Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

         Δεν θέλω σκυμμένα κεφάλια και φόβους και οργές. Ξεκινάμε πια την πολιτικολογία κι οπότε στον θερμοκρασιακό καύσωνα καλό είναι να λάβουμε υπ' όψη μας και τις διαπλανητικές επιρροές. Κι οπότε ένα κείμενο από την συνεργάτισσα του blog έχει αξία τώρα που νομίζουν τα ΜΜΕ οτι έχουμε ψηλή πολιτική θερμοκρασία ενώ στην ουσία έχουμε κοινωνικό πυρετό. Και χρειάζεται ολίγη ψύξις δια τον άρχοντα των σκελιών μας, τον οποίο και θα ρωτήσουμε  για την κυριακάτικη επιλογή μας. Πιστεύω οι φωτογραφίες να πιάσουν τόπο αλλά και να συμβάλουν στην μοντερνοποίηση μας, κατεύθυνση  προς την οποία δίνει μάχη σθεναράν ο Albert μας.
 ***************************************************************************************************************************









> Κριός: Θα μπει στο παραβάν με τσαμπουκά και αποφασισμένος, θα έχει προσταυρώσει το ψηφοδέλτιο από το σπίτι του, θα έχει φτύσει αυτά των αντιπάλων του, θα υπερσαλιώσει τον φάκελο και θα τον ρίξει χτυπώντας τη σχισμή της κάλπης. Το ψηφοδέλτιό του θα βγει άκυρο γιατί σε αυτές τις εκλογές δεν σταυρώνουμε.
>
> Ταύρος : Θα τα βάλει κάτω και θα σκεφτεί σοβαρά τη ψήφο... του. Θα σκεφτεί τι θέλει, τι δεν θέλει, το μέλλον της χώρας αλλά και το ατομικό του συμφέρον και θα προσπαθήσει να τα συνδυάσει. Και την Κυριακή θα μπει στο παραβάν και θα τραβήξει κλήρο.
>
> Δίδυμος: Θα ξεκινήσει καμπάνια στο ίντερνετ και σουαρέ στο σπίτι για την προώθηση του κόμματος που θέλει. Θα γράψει αναλύσεις, θα κάνει τουρ σε χωριά και πόλεις, θα επιχειρηματολογήσει με πάθος. Και την Κυριακή θα ξυπνήσει μεσημέρι, θα πάει για ούζα με τους φίλους του και κάποια στιγμή γύρω στις 10 το βράδυ θα πει, ρε τι ώρα κλείνουν οι κάλπες;
>
> Καρκίνος: Θα ξυπνήσει το πρωί και θα βάλει να παίζει δυνατά το «τα χρόνια και τα λόγια τα χαμένα» και θα βουρκώνει. Θα φιλήσει τη φωτογραφία του παππού του αποχαιρετώντας έτσι τη μεταπολίτευση. Θα ρίξει ψήφο συνείδησης της ιστορίας του τόπου και μετά θα νιώθει απίστευτες τύψεις για την επιλογή του.
>
> Λέων: Αν δεν κατεβαίνει ο ίδιος στις εκλογές, δεν θα υπάρχει κανένας άξιος να τον κυβερνήσει κι έτσι θα απέχει.
>
> Παρθένος: Θα συγκρίνει όλες τις προτάσεις κομμάτων διαβάζοντας τα site τους αλλά και σχετική βιβλιογραφία. Θα συνδυάσει απόψεις από το δόγμα του Σοκ και τον Καστοριάδη αλλά και από ιαπωνικά χαϊκού. Θα φτάσει στην ώρα του, αποφασισμένος και ψύχραιμος και θα περιμένει στην ουρά με υπομονή για να μπει στο παραβάν. Και μόλις έρθει η σειρά του θα συνειδητοποιήσει ότι έχει ξεχάσει την ταυτότητά του σπίτι.
>
> Ζυγός: Θα πάει να ψηφίσει έχοντας καταλήξει κάπου αλλά χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρος. Έξω από το εκλογικό τμήμα θα πιάσει κουβέντα με όλους τους αντιπροσώπους και θα ξαναμπερδευτεί. Λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες θα το ρίξει τελικά στο κόμμα που είχε τον πιο όμορφο αντιπρόσωπο.
>
> Σκορπιός: Ως μοναδικός γνώστης της παγκόσμιας συνωμοσίας που γίνεται σε βάρος της Ελλάδας θα πάει και θα ρίξει την ψήφο ανατροπής του νέου κατεστημένου που θα έρθει. Φεύγοντας θα τσακωθεί με τον δικαστικό αντιπρόσωπο γιατί θα πιστεύει ότι έχει σκανάρει την ταυτότητά του όσο αυτός ήταν στο παραβάν.
>
> Τοξότης : Θα γεμίσει μια τσάντα με πετσέτα, αντηλιακό, βιβλία, αλλαξιά ρούχα, μουσική και καπέλο. Θα διπλοπαρκάρει έξω από το τμήμα και θα πεταχτεί να ψηφίσει στον δρόμο για την παραλία.
>
> Αιγόκερως: Θα έχει από τον Γενάρη, διαισθανόμενος τις εκλογές, υποβάλει αίτηση αλλαγής τόπου των εκλογικών του δικαιωμάτων. Θα έχει πάρει 10 τηλέφωνα για να επιβεβαιώσει ότι η αλλαγή έχει γίνει αλλά τελικά στις προηγούμενες όταν πήγε δεν τον είχαν γραμμένο στις λίστες. Θα έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει γιατί θα είναι το ίδιο που θα έριχνε στις προηγούμενες εκλογές. Και την Κυριακή θα ξυπνήσει νωρίς και θα φύγει για να πάει στο Λονδίνο να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή.
>
> Υδροχόος: Θα ρίξει ψήφο αντίδρασης στην αντίδραση για την ανατροπή και αλληλεγγύης στο δικαίωμα του ανθρώπου να μην είναι αλληλέγγυος.
>
> Ιχθύς : Ωχ ρε είχαμε εκλογές χτες;




>

32 σχόλια:

  1. Και επειδη ο Ελληνας εργαζομενος ειναι μαλακας και τεμπελης,για αυτο και επιχειρηματιες αποφασισαν να εμπλουτισουν τις επιχειρησεις τους με εισαγωμενο προσωπικο απο το Πακισταν,το Μπαγλαντες και οποια αλλη φυλη κυκλοφορει αναμεσα μας,αρκει να μην παρει Ελληνες.Αλλωστε του Ελληνα ο μισθος καθοριζοταν απο καποια "χαρτια" τα οποια ειχαν συμφωνηθει κι απο τις δυο πλευρες,χωρια που ο επιχειρηματιας παρακαλαγε να φτιαχτει καποιο σωματειο για ευνοητους λογους...Ενω ο εισαγωμενος,τι χρειαζοταν? 15 ευρω αντι για 40-45,και για ασφαλεια δεν το συζηταμε.
    Τωρα για το αν ειναι σταση ζωης απο το `81 και μετα θελει συζητηση.Γιατι και ετσι να ειναι,η ασυδοσια του ιδιωτικου τομεα παραλληλα με το "ευαγες ιδρυμα" που ειχε καταντησει το δημοσιο το κρατος,εφεραν τα γνωστα αποτελεσματα.Ειμαι κατα του συνδικαλισμου οπως το εννοουν διαφοροι Φωτοπουλοι,αλλα δεν θα αφησω και τον εργοδοτη να με γαμησει με τον παρα του....
    Ειναι μαλακας ο Γερμανος η ο Σουηδος η ο Δανος επιχειρηματιας που πληρωνει 40% φορο.Και ειναι εξυπνος ο Ελληνας,που δεν πληρωνει τιποτα.Και λαμογιαρει θαλασσοδανεια,και ΦΠΑ,και αντι για εφορια ριχνει δυο λαμαρινες υπερτιμολογημενες και τα περναει σαν εξοδα επενδυσεως.Η ολη κατασταση ειναι πολιτικες αποφασεις,εδω στην Ελλαδα ειναι αποφασεις που παιρνονται απο τους επιχειρηματιες και τις μεταφερουν στους πολιτικους προς υλοποιηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τι απαντησαν οι Ελληνες εφοπλιστες θα το εμαθες.Και δεν το ειπαν απο στομα σε στομα,στο Bloomberg τα δηλωσαν.Πως αμα βγει ο Τσιπρας,τα παιρνουμε και φευγουμε...
    Οταν τα τελευταια 10 χρονια εχουν ΑΦΟΡΟΓΗΤΑ ΚΕΡΔΗ 175 ΔΙΣ ΕΥΡΩ,και 762 απο αυτους τους ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ,δεν εχουν αποδοσει ουτε ΕΝΑ ΕΥΡΩ ως φορο για τα κερδη τους.Και αντι για Ελληνες "τεμπεληδες και συνδικαλιστες",ο μονος Ελληνας στο πλοιο ειναι ο καπετανιος,και ολοι οι υπολοιποι ειναι οι δωδεκα φυλες του Ισραηλ.
    Καιαντι να βγαλουν ανακοινωσεις ΟΛΑ τα κομματα,το εκαναν τουμπεκι ψιλοκομμενο.Εμενα ομως με 5800ε εισοδημα μου ηρθε φορος 515ε,γιατι εχω ενα αυτικινητο εξαετιας,και ενα σπιτι που το`χω παρει με στεγαστικο.Εμενα φορτωνει η εφορια ομως κι οχι την τραπεζα ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ακομα το σπιτι μεχρι να το ξεπληρωσω.
    Για κανε μια σουμα Στηβεν,ποσος αφορος αναλογει στα 175 δις την τελευταια δεκαετια στους εφοπλιστες,χωρια τις επιδοτησεις που παιρνουν,χωρια το αφορολογητο καυσιμο,χωρια...χωρια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι θα παραβώ το ότι δεν γουστάρω να ασχοληθώ με τούς γαμώσταυρους τής ελληνικής πολιτικής τούτη τη βδομάδα.

    Μάγκες, να συμβάλλω κι εγώ ταπεινά στην συζήτηση πού κάνετε.
    Νομίζω ότι αν κάποιος δεν λάβει υπόψιν του την ιστορική διαδρομή τής Ελλάδας, όχι απ΄το 81΄και δώθε η έστω απ΄τα 50ς, αλλά απ΄το 1832 πού ιδρύθηκε το μπουρδέλλο πού λέγεται ελληνικό κράτος κινδυνεύει και να ελπίζει σε λάθος πράματα και να κάνει λάθος διαγνώσεις.

    Οταν δηλαδή από την γέννηση τού ελληνικού "κράτους" πού δεν ήταν επιθυμία τών διαφόρων εθνοτήτων πού ζούσαν τότε εδώ, αλλά και τον ακταρμά από φάρες πού κυβερνούσαν (Υδραίοι, Μανιάτες, Ρουμελιώτες, Αρβανίτες, κλπ, κλπ) αλλά επιλογή τών γνωστών τριών (Αγγλια, Γαλλια, Ρωσία), όταν το ξέρεις αυτό, και ξερεις επίσης ότι το ελληνικό "κρατος" συνέχισε να είναι προτεκτοράτο μέχρι και τώρα πού μιλάμε, με τίς φάρες να κυβερνάνε τοπικά ακόμα και σήμερα, δεν μπορείς, δεν μπορούμε, να μιλάμε για την Ελλάδα σαν είναι μιά συνηθισμένη κατάσταση ενώ δεν είναι!

    Ποτέ δεν ήθελε ο Ελληνας να έχει κράτος, δεν ηθελε ούτε το 1832, αλλά ούτε και σήμερα. Μιλάω για την πλειοψηφία. Ο Capo D' Istria ήθελε να φτιάξει κράτος, αλλά μάλλον ήταν ο τελευταίος πού το ήθελε και το επιχείρησε και δεν ήταν καν Ελληνας.
    Εκτοτε, και επί 180 χρόνια, το κράτος αποτελεί μιά επίφαση για διαμαρτυρία τού μέσου Ελληνα, ένα μέσο κλοπής, και για τίς φάρες πού κυβερνάνε αλλά και για τον από κάτω πού δεν τούς αναγνωρίζει ως "κρατος". Ποτέ δεν τούς αναγνώρισε και ποτέ δεν αισθάνθηκε και δεν συμπεριφέρθηκε ως πολίτης κράτους.

    Και οι ΠΑΣΟΚοι αλλά και δεξιοί πού τώρα εκτόξευσαν τον Συριζα στο 17% αλλά και πολύ παραπάνω την Κυριακή, ΟΥΤΕ αυτοί δεν θέλουν "κρατος". Καινούργιο ντήλ θέλουν το οποίο πάλι μέσα πρέπει να εμπεριέχει το χύμα, το απλωμα τού χεριού στο βάζο, την πλήρη ανοργανωσιά. Εκτός κι αν πιστεύει κάποιος ότι στην Ελλάδα το 30% είναι...αριστεροί. Για μιά καραμπινάτα συντηρητική κοινωνία πρόκειται, αγκιστρωμένη σε σάπιες δομές τού παρελθόντος.

    Και χρειάζεται πολύς καιρός ακόμα για να αλλάξει, αμφιβάλλω δε αν μπορεί να αλλάξει από μόνη της η ελληνική κοινωνία.

    Τα λέω αυτά, όχι φυσικά αφ΄υψηλού, αλλά σαν γαμωΕλληνας πού αναγκάστηκε να μεταναστεύσει όταν κάποιοι ζούσαν στο μάτριξ τού ΠΑΣΟΚ και τής ΝΔ κι έκαναν τήν ζωάρα τους, και πού προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια να καταλάβει γιατί είμαστε έτσι όπως είμαστε. Πώς? Παρατηρώντας, διαβάζοντας, μιλώντας με άλλους πού έχουν τίς ίδιες...απορίες με μένα.

    Ακόμα κι αν, σε τελείως υποθετικό επίπεδο, ο Συριζα επιχειρούσε να οδηγήσει αυτόν τον λαό από διαφορετικά μονοπάτια δεν θα τον άφηνε ο ΙΔΙΟΣ ο λαός πού την Κυριακή θα τού δώσει την τριαντάρα σε ποσοστό.

    Βέβαια, για να απάντήσω και στο κλισέ τής δεκαετίας, στο αν δηλαδή έχω να προτείνω "λύσεις", όχι δεν έχω. Θεωρώ το πραγματικό πρόβλημα τόσο βαθύ, και τόσο πολύπλοκο πού ούτε έχω "λύσεις" αλλά και ούτε νιώθω υποχρεωμένος να έχω.

    Κι όλα αυτά, τα λίγα, τα ελάχιστα, χωρίς να βάζω στην εξίσωση διεθνή καπιταλισμό, την πιάτσα τής αγοράς, τούς τραπεζίτες, τα γεωπολιτικά παιχνίδια Αμερικής-Ευρώπης-Ασίας κλπ, κλπ.
    Αν τα βάλω κι αυτά στην εξίσωση ΤΟΤΕ είναι πού στο θέμα Ελλάδα δεν έχω "λύσεις".
    Το σίγουρο είναι, έτσι το βλέπω εγώ, ότι χωρίς γνώση τής ιστορικής διαδρομής μας, και μάλιστα βαθιάς γνώσης, βγάζουμε λάθος συμπεράσματα.
    Αυτά πρός το παρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δικιο εχεις,μην τα λες σε μενα ομως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οχι ρε φίλε, δικό μου το λαθος πού δεν το διευκρίνησα κιόλας:
    -δεν απευθυνόμουν σε κάποιον προσωπικά. Απλώς να συμβάλλω στην κουβέντα ήταν η πρόθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρηστος Χοντζεας14 Ιουνίου, 2012 01:30

    Mα καλα,εχεις μετατρεψει το blog σε "CIAO";
    Γαμω τους εκσυγχρονισμους και γαμω τις μοντερνες τασεις.
    Θα παραπονεθω στην ενωση "Ρενοφιλων Ελλαδος"
    Και καλα τις πρωτες τρεις εκει, μια χαρα τις εβαλες. Την τεταρτη που κρατιεται απο το καμπριο για να μη πεσει κατω απο την πολυ μαστουρα,τη μας την μοστραρησες;
    Αλλα αντε,αυτη να την λυπηθουμε.
    Εκεινη την πεμπτη, που μας τραβαει φωτογραφια με τον κωλο της και μας κοιτα σαν να μας λεει "κοιτα το πουλακι",τι την εβαλες;

    Δηλαδη πας φιρι-φιρι να σταματησουμε να σκεφτομαστε και να αρχισουμε να την παιζουμε εδω μεσα ομαδικως;
    Για να ξεχασουμε τα προβληματα τα κοινωνικα και να απομακρυνθουμε απο την σωτηρια της ΑΕΚ μεσω κοντου;
    Μην εισαι δακτυλος το Λοβερδου, η του Μηχελακη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σωστά. Το σχόλιο τού Χρήστου με επανέφερε στην πραγματικότητα.
    Χαιρετίζω λοιπόν τήν σαφή στροφή τού οικοδεσπότου πρός μιά κατεύθυνση μνημοΥνιακή, ευρωπαική, εκσυνχρονιστική, για μιά Ελλάδα νέα, λαέ τής Καλλιθεας, πλανεμένε λαέ τού Αιγάλεω, λαέ τής Σιέρρα Νεβάδα.
    Κι ελπίζω, ένας νέος Σαραποβικός άνεμος να πνεύσει στα πανιά μας και να μάς οδηγήσει στήν γή τής Μαρίας.
    Διότι, ναί, διάφοραι αντιδραστικαί δυνάμεις προσπαθούν να τΡΕΝΑρουν την ξέφρενη πορεία μας πρός το μέλλον, αλλά το πράσινο μπαλάκι τού τένις μάς οδηγεί.
    Ζήτω να΄ούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρηστος Χοντζεας14 Ιουνίου, 2012 02:29

    Προς ALbert_AEKstein: Αλλωστε τα τρια αυτα κομματα της εποχης Κολοκοτρωνη ειναι ακομα παρον
    Αγγλικο (Ν.Δ) Γαλλικο (ΠΑΣΟΚ) και Ρωσσικο (ΚΚΕ)ειναι συνεχως εδω και δεν μας εχουν αφησει απο τα "ματια" τους.

    Μια βελονα που παιζει συνεχεια το ιδιο μονοτονο τραγουδι ειμαστε.
    ΒΕβαια εχομεν αναταραξεις,αλλα μη φοβου ω ανδρες Αθηναιοι και ω μεταναστες και επαρχιωτες της Ομονοιας.

    Η Γαλλια μπερδευεται με την Γερμανια και αρα το ΠΑΣΟΚ παει για φουντο.
    Η Ρωσσια εχει γινει η Αμερικη της Ευρασιας,αρα παπαλα και το ΚΚΕ και η Αμερικη πνεει τα λοισθια γι'αυτο και η ΝουΔουλα βρησκεται πλεον στο 18%

    Θελουμε ενα κομμα καινουριο απο πλευρας Ρωσσιας και να'σου ο "Συριζα"
    Και μια καινουρια αντιπολιτευση Αμερικανικη,σαν τους Ανεξαρτητους Ελληνες.
    Το επομενο "ΠΑΣΟΚ" ισως να αναδυθει απο τον "Ολανδρεου" που ειπε και ο ΑΛεξης, δειχνοντας την πηγη των επομενων κοινοβουλευτικων αντιπαλων του. Θελει ομως δουλεια πολυ για να ξαναξεκινησει την ανακταληψη της εξουσιας.
    Ισως να μιλαμε για ενα μεταμοντερνο ΚΚ.

    Ρε σεις εκει στο ΠΑΣΟΚ, κανεναν Γαλλομαθη η Γαλλοαναθρεμενο εχετε; Αν ναι,βγαλτε τον μπροστα.

    Θεση για το ΚΚΕ δυστυχως δεν υπαρχει.
    Ας αναλαβει καποιος τα κηδευτικα και τα θαφτικά.
    Εκεινος ο Καζακης δεν την βλεπει την ευκαιρια; Τι πας ρε με τον Παπαθεμελη,ηλιθιε;
    Το μεγαλο τους "οπλο", η σταθερες και παγιωμενες αποψεις ανεξαρτητα απο τον χρονο και τον τοποτ,τους προφυλασαν μεσα στο μικρο κουκουλι τους. Τωρα πλεον,αυτο εχει μετατραπει απο απαρεγκλητη θεση και σταση που εβρισκε συμπαθειες σε μια αχρειαστη,ενοχλητικη εως και επικινδυνη νοοτροπια που δεν χωρα πουθενα και δεν βρισκει πλεον ακολουθους.
    Eαν εως χθες ο ιαταλαντευτες στασεις του και οι απαρχαιομενες αποψεις του του εδιναν την δυνατοτητα να βρισκεται σε απσοταση ασφαλιας απο την φθοροποιο εξουσια και αρα να βρισκεται παντα σε θεση "εισαγγελεα",τωρα πια αυτο ειναι ενα ντεσαβανταζ αβασταχχτο. Το οποο εκθετει ανεπανορθωτα. Πρεπει να φαει απο ενα πιατο που εχει δηλητηριο.
    Η το τρωει και μαζι και το δηλητιριο και πεθαινει,η δεν το τρωει και πεθαινει απο την πεινα.
    Γιαυτο και πεθαινουν οι κομμουνιστες.

    Οχι ομως ο "κομμουνισμος". Αυτος "νικησε".
    Δηλαδη θριαμβευσε ο μεγαλος αδερφος του, ο Καπιταλισμος και αρα και οι δυο ας βαρεσουν παλαμακια που ο κοσμος εγινε μια μπουκια και ενα συγχωριο.
    Αμην.
    Δεν εχουν ρολο. Δεν υπαρχει ρολος στην νεα παρασταση που ανεβαινει. Ουτε καν καρατεριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ιφικρατης.Ουτε Γιωργος,ουτε Νικος,ουτε Βαγγελης...Για να δικαιωθει ακομα μια φορα ο Καραγιαννιδης που ειχε πει - μεταξυ αλλων - πως τα πιο περιεργα,τα πιο παραξενα γινονται η λεγονται απο ανθρωπους με σπανια και περιεργα ονοματα.Και ισως δεν ειναι τυχαιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μελίνα και πάλι Μελίνα...
    Δαγκωτό και μετά Τσίπρα.
    Μόνο και μόνο που σκέφτομαι ότι δεν θα βλέπω πρωθυπουργό έναν από τους Μπένι, Σαμαρά, Ντόρα,Σημίτηδες και όλα τα λοιμά με πιάνει ένα δέος.
    Μπορεί να μην αλλάξουν και πολλά,το πιο πιθανό είναι, άλλα θα συμφωνήσω με τον conpater ότι ο Αλέξης τάραξε τα νερά.Ήρθε-όπως ήρθε-από το πουθενά και φύσηξε ένα αεράκι ρε παιδί μου.Αυταπάτες; Μπορεί. Μέσα στην μούχλα και την καταχνιά είναι και αυτό κάτι.
    Άλλωστε ο άνθρωπος έχει φτιαχτεί για να κάνει όνειρα και να τρέφει ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.
    Και αυτό σίγουρα το εισπράττει ο Έλληνας από τον Τσίπρα.
    Θα μου πεις άντε και βγήκε..με ελπίδα θα αλλάξουν όλα;
    Σαφώς όχι.Το λογαριασμό θα τον πληρώσουμε οι εργαζόμενοι μεροκαματιάρηδες και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες.Διότι οι άλλοι τα έχουν βγάλει τα φραγκάκια τους στην Ελβετία και στην Γερμανία.Και όπως πήγαιναν διακοπές Χριστουγγένων στα σαλέ και στην Μαγιόρκα θα πηγαίνουν και μετά.Τίποτα δεν θα αλλάξει γι αυτούς. Με εμάς να γίνει κάτι.
    Να έχουμε κάποιους ανθρώπους με ενθουσιασμό για να προσπαθήσουν να αλλάξουν κάτι στο μπουρδέλο.Και αν δεν εμπλακούν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ με το παλιό βαθύ ΠΑΣΟΚ(που τους έχει ψηφοφόρους)τότε κάτι θα γίνει παρότι το παλιό ΚΚΕ εσωτερικού,νυν ΣΥΡΙΖΑ, με το 4% και τώρα 18% έχει μεταλλαχτεί σε ένα σύγχρονο κόμμα εξουσίας,ότι και σημαίνει αυτό.
    Αυτά συν του ότι οι λάτρεις της Ρένας θα έχουν την ευκαιρία(;)να την βλέπουν πιο συχνά....
    Αλήθεια έχετε πάει προς Αιγάλεω μεριά;Κυκλοφορούν κάτι θεριά Α1.
    Κόλλημα ρε παιδί μου με την Α2....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιώργης ο γαρατζέος14 Ιουνίου, 2012 15:16

    Πέστα βρε Μπάμπη...Και ο Τάκης μας τη λέει ότι μόνο οι υπερβόρειες μετράνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρηστος Χοντζεας14 Ιουνίου, 2012 15:22

    Καλες ειναι και οι μεν και οι δε,αρκει να "καθονται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στο Αιγάλεω όντως κυκλοφορούν μερικά παιδιά,που απορείς τι δουλειά έχουν εκεί.Η Ρένα όμως είναι άλλη ιστορία,άλλο επίπεδο!
    Στα Τσιπρικά και εγώ συντάσσομαι με τον conpater.
    Στην ΑΕΚ μάλλον π Δημητρέλος βρήκε λεφτά και μας το κρύβει,δεν εξηγείτε διαφορετικά.Ψάχνει λέει προπονητές ανά την Ευρώπη,με πρώτη επιλογή τον Κλάιφερτ.Μάλιστα διάβασα θα του βάλει και όρους...
    Φαντάζομαι του τύπου θα έχεις 8 παίκτες και θα πρέπει να φτιάξεις ενδεκάδα ή θα φέρεις σπόρια από την Ολλανδία και θα σπείρεις στα Σπάτα,για να φυτρώσει κανένα ταλεντάκι...
    Για Ολλανδό προπονητή πάντως είμαι θετικός,μπορεί να φταίει ο Φάντροκ και όλα όσα έφτιαξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ CONPATER: Αδερφέ, οι κοινωνίες είναι δημιουργίες των αδυνάτων. Πιστεύω να μην διαφωνούμε σε αυτό. Απο εκεί και πέρα, οι ιδιωτικές εταιρείες δουλεύουν με συγκεκριμένες όρους. Που οι περισσότεροι από αυτούς είναι υπέρ των εργαζομένων και ποτέ υπέρ των επιχειρηματιών.
    Και το "γαμήσι" που αναφέρεις, είναι καθαρά θέμα αμοιβής αλλά και προσωπικής επιλογής. Και να μην ξεχνάμε βέβαια οτι ένα από τους μοχλούς διάλυσης της χώρας είναι κι ο συνδικαλισμός και η πολύ κακή σχέση με την δουλειά που έχει ο Έλληνας. Κι όταν λέω δουλειά, εννοώ το αποτέλεσμα της : το κέρδος. Λέξη που απεχθάνεται ο ΄νεοέλληνας. Που θεωρεί οτι αυτός είναι η ψυχή της επιχείρησης επειδή απλά δουλεύει κι ο επιχειρηματίας βγάζει περισσότερα. Αν λοιπόν έχει δίκιο ο εργαζόμενος, τότε να κάνει την δική του εταιρεία και να μην καρτεράει επενδύσεις εδώ μέσα κι αναπτυξιακές πολιτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρήστο_new
    Διάβασα να λες για τα Σπάτα και τα ταλεντάκια που θα δουλεύουν εκεί.
    Ξεχνάς κάτι.700 χιλιάρικα που θέλει ο Νοτιάς από την ΑΕΚ αποκλείεται να τα πάρει.
    Γι αυτό λέω πιο εύκολα θα δεις εκεί μέσα προβατάκια να βοσκάνε παρά ταλεντάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οχι τόσο καλή η Ιταλία όσο με τούς Ισπανούς χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κακή.
    Η φάση πού φωνάζουν οι Κροάτες για πέναλτι είναι περίεργη: δηλαδή, αν το δώσει το κοράκι δεν μπορεί κανείς να πεί τίποτα αλλά δεν είναι απ΄τα καραμπινάτα πέναλτι. Βέβαια αμα ο διαιτητής λέγεται Γουέμπ τι ψάχνεις να βρείς.
    Για να δούμε τι θα δούμε στο 2ο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εν τω μεταξύ, κυττάς αυτή την Κροατία, πού ενώ δεν είναι κάτι τρομερό, έχει έναν σαφή ορθολογισμό στο παιχνίδι της, βγάζει με μιά σειρά την μπάλλα μπροστά, ψάχνει την ανάπτυξη με το τόπι κάτω. Και λές, καλά, πώς την κερδίσαμε αυτήν την ομάδα στα προκριματικά αφού μόνο με γιομες παίζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: Πιστεύω να έπαιξες το 1Χ καθότι εδώ υπάρχει χειρουργικός ιταλικός σχεδιασμός. Να περάσουν δεύτεροι και να παίξουν με την Ουκρανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οχι απλώς 1Χ, καρφωτό Χ το είχα.
    Και διαφωνώ παρεπιπτόντως, θεωρώ ότι δεν περνάνε οι Ιταλοί, ακόμα κι αν κερδίσουν τούς Ιρλανδούς (καθόλου σίγουρο).
    Απελπιστικά "λίγοι" ήταν στο 2ο ημίχρονο και στο τέλος πρέπει να χαίρονται κιόλας πού πήραν το χηνάρι.
    Σκέτη απογοήτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χρηστος Χοντζεας14 Ιουνίου, 2012 22:44

    Μοντι-Χρβατσκα (Κροατια)1-1 και μαλλον πανε να πεταξουν τους Ιταλους εξω ωστε να μην τους ξαναβρουν μπροστα τους. Εαν κερδισει σημερα η Ισπανια θα ισοβαθμει με την Κροατια,με την οποια παιζει στην τριτη και τελευταια αγωνιστικη.
    Αλλα μπορει να "σχεδιαζουν" οι Ιταλοι οπως λεει ο Steven να περασουν σαν δευτεροι για να πελεκισουν την Ολλανδια.
    Αλλα ειναι πολυ παρακινδυνευμενο αυτο σαν συλληψη. Θα δουμε.

    Αυτοι οι Κροατες ομως αδερφε μου,τι μπαλα ξερουν οι πουστιδες. Ατομικα. Εχουν προβληματα συνοχης βεβαια-δεν μιαλω για την τωρινη ομαδα αλλα γενικα,σαν εθνοσυσταση. Αλλα ξερουν 100 κιλα μπαλα ο καθενας.

    Μπαρτσελωνα- Ιρλανδια 1-0 με 1500 πασες απο την Ισπανια.
    Πραγματικα χαιρεσαι να την βλεπεις. Απολυτος ελεγχος των παντων. Μιλαμε για ποδοσφαιρικο "Ραιχ".

    Και μιας και το εφερε η κουβεντα,θα ηταν απολυτα ενδιαφερον-και επικαιρος- ενας τελικος αναμεσα σε Γερμανια-Ισπανια. Πανω στο ΔΝΤ θα τους βρουν.
    Δεν ξερω πως διασταυρωνονται τα παιχνιδια ως το τελος,μα νομιζω οτι αυτο δεν αποκλειεται. Δεδομενης και της εικονας που εχουμε εως τωρα απο το συνολο των ομαδων,αυτο δεν θα ειναι καθολου απιθανο.
    Ολοι οι αλλοι ψοφιμια ειναι.
    Και νομιζω οτι θα εχει τεραστιο ενδιαφερον ενας τετοιος τελικος,ετσι κι'αλλιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ; ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΙ ΚΡΟΑΤΕΣ ΧΑΣΑΝΕ ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ DICE WARS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν πρόκειται να πέσουν Ιταλοί με Ολλανδούς διότι δεν πρόκειται να περάσει κανένας απ΄τούς 2.
    Ο Ιρλανδός τέρμας μόλις έκανε μιά απ΄τις τόπ αποκρούσεις τού Γιούρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΡΟΣ ΑΛΒΕΡΤ_ΑΕΚΣΤΕΙΝ: ΞΕΚΟΥΒΙΑΔΙΑΖΕΣΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ. ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ. ΙΧ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ 1 ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ. ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΑΓΓΛΙΑ; ΤΗΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ Χ. Η ΓΑΛΛΙΑ; ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ. ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ ΑΣΟ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ. ΑΣΟ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΝΑ ΓΥΡΝΑΣ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΆ ΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΣΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Οι Ιρλανδοί παίζει να είναι ακόμα χειρότεροι κι από μάς (δεν το΄χω στάνταρ πάντως).
    Στήβεν, ούτε τούς Αγγλους τούς βλέπω να περνάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΡΟΣ ALBERT-AEKSTEIN: Γιατί δεν περνάνε οι Ιταλοί; Σε όλους τους συνδιασμούς με νίκη επί των Ιρλανδών, περνάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Οχι, πρέπει να κερδίσουν τούς Ιρλανδούς με -μίνιμουμ- 2 γκόλ διαφορά για να ισοβαθμήσουν με τούς Κροάτες πού βρίσκονται στο συν 2 στα γκόλ αυτή τη στιγμή.
    Αν δηλαδή οι Κροάτες πάρουν Χ απ΄τούς Ισπανούς (γιατί όχι...) τότε περνάμε σε τρελλές ισοβαθμίες και η Ιταλία έχει το πρόβλημα αυτή τη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεδομένου δηλαδή ότι και η Ισπανία έχει κτίσει διαφορά γκόλ με την 3άρα επί τών Ιρλανδών απόψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Φερνάντο Τόρρες. Αλλος ένας υπερεκτιμημένος παίκτης, όχι σε επίπεδα κομμώτριας βέβαια αλλά υπερεκτιμημένος παρ΄όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κι αν γίνει και κάνα τυχαίο και βάλουν γκόλ οι Ιρλανδοί απόψε? Τότε είναι πού γίνεται μπάχαλο ο όμιλος και τούς βλέπω τούς Ισπανούς και τούς Κροάτες να το πηγαίνουν ψιλο-αβαβά το επόμενο μάτς μεταξύ τους παρακολουθώντας με το ένα αυτί τι γίνεται στο άλλο ματς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Βεβαια μπήκε το 4ο κι άρα κάπως ξεδιαλύνονται τα πράματα.
    Υπόψιν, ότι όσο κι αν φαντάζει "αδύνατο" οι Σπανιόλοι μπορούν να μείνουν απ΄όξω αν χάσουν απ΄τούς Κροάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Στηβεν,βαζει ο επιχειρηματιας τα λεφτα του,στηνει την επιχειρηση του και μαζευει και κοσμο για να την "τρεξει".Αυτη ειναι η αρχη.Σας δινω τοσα,συμφωνουμε,ξεκιναμε...μεχρι εδω καλα και σωστα.
    Οταν ομως εχει να δωσει τις δοσεις για τα δανεια που πηρε για το στησιμο της εταιριας,γιατι σπανια βαζει ολα τα λεφτα τα δικα του - ΑΝ ΕΧΕΙ -,οταν εχει θεσει σαν οριο στον εαυτον του πως καθε μηνα θα βγαζει ΚΕΡΔΟΣ για τον εαυτον του 20000ευρω (π.χ),και μετα απο καποιο διαστημα αφου τα πρωτα κερδη τα εχει κανει jeep,spa,και διακοπες με τις πουτανες,οταν μερος απο τα δανεια τα εχει τα εχει "επενδυσει" στα παραπανω,οταν δεν αποδιδει ΦΠΑ,εισφορες στα ταμεια,οταν του`ρχεται καποιο χαρατσι ξεγυρισμενο και το αφηνει γιατι δεν χαλαει απ`τα λεφτα τα μαζεμενα - αν εχει -,τοτε ξεκιναει το πανηγυρι,με την δικαιολογια οτι εχει πεσει η δουλεια η οτι αλλο μπορει να σκαρφιστει,πιεζει για μειωση αποδοχων,πιεζει για απληρωτες υπερωριες,πιεζει για νεα δανεια και παει λεγοντας.Κανεναν δεν συμφερει το οχι στο κερδος,αναλογα βεβαια πως το εννοει ο καθενας.Ειναι αλλο το "κερδος" του εργοδοτη,που δεν πεφτει κατω απο το οριο που εχει θεσει για τον εαυτον του,κι αλλο του εργαζομενου που "κερδος" ειναι και τα 400ε απο το τιποτα.
    Ολοι θελουν να στησουν μια επιχειρηση,μεγαλη η μικρη.Αναλογα με το την οικονομικη ανεση και με τι προσβαση εχεις στο να βρεις κεφαλαια απο τραπεζα. Επιχειρηση ειναι κι ενα μικρο μπακαλικο,μεχρι να ανοιξει το super-market.Ειναι και το σουβλατζιδικο μεχρι να ανοιξει κοντα σου η αλυσιδα fast-food.Ειναι κι ενα μικρο τυπογραφειο μεχρι να ανοιξει ενα μεγαλυτερο.Ειναι κι μια μικρη βιοτεχνικη μοναδα με 30 ατομα μεχρι να ανοιξει μια πολυεθνικη που μαζι με τα δικα της προιοντα,βγαζει και τα δικα σου και τα προσφερει σαν δωρο μαζι με την πωληση των δικων της.Μυλος....
    Ειμαι κατα του συνδικαλισμου τυπου Φωτοπουλου,ειμαι υπερ ομως αυτου που αποφασιζουν οι εργαζομενοι να δουλευουν μια ωρα παραπανω τσαμπα για να ξαναπαρει τα ισα της μια επιχειρηση.Η ιστορια εχει δειξει στην Ελλαδα,πως οι περισσοτεροι εργοδοτες,συνηθως μεγαλων εταιριων,στηνουν την επιχειρηση λαμογιαροντας τα δανεια και ριχνοντας στα βραχια την ιδια τους την εταιρια.ΣΟΒΑΡΕΣ επιχειρησεις,ΔΕΝ σκεφτονται καν να μειωσουν μισθους η να κανουν απολυσεις αν για καποιο διαστημα πεσουν τα κερδη τους.Η ΜΟΤΟΡ-ΟΙΛ παραδειγμα,εχει 700 ατομα προσωπικο,που ουτε μειωσεις εκανε ουτε απολυσεις.Εκαναν ομως αλλες μικροτερες που δεν σκεφτονταν ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑΡΙΚΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Συγκινητικοί οι Ιρλανδοί με το εν χορώ τραγούδι στίς κερκίδες παρά τήν τεσσάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή