Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΣΤΑ ΑΓΓΟΥΡΑΤΑ

        Ελπίζω κάπως να ξεφύγατε και να φορτίσατε τις μπαταρίες. Εγώ, κάνοντας μια άσκηση - προσομοίωση χρεοκοπίας, την άραξα δίπλα στη θάλασσα και σκεφτόμουνα τα ντόμινο. Όχι οτι βρήκα και πολλά, πέραν ανθρώπων που βρίσκονταν σε πανικό κρατώντας το κυριακάτικο φύλλο της Καθημερινής. Ρε τι τρομολαγνία  και τι επίθεση στους καραδεξιούς, που πιστεύουν οτι είναι και οι μόνοι ενημερωμένοι! Δραχμές πέφτανε, έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων να έχει έρθει, η κοινωνική αναταραχή να μην μπορεί να συγκρατηθεί, και στο τέλος όλοι να καρτερούν την ανάπτυξη. Πώς νάρθει κι αυτή; Με καλλιέργεια φακών;
         Τέλος πάντων, πέρασε κι αυτό το τριήμερο και τώρα μπροστά στην οθόνη, να ψάξω να ιεραρχήσω τα θέματα. Να πιάσω την ΑΕΚ και τα διαρκείας της Τετάρτης; Να πιάσω την ΕΠΟ που κάθε βδομάδα αλλάζει κανονισμούς για να βοηθήσει τους χρεοκοπημένους; Να πιάσω την εθνική και το τουρνουά που αρχίζει; Να πιάσω την πολιτική και τις εκλογές; Ή να πάω να την αράξω στα Αγγουράτα, κάτω στα Κύθηρα; Ήρεμα όμως και θα τα πιάσουμε όλα.
          Τα σενάρια λοιπόν είναι δύο, όπως πάντα εξ άλλου για να μην ξεφεύγουμε και από την θεωρία του δίπολου, που είναι αποτέλεσμα της ελληνικής γλώσσας και της δυαδικής της μορφής. Ή ο Τσίπρας πρώτο κόμμα ή ο Σαμαράς. Έχει καμία σημασία; Συστημικοί δεν είναι κι οι δύο; Αυτοδυναμία δεν πρόκειται να υπάρξει, οπότε θα πάμε στην συγκυβέρνηση. Κι εκεί όλες οι συνιστώσες, είτε από εδώ είτε από εκεί, θα μπουν στο μίξερ. Της Αμερικής, της Γερμανίας; Αλλάζει κάτι για το προτεκτοράτο; Κατά την γνώμη μου όχι, οπότε γιατί να δηλητηριάζουμε τις στιγμές μας;
          Βγαίνει λοιπόν πρώτος ο Σαμαράς. Παίρνει μαζί του το ΠΑΣΟΚ, τον Τζήμερο και τον Κουβέλη κι έδεσε το γλυκό. Βγαίνει πρώτος ο Αλέξης; Παίρνει μαζί του τον Κουβέλη, το ΠΑΣΟΚ και ξαναέδεσε η μαγιονέζα. Κι όλα πάνε σύμφωνα με τις συνταγές του γίγαντα που θα ψηφίσει με τον φόβο στον λαιμό. Που από το πολύ καβούρδισμα, δεν θέλω καν να σκέφτομαι το σενάριο συγκυβέρνησης Σαμαρά και Τσίπρα. Αυτά προκύπτουν από ένα προσεκτικό διάβασμα των οικονομικών πτογραμμάτων του καινούργιου δίπολου. Σιγά τις διαφορές ! Ειδικά κιόλας άμα μετεκλογικά πάρουν για σύμβουλο και την Κατσέλη.
           Όλη η μάχη είναι για την κονόμα. Το ελληνικό χρέος ούτως ή άλλως δεν είναι βιώσιμο. Ούτε και ανάπτυξη μπορεί να ξεκινήσει από εδώ. Το σχέδιο προβλέπει διαρθρωτικές αλλαγές με κύριο εχθρό το κρατικό λειτουργικό κόστος, κι αυτό είναι μάλλον πιο εύκολο να το περάσει " αριστερός " , τώρα που ο " σοσιαλισμός " έβγαλε την κουκούλα κι όλοι αναγνωρίζουν τους πράσινους καπιταλιστές. Καλό θα ήταν να είχε συμβεί αυτό από το 1981, αλλά και τι έγινε που πέρασαν τα χρόνια; Σε δουλειά να βρισκόμαστε και σε κουβέντα. Αυτή δεν είναι η αγαπημένη δουλειά της Ελλάδας; Σιγά μην σηκώσει τα μανίκια.
          Κι όσο προχωράνε οι μέρες, θα δούμε κι άλλα να βγαίνουν από τις σακούλες. Κύρια παροχολογίες και κουραφέξαλα επαναδιαπραγμάτευσης, φορολόγησης των ολίγων και ευδαιμονίας των πολλών. Αντιστροφή δηλαδή των όσων ισχύουν σε όλο τον πλανήτη. Και τελικά " λεφτά υπάρχουν " και τώρα που ωρίμασε η ΝΔ ή τώρα που ενηλικιώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ξέρουν πού να ψάξουν για να τα ρίξουν στην αγορά χωρίς όμως να τα ακουμπήσουν οι ίδιοι. Επιτέλους βρέθηκαν οι τίμιοι υπηρέτες του λαού. Έτσι δεν πιστεύει ο γίγας που μετά την αγανάκτηση, έφερε την τιμωρία και πια, ενώ ζει με τον φόβο, θα προσφέρει στο πιάτο και την νέμεση.  " Αν καταγγείλει ο Τσίπρας το μνημόνιο, εμένα να μου τρυπήσετε την μύτη. " Δεν το λέω εγώ αλλά η Αλέκα. Ε, ποιός να κάνει ανάλυση πολιτική; Ο Καμμένος και η Άντζυ Σαμίου;
             Αλλά το ωραιότερο από όλα, πέραν των παροχών, ήταν εκείνη η δήλωση του Αλέξη περί ΝΑΤΟ. Πιστεύω να την πήρε το μάτι σας : " ...θα επανεξεταστούν οι συμφωνίες με το νατοϊκό μπλοκ..." Τα ίδια εξέταζε παλιά ο Ανδρέας, που κι αυτός ούτε ένα φανερό ταξίδι στην Αμερική δεν είχε κάνει. Αλέξη μου. Εντάξει να πάει να γαμηθεί το μνημόνιο, εντάξει και η ευρωζώνη και το νόμισμα της. Τώρα θα βάλεις χέρι και στο ΝΑΤΟ; Αλεξανδρέα μου, εντάξει οτι μια κλίκα κυβερνάει στην Ευρώπη κι οτι η Siemens πήρε μπόλικες δουλειές από τις αμερικάνικες εταιρείες κι άρα η Μέρκελ πρέπει να πάρει τον πούλο, αλλά να σου ξεφεύγουν και μυστικά; Άσε τον κόσμο να ονειρεύεται. Που ακόμα δεν έχει μάθει τι είναι πολιτικός. Που ακόμα σκέφεται οτι δεσμεύθηκες κι οτι είναι αδύνατον να κάνεις τοοοοοοόση μεγάλη κωλοτούμπα. Αλέξη μου στα δύσκολα, ΚΑΙ τις τράπεζες κλείνεις για 15 μέρες ΚΑΙ υπάρχει κι ένα θερμό επεισόδιο, με κυβέρνηση εθνικής ενότητας κάτω από την εποπτία σου μια κι εσύ χαλάρωσες όλα τα μέτρα της γηραιάς ηπείρου, που ήθελα νάξερα πότε θα πεθάνει.
            Τα πράματα με τον Σαμαρά βέβαια, θα είναι πράγματι δύσκολα. Καλά τα είπε ο Καρατζαφέρης για τις συμμορίες των δρόμων. Είναι το ίδιο με αυτό που λέγαμε : "...αν τα μέτρα αυτά τα είχε σκεφτεί ( απλώς σκεφτεί, όχι και να τα βάλει μπρος ) η ΝΔ, τότε όχι μόνο το σημερινό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ δεν θα είχε, αλλά πραγματικά θα ήταν όλοι κρεμασμένοι..." Πάντα η δεξιά ήταν εναντίον του λαού και τώρα που θέλει να υποστηρίξει την αδιαφάνεια των μιζών εκ της ΅Ευρώπης, θα δυσκολέψει λιγάκι τον Κίσινγκερ αλλά μόνο χρονικά. Το οποίο σημαίνει ακόμα χειρότερη κατάσταση για τον λαό. Και το κλείνω εδώ.
             Αγαπητοί κι αγαπητές, σας παραπέμπω στην ανάρτηση που είχα σηκώσει πριν τις προηγούμενες εκλογές. Δεν περιμένω τίποτα κι εμμένω στην θέση μου αυτή. Λέτε να περάσουν τα πετρέλαια στον κοσμάκη και να τα χάσει ο τάδε ιδιοκτήτης; Λέτε ο κατά τον τομέα του ισχυρός να χάσει τα οφίτσια του; Περισσότερη τύχη δίνω στην εξαθλίωση παρά στα άλλα που ακούγονται αυτές τις ημέρες. Εκτός κι αν εξαλειφθεί η ανεργία πλήρως, αλλά όλοι θα δουλεύουν για διακόσια ευρώ. Κι αυτό θα θεωρηθεί επιτυχία. Ή μήπως κάνω λάθος; Ρε την καρέκλα να πάρουμε και μετά από τέσσερα χρόνια, βλέπουμε. Χώρια που στο ενδιάμεσο, μπορεί και να δουν κι οι Μάγια κάτι παραπάνω. Πάντως να δω τον Αλαφούζο φτωχό στα Αγγουράτα, το αποκλείω. Ή μάλλον υπάρχει μια πιθανότητα. Ίση με το να ξαναπάρει την κούπα η Ελλάδα. Χαίρετε.

69 σχόλια:

  1. Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης και τα Μνημόνια... – της Ζέζας Ζήκου
    Η γνωστή τραγική κατάληξη της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, την οποία οι δυνάμεις της Αντάντ μετά το 1918 επέβαλαν (μαζί με τους ταπεινωτικούς όρους των συνθηκών των Βερσαλλιών) στην ηττημένη Γερμανία, δίδαξε στην ανθρωπότητα πολλά πράγματα. Κυρίως, όμως, δίδαξε ότι η κοινωνία βιώνει την έξωθεν επιβολή όρων ως ταπείνωση και ότι η κοινωνική δυσφορία μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδία, όταν στην ταπείνωση προστίθεται και αναποτελεσματικότητα, που οδηγεί σε εξαθλίωση (π.χ. από τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης στο οικονομικό κραχ του 1929).
    Με το ιστορικό αυτό δίδαγμα, επομένως, άνετα μπορεί κανείς να κατανοήσει τη σημασία της οικονομικής τραγωδίας που επέφεραν στην πατρίδα μας τα Μνημόνια. Σε συνδυασμό με τη βαθιά ύφεση και ανεργία -την οποία ασφαλώς διευρύνει και επιτείνει- καθώς και την τιμωρητική διάθεση διαφόρων ανιστόρητων τεχνοκρατών ή πολιτικών παραγόντων εμπλεκομένων στην εφαρμογή του, ευεξήγητα βιώνεται ως τερατούργημα από την ελληνική κοινωνία.
    Ομως, οι Γερμανοί μπορούν να σταθούν μια στιγμή και να σκεφτούν τη δική τους ιστορία. Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Σύμμαχοι θυμήθηκαν τις καταστροφικές συνέπειες των γερμανικών αποζημιώσεων μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ολόκληρο το δημόσιο χρέος των ναζί, που αντιστοιχούσε σε πάνω από το 600% του γερμανικού ΑΕΠ, παραγράφηκε. Το προϋπάρχον απλήρωτο χρέος από την περίοδο της Βαϊμάρης περιορίστηκε σε ένα κλάσμα του αρχικού ποσού. Οι διεκδικήσεις παλαιών χρεών διαχωρίστηκαν αυστηρά από τα ταμεία για τη γερμανική ανοικοδόμηση. Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία αποπλήρωσε τελικά το τελευταίο μέρος τους μόλις το 2010.
    Η Γερμανία ασφαλώς ζούσε πολύ πάνω από τις δυνατότητές της τη ναζιστική περίοδο, ενώ λεηλάτησε και την υπόλοιπη Ευρώπη. Ομως, οι Αμερικανοί όχι μόνο συμφώνησαν να παραγράψουν παλαιά χρέη, αλλά έδωσαν στους Γερμανούς εκατομμύρια δολάρια με το σχέδιο Μάρσαλ.
    Η ίδια η Γερμανική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία μετά το 1989 δεν καταδίκασε την πρώην Ανατολική Γερμανία σε λιτότητα για να διορθώσει τη σαθρή κομμουνιστική οικονομία της. Αντιθέτως, ο καγκελάριος Χέλμουτ Κολ επέτρεψε στους Ανατολικογερμανούς να ανταλλάξουν τα σχεδόν άνευ αξίας ανατολικογερμανικά μάρκα με γερμανικά στην πληθωριστική ισοτιμία 1 προς 1 και στη συνέχεια διέθεσε το ισόποσο άνω του ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ για την ανόρθωση της ανατολικής οικονομίας. Αν οι Σύμμαχοι και αργότερα η κυβέρνηση της ίδιας της Γερμανίας είχαν εφαρμόσει αυτό που κηρύσσουν τώρα οι Γερμανοί, η Γερμανία θα ήταν σήμερα πολύ φτωχότερη.
    Η Γερμανία κερδίζει λίγα και η Ευρώπη πρόκειται να χάσει πολλά καταδικάζοντας εμάς τους Ελληνες στη φτώχεια ως τιμωρία για το αμαρτωλό παρελθόν μας. Η φράου Μέρκελ οφείλει, λοιπόν, να μιμηθεί το πνεύμα του μακροοικονομικού ελέους των Συμμάχων μετά το 1945 και τη δυτικογερμανική γενναιοδωρία προς τους Ανατολικογερμανούς εξαδέλφους τους μετά το 1989.
    Η Ελλάδα δεν είναι ηττημένη σε κάποιο πόλεμο. Αλλά η μετατροπή της χώρας μας σε άτυπο προτεκτοράτο έχει γελοιοποιήσει κάθε ιδέα θεσμικής ισοτιμίας στην Ευρωζώνη. Η ταπείνωση... είναι η πιο υποτιμημένη δύναμη στην πολιτική. Οι άνθρωποι θα αφομοιώσουν τις δυσκολίες, την πείνα και τον πόνο. Ομως, τα πιο ανθρώπινα αισθήματα της αναζήτησης αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης δεν απορρέουν από συγκεκριμένες ιδεολογίες... Σήμερα, και στο αμέσως προσεχές μέλλον, η μνήμη της γερμανικής συμπεριφοράς και ευθύνης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αναμοχλεύεται στο μυαλό κάθε νοήμονος ανθρώπου ) εξαιτίας της σύγχρονης μορφής ηγεμονίας που ασκεί η Γερμανία στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: - Εντάξει, θα έχουμε καi debate.
    - Η Αποστολάκη, πώς έχει γίνει έτσι ρε γαμώτο;
    - Καλη γκόμενα αυτή η Δούρου. Ακόμα έχει την δύναμη της αχρησιμοποίητης. Για το τουρισμού, εντάξει είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστος Χοντζεας04 Ιουνίου, 2012 22:48

    να μιμηθεί το πνεύμα του μακροοικονομικού ελέους των Συμμάχων μετά το 1945 και τη δυτικογερμανική γενναιοδωρία προς τους Ανατολικογερμανούς εξαδέλφους τους μετά το 1989...";
    Ποιο "μακροοικονομικο ελεος;Δεν ηταν "ελεος". Ηταν η σχεδιασμενη επανεκινηση της Γερμανικης μηχανης και μαλιστα με λεφτα των ιδιων που ανεβασαν τον μεθυστακα Χιιλτερ και κατοπιν τον "εριξαν".
    Για να παμε ολοι μεταναστες εκει.Και για να χαριστουν κατοχικα δανεια. Και για να μας δειχνει το κωλοδαχτυλο η Αφροδιτη μεσω Focus.

    Και ποια "γενεοδωρια" στους εξαδελφους..."; Θα παλαβωσουμε; Για ενα κομματι ψωμι τα πηραν ολα.Την 10η ισχυροτερη βιομηχανικη χωρα του κοσμου την αγορασαν με χαρτοπετσετες και εστειλαν τους Ανατολικογερμανους στην εξαθλιωση. (το ανταλλαγμα βεβαια ηταν οτι μεγαλο μερος των συστημικων Σταλινικων Ανατολικογερμανων "μεταφερθησαν" στην Δ.Γερμανια και επιασαν ολα τα υψηλα ποστα. "Τραμπα" εγινε δηλαδη.
    Σταλινικα σκουπιδια σαν αυτα που βλεπουμε σημερα στα Γερμανικα ποστα. Απο εκει προερχεται η καμπουρα,απο εκει και ο "σακατης"(αλλωστε καποιος πολυ απελπισμενος Ανατολικογερμανος τον σακατεψε,στην προσπαθεια του να σκοτωσει αυτο το ανθρωπομορφο κτηνος για τις "υπηρεσιες" που προσφερε στο γκρεμισμα της Ανατολικης Γερμανιας)
    Μη λεμε τα ιδια. Μιλαμε για τους μεγαλυτερους μαλακες,τα μεγαλυτερα κοροιδα της Ευρωπης.
    -----------
    Υποβρυχια.Ακης. ΚΥΣΕΑ. Παγκαλοπαπανδρεολαλιωτοσκουπιδοτομαρα.:
    "direct proposal"..."direct negotiation"
    "we decide for direct negotiationwith mr Sbokos.."
    After Julie 26th we report that KYSEA desideded to contenew to direct negotiation..."
    "...we could very quicly prepere the SAME proposal...340 billion drachma..."

    "Μπιλιον ντολαρ μπειμπυ".

    "Νταιρεκτ". "Νταιρεκτ χωρα". "Νταιρεκτ ντιφολτ ουαν μορ ταιμ. Μπατ be not' αφρειντ μαι φρεντς. Γουι γουιλ come μπακ αγκαιν. Λαικ "Terminator".
    Ι lοve γιου. Γιου love i?

    Καλο καλοκαιρι επι τι ευκαιρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρηστος Χοντζεας04 Ιουνίου, 2012 23:34

    Για την Δουρου,εχεις δικιο. Εχει εναν ιδιοτυπο γναθισμο, ο οποιος "καταντα" γοητευτικος.
    Και πολυ "ανθεκτικη" για ξανθια.
    Πρεπει να τις αρεσουν τα λυωμενα κερια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατάθεση καί τής δικής μου αποψάρας:
    -το μέρος τού σχεδίου Μάρσαλ πού χορηγήθηκε στην Γερμανία μετά τον Β΄παγκ. Πόλεμο προφανώς και δεν ήταν γενναιοδωρία. Ηταν στρατηγική επιλογή.

    Και εξηγώ ταπεινά:
    υπήρχαν για τίς ΗΠΑ δύο εκδοχές, δύο επιλογές. Η μία αφορούσε αυτό πού τότε ονομάστηκε "ολική αγροτοποίηση" τής Γερμανίας. Δηλαδή πλήρης αποβιομηχάνιση και βίαιη μετατροπή σε καθαρά αγροτική αγορά και χώρα. Η λογική πίσω απ΄αυτό ηταν να αφαιρεθεί απ΄την Γερμανία η δυνατότητα να ξαναγίνει ισχυρός παίκτης στην διεθνή σκακιέρα.

    Η δεύτερη επιλογή, πού τελικά προτιμήθηκε, ηταν να χρησιμοποιηθεί η Γερμανία ως πολιτικό (κι όχι μόνο) ανάχωμα στούς Σοβιετικούς. Η Γερμανία στην τότε χρονική στιγμή αποτελούσε πιόνι τών Αμερικάνων πού πρωτοεμφανιζόντουσαν ως παγκόσμια υπερδύναμη. Αν η Γερμανία δεν μπορούσε να αναστηλωθεί τότε ο κίνδυνος (πάντα με την αμερικάνικη ματιά) να σαρώσουν οι Σοβιετικοί μέσα στην Ευρώπη και δή μέσα στην καρδιά τής Ευρώπης ηταν παραπάνω από πιθανός. Αλλωστε, ηδη κατείχαν κομμάτι τής Γερμανίας, το ανατολικό καθώς και σύνορες χώρες.
    Η δεύτερη επιλογή επικράτησε αφού αυτή εξυπηρετούσε τα σχέδια τής δύσης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
    Να υπενθυμίσω εδώ, ότι το σχέδιο Μάρσαλ δεν αφορούσε φυσικά μόνο στούς Γερμανούς αλλά σχεδόν σε όλη την Δ. Ευρώπη.
    Στο σύνολο του το σχέδιο Μάρσαλ είχε σκοπό απ΄την μία την επανεκκίνηση τής αγοράς πανευρωπαικά αλλά και (απ΄την άλλη) να χρησιμοποιηθεί ως μοχλός πρόσδεσης στο αμερικάνικο άρμα.

    Πίσω όμως στό θέμα μας. Καταρχήν μιά λύση τύπου "σχέδιο Μάρσαλ" για την τωρινή κρίση εχει πέσει ήδη στο τραπέζι, έχει ήδη συζητηθεί και στην Γερμανική βουλή (αν δεν κάνω λάθος το έθεσαν οι Λίνκε τού Λαφονταίν).
    Παρ΄όλα αυτά είναι ανιστόρητο να συγκρίνουμε την δεκατία τού 40΄με την τωρινή. Φυσικά και το τότε σχέδιο Μάρσαλ παρουσιάστηκε ως "βοήθεια" στα κατεστραμμένα απ΄τον πόλεμο κράτη τής Ευρώπης, η αλήθεια όμως είναι ότι έγραψα παραπάνω κάτι πού μέχρι και mainstream ιστορικοί γράφουν άλλωστε ανοικτά. Δεν είναι κανένα φοβερό μυστικό.
    Συνεπώς, το να μιλάμε για "γενναιδωρίες" είναι άτοπο γιατί ακόμα και τό τότε σχέδιο Μάρσαλ είχε γεωστρατηγικούς σκοπούς στην σύλληψη του.

    Παρ΄όλα αυτά, ο τρόπος πού το έθεσαν οι Λίνκε για παράδειγμα σην Γερμανική Βουλή δεν ήταν σε τέτια βάση. Ηταν σε βάση ρεαλισμού και, ρομαντικά θα έλεγα, σε βάσεις αρχών τής Ε.Ε πού υποτίθεται είναι ενωση ευρωπαικών κρατών με κοινούς σκοπούς (αρχίδια καπαμά).

    Στην τωρινή "κρίση" δεν γίνεται να υπάρξει σχέδιο Μάρσαλ σε τέτια βάση γιατί ο σκοπός δεν είναι η επανεκκίνηση τών αγορών. Ούτε το να αποτελέσει κάτι ανάχωμα σε κάτι άλλο. Ειναι άλλες οι γεωστρατηγικές συγκρούσεις αυτήν την στιγμή (και μιά απ΄αυτές αφορά άμεσα στην Κίνα ως γνωστόν) αλλά και παιχνίδια γκλόμπαλ δύναμης στα οποία παίζουν και Ρώσοι και Γερμανοί και Αμερικάνοι.
    Στο βάθος όμως παίζει και η εκμετάλλευση τής "κρίσης" για να δημιουργηθούν κινεζοποιημένες ζώνες μέσα στην Ε.Ε οι οποίες ΔΕΝ έχουν σκοπό ΜΟΝΟ τόν ανταγωνισμό στην Κίνα.
    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ηρεμα με την Δουρου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περί Δούρου θα αναγκαστώ να είμαι ισοπεδωτικός:
    -μοιάζει με ανιψιά τού Γκμόχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρηστος Χοντζεας05 Ιουνίου, 2012 00:23

    Προς Albert_AEKstein: Συμφωνω απολυτως.
    Και το "κουλο" ειναι οτι πολλοι πολιιτκαντιδες εδω ευαγγελιζονται καποιο "νεο σχεδιο Μαρσαλ" για την Ελλαδα,σαν λυση.
    Παλι μασα μεσω της προσδεσης δηλαδη.
    Οι καιροι ομως φευγουν σαν τις κλανιες,οπως ειναι γνωστο.
    Οι επιθυμιες και οι βουλιμιες παραμενουν μεν ιδιες,παντα.
    Τα μεσα ομως και οι τακτικες αλλαζουν,μονο.
    Τωρα πλεον,μαλλον η Ελλαδα-αλλα και οι οι αλλοι γειντονες εδω γυρω-θα πρεπει να οργανωσουν ενα σχεδιο Μαρσαλ για να περισωσουν τις γνωστες εως χθες και οσονουπω καταρεουσες "μεγαλες δυναμεις".
    Φευ ομως,που λενε και οι γραμματιζουμενοι. Και εκεινοι για αλλους δουλευουν. Αλλα "Φευ" και για αυτους,αφου τελικα ολα θα καταληξουν ξανα στο μηδεν. Ρε να μη βαζει μυαλο αυτος ο μαλακαςο ανθρωπας.

    Υ.Γ Ποιος να το πιστευε οτι τελικα το δημοσιο κεφαλαιο,θα το διασφαλισει για λογαριασμο των καπιταλιστων,οχι η τρισκαταρατη δεξια,ουτε ο αχορταγος σοσιαλισμος,αλλα ο μαχητικος για τα συμφεροντα του εργατη Κομμουνισμος.
    "η νικη ερχεται μεσα απο απανωτες ηττες". Μαρξ. (Ευρεως γνωστος "Κεφαλαιουχος" και Εβραιος τεμπελης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομίζω ότι η ψήφος μου πάει στην Ελενα Ράπτη. Ναζιάρα, υφάκι με ψαγμένες υποσχέσεις, μπαλκονάτη, γκλαμουρέ αλλά χωρίς να τής ξεφεύγει σε πολυέλαιο, και με γκαγκάν χαμόγελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αναλογιζόμενος βέβαια την ψήφο μου στην Ράπτη διαπιστώνω ότι δεν ήξερα ότι είχα τέτια βιτσιόζικα γούστα.
    Ρε τι μαθαίνει κανείς για την πάρτη του στην μπλογκόσφαιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργης ο Γαρατζέος05 Ιουνίου, 2012 00:43

    Φίλε, στο σαλλλόνικα μόνο καϋλί βλέπω. Το ελενάκι παραείναι σαλονάτο για τα γούστα μου.
    Και η δούρου έχει αυτό το "κάτι". Όχι σαλονάτο, βέβαια, αλλά καθαρά μεσοαστικό. Σου δίνει την αίσθηση ότι αν βγεις το βράδυ στο Μπρίκι μπορεί να την πετύχεις να τα πίνει με τις φίλες της...και άμα την κεράσεις και κάνα 2 μοχίτο, χαλαρά την φορτώ για ντούρου ντούρου στο λοφτ σου.
    Είναι όλίγον alternative και προσιτή. Ούτε μπάζο, ούτε καϋλί. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να βγάζει γούστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καταρχήν συμφωνώ (και αυτομαστιγώνομαι συνχρόνως) ότι το Ελενάκι πάει παρέα με σαλόνι Ιταλικό. Βέβαια, οφείλω να ομολογήσω ότι τώρα στα...γεράματα με τσακώνω πότε-πότε να την ψάχνω και με την σαλονέ έκφραση στο θηλυκό. Αυτό μάλλον έχει να κάνει ότι επί δεκαετίεςείχα θεοποιήσει την όποια alternative γκόμενα.
    Η οποία εναλλακτική γκόμενα έχει μεν τα γνωστά συν αλλά έχει και τα γνωστά μείον.
    Εν πάσει περιπτώσει θεωρώ ότι δικαιούμαι το βίτσιο τής Ελένης.
    Ανθρωπος είμαι κι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργης ο Γαρατζέος05 Ιουνίου, 2012 00:50

    Φυσικά να συμπληρώσω ότι οι 2 τελευταίες αναρτήσεις του steven και οι διάλογοι σας στη συνέχεις, με έχουν καλύψει τόσο πολύ στα πολιτικά ζητήματα, που πραγματικά μπορώ να αφοσιωθώ στα λοιπά παραφερνάλια.
    Άλλωστε, έχω αναφερθεί σε αρκετές περιπτώσεις στη μάχη καϋλί-ράπτη στο παρελθόν, δηλώνοντας την προτίμηση μου.
    Τι το θελε ο AEKstein να ξανανοίξει το θέμα?
    Είναι και άδικος, αφού γνωρίζει ότι το καϋλί δεν ξαναβγαίνει, οπότε θα πρέπει να περιοριστεί στη βουλευτική της σύνταξη και να βρει και κάνα γαμπρό...οπότε η μάχη θα μεταφερθεί από τα έδρανα στης βουλής, στα νυφοπάζαρα των τζακιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πάραυτα θεωρώ ότι η Δούρου είναι faux alternative.
    Διότι ναί μεν το προσωπακι φέρνει σε ρόκ μπάρ στα Εξάρχεια (αν συνοδευόταν με μπότα Ντοκ & Μάρτιν και φουστανάκι μαύρο κι ατιμέλητο) αλλά δεν τήν κόβω για έτσι.
    Ψιλοάγβαλτη κι άρα σε καμιά περίπτωση εναλλακτική.
    Σέβομαι όμως το βίτσιο σου και θα υπερασπιστώ με κάθε τρόπο τόν δίκαιο αγώνα σου να τήν "φορτώ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιώργης ο Γαρατζέος05 Ιουνίου, 2012 00:53

    Δε σε βρίσκω βιτσιόζο.
    Αν μου έλεγες ότι τη βρίσκεις με τη Τζάκρη, θα σε έβρισκα, όμως. Εκεί, ακόμα και έναν λονδρέζο θα τον έβγαζες off...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Αναμενω πως το ελληνικο κοινο θα τρομοκρατηθει επαρκως απ`την προοπτικη εξοδου απο την Ευρωπαικη Ενωση,ωστε να δωσει πλειoψηφια σε συνασπισμο κομματων που αποδεχονται τις ισχυουσες συμφωνιες.Ομως καμια κυβερνηση δεν μπορει να εκπληρωσει τους ορους-προυποθεσεις,και ετσι η ελληνικη κριση θα κορυφωθει ισως το φθινοπωρο..."
    Δηλωση του Σορος στο "Remarks at the festival of economics,Trento Italy.

    Μας ελεγαν τοσο καιρο οι ΣαμαροΒενιζελοι,πως οτι συμφωνησαν πρεπει και να το τηρησουν.Οι Ιρλανδοι που ειχαν ενα ομολογο 3 δις ηρθε σε συννενοηση με την ΕΚΤ για να πληρωθει αργοτερα η οχι ?
    Και που κατεληξαν...?

    Ειναι η οχι ΑΛΗΤΕΙΑ αυτο που εκανε το "ΒΗΜΑ" ?

    Γιατι - ειδικα την Κυριακη - υπηρχαν 7 αυτοκινητα της ασφαλειας στους Αγιους Θεοδωρους,και δυο περιπολικα της αστυνομιας? Ποσοι "
    "πρασινοι" κατεβηκαν για ασκησεις επι χαρτου με το θεμα "Ακης-ΚΥΣΕΑ?

    Γιατι το "μωρο" δεν πηγε λεγοντας σε δικο του στις Βρασιες να πανε να γαμηθουνε?

    Και τελος,γιατι ΠΑΝΤΑ οταν ριχνουν το αυγολεμονο στην κατσαρολα δινουν και ενα σβουρηχτο φιλι στον αερα...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γενικώς νιώθω ένα κενό τελευταία, νιώθω ακάλυπτος όσον αφορά γυναίκες τού...δημοσίου βίου.
    Ακ'ομα και στίς ηθοποιούς ρε παιδί μου, δεν ξέρω ξηρασία έχει πέσει, κάτι γίνεται και δεν μπορώ να το εξηγήσω.
    Υπάρχει δηλαδή μιά Σκάρλετ Γιόχανσον, οκέι. Υπάρχει και μιά Τσάρλιζ Θέρον αλλά παρά είναι "τέλεια" για τα γούστα μου.
    Και μετά το χάος.
    Ωρες-ώρες βρίσκω ότι η Κέητ Γουίνσλετ έχει αυτό το "κάτι" αλλά αυτό συμβαίνει συχνά αν έχω πιεί τα διάφορα και συνεπώς δεν με εμπιστεύομαι.
    Θέλω να πώ ότι, είτε παλιά κυκλοφορούσαν πολύ πιο πολλές γυναικάρες στον...δημόσιο βίο η επειδή έχω μεγαλώσει έχω γίνει κάργα επιλεκτικός.
    Βάλτε με σε μιά τάξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιώργης ο Γαρατζέος05 Ιουνίου, 2012 01:03

    Φίλε, εδώ θα εξαϋλώσω τα επιχειρήματα σου:

    "...Η Ρένα Δούρου γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στο Αιγάλεω. Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997. Συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία, την Τουρκία και την Αγγλία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες...."

    ΑΙΓΑΛΕΩ, φίλε, ΑΙΓΑΛΕΩ...ούτε καν Χαϊδάρι.
    Αν κατοικούσε Μαρούσι, Κηφισά (προφέρεται : Kifisha...) ή τίποτα Γλυφάδες και Βούλες, θα ανησυχούσα για τη faux-ότητα της όσον αφορά το alternative στοιχείο της. Αλλά το Αιγάλεω αποτελεί ΕΓΓΥΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Την Τζάκρη? Ελα ρε Γιώργη μην καταβαραθρώνεις το επίπεδο.
    Εχεις προσέξει καταρχήν ότι η Τζάκρη στίς περισσότερες φωτό βγαίνει σαν λιώμα Αγγλίδα πού μόλις έχει βγει από φτήνο-χάους κλάμπ στην Μαγιόρκα?
    Τραγική κατάσταση.
    Δεν έχω φτάσει ως εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κάτσε, μισό λεπτό.
    Το Αιγάλεω αποτελεί εγγυηση εναλλακτικίλας?
    Τι είδους εναλλακτικίλας, το ότι εκεί το βρώμικο σερβίρεται με λουκάνικο Νυρεμβέργης?
    Ειλικρινά δεν σε παρακολουθώ.
    Αν βέβαια εννοείς ότι γενικώς το Αιγάλεω (όπως π.χ και η Πετρούπολη η το Ιλιον) παράγουν γκόμενες άλλα ντάλλων, τότε ναί, νόμίζω ότι σε παρακολουθώ.
    Δεν ξέρεις δηλαδή με τι έχεις να κάνεις με μιά γκόμενα από Αιγάλεω, ως εκεί οφείλω να συμφωνήσω.
    Αλλά ότι αποτελεί "εγγύηση", χμ, καλείσαι να αραδιάσεις επιχειρήματα φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γιώργης ο Γαρατζέος05 Ιουνίου, 2012 01:22

    Η φάση θα οδηγήσει σε "σεντονομαχία" (με εξιτάρει η ιδέα, βέβαια...)και είμαι λιώμα από την αϋπνία. Οδηγούσα και 4ωρο σήμερα.
    Το πήγα ταξικά, ρε φίλε. Με την ταξική γεωγραφία του κλύσματο-άστεος.

    Προτείνω να τσεκάρεις λίγο το site της:

    http://www.renadourou.gr/index.php/about/

    Τη φωτό του βιογραφικού της τη βρίσκω εναλλακτικότατη, λχ.

    Φιδάκια και επανερχόμαστε morgen, morgen!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιώργης ο Γαρατζέος05 Ιουνίου, 2012 01:24

    Α ναι, με απογοητεύεις τώρα...
    Η εναλλακτικότητα δεν αποδεικνύεται με "crisp" αλγόριθμους (κοινώς, ντετερμινιστικά)...περισσότερο στοχαστικό είναι το μοντέλο, ειδικά αν λάβουμε υπ όψην την τεράστια έλλειψη στοιχείων για τα αντικείμενα της ανάλυσης. Με πιθανότητες το πάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οκέι, το κρατάω ως κρατούμενο. Οτι δηλαδή το θέτεις ταξικώς.
    Ενδιαφέρουσα προσέγγιση, και όντως, θα οδηγήσει σε σεντονοτσαμπουκά.
    Καλούς ύπνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μην με βάζεις τώρα στν μπρίζα. Ειπες ότι θα πάς για ύπνο.
    Σαφώς και με πιθανότητες το πάμε.
    Και θεωρώ ότι σ΄ότι έχει να κάνει με Αθήνα η εναλλακτικίλα στίς γκόμενες είναι "ότι να΄ναι" γενικώς.
    Δηλαδή σού σκάει από κει πού δεν το περιμένεις και δεν σού σκάει απο κεί πού το περιμένεις.
    Δεν υπάρχει κανόνας όπως σε άλλα πιο ορθολογικά μέρη τού πλανήτη και γι΄αυτό με ιντριγκάρει το ότι θεωρείς το Αιγάλεω "εγγύηση".
    Αλλά είπαμε, η θα πάς για ύπνο η θα μείνεις εδώ και θα "σφακτούμε".
    Κι έχει πολύ ζουμί το θέμα να΄ούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ηρεμα με την Δουρου λεμεεε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Παρεπιπτόντως, η Κατερίνα Μονογιού δεν μάς λέει τίποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γιώργη, τσέκαρα τήν φωτό στο σάιτ της και πάλι μού΄φερε σε Γκμόχ.
    Καταλαβαίνω βέβαια γιατί θεωρείς την φωτό εναλλακτικίλα, αλλά θέλω να δώ κι ιδιωτικό ενδυματικό κώδικα.
    Αυτό θα μού πεί πολλά.
    Διότι εννοείται ότι στην Βουλή θα βάλει τα καλά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Χρηστος Χοντζεας05 Ιουνίου, 2012 10:16

    Αν θελουμε πουτανες,παμε στη Σολωνος,στη Βαθης, η στο Κολωνακι. Να μη χρειαζεται να τις βλεπουμε και στο Συνταγμα.

    Νομιζω οτι η-μεγαλη- περιοδος οπου ο αστυνομος "Θεοχαρης",η "Σελινη", οι "ευηδεις καριολες" τα γυαλιστερα χαμογελα, οι αθλητες και οι celebrytes των Β.Π. μπορουσαν να βρουν βουλευτικη εδρα και να χρησιμοποιηθουν απο τους κομματικους μηχανισμους ως μαγνητες ψηφων,πλεον δε εχει περαση. Δεν ειναι και η καλυτερη εποχη.

    Ο δουλος ο Δημας, ο "καθαρος" αρσιβαριστας,εαν εβαζε υποψηφιοτητα μεχρι και πριν 4-5 χρονια,θα εβγαινε με τα τσαρουχια. Σημερα τον χρειαστικε βεβαια το συστημα που τον εφτιαξε,σημερα τον χρησιμοποιει.
    Αλλα πλεον δεν αρκουν αυτα τα κολπακια.
    Οταν το φαι λειπει απο το τραπεζι και οι απληρωτοι λογαρισμοι εχουν γινει στοιβες,τοτε καταλαβαινεις οτι δεν προκειται να σε σωσει καμια Βανα Μμπαρμπα και καμια Καυλι η καβλι, η αλλη μουνιτσα, η καποιος ρεμπεσκες που τον αναγνωριζες στα τηλεοπτικα πρωιναδικα.
    Αυτα,ας τα εβλεπε ο μαλακας,οταν ψηφιζε μονοκουκι καθε τυχαρπαστο η βραδυγλωσο, η καθυστερημενο,η τηλεοπτικο αστερα κλπ.
    Τωρα καθεται και ξεψαχνιζει τα προγραμματα των κομματων και αναζητα ποιος θα τον δουλεψει λιγοτερο.
    Τωρα ειναι λιγο αργα μαλακα μου.

    Προς conpater. Δοκιμαζουν τα παντα και οπως βλεπουμε υπαρχει απολυτη ασυδωσια. Τουμπαρε τα ποσοστα ΝΔ Συριζα και το 31%-25% το εκανε 25%-31%.
    Οταν καποιος μπορει και καρφωνει χωρις δευτερη σκεψη τον αδερφο του επι κατοχης για να αποκτησει την ευνοια των Γερμανων και της Γκεσταπο, το να γυριζει σημερα τουμπα μερικα ποσοστα,ειναι ψιλοπραματα.
    Γαμανε τη μανα τους και πουλανε τα αδερφια τους. Δεν υπαρχει ταβανι στο αισχος ουτε και πατος στην απανθρωπια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χρηστος Χοντζεας05 Ιουνίου, 2012 11:37

    EΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
    Αριθ. 2953
    Μυστική Εγκύκλιος

    Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
    Προς το Πανελλήνιον. Προς τους κατά το Αιγαίον Πέλαγος και την Πελοπόννησον Εκτάκτους Επιτρόπους και τους Αρχηγούς των κατά ξηράν και θάλασσαν Δυνάμεων.

    Γνωρίζει η Κυβέρνησις, ότι Πολίται τινές επιμένουν πιστεύοντες και τους άλλους πείθοντες, ότι αι μυστικαί Εταιρείαι χορηγούσι μέσα σωτήρια εις την Πατρίδα, ή τουλάχιστον Αιγίδα υπό την οποίαν συνδεόμενοι μεταξύ των οι άνθρωποι δια μυστικών δεσμών δύνανται να απολαύσωσιν εντός της Πατρίδος των και δια της ξένης επιρροής αξιώματα, τιμάς, και το πλέον τύχην, ό εστι χρήματα.

    Όσον και αν ελεεινολογή η Κυβέρνησις την απειρίαν των Ελλήνων των από τοιαύτας εισηγήσεις παρασυρομένων δεν ήθελε δώσει την προσοχήν της, αν δεν ήτο καταπεπεισμένη πόσον ολέθρια αποτελέσματα δύναται να φέρη εις την κρίσιμον ταύτην στιγμήν η περί τούτων γνώμη, την οποίαν οι εχθροί της Ελλάδος ήθελον συστήσει και εις τον Κόσμον, και εις τας Ευρωπαϊκάς Κυβερνήσεις.

    Πηγή: Ο Καποδίστριας διώκτης των Μασονικών στοών - Λίγο μετά δολοφονείται στο Ναύπλιο - RAMNOUSIA

    Αν η Ελλάς εγκατελείφθη από το 1821 έως τον Ιούλιον μήνα του τελευταίου έτους, τούτο προήλθε διότι οι εχθροί της την παρέσταιναν αδιακόπως προς τους Βασιλείς, ως λαόν επαναστατωθέντα και αγωνιζόμενον υπό την διεύθυνσιν και υπό τους σκοπούς Μυστικών Εταιρειών, όθεν επήγασαν αι καταστροφαί της Ισπανίας και Ιταλίας...

    Εύκολον ήτο αναμφιβόλως να αναιρεθή η σφαλερά αύτη δόξα. Μ'όλον τούτο εχρειάσθησαν ολόκληρα επτά έτη βασάνων και δυστυχιών εις αναίρεσίν της. Μόλις ανηρέθη, και ενώ η Ελλάς αρχίζει να λαμβάνη δείγματα ευνοίας και καλοκαγαθίας εκ μέρους των Συμμαχικών Δυνάμεων, οι εχθροί της θέλουν πάλιν την παραστήσει ως υπεξούσιον των Μυστικών Εταιρειών, και εις απόδειξιν τούτου θέλουν φανερώσει, ότι υπό διαφόροις ονόμασιν αι Εταιρείαι αυταί υπάρχουν και πολλαπλασιάζονται μεταξύ των εν τοις πράγμασι και της πολιτικής τάξεως, και της στρατιωτικής δυνάμεως, ίσως και αυτού του στόλου....

    Πηγή: Ο Καποδίστριας διώκτης των Μασονικών στοών - Λίγο μετά δολοφονείται στο Ναύπλιο - RAMNOUSIA


    ...Θέλετε κοινοποιήσει δια ζώσης φωνής εις τους υπαλλήλους σας ή τους υπό την οδηγίαν σας αξιωματικούς το περιεχόμενον της παρούσης, και θέλετε τους κάμει να σας φανερώσουν αν ανήκουν εις καμμίαν των Μυστικών Εταιρειών, ή όχι. Αν είναι το πρώτον, θέλετε τους παρατηρήσει, ότι εάν εις την παρελθούσαν κατάστασιν της αναρχίας, και της αταξίας ήταν ίσως αναγκαίον εις τους πολίτας να ζητήσωσι προσωπικήν ασφάλειαν δια του δεσμού μυστικής τινος Εταιρείας, ο δεσμός ούτος διαλύεται καθ' ήν στιγμήν ο του νομίμου όρκου και προς την Κυβέρνησιν, και προς τους Νόμους, χορηγεί εις ένα έκαστον και εις όλους, όλας τας απαραιτήτους ασφαλείας.

    Από τοιαύτην αρχήν ορμώμενοι ευκόλως θέλετε αποδείξει το ασυμβίβαστον των δύο όρκων, ήγουν του υπηρετείν το Κράτος, και υπηρετείν μυστικήν Εταιρείαν, της οποίας ο σκοπός είναι ως επί το πλείστον άγνωστος εις τους Εταίρους.

    Αν λοιπόν οι υπάλληλοί σας ή οι υπό την οδηγίαν σας αξιωματικοί ανήκουσιν είς τινα Εταιρείαν, ανάγκη να παραιτηθώσι, και περί τούτου οφείλεις να μας βεβαιώσεις.

    Εξ εναντίας θέλετε τους εξηγήσει τους κινδύνους εις τους οποίους εκτίθενται πλανώμενοι από ολίγους τινάς όλως διόλου εις τα τοιαύτα ενασχολουμένους. Από την κατηγορίαν των Εταιρειών των μη συμβιβαζομένων με τα κατά Νόμους καθεστώτα δεν αποκλείομεν και την προ αιώνων γνωριζομένην υπό τω ονόματι της Αδελφοποιείας, ή Αγάπης.

    Παραγγέλλεσθε, Κύριοι, κατ' επανάληψιν να κάμετε χρήσιν της κοινοποιήσεως ταύτης κατά τον συνετώτερον και ωφελιμώμερον τρόπον. Προθύμως η Κυβέρνησις θέλει δεχθή τας ειδοποιήσεις, όσας εν καιρώ και τόπω θέλετε δυνηθή να την χορηγήσετε.

    Εν Πόρω τη 8 Ιουνίου 1828
    Ο Κυβερνήτης
    Ι.Α. Καποδίστριας

    "ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΚΑΤΩ" ΛΕΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χρηστος Χοντζεας05 Ιουνίου, 2012 11:53

    "Μπαμ και κατω", οχι γιατι και αυτος δεν ηταν μελος "Μυστικων Εταιριων" οπως λεει,αλλα γιατι η μυστικη εταιρεια εις την οποια συμμτειχε,δεν ειχε τα ιδια σχεδια και βλεψεις για την φρεσκοαπελευθερωμενη Ελλαδα με εκεινον.
    Απλα υπελογιζε οτι η Ελλας θα ειχε καποιον αλλο ρολο και αλλη μοιρα θα επιφυλασαν για αυτην,περαν του απανωτα δανεισμενου Γραικου και αιωνιου ζητιανου.
    Φευ, ομως. Μια-δυο, ο Ιωαννης δεν ελαβε τα μηνυματα,επιμενοντας οτι "κατι καλο θα μπορουσε να φτιαχτει εδω" και ετσι του εστειλαν το "τελεσιγραφο" με μορφη κουμπουρας οι Αγγλοι,μεσω Μαυρομιχαλεων.

    Φατριες,αντιθεσεις, αποσχησεις, ξεσκαρταρισματα και ξεκαθαρισμτα,οπως βελπουμε εχουν ολες οι "Εταιριες". Ειτε ειναι η μαφια που ξερουμε,ειτει ειναι ο ελευθεροτεκτονισμος, οποιος εχει και αυτος σαν εταιρια τα προβληματακια της.
    Αφου οι "νεοτεριστες" Μασωνοι της Σκοτο-Βρετανικης στοας, εχουν -και ειχαν- ορισμενες "διαφωνιες επι βασικων αρχων και ζητηματων" με τους "παλιους" των της Γαλλικης στοας. Και αναμεσα σε αυτες,ενα καρο αλλες,μικροτερες,αλλα εξ'ισου σημαντικες και ικανες να δημιουργουν ριγματαστις "φιλοσοφικες" και "κοσμοθεωρητικες" αντηλιψεις και κανονες που υποτιθεται υπηρετουν-οπως αυτη η διαφωνια που υπαρχει π.χ. αναμεσα στην εδω Στοα "Δελφοι" και στην "Μεγαλη Τεκτονικη Στοα".
    Τοσες στοες,δεν εχει ουτε μια φωλια τερμιτων.

    Της πουτανας το μαγκαλι.
    Και αυτο το μαγκαλι ισως τελικα μας "σωσει".
    Το ξεκατινιασμα των γερων με τις ποδιες. (πραγματικα γελοιο και αξιοθρηνητο θεαμα.Θα το εχετε δει. Μιλαμε ειναι σαν γκαρσονια σε ΚΑΠΗ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Περί Γιούρο πού ξεκινάει παραμεθαύριο.
    Φαινομενικά τουλάχιστον, η κούπα ξεκινάει από Γερμανία και Ισπανία και περνάει σε Γαλλία και Ρωσία και κατόπιν σε Ολλανδία. Αυτη είναι η σειρά πιθανοτήτων κατά την γνώμη μου.

    Η δε Γαλλία δεν απέχει πολύ από τα 2 υποτιθέμενα μεγάλα φαβορί.
    Ο Μπλάν έχει καταφέρει να συμμαζέψει το τσίρκουλο πού παρίστανε την ομάδα πριν 2 χρόνια κι έχει φτιάξει ένα ισχυρότατο σύνολο.
    Κι εκτός αυτού, εκτός δηλαδή τής δυσκολίας τού συμμαζέματος πού επιτυχώς ξεπέρασε, έχει στην διάθεση του τρομερά ποιοτικούς παίκτες πού μπορούν χαλαρότατα να αντιμετωπίσουν οποιονδήποτε:
    Ριμπερί, Αρφά, Νάσρι, Εβρά, Μαλουντά, Μπενζεμά, Ζιρού.
    Η Γαλλία θα πάει μακριά κι αν την ευνοήσουν κι οι σχηματισμοί η κούπα δεν θα είναι έκπληξη.

    Η Ισπανία κι η Γερμανία έχουν ένα κοινό πρόβλημα. Οτι ο κορμός τής αρχικής ενδεκάδας και τών δυό είναι ξεζουμισμένος. Υπάρχουν βέβαια ικανές λύσεις στούς πάγκους τους αλλά με μόνο 3 βδομάδες προετοιμασίας είναι δύσκολο να ομογενοποιήσεις μιά αρχική ενδεκάδα πού σπάνια παίζει ως τέτια. Αρα και οι 2 προπονητές είναι αναγκασμένοι να ρισκάρουν με τούς κλασσικούς τους 11.
    Θεωρώ ότι η πιθανότητα μιά εκ τών δύο να την πατήσει χοντρά είναι υπαρκτή κι ότι μάλλον αυτή θα είναι η Ισπανία.

    Οι δε Γερμανοί κατεβάζουν την πιό ποιοτική τους ομάδα από την δεκαετία τού 90΄, μιά ομάδα πού και τα γνωστά χαρακτηριστικά Γερμανικής Εθνικής έχει αλλά και πού ξεχειλίζει από ποιότητα σε πολλές θέσεις (πλήν τής επίθεσης). Ο Σβάινστάιγκερ, Ο Ρόις, ο Γκέτσε, ο Λάμ, o Οζιλ, ο Μίλλερ, ο Κρός, είναι όλοι ποιοτικότατοι παίκτες. Ο παγκος της είναι επίσης πολύ καλός κι ο Λέβ είναι ένας προπονητης πού πέτυχε την εισαγωγή νεαρών παικτών με τεράστια επιτυχία αλλά και πού πάντα προσανατολίζεται σε επιθετικό και σπηντάτο ποδόσφαιρο. Η Γερμανία θα είναι μιά απ΄τίς πιο νεανικές ομάδες τού Γιούρο.

    Υπάρχει όπως είπα η κούραση ειδικά τών παικτών τής Μπάγερν πού σίγουρα είναι ζήτημα. Εχουν παίξει 3 διοργανώσεις φτάνοντας στον τελικό και τών τριών και τώρα παίζουν την τέταρτη. Χμ..
    Η επίθεση της έχει τον ατσούμπαλο Γκόμεζ και τον γερόλυκο και τον μπανταρισμένο Κλοζε, κι εκεί θα έχει νομίζω κόστος. Κι είναι και σε έναν πονηρότατο όμιλο με τούς Πορτογάλους (εναρκτήριο ματς), Ολλανδούς και Δανούς.

    (συνεχίζεται...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η Ισπανία έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα κούρασης λοιπόν (όπως η Γερμανία δηλαδή) με τούς παίκτες τής Μπάρτσα (κυρίως) και σε δεύτερο ρόλο αυτούς τής Ρεάλ. Ακόμα κι αν αυτοί αντέξουν υπάρχει και το θέμα τού κορεσμού πού έχει παρατηρηθεί και σ΄άλλες ομάδες πού πήραν back-to-back το Γιούρο και το Παγκόσμιο. Οταν είσαι ξεζουμισμένος δηλαδή και ταυτόχρονα δεν έχεις τήν "πείνα" για κούπα αφού ως κουπάτος έρχεσαι παίζει πάντα το ενδεχόμενο να μην γυαλίζει το μάτι σου.
    Τον όμιλο νομίζω ότι θα τον περάσει εύκολα κι ότι μετά απ΄αυτόν θα σκοντάψει κάπου, ίσως στον ημιτελικό.

    Κι έχω πάντα και τούς Ρώσους στην λίστα. Οι οποίοι στα 2 τελευταία τουρνουά πού έπαιξαν σταματήθηκαν από τούς Ισπανούς, αν δεν έπεφταν πάνω τους θα πήγαινε μακριά η βαλίτσα. Τούτη την φορά τούς βλέπω να περνάνε αέρα τον όμιλο (αυτόν πού βρισκόμαστε και μείς) κι απο κεί και πέρα αν τούς ευνοήσουν τα ζευγαρώματα τούς βλέπω ρεαλιστικότατα μέχρι ημιτελικό. Και βλέπουμε. Δεν είναι απλώς η κλασσική ορθολογική Ρώσικη Εθνική, έχει και μπόλικη ποιότητα αλλά και κάποιους παίκτες πού βλέπουν το Γιούρο ως τελευταία ευκαιρία με την Εθνική τους.

    Οι Ολλανδοί νομίζω ότι έρχονται μετά απ΄όλους αυτούς. Δεν μού γεμίζουν το μάτι, δεν μού το γέμισαν ακόμα κι όταν πήγαν τελικό στο προηγούμενο παγκόσμιο. Η άμυνα τους μπάζει τρελλά και το κέντρο τους (πού είναι κι η ποιοτικότερη τους γραμμή) είναι γερασμένο και στουκαρισμένο. Βέβαια έχουν έναν ικανότατο προπονητή πού ίσως έχει λύσεις πού δεν έχω υπόψιν μου (απ΄τίς 5 ομάδες πού καταπιάνομαι εδώ έχω την μικρότερη εικόνα για τούς Ολλανδούς). Δεν ξεχνάω ότι πρόκειται για μιά σταθερά σημαντική σχολή ποδοσφαίρου πού δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να σκοντάψουν όμως στον όμιλο. Οπου νομίζω ότι δεν έχουν τύχη απέναντι στούς Γερμανούς, συνεπώς το μάτς-φωτιά είναι απέναντι στούς Πορτογάλους. Το έχουν? Πολύπλοκα πράγματα. Αν περάσουν τον όμιλο πάντως μπορούν πάλι να φτάσουν μακριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χρηστος Χοντζεας05 Ιουνίου, 2012 12:19

    Και τελος να πουμε οτι το ταξιδι των λογης λογης Στοων,στον χρονο και στον κοσμο,ξεκινησε απο εδω.
    Οπως σε ολα σχεδον,ειμαστε και μητρα του Τεκτονισμου. Των Γεωμετρων. Φυσικα οχι με την μορφη και την "προοπτικη" των μετεπειτα και πολυ περισσοτερο των της σημερινης μορφης Αγγλικου τυπου.

    Η οποια ειναι εξαιρετικα οφελημιστικη και πολυ "σκαια",πολυ σκληρη,ωστε συναντα την διαφωνια και εννιοτε την αντιθεση και τον εσωτερικο πολεμο των παλαιοτερων Σχολων,οι οποιες ενομισαν οτι θα εγκαθιδρυσουν μεσω της Μυστικης Αδελφοτητας εναν κοσμο αγαπης, φιλιας και αλληλοκατανοησης.

    Και στους μεν και στους δε βεβαια κανεις δεν λεει οτι το να προσπαθεις να φερεις την-οποια- "φιλια" η "συμπνοια" η "πολιτισμικη συγκλιση" η "πανανθρωπια", με μυστικους τροπους και υπο το φως των κεριων,χωρις την αμεση συγκταθεση των αμεσα ενδιαφερομενων,δηλαδη λειτουργοντας εξω και μακρυα απο την Αγορα,το μονο που καταφερνεις ειναι να σπερνεις ερριδες και φιλονικιες,να σερνεις βαριες υποψιες,να γινεσαι υποπτος,και στην ουσια να παρασερνεις το-οποιο-σχεδιο εχεις,σε αποτυχια.

    Οτι βλεπουμε στην "ανοιχτη θεα", με τα κομματα να ξεκατινιαζονται για μερικες ψηφους η για λιγο κρατικο παντεσπανι,η στον επιχειρηματικο πολεμο,το ιδιο γινεται και στις διαφορες "Στοες".
    Μεταξυ των πραγματικα ασυδοτων και πονηρων,ειναι βεβαιο οτι συμμετεχουν και πολλοι παρεσυρμενοι. Πολλοι που πιστευουν οτι υπηρετουν τον Ανθρωπο.
    Αλλωστε υπνωτισμενοι υπαρχουν παντου.
    Μιλαμε για γελια και για κλαματα.

    Και μεσω αυτων των ενδοσυγκρουσεων, των αεναων φιλονικιων και αποσχησεων,αντιπαλοτητων και ενδιοικογενειακων "χαστουκιων",αυτο που αποδεικνυεται,καταδεικνυεται και θριαμβευει περιτρανα ειναι το οτι ποτε δεν προκειται να υπαρξει εστω και για μια στιγμη καποιος "πανανθρωπισμος" η "συμπνοια".
    "Δεν θα πεθανουμε ποτε,κουφαλα νεκροθαφτη".

    Οι ιδιες οι διχαστικες τασεις και οι αλληλοεξωντοτικες διαθεσεις που διακρινουν διαχρονικα της διαφορες "Στοες",θα επρεπε να ειναι η μεγαλυτερη αποδειξη για τους γερους με τις ποδιες
    οτι τιποτα απο ολα αυτα δεν μπορει να γινει πραξη και πραγματικοτητα. Το μονο που ισως γινεται,ειναι οτι-με οπλο καποιες ανωδυνες φιλοσοφικες θεωριες-καποιοι πραγματικα περισσοτερο πονηροι μεταξυ των γεροντων να καρπονονται τα προιοντα του κοσμου,παριστανοντας τους "ευαγης τελεταρχες."
    Ολα για το "μαρουλι".

    Δηλαδη εκει,σε αυτον τον μαυρο,υγρο και σκοτεινο κοσμο,στην κυριολεξια ο ενας δουλευει τον αλλον.
    Και ειναι πολυ χειροτερα τα πραγματα απο οτι στον "επανω κοσμο" τον εδω δηλαδη τον δικο μας,γιατι εκει "κατω" υπαρχει και πολυ σκοταδι.
    Και οπως ειναι γνωστο, οταν τα φωτα κλεισουν ξαφνικα σε μια ταβερνα,τοτε στο τραπεζι οι συνδαιτιμονες καρφωνουν ο ενας το χερι του αλλου με τα πιρουνια,θελοντας να εξασφαλισουν τον καλυτερο μεζε,απαλλαγμενοι πλεον απο το ενοχλητικο φως,το οποιο επιβαλει το εστω και υποτιπωδες Σαβουαρ Βιβρ.

    Δηλαδη εχουν μετατραπει σε τελειως γουρουνια εκει κατω.
    Ρε βγειτε να παρετε λιγο αερα. Να σας δει λιγο ο ηλιος.
    Δεν βαρεθηκατε εκει κατω ρε τυφλοποντικες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Για το πειρατικό είναι δύσκολη η διάγνωση. Καταρχήν υπάρχει ο όμιλος, αυτό είναι το πρώτο δεδομένο.
    Ξεκινάμε με διοργανωτές την Παρασκευή (όπως και το 2004...), την Πολωνία.
    Οκέι, εδώ έχουμε κλασσικά πράγματα. Την εντός έδρας ομάδα δηλαδή σε εναρκτήριο μάτς κι άρα φορτωμένη με άνχος και προσδοκίες εδω και μήνες.
    Αυτό το μάτς, κλισεδιάρικα εντελώς καθορίζει και τα υπόλοιπα.
    Θεωρώντας δηλαδή ότι δεν έχουμε να ελπίζουμε απέναντι σε Ρώσους, κι ότι τούς Τσέχους μάλλον τούς έχουμε (εστω με το κλασσικό μισό-μηδέν) το εναρκτήριο μάτς με τούς Πολωνούς είναι η πυξίδα.

    Οι Πολωνοί είναι μιά ομάδα ανισορροπη μεν αλλά αυτή η ανισορροπία δύσκολα θα φανεί απέναντι σε μάς. Τι εννοώ?
    Η Πολωνία είναι μιά πάρα πολύ καλή ομάδα απ΄τα χάφ και πάνω, σκοράρει εύκολα, πιέζει μπροστά, έχει τούς παίκτες για να παίξει τόπι πρωτοβουλίας με την δεύτερη ταχύτητα τής Ευρώπης. Πίσω όμως είναι μιά μετριότατη ομάδα.
    Πώς να φανεί αυτό όμως απέναντι στο πειρατικό αφού δεν έχουμε μεσαία γραμμή με αξία?
    Μπορούμε πάραυτα να τούς βάλουμε χεράκι, το θέμα είναι ότι για να λειτουργήσει το σενάριο μάλλον πρέπει να προηγηθούμε. Αν δεν προηγηθούμε και χρειαστεί να γυρίσουμε το μάτς? Καλά κρασά.
    Αυτό όμως δεν αλλάζει ότι οι Πολωνοί θα είναι υπό πίεση, κι αυτό είναι ένα καθόλου αμελητέο μειονέκτημα. Κι είναι από κείνα τα μάτς πού ειδικά για τούς Πολωνούς θα μοιάζουν ότι διαρκούν μόνο 20 λεπτά. Ο χρόνος δηλαδή θα είναι συνεχώς εις βάρος τους, όσον δεν σκοράρουν τόσο θα νιώθουν ότι "δεν προλαβαίνουν".
    Αν κρατήσει η άμυνα τού πειρατικού μπορεί να έχουμε πάλι γέλια όπως πριν 8 χρόνια με τούς Πορτογάλους.
    Φυσικά όλα αυτά πάνε περίπατο, θεωρώ, αν φάμε γκόλ πρώτοι. Τότε ενδέχεται να μαζέψουμε καμιά 4άρα και να πάμε για χόρτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χρηστος Χοντζεας05 Ιουνίου, 2012 12:44

    Προς Albert_AEKstein: Ξεχασες το "πειρατικο" του Καραγκουνη και του Κατσουρανη. Με Λυμπε μεσα Γκεκα Σαλπιγγιδη κλπ.
    Αν τις ηλικιες τους τις κανεις "βαγονια",τις δεσεις δηλαδη την μια πισω απο την αλλη, ανετα φτανεις στα Ομηρικα Επη. Στην πολιορκια της Τροιας.

    Βεβαια υπαρχουν και νεοτεροι. Ο Αβρααμ ο στοιχηματιας, ο Παπαδοπουλος ο λοχιας της Βερμαχτ,ο Φετφατζιδης, ο Ελληνας "Μεσι", οπως λεμε ο Φωτης της Μαριας ειναι ο Ελληνας "Τζορτζ Κλουνευ".
    Μακος Φωτακης,Φορτουνης, Μαλεζας,κλπ δινουν μια μικρη ανασα νεοτητας.
    Με Λυμπε Σαλπιγγιδη Γκεκα,Σαμαρα μπροστα,βλεπω να βαζουμε ενα γκολ καθε 400 λεπτα.
    υπαρχει και ο Ινδιανος ο Μητρογλου,βεβαια.
    Τι να αποκανει και αυτος...
    Χαλκιας Τζορβας στο τερμα. Παναγια βοηθα. Προτιμησε -γενικα- ο Σαντος τους εμπειρους οπως ειπε. Εχει μια βαση αυτο βεβαια,αλλα ειναι και δικοπο μαχαιρι.
    Θα δουμε.

    Στην Ιβηρικη πηραμε την κουπα με εναν Γερμανο στον παγκο και στην Γερμανικη περιοχη φετος θα το ξαναπαρουμε με εναν Ιβηρα.

    Παλι Χειλακης. Και παλι μουνοχειλακιδες.
    "γκολ και φυγαμε για τον γκρεμο".
    Παλι θα βλεπουμε το υπερηφανο αεροπλανο της αποστολης να τροχοδρομει στο αεροδρομιο ΕΛ Μπενιζελος-Hochtif. Παλι αψιδες με νερα και σαπουνια απο τα πυροσβεστικα,παλι φιεστες στο Παναθηναικο σταδιο. Παλι εξοδα δηλαδη. Ελατε ρε παιδια...
    Δεν περιγραφω αλλο...παω να βγαλω κανενα dvd

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Δεν τα ξέχασα μωρέ αυτά πού αναφέρεις. Πώς να τα ξεχάσω, γίνεται?
    Σενάρια υφαίνω μέχρι να κυλήσει το τόπι την Παρασκευή.
    Αλλωστε, η ομάδα τού 2004 ήταν τίποτα καλύτερο? Για Χαριστέα μιλάμε, για Μπασινά και για...Φύσσα.
    Πού να ξαναβρείς όμως τόση κωλοφαρδία θα αντιτάξεις.
    Συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Γιώργης ο γαρατζέος05 Ιουνίου, 2012 12:56

    "...Παλι Χειλακης. Και παλι μουνοχειλακιδες.
    "γκολ και φυγαμε για τον γκρεμο"....
    Να σαι καλά, έχω τρελαθεί στα γέλια με την ατάκα σου.
    Στο ραδιόφωνο ακούω τον ευθυμίου τώρα, να μιλάει για τη μεγάλη ανανέωση του μΠΑτΣΟΚ. Εκεί να δεις κ(λ)αυσίγελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Γιώργη,
    δεν ξεχάστηκα. Αναμένω το σεντόνι σου περί Αιγάλεω με πολύ ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργης ο γαρατζέος05 Ιουνίου, 2012 14:32

      Χρειάζομαι άνεση, τώρα είμαι γραφείο και λόγω εργασίας μπορώ μόνο να ρίχνω σποραδικά πυρά. Η ανάλυση περί Ντούρου και Αιγάλεω χρειάζεται ομοβροντία.

      Διαγραφή
  39. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΑΣ: ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ, ΠΩΣ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟ; ΟΧΙ ΟΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΜΑΣΤΑΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΠΡΟΣ CONPATER: Αδερφέ, τι τρέχει με την Δούρου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: Το βίτσιο εννοείς οτι της αρέσει ο Λοβέρδος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΗ: ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΚΑΪΛΗ ΣΤΡΑΤΕΥΟΜΑΙ. Ήταν και μια άλλη της ΝΔ που μου άρεσε, μου ξεφεύγει το όνομα, έχει ψιλομπαταλέψει πια κι ησχολείτο με θέματα υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΠΡΟΣ CONPATER: Ό,ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΙΚΟ. ΜΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΠΤΑΙΣΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καταγγέλω ευθέως τον Χρήστο διότι ενώ συζητάγαμε σε απόλυτη νιρβάνα για γκόμενες μας ισοπέδωσε με την ανάρτηση περί πουτάνων.
    Συνεπώς ηναγκάσθην (δια την διατήρησιν τής τάξεως) να αναρτήσω τα προγνωστικά μου για Γιούρο.
    Κι έτσι έγινε η συζήτηση πουτάνα.
    Χρήστο απολογίσου κι ανέλαβε τίς βαριές ευθύνες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Γιώργης ο γαρατζέος05 Ιουνίου, 2012 14:24

    Είναι που πιάσαμε και το Αιγάλεω στο στόμα μας..."Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάν' και οι άλλοι να πα' να γαμηθούν"...που έλεγε και μιά κόκκινη ψυχή (όχι ροζ σαν τη Ντούρου)....αυτά διάβασε ο μανιάτης και του βγήκαν τα γονίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Γιώργης ο γαρατζέος05 Ιουνίου, 2012 14:28

    @steven: Αναφέρεσαι, μήπως, στο Τοτάκι, την Χατζοπούλου από τη Δράμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΗ: Μα αυτό σου λέω, οτι δεν μπορώ να κάνω recall το όνομα. Κάτι ήταν σαν γραμματευς στην υγεία πάντως. Γυναίκα όμως με τα σέα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: Συμφωνώ με τον καταγγελτικό σου λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Το Ευάκι εαν είχε γεννηθεί στο Αμέρικα τώρα θα ήταν πρώτο όνομα,στο χώρο του θεάματος εννοώ ,όχι στη πολιτική!!!Οπότε ένα + και από εμένα.
    Ο steven μάλλον για το Τοτάκι μιλάει,είχε κάνει και μια φωτογράφηση λίγο αισθησιακή (άγγιζε το πορνό) με καπέλο και ντύσιμο far west,νομίζω είχε απασχολήσει τα μίντια και με κάποια οσμή σκανδάλου (ερωτικού).
    Υπάρχει βέβαια και η Όλγα Κεφαλογιάννη,το μελαχροινό αντίπαλο δέος(σε κάτι ντυσίματα με φούστα εως το γόνατο και πουκαμισάκι μισάνοιχτο....),αλλά το όνομα (για το Κεφαλογιάννη λέω) με χαλάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Χρηστος Χοντζεας05 Ιουνίου, 2012 18:21

    Tι ειπα ρε σεις και με καταγγελετε; Ειναι κακο που πιστευω στην "ισσοτητα"; Οτι δηλαδη η γυναικα πρεπει να ειναι μπροστα πεζη με το δεματι τα ξυλα στον ωμμο και ξωπισω ο αντρας καβαλα στο γαιδαρο;
    Ενταξει. Υπερβολες.

    Ομως,μιλωντας σοβαρα, χιλιες φορες στην συζυγικη στεγη και ας πεφτει και κανενα χαστουκι,παρα τα κωλοσκαμπιλα που τρωει για να "βρει δουλεια" η "για να μεινει στη δουλεια".

    Αυτο αλλωστε ειναι πολυ λιγοτερο κακη μοιρα,απο αυτην που εχει εξασφαλισει για την γυναικα-δουλα-υπαλληλου-εργαλειου-χυσομαζωχτρας, η νεα παγκοσμια ταξη και τα φεμινιστικα κινηματα. Την οποια μετετρεψαν σε ενα κομματι κρεας με διατιμηση.
    Και τα παιδια εχασαν ετσι και τους δυο γονεις απο το σπιτι και αφεθηκαν στην διακριτικη ευχερια του κρατους,ως προς την διαπαιδαγωγηση τους.
    "τα παντα εν σοφια εποιησας"

    Εαν δεν ειχε "απελευθερωθει" πως θα την φορολογουσαν τωρα;
    Εαν δεν ειχε ριξει τα τοιχη των αντρικων επαγγελματων και δεν ειχε εισχωρισει "δυναμικα στην παραγωγη",πως σημερα θα ηταν ανεργη και θα εδινε τον κωλο της για ενα πιατο φαι,το οποιο της το εξασφαλιζε ουτως η αλλως ο "σκληρος" και "αφεντης" συζυγος";
    Εαν δε ειχε λαβει τα δικαωμτα ψηφου,πως θα διπλασιαζονταν η πισσινα των ψηφοφορων-χρυσοψαρων;

    Χιλιες φορες στο αρμεγμα της πουτσας,παρα στο αντιαρμεγμα της εφοριας.
    Και χιλιες φορες αρχοντισσα στι σπιτι,παρα πουτανα του δρομου,για ενα ζευγαρι γοβες και μια τσαντα.


    Θα με μισησει η Δουρου για αυτο. Αφου-οπως καθε καθως πρεπει "αριστερη συνιστωσα"-ετσι και αυτη μαχεται υπερι του φεμινισμου και της γυναικειας θεσης στον κοσμο και ειναι μελος σε καμια πενηνταρια οργανωσεις και φορουμ.
    Εκανε μοδα η Margaret.
    Τραβιξτε ολοι μαζι τα αρχιδια σας και αφηστε τα αποτομα.

    Προς Χρηστος_new: Μα και εδω πρωτο ονομα ειναι στο χωρο του "θεαματος". τι διαφορα υπαρχει;
    Εκει "Hollywood" και εδω "Agion Oros"
    Και τα ξυλα,απο τα δεντρα των βουνων προερχονται.
    Ρε σε ολα να ειμαστε πρωτοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΦΙΛΕ ΧΡΗΣΤΟ,
    ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΦΑΓΩΘΟΥΝ,
    ΑΦΟΥ ΟΙ ΘΑΜΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ,
    ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ "ΘΕΟ".
    'Η ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ.

    ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ,
    Η ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΕΚSTEIN ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΕ
    ΝΑ ΨΑΞΩ ΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ.
    11 ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ(ΟΠΑΠ)ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΗ...

    ΤΕΛΟΣ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΗΛΕΩΝ,ΤΙ ΚΑΙΛΗ,ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
    ΑΜΑ ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΑΞΕΧΑΣΤΟ,
    ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΙ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΝΤΟΡΑ(ΔΕ ΘΕΛΩ ΟΥ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ_NEW: Μάλλον σε εκείνη που λες αναφέρομαι.Και γουστάρω τα ερωτικά σκάνδαλα...
    Η Κεφαλογιάννη είναι καλή στο πρόσωπο αλλά από κάτω είναι ψιλομπουρουχέ. Χώρια που έχει τελειώσει το Κολλέγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ : Έχεις δει τις γυναίκες οδηγούς; Πριν το αυτοκίνητο, οδηγούσαν αυτές τα γαϊδούρια. Μετά από μερικά τράκα που έφεραν απώλειες σε ζώα, αναγκαστικά ο άνδρας πήρε το ονοβολάν.
    Τώρα για το υπόλοιπο κείμενο σου, τι να πω; Να πω οτι η γυναίκα πρακτικά τον άνδρα τον βλέπει σαν ξένο σώμα κι οτι η ΥΨΙΣΤΗ επιδίωξη της είναι, ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΠΡΟΣ ΤΑΚΗ: Αν επιζήσεις από κάτω από την Ντόρα, τότε πραγματικά θα έχεις να το λες. Αλλά μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στην κόρη της, την Αλεξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ05 Ιουνίου, 2012 19:49

    Αντί οι ευρωπαίοι ηγέτες να σπρώχνουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης - μια κίνηση με καταστροφικές συνέπειες -, θα έπρεπε η Γερμανία να αποχωρήσει από το ευρώ οικειοθελώς και να επιστρέψει στο πολυαγαπημένο της γερμανικό μάρκο.

    Αυτό υποστηρίζουν οι οικονομολόγοι Clyde Prestowitz και John Prout σε άρθρο τους στο CNN, στο οποίο τονίζουν ότι το πρόβλημα σήμερα δεν είναι η αδυναμία των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας αλλά η μεγάλη ανταγωνιστικότητα της Γερμανίας.

    Όπως εξηγούν, η ανάλυση των προβλημάτων του ευρώ και της ΕΕ εστιάζει στο χρέος και τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα των λεγόμενων περιφερειακών χωρών (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία) και κυρίως της Ελλάδας.

    Ωστόσο, προβλήματα χρέους και ανταγωνιστικότητας υπήρχαν και λύνονταν σχετικά εύκολα και πριν το ευρώ, μέσω της προσωρινής υποτίμησης των νομισμάτων των λιγότερο ανταγωνιστικών χωρών έναντι των πιο ανταγωνιστικών και κυρίως έναντι του γερμανικού μάρκου.

    Οι αρθρογράφοι, λοιπόν, επισημαίνουν ότι σήμερα πρέπει να προσεγγίσουμε διαφορετικά το πρόβλημα: Όχι μόνο η γερμανική οικονομία είναι εγγενώς ισχυρή λόγω της υψηλής παραγωγικότητας του εργατικού δυναμικού της, αλλά οι εξαγωγές ενίσχυσαν την ανταγωνιστικότητά της διότι το ευρώ είναι υποτιμημένο σε σχέση με τη Γερμανία.

    Δεδομένου ότι το ευρώ είναι το κοινό νόμισμα των χωρών της ευρωζώνης, η αξία του αντανακλά τον μέσο όρο της ανταγωνιστικότητας όλων. Η ανταγωνιστικότητα της Γερμανίας όμως είναι πολύ μεγαλύτερη από τον μέσο όρο, επομένως για τη Γερμανία το ευρώ είναι πολύ αδύναμο.
    Να γιατί η Γερμανία συσσώρευσε εμπορικά πλεονάσματα στο βαθμό της Κίνας.
    Όσο οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης παραμένουν στο ευρώ, ο μόνος τρόπος να γίνουν πιο ανταγωνιστικές είναι να "γερμανοποιηθούν" μέσω της αυστηρής λιτότητας που προβλέπει περικοπές δαπανών, μισθών και συντάξεων, μείωση του προϋπολογισμού για κοινωνική πρόνοια, ενώ οδηγεί σε αύξηση της ανεργίας.
    Αυτή την τακτική ακολούθησαν τα δύο τελευταία χρόνια, προκειμένου να πετύχουν ανάπτυξη στηριζόμενη στις εξαγωγές.
    Επειδή όμως η Γερμανία είναι υπερ-ανταγωνιστική και παράλληλα απρόθυμη να τονώσει την οικονομία της για να επιτύχει μεγαλύτερη κατανάλωση, οι άλλες χώρες της ευρωζώνης δεν μπορούν να αυξήσουν τις εξαγωγές σε αυτήν και επομένως πρέπει να ανταγωνιστούν με τη Γερμανία εξάγοντας σε Κίνα και ΗΠΑ.
    Αυτό δεν λειτούργησε και σήμερα οι συνέπειες της σκληρής λιτότητας διαλύουν τον πολιτικό και κοινωνικό ιστό ακόμα και στις χώρες - όπως η Ολλανδία - που μέχρι πρόσφατα είχαν δεθεί στο άρμα της Γερμανίας, υποστηρίζοντας τη λιτότητα και την ανάπτυξη από το εμπόριο με χώρες εκτός της ΕΕ.
    Παραμένει άγνωστο ωστόσο για πόσο και σε τί βαθμό η ευρωζώνη μπορεί να αντέξει τις κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες της λιτότητας προκειμένου να γίνει ανταγωνιστικά ισότιμη με τη Γερμανία.
    Η εναλλακτική λύση είναι η Γερμανία να γυρίσει στο μάρκο. Αυτό θα οδηγήσει σε άμεση ανατίμηση του γερμανικού νομίσματος και σε ανταγωνιστική υποτίμηση του ευρώ για τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.
    Η Γερμανία θα αναγκαζόταν να αγοράζει περισσότερο και να πουλά λιγότερο. Η επιπλέον κατανάλωση που δεν θα δώσει η Γερμανία μέσω πολιτικών τόνωσης της οικονομίας θα δοθεί αυτόματα μέσω της αναπροσαρμογής του νομίσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Χρηστος Χοντζεας05 Ιουνίου, 2012 19:52

    Προς Steven: ΜΕγαλη κουβεντα ανοιγεις που θελει και πολλα σεντονια. Ειχαμε καποια στιγμη κανει καποιες νηξεις σε αυτο.
    Κατα "καποιους", το ιδανικο πλασμα ειναι το ανρδογυνο. το Ερμαφροδιτο.
    Στη πριν την παλια διαθηκη,βιβλια,αναφερεται η δημιουργια του Αδαμ,ως δυφυλου. Σαν παραθυρο δηλαδη. Ανδρας και γυναικα μαζι. Ενα.
    (ισως εδω το "προπατορικο αμαρτημα να ηταν οτι ο Αδαμ προσπαθησε να βαλει την πουτσα του στο κωλο του (ε ρε πλακες)
    (Τα τραβελια, ειναι ο ορισμος της υπαρξεως,κατα τους "Λιλιθικους". Το να τον παιζεις και να βαζεις και κωλοδαχτυλο,ενω κανεις πιπα και σου τραβανε τα βυζια,ειναι η υπερτατη ηδονη).

    Το αλλο μισο, η Λιλιθ,απεσχησθει απο την εως τοτε συνυπαρξη,την κοπανησε για την Γαλιλαια και εκανε σχεση με τον ιδιο τον Σατανα και εκτοτε η μεγαλη πρεμουρα ειναι οτι ο ανθρωπος ειναι μισος. Κυκλοφορει μισος. Ανδρας και γυναικα.
    Εξ'ου και η λατρεια και η αγαπη των "εσωτεριστων" και των λοιπων κωνοφαγων Στοων για το πουστριλικι.
    Δεν ειναι "παρεκτροπη". Δεν ειναι "ανωμαλια". Ειναι απεγνωσμενη προσπαθεια συνενωσης των δυο μερων.

    Δηλαδη εγω και εσυ ειμαστε μισοι. θυμησε μου,οταν ματαβρεθουμε,να μου δωκεις τα αρχιδια σου και να σου δωσω την υπο κατασκευη κλειτοριδα μου.

    (κατα μια εννοια βεβαια και καθ'υπερβολη,αυτος ο ορος χρησιμοποιειται απο ολους μας σχεδον οταν ειμαστε σε καψουρα, η οταν καποιος θελει να τραγουδισει η να υμνησει την αγαπη του. ("ειμαι μισος χωρις εσενα". "Εισαι το αλλο μου μισο" κλπ)
    Τα εχει πει και ο Μητσαρας: "εμεις οι δυο,πως γιναμε δυο,εμεις οι δυο, που ειμασταν ενα".

    Το ονειρο λοιπον να ενωθουν τα δυο φυλα,παραμενει καιμος και των "Αρουλιδων", και των "Ταχτσιδων" αλλα και ολοκληρης της παγκοσμιας Συγγρου.
    Ισως το καταφερουν. Και εκει που λεγαμε "ους ο θεος συνεζευξε ανθρωπος μη χωριζετω" να λεμε "ους ο ανθρωπος συνεζευξε,θεος μη χωριζετω"
    Δηλαδη: "κανε χωριστρα και ερχομαι"

    Δες τον Σορος. Δεν τον Μπαροζο. Δες τον Ρομπαι. Δες τον Ρεν. Δες την Λαγκαρντ,δες την
    Μερκελ. Ποιος ειναι ο ανηρ και ποια η γυνη απο δ'αυτους; Ουδεις δυναται να παντησει επαρκως εις αυτο το καιριον ερωτημα.

    Πραγματικα αυτοι εχουν αναγκη ο ενας την αλλη, η μια τον αλλον ο ενας τον αλλον και η μια την αλλη (μας μπερδεψες) και ολοι μαζι να φτιαξουν εναν ωραιοτατο σκουπιδοτενεκε.
    Μιλαμε για μινωταυρο με τρεις κωλους, πεντε ψωλες-γαριδακια,7 κρεμασμενα βυζια και δυο μικρα αρχιδια κρεμασμενα στα κερατα,σαν κερασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Χρηστος Χοντζεας05 Ιουνίου, 2012 20:19

    Προς Μπαμπη: Nα σου πω κατι,ειλικρινεστατα: Ειχα εδω και χρονια αυτην απορια. Αντε και εμεις δεν φευγουμε. Τι γινεται οταν αλλοι, εγκαταληψουν το ευρω;
    Αντε και εμεις,κραταμε σκοπια και δεν το αφηνουμε απο τα ματια μας. Εαν αυτοι που το εφτιαξαν,για δικους τους λογους,ειτε εκ σχεδιασμου,ειτε εξ ατυχηματος,τελικα αποφασισουν να την κοπανησουν,τοτε τι κανουμε;
    Τους ακολουθουμε απο πισω; Για που; Μενουμε εδω; Μα "μονοι" οπως λενε; Μοναχουλια; η θα γινουμε παρατημα της Βαυαριας; Η θα ανακατασκευαστουμε απο την αρχη; Η θα σκυψουμε και θα γλυψουμε τα ματωμενα αρχιδιακια μας; Μαλλον το τελευταιο.

    (φυσικα και το ευρω θα μας "χαιρετισει" οπου να'ναι. Θες μηνες, θες 1-2 χρονια.
    Αλλωστε δεν απετυχε και παυει να ισχυει. Πετυχε και πρεπει να παψει να ισχυει, πριν καταπιει και τους κατασκευαστες του. Δεν παιζουμε με αυτα.
    Το timing βεβαια,δεν ειναι εξασφαλισμενο,αφου εχουμε να κανουμε με πολυποικιλα συμφεροντα και εξωγενεις παραγοντες (εως και τον "αγνωστο Χ")οποτε μια μικρη σφυχτοκωλιαση,ειναι αναμενομενη απο μερος τους.

    Προς Τακη: Και "εμας" μας ενωνει η Ελλας". Βλεπεις καμια ενωση;
    Η ας πουμε και εμεις οι δυο εχουμε σκοπο το χρημα. Κοινος στοχος ας πουμε. Το βρισκεις δυσκολο αυριο το πρωι να συρθουμε στα δικαστηρια για μερικα χιλιαρικα;
    Ο κοινος στοχος δεν ειναι εγγυαται και την ομονοια.
    Τις περισσοτερες φορες μαλιστα, γινεται αιτια διχασμου.
    Τον καιρο των παχαιων αγελαδων,παμε καλα. Τι γινεται οταν συξουν οι κωλοι;
    "Ακηδες" εχει μονο η πολιτικη και οχι οι Στοες;
    Τι ειναι εκει; "Κομαντο" η "Νιντζα";
    Δινεται και εσκεμενα η εντυπωση στον κοσμο οτι μιλαμε για "μια γροθια". Λαθος μεγα.
    Οταν εχουν μεσολαβησει αιωνες διαδρομης,και οταν εχουν αναμηχθει φιλοσοφικα ρευματα σε συνδιασμο με αντιροπα και συνεχως νεοαναδυομενα συμφεροντα,τοτε ειναι πολυ φυσικο να υπαρχουν "φραξιες".
    Τον υπογειο σεισμο βεβαια που να τον δει κανεις. Δεν φαινεται. Μονο τους κραδασμους νοιωθουμε με την μορφη πολεμων κρισεων,κλπ.

    Δεν ειναι και τοσο ρομαντικη η κατασταση.
    Της πουτανας γινεται αναμεσα. Και βαλε μαζι και τις "υαινες", τους πτωματοφαγους τοκογλυφους, οι οποιοι δεν υπακουν και σε νομους,ουτε λογαριαζουν στοες.αρα ειναι πολυ επικινδυνα τα πραγματα.

    Να πανε να γαμηθουνε. Να σπανε παγους οι μεν και να κυνηγανε σκορπιους στην ερημο οι δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Ναι μέσα στο καλοκαίρι, πρέπει να μπούμε στα θέματα αυτά αν κι έχεις γίνει πολύ κατατοπιστικός τότε που έγραφες τα σεντόνια για την Λίληθ. Εγώ στα θέματα αυτά δεν ξέρω πολλά
    - σχεδόν τίποτα για να ακριβολογώ -, αλλά μετά από τόσα χρόνια που το έψαχνα κοινωνικά, διαπίστωσα οτι ο μεν άνδρας έγινε αδερφή, η δε γυναίκα θα ήθελε να είναι στρείδι. Έχω κι ένα πόνημα του Μωρίς Ντριόν σχετικό, που θα βγάλει πολύ γέλιο εκατέρωθεν.
    Φυσικά παραμένω στα σχετικά: Τι δουλειά κάνει ο άνδρας και ποιός είναι ο άνδρας σου για την γυναίκα. Και στα απόλυτα: Ο άνδρας θέλει να εξάγει τα γονίδια του κι η γυναίκα να βρει τα πιο ισχυρά για το καινούργιο κύτταρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΧΡΗΣΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΟΥ.
    ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.

    ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΡΕ ΦΙΛΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΟΕΣ.
    ΑΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ,
    ΤΟΤΕ ΠΟΙΑ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΤΟΩΝ;

    ΑΝ ΟΙ ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΣΤΟΕΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ,
    ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΟΥΝ...

    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ,
    ΟΤΙ ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΒΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΟΑΤΖΗΔΩΝ
    ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 10/06, ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ. ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ IMAM ΜΠΑΪΛΝΤΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΝΔΗ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ. ΑΝ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΒΑΣΗ ΣΚΕΨΗΣ. ΚΙ ΑΝ ΤΙΜΑΕΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΠΡΟΣ ΤΑΚΗ: Το μόνο που έχω να ξανακαταθέσω, είναι μια ανάρτηση που έδειχνα, οτι το μόνο που υπήρξε ήταν η στοά. Πολύ πριν την Ελλάδα και πολύ πιο βόρεια από εμας.
    Δηλαδή, πού την βρήκε την γνώση ο Πυθαγόρας ή ο Τέλης; Του καρφώθηκε μετά κανά ποτήρτι κρασί ή μετά τα μεθάνια τηε Πυθίας;
    ΕΓΩ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΓΕΛΟΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΠΛΕΟΝ ΚΚΕ, ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΘΕΛΩ " ...μια πολιτεία σωριασμένη έχω σκοπό..." , τουλάχιστον κάνω το καθήκον μου. ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΩ; Αναδεικνύω το μπουρδέλο.
    ΣΤΗΝ ΒΟΡΑ ΑΥΤΟΥ, ΕΠΕΣΕ ΠΟ ΦΙΛΑΘΛΟΣ. ΝΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΑΛΛΟΙΩΣ:
    ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ;
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Πρός Τάκη,
    νομίζω ότι αν ψάχνεις να τα πάρεις χοντρά η Γαλλία είναι μιά χαρά επιλογή. Βέβαια μην σε πάρω στο λαιμο μου κιόλας.
    Κατά τ΄αλλα, Ντόρα ρε φίλε? Μιλάμε φούλ τού βίτσιου. Εντυπωσιακό ως βίτσιο πάντως, αυτό αφείλω να το παραδεχθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Χρηστος Χοντζεας05 Ιουνίου, 2012 23:16

    Γιατι; Μια χαρα σχολειο ειναι. Γιατι να ντραπουν; Μια φορα αποφοιτος,για παντα "απο-φυτος"

    Τις προαλλες ειχαν διαγωνισμο ποιοςθα την παιξει περισσοτερο με τους αποφοιτους του Γενικου Λυκειου Γκραβας.

    Αμφιροπη αναμετρηση.
    Γιατι εδω που τα λεμε,ειναι δυσκολο να αποφανθει κανεις για το μεγεθος της μαλακιας των μεν και των δε.
    Ποιοι ειναι μεγαλυτεροι μαλακες λοιπον; Οι μεν αδυναμοι "Τηλεμαχοι" που εχουν παρεχωρησει το "ανακτορο" τους στους "μνηστηρες",μη δυναμενοι να αρνηθουν την κληρονομικη σειρα, οι οποιοι γλεντοκοπουν τζαμπα, η οι "μνηστηρες" που εχουν πειστει οτι οι πατεραδες τους δεν τρωνε και πινουν στο ανακτορο και δεν κλεβουν το πλουτο του ξενιτεμενου "Βασιλια" παρα μονο πιστευουν οτι ειναι "επιχειρηματιες" που ρισκαρουν και βγαινουν νικητες σε δυσκολους ειπχειρηματικους αγωνες μεταξυ ζωης και θανατου,αναμενοντας να γαμησουν την Πηνελοπη;

    Μιλαμε για Οσκαρ Μαλακιας.

    Αλλα θα πρεπει να διδιαχθουμε απο τα Ομηρικα Επη. Καθ'τοτι επαναλαμβανονται. Απλα εμεις διαβαζουμε μονο τα "οριτζιναλ".
    Αλλα επαναλαμβανονται. Και το τελος ειναι γνωστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ενδιαφέρον. Στήβεν, για κάντο πιο λιανά αυτό το "οι άνδρες χωρίζουν με τίς γυναίκες για τούς ιδιους λογους για τούς οποίους παντρεύονται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Χρηστος Χοντζεας05 Ιουνίου, 2012 23:20

    Προς Τακη: Ευλογη η απορια σου.Την ειχα και εγω.
    Οι τοκογλυφοι εχουν στοχο το κουφαρι. Λειτουργουν αστραπιαια και αδιαφορουν για το κεφαλαιο.
    Δεν τους ενδιαφερει εαν ενα εργοστασιο ειναι ανοιχτο. Η εαν και ποσο παραγει. Μπορουν να κερδιζουν ακομα και απο την ογκομετρηση των ερηπιων του. Στοιχηματιζουν ακομα και το απο ποσα κυβικα μπαζα αποτελειται. Τα παντα.

    Οι "Στοες" ενδιαφερονται για το κεφαλαιο,ομως. Για αυτο που αδιαφορουν,που δεν ενδιαφερει τους τοκογλυφους,αυτο ειναι το μεγαλο τους οραμα. Τι να τα κανουν τα "λεφτα"; Αφου κοβουν οποτε θελουν. Δεν εχουν αξια καμια.
    Χρημα εχουν ναι. Αλλα δεν ειναι ο αυτοσκοπος. Ειναι το μεσο.Το μεσο ωστε να παρθει-μεσω πλαστικων δανειων και λογιστικων χρεων- το δημοσιο και ιδιωτικο κεφαλαιο των λαων. εκει ειναι ο στοχος.Υποδομες,εκτασεις,ορυκτο πλουτο κλπ.

    Διπλα σε αυτους ομως-και με την συμφωνη γνωμη τους- "εργαζονται" και οι "γυπες". Επισπευδουν το καθαρισμα. Βοηθανε στην ταχυτητα του εξαφανισματος του πτωματος.
    Τα "κορακια", οι "υαινες", η οπως αλλιως τους "γνωριζει" ο κοσμος,αδιαφορουν για την αποκτηση κεφαλαιου,αφου θελουν να παιζουν με αυτο και να κερδοσκοπουν. Αν το αποκτησουν,με τι θα κερδοσκοπουν; Με την "περιουσια τους"; Δεν τους επιτρεπεται αλλωστε να ακουμπουν κεφαλαιο σαν ιδιοκτησια. Μονο να παιζουν με αυτο,ωστε αυτο να καταρευσει και να περιελθει στα χερια των "συνεργων".
    Εχεις δει κανεναν "κορακα" να αγοραζει κατι; Ποτε.
    (εαν εχει κατα νου τους "Σορος", να πω οτι δεν μιλαω για αυτους.
    Αυτος συνεργαζεται με αυτους,ωστε να αγοραζει μετα κοψοχρονια τα ξεσκισμενα κουφαρια. Τα οποια ομως κρυβουν πολυ καλο θυσαυρο)


    Εκτος των αλλων δεν ειναι γεννημενοι για να αποκτουν. Ουτε για να σχεδιαζουν. Ουτε για να κανουν μακροοικονομικες μελετες. Αυτα ειναι αστεια σφαλως για αυτους. Δεν υπαρχουν. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΤΩΡΑ.
    Πονταρουν σημερα και θελουν κερδος σημερα αν γινεται.
    Παρακαλουν να ανεβοκατεβαινουν τα παντα. Απο τα cds μεχρι η τιμη τι κυλοτας της Lady Gaga. Πονταρουν πανω σε ημερομηνιες θανατου. Πανω σε οτι βρεθει. Οπως ακριβως πρατει και μια υαινα, η ενα κορακι, που τσιμπολογα βιαστικα,οτι αφησει το λιονταρι, η μεχρι να την παρει χαμπαρι. Δεν τους απασχολει κατι αλλο. Προκειται για ενστικτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Χρηστος Χοντζεας05 Ιουνίου, 2012 23:21

    (συνεχεια)
    Αυτοι λοιπον ειναι μια χαρα στην "υπηρεσια" των Τεκτονων, η των "Στοων", η της "Μασονιας" η των Νεοταξιτων, η οπως θες πες τους.

    Συνεργαζονται μαζι τους. Αφου οι μεν, χρησιμοποιουν την θανατερα εσντικτωδη λειτουργια των τοκογλυφων και των book, αδυνατιζουν τα κρατη και αυτα αδυναμα πλεον πεφτουν στην αναγκη,στις δαγκανες δηλαδη των ΔΝΤ τα οποια λειτουργουν ως "φαρασια". Μαζευουν το κεφαλαιο. Το δεσμευουν.
    Αλλα και απο την αλλη δε, τα κορακια, εχουν βρει πεδιον δοξης λαμπρον,αφου ο Σιωνισμος τους εχει δωσει απλετο χωρο να "παιξουν",για λογαριασμο του και με αμοιβαιο οφελος βεβαια οπως ειπαμε.

    ΤΑ κορακια ομως παραμενουν τετοια. Τα ενστικτα δεν αλλαζουν. Αδιαφορουν ποιος φερει το κεφαλαιο. Και σε ποιον αυτο ανηκει. Θελουν μονο να το κυνηγουν και το μακελευουν.
    Ελα ομως που-υποτιθεται- το κεφαλαιο περνα σε ολο και μεγαλυτερο βαθμο στα χερια των Στοων.Ελα που αυτο που εκεινοι κυνηγουν με μανια,αυτο περνα σε ολο και μεγαλυτερο ποσοστο στα χερια των "συνεργατων" τους.
    Αρα λοιπον, τα "πιρανχας" θα πρεπει να κανουν ενα απο τα δυο.Η να μπουν σε κανονες και υπο απαγορευσεις,αφου πλεον θα τους απαγορευονται οι ακατασχετες επιθεσεις και το αδιακριτο ξεσκισμα,η πλεον θα συνεχισουν να στρεφονται με την ιδια-αν οχι μεγαλυτερη- επιθετικοτητα εναντια στο κρεας,ανεξαρτητα αν αυτο ανηκει σε "φαινομενικα ομοσταυλους" και εως χθες "συνεργατες".

    Τι ειναι πιο πιθανο; Να υπερτερησουν οι μεν,υπακουοντας οι δε, η να συνεχισουν οι δε το ευκαιριακο ξεσκισμα ακομα και στις περιουσιες πλεον των μεν,αφου ειναι μεγαλωμενοι με την μυρωδια του αιματος;

    Το σιγουρο ειναι οτι θα υπαρξει αλληλοφαγωμα.
    Π.χ. οι Σταλινικοι που ταχα υπερασπιζονται την Γερμανια και την τρεχουν με 100-εως σημερα-( με την βοηθεια και των "κορακιων" ασφαλως,την ακρως κερδοφορα Γερμανια,αλλα πληγωμενη,με κρυφες αρρωστιες και ολο και περισσοτερο απομονομενη απο την υπολοιπη Ευρωπη,ειναι βεβαιο οτι θα νοιωσει επιθεση στα κολοβα "οπισθια" της. Ειναι σιγουρο οτι τα τρια ΑΑΑ των κεντροευρωπαιων ειναι πολυ λαχταριστος μεζες. Σαν να πετας διπλα απο ενα κοπαδι καρχαριες φρεσκοκομενα φιλετα.
    Αν η Ελλαδα,με αυτο το μεγεθος,μπορει και "ξεσηκωνει" τετοιο χορο κερδοσκοπιας, φαντασου π.χ. τι θα ειναι η ιδια η Γερμανια, η η Γαλλια και τι ποσοστο "κερδους" εχουν τα δικα τους "στοιχηματα" περι καταρευσης η μη. Μιλαμε για "Ελ Ντοραντο"

    Ειναι σιγουρο οτι τα "3Α" σε "λιγο" θα αρχισουν να ακουν "ουρλιαχτα" απο την ακρη της σαβανας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Χρηστος Χοντζεας05 Ιουνίου, 2012 23:31

    Λογω ασυμφωνιας χαρακτηρων προφανως εννοει.
    --------------
    Kαι ασφαλως "ειμαστε" ολοι με την γκιοσα του Περισσου αφου μιλαει εκ του περισου.
    Δηλαδη απλα ειναι το "χωνι". Το "αποπαιδι" του καπιταλισμου,το οποιο ομως τελικα θα παραδωσει μεσω Τσιπρα τον εργατη στο κεφαλαιο και οχι το αντιθετο,οπως νομιζουν οι πτωχοι πλην τιμιοι κομουνισται. Δηλαδη ο κιμας.
    Οι πλουσιοι κομμουνισται το ξερουν το εργο.
    Το ΚΚΕ λεει την αληθεια,για να ακυρωνεται αυτη κατοπιν στα ματια του κοσμου. Για να την αποδυναμωνει.Ωστε να μη την λαμβανει υπ'οψην κανεις. Αλλα παραμενει αληθεια.
    Ετσι,αιφνης καθε φορα φαινεται να επιβεβαιωνεται αλλα παρ'ολα αυτα ο κοσμος δεν λεει να ακολουθησει τους σφυροδρεπανους "προφητες".

    Σαν να σου λεει το μελλον σου μια γρια ψωριαρα, που βρωμαει και ζεχνει. Την παιρνεις σοβαρα; Η πολυ περισσοτερο,την ακολουθεις;
    Ποτε.
    Πρωτα παει στην Avand Premier η "Αλεκα" η ο "Χαριλαος" και κατοπιν το βλεπουμε ολοι εμεις.

    Τι "κουδουνιζει" εδω και και λιγο καιρο το ΚΚΕ; Εξοδο απο το ευρω και δραχμη.
    Καλως'την.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΧΡΗΣΤΟ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΟΥ,
    ΕΦ'ΟΣΟΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
    ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.

    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ
    ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ,ΠΟΙΟΣ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ
    ΤΩΝ ΣΤΟΩΝ,ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΛΟΓΙΚΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ.
    ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΟ ΕΧΟΥΝ
    'Η ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ,ΟΙ ΣΤΟΑΤΖΗΔΕΣ.
    ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ
    ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΥΣ 50-100 ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΠΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ
    ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΣΤΟΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ
    ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΕΜΕΝΑ.
    ΠΡΩΤΟΝ,ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ,ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΟΙ"ΗΓΕΤΕΣ" ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ
    ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ...
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ,ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ;
    ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΤΣΙΠΑΚΙΑ;
    ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ;
    ΝΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
    ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ;
    'Η ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ ΤΗ ΨΩΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑ;

    ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ,
    "ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΤΕ;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή