Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ

           Κάτι τέτοιο έχει πιάσει όλους εμάς εδώ εν όψει του αγώνα με την Γερμανία. Ξαφνικά όλοι μας κωλοτουμπιάσαμε για την " τεράστια απώλεια του παικταρά Καραγκούνη " που είναι βγαλμένος από το ποδόσφαιρο του 40 αλλά όποιος τον αντικαταστήσει θάναι σίγουρα επάξιος. Που και γιατί να διαφωνήσω; Σίγουρα ο Μάκος είναι καλύτερος αμυντικά και σίγουρα ο Φορτούνης ξέρει καλύτερη μπάλα. Άρα ο Σάντος κάτω από την πίεση των τραυματισμών και των τιμωριών, όσο πάει κάνει καλύτερες επιλογές.
           Είναι αυτό που λένε κι οι ψυχολόγοι για το μαρτύριο της σταγόνας και την αβεβαιότητα. Καλύτερα ο μονόδρομος, όσο δύσβατος και νάναι, παρά η δυνατότητα των πολλών επιλογών. Εκεί μπερδεύεσαι, φανερώνεις τις εμμονές σου κι αβίαστα γίνονται και τα λάθη. Ενώ άμα σου " χτυπήσει " ο Χαλκιάς, άμα σου αποβληθεί ο Παπασταθόπουλος, άμα ο Χολέμπας κι ο Νίνης κιοτέψουν, τότε φρενάρεις και μπαίνουν οι σωστοί. Σηφάκης, Παπαδόπουλος, Τζαβέλας , Σαλπιγγίδης. Να πούμε κι άλλα; Δεν χρειάζεται για να βάλεις τον βαθμό σου στον Σάντος, που είναι σπουδαίος προπονητής σε καθημερινή βάση αλλά της πλάκας εκλέκτορας παικτών.
            Και δεν πάω κόντρα στο ρεύμα αυτήν την στιγμή. Το ρεύμα που στον βωμό της πολιτικής παίρνει αμπάριζα κι ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι και βλέπει στούκας και πάντσερ εναντίον ελληνικών οχυρών.  Κι οτι η αδάμαστη ελληνική ψυχή θα θριαμβεύσει και πάλι. Και ρωτάω: Πότε θριάμβευσε εναντίον των Γερμανών; Σε εθνικό επίπεδο συζητώ βέβαια κι όχι σε συλλογικό με τους ξένους αχταρμάδες. Διότι με όλα αυτά που διαβάζω στις πουλημένες φυλλάδες των υστερικών πελατών τους, τείνω να πιστέψω οτι κερδίσαμε τους Γερμανούς στον πόλεμο. Ή οτι τους έχουμε κερδίσει άπειρες φορές στο ποδόσφαιρο σε επίπεδο εθνικών ομάδων.
            Φυσικά ο λαός είναι ένας που απλά μιλάει άλλες γλώσσες. Οπότε κι ορισμένες γερμανικές εφημερίδες, ποντάρουν στο οτι αν βγει το λογικό, τότε θα πουλήσουν παραπάνω. Κι αντιγράφω από την  Welt : " ...ο Σαμαράς που πρέπει να μας ενδιαφέρει λέγεται Γιώργος και παίζει αριστερά. Ο πολιτικός παίζει δεξιά και σε αντίθεση με τον πρώτο, όχι μόνο δεν έχει ομάδα αλλά τώρα προσπαθεί να την φτιάξει...." Και μετά : " Οι Έλληνες είναι πρωταθλητές στο στυλ του ποδοσφαίρου που παίζουν, έχουν εφαρμόσει το δικό τους μνημόνιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και κουρεύουν με τον τρόπο τους, τους αντιπάλους τους. Ρωτείστε και τους Ρώσους." Μια άλλη φυλλάδα της Βεστφαλίας αναφέρει: " Θυμηθείτε εμάς το 1954. Το αίσθημα ενότητας που βγάζαμε στο παγκόσμιο κύπελλο μετά την καταστροφή του πολέμου. Ο Ζεπ Χέερμπεργκερ και οι ποδοσφαιριστές του, έπαιζαν τότε και για τους εξαθλιωμένους συμπατριώτες τους. Όπως οι Έλληνες τώρα."
               Και βέβαια ο Albert θα μας τα πει καλύτερα για το κλίμα, τις ετοιμασίες και τα μέτρα για τα πιθανά πανώ που θα είναι πολιτικά ( 80 χιλιάρικα πρόστιμο έφαγε η Γερμανία για κάποια πολιτικά σχολιάκια και κάτι κροτιδούλες) . Το εκεί κλίμα βέβαια. Διότι εδώ, βρισκόμαστε στην ομαδική παράκρουση. Και πάλι καλά που δεν έχει αναλάβει δράση η Χρυσή Αυγή εναντίον του ΟΠΑΠ για ανθελληνισμό, που δίνει τη νίκη της Γερμανίας με 1,30 και τη νίκη μας περί το 9. Και να αναγκάσει τον οργανισμό να παίξει ανάποδα τα ποσοστά, μπας και βγάλουμε και κανά φράγκο.
               Διότι για μένα προσωπικά, όλο το ματς είναι η δήλωση του Κατσουράνη : " Θα έρθουμε 0-0 και θα τους αποκλείσουμε στα πέναλτυ." Αυτό είναι. Οι δυνατότητες μας είναι ελάχιστες σε δύναμη και σταθερό τέμπο κι όλοι μαζί πίσω στα οχυρά να τους καθυτερήσουμε όπως τότε παλιά. Που τότε είχαν να πάνε στη Ρωσία αλλά σήμερα έχουν να πάνε στην άσπρη βούλα. Από την οποία δεν ξέρω και ποιός δικός μας μπορεί να ευστοχήσει με βάση τα τελευταία στατιστικά, αλλά κι όλα γίνονται. Οπότε δεν καταλαβαίνω αυτήν την τρέλα του οτι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε κι οτι πάμε να τους κρεμάσουμε. Αυτά είναι για κάτι κοριτσάκια που περνούν έξω από γήπεδο και το νομίζουν πολυκατάστημα ανθρώπων, ρούχων, γκαζόν και fast food.
              Και δεν είπα πουθενά οτι δεν έχουμε δικαίωμα στο όνειρο. Ποδόσφαιρο παίζουμε, που όλα γίνονται κι ειδικά τώρα που ο Σάντος δεν μπορεί να κάνει μαλακίες αλλά και τώρα που οι παίκτες αισθάνονται οτι αν καταγάγουν νίκη, ο δείκτης DAX θα κάνει βουτιά, το μνημόνιο άμεσα θα αποσυρθεί , η Γερμανία θα καταργήσει το ποδόσφαιρο που την ντρόπιασε κι όλη η υφήλιος που μισεί την Γερμανία και χτυπιέται που η Ελλάδα ταλαιπωρείται, θα στείλει τρις ευρώ για την πολυπόθητη ανάπτυξη. Που κατόπιν είναι θέμα χρόνου. Αφού η Ελλάδα απέκλεισε την Γερμανία, δεν μπορεί να φτιάξει καινούργια ποικιλία ελιάς ή φασολιού; Άλλο είπα. Οτι αυτός ο λαός αν χάσει η εθνική ομάδα, πάλι θα πέσει από τα σύννεφα.
             Για κανά δυό μέρες βέβαια, αφού ο χαβαλεδισμός θα βρει άλλα. Και βέβαια δεν γράφω τίποτα σοφίες κι εγώ. Το μόνο που κάνω είναι μια μικρή παρατήρηση για την παιδεία. Διότι ακόμα και οι φυλλάδες που κρέμονται στα μανταλάκια, θα έπρεπε να εκπαιδεύουν παρά να παραπληροφορούν ακόμα και για ένα παιχνίδι. Αλλά ποιός πόνταρε στην Ελλάδα σε σκεπτόμενο κοινό; Ποιός θέλησε την ποιότητα των λίγων αναγνωστών και το χαμηλότερο αλλά σταθερότατο κέρδος; Ο Κουρής ή ο Σωτηρακόπουλος; Να μην πάω και παραπέρα και μπω και στα πολιτικά. Μα παιδεία μέσω του ποδοσφαίρου; Σωστή η απορία. Να κάτι μαλάκες σαν τους αρχαίους Έλληνες που είχαν μετά τον υγιή νου, το υγιές σώμα. Τουλάχιστον ο μικρόκοσμος του εδώ χώρου, ας πορεύεται μέσα στην ισορροπία και σε κάποια έκφανση λογικής σε σχέση με την ομαδική υστερία και παράκρουση του κερδοσκοπισμού: Άμα χάσουμε, όσα φύλλα ήταν να πουλήσουμε, τόσα και θα πουλήσουμε. Άμα κερδίσουμε όμως, τότε εκεί να δεις τι έχει να γίνει. " ...ήμασταν οι μόνοι που το λέγαμε...", " ήμασταν οι μόνοι που το πιστεύαμε...", " ...ο συντάκτης μας μετά την φοβερή ανάλυση του, το είχε προβλέψει..." και τόσα άλλα παθιάρικα. Ψυχραιμία λοιπόν διότι φαβορί με απόδοση στο 9, δεν υφίσταται. Οτι βγαίνει και το 9 καμιά φορά, κι αυτό γίνεται. Πάμε λοιπόν πιο καλά στο ανάμεσα, στο Χ, ευχόμενοι δυό πράματα : Η πατρίς να είναι δεμένη με την θρησκεία κι ο Λεβ με το πλούσιο ρόστερ του πάγκου του να μπερδευτεί με αλλαγές που θα ταράξουν την ομοιογένεια.
          Υγ. Ο Τζήμερος αρχίζει τώρα, ο Μάνος παραιτήθηκε από τον εαυτό του κι ο Λοβέρδος που ξαναήθελε υπουργείο, ψάχνει να βρει ποιός τον έφαγε. Πάντως το Ισραήλ αποκλείεται, αφού ο όρος του μνημονίου για τα φάρμακα πάει για λος πούλος.

29 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ_NEW: ΟΛΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ. ΕΥΑΤΟΝ ΔΕΝ ΗΔΥΝΗΘΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ; ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΑΘΗΚΕ. ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Κυπρος χρειαζεται 3 δις.Η Ευρωπη της δινει10 δις γιατι αλλιως δεν βγαινουν τα πανωτοκια,που θα τα κανει κεφαλαιο και θα της δωσει απο τους τοκους των 10 δις,τα υπολοιπα απο την πρωτη δοση.
    Οι Κυπριοι επιμενουν για 3 δις,και μιλανε με τους Ρωσους για να ριξουν το επιτοκιο των Ευρωπαιων,οι οποιοι ακουν για Ρωσους και βγαζουν φλικτενες.Σου λενε τι δουλεια εχει η ντεμι-δυση (ακομα) στα ποδια μας...
    Ο Χριστοφιας ειναι ΑΚΕΛ,αλλα δεν υπαρχει περισσοτερος Αγγλοφιλος στο νησι απ`αυτον.
    Σκατα,ας τα λυσουνε μονοι τους,και τοσο καιρο που μπλεκομαστε στα ποδια τους,ζημιωμενοι βγαιναμε...
    Στον Συριζα αρχισαν τα οργανα,ειχαν αρχισει αλλα τωρα μπηκαν κι αλλα...
    Να τελειωνουν θελουν με κατι ομαδες και υποομαδες,που ειναι χρησιμες σαν βαση για την αρχη.Ειπαμε,μετα θελει σοβαροτητα το πραγμα.
    Εκει που γινεται το ελα να δεις ειναι στο Πασοκ.Απο την αλλη βδομαδα,θα ειναι τετοιος ο χαλασμος εκει στην Ιπποκρατους,που οι περαστικοι στα πεζοδρομια θα πρεπει να φορανε κρανη.Θα φευγουν τα μπουτια απο τα παραθυρα...Τα γλωσσοφιλα του Ανδρεα στον Ευαγγελο ανηκουν στο παρελθον πλεον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ_NEW: ΕΑΥΤΟΝ, εννοούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ CONPATER: ΣΟΚ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΞΑΝΑ ΠΑΚ Ή ΑΠΛΩΣ ΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προς STEVEN :στη διόρθωση το πρόσεξα,στην αρχή εαυτον το διάβασα,πλάκα έχει!Τελικά με τα μάτια ή το μυαλό διαβάζουμε ?

    Αφού έχουμε πλέον πρωθυπουργό,ας τον τιμήσουμε με μία φωτογραφία :
    http://anti-ntp.blogspot.com/2012/06/antonis.html (Antonia Merkel).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλη, ψύχραιμη, και νηφάλια ανάρτηση, μπράβο ρε Στηβεν και καλησπέρα κιόλας.
    Αντε γιατί μάς έχουνε ζαλίσει τούς όρχεις οι φυλλάδες κι οι Χελάκηδες.

    Ποιό είναι το κλίμα εδώ? Καταρχήν διευκρινίζω ότι όταν κάποιος "μεταφέρει κλίμα" το μεταφέρει από τούς κύκλους πού (κυρίως) κινείται αυτός (δηλαδή εγώ στην προκειμένη περίπτωση). Οι Γερμανοί με τούς οποίους μιλάω καθημερινά δεν είναι τίποτα τραμπούκια, οι περισσότεροι είναι ήπιων τόνων, προσγειωμένοι άνθρωποι.

    Σήμερα στη δουλειά, κι όχι μόνο, πρέπει να μίλησα με τουλάχιστον καμιά 30αριά ανθρώπους.
    Το 95% βρίζανε τήν Μπίλντ για το εμπρηστικό κλίμα πού προωθεί. Κάποιοι με ρωτήσανε γιατί ειδικά οι ελληνικές αθλητικές προωθούν αντίστοιχο κλιμα.
    Υπάρχει δυσαρέσκεια γενικώς για την πολεμοποίηση αυτού τού μάτς, από πολλούς εδώ θεωρείται (και είναι) και επικίνδυνο.

    Μαζί μου οι συζητήσεις είναι πρός το παρών αναγνωριστικές. Ξέρουν ότι δεν είμαι κάφρικης νοοτροπίας, αλλά προσπαθούν να εκμαιεύσουν το κλίμα απο πλευράς μας μέσω τού πώς το βλέπω εγώ (καμία σχέση βέβαια, αλλά άντε να το εξηγήσεις).

    Υπάρχει, παρεπιπτόντως, μιά μεγάλη και μυστηριώδης διαφορά εδώ στο Μόναχο τουλάχιστον σε σχέση με το 2004 πού πήραμε το κατσαρόλι. Η Εθνική τού 2004 αντιμετωπίστηκε από την πλειοψηφία τών Γερμανών υποτιμητικά λόγω τού κατενάτσιο πού έπαιξε. Η τωρινή Εθνική, παρ΄όλο πού το ίδιο πράμα παίζει αντιμετωπίζεται με συμπάθεια (δεν συμπεριλαμβάνω σ΄αυτό τούς Bild-όπληκτους και τα εκ γενετής μουνόπανα).

    Γιατί συμβαίνει αυτό? Το πιθανότερο είναι γιατί αρκετοί Γερμανοί θεωρούν ότι η τωρινή εθνική, αντιπροσωπεύοντας μιά χώρα πού δοκιμάζεται σκληρά, πρέπει να ειδωθεί αλλιώς. Αυτό εισπράττω εγώ.
    Αυτό εισπράττω δηλαδή απ΄την γειτονιά εδώ, απ΄την δουλειά, από φίλους και γνωστούς Γερμανούς. Την επόμενη τής νίκης με την Ρωσία έγινα αποδέκτης σχολίων τού στύλ "καλά τούς ξηγηθήκατε", "μαγκιόρικη νίκη", αλλά και πολλά συγκεκριμένα σχόλια για παίκτες (ειδικά για Παπαδόπουλο, Καραγκούνη, Παπασταθόπουλο), σχόλια θετικά.
    Ολα αυτά σε πλήρη αντίθεση, επαναλαμβάνω, με το 2004.

    Τα ίδια εισέπραξα και στο Χ με την Πολωνία, απο κεί άρχισα να καταλαβαίνω την διαφορά με πρίν 8 χρόνια.

    Στο μάτς το ίδιο, πάλι υπάρχει κούμπωμα απ΄τούς Γερμανούς, όμως όχι γιατί το φοβούνται. Ενώ δηλαδή ο Γερμανός ζεί για τα μεγάλα μάτς τής εθνικής του (αυτά με την Ιταλία, την Αργεντινη, την Ολλανδία εννοείται, κλπ), σ΄αυτό πού έρχεται με την Ελλάδα υπάρχει μιά κάποια μούγκα. Αυτό βέβαια, φυσικά και μπορεί να έχει να κάνει με το τι λένε σε μένα, δεν μπορώ να ξέρω τι λένε κατ ιδίαν. Ξέρω βέβαια τι λένε τα μήντια, και τι λέγεται στα γερμανικά ιντερνετικά φόρουμ.

    Το μάτς λοιπόν δεν έχει προκαλέσει εδώ κάποιο φανατισμό, καθόλου θα έλεγα. Εντάξει, άλλο να είναι ο αντίπαλος μιάς Γερμανίας η Βραζιλία κι άλλο η Ελλάδα, κατανοητό. Αλλά ούτε οι "ιδιαίτερες συνθήκες" έχουν σπρώξει σε λάθος κατεύθυνση παρ΄όλες τίς συγκινητικές προσπάθειες τής Bild και μερικών άλλων Εσπρεσοειδών εντύπων.

    Αλλά κι Οι Γερμανοί παίκτες είναι τρομερά προσεκτικοί στο τι λένε, κι ο Λέβ το ίδιο, αναμενόμενα κατά την γνώμη μου αυτά.

    Ο Παπαδόπουλος σήμερα στην συνέντευξη τύπου πήγε κάπως να το δυναμιτίσει το κλίμα αλλά όχι κατι το τρομερό.
    Εχουμε βέβαια ακόμα Τρίτη. Την Πέμπτη θα ξέρουμε πιο πολλά και την Παρασκευή, όλη την ημέρα πριν το μάτς ακόμα περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμπρος για το "νέο" ΜΠΑΤΣΟΚ. Οπως και για την Νέα ΑΕΚ. Τελικά, σε κάνα χρόνο από τώρα όλα στην Ελλάδα θα εχουνε και το "νέο" ή "νέα" μπροστά.
    Η καινούργια λέξη-φερετζές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μονο η Νέα Δηομκρατία δεν μπορεί να κάνει χρήση τής λέξης.
    Και σ΄αυτό μαλάκες δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο δε πανάγαθος Φώτης, το φάρμακο κατά τής αυπνίας, εκπληρώνει τήν αποστολή του. Αγκαλίτσα με το κήτος, και τον Τόνι τον ασημάδευτο.
    Πλήρης αναρρόφησις.
    Κατα τ΄άλλα "δημοκρατική αριστερά". Πού ήταν και "συνικλώσσα" τού Συριζα.
    Επιστρατεύω το παλιό αξίωμα τού Χάρι Κλύν.
    "...αυτή η χώρα μάγκα μου δεν σώνεται με τίποτις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρηστος Χοντζεας20 Ιουνίου, 2012 01:44

    Προς Steven: Οχι δεν τρελαθηκες. Μια χαρα ειδες.
    Τα ηλεκτρονικα μηχανακια εχουν σαλταρει.
    Αφου εγινε πρωθυπουργος ο εταιρος ηλιθιος,ολοι εχουν ελπιδα στο ονειρο.
    Ακομα και ενα σχολιο,μπορει να φυγει απο ενα pc και να παει να βρει θεση στο χρυσοποικιλτο Ευαγγελιο της Μονης Βατοπεδιουσαν σαν εδαφιο προς απολωλους.

    Ελεγα κατι για τα κωλοπαιχνιδα-σαν σκορ- που ειδαμε τις τελευταιες δυο μερες.
    Με εξαιρεση το Σουηδια-Γαλλια,λογω Σουηδιας ασφαλως, η οποια εχει κερδισει τις εως τωρα εντυπωσεις στο γιουρο και αξιζε τουλαχιστον την μια νικη που πηρε απεναντι στους Φρανσουαδες, οι οποιοι πεφτουν με την Ισπανια στο επομενο ματς και θα φανε μια πουτσα Σπανιολικη.
    Τρομερο γκολ του Ιμπραιμοβιτς στο παραπανω ματς.

    Οσο για την συγκυβερνηση,Κυριακη κοντη γιορτη. Οχι για να ακουσουμε τα ονοματα. Αυτα ειναι για τα παιδια. Τι σημασια εχει. Απλα αλλοι προσπαθουν να αποφυγουν την εκθεση οπως ο διαβολος το λιβανι και αλλοι-σαν τον πουστη τονη Λοβερδο π.χ.- προσπαθουν να αρπαξουν οτι μπορουν ακομα.
    Αυτος θα φαει πολυ βρωμοξυλο.Να μου το θυμηθειτε.

    Μικρη σημασια λοιπον τα ονοματα. Αφου οταν εισαι δουλος,ειτε σε λενε "Τακη" ειτε "Μακη", θα απαντας στο "Δουλος".
    Τα πρωτα χαστουκια να δουμε και τα πρωτα κοκκινα κωλομαγουλα,καθως θα πηγαινοερχεται ξανα-μανα εδω η Τροικα η οταν θα πηγαινουν σαν χεσμενοι στις Βρυξελες. Και το 27% θα γινει 13% και θα παλευει ο ψηλος με τοπν χοντρο,στα υπογεια των ποσοστων.

    Μαλακας δεν ειναι ο Τσιπρας να αναλαβει την πτωχευση στα χερια του.
    Ουτε και εχει καμια τετοια εντολη δηλαδη.
    Δεν βαζουμε τον 38αρη στις ναρκες και το 62αρη στο νοσοκομειο να παριστανει την νοσοκομα. Αλλα το αντιθετο.

    Για αυτες τις αποστολες, καταλληλοι ειναι οι "Σαμαραδες". Οι τελειωμενοι δηλαδη αλλα και οι εκ γεννετεις δουλοι. Οι μεγαλωμενοι στα γονατα των Μπιλντεμπεργκεραδων.
    Την τελευταια πραξη του δραματος βλεπουμε. Ειμαστε στην Μεγαλη Πεμπτη.
    Αφου τα Ευαγγελια τελειωνουν,αρχιζει το στολισμα του επιταφιου.
    "ερραναν τον ταφον,αι μυροφοραι μυρα,λιαν πρωι ελθουσαι..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ur5fGSBsfq8#!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θέμα ημερών να πάρει το δάνειο η Κύπρος από το Ξανθό γένος.Το αντάλλαγμα σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι μια ναυτική βάση για τη Μόσχα στη Μεγαλόνησο.Βέβαια όπως λέει και ο conpater μπορεί να είναι κόλπο των κουμπάρων,για να ρίξουν και το επιτόκιο ,αλλά και το ποσό (η ΕΕ δίνει 10 δις,οι Ρώσοι όσα θέλουν οι Κύπριοι-φτάνουν τα
    4 με 5 δις).Η Κύπρος είδη συνεργάζεται με το Ισραήλ και σίγουρα και η Αμερική δεν γουστάρει η Ρωσία να πατάει στη Μεσόγειο,οπότε όλα είναι στον αέρα.
    Αν έχεις όμως πολιτικούς που κοιτάζουν, έστω και λίγο,το συμφέρον της χώρας,πετυχαίνεις πραγματάκια,κύριοι Σαμαρογάπηδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σκεφτόμουν λοιπόν, ότι και τα τρία γκόλ πού έχει βάλει η Ελλάδα στην φάση τών ομίλων, ηταν δώρα τών αντίπαλων αμυντικών:

    α. στο μάτς με τούς Πολωνούς ο τέρμας τους με τον στόππερ τους τρακάρουν σε μετωπική χωρίς να απειλούνται με αποτέλεσμα ο Σαλπιγγίδης πού παραμόνευε να σπρωξει το ανυπεράσπιστο τόπι στο πλεκτόν.

    β. στο μάτς με τούς Τσέχους, πάλι τρακάρισμα. Ο Τσέχ τρακάρει κι αυτός με τον στόπερ τής ομάδας του χωρίς να υπάρχει (πάλι) ούτε υποψία απειλής. Αυτη τη φορά παραμονεύει ο Γκέκας πού πλασάρει το ανυπεράσπιστο τόπι στο πλεκτόν.

    γ. επιτέλους γκολ-δώρο ανευ τρακαρίσματος. Ο Ρώσος αμυντικός, χωρίς να πιέζεται, κάνει μαεστρική πάσα ("πάρε-βάλε") στον Καραγκούνη στον κενό χώρο, αυτός κουβαλάει το τόπι μέχρι την μικρή περιοχή κι εκτελεί τον Ρώσο τέρμα.

    Τρομερό...Αυτό, ως σχόλιο στον Χρήστο (τον παλιό) πού έγραφε ότι από άποψη κωλάρας δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε επίπεδα 2004. Κι εγώ θεωρώ ότι έχουμε περιθώρια...βελτίωσης στον τομέα αυτό, αλλά από κωλάρα πάντως δεν έχουμε έλλειψη.
    Θα μού πείς ότι χωρίς αυτό το προσόν πώς θα προχωράγαμε? Σωστό κι αυτό.

    Πάντως, ακόμα δεν έχουμε βάλει ένα γκόλ πού να προέρχεται από οργανωμένη προσπάθεια. Ολα ήταν δώρα. Θα΄χει δώρο και με τούς Γερμανούς? Πού να ξέρω, όλα τα΄χουμε δεί πλέον.

    Ποιός Γερμανός παίκτης, τουλάχιστον στα μετόπισθεν, είναι πιό επιρρεπής στην γκέλα?
    Χμμ, απ΄ότι έχω παρατηρήσει, μάλλον πρέπει να κλίνω πρός τον Μπαντστούμπερ αν κι αυτός έχει πολύ καιρό να κάνει το τσάφ.

    Θα μού πείς εδώ έκανε το τσάφ κοτζάμ Τσέχ πού δεν φημίζεται για τέτια.
    Τσάφ επίσης μπορεί να κάνει κι ο Νόιερ, ο οποίος ενώ είναι εκπληκτικός πάνω στην γραμμή, έχει το λάθος να αιωρείται στην ατμόσφαιρα στίς εξόδους. Το πρόβλημα είναι ότι για να ανγκάσουμε τον Νόιερ να κάνει εξόδους πρέπει να παίξουμε με σέντρες. Δηλαδή με τούς κοντοπίθαρους Σαλπιγγίδη και Γκέκα...

    Ψάχνω να φανταστώ το σενάριο όπως καταλαβαίνετε.
    Προσπαθώ βέβαια να φανταστώ ψαρωτικό συνδυασμό όπου ο Σαμαράς κάνει το 1-2 με τον Σαλπιγγίδη, αυτός φεύγει απ΄τα δεξιά ως εξτρέμ, αδειάζει τον Λάμ και κάνει ξυραφένια σέντρα συρτή την οποία σταματάει με κοντρόλ γύρω απ΄τον άξονα του ο Γκέκας, διπλή προσποίηση, και βολέ στο απέναντι γάμα τού Νόιερ...αλλά δεν μού βγαίνει.

    Οπότε πάλι καταλήγω να σκέφτομαι το τσάφ.
    Με χαλάει κάπως το ότι ένα τσάφ ίσως να μή μάς φτάσει, αλλά εκεί θα κολλήσουμε τώρα? Αμα έχεις πέσει 800 φορές απ΄την Ακρόπολη και βρίσκεις στοίβες από πορτοφόλια πάνω στα οποία προσγειώνεσαι, δεν μασάς σε μιά ακόμα πτώση. Ισα-ίσα πού αυτή τη φορά ονειρεύεσαι χρηματοκιβώτιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργης ο γαρατζέος20 Ιουνίου, 2012 15:16

      Εντάξει ΓΚΟΛ μπήκε μόνο από μαλακίες, αλλά θα ήταν δίκαιο να μετρήσουμε και το πέναλτι που κερδίθηκε από τον σάλπι. Η μόνη κανονική φάση φέτος.

      Διαγραφή
  15. Ας δούμε όμως και τα μείον τών Γερμανών ως ομάδα, γιατί διάβασα σε κάμποσα ελληνικά σάιτ αυτές τίς μέρες ότι "δύσκολα διακρίνει κανείς αδυναμίες", μιά άποψη πού δεν συμμερίζομαι.

    Πρώτα απ΄όλα, είναι ξεζουμισμένοι όπως άλλωστε κι οι Ισπανοί. Κι ειδικά παίκτες κλειδιά. Αυτό έχει, κάπως, καμουφλαριστεί από το γεγονός ότι είναι έξυπνη και έμπειρη ομάδα, αλλά δεν έχει κρυφτεί.

    Δεύτερον το ότι μπροστά σίγουρα έχουν κι αυτοί πρόβλημα με κλειστές άμυνες, το έχει άλλωστε οποιαδήποτε ομάδα αυτό. Το δικό τους είναι ότι ο Γκόμεζ είναι δυσκίνητος κι άρα δεν ανοίγει διαδρόμους για να τον ψάξουν τα χάφ, το ότι ο Οζιλ είναι εμφανώς χώμα λόγω κούρασης κι άρα συχνά το τέμπο είναι αργό με αποτέλεσμα να οργανώνεται η αντίπαλη άμυνα, το ίδιο ισχύει και για τον Σβάινστάιγκερ.
    Το αντισταθμίζουν βέβαια αυτό με το κλασσικό τους ανελέητο Γερμανικό πρέσσιγκ αλλά το πρόβλημα φάνηκε και με τούς Πορτογάλους και με τούς Δανούς.
    Οι Ολλανδοί τούς έπαιξαν πιο ανοικτά και κινδύνευσαν με τάληρο, αλλά εμείς δεν έχουμε τέτια μεγαλεπήβολα σχέδια.

    Τρίτον, το τέμπο γενικώς. Στο μουντιάλ τού 2010 οι Γερμανοί μοίραζαν τεσσάρες γιατί ήταν πιο φρέσκοι απ΄ότι τώρα, και γιατί έχουν και παίκτες πού ξέρουν πολύ μπάλλα σε αντιθεση με τα κλισέ μερικών. Ομως, είχαν και παίκτες πού ήταν σε διαβολεμένη φόρμα όπως ο Μύλλερ ο οποίος μέχρι τώρα είναι σκέτη απογοητευση.

    Για να λειτουργήσει το γρήγορο τέμπο πρέπει ο Μύλλερ να κάνει σωστές επιλογές και στα ποσταρίσματα του αλλά και στούς συνδυασμούς του με τον Οζιλ πού τον ντουμπλάρει απ΄τα δεξιά. Αυτό δεν έχει συμβεί σε ικανοποιητικό βαθμό ως τα τώρα. Το ίδιο ισχύει κι από απέναντι, εκει πού βρίσκεται ο Ποντόλσκι, εξίσου κακός με τον Μύλλερ μέχρι στιγμής. Ο οποίος ντουμπλάρεται απ΄τον Κεντίρα πού κάνει εκπληκτικό τουρνουά αλλά ότι εμπνέεται συχνά το χαλάει ο Ποντόλσκι.
    Σε αυτήν την τετράδα (φυσικά όχι μόνο) βασίζεται το τέμπο τών Γερμανών πού μέχρι τώρα...δεν τρέχει.

    Τέταρτον, ο Λέβ, ο προποντητής. Ο οποίος σαφώς και τα βλέπει όλα αυτά, άλλωστε τον έχουν βομβαρδίσει με αντίστοιχες ερωτήσεις οι Γερμανοί δημοσιογράφοι, αλλά είναι τής λογικής "never change a winning team" και το΄χει επαναλάβει συχνά. Λογική πού κινείται στην κόψη τού ξυραφιού αλλά πού έχουν πάμπολλοι προπονητές παγκοσμίως.
    Θεωρώ ότι παρ΄όλα αυτά ίσως "ρισκάρει" μία η και 2 αλλαγές με μάς, σκέφτεται ήδη Κλόζε αντί Γκόμεζ κι ίσως τον Ρόις από δεξιά.

    Στην πραγματικότητα βέβαια, ακόμα και με την υπαρξη όλων τών παραπάνω δεν είμαστε Ισπανία για να τα εκμεταλλευτούμε ορθολογικά. Πρέπει να κάνουμε τεράστια υπέρβαση ούτως η άλλως, εκτός κι αν μάς...χαρίσουν το μάτς η εκτός κι αν η "κωλάρα" κάνει την δική της υπέρβαση.
    Πάντως, σαφώς κι οι Γερμανοί έχουν αδυναμίες, δεν έχω δεί άλλωστε κάποια ομάδα στο Γιούρο πού να μην έχει.

    Οι αδυναμίες βέβαια γίνονται εκμεταλλεύσιμες ανάλογα με το πόσο έχεις το ποδοσφαιρικό IQ να τίς εκμεταλλευθείς. Εννοείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και κάτι ακόμα:
    - νομίζω ότι το μόνο μάτς πού έχει παίξει η εθνική πού πλησιάζει σε βαθμό δυσκολίας σε πρόσφατα χρόνια ήταν αυτό εναντίον τής Τσεχίας το 2004.
    Υπάρχουν βέβαια διαφορές, αλλά πάμε στίς ομοιότητες:
    - η Τσεχία τού 2004 για αυτούς πού καταλάβαιναν, ήταν το απόλυτο φαβορί να πάρει την κούπα. Εξαιρετικά ισορροπημένη ομάδα, με παικταράδες σε όλες τίς γραμμές, ξέφρενο τέμπο, μιά ομάδα μπουκιά και συχώριο.
    Χάσανε ένα κάρο ευκαιρίες, είχαν 2 δοκάρια, γαμήθηκε ο Δίας, και περάσαμε εμείς.

    Η Γερμανία η τωρινή δεν είναι μεν το απόλυτο φαβορί για κούπα (υπάρχουν κι οι Ισπανοί) αλλά δεν χρειάζεται να εξηγήσω τίς ομοιότητες με την Τσεχία. Εχει κι αυτή ισορροπία σε όλες τίς γραμμές της, έχει παικταράδες, και μπορεί να ανεβάσει κι άλλο το τέμπο.

    Η βασική της διαφορά με τούς Τσέχους τού 2004 είναι το βάρος φανέλλας και η αίσθηση υπεροχής πού απορρέει απ΄αυτή.
    Ομως τα 2 μάτς μοιάζουν.

    Το θέμα είναι, ότι για ένα τόσο βαρύ φαβορί σε ένα συγκεκριμένο μάτς υπάρχει πάντα και το άνχος τής επιβεβαίωσης πού αυξάνεται δραματικά όσο το μάτς μένει στο 0-0. Αυτό το άνχος αλλιως μεταφράζεται για έναν Τσέχο κι αλλιώς για έναν Γερμανό διεθνή λόγω ποδοσφαιρικής παράδοσης και μόνο.

    Αν βέβαια φαμε γκόλ νωρίς όπως με Πολωνία και Τσεχία στο τωρινό Γιούρο τότε θα δούμε τσόντα, αυτό είναι καρασίγουρο. Ολα τα παραπάνω πού γράφω βασίζονται σε μιά και μόνο παραλλαγή τής εξίσωσης:
    - στο ότι κρατάμε το μάτς στο 0-0 και ελπίζουμε. Σε τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρηστος Χοντζεας20 Ιουνίου, 2012 15:34

    Πολυ κακο για το τιποτα.
    Εγιναν 2 εκλογικες διαδικασιες, 3 μηνες τωρα ταραζουμε και ανακατωνουμε το συμπαν και τελικα τι εγινε;
    Τιποτα.
    Αυτο: Αντι για ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που ηταν στην προηγουμενη συγκυβερνηση για την γενικη πωληση,τωρα εγινε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
    Δηλαδη "καταστρεψαμε" το συμπαν,ανακατωσαμε τον κοσμο, χαλασαμε την ζαχαρενια μας και τελικα τι; Για το 6% του Καρατζαφερη που εφυγε και για ενα 6% του Τομαρ, που ηρθε στην θεση του.

    Μιλαμε για χοντρο δουλεμα. Μιλαμε για το ξεσκισμα της Δημοκρατιας. Μιλαμε για την αποθεωση της ξευτιλας. Και βεβαια για τον θριαμβο των επικυριαρχων.
    Που περνανε πανω απ'τους δημοκρατικους "σκοπελους" με χαρη μπαλαρινας και αποφευγουν τις φακες της καλπης με την μαεστρια εμπειρου κλεφτη πινακων.
    Τοσο απλα.

    Α,βρε ερμε ψοφο-φορε. Που μιλησες" δια της καπλης, οσο μιλαει και ο μουγκος του χωριου οταν βλεπει την φωτια στο βουνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για σένα (και για μένα) φίλε Χρήστο,πολύ κακό για το τίποτα.
      Τον Σαμαρά όμως,των ρώτησες ?

      Διαγραφή
  18. Χρηστος Χρηστος20 Ιουνίου, 2012 16:08

    Μα για μας μιλαω. Αυτους ποιος τους γαμει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Aντώνης Σαμαράς, ο 13ος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης,άμα σε έχει καταραστεί ο Ακατανόμαστος και στην κορυφαία σου στιγμή, με κακούς οιωνούς ξεκινάς.
    Ευάγγελος Βενιζέλος,νικητής στην κόντρα με τους μεγαλοκηφήνες του μΠατσοκ.Στην κυβέρνηση δεν θα συμμετέχουν πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής.Κάπως έτσι τα παράθυρα των δελτίων ειδήσεων,θα αποκτήσουν τεράστιο ενδιαφέρον.
    Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ,"η Αυστρία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο ή άλλες χώρες δεν έχουν εμβάσει ακόμα κανένα "φρέσκο" ευρώ στην Ελλάδα, τουναντίον λαμβάνουν τόκους".Αυτά φέρεται να είπε στην Αυστρία.Μπορεί να είναι από "λάθος" απόδοση στα Ελληνικά,μέχρι δικαιολογίες στους εκεί λαούς,μπορεί να είναι και αλήθεια όμως!
    Αν τις έχει κάνει τις δηλώσεις,μπορεί να μας το βεβαιώσει ο Albert_AEKstein,στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΑΓΓΟΥΡΙΑ, ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ για την όρεξη. Ο πιο επικίνδυνος συνδυασμός. Δημόσιος υπάλληλος με νοοτροπία ιδιωτικού. Ή τανάπαλιν. Το κλαίω το δημόσιο και την ψήφο της αποχής του 40%. Μιλάμε για τον απόλυτο αδίστακτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ. ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΑΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ.
    Καραλαμόγια που σκοτώνονται. Κι όταν ο κορβανάς έχει μικρύνει, σιγά να μην πάει ο Λοβέρδος μπροστά αντί του Βενιζέλου.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΙΜΟ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ, ξεκάθαρα, ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ, ΜΕΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ;
    ΜΟΝΟΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ : ή ΚΑΡΑΛΑΜΟΓΙΟ, ξέχασα πριν. ΑΛΛΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑΡΙΚΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΜΑΛΑΚΑΣ.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΗ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ.
    ΓΚΕΓΚΕ ALBERT;
    ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΕΜΠΕΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δύο διευκρινίσεις θα κάνω Στήβεν:
    1. Εγώ μιλούσα για τίς ώρες πού ξοδεύει ο Ελληνας πού είναι σε κάποια δουλειά κι όχι τι κάνει ενώ βρίσκεται εκεί, το αν όντως δουλεύει δηλαδή. Ακόμα και τότε το ξεκαθάρισα αυτό όσο μπορούσα. Αλλωστε, δεν είναι δυνατόν να πιστεύω ότι ο Ελλην "δουλεύει" αφού έχω και γώ ιδία πείρα για το τι παίζεται. Μιλούσα καθαρά για ώρες λοιπόν, όχι για ποιότητα δουλειάς, για αποδοτικότητα, για τίποτα απ΄όλα αυτά. Και τελικά, αν δεν το έκανα σαφές αυτό δικό μου το λάθος.
    2. Πάρε υπόψη σου, και ξέρω ότι μπορείς, ότι η δική μου θέση όταν ασκήσω κριτική στον "ελληνα" η στην "ελλάδα" είναι ιδιαίτερη ακριβώς επειδή είμαι έλληνας τού εξωτερικού και δή, τρομερό έγκλημα, τής Γερμανίας.
    Οπου, ότι κι αν πώ, υπάρχει πάντα η υποψία ότι είμαι ένας "εκφυλισμένος" και κομπλεξικός παπάρας πού θέλει να υπονομεύσει το ελληνικό μεγαλείο. Δεν μιλάω αφαιρετικά, πολύ συγκεκριμένα μιλάω. Οπότε, ρίχνω πολύ νερό στο κρασί μου μιλώντας για "μας" για τον παραπάνω, αλλά και, για απορρέοντες λόγους απ΄αυτόν.

    Ειμαι, ελπίζω, απόλυτα σαφής, κι αν όχι, μπορώ να διευκρινήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN : ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ. ΞΕΡΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ , όταν έχεις υγιή εταιρεία. ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΔΩ.
    ΚΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΔΩ , και κάνεις το τηλ, ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΝΤΑΒΑΤΖΗΛΙΚΙ, αρχίζει κάτι μεγαλύτερο για τον πολιτικό αγώνα. ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΕΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΑΡΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ.
    ΚΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ, είτε είσαι αριστερός είτε δεξιός, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΕΞΩΕΤΑΙΡΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΔΙΚΙΟΛΟΓΟΥΝ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ.
    ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΩ ΕΤΣΙ. ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ ΕΞΑΓΩΓΕΣ. ΠΩΣ ΜΕ ΓΑΜΑΝΕ; ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΦΠΑ.
    ΡΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΛΑΔΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΠΜΩ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΤΣΙΠΡΑ ΚΛΠ.
    Ο ΣΑΜΑΡΑΑΣ, υποσχέθηκε στους φαρμακοβιομήχανους τι θα κάνει. ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.
    ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΟΣ, ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙΩΣ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΕΛΟΣ. ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΕΛΟΣ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ. ΚΙ ΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ , ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ. ΑΝ ΟΧΙ, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΟΣ.
    ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ; ΚΑΙ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ; ΚΑΙ ΜΕΤΑ;
    ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τελικα ο Κουβελης θελει τον Ραπανο η οχι?
    Η το πεταξαν σαν δολωμα,εχοντας τον σαν εφεδρεια? Αφου ο Ζαννιας ειναι και γνωστος στους Ευρωπαιους και βολικος,γιατι να μην παει εκει για την πρωτη καλημερα με τα καλοπαιδα?
    Επι της ουσιας,ολα τα λεφτα ειναι ο σκοτωμος στο ΠΑΣΟΚ,για την κυβερνηση πεντε πανω-πεντε κατω θα τα βρουνε.Βλεπει ο Λοβερδος στην φωτο που εδινε το φιλι στον Βενιζελο και σκεφτεται γιατι δεν τον δαγκωσε στην καρωτιδα τοτε...Αν δεν εμπαιναν στην μεση οι ψυχραιμοι,θα`χαμε αιματα,κυριολεκτω.Ειναι πολλα τα λεφτα...
    Να μην γινουν εξεταστικες για τα μνημονια ηταν η πρωτη απαιτηση του Φασιστα.Συμφωνησε ο Σαμαρας,αφου ξερει πως οτι και να κανει αυτος,αν ειναι να ερθει στη βουλη,θα ερθει με το 1/5 του σωματος.Θελει δεν θελει,ΑΝ ΘΕΛΕΙ ο ΣΥΡΙΖΑ,το φερνει με 60 βουλευτες,και δενει κομπο τον Σαμαρα που μιλαγε για τιμωριες.Και εκει θα ειναι το πατημα του Τσιπρα για τις εκλογες.Ο δε Μηταρακης,οταν ακουσε πως ο Βενιζελος ηθελε το Οικονομικων,τα ματια του βγηκαν τελειως εξω...Καποιες δουλειες εμειναν στην μεση και πρεπει να τελειωσουν συντομα.Και η μεγαλη πλακα ειναι πως ο Κουβελης νομιζει πως τον παιρνουν σοβαρα.Αυτα ομως παθαινεις οταν ξερεις οτι σου δημιουργουν ενα κομμα,σε βαζουν αρχηγο,μονο και μονο για να λειτουργησεις ως κυμματοθραυστης.Οταν το ξερεις απο πριν,καταλαβαινεις τι θ ακολουθησει.Φατα στην μαπα τωρα,και συνεχιζε να αναπληρωνεις τα ΤΑΒΟΡ...
    Στην Κυπρο τωρα,δεν εκλεισε τιποτα ακομα.Εχουν βαλει τον Χριστοφια στην μεση και τον πιεζουν.Κατι "δανεικα" που χρωσταει στους Ρωσους,πρεπει να τα ξεπληρωσει,απο την αλλη σαν σφοδρα αγγλοφιλος εχει και εκει υποχρεωσεις παλιες,βλεπει και στην Συρια τι γινεται,ειναι να τον κλαινε οι Ρεγγες.
    Αυτα γινονται,γιατι οταν ακουμπας σε δυο βαρκες,οταν σηκωνεται κυμα την γαμησες.Κατι σαν την ΕΛΛΑΣ,ας πουμε.
    Αν νομιζετε πως τα εχετε δει ολα στην πολιτικη σκηνη,κανετε λαθος.Περιμενετε λιγες μερες να δειτε το μεγαλο show,στην Ευρωπη,της κυβερνησης του φταρνισματος.Ποιας μακρας πνοης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προσεξτε τωρα λεπτομερεια.
    Ο Ραπανος που παιρνει 425.000 ευρω ετησιως,θα αναλαβει να μειωσει τον μισθο τον δικο μου,του αλλου,του παραδιπλα,για να ξεκινησει η αναπτυξη.Τα περσινα 5800ευρω θα μου τα κανει 0,και των αλλων στα μισα.Ο ανθρωποςπου παιρνει 1200 ευρω μεροκαματο,θα μειωσει τα 25 ευρω σε 20 η και 15ευρω,για να ανακαμψει η οικονομια!!!!!!!!!!!!!
    Το βραδυ θα βγουν εκτακτα στις ειδησεις η το σκεφτονται ακομα????????? Γιατι περιξ της Κυπρου εχει πεσει πολυφαγουρα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή