Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ

          Δεν μπορώ να δώσω άλλον χαρακτηρισμό στην κωλοτούμπα της λίγδας. Που έγραψε στα παπάρια της, όχι μόνο την ΟΥΕΦΑ ( χέστην αυτήν ) αλλά τον ίδιο της τον εαυτό. Αυτόν δηλαδή, που αποφάσισε δις να τιμωρήσει τις ομάδες που παρανόμησαν , αλλά μετά άρχισε να μοιράζει συγχωροχάρτια σαν το Βατικανό που αγιοποιεί τους κωλομπαράδες. Κι αξίζει τον κόπο να σταθούμε στην ουσία των αφέσεων αμαρτιών, αφού αυτές δείχνουν τον ελληνικό τρόπο σκέψης και πορείας των ιθαγενών αυτής της χώρας. Και μιλάω πολύ σοβαρά.
          Το πρώτο πράμα λοιπόν το οποίο κάνει αυτή η κοινωνία - ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ - είναι να γίνεται η ίδια ρόμπα χωρίς κανένα πρόβλημα. Διότι οι λεονταρισμοί του Σάββα ή του λευκού της Ξάνθης περί
" όλων των τίμιων και αξιόπιστων που πλήρωναν ", περί του " θίγεται η ισότητα και η αξιοπιστία του πρωταθλήματος " και περί του " τελικά επιβραβεύουμε τα λαμόγια και τους απατεώνες κι όχι τους νοικοκύρηδες ", απλά πήγε στο καλάθι των αχρήστων. Κι εδώ είναι η πρώτη ουσία : Την κωλοτούμπα δεν την ψήφισαν μόνο οι έξι ομάδες που δεν πήραν άδεια, αλλά την σιγοντάρησαν και οι νοικοκύρηδες. Γιατί; Μα διότι στο μέλλον μπορεί κι αυτοί  να βρεθούν στηην αντίστοιχη θέση, οπότε κάτσε να έχουμε δημιουργήσει ένα παρελθόν ατιμωρησίας.
           Αφού λοιπόν κάποιος γίνει ρόμπα, δεν έχει κανένα πρόβλημα για το τι μήκος έχει η ρόμπα με την οποία θα κυκλοφορεί στο σπίτι. Είτε είναι μίνι, είτε είναι μάξι, ρόμπα είναι. Οπότε κάντε τρεις μεταγραφές κι άπειρες ανανεώσεις Ελλήνων μέχρι τα 24 χρόνια τους. Και το σκεπτικό της λίγδας είναι οτι κατ' αυτόν τον τρόπο το πρωτάθλημα θα γίνει πιο αξιόπιστο κι οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να εξυγιανθούν.
           Είμαστε ήδη στην σφαίρα του σουρεαλισμού αλλά και στην δεύτερη ουσία. Αυτός που έχει χρέη τα οποία δεν μπορεί να τα πληρώσει, είναι ελεύθερος να κάνει κι άλλα χρέη. Είναι ακριβώς το σκεπτικό του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Αφού χρωστάς 100 δις, πάρε κι άλλα τόσα και κάνε ανάπτυξη. Παίρνε όμως μέτρα για τα πρώτα 100 και βλέπουμε. Κι όλοι βλέπουμε φυσικά. Αφού λαμογιάρουν όλοι, παίρνουν λίγο χρόνο με τα καινούργια δάνεια, φτιάχνουν κανά δημόσιο οργανισμό, αγοράζουν τους τρεις παίκτες- κολώνες και καμιά δεκαρία μικρούς, κι όταν ξανακοιτάνε τα βιβλία, αυτά λένε οτι χρωστάνε 200 δις.
           Διότι ποδοσφαιρική ανάπτυξη σημαίνει οτι με τα νέα μέτρα, θα παίξεις Ευρώπη, θα έρθουν χορηγοί και θα χτυπήσεις τίτλο, χώρια που ο κόσμος θα σου τιγκάρει κάθε Κυριακή το γήπεδο. Όποιος πιστεύει κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον μακράν νυχτωμένος περί την οικονομίαν, την επιχείρησιν αλλά και το ποδόσφαιρον. Κι ειδικά σε τέτοια εποχή κρίσης.
           Η λίγδα λοιπόν αγόρασε χρόνο για το νέο πρωτάθλημα αποδεικνύοντας την προσωρινότητα της αλλά και απαξιώνοντας το προϊόν ποδόσφαιρο. Πού ούτως ή άλλως κάτι κατιμάδες παίζανε, αλλά τώρα ο κατιμάς θα είναι γενικευμένος και μόλις αρχίσουν κι έρχονται και τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα κι αρχίζει και ξεκαθαρίζει ο πρώτος ( ένας παίρνει τίτλο υπενθυμίζω ), τότε τα γήπεδα θα αδειάζουν κι οι ομάδες θα παίζουν με ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ κατιμάδες. Γι' αυτό και τα χρέη θα μεγαλώνουν. Αλλά άμα βρεθεί κάποιος περίεργος κι αποφασίσει να εφαρμόσει κάποιον νόμο κάθαρσης, όλοι θα μαζευτούν και θα λένε τα γνωστά : " Μα από εμάς θα αρχίσει η εφαρμογή του νόμου; " Έτσι είναι αγαπητοί κι αγαπητές. Το παρελθόν της ατιμωρησίας γεννάει λαμογιάρικο μέλλον. Και κάντε τους συνειρμούς.
             Η ρόμπα όμως δεν περιορίζεται σε αυτά αλλά κάνει και επικοινωνιακό παιχνίδι. " Οι ομάδες που δεν έχουν άδεια και υφίστανται τα μέτρα αυτά, θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν Ελληνόπουλα." Προσέχτε για πόσο μαλάκες μιλάμε, που καρφώνονται και μόνοι τους. Η ΑΙΩΝΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ. Αυτοί που ΔΕΝ έχουν άδεια θα έχουν Έλληνες, ενώ οι νοικοκύρηδες θα έχουν ΚΑΙ Έλληνες. Και ποιός θα είναι πιο συμπαθής στην κοινή γνώμη; ΜΑ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ δεν ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ. Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΜΠΑΘΗΣ. Ο ΦΤΩΧΟΣ, που θα λέγεται τίμιος, ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ  ΘΑ ΕΙΧΕ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ. Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΤΙΜΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΕΧΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ. Η λίγδα δεν είναι απλώς άσχετη με τα οικονομικά, αλλά ούτε κι έναν επικοινωνιολόγο δεν μπόρεσε να έχει εκεί μέσα για να περάσει την κουφή γραμμή.
              Ποιά είναι αυτή η κουφή ; " Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την αδειοδότηση των ομάδων." Τι είναι η άδεια; Μέχρι τώρα πιστεύαμε οτι είναι ένα χαρτί με το οποίο συμμετέχεις στην διοργάνωση. ΛΑΘΟΣ. Στο πρωτάθλημα συμμετέχεις είτε έχεις, είτε δεν έχεις άδεια. Όταν όμως δεν έχεις άδεια, δεν έχει καμιά σημασία που δούλεψες τον νοικοκύρη αλλά οφείλεις να είσαι φυτώριο για αυτόν. Γιατί να τρέχουν οι σκάουτερς του δεξιά κι αριστερά και να μην έχουν έναν μαλάκα δανεισμένο-αδειοδοτημένο μέχρι το λαιμό, που θα χρησιμοποιεί Έλληνες παίκτες που θα δείχνουν τι αξίζουν σε ψηλό επίπεδο; Κι αν υπάρχει και κάτι καλό σαν υλικό σ' αυτόν τον χωρίς άδεια, επειδή χρωστάει ο μαλάκας, τι θα κάνει;  Ε, τι κάνουν τα φυτώρια; Πουλάνε δενδρίλια. ΔΙΟΤΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΡΙΣΚΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΦΙΝΤΑΝΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ. Καλά δεν το πάει η λίγδα;
             Πούλα, πούλα, πούλα ( πάει κι ο Κλωναρίδης ), κάποια στιγμή θα εξυγιανθείς. Είναι μια λογική. Η λογική της Ξάνθης, ας πούμε. Που βρέξει χιονίσει, εκεί θα βρίσκεται, κι αυτό το εμπόριο κάνει ο Πανόπουλος. Και καλά κάνει. Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ. Και που τώρα ελπίζει σε κάτι παλαίμαχους ( συμπαθέστατοι σαν παίκτες ) , που ούτε περίπτερο δεν έχουν διοικήσει, και ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΣΕ ΤΙ ΣΠΙΡΑΛ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ. Διότι άντε κι εξυγιάνθηκε σαν νούμερα. Άνθρωποι να την ακολουθήσουν υπάρχουν; Ναι αμέ. Όσοι κάθε χρόνο βλέπουν την Ξάνθη. ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ : ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΤΑΝ, όχι ο νόμος της λίγδας, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΑΥΤΟΒΟΥΛΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99 ΠΕΡΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ, ΠΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΑΙΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ; ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΣΟΥΡΣΙΜΟ ΣΤΗΝ ΛΙΓΔΑ, ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ - που φυσικά θα ελέγχει και την διαιτησία -  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΣΙΓΟΥΡΟ; Δεν έχω καμία αμφιβολία για την Original ( καλά κάνει ) και για κάποιους ακόμα. Μέχρι να σκάσουν όλοι αυτοί και να κλειστούν στις αναμνήσεις τους. Ίδιοι κι αυτοί με όλους εκείνους που πάθανε κατάθλιψη που δεν μπορούν να πάνε στη Μύκονο πια με διακοποδάνεια.
               Με πικραίνουν όλα αυτά που γράφω αλλά δεν είναι δυνατόν να μπω στο πλοίο της χαράς και να μην βλέπω το στήσιμο, την γελοιότητα της εξυγίανσης και την νοοτροπία του Έλληνα που ακόμα δεν κατάλαβε οτι όσοι μείνανε πάνω στον Τιτανικό πνίγηκαν ενώ όσοι επιβιβάστηκαν σε μια μικρή βαρκούλα σώθηκαν. Η ΑΕΚ και το ευρώ, είναι Τιτανικοί. Και κρίμα που δεν είμαστε σαν Έλληνες, άνθρωποι που αγαπάμε την αλήθεια και την στιγμιαία κάθαρση. Διότι κι εγώ που τα λέω αυτά, θα είμαι πάνω στο πλοίο αφού θέλω όλη την ιστορία να την ζήσω. Κρίμα που δεν έρχεται ένας ηγέτης που θα πάρει την σωστή απόφαση, όσο σκληρή κι αν είναι. Κρίμα που τα γεγονότα θα επιβάλουν το μέλλον κι όχι ο 'ανθρωπος σαν σκεπτόμενο ον. Κρίμα που ο Τομ καπελώθηκε από τον Τζέρυ καρτουνίστικα. Κρίμα που ο Μαύρος περιμένει τον Ντέμη. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ. Και δεν εξαιρώ κανέναν. ΣΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΔΙΑ. ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΜΙΛΑΩ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΕΜΒΡΥΑ.
                                                ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ

14 σχόλια:

  1. Μπαμ, μπουμ και τέζα ο καμπούρης!
    Τον πούλο,από τα τρία το μακρύτερο.
    Ο Ρόυς ο παιχταράς θα πάει να βάψει την φράντζα του πιο ξανθιά τώρα,και οι Γερμανοί και οι συμπαθούντες αυτών θα απολαύσουν τον τελικό πίνοντας τις ωραίες τους μπύρες.
    Χωρίς αγωνία μια που δεν θα παίζει η ομάδα τους...
    Αλήθεια δεν πρόσεξα, η Μέρκελ που ήταν;
    Ρε άι στο διάολο με τους μπαλαδόρους των Γερμανών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ : ΒΡΕ ΣΤΟΝ ΚΟΥΒΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΝΑ ΧΟΡΕΥΕΙ ΧΑΣΑΠΟΣΕΡΒΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΟΤΑΝ ΜΗΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΘΕΙ Ο ΚΟΕΜΤΖΗΣ, ΑΞΙΖΕ Η ΖΗΜΙΑ. ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ. ΑΦΟΥ ΤΟ NO GOAL KAI TO UNDER, ΗΤΑΝ ΛΟΓΩ ΓΑΛΛΙΑΣ.
    ΑΛΛΑ ΣΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.
    ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ.
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΊΝΕΙ ΣΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ. ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΜΠΑΛΑ;
    ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΚΑΙΤΕ ΕΧΕΙ, ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ; ΑΣΤΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ; ΚΑΤΣΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΕΜΠΝΕΕΙ ΓΕΝΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΑΝΑ;
    ΕΚΕΙ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΓΚΑΝΑ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ. ΚΙ ΕΧΩ ΘΕΜΑ ΣΑΝ ΕΟΚ. Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑ. ΕΧΩ ΘΕΜΑ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ: ΜΠΑΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΑΝΕ. ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ. ΔΟΥΛΕΥΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ. ΚΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ, ΜΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ. ΚΙ Ο ΡΑΠΑΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΙ. ΚΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ, ΔΙΟΤΙ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΟΛΑΓΝΟΥΣ.
    ΒΡΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρηστος Χοντζεας29 Ιουνίου, 2012 00:23

    Τα πραγματα ισιωνουν με το χρονο και ερχονται στη θεση τους.
    Τι δουλεια εχει η αλεπου στο παζαρι;
    Ηθελα να ηξερα,αυτος ο Λεβ,τι μασαει ολη την ωρα; Τα ουλα του; Παραξενα πραγματα.
    Για κακη τυχη της "Γερμανικης" ομαδας, μια και μονη φορα εως τωρα στο γιουρο δουλεψε το διδυμο Κασανο-Μπαλοτελι. Αυτος ηταν και ο αδυναμος κρικος εως τωρα αλλωστε της κατα τα αλλα σχεδον αριστης ομαδας της Ιταλιας.
    Που μαζι μα τα γνωστα αμυντικα χαρακτηριστικα,πλεον εχει προσθεσει και πινελιες γερες απο κατοχη και κυκλοφορια μπαλας,παραγωγη φασεων κλπ.

    Με 7 παικτες της Μπαγερν ξεκινησε η Γερμανια. Της πολυεθνικης και πολυχαμενης Μπαγερν.
    Οι αλλαγες του Λεβ ηταν να βαλει ιδιους παικτες με αυτους που βγηκαν. Απλα ελπιζοντας οτι οι Ροις-
    Κλοζε θα ηταν καλυτεροι των Ποντολσκι Γκομεζ.
    Αλλαγη πλευσης δεν υπηρχε και αποδειχθηκε οτι το περιφημο "σταθερο τεμπο" δεν ειναι τιποτα αλλο παρα η σχετικη ανεση σε ματς εναντι πιο αδυναμων.
    Απεναντι σε ισαξιους η ανωτερους αντιπαλους,δεν υπαρχουν οπλα. Απλα κατεβαζουμε τα βρακια.

    Και δεν υπαρχει ΓΕρμανικο ποδοσφαιρο παρα μια ομαδα-"ΕΟΚ" που καθενας κανει οτι γουσταρει.

    Χαρες και πανιγυρια για ολοκληρη σχεδον την Ευρωπη-ποδοσφαιρικη και μη- για τον αποκλεισμο των Πολωνοτουρκων και Ταταρομογγολων που παριστανουν τους Γερμανους. Δεν αντεχαμε αλλες "Bild. Κουραστικαμε.
    ΦΑε μια χαστουκα τωρα και μεινε στη γωνια.

    Και παλι καλα που τελειωσε με 1-2 αντι για 0-4. Μαλακες ηταν οι Ιταλοι. Επρεπε να τους τελειωσουν με καμια 5αρα.
    Ισπανια που σας χρειαζεται, Βισιγοτθοι.

    Καλοι οι Ροις και Λαμ και Σουρλε λοιποι,αλλα ολοι μαζι ειναι το δεξι αρχιδι του Πιρλο.
    Και "Πιρλο" δεν προκειται να "γεννησουν" ποτε,γιατι τους απαγορευεται η επινοηση.Δια ροπαλου Οχι μονο σε ποδοσφαιρικο αλλα και κοινωνικο και εργασιακο και πολιτικο επιπεδο.
    Με αυτο σαν δεδομενο,ειναι αυτονοητο οτι θα εχεις καλα "εργαλεια" αλλα οχι καλλιτεχνες. Οχι αυτους που θα κανουν το εξαιρετικο. Το απροβλεπτο. Μπορει να εχεις την ησυχια σου βεβαια,και να κανεις τους υπολογισμους σου βεβαια,αλλα μπορει και να πεθανεις απο ανια και θληψη,η απο την πολυ μιμηση να γινεις ενας καραγκιοζης
    Κατσαβιδια ηταν και κατσαβιδια παραμενουν.

    Υ.Γ Κατα την ανακρουση του Εθνικου υμνου,γιατι εμεναν αμιλητοι οι περισσοτεροι "Γερμανοι" παικτες; Δεν τους τον εχουν μαθει;
    Η κατι τους λεει οτι σε λιγο καιρο δεν θα υπαρχει Γερμανικο κρατος;
    Ποιο πιθανο μου φαινεται το δευτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρηστος Χοντζεας29 Ιουνίου, 2012 01:10

    Ο πανιβλακας που προσφατως μας προεκυψε και "στραβος",εστειλε επιστολη. Προς Βισιγοτθους επιστολη το αναγνωσμα:

    Αθήνα, 27 Ιουνίου 2012

    Όπως σας έχω πληροφορήσει, δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραστώ στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λόγω μιας οφθαλμολογικής επέμβασης που έπρεπε να γίνει. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

    Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης.

    Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος.

    Θα επιταχύνω την εφαρμογή του Προγράμματος με έμφαση στον τομέα των Ιδιωτικοποιήσεων.

    Βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλισθεί, επίσης, η επίτευξη όλων των στόχων.

    Προσβλέπω σε συνάντησή μας, ευθύς ως οι γιατροί μου επιτρέψουν να ταξιδέψω.

    Αντώνης Κ. Σαμαράς

    Την παραπανω θα την προσκομισει στους Ουνους ο αλλος Βισιγοθτοτραφης που τον εχουμε και τον ταιζουμε σαν προεδρο της Δημοκρατιας. Δημοκρατια δεν εχουμε αλλα ερχουμε εναν προεδρο της.

    Ειδε κανεις στην παραπανω κατι για "διαπραγματευση" η "επαναδιαπραγματευση";Κατι ψελιζει εκει καπου για μια "ενοχλητικη ανεργια".
    θα δουμε τι θα γινει με τους εκατομμυρια πεινασμενους,αστεγους και ανεργους; Δεν γαμιουνται. Τα παν σημερα ειναι να τιμας τα παντελονια που φορας και την υπογραφη σου.
    Μεγαλυτερο σκερβελε, και πιο ταπεινο υποχειριο,δεν πρεπει να ξανειδε ο τοπος απο την εποχη των παγετωνων.

    Και τι λενε για αυτα οι αλλοι δυο συνενοχοι; Ο ενας ο χοντρος βολευτικε με την συγκαλυψη και τις διαβεβαιωσεις απο μερους του Καλαματιανου "φαινομενου" οτι δεν θα διωχθουν οι φεροντες τα ΔΝΤ και τα μνημονια.
    Ο αλλος ο "Τομαρ", ι Κουνελης,φυλλοροει. Και αλλο στελεχος ιδρυτικο εφυγε σημερα,γιατι κατι νομιζε λεει οτι δεν θα συμμετασχει η Δημαρ στην συγκυβερνηση. Ηταν σε αλλο πλανητη αυτος. Οπως και πολλοι αλλοι.

    Μιλαμε για το μπουρδελο της Καλεργαινας. Δεν υπαρχει τιποτα. Μονο ατομικος σωσμος και ατομικο γλυτωμα απο ποινες,κλωτσιες και προανακρισεις.
    Αυτα τους νοιαζουν. Ποια κυβερνηση και ποια κοινοβουλευτικη θητεια;

    Ο Τσιπρας θα γινει πρωθυπουργος ενω δεν θα εχει τελειωσει τις διακοπες του. Απο τα μπανια θα τον φερουν να καθησει στην καρεκλα. Μαυρος-μαυρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ειναι οτι χαθηκαμε.Ειναι οτι δεν ειχαμε τι να γραψουμε.Αμα δεν εχεις τι να γραψεις,στο φοντο θα βγουνε παπαριες.Στουρναρας προεκυψε τελικα υπουργος οινομικων,δευτεροτριτη επιλογη,και οχι απο τις πολυ αρεστες.Εχει ψιλοαλλαξει την ροτα του,και δεν ηθελε την βομβα στα χερια του.Του`ρθε και του κατσε ομως,και δεν ξερει τι να κανει.Να αρνηθει δεν μπορει,ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ,μπορει ομως να κανει δυο-τρια πραγματακια,να επανορθωσει...
    Ελλειψει πρωθυπουργου,αυτος ειναι το νουμερο ΕΝΑ,ποιος Καρολος τωρα και Γιαννιωτικες ιστοριες.Η, σαν διαπραγματευτης του 3ου μνημονιου παιρνει την βομβα και την βαζει στην τσεπη του,η λεει τα πραγματα οπως εχουν στην πραγματικοτητα και βαζεις σε σκεψεις ολη την Ευρωπη,κανοντας τριο με Γαλλια και Ιταλια,ενα τριο που θα λειτουργησει σαν ωρολογιακη βομβα στις Βρυξελλες.
    Αρχικη του σκεψη ειναι η παραταση για τον Σεπτεμβρη των νεων μετρων,ελπιζοντας σε μια αλλαγη σταση της Μερκελ.Η αγκυλωση των Γερμανων τον αναγκαζει να βαλει αλλη προτεραιοτητα,που δεν ειναι αλλη παρα το ψελλισμα για να ξαναδουνε τα πραγματα απο καποια αλλη οπτικη γωνια.
    Βαρανε τα τελια στην Κυπρο,για το ΔΝΤ,κι απο κει που οι Ρωσοι θα ειχαν κι αλλο "πατημα" μεσω Κινας,τωρα θα χασουν και την βαση τους ολες οι off-shore εταιριες τους.
    Γενικα,εχει χοντρυνει παρα πολυ το παιχνιδι,και η εξοδος απο την "Ευρωπη" της Γερμανιας φανταζει πιο κοντα απο ποτε.Και δεν μπορω να καταλαβω,την εμμονη καποιων να μεταφραζουν τις δηλωσεις της Μερκελ περι μη αμοιβαιοτητας του χρεους σαν απειλη και τελεσιδικη αποφαση των Γερμανων να μην αναλαβουν τα γαμησιατικα των αλλων.Ρε πουστη μου,τετοια αβαντα ουτε οι δοσιλογοι δεν εκαναν.Πεστε ρε μουνοπανα,οτι αυτη η δηλωση δεν κρυβει τιποτα αλλο παρα την απειλη των Γερμανων για "εξοδο τους",αν δεν γινουν ολα οπως τα θελουν.Και που τυχον εξοδο τους σημαινει ΠΑΝΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ για τις χωρες που εχουν τα μνημονια,αφου οτι κινειται και δεν κινειται σε καθε χωρα θα ανηκει σε αυτους!!!
    Αν την Γερμανια την συμφερε η αναπτυξη,θα την ειχε βαλει μπροστα.Δεν την συμφερει,δεν κανει τιποτα.Ποσο πιο απλα να το πει κανεις....!!!
    Στα καταδικα μας τωρα,αρχιζω και εχω αμφιβολιες κατα ποσο ο Σαμαρας θα προλαβει να ειναι πρωθυπουργος βλεποντας κι απ`τα δυο ματια.Ειναι ταχυτατες οι εξελιξεις,που δεν ξερω αν θα βγαλει λογο και στην βουλη χωρις να παριστανει τον "πειρατη".Απο προχθες,εβαλε μπροστα το Μητσοτακεικο τις μηχανες,βλεποντας την εικονα διαλυσης της ΝΔ.Βλεπει οτι διαπραγματευσεις στην Ευρωπη θα γινουν μονο μεταξυ παρμεζανας και παελιας,οποτε ειναι η τελευταια των τελευταιων των ευκαιριων να γινει η κορη αρχηγος του κομματος.
    Τα εκκαθαριστικα ερχονται και τρελαινουν κοσμο.Στον γειτονα του ηρθε 2300ευρω,τριτεκνος.Ανεργος απο τον Γεναρη,και χθες που ηρθε η ΔΕΗ να κοψει το απληρωτο ρευμα,285 ευρω,βγηκε με το δικαννο στο μπαλκονι...Οι Δεητζηδες φωναξαν την αστυνομια,βγηκαν και οι γειτονες,και τελικα την λυση την εδωσε ο διοικητης που "εδιωξε" τους δεητζηδες και ειπε να πανε αλλη μερα να ησυχασουν τα πνευματα.!!! Ειχαμε σοου,αλλα την επομενη φορα δεν ξερω τι θα γινει...Η κατασταση εχει εκτροχιαστει,και βλεπω τον Ιουλιο αυτα που εκαναν περσι "οι αγανακτησμενοι", να ειναι παιδικο παρτυ μεχρι τριτης δημοτικου μπροστα σε αυτα που ερχονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το συμπέρασμα από τους ημιτελικούς του Γιούρο είναι το εξής:
    Αν θέλεις να κάνεις κάτι καλό για τα μαλλιά σου μην λουστείς με Ultrex. Καν' τα μοϊκάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε πείτε το καθαρά....
    τι φοβάστε, μην παρεξηγηθεί ο Αλμπερτ;
    Οι Γερμανοί πήρανε τον πούλο τον μαύρο από την Γκάνα,τον γλύψανε καλά σαν παγωτό και μετά αφού τον γευτήκανε ''αλλιώς''αναφώνησαν: ich komme!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαβάστε αυτό,έχει ενδιαφέρον...
    Από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι το 1970 οι ΗΠΑ κυριάρχησαν στην παγκόσμια οικονομία έχοντας ως όπλο τους το δολάριο που με τη σύνδεση του στο χρυσό δημιουργούσε μία πλασματική διεθνή νομισματική σταθερότητα εξασφαλίζοντας εξαιρετικά σημαντικά πλεονεκτήματα στην αμερικανική οικονομία αλλά προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στον υπόλοιπο κόσμο. Στις αρχές της δεκαετίας του '70 μία ενορχηστρωμένη προσπάθεια με πρωταγωνιστή τη Γερμανία και συνεργούς τη Βρετανία και τη Γαλλία πέτυχε την κατάρρευση του επί σχεδόν μιας τριακονταετίας διεθνούς νομισματικού συστήματος με επίκεντρο του το δολάριο και την αντικατάσταση του με το σύστημα των ελεύθερα κυμαινόμενων συναλλαγματικών ισοτιμιών.

    Μπροστά στον κίνδυνο απώλειας του κυρίαρχου νομισματικού και οικονομικού τους ρόλου οι, πληγωμένες απ΄ το χαμένο πόλεμο του Βιετνάμ, ΗΠΑ αντέδρασαν επιβάλλοντας με την απειλή πολέμου εναντίον της Σαουδικής Αραβίας τη διεξαγωγή του διεθνούς εμπορίου πετρελαίου αποκλειστικά στο αμερικανικό νόμισμα. Έτσι, υποκατέστησαν την απώλεια της σύνδεσης του δολαρίου με το χρυσό με αυτήν της σύνδεσης του με το μαύρο χρυσό, αποκαθιστώντας την νομισματική τους ηγεμονία.

    Η απάντηση της Γερμανίας ήταν η προσπάθεια, με τη βοήθεια της Γαλλίας, για τη δημιουργία μίας Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης με ένα νόμισμα το οποίο θα μπορούσε να εξελιχθεί σε αντίπαλο δέος του δολαρίου. Το ξέσπασμα της παγκόσμιας πετρελαϊκής κρίσης, όμως, έβαλε τέλος στο πρώτο ευρωπαϊκό πείραμα νομισματικής ολοκλήρωσης με τις δύο πρωταγωνίστριες σε αυτό χώρες να επαναφέρουν στο προσκήνιο το θέμα της Νομισματικής Ενοποίησης στα τέλη της δεκαετίας του '70, ιδρύοντας αυτή τη φορά τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών (ΕΜΣΙ), στη βάση του οποίου δημιουργήθηκε μία νομισματική μονάδα, το ECU, όπου συνδέθηκαν τα νομίσματα των κρατών του μηχανισμού σε μία καθορισμένη ισοτιμία.

    Ελλείψει, ωστόσο, ενός πραγματικά ενιαίου νομίσματος και εξαιτίας της οικονομικής υπεροχής της Γερμανίας έναντι των υπολοίπων μελών του ΕΜΣΙ, το ECU κατέληξε να γίνει σκιά του γερμανικού νομίσματος, με τη Νομισματική Ένωση να παίρνει την προσωνυμία 'D-zone', δηλαδή 'ζώνη του Μάρκου'. Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, η Budensbank, μετατράπηκε, ανεπίσημα, σε Κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης με αποτέλεσμα η νομισματική πολιτική της να επηρεάζει άμεσα όλες τις χώρες του ΕΜΣΙ, οι οποίες και έπρεπε να προσαρμόζουν τα επιτόκια τους ανάλογα με τα δικά της προκειμένου να παραμένουν εντός του μηχανισμού.

    Έτσι, όταν η Budensbank προχωρούσε σε ανατίμηση του επιτοκίου του μάρκου προκειμένου να αντιμετωπίσει πληθωριστικές πιέσεις στην αναπτυσσόμενη Γερμανία, το ECU ακολουθούσε αναγκάζοντας και τις υπόλοιπες χώρες του ΕΜΣΙ να αυξήσουν τα επιτόκια τους προκαλώντας ανατίμηση στο κόστος των επιχειρηματικών και στεγαστικών δανείων και τελικά στο κόστος χρηματοδότησης της ανάπτυξης. Στην πράξη, η Γερμανία χρέωνε ως αντάλλαγμα για την παροχή μίας συναλλαγματικής σταθερότητας την εξαγωγή του πληθωρισμού από την ίδια προς τα υπόλοιπα κράτη του ΕΜΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. συνέχεια:

    Όσο η νομισματική πολιτική της Γερμανίας προβλημάτιζε μόνο τις αδύναμες χώρες του ΕΜΣΙ, ο γαλλογερμανικός άξονας λειτουργούσε συντονισμένα ασκώντας πιέσεις στις χώρες αυτές για την υιοθέτηση συγκεκριμένων οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών με στόχο την προστασία του και την παραμονή τους εντός αυτού. Όταν, όμως, το 1983 έγινε ο Γάλλος Πρόεδρος Μιτεράν αυτός που αναγκάστηκε να αλλάξει το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης του αναλαμβάνοντας υψηλό πολιτικό κόστος προκειμένου η Γαλλία να παραμείνει εντός του ΕΜΣΙ, η ευρωπαϊκή νομισματική ιστορία άλλαξε ριζικά. Από τότε και στο εξής. βασικός στόχος της γαλλικής πολιτικής και κύριο κίνητρο πίσω από τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες της Γαλλίας για νομισματική ενοποίηση έγινε η δημιουργία και η θέσπιση ενός πανευρωπαϊκού νομισματικού ιδρύματος που θα ασκούσε τον έλεγχο της νομισματικής πολιτικής περιορίζοντας την κυριαρχία της Γερμανίας σε αυτόν τον τομέα.

    Τα νέα σχέδια της Γαλλίας βρήκαν αντίθετη τη Γερμανία η οποία απέκρουε κάθε προσπάθεια υλοποίησης τους, αποδεχόμενη, ωστόσο, ως πολιτικό συμβιβασμό μία σειρά μέτρων προς την κατεύθυνση της οικονομικής ενοποίησης. Τον Ιανουάριο του 1988, βλέποντας η Γαλλία πως η νομισματική ενοποίηση παρέμενε ένα απραγματοποίητο όνειρο, κατέθεσε για πρώτη φορά πρόταση για την ίδρυση μίας Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, βήμα το οποίο προέβαλλε ως καθοριστικό για τη δημιουργία ενός κοινού νομίσματος.Η αντίδραση της Bundesbank ήταν σφοδρή, διαμηνύοντας προς όλες τις πλευρές με κάθε τρόπο πως δεν ήταν σε καμία περίπτωση διατεθειμένη να παραδώσει τον έλεγχο της νομισματικής πολιτικής σε ένα ευρωπαϊκό ίδρυμα.

    Ωστόσο το πολιτικό σκηνικό του 1988 ήταν πολύ διαφορετικό απ' ότι σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και η αναγνώριση από τη Γερμανία της ιστορικής ευκαιρίας να διεκδικήσει χαμένα πάτρια εδάφη αναζωπυρώνοντας το όνειρο της επανένωσης της με το Ανατολικό της τμήμα, την έκανε να αλλάξει θεαματικά τη στάση για τη δημιουργία ενός κοινού νομίσματος επηρεάζοντας καθοριστικά το μέλλον της Ευρώπης.

    Προκειμένου να υλοποιηθεί ένα τέτοιο, αδιανόητο μέχρι εκείνη την στιγμή, σχέδιο η Γερμανία χρειαζόταν οπωσδήποτε τη στήριξη της Γαλλίας και της Βρετανίας, την έγκριση της Σοβιετικής Ένωσης και των ΗΠΑ και τη σύμφωνη γνώμη της Bundesbank.

    Έτσι, με το βλέμμα στην επανένωση η Γερμανία προώθησε μία νέα 'φιλοευρωπαϊκή' πολιτική συμφωνώντας να ξεκινήσουν συζητήσεις για τη δημιουργία μίας Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ταυτόχρονα, όμως, άφησε να διαρρεύσει η πρόθεση της για την επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. συνέχεια ξανά:

    Η προοπτική αυτή έπεσε σαν ατομική βόμβα στην Ευρώπη και ανέγειρε για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες το 'Γερμανικό Ερώτημα'.. Αυτό, μετουσιώνονταν στο φόβο της δημιουργίας μίας Μεγάλης Γερμανίας στην καρδιά της Ευρώπης, η οποία θα είχε εθνικοσοσιαλιστική ταυτότητα που σε συνδυασμό με το μέγεθος, την εμπορική, οικονομική και νομισματική της δύναμη θα της επέτρεπε να μετατραπεί σε ευρωπαϊκή υπερδύναμη.

    Ξαφνικά, η Γαλλία βρέθηκε αντιμέτωπη με τον κίνδυνο αποδυνάμωσης του γεωπολιτικού της ρόλου. Το τέλος του Ψυχρού Πολέμου θα επέφερε την κατάργηση των περιορισμών που είχαν τεθεί στη Γερμανία μετά την ήττα της στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και οι οποίοι συντηρούσαν ένα ευνοϊκό για τη χώρα πολιτικό, εμπορικό και οικονομικό περιβάλλον, ενώ η στροφή από έναν κόσμο όπου οι στρατιωτικές υπερδυνάμεις είχαν τον κυρίαρχο ρόλο σε ένα νέο όπου οι οικονομικές δυνάμεις θα πρωταγωνιστούσαν θα άλλαζε τις ευρωπαϊκές ισορροπίες προς όφελος της Γερμανίας και εις βάρος της Γαλλίας.

    Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η απειλή η Γαλλία άρχισε να σχεδιάζει ένα 'οικονομικό αφοπλισμό' της Γερμανίας ώστε να της αφαιρεθεί η 'ατομική της βόμβα', το μάρκο και να αναγκαστεί να ενταχθεί σε μία Ευρώπη με βαθιές δομές, οι οποίες, κατά την εκτίμηση της Γαλλίας, θα αποτελούσαν εγγύηση για τον περιορισμό της δύναμης της.

    Παράλληλα, όσο η Γαλλία προσπαθούσε να προωθήσει τις διαδικασίες νομισματικής ενοποίησης, επεδίωκε μυστικά τη συνεργασία της με τη Βρετανία προκειμένου να αποτρέψει την επανένωση Ανατολικής, Δυτικής Γερμανίας.

    Σε απόρρητο έγγραφο από το αρχείο του Mikhail Gorbachev, με ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 1989, περιλαμβάνεται συνομιλία της Margaret Thatcher με το Σοβιετικό Πρόεδρο όπου η Βρετανίδα Πρωθυπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά: "Δε θέλουμε μία ενωμένη Γερμανία. Αυτό θα οδηγήσει στην αλλαγή των μεταπολεμικών συνόρων και δε μπορούμε να επιτρέψουμε μία τέτοια εξέλιξη καθώς θα υπονομεύσει τη σταθερότητα του διεθνούς status quo και θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια μας .... Μπορώ να σας πω ότι ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής συμφωνεί με αυτήν τη θέση. Μου έστειλε ένα τηλεγράφημα από το Τόκιο όπου μου ζητήσε να σας πω πως οι ΗΠΑ δε θα προβούν σε καμία κίνηση που θα μπορούσε να βάλει σε ρίσκο την ασφάλεια της Σοβιετικής Ένωσης ή που θα μπορούσε να εκληφθεί από τη Σοβιετική Ένωσης ως εχθρική.”

    Η πίεση από τη Βρετανία και τη Γαλλία για να εξασφαλιστεί η αρνητική στάση της Σοβιετικής Ένωσης απέναντι στην προοπτική επανένωσης της Γερμανίας δεν απέδωσε. "Η Δύση δε θέλει τη Γερμανική επανένωση αλλά θέλει να χρησιμοποιήσει εμάς για να την εμποδίσει, να δημιουργήσει μία σύγκρουση μεταξύ υμών και της Γερμανίας έτσι ώστε να διαγράψει την πιθανότητα μίας μελλοντικής 'συνωμοσίας' μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και της Γερμανίας" αναφέρει σε απόρρητο έγγραφο με ημερομηνία 3 Νοεμβρίου 1989 ο ίδιος ο Gorbachev.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ξανά,συνέχεια:

    Η ελπίδα της Βρετανίας ότι θα έβρισε έναν πολύτιμο σύμμαχο στις ΗΠΑ για να σταματήσει τη 'Γερμανική απειλή', αποδείχθηκε, επίσης, φρούδα, καθώς οι ΗΠΑ είδαν την πτώση του τείχους του Βερολίνου ως το προμήνυμα της πτώσης της Σοβιετικής Ένωσης και της κατάρρευσης του κομμουνισμού, που θα σηματοδοτούσε την απόλυτη νίκη της 'Δύσης' επί της 'Ανατολής".

    Στα έγγραφα των συνομιλιών της συνάντησης Gorbachev - Bush το Δεκέμβριο του 1989 διαφαίνεται η ανησυχία των δύο ηγετών για τη διαδικασία της επανένωσης της Γερμανίας αλλά και η διάθεση τους να μην παρέμβουν για να τη σταματήσουν.

    Η άρνηση της Σοβιετικής Ένωσης να σταματήσει τα σχέδια της Γερμανίας είχε προκαλέσει 'πανικό' στους Γάλλους. “Η Γαλλική κυβέρνηση θέτει το ερώτημα αν η Σοβιετική Ένωση έχει αποδεχτεί την προοπτική μίας ενωμένης Γερμανίας και δεν πρόκειται να πάρει μέτρα ώστε να τη σταματήσει. Αυτό έχει προκαλέσει ένα φόβο που προσεγγίζει τα όρια του πανικού. Η Γαλλία σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί την επανένωση της Γερμναίας, παρόλο που αντιλαμβάνεται ότι τελικά αυτό θα είναι αναπόφευκτο. Επομένως, ο François Mitterrand πίστεψε με την καρδιά του ότι η Σοβιετική Ένωση συμμεριζόταν τη θέση του όταν έλαβε τη σχετική διαβεβαίωση επ αυτού από τον Gorbachev" αναφέρει σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο ο Jacques Attali, σύμβουλος του Γάλλου Προέδρου σε σύντομη συνάντηση με τον με τον Vadim Zagladin, σύμβουλο του Προέδρου Gorbachev.

    Πριν από μία κρίσιμη συνάντηση στο Elysée Palace η Thatcher έδειξε ένα χάρτη των συνόρων της Γερμανίας το 1937 στο Mitterrand και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες προειδοποιώντας τους για την ανερχόμενη γερμανική απειλή. Ο Mitterrand συμφώνησε με την ανάλυση Thatcher ομολογώντας πως φοβόταν και ο ίδιος πως οι Γερμανοί, που συμπεριφέρονταν με 'αρκετή κτηνωδία', μπορεί να επεδίωκαν να κερδίσουν τα εδάφη που είχαν χάσει στον πόλεμο.

    Σύμφωνα με τα απόρρητα έγγραφα ο Mitterrand είπε πως 'εφόσον κανένας από τους δύο (Βρετανία - Γαλλία) δεν πρόκειται να ξεκινήσει πόλεμο εναντίον της Γερμανίας' η λύση στον περιορισμό της δύναμης της θα μπορούσε να δοθεί μέσα από την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση και συγκεκριμένα μέσω ένα κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. “Αυτή είναι μία πιθανή λύση στο Γερμανικό Ερώτημα", είπε.

    Ωστόσο, η Thatcher θεωρούσε πως η Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση θα οδηγούσε σε επιδείνωση και όχι σε λύση του προβλήματος. Η μελέτη των σχετικών απόρρητων εγγράφων, απομνημονευμάτων και στοιχείων για την επανένωση της Γερμανίας, αποκρυπτογραφεί τους φόβους της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και άλλων κρατών για το 'Γερμανικό Ερώτημα'.

    "Τα προβλήματα δεν πρόκειται να ξεπεραστούν με το να ενδυναμωθεί η Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Οι φιλοδοξίες της Γερμανίας τότε θα γίνουν ο κυρίαρχος και ενεργός παράγοντας" αναφέρει η Thatcher σχολιάζοντας ένα τηλεγράφημα από το Παρίσι στις 2 Φεβρουαρίου του 1990.

    'Η Γαλλία και η Βρετανία πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις του σήμερα ενάντια στη Γερμανική απειλή" επισημαίνει η Thatcher σε τηλεγράφημα της προς τον Γάλλο πρέσβη στο Λονδίνο το Μάρτιο του 1990. "Ο Kohl είναι ικανός για τα πάντα. Έχει γίνει ένας άλλος άνθρωπος. Δεν γνωρίζει πια ούτε τον ίδιο του τον ευατό. Βλέπει τον εαυτό του ως τον παντοκράτορα και έχει αρχίσει να συμπεριφέρεται ανάλογα" γράφει στο ίδιο τηλεγράφημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. συνέχεια....


    Σύμφωνα με τα απόρρητα έγγραφα η Thatcher κατά τη διάρκεια παραπάνω εξελίξεων είχε φτάσει να πιστέψει πως η Γερμανία έπαιζε ένα διπλό παιχνίδι και στην πραγματικότητα δεν είχε παρασυρθεί, όπως φαινόταν, από τους Γάλους στην υιοθέτηση του ευρώ αλλά επιθυμούσε όσο και εκείνοι την υιοθέτηση ενός κοινού νομίσματος. Η Thatcher πίστευε ότι η Γερμανία βάδιζε προσεκτικά στο δρόμο ενός σχεδίου που θα τη βοηθούσε μέσα σε δύο δεκαετίες να γίνει μία διεθνής νομισματική υπερδύναμη και τότε να προσπαθήσει να επιβάλλει το δικό της οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο σε ολόκληρη την Ευρώπη, με απώτερο στόχο την πολιτική ενοποίηση της κάτω από την ηγεμονία της.

    "Στόχος της Γερμανίας είναι ένα "διαρκώς υποτιμημένο μάρκο, που θα επιτευχθεί μέσω της σύνδεσης της σε ένα ενιαίο νόμισμα και θα της επιτρέπει να ξεφορτώνει προϊόντα σε όλους μας", αναφέρει η Thatcher στα απόρρητα έγγραφα.

    "Η Γερμανία θα προσπαθήσει να επιβάλλει στους υπόλοιπους το δικό της κοινωνικό μοντέλο μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρηστος Χοντζεας30 Ιουνίου, 2012 01:03

    Θριαμβος!
    "Την σύγχυση των Γερμανών εφήβων σε σχέση με την ιστορία της χώρας τους και κυρίως γύρω από τις έννοιες της δικτατορίας και της δημοκρατίας, αποκαλύπτει έρευνα Πανεπιστημίου στο Βερολίνο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι νεαροί Γερμανοί εμφανίζονται διχασμένοι ως προς το αν το ναζιστικό καθεστώς ήταν όντως μια δικτατορία, ενώ ένα σεβαστό....
    ποσοστό δεν βάζει το χέρι στην φωτιά όταν ερωτάται αν η σημερινή Γερμανία είναι όντως μια... δημοκρατία.
    Περίπου οι μισοί από τους 7500 δεκαπεντάχρονους μαθητές που πήραν μέρος στην έρευνα του Freie Universität του Βερολίνου, εμφανίστηκαν βέβαιοι ότι το ναζιστικό καθεστώς ήταν δικτατορία, ενώ μόλις λίγο παραπάνω από το 1/3 των ερωτηθέντων εξέφρασε βεβαιότητα για το γεγονός ότι η κομμουνιστική πρώην Ανατολική Γερμανία ήταν επίσης δικτατορία.
    Επιπλέον, γύρω στο 50% των ερωτηθέντων χαρακτήρισε δημοκρατική την πρώην Δυτική Γερμανία, ενώ ποσοστό κοντά στο 60% εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η σημερινή Γερμανία είναι όντως δημοκρατική.
    «Είναι σοκαριστικό» δήλωσε ο συντάκτης της έρευνας, Κλάους Σρέντερ.

    «Σε γενικές γραμμές, οι πολιτικές και ιστορικές γνώσεις πολλών μαθητών είναι περιορισμένες» αναφέρουν οι ερευνητές σε ανακοινωσή τους, επισημαίνοντας ότι οι επιπτώσεις της χαμηλής εκτίμησης για την ιστορική γνώση, ήταν εμφανείς στις απαντήσεις.

    Πολλοί μαθητές, «δεν έχουν την ικανότητα να διακρίνουν τη δημοκρατία από τη δικτατορία».
    Περίπου 40% των μαθητών πιστεύουν ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά μεταξύ του ναζισμού, της πρώην Ανατολικής/ πρώην Δυτικής Γερμανίας και της σημερινής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.
    «Αυτή η ομάδα των μαθητών πιστεύει ότι το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες εκπροσωπούνται ισότιμα και στα τέσσερα συστήματα», δηλώνουν με ανησυχία οι ερευνητές.
    Οι τελευταίοι προσπάθησαν να αξιολογήσουν την επίδραση των σχολικών εκδρομών σε ιστορικούς τόπους μνήμης, χωρίς όμως να μπορέσουν να βρουν σε αυτές θετικά αποτελέσματα, συχνά λόγω της «έλλειψης δυνατότητας συσχετισμού των διαθέσιμων πληροφοριών για τις ιστορικές τοποθεσίες».
    Η μελέτη διεξήχθη στα κρατίδια της Βάδης-Βυρτεμβέργης και της Βαυαρίας (νότια), της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (δυτικά) και σε δύο κρατίδια της πρώην Ανατολικής Γερμανίας (Θουριγγία και Σαξονία-Άνχαλτ) με μαθητές της 9ης και της 10ης τάξης ηλικίας 14 και 15 ετών.
    Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτεύχθηκαν στο κρατίδιο της Θουριγγίας, και τα χειρότερα στη Ρηνανία. Στα πορίσματά τους, οι ερευνητές συστήνουν να προταθούν "επειγόντως» στα γερμανικά σχολεία μαθήματα "προσανατολισμένα γύρω από τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας".

    Απορω γιατι μπερδευονται. "Ελευθερια ειναι η εργασια" και "δημοκρατια ειναι το να λες ναι σε ολα στο αφεντικο" αφου εκεινο ξερει.

    Τα εχουν μπερδεψει τα παιδια. Χαμπαρι δεν σκαμπαζουν απο τους πατερες του Εθνους τους τους οποιους τους αποκρυβουν εσκεμενα οι συγχρονοι βαρβαροι. Μυρωδια δεν παιρνουν απο αυτους που εδωσαν το Ελληνικο στιγμα στην Γερμανικη κοινωνια και πολιτικη. Εναν παραλυτο με ενα καροτσι να σερνεται βλεπουν νυχθημερον,που απειλει τους παντες. Λογικο ειναι να μπερδευτεις και να νομισεις οτι Δημοκρατια ειναι να γαμας τους παντες αφου εισαι και ο πρωτος...εστω και σακατης.


    Απο τη μια τα κυβερνανε κατι αληταμπουρες Ταταρομογγολοι που βριζουν τους παντες και φορανε κοστουμια και απο την αλλη επισκεψεις σε μουσεια και ναζιστικα στρατοπαιδα οπου αναγκαστικα εκει,πληροφορουνται για το προσφατα "ενδοξο" παρελθον.
    Λογικο ειναι να εχουν μια συγχυση.
    "ποιος τα καταφερε καλυτερα; Ο Χιτλερ η η Μερκελ"; Σοιμπλε η Μεγκελε; Ιδου η απορια.
    Ναζι κανεις η να μη ζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή