Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ ( ΜΕΡΟΣ Α)


          Ρωτάω ευθέως; Ήταν προπονητής; Πού έμαθε; Ποιές οι περγαμηνές του; Έμαθε στην πλάτη μας, και ρωτάω:  Ποιοί τον θεοποιήσαν;  Και απαντώ: Οι Original. Γιατί;  Διότι είχαν ανάγκη ένα ξόανο,  ένα είδωλο, σε κάτι να πιστεύουν δήθεν, και να το επιβάλουν στους υπόλοιπους φιλάθλους. Που τιρβάζανε αδιάφορα, βλέπανε ένα συμμάζεμα και προχωράγανε με την ΑΕΚ, για την ΑΕΚ. Οι οργανωμένοι τον είχαν βάλει απο κάτω λόγω της απειρίας του αλλά και λόγω του τρομερά εύθραυστου χαρακτήρα του.

        Κι η σχέση έγινε. Όμως κρατάνε οι αγάπες αιώνια; Ποτέ και πουθενά. Διότι ο μεν Σέρβος άρχιζε να πατάει στα πόδια του, να έχει την υποστήριξη του τύπου αλλά και διοικητικών παραγόντων και των απλών  φιλάθλων που και τίτλο είχαν δει και μια στοιχειώδη μπαλίτσα, ειδικά την χρονιά που είμασταν τιμωρημένοι απο την Ευρώπη. Η Original πήγαινε στην άκρη.
           Η ψυχοκόρη πλέον είχε γίνει κυρία κι έμπαινε στα σαλόνια. Γενεράκης μετά και τέσσερις μεταγραφάρες. Κι άλλες όμως που δεν βγήκαν. Κανείς δεν πρόσεχε τίποτα. Και μετά, Μελισσανίδης και τα πάντα γνωστά. Ομαδάρα λόγω παικταράδων αλλά και σοβαρή παρασκηνιακή υποστήριξη. Ποιά Original; Επι τίγρη, αν ήθελε ας κουνιόταν. Και τι να πει; Θεωρητικά τίτλους δεν θέλει; Τους είχε. Ποιός ο ρόλος της λοιπόν; Μόνο να πηγαίνει και να φωνάζει ΑΕΚ. Ναι; Και πότε ακριβώς πρόσθεσε το όνομα της δίπλα και μέσα στα τραγούδια της ομάδας; Για ποιό σκοπό; Πότε ακριβώς τραγουδιέται ένα club οργανωμένων στο γήπεδο; Απο ποιά ομάδα γίνεται στο στερέωμα, αλλά κι αν γίνεται για ποιό σκοπό γίνεται;
              Κι ήρθε ο Τροχανάς. Που ήταν σπουδαίος manager, αεκτζής αλλά.... Δεν θέλω να ξύσω πληγές. Απλά θα σας πω οτι ένα βράδυ, παρουσία του Νίκου Καραγιαννίδη, γίναμε μπίλιες σε ιταλικό του Ν. Ψυχικού, όταν του έκανα κριτική. Για ποιό θέμα; Διότι σε ευρωπαϊκό παιχνίδι μας, είχε πλημμυρίσει την θύρα 18 με μπράβους διότι φοβόταν την κατακραυγή του κόσμου κι απειλούσε εμάς, τους κατόχους διαρκείας. Που δεν είχαμε απειλητικές διαθέσεις αλλά δεν έπρεπε και να μιλάμε.
            Η διοικητική αναταραχή Τροχανά, παρέα με τις μουρμούρες για κακές αγωνιστικές επιλογές, έφερε τον Σέρβο προ της εξόδου. Ένα χαμένο πρωτάθλημα απο τον πολύ μικρό τότε ΠΑΟ του Ρότσα κι ένα κύπελλο, ήταν τα τελευταία. Πλέον η original  έμπαινε γερά στην ιστορία, τα είχε ξαναβρεί πλέον με τον Τροχανά, και το εμβατήριο προδότης έπαιζε. ΦΥΣΙΚΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΙ Ο ΣΕΡΒΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΠΟΤΕ ΑΝΤΡΙΚΕΙΑ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΗΤΑΝ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΑΧΗ.
            Κι ο Τροχανάς δεν σου ενέπνεε σιγουριά, κι ο Κόκαλης έταζε λαγούς με πετραχείλια. Κι ήθελα να ήξερα, ποιός επαγγελματίας έχει πει όχι στον Κόκαλη λόγω οπαδικών προτιμήσεων. Πλάκα κάνουμε τώρα; Τριπλάσιο μισθό απο την ΑΕΚ έδινε, Θωμά Μητρόπουλο και κάθε μέρα για οποιοδήποτε πρόβλημα το προσωπικό του τηλέφωνο.
            Προδότης; Ο κάθε ένας έχει την άποψη του, που την δικαιούται. Τον διχασμό των φιλάθλων μας όμως ποιός τον συντήρησε και ποιός τον άναβε όποτε χρειαζόταν; Ο Μπάγιεβιτς ή οι πνευματικοί μας ηγέτες που γιγάντοναν καθώς η ΑΕΚ μίκραινε;
             Εγω την ΑΕΚ ήθελα, ποτέ δεν λάτρεψα προπονητή παρά μόνο παίκτες, και τον είχα χεσμένο αν έμενε ή αν έφευγε . (Είναι γραμμένα τα πάντα απο τότε στον Φίλαθλο). θΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ....

5 σχόλια:

  1. Έτσι είναι.

    Οπαδοί της ΑΕΚ είμαστε, όχι του Ντουσανιακού...

    Άσε που με αυτήν την βατραχοπροδοτολογία, καταντήσαμε ΜΠΑΟΚ.

    Να περιμένουμε το ματς με την δαφνοστεφανωμένη του Δούσαν στην Φιλαδέλφεια και όλα τα άλλα να πα' να συνουσιαστούνε...

    Και μετά 3-4 χρόνια, το δαφνοστεφανωμένο βρήκε το κουμπί μας και άρχισε να μας ξανακερδίζει και στην Φιλαδέλφεια.

    Και το κοντέρ των χρόνων χωρίς πρωτάθλημα έγραφε και συνεχίζει να γράφει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pisteuw oti ola xekinoun apo thn dioikhsh an den exeis isxyrh dioukhsh tipota den litourgei kala mesa sthn omada.
    plaka plaka merikes fores 8ymamai thn agapoula,extws apo tis lamogies tou den 8ymamai na agorase pote kanena palto gia thn omada k eixe epivli8i k stous pextes.
    exereitai o kontos gia llous logous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα παντα κρινονται εκ του αποτελεσμσατος.Ετσι κι ο Μπαγιεβιτς εχει τον τιτλο του καλυτερου προπονητη στην Ελλαδα,και σωστα τον εχει.Και για την ΑΕΚ αποτελει μερος της προσφατης ιστοριας της.Πολλοι εγιναν τσαμπα μαγκες και "μοσχομαγκες" στην πλατη του,κατι που τελικα γυρισε εναντιον του.Το δικαιωμα να "διοικει" στην ΑΕΚ του το εχουν δωσει οι διαφοροι τυχασπαρτοι που κανουν οτι ειναι προεδροι στην ομαδα,ενω στην ουσια κρυβονται βαζοντας αυτον μπροστα οταν αρχιζουν οι στραβες.Αυτο να το προσεξει ο Κοζωνης,γιατι τα πολλα κολητηλικια με τον Χατζηχρηστο δεν θα εχουν καλο τελος.Ας παρει ενα τηλεφωνο τον Μελισσανιδη να τον ενημερωσει σχετικα...Καποια στιγμη καποιος θα πρεπει να μιλησει στον Χατζηχρηστο για το "rexona".Κατι πηγε να κανει ο Big-Mak αλλα το αφησε στη μεση...Και αυτο εξαρταται απο το ποσα κιλα αρχιδια θα κουβαλαει ο Κοζωνης αμα την επιστροφη του στην πατριδα,γιατι μονο με τα λεφτα δεν κανεις τιποτα.Αν ΤΩΡΑ δεν κοψει μαχαιρι τις σχεσεις με το καθαρμα,θα κοψει ροδα μυρωμενα!Και αν τελικα θελει να κανει την υπερβαση σαν προεδρος ας φερει εναν προπονητη ΟΝΟΜΑ,ας του διαθεσει και ενα 20αρικο για μεταγραφες,και ας βαλει και 2-3 "ειδικους" για το παρασκηνιο.Μετα ας κινηθει για το γηπεδο.Μεχρι να γινουν αυτα,ας στηριξει τον Μπαγιεβιτς,γιατι μονο αυτος υπαρχει σαν ΑΕΚ αυτη την στιγμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στουρναρας θανασης01 Ιουλίου, 2010 17:11

    μεχρι στιγμης μια χαρα τα λες.για να δουμε και το part 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ΠΟΥΣΤΗ ΒΑ-ΤΡΑΧΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή