Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΑΝΤΕ ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ

        Είναι αυτό που λένε, δουλειά δεν είχε ο διάολος και γαμούσε τα παιδιά του. Αλλά τι να κάνουμε; Την Κυριακή γιορτάζουμε την ημέρα του πατέρα κι άρα όλα τα παιδάκια με βαθειά πολιτική αντίληψη, ρεφλέξ και συνείδηση, θα τιμήσουμε το δικαίωμα μας. Δεν έχει καμιά σημασία το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών. Δεν έχει καμιά σημασία οτι εδώ κι ένα μήνα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Εμείς γνώμη έχουμε αλλάξει και γι' αυτό εξ άλλου είμαστε γίγαντες, που ως γνωστόν χάσανε από τους θεούς. Αν ήμασταν θεοί, θα μιλάγαμε και λίγο διαφορετικά. Βασικά θα πράτταμε αλλά μην τα θέλουμε κι όλα. Εν αρχή ην ο λόγος.
        Που βέβαια η λογική, μεταφράστηκε στην Ελλάδα σε κάτι σαν ομιλία κι αν γίνεται και με καλαματιανούς ή πυργιώτικους μπάφους, οπότε μέχρι να βάλει τα γέλια ο διπλανός, νάχω προλάβει να περάσω από το down και να πάρω την σκυτάλη την ώρα που ανεβαίνουν οι σφιγμοί. Και να είναι κι απαγορευμένες οι δημοσκοποπήσεις τόσες μέρες και να μην ξέρει κι ο γίγαντας πού βαράει ο μπάφος του γίγαντα για να πάω κι εγώ με την δύναμη. Να μην είμαι στην απ' έξω ρε παιδί μου κι εγώ και να μην έχω και κανά μάρτυρα για καμιά θεσούλα. Ήμουν κι εγώ εκεί.
         Στον μεγάλο ηγέτη και στην λαοθάλασσα, που έδειξε τα χρονοντούλαπα και την αποφασιστικότητα του " ...το μνημόνιο δεν το καταγγέλω εγώ, αλλά η ψήφος του λαού..." Που κατανοώ πλήρως την διάθεση του κόσμου να τοποθετηθεί στην ελπίδα και να μην πάει στις υπογραφές των παλιών πολιτικών υπαλλήλων. Τα ίδια δεν έγιναν παλιότερα με το " ...έξω οι βάσεις του θανάτου...", ή το "... θα επανιδρύσω το κράτος και στοπ στους νταβατζήδες..." ή το  all times classic "... λεφτά υπάρχουν..."; Λεπτομέρειες πολιτικών, αλλά  αυτήν την φορά βρέθηκε κάποιος επιτέλους που δεν θα τολμήσει να κάνει κωλοτούμπα. Αυτό δεν πιστεύει ο γίγας; Ο μετακινούμενος οπαδός και ψεύτης ψηφοφόρος;
          Σιγά να μην γίνει και πραγματική ανάλυση. Μπορεί να πάρει καινούργια μέτρα ο Σαμαράς; Ειδικά της τάξης των 11 δις; Με τίποτα. Μόνο μια εκλεγμένη αριστερά μπορεί. Με όπλο την επιμήκυνση των μέτρων αλλά και την ταυτόχρονη καύση των καμένων παλαιών πολιτικών υπαλλήλων. Δηλαδή με κάθαρση κι άντε κανά δυό ειδικά δικαστήρια, που ασφαλώς θα φέρουν θέαμα αλλά άρτον δεν θα ψήσουν. Αλλά είπαμε, ή πίτα ή σκύλο. Διαλέχτε. Κι όπως πάντα έχουμε κι άλλη μια εύστοχη ελληνική παροιμία. Καθότι εγώ τα μέχρι τώρα δεν έχω συναντήσει σκύλο που να θέλει να φάει σπανακόπιτα. Και μην μου πείτε για κρεατόπιτα, καθότι όταν βγήκε η παροιμία το κρέας ήταν πολυτέλεια.
           Και σε αυτό το σημείο έχουμε το καλό σενάριο. Του super market. Τι θέλουτε; Ρεμπουμπλικάνους ή δημοκρατικούς; Σοσιαλδημοκράτες ή χριστιανοδημοκράτες; Τα πάντα έχομεν. Δημοκρατικά, διαλέχτε. Διότι εδώ, είναι χώρος επιρροής της Αμερικής. Και δεν ξεφεύγει τίποτα.
"...για όλο το κακό, δεν φταίει μόνο η Γερμανία..." , από ανώνυμους κύκλους της αμερικάνικης κυβέρνησης. Που δείχνει τον δρόμο ο πλανητάρχης στον ελπίζοντα που ξέφυγε με τον Τσίπρα ή με τον άλλον που υποστηρίζει το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο αλλά ξαφνικά ΚΑΙ η Ισπανία αλλά ΚΑΙ η Ιταλία στα ΔΝΤ. Με την Κύπρο σιγά να μην ασχοληθώ. Την έκανε ο Παπαδόπουλος ο πατριώτης; ΡΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ. Για όσους καταλαβαίνουν από μαφία και προειδοποιήσεις.
           Διότι η Αμερική διόρισε έπαρχο, νομάρχη, τοπάρχη. Αλλά το παράκανε η Μέρκελ. Παραπήρε τα φιλέτα του αφεντικού. Κι ήδη, για όσους βλέπουν, πάμε για την συντριβή του Ψωμιάδη. Στρατιωτικά την Λιβύη την ανέλαβε η Γαλλία, σβήσιμο στον Σαρκοζί και καινούργιο χαρτί ο Ολάντ που ήδη έκανε τα ταξιδάκια του στις ΗΠΑ κι έκλεισε το μάτι στον Αλέξη. Πού είναι η Άγγελα κι ο καροτσάκης; Έχουμε καινούργιο τοπάρχη; Προφανώς και με ιδιαίτερη πολεμική μηχανή την ώρα που η Γερμανία ψάχνεται για στρατό αλλά και για την πτώση των εξαγωγών της. Ακόμα δεν είναι φανερά αυτά; Ας το δεχτούμε. Τι είναι φανερό; Οτι με την πολιτική της - πάντα κοντόφθαλμη - σχεδόν όλη η Ευρώπη πάει στο ΔΝΤ. Πού ανήκει αυτό;
            Και πιστεύω να καταλαβαινόμαστε. Όσο κι αν χαλάω την πίτα ή τον σκύλο. Την ώρα που απομονώνεται ο τοπάρχης και την ώρα που έρχεται εδώ, μια δύναμη που θέλει να καταργήσει όλες τις αμυντικές δαπάνες ανοίγοντας τον δρόμο στην συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και την ώρα που πάμε για ενιαίο τραπεζικό σύστημα στην ΕΟΚ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΕΚΤ. Πού ποιός το βλέπει αρνητικά; Ποιός να δει αρνητικά την ελπίδα και ποιός να δει αρνητικά κρεμάλες για τους  κοτσαμπάσηδες, όσο κι αν έχει εξαθλιωθεί; Κανείς. Και μιλάω για όσους σκέφτονται κι όχι για τους αγανακτησμένους με το "...και οι 300 στην κρεμάλα..." αλλά σήμερα ο Τσίπρας μάλλον δεν ήταν μέσα. Και μιλώ για τον Τσίπρα κι όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι τα πρόσωπα κάνουν κουμάντο. Κι όποια συνιστώσα διαφωνήσει αύριο, απλά θα διαγραφεί. ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. Τα έχουμε δει παλιά με το ΠΑΚ και το ΠΑΣΟΚ και φυσικά με την εξέλιξη του, με κορυφαίο τον Άκη.
              Και σε αυτές τις εκλογές, έχουμε δει πολλά. Κύρια το οτι εκεί που δέν μπορούσε πολιτικός να κυκλοφορήσει στον  δρόμο, ξαφνικά όλοι κάνανε πολιτικές συγκεντρώσεις. Κι ένας καινούργιος δικομματισμός πρόκειται να μαζέψει περί το 60%. Κι είδαμε τον θυμό να καταλαγιάζει και να γίνεται ιρλανδικό δημοψήφισμα. Και να είμαστε όλοι σίγουροι - ΜΑ ΟΛΟΙ - οτι αυτήν την φορά θα βγει κυβέρνηση ρε ο κόσμος να χαλάσει. Διότι ο Αλέξης τίναξε τα νερά ή διότι ο Σαμαράς μπορεί και να πει οτι ήταν "...στιγμιαίο λάθος..."
Και "...ποιός θα θυμάται σε λίγα χρόνια το όνομα της Μακεδονίας; "
              Αγαπητοί κι αγαπητές, μέχρι να πεθάνω και μέχρι την πιθανή άνοια, συνέχεια θα λέω το ίδιο. Το έχω δει στα μάτια της γιαγιάς μου της προσφύγισσας αλλά και σε κάθε μικροαστό της προσωπικής οικογένειας μου, που έλαχε να μπει στην λαίλαπα του πράκτορα Αντρέα Παπαντρέου ακόμα και μετά την καταδίκη από το ειδικό δικαστήριο και να νομίζει οτι έγινε κάτι : Τα κουμάντα δεν είναι στις κάλπες και φυσικά στο προτεκτοράτο δεν είναι δυνατόν να ξέφυγε κάποιος. Κι ο νόμος της φύσης κοινωνικά θα εξακολουθήσει να ισχύει. Όπως ισχύει η επιδότηση της απόσυρσης αυτοκινήτου ακόμα - σε τέτοια εποχή - για να παίρνει κι ένα φρουτάκι το επενδεδυμένο κεφάλαιο απένατι στο άϋλο. Σε αυτόν τον πόλεμο είμαστε και με την Κίνα στην σωστή θέση.
           Να ρίξουμε τους μισθούς εδώ για να γίνουμε ανταγωνιστικοί; Η Γερμανία έριξε τους μισθούς κι έγινε ανταγωνιστική; Παράγει προϊόν κατημά; Η δύναμη της οικονομίας της οφείλεται σε παρακατιανό; Μην λέμε μαλακίες κιόλας. Και μην λέμε οτι δεν  έχει πειραχτεί η General Electrik. Και μην λέμε οτι στην Ευρώπη δεν παίζει μια κλίκα. Κάτι κοτσαμπάσηδες δηλαδή, που πρέπει να φύγουν. Αλλά κι αν υπάρχει και κάποια διαφωνία, εύκολα δεν μπαίνουν κάποιοι στην Μυτιλήνη; Εύκολα δεν γίνεται μια στάση πληρωμών; Για 20 μέρες, δεν λέω πιο πολύ. Εύκολα ο μαλάκας που ελπίζει, αφού γίνει ρόμπα, δεν θα ανασάνει με ανακούφιση όταν έρθει η τελική λύση;
           Εγώ βέβαια θα ανασάνω μόλις τελειώσει το εκλογικό πανηγύρι. Διότι θέλω να δουλέψω και να σταματήσω να έχω συνεργάτες που έχουν παραλύσει περιμένοντας να τους έρθει η βόμβα στο κεφάλι. Που κι εγώ αυτήν περιμένω, αλλά θέλω να μιλάω για πιθανά έσοδα μου, άντε και του κράτους, και κύρια θέλω να πεθάνω όρθιος κι όχι φουντάροντας από κάποιο μπαλκόνι. Και τοποθετώντας το πρόβλημα στην σωστή διάσταση του για όποιον θέλει να ασχοληθεί μπας και γίνει καμιά ορθή κίνηση για τους δημόσιους υπαλλήλους. Διότι αυτούς αφορά η χρεοκοπία των χωρών και κανέναν επιχειρηματία που δεν είναι κρατικοδίαιτος.
            Αλλά με αφορά και κάτι άλλο: ΠΟΙΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, περί της μετακύλισης του δανείου; Αυτόν που μιλάει οτι πάντα θα είμαστε υποχρεωμένοι σε δάνεια μέσω Τρόϊκας ή ΔΝΤ. ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΌΡΟ, γιατί τον αφήσανε έξω από τα προεκλογικά; ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΤΑΡΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ; ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΙΑ; ΡΩΤΑΩ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΤΟΝ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑ. ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ\, κι αφού έχει γαμήσει το καφενείο με την αντίσταση - δηλαδή την πιθανή καρέκλα - ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ  ΤΑΡΑΞΕΙ ΤΙΣ ΤΟΤΕ ΒΕΡΣΑΛΙΕΣ.
             Ρε εκλογές κάθε μέρα. Μπας και βαρεθούμε και  μπας κι ησυχάσουμε. Από τον μαλάκα που μιλάει κι από τον μαλάκα που ελπίζει. Ελπίζει μπας και καταργηθουν όλα κι αμείβεται ενώ κάθεται στο καφενείο. Αυτό δεν θέλει ο λαός; Που θέλει κι εχθρούς ταυτόχρονα. Τον Ωνάση που του τα έκλεψε. Και την ώρα που του τα έκλεβε ήταν απασχολημένος ο γίγας με την τάδε βίζιτα. Κι έβαλε σήμερα χωροφύλακα τον πολιτικό. Αυτόν που είχε διορισει ο μεγιστάνας. Και τώρα τρέχουμε σε όλα. Σαν κουνούπια που μυρίσανε κατόλ. Κι άρα κάλπες. Κι όλοι να γελάνε. Κύρια όλοι αυτοί που θα μετρήσουν την τηλεθέαση των αποτελεσμάτων μεταξύ εκλογών και ποδόσφαιρου. Υπάρχει ελπίς.
          Είτε να σκοράρει ο Ρονάλντο είτε να μπει στην βουλή ο Λεβέντης. Που όλοι κάποιον λεβέντη θέλουν αλλά τους χαλάει το όνομα. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, την χώρα της προσομοίωσης, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΣΤΕΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΑΜΑΡΑ Ή ΤΣΙΠΡΑ. ΚΑΤΙ ΜΙΚΡΟ ΣΑΝ ΟΝΟΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ, αν είχαμε βάλει υποψηφιότητα. Που δεν βάλαμε λόγω υπεραπασχόλησης. Που το κατανοώ. Τι δεν κατανοώ; Γιατί ψηφίζουμε; Αλλάζει κάτι;
           ΕΙΜΑΙ ΘΕΤΙΚΟΣ. 200 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ. Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΝΑΠΑΛΙΝ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΧΑΣΑΝΕ.
                                                        ΑΕΡΑ ΑΕΡΑ ΑΕΡΑ.
             Υγ. Έχω πληροφορίες οτι το ανεμογκάστρι, διαφεύγει του τεστ πατρότητας.

61 σχόλια:

  1. Γιώργης ο Γαρατζέος16 Ιουνίου, 2012 00:29

    Ρε πάνω που τους γλωσοτρώγατε, κάνει την αλλαγούλα ο Χότζσον και βάζει τον Γουώλκοτ και τα κανε όλα πουτάνα.
    Και είδαμε το ομορφότερο γκολ της διοργάνωσης και από τα 2-3 ομορφότερα στην Ευρώπη φέτος. Και στην ομορφιά του προσέθετε ΚΑΙ η φανταστική κίνηση του γουώλκοτ.
    Ανατροπάρα με αφρίδια βγαλμένα από τα gutters του east end.
    Πολύ καλός και ο τερματοφύλακας.
    Φαντάσου και ο μπέυλ να μην την είχε δει Cymru-ιανός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοι συνσχολιαστες αυτου του blog...
    Ποιος θα φανταζοταν,πως διαβαζοντας στα επιτελεια των κομματων τις αναφορες των δημοσκοπηκων εταιριων,θα κοιταγε ο ενας τον αλλον με ενα μεγαλο ερωτηματικο πανω απο τα κεφαλια τους.
    Δυο εταιριες εδωσαν την ΝΔ πρωτη με 32% και ΣΥΡΙΖΑ με 28%
    Δυο αλλες εδωσαν ΝΔ με 28-30% και ΣΥΡΙΖΑ με 25-27%
    Μια εδωσε ΣΥΡΙΖΑ με 31-33% και ΝΔ με 27-29%
    Μια αλλη,ΣΥΡΙΖΑ με 35-37% και ΝΔ με 25-27%.
    Και μια τελευταια,η τελευταια-τελευταια,ΣΥΡΙΖΑ με 28-30% και ΝΔ με 25-27%..............
    Ολες τους εχουν αφησει να εννοηθει πως ενα μεγαλο μερος αναποφασιστων δεν ξερει ακομα τι να κανει.
    Ολες τους δειχνουν συντριπτικη νικη του ΣΥΡΙΖΑ μεχρι την ηλικια των 50 χρονων.Απο κει και πανω παιζει μπαλλα μονη της η ΝΔ.Ο φοβος ειναι η αιτια των ψηφων υπερ ΝΔ και η αβεβαιοτητα για το αυριο με τον Τσιπρα.Το "τους ξερουμε πλεον...",ειναι η αιτια υπερ του Τσιπρα.
    Εχει πεσει σκεψη στα επιτελεια,ειδικα της ΝΔ.Δεν τους ενδιαφερει μονο η πρωτια αλλα να εχουν διαφορα και απο τον ΣΥΡΙΖΑ,πανω απο 6-8%.Αυτο το θελουν οι "ρομαντικοι" του κομματος.Γιατι οι πραγματιστες,θελουν ΣΥΡΙΖΑ δυνατο και στο πολυ 2% διαφορα.γιατι γνωριζουν πως θα ειναι το τελειο αλλοθι για οσα ακολουθησουν μετα τις εκλογες.Το ξερουν οτι δεν θα σταθουν για "παρελαση",οποτε ειναι καλυτερα την "πατατα" που μολις βγηκε απο το τζακι να την "καθαρισει" ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Ελα ομως που κι απ`την αλλη μερια κατι αναλογο σκεφτονται..
    Τα σκληροπυρηνικα στελεχη λενε βουρ στον πατσα,οι ορθολογιστες ξερουν απο "πατατες" και δεν εσκασαν αναλογο χαμογελο.
    Ταμειο...Ειναι πολλοι οι αναποφασιστοι για να βγει ακριβες συμπερασμα.Κι αυτο γιατι Χρυση Αυγη,Λαος,Ανεξ.Ελληνες,ΚΚΕ,εχουν μεγαλο ποσοστο μετατοπισης ψηφοφορων με το συνολο σχεδον των εταιριων να συμφωνουν σε ενα 4,5% στο ΚΚΕ, 3,2% στο ΛΑΟΣ, 4,8-5,2% στην Χρυση Αυγη, 5-5,5% στους Ανεξ.Ελληνες,και μια ΔΗΜΑΡ να παραμενει στα ιδια.
    Φοβος κυριαρχει παντου,για το αυριανο αβεβαιο.Βεβαια,μετα και απο τις δηλωσεις των FTD και FOCUS,αρχιζουν και σκεφτονται πολλοι αν οντως τελικα οι Γερμανοι ψαχνουν αφορμη για το λος πουλος της Ελλαδας.
    Το στηθος με στηθος που πανε μεχρι τωρα σε γενικες γραμμες,αυριο θα παει περιπατο.Οι 700000 που θα αποφασισουν μεσα στο παραβαν,θα στειλουν τον εναν πρωτο με διαφορα.Αν ειναι η ΝΔ πρωτη,η διαφορα θα παιξει σε 3-4%.
    Με τον ΣΥΡΙΖΑ πρωτο,η διαφορα θα παιξει σε πανω απο 6 - 7%....
    Το 38-40% που ειχα δωσει στον ΣΥΡΙΖΑ,ηταν πριν τον ολοκληρωτικο βομβαρδισμο των ψηφοφορων απο τα ντοπια και ξενα καναλια.Ωστοσο,θα τολμησω να πω αναλογως τι θα γινει με Λαος,ΚΚΕ,Χρυση Αυγη,Ανεξ.Ελληνες,αλλα και με καποια πιο μικρα της ταξης του 1-1,8%,πως βλεπω ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ 31-33% και ΝΔ με 29-31%.........
    Αυτα για σημερα,οχι τιποτα αλλο αλλα δεν μ`αρεσει και το "πολιτικο ρεποταζ" και αρχισα να βαριεμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ λοιπόν έχω "κολλήσει" με το άρθρο τών Γερμανικών Financial Times. Απ΄όσο τουλάχιστον μπορώ να γνωρίζω, δεν έχει ξανασυμβεί να δημοσιεύσει Γερμανική εφημερίδα, και μάλιστα απ΄τίς "εγκυρες", άρθρο σε ξένη γλώσσα απευθυνόμενη σε κοινό εκτός Γερμανίας.

    Και φυσικά δεν μπορώ ούτε με σφαίρες να πιστέψω ότι δεν ξέρουν τι κάνουν, δεν μιλάμε για τίποτα χαιβάνια. Ειναι ολοφάνερο ότι ένα τέτιο άρθρο είναι σαν μπλόφα στο πόκερ, κάνει μπάμ. Σαφώς και θέλει να σπρώξει αναποφάσιστους ψηφοφόρους στον Συριζα κι αυτό με την σειρά του δεν σημαίνει ότι ο Τσίπρας είναι Γερμανός πράκτορας (να είμαστε σοβαροί) αλλά κάτι πιο τρομακτικό κατα την ταπεινή γνώμη μου.

    Ας κάνω μιά προσπάθεια να ξεδιπλώσω το σενάριο.

    Πίσω απ΄τούς Γερμανικούς Financial Times υπάρχει κατά κύριο λόγω το τραπεζικό λόμπι (πάντα αυτό εκφράζει η συγκεκριμένη εφημερίδα όπου κι αν εκδίδεται) αλλά και το αντίστοιχο πολιτικό λόμπι στην Γερμανία κι όχι μόνο. Τα τραπεζικά λόμπι ξέρουν συχνά (χά...) τι πρόκειται να συμβεί πριν συμβεί. Λογικό αυτό και δεν χαραμίζω χρόνο να εξηγήσω. Οταν λοιπόν ξέρεις τήν τάση τού τι πρόκειται να συμβεί τότε προσπαθείς εκ τών προτέρω να επηρεάσεις τα πράγματα πρός αυτή την κατεύθυνση. Αν αυτό σε συμφέρει φυσικά ειδάλλως κάνεις το ακριβώς αντίθετο.

    Μπαίνουμε στο ψητό. Αν ο πυρήνας τών τραπεζιτών στην Ευρώπη θεωρούν ότι η Ελλάδα
    α. δεν μπορεί για πολλούς λόγους να μείνει στο Ευρώ, και
    β. δεν θέλει να μείνει στο Ευρώ
    τότε αυτό από μόνο του αποτελεί μιά βόμβα πού θα σκάσει στα χέρια κάποιου, αυτού πού θα βρίσκεται στην κυβέρνηση εκείνη την κρίσιμη στιγμή. Πέρα απ΄τίς ηρωικές διακυρήξεις τού Τσίπρα, έξοδος τής Ελλάδας απ΄το Ευρώ σημαίνει δραματικές εξελίξεις οχι απλώς αντίστοιχες με τίς Αργεντίνικες (αφού αυτό προυποθέτει και επίσημη πιά πτώχευση) αλλά, το πιθανότερο, πολύ χειρότερες.

    Για να προλάβω μερικούς πού ίσως μού καταλογίσουν δεν ξέρω και γώ τί, ψυχρή καταγραφή κάνω εδώ, δεν εκφράζω την δική μου άποψη για το τι πρέπει να γίνει, να διαγνώσω προσπαθώ.
    Συνεχίζω. Εφ΄όσον μιλάμε για μιά χώρα με ανύπαρκτες δομές, στά πρόθυρα ούτως η άλλως τής διάλυσης, και μέ ένα λαό βαθιά διχασμένο (όπως πάντα) αλλά και με, στην πλειοψηφία του, ανύπαρκτη πολιτική παιδεία και με χαμηλότατο ένστικτο αλληλεγγύης και συλλογικότητας, ένα πέρασμα στην δραχμή θα ήταν σεισμός κανονικός με πολλά ρίχτερ.

    Αν αυτό έχει συν τοίς άλλοις αποφασισθεί και απ΄τούς τραπεζίτες, αν δηλαδή δεν είναι απλώς ο δρόμος πού επιλέξει λόγω τών εξελίξεων κι ο Τσίπρας, τότε το τι θα ακολουθήσει κάποιος θα το χρεωθεί, κι αν ο Τσίπρας τυνχάνει να είναι κυβέρνηση θα το χρεωθεί αυτός κι ο Συριζα και κατ΄επέκταση η "αριστερά". Ποιά αριστερά δηλαδή, παπάρια, όμως στα μάτια τού μέσου ψηφοφόρου έτσι θα φαίνεται.
    Το λόμπι τών τραπεζιτών σαφώς και το συνφέρει να χρεωθεί κάτι τέτιο η "αριστερα" κι όχι ο κάθε Σαμαράς κι ο κάθε Βενιζέλος αφού αυτοί αποτελούν σιγουράτζες στο "διαπραγματευτικό" παιχνίδι, όχι μόνο στα μνημόνια αλλά γενικώς.

    Κι αν λοιπόν χρεωθεί η "αριστερά" μιά επερχόμενη αργεντινοποίηση (πιθανότατα δραματικότερη απ΄την ορίτζιναλ) τότε αυτό σημαίνει ταφόπλακα για πολλά χρόνια, ισως δεκαετίες, για ότι σχετίζεται με "αριστερά" εν γένει.
    Μόνο έτσι, λέω, μπορεί να εξηγηθεί το άρθρο τών Financial Times, το απροκάλυπτο δηλαδή σπρώξιμο ψηφοφόρων στον Συριζα.
    Κι αν αυτό είναι όντως το σενάριο τότε γάμησε τα αφού στην ουσία του προυποθέτει σαρωτική καταστροφή.
    Εννοείται ότι μακάρι να αποδεικτούν αυτά πού λέω εντελώς καφενειακά παρά το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα
    αρχές τις εβδομάδας αγόρασα δυο λακέρδες.Τις καθάρισα απο τα εντόσθια,έκοψα την ουρά και τα πτερύγια και το κεφάλι και μετά τις έκοψα κάθετα σε κομμάτια των πέντε εκατοστών.
    Έφτιαξα άλμη και τα έβαλα μέσα εκεί για τέσσερις μέρες στο ψυγείο καθότι πολύ ζέστη ευτές τις μέρες.
    Σήμερα τα έβγαλα τα έπλυνα καλά και μετά καθάρισα το εξωτερικό τους δέρμα καθώς και το μεσαίο κόκκαλο.Τα έκοψα σε κομμάτια του ενάμιση εκατοστού, έριξα λεμόνι και πιπέρι και μετά λάδι μέχρι πάνω στο δοχείο.Ξανά στο ψυγείο και αύριο το μεσημέρι θα είναι ένας καταπληκτικός μεζές παρέα με το ούζο Πιτσιλαδή που μου έφερε χτες ένας φίλος από το νησί.
    Πιπεριές κέρατο μαζί,ντοματοσαλάτα με ντοματούλα από περιβόλι και φέτα νησιώτικη, ψαράκι στα κάρβουνα(δεν έχω αποφασίσει ακόμη τι)και αφού έρθουμε στα καλά μας θα βάλουμε τα μαγιό μας και αφού περάσουμε πρώτα από το παραβάν να κάνουμε το ''καθήκον'' μας κατόπιν θα πάμε να την αράξουμε στην παραλία και θα αφήσουμε τους άλλους να αγωνιούν και να μετράνε ψηφοδέλτια.
    Και όταν με το καλό πέσει και ο ήλιος θα γυρίσουμε στο σπιτάκι μας και θα μάθουμε τον νέο μας ή παλιό ''ηγέτη'' μας.
    Και όλα αυτά τα λέω διότι όλη αυτή η ιστορία με τις τις εκλογές με επηρεάζει μεν επαγγελματικά πιο πολύ, λιγότερο ατομικά δε και δεν θα αφήσω κανένα πούστη να μου χαλάσει την ζαχαρένια μου.
    Και ναι ρε, νιώθω ωραία που μπορώ να πηγαίνω στην θάλασσα και να μυρίζω ιώδιο και όχι σε καμιά κωλολίμνη με τα βατράχια παρέα.
    Νιώθω ωραία που πίνω ούζο Πιτσιλαδή και όχι ouzo griechenland με ντομάτα ντόπια και όχι από τα κανάρια νησιά.
    Και όσο μπορώ ακόμη θα τα απολαμβάνω όλα αυτά και να πάνε να γαμηθούν με τις νομισματικές τους ενώσεις....
    Τελικά η ζωή μας είναι κατ εμέ ότι φας, ότι πιεις και ότι αρπάξει ο κώλος σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: Καλημέρα Τάκη και καλημέρα σε όλο το πλήθος. Σωστό είναι το σενάριο όπως το παρουσιάζεις και είναι το σενάριο που ο Τσίπρας είναι μόνος χωρίς πλάτες. Με φοβερό ντόμινο για όσους έχουν μπει στα μνημόνια. Διότι ναι μεν ο Τσίπρας θα πάρει την τοπική λέζα, αλλά μετά η Μέρκελ θα πάρει την ευρωπαϊκή. Κι αυτή θα είναι η επέμβαση των ΗΠΑ εναντίον του τοπάρχη. Αυτά προσπάθησα να εξηγήσω επάνω. Κι αν ισχύουν αυτά, εδώ κουμπώνει το ΚΚΕ με την " λαϊκή επανάσταση και τον ολιγοήμερο σάλο."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ: Ωραία εικόνα. Κι είναι σωστή η κατάληξη, αρκεί να υπάρχουν τα δυό πρώτα. Μην μείνουμε μόνο με το τρίτο όμως και χωρίς εκλεκτικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: Ξέχασα πριν. Είναι λοιπόν χωρίς πλάτες ο Αλέξης; Διότι εγώ είδα οτι πήρε βήμα από όλα τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, οτι η Ευρώπη τρέμει κι όχι οι ΗΠΑ κι επίσης βλέπω μια πολιτική copy paste σαν παλιά με τον Αντρέα. Κι όπου βλέπω copy paste, βλέπω την διαχρονική πολιτική του αφεντικού κι όχι του τοπάρχη. Ο οποίος τοπάρχης συνήθως βλέπει και πράττει πρόσκαιρα και σχεδόν πάντα απομονώνεται. Κι αντικαθίσταται από άλλον, που σε πρώτη φάση πήρε τα κουκούτσια της επέμβασης στην Λιβύη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρηστος Χοντζεας16 Ιουνίου, 2012 12:36

    Kαλημερα. Ορθοτατη η αναρτηση απο πανω ως κατω.
    Ο "βασιλιας" απεθανε ζητω ο "βασιλιας" και δωσε στο μαλακα την αισθηση της αλλαγης και οτι κατι κουμανταρει με το να κρυβεται στο παραβαν σαν κλεφτης μια μερα καθε 4 χρονια και μετα να κρυβεται κατω απο το γραφειο για τις υπολοιπες μερες.
    ΒΕβαια υπαρχουν και αυτοιπου παραγουν και ειναι και συνεπεις.
    Ενταξει. Αυτοι δεν εχουν προβλημα. Ολο το πανιγυρι αφορα στο Ξεβολεμα. Το οποιο απλως θα συνεχιστει σαν βολεμα αφου ο στρατος των δημ. υπαλληλων-ψηφοφορων θα συνεχισει να υπαρχει για ευνοητους λογους. Αλλα και για ναπαραλυουν τα παντα οσο αφοφρα στην οποια εξεληξη η παραγωγη. "ολα τριγυρω αλλαζουνε και ολα τα ιδια μενουν".
    Απλα απειλειται ο τεμπελης οτι θα ξεβολευτει και γι'αυτο πηρε το σκυλακι και το ipad και βγηκε στο Συνταγμα να ανταμωσει με τους συντεμπελιδες.ΑΠαντες βροντοφωναζουν: "μη μου τους κυκλους ταρατε Γιωργακη τρισκαταρατε".

    Η ΓΕρμανια θα εχει την γνωστη-εδω και καμια 100αρια χρονια- μοιρα. Οταν δεν παριστανει τον υπο-νταβα,τρωει ξυλο απο τον μεγαλο νταβα που την βγαζει στο δρομο να μαζευει τις δοσεις. Ρε να μη βαζουν μυαλο αυτοι οι ρεμπεσκεδες.

    Αν βγει Τσιπρας σημαινει οτι εκλογες μετα απο 4 χρονια.
    Αν βγει ο Σαμαρας,σημαινει οτι τον Οκτωβρη παμε σε νεες.
    Και εφ'οσον δεν θελουν αλλες αναμπουμπουλες οι εξω (Αμερικη) μαλλον πρωτο κομμα ειναι ο Τσιπρας.
    Το ΚΚΕ δεν ξερω αν προκανει να μπει στη Βουλη και να συνεχισει την παρασιτια. Τζιμεροι,Οικολογοι,Λαοι και λοιπαι δυναμεις θα λαβουν απο τα τρια το μακρυτερο. From the three the longset.

    O Kαμενος θελει να φτιαξει την αντιΝΔ. Καπου στο 8-9% ειναι.

    Το ανηχυτικο ειναι η παραμονη της Χ.Α σε αρκετα καλα ποσοστα. Η για να τα λεμε κανονικα, σε αρκετα επικινδυνα ποσοστα.
    Μια φιλομεταναστευτικη πολιτικη Τσιπρα,με κατι αφοπλισμους της αστυνομιας που λεει και λοιπες μπουρδες, ειναι βουτυρο στο ψωμι της ακροδεξιας,με τις εκρικτικες διαστασεις του εκγληματος. Και ευχομαι-οι επικυριαρχοι- να μη την πανε την δουλεια σε νεεες οδομαχιες και εμφυλιους.
    Στην συνεκμεταλυση του Αιγαιου-απο ολους ομως- δεν διαφωνουν ενεργα πολλοι. ειναι λιγοι. Οσοι κουνανε σημαιες και κραζουν διαφορα,οταν θα δουν τις πλατφορμες και αρα και καποια χρηματα,τοτε θα αλλξουν γνωμη.
    Ευχομαι μονο -μεχρι να φτασουμε ως εκει- να μη χρειαστει να χυθει αιμα. Και μιλαω για το πολυ αιμα.
    Γιατι, το λιγο-λιγο, ηδη χυνεται.
    Καποια στιγμη πρεπει αυτη η αβεβαιοτητα,η ανασφαλια αλλα και η ογκουμενη ανεχεια,να λαβει τελος.
    1912 Βαλανικοι πολεμοι εως το 1922 και την Μικρ. καταστροφη μεσολαβησαν 10 χρονια. Απο εκει ως το 1940 και Κατοχη, μεσολαβησαν 18 χρονια.
    Απο εκει εως 1967 με τα τανκς και τους Παττακους,μεσολαβησαν +10. Δηλαδη 28. Απο το '67 εως το 2009 που ξεκινησε το πανιγυρι μεσολαβισαν 32 χρονια.
    Νομιζω οτι ολοι βλεπουμε μια βελτιωση της εξωτερικης μας πολιτικης.
    Και οτι σιγα-σιγα, οι διπλωματικοι αγωνες μας, αποδιδουν καρπους.Αλοιμονο σε εκενους που θα ειναι εδω περι το 2060.

    Αρα,υπολογιζοντας σωστα, με βαση αυτην την προοδο,ο χρυσος αιωνας του μεταπερικλη θα ερθει καπου στο 20180 μ.Χ. οπου θα ζησουν οι γενιες 100 χρονια διχως καποιον εξωβελισμο,χρεοκωπια,διωγμο,πολεμο,λιμο,η λοιμο, καταποντισμο κλπ.
    Αντε . Κουραγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρηστος Χοντζεας16 Ιουνίου, 2012 12:52

    Προς ALbert_AEKstein: Δεν νομιζω οτι καιμος ειναι να "εξαρθρωθει" η αριστερα. ΠΟΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ; Την βλεπει κανεις,ωστε να μου την δειξει και εμενα;
    ΤΑ διπολα ειναι απαραιτητα. Διχως διπολισμο,εχουμε βραχικυκλωμα. Το οτι αυτα ισως χρειαζεται να μετεξελισονται η να "εκμοπντερνιζονται" ναι. Αλλα παντα το Ταγκο θα ειναι ο μεγαλος χορος. Δυο.

    Χθες επαιξα μερικα σκορ μονο στον αγωνα της Σουηδιας με την Αγγλια,αφου μερικα προηγοπυμενα τα ειχα χασει. Παιζω λοιπον "ψηλα". Μα πολυ ψηλα για το συγκεκριμενο παιχνιδι: 3-3,2-4,2-5.
    Αφου λοιπον ειδα οτι στο 2ο ημ. το ματς γινεται ροντεο,λεω "εδω ειμαστε".
    2-3 εως το 80 και να περιμενω το 2-4 αφου η Σουηδια θα ειναι ολη μπροστα.
    Και πεφτω πανω στον πουστη τον Τζεραντ. Ο οποιος και αυτος επεσε πανω στον πουστη Ισακσον και στην μεγαλη ευκαιρια εκει στις καθυστερησεις, εριξε το σουτ πανω του.
    Αποδοση 100 το 2-4 και το επαιζα 3 ευρω.

    Βαζει την σφυριχτρα ο διαιτητης στο στομα και σφυραει ληξη. Βαζω και εγω το κουπονι στο στομα και το μασαω οπως μασαγε ο Μακαρος τις ακαλυπτες επιταγες,για να μην αφηνουν ιχνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρήστο,
    τι μού λές τώρα. Εγώ έχω κουβαδιαστεί τόσο πολύ πού πλέον μιλάω με τσίγκινη ηχώ. Μιλάω δηλαδή απ΄τα βάθη τού γκουβά. Εχω πολύ παρέα το ξέρω, αλλά τι να το κάνω.
    Εντάξει σε κάμποσα μάτς έκανα αυτό πού κάνεις κι εσύ, κυνήγησα δηλαδή δύσκολα πράγματα ψάχνοντας να ανεβάσω τα ποσοστά και πήρα έναν μεγαλειωδη πούλο ενώ την τάση τού μάτς την είχα διαγνώσει σωστά.

    Πρός Στήβεν,
    είναι πολλά τα σενάρια. Δεδομένο. Κάποια απ΄αυτά μπορούν να στηρικτούν με πολύ καλά επιχειρήματα, αυτό ισχύει άλλωστε και γι΄αυτά πού λέω παραπάνω και γι΄αυτά πού λές εσύ.
    Και η δική σου διάγνωση παίζει πιά αρκετά, μόλις τώρα ένας φίλος στο τηλέφωνο μού έλεγε ακριβώς τα ίδια. Δεν θα εκπλαγώ αν είναι έτσι.
    Πολύ σύντομα θα ξέρουμε πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρήστο,
    ξέχασα να πώ, ότι εννοείται ότι δεν μιλάμε για αριστερά αλλά για "αριστερά". Στον τρόπο πού διατυπώνω αυτά πού λέω πιο πάνω το κάνω ξεκάθαρο αυτό άλλωστε.
    Στα μάτια τού μέσου, πολιτικά αμόρφωτου, ψηφοφόρου όμως ο Συριζα αυτή την στιγμή φαίνεται ως αριστερά κι όχι "αριστερά".
    Τώρα αν τα δίπολα είναι αναγκαία και μάλιστα "πάντα"? Οχι απαραίτητα, τουλάχιστον όχι πάντα, οχι δηλαδή την δεδομένη στιγμή.
    Βρισκόμαστε σε μαχαιράτους καιρούς, ο καπιταλισμός επιχειρεί συνολικό ξεκαθαρισμα κατά την γνώμη μου γιατί θεωρεί ότι απειλείται η πιάτσα ως έχει, κι ότι υπάρχουν σοβαρότεροι εχθροί απ΄την "αριστερά".
    Ομως, γιατί να μην πετύχει και μιά παράπλευρη και καθόλου ασήμαντη νίκη ώστε να φεύγουν απ΄το τραπέζι τής πόκας παίκτες πού απλώς...ενοχλούν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Και ξαφνικά βγαίνει και ο Γιούνκερ και λέει : "...μην βγείτε από το ευρώ γιατί θα καταστραφεί η ευρωζώνη. Ειδικά να εκλέξετε ακροαριστερά κόμματα..."
    Καλώς τον μαλάκα. Ακροαριστερός ο Τσίπρας; Και το ΚΚΕ τι είναι; Ο Γιούνκερ δεν άκουσε τον Τσίπρα που "...μέσα στο ευρώ ...και αλλάγή του ΟΝΟΜΑΤΟΣ " μνημόνιο " με άλλο...¨"; Ρε τι μαλάκες είναι αυτοί; Ο Τσίπρας δεν προσπάθησε να συναντηθεί με τον Ολάντ; Το νέο τοπάρχη; Δηλαδή ο Ολάντ είναι κι αυτός ακροαριστερός; Και γιατί ο Γιούνκερ δεν μιλάει στους Γάλλους; Ρε τι μαλακίες ακούμε; ΡΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΤΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ; Από τον πανικό του μπαρμπαμήτσου που θα πάει για την καρέκλα του, τους ξεφεύγουν και τα σάλια εκτός από τα ψιλά και τα χοντρά. ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΚΛΙΚΑ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΗΝ ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Ρε έναν έναν τους καθαρίζουν . Ο Στρος Καν τον πούλο, η Λαγκάρντ περιμένει την δίκη, ο Σαρκοζί αναζητείται, Ο ΓΑΠ στα κανώ. Η Μέρκελ κι ο άλλος με τις ρόδες, σταμάτησαν τις συστάσεις. Τι μου θυμίζει; Τον Ψωμιάδη που εξαφανιζόταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ: " ...ΠΟΛΎ ΕΝΟΧΉΜΈΝΗ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΛΑΝΤ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ..." ΚΑΙ
    "... ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ..."
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ; Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΧΑΛΙΑ; ΕΛΑ ΝΤΕ.
    ΓΙΑΤΙ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΔΩ; ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, ΕΣΑΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ οι σπουδαίοι ηγέτες. ΚΙ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑΝΑΙ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΤΟΠΑΡΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εμφανίστηκε και η Κίνα "επιτέλους συνεργαστείτε" λέει σε Μέρκελ και Ολάντ,ενώ για εμάς "...Όσο για τις χώρες που κυρίως πλήττονται από την κρίση όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, αυτές θα πρέπει, όπως και οι λαοί τους, να κατανοήσουν περισσότερο την ανάγκη για επώδυνα μέτρα, όπως η πολιτική λιτότητας, η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και η μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματός τους"...
    και επίσης "...Οι χώρες της ευρωζώνης που βρίσκονται αντιμέτωπες με την κρίση χρέους, «πρέπει να έχουν περισσότερο κατά νου ότι βρίσκονται στο ίδιο πλοίο», μετέδωσε σήμερα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, λίγο πριν από τις κρίσιμες εκλογές στην Ελλάδα και τη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μεξικό.

    «Εάν συγκρίνουμε την ευρωζώνη με ένα γιγαντιαίο πλοίο, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κανένας δεν θα βγει σώος και αβλαβής εάν το πλοίο αυτό βουλιάξει σε μια μεγάλη οικονομική θύελλα. Οι χώρες πάνω στο πλοίο πρέπει να τείνουν χείρα βοηθείας», αναφέρει στο σχόλιό του το Νέα Κίνα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν είναι πλάκα.Σήμερα,είναι και του οσίου Μνημονίου και τα γενέθλια του Γ. Α. Παπανδρέου. Άμα είναι το κισμέτ σου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. χαμος χθες στο συνταγμα στη συγκεντρωση του Σαμαρα...βουλιαξε η πλατεια απο 2χιλ. ατομα με 2 σημαιες ο καθενας...εγκυρες πηγες λενε οτι τα πουλμαν απο την επαρχια ηταν πιο πολλα απο τον κοσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και εγώ αυτό έμαθα, πως βούλιαξε η πλατεία από τα ...πούλμαν!!! Μάλιστα η ομιλία άρχισε με καθυστέρηση,κοντά στην ώρα, μάλλον θα αργούσαν οι παπούδες να κατέβουν από τα πούλμαν και να φτάσουν έγκαιρα στο χώρο της συγκέντρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΝΑΤΗΝ ΚΑΙ Η ΒΟΜΒΑ ΣΟΪΜΠΛΕ. ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΦΟΒΗΘΗΚΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Εφιάλτης στο δρόμο με τίς Τσίπρες" λέμε.
    Τρόμος πάνω απ΄την πόλη.
    Ερχεται ο Μπάτμαν κι ο Σπάιντερμαν να κατατροπώσουν το απόλυτο κακό πού λέγεται Αλέξης.
    Ρε τι τραβάμε...
    Κι αυτό πού έχει πιό πολύ πλάκα είναι ότι το όλο σκηνικό είναι θέατρο σκέτο.
    Πιό αληθοφανείς δηλαδή είναι οι βουτιές τού Καραγκούνη για να πάρει φάουλ παρά οι δηλώσεις εκατέρωθεν στην "ευρωζώνη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρηστος Χοντζεας16 Ιουνίου, 2012 14:57

    Τσιπρας-Πουτιν 1-3
    και Mοραβια- Λεχ Βαλεσα 2-2.
    Με μερικες παραλλαγες. 0-3 2-1, 0-3 1-2, 1-3 1-2, 1-3 2-1, 1-4 2-2, 1-4 2-1, 1-4 1-2.
    25 ευρω περιπου.
    "...αποχαιρετατο το 25αευρο που χανεις..."

    Να "ευχηθουμε" "καλη" επιτυχια στην Εθνικη ομαδα. (μπρρρρρρ...)

    Υ.Γ. Πολυ ομορφη πολη η Πραγα και απο τις λιγες κεντροευρωπαικες που αξιζουν και το τελευταιο ευρω σαν επισκεψη.

    Θα απο τολμισω μερικες προβλεψεις και στο αυριανο πιασμαν ντερμπυ των καλπων:
    Τσιπρας 27%
    Σαμαρομαλακας 25%
    Εγερθητι 8%
    Τα ιδια και ο Καμενος.Ισως και κοντα στο 10%
    Τουρκογλου: καπου εκει. 8-10%
    Τομαρ 4%
    Σταλιν 4% (τα χαστουκια επιασαν τοπο)
    Χερι-Χερι κοντα στο 3% (μαλλον δεν μπαινει)
    Τζημερος- Μανος -οικολογοι- κωλογριες και λοιποι κηφινες απο 1.5 - 2%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να μην χάσουμε και το δέντρο: θα έχει ξυπνητήρι στο πάγκο ο Φερνάντο σήμερα? Η θα αντιλαλούν τα ροχαλητά σε κάμπους και λαγκάδια?
    "Δεν φοβόμαστε τίποτα" δηλώνουν οι διεθνείς.
    "Βρε δε μάς σκιάζει φοβέρα καμιά" προσθέτουν.

    Ολημερίς κι ολονυκτίς σε "brainstorming" βρίσκεται εδώ και 2 μέρες το προπονητικό επιτελείο τών Ρώσων για να βρεί τρόπους αντιμετώπισης τής ελληνικής ομάδος.

    Double-team πάνω στον Τοροσίδη για να περιοριστούν οι θανατηφόρες γιόμες του (τώρα τούς Ρώσους οφελεί αυτό, δεν ξερω). Ειδικές εντολές στον μαντουμαδόρο τού Καραγκούνη απ΄τον Ολλανδό κόουτς τών Ρώσων:
    "...μην τον ακουμπάς καν γιατί θα σωριάζεται καταή για να πάρει φάουλ. Εχε τον από κοντά μην κάνει κάνα περίεργο, αλλά μην τον ακουμπάς, άσ΄τον εκεί να τρέχει πανικόβλητος μέχρι να κουραστεί μόνος του".
    Προβλέπεται μάτς πού θα κριθεί κάπου ανάμεσα στο γύρισμα πλευρού τού Σάντος και στην κωλάρα τής Εθνικής πού σαφώς και δεν πρέπει να υποτιμηθεί.
    Αλλωστε το 2004 δεν είναι τόσο μακριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μιάς κι ανέφερα τον Καραγκούνη, έριξα πολύ γέλιο με τίς αναλύσεις τού παιχνιδιού του απ΄τούς Ελληνες δημοσιογράφους.
    "...όπως πάντα έκανε πολλά χιλιόμετρα και συγκίνησε με την προσπάθεια του",
    αλλά και
    "...μακάρι κι οι υπόλοιποι να έτρεχαν όσο αυτός, έδωσε το παράδειγμα",
    όπως βεβαίως και
    "...υπόδειγμα πάθους με το ώριμο παιχνίδι του, δυστυχώς δεν έχουμε αρκετούς Καραγκούνηδες".

    Μέχρι κι ο Νικολακόπουλος έγραψε ύμνους (για το ξεκάρφωμα φυσικά, διότι "είναι αντικειμενικός").

    Υπήρξε εν τω μεταξύ μιά φάση στο μάτς με την Τσεχία, χαρακτηριστικότατη:
    - μετά απ΄την κλασσική ανούσια εναλλαγή πάσας μεταξύ τών μπάκ τής Εθνικής (κράτησε περί τα 2 λεπτά) κάποιος αποφασίζει να δώσει την μπάλλα στον καραγκούνη για να...κάνει παιχνίδι. Την παίρνει αυτός, βάζει το κεφάλι κάτω και ξεκινάει. Πάει μιά πρός τα πλάγια με ένα Τσέχο να τον ακολουθεί και ώώώωώπα, κάνει γυροβολιά 360 μοιρών και full-reloading γύρω απ΄τον αξονα του με τον Τσέχο να παρακολουθεί απορημένος, σπριντάρει πρός τα πίσω πάντα με το κεφάλι κάτω, πάτάει την μπάλλα ντριμπλάροντας τον κανένας αφού ο τσέχος τον ακολουθεί από απόσταση πιά, ξαναματαπάει μπροστά, ψιλοσηκώνει επιτέλους το κεφάλι να δεί πού σκατά βρίσκεται, το ξαναβάζει κάτω, και ξεκινάει μιά ξέφρενη κούρσα πρός το αντίπαλο τέρμα.
    Εκεί φρενάρει καμιά 20αριά μέτρα έξω απ΄την περιοχή, ξαναπατάει την μπάλλα, κυττάει δεξιά, κυττάει αριστερά, και την δίνει πρός τα πίσω στον Μανιάτη ο οποίος και ρολάρει τα μάτια πρός τον ουρανό δεχόμενος την μπάλλα.

    Τεράστιος ο Γιώργαρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ρε, τεράστιος ο Γιώργαρος, λέμε.
    Εκεί πού ο καμεραμάν έχει φάει κόλλημα με την ξανθιά στην εξέδρα να΄σου ο Γιώργαρος πού παίρνει μπάλλα (και πορτοφόλι) απ΄τον Ρώσο αμυντικό και πάρε να΄χεις άρρωστε!
    Κατά τ΄άλλα Torosidis football, με το κέντρο ανύπαρκτο επιθετικά, αλλά με Παπαδόπουλο και Παπασταθόπουλο πολύ καλούς πίσω.
    Πάμε παρακάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ρε βάλαμε γκολ,λέτε να θυμώσουν τώρα οι Ρώσοι:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν γινονται αυτα τα πραγματα.....Εξω Ρωσια,εξω Πολωνια,μεσα εμεις!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΤΡΑΒΑ ΤΑ ΕΒΛΕΠΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΩ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ. ΚΑΙ στον κουβά φυσικά, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ. Που εύκολα αντικρούεται.
    ΔΥΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Στο γκολ δεν πήρε καμιά ταυτότητα ο Καραγκούνης. Πάσα του έκανε ο Ρώσος. ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ -6, ΗΤΑΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟΙ.
    Το γυρνάω. ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΤΒΟΚΑΤ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΜΑΛΑΚΑΣ. ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΠΛΩΣ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ.
    ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ, ΤΟΤΕ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 0-1 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ, ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΚΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΜΠΑΛΛΟΙ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΣΑΝΤΟΣ ΣΟΥΠΕΡ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΩΡΑ, ΠΑΜΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ, πάντα λογικά. ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ, ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΡΟΣ CONPATER: ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ. ΣΚΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΤΟΥ BBC ΕΔΩ ΚΑΙ 610 ΞΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ. ΥΠΗΡΧΕ ΕΟΚ ΤΕΛΙΚΑ; ΥΠΗΡΧΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ; ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ;
    ΧΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ;
    Ο ΟΜΠΑΜΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ; ΔΙΟΤΙ ΑΠΟ ΜΠΑΦΟΥΣ, ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ.
    ΤΑ ΕΧΑΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΘΩΣ ΚΟΙΤΑΩ - γαμώτο - ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: ΜΟΥΝΑΡΑ Η ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ. ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΕΙ ΚΟΛΛΗΜΑ Ο ΜΗΔΕΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Χρηστος Χοντζεας17 Ιουνίου, 2012 00:22

    Τεραστια εμφανιση και παναξια προκριση και τελικα μας εβγαλαν ολους μαλακες.
    Και καλα εκαναν.
    Ευτυχως δεν με χαλασε καθολου που εχασα στα ακριβη σκορ.
    Οτι δεν ειδαμε σατ δυο πρωτα παιχνιδια-και ειδικα στα πρωτα ημιχρονα αυτων-το ειδαμε σημερα.
    Πεντακαθαρο μυαλο,πολυ παθος,τεραστιες δυναμεις και βεβαια καποια δοση τυχης. Δεν χρειαστικε αρκετη ομως. Δεν εχουμε φτασει και σε επιπεδα 2004.

    Σημερα επισης ο Σαμαρας,μου εβγαλε τα ματια. Παραμαζωμα τους παντες πηρε. Μου θυμισε τον Ελκιερ.
    Αριστο το κεντρικο-και πολυ νεαρο- αμυντικο διδυμο.
    Τεραστια μαλακια του Καραγκουνη που "επεσε",υπακουωντας στο ενστικτο του "τουμπα". Ενω ειχε ολο το τερμα μπροστα του.

    Η διαιτησια δεν μας παει και τοσο-φανηκε και στα δυο προηγουμενα- αφου ειναι γενικα ορατο οτι δεν μας "πανε". Και δεν μιλαω για τους διαιτητες,αφου και αυτοι σε καποιον Ευρωπαιο "Βαγγελα" υπακουουν.
    Τελος παντων.

    Το επομενο ειναι και πολυ επικαιρο ματς,μιας και λογικα θα ειναι με την Γερμανια. Τσιπρας εναντιον Μερκελ στο Γκτανσκ.
    Ε, ρε πλακα που εχει η ζωη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εχω ΓΑΜΗΘΕΙ στα γέλια, σάς μιλάω ειλικρινά.
    Μάγκες αν πρόκειται να μιλήσουμε σοβαρά, λέω το εξής:
    - δεν υπάρχει κανένα ομαδικό άθλημα στον πλανήτη πού μπορεί να σε κάνει ρόμπα όσο αυτό. Κανένα!
    Ενα άθλημα χωρίς μπέσα, με γελοίους κανονισμούς, φτιαγμένο και ευφερεμένο για τον "λίγο".
    Κατα τ΄άλλα?
    Καλά να πάθει η ανόητη Ρωσία πού μού΄παιχε για το Χ με τούς Πολωνούς θεωρώντας σιγουράτζα εμάς.
    Οχι ότι δεν είμαστε, αλλά ρε μαλάκα, ρε πανηλίθιε Ρώσε, πάς στο τελευταίο μάτς έχοντας χαρίσει το Χ στο προηγούμενο λές και παίζεις μόνος στου στο τουρνουά?
    Το μπούλο ρε μαλάκα, δεν μπορώ τίς ηλίθιες και μίζερες λογικές τής πούτσας, και ναί πρέπει να τιμωρούνται πρός γνώσι και συμμόρφωση.
    Μαλάκες Ρώσοι!!!!!!
    Και τώρα τι΄ναι τούτο πού πάει να κάτσει?
    Γερμανία- Ελλάδα?????
    Ρε τι πολεμικοί ανταποκριτές μού λέτε.
    Το ΝΑΤΟ θα στείλει δύναμη ειδικών αποστολών για την ομαλή διεξαγωγή τού μάτς και θα το διαιτητεύσει ο Ολάν (άνεμος αλλαγής, λαέ τής Καλλιθέας, λαέ τού Καρτιέ Λατέν, λαέ τής γαμημένης Σιέρρα Νεβάδα).
    Ολέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σήμερα ψηφίσαμε Σαμαρά. Αύριο όχι. Μην μπερδεύεστε.
    Απίστευτος ο Σαμαράς σήμερα. Καλά τι σκατά είχε πιεί, LSD μιξαρισμένο με αμφεταμίνες??
    Μιλάμε το άτομο ζωγράφιζε. Θα τον κυττάγανε κι οι οπαδοί τής Σέλτικ και θα αναρωτιοντουσαν γιατί δεν τα κάνει αυτά εναντίον τής Ρέιτζερς.
    Ο Παπαδόπουλος? Σκυλί μαύρο κι ατάιστο. Θα βγάλει πολλά λεφτά η Σάλκε απ΄αυτόν.
    Τρομεροί Παπασταθόπουλος και Μανιάτης.
    Τραγικός ο Κατσουράνης (μέχρι αηδίας) λίγος κι ο Καραγκούνης αλλά βέβαια έβαλε το γκόλ οπότε τι να πείς...
    Και συμφωνώ με τον Χρήστο για την βουτιά. Γιατί ρε βουτιά εκεί ρε γαμώ το DNA σου.
    Βέβαια, για να τα λέμε όλα, 8 στούς 10 διαιτητές έχουνε δείξει βούλα εκεί γιατί πρόκειται περί καραψαγμένης βουτιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αν δεν πας κόντρα στη φύση σου,μπορείς να πετύχεις.Αυτή είναι η Ελλάδα,οργανωμένη άμυνα,ψυχή,πάθος και άμα σου κάτσει,έκατσε.Όλοι σήμερα ήταν καλοί,αλλά Παπασταθό,Παπαδόπουλος και Σαμαράς νομίζω ήταν ένα κλικ πιο πάνω.Άξια σχολιασμού και η κίνηση του Παπασταθό να πανηγυρίσει με τη φανέλα του Αβραάμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Στο ενα πεταλο οι Ελληνες,στο αλλο οι Γερμανοι και στη μεση οι Κυανοκρανοι...!!!
    Μερκελ και Τσιπρας θα καθονται σε αποσταση 4 καρεκλων στα επισημα.Η Μερκελ θελοντας να σιγουρευσει την νικη,θα καθεται κολλητα με τον Μητσοτακη,κατοπιν δικης της προσκλησεως.Ο Τσιπρας θα εχει διπλα του τον Σαμαρα,για το "ευχαριστω" που τον εβγαλε πρωτο.Θα επιτρεπεται η εισοδος στο γηπεδο μονο σε οσους κουβαλουν απο Καλασνικοφ και πανω,να υπαρχει ισονομια στον οπλισμο.
    Βαζουν κι εναν σοκολατι που θα μοιαζει του Ομπαμα για διαιτητη,και αφηστε τους να παιζουν μεχρι να νικησουν οι Γερμανοι.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Οι Πολωνοί απέλυσαν ήδη τον προπονητή, και αρχίσανε και τα όργανα με μπινελίκια μεταξύ τών Ρώσων διεθνών.
    Τής πουτάνας το μαγκάλι γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ξέχασα,αν θα ήθελα να έχω κάτι από τα παιδιά της εθνικής,θα ήθελα τα πνευμόνια του Μανιάτη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πως δειχνεις τι μιζερια κουβαλας μεσα σου? Κανοντας το πεσιμο ο Καραγκουνης.Κανε ενα βημα ρε μαλακισμενο και πλασσαρε να τελειωνεις την φαση.Αφου ο Ερικσον σε παει γαμιοντας.Αλλα αν ζηταμε να σκεφτει ο Καραγκουνης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πνεμόνια, κι ουχί "πνευμόνια" αγαπητέ Χρήστο.
    Στην ζωή έχεις "πνευμόνια". Στην μπάλα όμως έχεις πνεμόνια.
    Εξ΄ού και το πλεμονάτος (με λάμδα όμως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ρε δε μπορω λέμε, ακόμα γελάω...Και δεν είναι από ευτυχία γενικώς, απ΄το 80΄τού μάτς άρχισα να γελάω νευρικά με το πού ψυλλιάστηκα τι πάει να γενεί.
    Κι όσο έβλεπα τον Αντβοκάατ να τρελλαίνεται τόσο χειροτερευε το νευρικό γέλιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Χρηστος Χοντζεας17 Ιουνίου, 2012 00:50

    Προς Albert_AEKstein: Συμφωνω οτι τα 8 στα 10 δινονται απο εκεινη την θεση και κανεις δεν θα μπορει να πει τιποτα.
    Αλλα ρε πουστη μου,βουτας για να παρεις πεναλτι ωστε να βρεθεις σε καλυτερη θεση απο εκεινη που εισαι οταν πεφτεις.
    Ενω ο μαλακας ο Καραγκουνης βρισκοταν ΗΔΗ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΣΟΥΤ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ,ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ. Τι να πεις. Μιλησε το καταραμενο το γονιδιο.

    Οι Ρωσσοι παντα ηταν αφελης. Και σαν λαος. Οχι μαλακες. Αλλο αυτο. Εννοω αφελης. Κατι που δεν ειναι οι Γερμανοι ας πουμε. Που μια χαρα για αλλη μια φορα εχουν δεσει τον γαιδαρο με τους 6 βαθμους. Πρεπει να συμβουν "παπαδες" για να μη περασει. Ποτε δεν ξερεις βεβαια,με αυτο το κωλοπαιχνιδο,αλλα δεν νομιζω.

    Και βεβαια ενα μικρο μουδιασμα στην ραχοκοκκαλια οι Γερμανοι θα το νοιωθουν. Αφου δεν θα ηθελαν-για πολλους λογους- μια τετοια διασταυρωση.
    Αλλο "1940" δεν αντεχουμε ρεεεεε....
    Ουτε και μαχη αυτων που επιβαλουν μνημονια,απεναντι σε αυτους που τα υποκεινται.
    Και δεν ξερω εαν το ποδοσφαιρο παρακολουθει την ζωη, η το αντιθετο καποιες φορες.

    Σπανια ενα παιχνιδι,ενα ματς,μπορει να συμβολιζει τοσα πολλα. Οσο και αν θελουμε και αν πρεπει να ξεχωριζουμε τα μεν με τα δε,σε καθε περιπτωση,μερικες φορες,πλεον οι συνειρμοι και οι συγκρισεις,ειναι αναποφευκτες.

    Να αποκλεισει ο Αλεξης την Μερκελ στην γεννετειρα του Λεχ Βαλεσα;
    Τι μου λες....
    Μερικες φορες η ζωη μετατρεπεται σε ενα θεατρικο εργο του Πιραντελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΤΑΘΕΙΑ. ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ. Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΧΩΡΟ. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΠΑΧΑΛΟ. ΠΟΥ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ. Ή ΩΡΑΙΟΙ ΚΩΛΟΙ ΚΑΘΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ BEACH VOLLEY ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΤΕΙ ΣΑΝ ΣΠΟΡ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΛΛΗ.
    ΚΙ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    ΡΕΝΑΡΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Δεκτή η διόρθωση για τα πνεμόνια...Το κρατάω!!!
    Έλληνας ο Σάντος,σε ερώτηση αν η νίκη είναι απάντηση στην Μέρκελ,τι είπε «Αυτό που μας εμπνέει είναι η ιστορία της Ελλάδας. Οι Έλληνες έχουν τεράστια περηφάνια και αξίζουν το σεβασμό όλων.

    Όλοι πρέπει να τους σέβονται, γιατί από εκεί άρχισαν η δημοκρατία και τόσες άλλες αρχές. Οπότε πολύ απλά κανείς δεν μπορεί να μας κάνει μαθήματα!».ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ,το τονίζω γιατί γνώριζα πως έχει γυρίσει όλα τα αρχαία της Ελλάδας,οπότε έχει άποψη,αλλά απόψε έμαθα πως είναι ένας τύπος ο οποίος επέλεξε τα χρήματα που εισπράτει,να φορολογούνται εδώ και όχι στην χώρα του !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Χρηστος Χοντζεας17 Ιουνίου, 2012 01:26

    Μια χαρα τα ειπε ο Σαντος-παρεσυρμενος και αυτος απο το μεθυσι της νικης.
    Απο την χωρα του fado,του μοιρολογιου,ερχεται.
    Και ειναι λογικο να ξεσπαθωνει.

    Αλλωστε σιγουρα ειναι πιο Ελληνας ο Σαντος-και αρκετοι αλλοι "Σαντος"- απο τους ελληνοφωνους με τα ελληνοπρεπη ονοματα και επωνυμα, ρεμπεσκεδες που μας εχουν φορτωθει στους σβερκους μας χρονια.

    Προβοκατορικες ερωτησεις απο δημοσιογραφακια-πουστρακια.
    Τραβα να σε γαμισει κανας μεταναστης ρε μαλακα που βλεπεις και "μαχες" και "απαντησεις".

    Εδω,δεν λεμε για "απαντησεις" στην Μερκελ. Ουτε και ανασυσταση αντιστασης.
    Αλλο βλεπουμε. Και αυτο που πρεπει να βλεπουν ολοι ειναι οτι η ζωη παιζει τρομερα παιχνιδια.Και τα παει ως το τελος. Αυτο ειναι το βεβαιο.
    Δεν μιλαμε για καποια "απαντηση" του μεν στην δε η το αναποδο.Μιλαμε για ΤΗΝ συναντηση.
    Γιατι θα γινει. Θα συμβει. Δεν υπαρχει περιπτωση να μη περασει σαν πρωτη η Γερμανια.
    Δεν μπορει δηλαδη το ραντεβου να μη γινει. Δεν "παιζει" κατι τετοιο. Ειναι τα παιχνιδια της μοιρας.

    Και ποτε καμια "συναντηση" με την Ελλαδα δεν ειναι ευχαριστη.
    Εδω μιλαμε για συμπαντικες συνομισιες. Για Γαλαξιακους υπολογιστες που μας κανονιζουν "ραντεβου" λες και ειμαστε στο ΙΚΑ.
    Μιλαμε για "καρμα". Μιλαμε για ουρανια "τικ-τακ".
    Τι μου λες εδω περα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ουφ...Κατέβηκα κάτω στο γωνιακό μπάρ, χτύπησα 2 βαριά μπυρόνια, την είπα στον μπάρμαν, και ξαναγυρνάω δριμύτερος.
    Και όντως:
    - LIFE IS STRANGER THAN FICTION.
    Ευθυγραμμισμένοι είναι οι πλανήτες, κι ο Βούδας έχει κάτσει κατω με τον Αλλάς και παίζουνε πόκα με το άγιο πνεύμα. Κι η Μαρία φέρνει τα ποτά (όχι η Σαράποβα, η άλλη).
    Δηλαδή, παίρνεις τον τοπ σεναριογράφο τού Χόλλυγουντ, και τού λές:
    -φίλε, έχεις 10 χρόνια καιρό να σκεφτείς το πιό γκαγκάν σενάριο πού υπήρξε ποτέ, κι εδώ είναι και μιά λευκή επιταγή να την συμπληρώσεις εσύ όταν είσαι έτοιμος για να πληρωθείς.

    Ε, αυτό το σενάριο, το Γερμανία-Ελλάδα δεν θα το σκεφτεί η κούτρα του, κι αν το σκεφτεί δεν θα είναι πιστευτή η ταινία.
    Μόνο αυτό το κωλοάθλημα τής πλάκας τα κάνει και τα σκαρώνει αυτά.

    Κι είσαι τώρα ο Λέβ. Και ξέρεις ρε παιδί μου ότι σαν ομάδα είσαι ίσα με 3 κλάσεις πιό πάνω. Βλέπεις όμως τα τρομερά σκηνικά πού γίνονται, βλέπεις τούς Ρώσους στην απ΄οξω, ξέρεις και τί έγινε το 2004 και κυριως ΠΩΣ έγινε, και όσο νά΄ναι λές: "λές"??????

    Και τι να κάνεις δηλαδή? Μπορείς να κάνεις και τίποτα?? Αμα είναι γραφτό το γαμημένο θα συμβεί πού να χτυπιέσαι κάτω να μην συμβεί.
    Τρελλές κέντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Πούτιν η μπάλλα? Οέο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Εν τω μεταξύ, τα τραμπούκια τής Χρυσής Αυγής έχουνε βγεί στην Ομόνοια και ξυλοκοπούν αβέρτα μετανάστες "πανηγυρίζοντας".
    Αυτή είναι η "άλλη" πλευρα.
    Πού πιά, δυστυχώς, έχει γίνει στάνταρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντα ηταν στανταρ και το 04 παλι ξυλο φαγανε γιατι παντα εχουμε μεσα μας το φασισταριο,αλλος με ξυλοδαρμο και αλλος με παπαρολογια.

      Διαγραφή
  47. Γιώργης ο Γαρατζέος17 Ιουνίου, 2012 03:03

    Σαραπόβα-Ντούρου σημειώσατε 2...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Στην Ομόνοια υπήρξαν δεκάδες τραυματισμένοι μετανάστες πού ξυλοκοπήθηκαν από ομάδα 70 ατόμων πού όπως είπα πιο πάνω "πανηγύριζαν" την επιτυχία τής εθνικής (ο φερετζές τού φασίστα). Σταμάτησαν λεωφωρείο στο οποίο επέβαιναν ως επί το πλείστον μετανάστες περικυκλώνοντας το και προσπαθώντας να ανοίξουν τίς πόρτες κλωτσώντας τες. Ο οδηγός έντρομος προσπάθησε να προχωρήσει το όχημα κρατώντας τίς πόρτες κλειστές για να μην μπουκάρουν τα φουσκωτά τραμπούκια.
    Τελικά έφτασε το λεωφωρείο έξω από αστυνομικό τμήμα όπου και σταμάτησε και κατέβηκαν όλοι.

    Η δειλία τών φασισταριών, ο θρασυπουστισμός τους, η ξεφτύλα τους, είναι καταγεγραμμένη απ΄την εποχή τού Μεταξά, δεν θα τούς μάθουμε τώρα.
    Κι όπως λέει και το καραούλι πιο πάνω το περιμένεις αυτό, συμβαίνει ανελλιπως κι εδώ και χρόνια με αφορμή την μπάλλα η ότι άλλο βρούν στον σκατο-εγκέφαλο τους για να βγάλουν την ψυχοπάθεια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Το γκόλ τού Καραγκούνη από τον Ρώσο εκφωνητή:
    http://www.youtube.com/watch?v=zxt6BYQz6NI&feature=player_embedded
    Προφητικό το "όι, όι, όι..." τού εκφωνητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. asxeto.
    prosexaate thn mayrh gravata tou santos k genika to yfos toy ?
    san na mhn mporouse na xarei thn nikh sthn synenteyxh tou
    e.m

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ.
    ΑΥΤΟ ΤΟ " οϊ, οϊ, οϊ " του Ρώσου, μου θύμισε το
    " όχι,όχι,όχι" του Παπαδάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: " Η πρωτιά της ΝΔ, δίνει μήνυμα για σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης ". ΜΙΛΗΣΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Χρηστος Χοντζεας17 Ιουνίου, 2012 14:19

    Moνο και μονο το οτι με το ΠΑΣΟΚ στο καναβατσο η Ν.Δ δινει μαχη με τον ...Συριζα για την...πρωτια, καταλαβαινει κανεις τι γινεται.
    Μονο ο Σαμαρας θα μπορουσε να τα κανει αυτα.
    Σε συνδιασμο βεβαια με τον αλλον "λειψο", τον συγκατοικο, τον ΓΑΠ.
    Πραγματικα βρεθηκαν σαν "οι αντιεξουσιαστες στην εξουσια".
    Μονο αυτοι μπορουσαν να πραγματωσουν κατι τετοιο.
    Τα κοροιδακια της "Δεσπινιδος". Οι κουτοθωμαδες της νεας ταξης.
    Τα χρησιμα εργαλεια του κηπου. Οι διανοητικα ανενταχτοι.
    "Oι χρησιμοι καθυστερημενοι".

    Οι εγωπαθεις βλακες,ανεκαθεν ηταν πολυ πιο χρησιμοι απο τους θρασεις εξυπνους. Πολυ πιο χρησιμα εργαλεια.
    Αφου δεν καταλαβαινουν-και ουτε προκειται- το μεγεθος του συμφεροντος που μπορει να αποκομισουν και δουλευουν υπο την σκια αλλων,ελπιζοντας οτι τους εκμεταλευονται.
    Μιλαμε για πυρινικη σχαση, η για σπογγωδη εγκεφαλοπαθεια.

    Μιλαμε για προβατα που τους εδωσαν κερατα και ορμανε με απολυτη αταραξια και παντελη ελειψη φοβου μεσα στην αρενα.
    Γιατι πολυ απλα ειναι "λειψοι". Ειναι κουτορνηθια.
    Ειναι σακατεμενοι εγκεφαλικα.
    Τεραστιο εργαλειο αυτο,στα χερια οποιου θελει να εκμεταλευτει καταστασεις. Το να βρισκεις ταυτοχρονα,συγχρονα δηλαδη,χρονικα "ταμαμ", δυο αυτιστικους που καμωνονται οτι δινουν εξετασεις για να τους προσλαβουν στην ΝΑΣΑ.

    Τεραστιο επιτευγμα αυτο,του συστηματος,που εξεθρεψε με τετοια "στοργη" και υπομονη,αυτα τα δυο τερατα της νοησης.
    Αυτους τους Κομοδους των Βαλκανιων. Απαλλαγμενοι απο αγχη που προκαλουνται απο ανησυχα μυαλα,απαλλγαμενοι απο στρεσαρισματα που προερχονται απο τις αναποφευκτες ιδεολογικοπολιτικες συγκρουσεις, απαλλαγαμενοι πληρως απο οποια αισθηση φοβου η συνεπειων,ορμανε σαν παιδια με τα ποδηλατα πανω στη βιτρινα με τα γυαλικα.

    Χαιρε ω χαιρε "ελευθεριά".

    Οι δυο αυτοι μνημειωδης τυποι,στο μελλον θα αναφερονται στα λεξικα διπλα στο νεο λημα "λειψοχρησιμος".
    Στα δε ρεπορταζ τα ποδοσφαιρικα ο χρονος περαν των 90 λεπτων, οι λεγομενες "καθυστερησεις" δεν θα λεγονται πια ετσι, αλλα "χρονος ΓΑΠοΣΑΜΑ"
    Ακομα και στην αστροφυσικη θα υπαρχει θεση,ωστε να οριζονται καλυτερα οι μαυρες τρυπες.
    "GAPoSAMA Holes"

    for ever and ever and ever, useful idiots.

    Μονο αυτοι αναγνωριζουν και κατανοουν στο επακρον την περιφημη φραση του Martin Luther King,στελνοτνας την σε αλλη διασταση και δινοντας της την υπερτατη εκφραση: "FREE AT LAST"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Γερμανία - Ελλάδα 0-0 (4-5 πεν.).

    Ναι, οι χασοπενάλτηδες θα το πάρουν στα πέναλτυ, θα το δούμε και αυτό. Το παίζω 1:1,75.

    Η περφόρμανς του Καραγκούνη με τους 3245 σταυρούς και τις σπαρακτικές κραυγές όλα τα λεφτά. Μπράβο στα παιδιά, έδωσαν λίγη χαρά στον κόσμο που έχει δει τον δεσπότη Παναγιώτη.

    Τσίπρας ο νέος Ομπάμα. (Καλά ντε, μη βαράτε. Αφού τον σπρώχνει με χίλια κάποιο στοιχείο πάνω του πρέπει να γουστάρει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Γιώργης ο Γαρατζέος17 Ιουνίου, 2012 19:14

    "Γαμω το ΔΝΤ γαμώ και το μνημόνιο, το σουτ του Καραγκούνη ειναι μοιρογνωμόνιο"...(απλά δε χωράει περαιτέρω σχόλιο σε αυτή τη φράση που είδα σήμερα ποσταρισμένη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Στίς καθυστερήσεις θα κριθεί το μάτς με τον Αντωνάκη να έχει (μικροσκοπικό) προβάδισμα.
    Ο αγών συνεχίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Μάσησε ο γκιαουράκος ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ο Χέιλιν όχι μόνο χέστηκε πάνω του από το φόβο μην χάσει έστω και αυτά τα λίγα που του μείνανε,αλλά τρέξανε και τα σκατά από το παντελόνι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Που είναι τώρα κρυμμένοι οι μούφηδες που δίνανε προβλέψεις πάνω από 31% στον Τσίπρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς (σχετικά) ακριβείς προβλέψεις όταν το 15-20% των ψηφισάντων είναι αναποφάσιστοι μέχρι τελευταία στιγμή.
    Αλλωστε οι προβλέψεις μιλούσαν για 25-30% για τον Συριζα κι αυτό αποδείκτηκε σωστότατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή