Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Μ Α Λ


 
         Χαμός γίνεται κι αύριο. Πάλι συνεδριάζει η λίγδα για τους κανονισμούς, άρα μια κινητοποιήση χρειάζεται - ειδικά τώρα που επεστράφησαν τα κινητά ( άμα θέλεις τους βρίσκεις Δημητράκη ). Αλλά έχουμε και τα ποινικά μας. Πολύ δουλειά αύριο ο χημικός τροφίμων. Και η παλιά δίκη αλλά και οι μηνύσεις που θα καταθέσει για το αυταπάγγελτο, χώρια που έχουμε κι άλλους οκτώ στην Βέροια. Αυτό δεν είναι όνομα για κόμμα. Κανονικά, χρυσή δίκη θα έπρεπε να λέγεται.Χώρια που αν αργούσαν και λίγο παραπάνω οι εκλογές, θάπρεπε ο Μιχαλολιάκος να στραφεί στις ακαδημίες του για την παρουσία στην βουλή.
           Τέλος πάντων όλα καλά θα πάνε, όπως καλά πάνε και τα διαρκείας της ΑΕΚ. Οι νέες τιμές με το 45% έκπτωση θα ισχύσουν μέχρι τις 7 Ιουλίου, οπότε με την πώληση των 200 καρτών καθημερινά θα έχουμε φτάσει τα 6 χιλιάδες. Το έχω φουσκώσει λιγάκι βέβαια, αφού έχω μετρήσει και τις Κυριακές - χώρια που προχθές Σάββατο πουλήθηκαν μόνο εκατό - αλλά και τι είναι ο πόνος μπροστά στα κάλλη; Αλλά και τι σου είναι ο πονηρός Αεκτζής που πραγματικά θέλει να βοηθήσει την ομάδα...Περιμένει να πάρει το διαρκείας του, μετά την άνοδο των τιμών. Μόλις φτάσουν στην κανονική τιμή τους. Ο Αεκτζής δεν θέλει εκπτώσεις. Και θέλει να δίνει τα πιο πολλά για την ομάδα.
             Ειδικά τώρα που επικρατεί καθαρή στάση για το πού θα πάνε τα χρήματα. Ο πρόεδρος, την μία λέει οτι πρέπει να πάνε στο 44 και την άλλη στους απλήρωτους διοικητικούς υπάλληλους. Την μιά στους παλιούς διακανονισμούς και την άλλη σε 2-3 ανανεώσεις συμβολαίων και σε 4-5 μεταγραφές, με βάση την αυριανή απόφαση των λιγδιάρηδων. Το μόνο που καταλαβαίνω, είναι οτι είτε έχεις είτε δεν έχεις λεφτά, τα ίδια θέματα αντιμετωπίζεις. Δεν ξέρεις πού να τα πρωτοδιοχετεύσεις. Όπως δεν ξέρουν κι οι νομικοί της Χρυσής Αυγής, πού να πρωτοπάνε.
            Κι όλα αυτά, πιστεύω να καταλαβαίνετε γιατί συμβαίνουν. Διότι όπως η Ελλάδα, έτσι και η ΑΕΚ, περιμένει τις εκλογές. Πώς να έρθει ο επενδυτής, πώς να βγάλει δάνειο ο κοντός, πώς να ρίξει υπογραφές η κατασκευαστική εταιρεία για το γήπεδο και πόσα άλλα πώς. Εγώ, πώς να πάρω διαρκείας αν δεν ξέρω ποιός κυβερνάει αυτόν τον τόπο; Να βγει ο Τσίπρας, να καταργήσει το μνημόνιο, να φύγουμε από το ευρώ κι εγώ να αισθανθώ μαλάκας που ενώ τα ελληνικά προϊόντα υποτιμήθηκαν κατά 50% , πλήρωσα το εισιτήριο τόσο ακριβά; Ή μήπως να βγει ο Σαμαράς και την ώρα που θα πέφτουν τα χαράτσια, εγώ να έχω παρκάρει τα λεφτά στην ΑΕΚ. Και με τι θα πληρώνω την Μέρκελ; Με εισιτήρια και την άνεση να πηγαίνει αυτή στο γήπεδο αντί για μένα;
           Προβληματισμοί είναι αυτοί ενός ανθρώπου που σε μια εβδομάδα ετοιμάζεται να ψηφίσει παρακολουθώντας με κομμένη την ανάσα την δυσθυμία αλλά και την πολιτική αναγέννηση του συμπολίτη του, που χωρίς να έχει γίνει κάτι σε επίπεδο διακυβέρνησης, βλέπει μια μεταστροφή του σώματος αλλά και της ωρίμου σκέψεως της δημοκρατίας. Και γνωρίζοντας οτι έχω κάνει το καθήκον μου. Διότι με Σαμαρά, ο Μελισσανίδης αλλά κι ο κοντός έχουν ήδη κάνει τα κουμάντα τους. Με Τσίπρα, τα έχουμε κάνει όλοι εμείς στο blog αυτό. Όταν θεωρείς κι αναδεικνύεις ομορφότερη γυναίκα την Ρένα σε σχέση με κάποια Σαράποβα, δεν είναι δυνατόν η νέα αριστερή κυβέρνηση να μην κάνει τους 1500 διακανονισμούς που ζητάει η ΑΕΚ. Έτσι είναι : Θες να τα πάρεις πίσω ή να μην τα πάρει ποτέ; Αν θέλεις να τα πάρεις, ορκίζομαι να στα δώσω μέχρι το 3020. 108 χρόνια σημαίνουν 1296 μήνες, όπερ σημαίνει, οτι για τα 3 μύρια της ύπαρξης μας , θα δίνουμε περί τα 2350 ευρώ τον μήνα. Fair enough?
           Και μιλάω πολύ σοβαρά, που μας τα έχουν κάνει όλα μαύρα. Οτι δεν θα έχουμε τρόφιμα, φάρμακα, ποτά  και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Τα πάντα έχουμε. Η θάλασσα μας είναι γεμάτη ψάρια, τα βουνά μας γεμάτα βοτάνια χώρια τα μαντζούνια που γνωρίζουν οι ξεματιάστρες και όλα τα υπόγεια των σπιτιών μπορούν να γεμίσουν αποστακτήρες και να φτιάχνουμε τα ποτά μας από φρούτα. Κι αυτά σάκχαρα έχουν κι άρα οι ζυμώσεις είναι εφικτές. Ζυμώσεις που δεν με αφήνουν αδιάφορο αφού ο Κουβέλης το δήλωσε ξεκάθαρα : " Ό,τι και να γίνει στις κάλπες, την επόμενη μέρα θα έχουμε κυβέρνηση."
         Φεστιβάλ δηλαδή κυβερνητικό. Σαν το φεστιβάλ της οργάνωσης - να πούμε και χρόνια πολλά - στον παλιό χώρο του ναού. Που το επισκέφθηκα το Σάββατο κι αφού είδα βέβαια τους διχασμούς και τα τριάντα καπετανάτα του Έλληνα, μάζεψα τις συνιστώσες σε αυτούς που συγχώρησαν, σε αυτούς που τους πέφτει λίγο μεγάλος ηλικιακά ο αρχηγός και σε αυτούς που το πάνε πιο πολύ πολιτικά. Με κάτι κουβέντες τύπου " κούφια είδωλα " ή " κατακρεούργησαν , πετσόκοψαν την ΑΕΚ και τώρα πάνω από το πτώμα της έρχονται να πουλήσουν σωτηρία " ή " εμπορεύονται τις ελπίδες, τα όνειρα και τις προσδοκίες του λαού, μια χούφτα απίθανων που από την μια καταστρέφουν και από την άλλη ξαναεμφανίζονται με θράσος δήθεν για να μας ΄λυτρώσουν..." Συντασσόμενοι δηλαδή με τους πειρατές, που είχαν καταλήξει τότε παλιότερα με το εξής θρυλικό : " ...τότε και στις εκλογές που έρχονται εμείς θεωρούμε καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Τσχοχατζόπουλο..."
          Και δεν θέλω στρεβλώματα μύτης ή στραβομουτσουνιάσματα. Ή γκριμάτσες. Οι πριμάτσες είναι προτιμότερες για όσους έχουν κάνει ιστιοπλοϊα . Μας οδηγεί ούριος άνεμος, που συνήθως είναι από τον κώλο του σκάφους. Κι επειδή εγώ είμαι υπέρ της συναίνεσης, σε κόντρα ελληνικής πραγματικότητας, προτείνω το ΜΑΛ. Ναι φίλοι και φίλες. της φυλακής τα σίδερα δεν είναι μόνο για τους λεβέντες. Είναι και για κοινοπραξίες. ΔΙΟΤΙ ΥΠΟ ΤΟ ΓΕΡΑΚΙΣΙΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΝΤΕΡΤΙΛΗ, ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΦΕ Ο ΜΑΚΗΣ, Ο ΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΚΗΣ. Κι επειδή αυτές τις κρίσιμες στιγμές του υποβόσκοντα εμφυλίου, όλοι πρέπει να ανήκουν κάπου κι όχι να περιτριγυρίζουν στον πλανήτη σαν γενικώς κι αορίστως δημοκράτες, τάσσομαι με τον αρχηγό ΔΧ που είπε " ...ας είναι όποιος θέλει ο σωτήρας...". Και με την κάρτα της οργάνωσης, προτείνω ο Άκης να είναι ο επενδυτής στην ΑΕΚ, ο Μάκης ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής για τις μεταγραφές κι ο Λάκης ο σχεδιαστής της εμφάνισης των αθλητών για τη νέα σαιζόν, άσχετα αν αυτοί δεν θα υπάρχουν λόγω ομαδικού κινήματος προσφυγών. Κάτι το οποίο δεν μας ενδιαφέρει αφού μετά τις πωλήσεις θα έχουμε μεταγραφές. Άρα κάτι θα έχουμε να πηγαίνουμε να βλέπουμε. Κι αυτά για τα καινούργια ΑΦΜ και την λευκή σελίδα, να τα αφήσει ο Μελισσανίδης. Αφού δεν αγόρασε 80 μύρια χρέη, ας πάει στους κρατούμενους να τους στρατεύσει κι ας αναλάβει αυτός την ΚΕΔ.
              Το κόμμα ΜΑΛ θα δώσει την λύση. Στα πλυντήρια, στην κοινωνική εργασία, στις εντυπωσιακές στολές. Στο όραμα των 600 χιλιάδων κιτρινόμαυρων οικογενειών και στην φτηνή λύση του κοντού που καθυστερεί το ΣΔΟΕ μέχρι να έχουμε κυβέρνηση. Και ουδόλως μας απασχολεί που το βράδυ της Κυριακής η Βανδή τραγούδησε για τους αποφοίτους του Κολλεγίου.  Δεν θέλουμε δημόσιες σχέσεις αλλά τους ανθρώπους έξω από τα κάγκελα και τα λεφτά πίσω. Και το ΜΑΛ είναι έτσι. Αυτούσιο και δυνατό. Χωρίς συμπληρώσεις σαν λέξη από εγκάθετους. Και τα λέω τώρα, που ξεκινάει πολύ δυνατή πολιτική εβδομάδα. Και μου αρέσει και η Μάγια η μέλισσα.
         Υγ. Είναι φοβερό να βλέπω κάποιον Τζήμερο στην κορυφή του blog μας. ΡΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ. ΕΝΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΩΡΘΩΣΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΟΕΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΑΣ. Φυσικά η μαλακόφατσα μπήκε λόγω ταχυδρομείου κι ακόμα κρατάω δημοκρατικές διαδικασίες εν όψει εκλογών. Αλλά δεν μπορώ άλλο. ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΕ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ. ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΚΙ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΤΑ ΟΙΚΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ.
         ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΙ Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΣ, ο κάργα ψεύτης που παίζει και πιάνο στην Βουλιαγμένη, ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙ ΜΙΣΘΟ ΕΝΩ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ, ΤΟΤΕ σαν επιχειρηματίας πρέπει να πάω στον ΟΑΕΔ για συμβουλές. ΚΑΙ ΣΑΝ ΦΑΤΣΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ. ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΜΕ ΜΑΛΛΙΑ. ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΗ ΚΟΥΡΕΜΕΝΗ. Ρε κάτι νούμερα. Που διαφώνησαν με τον Βαλιανάτο αλλά πήραν τον Μάνο που ακόμα ψάχνει - ενώ τον μισεί η Ελλάδα, κατά δήλωση του - ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΠΑΕΙ.  ΣΤΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ ΡΕ ΒΛΑΚΑ. Τόσα χρόνια ο Μάνος δεν εχει βρει τον Λεβέντη. ΤΙ ΦΟΒΆΣΑΙ ΡΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟ; ΘΑΧΕΣ ΤΗΝ ΑΛΑΤΙΝΗ, ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΣ, ΘΑ ΤΡΩΓΑΝΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕ Ο ΤΖΗΜΕΡΟΣ. ΡΕ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΓΝΩΜΗ.

64 σχόλια:

  1. Κανονικό ήταν για όλο τον κόσμο,εκτός από τον Έλληνα περιγραφιτζή,ο οποίος είδε την μπάλα να φτάνει στον Κροάτη από αντίπαλο,αλλά ήταν ακάλυπτος,άρα οφσαιντ,μας ενημέρωσε πως αυτή η απόφαση του διαιτητή έχει ξεκινήσει μεγάλες συζητήσεις στην ανάπαυλα...
    Υ.Γ. την χάρηκα την Σαράποβα,αυτά τα super slow motion πλάνα είναι εντυπωσιακά και σε συνδυασμό με τις κραυγές στα χτυπήματα,άκρως καυλωτικά !!!
    Υ.Γ.1 άσχετο με όλα όσα λέμε,αλλά θέλω να το πω.Τελικά η πουτάνα δεν αλλάζει,1 εκ (εκτός διατροφής και σπιτιού) ζητάει η γυναίκα του από τον Άντζα,για διαζύγιο.Ο κερατάς (''Αντζα μαλάκα κοίτα στην ντουλάπα'')κατέστρεψε την καριέρα του για πάρτυ της και το αποτέλεσμα αυτό.Ρε κασιδιάρη που θέλουν μερικές !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ_NEW: ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ. ΤΙ ΔΙΑΛΕΞΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΔΡΑΣ; ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ
    ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΓΑΜΗΘΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ;
    ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ. ΚΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΤΑ ΒΙΑΓΚΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΜΑ ΙΡΛΑΝΔΟΣ ΜΕ ΙΤΑΛΟ; ΑΦΟΥ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΟΝ ΒΙΑΣΤΗ ΤΗΣ. ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ. ΕΛΛΑΔΑ, ΑΓΓΛΙΑ ; ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ; ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΕΠΑΙΡΝΕ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ; ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ Ή ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ ANAL?
    ΡΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ.
    ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΣΙ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρηστος Χοντζεας10 Ιουνίου, 2012 23:44

    Αλλοι τεσσερις ακομα να συμπληρωσουνε με τον "...ΑΚΑΣ το "
    ΜΑΛΑΚΑΣ
    Ρε μανια να φυλακιζουμε τα υποκοριστικα.Ακηδες και Λακιδες.
    (Και ο Μακης-μη σας μπερδευει το μουστακι- και αυτος λουλης ειναι.
    Οταν το το μονο οπλο σου για να αποφυγεις την γελοια Ελληνικη δικαιοσυνη ειναι οι αιμοπτυσεις και παραμονες δικων να "εισαγεσαι" για νοσηλεια και να την κοπανας απο την πισω πορτα,σημαινει οτι εισαι οχι κλεφτης-δηλαδη κανονικο λαμογιο-αλλα κατσικοκλεφτης της πλακας)

    Κανεναν "αντρακλα" δεν θα βαλετε μεσα ρε. Τον "ΓΑΠ" ας πουμε.
    Η τον Παγκαλο. Ο πρωτος αποκλειεται να κοψει τις φλεβες του-αφου δεν θα τις βρισκει και ο δευτερος αποκλειται να κρεμαστει στο κελι,αφου δεν υπαρχει υλικο που να αντεχει αυτον τον αιωρουμενο βουβαλο.

    Δικαιοτατα κερδισε η Κροατια. Μια απο τις αδυναμιες μου. Τεχνη και αλητεια σε απολυτη αρμονια.

    Υ.Γ Οσο για τις ωραιες παρουσιες των σπορ: Ειναι πολλες. Αλλα οποιος δεν εχει δει την Ισιμπαεβα,την Τσαρινα του επι κοντο, να αγωνιζεται υπο βροχη,δεν εχει δει τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφου το ριξαμε στα καλλιστεια,ψηφιζω Ισιμπαεβα,Σαραποβα,Pernille Raun..Με αυτη την σειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προς STEVEN : ο σπορκάστερ (να τον κάνει ο θεός) στον αγώνα της Ιταλίας ,ο Σεφτελής έκανε πριν 1 μήνα περίπου το αμίμητο,δεν ξέρω αν το πήρες χαμπάρι.Σε αγώνα κολύμβησης 200 μέτρων ,ο Έλληνας κολυμβητής στα πρώτα 100 μέτρα γυρίζει πρώτος και ο Σεφτελής αρχίζει τα πανηγύρια,χρυσό ο Έλληνας κλπ,κλπ. Του πήρε 6-7 δευτερα να το καταλάβει!!! Σήμερα δεν άκουσα ,είπε την ατάκα του "Και η ομάδα της Ολανδίας κερδίζει κόρνερ σε πολύ καλή θέση" ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ετσι. Οι ψήφοι τού μπλόγκ δείχνουν οτι η Σαράποβα δικαιώνεται.
    Αυτοπροτείνομαι για να αναλάβω ειδικί εβδομαδιαίο ένθετο με τά νέα τής Μαρίας (βασικά μόνο φωτογραφίες δηλαδή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To "κόρνερ σε πολύ καλή θέση" το εχει πεί ο άρχοντας τής ψυχεδελικής ατάκας, ο Μαυρομάτης.
    Ενδεικτικά:
    -"...Ονουάτσι, πάντα Ονουάτσι μπαίνει απ΄τα αριστερά, και ναί, ναί, αριστερο κροσσέ και γκόοοοοολ!!!" (από μάτς πού έβλεπε ταυτόχρονα σε άλλο μόνιτορ αγώνα μποξ και σε άλλο το μάτς τής Νιγηρίας), και,

    - ...."γίνεται η σέντρα, αποκρούει εκεί προσωρινά η άμυνα τού Ολυμπιακού, ναί, Μαύρος, νέα προσπάθεια, Μαύρος με τα μπούτια και γκόόόοόόλ!!!!" (μετάδοση Μαυρομάτη τής ΑΕΚάρας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. A, και φυσικά το καρα-classic πού είχε πεί σε αγώνα Μουντιάλ:
    -"...Φράνκ Ντε Μπούρ, πάντα με τη μπάλλα, δίνει δεξιά στον αδερφό του Ντε Μπέρ..."
    (οταν οι αδελφοί Ντε Μπούρ έπαιζαν στην εθνική Ολλανδίας πού κατά Μαυρομάττη είχαν διαφορετικά επίθετα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οσο για τον Σεφτελή δεν το συζητάμε. Αν ο Σεφτελής υπήρχε στα 60ς στην Αμερική τα χιππιά θα τον έστριβαν τρίφυλλο και θα τον έπιναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γενικώς οι Ελληνες εκφωνητές είναι ο προθάλαμος για την είσοδο στα ελαφρά ναρκωτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εχει εποδεικτεί δηλαδή και στατιστικά από επίσημες έρευνες ότι 4 στούς 5 χρήστες κάνναβης στην Ελλάδα είχαν ακούσει Σεφτελή πρίν αρχίσουν την χρήση και τήν αύξησαν συνεχίζοντας να τον ακούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Μανόλο έχει κάνει και το άλλο,σε αγώνα του γαύρου περιγράφει τη φάση,"ο Σέστιτς από δεξιά,κατεβαίνει και ο Αναστόπουλος περιμένει μέσα στην περιοχή...συνεχίζει ο Σέστιτς και ο Αναστό ακόμη περιμένει ..."αυτό το λέει 2-3 φορές ακόμη και τελειώνει " ...ο Σέστιτς σουτάρει και γκολ και ο Αναστόπουλος σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή,ακόμη περιμένει τη μπάλα".Στην ερώτηση που του έγινε αργότερα,γιατί έλεγε συνέχεια για τον Αναστό,αφού ο άλλος σκόραρε,απάντησε ,"τον Σέστιτς δεν θα τον δω,ενώ τον Νίκο θα τον πετύχω στο Κολωνάκι!!!"
    Υ.Γ.προς Albert_AEKstein : το εβδομαδιαίο ένθετο με τά νέα τής Μαρίας ,ωραία ιδέα.Δηλώνω συνδομητής!!!
    Υ.Γ.1 το δεύτερο γκολ της Ιταλίας,εαν οι Ιρλανδοί είχαν τον Χαλκιά,δεν θα έμπαινε,αφού δεν θα είχε κουνηθεί καν,όχι να πέσει κάτω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και ακομα περιμένω τήν ημέρα όπου οι Radiohead θα βγάλουν ένα αλμπουμ ινστρουμένταλ με ηχητικά σάμπλς τού Σεφτελή ώς στιχική επένδυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για τον Χαλκιά μην ανοίγεις θέματα φίλε Χρήστο. Ο τερματοφύλακας πού ξεκίνησε από πολύ χαμηλά κι έμεινε εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρηστος Χοντζεας11 Ιουνίου, 2012 00:31

    Ασχετο με την σειρα των σχολιων:
    Μας εχει συγκινησει ολους αυτη η επαναανακαλυψη των Ελληνικων πριοντων απο τον...Ελληνα.
    Σαν να εμαθε οτι εχει παγους στο Καταρ.
    Βεβαια ολα εχουν ενα τελος,οπως ακριβως και η εκλογικη διαδικασια. Νισαφι πια. Βγαλτε μια κυβερνηση να ξερουμε ποιους θα μουτζωνουμε απο την επαυριο. Εχουμε μπερδευτει.

    Προσεξτε λοιπον την λυσσαλαια προσπαθεια του Ελληνα να υπεραπσιστει πχ. την ΦΙΞ. Την θρυλικη μπυρα, η οποια εχει επανερεθει εδω και λιγο καιρο και πραγματικα παει παρα πολυ καλα.
    Τα βλεπουν αυτα οι "Αμστελ" η "Χαινεκεν" και οι λοιπες αλλοδαπες και σου λενε "και εμεις με την πρωτη που θα πωλειται στο καταστημα σας,θα προσφερουμε την 2η δωρεαν."

    Τι το ηθελε να το ακουσει αυτο ο Ελλην που ως γνωστον γνωριζει το συμφερον του και παντα το προφυλασσει απο καθε "κακο".
    Ειναι να μη μαθει το συμφερον του ο πουστης. Το υπαρασπιζεται μεχρι θανατου. Ακομα και του ιδιου.

    Την γυρισε την πλακα και πλεον τα περισσοτερα τραπεζια,απο αυτα που παρατηρω εγω τουλαχιστον,σε καφε ποταδικα ταβερνες ειναι τικγα στην Αμστελ και στις λοιπες "ξενες".

    Τελειωσε η στηριξη στην Ελληνικη ΦΙΞ. Ειναι να μη δει το δωρο ο πουστης. Ειναι να μη διαλεξει μετα οπως απο τα ραφια του σουπερ-μπαρκετ. Που αγοραζει ενα και παιρνει αναγκαστικα δυο.

    Τοσο ο πουστης εχει συγκινηθει απο το δραμα που περναει. Παριστανει τον Ελληναρα,οσο η μια μπυρα εχει τοσο, οσο και "οι αλλες".
    Οταν "οι αλλες" αρχισουν τις προσφορες αλα "ραφι", παραταει" την "δικη του" και κατευθειαν κλεινει το ματι στην παρεα. "ε,τι μαλακες ειμαστε; Αφου ειναι τζαμπα η Δευτερη".

    Γι'αυτο πουστη θα σου τα παρουν ολα. Μεχρι και το σπιτι.

    Αλλα μη στεναχωριεσαι. Στην τιμη του ενος κρεβατιου,-που εχασες-σου προσφερουν ενα διπλο. Κουκετα διπλη και θα κοιμασαι κατω απο τον εναστρο ουρανο.
    Εσυ στην επανω θα κοιτας τα αστερια και στην απο κατω η γυναικα σου θα γαμιεται με τον δοσατζη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ενα-ένα βγάινουν στην επιφάνεια τα Μαυροματέικα κλάσικ:
    "...Για οσους εχουν ασπρομαυρη τηλεοραση, ο εγχρωμος παιχτης Μπατιστα του
    Εθνικου, ειναι αυτος με το μπλε σορτσακι. ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Βέβαια, ο αγαπημένος μου εκφωνητής πού έλεγε ότι γούσταρε με εκπληκτική διάρκεια απόδοσης ηταν εκείνος ο τύπος με τα γουρλωτά τα μάτια και γυαλιά. Σχετικά μεγαλούτσικο επίθετο, θυμίστε τον μου κάποιος ρε παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. τον Χάρη Αλευρόπουλο λες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ναι ρε φίλε, thanks. Μιλάμε για το απόλυτο άλλα αντ΄άλλων άτομο.
    Εδώ καθόμουν να ακούσω μεταδόσεις τού Αλευρόπουλου χωρίς να μ΄ενδιαφέρει καν το ματς.
    Θρύλος ο Χάρης, σκέτος θρύλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Θα ξέρετε φυσικά την ανεπανάληπτη ατάκα "....και μπαίνουν οι ανώμαλες στα τελευταία 100 μέτρα" (από μετάδοση αγώνα ανωμάλου δρόμου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. χαχαχα,δεν το είχα ακούσει με τις ...ανώμαλες.Αν βρεις χρόνο ψάξε στο γουγλε για ένα νέο αστέρι,από τοπικό σταθμό ΑρταΤV ,Κώστας Μπάνιας.
    "Τι να πει κανείς, τα λόγια μιλάνε μόνα τους..."

    "Η μπάλα χτύπησε την οριζόντια κάθετη δοκό." ,ο τύπος είναι περιβόλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κάποια πράγματα είναι πάντα επίκαιρα.Τα βρήκα στην Αυγή την προηγούμενη Κυριακή και μου έκαναν εντύπωση.Είναι σχόλια του Α.Καρκαβίτσα.(τα θυμήθηκα γιατί τα ξαναβρήκα και στο internet)

    "Επί τριακονταετίαν…

    Μα θα ήθελα να ήξερα πόση πρέπει να έχουνε στο πρόσωπό τους πέτσα, με τί θώρακα να έχουν θωρακίσει τη συνείδησί τους για να τολμούν ακόμη σήμερα να θεωρούνε καύχημα το πολύχρονο βουλευτιλίκι τους!.. Εδώ δεν είναι μήνας που ένας Λαός -ο Λαός που τους εκλέγει- ολόψυχος τους αποδοκίμασε, οργισμένος τους ζήτησε λόγο γιατί έτσι τον κατάντησαν… Κι’ ακόμη δεν είναι δύο και κάτι, που ο Πρωθυπουργός -Πρωθυπουργός της πατρίδας τους- δεχότανε από τους Πρέσβεις ταπεινωτικές συμβουλές… Και όλα αυτά όχι βέβαια γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στη Μεσόγειο και όχι στη Βόρειο Θάλασσα, ούτε γιατί ο ήλιος βγαίνει απ’ την Ανατολή κι’ όχι από τη Δύση…

    Δεν το πιστεύω. Η μόνη και κύρια αφορμή είνε γιατί αυτοί «επί τριακονταετίαν και πλέον παρακάθηνται εν τω Κοινοβουλείω» και λογοκοπούν και σαχλοποιούν τα πάντα. Είνε γιατί, επί τριακονταετίαν και πλέον, βουλεύονται άδικα και υπουργεύουν παράνομα και διοικούν ασύστολα και σπαταλούν άπονα. Είναι γιατί αυτοί επι τριακονταετίαν και πλέον δεν άφησαν αισχρότητα που να μην έπραξαν και φαυλότητα που να μην υποστήριξαν και μηδαμινότητα που να μην ετίμησαν και αδοξίαν που να μην εδόξασαν…. Και τώρα έχουν το θάρρος να βγαίνουν μπροστά στο κύμα του Λαού… να του μιλούν για προγονικές περγαμηνές και για το μακροχρόνιο βουλευτιλίκι τους.

    (Εφημ. Χρόνος, 12-10-1902)"

    και το δεύτερο

    "Από την άλλη όψη

    Οι καλοθεληταί μας, του εξωτερικού… δεν παύουν να μας δείχνουν την αληθινή μας θέσι μέσα στην ευρωπαϊκή -γιατί όχι και την παγκόσμιο;- οικογένεια. -«Το νου σας στον βασιλιά σας! Μας φωνάζουν -αν ζήτε αν αναπνέετε σ’ Αυτόν και τους συγγενείς Του το χρωστάτε». -«Δίχως Αυτόν η Ευρώπη Ελλάδα δεν αναγνωρίζει. Μην τον κακοκαρδίσετε στο παραμικρό γιατί πάει, σβήσατε!»

    Οι καλοθεληταί μας το παρακάνουν. Φαίνεται πως δεν έχουν ακούσει τον ελληνικότατο μύθο του γιατρού και του χασάπη και πρέπει να τον μάθουν. Ο γιατρός -λέει- γιάτρεψε του χασάπη το χέρι. Ο χασάπης όχι μόνο τον πλήρωσε όσο έπρεπε αλλά κ’ έκανε κάθε τρόπο να δείξει στο γιατρό την ευγνωμοσύνη του… Μα εκείνος δεν έπαυε να του λέει:

    -«Κύτταξε να με περιποιηθείς αν δεν ήμουν εγώ δεν θα είχες σήμερα το χέρι σου».

    Τ’ άκουσε πέντε-δέκα φορές ο χασάπης και πάντα τον ευχαρίστησε για το μεγάλο καλό. Μα επί τέλους μια μέρα δεν βάσταξε και μόλις ο γιατρός έκαμε ν’ ανοίξει το στόμα του, έβαλε το χέρι του στο τσιγγέλι και φραπ! Με τη μαχαίρα το χώρισε απ’ το σώμα του.

    -«Πάρετο γιατρέ μου πίσω, του λέει δεν θέλω να σου χρωστάω τίποτα!…»

    (Εφημ. Χρόνος, 10-10-1909)

    * Να προσεχτεί η ημερομηνία, είναι μετά το κίνημα του Γουδιού το καλοκαίρι του 1909."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Για να ξεφύγουμε και λίγο απ΄τον τριπάτο και φευγάτο κόσμο τής ελληνικής εκφώνησης, θα ακούσατε σημερα ότι ο father Κασιδιάρης δήλωσε ότι ο γίοκας του όταν ηταν πιτσιρικάς ήθελε να γίνει χορευτής. Αλλά τον κέρδισε η πολιτική τών σκοτεινών σοκακίων.

    Ομως ας σταθούμε λίγο στο γκρεμισμένο όνειρο τού χορευτή.
    Τι τραύματα, αλήθεια, μπορεί να κρύβει μιά τέτια απογοήτευση? Εδώ δεν μιλάμε για το οποιοδήποτε κλισεδιάρικο όνειρο ενός πιτσιρικά. Το να θέλει να γίνει δηλαδή γιατρός, αστροναύτης, δικηγόρος κλπ.
    Εδώ μιλάμε για μιά ξεχωριστή περίπτωση.
    Ο πιτσιρικάς Κασιδιάρης ήθελε να γίνει χορευτής.

    Βέβαια, ακόμα και τώρα, τι προοπτικές έχει ένας χορευτής στην Ελλάδα? Απ΄τούς 100 ο ένας βρίσκει δουλειά. Κι από αναγνώριση? Τίποτα, μηδέν.
    Υποθέτω, ότι ο Κασιδιάρης θα ήθελε να γίνει κλασσικός χορευτής φυσικά.
    Και το υποθέτω αυτό κρίνοντας απ΄το υψηλό μορφωτικό επίπεδο πού έχει σήμερα. δεν μπορώ να φανταστώ δηλαδή ότι θα ακολουθούσε κάτι άλλο εκτός κλασσικού χορού και δη, γιατί να μην το πούμε, μπαλετου.

    Ομως, προχωρώντας αυτό το σενάριο κάπως, νομίζω ότι ένας μπαλετικός χορευτής πού ψάχνει το παραπάνω επίπεδο, την καλλιτεχνική αναγνώριση φεύγει για έξω.
    Πώς δηλαδή ο Ελληνας ηθοποιός σκέφτεται ενδόμυχα, κι ας μην το λέει ποτέ ανοικτά για να μην τον κράξουν ως αιθεροβάμονα, ότι θα ήθελε να δοκιμάσει το ταλέντο στο Χόλλιγουντ, η ο Ελληνας μπασκετμπολίστας πού έχει υγρά όνειρα σκεφτόμενος το NBA?
    Ε, αναλογικά μιλώντας, ο νεαρός αλλά ταλαντούχος χορευτής Κασιδιάρης τι θα ονειρευόταν?
    Μα ασφαλώς τα μπαλέτα Μπολσόι.
    Ναί, είναι τελικά πολύ πουτανα η ζωή.

    Διότι, ενώ έχεις τέτια ευγενή όνειρα, ενώ φαντάζεσαι τον εαυτό σου να τουράρεις με τα Μπολσόι στο Μπρόντγουέι στην Ν. Υόρκη, η ζωή σού κάνει μιά απίστευτη ντρίμπλα και σε βγάζει βουλευτή τού...Λαικού Συνδέσμου να κυνηγάς στα σοκάκ....(σόρρι, συνέχεια πάει το χέρι μου σ΄αυτήν την περιγραφή) να υπερασπίζεσαι τέλος πάντων το έθνος απ΄τούς ξυπόλητους Πακιστανούς.

    Το τραύμα. Η μη εκπλήρωση. Το αδιέξοδο.
    Η διαδρομή απ΄την τέχνη στην πολιτική.
    Νομίζω ότι η ζωή τού Κασιδιάρη ουρλιάζει ότι πρέπει να γίνει ταινία.
    Πρόκειται περί μελοδραματικού έπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Και βέβαια, κανείς δεν ξέρει τι πολιτικές επιρροές θα αποκτούσε ο νεαρός Κασιδιάρης μεσα απ΄την τριβή του με τούς άλλους χορευτές τών μπαλέτων Μπολσόι.
    Οι μη γνώστες θα αγνοούν οτι τα μπαλέτα Μπολσόι πάνα είχαν στίς τάξεις τους αντιφρονούντες τούς οποιους το ΚΚΣΣΕ δεν μπορουσε να γγίξει λόγω τής κατακραυγής πού ξεσήκωνε.
    Αυτό όμως δεν σημαίνει αυτομάτως, αγαπητέ ανιστόρητε αναγνώστη τού μπλόγκ, ότι οι αντιφρονούντες Μπολσεικοί χορευτές ήταν και αντικομμουνιστές.
    Οχι.
    Υπήρξαν πολλοί ας πούμε Τροτσκιστές.
    Κι άρα, κρίνοντας απ΄την παράδοση πού έχουν τα Μπολσόι, πολιτικώς πάντα μιλώντας, δεν θα ήαν καθόλου απίθανο αν ο νεαρός Κασιδιάρης ασπαζόταν κάποια αίρεση τού μαρξιστικού κομμουνισμού.
    Δεν θα ήταν μάλιστα καθόλου απίθανο, να γθρνούσε κάποια στιγμή στην Ελλάδα, δοξασμένος πιά, αναγνωρισμένος διεθνώς, και γινόταν μέλος τού, ναί σωστά μάντεψες, τού...ΚΚΕ.

    Οπου στο στούντιο προχθές, δεν θα καθόταν ως αντίπαλος τής Λιάνας. Αλλά ως σύντροφος. Ετοιμος να πλακώσει στα μπουκέτα τον Παυλόπουλο.
    Γι΄αυτό και ξαναλέω.
    Ειναι πουτάνα η ζωή.
    Πολύ πουτάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εγω ξερω οτι η Ισπανια τιναξε την μπανκα στον αερα.Πηρε 100 δις,χωρις μνημονια,χωρις υπογραφες πολιτικων χωρις τιποτα...Μαλλον ξερουν καλυτερα να διαπραγματευονται και να βαζουν υπογραφη και πουλι εκει που ξερουν.....
    Κατσε μαλακα Ελληνα μεσα στο λιοπυρι,να κοιτας το σφραγισμενο πηγαδι,περιμενοντας τον ταχυδρομο να σου φερει την κατα 80% μειωμενη συνταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ομως, τα πραγματα πήραν το δρόμο πού η μοίρα διέταξε να πάρουν, κι ο Κασιδιάρης κατέληξε ένας αυτοφωροφυγάς.

    Βουλευτής τού ελληνικού κοινοβουλείου για το οποίο οι ψηφοφόροι τής Χ.Α φωνάζουν ότι είναι μπουρδέλλο και πρέπει να καεί.
    Το ερώτημα αν πρέπει να καεί με τον Κασιδιάρη μέσα είναι εμπρηστικό (χα...) και δεν το θέτω, καθως είμαι, ως γνωστόν, δίκαιος άνθρωπος, δεν είμαι δηλαδή Καννελη-ο-ειδές άτομο πού ψάχνει να προκαλέσει πράους εκπροσώπους τής ελληνικής πολιτικής για μικροπολιτικά οφέλη.

    Με ιντριγκάρει όμως το σημερινό ανακοινωθέν (ναι, ανακοινωθέν) τού Μιχαλοφύρερ:
    «Εμείς δεν είμαστε η ψόφια δεξιά της σφαλιάρας», ενώ μιλώντας για τη στάση του Προκόπη Παυλόπουλου ανέφερε ότι «αφού δεν μπόρεσε να σώσει τη Λιάνα Κανέλλη από τα χαστούκια, πώς θα σώσει τη χώρα από τους κομμουνιστές».

    Μα σόρρι, εγώ νόμιζα ότι το βίντεο με τα χαστούκια ήταν μονταρισμένο.
    Ετσι δεν ειπώθηκε σε προηγούμενο ανακοινωθέν τού Συνδέσμου?
    Παρεπιπτόντως, επειδή αναφέρω συνέχεια την Χ.Α ως "σύνδεσμο" ας μην θεωρηθεί ότι δεν την συμπεριλαμβάνω στην αιώνια συζήτηση περί κατάργησης τών συνδέσμων στην ελλάδα επειδή προάγουν την βία.
    Βεβαίως και την περιλαμβάνω κι ας μην υποστηρίζει κάποια συγκεκριμένη ομάδα.
    Αλλωστε μιά έρευνα στα γραφεία ενός οποιουδήποτε οπαδικού συνδέσμου και τού "Λαικού Συνδέσμου" πιθανότατα να αποφέρει πολλά κοινά ευρήματα.
    Ο νοών νοείτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Περιμένοντας σήμερα να δώ και τούς Γάλλους (ένα απ΄τα δυνατά φαβορί) έχουμε ήδη σχηματίσει κάποια εικόνα για όλους τούς υπόλοιπους πού μπορούν να σηκώσουν κούπα.
    Δηλαδή:

    -Ισπανία: εδειξε κάποια απ΄τα στοιχεία πού την χαρακτηρίζουν, το σπηντάτο πάσιγκ γκέιμ, την κατοχή μπάλλας, την εύκολη ανάπτυξη μέχρι (όμως) την αντίπαλη περιοχή. Εδειξε όμως και τα τρωτά της. Δηλαδή μιά άμυνα πού δεν τρομάζει κανέναν (αν κι αυτό μάλλον αποτελεί χαρακτηριστικό όλων τών ομάδων). Αλλά και το ότι δεν έχει το εύκολο γκόλ.
    Χτες ο Ντελ Μπόσκε, με δεδομένη την απουσία τού Βίγια, δοκίμασε 2 εκδοχές: αυτήν χωρίς στράικερ στην αρχική ενδεκάδα πού κατέληξε σε ένα βραχυκύκλωμα έξω απ΄την περιοχή τού αντιπάλου. Αλλά και την επιλογή με στράικερ φέρνοντας τον Τόρρες μέσα ο οποίος όμως έκανε κωμικά πράγματα. Ενας λιγότερο επιπόλαιος κυνηγός θα είχε τουλάχιστον ένα γκόλ στο ενεργητικό του αλλά κι ένα πάρε-βάλε (στην φάση πού ψάχνει να κρεμάσει τον Μπουφόν αγνοώντας τον συμπαίκτη δεξιά του πού είναι ολομόναχος σε άδειο τέρμα.
    Η Ισπανία μπορεί λοιπόν να χτυπηθεί αλλά δεν είναι πολλές οι ομάδες πού μπορούν να το καταφέρουν αυτό.

    Γερμανία: οι Γερμανοί δεν έδειξαν αυτό πού ειχαμε δεί απ΄αυτούς πριν 2 χρόνια στο Μουντιάλ. Τούς λείπει η φρεσκάδα κυρίως, αλλλά όχι μόνο. Στο εναρκτήριο μάτς αυτός πού κυρίως κοιμήθηκε ηταν ο Λέβ στον πάγκο. Βλέποντας το κέντρο του να έχει προβλήματα ταχύτητας αλλά και ιδεών με τούς Πορτογάλους, δεν αντέδρασε καθόλου. Τα Γερμανικά μήντια δικαίως τον περνάνε από προχτές από κόσκινο. Δεν έχει το αλλοθι ότι δεν έχει λύσεις στον πάγκο, έχει και μάλιστα πολύ καλές.
    Πέραν αυτού, υπήρχαν και θετικά. Η Γερμανική άμυνα εξουδετέρωσε σε μεγάλο ποσοστό τούς πάντα επικίνδυνους Πορτογάλους κι όταν δεν το κατάφερνε υπήρχε ο Νόιερ. Είχαν ττην συνολική υπεροχή αλλά και την κατοχή μπάλλας ακόμα κι όταν αυτή αποδυκνειόταν ανούσια κατά διαστήματα.
    Πάντως αυτό πού έδειξαν στο πρώτο μάτς δεν φτάνει για κούπα. Βέβαια, υπάρχει η ιδιαιτερότητα πού έχει το εναρκτήριο μάτς για οποιαδήποτε ομάδα αλλά μέχρι εκεί.

    Ρωσία: σε σχέση με άλλα φαβορί είχε τον πιό εύκολο αντίπαλο, αναμφισβήτητα. Και τον ξεπέρασε εμφατικότατα. Ομως παρ΄όλο το 4-1 δεν έπεισε γιατί υπάρχει ανισορροπία στο ρόστερ της. Ενώ δηλαδή μπροστά βγάζει φωτιές, πίσω μπάζει. Και μπορεί οι τσέχοι να μην είχαν την συνολική ποιότητα να το εκμεταλλευθούν αυτό (την μ΄τρια Ρώσικη άμυνα) στα μάτς νοκ-άουτ όμως μετά τούς ομίλους δεν θα΄ναι έτσι.
    Κι αν οι Ρώσοι πρόκειται να σηκώσουν κούπα δύσκολα θα το καταφέρουν με το "όσα πάνε κι όσα έρθουνε". Μπορεί να τούς βοηθήσουν οι σχηματισμοί ως τον ημιτελικό αλλά νομίζω ότι σε κάποιο κρίσιμο μάτς η άμυνα τους θα τούς προδώσει.

    Ολλανδία: ναί δεν αξιζε σε καμιά περίπτωση τήν ήττα. Ναί δημιούργησε, αλλά και έχασε, πολλές ευκαιρίες. Ναί, οι Δανοί πήραν το μάτς με μιά και μόνο σοβαρή αντεπίθεση. Πλήν όμως κατάφεραν παραυτα να χάσουν και τώρα τρέχουν. Διότι θα πρέπει να ψάξουν βαθμούς απέναντι σε Γερμανούς (θεωρώ ότι πάνω από Χ δεν μπορούν να ελπίζουν) αλλά και απέναντι σε πορτογάλους όπου το τρίποντο είναι η μοναδική επιλογή. Και αυτοί έχουν μιά άμυνα πού προσφέρεται για γλέντια, ειδικά οι Ολλανδοί θα έλεγα. Το πρόβλημα τους τώρα είναι ότι οι Δανοί είναι κι αυτοί στο κόλπο αφού ακόμα και με 4 βαθμούς μπορεί να περάσουν. Κι έτσι οι Ολλανδοί δεν θα ευνοούνται (μάλλον) σε περίπτωση ισοβαθμίας.
    Δύσκολα, πολύ δύσκολα πράματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πέρα όμως από τα εμφανή φαβορί, οι Ιταλοί χτές έδειξαν ότι δεν μπορούν να αγνοηθούν.
    Βέβαια, ένα μάτς ηταν, θα είναι σταθεροί? Θα είναι το ίδιο ισορροπημένοι όσο χτές?
    Και ακομα και χτές, όσο κι αν συγκίνησε το πάθος πού έδειξαν αλλά και τα balls αντιμετωπίζοντας κοτζάμ Ισπανία χωρίς να κλειστούν, έδειξαν και τίς αδυναμίες τους.

    Οι Ισπανοί δηλαδή έφτιαξαν αρκετές φορές ρήγματα ειδικά απ΄τα άκρα τών Ιταλών ασχέτως αν δεν τα εκμεταλλεύθηκαν.
    Υπήρξε επίσης το τελευταίο δεκάλεπτο όταν δεν μπορούσαν πιά να βγούν με δυνάμεις μπροστά κι έψαχναν με 30άρες μπαλιές τον Ντι Νατάλε. Κι αυτό απέναντι σε μιά ομάδα πού είναι ξεζουμισμένη όπως οι Ισπανοί.
    Σίγουρα πάντως ήταν πολύ καλοί χτές, μπήκαν στην λίστα έστω και ως τρέιλερ πίσω από 4 άλλες ομάδες.
    Για την Γαλλία σήμερα η πρόβλεψη μου είναι περνάει με μίνιμουμ 2 γκόλ διαφορά, μπορεί και παραπάνω αν την πάει το μάτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πρός Χρήστο,
    σχετικά με μπύρες ΦΙΞ, Αμστελ και Χάινεκεν.
    Και να σκεφτείς ότι οι Ολλανδικές μπύρες θεωρούνται τελείως Β΄Εθνική απ΄τούς γνώστες τής μπύρας.
    Βέβαια θα μού πείς τι θεωρείται τότε η ΦΙΞ? Σωστό. Πάντως θεωρώ ότι η ΦΙΞ σε σχέση με τίς μπουρουχόμπυρες Αμστελ και Χάινεκεν δεν έχει και πολλά να ζηλέψει.
    Πολύ μικρές οι διαφορές.
    Εννοείται, για όποιον έχει πιεί σοβαρές μπύρες, ότι οι Ολλανδικές απλώς δεν πίνονται. Μιλάμε για τέτια κατάσταση. Ο μόνος τρόπος να τίς πιείς είναι να μην έχεις αναφορές σε γαμάτες μπύρες και συνεπώς να νομίζεις (πλανεμένος οικτρά) ότι έτσι είναι η μπύρα..

    Η μπύρα βέβαια, όπως και το κρασί, όπως και το ουίσκυ, έχει πολλές εκφάνσεις, δεν είναι "ενα πράμα".
    Για να το ξέρει κάποιος αυτός πρέπει πρώτιστα να έχει πιεί Γερμανικές μπύρες (και μάλιστα, όσο πιο διαφορετικές τόσο καλύτερα αφού η ποικιλία τους είναι γιγαντιαία) αλλά και Τσέχικες και Αυστριακές.
    Αν δεν το έχει κάνει αυτό, αν δηλαδή η γνώμη κάποιου περί μπύρας είναι οι Ολλανδικές, η άντε, αν έχει πιεί κάνα pint Αγγλικής μπύρας, τότε δεν έχει γνωρίσει την κάβλα τής μπύρας.

    Ειναι δηλαδή όπως τα περισσότερα φτηνόκρασα τών σούπερ-μάρκετ (προς θεού, όχι όλα, υπάρχουν και πολύ καλά φτηνόκρασα) οι Ολλανδικές μπύρες.

    Ο γνώστης όμως θα πεί ότι ειδικά οι Αμστελ και Χάινεκεν είναι Ολλανδικές μπύρες πού προορίζονται κυρίως για εξαγωγές σε χώρες χωρίς κουλτούρα μπύρας. Σωστό κι αυτό, κι είναι ενδεικτικό άλλωστε ότι στην Γερμανία δεν μπορείς να βρείς πουθενά Αμστελ και Χάινεκεν. Ειναι σαν να προσπαθείς να πουλήσεις ουίσκυ εισαγωγής σε Σκωτσέζους. Ο Γερμανός δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πιεί μπύρα επιπέδου Αμστελ χωρίς ν΄αρχίσει τα μπινελίκια, εκτός κι ανα ναγκαστεί να την πιεί στο εξωτερικό λόγω έλλειψης εναλλακτικής λύσης.

    Στο θέμα ΦΙΞ πάντως λέω ότι σαφέστατα πρέπει να προτιμείται αφού δεν υστερεί σε σχέση μ΄αυτές πού πίνουμε στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ερώτηση:
    εκλεισε μιά απ΄τις 2 Ωρες για Σότο και δεν το πήρα χαμπάρι?
    Κι αν ναί, πότε έγινε αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. 'Εχει 1 εβδομάδα περίπου,αλλά κάνε κράτει στις χαρούλες,"απειλούν" πως θα την βγάλουν ξανά και καλύτερη!!!
    Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω πως έχουν προβλήματα με την άλλη σοτώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εμενα μ`αρεσει η γευση της μαυρης και κοκκινης μπυρας.Και η dark Fix μ`αρεσει,οχι ομως σαν τις μαυρες γερμανικες.Ονοματα δεν θυμαμαι γιατι ποτε δεν παραγγελνω καποια ιδιαιτερη μαρκα.Ζηταω αν εχει σ`αυτο το χρωμα.Απ`τις ελληνικες μ`αρεσει η Kaiser,οπως και η Fix, αλλα και η Ζεος που πινεται με την κανατα στην Σπηλια στο Αργος.Αυτα με τις μπυρες,γιατι λογω ζεστης και μονο η αναφορα σ`αυτες με κανει να ιδρωνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN : Δυό πραγματάκια μόνο :
    - Ο Κασιδιάρης ήθελε να γίνει χορευτής του τανγκό και να μεταναστεύσει στην Αργεντινή. Μπορείς να κάνεις συνειρμούς.
    - Για τις μπύρες, θεωρώ οτι οι κορυφαίες είναι οι βέλγικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Α ρε conpater, μακάρι να μπορούσα να σε κεράσω μια Βιεννέζικη μαύρη αφού τίς προτιμάς.
    Χάσιμο σκέτο σού λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλημέρα Στήβεν.
    Εγώ την έχω δεί ότι θα έκανε καριέρα στα Μπολσόι.
    Γιατί μού χαλάς το σενάριο πού με τόσο κόπο ύφανα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: Δεν χαλάω κάτι. Απλά σου μεταφέρω την πληροφορία. Χώρια που μπορείς να εξυφάνεις κι άλλο σενάριο. Καλημέρα κι από εμένα σε μια τραγική μέρα. Όλα πάνε στραβά από το πρωί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Χρηστος Χοντζεας11 Ιουνίου, 2012 13:20

    Καλημερα.
    Προγνωστικα για ταξιδι στην Κούβα η για ριξιμο στον κουβα,αναλογα τον παραγοντα τυχη και τους παραγοντες αλα "Ψωμιαδη".
    Βλεπω νικη της Γαλλιας και της Σουηδιας.
    Το πρωτο ματς 2-1,3-1 και το αλλο,το αναποδο. 1-2,1-3.
    Απο τρια ευρω σε καθε συνδυασμο. Δηλαδη 12 ευρω για πεταμα.

    Οι ακομα περισσοτερο τολμηροι, μπορουν να στοιχηματισουν για το εαν η Κανελη ειναι δεξια η οχι και για το εαν ο Κασιδιαρης ειναι αριστερος η οχι. Και μιλαω σοβαρα.


    Οση διαφορα εχουν τα πρατηρια βενζινης που βρισκονται στον δρομο της γειτονιας σας, "απεναντι το ενα απο το αλλο.
    Μπλε ο ενας, κοκκινο ο αλλος,κιτρινο ο παραπερα.
    Και γελανε οι μεγαλες αδερφες με την "ικανοτητα" του καλου αυτοκινηματια να ξεχωριζει τις "καλες βενζινες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ναί ρε, ας μιλήσουμε επιτέλους για τα πραγματικά διλλήματα.
    Θέλω η Ελλάδα να γίνει Κούβα να΄ούμε! Για τον λόγο αυτόν εδώ:
    http://www.newsbeast.gr/weird/arthro/365688/akolouthei-politiki-diafimisi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Γιώργης ο γαρατζέος11 Ιουνίου, 2012 14:04

    μέσω Κούλογλου και μέσω Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung: ”Ένας πολιτικός του FDP που γνωρίζει μάλιστα «μυστικές δημοσκοπήσεις» από την Αμερική βλέπει το ΣΥΡΙΖΑ στο 38%...."......ωωωωωωχχχχχχχχ, αφού το Μουγκα τσάνελ και τα μπομπολόπαιδα βλέπουν το αντωνάκι να προηγείται...Τι γίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Να χαρώ που δεν είμαι μόνος μου,στο πάνε όλα στραβά σήμερα ?
    STEVEN υπομονή,τι άλλο να πω...
    Υ.Γ.Γιώργης ο γαρατζέος : θα τον πιστέψω τον Κούλογλου,μόνο αν το πει και ο καλός φίλος conpater!
    Y.Γ.1 αγαπητέ Albert_AEKstein,μετά το χθεσινό (το εβδομαδιαίο ένθετο με τά νέα τής Μαρίας),άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Χρηστος Χοντζεας11 Ιουνίου, 2012 14:28

    Οσο αφορα στις μπυρες,δεν αναφερομουν στις καλες και κακες,αλλα στην διαθεση του νεοελληνα να "επιλεγει" με την μεθοδο του πλειστηριασμου.
    Εαν δηλαδη μια "Γερμανικη" η "Αγγλικη" κυβερνηση (βλεπε μπυρα) του πει: "μαζι με τον μισθο που παιρνεις,σου δινω αλλον εναν, δωρο",δεν θα ειχες προβλημα να αλλαξει οχι μονο το ονομα του αλλα να υψωσει ο ιδιος την σημαια της χωρας που κανει αυτην την πολυ "συμφερουσα προσφορα",στην Ακροπολη.

    Δεν ενοχλειται απο τα μνημονια και τις λεγομενες κατοχες και τις απεχθεις συμβασεις,γιατι τον καθιστουν "ανελευθερο". Ποσως.
    Σαμπως ξερει τι ειναι αυτο;
    Ενοχλειται σφοδρα,γιατι του πειραζουν τα ατομικα μισθολογικα και οικονομικα "κεκτημενα".

    Φυσικα δεν μιλαω για ολους. Καθε φορα θα πρεπει να λεμε, οτι υπαρχουν δυο Ελλαδες. Η Ελλαδα της μη διφθορας και της μη κομματικης συναλλαγης και η Ελλαδα της διαφθορας και της κομματικης συναλλαγης.
    Δεν ειναι μονο το παρον blog ασφαλως που "διατεινεται" οτι αποτελειται απο "αδιαφθορους σχολιαστες, η επισκεπτες". Ουτε φυσικα απλως μερικα ακομα blogs η site,η καποιες επαγγελματικες ταξεις, η ηλικιες. Ειναι διαχυτες και οι μεν και οι δε αντιληψεις και στασεις.

    Το δραμα ειναι οτι οι "μεν" ταλαιπωρουνται απο τους "δε",αφορητα.
    Ζουν την σκληροτερη κατοχη.
    "Δε" γαμιουνται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ_NEW : Τι να πω ! Δυό φορτηγά μου χάλασαν σήμερα. Η τράπεζα έμεινε από σύστημα και μπλόκαρε μια εγγυητική μου για την οποία κάνει μια αύξηση 300% στην προμήθεια και το τελωνείο ζητάει προκαταβολές για οινόπνευμα. Καλύτερα ρε πούστη μου να ήταν Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: Να γίνουμε Κούβα μεν, αλλά να έρθουν οι κουβανέζες εδώ δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Χρηστος Χοντζεας11 Ιουνίου, 2012 14:50

    Φυσικα θα εχετε δει την πραγματικα καταπτυστο διαφημιστικο "σποτ" της ν.δ. Που ειπε να παιξει γερα μαι παιδια,μιας και οι μεγαλοι δεν συγκινουνται.

    Και αυτα τα παιδια,δεν εχουν γονεις; Απο ιδρυματα ειναι μαζεμενα; Αν ναι,ας το δει εισαγγελεας. Αν οχι,γαμιουνται για ενα κομματι ψωμι οι γονεις τους.

    Ηθελα να ηξερα αυτες οι τοσο ευαισθητες οργανωσεις και τα χαμογελα και αλλες ΜΚΟ τι κανουν,παρα μονο να ζητανε χορηγιες απο της συζυγους των απαταιωνων χορηγων; (ερωτηση αφελης ασφαλως)
    Επρεπε,αυτοι που το σκαρφιστικαν,να πανε μεσα,σουμπιτοι.

    Αλλα περα απ οαυτο το πολυ ασχημο και τραγικο,το αποτελεσμα ειναι αποτυχημενο. Γελια προκαλεσε και ξεγυμνωμα επισης,οτι απαντες εκει στον δρομο των τραβεστι,ειναι σε πανικο.

    Αλλα ακομα κα;ι σαν συλληψη-εκτος απο απανθρωπο-ειναι και τελειως αστοχο,εως "αναποδο".

    Παρουσιαζουν με αριστη εικονα,μιας ταξης σχολειου,με ολιγαριθμους μαθητες, οι οποιοι διδασκονται κατω απο αριστες συνθηκες,στρουμπουλα και καλοβαλμενα,απο εναν δασκαλο επισης στρουμπουλο και καλοαλμενο,με τα παντα να γυαλισουν στην αιθουσα της ταξης.
    Δηλαδη παρουδιασαν το ιδανικο περιβαλλον.

    Και ολα αυτα ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΔΗ-ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ- ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΥΡΨΖΩΝΗΣ.

    Αν ειναι ρε μαλακες να εχουμε τετοια εικονα στα σχολεια,οταν θα ειμασε απωντες απο το ευρω,τοτε χιλιες φορες να βγουμε και ας αναρρωτιωμαστε στο χαρτι "που ειναι κυριε η Ελλαδα"

    Που ειναι τωρα η Ελλαδα βρε μαλακες διαφημιστες (που καλα κανετε και τραβατε οτι μπορειτε απο τα κοροιδα)αλλα κυριως που ειναι τωρα η ΕΛλαδα βρε σαπιοκαραβο Σαμαρα. Που εισαι και Σαμαρι και γαιδαρος μαζι.

    Αν ειναι να εχουμε τετοια Ελλαδα εκτος ευρωζωνης,τοτε μαλλον δυσφημειται την αξιωσης σας την ιδια να παραμεινουμε στο ευρω και αρα να παραμεινουμε με τα παροντα χαλια μας.

    Βρε κουκουτσι μυαλο. Κουκουτσι.
    Μιλαμε για μεγαλο μαλακα. Οσο και να ψαξεις,απο τον Εβρο ως την Κρητη,τετοιο ηλιθιο κατασκευασμα,ειναι δυσκολο να βρεις.
    Πρεπει να μπει σε γυαλα και να τον διδιασκονται στα πανεπιστιμια,σαν "αντιειδος".
    Μονο εκει εχει θεση.
    Μιλαμε για στραβομαλακα ολκης.

    Το οτι σερνει καποια συμφεροντα κοντα του,η οτι αυτα με τον εναν η τον αλλον τροπο ισως να "δικαιωθουν" για τον "αγωνα" τους να πονταρουν σε αυτο το Αλβανικο γαιδουρι βαρεας ελασεως,ειναι αλλο θεμα.
    Μιλαμε για τον ορισμο του Αχρηστου.
    αυτος και το αλλο το σπιρτο, ο ΓΑΠ.

    Πρεπει,εαν με το καλο αλλαξουμε νομισμα,να φτιαξουμε και ενα κερμα που να φερει τις κεφαλες τους.Ενας απο την μια και ο αλλος απο την αλλη.
    Ωστε η "κορωνα" παιζεις ειτε γραμματα,να εισαι "χαμενοκερδισμενος".
    Και να περιοριστει η κυκλοφορια του μονο στα ασυλα και στα ιδρυματα.
    Για ειδικες δηλαδη συναλλαγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ11 Ιουνίου, 2012 15:38

    Τάδε έφη Τζορτζ Σόρος,έχουν πολύ ενδιαφέρον...:

    «Υποστηρίζω πως η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση μοιάζει με φούσκα. Στα χρόνια της ανάπτυξης η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν αυτό που ο ψυχαναλυτής Ντέβιντ Τάκετ έχει αποκαλέσει ‘φανταστικό αντικείμενο’ – μη πραγματικό άλλα άκρως ελκυστικό. Η ΕΕ ήταν η ενσάρκωση της ανοικτής κοινωνίας – μια ένωση εθνικών κρατών που βασίζονταν στις αρχές της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του σεβασμού της νομιμότητας στην οποία κανένα κράτος ή εθνότητα δεν είχε κυρίαρχη θέση έναντι των άλλων.

    Η διαδικασία της ολοκλήρωσης αναλήφθηκε από μια μικρή ομάδα πολιτικών ηγετών που έβλεπαν μακριά, οι οποίοι έκαναν αυτό που ο Καρλ Πόπερ ονόμασε ‘αποσπασματική κοινωνική μηχανική’. Αναγνώριζαν ότι η τελειότητα είναι άπιαστη. Έτσι έθεσαν περιορισμένους στόχους και αυστηρά χρονοδιαγράμματα και στη συνέχεια κινητοποίησαν την πολιτική βούληση για ένα μικρό βήμα, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι όποτε το επιτύγχαναν η ανεπάρκειά του θα καθίστατο προφανής και θα απαιτούσε ένα ακόμα βήμα. Η διαδικασία τροφοδότησε την ίδια της την επιτυχία, όπως συμβαίνει σε μια χρηματοπιστωτική φούσκα. Έτσι η Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα μετατράπηκε σταδιακά σε Ευρωπαϊκή Ένωση, βήμα - βήμα.

    Η Γερμανία ήταν στην πρωτοκαθεδρία της προσπάθειας. Όταν άρχισε η αποδιάρθρωση της Σοβιετικής αυτοκρατορίας, οι ηγέτες της Γερμανίας συνειδητοποίησαν πως η επανένωση ήταν δυνατή μόνο στο πλαίσιο μιας πιο ενωμένης Ευρώπης και ήταν πρόθυμοι να κάνουν τις απαραίτητες σημαντικές θυσίες για να το πετύχουν. Κι όταν έγιναν τα σχετικά παζάρια, εμφανίστηκαν πρόθυμοι να δώσουν κάτι παραπάνω και να πάρουν κάτι λιγότερο από τους άλλους διευκολύνοντας έτσι τις συμφωνίες. Τα χρόνια εκείνα οι γερμανικές πολιτικές ηγεσίες διαβεβαίωναν ότι η Γερμανία δεν έχει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, έχει μόνον ευρωπαϊκή.

    Η διαδικασία αυτή κορυφώθηκε με τη συνθήκη του Μάαστριχ και την εισαγωγή του ευρώ. Ακολούθησε μια περίοδο στασιμότητας όπου μετά το κραχ του 2008 μετατράπηκε σε διαδικασία αποδιάρθρωσης. Το πρώτο βήμα έκανε η Γερμανία, όταν μετά τη χρεοκοπία των Lehman, η Αγγέλα Μέρκελ δήλωσε ότι οι εγγυήσεις που θα παρέχονταν στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα γίνονταν σε επίπεδο κάθε κράτους ξεχωριστά και όχι σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές χρειάστηκαν ένα χρόνο για να συνειδητοποιήσουν τις συνέπειες αυτής της δήλωσης, δείχνοντας ότι δεν είναι καθόλου τέλειες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Χρηστος Χοντζεας11 Ιουνίου, 2012 15:47

    Το διασημότερο τραγούδι του Β παγκοσμίου πολέμου, δημοφιλές τόσο ανάμεσα στους Γερμανούς στρατιώτες όσο και στους στρατιώτες των συμμάχων.

    Ο δίσκος αγοράστηκε μεταχειρισμένος στη Βιέννη από έναν Γερμανό στρατιώτη που υπηρετούσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Βελιγραδίου από τον οποίο εκπέμπονταν πρόγραμμα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Οι στίχοι γράφτηκαν από έναν Γερμανό στρατιώτη του Α παγκοσμίου πολέμου το 1915, αλλά μελοποιήθηκαν το 1938. Όταν οι Ναζί προσπάθησαν να το απαγορεύσουν, ο ραδιοφωνικός σταθμός Βελιγραδίου έλαβε γράμματα Γερμανών στρατιωτών από όλη την κατεχόμενη Ευρώπη που το ζητούσαν. Από τότε το μετέδιδε κάθε βράδυ στις δέκα παρά πέντε. Οι Βρετανοί και Αμερικανοί στρατιώτες το άκουγαν στη Βόρειο Αφρική και στην Ιταλία. Οι εμπόλεμοι, που αλληλοσκοτώνονταν στα πεδία των μαχών, συντονίζονταν την ίδια ώρα στο Ράδιο Βελιγράδι για να ακούσουν τη Lale Andersen να το τραγουδάει!


    German lyrics
    First stanza:

    Auf der Heide blüht ein kleines Blümelein und das heißt Erika.
    Heiß von hunderttausend kleinen Bienelein wird umschwärmt Erika
    denn ihr Herz ist voller Süßigkeit,
    zarter Duft entströmt dem Blütenkleid.
    Auf der Heide blüht ein kleines Blümelein und das heißt: Erika.

    Approximate translation:
    On the heath a little flower blooms and it’s called: Erika.
    Hot from a hundred thousand little bees that swarm over Erika
    because her heart is full of sweetness,
    her flowery dress gives off a delicate scent.
    On the heath a little flower blooms and it’s called: Erika.

    Οι πολεμοι ,δημιουργουν εκτος απο εκτρωματα, "ηρωες" και "αντιηρωες",επισης μεταστρεφουν,μεταβαλουν αλλοιωνουν και στρεβλωνουν συμβολα ιδεες,ακομα και στιχους η και προθεσεις των ..."στοιχουργων".
    Με αποτελεσμα να βλεπεις- η και να ακους- κατι και αντι να αγαλιαζεις,να σε πιανει συγκρυο.
    Ποσο μαλλον οταν αυτο που "ακους",δεν εχει καμια σχεση με αυτο που "διαβαζεις".

    Ενα απο αυτα ηταν-και ειναι- το πασιγνωστο Γερμανικο εμβατηριο.Το οποιο το "αγκαλιασε" η Βερμαχτ.
    Το ονομα αυτου:"Ερικα".
    Ενα μικρο κοριτσι.

    Στοιχοι βγαλμενοι σαν απο παιδικο θεατρο, η απο την "Μελωδια της Ευτυχιας", η απο την "Χαιντυ".

    Η Ιστορια,εκτος απο ψευτρα,ειναι και ειρων.
    Μας κανει χοντρη πλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Γιώργης ο γαρατζέος11 Ιουνίου, 2012 15:58

    @ χρήστο: Μιλάς για το "και η ελλάδα κύριε?"
    Ή για το άλλο με τις ευρωπαικές σημαίες και την ελληνική να μη σηκώνεται με τίποτα?
    Δώστε τη στο Ρενάκι μας να σηκωθεί πάραυτα.
    Η σημαία, εννοώ.
    Μιλάμε με κάθε τέτοιο σποτ παίρνει 2% ο τΣύριζα...
    Ένα μνημείο βλακείας που θα πρέπει πραγματικά να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού και για τις επόμενες γενιές, μαζί με το κομμένο δάχτυλο από τις αλυσίδες ποδηλάτου του ΓΑΠ (σε γυάλα με φορμώλη, παρέα με τα λοιπά εκθέματα του Συγγρού), τις ατάκες του θρυλικού Μπόκολη και τα βουνά από παϊδοκόκκαλα ραφηνάτα του Κωστάκι. Ή τη θρυλική ατάκα του Καρατζαφύρερ:
    "«Στην ελληνική γλώσσα έχουμε δύο λέξεις που μάλλον οι ξένοι δεν έχουν το λεξιλόγιό τους, τη μπέσα και το φιλότιμο." (για κάτσε, νόμιζα ότι η μπέσα είναι άλμπαν κατάσταση...εκτός αν αυτοί, αφού την έχουν στο λεξιλόγιο τους, δεν νοούνται ως ξένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Χρηστος Χοντζεας11 Ιουνίου, 2012 16:01

    Προς Χαραλαμπο: Αυτος σε λιγο θα βαλει τα κλαματα για τα δεινα των Ευρωπαιων. Κοιτα να δεις που αρχιζω να τον συμπαθω.

    Περιμενουμε απο το κορακι,τον αλητηριο Σορος, να μας πει αν τελικα η Γερμανια εχασε η κερδισε τον 2ο Παγκοσμιο πολεμο.
    Γιατι η συντριπτικη πλειοψηφια πιστευει οτι τον εχασε.

    Τι ηρθε τελικα; Ασσος η διπλο;
    Γιατι οι "συμμαχοι"(εδω γελανε πολυ τρανταχτα) "εκερδισαν" μεν, αλλα η FIFA στα χαρτια εδωσε τους βαθμους αλλου.

    Και κατ'επεκταση να μας πει αν εχει βγει κερδισμενος η χαμενος,αυτος και η φαρα του απο αυτες τις "στρεβλωσεις" και "λανθασμενες τακτικες" οπως τις λεει.
    Που εγινε και φιλοσοφος το απανθρωπο καθαρμα.

    Ρε, μας κανουν μεγαλη πλακα αυτοι.
    Μιλαμε για πολυ ειρωνια. Για χοντρο δουλεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Γιώργης ο γαρατζέος11 Ιουνίου, 2012 16:05

    Α, ναι η Ισιμπάγεβα είναι τρέλα...έχεις δίκιο είναι μεγάλο αστέρι και την βρίσκω και λίγο πιο αγκρέσιβ από την σαράποβα.
    Μου αρέσει, διότι όπως και με το Ρενάκι ΜΑΣ, άπαντες εστιάζουν μόνο στις επαγγελματικές της δυνατότητες, ξεχνώντας τα σημαντικότερα.
    Μήπως είναι επειδή είναι η μία από το Βόλγογκραντ και η άλλη από το Αιγάλεω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Χρηστος Χοντζεας11 Ιουνίου, 2012 16:18

    Για το πρωτο λεω Γιωργη. Το δευτερο δεν το ξερω.
    Εχουν και σημαιες φτιαξει που "κολλανε" στους ιστους;
    Μιλαμε για διποδα ατυχηματα.
    Παρελαβαν κομματα-γιγαντες και μεσα σε μολις 1 χρονο τα εκαναν να μαχονται με το ΚΚΕ για θεσεις μεσα στο κυνοβουλιο.

    Αν τους καλοβλεπουν οι Δυτικοι, οι οποιοι ειναι "Δαρβινικοι" ως γνωστον,ειναι γιατι με την παρουσια τους καταδεικνυουν την εξελικτικη θεωρια.

    Πρεπει να τους παραλαβει το ΜΙΤ της Αμερικης. Σαν μια δωρεα του Ελληνικου κρατους. Μεσω αυτων των υπερεξελιγμενων εγκεφαλων,να βρουν νεους δρομους στην καταγωγη και πολυ περισσοτερο στην μετεξελιξη των ειδων.

    Ισως καταφερουν να φτιαξουν καποιο ειδος πεστροφας που να πηγανει οχι μονο κοντρα στο ρευμα,αλλα να κανει και ραφτιγκ με κανο, η και βακαλαους με ταση να περιστρεφονται περι του αξονα τους.

    Και ετσι,οταν φτανουν στην ταβερνα,η Κανοπεστροφα και ο Επαναμπακαλιαρος να ειναι τα ακριβοτερα ψαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Και η Κύπρος οδεύει προς μηχανισμό στήριξης!
    Δεν τους φτάνανε τα χαλούμια θέλανε και camembert!
    Πάρε και εσύ ευρώ να μάθεις....
    Δεν ΄ήξερες,δεν ρώταγες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΙΑ;
    ΕΙΠΑΜΕ 'Η ΔΕΝ ΕΙΠΑΜΕ ΠΩΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ;

    http://newingreece.blogspot.gr/2012/03/blog-post_9507.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Κρίμα,πολύ κρίμα που η Μελίνα Τσιλιμίγκρα δεν θα είναι υποψήφια με κάποιο κόμμα.
    Κάτι Ρένες μπροστά της είναι Άσπρα Χώματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ω ναι!!!Ζήτω τα Ελληνικά προ'ι'όντα!! Είναι και σαπορτερού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Χρηστος Χοντζεας11 Ιουνίου, 2012 17:07

    Προς ΤΑΚΗ: Εδω νομιζω οτι ταιριαζει :
    Auf der Heide blüht ein kleines Blümelein und das heißt Erika.

    Αλλωστε μοιαζει με Γερμανικη τρικυκλη μοτοσυκλετα.
    ΒMW, μαζι με την "καλαθουνα".
    Στεκεσαι ορθιος πανω στον κωλο της και σε βγαζει βολτα. Και εχει και χωρο για τα ψωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Χρηστος Χοντζεας11 Ιουνίου, 2012 17:28

    Ελα ρε Μπαμπη. Δεν μιλαμε για "Τσιτσιολινες".
    Αυτη,ειναι αλλη συνομοταξια.
    Ασφαλως κατωτερη. Κατωτατη.

    Δεν αποκλειεται να δουμε και καμια απο δαυτες να φτανει και στην θεση του ΓΑΠ βεβαια.
    Ολα τα εχουμε δει.
    Περασαν σακατιδες,περασαν κωνοφαγοι,περασαν τραπεζιτικα "Ζομπι", περασαν "αντιστασιακοι" σαν τον Πικραμενο με τον πατερα του να ειναι υπευθυνος προβολης και προπαγανδας των Γερμανων,κατ'εντολη του Γκαιμπελς (τα γταφει το "Μακελειο2" του Χιου. Που αφησε τα ρεποσταζ των μεσημεριανων και ειπε να κανει την εθνικη παλιγεννεσια.

    Τα παντα εχουμε δει.
    Κομπλεξικους, βουλιμικους, αγαμητους, "χαλασμενους", "τρυπιους", ηθοποιους και ποδοσφαιριστες,ταγαρογυφτους και τσαγγαρομαγκες,
    παρμενους, μισοτρελους, ιδρυματικους, διανοητικα καθυστερημενους, αρχομανεις, πυρομανεις, τα παντα ολα.
    Ισως να ερθει και η ωρα της Μελιγκρας.
    Που ξερεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Χρήστο
    Μελίνα και ξερό ψωμί.
    Γιατί όχι δηλαδή, για τα βουλευτικά της προσόντα μιλάμε τώρα;;;
    Σου αρέσει αλήθεια η ανιψιά του Γκμοχ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Χρηστος Χοντζεας11 Ιουνίου, 2012 18:49

    Εχουμε εξηγησει Μπαμπη. Οι εξωφθαλμα πουτανες,δεν κεντριζουν το ενδιαφερον. Τουλαχιστον οχι για παραπανω μερικες ωρες.
    Αυτες ειναι για την Τατιανα και την Λαμπηρη.
    Εδω μιλαμε για αποκαλυπτουσα γοητεια.
    Οπως ακριβως ο αρχαιολογος με του σκουπακι καθαριζει περιοχες-περιοχες,ενος θαμενου σωματος, η κτηριου.
    Το ιδιο -θα πρεπει να- ειναι και η προσεγγιση σε ατομα τα οποια εχουν-εαν εχουν- πολλαπλες ιδιοτητες και "στρωσεις".

    Ασφαλως και δεν μιλαμε για τα βουλευτικα προσοντα μονο.
    Οπως και δεν μιλαμε μονο για τα κουνηματα του κωλου.

    Το καριολακι,εχει τοσο ενδιαφερον,οσο εισαι καυλωμενος. Μετα,την πετας και απο το κρεβατι στο πατωμα,για να κανεις το στρωμα δικο σο.
    Δεν μιλαμε για αυτο.
    Δεν μιλαμε για κλαμπ-σαντουτς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Χρηστος Χοντζεας11 Ιουνίου, 2012 19:25

    Αποσπασμα Τραιανου

    Μιλάμε για πράγματα, τα οποία σε όρους ποδοσφαίρου θα βύθιζαν τους οπαδούς σε βαθιά θλίψη. Μια ομάδα, η οποία θέλει να εμφανίζεται ως "φαβορί" για τον τίτλο, κάνει μεταγραφές από όλες τις ομάδες, οι οποίες υποβιβάστηκαν στην προηγούμενη περίοδο ...Μεταγραφές απομάχων ακόμα και στο συμβολικό επίπεδο, αν σκεφτεί κάποιος τον Μητρόπουλο ή τον Ανατολάκη ...Ο Μάκης Ψωμιάδης να ήταν αρχηγός της ΝΔ, καλύτερα θα ενεργούσε. Ο ηγέτης ενός κόμματος, που, ως φαβορί για την αυτοδυναμία, πήρε το τραγικό 18%, ανέλαβε να το "αναζωογονήσει" με όλα τα "ζόμπι" των εκλογών.

    Σε μια θνήσκουσα ΝΔ αποφάσισε να της δώσει "αέρα" ζωής και νίκης με τα "πτώματα" της προηγούμενης εκλογικής σύγκρουσης ...Ποτ πουρί πολιτικής "άνοιξης" με βάση την "πτωμαΐνη".
    Γι' αυτόν τον λόγο όλες οι "μεταγραφές" του Σαμαρά δεν ήταν απλά με ορίζοντα "νίκης", αλλά πραγματικού "θριάμβου" ...Μόνον την Αλεξανδράτου δεν κάλεσε σ' αυτήν την πανστρατιά της "επιτυχίας". Πήρε όλον τον "κατιμά" του Καρατζαφέρη. Πήρε ως "λαμπρές" "μεταγραφές" τούς αποτυχημένους πολιτευτές του αποτυχημένου πλέον ΛΑΟΣ. Όμως, αυτοί ήταν μόνον η αρχή.

    Η μεγάλη "μεταγραφή" ήταν άλλη. Ημέρες "Ντέταρι" θυμηθήκαμε. Ο Σαμαράς έκανε τη "μεταγραφή" του αιώνα ...Πήρε πίσω τη Ντόρα ...Την άλλη μεγάλη μορφή της ελληνικής Μεταπολίτευσης ...Την κόρη του Εφιάλτη ...Την "ξεχασιάρα" χήρα. Όλες οι χήρες στην Ελλάδα ξεχνάνε κανένα τηγάνι στη φωτιά, ενώ η Ντόρα "ξέχασε" να δηλώσει ένα εκατομμύριο δολάρια στο εξωτερικό. Αυτή η φίρμα των κομμωτηρίων του Κολωνακίου επέστρεψε στα στέκια της ...Η παντρεμένη χήρα επέστρεψε στη "στάνη".

    ...Η κόρη του βρικόλακα, που μετέτρεψε τον νεκρό Μπακογιάννη στο πιο προσοδοφόρο οικογενειακό "μαγαζί" της Μεταπολίτευσης. Κανένας νεκρός στη νεότερη πολιτική ιστορία μας δεν απέφερε στους οικείους του τόσα πολλά κέρδη για τόσα πολλά χρόνια όσα απέφερε ο Μπακογιάννης στην οικογένεια Μητσοτάκη. Μιλάμε για "Πολυκατάστημα", που κάνει τον Παναγούλη, για παράδειγμα, να έχει απόδοση περιφερειακού "περίπτερου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Χρηστος Χοντζεας11 Ιουνίου, 2012 19:27

    "...Οι νεκροί στην Ελλάδα είναι η καλύτερη "πρώτη ύλη" για πολιτικό μάρκετινγκ. Κερδισμένοι αυτού του μάρκετινγκ για την περίπτωση Μπακογιάννη ήταν ολόκληρη η οικογένεια Μητσοτάκη. Ως θύμα τρομοκρατίας έγινε ο Μητσοτάκης Πρωθυπουργός. Ως θύμα τρομοκρατίας έγινε η Ντόρα η πρώτη γυναίκα Υπουργός Εξωτερικών.

    Ως θύμα τρομοκρατίας έγινε ο γιος της Δήμαρχος Καρπενησίου. Ακόμα και ο Κυριάκος μπήκε στην πολιτική σκηνή ως συγγενής θυμάτων. Ό,τι απολαμβάνει η οικογένεια του λαομίσητου αποστάτη, το απολαμβάνει από τη σωστή διαχείριση της έννοιας της "τρομοκρατίας". Με αίμα, το οποίο ανήκε σε ξένο, μια ολόκληρη οικογένεια "ξεπλύθηκε" από τις "αμαρτίες" της και επιμένει να μας εκμεταλλεύεται για πάνω από πενήντα χρόνια ...

    Μιλάμε για μια οικογένεια, η οποία μπορεί να επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τα πάντα ...Μια οικογένεια, η οποία έχει αναγάγει το πολιτικό μάρκετινγκ σε οικογενειακή επιστήμη.
    Για να μην τους σκοτώσουν οι Έλληνες, λόγω του ότι βύθισαν την Ελλάδα στη Χούντα, οι Μητσοτάκηδες έφυγαν στη Γαλλία και η Ντόρα —προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την κοντή "μνήμη" των Ελλήνων— ακόμα και σήμερα παριστάνει την αντιστασιακή, που "εξορίστηκε" από τη Χούντα.

    Δεν ξέρουμε αν τώρα το πολιτικό μάρκετινγκ θα της επιβάλει να προσθέσει νέους "τίτλους", εξαιτίας νέων εξελίξεων, που αφορούν την οικογένειά της ...Αν, πλησιάζοντας τα εξήντα της χρόνια, επιχειρήσει να το "παίξει" κι ορφανή ...Μιλάμε για "τίτλο" σιδηρόδρομο ...Η-ορφανή-εξόριστη-παντρεμένη-χήρα.

    Όμως, το μάρκετινγκ, όπως συμβαίνει πάντα, δεν έχει πραγματικό υπόβαθρο. Η ποιότητα δίνει τους πιστούς οπαδούς και η οικογένεια Μητσοτάκη είχε πάντα μόνον ευκαιριακούς "πελάτες", που έψαχναν ευκαιρίες ...Ευκαιρίες να τρυπώσουν σε "μοιρασιές", "προμήθειες" και "δομημένα". Γι' αυτόν τον λόγο και η οικογένεια Μητσοτάκη μετά από πενήντα χρόνια πρωταγωνιστικής παρουσίας στην πολιτική ζωή της χώρας κατέβηκε αυτόνομα στις εκλογές για να "ζυγιστεί" και "μετρήθηκε" ίσα με τον Τζήμερο.

    Ε ρε πλακες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Χρηστος Χοντζεας11 Ιουνίου, 2012 21:09

    Ματσαρα το Γαλλια-Αγγλια. Ενταση παθος ρυθμος ταχυτητα,αγωνια ως το τελευταιο δευτερολεπτο.
    Ηθελα να ηξερα τι στι διαολο πηγαν να κανουν εκει στην Πολωνια.
    Μιλαμε για σκιαχτρα.
    "Εχουν πολλα παιχνιδια στα ποδια τους" ελεγε και ξαναλεγε ο μαλακας σπηκερ για να δικαιολογησει το αισχρο προιον που μετα-πουλουσε το καναλι στο οποιο πληρωνεται.
    Ενω οι αλλοι δεν εχουν πολλα ματς. Ερχονται απο διακοπες.
    Ουτε καν σχολιασε το κακιστο αντιθεαμα που υποστικαμε. "βολευει και τους δυο" "οι δυο προπονητες αλληλοσυγχαιρονται" "περιμενουν τους επομενους αντιπαλους τους"..."εριξαν τον ρυθμο τους οι δυο ομαδες"..."αλλα παρ'ολα αυτα ειδαμε τα στοιχεια που περιμεναμε να δουμε απο αυτες"...

    Ρε αντε να γαμηθειτε πανω σε μια σοφιτα ολοι μαζι.

    Μια χαρα παει το συστημα Γεωργιου.
    Το οποιο ειναι τo γνωστο-στους μυημενους στα περι τσογου- συστημα προοδευτικου στοιχηματισμου,η πιο γνωστο ως nightingale.
    Οπως το "αιδονι".Η αλλιως: Songbird η κατα το επιστημονικοτερον: Luscinia megarhynchos


    Σπουργιτια καρδερινες
    κοτσιφια χελιδονια
    μουνια σαν μαργαριτες
    και πουτσες σαν καδρονια.

    Παμε για το επομενο Ουκρανια-Σουηδια.
    Ελπιζουμε να δουμε λιγο μπαλα. Αλλα ακομα και αν δεν δουμε,ας δουμε καμια Ουκρανεζα με τις ρωγες βαμενες μπλε-κιτρινο.

    Ρε τι κακο ειναι αυτο,να μη μπορουμε να πιασουμε εστω ενα εκατομμυριο ευρω,ετσι για να βουλωσουμε καμια τρυπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΣΗΣ; ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ.
    ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΔΙΝΕΙ ΜΙΚΡΑ ΚΕΡΔΗ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΕΒΑΙΑ.
    ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ, ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΜΠΑΛΑ. Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΠΑΠ. ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ; ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΛΕΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΤΙΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΙΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΦΑΝΕΛΕΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΥΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή