί του εξ αρχής. Και δεδομένου ότι στη λεγόμενη αστική κοινωνία δεν κυριαρχούν οι αστοί αλλά οι μικροαστοί, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς την απήχηση που είχαν στο λαό τα φασιστικά καθεστώτα.

    Άλλωστε, οι στολές, οι παρελάσεις, οι λαμπαδηδρομίες, τα κολοσσιαία θεάματα αρένας, τα συνθήματα, το προγονικό μεγαλείο απ’ το οποίο ο χάλιας μικροαστός αντλεί δύναμη για να υποφέρει την ασημαντότητά του, όλα αυτά τα εκμεταλλεύτηκαν τέλεια όλοι οι φασίστες δικτάτορες. Και τα πλήθη ουρλιάζουν «ζήτω! Είσαι ο μπαμπάς μας»! Ο χάλιας μικροαστός πάντα έχει ανάγκη από έναν σούπερ πατέρα του έθνους, που να τον προστατεύει απ’ τους παμφάγους καπιταλιστές, αλλά και από τους κομμουνιστές που απειλούν το όνειρό του για ένα πέρασμα στην «ανώτερη τάξη».

    Κάθε μικροαστός ονειρεύεται τον αστό που ζεσταίνει μέσα του, που τον μεγαλώνει στο θερμοκήπιο της μεγάλης ελπίδας για ένα πέρασμα στην «ανώτερη τάξη». Κάθε ψιλικατζής ονειρεύεται ένα σούπερ μάρκετ. Και επειδή το όνειρο για μερικούς πραγματοποιείται, όλοι οι χάχες πιστεύουν πως θα βγει αληθινό και γι αυτούς. Δεν έχει σημασία που οι περισσότεροι πεθαίνουν φτωχοί. Σημασία έχει που ο καπιταλισμός τους επιτρέπει να ονειρεύονται το δικό τους πλούτο. Και ο φασισμός, που είναι η ακραία μορφή καπιταλισμού, είναι μια εγγύηση για τη διατήρηση του ονείρου για ένα πέρασμα στην «ανώτερη τάξη».

    Το Φολκσβάγκεν (το Λαϊκό Όχημα) είναι δημιούργημα του Χίτλερ. Αλλά υπάρχει ακόμα. Και ο αγκυλωτός σταυρός (η σβάστικα), αυτό το εκπληκτικής ψυχολογικής αποτελεσματικότητας λαϊκό σύμβολο, που δίνει φτερά στο σταυρό και τον κάνει να γυρίζει και να αλέθει, θα δώσει και στο χριστιανισμό τη δυναμική που του λείπει. Τώρα πια δεν είναι αμαρτία να σκοτώνει ο καλός χριστιανός. Και ο Μεταξάς, όπως και ο Μουσολίνι άλλωστε, ξέρουν καλά τι κάνουν όταν υιοθετούν σα σύμβολο το διπλό πέλεκυ. Που κόβει κεφάλια και από τα δεξιά και από τ’ αριστερά.

    Κάτω απ’ αυτές τις ιδιάζουσες στο φασισμό συνθήκες ψυχολογίας της μάζας, και με το πρόσθετο πραγματικό κίνητρο της απειλής της περιουσίας απ’ τον καταχτητή που, βέβαια, δεν καταχτά μια χώρα για να κάνει περίπατο υπό το σεληνόφως στις ακρογιαλιές αλλά για να επωφεληθεί υλικά, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί οι Έλληνες έτρεξαν με τέτοια προθυμία στο μέτωπο και πολέμησαν τόσο καλά τους Ιταλούς.

    Όχι όμως και τους Γερμανούς. Που είχαν ισχυρότερα σύμβολα, ισχυρότερα κίνητρα και κυρίως ισχυρότερη μικροαστική τάξη απ’ αυτή των μεσογειακών λαών. Που ακόμα και τον πόλεμο τον αντιλαμβάνονται σαν λαϊκή γιορτή.".

    Σωστός ο Βασίλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. ΠΡΟΣ CONPATER: ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΩ.
    ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΓΑΜΗΣΕΙΣ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Στο συγκεκριμένο πού συζητάτε με τον conpater συμφωνώ χωρίς επιφυλάξεις.
    Οι γυναίκες πού γαμάνε είναι "άλλη φάση".
    Πλήν όμως, επιμένω με το ερωτηματικό πάνω απ΄το κεφάλι μου να διογκώνεται.
    Περί Δούρου όλα αυτά?
    Εχετε ξεφύγει τελείως, μάγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Το δις καταγγελείν ουκ ανδρός σοφού.

    (..σ΄αυτό το σημείο, επιτρέψτε μου να πώ ότι βρίσκομαι σε γαμήκουλη φόρμα σήμερα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Χρηστος Χοντζεας07 Ιουνίου, 2012 00:49

    Το βιβλιο αυτο του Ραφαιλιδη το εχω διαβασει τρεις φορες.
    Εχει τοσο πικροχολο χιουμορ,που διαβαζεται ξανα και ξανα.
    Ειδικα οι αφηγησεις του στα τα του 21 και τα κατοπινα πολιτικαντικα κατορθωματα,ειναι απολαυστικες

    Βεβαια ο Βασιλης -ο πολυ βαμενος και αρα τυφλα κομμουνιστης ΒΑσιλης- δεν μας εξηγει γιατι οι αριστεροι αργησαν να επαναστατησουν,μεχρι να δωσει το "συνθημα" ο Σταλιν,οταν ειδε τον Φιρερ στην "πορτα" του.
    Ουτε για το "καπελωμα" το ΕΑΜ,παρα το παρουσιαζει ως αριστερο δημιουργημα. Και αλλα πολλα.
    Ουδεις ασφαλτος ομως.
    Οπως και να εχει ειναι μια φωνη που λειπει σημερα.
    -------------
    Δουρολατρεια. Δουρουστερια. Δουροκρατια.
    Ειμεθα δουλοι τις Δουρου.
    Ο Δουρειος "ιππος" στο "Φως του Φεγγαριου".
    Στειλε e-mail στο ονομα ολων μας. Σε εξουσιοδοτουμε.
    Αναμενομεν την νεα τοποθετηση-εμφανηση της λατρεμενης εναλλακτικης θεας,οπως οι Ρουβιτσες.
    Ρεναααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή