Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΔΑΚΡΥΑ ΚΙ ΙΔΡΩΤΑΣ

       Συνεχίζω με επιστολή από το ταχυδρομείο, που ξαναλέω οτι την βάζω μόνο για την ποικιλία και χάριν πιθανής κουβέντας. Θα επιχειρήσω αύριο μια δική μου τοποθέτηση για τις εκλογές που θα τρέξει το διήμερο.

*********************************************************************************

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ: ΦΟΒΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΡΓΗΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ στο φύλλο της 1ης Ιουνίου, αποτυπώνει με περισσή γλαφυρότητα τα  συναισθήματα των ψηφοφόρων εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Σε καμιά άλλη  εκλογική αναμέτρηση της Μεταπολίτευσης η ψήφος δεν καθορίστηκε σε τέτοιο βαθμό από ταξικά και δημογραφικά κριτήρια.
Κι όλα δείχνουν πως, όποια κι αν είναι η έΜε αυτόν τον τίτλο η εφημερίδα κβαση των εκλογών, θα είναι απλώς η πρώτη πράξη ενός νέου εμφυλίου. 

Ποτέ, από τη δεκαετία του '50, όταν ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, ο περιβόητος Πιουριφόυ ανέβαζε και κατέβαζε πρωθυπουργούς, δεν είχε υπάρξει τόση εξωτερική παρέμβαση  σε εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα. 
Ποτέ ξένοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι δεν είχαν θεωρήσει πως έχουν το δικαίωμα να υποδείξουν στους Έλληνες πολίτες την «ορθή» ειλογή.
Ποτέ, οι δημοσκοπήσεις δεν είχαν δείξει τόση συσχέτηση της ταξικής και ηλικιακής θέσης των ψηφοφόρων με την ψήφο τους. Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος με μεγάλη διαφορά, στις ηλικίες έως 45 ετών, στους άνεργους, στους υπαλλήλους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Είναι πρώτος με μικρή διαφορά στους μικροκαταστηματάρχες και βιοτέχνες. Αλλά εξαφανίζεται εκλογικά στις ηλικίες άνω των 45 ετών, στα ανώτερα στρώματα της μεσαίας αστικής τάξης, στους αγρότες και στην ανώτερη αστική τάξη.
Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, που μέχρι πρόσφατα ζούσαν άνετα έως εύπορα, που εχουν πεισθεί ότι ποτέ δε θα ξαναζήσουν έτσι ενόσω ζουν ή πιστεύουν ακράδαντα - δικαίως ή αδίκως - ότι σύντομα θα ενωθούν κι αυτοί με τις στρατιές των νεόπτωχων  ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται υποσχόμενος «να ξαναδώσει στον ελληνικό λαό τη χαμένη του αξιοπρέπεια».  Δεν είναι τυχαίο ότι λέξεις όπως «πατριωτισμός», που απουσίαζαν από το πολιτικό λεξιλόγιο του ΣΥΡΙΖΑ διανθίζουν όλο και πιο συχνά τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα.
Σε αυτή την ολοένα αυξανόμενη μερίδα του πληθυσμού, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ενα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των πολιτικών του αντιπάλων. Επένδυσε  πρώτος στην οργή για το χωρίς προοπτική άδειασμα της τσέπης, για τις άκομψες έως και προσβλητικές δηλώσεις και γραπτά απαίδευτων και επηρμένων δημοσιογραφίσκων, γραφειοκρατών των Βρυξελλών  και υψηλόβαθμων στελεχών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος υποσχόμενος «θυσίες με προοπτική» και, κυρίως, «εθνική αξιοπρέπεια».
Απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους βρίσκεται μια επίσης πολύπληθής μερίδα του πληθυσμού, που την απαρτίζουν αυτοί τους οποίους δεν έχει πλήξει η κρίση - ενδεχομένως μάλιστα να έχουν επωφεληθεί κιόλας - και θεωρούν εαυτούς στο απυρόβλητο, αυτοί που θέλουν να πιστεύουν - χωρίς να έχουν κανένα απτό δείγμα γραφής - ότι «θα επικρατήσει η λογική και τα πράγματα θα αλλάξουν» ή που απλώς φοβούνται ότι το «αλεξίπτωτο» του Αλέξη Τσίπρα δε θα λειτουργήσει στο άλμα στο κενό που αυτός προτείνει.
Στην ψήφο αυτών των ανθρώπων στοχεύουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ και ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, έχοντας στο πλευρό τους το σύνολο των ΜΜΕ, τα οποία υπερακοντίζουν σε τερατολογία τους Σαμαρά και Βενιζέλο.
Εφ' όσον από τις κάλπες - που είναι και το πιθανότερο - προκύψει μια κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τότε πρίν αλέκτωρ λαλήσει τρις η κυβέρνηση αυτή θα βρεθεί σε αδυναμία να καταβάλει μισθούς και συντάξεις, αυτό δηλαδή που ισχυρίζονται όλα τα παραπάνω κόμματα ότι θα προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και τότε οι ίδιοι οι ψηφοφόροι τους, θα θέλουν να φάνε το λαρύγγι των υπουργών που ψήφισαν λίγες εβδομάδες ή μήνες πριν. 
Απέναντι σε συυνθήκες ακραίας κοινωνικής αναταραχής, μπροστά στην οποία οι φρικτές εικόνες της 12ης Φεβρουαρίου θα μοιάζουν ανέκδοτο, η μόνη λύση για την κυβέρνηση θα είναι να θέσει εκτός νόμου το ΣΥΡΙΖΑ, πιθανώς δε και το ΚΚΕ. Πρόκειται για την επιλογή που αναμφισβήτητα προτιμούν οι Βρυξέλλες από το εναλλακτικό σενάριο του στρατιωτικού πραξικοπήματος.
Εφ' όσον από τις κάλπες προκύψει μια κυβέρνηση γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση θα γίνει πολύ σύντομα εξ ίσου έκρυθμη. Προϋπόθεση της επιτυχίας της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακριβώς η εφαρμογή όλων εκείνων των μεταρρυθμίσεων που είχε υποσχεθεί και δεν τόλμησε να επιδιώξει ο Γιώργος Παπανδρέου. 
Πέραν του ότι μένει να αποδειχθεί - και λίγα πράγματα προϊδεάζουν για κάτι τέτοιο - πως η κυβέρνηση Τσίπρα θα έχει περισσότερη αποφασιστικότητα από το Γιώργο Παπανδρέου, είναι απολύτως βέβαιο ότι οι στρατιές των φοροφυγάδων, εισφοροδιαφευγόντων και κάθε λογής λαμογιών του πελατειακού κράτους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα αντιδράσουν με βιαιότητα, μπροστά στην οποία οι πρόσφατοι τραμπουκισμοί των ταξιτζήδων και των φορτηγατζήδων θα είναι επίσης αστείες. Και σε αυτή τη βία, όλα αυτά τα λαμόγια θα έχουν την αμέριστη στήριξη των Βρυξελλών και των λοιπών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.
Σε αυτό το προεμφυλιακό κλίμα οι όποιες εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση και επίκράτηση αυτού που ονομάζουμε «κοινή λογική» είναι μάλλον καταδικασμένες εκ των προτέρων. Οι πολίτες θα κληθούμε να διαλέξουμε στρατόπεδο, είτε μας αρέσει είτε όχι, και, συχνά, οι επιλογές αυτές θα είναι ετεροκαθοριζόμενες.
Η ελληνική κοινωνία εισέρχεται στην 25η ΩΡΑ.

Γιάννης Χρυσοβέργης

41 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΛΕΝΕ, ΟΤΙ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ 5%. ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 28 ΚΑΙ ΣΤΑ 23. ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟΝ CONPATER.
    ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΚΡΥΟ ΑΙΜΑ.
    ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ.
    ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ: ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΣΟΥΝ ΦΑΠΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΔΕΝ ΑΛΑΖΕΙ ΚΑΤΙ. ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΔΩΣΕΙ;
    ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ.
    300 ΝΑ ΚΑΟΥΝ; ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ CONPATER: 38-40% Ο ΣΥΡΙΖΑ; ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΤΟ 17 ΝΑ ΠΗΓΕ ΣΤΟ 24. ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 98% ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ 96% ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ.
    ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΧΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ.
    90% ΚΑΝΩ ΕΞΑΓΩΓΕΣ. 10% ΕΔΩ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟ. ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΣΑΜΑΡΑ, ΤΣΙΠΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ Ή ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ή ΤΡΑΓΚΑ Ή ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ.
    ΤΙ ΨΗΦΙΖΩ;
    ΕΙΠΑΜΕ, διαγραφείς από το ΚΚΕ, μόνο Τσίπρα διακαιούμαι. ΔΑΓΚΩΤΟ ΛΟΙΠΟΝ.
    η λαϊκή επανάσταση θα έρθει μόνο αν ξυπνήσουν κάποιοι. Κι εδώ να βάλω και κάτι : " ONCE UPON A TIME IN AMERICA ".
    Μην κουράζεσαι. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΕΛΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ. ΚΙ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΑ, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΑΝ ΤΟ ΙΡΑΚ.
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΛΑ Ο SERGIO LEONE.
    KAI TA ΛΕΕΙ ΟΛΑ Η ΤΡΕΜΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.
    ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝΕ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 100 ΧΙΛΙΑΔΩΝ; ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ; ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΠΟΝΤΑΡΕΙ;
    ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ; ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ; ΣΤΟ ΠΩΣ.
    ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.
    ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΔΕΝ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΙΒΩΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΝΩΕ. ΚΑΤΑ ΤΡΙΤΟΝ, ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΚΙ ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ.
    ΤΕΤΑΡΤΟΝ; ΤΟ ΜΟΥΡΛΟ. Δεν γεννηθήκαμε για να δουλεύουμε για κόμματα ληστοσυμμορίες. Από καύλα βγήκαμε, ΓΙΑ ΚΑΥΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.
    ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ. Διότι εντάξει αναγκαστήκαμε να δουλεύουμε, αλλά όχι και να υποστηρίζουμε κάτι για το αναγκαστικό. ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ " ΜΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ " ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ CONPATER: ΜΙΛΏ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΠΡΙΝ.
    ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. ΤΗΝ ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ. ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ Ή ΑΔΙΚΙΑ Ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, που γι' αυτές μιλάει ο Τσίπρας κι ο Σαμαράς.
    ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΑ, θα μιλήσουμε για τις γυναίκες που γίνανε πουτάνες ή για τις ελληνικές εταιρείες που καθημερινά τις γαμάει το σύστημα μέσω υπαλληλικής σχέσης με όποιον πληρώνονται οι κάλπες κι έχουμε δημοκρατία.
    ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ Ή ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ.
    ΒΑΡΕΘΗΚΑ.
    ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΚΙ ΕΙΜΑΙ ΣΤΑ ΑΚΡΑΙΑ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ, ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΝΩ. ΑΚΟΜΑ ΕΧΩ ΔΥΟ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ;
    ΟΤΑΝ ΤΟ ΡΕΝΑΚΙ ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΛΛΑ ΚΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ, ΕΓΩ ΕΤΡΩΓΑ ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ.
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΛΕΥΩ ΚΑΤΙ.
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΜΙΛΑΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.
    ΔΕΝ ΛΕΩ ΑΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρηστος Χοντζεας15 Ιουνίου, 2012 00:17

    Ρεπορταζ λεει απο την Εθνικη. Ζωντανες συνδεσεις πεθαμενων υπαλληλων της κρατικης:Με τα κουστουμακια τους,δυο-δυο μαλιστα οχι ενας, ετοιμοι να μεταφερουν τα νεα απο το "μετωπο".
    Καμαρωτα γονυπετεις.

    "Οι συνεργατες του Σαντος ειναι επι χαρου...γραφουν
    σβυνουν...γραφουν σβυνουν...δοκιμαζονται ολα...κλειστη η αυριανη προπονηση. Δοκιμαζει συστηματα ο Σαντος και βεβαια πρεπει να μεινιυν κρυφα...αφου το παιχνιδι με την Ρωσσια,δεν ειναι απλα ενας αλλος "τελικος" Ειναι Ο τελικος...θελουμε μονον νικη".

    Πολυ με συγκινουν αυτες οι γραβατες που μιλανε για τα σορτσακια.
    Σαν να ακους τον Τραμπακουλα να μιλαει για πυρινινη φυσικη.
    Τραβατε να νοικιασετε μια μαουνα,δεθειτε με αλυσιδες βαριες και φουνταρετε ολοι μαζι μεσα στον Βιστουλα.
    -------------------------
    Δεν νομιζω οτι θα εχουμε τα ντραβαλα που φοβαται ο επιστολεας.
    Νομιζω οτι σιγα-σιγα, το σκοπευτρο-και λογικα- θα φυγει απο εμας μετα τις εκλογες και θα στραφει εκει που πρεπει.
    Ισπανια-Ιταλια-Κυπρος για τα επομενα οικονομικα "χειρουργια" και Συρια-Ιραν-νοτιοανατολικη Τουρκια-Κουρδισταν-Αρμενια για τα κανονικα χειρουργια. Υπο τα αυστηρα βλεματα του μαυρου του Λευκου Οικου, -ο οποιος δεν ειναι μονο λευκος αλλα και ξεξασπρος απο τα χρεη- αλλα και βεβαιως-βεβαιως του Βλαδημιρου,υπο το βλεμα των Ισραηλινων, που ζητουν να βαλουν την "μουτσουνα" τους μεσα στα οικοπεδα της Ν.Ανατολικης Μεσσογειου.
    Και ως συνηθως,βαζουν αλλους να σφαχτουν "για το καλο του ανθρωπου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυριο στις 3 περιπου,ξημερωματα Σαββατου,που θα εχω στα χερια μου τα τελευταια των τελευταιων,θα σου πω και τα ποσοστα.Να θυμησουμε,πως ολες οι εταιριες οι δημοσκοπικες στις τελευταιες 10 μερες δινουν πρωτια στον Σαμαρα.Εταιριες,για λογαριασμο του Mega,του ΣΚΑΙ,του ΑΛΦΑ,του ΑΝΤΕΝΝΑ.....
    θα εμαθες οτι το mega το πηρε το δανειο τελικα,τρεις μερες πριν τις εκλογες!!!!!
    Να θυμησουμε επισης πως ολον αυτον τον καιρο,ΟΛΑ τα ξενα καναλια πυροβολουσαν κατα ριπας οσα κομματα δεν ηταν της αρεσκειας τους.Να θυμησουμε ακομα,πως το Bloomberg,αφιερωσε μια ωρα στους εφοπλιστες που απειλουν να παρουν τα καραβια τους και να φυγουν.Να θυμησουμε,πως ολες οι δηλωσεις των αξιωματουχων της Ευρωπης,ελεγαν ψηφιστε Σαμαρα( ΓΙΑΤΙ Ο ΜΠΕΝΙ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΚΛΑΚΑΖ...),επισης καθε μερα "εδειχναν" τον δραχμη διπλα στον Τσιπρα.
    Να θυμησουμε επισης πως αυριο το βραδυ ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ο ΑΝΤΕΝΝΑ θα ξαναδειξει το ρεπορταζ με την Χουκλη που εδειξε προχθες.Το Mega δηλαδη γιατι να παρει δανειο κι οχι ο ΑΝΤΕΝΝΑ?
    Να τα θυμησουμε ολα αυτα γιατι δεν ειναι και λιγο να πας κοντρα σε ολους και ολα...Αυριο λοιπον αγαπητε Στηβεν,που συμφωνουμε πως δεν προκειται να αλλαξουν και πολλα.Και αφου εχουν πεισει τον κοσμο πως η μονη δυναμη που εχει ειναι η ψηφος,κι εχει πειστει ο μαλακας ο Ελληνας,να δουμε λοιπον την Κυριακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρηστος Χοντζεας15 Ιουνίου, 2012 00:40

    Pρος Steven: Δεν ξερω πως το εννοεις,αλλα η γενια του Πολυτεχνειου, αποδειχθηκε η πιο αχρηστη απο ολες.Η πιο καταστροφικη.Μακραν
    Αφου θα ειναι η μοναδικη απο συστασεως κρατους που παραδιδει λιγοτερα απ αυτα που βρηκε.
    Για την ακριβια δεν αφηνει τιποτα αλλο παρα γκρεμους.

    Η μονη που εβαλε ενεχυρο τα παιδια της για να παει στα μπουζουκια.
    Φυσικα και εδω πρεπει να τονισουμε οτι δεν μιλαμε για ολους.Δεν θα ηταν δυνατον αυτο.
    Υπαρχουν παμπολλοι που νοιωθουν προδομενοι, η και μαλακες απο τους συνομηλικους τους.
    Αλλα η γενικη εντυπωση αλλα και σκληρη πια διαπιστωση ειναι οτι μιλαμε για μια τεραστια πεμπτη φαλαγγα. Η για πολλους μαζεμενους αλητες.
    Πραγματικα τρομερη συμπτωση. Ολοι μαζι σε μια γενια; Πως μαζευτικαν ρε πουστη μου; Ραντεβου ειχαν;

    Ηταν η πιο αποκρουστικη παραδοση-παραλαβη που ειδαμε ποτε.
    Γαμισαν τα παντα. Μιλαμε για ακριδες. Δεν αφησαν Χριστο ορθιο. Εβαλαν βομβες στις τσεπες των παιδων και των εγγονων τους.

    Και δεν πιστευω οτι εγω σημερα μιλαω ελευθερα επειδη οι Ανδρουλακιδες και οι Παγκαλοι και οι Δαμανακιδες και οι Μητσοτακιδες εφτασαν στο παρα τσακ του Πολυτεχνειου (βρε που το ηξεραν;) και αρπαξαν την σημαια ευκαιρια της αριστερας και μεσω αυτης ελαβαν την απαραιτητη πιστωση χρονου λογω "πολιτικης δικαιωσης του αγωνα" να μασουλισουν και να πηδηξουν τα παντα.

    Ελευθερα θα μιλαγα ουτως η αλλως. Αφου ειπαμε: 90-10 απο την Γιαλτα. Ποιος κομμουνισμος; Για την υπηρετρια της Δεξιας μιλαμε;

    Τρομερη ζημια εκαναν οι 60αριδες λοιπον. Οι σημερινοι αμετανοητοι δηλαδη. Η κακια φαρα.
    Και δεν μιλαω για τους δεκαδες η εκατονταδες που ελαβαν θεσεις στην αφετηρια της μεταπολιτευσης και εοπεσαν με τα μουτρα στο τερμα του ΔΝΤ,αλλα κυριως για τις χιλιαδες των ακολουθων,των ζητοκραυγαζοντων,των ημιλιποθυμων απο το μεγεθος της κλεψιας και του κρατικου θυσαυρου που βρηκαν μπροστα τους.

    Κατασκευασμενα ολα. Ηρωες ειναι τα τραγικα θυματα των απο τις μυστικες υπηρεσιες στημενων "γεγονοτων".
    Ειτε ειναι δικτατοριες,ειτε Πολυτεχνεια,ειτε "τρομοκρατικες πιεθεσεις" κλπ.
    ΤΑ κοροιδα της ιστοριας εθαφτηκαν σιωπηρα. Εμειναν πισω στον μεγαλο μαραθωνιο της μασας,γιατι απλα επεσαν θυματα του ρομαντισμου τους.
    Με αυτους ειμαστε παντως. Με τους ολιγους. Με τους αγνωστους στρατιωτες.
    "επεσατε θυματα αδερφια εσεις..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ασχολειται κανεις μας με την γενια του πολυτεχνειου.Για την ραχοκοκαλια μιλαω κι εγω,για τις επιχειρησεις στα 30-50 ατομα.Που οι περισσοτερες ανοιξαν με δανεικα κι αγυριστα,και που τους φταιει η πουτανα κοινωνια και το συστημα.Συστημα που υποστηριξαν οι ιδιοι και πηραν τα δανεικα αποτις τραπεζες,ΞΕΡΟΝΤΑΣ πως καποια στιγμη αφου εχουν λαμογιαρει τα μισα,θα ριξουν μαυρη πετρα πισω τους.Τραβα μια βολτα σε ομορους σου νομους να δεις τις αναλογιες.Τραβα σε Βοιωτια,Κορινθια,Ευβοια γιατι ειναι οι πιο κοντινοι σου,να δεις στα εργοστασια της πουτσας και τις επιχειρησεις του κωλου και των επιδοτησεων ποσοι Ελληνες δουλευουν.Κανενας εργοδοτης δεν βαζει Πακιστανο στο λογιστηριο,τον βαζει να πακεταρει.
    Την υπαλληλικη σχεση ποιος την διαλεγει να την εχει με τον καθε μαλακα βουλευτη η την τραπεζα? Ο χειριστης του διατρητικου? ο οδηγος του φορτηγου? ο αποθηκαριος? Η η καθαριστρια στην επιχειρηση? Ποιος δινει τις 20αρες στον υποψηφιο,για να μεσολαβησει για το δανειο η την επιδοτηση? Ο ηλεκτρολογος βαρδιας?
    Αν ο Τσιπρας δεν ηταν ο εν δυναμει του συστηματος δεν θα ηταν αυτος που ειναι εκει σημερα.
    Πιο σιχαμενο "πραγμα" απο το ΚΚΕ δεν υπαρχει.Και γνωριζω πολλα για να το λεω.Οπως κι εσυ απο οτι εχω καταλαβει.Αυτην την στιγμη,ο κοσμος να κανει τι? Να παρει τα οπλα? Τις σφεντονες? Να σπαει στο ξυλο οποιον βρισκει μπροστα του? Να αρχισει να φυτευει ραδικια και κολοκυθακια? Δεν πληρωνεις την ΔΕΗ με αυτα...Βρηκε ενα αποκουμπι στον Τσιπρα,γιατι οι αλλοι Του λενε μεσα στα μουτρα του "ΘΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΩ ΠΟΥΣΤΗ...".Και ενα 32% (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ) το δεχονται,αυτοι ειμαστε.Αυτοι μας αξιζουν,αυτους εχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρηστος Χοντζεας15 Ιουνίου, 2012 00:51

    Τρομερη δηλωση παικτη της Ιρλανδιας. "Σε ολη την διαρκεια του ματς,ηταν σαν να κυνηγουσαμε σκιες. Δεν μπορουσαμε καν να τους πλησιασουμε...".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρηστος Χοντζεας15 Ιουνίου, 2012 00:59

    Προς conpater: Αφου λοιπον αντεχει ενα αρκετα σεβαστο ποσοστο ελευθερομαχων να ακολουθει κατα ποδας τους δικομματικους αντιστασιακους και τα παραμαγαζα τους (αρα μιλαμε για μεγαλυτερο του 33% στο συνολο),τοτε αριστα μπορουμε να πουμε οτι ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ.
    Το ατιμο. Δεν ψοφαει. Να δουμε και τι θα γινουμε εμεις οι υπολοιποι και οι επομενοι που ερχονται.
    Ισως στησουν κανενα νεο.
    Μπορει να μην ειναι "πολυτεχνειο". Μπορει να ειναι "Γεωπονικη σχολη". Η "ΤΕΙ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το σιγουρο ειναι πως οδηγουμαστε σε αδιεξοδο.Και η δημοκρατια εχει μονο αδιεξοδα,αυτη η δημοκρατια που εχουμε...Τις παπαριες που λενε οι πολιτικοι οτι η δημοκρατια ΔΕΝ ΕΧΕΙ αδιεξοδα,τις λενε για να αποφευγουν το ξυλο οπου τους βρισκουν.Απο τις 18 Ιουνη,ειτε ετσι η αλλιως να ειναι τα αποτελεσματα,οδηγουμαστε σε μια ακραια κατασταση εντος της χωρας.Παλι θα χωριστουμε σε στρατοπεδα,γιατι θα φταινε οι "αλλοι".Οι αλλοι που δεν θα αφηνουν τον Σαμαρα να κυβερνησει και να παρει νεα μετρα και θα ειναι παλι στους δρομους ,η οι "αλλοι που θα ενωθουν με τους "εξω" για τον ανενδοτο απεναντι στην χλεμπα και στον οχλο.Μπερδεμα,οπως γινεται παντα.Αθανατε Ελληναρα,παντα θα πρεπει να εισαι με καποιον αλλον,ποτε με τον εαυτον σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειναι μαζεμενοι γυρω απο το τραπεζι.Ολοι ορθιοι με τα λεφτα στο χερι,ενας ριχνει τα κοκκαλα.Ο εχων μαζεψει σχεδον ολο το χρημα,εχει ηδη "καλυψει" καποιους εκ των παικτων για να παραμεινουν στο τραπεζι,για να γινεται τζογος απο τους υπολοιπους.Η "καλυψη" εχει εξαντληθει,το 90% του τραπεζιου ειναι στα χερια ενος,και ριχνει την τελευταια ζαρια κι ολοι κοιτανε σε slow-motion τι θα κατσει.Οτι και να κατσει βεβαια,παραπανω απο το 5% απο το 90% δεν προκειται να φυγει απ`τα χερια του....
    Ριχνει,ερχονται οι "διπλες" πεταει τα κερματα στα λιμα που κερδισαν,και αποχωρει απο το τραπεζι που αυτος ειχε στησει και ειχε καλεσει κοσμο.
    Ανγκελα Μερκελ,ο εν λογω παιχτης..."Τα διαθεσιμα της Γερμανιας αρχιζουν και στενευουν..."
    Καλημερα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα,
    δεν ξέρω αν έχει η "δημοκρατία" αδιέξοδα, πάντως η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι τίγκα στα αδιέξοδα. Πάντα ήταν και πάντα θα είναι.
    Τα περισσότερα αδιεξοδα αφορούν βέβαια στον ψηφοφόρο (στο θύμα δηλαδή) και λιγότερο στούς διαχειριστές.
    Θα προσέθετα απίσης ότι δεν είναι μόνο 32% πού "δέχονται", θα έλεγα ότι είναι πολύ παραπάνω από 32%. Μα πολύ παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αλλος ένας μετανάστης βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί στο Ξυλόκαστρο. Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.
    Ομως, επειδή μιλάει ο conpater πιο πάνω για ακραία κατάσταση μετά τίς 18 (κι έτσι είναι), η ακραία κατάσταση ήδη θεμελιώνεται και υπάρχει.
    Κάθε μέρα δηλαδή υπάρχουν νεκροί κανονικά, υπάρχουν ξυλοκοπημένοι, κι υπάρχουν κι οι αυτοκτονίες.

    Ειτε θα δολοφονείται κάποιος πάνω σε ληστεία, είτε θα πηδάει κάποιος από μπαλκόνι, είτε θα ξυλοκοπείται κάποιος για μερικά ευρώ, είτε θα ξυλοκοπείται κάποιος μετανάστης γενικώς κι αορίστως σε κάποιο σοκάκι και ενιοτε θα δολοφονείται κιόλας.
    Κάθε μέρα πλέον όλα αυτά, όχι μιά φορά τη βδομάδα (πού κι αυτό θα ήταν ακραία κατάσταση).

    Και βέβαια, με την απουσία (την δεδομένη αφού δεν μπορείς να περιμένεις να "παρέμβη" κάτι πού δεν υφίσταται) τού "κράτους" οι δρόμοι είναι ήδη πεδίο μάχης όπου κυριαρχούν τα τραμπούκια τής Χρυσής Αυγής.
    Κι όντως, δεν έχουμε δεί τίποτα ακόμα.
    Γιατί το 50% ανεργίας στίς ηλικίες 15-24 είναι βραδυφλεγής βόμβα. Αυτές είναι οι ηλικίες πού χτυπάει κόκκινο η τεστοστερόνη, αλλά και η αδρεναλίνη.
    Κι ούτε έχουνε φτάσει τα πράγματα στο ζενίθ τής χειροτερευσης ακόμα, εννοείται.
    ΚΙ αφού μιλάμε για χώρα με ούτως η άλλως ανύπαρκτες δομές αλλά και για έναν λαό με χαμηλότατο αίσθημα αλληλεγγύης και συλλογικότητας γάμησε τα.
    Εντρομος παρακολουθώ τίς εξελίξεις, και ή 18 Ιουνίου δύσκολα θα αλλάξει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και να κάνω και μιά πρωινή νοητική μεταφορά έτσι για να τριπάρουμε και λίγο, πού έχει και σχέση και με τον Τσίπρα, και με το ΠΑΣΟΚ τού 81΄, και με τίς εκλογές αλλά και με την "αριστερά" γενικώς.

    Το σύστημα προτιμάει την αριστερά στο σέξ κι όχι την δεξιά. Διότι έχει πολλαπλά οφέλη απ΄το σέξ με την αριστερά.
    Η αριστερά πάει στο κρεβάτι χωρίς πολλές αναστολές. Και βρωμόλογα θα πεί, και καινούργιες στάσεις θα δοκιμάσει, αλλά (κι αυτό είναι το σημαντικό) δεν θα δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να κάνει εκείνο η το άλλο, σε αντίθση με την δεξιά.

    Η δεξιά δηλαδή, είναι δαν την γκόμενα πού αφού έχει γαμηθεί μαζί σου την άλλη μέρα το πρωί ζητάει γάμο, συμβόλαια, δέσμευση, υπογραφές. Συντηριτικούρα.
    Ενώ η αριστερά, η ακριβέστερα, η "αριστερά" (με την έννοια τής κλασσικής ερώτησης "τι είναι αριστερά") δεν δεσμεύεται, μπορεί ανετότατα και να αλλάξει κρεββάτι αλλά και δεν θέλει να σε παντρευτεί αφού ξέρει ότι σε μιά βδομάδα μπορεί να εμφανιστεί με νέο επαναστατικό λούκ και να την...ξαναερωτευτείς.
    Κι άντε πάλι απ΄την αρχή.

    Και το πιό γαμάτο? Πάς στο κρεβάτι με την αριστερά και το πρωί ξυπνάς και δίπλα σου σε κυττάει η δεξιά. Και λές, τί έγινε ρε μαλάκα, τόσο λιώμα είμουνα χτές το βράδυ?

    Ομως δεν είσουν (είμουν, είμασταν) λιώμα.
    Διότι με ποιόν τελικά πάς στο κρεβάτι έχει να κάνει κυρίως με ποιόν ΝΟΜΙΖΕΙΣ ότι πάς.
    Αλλά και, ταυτόχρονα, η γκόμενα-ος πού πέφτει μαζί σου στο στρώμα, μπορεί επίσης να θεωρεί εκείνη την στιγμή ότι αντιπροσωπεύει την αριστερά. Ναι, ναι, υπάρχουν κι αυτά, και τότε είναι πού γίνεται το μπέρδεμα το μεγάλο.

    Αυτοί πού ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 81΄δεν ήταν όλοι αριστεροί, και για να το σκληρύνω, οι λιγότεροι ήταν. Ακριβώς όπως και τώρα, αυτοί πού ψηφίζουν Συριζα στην πλειοψηφία τους ΔΕΝ είναι αριστεροί. Κι άρα, ακόμα κι αν υπάρχει ειλικρινης πρόθεση στον πυρήνα τού Συριζα πάλι με άλλη γκόμενα θα γίνει το πρωινό ξύπνημα.
    Αυτό βέβαια είναι και βασικό γνώρισμα τής σοσιαλδημοκρατίας και γι αυτό λέω πιο πάνω "αριστερά" κι όχι αριστερά.

    Ο Συριζα δηλαδή, περισσότερες πιθανότητες θα είχε να κάνει κάτι, έστω το εν πέμπτο απ΄αυτά πού υπόσχεται και διακυρρήτει αν μπορούσε να κυβερνήσει με το 5% παρά με το 25 η το 30%.

    Και το πιό τριπάτο? Δεν είναι μόνο λοιπόν οτι ξυπνάς με δεξιά γκόμενα ενώ πήγες στο κρεβάτι με αριστερή αλλά το παιδί πού (αθέλητα) προκύπτει εφόσον η "δημοκρατία" οχι μόνο έχει αδιέξοδα αλλά δεν έχει και προφυλακτικά, το παιδί λοιπόν είναι σχεδόν πάντα δεξιό.
    Αυτά, κι ελπίζω να μην μπέρδεψα κανέναν πρωινιάτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. «Ήταν ένα προγραμματισμένο εδώ και καιρό ραντεβού. Απλά συνέπεσε να γίνει μία μέρα μετά το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, όπου κάποιος έριξε το όνομά μου στο τραπέζι. Εγώ συναντήθηκα με τον πρόεδρο διότι ήθελα να διαπιστώσουμε τι χρήματα μου οφείλονται και πότε θα μπορούσα να πάρω κάποια από αυτά. Δεν υπάρχει κανένα άλλο θέμα»

    Τάδε έφη, Δέλλας. Ο οποίος κατα Ντιμιτρέλ προορίζεται...για προπονητής. Το οποίο όμως διαδεύδει ο ίδιος ο Δέλλας. Καλά ρε, μπορείτε να σταματήσετε το σότο έστω και για μιά βδομάδα??? Κι ας είναι απλά για να αποδείξετε ότι μπορείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: Αδερφέ, κέντησες. Απίθανο το κείμενο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Α, προβλεπόμενα είναι αυτά πού γίνονται απ΄το πρωί. Διότι υπάρχουν οι θαμώνες τού μπλόγκ πού εκπέμπουν μεσα απ΄την καρδιά τού μπουρδέλλου (ελλάντα) αλλά υπάρχω κι εγώ πού εκπέμπω μέσα απ΄την καρδιά τής μητρόπολης τού καπιταλισμού στην γηραιά Ευρώπη: την Γερμανία.

    Και το τι γίνεται δω χάμω απ΄το πρωί στα ραδιόφωνα και στίς εφημερίδες δεν λέγεται και δεν περιγράφεται.
    Λές κι έχω ξυπνήσει στον "Πόλεμο τών Κόσμων" τού Ορσον Γουέλλες είναι η φάση.

    Ακούω λοιπόν απ΄το πρωί Αυστριακό ραδιόφωνο. Γιατί Αυστριακό κι όχι Γερμανικό? Διότι οι Αυστριακοί έχουν περισσόττερο χιούμορ και διότι ως μη-αναγνωρισμένοι Γερμανοί έχουν περισσότερη κάβλα να πούν την αλήθεια για να την πούν ταυτόχρονα στούς Γερμανούς.
    Τέλος πάντων, για να μην ξεφεύγω, για σχέδιο Μάρσαλ μιλάει απ΄το πρωί το Αυστριακό ραδιόφωνο.
    "Μόνο έτσι θα σωθεί η Ευρώπη" και "ας θυμηθούμε πώς σώθηκε η Ευρώπη απ΄την οριστική κατάρρευση πριν 60 χρόνια" αλλά και "είναι φανερό ότι χώρες σαν την Ελλάδα δεν μπορούν και δεν πρόκειται να πληρώσουν" κι άλλα τέτια.

    Και δώστου και φόρτσα. Οι δε Γερμανικές εφημερίδες είναι σαν να μεταδίδουν απ΄το Στάλιγκραντ αναφερόμενες στίς Ελληνικές εκλογές.
    "Δύο μέρες έμειναν και η Δύση κρατάει την αναπνοή της" αλλά και "...θα είναι η Δευτέρα η μέρα τού μεγάλου κράχ?".

    Καλά ρε παιδιά, κούλ, για τον Αλέξη μιλάμε, δεν μιλάμε για υβρίδιο Τσέ και Κάρλος το Τσακάλι, μην τρελλαίνεστε.

    Και να σκεφτείς, ότι οι Γερμανοί, απ΄τούς πιο ποδοσφαιρόφιλους λαούς τής Ευρώπης, έχουν σχεδόν παρατήσει την Εθνική τους (πού πηγαίνει γαμιώντας ούτως η άλλως, αλλά αυτό είναι άλλη ανάλυση) κι ασχολούνται με τα ποσοστά τού Συριζα.
    Ρε τι τραβάμε.

    Κι όπου ανάμεσα στα "....και ναί, μπαίνει ι Σβάινστάιγκερ, μαγική κάθετη πάσα στον Μύλλερ, και ναί..." παρεμβάλλεται κι ένα "....όχι, όχι, ακουμπάει το 25% ο Τσίπρας, καταστροφή, χάος και γκόόοόόόοόλ" πού θα έλεγε κι ο Μαυρομάτης.

    Ρε, μπάχαλο την έχουμε κάνει την Ευρώπη.
    Ρε τι πράμα είμαστε εμείς?

    Και ειλικρινά, τόσα χρόνια ζώ δώ πέρα και πέρα απ΄τούς στενούς μου φίλους εδώ όλος ο υπόλοιπος κόσμος εδώ με είχε γραμμένο στ΄αρχίδια του. Τώρα όμως, θέλοντας και μή, είμαι σαν εκπρόσωπος τύπου τού Αλέξη, γάμησε τα κατάσταση, κι εξηγώ αμέσως.

    Πάω δηλαδή στο περίφτερο να πάρω τσιγάρα? Το μπούλο, με σαπίζει στίς ερωτήσεις ο περιφτεράς με τον οποίο μιά εγκάρδια καλημέρα είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και τίποτα παραπάνω. Και τί είπε ο Αλέξης, και τι εννοούσε, και αν όντως θα πάει στη δραχμή, και, και, και..
    Και γώ να απαντάω ως τί? Αναγκαστικά απαντάω, λέω ότι σκατά νομίζω τέλος πάντων, διότι γάτα ο περιφτεράς, κρατάει τα τσιγάρα και τα δίνει αφού λάβει απάντήσεις στα καυτά θέματα, και δεν γαμιόμαστε όλοι μαζί πού λέει κι ο Χρήστος.

    Αλλά, αυτό συμβαίνει παντού όπου πάω. Πάω για καφέ, να ο τυπάκος ο εναλλακτικός πού ψηφίζει Πράσινους κι έχει το καφέ, και για πές μου, ο Αλέξης είναι σοσιαδημοκράτης η "ραντικάλ" διότι διάβαζα ένα άρθρο στο Σπήγκελ τίς προάλλες και...
    Ρε, ένα γκαφέ θέλω να πιώ γαμώ το Χριστό μου, στό πέος μου ο Αλέξης.

    Κι μπάς και βρίσκω σπίτι ησυχία? Γυρνάω να δώ το μάτς, το γαμημένο, και να η γυναίκα μου. Μού είπανε στη δουλειά (και μπαίνει και μπροστά την ώρα πού κάνει το ένα-δύο ο Οζίλ) ότι ο Αλέξης είπε χτές το τάδε, το άκουσες κι εσύ?

    Μα γαμώ τη τρέλλα μου, έχω αναγκαστεί δηλαδή να διαλαλώ τα πολιτικά μου πιστεύω μέσα απ΄τίς διακυρήξεις τού Αλέξη στη γειτονιά.
    Τι΄ναι αυτά ρε, πώς με μπλέξατε έτσι?????

    Ρε, εγώ ηρθα δώ πάνω να σωθώ λέμε.
    Και ηρθε και με βρήκε το μπουρδέλο ακόμα και δώ, πήδηξε πάνω απ΄τίς Αλπεις, κι ήρθε με ξετρύπωσε ακόμα κι εδώ πού΄μουνα κρυμμένος.
    Αει σικτήρι επιτέλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. φίλε Albert_AEKstein,καλημέρα.Μάλλον για σένα το έγραψαν οι FTD(χαχαχα)
    http://www.protothema.gr/world/article/?aid=204477
    Αντισταθείτε στον δημαγωγό....
    Υ.Γ.η "...πρωινή νοητική μεταφορά..." ΕΓΡΑΨΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρήστο_new,
    και να΄ταν μόνο οι Γερμανικοί Financial Times? Τής πουτάνας το μαγκάλι γίνεται στα γερμανικά μήντια γενικώς.
    Αυτά εξηγώ πιο πάνω και τα λέω εντελώς σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όλα αυτά, ο πόλεμος απ’ όλους προς τον Τσίπρα, μου δημιουργούν της εξής απορία. Θέλουν να μας οδηγήσουν, σαν ψηφοφόρους , να πάμε όλοι στον Τσίπρα ή δεν έχουν καταλάβει Χριστό , από όσα συμβαίνουν στη Ελλάδα ? όχι πως συμβαίνει κάτι εντυπωσιακό, αλλά πλέον μεγάλο τμήμα του κόσμου είτε από αντίδραση είτε γιατί το αγγούρι μπήκε βαθιά και πλέον πονάει, έχει πάψει να λειτουργεί με βάση αυτά που του σερβίρουν τα ΜΜΕ και οι ‘’σωτήρες’’.
    Θα μάθουμε κάποια στιγμή, αλλά όπως πάντα θα είναι αργά και δυσάρεστα για ‘μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Νέες προτάσεις ευρωπαικού προσανατολισμού:
    http://www.newsbeast.gr/sports/EURO2012/arthro/368507/euro-genous-thilukou/
    Οπου, θεωρώ ότι τόσο η Γερμανίδα όσο και το μπουκέτο από Σουηδέζες δεν παίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρήστο_new,
    αυτό ακριβώς σκέφτομαι κι εγώ και συμφωνώ με τίς υποψίες σου.
    Βέβαια αυτό έρχεται σε αντίθεση με την θεωρία οτι τον τσίπρα τον ζμπρώχνουν οι Αμερικάνοι.
    Μήπως το ζμπρώξιμο έχει κίτρινο-κοκκινο-μαύρο χρώμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λές δηλαδή, είναι δυνατόν να είναι τόσο μαλάκες πού να κάνουν απροκάλυπτες κινήσεις ΞΕΡΟΝΤΑΣ ότι αυτές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον Αλέξη?
    Κι όχι, δεν είναι τόσο μαλάκες.
    Αρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δηλαδή βλέπω πέντε πραγματάκια και εγώ,που μέχρι εχθές κοιμόμουν και δεν τα βλέπουν αυτοί που καθορίζουν το μέλλον μας και σχεδιάζουν σε βάθος 30 και 50 χρόνων ? δεν μπορεί,σωστά το λες δεν είναι τόσο μαλάκες,δεν μπορεί.Άρα το χρώμα θα το δούμε,όταν θα είναι αργά.Πονάει το μυαλό μου,κάνω διάλειμμα και πάω πιο κάτω στις
    νέες προτάσεις σου,ευρωπαικού προσανατολισμού,που προβληματίζουν και έντονα θα έλεγα.Άλλα όπως γράφει και ένας τύπος στα σχόλια,από κάτω "γερμανία!!!!!! και ας μην έχουμε να φάμε". ΤΟΥΜΠΑΝΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Για τα ματσάκια σήμερον, έχω καρφωτό το χηνάρι Σουηδών και Αγγλων κρατωντας στο πίσω μέρος τού μυαλού ότι σπανίως οι Αγγλοι κέρδισαν την Σουηδία στο παρελθόν, αλλά και, την νίκη τών Γάλλων με ένα γκόλ διαφορά επί τών παθιασμένων Ουκρανών.
    Και ρισκάρω να πώ ότι στην τελευταία αγωνιστική τών ομίλων η Ουκρανία παίρνει έστω και δύσκολα την πανάθλια Αγγλία και περνάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εδώ, το ΑΠΟΛΥΤΟ θράσος απ΄το βρωμερό κήτος:
    http://www.youtube.com/watch?v=Kpt5npGSijw&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μάλλον βρίσκεται ο Μητσοτάκης στίς κερκίδες τού Ουκρανία-Γαλλία. Για πρώτη φορά στην ιστορία τού Γιούρο διακόπτεται μάτς λόγω καιρικών συνθηκών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΦΟΒΟΣ
    Όλη η κοινωνία μας είναι βασισμένη πάνω στο Φόβο.
    Είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα για να το αναλύσω σε μερικές μόνο γραμμές.Ίσως σε κάποια άλλη στιγμή που θα έχω μια διαφορετική ψυχολογία να το αναπτύξω το θέμα.
    Πως μου ήρθε τώρα και το αναφέρω;
    Μα με όλη αυτή την ξεφτίλα των Ευρωπαίων να μας απειλούν συνέχεια μην και τυχών αλλάξει κάτι εδώ στην Ελλάδα μετά τις εκλογές!
    Μας φοβίζουν ότι θα χάσουμε τα ευρώ μας!Θα γυρίσουμε στις ταπεινές δραχμές λες και τότε περνάγαμε χειρότερα.
    Μας φοβίζουν ότι θα χάσουμε τις BMW μας λες και όταν γυρνάγαμε την Ελλάδα με το Φιατάκι μας ήταν χειρότερα!
    Μας φοβίζουν ότι δεν θα έχουμε MacBerger λες και όταν η μόνη μας επιλογή ήταν το βρόμικο στην στην Αθηνας ήταν χειρότερα!
    Μας φοβίζουν ότι δεν θα έχουμε μακό Tommy λες και όταν γυρνούσαμε με το φανελάκι όλη το καλοκαίρι ήταν χειρότερα!
    ΦΟΒΟΣ ΦΟΒΟΣ ΦΟΒΟΣ μην χάσουμε τα σαλέ στην Αράχωβα και στην Ελβετία.
    Μην χάσουμε την ποιότητα ζωής τους.ΟΧΙ την δική μας ρεμάλια.
    ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΡΕ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΣΑΣ.Δεν θα με τιμωρήσει ο θεός επειδή δεν θα ψηφίσω τους μουχλιασμένους.
    Δεν θα αλλάξουν πολλά και το ξέρω.
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΟΜΑΜΑΙ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΔΡΑΚΟΥΛΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλύτεροι οι Γάλλοι απ΄ότι στην πρεμιέρα με τούς Αγγλους. Βέβαια, γινόταν να΄ναι χειρότεροι? Δεν γινόταν.
    Κι αν σήμερα έδειξαν σε αρκετά σημεία ότι έχουν καντάρια ποιότητα ως ομάδα, έδειξαν επίσης ότι για κάποιον μυστηριώδη λόγο δεν πατάνε εύκολα περιοχή.
    Ισως φτάιει ότι επιμένουν να παίζουν με έναν μπροστά, δεν βρίσκω άλλη εξήγηση.
    Οι Ουκρανοί μάλλον κατάλαβαν τα όρια τους σήμερα, καμιά Σουηδία και καμιά Αγγλία μπορούν να την παλέψουν, για παραπάνω δεν μπορούν φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΠΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ: Εγώ τον φόβο τον κατανοώ, κι είναι πραγματική θηλειά στον λαιμό. Ξέρεις τι δεν κατανοώ; ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ.
    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΤΡΑΚΛΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΙ ΑΝΤΡΕΣ - ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΠΟΥΓΚΙ; Ο ΑΝΔΡΙΣΜΟΣ - ΞΑΝΑΛΕΩ, ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΙ ΑΝΤΡΩΝ - ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ; Η ΜΑΓΚΙΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΣΤΡΕΣ; ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΦΤΩΧΌΤΕΡΟΥΣ;
    ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟ ΛΟΥΣΑΤΟ ΜΠΑΡ, ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ; ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΑΠΛΑ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΣΤΗΣ; ΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΠΙΠΛΑΣΤΟ ΣΤΑΤΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Ή ΣΑΝ ΠΕΛΑΤΗΣ ΣΤΟ ΜΟΔΑΤΟ;
    ΘΕΛΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ; ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ " ΠΛΟΥΣΙΟΙ ". Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ. Ο ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΙ ΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΕΧΤΗΚΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥ Ο ΦΟΒΟΣ. Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΜΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΤΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΓΕΜΑΤΟΣ; Ο ΓΝΩΡΙΖΩΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ Ή ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ; Ο ΜΗ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ ΕΝ ΜΥΚΟΝΩ ΚΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Ο ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ;
    ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟΝ ΩΝΑΣΗ ( καταλαβαίνεις πώς το λέω ); ΚΑΤΙ ΛΙΜΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN : Μου έφυγε το ματς, αφού πίστευα στην έδρα και στην διαιτησία. Φυσικά δικαιότατο το αποτέλεσμα, αφού κι εγώ για κλέψιμο πήγαινα. Το βραδυνό θα το δω, αλλά τα συμπεράσματα βγήκαν. Γερμανία κι Ισπανία και με ολίγη Ιταλία, ειδικά αν παίζει η συνωμοσιολογία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η λογική σου είναι σωστή αλλά μάλλον την κηνύγησες σε λάθος μάτς. Με την γαμωΑγγλία θα σπρωκτεί (αν σπρωκτεί) η Ουκρανία.
    Επαναλαμβάνω βέβαια, ότι και χωρίς σπρώξιμο οι Ουκρανοί θα αφήσουν έξω τούς Αγγλους.
    Κοντός ψαλμός αλληλούια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εν τω μεταξύ οι Αγγλοι παίζουν με μπροστινό τον...Αντι Κάρρολ. Γάμησε τα Αποστόλη πού δεν γίναμε Ευζώνοι.
    Μιλάμε για τραγωδία.
    Το ότι ο Κάρρολ οχι απλώς παριστάνει τον κηνυγό αλλά πολύ περισσότερο τον ποδοσφαιριστή μαρτυράει τι είδους...δασκάλους έχουν εκεί στο νησί.
    Το παιδί δεν πετυχαίνει ούτε ελέφαντα με μπαζούκας εξ΄επαφής.
    Η μητέρα τού ποδοσφαίρου σού λέει μετά.
    Ο πατέρας πού είναι? Πήγε για τσιγάρα και ξέχασε να γυρίσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και βεβαλιως, ποιός βάζει το γκόλ για τούς Αγγλους? Ο...Κάρρολ.
    Αλλά θα μού πείς το ποδόσφαιρο μπορεί να αναδείξει έναν..Χαριστέα, στον Κάρρολ θα κολλήσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Θα συμφωνησω ΑΠΟΛΥΤΑ με τον Στηβεν περι φοβου.
    "Κι αμα κοψουν την συνταξη"? ρωταει ο συνταξιουχος.
    Πως να τον πεισεις πως ουτως η αλλως τα 1000 που εγιναν περσι 500,τον Αυγουστο θα γινουν 300 και τον Οκτωβρη θα δωσει κι απο πανω!!!
    "Δεν γαμιεται,αφου παιρνω κι αυτα τα 630,απο τα 1300 που επαιρνα παλι καλα.Αμα βγουμε απο το ευρω θα παρω τα αρχιδια μου..."σου λεει ο δημοσιος υπαλληλος.
    Ρε τριμαλακα,παλι τα αρχιδια σου θα παρεις σε λιγους μηνες,μηπως δεν παρεις και τα τρια να λες!!!
    Φοβος για το ξεβολεμα,που μεχρι σε ενα σημειο ειναι αποδεκτος.Αλλα να φοβαται ο 25χρονος? ο 18αρης? Ο απολυμενος στα 50 του ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Είναι κάποιες στιγμές που απορώ.Είναι βλάκες,ζουν σε ένα δικό τους κόσμο,νομίζουν πως απευθύνονται σε διαμένοντες στο Δαφνί ? δεν ξέρω.
    Είπε η Ντορούλα στον Παπαδημούλη «Σας πιάνει τρόμος όταν αθροίζετε τη δύναμη της ΝΔ και της ΔΗΣΥ». Βέβαια πήρε ωραία απάντηση «Μου θυμίζετε τον Εμβέρ Χότζα που... έλεγε "εμείς οι Αλβανοί και οι Κινέζοι είμαστε ένα δισεκατομμύριο"»,αλλά ρε πούστη μου 19 και 2 (χοντρά-χοντρά) 21 δεν κάνουν ?Στο Μητσοτακέικο καιτο συν για επι μετράει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δεν είναι μόνο ο φόβος. Ειναι κι η παντελής έλλειψη πολιτικής παιδείας. Αν ήταν μόνο ο φόβος δεν θα μπορούσε να εξηγηθεί το φαινόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Σε πιάνει οίκτος να κυττάς την Αγγλία. Ειλικρινά προτιμώ τίς γιόμες τού Τοροσίδη. Τουλάχιστον εκεί γελάς κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΤΟ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΚΑΘΟΤΙ θέλω να βλέπω ποδόσφαιρο κι όχι χειρόσφαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Εγώ αντιθέτως πάντα έχω κίνητρο να βλέπω τα μάτς τής Αγγλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: Και δεύτερο ματς στον κουβά. Κι άρα αλλάζει η βιόλα. Τα ισχυρά. Ρωσία, Πολωνία, Γερμανία, ---, Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Γαλία. Τα κέρδη είναι για να διασφαλιστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή