Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

" μη με ξυπνάς απ' τις έξι..."

         Με ταχύτητα αστραπής, καθώς θα είδατε, επιδόθηκαν οι διερευνητικές εντολές στον ολίγο και από πρωθυπουργό πελτέ της Μεσσηνίας, που ξεκίνησε ελληνικά την δουλειά του. Από τα σίγουρα όχι προχώρησε στα μπορεί αν δοθεί το εθνικής αμύνης για να καταλήξει στα σίγουρα συμβόλαια. Γιατί το κάνει; Μα διότι είναι κλασσικός νεοέλληνας, τεμπελόβλακας, που του αρέσει να ρίχνει στάχτη στα μάτια ακόμα κι αυτών των κακομοίρηδων που του δώσανε την ψήφο τους. Να μην κάνει σπρίντ κατ' έυθείαν στον σκατιάρη. Που κι αυτός μια χαρά παίζει και θέλει όλους τους αρχηγούς υπό τον πρόεδρο. Η μαλακία σου δυναμώνει το κορμί...
          Ακόμα κι όταν γίνεται σε πλήρη ακινησία. Σαν τα διαρκείας της ΑΕΚ ( 1300 από τους παλαιούς κατόχους ), που κι αυτά εξαρτώνται από την δημιουργία κυβέρνησης. Δεν έχει καμία σημασία αν θα είναι σταθερή ή δυνατή σε βάθος χρόνου. Αρκεί να υπάρξει ένα τέτοιο φαινόμενο. Λες και βρεθήκαμε στην σημερινή κατάσταση, επειδή δεν είχαμε κυβερνήσεις. Αλλά τέλος πάντων, αν αποκτήσουμε κομματικό υπουργό οικονομικών, όλα θα πάνε καλά. Κάποιες γνωριμίες υπάρχουν, κάποια πολιτικά κόστη θα πέσουν στο τραπέζι κι όλα θα πάνε ελληνικά λαμογιάρικα.
         Η ΑΕΚ θα διαπραγματευτεί το " μνημόνιο " της κι εύχεται να πετύχει την επιμήκυνση σε δόσεις μέχρι το 3045.Ταυτόχρονα η εφορία θα αποσύρει την αίτηση κατάσχεσης αλλά και το μελλοντικό μπλοκάρισμα των ευρωπαϊκών εσόδων της από την συμμετοχή των παικτών στην εθνική ομάδα κι όλα θα μπουν σε ήρεμα νερά. Οπότε με την σταθερότητα την κυβερνητική, οι επενδυτές θα συρρεύσουν μέχρις σε κατάσταση συνωστισμού, καμία προσφυγή δεν πρόκειται να γίνει, η λίγδα θα πάρει πίσω όλους τους τροποποιημένους νόμους της με καινούργια συνέλευση και τέλος οι οπαδοί θα δίνουν μάχες για να αγοράσουν εισιτήρια εκτοξεύοντας τον αριθμό τους σε ύψη δυσθεόρατα. Κι αν γίνει έτσι η κατάσταση, την φούστα την κλαρωτή την έχω έτοιμη για μια πεζοπορία στην Συγγρού.
           Και πράγματι έγινε η συνάντηση με τον Καρόγιαννη. Των δυό παλαιμάχων μας. Τι βγήκε; Ό,τι έχει βγάλει κι ο κοντός τα μέχρι τώρα, που προσπαθεί σαν κλασσικός πασόκος να σώσει τον κώλο του την ώρα που στερεύει η άμμος της κλεψύδρας ( 9/07 ). Μάλλον να τα πούμε αλλοιώς. Ναι, συνάντηση με τον Μελισσανίδη γίνεται - στα πλαίσια των διερευνητικών εντολών - και φυσικά Έλληνες κι Αεκτζήδες, θα πάρουμε ξανά τον πούλο. " Χρωστάς; Πλήρωσε και βλέπουμε. " Εδώ δεν είναι κράτος κι ΕΟΚ για να καταλάβει την κοινωνική πίεση αλλά ιδιωτικός τομέας που αρνείται να πληρώσει την " κακοδιαχείριση " των μεγεθών. Δεν είναι εδώ Ελλάδα που όλοι θέλουν κάθαρση αλλά στην ουσία μετά από δυό εκλογικές αναμετρήσεις και μετά από δυό μήνες αποφασίζουμε οτι όλοι είναι αθώοι. Όλοι; Ε, όχι. Ο Άκης τα έφαγε μόνος του χωρίς το υπόλοιπο ΚΥΣΕΑ και με φαρδειές πλατειές τις υπογραφές Βενιζέλου και Λοβέρδου περί αθωότητας του, στο πόρισμα κατόπιν της εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής της βουλής.
             Δηλαδή τι έγινε; Να σας πω. Κάποιος έκανε δίαιτα για 15 ημέρες, κι όταν τον ρώτησαν " τι έχασε ", αυτός απάντησε την αλήθεια : " 15 ημέρες." Όπως έχασε κι ο Κλάϊφερτ χρόνο να μιλάει με ηλίθιους, όπως χάνει κι αυτός της Σάλτσπμουργκ ( το μάθατε αυτό; ) σαν τον Κωστένογλου ή τον Δέλλα ( άλλος κι αυτός ) ή τον τύπο που αγοράζει το συλλογικό έντυπο κι ενημερώνεται για την αδημονία των επενδυτών για την ομάδα αλλά και για το γήπεδο. Ρε τι κάνει ο λαός φέρνοντας πρώτο κόμμα τον Σαμαρά. Ο γίγας δεν ήθελε ΠΑΣΟΚ -ΝΔ, αλλά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Μιλάμε για τρομερά πράματα, που αν δεχτούμε την ανάλυση για τον πιο σκληρά εργαζόμενο λαό της Ευρώπης, τότε όλοι θα πρέπει να συμφωνήσουμε οτι για να είναι φτωχός ο ακάματος, τότε είναι γνήσια μαλάκας. Αδιάφορο είναι αν τα ξοδεύει τα λεφτά του ή αν του τα τρώνε. Ειδικά κι όταν συνεχώς εκλέγει τους κλέφτες του. Και να ξαναπούμε την αμερικάνικη παροιμία : " Αν με κοροϊδέψεις μια φορά, ντροπή σου. Αν με κοροϊδέψεις δεύτερη φορά, ντροπή μου."
           Στην ΑΕΚ όμως, μας δούλεψε κανείς; Τι μαλακίες σκέφτεστε. Όλοι αθώοι και δεν ψάχνουμε τίποτα κι ειδικά αν ο Ντέμης πουλήσει το σπίτι του μια που ανέβηκαν τα ετακ και τα λοιπά ευαγή. Ίσα που θα παρουσιαστεί σαν νέος Μπάρλος, που σηκώθηκε από τον τάφο του διαζύγιου. Έτσι είναι. Όταν πλέον τραγουδάς σε κάτι αίθουσες ξενοδοχείου ή στην βραδιά των αποφοίτων του κολλεγίου μαζί με κάποιος που λέγονται ιμάμ μπαϊλντί, τότε κι ένα διαμέρισμα στην Αχαρνών, είναι αρκετό. Χώρια που ψάχνεις και για άλλη εξ ίσου κοντή, όπως και η άλλη που μπορεί να διαπιστώσει αν τα όργανα έχουν σχέση με το ύψος και την γενική σωματοδομή. Και πρέπει να μου το πει και μένα που τα μέχρι τώρα, πιστεύω οτι την πιο μακριά την έχουν τα στρουμφάκια.
         Είδατε πώς κατέληξα. Ελληνικά. Μπλε και άσπρα. Μπορεί να μην ήταν η σημαία, αλλά ήταν τα συμπαθή καρτούν. Αυτά που παρακολουθεί κι ο γίγας , που αν είχε πει η Χρυσή Αυγή οτι " θα πάμε να τους γαμήσουμε και να φέρουμε πίσω τα λεφτά ", εγώ μάλλον θα ήμουν σίγουρος για την εκλογική αναμέτρηση. Όπως είμαι σίγουρος οτι ένα διάλειμμα για την ΑΕΚ μας σαν το σημερινό χρειαζόταν. Να ξανάρθουμε στον  μικρόσκοσμο, όπως κι η Ελλάδα χαλάρωσε από τους εταίρους που σήμερα ασχολήθηκαν με κάτι μαλάκες Ιταλούς κι Ισπανούς. Ανεμιστήρας είναι η δουλειά, όπως και το πρόγραμμα των πέντε εβδομάδων για την εργασία, που έγινε τεσσάρων επειδή οι εκλεχθέντες είπαν να παίξουν τις πιτσικουλιές με τον Σαρλ. Λες και άλλαξε τίποτα. Λες και άλλαξε στην ΑΕΚ που πούλησε κι άλλα 130 διαρκείας. Στην ΑΕΚ τι πρόγραμμα υπάρχει; Στην Ελλάδα, αφού λεφτά δεν υπάρχουν, τίνι τρόπω θα γίνει η ανάπτυξη; Πάλι με δανεικά;
           Υγ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΠΟΥ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΣΚΑΪ, ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΑΧΑΡΙΑ Ή ΑΠΟ ΤΟ JUMBO;  ΉΤΑΝ ΧΤΥΠΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣΤΟΜΙΑΣ; ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΗΤΑΝ; ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΑΡΧΙΔΙ ΜΟΥ.
           ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ Ο ΑΥΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ; ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ Η ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ Ή Ο ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ; ΤΟΧΩ ΚΙ ΕΝΑ ΑΓΧΟΣ. ΡΕ ΜΗΠΩΣ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ; ΕΧΩ ΘΕΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟ, το τελευταίο. Μην τυχόν και χάσει την έκφραση το 60% και σε λίγο γίνουμε Αμερική με λιγότερους βολεμένους ψηφοφόρους. Με ανησυχεί σφόδρα αυτό. Ή μήπως το θέλουν; Α, πρώτα ρίχνεις άρτο στο λαό και μετά για να μην χάνει κι αυτός την ζαχαρένια του, προχωράς σε ύψιστη λαϊκή βούληση. Δηλαδή μέχρι κι οι άλλοι να κονομήσουν. Τύπου Ελβετίας. Που στ' αρχίδια τους και πώς λέγεται και το πολίτευμα.  

27 σχόλια:

  1. Ακολουθεί βίδεον χρυσαυγίτου πού εξηγεί σε άπταιστα ελληνικά την πολιτική τών σοκακίων:
    http://www.youtube.com/watch?v=fYGNYaILE8I&feature=player_embedded

    και η μετάφραση αυτών πού λέει όπως παρατίθεται κάτω απ΄το βίδεον:
    "Εεεε ιπάρχουν πάρα πολά τα δρόμαινα, πρότον δε θα μηλήσο για θέματα αναιργίας, να μηλήσο για θέματα αλωδαπούς τα οπία ούται η ελινικοί αστεινομύα μποροί να λάβι τα δρόμαινα, μπωρούμε εμίς σα νεαρί κε σαν απλί Έλινες πωλίτες να καθαρύσουμαι αφτά που βλαίπουμε κε μώνο.".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού ο τυπάκος μας εξήγησε την πολιτική των χρυσαυγών,στο επόμενο βιντεάκι μας εξηγούν,"χρυσές πένες" εδώ,το αποτέλεσμα των εκλογών και τις επόμενες κινήσεις του Σαμαρά,νομίζω δηλαδή...
    http://www.youtube.com/watch?v=YeX2_zwizLI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθώντας να τον...παρακολουθήσω ανακάλυψα κάπου στα 30 δευτερόλεπτα ότι άρχισα να καίω ασφάλειες.
      Κατόπιν εγκατέλειψα για να διατηρήσω την εγκεφαλική μου ακεραιότητα.

      Διαγραφή
    2. χαχαχα,κάπου στη μέση στο βίντεο,παίζουν οι δηλώσεις του προέδρου του Μακεδονικού (οι γνωστές ),πόσο κατανοητές ακούγονται μπροστά του!!!

      Διαγραφή
  3. "Οι νοικοκύρηδες, οι αστοί, οι άνθρωποι που πληρώνουν τους φόρους τους και δουλεύουν σκληρά έκαναν χθες τη δουλειά τους. Ανέδειξαν τη Ν.Δ. πρώτο κόμμα, στήριξαν το ΠΑΣΟΚ για να υπάρχει ένας υπεύθυνος μπαλαντέρ στο πολιτικό σκηνικό και κάποιοι ψήφισαν τον κ. Κουβέλη...".
    Άρθρο (μέρος του) του Αλέξη Παπαχελά...
    Είναι να παπαγελά...κανείς!!!

    Κάποιος στην Καθημερινή το έθεσε ωραία (σε σχόλιο που έκανε στο άρθρο):

    "Αν συγκρίνουμε το σχόλιο σας με τα στατιστικά δεδομένα έχουμε το εξής συμπέρασμα:
    οι άνθρωποι που πληρώνουν τους φόρους τους, δουλεύουν σκληρά και είναι αστοί κατοικούν εκτός Αθήνας κατά κύριο λόγο και ηλικιακά βρίσκονται πάνω από τα 55 περίπου.
    Συγχαρητήρια για την εκπληκτική δημοσιογραφία που ασκείτε τόσα χρόνια σε αυτή την εφημερίδα.
    Ίσως βέβαια και να το προσεγγίζετε αλλιώς, γιατί οι κάτω των 55, καθώς και ο πληθυσμός των αστικών κέντρων δεν έχει δουλειά οπότε δεν εργάζεται σκληρά – και αφού δεν έχει δουλειά πως να πληρώσει φόρους. Συγχαρητήρια πάλι Αλέξη Παπαχελά."

    Υ.Γ. Δήλωση σοκ του Γιώργου Καραγκούνη : "Πήραμε το μήνυμα των χτεσινών εκλογών και όλοι οι παίκτες αποφασίσαμε στον αγώνα εναντίον της Γερμανίας να κάνουμε αυτό που επιθυμεί η πλειοψηφία των Ελλήνων: θα κάτσουμε να χάσουμε".
    από http://pitsirikos.net

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρηστος Χοντζεας19 Ιουνίου, 2012 01:29

    Αντε να δουμε μπας και το γκανιαν γαιδουρι το Καλαματιανο,το πουλεν του αλλου του Δ.Μ. καταφερει και ξεμπλοκαρει τιποτες νομους και νομιδια της κωλοΕΠΟ. Μπας και διαγραψει τιποτα απο τα καταστοιχαν σαν χρεη εκει στην εφορια.
    Εδω νομημοποιουν τα παρανομα δεν θα διαγραψουν τα νομιμα; Ειμαστε με τα καλα μας. Ειμαστε κυβερνηση και οτι γουσταρουμε κανουμε.
    Μπας και ξεκολλησει το καραβι απο την λασπη και δει καλλιτερες μερες.
    Αλλωστε το εχει υποσχεθει. "Οταν θα γυρισω, θα φερω τον Αντωνη πανω σε ασπρο αλογο". Το ειπε και το'κανε.
    Γιατι αλλη λυση δεν υπαρχει.Λαθος λεει ο Δ.Χ οτι "μονη λυση ο κοσμος". Λαθος. "Μονο ο κοσμος και τα λαμογια η μονη λυση" ειναι το σωστο.

    Ωρα ειναι νομιζω να αρχισει να κουνιεται και τιποτα σε αυτη τη χωρα. Και σαν κρατος και σαν ομαδα πρεπει να βρουμε προοπτικη.
    Δεν παει αλλο. Νισαφι.

    Αντε να σας δουμε. Αντε τεμπελοκηφινες λαμογιομπαγαποντιδες.
    Σωστε μας.
    Ελα, γιατι εχουμε και μια φαγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρηστος Χοντζεας19 Ιουνίου, 2012 01:48

    Συνονοματε,αυτη δεν ειναι πραγματικη δηλωση του Καραγκουνη. Ειναι "δηλωση"-πλακα παρμενη απο την gazzeta.gr.
    Η γνωστη μαλακια που χρωσταει παντου και κανει και πλακες μαλιστα. Οι ρεμπεσκεδες.

    Οσο για τον ALexi το μονο που μετραει ειναι το βαμενο μαλλι. Μαλλο προσπαθει να ξεγελασει καποιον μικροτερο και να του αγορασει κανενα καινουριο βρακι.
    Δενξερω ποτε θα καταλαβει ο κομσακης το κοροιδο οτι μιλαμε για γυφτουλες. Για ζητουλες. Για τελειωμενους κωλομπαραδες με απλωμενες παλαμες.

    Αφου λοιπον λεει καταμουτρα στο 85% του υπολοιπου επι του συνολου του πλυθισμου οτι ειναι φοροφυγαδες,ανοικοκυρευτοι και τεμπελιδες και ειναι ακομα στη θεση του και δεν τον τραβανε τιποτα καμιονια στο Συνταγμα για να τον στησουν κατω απο μια νερατζια και να του περασουν ενα κατεψυγμενο σαντουιτς απο τα Everest στον κωλο, καλα κανει και τα λεει.

    Συντομα,ολο και περισσοτεροι θα αντιλαμβανονται οτι προκειται για φασισταρια αισχιστου ειδους.

    Λιγη ακομα ψευτοδημοκρατια εμεινε. Κανε υπομονη. Που θα παει. Θα την τελειωσουμε την πουτανα. Ετσι για να μη κρυβομαστε κατω απο τις βρωμικες μασχαλες του ποπολου και συνεχως του ζηταμε την "νωπη εντολη". Καποτε και αυτος να γαμιεται διχως να ερωταται. Ουτε καν καθε 4 χρονια.
    ΠΟΤΕ ΠΙΑ.

    Απλα οι κολιγοι, "νοικοκυραιοι" και μη,τους μπερδευουν οι γαρβατες τους και δεν τους ξεχωριζου αμεσως σαν μικρους Κασιδιαριδες. Λογικο ειναι.

    Οταν και το Συνταγμα και το πολιτευμα θα αλλαξει και δεν θα χρειαζεται πια καμια λαικη κυριαρχια-αφου θα ειναι χωρις αντικειμενο πια- τοτε να δουμε πως θα περισωσουν και πως θα ξαναμαζεψουν,οτι σε λιγα μολις χρονια εχασαν.

    Τοτε θα δουν τις πραγματικες μουρες των "Αλεξιδων" των "ΤΡεμιδων" των "Μπαμπιδων" των "Καψηδων. Οι οποιοι ειναι ομοσταυλοι των αφεντικων τους. γυφτοΤΡαπεζιτων τσαγγαροεπιχειρηματιων κλεφταρματωλων Κολεγιοππουστιδων,σκατοφαρες φερμενες κατευθειαν απο μαυρα κατοχικα χρονια,κομματικων μπινεδων πασης φυσης κλεφτων και κιναιδων αρπακωλιαριδων τεμπελχαναδων-πολιτικαντιδων και αναλυτων-βρωμοσκυλων του κοινου ποινικου δικαου,οπου σε μια χωρα με ελαχιστο νομικο πολιτισμο,ολοι αυτοι θα επρεπε να σπανε πετρες με γκασμαδες, δεμενοι με χαλκαδες απο τα αρχιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρηστος Χοντζεας19 Ιουνίου, 2012 02:08

    Μονο σε υποσαχαρια χωρα,εχει υπαρξει τετοια τραγικη,συστηματικη,καθημερινη ολομετωπη επιθεση ενος πολυπλοκαμου συστηματος προκειμενουν να συνεχισει να νεμεται τα δημοσια πραγματα.
    Τραπεζες,συχνοτητες,πετρελια,δρομους,λιμανια, κουμπαραδες,οφιτσια,καρεκλες,δανεια τα παντα.
    Μιλαμε για ακριδες. Εδω εχουμε να κανουμε με τις 10 πληγες του Φαραω,σε λιγα τετραγωνικα χιλιομετρα μαζεμενες. Που να γλυτωσεις.
    Μιλαμε για ορκισμενες ονρτινατζες. Για ταμενες πουτανες του δρομου.

    Ολα "δημοσια" για λογαριασμο μιας χουφτας σουπερ ντουπερ αληταραδων, οι οποιοι,σε μια χωρα της προκοπης, θα εβρισκαν απασχοληση μονο στις "Τρουμπες" της και στα ανηλιαγα μπουρδελα πλενοντας σκαλες και μαζευοτνας καποτες, η καθαριζοντας τζαμια στα φαναρια.
    Μιλαμε για σκατοφαρα.

    Πως αλλιως να το πουμε; Για ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ.
    Σε σερνουν στην αγχονη,στο κρεμασμα ,στην αρρωστια,στον ολεθρο τον οικογενειακο και τον εθνικο,για πλακα. Σε εκβιαζουν,σε τρομοκρατουν,σε "πεθαινουν" καθημερινα ετσι στο πιτς-φιτιλ, που λενε. Με μεγαλη ανεση,αφου μιλαμε για τερατα.

    Ειναι ικανοι για τα παντα.
    Γαμανε τις μανα τους,πουλανε τον αδερφο τους,βγαζουν την κορη τους στο κλαρι,μοσχοπουλιουνται,γλυφουν,πλενουν κωλους,ρουφιανευουν,απειλουν... αρκει να υπαρχει αντιτιμο.
    Σκοτωνουν ακομα και ενδοοικογενειακα.
    Δεν το εχουν σε τιποτα.
    Και πλαι τους ζουν επισης το ιδιο αδιστακτα αλλα σε μικροτερη επιφανεια και με μικροτερη δυνατοτητα εξεληξης,αλλα απαραιτητοι "καθαριστες" και επικονιαστες καθε ειδους.Αμετριτοι.

    Αρκει να συνεχειστει η καταβοθρα να δουλευει.
    Ολα στο βωμο. Στην κωλοτρυπιδαρα τους ολα.
    Δεν χαμπαριαζουν χριστο.

    Σπανια αλλη χωρα εχει μαζωμενους τοσους πολλους αληταραδες σε τοσο μικρο χωρο. Ειμαστε πρωταθλητες.
    Αν ηταν καρπος, θα ηταν σαν τις ντοματιες του Αργους. Εκτασεις ολοκληρες.
    Και σπανια αλλη χωρα εχει τοσο μεγαλη συλλογη φιλομουσων,χορηγων και μαικηνων.
    Πουθενα δεν υπαρχουν τοσοι πολλοι αρουραιοι που να τους αρεσει το βιολι και ο Ρεμπραντ.

    Ορδες υπαρχουν απο ποντικια.
    Μιλαμε για το υπογειο του υπογειου.
    Μιλαμε για αποχετευση. Οχι αστεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρηστος Χοντζεας19 Ιουνίου, 2012 02:37

    Επειδη ειναι πολυ διδακτικο το να επισκεπτεσαι κειμενα γραμμενα πολυ καιρο πριν τα οποια αποκτουν αλλη αξια,ας δουμε τι ελεγε ο Π.Τραιανου για τον Καρατζαφερη και την μοιρα του,δυο χρονια σχεδον πριν.
    6 Αυγουστου 2010

    Ο αυτοδίδακτος και παντελώς αγράμματος Δελαπατρίδης ρήτορας θα "σωπάσει" σύντομα. Ο "δαιμόνιος" μέχρι γραφικότητας πολιτικός οσονούπω "τελειώνει". Τα περιστέρια θα πρέπει στις γιορτές και στις αργίες να βρουν άλλα κεφάλια για παρκάρισμα, γιατί θα χάσουν την "άπλα" της καρατζαφέριας κεφαλής. Αυτός, ο οποίος έδινε τις μεγάλες "άρπα-κόλα" λύσεις στα εθνικά μας προβλήματα, είναι θέμα χρόνου να γίνει παρελθόν. Τέλος εποχής όχι μόνον για τη γαλάζια "πολυκατοικία" του Κολωνακίου, αλλά για ολόκληρο τον πολιτικό μας "μαχαλά". Ο γαλατάς, ο οποίος έγινε θυρωρός, ανεβοκατεβάζοντας τους ενοίκους --και κυρίως τον Μητσοτάκη και τη Ντόρα-- στην "πλάτη" του, συνταξιοδοτείται.

    για κάποιον λόγο αφήνει ο Μητσοτάκης τον Σαμαρά να χτυπάει το ΛΑΟΣ ελεύθερα. Για κάποιον λόγο ο Σαμαράς έχει εξασφαλίσει την ανοχή του Αποστάτη. Για κάποιον λόγο ο Μητσοτάκης είναι "ανοικτός" και δεν θέλει να συνεχίσει τη βεντέτα του με τον Σαμαρά.

    Κατ’ αρχήν είναι βέβαιον ότι, πάνω στον "ενθουσιασμό" της επιτυχίας του, εκτίμησε λανθασμένα ορισμένα πράγματα. Υπερεκτίμησε τη δυνατότητά του να κάνει "κωλοτούμπες" και υποτίμησε τη δυνατότητα αντίληψης του λαού. Θεώρησε πως ήταν ασφαλές να κάνει "τούμπες", γιατί εκτίμησε λανθασμένα ορισμένα πραγματικά δεδομένα. Εδώ βρίσκεται το μοιραίο λάθος του. Δεν κατάλαβε τι συμβαίνει. Νόμιζε ότι είναι ένας από αυτούς, οι οποίοι κάνουν με "ταλέντο" τις πολιτικές τους "τούμπες", αλλά δεν κατάλαβε ότι αυτοί, οι οποίοι στην Ελλάδα συγχωρούνται για τις "τούμπες" τους, είναι πολύ συγκεκριμένοι άνθρωποι.
    Οι "ακροβάτες" είναι πολύ συγκεκριμένοι άνθρωποι. Αυτοί, δηλαδή, οι οποίοι "συγχωρούνται" για τα λάθη τους στις "πορείες" τους. Άνθρωποι, οι οποίοι δεν χάνονται, όσα λάθη και να κάνουν, όπως ο Σαμαράς για παράδειγμα. Όπως πιθανόν η Ντόρα --η οποία είναι βέβαιον ότι δεν θα αφεθεί να χαθεί-- και μακροπρόθεσμα είναι βέβαιον ότι θα "συγχωρεθεί" και θα επιστρέψει στη ΝΔ.

    Τους "δορυφόρους" του πολιτικού μας σκηνικού τους έλεγχε ο Μητσοτάκης αυτοπροσώπως. Χωρίς να θίγει τα δικαιώματα του Κολεγίου, έκανε το "παιχνίδι" μόνος του. Άλλωστε δεν ήταν ξένος. Δικός τους άνθρωπος ήταν. Το μητσοτακέικο ανήκει στο Κολέγιο. Ανήκει σ’ αυτό το "στρατόπεδο". Εκ των βασικών "παικτών" του θα λέγαμε. Βασικών …όσο και ο Σαμαράς. Αν ο Σαμαράς είναι δισέγγονος της Δέλτα-Μπενάκη --των Μπενάκηδων, που ίδρυσαν το Κολέγιο--, ο Μητσοτάκης δεν πάει πίσω.
    Ο Μητσοτάκης είναι ανιψιός του Βενιζέλου και κολλητού των Μπενάκηδων και ένας εκ των ιδρυτών του Κολεγίου. Ό,τι "μερίδιο" παίρνει η οικογένεια Σαμαρά από το Κολέγιο, το ίδιο παίρνει και η οικογένεια Μητσοτάκη. Πρόεδρος των αποφοίτων του Κολεγίου ήταν ο αδερφός του Σαμαρά και πρόεδρος στο διοικητικό συμβούλιο γονέων και κηδεμόνων του Κολεγίου ήταν η γυναίκα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Του Κυριάκου, ο οποίος αποφοίτησε από αυτό το σχολείο και το ίδιο θα έκανε και η Ντόρα, αν δεν βρισκόταν στην "εξορία". Τα παιδιά τους όλα βρίσκονται στο κολέγιο. Αυτό τελείωσαν τόσο η "αθηναία" Αλεξία όσο και ο "καρπενησιώτης" αδερφός της. Αυτός ο Μητσοτάκης --και άρα το Κολέγιο-- έλεγχε τόσο το ΚΚΕ όσο και το ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρηστος Χοντζεας19 Ιουνίου, 2012 02:39

    Το ΛΑΟΣ είναι γνωστό --και το έχουμε αναλύσει σε άλλα κείμενα-- πώς το δημιούργησε και πώς το έλεγχε …Με τα κοντέινερ του Τέως δημιουργήθηκε. Απευθείας ανταλλαγή κοντέινερ με οπαδούς. Ο Τέως πήρε την οικοσκευή του από τον Μητσοτάκη και του παρέδωσε τους βασιλόφρονες οπαδούς του. Ο Μητσοτάκης στη συνέχεια αυτό το "ποίμνιο" το παρέδωσε στη διαχείριση του Καρατζαφέρη. Δεν τον συνέφερε --λόγω ΝΔ--, αλλά και δεν μπορούσε --λόγω της "κεντρώας" καταγωγής του-- να το διαχειρίζεται ο ίδιος και γι’ αυτόν τον λόγο το παρέδωσε στον Καρατζαφέρη. Με αυτόν τον κόσμο ως "μαγιά" ξεκίνησε το ΛΑΟΣ και έφτασε στις τελευταίες εκλογές να φλερτάρει με το 8%. Μετά το σώου της "κωλοτούμπας" του Καρατζαφέρη, το ΛΑΟΣ "γκρεμίστηκε" από εκείνο το ύψος και τώρα είναι αμφίβολο αν χωρίς "βοήθεια" από το Κολεγιακό Παρακράτος μπορεί να μπει στη Βουλή.
    Αυτό το μισοκατεστραμμένο ΛΑΟΣ παραδίδει ο Μητσοτάκης στο Κολέγιο. Όπως συμβαίνει πάντα με τις επιχειρήσεις, όταν αυτές παραδίδονται σε νέες ιδιοκτησίες, υπάρχει αλλαγή και των διαχειριστών.

    Το ίδιο γίνεται και με το ΛΑΟΣ. Ο Καρατζαφέρης ήταν ο εκλεκτός και έμπιστος του Μητσοτάκη …Διαχειριστής του προηγούμενου ιδιοκτήτη. Ο νέος ιδιοκτήτης --εφόσον σ’ αυτήν την "εταιρεία" έχει λόγο και ο Σαμαράς-- δεν "εμπιστεύεται" την προηγούμενη διαχείριση. Άρα η αλλαγή είναι επιβεβλημένη. Ποιον όμως θα τοποθετήσουν σ’ αυτήν τη θέση; Έναν δικό τους άνθρωπο …Τον Μαυρουδή …Τον Μάκη …Τον Βορίδη. Τον απόφοιτο της τάξης του 83. Αυτόν, ο οποίος μάλλον θα χρησιμοποιήσει τον Καρατζαφέρη σαν αποδιοπομπαίο τράγο, προκειμένου ν’ "ανακαινίσει" το "μαγαζί" που θα παραλάβει.
    Τζάμπα χτυπιέται τώρα ο Καρατζαφέρης. Τζάμπα έδειξε την αδυναμία του, απαγορεύοντας στον Βορίδη να συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές. Προειλημμένες αποφάσεις είναι. Έχει τελειώσει ως πολιτικός και απλά, ως αγράμματος που είναι και δεν γνωρίζει να διαβάζει "σχέδια", θέλει να το παλέψει …Όπως ο αγράμματος, που χτυπάει την τηλεόραση, για να τη "φτιάξει".

    Για πρώτη φορά μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι μισεί πραγματικά το αφεντικό του τον Μητσοτάκη. Αυτήν τη φορά όμως πραγματικά και όχι επί πληρωμή, όπως συνέβαινε στα προηγούμενα χρόνια της χρυσοπληρωμένης αντιμητσοτακικής ρητορείας του.
    Γιατί τον μισεί; Γιατί, αφού τον εξευτέλισε --και μάλιστα στο ζενίθ της πολιτικής του καριέρας--, βάζοντάς τον να κάνει ντορικές και ΔΝΤκές "κωλοτούμπες", τώρα τον αφήνει απροστάτευτο. Τον κατέστρεψε στην καλύτερη στιγμή της προσωπικής του καριέρας. Στην καλύτερη στιγμή του δημιουργήματός του από την ίδρυσή του.

    Ανάγκες μεγάλες και φλέγουσες, για ν’ αναγκάσουν τον Μητσοτάκη ν’ αλλάξει γραμμή πλεύσης. Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό, γιατί το λάθος του με την εκκωφαντική ήττα της Ντόρας δεν διορθώνεται. Τώρα ο Μητσοτάκης προσπαθεί να σώσει ό,τι σώζεται και ο Καρατζαφέρης πλέον δεν τον εξυπηρετεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρηστος Χοντζεας19 Ιουνίου, 2012 02:43

    (το φερνω εδω,γιατι πηγε καταλαθος στην προηγ. αναρτηση)

    "...Τον "έριξαν", για να σώσουν τη Ντόρα. Οι ανάγκες της οικογένειας είναι αυτές, οι οποίες επιβάλλουν την άμεση "επιστροφή" της Ντόρας στην ασφαλή και "τζάμπα" ΝΔ. Αφού διαπίστωσε μόνη της το κοινώς γνωστό --ότι η ίδια και όλοι όσοι την πλαισιώνουν είναι "ανθρωποδιώκτες"--, τώρα θέλει να επιστρέψει. Απλά αυτό απαιτεί μια προετοιμασία, για να μην γυρίσει ταπεινωμένη. Μια προετοιμασία μητσοτακικής "καμαρίλας". Από το περιβάλλον του Μητσοτάκη "διαρρέουν" τα διάφορα περί "επιστροφής" του Καραμανλή. Γιατί; Γιατί η οικογένεια έχει εξειδίκευση στην "αντιπαπανδρεϊκή" πολιτική και ρητορεία και αυτό το "χαρτί" είναι που ξέρει να παίζει. Τώρα, με πρόφαση τη νίκη της "Δεξιάς" απέναντι στον "κακό" Παπανδρέου του ΔΝΤ, θα καλέσουν μια "πανστρατιά" της παράταξης. Με αντίπαλο "κάστρο" τον δήθεν παπανδρεϊσμό, θα επιχειρήσουν να "μπουν" μέσα στον "Δούρειο Ίππο" με το όνομα Καραμανλής.

    Ο Καρατζαφέρης έκανε το "λάθος" ν’ ανέβει "ορόφους" στην "πολυκατοικία" και αυτοί θέλουν ένα φρέσκο πρόσωπο να "κάθεται" στον "ακάλυπτο" της Ακροδεξιάς και βέβαια στο "ημιυπόγειο" του φασισμού. Ένα δικό τους πρόσωπο με "ωραίο" φασιστικό παρελθόν να μένει στην "αυλή" και να μην ανεβοκατεβαίνει στους "ορόφους" και ενοχλεί τους "ιδιοκτήτες" …Ρόπαλα, σιδηρογροθιές, κλωτσιές και μπουνιές. Γι’ αυτόν τον λόγο τούς είναι χρήσιμος ο Βορίδης. Μπορεί να εκφράσει τον νέο συντηρητικό και σκληρό "λόγο" του ΛΑΟΣ, που θα γεμίσει με φοβισμένους δεξιούς το "μαγαζί" του συμμαθητή Σαμαρά. Το "μαγαζί" του Κολεγίου. Γι’ αυτόν τον λόγο ο "πολυσυλλεκτικός" Καρατζαφέρης αναγκαστικά πρέπει ν’ "αποσυρθεί".

    Δεν του δίνει τη δυνατότητα να προσπαθήσει να διασώσει έστω και στοιχειωδώς την υστεροφημία του. Ως "κωλοτούμπας" θα φύγει από την πολιτική. Ως ψεύτης, ο οποίος "πούλησε" τα ευπαθή κοινωνικά στρώματα που πάντα "φλέρταρε" και ψήφισε υπέρ του ανθρωποκτόνου ΔΝΤ. Ως ο προδότης, που "πούλησε" τα εθνικά θέματα, εμφανιζόμενος στο τέλος της καριέρας του ως απολογητής της Ντόρας.
    Αυτή θα είναι η εικόνα που θ’ αφήσει πίσω του και αυτό είναι το πιο τραγικό για τον ίδιο. Το "εξαπτέρυγο" του Γιωργάκη και υπάλληλος του Αποστάτη. Ένα πραγματικό "κομοδίνο" για όλες τις δουλειές του Κολεγίου. Αφού τον εκμεταλλεύτηκε ο Μητσοτάκης, για να προστατεύσει τα συμφέροντα της "αγίας οικογένειας", τώρα τον εγκαταλείπει στην τύχη του. Μια τύχη, που, εκτός από σκοτεινή, θα είναι και πολύ σύντομη.

    Η ευθανασία έχει αποφασιστεί. Σιγά-σιγά ο Καρατζαφέρης θα καταλάβει ότι μέχρι τώρα τον άφηναν να "χορεύει", γιατί "πλήρωνε" ο Μητσοτάκης. Τώρα τζάμπα "στροβιλίζεται", γιατί δεν τον βλέπει κανείς. Τζάμπα ο χοντρός επιχειρεί τα μονά και τα διπλά τούλουπ …όπως θα έλεγε και ο Κωστάλας.
    Κακόμοιρε Καρατζαφέρη. Ταπεινή ήταν η πολιτική καταγωγή σου και άδοξος ο θάνατός σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρηστος Χοντζεας19 Ιουνίου, 2012 13:04

    Καλημερα. Στην ΑΕΚ παμε. Γιατι, η θα πεσουν τα φωτα της δημοσιοτητας επανω της η θα "πεσουν" τα δικα της εναπομειναντα φωτα και θα βρεθει στο σκοτος.

    Απο την μια εχουμε εκεινο το ψοφιμι τον νικολαιδη, ο οποιος-λενε οι "συνεργατες" του (τι συνεργατες μπορει να εχει,παναθεμα το) οτι κανει διερευνητικες επαφες και με τα τρια κομματα παρακαλω της φρεσκιας κυβερνησης ωστε να εξασφαλησει και να λαβει δεσμευσεις για διευκολυνσεις.
    Φυσικα τιποτα δεν κανει απο αυτα,γιατι πλεον δεν μπορει να κανει. Ειναι γυμνος. Ειναι σαν το σταχυ.Ειναι το παρελθον
    Εως χθες,μπορουσε να ειναι σε αμεση επαφη με τους "χειριστες" της κρατικης μπουλτνοζας.
    Τωρα δεν εχει τετοια δυνατοτητα. Αλλοι εχουν τα κονε και απο εκει πρεπει πια να προσπαθησει-να παρακαλεσει καλλίτερα- να βρει καποια λυση στα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
    Το θεμα δεν ειναι τοσο αν θα τα καταφερει η ΑΕΚ,αλλα αν θα τα καταφερει ο Νικολαιδης να διασωθει.

    Απο την αλλη,εχουμε μια υπαρκτη φιλολογια περι αμεσης αναμειξης του Μαυρου κυριως αλλα και του Κωστη,με τις μη διαψευσμενες πληροφοριες που θελουν τον Μελισσανιδη να μιλαει μαζι τους. Τουλαχιστον με τον δευτερο.
    Το σιγουρο ειναι οτι εαν υπαρξει αμεση ενασχοληση του Μαυρου,αυτο θα σημαινει και παραθυρο ελπιδας. Οχι γιατι ο ιδιος σαν ατομο,μπορει να φερει την ανατροπη,αλλα γιατι απο μονη της η αναμειξη του σημαινει απλα οτι υπαρχει οντως καποιο σοβαρο σχεδιο ανακαμψης και εξυγιανσης της ομαδας. Αλλιως ποτε ο ιδιος δεν θα εκανε κατι τετοιο. Ο χαρακτηρας του δηλαδη, μας λεει προς τα που παει το πραγμα.

    Γνωμη μου ειναι οτι σιγουρα θα υπαρξουν εξελιξεις. Και μαλιστα σημαντικοτατες.
    Αμα τη ορκομοσια των νεων κυβερνητικων κλειδουχων, που θα βαστανε την υπογραφη των νεων λαχταριστων κονδυλιων και συμβασεων,αμεσα θα εχουμε και εξελιξεις και στην ΑΕΚ.
    Αφου πανε μαζι.Χερι-χερι. Το λεμε εδω και 2χρονια.

    Αρα λοιπον,δεν υπαρχει κανενας Ντεμης,ετσι κι'αλλιως. Η το καραβι θα βουλιαξει,αφου κανεις απο το ντεμικο "συγγενολοι" δεν μπορει να αναστηλει το βουλιαγμα,η θα δουμε μια νεα διακυρηξη,μια νεα αρχη,ενα καινουριο καλεσμα απο πλευρας των εως τωρα μη αναμεμειγμενων, οι οποιοι θα εχουν και το ο.κ. της πλευρας Μελισσανιδη, ο οποιος και αυτος με την σειρα του θα εχει λαβει το ο.κ. απο το κυβερνητικο συρφετο,του οποιου θα προισταται λογικα το οικειο καλαματιανο βλακομετρο,που σαν και δ'αυτον ο Μελισσανιδης θελει ισα με 10 για πρωινο.

    Αρα λοιπον, το παρελθον δεν μπορει να εμποδισει το-οποιο-μελλον
    Δεν μπορει κανενα ξεδοντιασμενο ντεμοτεχνειο και οι οποιες προσπαθειες τους να διασωθουν μεσω ΑΕΚ να γινουν εμποδιο προς οτι συμβει απο εδω και μπρος.
    Ειναι αδυνατον ο οδοστρωτηρας,να σταθει ακινητος κοιτωντας το κοντο. Η θα μετανοησει το κοντο,η θα πατηθει.

    Οσο για εμας (σαν ΑΕΚ)η θα διασωθωμεν και θα ελαμπρυνωμεν, η θα αποθανωμεν και θα μας εφαγουν αι σκωλικαι.
    Πιστευω οτι θα συμβει το πρωτο.

    Υ.Γ. Σκατοπαιχνιδα χθες τα του Γιουρο. Και σαν αποτελεσματα και σαν θεαμα. Οι Ισπανοι επαιξαν με την φωτια,αλλα δεν καικαν.
    Επιασα το 2-0 της Ιταλιας και ανεμενα καποιο-λογικο- 1-2,1-3 απο την Ισπανια,αλλα μαλλον εφαγαν πολλα Πολωνικα λουκανικα (ειναι τρομερα ειναι αληθεια).
    Παμε γερα σημερα για ενα νεο Gouvadex.
    Aγγλια-Ουκρανια 2-1 και Σουηδια-Γαλλια 1-2. Χωνοτας αναμεσα τους και το 3-1, 1-3.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργης ο γαρατζέος19 Ιουνίου, 2012 13:43

    Σε αντίθεση με αυτά τα ΣΚΑΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ που μας σέρβιρε σαν "ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος" ο υπαλληλάκος της μπίλντενμπέργκ και εκφραστής των "νοικοκυρέων και της αστικής δημοκρατίας", και τα οποία μοιράστηκε μαζί μας λίγο παραπάνω ο Χρήστος ο νέος, αναπαράγω το παρακάτω κείμενο του Μαρκιδάκη (άλλοτε συμφωνώ, άλλοτε διαφωνώ μαζί τους, αλλά εδώ απλά βγάζω το σκασμό):

    Τουλάχιστον 42% των Ελλήνων πολιτών ψήφισαν το ξεπούλημα της χώρας. Στην πλειονότητά τους δεν είναι νέοι άνθρωποι.

    Είναι οι ίδιοι που τόσα χρόνια ψήφιζαν το ξεπούλημα των παιδιών τους, ψηφίζοντας προς ίδιον όφελος, δανειζόμενοι ακατάσχετα, μετέχοντες στην διαπλοκή, σπαταλώντες απερίσκεπτα το δημόσιο χρήμα, φοροδιαφεύγοντες ξετσίπωτα αλλά ταυτόχρονα με όλα αυτά, σαβουριάζοντας ιδιωτικές περιουσίες, νομίζοντας ότι εξασφαλίζει ο καθείς τα δικά του τέκνα έναντι των άλλων. Είναι οι ίδιοι δηλαδή που ενώ ξεπουλούσαν και κατάκλεβαν το συνολικό μέλλον των παιδιών τους, καμώνονταν ταυτόχρονα πως προσπαθούν να τους εξασφαλίσουν μια καλή και άνετη ζωή. Κατσαπλιάδες Έλληνες Υπήκοοι με το μυαλό ακόμα υπόδουλο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

    Και χτες, αυτοί οι ίδιοι κατσαπλιάδες, φοβούμενοι μην τυχόν και χάσουν τα κλεμμένα, φοβούμενοι το μέλλον που τους έχει απομείνει, τρομαγμένοι μήπως και στα στερνά τους αναγκαστούν να βιώσουν την ανασφάλεια, αποφάσισαν για άλλη μια φορά με τα ίδια ακριβώς κριτήρια που δρούσαν τόσα χρόνια. Αποφάσισαν να μην ακούσουν τα παιδιά τους, να γράψουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη νέα γενιά που κραύγαζε αγωνιωδώς “παραγωγική εργασία και όχι ξεπούλημα”, αποφάσισαν για τελευταία φορά να επενδύσουν ξανά στην πλήρη καταστροφή του μέλλοντος των νέων ανθρώπων, για να παραμυθιάσουν τους δικούς τους φόβους.

    Οι Έλληνες που επί δεκαετίες ζούσαν με δανεικά από το μέλλον, που υποθήκευσαν τα παιδιά τους για να γίνουν γυαλιστεροί καταναλωτές, χτες αποφάσισαν να τους δώσουν και τη χαριστική βολή. Να τα ξεκάνουν για να ζήσουν αυτοί, όσο ακόμα καταφέρουν να ζήσουν.

    Η χώρα θα ξεπουληθεί από σήμερα. Οι επόμενες γενιές Ελλήνων δεν θα έχουν βάση δική τους για να ξεκινήσουν κάποια παραγωγική δημιουργική εργασία. Η χώρα θα θυσιαστεί στο όνομα μιας στρεβλής, καταστροφικής ανάπτυξης και ο πληθυσμός της θα εξαθλιωθεί κατά τις επιταγές του ΔΝΤ και των Αγορών.

    Η Ιστορία θα τσακίσει αυτούς που θα φέρουν εις πέρας το σχέδιο. Αλλά αυτό λίγο μας ενδιαφέρει.

    Έχουμε υποχρέωση όλοι όσοι είμαστε αντίθετοι στην εκπόρνευση αυτής της πατρίδας, να παραμείνουμε ενεργοί πολίτες κάθε μέρα. Να προστατεύσουμε με τα κορμιά και με τις ιδέες μας τον τόπο μας και το δικαίωμά μας στην ελεύθερη ζωή. Οι προηγούμενες γενιές μάς έδειξαν για μια ακόμα φορά τον δρόμο της λαμογιάς και της υποδούλωσης. Ακόμα και σ’ αυτήν την στερνή ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιώργης ο γαρατζέος19 Ιουνίου, 2012 13:44

    ...Η αξιοπρέπεια και η περηφάνια του Έλληνα, που δεν ξεπουλούσε και δεν δανειζόταν για να ζήσει, πήγαν περίπατο μέσα σε τριάντα χρόνια. Στη θέση τους ρίζωσε ο φιλοτομαρισμός, απερισκεψία, η ελαφρότητα, η αναλγησία, η κυνική θεώρηση των πάντων γύρω μας. Και όπως φάνηκε χτες, είναι πολύ δύσκολο να εκριζωθούν όλα αυτά τα κακά ζιζάνια μαζί. Θέλει συστηματική και καθημερινή εργασία για να καθαρίσουμε τη ζωή μας και να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας. Η αντίστασή μας πρέπει να είναι σθεναρή και να πετύχει σύντομα την ανατροπή που δεν κατάφερε να φέρει ακόμη.

    Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες. Πρώτοι θα εξαφανιστούν βιολογικά αυτοί που τις δημιούργησαν και που από φόβο τις συντηρούν. Όσοι μείνουν πίσω κι όσοι μέλλουν να έρθουν, θα υποστούν τις συνέπειες. Θα ζουν εξαθλιωμένοι σε μια χώρα που δεν τους ανήκει και θα είναι πλήρως σκλαβωμένες οι ζωές τους. Δίχως βάσεις και προϋποθέσεις ελευθερίας και δημιουργικότητας. Μέσα σε ένα περιβάλλον κατεστραμμένο από την φρενήρη “ανάπτυξη”.

    Ας δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην αντίσταση, όσοι από εμάς το έχουμε αντιληφθεί αυτό το ζοφερό μέλλον. Τουλάχιστον θα φτάσουμε ως το τέλος αγωνιζόμενοι με τις ιδέες μας ψηλά και όχι με το κεφάλι σκυμμένο, υπόδουλοι σαν τους προηγούμενους. Είναι η χείριστη κατάντια να τελειώνεις τον βίο σου δούλος. Είναι η πιο σκληρή εκδίκηση της ζωής.

    Αυτά για τη γενιά, που όπως λέει και ο Χρήστος "ο παλιός" παλεύει σε 50 χρόνια να γαμήσει όσα δε γαμήθηκαν εδώ και 1500..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο παλιός δεν το παλεύει αυτό. Το έχει ήδη, και προ πολλού, πετύχει.
      Διότι, στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ο παλιός είν΄αλλιώς αλλά κι ο νέος δεν είναι και τόσο ωραίος.
      Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχουν πολλά για να ελπιζουμε.
      Οι νοοτροπίες είναι σαν τίς δίαιτες. Οσο καιρό σού πήρε να πάρεις τα κιλά άλλο τόσο χρειάζεσαι για να τα ξεφορτωθείς.
      Κι οι νοοτροπίες πού μάς έφτασαν ως εδώ, είναι βαθύτατα ριζωμένες, τα λέμε μεταξύ μας τόσες μέρες εδώ άλλωστε.
      Απο κεί και πέρα καλές είναι οι αισιοδοξίες αλλά αφορούν το (πολύ...) απώερο μέλλον.
      Things are gonna get a LOT worse before they get any better.

      Διαγραφή
  13. Γιώργης ο γαρατζέος,του Γιάννη Μακριδάκη (και όχι Μαρκιδάκη)το κείμενο (απλά το σημειώνω,καταλαβαίνω,ο δαίμων του πληκτρολογίου).
    Ο Βενιζέλος θα κάνει μία χραπ και θα τα σβήσει όλα λέει,όνομα νεολαία,τα πάντα και θα ξεκινήσει από την αρχή την παράταξη,για να πάρει θέση στο καινούργιο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται!
    Το κακό είναι πως αυτό το πάντα περιλαμβάνει και σβήσιμο,ΜΕΙΔΕΝΙΣΜΟ, του χρέους που έχει το μΠατσοκ!!! Οπότε 130 εκ που χρωστάει (ΕΚΑΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑ),θα τα χρωστάει πλέον η Αγροτική τράπεζα (δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, εφόσον υπαχθεί σε πτωχευτικό καθεστώς το χρέος «το τρώει» η τράπεζα),δηλαδή εμείς!
    Άλλη μια περίπτωση του "μόνοι μας τα φάγαμε,μόνοι σας θα τα πληρώσετε" των πολιτικών μας !
    Υ.Γ. φίλε Χρήστο ,εννοείτε πως τη "δήλωση" του Καραγκούνη δεν την πίστεψα,αν και μας αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρηστος Χοντζεας19 Ιουνίου, 2012 16:15

    Προς ALbert_AEKstein: το "παλιος" και "νεος" που αναφερει ο Γιωργης το λεει για εμας τους δυο Χρηστους εδω,στο blog.
    Αλλα και παλι,δεν εχει σημασια και τοσο αυτο πια,αφου ολοι συμφωνουμε συγχορδα,οτι εχουμε να κανουμε με την πιο φιλοτομαριστικη και πηδημενη γενια που γνωρισε ο τοπος απο την εποχη του Εφιαλτη.

    Και για να τα λεμε και με το ονομα τους,δεν ειναι καποιο γονιδιακο προβλημα,ουτε και η αλυσιδα του dna εχει καποιο ελατωμα σε αυτες τις "Πολυτεχνιακες" ηλικιες.
    Θα μπορουσε να ειχε ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΕΝΙΑ. Η ΣΕ ΤΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ. Η ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ.Ποιο; Το ξεσαλωμα,ο εκμαυλισμος και το ξεκωλωμα της γενιας.
    Δεν προειδαν οι εξω καποια ταση στην συγκεκριμενη γενια.
    Θα μπορουσε ακομα και η περιφημη γενια του 40 να κανει οτι εκανε και η γενια του πολυτεχνειου,εαν αντι για πολεμος της ειχε προσφερεθει ο καταναλωτικος υπερδανεισμος.

    Αν αντι για τις φαλαγγες της Γκεσταπο, "αντιμετωπιζε" τις βαλιτσες του Χρηστοφορακου,θα ειχαν υπαρξει παλι τα αναλογα αποτελεσματα με τα σημερινα.
    Αν αντι για τον εμφυλιο,της προσφεροταν ο γλυκος δικομματισμος.

    Με μια απαραιτητη προυποθεση ομως. Και αυτο αφορα ΣΕ ΟΛΕΣ τις εν δυναμει "Πολυτεχνειακες" γενιες: Να υπαρχει η καταλληλη προετοιμασια. Να κατασκευαστει το καταλληλο υπεδαφος. Ωστε να γινουν δεκτοι οι Χριστοφορακοι,οι Βουρλουμιδες, Οι Κωστοπολουλοι, οι Μαστορακιδες, οι ΔΟλ, ωστε κατοπιν να μπουκαρουν και να αλωνισουν τα παντα οι Σαλλες , οι ΛΑτσιδες, οι Κωστοπουλοι,οι Σημιτηδες,οι Κοκκαλαιοι,και το υπολοιπο αληταριο.

    Δεν αρπαζεις απο την μια εμρα στην αλλη μια γενια και της αλλαζεις τα δεδομενα η τον οποιο αξιακο της κωδικα. Δεν της τουμπαρεις ετσι,με την μια, την οποια ιεραρχηση εκεινη εχει επιβαλει.

    Χρειαστικαν 20 χρονια "δουλειας",ωστε να φτασουμε σαν ετοιμοι απο καιρο στην 10ετια του 2000 και να γαμηθουν τα παντα.
    Επρεπε να πεσουν πρωτα τα καθρεφτακια των δανεικων,των επιδοματων,της τριφιλης ζωης της προσοδοφορας κουτοπονηριας,της τραπεζικης εξαπλωσης της μαγκιας να ζεις με λεφτα των αλλων,του καταναλωτικου αμοκ κλπ.
    Πως αλλιως να πεισεις καποιον να βγαλει τα ποδια του παραπανω απο την κουβερτα του,αφου ζουσε με αυτα που ειχε και εκανε τα κουμαντα του στο σπιτι;
    Που μεχρι και την 10ετια του 80 ο Ελληνας δεν γνωριζε τι εστι "δανειο" και "τραπεζα". Ουτε "life style" η "show biz" και "must"

    Περασε ταχυριθμα. Απραιτητα ταχυριθμα μαθηματα,ωστε η διψασμενη γενια του Πολυτεχνειου,να μετατραπει σε μια φωλια σφηκων που σκοτωνουν τα νεογνα τους για λογαριασμο της "βασιλισας".
    Χωρις να βλεπουν οτι και εκεινων η μοιρα θα ειναι ιδια.

    Μιλαμε για Αλωση παιδια. Μιλαμε για ενα Ενδοελληνικο 1453

    Μετα την Μικρασιαστικη καταστροφη,αυτη ειναι η δευτερη μεγαλυτερη καταστροφη που εχει υποστει ο Ελληνισμος.Πιθανον η δευτερη. Γιατι μπορει να περασει και μπροστα.Εχει ολα τα φοντα.
    Γιατι εαν η Μικρ. καταστροφη,ηταν ενα στημενο ματς ωστε να απομονωθει το στρατευμα και ετσι να αλωθουν οι πατριδες εκει και να μαζευτει η Ελλαδα στα σημερινα της συνορα, αυτη εδω, λογο ποικιλομορφιας,πολυπλοκοτητας, αλλα κυριως λογο υποδοριας και υπουλης προεργασιας,με οχι αμεσα εμφανης επιπτωσεις,φοβαμαι οτι εχει κανει μεγαλυτερη ζημια.

    Δεν μιλαμε για τον συνηθισμενο εκμαυλισμο της εξουσιας ωστε αυτη να ελεγχεται απο τους εκβιαστες της.Αυτο συμβαινει σχεδον σε καθε χωρα.
    Εδω μιλαμε για κοινωνικη εκστρατια διαφθορας και εκμαυλισμου.
    Μιλαμε για πολεμο.
    Απο πανω ως κατω και απο τον πιο μικρο ως τον πιο μεγαλο.
    Στηθηκε βιομηχανια που αφορα τους παντες.
    Και τωρα πλεον ζητα τα κερδη της. Μαζευει τους καρπους της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκέι, παρανόηση τότε. Εγώ ερμήνευσα "παλιά και καινούργια γενιά".

      Διαγραφή
  15. Ο Τζήμερος ενημέρωσε πως απέτυχε λόγω του βρώμικου πολέμου,που του έγινε,αλλά δεν το βάζει κάτω και θα συνεχίσει.Δεν ξέρω τι με τρομάζει περισσότερο,το ύφος της γραφής του ή η "απειλή" πως θα συνεχίσει...
    Ο Χάρης Οικονομόπουλος (ο προσφάτος παραιτηθής αντιπρόεδρός μας) κατέθεσε μήνυση εναντίον της Siemens AG και της εδώ εκπροσώπου της ΣΗΜΕΝΣ ΑΕ.Αφού τα έβαλε με τον Μάκαρο είπε να ασχοληθεί και με κάτι πιο εύκολο...
    Ειλικρινά εύχομαι να τα καταφέρει,εδώ μιλάμε για σοβαρά ... "δρομενα" και όχι για κλωτσοσκούφι.Έστω και μερικές πτυχές (πρόσωπα) να καταφέρει να φωτίσει θα είναι επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρηστος Χοντζεας19 Ιουνίου, 2012 17:34

    Να κοιταξει πρωτα να παρει κανενα ψιλο απο το παντελονι του Μακη, η του Παπα να πιει καφε, και ας αφησει τις Siemens.
    Αντε που εκανε η μυγα κωλο και εχεσε τον κοσμο ολο.
    Κουτσοι στραβοι στον Αγιο Παντελεημονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Aποφασίστηκε (όπως μεταδίδει το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars)να διεξαχθεί μεγάλη στρατιωτική άσκηση με την συμμετοχή της Ρωσίας, της Κίνας και του Ιράν στη Συρία.Είδη η Ρωσσία έχει στείλει επίλεκτες δυνάμεις της,για να προστατεύσει τους πολίτες της,που βρίσκονται στην περιοχή,όπως δήλωσε Ρώσσος αξιωματούχος.Ρωσικά μαχητικα,πεζοναύτες και λοιπές δυνάμεις θα μετασταθμεύσουν στην Συρία τις επόμενες μέρες.
    Όλοι ελπίζουν στις συζητήσεις Μ.Ομπάμα και Β.Πούτιν στους G20,για να μην έχουμε κλιμάκωση της κρίσης.
    Εχθές το βράδυ από Κύπρο,μάθαμε πως το Ισραήλ έκανε τεράστια,αεροπορική άσκηση στα ανοιχτά της Κύπρου...
    Κοίτα να δεις τώρα που βρήκαμε κυβέρνηση,θα καταστραφεί ο κόσμος...Βέβαια εμείς θα είμαστε(νομισματίκα) στο ευρώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "...,για να προστατεύσει τους πολίτες της, που βρίσκονται στην περιοχή..".

    Πώς μ΄αρέσουν αυτά τα βαρύγδουπα ψέμματα πού ίδια είναι είτε τα λένε Ρώσοι είτε Αμερικάνοι.
    Ποιούς πολιτες στην περιοχή ρε σύντροφοί???
    Υπάρχουν δηλαδή τίποτα εκατομμύρια, η έστω, τίποτα χιλιάδες Ρώσοι πού ζούν στην Συρία?

    Και στέλνετε μαχητικά, πεζοναύτες, αεροναύτες, και νεροναύτες μαζί με αεροπλανοφόρα για τούς "ρώσους τής περιοχής"???

    Ολα τριγύρω αλλάζουνε μα τα ψέμματα μένουν ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ευρώ και αντίδια αλά σπετσιώτα.

    Εγώ μακαρίζω του συμπατριώτες μου Σουηδούς που είπαν όχι σε αυτήν την καταρρέουσα μπούρδα, στο δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου του 2003 και τώρα είναι οι καλύτεροι του χωριού. (Εγώ ο βλαχοπμπαρόκ γκλαμουριάς ήμουν ΥΠΕΡ του Ευρώ για την Σουηδία τότε, ΛΩΛ ΛΩΛ).

    Ευρώ (ή κοινό νόμισμα με άλλη ονομασία όπως π.χ. Βοθρώ), ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει εάν η ΕΕ δεν γίνει Ομόσπονδη Δημοκρατία με πρόεδρο εκλεγόμενο από το σύνολο των κατοίκων (όπως Αμερικιιιιι, γέα).

    80% των ξεβράκωτων υπέρ του Ευρώ. Μην χέσω με την βλαχομπαρόκ γκλαμουριά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΡΟΣ Polsemannen: Έρχεται κι αυτό, μαζί με την παγκόσμια τράπεζα. Πώς να νικηθεί η Ευρασία αλλοιώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ευτυχώς που βάλανε και 5ο διαιτητή,δίπλα στο τέρμα,να έχει καλύτερη οπτική γωνία,αν η μπάλα περνάει τη γραμμή ή όχι !!! Βέβαια η φάση είχε ξεκινήσει από οφσαιντ,οπότε ισσοπαλία,στα λάθη.
    Άλλο ένα μικροεπισόδειο στο μέτωπο της Συρίας.Ρωσικό πλοίο που μετέφερε ελικόπτερα (ρωσικά) στη Συρία,το σταμάτησαν οι Βρετανοί στα ανοικτά τους,μετά από υπόδειξη της Αμερικής,αφού η Βρετανική ασφαλιστική εταιρεία ακύρωσε την ασφάλεια του,αφού παραβίαζε τους κανόνες του εμπάργκο (πωλήσεων όπλων) που έχει κυρηχθεί στην Συρία.
    Η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, κατήγγειλε την αποστολή πολεμικών ελικοπτέρων που χρησιμοποιούνται από το συριακό καθεστώς στην καταστολή της συριακής εξέγερσης.
    Η Ρωσία απάντησε σχετικά με τις καταγγελίες ότι δεν πρόκειται για νέο πολεμικό υλικό που προορίζεται για το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ, αλλά για την αποστολή παλαιών ελικοπτέρων που είχαν πωληθεί προ πολλών ετών και είχαν σταλεί για συντήρηση στη Ρωσία.

    Στο εσωτερικό μέτωπο ο Κασιδιάρης πήγε στη ΓΑΔΑ με συνοδεία μπράβων και παππά!!! να ενημερωθεί για την εξέλιξη της αίτησης οπλοφορίας που έχει κάνει,το ρεπορτάζ μας ενημερώνει πως άλλα δύο στελέχη της ΧΑ έχουν υποβάλει αίτηση.Μάλιστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο 5ος διαιτητής είναι για το ξεκάρφωμα, Χρήστο.
    Αν ήθελε η UEFA να λύσει όντως το πρόβλημα ας επέτρεπε την εξέταση τού βίντεο όπως κάνουν οι Αμερικάνοι.
    Εννοείται ότι αν το γκόλ μέτραγε θα μιλάγαμε για εντελώς άλλο μάτς γιατί έμενε και πολύς χρόνος.
    Τραγικοί οι Αγγλοι απέναντι σε μιά μετριότατη ομάδα όπως οι Ουκρανοί.

    Απ΄την άλλη οι Γάλλοι έχασαν απ΄τήν...Σουηδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ρε τι γίνεται,να θέλει η Ευρώπη να "σώσει" και την Κύπρο και οι κουμπάροι να μην δέχονται!!!10 δις ευρώ τους δίνουν,αρκεί να γίνει και η Κύπρος Ελλάδα,αλλά αυτοί εκεί,αρνούνται και ζητάνε είτε τα λεφτά που χρειάζονται (περίπου 3δις)να τα πάρουν από τράπεζες απ'ευθείας είτε να τα δανειστούν από τρίτη χώρα.Η Ρωσία έχει δεχθεί να τους δανείσει.
    Διάβαζα πως το πρόβλημα της Κύπρου,ξεκίνησε από την Marfin Κύπρου,την εποχή που tην είχε ο Βγενόπουλος,ρε κάτι πράγματα !!!
    Υ.Γ. Έφυγε μια μεγάλη μορφή σήμερα.Καλό ταξίδι στον Αλκέτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή