Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΜΑΡΚ ΜΑΖΑΟΥΕΡ

      Ένα πολύ ωραίο, φιλελληνικό κείμενο, του Βρεττανού Μαρκ Μαζάουερ, που είναι καθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο Columbia. Φυσικά το συγκεκριμένο ίδρυμα διέπεται από φιλελληνισμό κατά πλειοψηφία καθώς και από ειρηνικά δόγματα ( Οι " φράουλες και αίμα " εδώ ουσιαστικά γυρίστηκαν ). Το αναρτώ λοιπόν, ευχόμενος ξένοιαστο τριήμερο και κυρίως ωραία Μαλλιαρή.
*****************************************************************************
Χθες, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε την Ελλάδα καθώς το κοινοβούλιό της ψήφισε ένα διχαστικό πακέτο μέτρων λιτότητας το οποίο θα μπορούσε να έχει κρίσιμες επιπτώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Ισως προκαλεί έκπληξη που. αυτή η μικρή άκρη της χερσονήσου των Βαλκανίων συγκεντρώνει τόση προσοχή. Σκεφτόμαστε συνήθως την Ελλάδα ως την πατρίδα του Πλάτωνα και του Περικλή, με την πραγματική της σημασία να βρίσκεται βαθιά στην αρχαιότητα.
Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που για να κατανοήσεις το μέλλον της Ευρώπης χρειάζεται να στραφείς μακριά από τις μεγάλες δυνάμεις στο κέντρο της ηπείρου και να κοιτάξεις προσεκτικά όσα συμβαίνουν στην Αθήνα. Τα τελευταία 200 χρόνια η Ελλάδα ήταν στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης της Ευρώπης. Στη δεκαετία του 1820, στη διάρκεια του αγώνα για την ανεξαρτησία από την οθωμανική αυτοκρατορία, η Ελλάδα έγινε ένα πρώιμο σύμβολο δραπέτευσης από τη φυλακή της αυτοκρατορίας.
Για τους φιλέλληνες, η παλιγγενεσία της αποτελούσε τον πιο ευγενή αγώνα. "Στο μεγάλο πρωινό του κόσμου", έγραψε ο Σέλεϊ στο ποιημά του "Ελλάς", "το μεγαλείο της Ελευθερίας τινάχθηκε και έλαμψε! "
Η νίκη θα σήμαινε τον θρίαμβο της ελευθερίας όχι μόνο επί των Τούρκων αλλά και επί όλων των δυναστών που κρατούσαν υπόδουλους τόσο πολλούς ευρωπαίους. Γερμανοί, Ιταλοί, Πολωνοί και Αμερικανοί έτρεξαν να πολεμήσουν υπό την γαλανόλευκη σημαία της Ελλάδας για χάρη της δημοκρατίας. Και μέσα σε μια δεκαετία, η χώρα κέρδισε την ελευθερία της.
Στη διάρκεια του 20ου αιώνα ο ριζοσπαστικός νέος συνδυασμός της συνταγματικής δημοκρατίας και του εθνικισμού που ενσάρκωσε η Ελλάδα εξαπλώθηκε στην ήπειρο και κορυφώθηκε στην "ειρήνη που τερμάτισε κάθε ειρήνη" στο τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν τρεις αυτοκρατορίες, η οθωμανική , εκείνη των Αψβούργων και η ρωσική, κατέρρευσαν και αντικαταστάθηκαν από έθνη-κράτη. Μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελλάδα άνοιξε και πάλι τον δρόμο για το μέλλον της Ευρώπης. Μόνο που τώρα ήταν η σκοτεινή πλευρά της δημοκρατίας που βγήκε στο προσκήνιο.
Σε έναν κόσμο εθνικών κρατών, εθνοτικές μειονότητες όπως ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Ελλάδας και οι ορθόδοξοι χριστιανοί της Μικράς Ασίας ήταν μια συνταγή για διεθνή αστάθεια. Στις αρχές της δεκαετίας του 1920, έλληνες και τούρκοι ηγέτες αποφάσισαν να ανταλλάξουν τους μειονοτικούς πληθυσμούς τους, εκτοπίζοντας περί τα δύο εκατομμύρια χριστιανούς και μουσουλμάνους προς χάριν της εθνικής ομοιογένειας.
Η ελληνο - τουρκική ανταλλαγή των πληθυσμών ήταν η μεγαλύτερη οργανωμένη μετακίνηση προσφύγων στην ιστορία μέχρι τότε και μοντέλο που οι ναζιστές και άλλοι θα το επικαλούνταν αργότερα για να εκτοπίσουν ανθρώπους στην ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ινδία. Είναι ειρωνικό, λοιπόν, που η Ελλάδα ήταν επίσης στην πρωτοπορία της αντίστασης στους ναζιστές. Τον χειμώνα του 1940-41, ήταν η πρώτη χώρα που αντεπιτέθηκε αποτελεσματικά κατά των δυνάμεων του Αξονα, ταπεινώνοντας τον Μουσολίνι στον ελληνο - ιταλικό πόλεμο ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη επευφημούσε την Ελλάδα.
Και πολλοί χειροκρότησαν πάλι λίγους μήνες αργότερα όταν ένας νεαρός αριστερός αντιστασιακός ονόματι Μανώλης Γλέζος σκαρφάλωσε στην Ακρόπολη ένα βράδυ με έναν φίλο και κατέβασαν τη σημαία με την σβάστικα που οι Γερμανοί είχαν πρόσφατα υψώσει. Σχεδόν 70 χρόνια αργότερα, η ελληνική αστυνομία θα έριχνε δακρυγόνα στον κ. Γλέζο ο οποίος διαδήλωνε κατά του προγράμματος λιτότητας. Αλλά στο τέλος, η Ελλάδα υπέκυψε στη γερμανική κατοχή.
Η κυριαρχία των ναζιστών έφερε μαζί της την πολιτική κατάρρευση, την μεγάλη πείνα, και μετά την απελευθέρωση, την βύθιση της χώρας σε έναν εμφύλιο πόλεμο ανάμεσα στις κομμουνιστικές και τις αντικομμουνιστικές δυνάμεις. Μόλις λίγα χρόνια μετά την ήττα του Χίτλερ, η Ελλάδα βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της ιστορίας, ως μέτωπο του Ψυχρού Πολέμου. Το 1947, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν χρησιμοποίησε τον κλιμακούμενο εμφύλιο στην Ελλάδα για να πείσει το Κογκρέσο να στηρίξει το Δόγμα Τρούμαν και την ειρηνική δέσμευση αμερικανικών πόρων για τον αγώνα κατά του Κομμουνισμού και την ανοικοδόμηση της Ευρώπης.
Ανυψωμένη ξαφνικά σε έναν διατλαντικό αγώνα, η Ελλάδα συμβόλιζε τώρα μια πολύ διαφορετική Ευρώπη - μία Ευρώπη που είχε αυτοκαταστραφεί, και που ο μόνος δρόμος εξόδου από την ανέχεια των μέσων της δεκαετίας του 1940 ήταν ως μικρότερος εταίρος της Ουάσινγκτον. Καθώς τα δολάρια άρχισαν να ρέουν, αμερικανοί σύμβουλοι έλεγαν στους έλληνες πολιτικούς τι να κάνουν και αμερικανικές βόμβες ναπάλμ έκαιγαν τα ελληνικά βουνά καθώς οι κομμουνιστές αντάρτες τρέπονταν σε φυγή.
Η πολιτική και οικονομική ένωση της Ευρώπης υποτίθεται ότι θα έβαζε τέλος στις αδυναμίες και την εξάρτηση της διχοτομημένης ηπείρου. Και εδώ η Ελλάδα έγινε σύμβολο μιας νέας φάσης στην ευρωπαϊκή ιστορία. Η πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας το 1974 δεν έφερε στη χώρα μόνο την πλήρη ένταξη σε αυτό που θα γινόταν η Ευρωπαϊκή Ενωση. Προανήγγηλε επίσης (μαζί με τη μετάβαση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας στη δημοκρατία την ίδια εποχή) το παγκόσμιο κύμα εκδημοκρατισμού της δεκαετίας του 1980 και του '90, πρώτα στη Νότια Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία και μετά στην Ανατολική Ευρώπη.
Και έδωσε στην Ευρωπαϊκή Ενωση την όρεξη για διεύρυνση και τη φιλοδοξία να εξελιχθεί από ένα μικρό κλαμπ πλούσιων δυτικοευρωπαϊκών κρατών σε φωνή για ολόκληρη την προσφάτως εκδημοκρατισμένη ήπειρο, η οποία εξαπλώθηκε κατά πολύ στο νότο και την ανατολή. Και τώρα, σήμερα, αφότου έσβησε η ευφορία της δεκαετίας του '90 και μια νέα ταπεινοφροσύνη χαρακτηρίζει τους Ευρωπαίους, ο κλήρος πέφτει και πάλι στην Ελλάδα ως χώρας η οποία θα προκαλέσει τους μανδαρίνους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα θέσει το ερώτημα: "ποιό θα είναι το μέλλον της ηπείρου;".
Η Ευρωπαϊκή Ενωση υποτίθεται ότι θα ένωνε μια κατακερματισμένη Ευρώπη, ότι θα ενίσχυε τις δημοκρατικές της δυνατότητες και ότι θα μεταμόρφωνε την ήπειρο σε μια ανταγωνιστική δύναμη στην παγκόσμια σκηνή. Είναι ίσως ταιριαστό που ένα από τα αρχαιότερα και πιο δημοκρατικά έθνη - κράτη της Ευρώπης βρίσκεται στην καινούργια εμπροσθοφυλακή, όσων θέτουν εν αμφιβόλω όλα αυτά τα επιτεύγματα.
Γιατί είμαστε όλοι μικρές δυνάμεις τώρα, και για άλλη μια φορά η Ελλάδα πολεμάει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το μέλλον.





65 σχόλια:

  1. Χρηστος Χοντζεας02 Ιουνίου, 2012 00:33

    Μου ερχεται να κλαψω.
    Μιλαει απο την καρδια του σκοτους και αναφερεται στις ανταλλαγες πλυθησμων και την προσφυγια,στον εμφυλιο,στην δικτατορια,στην μεταπολιτευτικη περιοδο και στην σημερινη νεα περιπετεια του "Οδυσσεα" ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΩΜΑΤΙΑ,για λογαρισμο των αποικιων τυπου "Ελλαδα", παρα μονο παρουσιαζει σαν ατυχη περιστατικα καποιων αφρονων,οπου ελαχε στους "Μαραθωνομαχους" και παλι να βαλουν τα στηθη μπροστα.

    Δεν μπορουμε αλλο κυριε μαλακα αλλες "ατυχιες".
    Ουτε και αλλους ακομα "Λορδους Μπαυρον" με φλογερες πενες και ανοιχτες σουφρες.

    Αντε με το "κοροιδακι της δεσπινιδας".
    Τον αιωνιο ηρωικα πεσοντα για τις μασσελες των αλλων. Τον μαλακα της ιστοριας,που νομιζει οτι αντιμαχεται την μοιρα,ενω στην πραματικοτητα ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ και τα ηδη δρομολογημενα καθε φορα,"ατυχηματα", η "συμβαντα".
    ΤΟΜΑΡΙΑ.

    Ας βγει αλλος μπροστα αυτη τη φορα.
    Και τι εγινε δηλαδη τοσο καιρο που βγαινει το κοροιδο,στα σικε ματς και φτιαχνει "ηρωες"-collateral damage;
    Νισαφι. Κανουμε απεργια. Στερεψαμε απο ηρωες. Κλεισαμε. Τελος.

    Ας βγει μπροστα το Γερμανικο εθνος,μπας και δουμε προκοπη. Η το Αμερικανικο εναντια στα συμφεροντα του (sic) η το Εβραικο ας παψει να κλαιει και να παρει μια αποφαση. Η το Γαλλικο με τις τρεις ιδεες-λωριδες στη σημαια.

    Παλι "μπροσταρισα" στο στημενο ματς; Παλι τα ιδια; Αλλος. Ας ειναι Αβοριγινες, η Μαορι.

    Ασε που προβλεπω να βγαινουν οι Καταλανοι και οι Βασκοι πριν απο εμας. Με αυτην την πολυ χαριτωμενη "Ευρωπαικη Ανοιξη" που ετοιμαζετε-αι με το νεο "ατυχημα" του ευρω και τις πολυ "απροσεχτες" μεγαλες δυναμεις της Ευρωπης.
    Καντε τα ισωμα Βγαλτε τα ματια σας.
    Καντε παρτουζες στις Λεσχες. Ξκεωλιαστειτε σε 3D.

    Στα παπαρια μας.
    Τελος οι χαρες.
    ΑΦηστε τα στυλο και πιαστε τα μανο να βαψετε τα νυχια σας.
    Οταν οι κανες ειναι αδειες,ειναι μια χαρα σιδεροπουτσες.
    Αρματωμενες αδερφες του κερατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Δεν είναι ψεύτικος. Χρειάζονται αυτές οι φωνές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργης ο Γαρατζέος02 Ιουνίου, 2012 02:04

    Έχω διαβάσει το εξαιρετικό του βιβλίο "Θεσσαλονίκη: πόλη των φαντασμάτων", το οποίο και συστήνω. Στέρεη ιστορική έρευνα, χωρίς παρωπίδες (υπήρχαν 55%+ εβραίοι στη σαλόνικα μέχρι το '23? τζιζ, πιπέρι στο στόμα και γράφουμε 1000 φορές "ήμαρτον πατέρα άνθιμε" στο τετράδιο για τιμωρία....) και, θα έλεγα, καθόλου ανθελληνική. Τουναντίον. Και γραμμένο με ωραίο ρυθμό.
    Και τον πάω διότι η φιλελληνική του στάση δεν στηρίζεται (πρωτίστως) στον θαυμασμό των αρχαίων κατοίκων αυτού του τόπου (με την συνεπακόλουθη απογοήτευση που περιέρχεται με τη γνωριμία με το νεοέλληνα), αλλά σε μία πιο ρεαλιστική εικόνα του έλληνα ως προϊόντος της πρόσφατης του ιστορίας (οθωμανικής και μετά). Περισότερο, δηλαδή, μέσα από το πρίσμα του οριενταλισμού. Καλό κάνει να υπάρχουν και αυτές οι φωνές, πράγματι.
    Βρίσκω το παραπάνω κομμάτι πολύ σωστό και, τουλάχιστον, προσπαθεί να δώσει μία άλλη διάσταση στον "ελληνικό ψευδοζήτημα". Και είναι αλήθεια ότι σε αυτή την τρούπα είμαστε τα "καναρίνια στο ορυχείο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως γινεται καθε φορα που υπαρχει αναταραχη, να υπαρχει παντα και η Ελλαδα στη μεση,δεν το καταλαβαινω !
    Δεν διαφωνω με τον Μαζαουερ,αλλα ρε αδερφακι μου ας "κουνηθει" και κανενας αλλος πρωτος...Ολο εμεις τρωμε την λεζα,κι οταν γινεται ταμειο,παντα στην απ`εξω ειμαστε.Ημαρτον,που ελεγε κι ο Γεωργιου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρηστος Χοντζεας02 Ιουνίου, 2012 02:33

    Δεν αμφιβαλω. Αλλωστε τα της Βαλκανικης της Θεσσαλονικης κλπ
    τα γνωριζει,αφου ειναι το αντικειμενο του. Δηλαδη απλα ξεδιπλωμα των επιρροων και των αποτελεσματων των πραξεων και οχι των πραγματικων αιτιων. ΟΧΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ και του ΠΟΙΟΙ,που ειναι και το ζουμι ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΠΩΣ,ΠΟΥ ΠΟΤΕ κλπ. Μπουρδες δηλαδη.Δεν μας κανει.

    Η συμβατικη αναγνωση της ιστοριας,το επαναπερπατημα απο τους ιδιους γνωριμους και πολυ ψευτικους δρομους και η επανευρεση της γνωστης χωρας-"ηρωιδας" αδιαφορωντας για τα πραγματικα αιτια και τις αιτιες που γεννουν αυτες τις "ηρωικες" αντιστασεις,ειναι απλα ενα πρελουδιο για μια επομενη θυσια,στην ουσια διχως αντικρυσμα.
    Πηξαμε απο καθηγηταδες που διδασκουν αυτα που τους ειπαν, οι "Τσοτσιλ",οι "Παπες", οι "Καισαρες",οι "Ουοσιγκτον" και "Τσαροι".

    Σαν την Γλυκατζη Αρβελερ,την γεματη παρασημα και αξιωματα σε 120 πανεπιστημια που μας εχει ζαλισει τα αρχιδια με τον Βυζαντινο πολιτισμο και σημερα πλεον λεει "δεν εχει νοημα να ειναι κανεις φιλελλην.Δεν κανει καμια διαφορα απο το να ειναι "φιλος" οποιουδηποτε αλλου λαου". Παει δηλαδη η "ανωτεροτητα" του πολιτισμου. Παει η ιστορικη "αρχηγια". Παει η ανορθωση του ανθρωπου μαζι με την Ελληνικη σκεψη". Περιπατο.
    Ολοι το ιδιο ειμαστε,φιλε Αλβανε και συντροφε απο το Μαλαουι.

    Να΄ξερες ποσο με κουραζουν οι πολυδιαβασμενοι "σπασικλες",στους οποιους, οι προυχοντες εχουν ενσταλαξει και μια δοση απο εναν πολυ καθως πρεπει πολυπολιτισμο, ο οποιος πραγματικα ξεβρακωνει.
    Οι "μουχλες" που ανακαλυπτουν την πενικιλινη τους. Μιλαμε για γελια.
    Οι τυποι που εχουν καταπιει βιλβιοθηκες ολοκληρες και αδυνατουν να ερμηνευσουν,αυτο που "ξερει" ενας βοσκος, η ενας ψαρας.
    Η δεν τολμουν να πανε "βαθεια" αφου αντι για καποιο γερο μισθο,ισως αποκτησουν μια τρυπα στο κουτελο.

    Οι χαρτογραφοντες την πορεια του ανθρωπου με βαση τα ιστορικα δεδομενα που τους δινουν οι ισχυροι. Και βεβαια πολλοι απο αυτους τα αρπαζουν απο διαφορα ιδρυματα και καβαλανε τις εδρες απλα μεταφεροντας την "σχολη" που τους εχει βαλει στο στομα,το καθεστως που υπηρετουν.

    Δεν μπορουμε αλλο τους "δασκαλους". Δεν μπορουμε αλλο τους δημογεροντες με τις εκδοσεις,τις διατριβες,τις διαλεξεις, τις εδρες, ΟΛΑ βασισμενα στα παραμυθια που εγραψαν οι προπατορες "ιστορικοι" που και εκεινοι-οι περισοτεροι απο αυτους- τα αρπαζαν χοντρα απο τις αυλες και τις νικητριες δυναμεις.

    Δεν μπορουμε αλλο την συμβατικη,δηλαδη την εκ των πραγματων προμελετημενη ιχνηλατηση,με τα προκαθορισμενα "συμπερασματα" και "διδαγματα".
    Δεν μπορουμε αλλο την περιγραφικη ιστοριογραφια της πλακας. Νυσταξαμε.
    Ημαρτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣ CONPATER: ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Φυσικά και βαρεθήκαμε, αλλά ο τύπος είναι μια κοιτίδα ελληνισμού. Που χρειάζεται αφού όλοι οι μαλάκες ανά τον πλανήτη, μέσω ΜΜΕ, έχουν αρχίσει και πιστεύουν οτι για την μαλακία τους - που είναι αυταπόδεικτη - φταίει η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην μητρα πανε ολα η ΟΛΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρηστος Χοντζεας02 Ιουνίου, 2012 03:08

    Προς conpater: Αυτο θα θελαμε να μας εξηγησει ο κυριος.
    Ενταξει. Η Ελλας θα ξανα-κανει το καθηκον.
    ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ,-καθε φορα- ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ.

    Το εχει η μοιρα της; Το γραφουν στις παλαμες τους οι κατοικοι; Μηπως διαβλεπουν τις συμφορες πρωτοι και τρεχουν σαν τα σκλυλια του Αγιου Βερναρδου;

    Μηπως τρεχει ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΝΤΕΡΜΠΥ λαμβανει χωρα απο την εποχη των Μακαβαιων και του Αντιοχου;
    Αφου ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ, ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΘΕΙ; H ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ "SUPERMAN"; Τι στο διαολο γινεται τελικα;
    ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΑΛΛΑ ΠΕΤΥΧΕ;

    Πες μας κυριε Μαουζερ, που ψαχνεις το ποσο κυνηγηθηκαν οι Εβραιοι και το ποσο επιρρεασαν την κοινωνικη και πολιτικη ζωη στην Θεσσαλονικη.
    Την πολη-φαντασμα.

    Που μετρας τις προσμιξεις και τις αλληλοεπιρροες των μεταφερομενων πλυθησμων. Τον "Παυσανια" ξερω και εγω να τον κανω. Υπαρχει και τουριστικο γραφειο τετοιο.

    ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗΣ; ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ;
    Βλεπεις τιποτα το κοινο αναμεσα στους λαους και στις συμπεριφορες τους;
    Υπαρχουν ιστορικοι "ορκοι"; Γιατι δεν μπορει να υπαρχουν μονο ιστορικα "χρεη" οπως αυτο του Ελληνικου εθνους,διχως να υπαρχει απεναντι καποιο αλλο "χρεος".
    Δεν υπαρχει αντιδραση χωρις δραση.
    Τι στο διαολο. "Ανεμομυλους" κυνηγαμε;

    Ασε τις βολτες στα καλντεριμια του Βαρδαρη και στα νεκροταφεια των πεσοντων και πες μας τιποτα που ακομα δεν εχουμε ακουσει...επισημα.
    Πες μας για κανενα οικοσημο. Πες μας για καμια "στοα" της προκοπης.Πες μας για καμια σταυροφορια που πηγε να "προστατευσει" τους "αγιους τοπους". Πες μας για κανενα Χαλδαιο η Αιγυπτιο και τι στο διαολο θελουν νοι πυραμιδες στα δολαρια.
    Πες μας για τους Χαζαραιους,εκει πισω απο την Κασπια και την "βολτα" που εκαναν στον κοσμο ξεκινωντας τις κομουνιστικες επαναστασεις ριχνοντας τους Τσαρους και την Ρωσσικη αυτοκρατορια,εφτασαν στην Αμερικη και τωρα μεσω Γερμανιας επιστερφουν για να κανουν "ταμειο".

    Πες μας κανενα παραμυθι με τους "Περσικους Πολεμους και την Εσθηρ". Και εκει "χρεος";

    Πες για την πραγματικη "ελευθερια" που απολαυσαν οι Ελληνες το 1821. Και εκει "χρεος";
    Πες για τον Αλεξανδρο και γιατι εκανε την βολτα του μεχρι τον Ινδο; Παλι "χρεος";
    Πες για την βολτα του Χιτλερ της "Θουλης" κατα δω και το καινουριο παλι "χρεος".
    Ποσα χρωσταμε τελικα;

    Γιατι δεν το λενε ξεκαθαρα: Εχει να κανει αναμεσα στο ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.
    Ρε αντε να χαθουνε οι κιλοτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπας και τελικα η χωρα μας ειναι το κεντρο και το επικεντρο της γης,και μεις δεν το ξερουμε? Εχουν γαμηθει ολοι με αυτην την κουκιδα πανω στον γλομπο !!! Δεν πανε πουθενα αλλου λεω γω???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρηστος Χοντζεας02 Ιουνίου, 2012 03:26

    Προς Steven: Ενταξει,δεν αντιλεγω. Χρησιμος ειναι σαν συγχρονος Βυρωνας.
    Ολο και πρεπει να υπαρχει και ενας χρονικογραφος ερωτευμενος με τα μαρμαρα. Συμφωνω.

    Οπως και με το οτι "στη μητρα γυρνανε ολα".
    Τα κακομαθημενα παιδια που σαν πεσουν και τσακισουν τα γονατα τους,τρεχουν στη μανα για λιγο χαδι και της τραβανε το φουστανι.
    Ρε τι κακο ειναι αυτο.
    Απο το γενικο βρισιμο στην γενικη (ξανα) επανααναγνωριση.

    "Και ποιο το νοημα", οπως λεει και ο conpater;
    Τιποτα. Ο ανθρωπος παραμενει αιωνιως μαλακας.
    Αγωνας αγονος παιδια.
    Αλλα αξιζει τον κοπο.Πρακτικα.

    Εν καιρο ειρηνης κανουμε πολυ καλη προετοιμασια-χαοτικου τυπου- και εν καιρο πολεμου δινουμε τα καλυτερα ποσοστα,σαν "πειρατικο". Οι "μπουκ" κονομανε φουλ.

    Η Ελλας ποτε δεν πεθαινει,γιατι πολυ απλα θα παρει πολυ κοσμο στο λαιμο της.

    Και κυριως δεν πεθαινει για τον ιδιο λογο που πηρε και ο Παναθηναικος αδειοδοτηση.
    ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εχει κουρασει το εργο ρε Χρηστο...Και τελικους NBA να βλεπεις συνεχεια,η τελικο ραγμπυ,παλι θες λιγο χαλαρωμα.Δεν γινεται να εισαι συνεχεια στην τσιτα !
    Ρε αδερφε μου,μας εχουν πηδηξει πατοκορφα.Καθε τρεις και λιγο τσουπ και ενα ανακατεμα,μεσα κι εμεις.Τι στο διαολο,μελι εχουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παντως,φανταστειτε τι ρομπα εχουν να γινουν Σαμαρας και Βενιζελος,αμα αρχισουν οι Ευρωπαιοι τις "εκπτωσεις" στα μετρα και στα μνημονιακα.Που θα τις κανουν βεβαια θελοντας και μη,αλλα τις ειχαν για λιγο αργοτερα.Και να καθονται στο τραπεζι με τον Τσιπρα οι Γερμανοι και οι αλλοι,και να`σου δηλωσεις μετα ο Τεν-Τεν,και κοντρα ανακοινωσεις...
    Και ενα ερωτημα,οπως τους βλεπετε στην τηλεοραση ποιος ειναι περισσοτερο φασιστας? Ο Βενιζελος η ο Μιχαλολιακος????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μεχρι τωρα τα gallop εδειχναν ΝΔ μπροστα με 2-25% απο τον ΣΥΡΙΖΑ.
    Ας δουμε τι ισχυει και ποια ειναι η πραγματικοτητα.
    Τελευταια μερα χθες ανακοινωσης των δημοσκοπησεων,και σχεδον ολοι δειχνουν τον Σαμαρα με ελαχιστη διαφορα μπροστα απο τον Τσιπρα.Και φυσικα,μην περιμενετε να ισχυει κατι τετοιο,αφου ετσι επρεπε να εμφαβιστουν τα αποτελεσματα,βολευε και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.Ο λογος ειναι οτι ο κοσμος επρεπε να "μασησει" πως μετα το καλεσμα του Σαμαρα σε Ντορα και λοιπες "δημοκρατικες δυναμεις",τα ποσοστα της ΝΔ ανεβηκαν,ωστε να διαμορφωθει η εντυπωση πως οι "πολλοι" θελουν να υπαρξει κυβερνηση στην χωρα και μαλιστα υπο τον Σαμαρα.
    Απο ΔΕΥΤΕΡΑ ομως που θα ρχισουν να κυκλοφορουν τα "παρανομα",ολα θα δειχνουν Τσιπρα γυρω στο 28-30% και μην σας φαινεται παραξενο.Αυτα τα νουμερα (και της ΝΔ γυρω στο 22%),ειναι αυτα που εχουν παραλαβει τα επιτελεια των κομματων για αυτο και γινεται κολαση κατα του Τσιπρα.Το ΠΑΣΟΚ εχει γυρω στο 13% και το ΚΚΕ 5%.Πλην του Τσιπρα,σε πελαγη ευτυχιας πλεει πλεον κι η Ντορα,αφου απο την μεθαυριο των εκλογων θα κινησει θεμα ηγεσιας του κομματος.Πριν απο 4 ωρες τελειωσε το ραντεβου της με 8 βουλευτες εκτος ΔΗΣΥΜ,που εχουν βαλθει να φανε τον ψηλεα.
    Αναμενουν μειωση του ποσοστου του ΣΥΡΙΖΑ μεχρι τις 17 του μηνα,κατα 3-4%,κατι που πιστευω πως εκει μαλλον θα καταληξει.Του δινω 25-27% και 22-24% της ΝΔ.Τωρα,ποσοι εχουν τσιμπησει απο τα νουμερα που εδειχναν μεχρι τωρα τα καναλια και οι εφημεριδες,δεν το ξερω.Ξερω ομως οτι τα χαρτια που βρισκονται στα επιτελεια λενε τα παραπανω νουμερα.Κ Ο Λ Α Σ Η..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρηστος Χοντζεας02 Ιουνίου, 2012 10:52

    Καλημερα
    Προς conpater: Στο ερωτημα περι φασιστα,ασφαλως και ειναι ο Μπενιζελος.Δεν χωρα καμια αμφιβολια. Ο Μηχαλολιακος παραειναι εμφανως τετοιος και αρα δεν τον καθιστα τοσο επικινδυνο.Υπαρχει "alarm" δηλαδη.

    Οι αλλοι, με τα πονηρα βλεματα,με τις γραβατες πανω στις κοιλιες,με τις καλοφτιαγμενες χωριστρες,που επιτασουν την δημοκρατια μιλωντας. Και καμια φορα αμα ζοριστουν κουνανε και το δαχτυλο. Αυτοι εθιναι οι επικινδυνοι.
    Αλλα δυστυχως ο μαλακας ο κοσμακης μπερδευει την πυγμη με την θρασυτητα. Πως να την ξεχωρισει; "Σαμα τις μπορει"; που λενε και στα χωρια.
    Πρεπει πρωτα να τον ψηφισει,να ανεβει επανω δημοκρατικα ο γυαλιστερος φασιστας,να του γαμισει τα πρεκια καμια 20αρια χρονια και μετα κατι να αρχιζει να ψιλιαζεται ο πηδημενος οτι "κατι δεν παει καλα".
    Και ο Χιτλερ κανονικος καγκελαριος εξελεγει.

    Ο Αριστοτελης εχει δικιο: Η Αριστοκρατια ειναι το καλυτερο πολιτευμα. Λεγοντας "αριστοκρατης",ασφαλως, οχι με την σημερινη γελοια εννοια του "τζακατου", αλλα του αριστου. Αυτο που εχει προσφερει στην πολη και ζει εντιμη προσωπικη ζωη και κυριως ειναι γνωστης του η των προβληματων. Δηλαδη μιλαμε για την ιδανικη περιπτωση.

    Ξερωντας οτι το να αγεται και να φερεται ο οχλος απο δημαγωγους και τσαρλατανους-οσο και αν το δημοκρατικο πολιτευμα προσπαθει να θωρακιστει απο αυτο-παντα θα ειναι επικινδυνοι εκεινοι που θα "ντυνονται" σαν αριστοι, θα καλυπτονται πισω απο επιφανιακα λευκες πετρες και απο αγνωστο και αρα μη βεβαρημενο παρελθον και σαν λαβουν την εξουσια,τοτε σιγα-σιγα (η πολυ πιο γρηγορα,αναλογα την περιπτωση) θα αξελισονται σαν τυρρανοι η φασιστες.

    Γιαυτο και η ευθυνη αυτων που "ξερουν και μπορουν" ειναι πολυ περισσοτερες και μεγαλυτερες απο αυτην του αγνωμου και περιφερομενου απο καλπη σε καλπη ψηφοφορου. Αυτο πιστευω και εγω.

    Οσο πιο πολλες οι "κρισαρες" και οι ασφαλιστικες δικλειδες ενος πολιτευματος,αλλο τοσο λιγοτερες οι πιθανοτητες επμφανησης τετοιων περιπτωσεων. Βεβαια "αγωνας αγονος" και εδω.
    Πως να ξεχωρισει τον αριστο ο αχρηστος;

    Φυσικα, στις "αρρωστες"-και πολιτικα- εποχες,οπως τις σημερινες(με τις οποιες δημοκρατιες τελειως κουτσουρεμενες και με την διαφθορα να εχει καταστει απο διωκωμενη σε προνομιουχα, με τοσο ρεουσα και χυμα κατασταση,δεν ειναι καθολου απιθανο να δουμε τον οποιοδηποτε με μεγαλο ποσοστο,ικανο να του δωσει την εξουσια,πριν προκαμει να την παρει μοναχος του.
    Δημοκρατικοτατα.
    Ρε τι τραβαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χρηστος Χοντζεας02 Ιουνίου, 2012 11:03

    Η "λιτοτητα" που προτεινει η "Γερμανικη" κυβερνηση δεν εχει να κανει με τον εξορθολογιμο των δαπανων και των εσοδων. Μαλακιες. Αν ειναι δυνατον. Πως εκεινοι που τρεχουν με βαλιτσες να βρισκουν αξιωματουχους χωρων, να διαφθειρουν τα παντα ωστε οι μαλακες να αγοραζουν στο 10πλασιο τα προιοντα τους,πως οι ιερειες του τρελου καταναλωτισμου και των υπερδανειων διχως ορους, ξαφικα θυμηθηκαν οτι υπαρχει και ενα ισολογισμος και ενα προυπολογισμος;

    Εκαναν λαθος; Καθολου. Αυτος ηταν ο σκοπος. Να φτασεις μεχρι το λαιμο αγοραζοντας σκουπιδια και ενισχυοντας την οικονομια ΤΟΥΣ και ριμαζοντας ην ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ,ετσι ωστε πλεον να σου φορεθει το ακανθινο στεφανο της λιτοτητας (δηλαδη της πεινας) και να πινεις χολη και ξυδι,σαν την απαραιτητη τιμωρια σου για το αμαρτημα σου να αγοραζει σωριδον τα σκουπιδια τους ενισχυοντας τους.
    Αυτοι εχουν τα ομολογα-ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΟΛΩΧΑΡΤΑ,ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΚΕΡΔΟΥΣ,ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ-τα οποια δινουν εν ειδη δανειου,με υποχρεωτικη αποδοση κερδους.δΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ,ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ.Και αφου ο "οπαπ"-τα κρατη δηλαδη- δεν μπορουν να τους δινουν εσσαει το κερδος απο τα στημενα,τι κανουν;
    ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΑΚΙΝΔΥΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ-ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΕΣ,ΣΕ ΕΝΥΠΟΘΗΚΑ ΔΑΝΕΙΑ. Ωστε να αγορασουν τον ΙΔΙΟ ΤΟΝ "ΟΠΑΠ".
    Μιλαμε για σαταναδες;

    Και τωρα; Τι τωρα; Τωρα βιομηχανια τελος. Ανεργια φουλ Γι'αυτο "κρατατε αμυνα παιδια" Φαγητο μια καθε δυο μερες, δουλεια οπως και οτι να'ναι.
    Διεξοδοι σε χωρια και χωραφια,οσονουπω θα κλεισουν. Ελεγχος παραγωγης απο επανω. Φοροι κατοικιας φουλ. ΔΕΝ σου ανηκει τιποτα πλεον.

    Παμε σε "πρασινες αναπυτυξεις". Σε περιβαλλοντικα ισοροπημενες και αηφορες καλλιεργιες. Πληρως ελεγχομενες.Που σημαινει οχι μεγαλο φορτωμα στη μητερα φυση. Δεν μπορει να μας θρεψει ΟΛΟΥΣ (το επιασες το υπονοουμενο)
    "Αποβιομηχανηση και επαναφορα στο "φεγκ-σουι". "Μα και οι υπολοιποι τι θα γινουμε";
    ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΜΠΡΕ ΤΖΑΝΕΜ. ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ

    Υ.Γ Πιστευω οτι επιχειρειται ανακαταταξη εθνων κρατων με προσχημα το "προβληματικο ευρω" που εβαλε φωτια στις χωρες. (του Νοτου κυριως) Αλλος τροπος δεν υπηρχε. Σε συνδυασμο βεβαια με τις μεταναστευτικες βομβες,οπως σε εμας εδω. (με τελικο σκοπο βεβαια το αρπαγμα των κεφαλαιων,των υποδομων,των πηγων των χωρων. Αλλιως πως να βαλεις χερι.
    Η Ισπανια κρατιεται "ενωμενη" εδω και 10ετιες με κολλα την αναπτυξη και την ευημερια της. Τωρα, που αυτα εκλειπουν ,τι θα κρατισει Βασκους Καταλανους Σπανιολους παρεα,και μαλιστα με 10 εκατομμυρια ανεργους;
    Εδω τα ιδια. Στην Γαλλια και την Ιταλια,το πραγμα ειναι πιο απλο,αλλα και πολυ πιο...μεγαλο.
    Καμια Μεσσογειακη Ανοιξη θα δουμε.
    Μακαρι να μη συμβει τιποτα. Αλλα το βλεπω χλωμο.
    Ηδη διαγουμε την 7η δεκαετια σερι,διχως να εχει συμβει τιποτα συνταρακτικο στην Ευρωπη. Πραγμα προτοφανες.
    Αλλα και οτι συμβαινει αλλαχου,το 80% της πηγης,βρισκεται στη μεση ανατολη.
    Η λεκανη της Μεσσογειου,παντα ηταν η κολυμβηθρα για ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρήστο,
    στο συγκεκριμένο ο Τέλης δεν είχε καθόλου δίκιο. Ο "άριστος"? Ο οποίος θα προέρθει από τί είδους κοινωνία? Αυτήν πού είναι βασισμένη στην απληστία κι άρα στην θεσμοθετημένη διαφθορά?
    Η μήπως ειχε στο μυαλό του την...αδιάφθορη Αθηναική κοινωνία τής εποχής του ο Τέλης όταν διατύπωνε την σκέψη αυτή? Υποθέτω πώς όχι, διότι αν την είχε τότε πρόκειται περί εκπληκτικού αυτογκόλ. Συνεπώς μιλούσε αφαιρετικά, και η αφαιρετικότητα έχει μεν τεράστια χρησιμότητα στην σκέψη όσον αφορά συγκεκριμένες προσεγγίσεις γίνεται όμως άτοπη όταν ψάχνεις λύση σε στοχευμένα προβλήματα.

    Απ΄την μιά η λογική υπαγορεύει ότι για να παράξεις τον "άριστο" χρειάζεσαι "άριστη" κοινωνία. Αν δεκτούμε, υποθετικά, ότι ο "άριστος" (ατοπία ούτως η άλλως, αλλά οκέι) μπορεί να υπάρξει και σε μιά διεφθαρμένη κοινωνία τότε οι πιθανότητες του να βρεθεί στην εξουσία είναι μηδαμινές, αλλά, κι αυτό είναι ακόμα χειρότερο, ακόμα κι αν αυτό επιτευχθεί τότε θα διαφθαρεί κι εκείνος απ΄τον ίδιο τον μηχανισμό πού θα υπηρετήσει.
    Γιατί?
    Διότι η εξουσία διαφθείρει και διαφθείρει ΑΠΟΛΥΤΑ.
    Αρα, σε αφαιρετική βάση ακούγεται καλή η συγκεκριμένη σκέψη τού Τέλη αλλά σε πρακτική πάμε γι΄άλλα.

    Δεν είναι αυτός ο δρόμος. Και δεν είναι ούτε εύκολος αλλά (κι εδώ είναι το παράδοξο) ούτε δύσκολος. Απέχουμε πάντως, ως είδος, πιθανώς αιώνες απ΄τίς "καλύτερες κοινωνίες". Μπορεί και να μην φτάσουμε ποτέ εκεί.

    Ως πρός την ανακατάταξη "εθνών". Δέχομαι για χάριν τής κουβέντας ότι αυτό είναι το σχέδιο. Δεν μού βγαίνει η λογική όμως. Να σού πώ γιατί. Ειναι "έθνος" η Ισπανία? Η μήπως είναι η Ιταλία? Την Ελλάδα δεν την βάζω μέσα για να μην ταράξω τα αίματα κάποιων. Η Ισπανία κι η Ιταλία λοιπόν μόνο στα χαρτιά είναι "έθνη". Οι μεν "Ισπανοί" είναι ευδιάκριτα "μη εθνος" (όπως σωστά λές, Καταλανοί, Βάσκοι αλλά και Ισπανοί) με τούς "Ιταλούς" δεν είναι τόσο ευδιάκριτο όμως. Αφήνοντας το αν έχει διαβάσει κανείς τήν ιστορία τού μοντέρνου Ιταλικού "έθνους", κάποιος πού έχει ταξιδέψει αρκετά και στην Β. Ιταλία και στην Νότια καταλαβαίνει χωρίς πολλά-πολλά ότι μόνο για έθνος δεν πρόκειται.

    Ομως, γιατί είναι αρνητικό το να ανεξαρτοποιηθούν οι Βάσκοι η οί Καταλανοί? Γιατί αυτό να θεωρείται ότι εξυπηρετεί τα σχέδια τών.. κακών κι όχι των Βάσκων (πού στην δεκαετία τού 20΄και 30΄μιά χαρά τα πήγαν μέχρι πού τούς έπνιξε στο αίμα ο Φράνκο)?
    Τα "εθνη" πόσο πραγματικά είναι? Τι τα ορίζει? Υπάρχει θεωρείς "εθνος" Γερμανίας, η για να το κάνω και πιό αυτονόητο, υπάρχει Αμερικάνικο "έθνος"? Η μήπως υπάρχει Βρεττανικό?
    Την βαλίτσα αυτή καταλαβαίνεις ότι μπορώ να την τραβήξω μακριά και να την στηρίξω με σημαντικά επιχειρήματα.

    Δεν θεωρώ ότι το σχέδιο είναι αυτό. Τουλάχιστον όχι σε ότι αφορά την "διαλυση εθνών". Ακόμα δηλαδή κι αν διαλυθούν "έθνη" αυτό δεν συνιστά αυτομάτως πλεονέκτημα για "κείνους". Το ότι μπορεί και να προκύψει ως τέτιο, ναι, μπορεί, όχι απαραίτητα όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρηστος Χοντζεας02 Ιουνίου, 2012 11:58

    Και τελος κατι για "ΑΕΚ".
    Χθες,προσπαθωντας να κοιμηθω με το τηλεκτοντρολ-υπνοστεντον(το κλαυτερο υπνωτικο) επεσα πανω στην-σε επαναληψη-εκπομπη του Δ.Δ το "κιτρινομαυρο μοπνοπατι" στο "bluesky"
    Ομολογια πιστεως. Η μαλλον ομολογια λανθασμενης αξιοπρεπειας.

    Ω,ρε στεναχωρια. Ωιμε μανουλα μου κατηφια. Ω,ρε συμφορα.Οιμωγες δια μεσω των ερασιτεχνικων τοιχων.
    "δεν υπαρχει βολευ...τι μπασκετ και κουραφεξαλα...ποιο χαντμπολ και τι ξιφασκιες τωρα...εδω χανομαστε. Εδω εξαφανιζομαστε" ελεγε ο κατηφης και πιανοντας συνεχως το μεγαλο κουτελο του Χατζιχρηστος.

    "μιλαμε οτι θα γινουμε Δοξα Βυρωνα...τι βολευ και μαλακιες. Εδω καταστρεφομαστε...το ποσοφαιρο ειναι ο αρχηγος. Αυτο ειναι πρωτο...τα αλλα επονται...πως θα υπαρξουν εσοδα (sic) και για τα υπολοιπα τμηματα...χανομαστε αδερφια...πρεπει (το γνωστο παραμυθι) ολοι να παρουμε διαρκειας...ολοι. Σε μια βδομαδα πρεπει να αγοραστουν και 50.000 Επι 150 ευρω ισον 7.500.000 ...οριστε λοιπον κυριε Δημητρελο τα λεφτα. Σκασε και "σκαβε". Δεν υπαρχουν περιθωρια....Εως τωρα ειχαμε την πολυτελεια να τσακονωμαστε μεταξυ μας...ετσι οπως παμε δεν θα ξαναδουμε την ΑΕΚ που ξερουμε. Ουτε Μπαγεβιτς θα ξαναδουμε (τι;) ουτε Μαυρο,ουτε Νεστοριδη κλπ..."

    Εδω να πουμε οτι το ονομα "Μμπαγεβιτς" το προφερε κανονικα και μαλλον με λαχταρα,διχως υφερπουσα ειρωνια,αφου πλεον το μπαρ εχει παρει φωτια και η Λολα καιγεται.

    Καποτε ο μαλακας,εχοντας καποιον "Αδαμιδη" η καποιον "Θανοπουλο" η καποιον "κοντο"η "Μιχαλη" ετρωγε,μασουλαγε κατι απο τα μαυρα και συντηρουσε την μελαγχολικη του μανια να ειναι ερασιτεχνης τεμπελης στα της ΑΕΚ και εβρισκε αρα ασφαλως και τον χρονο και την διαθεση να ανοιγει και μετωπα,παριστανοντας τον Παπα.

    Ειτε με τον "αορατο" Μπαγεβιτς,ειτε με τον "χαφιε" κοντο, ειτε με τον Δημητριαδη,ειτε με τον τροχανα,ειτε με επισκεψεις σε σπιτια παικτων κλπ.
    Παντα υπηρχε καποιος "αντιπαλος" ωστε να αυτοεπιβεβαιωνεται ο μαλακας με το μουσι.

    Τωρα που φουνταρει το μαγαζι που τον συντηρει,τωρα βλεπει τον μεγαλο κινδυνο να μεινει διχως ρολο. Η Αλεκα του δωματιου.
    Και ψαχνει οτι να'ναι. Ξενιαδηδες,κοντους κλπ.

    "δεν μας νοιαζει ποιος θα ειναι ας λεγεται και "φουφουτος". Αρκει να βγαλει την ομαδα απο την κριση".
    Δηλαδη ακομα και ο ιδιος ο Τσοχατζοπουλος,θα ηταν μια ιδανικη λυση,για τον μαλακα της Αλεξανδρας.
    Ακομα και ο Μαρινακης να του πει δινω αυτα και ξεχρεωνεις,εκεινος θα τα παρει.

    Και η μεγαλη ωρα:
    "ποια αξιπρεπεια πανω απο την ΑΕΚ ρε παιδια...αυτα τα ελεγα και εγω,η εμεις οταν ημασταν μικροι και δεν μας ενοιαζε πως εχανε απο τις "Μηχανιωνες" η ΑΕΚ, η τι χαρτακια πεταγε αντι για μετοχες ο Γιδοπουλος στα επισημα...αυτο που μας ενοιαζε ηταν βρουμε εισητηριο με την ΚΠΡ ,η να μπουμε στο πουλμαν και να παμε στην Τουμπα. Εδω ο ιδιος ο Μπαρλος,επι δικτατοριας ηταν ο αγαπημενος των συνταγματαρχων και πως να μας περνουσε απο το μυαλο οτι στην ΑΕΚ της "αντιδρασης" και της "διαμαρτυριας" θα ερχοταν καποτε αυτος που ηταν συμπαθεις μονο στις ανωτερες ταξεις και φτιαχνοντας εκεινη την ομαδα θα απολαμβανε της αποδοχης του 95% του κατα τα αλλα αριστερου κοσμου της ΑΕΚ".
    Τελος οι εχθροι.Νηστικο αρκουδι,δεν χορευει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρηστος Χοντζεας02 Ιουνίου, 2012 11:59

    ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ. ΣΟΦΟΤΑΤΑ.
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΣ ΑΡΓΑ.
    Οταν επρεπε να μη βαζεις πανω απο την ΑΕΚ κατι αστειες δικαιολογιες περι ερασιτεχνολογιας και ρομαντισμου-λες και ολοι εμεις οι υπολοιποι ειμασταν σκληροι κερδοσκοποι-οταν παριστανες τον βοσκο,και αυτοοριζομενος εθετες τους ανθρωπους της ΑΕΚ εκ δεξιων και εξ αριστερων,αναλογα με τα κεφια και τα "μαυρα".

    Τοτε επρεπε να τα βλεπεις αυτα. Το να φτανεις 50 για να λες πραγματα που επρεπε να πεις απο τα φοιτητικα χρονια,εχει μιαν αξια,αλλα μονο για σενα.
    Την ΑΕΚ, την πηρες στο λαιμο σου.

    Οταν η πολυ επαγγελματικη διαθεση των ΠΑΕτζιδων σε "εβλαπτε",αφου πουλαγες ΑΕΚιλικι και ερασιτεχνισμο με επαγγελματικα λεφτα, οταν οι επαγγελματικες επιλογες, οι αποχωρησεις καποιων, η η αρνηση τους να συνεχισουν, η η επιλογη τους να επανερθουν και να συνεχισουν να συνεισφερουν,σε "χαλουσαν" και με την σειρα σου χαλαγες τον κοσμο,αρα και την ομαδα, αποδιδοντας τους "προδοτικες" η "ρεβανσιστικες" συμπεριφορες και τασεις, παριστανοντας τον εχοντα τα κλειδια της ΑΕΚοφροσυνης και εκδιωχνοτνας οσους θα μπορουσαν να ειχαν αντιστρεψει την κατασταση και τωρα η ΑΕΚ να μην βρισκοταν σε αυτον τον κικεωνα που βρισκεται σημερα.ΤΟΤΕ επρεπε να τα πεις. Τωρα κανε μνημοσυνο μοναχος σου.

    Εξ αιτιας σου η ΑΕΚ σημερα υποφερει. "Ολοι φταιμε" ναι. Καλο το παραμυθι του "Παγκαλου"
    Εαν ειχες κανει την σωστη επιλογη(εστω για μια φορα)-την πολυ ενοχλητικα επαγγελματικη τοτε στις εκλογες της ερασιτεχνικης- και ειχες επιλεξει με βαση την μελλοντικη επιβιωση της ΑΕΚ και οχι το μικροκομματικο και μικροκοντο κερδος σου,τωρα η ΑΕΚ θα ειχε μεγαλυτερα οπλα και θα ηταν πολυ περισσοτερο θωρακισμενη να αντιμετωπισει την φουρτουνα των ημερων.

    Και ασε τα "οποιος παρει απο το Πρωτοδικειο την ΑΕΚ" δεν θα γινει δεκτος. (με την εννοια οτι καραδοκει να πεσει η ΑΕΚ και να την παρει ψοφια)..."ειτε ειναι ο Νικολαιδης,ειτε ο Μελισσανιδης".
    Τι θα πει "δεν θα γινει δεκτος"; Θα τον απολυσεις;
    Δηλαδη αν φτασει εκει και πει καποιος (οποιος ναναι που λες και εσυ,επιλεκτικε τυπε)και πει την παιρνω,φτιαχνω αυτα,δινω τοσα και κανω τοσα. Τι θα του πεις; Αστην κατω δεν την δινω;
    Η θα πρεπει η κυρα Φροσυνη να πεσει στη λιμνη για τα ωραια σου τα ματια;
    Ρε δεν ντρεπεσαι λιγο,παλιοσκερβελε,που εγινες και τιμητης. Της "αξιοπρεπειας" που δεν υπαρχει,αφου πλεον δεν θα υπαρχει ΑΕΚ.

    Επισης ειπε οτι του ειπε ο ιδιος ο Νικολαιδης οτι εαν η ΑΕΚ παει πρωτοδικειο,εκεινος δεν αναλαμβανει.
    Βγαλτε τα ματια σας. Τραβατε μαζι,με σορτσακια. Καλοκαιρι θα ειναι. Αντε μαζι,με σαμπρελες και μπρατσακια και παρτε την.
    Και βρειτε μια καινουρια "αξιοπρεπεια", που να ταιριαζει και στον ερασιτεχνη με το σκαι και στον επαγγελματια χωρις ΑΦΜ.
    Γιατι αυτη που πουλαγατε και οι δυο, εψοφησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χρηστος Χοντζεας02 Ιουνίου, 2012 12:43

    Προς Albert_AEKstein.
    το αιωνιο ερωτημα που βασανιζε ακομα και τα πιο δυνατα μυαλα "πως θα εκλεχθουν οι αριστοι" ειναι αναπαντητο.
    Αλλα να μη λεμε οτι πασχει απο λογικη ο ανθρωπος που εξορθολογισε τα παντα. Που εβαλε τον Λογο,την σκεψη την μαθηματικη προοδο στην πολιτικη.

    Ασφαλως και συμφωνω οτι ειναι "αδυνατον". Οτι ειναι πανδυσκολο. Ισως και υπερανθρωπο.
    Αλλα τον ανθρωπο οι "Αριστοτελιδες" για εκει τον προοριζαν. Και οχι για εξουσιολαγνο απο την μια η καλποδουλο απο την αλλη
    Το ατελεσφορο του πραγματος ειναι προφανες.
    Το "chicken and egg" που λενε και οι Αγγλομαθεις.

    Αλλα απο αυτους περιμενουμε να μαθουμε κατι. Οχι απο τους "ΧΑτζιχρηστους".
    Εβαλαν τον πυχη ψηλα και περασαμε ολοι απο κατω. Περι αυτου προκειται.

    Οσο για τα εθνη και τα κρατη,να πουμε οτι ειναι αλλο το ενα και αλλο το αλλο.
    Εθνη υπαρχουν. Δεν τιθεται θεμα. Φυλες δηλαδη.
    Τα κρατη ειναι μορφωματα,συγκυριακα. Σημερα εκει τα συνορα,αυριο παραπερα.

    Η προσπαθεια καποιων κρατων να ενσωματωσουν την καθαροτητα μεσα τους,δεν εχει κανενα νοημα.
    Ειναι εν υπνωσει βομβες. Που καθε λιγο εκρυγνειται.

    Μη ξεχναμε ομως οτι τα κρατη εχουν εξουσιες. Δηλαδη τις περισσοτερες φορες δολιες και φασιστικου τυπου,οι οποιες λειτοργουν ως βραδιφλεγεις βομβες.

    Τα μεταναστευτικα ρευματα,δεν ειναι για χαρην τουρισμου,ουτε αναζητησης. Ειναι εξωθησεις πλυθησμων,ωστε να λειτουργουν ως θριαλιδες.
    Το αιωνιο παραμυθι.

    Και εκει ειναι η ριζα του κακου. Στην εμονη καποιων να αναζητουν τα προγονικα τους δακτυλικα αποτυπωματα. Και αυτη η ενστικτωδης αναγκη,γινεται οπλο στα χερια των αλητων που συνεχως ανακατεβουν την τραπουλα με σκοπο το κερδος και τον ελεγχο.

    Ασφαλως και συμφωνω οτι "εθνος-κρατος"-μετα απο χιλιετηριδες επιμηξειων, ανταλλαγων πλυθησμων,εποικισμων,κλπ-δεν μπορει να υπαρξει.

    Αυτο που λεω ειναι οτι τα "εθνη-κρατη" χρησιμοπιουναι καθε φορα σαν ναρκες,ωσε να γινεται ο κοσμος σμπαραλια.
    Η αιτια δεν ειναι τα εθνη-κρατη. Ειναι η αφορμη.

    Ο ασυνορος κοσμος ειναι ενα ονειρο. Και για μενα ειναι. Αλλα ποιοι εχουν πολυ καλες προθεσεις; Γιατι δεν βλεπουμε ηρεμες μεταβολες,αλλα παντα βιαιες; Τι παριστανει ο ΟΗΕ; Γιατι αυτοι που μπορουν να λυσουν το προβλημα ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ,δεν το κανουν;
    Μηπως γιατι κονομαει κοσμος και ντουνιας,απο τις εμπολεμες συρραξεις,τα εξοπλιστικα,τις εξωθησεις πλυθησμων κλπ. τις δοκιμες και τα πειραματα στα κεφαλια των ηλιθιων;

    Ασφαλως και πρεπει να ζουν αυτονομα οι Βασκοι, η οι Καταλανοι. Αντε να βρεις τα ορια ομως. Αντε να βαλεις το κοτετσοσυρμα. Και αντε κυριως να πεισεις αυτους που ευεργετουνται απο τις εμφυλιες συραξεις,οτι πρεπει οι λαοι να ζουν αδελφωμενοι.

    Η προσπαθεια για αυτονομιση,ειναι πεσμενη στο κενο εξ'αρχης,αφου εκεινοι που εχουν τα μεσα και την δυναμη να επιβαλουν την ελευθερια (αδοκιμος ο ορος αλλα για τις αναγκες της κουβεντας) δεν το κανουν για προφανεις λογους: Διαιρει και βασιλευε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρηστος Χοντζεας02 Ιουνίου, 2012 12:45

    Οι αναδειξη του ενιαιου,δεν γινεται για λογους αδελφοποιησης,αλλα για λογους ελεγχου.
    Τα κρατη-αφου δεν υπαρχουν πολλοι "Αριστοτελιδες" να βρουν η να γινουν οι ιδιοι αριτοι-το μονο που μενει στους κατιοκους τους ειναι να θωρακιζονται πισω απο νομους οι οποιοι με την σειρα τους ειναι θωρακισμενοι πισω απο διεθνεις κανονες και συμβασεις οπου προστατευουν τα κρατη.

    Αυτο που πλεον γινεται ορατο ειναι με αφορμη τις μπουρδες περι φεντεραλισμου και "ουμανισμου" να βγει ΤΟ ΑΤΟΜΟ,ΓΥΜΝΟ ΣΤΟ ΞΕΦΩΤΟ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, Η ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ.
    ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ. ΠΕΘΑΝΕΣ.

    Υπο αυτες τις συνθηκες και μονο, θεωρω οτι τα κρατη ειναι απαραιτητα για την προστασια των μελων τους. Οχι οτι ειναι η ιδανικη πολιτεια.
    Εαν αυτη καποια στιγμη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ,ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΣΤΡΕΞΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΤΩΡΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
    ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΖΗΤΗΣΟΥΝ,Η ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ; ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΧΘΡΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ; ΜΗ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΠΙΦΥΛΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.

    Μια παγκοσμια ειρηνη και αδελφοτητα,με μαριχουανες,γαμισια και διχως βαρη,ειναι αυτο που θα ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ.

    Δεν με πειθουν οι προθεσεις τους αδερφε. Με τιποτα.Γιατι; Γιατι βλεπω τα αποτελεσματα.
    Οι τρομακτικες αποκλισεις στο βιοτικο επιπεδο,η αστρονομικη διαφορα αναμεσα στις δυναμεις, η απεραντη αποσταση αναμεσα στους κοσμους (1ος,2ος, 3ος)το ξεχαρβαλωμα του πλανητη σαν οικοσυστημα απο τους ιδιους, δειχνει οτι μονο αδελφοποιητικες τασεις δεν εχουν.
    Σιγα να μη το χαψουμε.

    Η "Ελιτ" θελει ενιαιο κοσμο,ειρηνικο και ενωμενο;
    Ρε τα παιδια των λουλουδιων. (ακομα και αυτα,τοτε παλια,δικα τους κινηματα ηταν.)
    Τιποτα. Αν ο κοσμακης δεν παρει χαμπαρι το παιχνιδι που παιζεται σε βαρος του,δεν προκειται να συμβει καμια αλλαγη προς το καλυτερο.(ευχη)
    Και αφου εκ των πραγματων αδυνατει να δει και να κανει την διαφορα ο ετσι κι'αλλιως αβουλος και ακριτος κοσμος,τοτε το παραμυθι θα συνεχιζεται αεναως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Την καλημέρα μου κιόλας (πες΄την ντε κι ας πέσει χάμω, στον εαυτό μου τα λέω),
    Χρήστο,
    οποιοςδήποτε μπορεί να πάσχει από λογική. Δεν είναι εξίσωση άλγεβρας η λογική πού έχει αρχή μέση τέλος και λύση. Ειναι μιά διαδικασία σκέψης πού επαναπροσδιορίζεται και τεστάρεται συνεχώς, αν όχι όλη, και προφανώς όχι, σίγουρα επίμέρους τήματα της.

    Αρα, εκτός βέβαια αν διαφωνείς με το παραπάνω, ναι κι ο Τέλης μπορεί να κάνει λάθος (κι ουδείς άλλωστε...άσφαλτος, πές΄τα ρε Ατζελλα).

    Καταρχήν, σε παγκόσμια δουλεία ζούσαμε και πρίν την "κρίση" (έχω λόγους πού την βάζω σε εισαγωγικά) αλλά πριν το..σχέδιο.
    Αυτό πού επιχειρείται τώρα είναι ο ολικός και ομογενής έλενχος ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστον τα περιθώρια οποιασδήποτε αντίστασης. Χωρίς νησίδες χαλαρότητας πουθενά.

    Πέραν τούτου όμως: τα έθνη είναι μιά εφεύρεση και προφανέστατα και τα "συνορα" πού τα περικλείουν.
    Θές να δείς έστω και για τίς τωρινές συνθήκες τα κράτη ως μηχανισμούς προστασίας? Φίλε, διαφωνώ. Δεν βλέπω καμία κρατική προστασία , με την έννοια πού την εννοείς πάντα, πουθενά όπου κι αν βρέθηκα.
    Και να πώς να την έχω δεί όταν τα κράτη είναι κι αυτά μηχανισμοί πού δεν υπάρχουν για να προστατεύσουν εσένα και μένα αλλά πάλι την εκάστοτε τοπική ελίτ. Εσύ κι εγώ άλλωστε κάλλιστα μπορεί να κληθούμε να παίξουμε το ρόλο τού κολατσιού για κανόνια "προστατεύοντας" το κράτος/"έθνος" πού κατά τα άλλα όμως δεν δίνει δεκάρα για μάς. Και μιλάω για οποιοδήποτε "έθνος"/κράτος.

    Μα θα μού πείς, και σωστά, όλα τα κράτη επιφυλλάσουν τήν ίδια μεταχείρηση στούς...υπηκόους τους (τα λέει όλα η λέξη, ε?). Οχι. Προφανέστατα υπάρχουν κράτη πού για πολύπλοκους πολιτιστικο-ιστορικούς λόγους φέρονται χειρότερα η καλύτερα στον υπήκοο, μάλιστα οι αποκλίσεις μπορεί να είναι αρκετά μεγάλες.

    Ομως πάλι μιλάμε για υπήκοους, για εν δυνάμει αλλά και πρακτικά σκλάβους, οικονομικούς σκλάβους (αφού αυτό είμαστε όπου κι αν είμαστε) οι οποίοι δεν είναι στην πραγματικότητα ηπήκοοι τού αφαιρετικού "κράτους" αλλά αυτών πού ελένχουν τούς μηχανισμούς εξουσίας στο κράτος καμουφλαρισμένους μιά χαρούλα πίσω από πατρίδες κι ιστορίες και, και, και, και..

    Οι οποίοι "αυτοί" δεν έχουν κράτος κι ούτε αισθάνονται απαραίτητα τής έννοια τής "εθνότητας" (μαλακίες λέμε τώρα?) αφού ξέρουν πολύ καλά πόσο παραμύθι είναι αυτό. Αυτό το κρατάνε για να το σερβίρουν σ΄εμάς.

    Αλλωστε, πάρε την ελληνική κατάσταση. Τι μάς λένε? Πάρτε το πούλο για να σωθεί η πατρίδα. Αμα δεν πάρετε τον πούλο δεν σώνεται το έθνος. Ποιανού πατρίδα και ποιανού έθνος?
    Ρωτάω συγκεκριμένα, ποιανού?

    Και συγγνώμη, τόσο καιρό δεν παίρναμε τον μπούλο? Ναι. Και το "εθνος" δεν σώθηκε. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά έχω τήν έντονη εντύπωση ότι μιά ζωή είναι άσωστο. Πόσους ακριβώς αιώνες κρατάει η αυτοθυσία τού "πάρτε τον μπούλο για να σωθεί το έθνος"?

    Παρεπιπτόντως, δεν ξέρω πόσο καλά είναι τα Αγγλικά σου, αλλά μιάς και σωστότατα έπιασες (εστω φευγαλέα) τα παιδιά τών λουλουδιών, αν θές να διαβάσεις μερικές εκπληκτικές (κυριολεκτώ) λεπτομέρειες για το "κίνημα" αυτό, πανάγνωστες στο σύνολο τους σε πολύ κόσμο, ρίξε μιά ματιά εδώ:
    http://davesweb.cnchost.com/index.html
    στο κομμάτι πού λέγεται "The Strange but Mostly True Story of Laurel Canyon and the Birth of the Hippie Generation".
    Πρόκειται για πολύ σε όγκο διάβασμα, αλλά είναι τόσο ανατρεπτικό και πάμπλουτο σε σοκαριστικές ιστορικές αναφορές πού δεν θα το μετανιώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χρηστος Χοντζεας02 Ιουνίου, 2012 15:39

    Προς Albert_AEKstein:
    Δεν ειπα ποτε οτι ηταν "ασφαλτος". Αλλωστε λανθασμενα π.χ. πιστευε οτι το κεντρο των συναισθηματων βρισκεται στην καρδια.
    Ενα ακομα απο τα "λαθη" του ειναι οτι "δεν μπορει να φανταστει μια κοινωνια χωρις "δουλους".(με οποια εννοια αυτο)
    Στην πυραμιδα πιστευε και αυτος. (το τελευταιο "λαθος" βαζω σε εισαγωγικα γιατι δεν προκειται για λαθος,αλλα για αξιωμα,δυστυχως δυσαρεστο για πολλους)
    Λεω οτι εβαλε τα θεμελια της λογικης.

    Οι κατοπινες αυτοκρατοριες,χρισημοποιουν "μασημενη τροφη"
    Με Ελληνικο manual πανε. Διαβαζεις- η καλυτερα Μελετας- Ομηρο Θουκιδιδη Αριστοτελη Πλατωνα και τελειωσες.
    Σε κοινωνια "δουλων" λοιπον επιστευε ο Αριστος. Αλλα οχι σε αυτην που εχει στηθει σημερα (τους τελευταους αιωνες δηλαδη) Πιστευε στην "ανωση", του πολιτισμου δια μεσω των φωτισμενων,των προικισμενων (σου θυμιζει κατι;).
    Αλλα με τους ρολους παντα διακριτους. Και το θεωρω φυσικο.
    Δεν μπορει ο τυφλος να σε πηγαινει,ουτε ο κουφος να σε ακουει.
    Οι ανθρωποι ειναι ισοι, αλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ.Πολυ απλο.
    Δεν πιστευε στην μαζα,αλλα στην αναγκη μορφοποιησης της μαζας. Το "τιποτα" να γινει "κατι" δηλαδη. Με μοχλο τους αξιους.

    Σε αντιθεση με τους σημερινους αλητηριους που πιστευουν οτι ναι μεν υπαρχει πυραμιδα και δεν υπαρχει αναγκη αναβαθμησης της. Μια χαρα ειναι ετσι και ο καθενας εκει που εχει ταχθει απο την φυση. Μιλαμε για ζουγκλα δηλαδη. Εδω ειναι η ειδοποιος διαφορα των γυφτων με τους γνωστες του αντικειμενου.
    "ελα παππου μου να σου δειξω τα αμπελοχωραφα σου"

    Τι εχει γινει λοιπον τωρα; Η Ελληνικη γνωση (και η Αριστοτελικη και η Πλατωνικη και η Πυθαγορεια κλπ) εχει γινει ξεπατικουρα απο τους "τωρινους" (λεγοντας "τωρινους",μιλαμε για τους πολλους τελευταους αιωνες) και την χρησιμοποιουν για λογαριασμο της Ελιτ.
    Αυτος ειναι ολος ο "καυγας" για το παπλωμα.
    Οχι το "πως θα γινουμε καλυτεροι". Επ'αυτου ειναι γεματη η Ελληνικη Γραμματεια. Εχει απαντησεις για ολα.
    ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ,ειναι το ολο θεμα.

    Και ο οποιος πολεμος ενατια στον Ελληνισμο (ναι υπαρχει αυτος αλλα οχι για "εθνικους" η "συνοριακους" λογους που επικαλουνται οι εθνικιστες του γλυκου νερου) εχει να κανει με την ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ,ΟΤΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΙΣΤΟ ΑΓΑΘΟ. Ε Π Ε Ι Τ Α ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ.
    Γιατι ειναι η απαραιτητη προυποθεση για να υπαρξει οτιδηποτε αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χρηστος Χοντζεας02 Ιουνίου, 2012 15:40

    (συνεχεια)
    Και προυποθεση της ελευθεριας ειναι η Γνωση. Η προσβαση σε αυτη.
    Το γιατι τα θεοκρατικα καθεστωτα, οι κυνηγοι μαγισσων προτεσταντες και οι Μεσσαιωνικοι καθολικοι,επι αιωνες βουλιαξαν τον κοσμο στο σκοταδι και δεν επελεξαν τον "κανονικο" δρομο,νομιζω οτι δεν χρειαζεται να γινει κουβεντα επ'αυτου.
    Αλλωστε εξηγει και το "Ελληνικο κυνηγι".
    Οπως και για το σημερα.

    Ειναι σαν να κυνηγαω εγω αυτον που κρατα τα κλειδια της ελευθεριας της δικης σου. Οπως καταλαβαινεις ειναι πρακτικο το θεμα και ουχι "εθνικιστικο".
    (βεβαια κατα βαθος ειναι βαθεια θρησκευτικο,αφου ολα γινονται στο Ονομα Του. Απο καπου οι μαλακες πρεπει να παρουν "δυναμη" αλλα και ισχυρο αλλοθι)

    Τι κανουν λοιπον "σημερα" οι πονηροι; (το οποιο ειναι συνεχεια του χτες)
    Μας δειχνουν, μας αναδεικνυουν τα μαρμαρα,τα αγαλματα και τις ακρογιαλιες, τα συγγραμματα (οχι οσα δεν πρεπει) για "λαογραφικους" τουριστικους,εισπρακτικους λογους αλλα ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΟΘΙ, αλλα "ξεχνανε" να πληροφορησουν τον κοσμο για την ουσια του Ελληνικου πνευματος που ειναι η απαραιτητη προυποθεση της Ελευθεριας.Την εδαφικη,αυτην της εκφρασης,της επιλογης,γνωμης,της δημιουργιας, της κρισης αλλα ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ελευθερη ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ

    Οσο για τα Εθνη,επαναλαμβανω δεν ειναι "μυθος",ουτε "εφευρεση". Ειναι υπαρκτα. Κοκκινα,κιτρινα, λευκα,μαυρα. Και με υποκατηγοριες μετα. (ελπιζω να μη τα μπερδευεις με τα κρατη. Αλλο το ενα αλλο το αλλο.)
    Η βιολογια και η γεννετικη πλεον τα εχει κατηγοριοποιησει και επισημα. "Δεσοξιριβοζονουκλεικα" δηλαδη. Με τη βουλα.
    (αλλωστε το οτι απαντες κρυφα και φανερα,δημοκρατικα η "φασιστικα" υπογεια η υπεργεια,ασχολουνται με την ευγονικη,κατι σημαινει)

    Υ.Γ Τα Αγγλικα ειναι υποφερτα και θα προσπαθησω να το διαβασω.
    Και ξερω τι θα συναντησω "πανω-κατω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χρηστος Χοντζεας02 Ιουνίου, 2012 16:06

    Κατι τελευταιο που ξεχασα για την "αναγκη για κρατικη "προστασια": Δεν υπαρχει πουθενα γραμμενο οτι ειναι ο ιδανικος τροπος προστασιας.
    Απλα ειναι το κυριο ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΜΕΣΟ στην επελλαση εκεινων που επιβουλευονται την ατομικη δουλεία.
    Το "ονειρο" ολων ειναι να βαλουν χερι σε ολους τους αλλους.

    Η αναγκη για ιδρυση εθνων-κρατων (η κρατων σκετο) δημιουργηθικε μετα το τελος των φεουδαρχιων και -υποτιθεται- στην αναγκη να μην επιστρεψουμε σε απολυταρχικα καθεστωτα.
    Στο "ξεκαθαρο" δικο μου και στο "ξεκαθαρο" δικο σου. Αυτο εχει τρομερες δυσκολιες βεβαια,αφου η φεουδαρχια ειναι ξανα παρον οχι μεσω κατακτητικων πολεμων,αλλα μεσω υποθηκευσεων, μεσω δανειων.

    Οποτε ξανα δοκιμαζεται η αντοχη τους. Στην οποια και παλι λεω οτι δεν πιστευω,υπο την προυποθεση οτι η κυρια γραμμη θα ηταν η απελευθερωση των λαων απο τα δεινα,μεσω της ομαλης αλληλοαποροφησης τους σε κλιμα συνεργασιας και ανοχης.
    Βλεπεις κατι τετοιο;
    Μηπως εναγωνιως προσπαθει ο Ροτσιλντ να μας φερει στον ισιο δρομο και εμεις οι χαχολοι αρνουμαστε;
    Ονειρεμενα πραγματα δηλαδη σε εναν πολυ πουστη κοσμο.

    Αρα,ειναι αναποφευκτη η αναγκη του ανθρωπου να στραφει στην "πολη" του, στο κρατος του,προκειμενου να προστατευθει απο ομαδικους,συλλογικους νομους.

    Και η αληθεια ειναι οτι εχουν τρομερες ασυλιες και πανισχυρα οπλα.
    Τα οποια καθως βλεπουμε τα παρεχωρουν σιγα-σιγα με τον φοβο της "τρομοκρατιας", της "αστυνομευσης" των "αρρωστιων" της "φοροδιαφυγης" κλπ.
    Μιλαμε οτι παιρνουν απο τους λαους οτι εχουν,και δινουν "καθρεφτακια".


    Τωρα εχεις και σε ενα δικαστηριο να πας. Εχεις και διεθνεις συμβασεις που σε προστατευουν (ειπαμε το οτι δεν θα επρεπε να χρειαζεται να υπαρχουν ειναι αλλο θεμα)
    Εχεις και μερικες "καβατζες" να προστατευθεις.
    Γιατι εδω που τα λεμε ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΦΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ";
    ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ;
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. ΕΙΔ'ΑΛΛΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΑΓΚΗ.

    Αρα λοιπον,ειναι αναγκαιο κακο. Δεν ειναι η ιδανικη λυση. Αλλα το "περιτειχισμα" στις εισβολες των αλητων,ειναι απαραιτητο.
    Eνεργοποιειται η "συλλογικη προστασια". Οτι δεν θελουν οι αλητες.

    Οταν με το καλο ο κοσμος μας βρει τον κανονικο του δρομο,οταν "φωτιστουν" οι σκοτεινοι,τοτε,ναι θα πρεπει να εγκαταλειψουμε τα "κελυφη" μας.

    Αλλα προς το παρον αδερφε,ειναι η μονη "πανοπλια" στις ορδες των αλητων.

    Να βγω δηλαδη στο "ξεφωτο",απεναντι στον Σορος τον Ροκφελερ τον Γκειτς και τον Ακερμαν;
    Πως το κοβεις; Θα εχω καλυτερη μοιρα απο εναν κοπηλατη γαλερας σε Ρωμαικο πλοιο;
    Μπα. Δεν νομιζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΧΙΔΙ, ΤΟ ΠΑΝΤΟΤΙΝΟ ΑΝΕΡΓΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΜΑΝΤΗΛΙ, ΔΗΛΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ή ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Αυτό το Αρχίδι δεν έλεγε οτι αν δεν πάρει αυτοδυναμία, τότε θα πήγαινε την χώρα σε εκλογές; Πήρε; ΟΧΙ. Γιατί αγωνίστηκε για συνεργασίες; ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΤΟΔΟ ΣΥΝΤΟΜΑ;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ: ΓΑΜΕΙΣΤΕ ΤΟΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ΜΕ ΤΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ, που θα έφευγε από την πολιτική αν ο λαός δεν την έβαζε στην βουλή - ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ - και που ήταν εναντίον του δικομματισμού.
    ΚΥΡΙΑ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΦΟΡΑΝΕ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΕΘΙΜΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
    ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 32% ΠΑΝΕ ΣΤΟ 40%. ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΙΡΛΑΝΔΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ. ΑΡΧΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΛΤΕΣ. ΕΙΠΑ
    " ΝΟΜΙΖΑ ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΜΩΣ, ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ. ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΕΚΕΙ ΕΠΑΝΩ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
    ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΕΡΙ " πολλών ωρών εργασίας."
    Δουλευει ο μαλάκας για να πληρώνσει αυτούς που τον δουλεύουν. Κι οι οποίοι δουλεύουν με το στόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΡΕ ΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΗ ΜΕ ΓΚΟΜΕΝΑ; ΚΑΙ ΤΙ ΓΚΟΜΕΝΑ...ΤΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥ. ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΝ ΘΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΡΡΗ...ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΜΙΑ ΚΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΓΑ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΥΤΥΧΩΣ ξαναλέω, ΠΟΥ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ.
    ΣΚΕΨΟΥ ΤΩΡΑ ΝΑΧΕΙΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ. ΓΑΜΑ ΤΑ. ΣΑΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ Ο ΛΑΓΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: Ο ΣΚΑΤΙΑΡΗΣ, που έχει σταθερό δόγμα το να μην κουνιέσαι και να μην κάνεις τίποτα, ΦΟΒΑΤΑΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ.
    ΜΠΑΡΑΒΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥ 14%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΠΗΔΑΣ ΣΤΑ 17 ΣΟΥ. ΤΙ ΑΠΩΘΥΜΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 55 ΤΟΥ, ΕΙΔΙΚΑ ΚΙ ΑΝ ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ ΤΗΝ ΕΒΓΑΖΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ; ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥ 10%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΟΛΙΓΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΟΛΙΓΟ ΤΖΗΜΕΡΟ, ΟΛΙΓΟ ΚΚΕ, ΟΛΙΓΗ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ:
    ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ Ή ΕΚΤΟΣ;
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ. ΠΟΣΟΙ, και δια της ανώνυμης υπογραφής τους, ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΉΤΑΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΛΑΣ, όταν αθροίζεις ποσοστά; Πολιτική σκέψη, πρόθεση ψήφου και τα λοιπά αρχίδια, που ψάχνουν κάτι - πολιτικά συσκεπτόμενα - ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΙΑΣ.
    ΑΛΛΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΚΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΑΧΕΤΑΙ. ΚΙ Η ΑΕΚ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΙΑ ΠΛΕΝΕΤΑΙ. ΚΙ Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΑΚΟΜΑ ΒΑΖΕΙ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΑ ΣΤΙΣ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΓΑΜΟΙ ΚΑΙ ΒΑΦΤΙΣΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ: ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΝΩ, έτσι; ΑΛΛΑ ΝΑ, ΕΙΔΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, που κάποτε ακούγανε Γαργανουράκη, και σήμερα αναγνώρισα τις αδερφάρες που τα παίρνουνε από την ΔΕΗ. Υποχρεωτικά θα φάμε ποιότητα για να έχουμε ρεύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χρηστος Χοντζεας03 Ιουνίου, 2012 00:48

    Προς Steven: Μη τα βαζεις τοσο με τον κοσμο,αφου ειναι ΚΑΙ αμορφωτος (αλλο μη εκπαιδευμενος)και μπερδεμενος και απο παντου τρωει ομοβροντιες αλλα ΚΑΙ εχει ενοχικα συνδρομα περι συνενοχης στο φαγοποτι.
    Με ενα "σουβλακι" που εφαγε,χανει το σπιτι του η τον μισθο που συντηρει την οικογενεια.
    Προκειται για γενοκτονια. Το να κοπαναμε τον ηδη κοπανημενο σαν χταποδι,δεν εχει νοημα.
    Ποτε αλλωτε στην Ιστορια,ενας τοσο μικρος σε αριθμους και σε επιρροη, λαος δεν εγινε στοχος τοσων πολλων ταυτοχρονα.
    Απο τους G8 και τα ΔΝΤ, την ΕΕ και το παγκοσμιο χρηματοπιστωτικο συστημα (τους τοκογλυφους δηλαδη) εως τα κυρια και μεγαλυτερα εντυπα και μεσα εως και τους ιδιους τους αρχηγους κρατων.(τους πληρως εκβιασιμους επροσωπους των τοκογλυφων δηλαδη),απαντες βρηκαν τον φταιχτη για ολα.
    Εγω, "Τζιμερος" δεν γινομαι. Ξερω ποσο μαλακας,ευπιστος,μπαγαποντης, "σκανδαλιαρης" και "καταφερτζης" ειναι-κατηντησε δηλαδη- ο νεοελληνας. Οπως ξρεω και τις πηγες του κακου. Δεν γεννηθηκε σαν στραβο κλιμα. Και πολυ περισσοτερο δεν ειναι περισσοτερο "στραβος" απο τον Γερμανο που τον γαμανε στο σπιτι του και απλα προς το παρον παιρνει καλη "αποζημιωση" αλλα και εκεινος οσονουπω θα παθει την μεγαλη λεζα. Η τον Αμερικανο που κλαιει ηδη με μαυρο δακρυ.
    Δεν τα βαζω με τον μαθητη. Με τον γονεα εχουμε ενα θεμα. Η με τον "γυμνασιαρχη".
    Υπαρχουν μεγαλυτεροι μαλακες και περισσοτερο χωμενοι στα σκατα απο εμας. Δεν ειμαστε και το κεντρο του βοθρου. Αλλου,ειναι απατα τα σκατονερα.

    Και εγω βγαινω απο τα ρουχα μου. Πραγματικα αυτος ο τρομερος ισκιος φοβου που εχει καταπλακωσει,ειναι ανευ προηγουμενου.
    Ειναι αναμενομενη η αγανακτηση,οχι μονο με αυτα που συμβαινουν,αλλα τοσο με αυτα που ΔΕΝ συμβαινουν και μιλαω για την "μεθη",την "ναρκωση" στην οποια εχει περιελθει οχι μονο ο Ελληνικος,αλλα και ολοι οι λαοι κυριως του Νοτου,αλλα και της Κεντρικης Ευρωπης,οι οποιοι θα ειναι οι τελευταιοι που θα φαγωθουν. Αλλα θα φαγωθουν. Προς το παρον ειναι τα μεγαλα "βαπορακια".

    Οι υπερδοσεις ψευτικου χρηματος(πριν) και του υπερφοβου απο την αλλη (τωρα),απο ονοματα και ΜΜΜ "γιγαντες",καθιστουν την στιγμιαια και αναμενομενη την "ακινησια" και το τρεμουλο. Ακομα και οι οποιες μικρες ηρωικες ποαδρασεις απο τον δικομματισμο (για να επικεντρωσουμε σε εμας εδω) ειναι μεγαλο κατορθωμα δεδομενου οτι ενας ολοκληρος κοσμος εβρικε απαγκιο και ασφαλια στα χερια των "προστατων" του. Και τωρα πρεπει να τους απαρνηθει (η αναποφευκτη "ανακαλυψη", η "ευρεση" νεων πατρονων που θα προσφερθουν να τον αγκαλιασουν,ειναι αναμενομενη,αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα).

    Το οτι μετεβαλε σε ικανο βαθμο την παγιωμενη εως χθες δικτατορια του 80 ακομα και του 90% δικομματισμου σε 33% ειναι μεγαλο "επιτευγμα" για εναν πληρως μπερδεμενο και πολυ τρομαγμενο λαο.
    Που λειτουργει πλεον ενστικτωδως και οχι με γνωση,αφου αυτη εκλειπει.
    Αλλα και αυτο ειναι αρκετο για δει καποιος "λαγος" οτι στο ιδιο κλουβι με την υαινα,δεν εχει καμια δουλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μα δεν είναι μόνο ο φόβος η έστω κύρια ο φόβος, αν μόνο ο φόβος διατηρούσε τον κόσμο στο τωρινό στάτους κβό θα βρισκόμασταν ηδη πολύ κοντά στο να γυρίσει μπόυμεραγκ η όλη φάση.
    Ειναι, και η -για πολύ κόσμο- έλλειψη η ή διαφαινόμενη έλλειψη εναλλακτικής λύσης.
    Πριν 30 χρόνια, η "απάντηση" ηταν υποτίθετο ο "κομμουνισμός".
    Στην πορεία και με την διάψευση αυτής τής προσδοκίας μάς προέκυψε ο δυτικός "σοσιαλισμός". Ο οποίος σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν τόσο καταστροφικός πού πολλοί αναπόλησαν τον "κομμουνισμό".
    Κι εκεί είμαστε ακόμα.

    Υπάρχει πάμπολλος κόσμος, πού θεωρεί ότι μπορούμε να "διορθώσουμε" το σύστημα.
    Ενώ αυτό και το έχουμε δοκιμάσει και έχουμε δεί γιατί ΔΕΝ λειτουργεί.
    Κι εκεί πού λειτουργεί, όπως λειτουργεί (Σκανδιναβία, Γερμανία, Ελβετία κλπ), λειτουργεί λόγω ειδικών συνθηκών κι είναι φανερό ότι σε μιά δεκαετία από τώρα ενδέχεται να έχει καταρρεύσει κι εκεί.
    Κι αυτά, μπορεί πολύς κόσμος να μην τα καταλαβαίνει στο εύρος τους η στο βάθος τους βλέπει όμως τα άμεσα αποτελέσματα. Το αποτέλεσμα στην τσέπη του, στην διαρκώς διολισθαίνουσα ποιότητα τής ζωής του.
    Εξαρτάται βέβαια από ποιό μετερίζι τα ζεί κανείς όλα αυτά, εννοείται, όμως απ΄το μετερίζι τού μέσου Ελληνα δεν υπάρχει κάτι πού στα δικά του μάτια να φαντάζει ως αξιόπιστη εναλλακτική λύση.
    Δεν λέω ότι έτσι θεωρώ εγώ, το διευκρινίζω αυτό.

    Συνεπώς, τα τελευταία αποτελέσματα τών εκλογών δεν είναι και τόσο περίεργα τελικά κι ούτε υποδηλώνουν κάποια αντίσταση κατά την γνώμη μου, τουλάχιστον όχι σε ουσία. Στην επιφάνεια ναί, υπάρχει ο καραδίκαιος καταποντισμός τού ΠΑΣΟΚ. Πολύ καλό και θετικότατο αυτό. Απ΄την άλλη, ναί, η ΝουΔούλα κόντυνε κι αυτή αλλά όχι ικανοποιητικά κι άσε πού συμμαζεύει τα κομμάτια της για να κάνει την αντεπίθεση της. Και θα χτυπήσει κοντά στο 28 με 30%, καθόλου αμελητέο, το να ψηφίζει δηλαδή ένας λαός πού έχει καταρακωθεί ένα κόμμα πού όχι απλώς πρεσβεύει τίς πολιτικές πού μάς έφτασαν ως εδώ αλλά και...τυνχάνει να είναι κι ένα απ΄τα 2 πού μάς έφτασαν ως εδώ.
    Κι όμως θα είναι κοντά στο τριαντάρι πού είναι, για μένα τουλάχιστον, τεράστια ήττα αυτού τού λαού.

    Και μετά υπάρχει ο Συριζα. Δηλαδή άλλη μιά υπόσχεση ότι μπορούμε να διορθώσουμε το σύστημα απ΄τα μέσα.
    Μάλιστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Παρεπιπτόντως, κυττάξτε στην λίστα πού ακολουθεί πόσο "διαφορετικά" κόμματα είναι η ΝΔ, το ΛΑΟΣ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες:

    -Ο Φίλιππος Τσαλίδης, τ.βουλευτής ΝΔ Ξάνθης και ο Κώστας Χαραλαμπόπουλος, τ.βουλευτής ΝΔ Ιωαννίνων και πρώτος επιλαχών στις τελευταίες εκλογές στο ψηφοδέλτιο Ιωαννίνων προσχώρησαν στους Ανεξάρτητους Έλληνες (30/5)

    - Ο Νίκος Παπαδημάτος, τ.βουλευτής ΝΔ Αχαΐας προσχώρησε στους Ανεξάρτητους Έλληνες (30/5)
    - Οι προερχόμενοι από τη ΝΔ Χρήστος Πέπας (Β' Αθήνας), Σπύρος Μούλιας (Ιωάννινα) και στο ψηφοδέλτιο της Κεφαλονιάς ο Γιώργος Τζωρτζάτος προσχώρησαν στους Ανεξάρτητους Έλληνες (30/5)

    - Ο Κωνσταντίνος Πατέρας, πρώην υποψήφιος Βουλευτής στο νομό Τρικάλων, με το ΛΑΟΣ, προσχώρησε στη ΝΔ (29/5)

    - O Γιώργος Μιχαλόπουλος, πρώην Διαμερισματικός Σύμβουλος στον Δήμο της Αθήνας με την Ν.Δ., και ο Τρύφωνας Μπουγάς, πολιτευτή της Ν.Δ. στην Β’ Περιφέρεια της Αθήνας προσχώρησαν στο ΛΑΟΣ (29/5)

    - Ο πρόεδρος του περιφ. συμβουλίου Ιονίων Νήσων και στέλεχος της ΝΔ Χρήστος Ανθης προσχώρησε στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» (27/5)

    -Ο πρωήν βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης προσχώρησε στη ΔΡΑΣΗ (21/5)

    - Ο υποψήφιος στις 6/5 με τη ΔΗΣΥ στην Περιφέρεια Αττικής Σπύρος Ταμήλιας προσχώρησε στο ΛΑΟΣ (25/5)

    - Η Ελισάβετ Σάρου - Σωτηροπούλου Υπεύθυνη Επιτροπής Κρητών της Ν.Δ προσχώρησε στο ΛΑΟΣ (25/5)

    - Ο Γιώργος Μιχαλόπουλος, πρώην Διαμερισματικός Σύμβούλος στον Δήμο της Αθήνας με την Ν.Δ. και πρώην μέλος της ΠΟΛΑΝ προσχώρησε στο ΛΑΟΣ (28/5)

    - Το στέλεχος της ΝΔ Ηλείας και πρώην μέλος της ΠΟΛΑΝ Παναγιώτης Καραδήμας προσχώρησε στο ΛΑΟΣ (26/5)

    - Στη ΝΔ, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες προσχώρησαν: ο Ιωάννης Βαγγέλης, υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσων, ο Σπύρος Ρομποτής, υποψήφιος βουλευτής Α' Αθηνών, ο Παύλος Σαράκης, υποψήφιος βουλευτής Β' Αθηνών και ο Νίκος Χιδίρογλου, δημοσιογράφος στην "Ελεύθερη Ώρα". (27/5)

    - Στη ΝΔ από τον ΛΑΟΣ προσχώρησαν: ο Χρήστος Μακρίδης, υποψήφιος βουλευτής νομού Πέλλας και η Ολυμπία Αντύπα, δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Ζωγράφου. (27/5)

    - Στη ΝΔ προσχώρησαν τα στελέχη του ΛΑΟΣ Γεωργία Ντάτσικα, Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Ηλείας ΛΑΟΣ, Γεώργιος Γερολυμάτος, υποψήφιος βουλευτής Β' Αθηνών ΛΑΟΣ και Γεώργιος Ρούσσος, υποψήφιος βουλευτής Α' Αθηνών ΛΑΟΣ. (25/5)

    - Στη ΝΔ προχσώρησε ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες Γιώργος Κυριακίδης (25/5)

    - Ο Χρήστος Ράλλης, γραμματέας της Τ.Ο. ΝΔ Αγίου Φανουρίου Ιλίου, προσχώρησε στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (αρχικά κυκλοφόρησε ότι ολόκληρη η Τ.Ο. προσχώρησε τη Χ.Α. αλλά αργότερα διαψεύστηκε) (24/5)

    - Στους Ανεξάρτητους Έλληνες προσχώρησε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Γιαννέλης και ανέλαβε επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα (24/5)

    - Στη ΝΔ προσχώρησαν οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ Κ.Βελόπουλος και Π.Μαρκάκης. (22/5)

    - Στη ΝΔ προσχώρησαν οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης και Γιώργος Ανατολάκης. (21/5)

    - Στη ΝΔ προσχώρησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΛΑΟΣ., Κ. Μακρυνόρης και Ι. Κοτσίρης. (18/5)

    Νοικοκυρεμένα κι οικογενειακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Εκλασαν μαλλι οι "παταταδες". Για τους Ιρλανδους λεω που εδωσαν 60% ΝΑΙ,κι απο δω παν κι αλλοι...Φοβηθηκαν,λενε, τις συνεπειες.Εμ μαλακα μου,και η πιτα γερη κι ο σκυλος χορτατος δεν γινεται.
    Κατσε τωρα στην pub να μπεκροπινεις και να βλεπεις φαντασματα,και ασε τους Ελληνες να βγαλουν το φιδι απ`την τρυπα.Ως συνηθως....
    Το`χα πει,πως η Ελλαδα υπαρχει απο σποντα.Και θα συνεχιζει να υπαρχει κατ`αυτον τον τροπο.
    Στην Ισπανια γινεται της πουτανας το μαγκαλι.Αυτα που ετοιμαζει να κανει η κυβερνηση,εφτασαν στα αυτια καποιων καλοπαιδων προς τα ανατολικα της χωρας,που ακουν Ρεαλ και βγαζουν φλικτενες...Απο κοντα ακολουθουν και οι αλλοι "φανατικοι παραδοσιακοι" στον Ατλαντικο που δεν θελουν και πολυ να τα κανουν λαμπογυαλο.Η μεγαλυτερη ευκαιρια ειναι αυτη που δινεται τωρα σε Καταλανους και Βασκους να κουνησουν μαντηλι στην Μαδριτη,και το εργο θα εχει συνεχεια.Ειναι πολυ μεγαλη η Ισπανια για να την σωσουν οι Γερμανοι με τα οσα ισχυουν σημερα.Μια 300αρα δις "πεταξε" για Μαδριτη,αλλα ουτε που εφτασαν για σπιρτα.Αντε να ασχοληθουν λιγο και με τους αλλους,γιατι μας εκατσαν στον σβερκο.Να εχουμε την ησυχια μας,να παμε να ψηφισουμε και με τον καιρο ισως εχουμε και τις δραχμουλες μας και οτι ευρω εχουν περισσεψει,συναλλαγμα στην τραπεζα...
    Του Αγιου Πνευματος αυριο,ευκαιρια να εκκλησιαστουμε,να μεταλαβουμε,γιατι εχουμε απομακρυνθει αρκετα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μην βαρατε ρε,ετσι το`πα να σπασει η ανια...
    Θαλασσα,ουζακι,μπανιο, αραγμα στα χαλικια και παει λεγοντας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: Καλημέρα Τάκη.
    ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΕΣ, όπως αναλύεις.
    ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΩ; ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ; ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πολύ καλά κάνεις και φωνάζεις. Γέλασα πίνοντας τον πρωινό μου καφέ διαβάζοντας τα σχόλια σου πιο πάνω. Καμιά φορά ο θυμός βγάζει το δικό του ιδιότυπο χιούμορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΠΡΟΣ ALBERT_AEKSTEIN: Και πού να δεις τι γίνεται μπροστά στην τηλεόραση κάθε μέρα. ΔΕΝ υπάρχουν ειδήσεις πια. Νέκρωσε ο κόσμος όλος. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟ-ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ, πώς θα κυβερνήσει. Και μπλα μπλα μπλα κι αρχίδια καπαμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ: Καλά να μην φωνάζω. Μάλλον είμαι στη φάση των ουρλιαχτών. ΠΟΥ ΟΙ ΜΕΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΜΤΟΛΜΑΔΟΥΣ, που ήταν εναντίον του δικομματισμού, ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, που μαγικά στο προτεκτοράτο ξέφυγε από τους Αμερικανούς και ελλείψει Ρωσίας, μάλλον παίρνει εντολές και μοντέλα από τους εξωγήινους.
    Πώς το λες; " ...δεν παίρνουμε καλύτερα μια λαστιχόπουτσα..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Χρηστος Χοντζεας03 Ιουνίου, 2012 13:02

    Ο καυλιαρης Silvio,-του οποιου το κομμα κατεχει ακομα την πλειοψηφια στο Ιταλικο κοινοβουλιο,για να μη ξεχνιομαστε- ειπε μεσες-ακρες: "...να τυπωσουν χρημα οι μαλακες της ΕΚΤ,αλλιως θα πουμε ciao-ciao euro και η θα τυπωσουμε δικα μας εδω,η θα τυπωσουμε λιρετες. Κοιτα μαλακα Μοντι να φερθεις αναλογα και πεσ στους Γερμανους οτι θα φυγουμε απο την Ευροζωνη αλλα ΟΧΙ απο την Ε.Ε και αμα δεν γουσταρουν,ας φυγουν εκεινοι."

    Φυσικα οι μεγαλοεπιχειρηματιες ειναι οι πρωτοι που εχουν καταλαβει,οτι κινδυνευουν περισσοτερο απο τους υπαλληλους τους,αφου ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΓΥΦΤΩΝ και οπως πανε θα μετατραπουν σε απλους διαχειριστες των περιουσιων τους οι οποιες πλεον δεν θα τους ανηκουν,δηλαδη σε διεκπεραιωτες συμφεροντων αλλων.

    Οι δαγκανες των BRICS ( Βραζιλια-Ρωσσια-Ινδια-Κινα-Ν.Αφρικη) εχουν αρχισει να γυαλιζουν.Οι εμπορικες ενδοσυναλλαγες τους με τα δικα τους νομισματα, "χεζοντας" το δολαριο και με ενα ευρω για πεταμα,δειχνουν οτι η Δυση δυει.
    Αυτο που δεν ξερουμε ειναι το αν προκειται "αυτοματο ανακλαστικο" των χωρων που βλεπουν οτι εχουν μπλεξει με γυφτους, η "συνεννοημενη καταρευση του Δυτικου κοσμου και αναδυση του Ανατολικου" υπο την μπαγκετα των γυφτων.

    Τωρα θα μου πεις, τι γυφτοι ειναι αυτοι που εχουν τοσο μεγαλη επιρροη; Ειναι "supergyftoi"; Δεν ξερω.

    Πιστευω οτι κατι ενδιαμεσο συμβαινει. Δηλαδη, η ενωση των πολων Ανατολης Δυσης με σκοπο την "ηλεκτρολυση" του γλομπου,αυτο ειναι το ονειρο των αρκουδογυφτων. Αυτο ειναι γεγονος. Δεν αμφισβητειται.Αλλα ειναι πολυ μεγαλο το φαι,για να κρατηθει απο σιαγωνες υαινων. Χρειαζονται λεοντες. Και λεοντες δεν τους λες.
    Ασφαλως ολος ο κοσμος δεν γυριζει γυρω απ ην μεσσογειο και υπαρχουν απειρες χωρες και εκτασεις οπου δραστηριοποιουνται οι γυφταραιοι.

    Τα ενστικτα αυτοσυντηρησης και την ενστικτωση αντιδραση των χωρων υπο λειλασια,δεν ξερω αν τα λαμβανουν σοβαρα υπ'οψιν.
    Γιατι ιστορικη μνημη και αυτοκρατορικο dna υπαρχει.
    Καποιος που εχει ζησει τα περισσοτερα χρονια του σε αρχοντικο και με υπηρετες,δυσκολευεται να δεχθει,ποσο μαλλον να υποταχθει στην ζωη του υπηρετη,οταν μαλιστα αφεντικο του θα ειναι το πρωην δουλικο προσωπικο. Αυτους δηλαδη που-προκειμενου να μη λερωνει τα δικα του χερια-τους χρησιμοποιουσε σαν μαχαιροβγαλτες, εκβιαστες,μαστρωπους,τσιλιαδορους,ρουφιανους κλπ,μιας και ηταν ηδη αρκετα "αμαρτωλοι" κατα την ιδια τους την παραδοχη.
    Ημαρτον.

    Το θεμα ειναι εαν οι δε (BRICS) αλλα και οι μεν (PIGS+τα κεντροευρωπαικα "λουκανικα")δουν η βλεπουν στο "παρα ενα" οτι γινονται υποχειρια (η υποχοιρια) μιας χουφτας (μερικων δεκαδων χιλιαδων δηλαδη) παμπονηρων που ξεκινησαν να πουλανε καθρεφτακια,μιμουμενοι τους Αγγλοσαξονες.
    Οι οποιοι μεν Αγγλοσαξονες τα πουλαγαν σε αφελεις Ινδιανους οι οποιοι για μερικες κασες ουισκυ εχασαν τα εδαφη τους, η στους μαυρους που για μερικες χαντρες εδωσαν τα παντα,αλλα εδω εχουμε να κανουμε με χωρες ηδη ανεπτυγμενες οι οποιες περαν ολων των αλλων εχουν και αυτοκρατορικη εμπειρια και ξερουν τι ειναι το κεφαλαιο και ποσο αξιζει,αφου ηδη εχουν χρησιμοποιησει πολυ πιο πολυπλοκες και σκληρες μεθοδους για να το κρατησουν.

    Χωρια που τους ξερουν απο την καλη.Οι βοριοευρωπαιοι δεν τους ειχαν ξανασυναντησει στο κατωφλι τους και στην Αμερικη του 18ου αιωνα δεν τους ελαβαν σοβαρα υποψην,αφου αυτη ηταν μια φρεσκια χωρα-μωσαικο.
    Εδω,στην Ν.Ευρωπη ομως-οπως και στην Ρωσσια- ειναι διαφορετικα τα πραγματα. Τα κλωτσιδια ειναι φρεσκα και οι κωλοι πονανε ακομα.

    Μαλλον βλεπουμε το εξης: Ο αγωνας ειναι 0-2 '90 και ηδη οι γυφτοι πανε στο "πρακτορειο" με τα κουπονια (τα κωλοχαρτα δηλαδη) να εισπραξουν. Φτανοντας στο γκισε ο πρακτορας τους λεει "ποιος "Θανασης". Τελικο σκορ 3-2. Τραβατε για την ερημο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Χρηστος Χοντζεας03 Ιουνίου, 2012 13:27

    Προς Steven: Δεν ειπα να μη φωνζεις. Ολοι φωναζουμε.
    Δικη μου αποψη ειναι οτι το να παρει κανεις την ιδανικη αποφαση ενω δεν του παρεχονται,κατω απο τρομερη πλυση και πιεση,χωρις να ειναι "εκπαιδευμενος" να αποφασιζει και κυριως διχως να εχει εναλλακτικες,ειναι αδυνατον να συμβει.

    Αυτο που κανει ο κοσμος,ειναι αυτο που δεν εκαναν οι λαοι οι οποιοι εκαναν τις χωρες τους λαμπογυαλο.Για τον απλουστατο λογο,οτι δεν μπορουσαν να αμυνθουν διαφορετικα και επεσαν στην παγιδα των "Αραβικων Ανοιξεων" και των "πορτοκαλι" η "ροζ" επαναστασεων πιο πριν.
    Μπουρδες δηλαδη.

    Προς το παρον,παρεχεται η δυνατοτητα της κοινοβουλευτικης εκπροσωπησης και αρα της -οποιας-αλλαγης με αυτον τον δρομο.
    Αυτοι ειναι οι διαθεσιμοι προς το παρον,τον λιγοτερο επικινδυνο προσπαθει να δει.
    Ασε που η απαγκυστρωση ενος αρκετα μεγαλου μερους απο τις δικομματικες φωλιες ειναι δυσκολη.
    Στην ουσια δεν ψαχνει για "σωτηρες". Ψαχνει για συνενοχους στην οποια μετεπειτα πορεια.
    Το "μαζι τα φαγαμε" των πολιτικαντιδων, να γινει "μαζι τα αποφασισαμε" του λαου.

    Οι Αιγυπτιοι,Οι Λυβιοι, Οι Συριοι,αντιδρουν διαφορετικα,για ευνοητους λογους.

    Εδω,τα πραγματα ειναι διαφορετικα. Δεν επιχειρειται σαν πρωτη και μοναδικη λυση το "ισιωμα". Οι αιματηρες επαναστασεις, η η καταλυσεις των παντων. Δεν ειναι Αφρικη,ουτε Μ.Ανατολη.
    Δεν το λεω σαν καλο η κακο,αλλα σαν πραγματικοτητα.
    Πρωτα χρησιμοποιεις τα-οποια- οπλα σου παρεχονται- η νομιζεις οτι σου παρεχονται- νομιμως,τα εξαντλεις και εαν αυτα δεν αποδειχθουν αρκετα (η δε αφησουν καποιοι να αποδειχθουν αρκετα) κατοπιν βγαινεις στο δρομο με το ντουφεκι η την λαστιχερα.
    Οχι το αναποδο.

    Αυτους τους "εκπροσωπους" εχει,αναμεσα σε αυτους με τρεμαμενα και με αμφιβολιες βηματα θα πρεπει να επιλεξει. Τι να κανουμε; Να βγουμε στο δρομο να δαγκωνουμε ο ενας τον αλλον;

    Ειναι ατοπο αλλα και αντιφατικο το να ζητα κανεις απο ενα κατα βαση ακριτο και αγνωμο πληθος το να κανει τις καλυτερες επιλογες την ωρα της κρισης και να λαβει τις ορθοτερες αποφασεις.

    (χωρια που οι γενιες παλευουν στις καλπες. Οι νεοι θελουν "οτι να'ναι εκτος απο την δοκιμασμενη σαβουρα" και οι "-ηντα" θελουν "χριστιανα τα τελη της ζωης ημων,ανωδυνα (αν)επαισχυντα και ειρηνικα και καλην απολογιαν επι του φοβερου βηματος του θεου αιτισωμεθα". Δηλαδη ισα μεχρι το λακο να παμε και μετα ας γαμηθει το συμπαν).
    Αρα το μωσαικο των ποσοστων που εχει υπαρξει,ειναι, κατα ενα μεγαλο μερος αναμενομενο
    Με αυτην την εννοια λεω "να μην εχουμε και μεγαλες απαιτησεις".Οχι οτι δεν εχει ευθυνες.
    Εχει, οσες ευθυνες εχει καποιος με αυτισμο.

    Η "λυση" δεν θα ερεθει απο τον κοσμο,αλλα απο το ιδιο το κεφαλαιο,το οποιο κινδυνευει ΑΜΕΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ερευνα στο Εθνος τής Κυριακής για το τι ψηφίζουν οι οπαδοί:

    Οπαδοί ΑΕΚ:

    ΝΔ:17,6

    ΣΥΡΙΖΑ: 9,2

    ΠΑΣΟΚ: 18,3

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 17,5

    ΚΚΕ: 14,7

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 3,6

    ΔΗΜΑΡ: 4,6



    Οπαδοί Ολυμπιακού:

    ΝΔ: 18,2

    ΣΥΡΙΖΑ: 20,1

    ΠΑΣΟΚ: 13,5

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 11,4

    ΚΚΕ: 9,1

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 7

    ΔΗΜΑΡ: 4,9



    Οπαδοί Παναθηναϊκού:

    ΝΔ: 23,2

    ΣΥΡΙΖΑ: 19

    ΠΑΣΟΚ: 10,6

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 8,5

    ΚΚΕ: 9,7

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 7,6

    ΔΗΜΑΡ: 3,4



    Οπαδοί ΠΑΟΚ:

    ΝΔ: 15,1

    ΣΥΡΙΖΑ: 15

    ΠΑΣΟΚ: 10

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 13,1

    ΚΚΕ: 9,4

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 10,1

    ΔΗΜΑΡ: 5,2

    Δηλαδή ο Τσίπρας παίρνει (με διαφορά κιόλας) το μικρότερο ποσοστό του από ΑΕΚτζήδες και ταυτόχρονα ο Καμμένος παίρνει το μεγαλύτερο του ποσοστό απο ΑΕΚτζήδες.
    Τα χρυσά αυγά γαμάνε και δέρνουνε στον ΜΠΑΟΚ ενώ είναι στα χαμηλότερα τους στην ΑΕΚ, ενώ το ΜΠΑΤΣΟΚ έχει υψηλότατο ποσοστό πάλι σε μάς.

    Αντε βγάλε άκρη. Ας μην βάλω πάλι στο τραπέζι το θέμα τής διαφορετικότητας και συνχιστούμε ομαδικώς πρωί-πρωί. Ο Τσίπρας πρώτη μούρη εν τω μεταξύ στούς γαύρους.

    Ολοταχώς για το γκρεμό λέμε. Λύστε τα φρένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Βέβαια, σκέφτομαι τι υποδηλώνει το ψηλό ποσοστό τού ΜΠΑΤΣΟΚ στούς ΑΕΚτζήδες.
    Κι αναρωτιέμαι αν δείχνει κουκουεδοποίηση, μην την εννοια ότι στον κόσμο τής ΑΕΚ υπάρχει σοβαρή έλλιψη νέου άιματος κι αρα κυριαρχούν οι άνω τών 55 ηλικίες. Πού, με την σειρά του, ίσως εξηγεί το ότι το ΜΠΑΤΣΟΚ σε μάς είναι ψηλά.
    Απ΄την άλλη, υπάρχει και το ερώτημα τού κατά πόσο "εγκυρο" είναι το γκάλοπ. Ερώτηση πού πάντα ισχύει σε οποιαδήποτε "έρευνα" και γκάλοπ φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργης ο Γαρατζέος04 Ιουνίου, 2012 22:50

      Όχι βρε, μην απορείς με το μΠΑτΣΟΚ να είναι ψηλά για τους ΑΕΚτζήδες. Τα τελευταία 2 χρόνια ανέβασε τα ποσοστά του στην ΑΕΚ. Πάντα ΜΙΚΡΑ κόμματα γουστάραμε να ψηφίζουμε.

      Διαγραφή
  46. Ελλειψη ντε, έλλειψη. Κι όχι "ελλιψη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Χρηστος Χοντζεας03 Ιουνίου, 2012 14:44

    Απο τις φορες-δεν ειναι και λιγες- που τα λεφτα που δινει κανεις για την κρατικη τηλεοραση πιανουν τοπο.
    Και απο αυτα που οι "Πρετεντεριδες" και οι "Ψυχαριδες" ουτε καν προκειται να πλησιασουν,αφου δεν κατεχουν πραμα αλλα και γιατι "εχουμε αλλες δουλειες να κανουμε".

    Στην πολυ καλη εκπομπη "Το Αλατι της Γης" με καλεσμενο ενα συγκροτημα απο την κατω Ιταλια απο την Μεγαλη Ελλαδα δηλαδη και παρουσιαση της ντοπιολαλιας και την μουσικη παραδοση των Ελληνοφωνων της Κατω Ιταλιας Απο το Ταραντο και τα χωρια με ονομα "Kalimera" κλπ.
    Ελληνικα και Ιταλικα σε μια υπερχη συμπτυξη. Κατι αναλογο με τα Ποντιακα ας πουμε.

    Χαλαλι σας ωρε. Να κοβατε λιγο και το κρατικο "γλυψιμο". (παρεπιποντως να πουμε οτι η πρωινη ενημερωση της ΝΕΤ με τον Κωστα Αρβανιτη απεχει παρασαγγας απο την αντικειμενικη ενημερωση των Καμπουρακιδων και των μπαμπιδων. Μιλαμε για μερα με τη νυχτα. Περισσοτερο αμφιβαλει και αντιστεκεται το κρατικο πωινο απο αυτο του Μπομπολα και του Αλαφουζου. Μπραβο στον Κωστα και στην κοπελια που εχει εκει.
    Απανω τους ωρε παιδια...μεχρι να απολυθειτε.


    Κοψτε μονο-εκει στι διοικησεις-τις υπερκοστολογισεις σε Παπαδοπουλειες παραγωγες του κωλου,σε τριπλομισθιες αργομισθων τεμπελιδων που δεν προσφερουν τιποτα παρα τις οικογενειακες ψηφους τους στο κομμα και παψτε να σκορπατε το δημοσιο χρημα.
    Αφου τα ωραια και τα υπεροχα ειναι πολυ "φτηνα".
    Για την ακριβεια ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

    Εαν τους κοψουμε λιγο τους κωλους εκει μεσα και διορθωθει καπως το πραγμα στο κοστος, κατα τα αλλα υπαρχει αξιλογο δυναμικο και ανθρωποι με πολυ μερακι και κυριως Γνωση για τα ωραια πραγματα και εχουν ικανοτητα να τα βρισκουν και να τα αναδεικνυουν.
    Εκπομπες οπως "Οι Δρομοι" "Η εποχη των εικονων" "το παρασκηνιο", "εποχες και συγγραφεις" "ο τοπος και το τραγουδι του" "Ανιχνευσεις" "ανθρωποι και τεχνες" και πολλες αλλες,ειναι πολυ καλες στην "διατροφη" και βεβαια κοστιζουν σε χρημα οσο ενα ταξιδι της Τσοκλη της τεμπελας, η ενα "στην υγεια μας ρε κοροιδα" του Παπαδοπουλου. Του ολυμπιακαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Χρηστος Χοντζεας03 Ιουνίου, 2012 14:56

    Προς Alebert_AEKstein: Το σχετικα υψηλο ποσοστο των Πασοκων στην ΑΕΚ εξηγειται απο την προσφατη-σχετικα "ντεμοποιηση" μεγαλου μερους του κοσμου της. Των νεαροτερων σχετικα σε ηλικια.
    Υψηλο βεβαια και το ποσοστο του Πανου Κλαμενου,αφου και ο κοσμος της ειναι σαν κλαμενο μουνι,εδω και καμια 15αρια χρονια. Μεσα στη γκρινια.
    Το μικρο ποσοστο των Χρυσων αυγων μας ανακουφιζει καπως,αφου ειναι δυσκολο να βρουν εδαφος αυτοι που δερνουν σε εναν χωρο οπου υπαρχουν μονιμως δαρμενοι.

    Οι δε γαυροι,βλεπουν ενα νεο πασοκ να αναδυεται στο προσωπο του Αλεξη. Ενα μερος του δεν προκανε να αλλαξοπιστησει και να γινει ν.δ αφου ο Βαγγελας μολις προσφατα εβαλε την ντολμαδου στο πλαι του μαλακα του Καλαματιανου.

    Το ποσοστο παλι των νεοδημοκρατων στους οπαδους του βαζελου,δεν χρειαζεται νομιζω εξηγηση. Αφου μιλαμε για την ομαδα των ανακτορων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ALBERT_AEKSTEIN: ΝΤΕΜΗΣ = ΠΑΣΟΚ = ΛΑΛΙΩΤΗΣ. ΕΔΩ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ 2004, δηλαδή ό,τι χειρότερο ποτέ που εξελέγη στην χώρα.
    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΤΙΜΟΚΡΑΤΙΑ , κατά το αρνητικό πρόσωπο της αριστοκρατίας σύμφωνα με τον Τέλη.
    ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ, ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΣΑΝΕ ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΕΡΙΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΟΙ, ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ.
    ΚΙ ΑΥΤΟ, ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
    ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΝΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΥΣΔΙΑΚΡΙΤΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΠΙΚΗ ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, που ΚΑΙ δεν φοβούνται την επανέναρξη αλλά ΚΑΙ εις βάρος εκείνων που ήταν και θέλανε να είναι νοικοκύρηδες. Απλοί και καθημερινοί.
    ΔΕΝ ΓΑΜΙΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ, ΜΕ ΤΟ 40% ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ. ΕΜΦΥΛΙΟΣ;
    ΑΝΤΕ ΡΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΘΕΛΩ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ. ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΗΛΟΠΑΡΔΑΛΕΙΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ;
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, κι ας είμαι και θύμα της.
    Γιατί δεν φοβάμαι; Διότι από εδώ και πέρα, δεν έχω να χάσω και κάτι προσωπικά. ΖΩΗ ΔΕΝ ΧΑΝΩ. ΜΟΝΟ ΥΠΑΡΞΗ.
    Χώρια που μπορεί και να γίνω και άγαλμα, που αυτό πάντα με ενδιέφερε αλλά δεν ήθελα να το φτιάξω μόνος μου. Το ήθελα από κάποιο κόμμα.
    Ε, ρε γέλιο. Που βγήκαν οι φοβισμένοι και απειλούν θεούς και δαίμονες. ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΦΟΡΙΑ Ή ΣΕ ΚΑΝΑ ΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΛΛΑ Η ΠΟΤΑΝΑ Η ΚΕΝΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ.
    ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ, πόσα είπα, 10% ΣΤΟ ΜΠΟΥΛΗ, 14% ΣΤΟΝ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ 26% ΣΤΟ ΑΝΕΡΓΟ ΑΡΧΙΔΙ. πόσο κάνουν αυτά; 50%; ΝΑΙ, ΚΑΘΕΙΣΤΕ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΣΙΠΡΑ.
    ΟΙ ΑΡΧΕΒΟΛΕΨΆΚΗΔΕΣ, ΟΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΕΣ, που έχουν και δικαίωμα ψήφου.
    Πού είναι η λαστιχόπουτσα; ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΝ ΚΛΕΨΕΙ ΟΙ ΚΕΛΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Οντως υπάρχουν κάποιες εκπομπές στην κρατικη Τιβί πού τίς βλέπεις χωρίς να αισθάνεσαι ότι δολοφονούνται live τα εγκεφαλικά σου κύτταρα.
    Η πρωινή τού Αρβανίτη είναι μεν συντηρητική για τα δικά μου γούστα αλλά ταυτόχρονα αξιοπρεπέστατη σε σχέση με τον πρωινό βόθρο τών υπολοίπων καναλιών.
    Η εκπομπή τού Παπαδόπουλου είναι στην πλειοψηφία της απ΄τίς πιό αισχρές πού έχω δεί ποτέ στην κρατική τηλεόραση (την ιδιωτική τήν αφήνω απ΄έξω εφόσον έχει κάνει την σκατοποίηση επιστήμη).
    Μαζεύονται κεί πέρα 50 νοματαίοι κι αλληλοσυνχαίρονται εναλλάξ για το πόσο γαμάτοι και πόσο "μεγάλοι" είναι. Μεγάλοι πού? Για ποιόν? Στο χωριό τους και για τον Μήτσο?
    Εκεί όπου το σκυλάδικο, το ψευτορεμπέτικο τής πούτσας, το ελαφρολαικό τής πλάκας πασάρονται και προμοτάρονται ως "τέχνη" και μεγαλοσύνη.

    Στην υγειά όχι μόνο τών κορόιδων αλλά και τών αμόρφωτων, τών απαίδευτων, τών λίγων. Πού με την σειρά τους δεν φταίνε αφού αυτό τούς σερβίρεται αυτο-επιβεβαιωμένο ως "grand" και άρα νομιμοποιημένο στην συνείδηση τους.

    Δεν συζητάμε καν το πόσο προκλητικό είναι το να γλεντάει μιά κλικα με κρατικά φράγκα με το όλο πράμα μεταμφιεσμένο και μασκαρεμένο σε "τέχνη".

    Και συν τοίς άλλοις, καλά ρε μάγκες, τόσο γαμάτη είναι η μουσική σκηνή στην Ελλάδα πού επί 400 εκπομπές γίνεται παρέλαση "μεγάλων" χωρίς έκπτωση σε ποιότητα? Πόσους "μεγάλους" έχει επιτέλους αυτή η γαμωχώρα?
    Ασ΄τα διάλα παραμυθάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Χρηστος Χοντζεας03 Ιουνίου, 2012 21:11

    Γαλαζοαιματοι μαλακες και ...fireplaces κοροιδα.
    Αλλα και μιμοι και λατρεις της..."ζωαρας".
    Μιλαμε για Ζωα.
    Τα πραγματα ειναι ετσι,οχι μονο στα κρασια,αλλα παντου.

    "Ενα πραγματικό σοκ για τους… Βρετανούς μπον βιβέρ αλλά και για τους ανά τον κόσμο λάτρεις των καλών και συνήθως ακριβών κρασιών αποτέλεσε η διαδικασία αξιολόγησης κρασιών από ειδικούς οινολόγους που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία.
    Με τη γνωστή μέθοδο της δοκιμής, οι ειδικοί κριτές του διεθνούς...
    διαγωνισμού (International Wine and Spirit Competition) κλήθηκαν να επιλέξουν το καλύτερο κόκκινο κρασί για δείπνο που πωλείται σήμερα στην αγορά.
    Στην «σκληρή» δοκιμασία συμμετείχαν μερικά από τα πιο φημισμένα οινοποιεία με τα δημιουργήματά τους και στο τέλος ξεχώρισαν τα καλύτερα.
    Μάρκες όπως το Costa di Bussia Barolo Riserva DOCG του 2005, ή το tag’s Leap Wine Cellars Artemis Cabernet Sauvignon 2009, αμφότερα στην κατηγορία τιμής άνω των 30 λιρών στη Βρετανία, πέρασαν στον «τελικό».

    Όταν ήρθε η ώρα της κρίσης όμως οι ειδικοί αποφάνθηκαν πως ένα από τα καλύτερα κρασιά στην αγορά αυτή τη στιγμή είναι το Toro Loco Tempranillo του 2011, που παρασκευάζεται από το οινοποιείο Utiel-Requena στη Βαλένθια της Ισπανίας! Ένα κρασί που παρασκευάζεται ειδικά για τηναλυσίδα discount σούπερ μάρκετ Aldi και πωλείται έναντι μόλις 3,59 λιρών στα ράφια των καταστημάτων"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Πρός Στήβεν (κυρίως),
    βρίζουμε, κατακρίνουμε τούς Κέλτες για το ναί στο δημοψήφισμα αλλά και τούς Ελληνες για την ανούσια εως τώρα αντίδραση τους (μπορώ να το προχωρήσω και σε ισπανούς η Πορτογάλους, η ουσία παραμένει ίδια). Η κριτική καλώς υπάρχει κι είναι κατά την γνώμη μου επιβεβλημένη και αναγκαία.
    Γράφω όμως το παρών για να εκφράσω μιά απ΄τίς πτυχές τού "αλλά".

    Αλλά λοιπόν:
    Καταρχήν υπάρχει ένα παράδοξο. Ειδικά στίς χώρες πού πλήττονται απ΄την κρίση υπάρχει τα τελευταία χρόνια αντίδραση και μάλιστα σημαντικότατη. Προσοχή, δεν λέω ότι έχει αποτελέσματα, λέω "απλώς" ότι είναι σημαντικότατη.
    Υπάρχουν εξεγέρσεις ακόμα και στην Κίνα (πολλές απ΄αυτές περνάνε στα ψιλά παρ΄όλο πού και μέγεθος έχουν και καταπνίγονται βίαια), αλλά και κατά συρροή διαδηλώσεις στην Αμερική και στον Καναδά, εξεγέρσεις στην Ελλάδα και στην Βρεττανία (ειδικά στην Βρεττανία η εξέγερση τών chavs και γενικά τών μην εχόντων στον ήλιο μοίρα νεαρών παρουσιάστηκε ως ένα πλιάτσικο από τσογλάνια, τεράστιο ψέμα) τα συχνά λαμπόγυαλα στα φρικαλέα προάστια τού Παρισιού, οι "αγανακτισμένοι" τού Νότου (μ΄όλη πάλι την κριτική πού μπορεί να τούς ασκήσει κανείς αφού η αντίδραση τους ηταν ένα συνοθύλλευμα οργής κι όχι ουσίας πάλι), το κίνημα κατά τής παγκοσμοιοποίησης πού ξεκίνησε απ΄το Σηάτλ κι έχει έκτοτε εξαπλωθεί σαν καλοκαιρινή φωτιά κλπ. κλπ.

    Μ΄αυτήν την έννοια δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν κινείται τίποτα.
    Θα ήταν ανέντιμο να λέγαμε κάτι τέτιο.
    Αυτό πού λείπει είναι ο συνχρονισμός, η επικοινωνία, και η συντονισμένη κατεύθυνση όλων τών παραπάνω.
    Κι ακριβώς επειδή λείπουν αυτά η όποια αντίδραση χάνεται σαν φλόγα σε θάλασσα. Το σύστημα απ΄την μεριά του έχει αποδεικτεί και έξυπνο, και ευέλικτο, αλλά κυρίως και αποτελεσματικό. Οκέι, οταν ελένχεις τούς μηχανισμούς παιδείας, μήντια, και αγοράς, βρίσκεσαι σε βαρβάτη θέση ισχύος.
    Ομως δεν πρέπει να υποτιμηθεί η αποτελεσματικότητα του ειδικά σε περίοδο κρίσης.

    Ο θανάσης όμως, ο Χάνς, ο Τζόνι, ο Μισέλ, αδυνατούν να σκεφτούν έξω απ΄αυτό μεσα στο οποίο βρλισκεται κι είναι η αιτία τής μιζέριας τους και τής σκλαβιάς τους. Τούς είναι έξω απ΄τα δεδομένα τής σκέψης τους. Κι είναι λογικό τελικά να ψάχνουν διέξοδο μέσα απ΄το κουτί τής κάλπης μέσα απ΄το "δημοψήφισμα" όπου καταπανικόβλητοι και παγιδευμένοι ψηφίζουν πάλι "ναί" και, άντε, μέσα από κάποια διαδήλωση "αγανακτισμένων" πού εκτός από κάποιες μούτσες και μερικά εκτονωτικά συνθήματα δεν απειλει τίποτα.
    (στνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Μέσα απ΄το σύστημα, μέσα απ΄τον καπιταλισμό δεν υπάρχει σωτηρία και δεν θα κουραστώ να το γράφω. Ο μοντέρνος καπιταλισμός, ο βιομηχανικός δηλαδή είναι φρέσκος σχετικά. Για 200 χρόνια μιλάμε, τίποτα δηλαδή αν το δεί κανείς σε ιστορικό χρόνο.
    Και αν κάτι θα κάνει εντύπωση στον θανάση και στον Τζόνι η στον Χάνς είναι η μονότονη επανάληψη τρομερών καταστροφών με την μαθηματική ακρίβεια πλανητική ακρίβεια τών κύκλων. Κάθε 50-60 χρόνια δηλαδή το σύστημα βαράει μπιέλες, και κάποιοι κιμαδοποιούνται στην ξέφρενη προσπάθεια για reboot.

    Το "κάποιοι" αφορά βεβαίως συγκεκριμένες τάξεις αλλά και κράτη ολόκληρα τηρουμένων τών εκάστοτε συνθηκών.
    Κι ανάμεσα, σφηνωτά, παίζει πάντα και το σενάριο τού πολέμου ώς all-time classic "λυση" στο...πρόβλημα.
    Ομως, τέτιου είδους κρίσεις κι οι απίστευτες καταστροφές πού τίς συνοδεύουν, έχουν συμβεί πόσο συχνά τα τελευταία 200 χρόνια. Ειχαμε 2 Παγκοσμίους πολέμους, και κάμποσους τοπικούς (πού "εξηγούνται" ως τοπική φάση) αλλά και κάμποσες κρίσεις πού στην πλειοψηφία τους δεν άγγιζαν συνολικά το σύστημα. Αυτές πού το αγκάλιαζαν συνολικά, δηλαδή εκείνη τής δεκαετίας τού 30, η επόμενη τής δεκαετίας τού 70΄, αλλά και η τωρινή προφανώς δεν αρκούν για να καταλάβει ο μέσος άνθρωπος (πού δεν έχει πολιτική παιδεία) ότι πρόκειται για νομοτελειακή διαδικασία στον καπιταλισμό:
    -reboot, ανοικοδόμηση, σχετική ευμάρεια, ταβάνι, τέρμα, και ξανά καταστροφή, reboot και πάμε απ΄την αρχή.

    Πιυανώς μετά από 6-7 τέτιες νομοτελειακές επαναλήψεις να αρχίζει να την ψυλλιάζεται και ο Τζόνι και ο Χάνς αλλα κι Ουανάσης με τον Μισέλ.
    Οτι δηλαδή αυτή είναι η ΔΕΔΟΜΕΝΗ κυκλική κίνηση τού καπιταλισμού κι ότι ούτε αυτός, ούτε τα παιδιά του αλλά κι ούτε τα εγγόνια δικαιούνται να τρέφουν ψευδαισθησεις.
    Ποιός ζεί και ποιός πεθαίνει ως τότε?

    Μα η ανθρώπινη ιστορία δεν κινείται, δυστυχώς, σύμφωνα με τίς επιθυμίες κάποιων πού καταλαβαίνουν πέντε πράματα παραπάνω, αλλά έχει και τούς δικούς της νόμους, νόμους πού ορίζονται από τίς δομές πού έχουμε στήσει η έχουμε αφήσει να στηθούν.

    Δεν μιλάω καθόλου πεσιμιστικά, το αντίθετο. Καταθέτω όμως κάποις σκέψεις προσπαθώντας κι εγώ να συμμαζέψω στο μυαλό μου όλο αυτό πού ζώ και παρατηρώ και έχω τήν ίδια ανάγκη με οποιονδήποτε άλλον να εξηγήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Αμα γράφεις "live", χωρίς δηλαδή να στήσεις το κείμενο πρωτα σε WORD ώστε να το διορθώσεις ειδικά αν είναι μεγάλο, τιγκάρεις στα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη.
    Mea culpa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Χρηστος Χοντζεας03 Ιουνίου, 2012 22:06

    Κατι ακουσα για κλησεις μαρτυρων στην υποθεση "Ακη" οι οποιες θα ανακοινωθουν-λογω-τριημερου-μεθαυριο. Σημιτης λεει, ΓΑΠ, Βασουλα,Παπαντωνιου,Τουρκογλου θα περασσουν για καφε.
    Δεν το πολυπιστευω. Εκτος και αν διαλυουν τελειως το πασοκ για να ανεβει ακομα περισσοτερο το Kαλαμτιανο ξεσαμαρωτο γαιδουρι.

    Το "Μουγκα" τσανελε-το οποιο σκορπαει- δεν παιζει πλεον τον "σκατιαρη" που λεει και ο Steven ( προφανως απο τις χεστρες του πεθερου του,του Μπακατσελου. Αλλα και αλλες δουλειες με βυτια.Ρε τι πλακα που εχουμε)αλλα φτανει στο σημειο να δειχνει κομματια απο την πρωινη εκπομπη του Αυτια του Πυθαροκρυφτη,απο τον Σκαι και να τα δειχνει στις δικες του εκπομπες,ωστε να ανεβασει το καλαματιανο γαιδουρι.

    Τεζα ο χοντρος. Τωρα μονο ο λιγνος γερμενος,ταυτοχρονα απο τους δυο βρωμερους παραποταμους αφου οι πολοι μεταφερθησαν,απο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σε ΝΔ-Τσιπρας. (δεν λεω "Συριζα", γιατι ειναι αλλο το ενα αλλο το αλλο.)
    Αναστροφη πολων της γης περιμεναμε, οι δικομματικοι πολοι στο μπουρδελο τελικα αλλαξαν.
    -------------------

    Και μεσα στις σκοτουρες μας εχουμε και δ'αυτους:

    Ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ, που συμμετέχει συνεχώς στις διασκέψεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, έγραψε τα εξής σε ένα βιβλίο του 2003 με τίτλο "Απομνημονεύματα" ....

    "Ορισμένοι μάλιστα πιστεύουν ότι είμαστε μέρος μιας μυστικής κλίκας που δουλεύουμε εναντίον των συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών, χαρακτηρίζοντας την οικογένειά μου και εμένα ως «διεθνιστές» και ότι συνωμοτούμε με άλλους ανά τον κόσμο για να οικοδομήσουμε ένα πιο ολοκληρωμένο παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό οικοδόμημα - ένα κόσμο, αν θέλετε.
    Αν αυτή είναι η κατηγορία, δηλώνω ένοχος, και είμαι περήφανος γι’ αυτό".

    Ακου τι θα κανεις γερο: Παρε ενα φτυαρι. Aνεβα σε ενα βουνο. Πριν απο ολα ,βαλε μια φραγγοσυκια στο κωλο,σκαψε μια τρυπα και πεσε μεσα με το κεφαλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Χρηστος Χοντζεας03 Ιουνίου, 2012 22:46

    Προς Albert_AEKstein
    Εγραψα ενα μακροσκελες σχολιο πανω σε αυτα που ειπες,αλλα χαθηκε.
    Γαμιεται η μπλογκοσφαιρα.
    Τελος παντων λεγα οτι πολλοι "αγωνες"-ανυποψιαστων αγανακτισμενων εδω και αλλου ειναι ηδη προπωλημενοι και καπελωμενοι,ωστε να αποφευχθει μια πραγματικη εκριξη.
    "Πριν απο σας για σας" που λενε και στις διαφημισεις.
    Κατι τετοιο συμβαινει αν οχι σε ολες στις περισσοτερες "εξεγερσεις".
    Δυστυχως ο κοσμος ειναι πιασμενος απο παντου.
    Αυτο που πρεπει να κανει-και αυτο το οπποιο του καταλογιζω-τουλαχιστον εγω προσωπικα-δεν ειναι γιατι δεν βγαινει εξω να σπασει τα καφαλια τουμε τα ΜΑΤ. Αλλωστε ειπα οτι καλως πρατει ο Ελληνας και δεν ξεσικωνεται αλα πλατεια Tahrir η αλλες μαλακιες.

    Οπλα-προς το παρον του παρεχονται. Εχει δικαιωματα.Εχει δικαστηρια. Εχει ασυλιες.Εχει ενα εστω και κατε επιφαση δημοκρατικο πολιτευμα και κυρια του δινεται η δυνατοτητα αναιμακτα-εαν δεν ακολουθησουν αλλες "διαδικασιες" τυπου "Παττακου" σε περιπτωση ανεπιθυμητου εκλογικου αποτελεσματος- να βγαλει απο πανω του τα τσιμπουρια.
    Δεν το κανει. Ειναι αρκετα φοβισμενος γιατι μπορει να μη βρει το μισθο του στο ΑΤΜ μετα την καλπη.
    Σιγα τα ωα.
    Μερικες ακομα ευκαιριες θα εχει για κατι τετοιο.
    Στο μελλον ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Χρήστο, το΄χω πάθει κι εγώ με χαμένο (μεγάλο) κείμενο και δεν έχει καθόλου πλάκα.
    Γι΄αυτό και είναι σώφρων το να το γράψεις πρώτα σε WORD αν πρόκειται για ογκώδες κείμενο.
    Αλλά τα λέω εγώ πού κι εγώ γουστάρω να γράφω "ζωντανά".
    Τέλος πάντων.

    Σ΄αυτά πού λές:
    Ετσι είναι, διαφωνώ όμως στην τελευταία σου φράση.
    Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό. Οτι κι αν γίνει, όσο κι αν σφίξουν και στερεοποιηθούν ακόμα περισσότερο οι μηχανισμοί υποδούλωσης ΠΑΝΤΑ θα υπάρχουν ευκαιρίες.
    Οτι κι αν γίνει!
    Θα μού πείς "ρε φίλε, σόρρι, είσαι συνδεδεμένος με την πραγματικότητα η ονειροπολείς"?
    Δεν θα΄χες άδικο αν μού το έλεγες αυτό κρίνοντας από το πόσο δύσκολα εως και δραματικά δείχνουν τα πράγματα τώρα.
    Θεωρώ όμως, σε αντίθεση με πολλούς, ότι η ανθρώπινη φύση έχει την μόνιμη έμφυτη ορμή για ελευθερία, για απελευθέρωση απ΄ότι κι αν είναι πού την κρατάει δεμένη σε αλυσίδα σαν σκύλο σε αυλή.
    Ειμαι πεπεισμένος γι΄αυτό όχι λόγω αφελούς αισιοδοξίας αλλά γιατί αυτό έχω καταλάβει στα 45 μου χρόνια απ΄αυτά πού εχω διαβάσει, δεί σε όλο τον πλανήτη, οσφρηστεί, αισθανθεί, αλλά κι απ΄αυτά πού πρεσβεύω.
    Και είναι άλλωστε κάτι σαν το γνωστό επιστημονικό αξίωμα (ένα απ΄τα πιό σημαντικά):
    -ότι έστω και μιά εξαίρεση στον κανόνα σημαίνει ότι ο κανόνας δεν είναι κανόνας.
    Αν εγώ σκέφτομαι έτσι τότε δεν είμαι μονος. Αξιωματικά. Σκέφτονται κι άλλοι.

    Κι αν ο "κανόνας" δείχνει αυτήν την στιγμή να είναι φτιαγμένος από τιτάνιο αυτό είναι μόνο η στιγμιαία χρονική ερμηνεία.
    Ξέρω τι μπορεί να σκέφεσαι διαβάζοντας αυτά πού λέω εδώ. Οτι δηλαδή δεν καταθέτω λεπτομερή επιχειρήματα για κάτι τόσο κρίσιμο όσο αυτό πού ισχυρίζομαι και πού παρουσιάζω και ως διαφωνία.
    Οτι δηλαδή μοιάζει με ευχολόγιο.
    Το΄χω υπόψη μου.
    θα ψάξω μιά μέρα με περισσότερη όρεξη κι ενέργεια και θα το κάνω πιό σεντονάτο και πιό λιανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Χρηστος Χοντζεας04 Ιουνίου, 2012 00:07

    Προς Albert_AEKstein:
    Εχω καταλαβει τι λες. Και δεν χρειαζονται απαραιτητως καθε φορα αποδεικτικα στοιχεια. Μερικα πραγματα,απλα γινονται αντιληπτα και δεν χρειαζονται "αποδειξεις".
    Στην εμφυτη ας πουμε αναγκη του ανθρωπου για ελευθερθα,ουτε κουβεντα.
    Δεν λεω ομως οτι θα στερεψει απο αυτην την αναγκη.
    Λεω οτι καποιοι προσπαθουν να τον ευνουχισουν απο την αναγκη της ελευθεριας. Οχι με μια σκληρη φυλακη ασφαλως. Με καγκελα. Οχι.
    Αλλα με την μονοπωλιακη αναγκη του "μη παρεκει". Της "αναγκαστικης επιλογης του ενος και μοναδικου". Γιατι πολυ απλα θα του προσφερθει σαν η μονη λυση του. Η μονη ορατη και διαθεσιμη, "εαν θελει να σωθει".

    Αυτα δεν μας λενε δεκαετιες τωρα,και εχουν "αφαιμαξει" παρα πολλα δικαιωμτα,τα οποια καποτε φανταζαν αυτονοητα;
    Με αφορμη την "τρομοκρατια" (εδω γελανε πολυ τρανταχτα) κοπηκαν ελευθεριες και επιβληθησαν μετρα, που μερικα μολις χρονια πριν θα φανταζαν αδιανοητα.
    Με αφορμη την "δημοσια ασφαλια" κοπηκαν ελευθεριες στο ονομα της. Τρως ξυλο σωριδον και θεωρειται "για προληπτικους λογους".
    Οι δημοσιες περιουσιες-οι οποιες ειναι κληροδοτηματα τοης μιας γενιας στην αλλη-πωλουνται αντι πινακιου φακης και παρουσιαζονται ως "επενδυσεις" που σε γλυτωνουν απο την καταστροφη.

    Εργασιακα δικαιωματα 200 χρονων,χαθηκαν σε 2 χρονια, με προσχημα της "σωτηριας σου απο την χρεωκοπια. Ατομικη ελευθερια αδερφε!
    Μιλαμε για τραγικα πραγματα.
    Ερχεται φιμωμα στο internet. Με "ηλεκτρονικες υπογραφες. Για την "προστασια σου" ασφαλως.

    Στην Αμερικη ηδη ο Κωδικας για την απαγορευση σπορας και καλλιεργειας (kodex Alimentarius)ειναι σε εφαρμογη. Απαγορευεται η ατομικη σπορα, γιατι "μπορει να δηλητιριασεις κοσμο. Για την ασφαλεια των πολλων και παλι δηλαδη. Ρε τι καλοσυνη.
    Και βεβαια, βλεπουμε την συρικνωση των ρολων των εθνικων κοινοβουλιων στηνΕυρωπη. Το Ευρωκοινοβουλιο,δεν παιζει κανεναν ρολο Απλα διακοσμητικο.

    Πολλες φωνες-των διορισμενων βεβαια- Ρομπαι,Μπαροζο Τρισε- αλλα και "εκλεγμενων" και αλλων κωλομπαραδων, καθημερινα διαπιστωνουν την αναγκη για "επισπευση των διαδικασιων" για την "δημοκρατικη αργοπορια" των εθνικων κοινοβουλιων με τις "περιπλοκες και χρονοβορες" διαδικασιες τους.
    Το κεντρο των αποφασεων θα ειναι στις Βρυξελες και εμεις απο εδω-οπως και ολοι τριγυρω-απλα θα ακουμε και θα εκτελουμε τις συνταγες των "γιατρων". Μοκο.

    Φυσικα και η θρησκευτικη πεποιηθηση-στο ονομα της απελευθερωσης απο τον θρησκευτικο φονταμενταλισμο και τις συγκρουσεις των αλλοθρησκων μεταξυ τους-θα εξαληφθει. Ειναι καλο να μη τσακωνομαστε για τους Θεους. Σωστα...Πανθρησκεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΠΡΟΣ ΑLBERT_AEKSTEIN: ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΓΑΜΗΣΩ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ, ΤΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΜΠΕΛΗ. ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ. ΤΗΣ ΒΟΛΕΨΙΑΣ.
    ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΝΩΜΗ, Ο ΜΗΔΕΝ. ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΦΤΑΣΕ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ 40% ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ. Όπως τώρα που επιχειρώ. Και που αναφήσω τους δουλευταράδες,ζήτω που καήκαμε.
    ΑΛΛΑ Η ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ. ΟΠΩΣ, ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΤΑ ΖΩΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ; ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑΝΗ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΑΙΓΙΔΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Στήβεν, γουστάρουμε η όχι (προφανώς όχι) αυτή είναι η τωρινή κατάσταση. Πρόβατα, στάνες, λυκόσκυλα, τσοπάνηδες, γαιοκτήμονες και πάει λέγοντας.
    Ουσιαστικά το όλο θέμα είναι να γίνει ο καθένας από μάς αυτόνομη προσωπικότητα πού να συμβάλλει στο συλλογικό καλό.
    Μισό λεπτό να αυτο-βριστώ για να μην με βρίσεις εσύ.
    "Μα τι λές ρε μαλάκα"?
    Σωστόν.
    Ομως αυτό είναι το κλειδί, αυτή είναι η σωτηρία ολωνών μας ακόμη κι αν απέχουμε είτε 100 χρόνια είτε 3644 χιλιετηρίδες απ΄αυτό.
    Το ότι τώρα ο καθένας προσπαθεί να αποφύγει τα σκάγια όπου κι όπως μπορεί, εκεί βρισκόμαστε.
    Και να μιλάμε στούς άλλους ακόμα κι αν καταλαβαίνουν ένα 20% απ΄ότι ακούν, αν υποτεθεί ότι κάποιοι από μάς σκαμπάζουν περισσότερα.
    Να μην κουραζόμαστε, να επικοινωνούμε, να επιμένουμε.
    Υπάρχει κάτι άλλο πού δεν βλέπω?
    Οι κάλπες μήπως?
    Εντάξει, η όλη φάση τώρα πού μιλάμε είναι γάμα τα.
    Αυτονόητο.
    Δεν θα αλλάξουμε πλανήτη όμως, ούτε και ζωικό είδος, θα αλλάξουμε είτε έτσι είτε αλλιω΄ς αυτό πού είμαστε.
    Νομοτελειακά και δεδομένα.
    Εκεί έξω γίνεται τής πουτάνας και δεν έχουμε δεί τίποτα ακόμα.
    Κουράγιο και θάρρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΠΡΟΣ ΑΛΒΕΡΤ_ΑΕΚΣΤΕΙΝ: Βρε θα κουραστούμε όπως τότε. Θα γυρνάμε πίσω κασι πάντα θα λέμε τα ίδια. ΠΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ και πόσο εμείς θα παίζουμε την ίδια κασέτα; ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ.
    ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ. ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ.
    ΚΟΠΑΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ. ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΝ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ. ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Δηλαδή βάσει συμφέροντος.
    ΑΥΤΑ ΕΔΩ, που δουλεύουν πολύ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ, διεκδικούν. ΚΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ, επειδή ξέρουν, ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Το φερνεται απο δω,το πατε απο κει,αλλα στην ουσια δεν μπαινει κανεις.Και μια που φοριεται πολυ εσχατως,ποιο ειναι το ζητουμενο σαν αποτελεσμα? Γιατι εχω μπερδευτει...
    Μπουκαρουμε κι οπου μας βγαλει ? Καθομαστε στα αυγα μας και περιμενουμε ? Σπαμε αυγα μονο για την ομελεττα ?
    Για βαλτε μια ταξη...
    Ειπα ομελεττα και κατι θυμηθηκα.Ειχα παρει ενα χερακι χοιρινο,το επλυνα,το καθαρισα καλα,και το βαζω στο ταψι.
    Το αλατοπιπεριζω -μπολικο πραγμα- λιγο σκορδο,και το περναω ολο με μια μουσταρδα απαλη.Του βαζω και δυο κλωναρακια δεντρολιβανο με λιγο θυμαρι,ριχνω και ενα ποτηρι νερο στο ταψι και στον φουρνο...
    Περνανε τρεις ωρες,το βγαζω να δω πως παει,ενα ποτηρακι νερο ακομα στο ταψι,και παλι μεσα.Α,πριν το βαλω στην αρχη,το καλυπτω απο πανω με ενα φυλλο αντικολλητικο χαρτι,το οποιο το αφηνα και στην δευτερη εισοδο στο φουρνο...Περνανε δυο ωρες ακομα,ετοιμο το meat,το βγαζω απο το ταψι στο οποιο οπως ειναι με τα υγρα ριχνω τις πατατες.Πριν τις βαλω στο φουρνο,εχω στιψει ενα πορτοκαλι και δυο λεμονια και τις λουζω οπως ειναι μεσα στο ταψι.Μετα απο μιση ωρα,ετοιμες και οι πατατες.Αντι για ψωμι,ειχα παρει πιττες για σουβλακια τις οποιες τις εκοψα στα τεσσερα,και τις βουταγαμε στο ταψι με την "χοληστερινη"....Κ Ο Λ Α Σ Η ...!!!!
    Μην ξεχαστουμε με το πρωτο μερος του κειμενου εεε....!!!
    Οσο για το καρφωμα του Ακη,ηταν επομενο να γινει...Οταν "σπανε" οι αγραφοι νομοι,σπανε και κοκκαλα...
    Προς γνωση και συμμορφωση,πως επειδη ο μπαμπας ηταν μαγκας δεν παει να πει οτι το ιδιο ειναι κι ο γιος.Τοσα αγορια στην οικογενεια,ενας να μην του μοιασει??? Ολα να παρουν απο την μαμα? Μονο η κορη πηρε του μπαμπα μεχρι που απασφαλισε ο Θοδωρος και εγινε Ριζουπολη το Καστρι ενα βραδυ με φεγγαρι....
    Ερχονται ωραιες μερες,αγγελικα πλασμενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καλημέρα,
    σωστός ο conpater. Σαν να έβλεπα εκπομπή μαγειρικής για προχώ γούστα ηταν η περιγραφή με το χοιρινό. Καλή χώνεψη.

    Σέ άλλα φαγοπότια, νέες λεπτομέρειες για το πώς "νομίμως" κάνανε την ζωάρα τους κάποιοι στο Δημόσιο με την στάμπα κιόλας τού Ελεγκτικού Συνεδρίου πού φέρνει στο μυαλό τίς...ΕΔΕ πού πάντα θεωρούν ότι όλα έγιναν καλώς. Εδώ:
    http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=201765
    Εχει πέσει πολύ φαί ρε παιδιά όλα αυτά τα χρόνια (δεκαετίες, τι χρόνια λέω) μα πολύ μάσα λέμε. Πληρώνανε τα κορόιδα (όσοι πληρώνανε τέλος πάντων) για να τρώνε σαν πιράνχας τα κομματόσκυλα.

    Κι αισθάνεσαι ως ο γκράντ μαλάκας διαβάζοντας τα. Ο σούπερ-ντούπερ μαλάκας.
    Τώρα λένε ότι ...θα τούς τα ζητήσουν πίσω. Διότι δανεικά ήταν, ε?

    Τα ενεχυροδανειστήρια εν τω μεταξύ πληθαίνουν σαν μανιτάρια. Πενήντα (!!!) υπάρχουν ηδη στο Ηράκλειο κι εκκρεμούν και 30 ακόμα αιτήσεις για καινούργια πού θέλουν ν΄ανοίξουν. Χώρια τα παράνομα πού δεν καταγράφονται καν.

    Στο Λονδίνο, ένα εκατομμύριο πυροβολημένοι γιορτάζουν τον Ιωβηλαίο τής ελισάβετ. Δίπλα είναι ο Τάμεσης. Πέστε όλοι μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Χρηστος Χοντζεας04 Ιουνίου, 2012 19:06

    Προς conpater: Δεν το γυριζουμε εμεις γυρω-γυρω,αλλα το ερτιτιμον εκλογικον σωμα.
    Mπερδεμενοι ειναι ολοι σχεδον αδερφε.
    Γι'αυτο και δεν εχουμε μεγαλες απαιτησεις. Ουτε και βλεπουμε τρομερες αλλαγες. Μπερδεμα μονο και συγχυση.

    Μια σαρωτικη αλλαγη προς μια συγκεκριμενη κατευθυνση της συντρηπτικης πλειοψηφιας του κοσμου,δεν μπορει υπο αυτες τις συνθηκες να υπαρξει. Και δεν μπορει να υπαρξει,αφου λειπει το προσωπο-"πυροκροτητης"
    Δεν βλεπουμε κανεναν "Αλεξανδρο". Ουτε καν "Καποδιστρια".
    Εναν Αλεξη εχουμε, ο οποιος δεν επεσε απο υον Αρη. Εδω ηταν με ενα 5%. τοσο καιρο.
    Ξαφνικα πως να βαφτισεις τις "φακες" "κρεας"; Αφου δεν ειναι.
    Τον σπρωχνουν ολοι.ακομα και οι συστημικοι και αυτο απο μονο του δημιουργει υποψιες ακομα και στον τελειως ανυποψιαστο,δηλαδη στον αγνωμο ψηφοφορο που αποτελει και τον κυριο ογκο.
    Με το ενστικτο παει. Και το ενστικτο του, του λεει: "απο την Σκυλα στη Χαρυβδη πας. Επελεξε". Δηλαδη γαματα.

    Ελευθερια δεν ειναι να "επιλεγεις" αναμεσα σε δυο, αλλα να εχεις την κριση ωστε να επιλεγεις...γενικα".

    Οσο για τους παμπολους-κυριως στους κομματικους μηχανισμους (που ειναι και τεραστιοι παναθεμα τους) "Γερμανοφιλους",δηλαδη τους Γερμανοφοβους,παντα υπηρχαν. Δεν αλλαξε κατι απο την εποχη του Οθωνα. Ουτε καν οι συνθηκες δανεισμου. Ιδια αποικιοκρατικες ηταν και παραμενουν. Γυρω απο αυτον τον διχως τελος δανεισμο,ωστε να παραμενει η χωρα σε κατασταση "ΜΕΘ" παντα υπαρχουν και τα "υποστηρικτικα στοιχεια". ΑΚομα και τροπος που ροκανιζονται τα δανεια,παραμενει αναλειωτος. Το "40% "τρωγεται στη διαδρομη απο τους αποπνυκτικους ορους, το υπολοιπο 40 το τρωνε οι ανωτεροι ημετεροι και το υπολοιπο 20 το μασουλανε οι αμετρητοι ποντικοι.
    Απο αυτο το ψευτικο λοιπον 100% που "λαμβανεις" πρεπει να δωσεις πισω το 140-150 η και 180%, συν του οτι,με αυτα που θα φτασουν τελικα στη χωρα,εισαι υποχρεωμενος να ψωνισεις απο τις αγορες αυτων που σε δανεισαν.Δηλαδη γυριζουν ΟΛΑ πισω πολλαπλα.
    Δηλαδη τρεις φορες κουκια με λαδι.


    Απο τους "Ακηδες" που μασουλανε τα χοντρα,μεχρι και τους στρατους των φυλακισμενων, αλλα και των "ποντικων" που αποζητουσαν κομματακια απο την πιττα.
    Βαυαροπληκτοι και Βαυαρολαγνοι, υπαρχουν "ανανταμ-παπανταμ".
    Εχει κανει δουλεια εδω περα ο Ροτσιλντ. Τι νομιζεις; Οτι τωρα επανεκαμψε;

    Δεν γλυτωνουμε αδερφε. Μονο το αυτοξεβρακωμα τους και το αλληλοφαγωμα τους μας σωνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή